Capitolul 39 – Fotbaliști, politicieni și hoți

brexit33

De la ultimul material publicat au avut loc trei evenimente cu adevărat importante: Campionatul European de fotbal, Brexit-ul și tentativa de lovitură de stat din Turcia. La prima vedere, catalogarea C.E. de fotbal drept eveniment cu adevărat important și alăturarea lui celor două evenimente politice majore pare ușor forțată. În realitate el ne-a arătat cât de puternic este naționalismul în toate țările Europei, un naționalism sănătos, care se bazează pe valorile specifice ale fiecărei țări în parte, mândria apartenenței și simțul responsabilității față de conaționalii lor. Visul Germaniei de a fi stăpâna Europei începe să-și arate limitele, națiunile au început să-și arate colții, să mârâie-n surdină și să-și conștientizeze rădăcinile.

Construcția paravan care se cheamă UE, care a îmbogățit cu supramăsură Germania și a pauperizat nu doar țările est-europene ci și țări cu tradiție capitalistă ca Grecia, Italia, Spania, se va prăbuși fără sprijinul major al Rusiei, deținătoare de uriașe resurse de materii prime și de o piață de desfacere de circa 180 milioane de locuitori. Evident că, dincolo de jocul politic pe care-l fac cu SUA, rușii n-au niciun interes să întărească Germania și să se transforme într-o piață de desfacere a produselor acesteia așa că, într-o perspectivă de câteva zeci de cicluri economice, vom asista la o destabilizare majoră a blocului economic european.

Deci, iată cum această destabilizare economică, împreună cu naționalismul enunțat în majoritatea interviurilor acordate de către tinerii fotbaliști ai statelor participante, va conduce inerent la dispariția UE în forma pe care o cunoaștem. Aș mai dori să adaug un comentariu la felul în care au jucat fotbaliștii noștri, în ciuda faptului că nu mă pricep deloc la acest joc – vai mama lor de papagali! După ce albanezii au intrat de vreo două ori mai tare în ei, îi găseai oriunde pe teren, numai acolo unde erau bestiile alea cu chip de om, nu. N-aveau nimic de apărat, nici demnitatea conaționalilor, nici învechita sintagmă “Culorile patriei”. Tinerele nulități nu aveau nicio responsabilitate!

Brexit

Din punct de vedere economic, Brexit-ul nu provoacă mari seisme nici în UE și nici în Anglia, cu excepția câtorva sute de companii mici și mijlocii care vor da faliment și care vor fi rapid înlocuite de altele, economiile celor două imperii, atât cel german cât și cel englez, fiind în acest moment foarte solide. Corecțiile politicilor fiscale și ale celor monetare nu vor fi resimțite de populație, urmare a oportunismului politic din ambele zone, acestea fiind disimulate și compensate în diverse poziții bugetare. Dacă din punct de vedere economic lucrurile se vor așeza destul de confortabil, din punct de vedere politic Brexit-ul este o catastrofă pentru UE și un câștig major pentru Anglia. Dacă în Regatul Unit declarațiile secesioniste reprezintă doar parade politicianiste, dat fiind faptul că economiile sunt indisolubil interconectate, în UE multe state s-au trezit și au început să conteste hegemonia nemților din ce în ce mai vocale și mai hotărâte.

Naționalismul despre care vă vorbeam la începutul materialului s-a manifestat decisiv la votul din Anglia și, în mod evident, el se va manifesta la fel în majoritatea statelor componente, dând un spațiu uriaș de joc liderilor acestora. În acest context România este obligată să producă o insurecție politică împotriva americanilor și să treacă, cu arme și bagaje, în tabăra nemților, pentru a proteja locurile de muncă ale românilor din Germania și din țările satelit, cât și a locurilor de muncă create de aceștia în țara noastră. Poziția tâmpită pe care o avem în Europa este cauzată, în primul rând, de relațiile extrem de tensionate dintre americani și germani, aceștia din urmă considerându-ne, pe bună dreptate, niște slugi decerebrate ale celor dintâi. Brexit-ul ne-a creat o oportunitate politică rarisimă pentru acest nou tip de joc.

Lovitura de stat din Turcia

Habar n-am dacă tentativa loviturii de stat militare a fost organizată, finanțată sau sprijinită de către americani pe modelul “Primăverii arabe”. Habar n-am dacă ea a fost regizată de Erdogan însuși. Clar totuși este faptul că, în momentul în care și-a cerut scuze Kremlinului pentru doborârea avionului rusesc, Erdogan știa deja și avea un plan bine pus la punct în momentul producerii loviturii, cu ajutorul căruia nu doar că a dejucat lovitura de stat dar a și dezamericanizat Turcia. Având un sprijin surprinzător și uriaș din partea populației, i-a indus subliminal acesteia că în spatele acestei lovituri sunt americanii, legitimându-și astfel arestările și epurările masive din instituțiile de stat sau particulare. Armată, poliție, justiție, învățământ, presă, toate infestate de pro-americani, ne-au creionat un tablou despre modul în care guvernul american creează un al doilea stat, informal, în țările pe care le ocupă.

Dincolo de diabolizarea lui Erdogan în “Presa democratică” occidentală, dincolo de tot felul de analiști sau comentatori care, din prostie, slugărnicie sau la ordin, s-au constituit în echipe de “experți” ale acestor instrumente media, Recep Tayyip Erdogan n-a făcut altceva decât să-și ia țara înapoi, așa cum au făcut și englezii, care au scos țara de sub tutela germană sau polonezii, când i-au destituit pe șefii serviciilor secrete, puși acolo de americani.

Jurnal de Pușcărie 1

Curgeau apele de pe noi și abia puteam respira din cauza căldurii. Aveam o rablă de mașină din 1900 toamna, fără aer condiționat, cu un ventilator care horcăia ca bunică-mea înainte să moară și care nu băga niciun pic de răcoare.
Grecoteiul coboară din mașină, un Mercedes negru CLS, își ia borseta sub braț și intră în Mega Image-ul de pe 1 Mai. De o săptămână stăteam după el, cu hârbul ăla de Renault care nu bătea la ochi, să-l ușurăm de bani sau de aur. Ne vânduse cineva un pont cu grecul ăsta, care avea un lanț de restaurante și umbla în permanență la el cu sume mari de bani cu care cumpăra aur. Era genul de victimă care nu făcea reclamații la poliție, de frică să nu fie întrebat de unde are banii. De obicei, noi pe ăștia îi ardeam, golani ca și noi, dar cu câteva trepte mai sus.

Deci, iese grecul din Mega-Image cu mai multe plase de cumpărături, le pune pe bancheta din spate, își lasă borsetul în mașină, închide ușile cu telecomanda cheii și se îndreaptă spre Max Bet, un mini casino de cartier. Când am văzut că își lasă borsetul în mașină, i-am bruiat telecomanda și, după ce nu l-am mai văzut, m-am repezit către mașină. Am deschis ușa din dreapta spate, m-am uitat după borset, l-am văzut între scaunele din față, l-am luat, l-am deschis și mi-am băgat pula. În loc de teancuri de euro, nu avea decât actele și niște facturi.
După o săptămână de chin în rabla aia urmărindu-l pe grec, ne-am ales cu permisul tovarășului meu săltat, fiindcă a trecut pe roșu ca să nu piardă victima, și cu o borsetă goală.

De draci, i-am aruncat borseta pe banchetă și am înhățat una dintre plasele cu care ieșise din magazine, ca să nu plec cu mâna goală. În drum spre mașina mea m-am uitat în plasă și m-a bufnit un mare râs. În plasă era un bax de apă “Zenit”.

Chiar în timp ce-mi povestea întâmplarea, Alex se strâmbă de râs.
– Calicu’ dracu’, nu cumpăra și el o apă mai scumpă, își încheie istorioara de început a discuției noastre.

Îl cheamă Stoica Alexandru, are 31 de ani și este infractor de la vârsta de 15 ani. Brunet, tuns scurt, 1.75 înălțime, râde aproape în permanență și când râde etalează o dantură superbă de un alb strălucitor, care îi dă un farmec aparte. Este simpatizat de aproape toți pușcăriașii de pe secție datorită felului deschis de a fi, a glumelor de un gust îndoielnic “dar extrem de gustate de publicul de aici” și, nu în ultimul rând, a faptului că detestă violența fizică, în ciuda unui corp bine lucrat prin sălile de sport. Tatăl i-a murit când avea trei ani iar mama patru ani mai târziu, de creșterea lui ocupându-se bunica și fratele tatălui, un om pios, pocăit, care a reușit să-l țină-n frâu până la vârsta de 15 ani. Atunci a pus prima bilă de heroină într-o țigară. Senzația a fost atât de plăcută încât, a doua oară, a trecut direct la injecții.

Dacă a fost atât de plăcut, de ce n-ai continuat cu țigara? îl întreb.
Cel care mi-a vândut doza mi-a spus că injecția este mult mai mișto, îmi răspunde.
Cum o preparai?
Cumpăram de la farmacia Doina din Unirii seringi de insulină, scoteam dopul de la una, puneam în el biluța, câteva cristale de sare de lămâie și două-trei picături de apă, puneam bricheta sub dop iar conținutul începea să fiarbă și se transforma imediat într-o cremă maro. Apoi se tampona acul cu puțină vată și trăgeai din dop până a se întări. Dacă voiai să aibă un efect mai puternic o lăsai să fiarbă mai mult, pentru a se duce impuritățile. De obicei ea venea amestecată cu ceai, cu cappuccino sau cu faringosept, cam 20-30%, în funcție de lăcomia furnizorului.
– De unde aveai bani să cumperi?
– Păi, mă apucasem să vând și eu. Vindeam cam de 20 de milioane pe zi. Din banii ăștia aveam asigurate patru biluțe și 2 milioane.
– Îți făceai patru doze zilnic?
– Nu, două sau trei. Ce-mi rămânea vindeam și mai scoateam un ban. O doză avea cam a zecea parte dintr-un gram și o vindeam cu 250 de mii la vremea aia.
– Te-ai drogat până ai venit la pușcărie?
– Nu. La 20 de ani era să mor. M-au internat de urgență la Spitalul Floreasca, unde m-au ținut 30 de zile. Așa am scăpat de chestia cu heroina. De frica morții pe care o văzusem cu ochii nici nu m-am mai apucat.

După ce s-a lăsat de droguri, prin intermediul unchiului lui, a cunoscut-o pe Angela, o femeie la vreo 34 de ani, care avea o organizație de reabilitare a tinerilor dependenți de droguri. Tot pocăită și ea ca și unchiul său, l-a luat sub aripă pe puști încercând să-i arate o altfel de lume. Drumurile pe la vreo două biserici de pocăiți deveniseră o obișnuință.
– Te-ai culcat cu ea? 
S-a schimbat la față iar zâmbetul perpetuu i s-a șters, lăsând locul unei grimase revoltate. Am lovit fără să-mi dau seama într-una dintre foarte puținele amintiri curate din viața lui.
Cum să fac așa ceva?, a fost răspunsul lui.
Apoi a tăcut o perioadă, iar când a reînceput să vorbească a abordat subiecte la ordinea zilei în pușcărie: grațierea, treimea lui Prună, liberare la prima comisie.

În ziua următoare Alex era din nou tot numai un zâmbet.
Hai să-ți mai spun una, de te caci pe tine de râs!  Era prin vara lui 2011. Cineva îmi dăduse pontul că un turc, care avea câteva case de schimb valutar pe Moșilor, urma să aibă la el între 250-300 de mii de euro. Timp de trei săptămâni am stat după el, trezindu-mă la 6.00 dimineața și nădușind în același Renault fără climatizare. În ziua în care i-am tras-o, turcul nostru pleacă de la una dintre casele lui de schimb și o ia spre zona Tei. Cam pe unde e avionul ăla este un sens giratoriu și, dincolo de el, oprește, se dă jos din mașină și se îndreaptă spre o shaormerie ținută de un turc, care acum este și el aici pe secția a 6-a. Am uitat să-ți spun că atunci când a ieșit din casa de schimb avea sub braț o sacoșă maro transparent cu gri, pe care o ținea ca pe o mapă. Eram convins că am pus-o. Numai bancnote de 100 de euro îmi jucau prin fața ochilor. Mă reped la mașină, era un ML-eu, deschid portiera care rămăsese deschisă în stânga spate, și văd sacoașa între scaune. Bang, o înhaț și o iau la fugă către mașina mea. Mă așez gâfâind, pornim în trombă și desfac sacoșa. Înăuntru erau doar bancnote de 1 leu nou-nouțe, cu banderole de bancă pe ele.

Râdem amândoi cu poftă și-l întreb.
– Bă, da’ tu furai mașini sau din mașini?
Și, și, îmi răspunde.
– Și ce mașini furai?
– Păi merțane, bmw-uri, audi…
Cum reușeai să le furi? Au sisteme antifurt destul de sofisticate.
– Hai să-ți explic. Când vrei să furi din mașină, îl urmărești pe fraier. Când coboară din mașină și apasă pe telecomandă ții și tu butonul apăsat pe telecomanda ta și o bruiezi pe a lui. Sigur una dintre ușile mașinii va rămâne deschisă.
– Și tu de unde aveai telecomandă?
Păi orice telecomandă de asta banală care se găsește pe la noi, pentru porți, garaje, de aia albastră. Ea are inconvenientul că trebuie să stai aproape de mașina fraierului și s-ar putea ca ăsta să se-nțepe. Cel mai sigur comanzi una de pe net din Japonia. Ajunge în două săptămâni și îți arată și ce tipuri de mașini bruiază. În plus bate și mult mai departe. Pe Dorobanți, stăteam în stația de la Perla și bătea peste drum.
– Și când le furai cum făceai?
– Fii atent! Luam din Bulgaria, din Sofia: 1. chei blanc, 2. bumper key, 3. edilock. Cu bumper key deschizi portiera mașinii. Are avantajul că nu rupe butucul. Când ajungi în mașină conectezi Edilock-ul, care este de dimensiunea unui pachet de Kent lung, la mufa pentru teste de sub pedalier. Acest aparat va transfera informațiile din computerul mașinii pe chip-ul de pe cheia blanc. Cât aparatul este conectat trebuie să apeși pe cele trei butoane ale cheii, închis, deschis, portbagaj. În felul ăsta ți-ai formatat cheia și o folosești când e momentul. Pentru fiecare model de mașină ai câte un bumper key. Recordul meu personal a fost de 1’46’’ până am formatat o cheie la un Range Rover Autobiography.

Istorisirile lui Alex continuă cu povestea de dragoste dintre el și o superbă recepționeră din Oradea, de la hotelul “Vulturul Negru”, în fața căreia s-a prezentat a fi student la ASE.
– Și când a aflat cu ce te ocupi?
– După vreun an și un pic, când a dat prima declarație la poliție.

Despre tentativa de furt a mașinii lui Turcu – acționarul de la Dinamo la vremea aceea, despre arestările lui din țările europene și metodele lui de lucru de acolo, despre pedeapsa de 6,7 ani pe care o execută acum pentru furtul unui x6 de la unul dintre verii fraților Negoiță (și extorcarea acestuia de încă 20 de mii euro pentru a-i returna mașina pe care n-o mai avea de mult) vă povestesc într-una dintre paginile viitoare ale jurnalului de pușcărie.

(Reporter special Sorin Ovidiu Vîntu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 38 COMENTARII
 1. rocc says

  Chiar ma fascineaza modul in care relatati toate povestirile si trairile din viata dumneavoastra, Alex Stoica nu i se zice porecla Bombardieru si a stat o vreme buna pe la Oradea, asteptam si alte jurnale..

 2. pif says

  nu cred ca Rominia are de ales intre americani si nemti, dar de loc.
  cred ca mai degraba are o treaba de facut pentru unii si pentru altii si asta repede si cit mai bine, riscurile raminind bineinteles in tara.

 3. Robert Horvath SUA says

  Cenzura nu onoreaza nici in libertate
  Nici in bulau.
  In ce gaura tI-a intrat frica
  Si spaima ancestrala mioritica.
  Te am considerat inteligent si mistocar
  Retrag toate consideratiile pozitive
  Fara respetele cuvenite !

 4. vlad says

  de ce am alege Germania in locul Statelor? Economic suntem legati de ei, deci are sens.

  dar Germania e mana moarta pe termen lung. Daca ar fi sa facem o insurectie, apai importriva nemtilor ar trebui s’o facem. Orice e preferabil; si Franta, si US, orice dar nu astia.

  la demografia pe care o au, la problemele pe care le vor avea cand se va sparge UE… Astia si cu rusii sunt caii cei mai prosti pe care putem paria.

 5. Jews are mafiots and criminals says

  “…modul în care guvernul american creează un al doilea stat, informal, în țările pe care le ocupă.”

  Si in Romania este la fel. Incepand de la Ficusul de la Cotroceni si Primul Prost al tarii, de la sefii de “sevicii” si “justitie”, DNA, etc toti sunt pupincuristii jewmericanilor si aflati in simbrie la Soros. Romania este o gropa de gunoi a tuturor, condusa de slugi corupte, inepte si tradatoare de tara, iar rezultatele se vad.
  Bine fac cei care pleaca si nu vor sa se mai intoarca. Au motive bine intemeiate. Romania este condusa de slugi jidanesti, tarani hoti si psihopati la toate nivelurile.

  Realitatea din Romania de azi este asta:
  https://reportajelive.wordpress.com/2016/02/03/dilema-covrigului-si-exodul-creierelor/

  https://reportajelive.wordpress.com/2015/06/19/dezastru-in-recrutare-cosmarul-angajatorilor-incepe/

  https://reportajelive.wordpress.com/2016/09/11/o-directoare-catre-popor-sunt-pline-cimitirele-de-oameni-de-neinlocuit/

  https://reportajelive.wordpress.com/2014/09/18/directoarea-de-multinationala-si-salariile-de-800-ron/

 6. Titulescu says

  Stiam ca nu o sa fie plictisitor in puscarie. Viata “colorata” alor alde Alex este interesanta pentru cei care nu au simtit “actiunile” acestuia pe propria piele….Mai e putin maestre, AMR cit ?
  Eu intre timp ma duc sa-mi torn un pahar de vin din ala de MOE si ma uit la filmuletu’ asta nou cu Jason Stratham. Toate bune si “scriere” usoara.

  • La ce texte ai, ... says

   … vinul ala Moet n-are cum sa fie mai scump de 69 de lei, ca nu-ti permiti decat o sticluta la 0,2 L, si aia o bei cu pepsi!

   • Titulescu says

    Din cauza vinului nu mi-am dat seama ca filmu o fo numa’ MOE. Ce sa fac, mi-o mai trag si singur….dar aeru’ d-afara merita toti banii !

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Mon cher, între a bea o șampanie proastră și a sta la pușcărie prefer ultima variantă, pentru simplul motiv că aici suntem tratați în fiecare weekend cu șampanie Cristal și ne mai și învață cum se scrie corect numele diverselor mărci de șampanie, precum și diferența dintre ele și vinuri.
   P.S. Ai pocit și numele actorului!

 7. Jean says

  Am avut o cerere intr-un articol anterior dar indiferenta e suverana!Nu ma mai interesezi!

 8. Sebastian says

  Domnilor, va spun ceva cu mana pe inima:
  Romania e despartita in 3 provincii (neoficial dar se simte).
  Am fost cu autocarul de al Chisinau la Brasov. Cand intri in Transilvania e parca intri in alta tara. Am fost mai demult de la Bucuresti la Craiova. Frate, am ramas socat de saracia din Muntenia, e totul abandonat.
  Uitativa si la fondurile europene unde se duc: majoritatea in Transilvania. De ce? Pentru ca ne-au cumparat Austriecii si Ungurii.
  Eu zic ca Romania nu apuca sa aniverseze 100 de ani de la Unire. Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate!

 9. Simonetta says

  For mr. Brad-… incercati sa stati drept, ca un brad si sa judecati daca avem modele in care sa credem. Cumva ele sunt pe la emisiunile de scandal, prin telejurnale, ziare si prin alte parti? Trista realitate… deci why not? Vantul liberei exprimari, sau orice fel de alt Vant(u) de ce va deranjaza atat?

  • Brad says

   Prin massmedia in Romania se lucreaza la o masa de oamenii care nu poate sa faca diferenta dintre 0 si 1, undeva in analul creierului ta Simonetta ( lol about your name) crezi ca in sistemul in care te scalzi ai fi Gangster e ceva pozitiv altfel nu i-ai lua apararea vantului decat daca ma insel, poate te plateste sau esti avocata lui, slabe sanse totusi ca avocata ar sta sa lucreze cum sa-l scoate mai repede de acolo, deci inainte sa-ti regurgitezi gandurile in favoare unui infractor scoate-ti capul din massmedia, ba mai bine daca iti place asa mult ce viata duce de ce nu faci putina delapidare sa te aranjezi pe viata si apoi sa stai pe la DNA sa dai explicatii 15 ani dupa ce ai servit vreo 7 – 8 SFAT DOAR PT TINE: FA-O CAT MAI REPEDE E FOARTE SIMPLU

 10. Brad says

  Pai bine ma ca iti folosesti talentul de scriitor ca sa reabilitezi moral niste infractori in ochii publicului tau printe care se pot numara si tineri in cautare de modele dar care nu realizeaza pe moment ce faci, trist blog Vantule fara nimic de care sa se agate romanul din cutiuta, care in depresia lui se poate manevra mai usor sa-si acepte turma,pt public ascultati-va instinctele si ganditi la rece e singura sansa a Romaniei.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   Băi specie, dacă nu ești în stare să înțelegi nimic din ceea ce citești, de ce-ți mai pierzi timpul cu asta!

 11. Simonetta says

  Ciao Sorin! In sfarsit ne-ai scris. Iti urez sanatate si rabdare! Viitorul partid in care o sa cred, sper ca va fi format de tine, cu tine lider. Multi cred ca rad, citind ce am scris, (evident si tu), dar sper ca ti-am dat o idee la care te poti gandi in liniste. O sa spui ca Europa e in cadere libera si n-ai putea oricum face nimic. Asa e. Dar eu cred ca ai fi fost ok. daca nu traiam ceea ce ne ofera azi cei ce conduc lumea si care se joaca asa urat cu destinele noastre.

 12. Luca Valeriu says

  Cam pe cand lansati cartea? De vreun an ne-ati facut curiosi si ne-ati pus pe asteptat. Spor la scris!

 13. Dumitru G says

  Abia aștept următorul jurnal de pușcărie! Fiți tare și continuați să scrieți!

 14. adriana avram says

  Brexit..interesant comentariu pentru cine s-a saturat de informatiile livrate la TV.
  Cat despe Jurnal…remarc preferinta pentru personaje colorate.. Limbajul colorat este deja brand.

 15. andre676767 says

  Sunt un tanar al acestei tarii si va apreciez ,ati putea sa imi recomandati niste carti deoarece am acestea deficienta a generatiei si anume reticenta pentru a citi prin impunere si lipsa unor persoane in viata mea care sa ma indrume spre o lectura pragmatica .
  Va multumesc anticipat.:)

 16. Bogdan Margineanu says

  Dl Vantu in functie de neprevazutul situatiilor care pot aparea si de spontaneitatea de care dati dovada, poate reusiti sa ne mai spuneti ce romane au mai contribuit la formarea dvs. Cu greu am gasit la anticariat DINASTIA SUNDERLAND . Va dorim sanatate si sa treceti cat mai repede de situatia actuala.

 17. george says

  Sorinaccio, nu incape nicio indoiala ca esti un tip aparent nefrecventabil. Din fericire , pt tine, nu este o infractiune , tine de caracter si de moralitate , dar ca sa te parafrazez , cum spuneai odinioara, hai sa definim ce e ticalosia. Ai fi o juxtapunere perfecta cu Goebbels si Talleyrand, va uneste farmecul , vitalitatea , si , mai ales, simtul vibratiei societatii. (basca aceeasi chestiune de natura fizica)Tie, insa , iti lipseste Maretia , si stii asta prea bine.Degeab oameni de stat, cu
  barosanii zilei, degeaba ai urinat noaptea lazi de ” Moet-uri “, degeaba ai casoaie si limuzine. Toate se duc , intr-un fel sau altul , si ramai lipsa la apel la intalnirea cu Istoria. Asta inseamna Maretie.Tu vei ramane cu niste bunuri, de valoare, logic, dar in 10 ani nu va mai sti nimeni de tine si asta doare. Sau asa cred. Exista un plan de restructurare a sandramalei politice de o simplitate uimitoare. Ma mir cum de nu ai vazut si tu oportunitatea asta.Maretia ta mai poate avea loc doar in
  underground ,dar iti ajunge .Poate sunt naiv, e posibil, dar la fel de naiv a fost si Hitler (slabute comentariile domniei -voastre despre fuhrer, esti impregnat poate prea mult de tembela istoriografie occidentala si sovietica ?! Apropos, Ciu-En-Lai este cel care a afirmat ca e prematur sa tragi concluzii despre revolutia franceza de la 1789)in 1918, an in care se nastea un viitor pusti pingelitor de pantofi, poate la fel de naiv, care va deveni cel mai tanar sef de partid si cel mai tanar
  membru al Biroului Politic.
  Sunt satul de ” politically corect ‘, de minoritati agresive, de ” valori occidentale ” , ” presa independenta” etc .Ai fost mogul media, dar ai folosit media doar ca o bata politica.O sa imi spui ca razboaiele se castiga cu bata.Corect.Dar nu se construieste nimic durabil cu arma lemnoasa.Ti-ai trimis cretinozaurii condeiului si pitipoancele tv ale pixului digitalizat doar in razboaiele tale. Poate ma insel, nu am toate datele.Tu stii mai bine si ce
  puteai face si ce nu, dar deja intram in spatiul contrafactual.Peste 20-25 de ani se va trece la haos civil( nu razboi civil) daca nu vom reusi eliminarea definitiva a actualei clase politice.O, tempora ! Cat s-a inselat Fukuyama cu sfarsitul istoriei .Lucrurile sunt intr-o tectonica social-politica fara precedent , si Marele Licurici cred ca ne-ar permite un ” experiment social”.E o sansa uriasa pe care nu ar trebui sa o ratam, noi romanii.Pesemne ca stii mai multe. E timpul de ” altceva” si, in
  plin delir mondial….timpul nu mai are rabdare.

  • clarion says

   Scrieti bine dv… poate ar fi interesant sa ne spuneti cum ati pus si in practica ideile despre care vorbiti. Diferenta dintre “knowledge” si “wisdom” cred ca este foarte clara. “Wisdom” is doing it… Asa ca daca ne puteti da niste exemple cum ati pus in practica toate lucrurile pe care le stiti si ati constientizat …ar fi de mare folos.

   Daca doar le stiti … cred ca Sorinel … numai prin acest blog a facut mult mai multe decat dv. Pana la urma e un blog personal… e parerea lui … cui nu i place poate ignora total.

   O zi buna sa aveti…

   C.

 18. ionut says

  Se vede ca n-ai postat de mult….ai consumat o calimara😃
  Interesanta partea de analiza….o viziune aparte.
  Jurnalul? Hmmmm, cred ca gasesti oameni mai interesanti pe acolo…😉

 19. Diana Sima says

  Foarte amuzante povestirile lui Alex, însă ar fi fost fain să scrieți despre propriile dv pățanii. Pe când următorul articol? 😀

 20. florin dumitrescu says

  cu povestile astea veti rupe randurile la vizualizari :)))

  o poveste pe zi si ajungeti in top 100 bloguri romanesti, daca nu sunteti deja acolo

  succes

  puteti sa incepeti sa vindeti spatiu pentru reclame pe pagina, o sa strangeti ceva bani de tigari in fiecare luna, tigari cu care puteti cumpara alte povesti de puscariasi si sa va si ramana