Capitolul 7 – De la Deveselu la Jilava

Corruption

Motto:
“Un fapt divers, teribil, dar banal,
Vă voi cânta balada
Baronului Penal.”

– Din lirica intrabelică –

– Stimabile domnule Coldea, este vreun dram de adevăr în aiureala ăleia?
– Cum vă permiteți să-mi puneți o asemenea întrebare?

După patru ore în care membrii Comisiei parlamentare de control a S.R.I. și-au tot cerut scuze și s-au jurat pe mamele lor că nu vor mai face niciodată o asemenea idioțenie, președintele acesteia iese roșu la față din birou și le spune jurnaliștilor ce concluzie au tras în urma audierilor:

Domnul general Coldea și-a susținut cu documente toate afirmațiile. De altfel, era evident chiar și pentru noi, cei din comisie, că pe seama domnului general au fost puse niște aiureli. Doamna Udrea nici măcar nu ne-a sunat. Știa, evident, că noi ne vom da seama imediat că ne toarnă gogoși.

În final, se uită „țanțoș ca un țăran pe bicicletă” la jurnaliști și le aruncă, stropșindu-se parcă la umbra nevăzută a Elenei Udrea, argumentul decisiv:

Dacă ar fi fost adevărat, de ce nu ne-a spus atunci?

Găgăuță v-a spart! Sunt convins că nici prin cap nu v-ar fi trecut un argument atât de sofisticat, atât de subtil! Documentul cu șpaga dată de „Niro” unui deputat PSD la dispoziția lui Coldea evident că nu a fost prezentat, acesta fiind „top secret” (chiar și tâmpiții cred că își dau seama de ironie). Cam ăsta este nivelul conducătorilor voștri, cam ăsta este modul lor de acțiune.

Haideți să vă introduc și în culisele a ceea ce se întamplă azi pe scena publică, așa cum v-am amenințat în ultimul filmuleț de pe Facebook.

Strategia

După ce Băsescu a plecat de la Cotroceni, arestările și dezvăluirile continuă cu aceeași frecvență. De data asta, furia procurorilor se îndreaptă cu predilecție către vechile sale slugi și finanțatori ai PDL. Se răzbună Băsescu pentru șutul pe care vechiul său partid i l-a administrat? A scăpat DNA de sub orice control și se comportă ca o cornută masivă lovită de streche? Cine mai conduce astăzi cu adevărat România? Iohannis abia învață coridoarele de la Cotroceni, politicienii tremură noaptea în pat și-și bat nevestele de stres, oamenii de afaceri își ascund banii prin cavouri sau prin cine știe ce conturi exotice în așteptarea dubelor de la poliție. Deci, în aparență, în România, cele trei puteri în stat funcționează impecabil, implacabil și independent. Legile curg, arestările curg, iar condamnările îi fac pe criminalii de pretutindeni să juiseze de bucurie că au scăpat mai ieftin cu unul, două cadavre pe conștiință decât delincvenții economici din România.

Așa cum vă spuneam, asta doar în aparență, pentru că, în realitate, România, în prostia sau în superficialitatea ei, execută la comandă americanilor o amplă operațiune de epurare a tuturor centrelor de putere construite în peste 20 de ani, începând de la cele locale la cele centrale. Cele locale au fost intitulate, în mod peiorativ, „baronate”, iar cele centrale, „mogulate”. Folosind ca pretext „maidanul” ucrainean, au început să urle că afaceriștii de acolo au secătuit țara prin tot felul de hoții și malversațiuni, împreună cu politicienii corupți și presa acaparată de „moguli”.

Purtătorul lor de vorbe în România, Traian Băsescu, urlă pe toate canalele că dacă nu vrem să ajungem ca Ucraina, va trebui să eradicăm corupția. Politicienii încep și ei să urle împotriva corupției: „Singura noastră scăpare este justiția!”, „Avem încredere în justiție!”, „Deciziile instanțelor nu se comentează!” au devenit slogane de campanie. Dacă îndrăzneai să comentezi ceva cu privire la unele măsuri luate în parchete sau în instanțe, erai lapidat de o haită de lătrăi pătrunși de importanța ziselor și burților lor. Idioții nu realizau că astfel își săpau groapa, credibilizându-și astfel călăii.

Instrumentele

Pentru a-și pune în practică această strategie, americanii s-au folosit de canalii autohtone gata să vândă orice și pe oricine pentru un grad în plus sau o poziție mai înaltă în ierarhia instituțiilor unde activau. Cu o retorică luată din filmele cu vampiri – „Voi sunteți soldați ai binelui!” –, le-au dat o justificare patriotardă pentru ticăloșiile pe care aceștia urmau să le facă:

 1. SRI – strângerea de note compromițătoare despre tot ce mișcă – „Nu contează naționalitatea sau sexul, trebuie să-i avem pe toți!” (ăștia au ajuns să-i înregistreze și pe purtătorii de prapuri, dacă vă mai amintiți).
 2. Parchetul General – emiterea de mandate de arestare pentru toți cei semnalizați cu un asterix de SRI. După ce Ponta a câștigat alegerile în 2012, celelalte două direcții din cadrul Parchetului General au trecut în subordinea grupului mafiot condus de Sebastian Ghiță, individualizând și mai pregnant poziția DNA, a treia și cea mai puternică direcție a instituției. În timp ce Ghiță și Ponta încep să se joace de-a Băsescu, arestându-și dușmanii prin intermediul lacheilor de la Parchet, DNA își continuă „sfânta misiune”.
 3. Presa – prin ofițerii acoperiți infiltrați – are rolul de a călca în picioare „victima zilei” și de a credibiliza munca DNA sau a DIICOT, după caz. Aceștia insistă asupra carențelor de ordin moral, social, finalmente, uman ale victimei, reclamând nevoia de justiție și echitate socială. Victima trebuie condamnată de opinia publică, în primul rând, și abia apoi de instanțe.
 4. Instanțele – judecătorii au rolul să pună punctul pe i. După o parodie de proces, certifică „munca” depusă de ofițerii SRI, de procurori și de acoperiții sau jurnaliștii de bună credință, dar naivi, din presă, dând niște condamnări neverosimile victimelor gata frăgezite de primele trei instrumente. „Judecătorii” – am pus ghilimelele pentru ca voi să înțelegeți sensul peiorativ pe care eu îl dau calitățiilor lor profesionale, morale și cerebrale – au cel mai ingrat rol. Fără a avea habar de operațiuni economice sau financiare, fără a avea habar dacă inculpatul a greșit sau nu, fără să-i pese de dramele pe care le produce imbecilitatea lui, condamnă victima la ani grei de închisoare, lăudându-se apoi cu sutele sau miile de ani pe care le-au dat și altor victime aflate în aceeași situație. Dacă veți citi motivările lor, veți vedea că ăștia nu fac altceva decât să copieze rechizitoriul Parchetului și să mai adauge vreo două, trei fraze din Dongoroz sau cine știe ce obscură directivă europeană. Astea sunt cele mai nocive verigi ale lanțului coercitiv și/sau punitiv ale angrenajului. Am pus aici cam mult subiectivism. Îi detest cu solemnitate. Am un asemenea dispreț pentru ei, încât, în ultima vreme, asumându-mi niște sentințe absolut tembele, nu le mai fac onoarea de a mă prezenta în instanțe.

Cauzele

Așa cum v-am spus într-un material publicat anterior pe acest blog, americanii, după ce au pierdut teren în fața Chinei pe zona Asia-Pacific, și-au îndreptat atenția spre Europa. Aici găsesc deja un hegemon: Rusia. Aceasta pare un obstacol mai ușor de dărâmat decât o Chină în plină ascensiune militară și economică, bazându-se pe deplina colaborare a aliaților tradiționali din blocul NATO. Încearcă să înainteze pas cu pas către Rusia. Anexarea Georgiei și a Ucrainei necesită un cap de pod pe deplin controlat de ei. Acest cap de pod se numește România. Existența centrelor de putere locale și centrale face ca acest control să nu poată fi exercitat pe deplin. Oricând în Parlament pot fi voturi care să nu corespundă intereselor lor, voturi controlate de aceste centre de putere. Dacă aceste centre ar fi fost mai puține, probabil ar fi încercat o negociere cu fiecare în parte. Fiind atât de multe, au decis anihilarea lor. Din perspectiva intereselor lor, mișcarea este legitimă. Din perspectiva interesului românesc, asta înseamnă vasalitate totală, vasalitate fără niciun câștig.

Cum a fost posibil

Corupția endemică a vulnerabilizat letal atât clasa politică, cât și pătura afaceriștilor autohtoni. În acest context, a fost deosebit de lesne să-și pună în aplicare planurile. Centrele de putere au fost anihilate prin transferul lor în celule special amenajate (microfoane și alte chestii). Cele câteva care mai există vor fi transferate în aceleași locuri foarte curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 78 COMENTARII
 1. Cristi says

  Era o asociație europeană (nu-mi aduc acum aminte care) ce spunea că România va dispărea în 20 de ani dacă nu-și schimbă mentalitatea. Ăștia, ușor-ușor, ne convertesc în ce vor ei.

 2. Chris says

  Analiza Dumneavoastră şi trimiterea către FBI, America şi interesele strategice ale ultimei are cu siguranță o logică clară şi un fir roşu bine pus la vedere.
  Damnarea instrumentelor Statului în lupta contra corupției endemice, specifice acestei țări duce însă la, cu siguranță interpretabila concluzie, că e preferabil să continuăm pe făgaşul deja cunoscut al unei societăți bolnave si corupte până în măduvă, dar… “independente” dpdv geostrategic.
  Întrebare: ce ne aduce nouă, cetățenilor de rând asta? Celor ca Dumneavoastra ştim ce a adus.
  Vă mulțumesc

 3. Daniel Meze says

  Domnule Vantu

  Am citit mai multe postari de pe site si am ascultat mai multe clipuri video cu dumneavoastra. Nu am inteles prea bine care sunt concluziile pe care dumneavoastra le trageti in urma a ceea ce se intampla in tara: contextul de securitate din estul Europei, relatia de beligeranta dintre NATO-UE – Rusia, arestari instrumentate de DNA si SRI, caderea unor centre de putere din Romania, instalarea de baze americane in Romania, etc.

  Dumneavoastra criticati arestarile instrumentate de DNA & SRI ca fiind un spectacol de opereta care are la baza munca informativa a SRI, capacitatea de santaj pe care o are acest serviciu asupra magistratilor & oameni politici si ca in urma arestatilor se vulnerabilizeaza tara pentru ca se elimina centre de putere locale si centrale, lucru de nedorit in contextul in care NATO & Rusia se pregatesc de razboi. Criticati de asemenea instalarea de trupe si baze americane pe teritoriul romanesc.

  Eu va intreb daca sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii:

  1. Este adevarat ca in Romania s-a furat ca si in codru in ultimii 25 de ani de catre aceste centre de putere locale (baronate) si nationale (mogulate)? S-a furat de catre politicieni, oameni de “afaceri” si patroni de media cu protectia magistratilor si serviciilor? Acum ca se aresteaza din acesti hoti, din toate partidele si din toate baronetele cum putem noi sa spunem ca nu e un lucru bun. Ok, sunt de acord ca sistemul si regulile lui trebuie schimbat, altfel nu vom face decat sa inlocuim vechii hoti cu noii hoti. De ce sa adoptam amnistia fiscala cand putem sa recuperam banii furati. DNA spune ca justitia a confiscat pana acum 300 de milioane de euro. E o suma. Sunt convins ca s-au furat miliarde de euro, dar e un inceput.

  2. Este adevarat ca Romania, asa cum a fot tot timpul, este la granita dintre imperii. Acum cel Rus si cel Nord-Atlantic (NATO & UE). Noi trebuie sa alegem. NU putem sa fim neutri, nu exista asa ceva. Neutralitatea Moldovei, Ungariei, Greciei este mai mult filo ruseasca. Normal ca nu putem alege Rusia care este stat totalitar unde se impusca jurnalisti si lideri ai opozitiei, unde nivelul de trai este scazut, unde este o coruptie endemica, etc. Normal ca alegem cultura si civilizatia nord-atlantica. Vom fi carne de tun? Pai sa vina cat mai multe trupe americane in Romania si cat mai multe nave de razboi americane la Constanta pentru ca astfel statul american isi va proteja din ce in ce mai bine interesele si soldatii. E bine ca avem conflicte intre blocuri militare. Cand blocurile militare se inteleg in spatele cortinei tari ca si ROmania dispar de pe harta (exemplu mai sugestiv este Polonia).

  Republica prezidentiala si pueri sporite pentru Iohannis pentru 6 ani? Nu. Pentru ca este riscul ca in anul 4 sau 5 Iohannis sa se creada un mic Putin. Separatia puterilor in stat este necesara. Va dau dreptate cand spuneti ca justitia prea executa ca si la comanda toate cererile de arestare si condamnare ale binomului SRI-DNA. Nu ar strica sa avem mai multa separare a puterilor si control reciproc intre munca informativa a SRI, documentarea cauzelor de procurorii DNA si munca de analiza a dosarelor in instanta de catre judecatori. SRI trebuie sa fie controlat sa nu santajeze procurori si judecatori si sa avem ofiteri ai SRI condamnati de instanta la ani grei de inchisoare pentru abuzuri si santaj, la fel cum avem arestati si condamnati judecatori si procurori.

  Va doresc o zi buna.

 4. nartip says

  * DEVESELU?…facusem o gradina a raiului acolo,iar acum facem o fabrica a mortii acolo.Nu ne era deajuns ca ajunsesem dinnou la desertul care este dupa 1989 si ‘plantam’ desertul de dupa viata.Americanii ‘ápara’ ei toata suflarea pamantului luandu-le tot ce au si scapa si de somajul de la ei trimitand somerii sa ‘apere’ pacea lumii la fel cum o aparau si sovieticii… *

 5. brod says

  deci, totul este o mega-malversaţie americană. iar dv – un om de afaceri indigen corect, onest, prigonit pe nedrept…

  ce soluţie avansaţi ca să scăpaţi – dv. de puşcăriile cu repetiţie, iar ţara – de yankeii înfrăţiţi cu SRI şi DNA?

 6. sergiu says

  Parerea mea , este ca americanii se tem de coruptii nostrii , ii inchid , isi iau notite , mai invata , apoi isi desemneaza coruptii lor . E doar o lupta intre hiene .Vor fi multe hiene , se intrevede un razboi , deci o mega afacere. Pozitia geostrategica implica actiunile americanilor.Cat despre hiene , le prefer pe cele autohntone .

 7. Arcadia says

  Domnule Vantu,ce se intampla?Tot ce spuneti de cinci luni,se confirma si ma inspaimanta.Asta este justitie,asa se face dreptate?Nu l-am votat pe Traian Basescu niciodata.Din decembrie 2004 am asteptat sa plece,sa se termine,dar ce se intampla acum este cumplit.Nu,nu ma intereseaza sa vad oameni in catuse,nu ,nu ma bucura sa vad sarabanda asta scarboasa,da,m-ar interesa si m-ar bucura sa vad ca orice acuzatie,de orice natura,se bazeaza pe probe de netagaduit.Atat.Va doresc din suflet,sa fiti sanatos.

 8. Rand Paul 2016 says

  EVZ care este trompeta SRI confirma cele spuse de dumneavoastra, sunt vanati anti-americanii: “DEZVALUIRI EVZ/ DRAGOSTEA lui Vosganian pentru Rusia trece pe la FINUL de cununie care PLEDA pentru AFACERI CU MOSCOVA. Wikileaks: Vosganian ESTE un FILORUS care l-a criticat pe Băsescu pentru că a stat în calea unor relații bune cu Kremlinul”.

 9. un eu din ceilalti says

  P,S, Intr-o postare viitoare voi arata ca ironic dar intru totul identitar situatia descrisa de mine incadreaza si mediul privat.

 10. un eu din ceilalti says

  Coruptia de la ce ni se pare la ce este.

  Tenetatia generala este sa ne raportam la ea ca la un fenomen nascut din neant si usor observabil.Cumva fiecare are reflexul sa priveasca fenomenul in mod obiectiv, rece, critic.Or, putini sunt cei care macar o data in viata ( chiar si pentru prima oara ) nu au participat la functionarea ei si din ce mai ramane doar cativa nu au cazut prada seductiei puritane de raportare la ea.
  Ce vreau sa spun?
  Ca poate nu-i cel mai important sa ne raportam la coruptie prin exemplificari care tin de mecanismul ei ci sa facem un exercitiu mai greu ce – i drept de a inlatura stereotipiile, cliseele si pretentiile virgine.
  Se pune deci ca e nevoie de o dicutie muuuuult mai ampla mai generala decat cadrul instituit de dumneavoastra care se circumscrie in mod limitativ spatiului politic.
  Dumneavoastra vorbiti de o cauza ( deloc de neglijat admit asta din start ) si anume aceea a finantarii activitatii politice care presupune ulterior niste restituiri de favoruri mari.Asadar, ce-l care candideaza pleaca din start cu datorii enorme.Apoi vina perenitatii unei astfel de situatii este a fiecaruia dintre noi ca doar ” candidatul” n-a venit din neant ci dintr-o colectivitate care l-a generat.Candidatul este in mod constant suma asteptarilor total nelegitime dar nerecunoscute ale cetatenilor.Mirat? Ganditi-va la jonctiunea alegatorului cu plasa cu necesare ale burtii ( si toate celelalte variatiuni pe aceasta tema .Deci ulterior alegatorului nu i se vor intampla nefacute, pocinogii venite din Marte ci in urma participarii sale constiente la sistem.Astfel, alegatorul nu mai e vreo victima a sistemului ci o censecinta a propriei alegeri.Ce vreau sa spun aici? Spun ca in mod constant lumea a participat IN MOD ACTIV la propria insatisfactie si nu prea e legitima in a fi nemultumita desi unor “lideri de opinie” li se pare ca votand tocmai s-au legitimat ulterior sa se dezguste.
  Revenind la tema coruptiei as zice ca trebuie vorbit despre ea mai mult din prisma conditiilor necesare care o intretin.Voi vorbi acum despre remuneratie.
  1.Un primar de comuna ia cam in jur de 2.000. lei, unul de oras vreo 3.000 un presedinte de consiliu judetean vreo 4.000.Sumele sunt orientative, insa interdictiile sunt clare.Nu mai pot desfasura vreo alta activitate si nici ciupi ceva sporuri ca iese de porc.
  2.Un parlamentar sa zicem ca are dispozitie o suma forfetara de vreo 8.000 lei care trebuie sa acopere masina , soferul, vreo secretara si cheltuielile curente de la cabinetul din teritoriu.
  3.Un ministru castiga cam 6.000 lei – 7000 lei.
  4.Primul ministru e tot acolo de mana cu presedintele.
  Am luat in seara asta doar cateva varfuri ale administratiei publice locale si centrale.
  Vreti cauza coruptiei? Ce-ar fi sa incercam de aici?Adica sa inclinam intr-un mod responsabil balanta intre tentatie si punitivitate.Adica doar de frica ultimei prima nu va fi infranta.Ce -ar fi sa dezinteresam persoanele printr-o remuneratie care intr- adevar reflecta greutatea functie.Coroborat cu un sistem credibil. real si eficient de verificare si control reciproc al institutiilor s-ar putea ca posibilul , previzibilul, prezumtivul autor de nasoale sa se mai gandeasca daca merita efortul si / sau riscul.
  Am folosit exemplul asta doar pentru faptul ca la nivel declarativ proclamati o expertiza dumneavoastra stiti cat de autentica.
  Daca veti exersa ideea asta cu oricare subsistem public considerati ca imi mentin propunerea.
  Revin acum la inceput.Daca nu ne vom propune o abordare cinstita asupra unui mecanism nelegitim ( coruptia ) vom fi condamnati sa fim mereu membri virgini ai unei colectivitati bolnave.
  Primesc critici autenitice si aplicate la ceea ce am spus.
  Atentie!Nu ma adresez celor cu pretentii: virgine, rautaciose, transcedentale…. poetilor…..

  • Titulescu says

   Ai plecat gresit din start: eu unu din ceilalti nu votez pentru tine sa te imbogatesti dupa ce m-ai mintit tu find cumparat de fortele malefice ale banului. In rest nu te mai adresa nimanui ca nu esti cinstit, creierul tau e alimentat de visuri prea frumoase pentru muritorii de rind. Ramii acolo in MISA

   • uneudinceilalti says

    Stimabile mi-ai facut ziua:

    1.Credeti ca asta era sensul celor de mai sus ca imi era frica ca ma aleg pe salariu jenant?
    2.Credeti ca o persoana cu responsabilitati majore in zona administratiei traieste la umbra difuza a valorilor morale?
    3.Daca e platit mai prost sau mai bine, ramane postul neocupat?
    4.Inteleg ca nu apreciati valoarea banului.Ca ii aveti numai pe aia cu valoare numismatica.
    In finalul postului parca va rugam sa ignorati cele expuse .Nu ma adresam dumneavoastra.Ati bagat capul intr-o poza desi aveati alta treaba.
    Sfat: evitati pana la renuntare exercitiul gandirii.In caz contrar e posibil ca spasmul sa se agraveze.
    Da.Mesajul este pt. dvs d-le “titulescu”.

 11. cpc says

  Jidani își cheamă acasă huliți.
  Atentate de dragul presei .
  Sistemul monetar american în colaps.
  Piața europeană în lipsa de contractori.
  Măreață Rusia ssecătuita de resurse.
  Bursa în cap.
  SUA nu folosește decât același sistem de cel mai comunist stat democratic.
  Ce ne mira ca avem big brokerul american
  Ca suntem o tara în care bani sunt un scop și nu un mijloc.
  Ca puterea se câștigă la barbut geopolitic.
  Tara ăsta tot timpul a fost condusă de alții.
  Diferența a fost de interpret.

 12. Dan says

  Si atunci inseamna ca trebuie sa privim si sa tratam SUA ca pe un hegemon toxic? Care pana la urma, avand in vedere conjuncturile in plina desfasurare din jurul nostru, sa aiba in Romania soarta hegemonului german in al doilea razboi mondial?

 13. Bobo says

  Hi,
  Romania
  1. Sete de sange: toata lumea se bucura de arestari si condamnari…faptul ca nu sunt probate nu conteaza (justitia se face pe probe nu pe INDICII frustratilor)
  2. Instinc de turma: manipulare agresiva la tv in functie de interesele celor de la putere.
  3. Frustratii: astia sunt majoritari si peste tot
  4. Diaspora: LOL…50-70% niste nefericiti, sfatuitori, europeni, raducioiu….care se rusineaza cu nationalitatea lor (mare scarba am de astia).
  Restu niste oameni si romani buni, nota 10 pt ei.
  5. Ultima moda “DENUNTATORII”….turnatori ordinari….nicio dif intre cei de acum si aia de turnau la militie si securitate(din ce mi-au spus parintii si bunicii)
  6. Idiotii: “dar dc nu vrei legea Big Brother ?!? Ai ceva de ascuns? …..da! pe nevestele voastre.
  7. Spirit civic nu exista.
  8. SRI DNA DIICOT …asa putere?! asa perversitate?!
  9. Olimpici, sportivi, inventatori, genii info etc. Astia nu conteaza, ii avem pe Guta si Capatos

  Asa vad eu…gresesc?

  Sanatate Domnule Vantu.

 14. says

  ..Astazi doar un scurt comentariu legat de ce sa intimplat ieri in Senat cu poetul Varujan_!…Deci_:..O veche tare postare cum suna_?..” Poetul Varujan sta in genunchi si o ia la~….Nu ! Acuma sta tot in genunchi dar se roaga pt. ca treaba e cam nasoala_!!_!..Cineva se pare ca ii vrea capul cu orice pret !!!_…Ceee oameni ! Un om talia sa~!~Poet, om sensibil !..Era vorba ca il propune pt. premiul Nobel la literatura ~..iar acuma EI vor sa-l bage la racoare_!!_..Nu e normal ce i se intimpla !..Sarmanul Varujan ! Il vor nenorocitii cu orice chip sa-l scoata tap ispasitor !!!_…Mdehh’ ! Daca a fost tont si si-a pus semnatura pe docomentele cele incriminatoare_~..Acumaa….” am vrut sa salvez industria ingrasamintelor chimice de la colaps “…Pai tocmai aici se pare ca e buba ! Pt. ca Tu ai vrut sa o salvezi iar EI vroiau sa o puna pe chituci iar tu le-ai dat socotelile peste cap, mai corect spus le-ai intirziat planurile lor de a o lichida !..Pierzind astfel muuulti bani nu gluma !, prin aceasta decizie a ta !!..Ca pina la urma tot acolo sa ajuns cu respectiva industrie nationala !…Oltchimul e cel mai elocvent si recent exemplu de Hreberenduire-clasica a unei fabrici de STAT culmea pe profit !!..ca de la profit a ajuns plina de datorii urmind probabil sa ii vinda pachetul majoritar de actiuni pe Nimic_,_Polonezului_S(P)~ulii care bineinteles o va transforma in final intr-un morman de fier vechi_!..Lasa ! Sa ii mearga lui din plin fabricuta cea marunta !!..Vooii.. ..duceti-va hamali si iobagi la agricultura pe cimpurile din Italy si…..Deci Eu~1 sunt solidar intr-o mare masura cu poetul Varujan~..din n-motive~..Oricum EL nu va rezista inchis la Bulau_!!!..cred ca in scurt timp o sa-l, gasiti spinzurat de pat sau..prin urmare gestul sau din Senat nu cred ca fost unul chiar teatral precum cel cu “draga Stolo~”…chiar sotia lui a spus-o intr-un interviu cu ani in urma_~…_Rusine_Voua_!!!!!!!!!!!!!!!!!_..

 15. cpc says

  Divide et imperativ ziceau niște unii….
  Care este baiul tara asta de imbecili (și acum și mai daunazi) și de oameni fără coloana vertebrala .
  Dorim sa ce …sa moara capra…Am așteptat americanii pana nepoții au devenit bunici și am lins tot ce au abandonat….
  Legi transpuse intervenții pe piața …devalizarea indirecta a economiei naționale. …dar cine draq sunt conglomeratul ăsta de stele verzi ….pleacă evreii..crac…
  Acesta și ne supunem

  P.s.blondi te iubim ca ca ține nu găsim.

 16. Dan says

  O analiza corecta, insa eu as merge mai departe si spun ca nu atat SUA are nevoie de distrugerea centrelor de putere din Romania, cat Israelul, care are un plan bine pus la punct de colonizare masiva a tarii in cazul izbucnirii razboiului cu statele musulmane.