Capitolul 29 – Războiul al treilea mondial și țeapa lui Iohannis

paris-atentate

Motto:
“Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc.” (André Malraux)

Vineri seară, un atentat sângeros cu sute de victime – morți și răniți – zguduie nu doar Franța, ci toată planeta, anunțând de facto începutul real al “celui de-al treilea război mondial”. Prin asumarea atentatului de către Statul Islamic, avem de-a face cu agresiunea unui “stat” (deși ISIS nu întrunește toate atributele statale clasice, își exercită componenta sa militară neconvențională și hipertrofiată) asupra unui stat NATO, situație în care riposta este obligatorie. Spre marea bucurie a SUA, trupele NATO vor intra acolo unde americanii singuri nu au avut curajul să o facă de frica rușilor, adică în Siria. Dacă aș fi adeptul teoriilor conspiraționiste, m-aș îndoi sincer că ISIS a putut avea acces la informațiile necesare pentru punerea în operă și reușita acestei operațiuni extrem de complexe. Dincolo de găsirea indivizilor care să execute o astfel de operațiune, dincolo de logistica necesară, informațiile dețin un rol vital în implementare. Oricum ar fi, nu mai are nicio importanță acum, răul fiind deja făcut, iar consecința va fi aceea că ambele coaliții se vor găsi pe frontul sirian față în față, înarmate până în dinți și dornice de supremație.

Cea mai mică scânteie, provocată sau nu, va face ca butoiul de pulbere pe care se află planeta să explodeze. În statele beligerante, viața pe care o cunoaștem acum se va modifica radical: game întregi de produse vor dispărea de pe piață, mâncarea se va împuțina și va avea prețuri uriașe, combustibilii vor urma aceeași cale, generând majorarea prețurilor la energie, valoarea imobilelor se va prăbuși, urmare a fricii de bombardament și a lipsei asigurărilor. Iată doar o mică parte a ceea ce se va întâmpla în caz de război, fără a aminti de modificările comportamentale generate de frică și lipsuri.

Acesta este contextul internațional în care România a ales să numească un guvern de tehnocrați, bătându-și astfel joc de interesele locuitorilor ei. Am o reală simpatie pentru Cioloș și pentru unii dintre membrii acestui cabinet, dar ei nu reprezintă pe nimeni și nu vor putea face absolut nimic, nici măcar pe timp de pace, darămite pe timp de război. Profitând de lipsa de cultură politică a celor care cu bună credință au ieșit în stradă cerând o schimbare, Iohannis a reușit să îi păcălească cu ajutorul unor manipulatori de profesie, făcându-i să creadă că ei sunt cei care vor un guvern de tehnocrați, mascarada consultărilor cu “strada” de la Cotroceni neavând decât darul de a certifica acest lucru.

Conțopistul de la Primăria Sibiului care știa că trebuie să își “acopere spatele” cu hârtii, odată ajuns președinte, și l-a acoperit cu mistificarea voinței unor protestatari onești și naivi. Mediocritatea intelectuală – a lui, dar și a celor care i-au băgat în cap enormitatea asta – îl împiedică să realizeze consecințele, atât pentru țară, cât și pentru el. Pe plan personal, Iohannis și-a asumat această guvernare, neavând nicio pârghie de putere reală vizavi de capacitatea de exercitare a voinței ei. În fiecare minister, aparatul birocratic aparține PSD-ului; pe plan local, aproape tot aparatul administrativ aparține PSD-ului; în fruntea companiilor și regiilor de stat, managerii aparțin PSD-ului. În asemenea condiții este evident că orice decizie și-ar dori să ia vreun ministru, ea va trebui să fie validată de PSD. În felul acesta, Iohannis și-a asumat responsabilitatea, fără a avea și puterea, iar Dragnea are toată puterea, fără a mai avea vreo responsabilitate. Pentru ca haosul să fie total, de frica pușcăriei (nu dosarul polițistului mort din cauza lui este singura problemă, ci și actele de corupție care i-au generat o avere fabuloasă), generalul cu IQ-ul de aproape 40 trădează coaliția așezându-și îngustul poponeț între două luntrii și făcând din SRI-ul lui Coldea arbitrul nelegitim între forțele politice ale țării, pentru că, după cum bine se știe, UNPR-ul nu este altceva decât aripa politică a acestuia.

Deci, hai să facem o scurtă recapitulare a ideilor enunțate până acum:

  1. Statul Islamic atacă Franța, stat membru al NATO.
  2. NATO va intra pe teritoriul Siriei, sub pretextul anihilării ISIS.
  3. Acolo va da nas în nas cu rușii.
  4. NATO și aliații din zona arabă au în regiune interese contrare rușilor și posibililor lor aliați – China, Iran, Coreea de Nord…
  5. Conflictul se va declanșa ca urmare a unei provocări.
  6. Fiecare grup va da vina pe celălalt, din motive evidente.
  7. România este stat membru al NATO, deci va fi parte beligerantă.
  8. Iohannis impune un guvern de tehnocrați, folosind ca pretext mișcările de stradă ale populației nemulțumite de nivelul ridicat al corupției clasei politice.
  9. Acest lucru este posibil ca urmare a trădării fostei coaliții de guvernare de către Gabi Oprea.
  10. Perioada de doar un an pe care acest guvern o are la dispoziție, tot aparatul administrativ central și local în mâna PSD-ului și jocul duplicitar al UNPR-ului vor face din actul de guvernare o parodie.
  11. Iohannis și-a asumat responsabilitatea acestui guvern, fără a avea și puterea de a decide.
  12. Dragnea are toată puterea, fără a avea nicio responsabilitate.
  13. Instabilitatea politică provenită din lipsa unui factor clar și legitim de putere face ca România să fie un partener periferic și necredibil de discuții cu aliații ei.

De când am început să mă manifest în spațiul virtual, am militat pentru schimbarea sistemului politic, având convingerea că un alt sistem politic – și aici mă refer la cel american, în care președintele este și șeful guvernului – este cel mai potrivit pentru România. Asta nu exclude parlamentul, nu exclude partidele politice, nu exclude politicianul. Până vom schimba sistemul politic, România trebuie să se bazeze pe clasa politică de azi. Bună, rea, asta este tot ce avem și nimeni nu are dreptul să îi uzurpeze funcția.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 54 COMENTARII
  1. Luisa says

    Un prim ministru cum era cat pe ce sa fie Oprea…sa mai fie si presedinte in acelasi timp???????? Dumnezeule, ce cosmar…

  2. saint orban says

    “Dacă aș fi adeptul teoriilor conspiraționiste, m-aș îndoi sincer că ISIS a putut avea acces la informațiile necesare pentru punerea în operă și reușita acestei operațiuni extrem de complexe. “-dle Vantu, va citesc blogul de multa vreme, dar zau, va aflati intr-o eroare foarte grava!! Ce informatii, carne operatiune extrem de complexa? Oamenii initial aveau intentia sa se detoneze toti 7 la Stade de France, insa n-au reusit sa intre inauntru, si d-aia s-adetonat acolo unul singur, iar restul au pornit sa traga la intamplare prin cafenelele Parisului, numai 3 ajungand, pana la urma, la Bataclan. E informatie publica, zau, ce naiba! Erau niste nuli, niste zero barati!

  3. JE says

    Cocolos OMG

    Una din “misiunile” lui Cocolos si a gevernului lui:
    – România lui Ciolos e prevazuta de UE sa redevina Grânarul Europei OMG si leaganul Codex Alimentarius
    http://bit.ly/1MXkrCF

    – Numărul cazurilor de cancer va creşte exploziv, dacă guvernele nu vor face schimbări radicale în privinţa produselor alimentare
    http://bit.ly/1LoAIQ3

  4. JE says

    Uite unde vroiau sa ajunga. E doar o chestiune de timp pana cand acest “Patriot Act” sevine permanent si este implementat la nivel european:
    – Franţa devine una dintre cele mai restrictive ţări europene
    http://bit.ly/1PDVxi7

    Era o vreme cand barbatii erau barbati. Acum sunt doar niste tantalai care distrug viitorul copiilor.
    Copiii sunt mai inteligenti si mai destepti decat adultii si inteleg cum stau lucrurile foarte bine. Problemele apar in momentul cand un copil inteligent este pe mana unui adult imbecil cara ii baga rahaturi in cap si si transforma in hipster, mamaligar si androgin fara bilute dar cu pretentii de barbat.
    ASTFEL DE IMBECILI NU TREBUIE SA AIBE DREPTUL LA REPRODUCTIE!
    – Father and Son have the most precious conversation about Paris attacks Le Petit Journal
    https://www.youtube.com/watch?v=W1tkzYOkM40

  5. Oana Postudor says

    SOV, nu mai spui nimic de lansarea de carte? Unii dintre noi (printre care și eu) chiar o așteptăm cu nerăbdare! :) Scriitura ta e memorabilă!

  6. Sebastian says

    Mda! Clar ca atentatul de la Paris a fost pus la care de catre Americani sau chiar de catre Francezi si Nemti ca sa aibe motiv sa intre in Siria.
    Eu zic ca nu o sa intre. E prea riscant. Daca intra atunci Putin intra in Ucraina si in tarile baltice iar Iranul intra in Yemen si in Arabia Saudita. Deci, un al III-lea razboi mondial.

    Dupa umila mea parere, in excelenta expunerea pe care ati facut-o cu privire la situatia din Romania ati omis un singur lucru.
    Presedintele Iohannis, Ciolos si altii din noul guvern sunt pusi de Uniunea Europeana. Prin asta ei (Bruxelles) au reusit ca sa ii indeparteze mai mult pe americani din Europa. Germania va domina in final politic, monetar, financiar si tot ce vreti voi.

    Sanatate va doresc!

  7. Sterian says

    La ce gafe face deja doamna Guseth….mi-am pierdut deja orice speranta in tehnocratie…nu ca as fi avut prea mari asteptari dar speram ca macar o mica schimbare in bine va fi. Cat despre al III-lea razboi mondial….as spune ca nu am reusit sa depasim inca starea naturala de ”bellum omnium contra omnes”…

  8. JE says

    Siteul “Welcome to Europe” demonstreaza inca o data ca “valul de refugiati” nu este nimic altceva decat o COLONIZARE bine pusa la punct, organizata si sponsorizata. Exista ghiduri complete cu rute, persoane de contact, spatii/locatii de cazare, mediul de afaceri si al locurilor de munca, asigurari sociale, educatie, sanatate, etc pentru fiecare tara in parte. Detaliile pentru Romania sunt putine si neactualizate din 2012
    In sectiunea “printings” gasiti toate ghidurile pe care le folosesc “refugiatii”.
    w2eu.info

    Este bine stiut faptul ca Soros si ONG-urile lui platesc tot, din tabere de refugiati si pana in tarile de destinatie. Inclusiv ghiduri printate pe hartie, telefoane mobile si dezvoltarea de aplicatii mobile.

    – Serviciile secrete austriece acuză: SUA și miliardarul George Soros finanțează fuga imigranților spre Europa
    http://bit.ly/1WUP44e

    – George Soros: UE TREBUIE să accepte CEL PUȚIN un milion de refugiați ÎN FIECARE AN
    http://bit.ly/1OedHDO

    – Rebuilding the Asylum System
    http://bit.ly/1S2LZLj

    In cazul in care va intrebati de ce chesti de genul Schengen sau Acordul de la Dublin nu conteaza si sunt suspendate doar pentru “refugiati” nu si pentru cetateni europeni, ca de ex romanii, raspunsul este foarte simplu: Europa este condusa de noua generatie de bolsevici sau “leftisti” cum se alinta ei si ne indreptam spre o noua dictatura comunista. Asteptati “Patriot Act”-ul european si “TTIP”-ul si sa vedeti distractie.

    Interesant este faptul ca dupa De Gaulle, ceilalti presedinti (Pompidou, Giscard d’Éstaing, Mitterand, Chirac, Sarkozy, Hollande) sunt parte din “poporul ales”. Nesimtitul ala de Sarkozy (Nicolas Paul Stéphane Sárközy Nagy Bócsai) are tupeul sa-i ameninte pe cetatenii francezi aia albi si originali ca daca nu se corcesc cu salbaticii aia non-europeni, vor suporta consecinte foarte grave.

    – Sarkozy: Challenge of the 21st Century: Racial Interbreeding
    https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g

    – Inca un bla-bla cu corcitul
    https://i.imgur.com/FaUxZtv.png

    – Dar “poporul ales” nu se corceste, isi pastreaza rasa, cultura si identitatea, ca nu-i asa, e mandru de toate cele; daca vrei sa faci si tu asa ceva nu ai dreptul si implicit esti rasist, xenofob, intolerant si dupa caz islamofob
    https://www.youtube.com/watch?v=Z43PcBR_El0

    Bineinteles ca toate aceste lucruri nu se pot promova fara ajutorul unor toante cultural marxite, care tinand cont de genul din care fac parte sunt certate cu logica dar foarte ciufulite la emotii.

    Cine apara Europa de invazie? De fapt cine permite si incurajeaza colonizarea Europei?
    https://tomfernandez28.files.wordpress.com/2015/10/screen-shot-2015-10-30-at-11-31-06-am.png

    De de condus cine conduce si a fost numit sef de trib?
    http://www.navecorsara.it/wp/wp-content/uploads/2013/03/tre_donne_nude.jpg

    Se pare ca Soros are o slabiciune cu toantele astea cultural marxiste ca le tot promoveaza si numeste indirect in tot felul de functii de conducere. Si in Romania are acum guvernator si guvern propriu, iar hoastele alea numite la justitie sunt cel putin penibile.
    Ce trebuie sa faca ele la minister acolo? Pai sa promoveze “drepturile minoritatilor” impreuna cu alti penibili, ca Cernea (cica ma-sa il creste pentru blana).

    – Băi, astea sunt lesbiene ? Doamne, iartă-mă…
    http://bit.ly/1OPx6y4

    Ia uite-o si pe asta, nici nu a depus juramantul… si de ce ii arde! Tara arde si babele…
    – Raluca Prună, angajata Monicăi Macovei, vrea dezbatere pe parteneriatele gay, ca viitor Ministru al Justiţiei
    http://bit.ly/210GOla

    Vine, vine primavara, pardon, o sa vina si “Raportul Lunacek” plus alte bazaconii. Totul pentru un “viitor luminos”. Asta este preocuparea de baza a cultural marxistilor si asta a pregatit “poporul ales” pentru noi goyimii.
    – Raportul Lunacek, sau transformarea „minorităților sexuale” într-un grup privilegiat în UE
    http://bit.ly/1N1qI4j

    Sa nu uitam si de “Teoria Gender”, pentru “egalitate de sanse” bineinteles.
    – Teoria genului (gender) și pericolele sale
    http://bit.ly/1J4xyWV

    Si mai repede asa, ca tarile “civilizate” ne-au luat-o inainte!
    – Captain Sweden Saves the Day!
    https://www.youtube.com/watch?v=9Er0AY5ZA7M

  9. Delia says

    Sincer….nu știu ce să mai zic. Compasiune față de refugiați, da, sigur. Dar până unde merge compasiunea asta? Că deja am trecut de mult linia propriei siguranțe. Nu spun că nu-s victime nevinovate la mijloc, dar….din câte știam, cel puțin în cazul acordării primului ajutor, prima regulă este să fii tu însuți în siguranță. Ne-am deschis brațele tuturor și acum războiul lor s-a mutat în casele noastre. Eu nu vreau așa o lume pentru copiii mei. Am avut și noi războaiele noastre. Că s-au refugiat oameni din Republica Moldova în România, sau din Germania în Ungaria e partea a doua. Ei nu au luat după ei bombe și terorism. Cu toată compasiunea față de refugiați…dar mai mult îmi pasă de noi și de familiile noastre. Da, oi fi egoistă și părtinitoare. Să mă judece cine o vrea, dar nu mi se pare normal ca Europa să pună în pericol integritatea oamenilor săi ca să ajute pe alții. Let them deal with their own shit…sau să se ducă la americani, că ăia le dau jucăriile cu care să se omoare între ei…

  10. Ivan Nistor says

    Ciolos ăsta-i cam nehotărât. Azi are o listă – mâine are alta, acum vrea pe cineva – acum nu mai vrea. Ia spune-ne, tu, Vântule, care-i treaba cu el?

  11. Titulescu says

    Zbaterea economica mondiala atinge minime absolute. Nevoia resetarii bancherilor se satisface prin razboi. Tinerii de azi au avut mai putin noroc ca cei mai in virsta cind s-a tras la sorti nasterea lor. Acum e timpul sa inteleaga de ce va fi razboi si totul e scris in cartea secretelor rezervei federale.

    Alte pareri cu templieri si religii nu sint decit de decor. Fiecare isi alege motivul asa cum fiecare soldat german a avut un crez in Hitler.

    Incepe sau nu ? Vom vedea. . . . . .

    • Adrian Kipp says

      pe tine te bantuie duhul adevaratului Titulescu . Visezi razboaie ca pe vremuri. Afla atunci bantuitule ca suntem in razboi. Lasa teoria conspiratiei si deschide ochiu mare si vezi ca razboiul neconventional e generalizat. Tot ce vezi la tv e agresiune, au inlocuit tancul cu tv-ul…

    • JE says

      @Titulescu
      Cum crezi tu ca se putea ajunge la “Divide et Impera”?
      Ai in Europa o civilizatie avansata fondata pe principii crestine pe care o colonizezi cu salbatici musulmani adusi de prin toate gropile de gunoi de prin Africa, Orient si Asia. La inceput ca “mana de lucru ieftina” si acum ca “refugiati”. Si uite asa obtii “ciocnirea civilizatiilor”.

      Alegerea zilei de “vineri 13” si asocierea cu distrugerea ordinului crestin al templierilor. nu este o coincidenta. Se stia de la inceput ca va provoca mai multa ura si diviziune religioasa, etnica, rasiala si implicit sociala.

      Vrei sa-ti spun eu ce urmeaza? “Patriot Act”-ul european si fascismul preluat din SUA, cu tot cu NSA, TSA, CIA, etc. Nu ai priceput nimic din ce spun aia de la Wikileaks si Snowden?
      Poti face o asociere intre legile Antonescu, Dragnea, Big Brother si Roaming?
      – Europa vă lasă roaming-ul, dar vă taie internetul
      http://bit.ly/1kUoTeW

      Si ca sa vezi “coincidenta”, fix acum dupa “atentatele” de la Paris, Franta cere “uniune si ajutor”:
      – După atentatele de la Paris, Franţa cere ajutor invocând în premieră un articol pe apărare comună din tratatele UE
      http://bit.ly/1NBg8Of

      Dar intre “preocuparile autoritatilor”?
      – Spioni români, în discuții cu hackeri controversați pentru ultimele softuri “Big Brother”
      http://bit.ly/1HM2vPc

      – Hacking Team
      http://www.hackingteam.it/index.php/remote-control-system

      Se pare ca ti-au scapat diverse linkuri la aticole si videoclipuri puse aici de mine si de altii. Ia si citeste si vezi cum stau lucrurile:

      – Political author Gearoid O Colmain discusses the Paris attacks with RT International
      https://www.youtube.com/watch?v=L7GAbVhjTSw

      – Friday the 13th Massacre: False Flag Operation Designed to Sequester and ‘Quarantine’ the NWO Climate Conference in Paris
      http://stateofthenation2012.com/?p=25430

      – Cultural Marxism: The Corruption of America
      http://bit.ly/1RV5l54

      – In cartea „The Naked Communist” scrisa de W. Cleon Skousen in anul 1958. In capitolului 12: „The Future Task„ la pagina 260 gasiti „Current Communist Goals” si aflati exact ce se intampla astazi.
      http://www.fileshare.ro/e31969549

      – Terrorstorm – manipularea terorista globala (romana)
      https://www.youtube.com/watch?v=cypqRPmqhdk

      Sa nu uitam un lucru foarte important. Polonia a anuntat ca renunta la a mai primi “cote de refugiati”. Dupa anuntul Polniei “oficiali europeni” au facut o escala de urgenta pe aeroportul Otopeni, pentru o inrevedere cu tantalaii aia doi, Ciolanis si Cocolos (adept/membru MISA). Cespre ce crezi ca au discutat?
      Ghici cine va primi si “cota de refugiati” a Poloniei?

      Poate nu realizezi, dar in ultimii ani in Romania au avut loc 4 lovituri de stat sau puciuri sau “revolutii orange”, cum vrei sa le spui:
      1. Geoana castiga, Basescu numit guvernator
      2. Basescu e demis, dar e mentinut guvernator
      3. Ponta castiga, Ciolanis numit guvernator
      4. Ponta e demis, Cocolos omul lui Basescu si Barroso/Junker numit prim-prost al tarii
      Practic avem guvernator, gvern, opozitie si “societate civila” pupincuristi si lingai ai lui Soros. Ce se va intampla in Romania? Mai citeste inca o data asta:
      – Cultural Marxism: The Corruption of America
      http://bit.ly/1RV5l54

      Totul combinat cu “crony capitalism”. De dreapta evident. In cazul in care mai e cineva suficient de idiot sa tina cont de tampeniile astea doctrinare.
      – Ce reprezinta Votul?
      https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

      • Titulescu says

        @JE. . . ,
        suis fou ?

        Ai probleme cu concentrarea.
        Inghiti prea multe stiri si mintea nu focalizeaza.
        Recomand doctor urgent.
        Daca ai curaj, mai repede te tratezi dupa metoda Nastase.
        Vezi sa nu fii dobitoc ca el si sa ratezi.
        E pacat de glont.

  12. Adrian Kipp says

    Cu privire la RESPECT .RESPECTUL SE CASTIGA …nu ti-l da nimeni e impus de tine prin statura,atitudinea ,personalitatea ta …a ta ca persoana nu a functiei sau averii. Respectul se acorda si functiei si averii …dar nu are legatura cu persoana.
    – nu asteapta respect decat tolomacii,ingamfatii si orgoliosii.Baietii valabili il IMPUN
    PRIN VALOARE . (Plesu n-ar fi respectat de manelisti dar maria ta SOV esti bastan printre ei )
    Aici faceti o mica confuzie …intre paturile sociale, le amestecati si va da cu virgula.Majoritatea pulimii are cate o definitie cel mult tangentiala la ceea ce scrie in dex despre respect.(ca la mai toate conceptele importante ale vietii) si incercand sa exemplificati cadeti intr-o eroare de lipsa de rigoare.;)) Cee ce ati enumerat dvs nu are legatura cu respectul ci cu expresia “a tine la respect” care e cu totul si cu totul ALTCEVA .
    — Despre Iohannis … ati fost finutz…merita flegmat rau , va impartasesc parerea se pare ca se dezvolta o antipatie nationala.Senzatia mea e ca nu va duce tot mandatul…
    Rostul acestui guvern este de a asigura un “respiro” politicienilor sa-si stearga rahatul de la poponetz sa-si spele chilotii si sa-si dea cu parfum.Ne vom pomeni cu fii si nepotii lor pe care ni-i vor vinde ca fete-mari .
    Eu chiar nu stiu de unde v-a venit chestia cu “lipsa de respect fundamentala la adresa celor care i-au ales ” Asta e hazoasa rau ! ati citit presa americana , ca numai ei mai mint asa frumos ! ;))))
    La finantarea partidelor as spune ca, vorba dvs…de unde sa mai ia oamenii de afaceri bani ..chiar albi…au mai produs ceva in ultima vreme? Poate daca dau o lege si permite ANAF-ului sa sponsorizeze …din confiscari ;)))

    Sper sa nu-mi cenzurati postarea…ca e valoroasa ;)))
    Daca nu e ..poate puneti pe cineva sa-mi arate unde am gresit ,

    Cu respect ,

    • Titulescu says

      Cred ca ai cam multe pene umflate. Sper sa nu te confund cu papagalii de pe etno. Stai mai in fata ca nu vad bine la distanta.

      • Adrian Kipp says

        Titulescu…am vazut ca suferi de miopie … Bine ca esti constient de asta ;)) Numai sa nu te tratezi cu ochelari de cal.

  13. says

    O idee extrem de interesantă enunţată Guy Debord in “Societatea Spectacolului” este aceea că „spectacolul integrat”, asociat cu democraţiile liberale moderne, şi-a inventat un inamic fără de care nu poate supravieţui- terorismul. Terorismul este folosit în scopul evidenţierii superiorităţii şi perfecţiunii modelului democraţiei liberale.

    De reflectat! :)

  14. laslogos says

    Am vazut materialul video de pe facebook.In seara asta voi puncta doua chestiuni, restul temelor considerand ca le-am atins macar marginal, si anume:

    1. Legea finantarii partidelor politice.

    2. Tema educatiei respectiv cat fac si cat primesc profesorii.

    1. Finantarea partidelor politice ascunde a mai mare ipocrizie post decembrista.Fac o paranteza si zic : Asa cum probabil ati inteles deja eu am o mare preocupare : Ipocrizia la romani.In conditiile in care, asa cum am mai aratat nu noi suntem ascendentii in linie directa ai ei.
    Asadar, romanul nu a fost bussiness niciodata. Nu in sensul, regulilor regulilor comercialitatii autentice.Daca am negociat ceva cu prezenta in actul asta a fost pielea noastra.Atat.
    Intre timp s-a intamplat 1989 si multi au crezut despre ei insisi ca sunt fie bussiness, fie oameni politici.Restul populatiei a crezut in crezul lor.A fost ceva ca in zorii capitalismului: unu a zis ca acesta este pamantul meu si l-a si ingradit iar toti ceilalti l-au crezut si au crezut in gestul lui.Finantarea partidelor politice a fost pe sistemul ipocrizia a finantat impostura.Adica cei care s-au revendicat a fi bussiness au finantat pe cei care s-au revendicat a fi depozitari de valori politice.
    Am indoieli serioase ca o lege, un guvern, o propunere de sistem poate remedia aceasta realitate care practic a intrat in ADN -ul acestei populatii.Indoieli? Suprapuneti cele descrise de mine peste:

    1.Felul in care ne educam copiii;
    2.Maniera in care ne raportam unii la ceilalti;
    3.Etc…

    2.Da.Da.Da.

    Aici chiar sunt atins.Sistemul educational romanesc este compus in proportie de 99% de oameni care fie sunt ei insisi nepregatiti, fie fara vocatie, fie fara nici o destinatie ( a se citi dascali pentru nimeni ).
    Sunt convins ca in sistem vor mai fi pe ici pe colo ceva disponibilitati pentru menirea cu adevarat a dascalului adica pentru zidirea caracterului in templul capacitatilor individului.
    Insa dupa cum arata, simt pentru ceea ce se intampla acum a descrie dascalul roman contemporan: descurajare, lehamite si desgust.
    Da stiu.Arata asa pentru ca nu ii platim.Pe cine?Ei, de acord cu dvs, nu merita nici un sfert din cat primesc acum.
    Restul e balet sa dea bine la televizor si la cei cu memoria scurta si judecata primara.
    In acest context, inteleg sa nu fiu prea aspru cu S.R.I., clasa politica, presedinte.Si daca au datorii in acest sistem educational?
    Cu aceeasi simpatie.Nu.Poate mai multa!

  15. says

    ..Dati-mi voie cu permisiunea dvs. dar si a distinsilor forumisti sa nu fiu de acord nici cu dvs. si nici cu cei care in spatiul public afirma ca aceste atentate ar fi inceputul celui al-lll-lea razboi mondial ! Chiar nu prea vad pe unde ar fi inceput acest razboi ! Atentatul de la 11-09-2001 sa soldat cu mult mai multe victime + distrugeri materiale insemnate si cu toate astea razboiul mondial inca nu a inceput !..Deci cred ca se exagereaza ca sa nu spun ca se bate cimpii afirmind acest lucru_.._asemenea lui CT Popescu care in megalomania sa de atot-stiutor si atot-cunoscator o tine mortis cu prostia asta !.. „M-am gândit mult cum se poate numi – nu am altă expresie decât al treilea război mondial”, ne spune ingalabilul nostru CTP !..Va dati voi seama ce urmeaza ??…Haideti sa fim seriosi si sa nu ne molipsim de..si de la…Eu insa ca ne-specialist in domeniu totusi cred ca un razboi mondial cu actuala dezvoltare tehnologica in domeniul militar e de evitat de catre toata lumea inclusiv de catre super-puteri_..Chiar nu prea e de glumit cu arsenalele lor imense de arme chimice-bacteriologice + cele nucleare care pot rade complet toata civilizatia umana de nu mai stiu cite ori lucru bine stiut si de catre EI_…..Cred ca toata lumea isi aduce aminte ca pina si unui revolutionar si razboinic inascut precum el comandante Fidel Castro ia cam tremurat nadragii in fund atunci in 61′ cu criza rachetelor dintre US si CCCP fapt recunoscut chiar de dinsul cu multa franchete intr-un interviu_…Daaar !_..Cind ia cuvintul “Muschiul vorbitooor” toata lumea ia pozitie de drepti si nu se aude nici musca’ !…

  16. George Nicoară says

    Mor oamenii pe capete și noi ne batem capul cu poza de profil, de ce să punem steagu Franței când ei nu și-au pus steagul nostru și așa mai departe. Serios? La cât de înapoiați și bătuți în cap sunt unii (și tare mi-e că majoritatea), uneori am impresia că ne cam merităm soarta…

    • Gabriela M. says

      Pai da , ne meritam soarta Desteptule ! Bate saua sa priceapa boul . Asa e !

      Razboiul s-a mutat pe Pamant , simplu de acum .Nu-i asa ?

  17. JE says

    Teapa nu este a infractorului Iohannis, teapa este a romanilor. Ca de obicei!
    Basescu a tinut neaparat sa privatizeze sistemul de sanatate, sau macar asigurarile de sanatate, pe model american, adica pe model “crony capitalism” .
    Nu a reusit atunci, dar va reusi acum. Papitoiul ala lingau, Cocolos, sau cum il cheama, nu e nimic altceva decat Boc 2.

    – GUVERNUL CIOLOS/SOROS: Programul de Guvernare prevede O noua Lege a Sanatatii prin care Asiguratorii Privati Straini vor MANCA o buna parte din Contributiile la Sistemul de Sanatate ale Populatiei Romaniei. GUVERNUL SOROS URMARESTE PRIVATIZAREA SANATATII
    http://bit.ly/1Mhxp0Y

    – Coruptie mica si mare
    http://trenduri.blogspot.co.uk/2015/11/coruptie-mica-si-mare.html

    Apropo, cunoasteti pozitia primei doamne cocoloase a Romaniei referitoare la vinurile romanesti?
    – Vinurile romanesti sunt contrafacute
    http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1263349-vinurile-romanesti-sunt-contrafacute.htm

    Asta da prim ministru!

  18. Deea says

    Bine sintetizată situația actuală. Când știu că trebuie să accesez netul sau să deschid TV-ul mă apucă groaza, oare ce urmează? Sau nu, nu vreau să știu.

  19. icsulescu says

    Astea-s iar pretexte pentru eterna ciondăneală dintre ruși și americani. Cine finanțează Isis?…Și noi o să fim prinși iar la mijloc fără să vrem…

  20. Florin G. says

    O zi după a fost și la Beirut un atentat și au murit oameni și cine știe câte vor mai fi și ce urmări vor avea… Oricum, e clar, al treilea război mondial a început. Sper ca România să nu aibă mult de suferit…

  21. JE says

    Atentatul de la Paris a fost prevazut de coperta “The Economist”?
    Pe coperta celor de la “The Economist”, apar predictiile lor pentru anul 2015. Coperta intreaga arata asa:
    https://img.4plebs.org/boards/pol/image/1440/43/1440432541867.jpg

    Partea din dreapta jos a coperţii arată unele simboluri mai criptice. Există o grămadă de pământ pe jos și două săgeți pe care e scris 11.5 și 11.3. Stând în fața, este Alice din Țara Minunilor privind în sus către pisica de Cheshire. Această pisică emblematică este cunoscută pentru capacitatea pe care o avea de a dispărea cu totul, lăsând vizibil doar rânjetul ei înfiorător.
    Alice:
    http://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2015/01/dirt.jpg

    Pisica:
    http://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2015/01/cat.jpg

    11.5 si 11.3 este o anagrama si inseamna 11.13.15? Adica “Vineri 13”, 2015?

    Vineri 13:
    Ziua de vineri 13 este în credința populară (Triskaidekafobie), o zi fatală în care se petrec nenorociri. Persoanele superstițioase nu au curajul în această zi ghinionistă, să întreprindă nimic, ca de exemplu încheierea unor contracte, sau să pornească într-o călătorie.

    Superstiția zilei de vineri 13 își are originea în arestarea majorității cavalerilor templieri (inclusiv Marele Maestru) la ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței, pe data de vineri 13 octombrie 1307

    Ziua cu ghinion se consideră a fi confirmată atunci când cuiva i s-a întâmplat în această zi o nenorocire, ca de exemplu un accident rutier. După o investigație a clubului auto german ADAC, s-a prezentat o statistică a accidentelor rutiere a anului 2000, și anume în zilele de vineri 13 au avut loc 894 de accidente în timp ce media accidentelor în celelalte zile era de 975. Un an calendaristic are cel puțin o zi de vineri care cade pe data de 13 și cel mult trei zile de acest fel.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Vineri_13

    Ce ne atrage atentia din frazele de mai sus este urmatorul lucru: ORDINUL TEMPLIERILOR

    Sărmanii soldați ai lui Cristos și ai Templului lui Solomon (latină Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici), cunoscuți mai ales sub numele de templieri sau Ordinul Templului (franceză Ordre du Temple sau Templiers), au fost unul dintre cele mai cunoscute ordine călugărești militare (catolice) creștine. A luat naștere la inițiativa francezului Hugo de Payens în anul 1119 în Ierusalim, ca o organizație militar-călugărească, cu scopul declarat de a apăra pe peregrinii (călători) creștini în Țara Sfântă.

    Recunoscut oficial de Biserica catolică, prin acceptarea de către papa Inocențiu al II-lea în 1139 a formei lui de organizare, Ordinul a crescut repede ca număr de membri și putere. Ordinul (Organizația) cuprindea călugări militari războinici, călugări capelani și călugări de serviciu (slujitori). Cavalerii templieri puteau fi recunoscuți la îmbrăcăminte, după o mantie albă cu o cruce roșie, distinctivă, și erau printre cei mai bine echipați, antrenați și disciplinați războinici din perioada cruciadelor. Membrii Ordinului care nu erau războinici au creat o puternică infrastructură economică în întreaga creștinătate, introducând pentru prima oară proceduri financiare care au reprezentat începutul sistemului bancar, și au construit numeroase fortificații în Europa și Țara Sfântă.

    In sectiunea “Arestările și dizolvarea”:

    În data de vineri, 13 octombrie, 1307 (o dată legată greșit de originea superstiției zilei de vineri 13), Filip a ordonat ca Molay și alți templieri francezi să fie arestați simultan. Ei au fost acuzați de numeroase erezii, și torturați pentru obținerea de mărturisiri de blasfemie. Mărturisirile, deși obținute sub presiune, au provocat un scandal la Paris. După alte insistențe din partea lui Filip, papa Clement a emis bula Pastoralis Praeeminentiae la 22 noiembrie, 1307, care cerea tuturor monarhilor creștini din Europa să-i aresteze pe templieri și să le confiște averile.

    Papa Clement a cerut audieri papale pentru a determina vinovăția sau nevinovăția templierilor, și, o dată eliberați de tortura INCHIZITORILOR, mulți și-au retras mărturisirile. Unii aveau suficientă experiență legală pentru a se apăra în procese, dar în 1310, Filip le-a blocat tactica, folosind mărturiile forțate precedente ca justificare pentru arderea pe rug a zeci de templieri la Paris

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Ordinul_Templierilor

    Ca sa nu murim prosti… Oare ce religie au “refugiatii” si “jihadistii” care vin in Europa si ce religie au nativii albi, victimele?
    http://www.europeanguardian.com/images/Images/EU/london-protest-slogans.jpg

    http://unclesamsmisguidedchildren.com/wp-content/uploads/2015/08/islam_europe.9.jpg

    https://3.bp.blogspot.com/-zRpn5B1Atvc/VOVem4k_sLI/AAAAAAAADwo/HcCwZKj77zU/s1600/eurabia.jpg

    Sa nu uitam de “Charlie” si “marsul solidaritatii”.
    Je suis Mascarade…
    http://cont.ws/uploads/pic/2015/9/1900393_600%20(2).png

    In caz ca mai exista nedumeriri:
    – Friday the 13th Massacre: False Flag Operation Designed to Sequester and ‘Quarantine’ the NWO Climate Conference in Paris
    http://stateofthenation2012.com/?p=25430

    Dupa legile Antonescu, Big Brother, Dragnea, etc vine “Patriot Act”-ul european.

    PS: multa dragoste din partea francezilor:
    https://www.youtube.com/watch?v=E3ZpCF1ZLxM

  22. JE says

    Ca sa nu o lungim prea mult…

    1. Actualul sistem din America de Nord si statele “dezvoltate si civilizate” europene nu este unul nou, este destul de vechi si “la butoane” se afla aceiasi oameni care “vand” acelasi rahat cu un ambalaj schimbat.
    Tot rahatul ala vechi dar cu un ambalaj nou si frumos este descris in acest articol:
    – Cultural Marxism: The Corruption of America
    http://bit.ly/1RV5l54

    … si in cartea „The Naked Communist” scrisa de W. Cleon Skousen in anul 1958. In capitolului 12: „The Future Task„ la pagina 260 gasiti „Current Communist Goals” si aflati exact ce se intampla astazi.
    http://www.fileshare.ro/e31969549

    Intre ceea ce se intampla in America de Nord si Europa “dezvoltata” exista o mica diferenta:
    – SUA este un stat politienesc transformat intr-un mare lagar. (Vezi ce spun Wikileaks si Snowden) Politia, TSA, CIA, etc. nu au o problema se te brutalizeze sau sa te omoare, pentru ca… “Patriot Act”.
    Apropo, si in Bucuresti exista incisoare CIA unde se fac “interogari”, adica torturi.

    – In Europa ai:
    a. “multiculturalismul” = islam
    b. “diversitatea” = noua gradina zoo multirasiala
    c. “toleranta” = pierderea drepturilor populatiilor albe(europene; “white guilt” iti spune ceva?) si asuprirea crestinismului, dar oferirea unor drepturi si privilegii absurde coloratilor adusi de prin toate gropile de gunoi din Africa, Orient si Asia, la pachet cu promovarea si implementarea intensiva a islamului. (de ex “Rotherham case” iti spune ceva?)

    Tot sistemul ala european a dus la asta:
    https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2799/3434/original.jpg

    Tot sistemul ala european a fost implementat cu forta de astia:
    – Jewish involvement in the promotion of ‘hate speech’ laws, multiculturalism, mass immigration, denationalization, subversion of traditional values, and related items.
    http://bit.ly/1hiuHNK

    2. Ce s-a intamplat la Paris, ori se urmareste inceperea razboiului, ori introducerea unui “Patriot Act” European. Vezi si la noi viteza si furia cu care se introduc legi aberante: “Antilegionara” a lui Antonescu, Big Brother, “Defaimarea” lui Dragnea, vaccinarile obligatorii, “educatia sexuala” (Raportul Lunacek) obligatorie in scoli, “incarcerarea” obligatorie a copiilor in gradinite (de stat) de la varste de 3 ani, etc. Pentru “siguranta si binele” nostru. “Tatucul” (statul) stie mai bine si nu mai poate de grija noastra.

    Ce spun “carcotasii”:
    – Friday the 13th Massacre: False Flag Operation Designed to Sequester and ‘Quarantine’ the NWO Climate Conference in Paris
    http://stateofthenation2012.com/?p=25430

    3. Despre lovitura de stat de saptamana trecuta ce ar mai fi de spus? George Soros (György Schwartz) si-a impus guvernul lui, care va implementa multiculturalismul, diversitatea si toleranta, pana ii vom ajunge pe vestici din urma, vom “privatiza” ce vom mai avea pe aici, gen resurse, Hidroelectrica, etc, adica “activele neperformante” si vom “liberaliza pietele” mai mult, adica jaful corporatiilor va continua nestingherit si chiar vor mai incepe si altele, de ex “Rosia Montana”.

    – Organizatii sprijinite de George Soros
    http://bit.ly/1WUvNCq

    – Victorie a ONG-urilor lui SOROS care au reusit sa impuna primul-ministru in Romania. Manipularea lor a reusit dar Lumea a aflat adevarul.
    http://bit.ly/1OaAArR

    De remarcat diferenta intre niste oameni rationali:
    – Viktor Orban: “Valul de imigratie, parte a unui complot de extrema stanga pentru a umple Europa de votanti de extrema stanga”
    http://bit.ly/1kXQA6L

    si niste lingai:
    – Autoritatile romane sunt obligate sa ne spuna ce s-a discutat despre IMIGRANTI la Escala la Bucuresti a lui Tusk si a lui Juncker?
    http://bit.ly/1OMzkyq

    Sa nu uit…
    Acum un secol si ceva, niste “refugiati” au venit si s-au asezat pasnic in Romania, mai exact prin Moldova, prin centru si nord. Acesti “refugiati” erau scosi in suturi din Adrianopol. Nu mai erau tolerati pe acolo. De ce? Pentru ca ceea ce au facut in Adrianopol au facut si in Romania cand au venit si culmea e ca fac si azi. Chiar mai bine. Acum un secol au reusit sa infiinteze “Fischerland-ul” doar in nordul Moldovei, acum l-au extins in toata tara.

    Daca nu sti despre ce vorbesc, ai amanunte aici:
    – Răscoala ţăranilor
    http://bit.ly/1aZMBBC

    Daca vrei mai multe amanunte despre “tactica lor de gherila” citeste cartea asta:
    (poti incepe cu cap 4.1.3.9. Romania)
    http://bit.ly/1qpssew

    https://www.youtube.com/watch?v=Xt82qn4SYRU

  23. Dragos Munteanu says

    .1 .in felul asta se separa pericolul unitatii Europei.Franta si Germania din nou vor fi pe pozitii diferite situatie favorabila SUA Pericolul unei intelegeri Rusia -Germania -EU e mai mic.
    2 . Se revitalizeaza crestinismul.Azi bisericile franceze au fost pline.
    3. Confruntarea mondiala NU VA FI .E ste o intoxicatie. Va fi o reconfigurare majora in lumea araba care precede o noua era energetica. Petrolul si dolarul vor suferi corectii majore . Ma voi imbogati mai mult!
    4 . SOV incepi sa dai rateuri. Spiritul malefic te paraseste si nu mai esti tu …

      • Dragos Munteanu says

        Sire,
        Aveti iertarea si respectul meu.
        Mai ales dupa ultimul film, incepeti sa rezonati cu partea frumoasa a lumii.(Cam murdara de kkt dar frumoasa.)
        PS
        Semanati cu bunicul foarte mult ..numai ca el era austriac .
        Eu de asta va mai necajesc cateodata ; a fost cam dur cu mine ;))

      • Adrian Kipp says

        Tu nu poti sa fii decat copilul Titulescu pentru ca ala adevarat e mort,micul tocmai e indisponibilizat , asa ca poti fi o ultima veriga aparuta in lantul celor cu capul mic si mintea mare . Demonstreaza ca ai minte si explica ce-i cu ingrijorarea ta ,ca nu-i deloc sanatoasa .

  24. laslogos says

    p.s. Pentru edificare rog sa vedeti materialul video facut de francezi pe seama noastra inainte de meci.Nu stiam de el.Tocmai ce-l vazusem dupa ce v-am scris.

  25. dan says

    Partidul este o notiune perimata. In era inteligentei artificiale, o simpla conexiune la internet face posibila exprimarea vointei politice a fiecarui utilizator. Sa intelegem prezentul pentru a putea privi spre viitor.

  26. OZ says

    am dat de DRACU…cu Ciolos…..daca nu exploda la “colectiv” cum ajungea prim ministru,care erau mecanismele prin care Ponta isi dadea demisia asa repede? Nu cumva prostimea isi dadea seama ca exista altcineva care dicteaza numirile,si acela nu este prostanacul de Johannis?

  27. laslogos says

    1.Razboiul a inceput de ceva vreme in manifestarea sa clasica si dramatica.Victimele.Europa este sub asediul propriei ipocrizii dublata de politica capului in nisip.In Europa de facto exista inca o tara cu propriile legi, propriile valori, propriile masuri ale valorilor.Musulmanismul.Nu-i de azi nu-i de ieri.In istoria recenta a atentatelor cei care le-au declansat sunt CETATENI EUROPENI.Aici voi adauga discutia legata de ipocrizie si, desi poate parea straniu iarasi ma vad nevoit sa afirm nu suntem noi parintii ei.

    Exemple:

    Franta.Tara eminamente colonialista cu o istorie care are in antecamera mari depozite de schelete, a decis cu ceva vreme ca tiganii nostri sunt de tot porcu.Adica, nu e admisibil ca tiganii / romanii sa tot vina in Franta sa cerseasca, putind a nespalati alungand astfel muzele francezilor in marea lor majoritate cu vocatie artistica.Plus ceva furturi de chiloti de pe sarma, ceva batrane talharite/ violate.

    Solutie a Frantei ? Luati-i inapoi, implementandu-se astfel sistemul de repatriere obligatoriu cu 300 Euro in buzunar.

    Rezultatul?Sistemul a fost folosit, asa cum bine va imaginati pe post de taxi de catre concetatenii nostri basauri.

    Efecte? Tiganii n-au mai cheltuit bani sa se intoarca in tara sa-si supervegheze lucrarile la vile, ca oricum aveau de gand sa vina periodic.

    Franta s-a multumit sa ia o masura pe subiectul asta.
    In cazul nostru as vrea sa vad aplicata solutia asta si cu musulmanii.E ipocrizie sau ce?

    Concluzia mea: E un razboi in care TOATA EUROPA E CU CHILOTII IN VINE.Cel putin statele din vest care conteaza.Sa nu uitam ca si in cata -ma Marea Britanie umbla unu cu un cap de englez in maini.Credeti ca nu se mai intampla?

    Cauza principala : Ipocrizia. A cetatenilor si invariabil a politicienilor.

    2.Presedintele Romaniei.

    Maria sa joaca intr-o piesa pe care nu el a compus-o, in care inca invata pasii si la nivel aparent si formal nici nu stiu daca-i prea pasa cum ii iese.
    De acord cu excelenta voastra ca episodul consultarilor cu partidele si cu ceea ce indeobsete acum pare a fi vocea strazii e proiectia unei disponibilitati macabre spre scenariu prost.Cata vreme capitala Europei stia cu mult inainte cine o sa fie premier restul discutiilor legate de ce face presedinte sunt total inutile.
    Pe romanii cu inteligenta in zona decentei un astfel de caracter nu poate amagi.

    3.Acum sa facem un exercitiu de imaginatie.Intr-o republica prezidentiala romaneasca Johannis este ales presedinte.

    Pretindeti ca:

    1. In actuala conjuctura si tinand cont de cum suntem priviti eram considerati parteneri?Spre exemplu : Credeti ca mari oficiali europeni chiar ar fi cadactisit sa se intalneasca cu el macar prin wc-uri de aeroport ?

    2.Nu ar fi primit nu stiu ce plic de la vreo ambasada sau / si institutie europeana cu ce-i de facut?

    3.Am conta mai mult?Pentru noi sau / si pentru Europa.

    Mici concluzii:

    1.Nu exista sistem politic validat in lumea care se spala pe maini care sa infranga ipocrizia noastra.

    2.Cum barbatii politici pretabili statului prezidential se degaja dintr-o masa politica cu valori politice autentice, nu cred ca exista circumstantele si motivatia pentru schimbarea dorita de dvs.Desi la nivel ideal eu nu o gasesc infertila.

    3.In contextul descris de dvs al unui iminent razboi mondial si cu care sunt din ce in ce mai in acord, chiar nu mai conteaza sistemul politic care insoteste Romania spre groapa vesniciei inexistentiale.

    Altfel cu simpatie, maestre!