Capitolul 10 – Caterinca dramei voastre

corruption

Motto:
„N-au nevoie de mâncare,
Ci de-o dubă mult mai mare”

Mi-a făcut o reală plăcere să văd nivelul intelectual al celor care au postat diverse comentarii la adresa ultimului material pe care l-am scris. În unele dintre cazuri nu am putut să răspund așa cum s-ar fi cuvenit din cauza unei răceli sâcâitoare, răceală care mi-a redus semnificativ capacitatea de concentrare. Dat fiind faptul că, în mare, numărul cretinilor care intrau pe acest blog s-a redus considerabil, voi încerca să nu mă mai pierd în detalii, uneori nesemnificative pentru un om cultivat. Să o luăm deci cu începutul.

După ce se așează la Cotroceni, Iohannis îl dă afară pe Maior. A doua zi îi convoacă pe capii S.R.I.-ului și le explică de ce a făcut-o. Printre cei de acolo era și generalul Coldea. Pentru el, încă nu bătuse ceasul. Cohortele de agenți F.B.I., mult mai numeroase decât comisarii sovietici de după Al Doilea Război Mondial, aveau nevoie de un om de legătură local. Sub pretextul că pun la dispoziția instituțiilor statului prețioasa lor experiență în lupta împotriva corupției, ei radiografiază tot, cartografiază tot, recrutează tot ce vor. În ciuda slugărniciei de care dă dovadă față de stăpânii lui, el va fi schimbat. Este deja o figură compromisă, iar asta nu se acceptă în genul ăsta de meserie. Șeful unui serviciu de informații nu poate fi un infractor de drept comun. Asta ar leza încă de la început imaginea președintelui.

De ce pun accentul în ultima vreme pe Coldea și pe S.R.I.? Aversiunea pe care i-o port acestui individ nu are nimic de a face cu necesitatea schimbării lui. La ora actuală, el este cel mai important pion al americanilor în România. Prin el, americanii au acces la tot ce ține de securitatea națională, la tot ce ține de maldărul de dosare aflat în fișetele siguranței românești. Din cauza lui și a lui George Maior, suveranitatea statului român a rămas doar o poveste de adormit copiii. Actul de vânzare al țării inițiat de Băsescu a fost desăvârșit de cei doi. Servilismul inept al celor trei a făcut din România o țintă total nepregătită pentru ceea ce urmează să se întâmple.

În timpul ăsta, operațiunea de abatere a atenției se desfășoară conform planului. Valurile de arestări, rețineri sau dezvăluiri curg. Nu vă mai uitați cu atenție la cine se află în spatele întregii operațiuni. Sunteți fericiti de „actul de justiție socială” care se petrece sub ochii voștri. Tactica pământului pârjolit, pe de o parte, precum și a abaterii atenției, pe de alta, le-au reușit pe deplin actualilor stăpâni.

Știu că cei mai mulți dintre voi sunteți dispuși să închideți ochii și să vă prefaceți că nu înțelegeți nimic doar pentru a-i vedea distruși pe cei care v-au nenorocit. Știu că setea de răzbunare este mai puternică decât rațiunea. De aceea nu încerc să vă conving de necesitatea stopării acțiunilor aparatului represiv al țării, ci de necesitatea autodeterminării atât ca societate, cât și ca individ. România a mai trecut printr-o perioadă similară în epoca proletcultismului. Singura diferență este de stăpâni. Pe atunci erau comisarii sovietici, astăzi, „experții F.B.I.”. Pe atunci rușii își pregăteau viitoarea colonie, trimițând la Canal tot ce era elită în România. Astăzi și-o pregătesc americanii, trimițând de-a valma tot ce mișcă în țara asta la Rahova și la Jilava.

Și atunci, ca și acum, prostimea aplaudă și se bucură când „Volgile negre” cărau chiaburii și politicienii înspre pușcăriile vremii.

Una este să schimbi sistemul politic astfel încât să diminuezi corupția până la niște cote acceptabile (în doză mică, ea este un factor de progres) și alta să măcelărești fără discernământ toate elitele business-ului și politicii românești. Eu ca persoană accept să fiu persecutat de țara mea. Dar nu la comandă străină. Nu accept să fiu ridicat de la masă pentru ca în locul meu să șe așeze o corporație americană sau un amărât de fost ambasador.

Mulți dintre voi veți strâmba din nas la afirmația mea cu privire la elitele business-ului și ale politicii românești. Veți veni cu argumente solide și îmi veți da în cap cu exemple corecte de persoane care sunt departe de standardele morale și etice pe care vă imaginați că ar trebui să le aibă. De altfel, v-am dezvăluit în postările mele anterioare acea fațetă a multora dintre ei, precum și mecanismele prin care aceștia vă jefuiesc.

Nu nimicirea lor este soluția, ci schimbarea mecanismelor, schimbarea sistemului politic în ansamblul său. Elitele clasei politice au furat cu o mână, iar cu cealaltă v-au integrat în structurile euro-atlantice. Elitele business-ului au furat cu o mână, iar cu cealaltă au creat peste 2.000.000 de locuri de muncă. Asasinarea lor în aplauzele voastre tâmpe nu va rezolva problemele, vă creează altele, cu mult mai mari și pe termen mult mai lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 140 COMENTARII
  1. Mihai Alexandru Musat says

    Salut,

    o mirare pentru tine si cititori :

    nu se finanteaza proiecte de frica unui dosar s.a. De ce nu se pune la punct sistemul de vot online iar toate proiectele mari sa fie votate de populatie dupa consultare publica a ofertelor prin TVR s.a. ?

    Dam puterea unuia … este o idee, cum ar fi ca orice proiect public sa fie votat de populatie in functie de complexitatea lui, astfel : vot local, vot judetean si vot national. Pana la urma noi platim acesti bani; de ce sa nu avem noi dreptul de a decide ce oferta este mai buna ?

  2. Radu says

    Buna ziua,
    De ce nu ati intrat in politica in toti acesti ani ca politician activ de vaza si ati preferat sa incercati, in zadar, mai degraba sa influentati pe unul sau altul, politicieni impotenti ?
    Ce va retine acum sa puneti bazele unei organizatii de profil ?
    De ce nu incercati sa “predati stafeta” sa transmiteti toata aceasta experienta si cunoastere unora care ar putea pune umarul la binele comun, intr-o forma organizata?
    De ce in tot acest timp nu v-ati crescut un, niste discipoli ?

  3. says

    Cu tot respectul.., aici vorbim de o singura solutie…, schimbarea sistemului din temelii.Renuntarea la asa zisa democratie-care stim bine unde ne-a dus atat pe noi cat si pe cei care ne-au obligat s-o importam.Alternative sunt multiple, depinde de conjunctura internationala in care se va intampla minunea.Ideala ar fi o societate de tip Ubuntu, in care bancile nu exista iar lumea traieste dupa nevoi si munceste din placere si dupa aptitudini dar inca rsa umana nu este suficient de pregatita pentru aceasta faza a civilizatiei.Democratia directa participativa ar fi probabil solutia momentului-sistemul Elvetian de pilda, dar cu o mica grefa…, cea a meritocratiei.Renuntarea la clasa politica iar promovarea in posturi pana la nivel de secretar de stat sa se faca prin concurs , transparent, tinut de catre o comisie internationala independenta..Cosmetizarea sistemului nu va duce decat la schimbarea sistemului de furt si a benficiarilor Actuala si viitoarea clasa politica nu va face decat sa continue sa linga talpile stapanului khazaro-americanesc.. Tendinta de inasprire a controlului asupra muncii celor marunti si trecerea la sisteme biometrice de identificare a populatiei denota deja intentia de a se alatura sua intru implementarea statului fascist, politienesc.Invazia de trupe americane nu are alt scop decat protejarea porcilor care conduc amarata asta de tara bogata.Cat despre rasplata celor care au jefuit timp de 25 de ani si au tradat acest neam…?Astept opinia dvs.