Capitolul 57 – Frica și legea

frica si legea

Principala preocupare a oricărui tip de conducător o reprezintă modalitățile prin care își poate controla supușii. De la cele mai rudimentare până la cele mai sofisticate, de la cele mai barbare, până la cele mai luminate, pilonii principali pe care s-au construit de-a lungul timpului toate strategiile de control au fost frica, lăcomia, ura, invidia, dușmanul comun și religia, iar în situații extrem de rare – iubirea. Dar, dat fiind faptul că masele trebuiesc controlate în mod permanent, trebuia ca din toată gama emoțională a ființei umane să se identifice o constantă care să acționeze, în mod conștient sau subliminal, în fiecare moment al existenței acesteia, iar acestei constante, o dată identificată, să i se găsească un stimul permanent aflat la îndemâna conducătorului. Constanta a fost identificată ca fiind FRICA iar stimulentul – LEGEA. De la începutul ei, ființa umană a fost dominată în permanență de frică: frica de moarte, frica de singurătate, frica de necunoscut, frica pentru viața copiilor, frica pentru viața părinților, frica zilei de mâine. Toate aceste frici, ca și multe altele, ne însoțesc din momentul în care căpătăm conștiința de sine și până în momentul eliberării finale. Acest sentiment generează în mod natural nevoia de protecție. Omul are nevoie de cineva mai puternic decât el, capabil să îl țină pe linia de plutire, să-i spulbere sau să-i îndulcească toate aceste temeri existențiale, are nevoie de un stăpân, are nevoie să adune toate aceste frici într-una singură, frica față de stăpân, un stăpân pe care să-l poți atinge cu mâna, sau cu ochii, sau pe care să-l poți atinge cu spiritul. Spre deosebire de stihiile naturii, spre deosebire de boală sau moarte, cu ceea ce poți atinge, poți negocia.

– Stâpâne, îmi mor copiii de foame, dă-mi un sac de mălai și voi munci pentru tine o viață.

Sau te adresezi stăpânului spiritual cu rugămintea de a te vindeca de o boala fără leac și, în schimb, îi promiți că vei sacrifica doi boi sau vei face o donație generoasă templului ori bisericii unde te închini.

Atunci când omul nu obține rezultatul scontat în urma acestor negocieri, se revoltă dând foc conacelor stăpânilor lumești sau dărâmând idolii stăpânilor spirituali, teama preschimbându-se în ură. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, era necesar ca teama să rămână sentimentul predominant, iar pentru asta ea trebuia stimulată. Așa a apărut LEGEA, cel mai perfid instrument de stimulare continuă al fricii. Voi argumenta mai jos această afirmație.

LEGEA a avut, și are, trei funcții esențiale: cea de stimulent al fricii, cea de creare a statelor (așa cum am scris deja într-un alt material publicat în mediul online, statul nu este altceva decât un pachet de legi) și cea de a-l proteja pe stăpân de revoltele celor nemulțumiți.

– Nu eu sunt cel care nu-ți dă sacul de mălai, ci legea este cea care nu-mi permite – zice interfața stăpânului zămislită din lege, respectiv statul.

Când omul s-a răzvrătit și împotriva legii, stăpânul a inventat Democrația și, aferent acesteia, Parlamentul, locul în care omul își trimite reprezentantul să voteze LEGEA, adică stimulentul propriei sale frici. Votat de el însuși!

Vreau să fac o precizare înainte de a continua.

Sunt, indiscutabil, un adept al nevoii de control. Fără el n-ar exista progres, ci doar haos, înapoiere, mizerie și sânge. Nimic nu este mai hidos decât o masă de oameni dezlănțuită. Sensul acestei scrieri este doar acela de a te ajuta, generație, să înțelegi mecanismele care stau la baza lumii în care trăiești, dincolo de manipularea, necesară în acest caz, la care ești supusă. Trebuie să știi să înțelegi și să accepți că nu ești propriul tău stăpân. Oricât de puternic s-ar crede cineva, el tot are un stăpân sau este în căutarea unuia. Mecanismul pe care ți l-am descris nu este invenția unui geniu ci el s-a creat în mod natural, urmare a naturii umane. Fie că sunt organizați în sisteme democratice, fie în sisteme comuniste sau regate, oamenii sunt controlați și nimeni nu trebuie să-ți impună modul de organizare sau să-l exporte, vânzându-l ca pe o religie sau obligându-i pe alții să și-o însușească în termenii ăștia. Controlul prin democrație este la fel ca și cel prin comunism, regat sau altcumva. În orice tip de sistem vei decide să trăiești, contractul de vasalitate pe care îl vei semna trebuie să aibă la bază o negociere, așa cum ți-am arătat mai sus.

Nimeni nu e liber pe pământ, băi generație, și asta are un cost, cost pe care stăpânul trebuie să-l plătească. Tu îi oferi practic libertatea dar contra unei protecții negociate. În acest punct vor fi unii care să spună că mă înșel, că puzderie de oameni au murit pentru libertate, că puzderie de state au luptat pentru libertate. Și au dreptate. Așa a fost și așa este, doar că pe fond s-a luptat ori s-a murit doar pentru libertatea de a-și alege stăpânii. Revoluția franceză de la 1789 i-a schimbat pe Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta cu Napoleon și Josefina, pe nobili cu burghezia aflate în plină ascensiune, iar fix 200 de ani mai târziu, revoluția română i-a schimbat pe Raisa Gorbaciova și Mihail Gorbaciov cu Ivana și Donald Trump.

Concluzia care rezultă din acest material este că ai, indiferent de sistem, doar două libertăți: să-ți alegi stăpânul și să-ți negociezi libertatea pentru un pachet protecționist cât mai consistent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 23 COMENTARII
  1. cassius says

    ESTI DEMENTIAL :) se citeste pe tine un adevarat …,,memorial al dureri” (imi pare rau pt tine ) i-ti pun o intrebare si te rog sa o citesti cu atentie: Nu crezi ca te-ar fi aranjat in continuare un ,,VEHICUL” trabant similar cu cel pe care il conduceai in anii 90′ prin IASI? in comparatie desigur cu bolidul de lux pe care l-ai ,,incalecat” in anii 2000 si tea izbit direct in gard??? oare….nu era mai sanatos?

  2. says

    Ma gandeam apropo de ultimele discutii cu “Iohannis marioneta statului paralel”… 1. Daca as fi presedintele Romaniei, nu as avea toate parghiile sa lupt cu sistemul securist? 2. Daca sistemul ma santajeaza si are alte interese decat cele nationale, nu pot elabora o operatiune complexa, cu punct final o demitere masiva din toate zonele de influenta a infiltratilor, similara cu demiterile de anul trecut din Turcia? 3. O astfel de operatiune ar fi blocata de CIA? 4. Decat marioneta lor nu mai bine pleci? 5. Basescu a fost controlat de servicii sau a fost creatorul sistemului? 5. Daca SRI detine controlul Romaniei, asta s-a intamplat pentru ca a fost o conditie de a fi acceptati in NATO?

    • Nicu Cohen says

      Uite aici o analiza interesanta de la Chisinau a analistilor pro rusi Iurie Roșca si Bogdan Țîrdea . Nu zic ei tot dar explica cite ceva . Institutile moldovenesti cit si cele romanesti sint simple terminale ale institutilor juridice , financiare si politice catolice , controlate de Vatican . Politicienii nostri sint simple paiate care pentru posturi , mancare , haine sau un rachiu de vin ca Isarescu cu podgoria lui , si-au tradat tara . Poporul e chiaun . Daca asa zisii ” intelectuali ” nu pricep paradigma expansiunii spre Est a kontrolului Imperiului Roman de Apus , cum poate sa priceapa masele ignorante ?
      https://www.youtube.com/watch?v=aVGSiyh4dnw

  3. Nicu Cohen says

    S-a incercat si chestia asta in America , in loc de lupta de clasa , colaborarea intre clase . Numai ca un gind negru ne spune clar ca clasele exploatatoare nu a avut niciodata vre-un gind serios in privinta asta .In antichitate in Sparta cind sclavii se inmulteau prea mult aristocratii se organizau in bande (κρυπτεία -Life of Lycurgus, 28, 3–7) si toamna intrau in casele sclavilor si masacrau sclavii mai puternici care ar fi putut deveni adversari in vreo rascoala .Tot ce au dorit clasele exploatatoare de-a lungul secolelor a fost sofisticarea sclaviei . Razboiul civil din America nu a urmarit eliberarea negrilor ci sclavizarea si a negrilor si a albilor intr-un nou sistem corporatist , bazat pe o sursa unica de finantare .Natural este ca fiecare individ sa fie propria lui sursa de finantare si propria lui sursa de existenta . Atit timp cit nu identificam sursa mental spiritual comportamentala a necazurilor oamenilor indiferent din ce clasa sociala provine nu vom gasi nici o solutie . Privim in istorie ca intr-o oglinda , cum a fost asa va fi . Legile sint niste propuneri abstracte facute de politicieni hoti pentru preservarea statului lor privilegiat si a furturilor lor . O vorba din popor spune asa , legile sint ca niste garduri , leii sar peste gard , cateii se strecoara pe sub gard , iar boii se opresc in gard . Homo vocabulum est naturae , persona est juris civilis-Man is a term of nature , person is a term of civil law. Bouvier’s Law Dictionary (1914) Omul , individ natural are o imensa energie cosmica si o nelimitata capacitate de gindire si actiune . Ramine la aprecierea lui sa fie si moral .
    Lipsa de moralitate ne omoara si dieta carnivora . Ce pretentie sa ai de la “oameni” care ucid si se hranesc cu bucati de cadavre de animale , cu grasime de hoituri dupa care mai trag o dusca de alcool .
    Crestinismul e fals ,Christos nu a existat niciodata , toata povestea a fost inventata de imperiul roman pentru legarea mentala -relegatio- a maselor ignorante .
    Dilatarea constiintei este ultima solutie si pentru exploatati si pentru exploatatori .

  4. Titulescu says

    Interesant ceea ce e scris sau ai scris in articol.
    Dar este o latura a personalitatii umane. Nu ai amintit deloc despre spiritul uman care este in fiecare precum fiecare poate face acest spirit liber sau subjugat celora pe care-i definesti ca proprietari ai tuturor.

    Nu sint de acord ca nu esti liber, ba dincontra platesti pentru acest lucru si devii liber. Asa cum furi, excrochezi sau faci in orice mod ilicit o anumita valoare este corect sa o platesti inapoi contra libertatii. Deci ideea pe care vreau sa o notez aici este ca libertatea individuala nu este gratis ci trebuie sa o dobindesti platind o anumita valoare. Cit si ce inseamna asta este, pentru fiecare individ, sa descopere in functie de destin si alegerile pe care le face in viata sa. Si sa nu uitam ca la sfirsit sintem toti datori cu o moarte. Nici aia nu e gratis, costa o viata !

  5. JE says

    Cine a vrut sa afle pana acum care este treaba cu “legea” sau cu “statul” ar fi putut sa afle foarte usor. Pana la urma, in ziua de astazi informatia este usor accesibila oricui.
    – “The Law” de Claude Frédéric Bastiat
    https://mises.org/library/law

    Cine ar fi vrut ca afle modul in care “legea” ii mana de la spate ca pe o turma de oi putea afla foarte usor citind carti ca de ex “Propaganda” lui Edward Bernays si “Psihologia Maselor” a lui Gustave Le Bon, carti disponibile in librariile online. (pe langa multre altele)

    Cand te gandesti ca o gramada de cretini considera aceste lucruri ca fiind “conspirationiste”.
    – Povestea înrobirii tale
    https://www.youtube.com/watch?v=aGGUw0I9p8w

    Sa-i inflamam si pe imbecilii religiosi (incep sa misune si pe aici), care inca nu au aflat pana in mileniul trei ca Dumnezeu este Soarele de pe cer… Cunoasteti povestea: “Sorinel din Imparatia Cerurilor”… care face, care drege, care-i “salveaza, insanatoseste si mantuieste” pe prosti… dar sa nu uitati sa platiti taxa pe prostie sarlatanilor in sutane, pe molifte, acatiste, lumanari, tamaie, aghiazma, icoane, etc si sa tineti post, sa spuneti multe rugaciuni si sa cantati psalmi si negresit sa bateti multe matanii… imbulziti-va si cotizati la pupat ciolane si hoituri… Vorba cantecului:
    Doame miluieste,
    popa prinde peste,
    masina de lux are si viloi mare construieste,
    si pe oligofrenii creduli ii saraceste,
    ca popa niciodata nu munceste,
    Amiiiiiiiiiin!

    – Nici o societate nu vrea să devii înțelept și liber!
    https://www.youtube.com/watch?v=MTlA01bWxes

    Nu s-a schimbat nimic nici azi:
    – Abuzurile preoţilor români acum 300 de ani. De la amenzi ilegale până la bătăi aplicate ţăranilor care rezistau şantajului
    adev.ro/otklyw

    Si statul si religiile au “legile” lor. Toate au un singur scop: sa-i exploateze si sa-i usureze pe imbecili de bani. Adica, ceea ce se numeste: TAXA PE PTOSTIE!
    Evident ca prostii contribuie si cotizeaza. Doar li s-a spus ca “este in interesul lor” si daca refuza, ajung in locurile alea nasoale numite “puscarie” sau “iad”. In ziua de astazi numai prostii mai platesc taxe si nu sunt optimizati fiscal si operational. Proceduri 100% legale! Si tot prostii mai spera ca in groapa asta de gunoi bosevica numita Romania, se va schimba ceva si ei sau copiii lor vor avea o viata mai buna.
    Apropo… ati observat ca prostii sunt tot timpul emotionali si reactioneaza emotional in loc sa fie logici si sa reactioneza rational? Ba mai sunt si plini de ifose si le mai stiu si pe toate ca niste oameni mari, incepand de la unde a dus Mutu’ iapa, si pana la un’ se duc cocorii cand se duc si cate in luna si in stele. Daca vrei sa manipulezi un prost sa sa profiti de pe urma prostiei lui, ciufuleste-l la emotii si vei face dresura cu el. Va aplauda ca foca la circ si-ti va da de bunavoie toti banii din buzunar fiind convins ca este in interesul lui si are de castigat.

    Si o intrebare pentru toti prostii care misuna pe aici:
    daca tot ati muncit o viata intreaga si ati “contribuit” la “fondul de pensii”, imi puteti spune cu cati bani ati contribuit fiecare si in cazul in care o mierliti inainte de termen sau inainte sa consumati toata suma, cum puteti sa lasati pensia integrala sau restul neconsumat mostenire la urmasi?
    Si inca una:
    tinand cont ca o gramada de prosti muncesc si “contribuie la stat”, dar nu isi pot permite sa achizitioneze un rahat de apartament decat in rate pe 10-20-30 de ani, imi puteti spune cu cate apartamente ati “contribuit la stat” in 10 ani? dar in 20? dar in toata viata vostra in care ati muncit? dar daca faceti calculul pentru doua persoane (sot si sotie)? Cu cate apartamente ati “contribuit la stat” de cand munciti voi, si cum puteti lasa aceasta avere mostenire urmasilor?
    In cazul angajatilor… sa va pun sa luati in calcul si “obligatiile angajatorului” pe care acesta le plateste lunar la stat in contul muncii prestate de voi. Si banii aia sunt tot ai vostrii, dar nici macar nu apar pe “fluturas”. Sa nu ii iei in calcul, asa cum fac toti, ca doar “nu e treba lor” inseamna sa fii prost. Sa vorbest doar de “net” inseamna sa fii idiot. Daca v-o mai zic si pe aia cu TVA-ul…

    Sa va mai pun sa calculati la sumele lunare platite in exemplele de mai sus si o dobanda medie de 6%? Cunoasteti ceea ce spunea Albert Einstein: “cea mai puternica forta din Univers este dobanda compusa”. Nu va mai pun, ca e calcul cu procente si nu este posibil de efectuat pe numaratoarea aia cu randunele pe care o aveti in dotatre. Si cu calcul si fara calcul, dobanda aia oricum se “compune”. Dar nu in contul vostru.

    Cunoasteti expresia “dai izmene pe calator”? Bun. Luati si “contribuiti” in continuare. Autoztrazile alea care se surpa si celelalte “minuni” mioritice trebuie facute din banii cuiva. Si jumatatea aia de milion de securisti si milionul ala jumatate de bugetari trebuie sa traiasca din banii cuiva. Si sarlatanii in sutane pe langa faptul ca au de construit biserici si catedrale sa “mantuiasca” prostimea, mai si trebuie sa traiasca. Plus o masina , o vila ceva… nu strica.
    Ghici din banii cui? Dupa cum spuneam: asta e taxa pe prostie bah!
    “Contribuiti” in continuare!
    Traiasca socialismul, toate formele de “egalitarism” si toti imbecilii care le sustin!

    • Titulescu says

      JE t’aime mult bah !
      Dar as vrea sa-mi explici de ce toti perversii astia bogati iubesc socialismul ?

    • esenta says

      se pare ca numai rezonanta Shumann mai salveaza pe cine poate in a patra dimensiune.toate observatiile se opresc la jumatea drumului.se arata ce e rau dar nu e sufficient,trebuie date si solutii care sa fie dezbatute de diversi indivizi
      cine numai demoleaza fara sa puna nimic in loc se spune ca nu construieste nimic si cu nimic se alege

  6. esenta says

    nu nu nu este paranoia. coroborati acest articol cu trecerea contributiilor la
    angajat ,cu declaratiile impotriva functionarilor publici ale acestor topaitori cand in opozitie cand la putere si cu faptul ca acest stat nu si mai exercita de mult reactia de feed-back adica cea de control si veti intelege ca sunt actiuni
    concertate de desfiintare ale acestui stat ,care este si stapanul celor care au luat puterea dupa ’89.

  7. O harta nu inseamna teritoriul says

    Cu alte cuvinte maestrul SOV doreste sa va comunice ca: ‘’Aceste texte nu se adreseaza muritorilor de rand…Aperceptia gnostica este o cale rezervata unei elite…Caci, dupa cuvantul Bibliei: nu aruncati margaritarele voastre la porci.’’ – Kamal Jumblatt.

  8. simona says

    Dar de Legea Junglei ati auzit?Se aplica perfect in Romania.Este compusa dintr-un pachet de legi proaste, care se bat cap in cap, interpretabile.Justitia este oarba la propriu, la figurat sta cu un ochi deschis catre biletel.In biletel scrie cine trebuie sa moara si cine sa traiasca.Cine este stapanul?Ala care scrie biletele.Regele junglei, stapanul inelelor.Democratie?Puterea poporului prin alesi?Pai alesii nu cunosc forma de guvernamant a tarii lor, ce asteptari sa ai de la ei?Vot?Ce sa votezi, ce sa schimbi cand nu ai alternative.”Bai generatie” cunoaste toate astea si are doua alternative:1.Sa arda in Colectiv 2.Sa plece naibii din tara.
    Dumnezeu sa-i odihneasca pe tinerii din Colectiv!

  9. Ozunu says

    Asa cum au spus si spun toti psihologii din lume de fapt toate fricile se trag din frica de moarte. Singurii care au reusit sa infranga aceasta frica sunt Sfiintii de aceea ei sunt asa de iubiti si asa de huluti in acelasi timp. Ei au fost singurii care au avut de la un moment de trezire a constiitei un singur stapan, Dumnezeu…

  10. Alocian says

    Fără el n-ar exista progres, ci doar haos, înapoiere, mizerie și sânge “,…continual fear and danger of violent death, and the life of man, solitary, poor, nasty, brutish, and short” ati citat cumva din Leviathan? Ma asteptam sa impartasiti cum am putea ajunge stapani cu exemplul personal, dar cum sunteti la puscarie probabil nu mai aveti incredere in propriile metode.
    Nu ati argumentat de ce ar trebui sa acceptam contractul de vasalitate, evident nu toata lumea il accepta de vreme ce exista factiuni de putere care se formeaza. Legea are avantajul de a regla lupta pentru putere in avantajul societatii. In loc sa existe crime, furturi, feude si razboi civil intre factiuni, legea se asigura ca bunurile publice raman intacte. La fel si cu democratia. Desigur, nu e necesar sa va explic eu toate astea, poate imi explicati dumnevoastra de ce incercati sa insinuati in mintea cititorului un dispret pentru lege precum si un fel de fatalism politic. Legea nu il protejeaza pe stapan de nemultumiti, poate de mase. “Nemultumitul” Ghita a avut grija sa va “protejeze” intre gratii.

  11. carp says

    Nu sunt de acord cu faptul ca toate statele sunt un pachet de legi. Ați amintit de revoluția franceză, din acel moment a apărut acest stat masonic sionist, care a fost impus prin revoluții în toate colțurile pământului. De explu, statul- respectiv Imperiul Bizantin este cea mai limpede dovadă că puterea lumească și cea bisericească pot să conlucreze intr-o simfonie perfectă pentru binele poporului. La noi, avem exemplul voievodatelor, mai ales cel al lui Ștefan cel Mare și Sfânt, pe vrea căruia exista o stare socială numită răzeşie, a cărui singură obligație era prezența la oaste când era necesar. Ei erau stăpâni pe propria bătătură și nu plăteau nici un fel de tribut nimănui. Într-adevăr, statul modern este un pachet de legi care a codificat drepturile fundamentale ale ființei umane și le oferă sub formă de privilegii persoanelor fizice- cetățeni, subiecți inconștienți dar voluntari în acest mecanism de sclavie modernă.

  12. Adrian says

    Domnule, esti tare. Stiu ca nu te incalzeste asta cu nimic dar eu simt nevoia sa ti-o spun: esti tare.
    Tu si Andrei Plesu sunt cei pe care ii citesc oricand cu placere, deseori cu mare placere.
    Uite, eu nu pot sa te ajut cu nimic, stiu ca esti la parnaie si…

    Iti dau un sfat si daca o sa-l urmezi, o sa te simti mai bine: ia si citeste in fiecare dimineata rugaciunile de dimineata (cam 30 de minute) si in fiecare seara rugaciunile de seara (25 min.). O carte de rugaciuni ortodoxa se gaseste usor. Poti sa ma bagi undeva, etc. dar fa incercarea asta ca ai timp.

    • Titulescu says

      Daca ai incecat sa vinzi cartile de popa scrise cred ca ai gresit….ai batut la usa care nu trebuia.

  13. esenta says

    articol ca o timida pledoarie in indemnarea “generatiei” la organizare si inregimentare in doctrine. pentru a face acest lucru trebuie lamurite mai intai care
    sunt criteriile particulare si generale de negociere ale acesteia si care sunt criteriile doctrinelor valabile astazi.ca sa aveti o credibilitate cat de cat trebuie sa devoalati si motivati :stapanul ” D stra pentru ca singur spuneti ca fiecare are un stapan. ca altfel nu se poate. deasemeni poate adanciti
    cum se trateaza aceasta problema in cazul mai multor stapani, asa numitul “joc dublu”. nu doresc o polemica ci o provocare
    caci in loc de nimic este salutara si actiunea pe care o faceti, multumesc

  14. Ashura says

    Domnule Vantu unul din marile regrete ale mele este ca nu am avut si e foarte putin probabil sa am,ocazia sa va cunosc personal…sunteți un model de ambiție si putere,si poate unul dintre putinii oameni ai acestei țări care nu a avut nu a vrut sa aiba si nu va avea niciodata stăpân…dovada facturile pe care acum le plătiți cu ani grei si nemeritati de temnița.ati ales deopotriva sa-i sfidati pe puternicii si potentații tarii,servicii politicieni,presedinti… dar si pe stăpânii externeri,exploatatorii colonialisti ai nostri…
    Cat despre textul de fata aproape identic si cu aproximativ aceleasi argumente discutam zilele trecute cu vreo doi colegi înaintea seminarului de drept penal :)
    Legea a aparut sa-i apare pe cei puternici, pe moștenitori pe stăpânii privilegiați a aparut indiferent de epoca pentru a conserva status-quo-ul existent..a aparut sa-i dea statului( ca forma suprema de control, legitimitatea represiuni si asupririi..a aparut sa conserve sa rafineze si sa sa duca mai departe exploatarea omului fie ea feudalist-nobiliara,pe baze rasiale,comunista sau capitalistă si sclavagismul,fie el mascat sa admis chiar prin lege( ca in societatea romana )a fost este si va fi rezultatul ancestral al functionarii statului si legilor…
    Cu respect