Capitolul 1 – Structura de putere

Butonul de putere

În mod normal, într-un stat democratic sunt trei puteri mari și late. Puterea legislativă, cea executivă și cea judecătorească. De-a lungul timpului, cele trei puteri au fost obligate, ca urmare a slăbiciunilor și a corupției lor, să mai accepte, în mod informal, încă un jucător la masa puterii – presa. Aceasta a fost numită, în mod pompos și cu o extrem de fină și camuflată ironie, „câinele de pază al democrației”.

Cum au evoluat cele trei puteri în România și cum au cooptat presa pe post de câine și scut în antecamera puterii, plătind-o cu resturile de la masa bogăților, voi povesti după ce trece această încântătoare campanie electorală. Până atunci, mă voi limita la a arată care sunt mecanismele, fără a da nume de persoane.

În interiorul acestor forme de organizare statală, apare, în anul 2004, Traian Băsescu. Era ales președintele țării de o populație satulă de rapacitatea familiei Năstase și a găștilor din P.S.D. îmi amintesc amuzat de confruntarea finală dintre cei doi.

Năstase, un intelectual rasat, de un rafinament bizantin, confruntându-se cu un Băsescu rudimentar și patetic. O inteligență scăpărătoare și educată împotriva unei inteligențe de supraviețuitor. Un principe contra unui hingher. La final știți și voi ce s-a întâmplat. Principele a fost trimis de hingher la Jilava. Câștigătorul, ca în mai toate filmele americane, s-a ales cu președinția și cu fata.

Primul lucru pe care l-a făcut Băsescu în calitate de președinte a fost să declare o vasalitate totală și loială superputerii de peste ocean. Acea inteligență de supravietuițor pe care i-o cunoșteam s-a dovedit a-i fi extrem de utilă, atât lui, ca individ, cât și nouă, ca țară.

Poziționarea României alături de America ne-a ajutat în momente extrem de delicate în politica internațională. Sprijinul permanent acordat de americani ne-a ajutat să nu ne rupem gâtul în timpul crizei economice din 2008. Evident că nimic nu este gratuit în lumea asta, cu atât mai puțin ajutorul americanilor.

În schimbul protecției și ajutorului pe care l-au acordat și continuă să-l acorde atât României, cât și lui Băsescu, americanii au cerut și au primit dreptul să construiască, în România, o structură de putere, dincolo de structura legitimă a unui stat democratic. Au construit o structură de putere nelegitimă.

Acesta a fost momentul când am decis să nu-l mai sprijin pe Băsescu. NU ăsta era tipul de modernizare a României pe care mi-l doream. M-am simțit brusc trădat, bătrân și fără țară. Coleric fiind, nu m-am apucat de plâns, ci am sărit la batăie. Deznodământul îl știți. Mi-am rupt și celălalt picior și acum postez pe blog ca orice pușcăriaș care se respectă, de la spitalul penitenciar Jilava.

În sfârșit, ajungem și la miezul chestiunii: care este structura nelegitimă de putere despre care vorbim și cum funcționează ea.

Serviciul Român de Informații

Acesta este condus politic de un politician, obscur până la numirea sa în fruntea Serviciului. Până atunci se știa despre el că este „fiul tatălui” (suspectat de legături nu tocmai principiale cu niște servicii americane), că este rudă foarte apropiată cu un mare scriitor român și că a semnat o afacere dubioasă cu niște fregate englezești, cât a fost la M.Ap.N.

Din punct de vedere operativ, Serviciul este condus de către un ofițer, la fel de obscur până în momentul numirii lui în funcția de adjunct al politrucului. Despre el se știe doar că a fost implicat în afacerea cu jurnaliști români răpiți în Irak. Având o constituție atletică, a fost folosit la căratul multor geamantane, care se pare că au ajuns la destinație ceva mai ușoare decât la plecare.

Dincolo de operațiunile care sunt normale pentru genul acesta de instituție, ea se ocupă și de recrutare. Un lucru firesc, dacă nu am ține cont de direcțiile și amploarea fenomenului – magistrați, politicieni, jurnaliști.

Aceste zone nu sunt doar infiltrate de S.R.I., ele sunt de-a dreptul infestate. Toate deciziile importante din acest stat nu sunt luate de structurile legitime, ci de această structură ilegitimă de putere. Această instituție a devenit stat în stat. Nimeni nu o verifică, nimeni n-o sancționează. Comisia aceea de control din parlament este alcătuită din nouă Sebastian Ghiță.

Conducătorii acestei instituții se raportează doar la Washington. Evident că și cei de acolo „respectă” cu sfințenie principiile suveranității altui stat și le spun celor doi tiriplici că au un președinte în țară. Ăsta este semnalul că, pentru o perioadă de timp, butonul de comandă este la Băsescu. Azi. Mâine nu se știe.

Iată de ce liderii politici se întrec în a săruta poala caftanului american. Să capete dreptul de a folosi butonul. Degeaba votezi un președinte, dacă Washington-ul nu-i dă acces la acest buton.

Va sta la Cotroceni și va ascuți creioane.

Cum funcționează?

  1. Prin serviciul tehnic te interceptează. Pe telefon sau ambiental. Pentru a te intercepta au nevoie de semnătura unui judecător, pe un document emis de ei. Judecătorul, după ce studiază foarte atent și exigent motivele pentru care se cere interceptarea, semnează mandatul de interceptare. Uneori (e drept, mai rar), cei de la S.R.I. solicită doisprezece semnături și se trezesc cu două. Judecătorul a semnat de două ori pe același mandat de interceptare. Să fie sigur. De aceea am spus că le studiază atent și exigent.
  2. Nu contează ce vorbești, S.R.I. face plângere penală.
  3. Nu contează ce conține, procurorul va mai găsi, în mod indubitabil, încă două-trei fapte. Putem presupune că, întâmplător, plângerea penală făcută de S.R.I. ajunge la un procuror onest, unul care să nu fie acoperit. Fiți convinși că măcar doi colegi „binevoitori” îi vor spune că e jale mare cu plângerea respectivă, că e în atenție, că respectivul e cunoscut drept șpăgar sau spion rus.
  4. Procurorul solicită arestarea. „Nenorocitul” prezintă un pericol imens pentru societate.
  5. Pe toate televiziunile de știri informația începe să curgă.
  6. „Nenorocitul” ajunge în instanță.
  7. Pe canalele de știri apar primele stenograme.
  8. Judecătorul din prima instanță, după ce studiază atent și exigent motivele pentru care procurorul cere arestarea, se retrage să delibereze.
  9. Presa așteaptă cu sufletul la gură.
  10. Obosit, gârbovit, cu o mină descompusă, de dispreț, judecătorul îl ațintește pe „nemernic”. Curtea a decis, admite solicitarea Parchetului.
  11. Breaking News și mai galben. Începe procesul de desfigurare a „nenorocitului”, chiar dacă, întâmplător, jurnalistul respectiv nu are relații nefirești cu S.R.I., se lasă antrenat de isteria generată de ofițerii aflați sub acoperirea de jurnalist.

„Desfigurează-ți adversarul, arată-l lumii ca pe-un monstru și apoi poți să-l ucizi”

Goethe

Aceasta este forța S.R.I. În tot acest joc sunt prinși zeci de procurori, zeci de judecători, zeci de jurnaliști. Toți ofițeri ai S.R.I. Toți acționând, nu în interesul statului român, ci în folosul unui individ. Astăzi, acest individ, cu toate păcatele lui, își iubește țara. Mâine, poate că acest bufon ajunge un dement. Îi schimbă pe cei care conduc instituția și începe să se joace cu acest mecanism de o forță înspăimântătoare.

Deja suntem ascultați în pat cu nevasta sau amanta, în baie, în lift, în mașină, în cârciumi și baruri. Orice spunem se poate întoarce împotriva noastră. Suntem hăituiți și băgați în pușcării pe capete pentru că nu placem sau nu mai vrem să cotizăm.

Asta a înțeles Băsescu din ceea ce câțiva dintre noi își doreau. Modernizarea acestei țări. Nu a realizat că acest „Golem”, pe care a acceptat să îl zămislească ca plată pentru protecția sa personală și a țării lui, ne-a vulnerabilizat, și pe noi, și pe el, într-o măsură inimaginabilă.

Nu mai cred de mult în inteligența de supraviețuitor a lui Băsescu (din 2008)! Nu-mi mai plac demult americanii! În ciuda faptului că încearcă din răsputeri să ne civilizeze. Sunt ani de zile de când ne învață să spunem că avem încredere în Justiție, că deciziile Justiției nu se comentează. Oricine spune altceva este un neocomunist, un antidemocrat, un bou.

Măi Nea’ Unchiule, sunt pline pușcăriile de judecători care au luat șpagă neautorizată. Dacă aș fi comentat în sens negativ vreuna dintre deciziile pe care le-au luat când încă mai era „Justiția”, m-ai fi decorat astăzi? În mod sigur, nu. Ai fi zis, prin vocile „autorizate” din presă, că bou am fost și bou am rămas!

Tipul acesta de slogan, dragii mei copii, este conceput pentru proști și pentru lași. Prostul o ia gata mestecată, iar lașul are un motiv să privească torturarea unui semen de-al său, fără să se simtă mizerabil. Sincer să fiu, îi prefer pe proștii acestor canalii. Prostul, în seninătatea lui, își exorcizează sentimentul neputinței. Lașul își legitimează ticăloșia.

Cum a fost posibil să-l lăsăm pe un semen de-al nostru să fie hăituit, torturat, căsăpit, sub ochii noștri și ai copiilor noștri, fără să facem nimic? După rușinea cumplită de acum 25 de ani, când cu toții l-am asasinat pe Ceaușescu în ziua de Crăciun, trăiesc acum același sentiment, asistând neputincios la ceea ce s-a întâmplat cu Voiculescu. Urletele hăitașilor, vacarmul de lătrături ale câinilor, loviturile de ghioagă zdrobind maxilarul, demnitatea și craniul „Justiției” îmi defilau prin fața ochilor, îmi striveau auzul și bruma de rațiune. Așa acționează „Golemul”.

Nu-l simpatizam pe Voiculescu, nu-mi plăcea aerul lui de dandy răscopt, atitudinea lui de „știe tot, poate tot” și multe altele. Nu-l apăr, nu-l spăl, nu-i susțin nevinovăția. Habar nu am dacă a furat la I.C.A. sau nu și nici nu mă interesează asta. Acuz doar barbaria și ticăloșia cu care a fost tratat.

Oare Scriitorul i-a spus politrucului să-i citească romanul acela superb, „Recviem pentru nebuni și bestii”. Chiar dacă da, sunt convins că n-a făcut-o. Ziua e ocupat cu prestațiile pentru Stăpân, seara e prea beat, iar noaptea doarme.

Comments

    VEZI 49 COMENTARII
  1. Vasile says

    Ceea ce nu ai inteles e ca dvs., dle Vantu, traiati dupa dictonul “corb la corb nu-si scoate ochii” si v-ati simtit tradat cand asta a inceput sa se intample. Asta pt ca nu ati inteles ca pradatorul exista acolo intotdeauna, insa abia acum ati venit in centrul atentiei lui, ati devenit o posibila prada: destul de mare ca sa merite efortul, destul de gras si cu picioare scurte incat sa mai puteti fugi, si intr-un mediu nou, ostil dvs. ( opinia publica) . Structura nu s-a schimbat deloc: doar ca cei batrani si mai ales slabi au fost inlocuiti de unii noi mai vorace, mai flamanzi.si mai puternici. Asa ati fost si dvs in tinerete atunci cand cresteati intr-o zi ca altii in 100 ani.

  2. says

    Pai si toate cele 3 puteri exista doar pe hartie. Practic, ordinele vin din afara si sunt aplicate folosind aceste 3 puteri care au devenit doar mijloace de implementare. Calea este: banksteri –> americani –> servicii de la noi –> politic si juridic. Asa circula ordinul si nu se impotriveste nimeni.

  3. mihai says

    Ehhh..domnule Vantu…dar ce fel de stat e ala in care seful SRI ,Timofte,face sluj si varsa informatii in Delta Dunarii unei persoane particulare??pe bani grei probabil…Va spun eu:un stat mafiot aflat in ultimul hal de degradare..Asa ca sa le dea Dumnezeu sanatate americanilor ca v-au luat jucaria.

  4. Ralu says

    Haha, Banii o să-i vadă-chiar dacă nu în mod direct neapărat. O să fiţi surprinşi-în generaţia x sunt oameni cu o perseverenţă colosală-şi nu numai…

  5. anda says

    lumea e in criza, si economica, de cand exista. care criza din 2008? aia ‘inventata’ pentru a justifica furtul din buzunarele maselor de oameni ? :)

  6. Adrian says

    Cred ca faceti o greseala imensa cand la adapostul acestor constructii literare chipurile adresabile exclusiv unor oameni inteligenti jigniti cititorul pe fata cu minciunile dumneavoastra.
    Spuneti ca nu l-ati mai sprijinit pe Basescu din 2008? Pai dumneavoastra si cu Geoana l-ati sprijinit cel mai mult sa recastige alegerile, credeti ca a uitat cineva cum i-ati ridicat-o la fileu lui Basescu? A uitat cineva ca vizita la dumneavoastra l-a (auto)ingropat pe Geoana? Ca pozele au fost publicate de jurnalistii de la Catavencu, platiti de dumneavoastra?
    Pentru mine totul e clar in afara de cat ati primit in cash de la echipa cealalta pentru tradare, alaturi de colegul Geoana cu care ati facut bara-bara potul. Ah Geoana era cat pe-aci sa castige din greseala… trebuia facut ceva… si s-a facut.
    Si ce nu-mi mai e clar este de unde atata tupeu si la dumneavoastra si la domnul Geoana de a mai indrazni sa mai iesiti din casa cu vreo declaratie. Ascundeti-va amandoi.
    Simtul penibilului este o calitate uriasa la un om… ati putea sa incercati sa construiti putin in acest sens…
    Era sa zic “cu stima”…
    Adrian

    • mihai says

      Adrian ,dupa cum vezi nu a comentat pt ca daca asa a fost reiese ca planul lui a reusit,a luat un purcoi de bani si el e marele papusar:)iar orgoliul lui nemasurat e satisfacut….Din pacate pt el si din fericire pt noi au existat in afara de el inca doi papusari la fel de plini de orgoliu cu care nu se intelegea.Ceilalti isi facusera jocurile cu alte magarii si erau siguri de victorie iar lui i s-a parut ca pierde teren si implicit din placinta de impartit,dupa ce papusa lor ,Geoana, iesea presedinte si atunci ce si-a zis…ia sa le arat eu lui alte Patriciu si Voiculescu ca sunt aici,viu si puternic iar viitor domn presedinte imi ciuguleste din palma in jacuzzy…A filmat/fotografiat papusa cum raspunde la apelul lui la 12 noaptea si a dat-o la ,,Ragnetul carpatilor,, monser:)))Se credeau singuri pe campul de batalia iar dusmanul mort si ingropat….Grea greaseala de tactica cand orgoliul si lacomia iti ia mintile.Ce si-o fi luat de la ailalti doi….nu vreau sa stiu:))))

  7. Mihai Nichita Teodor says

    “o structura de putere, dincolo de structura legitima a unui stat democratic. Au construit o structura de putere nelegitima.” Tu insusi ai zis ca nimic nu e gratis pe lumea asta in special protectia americanilor. Ce vreoiai sa faca? Sa le dea peste bot si sa-si bage pula in ei spunand ca el vrea sa fie ajutat dar nu vrea plateasca nimic inapoi? Ce alceva vroiai sa faca? Nu e ca si cum i-ar ff stat in putere. Trebuie sa faci unele sacrificii ca sa obtii un rezultat. E nasol dar n-ai ce face, strangi din cur si mergi mai departe, odata ce ai intrat in hora trebuie sa joci dupa niste reguli fie ca-ti place fie ca nu.

  8. Rares says

    Straniu ce pofta de cunoastere mi-ati restarnit! Am inceput cu un articol de pe la jumatatea firului epic si am ajuns la zi, dupa care am descoperit ca mai erau cateva in urma iar abia acum am reusit sa citesc tot si o mare parte din comentarii.

    Observatii tehnice.

    Lista postarilor este partial inaccesibila (porneste la Cap 3 bis si se termina la Cap 2 bis – si asta cu titlul ciuntit).

    Afisarea ultimului comment pe prima pozitie (dupa textul articolului) este neconfortabila pentru cititorul care cauta si povestea lor sau eventuale raspunsuri ale autorului (odata pentru ca e aiurea sa citesti de la coada la cap, doi la mana pentru ca te disloca daca vrei sa citesti de la cap la coada si, nu in ultimul rand, probabil pentru ca este invers sistemului de comment de pe facebook cu virgula care ne-am obisnuit si care pare firesc).

    Va multumesc.

  9. Eruditions says

    Dragi cititori,
    Din întâmplare am dat peste acest blog, și m-a surprins în mod plăcut caracterul aerisit al discursului, atât al autorului cât și al vostru. Să mă iertați că mai folosesc uneori “licența poetică” (violarea gramaticii în scop artistic) cum ar fi folosirea virgulei înainte de “și”, însă o fac doar pentru a introduce pauze de efect, nu că nu aș ști regulile limbii române, cu păstrarea cursivitatii în exprimare.
    Acestea fiind lămurite, o să intru direct în subiect, și anume politica zilei.
    Ponta s-a molipsit de egoismul meschin al fostului său tovarăș de alianță, Crin, căci ținem minte foarte clar cum a dat la “câini” pe colega sa de partid, ministra muncii, deși soțul aceleia era doar un biet bătrân handicapat, incapabil să nimerească locuința proprie, după ce ieșea pe ușă. Asemenea cinism față de proprii săi colegi de partid, și lipsă de solidaritate, cu greu mi-a fost dat să mai văd înainte de asta. Însuși partidul portocaliu dădea dovadă de spirit de clan, de unitate, fără fariseisme practicate numai pre-electoral.
    Maimuțica însă taie și spânzură, îi “autosuspenda” pe cei ce suflă-n front, inclusiv pe geniul juridic ce i-a procurat un referendum. Ce să te mai miri când consideră bolnav că partidul îi aparține, de parcă grupul de 10-12 de la vârf ar fi liota lui de slugi. Nu sunt pesedist, doar observ scârbit cum cineva ca Maimuțica poate împinge pe toți pe linia frontului, numai ca să fie el propulsat “în pod”, ceea ce evident nu i-a reușit. Cum să crezi că îți aparțin 5 milioane de oameni, care sunt votanții, fără să fii un dictator mai rău decât însuși chiorul? “Patria este norodul, iar nu tagma jefuitorilor”, nu am învățat asta de la istorie ? Mă opresc aici, deși ar fi multe de spus. …

  10. www says

    Continuare
    Fabrica.de.dosare din România o forma de altfel in ultimii 10 ani cea mai bună forma de manipulare si de spălare de creier, împrumutat acest tip de manipulare de la prietenii noștri americanii.
    Pentru mine acest om cu nume de împărat este spion rus, păcălind sistemul american, printr un sistem foarte ușor folosit de fosta securitate infiintand diferite forme in alte state.
    Pentru doamna care spunea despre A3, înainte sa spuneti ceva trebuie sa aveti si niste argumente mai clare, A3 din cauza ca scotea pe banda rulanda dovezi cu probe ma refer, nu propaganda a platit cu scoaterea de.pe.sateliti RCS RDS, daca nu știați de cine este condus grupul rcs rds va spun eu de.unguri.
    Europenii ne doresc foarte.mult binele, asta credem noi, doar au reusit sa ne rada ca o țară producătoare si industriala, nu mai avem nimic nici ce sa mai vindem doar ici colo, suntem naivi ce nu am înțeles ca o tara nu se.mai cucereste cu îngrădirea teritoriala sa trasezi o granița, un razboi economic, distruge ce are mai bun, sa devina consumatorii, atenție au lucrat toate statele inclusiv si rusii sa ne distruga, dar asta nu este tot învățământ sănătate justiție, sa nu mai avem valori si cel care spune adevarul minte, c am asta este romania secolului 21 pentru mine.
    Va doresc toate cele bune

  11. www says

    Buna ziua,
    am citit cu atenție articolul si comm, plăcut surprins, ce nu înțelegem noi in general, Manipularea Maselor, amprentarea cu un nume sau mai multe a materiei cenusie, ce nu intelegem in general cum suntem manipulați, foarte ușor noi romanii, APARATUL ăsta a ajuns foarte usor la nu om care nu are legătură cu România, ce comm in articol foarte adevărat pentru mine, nu si pentru unele personale, eu sa spunem cunosc acest aparat indirect, cu formele lui de manipulare.
    Va contrazic din pct meu de vedere, nu lucrează pentru americani, indirect pentru rusi și am cateva ex de facut: București, Budapesta Moscova, de ce spun asta,
    1 se stie de dmnul pastor ungur, decorat cu ceam înaltă distincție STEAUA RO,de președinția Romaniei, ce aspus el despre Ro sunt marturiile care stau pe YouTube,
    2 legatura stânsa cu victor orban
    3 fiica ta face o tranzacție acum ceva vreme ca notar, de altfel sigurul notar din Romania, cu Gazprom,
    4 implicarea serviciilor ruse acum ceva vreme pentru autonimia secuilor, nu o spun eu martor sunt ziarele din afara,
    5 implicarea directa cu gazele de șist in zona de est a Ro, nu o spun eu martor sunt ziarele internaționale, pot argumenta cu cateva articole salvate.
    de ce spun ca acest om este lucrător pentru rusi, daca derulam timpul inapoi prin 2000 2004, cand a fost semnat contactul Bechtel, firma fiind o forma de casa a cia președintele ales in 2004 cu nume de imparat, a momit aceasta firma prin ai da baniiii pe nimic sa isi faca jocul sa incaseze banii fara sa faca nimic până in 2012, a plus a.mai primit niste bănuți sa plece, asta a fost jocul împăratului sa cucerească aceasta tara cu cele acele instituții ( sri sie dna iccj sts + serv de spionaj intern pentru adversarii politici sau celor care nu se spun adica fabrica de dosare)

  12. Ionel says

    Am suspectat si eu un “scenariu” ca acesta , cu un om la butoane care pune in miscare anumite institutii , pentru a face anumite “miscari” .
    O “miscare” pe care nu am inteles-o , a fost arestarea fratelui celui presupus a fi omul de la butoane .
    Or avea butoanele dubla comanda ? O fi fratele sacrificat pentru a demonstra independenta “acoperitilor” ?

  13. doctoru says

    Sorine – felicitari pentru blog. Ai avut dreptate cu Monta ca isi va trada oamenii, nu credeam dar tu ai o experienta de viata mult mai consistenta. In tot vartejul asta au nimerit diverse categorii – cu siguranta si unii care merita, dar si unii care nu. Dupa parerea ta ce se va intampla cu cei care au nimerit colateral – o sa fie ingropati pana la capat? au vreo sansa la o judecata corecta acum? Amnistii si gratieri banuiesc ca nu se vor mai initia – practic singura lor sansa este justitia in forma corecta….adica cum ii spune numele justa.

  14. Nautor says

    Buna ziua,

    Am citit cu placere blogul dvs.. Va rog sa creati un cont pe Facebook unde postati toate articolele dvs. Numarul de cititori va creste de o mie de ori in cateva luni sau chiar mai repede.

    Astept urmatoarele articole cu nerabdare,
    Nautor

  15. carmen says

    bravo, marea dovada ca voi nu va schimbati, o clipa chiar am crezut ca lasati comentariile libere se pare ca inca va este teama.
    Dar pacat ca scrieti frumos pacat pentru mine ca am crezut ca un om din puscarie nu mai are nimic de pierdut si spune tot, dar cred ca deabia acolo trebuie sa fi cenzurat in gandire si in scriere.
    OK nu publicati numai ce scrieti dumneavoastra si prietenii dumneavoastra eu ma retrag in tacere pentru inca multi ani Eu sunt anonimul care am crezut ca poate regretati — ce fraiera nu-i asa ?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Dat fiind faptul ca ati abordat in mod direct si civilizat acest blog, va voi raspunde in acelasi mod. Nu stiu de ce ati afirmat ca cenzurez comentariile. Pentru moment, blogul este administrat de fiica mea. Admit ca, din delicatete fata de mine, ea sa excluda anumite comentarii. Nu cred ca ar fi exclus un comentariu civilizat, chiar daca acesta mi-ar fi defavorabil. Am raspuns multor comentarii, chiar si celor injurioase, doar pentru a nu cenzura libertatea lor de a injura si pe-a mea de-a riposta. Valorile in care cred sunt aceleasi atat in libertate, cat si in inchisoare. Dumneavostra va exprimati si dezamagirea fata de faptul ca, nemaiavand nimic de pierdut, nu spun tot si nu ma caiesc. Aici va inselati in aceeasi masura ca si la primul punct. Doamna, am de pierdut lucruri cu adevarat importante – demnitatea, dragostea sotiei si a copiilor, respectul prietenilor.
      Daca ar fi sa o iau de la capat, n-as schimba nimic din ceea ce am facut. Nu vreo cenzura impusa de penitenciar ma impiedica “sa spun tot”, ci bunul simt.

      VINTU

      • carmen says

        scuze, daca v-am suparat dar, intrebarea mea viza postul de televiziune Antena 3 care duce o campanie de dezinformare (adevarul spus pe jumatate este cea mai buna minciuna).
        si spuneam eu ca aceasta minciuna este spusa pe banii contribuabililor care nu pot scoate din grila de programe antenele suntem oblicati sa le platim chiar daca nu ne uitam la aceste programe.
        Nu faceam aceasta remarca daca nu ati fi fost deranjat de modul cum a fost tratat patronul acestor televiziuni. Dumnealui trebuia sa stie ca cine seamana vant ( fara aluzie) culege furtuna.
        Imi cer scuze inca o data dar eu nu ma refeream la pierderi in plan personal familia nu are ce cauta in comentariile oamenilor care nu se cunosc. pierderile erau de imagine de influente.
        Cu respect Carmen

        0

  16. roman says

    Odata intrat nu mai poti iesi decat intr-o singura circumstanta: Mort – fizic sau moral distrus. Acolo banii nu mai exista iar simpla ta zbatere intru supravietuire nu-ti va confirma decat cele de mai sus. Atunci intervine tristul moment cand victima realizeaza ca n-a avut nici o sansa. Urmeaza executia.Este plina istoria “Justitiei” de astfel de cazuri – inclusiv in state cu democratie consolidata – unele atent ne-mediatizate – altele de un dramatism feroce. Dar asta este natura umana, hlapaie pe nerasuflate ceea ce ii este dat, si in general uita…uita foarte repede.
    Multumim pentru texte domnule Vintu, fiecare cu cuvintele sale.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu stiu cine sunteti. Ma intristeaza tristetea si mizantropia dumneavoastra! In viata, fiecare lucru sau persoana are importanta pe care tu i-o acorzi. In cauza, nu persoanele sunt importante, ci mecanismele care permit nedreptatilor sa se intample si apoi sa fie uitate.
      De aceea incerc prin acest blog sa demontez mecanisme, nu persoane. Cand am aprins lumina intr-un beci plin de sobolani, fii convins ca o vor lua la fuga. Unii vor sari sa te muste, poate chiar vor reusi, dar in final, daca lumina va ramane aprinsa suficient de mult timp, fiti convins ca veti scapa de ei.

      VINTU

  17. carmen says

    revin cu intrebarea daca domnul Voiculescu a fost tratat cu ticalosie? va rog sa-mi explicati cum ne trateaza pe noi platitorii de cablu, Antenele doniei sale, ma refer la emisiunile politice nu la cele de divertisment
    Sunteti un om cult scrieti foarte frumos, cum calificati minciuna? presupun ca nu e vorba de nestiinta ca atunci ar fi si mai grav.

  18. Pescarus says

    Salut Sorin,

    Roag-o pe Ioana sa foloseasca pentru editarea textului functia “Justify”. Citez explicatia de pe http://www.sepoate.com: “alinierea justify inseamna ca textul este aliniat si la stanga si la dreapta (in ambele parti)”.
    Asa, ca sa arate frumos ceea ce scrii.

    Sanatate!

    Pescarus

      • Pescarus says

        Sarut mainile,

        Curat fericit! Totusi, operatiunea cu pricina s-ar fi putut aplica si zonei comentariilor. Si-ar fi iesit “zeiss”.

        Spor!

      • Pescarus says

        Salut Sorin,

        In momentu’ de fata, ca sa raspund evaziv, sunt intre job-uri.
        Altfel, dupa cum observi, nu ma pot abtine sa nu lucrez pentru tine. B-)
        In consecinta, atrage-i atentia Ioanei (cu dragalasenia-ti caracteristica) ca zona din stanga a paginii blogului (cea cu lista postarilor) ramane inerta la parcurgerea acesteia “pe verticala”. Adica, nu poti vizualiza primele tale postari altfel decat ducandu-te la lista detaliata complet a tuturor postarilor. Daca as fi stiut cum se rezolva problema, tehnic, m-as mai fi pupat, un pic, singur, in fund sugerand solutia. Stiu ca-ti place ultima expresie si d’aia am scris-o, ca sa-ti starnesc un zambet si, implicit, o secunda de stare de bine.

        Numai bine!

        Pescarus

  19. Ytzyc says

    Zise unu din mossad, fiecaruia dupa cit fura…pentru israel platim cu totii…
    Nastase a scapat cu prea mult cash dupa cit a furat. Uneori si cel de sus iubeste hotii.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Oare de ce cred ca ai face bucuros schimb de locuri cu el?

      VINTU

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Buna; ti-am sters din greseala raspunsul dat la comentariul tatalui. Poti retransmite, te rog? Merci. Ioana

  20. Serban says

    Stimate domnule Vantu,

    Odata cu descoperirea blogului dvs. pot spune ca in sfarsit am gasit un refugiu online in care pot sa am incredere 100% stiind ca datele transmise sunt exprimate de catre un om puternic, fara frica de judecata pamanteasca ci cu frica doar de judecata cereseasca.

    Va doresc in primul rand multa sanatate si tarie pentru a trece de perioada dificila in care va aflati. Stiu ca sunteti un luptator in viata si cel mai probabil veti rezista fara prea multe piedici.

    Voi urmarii in continuare fiecare postare cu mare interes si sper sa am ocazia macar odata sa va intalnesc pe viu!

  21. Abraxas says

    Nea Titi

    Ar trebui sa stai ascuns si sa taci din gura.
    Tu imi esti dator niste bani. Si nu uit asta!

  22. Mikael says

    Si eu am fost persecutat pentru optiunile politice ale tatalui meu. Au incercat sa mi insceneze ceva. A la guerre comme a la guerre!
    Asa percep si eu sistemul repezentat politic de Basescu dar sper si cred ca i pe moarte!