Capitolul 49 – Ce faci când nu ai bani?

jurnal

Una dintre problemele vieții în celulă o reprezintă monotonia. Doar figurile deținuților se mai schimbă, urmare a faptului că unii mai sunt liberați, alții puși pe curse către alte penitenciare, trimiși pe la spitale, sau pur și simplu mutați pe alte secții ale aceluiași penitenciar. În locul lor vin alții. Din pricina acestei monotonii prefer ca în timpul zilei să dorm, programul meu începând cu orele după-amiezii și sfârșindu-se către dimineață. Seara încerc să rămân în actualitate zapând canalele de știri și încerc să trec de manipulările pe care acestea le practică, de valurile infinite de ură pe care majoritatea moderatorilor le propagă și să culeg acele informații care să mă ajute în orientarea necesară oricărei ființe raționale. În condițiile date, este un exercițiu intelectual extrem de util, care mă ajută nu doar la antrenamentul creierului ci și la menținerea neștirbită a simțului umorului: Când îl vezi pe Gâdea făcându-o pe Emilia Șercan sluga lui Vîntu pentru că a lucrat la Realitatea, având-o în platou pe excelenta jurnalistă Oana Stancu, salariată în aceeași perioadă la aceeași televiziune, și el însuși salariat la nu mai puțin hulitul D. Voiculescu, nu ai cum să nu te amuzi pe seama gogomanului. După ce reușesc să-mi fac o imagine aproximativă vizavi de ceea ce s-a întâmplat peste zi, încep să scriu sau să citesc, în funcție de inspirație sau chef, până pe la 4-5 dimineața, când mă culc și-o iau de la capăt, într-o altă zi, în aceeași celulă, cu aceleași ziduri și paturi și aceleași figuri de gardieni pe coridoare. Dincolo de monotonie, pentru mine, ca român, cel mai greu de suportat este disciplina impusă de toate regulile și regulamentele specifice tipului ăstuia de stabiliment. Cred că nu vă spun vreun secret când afirm că una dintre particularitățile acestei nații este indisciplina, care alături de lipsa spiritului organizatoric și hedonismul specific zonei balcanice, face să fim aproape imposibil de ținut în frâu. Faptul că trebuie să acționez împotriva firii mele naturale, acceptând disciplinarea impusă de maldare de regulamente, face mai suportabilă monotonia, de care vă pomeneam la început, dar mult mai insuportabilă pușcăria.

Evident că în câteva luni te adaptezi, îți reduci universul la câteva nevoi minimale și încerci să supraviețuiești nu atât ca urmare a instinctului de conservare, ci de dragul familiei tale. Abia după ce mecanismul de supraviețuire a fost pus la punct, mi-am căutat reperele valorice care să-mi redea respectul de sine, folosind metoda raportării la personajele cărților pe care le citeam și la personajele și personalitățile care se perindau pe ecranele canelelor de știri.

După doar o săptămână respectul de sine a revenit de unde plecase, având o formă și un conținut mult mai consolidate decât la plecare. Tehnicile de supraviețuire le-am învățat încă de la prima condamnare și tot atunci mi-am recâștigat și respectul de sine, motiv pentru care următoarele condamnări, dincolo de revolta uriașă cauzată de abuzurile făcute de judecători (judecătoarea care mi-a dat incredibila sentință în cazul F.N.I. a fost suspendată din magistratură pentru abuzurile comise), dincolo de agravarea majoră a sănătății mele, mi-au dat posibilitatea să gândesc și să pun în aplicare un nou proiect, proiect care să poată fi realizat chiar și de după gratii. De când eram prunc, minunata mea mamă mi-a insuflat cultul lucrului bine făcut, astfel încât, în toate lucrurile în care m-am implicat, am ajuns nr. 1: poker sau contrabandă cu argint industrial – înainte de revoluție, contrabandă cu cafea, țigări și alcool, comerț – în primii doi ani după revoluție.

Din anul 1993, am trecut pe partea licită a afacerilor, intrând într-o piață dezorganizată, controlată de câteva zeci de bișnițari mărunți, piața carnetelor cu certificate de proprietate. În mai puțin de un an, am preluat această piață, am organizat-o, mi-am subordonat toți bișnițarii și am devenit proprietarul a 3-4% din economia românească. În 1994 am început proiectul celui mai important grup financiar-bancar al României, proiectul Gelsor.
Atât de reușit a fost acest proiect încât, în 2003, am fost invitat la Moscova, unde mi s-a propus ca, pe modelul Gelsor, să construiesc un Meryl Linch rusesc, punându-mi-se la dispoziție resurse umane, bani și o cotă generoasă din pachetul de acțiuni al societății ce ar fi urmat să ia naștere. Am refuzat.

În 2004 am început proiectul media prin preluarea Realității TV. În mai puțin de trei ani am construit cel mai puternic grup media din România și atât de avansat încât și astăzi, după 13 ani, toate televiziunile de știri, folosesc modelul lansat de Realitatea, nefiind capabile să genereze unul nou. Acest ultim proiect, lansat acum aproape doi ani și jumătate este de departe cel mai ambițios proiect pe care mi l-am propus – schimbarea actualului sistem politic prin transformarea României într-o republică prezidențială și formarea următorilor conducători ai țării prin insuflarea unor valori perene și crearea de modele comportamentale și de gândire în evoluția lor pe ringul de putere al noii Românii. Până acum am reușit să vă fac să cunoașteți sistemul, să-l înțelegeți și să-l respingeți. În postările mele de pe blog și de pe Facebook n-am făcut altceva decât să vă arăt, piesă cu piesă, cum arată acesta și cum funcționează piesele împreună. Eram convins că prin claritatea lucrurilor prezentate, prin organizarea informațiilor și traducerea lor în limbaj jurnalistic, presa va rostogoli mesajele necesare, adaugând și propriile umori sau interese. Încetul cu încetul mecanismul pe care l-am prezentat chiar de la începutul postărilor de pe blog și Facebook a fost confirmat la detaliu de toate dezvăluirile pe care le-ați văzut făcute chiar de la unele dintre părțile componente ale acestui sistem: Băsescu, Udrea, Ghiță, Andronic și mulți alții.

Am mai reușit să vă fac cunoscut și un set de valori fundamentale care trebuie să stea la baza oricărei societăți și la baza formării oricărei ființe umane. Fără aceste valori o societate nu poate exista de sine-stătătoare, iar voi veți ajunge la fel de neterminați ca cei pe care-i detestați astăzi, adică niște trăitori ai unor vieți mărunte, lipsiți de cauze și de mijloace.

Urmare a calității dezolante a sistemului de învățământ românesc, care vă trimite în lume fără un bagaj educațional consistent, sunteți extrem de ușor de manipulat de către profesioniștii în domeniu. De aceea, una dintre preocupările mele constante este aceea de a vă avertiza asupra manipulărilor la care sunteți supuși și cine sunt cei care o fac.

Mare atenție! Nu televiziunile, ziarele sau site-urile vă dezinformează – acestea sunt doar unelte, mai mult sau mai puțin profesioniste – ci oamenii din structuri private sau statale care au interese și obiective clare dictate în cea mai mare parte de interese politice interne sau externe. De cele mai multe ori, chiar și instituții de media cad în plasa acestor manipulări, ele manipulându-vă apoi pe voi, fără să-și dea seama. Evident, nu voi face referire la acele manipulări făcute de unii jurnaliști, care în funcție de simpatii sau antipatii proprii, zugrăvesc în mod pozitiv sau negativ un personaj sau altul. Astea sunt găinării făcute în funcție de nivelul intelectual sau profesional al jurnalistului respectiv și care nu vă afectează în niciun fel existența. M-am ocupat și mă ocup doar de acele manipulări care vă pot afecta creierul, spiritul, starea materială sau viitorul.

O manipulare de acest gen este cea cu fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009. Evident că acele alegeri au fost fraudate în folosul lui Băsescu de echipe mixte, româno-americane, din zona de inteligență, în baza unei strategii minuțios planificată cu mult timp înainte. În romanul la care lucrez am descris deja această strategie, dând inclusiv numele celor care au gândit-o precum și a celor care au pus-o în practică. Evident că o anchetă trebuia făcută, fie și numai pentru ca o asemenea porcărie să nu se mai repete, dar ridicarea acestei anchete la nivelul parlamentului nu face altceva decât să distragă atenția de la slaba performanță a actualei coaliții guvernamentale. Lipsită de resurse financiare, neștiind să genereze modalități de atragere de fonduri, actuala guvernare este incapabilă să-și onoreze promisiunile electorale. Dotat cu o inteligență cu mult peste medie, cu o flexibilitate morală de netăgăduit, Dan Andronic face o dezvăluire care nu spune mare lucru dar care pune în centrul ei persoane extrem de atractive pentru cele mai vizionate canale de știri A3 și RTV, știind în mod sigur că această dezvăluire minoră va fi amplificată la paroxism de către cele două posturi. Deci, prima fază a manipulării s-a încheiat, A3 și RTV au marșat conform previziunii. Urmează faza a 2-a în care partidele din coaliția de guvernare, “oripilate” la ideea că acele alegeri au fost trucate, iau decizia înființării unei comisii parlamentare de anchetă, comisie care va mai ține capul de afiș încă vreo câteva săptămâni, adică exact cât trebuie până la extrădarea lui Ghiță când, evident, acesta va deveni capul de afiș, cel vechi nemaiavând vlaga necesară operațiunii. De ce vă afectează viitorul această manipulare? Pentru că, întâmplător, programul de guvernare în ansamblul său este bun, el trebuie doar finanțat, iar asta nu se face consumându-ți energia cu strategii de manipulare de acest tip, ci cu un efort general al tuturor profesioniștilor pe care aceste partide îl au.

În finalul acestui material îmi permit să dau câteva sfaturi guvernanților cu privire la impozitul pe gospodărie:
1. Măsura este inteligentă și cu mari perspective;
2. Trebuie construită baza informatică;
3. Introducerea ca obiect de studiu în licee a codului fiscal;
4. Trebuie făcut un recensământ amplu la nivel național;
5. Trebuie însușit de toată clasa politică;
6. Consultanții fiscali trebuie plătiți de beneficiari, nu de stat;
7. Procesul se poate implementa în minim 10 ani de acum încolo.

Voi explica importanța fiecărui punct într-un material separat. A introduce acest sistem fiscal în România de astăzi înseamnă să nu ții cont de trăsăturile fundamentale ale acestei nații. Nația trebuie atent și îndelung pregătită pentru acest uriaș salt, care îi va schimba din temelii modul de gândire, modul de raportare la stat, la clasa politică, la viață.

Este cel mai civilizator pas pe care clasa politică îl propune și de aceea trebuie făcut cu atâta atenție. Se pare că cei care au propus acest proiect nu i-au înțeles pe deplin consecințele.

Comments

    VEZI 23 COMENTARII
  1. Marian says

    Eu apreciez foarte mult acest om, desi a furat, este aratat cu degetul ca un infractor, a facut si fapte bune, iar pentu faptele bune nimeni nu iti da ani in plus in viata, eu unu ca cetatean al acestei tari nu sunt deranjat de nici un parlamentar ca fura, sunt costient ca toti romanii fura, daca ala in piata te fura cateva grame pentru a avea venituri cu 20-30% mai mari la fel fac si oamenii cu care traiesc cu bani multi, eu unu daca as putea as ajuta oamenii care fac 10 chestii bune si 2 proaste ‘ilegale’ imi place sa privesc partile bune din om, pe tema asta as avea de discutat luni intregi dar nu am cu cine.
    Acum trebuie oare cum sa mergi in viata pe legi, ca o oaie legata care merge in directia in care e trasa si daca incearca sa se opuna e pedepsita.
    Nu sunt un om credincios, dar cred ca credinciosii sunt cei mai pacatosi oameni, dar dumnezeul credinciosilor era im masura sa ne judece pe toti, noi ne judecam intre noi ca nebunii

  2. says

    Nu pot intelege si poate nu imi veti raspunde niciodata, cum un haker de moda veche ca dvs. stă ca un frier dupa gratii. Domne, Dumezeule, cat este globul asta pamanesc de mare si cate insule are, dvs Patriot pana la moarte . Nu v-am inteles niciodata .. Respect….

  3. JE says

    1.
    “Ce este un analfabet funcțional?”

    Nu ca tu nu ai cunoaste raspunsul, dar sa dam o alta directie discutiei si totodata sa raspundem si la aceasta intrebare:
    “Există oare, printre cei care mă citesc, cineva atât de prost încât să creadă că statul român este capabil de așa ceva în următorii 50 de ani?”

    In primul rand, citeste articolul acesta:
    – Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc – studiu centru educational
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21401074-circa-42-dintre-elevii-romani-15-ani-sunt-analfabeti-functional-nu-inteleg-citesc-studiu-centru-educational.htm

    In al doile rand, citeste si urmatoarele doua articole:
    – SOS: Inteligenţa românilor are probleme!
    https://danieldavidubb.wordpress.com/2010/09/19/sos-inteligenta-romanilor-are-probleme/

    – Românii şi ştiinţa
    http://www.scientia.ro/homo-humanus/49-note-si-adnotari-carti-celebre/901-romanii-si-stiinta-rezultatele-unui-studiu-despre-romani-si-stiinta.html

    Tocmai au aflat cine si de ce crede balivernele guvernului.
    Partea proasta este ca sunt tare multi.

    Apropo, stii de ce finanteaza imbecilul de Daea cu sume colosale afacerile industriale cu porci industriali? (si nu numai)
    O fi cumva din cauza faptului ca niste smecheri au fix afaceri industriale cu rase de porci industriali, printre care si fi-su talharului Drangea? Pai nu ar fi mai bine sa le livreze afaceri la cheie, la preturi de nimic sau chiar gratis pentru simplul motiv ca aia exista?
    De ce sa te mai incurci si sa-ti bati capul cu planuri de afeceri, de marketing, cu logistica, cu gasirea pietei de desfacere, sa-ti risti banii proprii, etc pe deasupra sa mai si faci proiecte ca sa incasezi subventii. E mai bine sa duca altii greul si sa-si bata capul, sa riste pe banii contribuabililor confiscati cu forta prin taxe si impozite, iar tu sa vii ca un Boss-de-Boss, cand totul este functional si profitabil si doar sa devii proprietar printr-o simpla coincidenta.
    Imediat se pune de o “privatizare paguboasa”. Oricum, au “privatizat” totul si nu a mai ramas nimic. Asa ca, este nevoie de “un nou inceput” si o noua mare praduiala.

    Asa ti-am raspuns si la ultima intrebare din articol:
    “Dacă se face fabrica și ea are tot ce-i trebuie, de ce dracu’ o mai privatizează?”

    – Ministerul Agriculturii investește 480 de milioane de euro în 4 ani pentru porci din rase străine! Afaceri politice cu arome de trandafiri
    http://romanianoastra.info/2017/02/28/mancarea-bogatului-porcii-rusticii-bazna-si-mangalita-versus-mancarea-saracului-porcul-marele-alb/

    – Ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea a primit subventii UE si din bugetul national in ultimii 3 ani in valoare de peste trei milioane de euro
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21673400-ferma-proci-fiului-lui-liviu-dragnea-primit-subventii-din-bugetul-national-ultimii-3-ani-valoare-4-milioane-euro.htm

    – Cum a ajuns o ferma de porci de la Tel Drum la fiul lui Dragnea. Secretul unei afaceri de succes intr-o mare de saracie
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21667282-video-cum-ajuns-ferma-porci-tel-drum-fiul-lui-dragnea-secretul-unei-afaceri-succes-intr-mare-saracie.htm

    – Fiul lui Dragnea, milionar la 28 de ani. Puteai și tu dacă nu o frecai 10 ore pe zi la multinațională
    http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/cititori-de-pe-teren/fiul-lui-dragnea-milionar-la-28-de-ani-puteai-si-tu-daca-nu-o-frecai-s0-ore-pe-zi-la-multinationala

    2.
    Fa-ti timp si asculta cu foarte mare atentie ce spune acest om:
    – Prof. Dr. Florian Colceag – Interviu 07-04-2016
    https://vimeo.com/162359572

    – Prof. Dr. Florian Colceag despre SCHIMBAREA PARADIGMEI DE GÂNDIRE ÎN EDUCAȚIE
    https://vimeo.com/145193532

    – JOCURI DE PUTERE cu Rareș Bogdan – România lui Florin Colceag
    https://www.youtube.com/watch?v=NmbNcway8pA

    si un mic bonus:
    – interventie vaccin prof. colceag
    https://vimeo.com/213150670

  4. Simonetta says

    Dl.Claudiu, sunt sigura ca la lipit afise veti fi ok…..ca profesor de limba romana nu cred ca sunteti si nici ca v-a placut prea mult materia☺. Domnul Vintu , cand iese de acolo, va poate invata ceva la capitolul asta.
    Remarc ca la primele postari nr.vizualizarilor era cu mult mai mic, dar lumea se inghesuia la comentarii. Acum, speriati de de toate cum sunteti, nici macar nu mai comentati….

  5. Claudiu says

    Pe mine ma intereseaza mai mult partea in care enuntati crearea unor valori.As dori sa va vad implicat ceva mai direct pe viitor ,stiu ca deocamdata sansele nu sunt prea oportune dar sunt sigur ca zilele cu “soare” sunt aproape.Nu Mai vrem trusturi de presa ,nu mai vrem guma de mestecat pentru ochi …Ziceati in ultimul interviu ( R.Banciu),ca a-ti fii capabil sa preluati puterea in Romanica ,sa fiu in locul dumneavoastra ,cum timpul mi-ar permite,nivelul de inteligenta la fel ,etc …as incepe sa pun bazele unei “Miscari” ,nu a unui partid ,deoarece provoaca greata ,astfel ma conving si eu si multi altii de caracterul dumneavoastra .Promit ca o sa va stau la dispozitia dvs chiar si la lipitul afiselor:) .Ar fii pacat sa va eliberati si sa astepta-ti o viitoare condamnare .Da-ti exemplu de valoare pana in al 12 lea ceas,ca sa fiu mandru de mine si de alegerea mea in ceea ce priveste orientarea rationala;)…astfel va aduc la cunostinta ca v-am luat drept mentor si sunt 99% sigur ca am luat decizia corecta,daca acel 1%se fructifica ,pacatul meu sa fie!Va doresc multa putere,sanatate si pedeapsa usoara !

  6. Vlad says

    Astept cu nerabdare sa vad care au fost dedesubturile alegerilor din 2009. La asa o miza e clar ca s-au facut jocuri impresionante, cu consecinte dintre cele mai importante. Pana atunci concluzia care o trag e ca ati fost unul dintre principalii perdanti….

  7. Simonetta says

    1. Este clar ca traiul in inchisoare este traumatizant, dar dl Vantu are norocul de a gasi placere in lectura, de a avea talent la scris si vointa de a lucra la acel proiect in care e clar ca crede.
    2. In rest, imi place ce au scris dl Nicu si dl JE. Probabil in viitor va mai aparea o taxa. Cea pe aerul pe care-l respiram. El fiind irespirabil, dealtfel. 3. Singura cale prin care in Romania se putea trai ceva mai bine ( nu foarte bine, pt.ca in ultimii 8-9 ani asta nu se prea mai poate nicaieri), cred eu, ca ar fi fost ca Romania sa fie o monarhie . Ar fi existat si mai mult respect vis-a’- vis de romani , in general. 4. M-am intrebat de multe ori de ce poate posta dl. Vantu din inchisoare. Cand am vazut ca nu mai scrie , m-am ingrijorat ca i s-a intamplat ceva rau. Apoi a aparut cu capitolul 49. Parca o parte era scris de alta persoana. 5. Suntem prea mici, noi romanii, pentru a schimba ceva acum in favoarea noastra. Singura cale pana cand Dumnezeu ne va deschide mintea , este sa ne rugam. Cu sinceritate si umilinta. Si sa ne autoeducam, daca scolile n-au reusit sa faca asta, din vina noastra sau a lor.

  8. Nicu Cohen says

    Hai ca ai luat-o razna !Ce ai patit , te bat aia acolo sa scrii pe blog ce vor ei ? Si eu am facut doi ani pe timpul lui Ceausescu dar nu m-am vaicarit asa ca o curva . Vintule tu ce crezi , ca dace le lingi bocanci Agenturilor fiscale extortioniste laudind Extortiunea pe gospodarie , or sa-ti dea drumul de la bulau mai devreme . Nu faci decit sa te acoperi cu rahat , cistigind numai dispret . Impozitul pe gospodarie este o Crima iar Consultantii fiscali sint extortionisti mercenari de care nimeni nu are nevoie ….Daca tu vrei sa ne convingi ca Prosperitatea natiunii va venii din taxe inseamna ca ti-ai pierdut mintile . De ce nu recomanzi Cumpararea de catre Stat a Servicilor si Bunurilor de la Indivizi si punerea la Munca productiva a agentilor extortionisti fiscali ?
    Hombre , Drepturile Naturale Individuale de a accepta sau refuza Contracte Fiscale nu se dau si nici se iau iau . Ele pur simplu Exista ,sint garantate de CEDO si este la atitudinea individului daca le utilizeaza sau acquiesce nu le utilizeaza .
    Pina la articolul asta pareai credibil dar ai dat cu mucii in fasole . Te cred ca nu iti convine ca esti in pirnaie dar incearca sa iti pastrezi logica de care ai dat dovada de multe ori . Las-o dracu , fii barbat !

    • DailyWesterner says

      Las c-ajungem ca Venezuela.
      In loc de soferu’ de autobuz Maduro il avem pe carutzasul Dragnea.

      • Nicu Cohen says

        Cizmarul Ceausescu a creat un stat suveran fara datorii https://www.youtube.com/watch?v=kCWblf8LMuU&t=55s . Francmasonii care l-au asasinat pe Ceausescu la ordinele Vaticanului au ruinat si au inglodat tara in datorii nimicitoare ..Nu conteaza profesia conteaza ci ideile si principiile pe care un politician le urmeaza ..E plina Romania de academicieni tradatori pentru privilegii iluzorii invata poporul o limba falsa , de generali vinduti organizatiei teroriste NATO , de economisti care pentru un salariu isi vind compatriotii in sclavie corporatilor occidentale …..Btwy ..Maduro e sabotat de aceasi indivizi care l-au sabota si pe Ceausescu , francmasomeria satanica infiltrata ca o otrava prin structurile statului .

  9. JE says

    “Pentru că, întâmplător, programul de guvernare în ansamblul său este bun, el trebuie doar finanțat…”
    “Este cel mai civilizator pas pe care clasa politică îl propune…”

    Este un mare rahat socialist menit sa acopere gaurile din sistemul social al unei tari falite si elucubrațiile cu majorari de pensii si salarii ale unor politicieni bolsevici si inepti. Daca se poate sa fii impozitat o data pe salariu, o data pe profit, o data pe dobanzi, o data pe… si inca o data pe “venit global” numit mai nou “gospodarie”, cu atat mai bine!

    Hai sa-ti spun eu cum stau lucrurile in mod real:
    1. Numai prostii lucreaza pe salariu in ziua de astazi. Daca vrei sa ai o viata de sclav si o batranete de maidanez asigura-te ca lucrezi pe salariu si “contribui” constiincios la toate Schemele Ponzi 100% falimentare numite pompos “asigurari sociale”.
    Acest lucru este valabil oriunde in lume (inclusiv in Romania) si nu toti oamenii sunt batuti in cap in asa fel incat sa nu perceapa realitatea exact asa cum e ea. Ia un exemplu:
    – Social Security: America’s Largest Ponzi Scheme
    https://blackswaninsights.blogspot.ro/2010/07/welcome-to-largest-ponzi-scheme-in.html

    – Pension Panic: The Coming Financial Bubble Nobody Is Talking About
    http://theantimedia.org/pension-fund-panic-financial-bubble/

    – Europe Proposes Confiscating Gold In Crackdown On “Terrorist Financing”
    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-27/europe-proposes-confiscating-gold-crackdown-terrorist-financing

    2. Numai prostii platesc taxe cu duiumul si nu sunt optimizati fiscal si operational. Toti banii trebuie incasati pe firme offshore si taxele paltite trebuie sa fie ZERO! Asta trebuie sa faca toata lumea, iar exact asta ai facut si tu. Nu suntem toti imbecili si nu ne poti scuipa pe toti intre ochi spunandu-ne “sa stam linistiti la locurile noastre” si “sa ne facem datoria fata de tara”. In cazul in care nu ai observat, milioane de romani s-au cam pisat pe ea de tara si s-au carat afara, iar milioane de romani se pregatesc sa plece in continuare.
    Multi au plecat la munca, dar multi au avut afaceri in Romania pe care le-au vandut sau le-au mutat afara si s-au carat in jurisdictii in care isi pot desfasura si optimiza afacerea in asa fel incat sa plateasca taxe cat mai putine sau ZERO!
    Acest lucru este un fenomen global: inteligenta si capitalul nu cunoaste granite sau nationalitate, mai ales cand niste putori socialiste si niste natarai semianalfabeti isi bat joc de tine, de munca ta si vor sa-ti fure banii si viata. Timpul este cel mai valoros activ in lumea asta. De ce sa ti-l irosesti sclavagind pentru altii cand poti sa te relaxezi pe o plaja in Caraibe, in Bali sau unde vrea muschiul tau?
    Ia o mostra de realitate:
    – 10,000 Millionaires Flee France (in 2016)
    https://www.the-american-interest.com/2016/04/01/10000-millionaires-flee-france/

    – Why millionaires quit Europe for sunnier climes
    http://www.cnbc.com/2016/03/31/why-millionaires-quit-europe-for-sunnier-climes.html

    – One group leaving Europe in droves for one ALARMING reason
    http://www.allenbwest.com/allen/startling-report-reveals-exodus-from-europe-by-one-group

    – The 8 cities the world’s super wealthy elites are moving to right now
    http://uk.businessinsider.com/knight-frank-cities-high-net-worth-individuals-are-moving-2017-3/#t7-perth-australia-1000-hnwis-the-southwest-city-of-perth-is-not-as-famous-as-other-aussie-cities-like-melbourne-and-sydney-but-has-a-population-of-24-million-1

    3. Cine e cu adevarat destept pleaca din ghetouri socialiste, putred de corupte si pline de paraziti sociali si infantili care vor sa traiasca fara sa munceasca sau sa munceasca foarte putin.
    Cine este chiar idiot si insista sa ramana in gropi de gunoi din astea falimentare si socialiste in frunte cu Romania, in loc de “gospodarie” unde va fi taxat ca un iobag, sa-si faca macar un bine si sa-si deschida o fundatie sau un ong pe care sa-si tina proprietatile si care sa detina afacerile. “Fundatia Ion Popescu” care detine active, societati (optimizate fiscal si operational), incaseaza dividende, incaseaza plati sub forma de “donatii” si plateste ZERO taxe, e mai bine decat “Gospodaria Ion Popescu” care este muncit ca un catar, are un srl banal, sau mai rau, salariu si plateste taxe ca un iobag.

    Cam atat. Din partea mea pentru socialisti si comunisti: multa m*ie si cianura!

      • Dixit says

        @ Je – Un comentariu foarte slab și plin de injurii. Dealtfel, injuriile sunt folosite de cei fără argumente și cu un nivel intelectual precar.

  10. Mircea says

    M-as bucura daca ati posta mai des. Sa devina un soi de daily blog acest site.

  11. Dragos Riscanu says

    Ai facut bine că ai refuzat să faci un Gelsor în Rusia în 2003, că nu mai ajungeai nici măcar în Siberia …d apăi să ai lumină și televizor noaptea să te uiți la Gîdea … și să dormi ziua …

    Nu este clar că Dan Andronic are inteligență peste medie (poate a ta), dar este sigur că are tupeu mai mult chiar și decît tine … și nu e puțin lucru.

    Cît despre manipulare, mai ușor cu pianul pe scări că nici habar nu ai despre ce este vorba … nu că nu ai putea să înțelegi, dar nu ai avut timp să studiezi ocupat fiind cu cele mai lumești în care cîteva sute de milioane făcute la repede înainte reprezintă Nirvana …

    Și nici nu ai avut de unde să înveți pentru că profesionișii nu prea dau meditații …. știi tu ceva (Stratan – Meryl Lynch) dar nu suficient ca să conteze … atlfel decît pentru cei care nu știu nimic … sau nu vor să știe nimic “Sometimes people don’t want to hear the truth because they don’t want their illusions destroyed” – Friedrich Nietzsche

    Dacă om ajunge vreodată să te bat (negreșit) la niște table în Deltă … unde credeai că îl manipulai pe idiotul de Alessandro Buttice (care s-a dovedit o mică cacialma, la fel ca și Barroso de altfel, proaspăt angajat la Goldman Sachs), o să-ți explic cam cum se întîmplă fenomenul … vei cam uimit

    În altă ordine de idei vezi ce scrii că efectul Kostyal există și e bine mersi )

    Sănătate și putere de muncă – scris