Am citit zilele acestea tone de materiale scrise pe bloguri sau pe Facebook, am urmărit zeci de emisiuni televizate, atât pe stațiile de știri cât și pe canalele generaliste, am purtat zeci de discuții cu indivizi din toate păturile sociale și de toate calibrele intelectuale, încercând să descopăr un personaj pe care să-l ajut să se ridice.
Din momentul în care am avut posibilitatea să o fac, am sprijinit în mod extrem de discret, de cele mai multe ori fără știința personajelor respective, promovarea acestora. Ca om de afaceri ai nevoie de un partener de dialog cu o anumită ținută intelectuală, atât din societatea civilă cât și din clasa politică. Este imposibil să promovezi un proiect dacă cei pe care-i abordezi sunt bătuți în cap și nu înțeleg decât de șpagă. Teoria lansată de unii obtuzi și propagată de moraliști găunoși, conform căreia este interzis ca un om politic să aibă contacte sociale cu un afacerist, este total falsă și induce o ipocrizie absolut jenantă într-o societate. Dacă ceea ce voi numiți “binomul SRI – DNA” are rolul de a lupta împotriva corupției, binomul om de afaceri – politician are rolul de a duce la dezvoltarea reală a unei țări. În cazul României, această relaționare este vitală. În condițiile în care sistemul bancar nu finanțează aproape nimic din ceea ce se cheamă afacere strict românească, statul – care a privatizat în mod total idiot tot sistemul bancar autohton, cu excepția CEC-ului – este obligat să lanseze comenzi masive în mediul privat. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, trebuie ca statul să fie condus de oameni cu anvergură intelectuală, oameni pe care trebuie să-i găsești și să-i sprijini. Cu acești indivizi, cu o transparență reală și cu eliminarea din presă a acoperiților și a tâmpiților, lucrurile vor funcționa în logica lor firească.
Din păcate, încă nu am identificat până acum nimic serios. Am constatat însă două lucruri majore:
1. Aproape toți românii sunt nervoși;
2. Aproape toți românii reclamă prezența unui conducător.
În privința stării de nervozitate nu cred că mai este nevoie să argumentez: toată lumea se ceartă cu toată lumea. Pleșu îi dă în cap lui Grapini cu două dintre cărțile pe care el le-a citit, pentru că aceasta îl admonestase, cu ceva timp înainte, pe nu știu ce chestie, Tăpălagă îl pocnește cu sete pe Turcescu, Iohannis îl face zob pe Cioloș, Cioloș pe ministrul culturii, Zgonea pe Dragnea, iar Dragnea se înjură singur după ce constată că nu-l poate arunca pe Zgonea de pe scaunul de președinte al Camerei Deputaților, urmare a unei gafe monumentale. De parcă n-ar fi suficiente puhoaiele de injurii și insulte care animă spațiile de emisii ale televiziunilor și aproape tot internetul, aruncate de la cele mai rafinate până la cele mai rudimentare intelecte, în joc au mai intrat și instituțiile statului. DNA-ul ceartă SIE pentru neimplicarea în lupta împotriva corupției. Evident că DNA-ul face o candidă eroare, atribuindu-i SIE abilități pe care acesta nu le mai are demult. Operând mai mult în interiorul decât în exteriorul țării, SIE nu este astăzi decât un surogat al SRI-ului, dar cu ifose de jucător important pe piața de informații externe.
Și că tot veni vorba de SRI, acolo pare a fi singura zonă eterică a spațiului românesc: spionarea cetățenilor merge strună, bugetul este generos, salariile pe măsură – așa că își permit să facă partide de vânătoare la antipozi cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști – țara este în siguranță, căpșunile se coc și Coldea face abdomene. Starea de nervozitate se va amplifica odată cu declanșarea campaniilor electorale, urmare a dezvăluirilor pe care candidații le vor face unii despre alții, folosind materiale compromițătoare livrate de un serviciu de informații sau altul.
În condițile în care o societate este alimentată în exces cu știri negative, cu valuri de critici la adresa a tot și a toate, cu previziuni sumbre, în condițiile în care nu i se propune un sistem de valori și principii morale, acea societate se va prăbuși în ea însăși. Nu va exploda, ci va deveni total apatică, având comportamentul unei turme de oi rătăcite, fără cioban, și care își va satisface doar nevoile primare: păscutul, adăpatul și defecatul. Probabil că unora dintre voi le este suficient. Neavând visuri, aspirații sau cauze cărora să vă dedicați, vă mulțumiți să vegetați alături de un blid de fasole și o cană cu apă, consolându-vă cu ideea că țara e săracă și nu are de unde să vă dea mai mult. Dar ce dracu o să faceți când vi se termină și fasolea?
ion adrian says
Ce sa-ti fac daca nu ai vorbit cu mine
Filip Irina says
Un tanar cu vise marete, incearca sa razbata cu un micut start-up.
Ce ziceti, merita ajutat?
https://www.facebook.com/racoarelapedale/
name says
Nu mi-as fi dorit ca cineva precum SOV, un soi de poet cu simt moral, atat cat se poate in mediul interlop in care functioneaza Romania de cateva sute de ani, sa fie tapul ispasitor pentru greselile unora fara nici un Dumnezeu. Mi-as dori sa se razbune pe toti cei care i-au intors spatele si, cu ajutorul acestor confesiuni, sa iasa cat mai repede din inchisoare; poate si maine. Dar, dupa ce isi termina toata treaba, as dori sa reciteasca articolul asta si sa inteleaga cat de monstruos este pentru cei care au fost tot timpul in situatia lui de acum si niciodata in situatia lui dinainte. De abia asta il va mantui!
Dan says
Foarte bine punctat:
“În condițile în care o societate este alimentată în exces cu știri negative, cu valuri de critici la adresa a tot și a toate, cu previziuni sumbre, în condițiile în care nu i se propune un sistem de valori și principii morale, acea societate se va prăbuși în ea însăși. Nu va exploda, ci va deveni total apatică, având comportamentul unei turme de oi rătăcite, fără cioban, și care își va satisface doar nevoile primare: păscutul, adăpatul și defecatul. Probabil că unora dintre voi le este suficient. Neavând visuri, aspirații sau cauze cărora să vă dedicați, vă mulțumiți să vegetați alături de un blid de fasole și o cană cu apă, consolându-vă cu ideea că țara e săracă și nu are de unde să vă dea mai mult. Dar ce dracu o să faceți când vi se termină și fasolea?”
V says
Găsim alta sursa de proteine vegetale! Oricum..fasolea e plina de fitați si nu mai absorbim calciul si fierul cum trebuie. Deci..tot răul spre bine.”
Simplu says
Am să încerc eu să traduc acest capitol pentru necunoscători:
Domnul SOV a încercat fără știrea lor, de cele mai multe ori, să ajute câteva persoane, adică încearcă să manipuleze din backstage ceva personaje pentru a nu și pierde antrenamentul.
Dar, în zilele noastre, personajele sunt atât de fluctuante încât nici ele nu stiu ce vor – ei si atunci ghideaza- l pe unul care nici nu știe ce vrea exact.
Așa este Domnul Vantu, nici manipulatorii, nici manipulatii nu mai sunt ca altădată…
sancho says
Exista o lipsa cronica de capacitate de prognoza la nivelul statului. Nu ai cum avea o abordare strategica pe termen lung fara o analiza onesta a modului de functionare al statului si fara a echilibra legislativ puterile in stat.
michael says
nea’ Sorine, pune mana si mai scrie ceva!
ovidiu says
acest tip de balcanism face parte din gena noastra si nu e de ieri de azi. din fericire lucrurile merg spre bine, internetul are un rol imens in evolutia noastra si in informarea noastra in toate domeniile, lumea evolueaza mult mai rapid. acum orice copil poate sa se inregistreze cu un telefon mobil si sa isi creeze propriul canal youtube, internetul va face ca spiritul de initiativa sa se dezvolte mult. cel mai mult ma fascineaza ca pe internet poti gasi lectii care sa te formeze in orice domeniu, mai greu e sa sa selectezi informatia dar eu sunt optimist. in romania oamenii probabil vor deveni mult mai pragmatici in urmatorii ani si nu se vor mai lasa impresionati de gesturi ieftine de circ asa cum fac astia de acum, vor aparea si personalitati care nu au nevoie de circ care sa se impuna.
Jean says
Ne-am saturat de “Iahnia de …”mai da-ne si altceva!
marius baciu says
Domnule Vantu sa ma prezint. Ma numesc simplu marius unchii din partea materna sunt doctor baciu constantin din roma italia bineinteles fost si subliniez FOST doctor al papei IOAN PAUL AL 2 LEA sau daca preferati dvs ultimul pe lista domnul Karol Wojtyla si al domnului ing petre baciu din new york tot “italia”
Eu cum sa ma prezint eu eu conform legilor romanesti sunt un nimic sunt un anonim ma bucur sa fiu un anonim si chiar va admir blogul asta. Pe bune sa moara gibilan daca nu. Am o intrebare cum a putut un comunist ca CEAUSESCU sa faca sa mearga lucrurile si voi nu puteti?! O intrebare simpla nu!!!
Titulescu says
Ce mitici dom’le …si-au dat seama ca datele colectate despre popor folosesc cui ? matematic nu ajuta la determinarea caracterului terorist din Eminescu dar nu conteaza, cineva trebuie sa-si ia salariul si altii sa fure de la ala.
La analiza asta am folosit partea de creier Hexi-Condrea-Vaginata
PSt says
Buna ziua,
Din fraza de mai jos, imi permit sa cred ca veti citi acest comentariu:
“…am purtat zeci de discuții cu indivizi din toate păturile sociale și de toate calibrele intelectuale, încercând să descopăr…”
In primul rand trebuie sa stiti ca eu prezint o parere a unui cetatean fara implicari de nici un fel in politica, cetatean cumva obligat sa isi piarda timpul cu acest domeniu, deci sa abereze fara sa se implice. Spun aberez, deoarece este pisibil sa bat campii colosal.
Am vazut ca ati adus vorba despre SRI. Serviciul Roman de Informatii. Mie imi suna foarte pompos si foarte …de ridicat in slavi. (lasand la oparte situatia din tara noastra).
Acesta, ce am inteles eu, se ocupa cu un fel de spionaj al populatiei, un fel de cersetor de opinie publica. Acest “spionaj” imi dau seama ca este facut si in randul oamenilor de rand, deci si in randul “masei de oameni”, “clasei muncitoare”, “platitorilor de taxe”, categorii in care ma numar eu.
Sunt foarte curios de unele lucruri: Ce fel de informatii vor ei sa obtina de la mine? (Uneori imi raspund singur – opinie)
Trag concluzia ca normal ar fi ca Opinia Publica, rezultata din rapoartele de “spionaj” ale SRI-ului, analizate de persoane inteligente, sa aiba un procent in luarea deciziilor prin politica noastra. (Asa as gandi eu, inainte sa ma contrazica cineva).
Daca privim sutiatia noastra si facem reciproca, imi dau seama ca daca Opinia Publica “sustine” situatia politica (daca imi permiteti, as spune aici si economica) existenta, inseamna ca procentul despre care aminteam in fraza anterioara este destul de mare.
Am inteles, suntem un popor de mancatori de fasole, iar rapoartele SRI-ului conduc la saracie. Ce ma frustreaza pe mine este faptul ca cei care iau la mana aceste pareri nu se gandesc si la consecinte. Mai exact la SARACIE.
Sustin afirmatia:
“…În condițile în care o societate este alimentată în exces cu știri negative, cu valuri de critici la adresa a tot și a toate, cu previziuni sumbre, în condițiile în care nu i se propune un sistem de valori și principii morale, acea societate se va prăbuși în ea însăși…”
, insa as mai adauga ceva: Daca trebuie sa se aplice acest “sistem de valori si principii morale” pe oamenii de la conducerea statului, acest lucru trebuie facut incepand de AZI, nu maine sau saptamana viitoare. Poate se va schimba ceva cat timp mai batem noi campii (si aici ma refer la cei ca mine…necunoscatori care isi dau cu parerea si care nu se implica).
Sa presupunem ca acele rapoarte sunt facute pe bune. (Acum o sa imi sariti in cap). Nu cumva opinia publica, adica opinia clasei muncitoare, este influentata de parerile noastre despre politica? Eu fiind frustrat de conducerea tarii mele, oare influentez negativ acele rapoarte? Oare din ’89 incoace, opinia publica a permis SRI-ului si altor servicii secrete sa face ce vor cu acele rapoarte, oamenii de rand trecand printr-o criza…de nu stiu ce natura?
Este posibil ca SRI-ul sa nu se ocupe de asa ceva. Poate se ocupa securitatea inainte, dar nu cred. Cu siguranta, in tarile civilizate exista o astfel de institutie a statului. Spun asta pentru ca si nemtii si francezii si spaniolii si asa mai departe, sunt mai fericiti ca noi. Nu le este teama sa isi spuna parerea.
In Romania este insa altceva, mistere neelucidate, energii nu stiu de care, temeri, etc. de care tarile civilizate au stiut sa scape.
Dumitru Badila says
Da , foarte bine spus . Ca sa ajuti pe cineva trebuie intii sa vezi daca merita !Pentru ca sint destui , foarte bine descrisi in turma ce paste , adapa si se c..a , pentru care orice ai face este in zadar . Si eu mai spun in acelasi context ca sintem un popor de “vaicareti” ce nu stiu decit sa se plinga ….Un model interesant are Habitat….. , ong ce face case pentru oameni nevoiasi , care merita!, si care participa la constructia casei lor dar si la constructia altor case pentru oameni necajiti …..Dar eu inca mai sper si cred ca mai exista si oamni pentru care merita sa lupti …
Marian Nicolae says
“În condițile în care o societate este alimentată în exces cu știri negative, cu valuri de critici la adresa a tot și a toate, cu previziuni sumbre, în condițiile în care nu i se propune un sistem de valori și principii morale, acea societate se va prăbuși în ea însăși. Nu va exploda, ci va deveni total apatică, având comportamentul unei turme de oi rătăcite, fără cioban, și care își va satisface doar nevoile primare: păscutul, adăpatul și defecatul. Probabil că unora dintre voi le este suficient. Neavând visuri, aspirații sau cauze cărora să vă dedicați, vă mulțumiți să vegetați alături de un blid de fasole și o cană cu apă, consolându-vă cu ideea că țara e săracă și nu are de unde să vă dea mai mult.
Dar ce dracu o să faceți când vi se termină și fasolea?”
Evident Maestre…o alta iahnie de fasole…..
Mai cautati si poate gasiti pana la urma un tip pe care sa-l ridicati.
Sebi says
Cum ne asteptam noi sa edificam ceva peste ramasitele comunismului cand acesta prin natura sa atrofiaza si indobitoceste natura umana pana la limite inimaginabile?
Generatia noastra nu are repere morale si idealuri pentru ca acestea nu sunt sustinute de catre altcineva. Istoria curge pe baza ideilor, iar ideile se materializeaza in intelectuali. Intelectualii in acest moment si lamenteaza intr-o forma grava de “prostitutie intelectuala”, ma refer aici la sistemul universitar, unde intri, ei iti iau banii si scot pe banda rulanta idioti. Ca sa nu mai zic de programa scolara care e inca conceputa sa formeze proletari, nu tineri cu abilitati si pasiune pentru cunoastere.
Despre stat stim de la Scoala Austriaca de Economie ca e o institutie ineficienta prin natura ei, ca atare oricine ar conduce-o va ramane un morman de coruptie, un prost gestionar si investitor. Solutia mea aici este diminuarea puterii statului.
Chiar daca ati gasi acest intelectual si abil om politic pe care il cautati, acesta nu va putea face prea multe singur. Capitalul societatii se misca in final prin contributia comuna a tuturor membrilor.
ficior'tu says
:))))
ficior'tu says
tot le cer bani la baieti, sa fiu ala care se sacrifica sa-si ia mui pe podium. prefera s-o faca ei, si prost inca.
eu am sa-mi strang fularu pe gat si va urez o primavara calduroasa.
Coca says
Din pacate asa este: calitatea emisiunilor televizate a scazut foarte mult! Prefer sa nu mai deschid televizorul!
In schimb, mi se pare o idee excelenta promovarea si sustinerea spiritului antreprenorial! Materialele din topicul InvestMarket sunt exceptionale! Cred ca numai antreprenoriatul mai poate salva aceasta tara!
Pacat insa ca educarea si incurajarea antreprenorilor nu se face la o scara mai larga!
Iftime costinel says
Va contrazic cu doua chestii domnule Vantul
1)!Exista oameni doar ca nu sunt de “calibru” si influienta in interiorul partidelor cu care sa va trageti gloantele!Daca nu reusea operatia germanului, spuneti-mi un nume inafara de Ponta care ar putea castiga alegerile in romania la presedintie!?Daca si Ponta va fi tras pe dreapta de justitie ….probabil toate partidele vor cauta candidati inafara lor!:)))
Sfatul meu este exact sfatul DV. Oferiti ajutor celui mai sarac dintre ei si asta Pro bono!:)))
Sau daca nu aveti ce face cu banii va dau eu un IBAN si puteti pune cat va lasa inima!:)))Cu siguranta as avea ce face cu ei!
2)S.I.E este condus, ca aproape toate serviciile secrete externe europene de C.I.A! Ei o numesc “colaborare conspirata” si binenteles folosesc vechea retea de informatori plantati de “Tiranul” Ceusescu in toate colturile lumii pt a “supraveghea” “Micul trafic” de armament /droguri si binenteles cum “biznissul” are si “Concurenta neloiala” care trebuie musai supravegheata cu mare atentie, prin monitorizarea transferurilor bancare !
Sri e un mic copil fata de S.I.E… faptul ca pare altfel decat este, se datoreaza sefilor S.I.E care sunt doar mici papusi, aroganti pana la dumnezeu si dincolo de el!Dupa atatia ani de colaborare intre Codruta si S.R.I sunt precis ca s-a format si o anumita afinitate intre cele 2 institutii!Atacul lui Kovesi a venit pe fondul celor 3 Spioni (Mosad)Problema ei nu era de a ataca S.I.E ci de a pune presiune pe singurul suspect !Tipic Profesiei de procuror :))))
Daca S.I.E ar fi fost asa cum in mod normal ar trebui sa si fie, subordonat Sri cu siguranta atacul lui Kovesi ar fi fost mult mai dur …urmat de 1, 2 demisii in randul S.I.E!
balbeck says
“Aproape toti romanii sunt nervosi”…pai daca aproape toti au dosare penale
Gabriel says
Hic….Eu cu cine votez?
rfnjhd says
Eu as fi multumit sa plec in conditiile cerute si sa nu mai aud niciodata de Romania, tara care te omoara cu complicitatea familiei si prietenilor.
rfnjhd says
Ajutorul care nu e cunoscut e precum cadoul pe care nu l-ai primit. Eu sunt satul de cateva zeci de ani incoace de astfel de “ajutoare” si cadouri: ti-am dat cu piciorul in burta, dar nu cu toata forta, te-am turnat, mama, dar am spus si ca citesti, nu te-am lasat sa avansezi, dar uneori mi-e mila de tine etc. Cei care sunt in sistem primesc ceva, de obicei luna de pe cer, li se spune clar ca e a lor si li se inmaneaza actul de proprietate. Ceilalti 15-16 milioane primesc…sfaturi si castiga…experienta, pana mor sau se satura cineva de ei si ii omoara mai repede decat le e sorocul (cum este cazul de fata). In situatia asta, ideea ca cineva m-a ajutat arata doar ca reformele romanesti nu vor avea nici un succes daca vor fi implementate de cei din interior, cu mentalitatile lor. Cine sa le faca daca nu nervosii? Vreun ghiftuit care le directioneaza astfel incat sa isi pastreze privilegiile? Si pe ale prietenilor? Si pe ale dusmanilor (care sunt dusmani in sens manelistic, ei fiind de fapt fosti viitori parteneri)? Si pe ale tuturor celorlalti ghiftuiti, ca nu cumva “nervosii” sa ajunga sa se exprime? Asta e cazul cel mai bun! Dar mi-e teama sa nu fie mai mult, adica o tactica de a bloca adevaratul ajutor. Pana acum apareau in presa (mai ales pe un blog) interogatii retorice; am reusit sa raspund la toate si tot mai am foarte multe de spus. Dar faptul ca tactica asta a fost dusa atat de sus si cu argumente atat de flagrant neadevarate arata si disperarea celor care fac asta (adica toti). Dar mai ales arata hotararea lor nelimitata de a ma distruge. Sper din suflet sa nu fie a doua situatie, caci nu as scapa viu, nici eu nici cei pe care i-am aparat (mai ales daca ii cred pe primii). Prima situatie ma omoara incet, dar macar lasa posibilitatea foarte curand a unui moment al adevarului, a unei ultime sanse care ma poate salva macar la jumatatea (sau 2/3) ale vietii.
Andrei Manolache says
Ce-i drept, în perioada asta de campanie nici nu stii daca sa razi la cum isi dau in cap unii altora ca sa ajunga mai sus sau sa plangi stiind ca-s din tara noastra si ca haimanelele astea o sa ne conduca. Si nu spuneti ca e vina noastra si bla bla-uri din astea, ce-am putea face ca sa scapam de lichelele alea? Doar sa le dam foc la gramada, dar tare mi-e ca vor veni altele… e vorba de putere si bani, nicidecum de binele poporului.
tibi pop says
Daca nu mai avem fasole o dam pe urzici…
D.le Vantu spuneti ca ati mai face.combinatii dar ,nu mai aveti cu cine…
Altfel,ramanem la adevarul cinic:cu saracie.nu poti intretine constiinta,as pune eu ,constiinta urbana.
Ar mai fi nevoie de o patura de mijloc mai puternica si educatie..
O parere de mancator de fasole.
Fantele si Juvetul says
Blestemata Romanie si caracterul ei aulic! Doua chestiuni din care nu vom gasi solutii sa iesim.Asa e neamul asta romanesc, un neam ce doarme linistit in micul lui culcus si culmea, de fiecare data ii moare cel care sta de paza, de veghe.Un fel de portar, daca vreti; portarul care pazeste,, marea gradina,, in care neamul isi are culcusul.Atunci cand moare, toti se agita, se induioseaza, palavragesc pe langa mort si asteapta sa inceapa spectacolul.Ingroapa portarul, mananca fasolea, beau vinul si se duc la culcus.Fantele ramane treaz si se gandeste cine l-ar putea inlocui pe portar.Mai bea din vin si se gandeste: ‘’Femei, cat sunteti de frumoase!’’ – apoi o revelatie: nu mai au nevoie de portar!Caci el, fantele, si-a injghebat suficienta clientela in mahalaua in care-si au prostii astia culcusul si nimeni nu l-a intrebat de diploma, asa ca poate fi in continuare un fel de avocat si de indrumator al lor, ba chiar de azi sa isi reclame un nou rol: portar cu diploma omnipotent, dar din pacate degeaba-ar cauta in mahalaua Romania, macar un biet juvet sa-i fie asistent.
Jean says
Am nevoie de sprijin pentru a misca ceva!
Ioan says
Problema consta in modul in care romanii inca percep ideea de conducator. Ei reclama unul, dar isi imagineaza un personaj care va veni si ii va hrani in gura in continuare.
Intai ar trebui schimbata aceasta perceptie, si sa se inteleaga ca un conducator te invata cum sa te hranesti singur si cum sa fii pe picioarele tale singur, el sprijinindu-te in acest sens.
Gandirea aceasta formata in timpul comunismului este cea care a facilitat castigarea alegerilor cu zahar si ulei.
Trebuie constientizati oamenii ca intr-o societate dezvoltata un lider va crea conditiile necesare pentru ca un cetatean muncitor si responsabil sa poata obtine succesul dorit, dar pe spinarea lui.
Trecand la alt subiect, mi-ar placea daca ati mai aborda si subiectul afacerilor pe viitor, sunt sigur ca in locul meu mai sunt destui tineri care au reusit sa stranga un capital suficient prin strainatate si care sunt destul de confuzi vis-a-vis de urmatorul pas, asta si din cauza lipsei de experienta, dar si contextului din tara.
Alin says
Stimate Dl. Vantu, In 2009, in cursa pentru Presedintie s-a inscris un om pe care Trustul dvs. de presa nu numai ca l-a ignorat, dar l-a si cenzurat cu cerbicie. Chiar daca i s-a luat un interviu pentru una din emisiunile Realitatea TV, aceasta nu a mai fost difuzat, in locul lui preferandu-se niste homosexuali. Ba mai mult, atunci cand vreun sustinator incerca sa aduca in discutie pe forumul site-ului realitatea.net numele dansului, acesta nu trecea de filtrul cenzurii. De ce toate acestea? Va era chiar atat de frica ca acest om ar fi stricat anumite jocuri politice? Stiti macar despre cine este vorba? Acest personaj era singurul si unicul roman care putea salva Romania de la dezastru. Singurul! Si afirm acest lucru fara niciun pic de exagerare. Era singurul roman ce putea salva Romania, pentru ca era singurul prezidentiabil altfel: roman sadea, “ultranationalist si crestin infocat” (ziare.com), neafiliat la niciun centru de putere, inteligent, extrem de talentat, vizionar, luptator, drept, capabil. Numele lui este Marian Bataiosu. Acest om a spus o vorba intr-un interviu pentru ProTV care imi rasuna si acum in urechi: “Numai unul ca mine va ridica Romania.” Pe Marian Bataiosu nu are nimeni nevoie sa-l ridice, pentru ca stie ce are de facut pentru bine poporului roman. Dar are nevoie de sprijin pentru a ridica Romania. Nu de intelegeri subterane si negustoresti, ci de sustinere neconditionata pentru binele general. Dar oare merita romanii un astfel de conducator? Dar dvs., dl Vantu, meritati sa aveti presedinte un astfel de om? Momentan, Bataiosu s-a dedicat artei, fiind un pictor cu un talent rar intalnit, nici macar marii maestri ai trecutului neputandu-se lauda cu asemenea abilitati artistice inca de la primele tablouri, dar, asa cum il stiu, va reveni in politica, cel mai probabil dupa ce-si va face rapid un nume in breasla. Un astrolog a prezis despre Bataiosu ca va ajunge presedinte, ajutat fiind de un partid politic si de un om cu bani si conexiuni. Oare sa fie SOV acel “protector”? In concluzie, daca chiar sunteti interesat de soarta Romaniei, pariati pe Bataiosu ca nu veti gresi! Dumnezeu sa dea romanului mintea cea de pe urma.
ggq says
Astrologu’ a zis ceva despre mine ? Dragostea ma intereseaza…
simona says
Eu cred ca problema noastra majora este fiscalizarea excesiva.Nu poti avea impozit pe profit pentru toata lumea la fel, ci gradual.Nu poti impozita salariile cu acele procente enorme, ca ajungi sa dai ca angajator statului 60% din salariul angajatului, in conditiile in care 4 milioane de angajati sustin 4 milioane de pensionari plus copii, someri si asistati social.Daca ar scade impozitele si colectarea ar fi mai mare si munca la negru ar fi diminuata.Plus legea sponsorizarii partidelor care desi a fost revizuita, este lipsita de viziune.Daca ar fi deductibile sponsorizarile, o mare masa de oameni persoane fizice si juridice ar putea sa se implice politic, ar avea un cuvant de spus, i-ar obliga pe politicieni sa puna fundul la munca, sa conceapa legi ca doar asta este rolul lor, iar daca ei nu inteleg asta, le retragi sponsorizarea.Sa-i platesti pe stimabili doar din banii colectati prin sponsorizari.Ma implic si eu cetateanul de rand si sprijin un partid pentru ca imi place doctrina lui, se implica si partidul sa propuna legi bune si sa gaseasca solutii pentru mine, Gigel, care ii platesc salariul.Cat despre fasole, cred ca nu stiti ca pretul unui kg de fasole este mai mare decat pretul unui kg de carne.Ceea ce arata ca privind de sus in jos lucrurile se vad altfel decat atunci cand privesti invers, de jos in sus.
paula calin says
Adevarat a Inviat! este o rusine nationala in a se erija in atotstiutori toti acesti facatori de opinie cu misiuni sau fara,acoperiti sau descoperiti etc.Punerea in schema a subiectelor de discutie (selectia si modul) precum si dezbaterea lor de catre persoane care nu au nicio calificare (moderatori si invitati) doar bagatori de seama nu poate duce decat la o imbecilizare inerenta. Refugiul in citit nu este o solutie caci responsabilitatea(daca o mai sti cineva ce inseamna asta) fata de soarta copiilor nostril ne obliga sa fim ancorati in realitate. Daca imi este permis , va pun doua intrebari care sunt de maxima insemnatate.1. Statul roman asa cum este astazi mai are interes sa si apere cetatenii de rand adica platitorii “cu adevarat” de taxe si impozite?2. cu cine votati pe 6 iunie? Multumesc ,chiar daca nu veti raspunde!
Sa fi sase, luni! says
Paula, daca tu votezi pe 6 iunie, e luni; sa-mi spui si mie unde votezi in lunea aia, ca vreau si eu sa votez la sectia respectiva.Ca de aia romanii sunt niste amarati sarantoci si prostovani, ca nici macar ziua in care ar trebui sa voteze nu o stiu.
paula calin says
romanii or fi sarantoci si prosti dar incep sa invete ca votul este apanajul celor puternici
Deea says
Coldea face abdomene :)) Gen: țara arde și baba se piaptănă, nu?
Genial articolul!
NICOLAE says
Chestia trista e ca nu prea mai e popor pentru potopul celor ce se viseaza mari conducatori . In toata tevatura de dupa ’89 au iesit la suprafata tot felul de gunoaie care dupa ce au parazitat o societate fara sistem imunitar (degenerat dupa o jumatate de secol de construit omul multilateral dezvoltat !) acum suspina de grija ‘tarisoarei noastre dragi’ . Ce semeni , culegi , domnul meu : afaceristi dubiosi , politicieni manjiti ,intelectuali sterili , popor ticalosit . Vestea buna e ca din toate bubele , mucegaiul si noroiul realitatii imediate va renaste un popor care isi va fi invatat lectia . Vestea nu e insa buna pentru toti , prietenii stiu de ce !
Serban says
Nu as vrea totusi sa las fara o concluzie postarea precedenta:
Coruptia se muta. In prezent mediul privat este mai corupt la nivel mic si mediu decat cel de stat, din motive evidente.
Fiecare sef de echipa plateste pe cineva sa ia lucrari (ca e criza). Fiecare mic manager mai unge pe un manager mai mare sa ii cumpere produsele.
Contracte de stat? Nici o problema. Se vor muta catre entitati goale cu trei camere de hotel la Mariott (ultimul etaj!) si afaceristul mic si mijlociu va contracta serviciile de coruptie de la ei.
Profiturile tot in “Panama” merg. Si nici adevaratii muncitori nu mai castiga atat de mult caci… coruptii privati sunt mai lacomi decat cei de stat.
Dar se transfera puterea de la cetatenii Romaniei la cetatenii altor tari.
Cu alte cuvinte inlocuim coruptii nostri cu coruptii lor.
Serban says
Rivolutie. Ca intotdeauna. Pleaca aia vechii si vin tot boierii locali. Ca de sute de ani. Se stie ca toate imperiile care au incercat sa ne “civilizeze” si-au luat la un moment dat bocceluta si ne-au lasat balta. Ok, sovieticii au fost dati afara, dar cred ca la un moment dat plecau ei singuri.
Vesticii – al patrulea imperiu pe care il incercam dupa romani, otomani si sovietici – au facut eroarea de judecata fundamentala pe care a facut-o si Marx in al sau Manifest.
Sa ma explic. Marx incepe majestic prin enuntarea principiului ca in istoria omenirii au existat intotdeauna opresori si opresati. Si ajunge la concluzia lamentabila ca toti opresorii trebuie inlaturati (violent daca nu de voie buna) si sa ramana doar opresatii care sa se auto-conduca. Stupid! Din randul opresatilor s-au nascut noii opresori care, din lipsa de experienta, erai mai rai ca cei cu state vechi care asupreau poporul. Tzeapa!
Asa si cu (!) coruptia. S-au napustit ca zmeii si ca leii asupra “baronilor” corupti in speranta ca fara acesti baroni coruptia ar fi eradicata – lasand deoparte logica de baza care spune ca nu exista corupti fara corupatori. Si prin urmare, coruptia este un serviciu cautat de catre corupatori, coruptul fiind in fapt prestatorul. Si mai mult decat atat – legea cererii si ofertei dicteaza ca atunci cand lipseste oferta, pretul creste si vor venii altii care sa umple “golul de oferta”.
Deci vor aresta la corupti si corupatori pana cand vor ramane doar blazatii – cei pe care nu ii intereseaza ce furaje mananca. Aici aveti perfecta dreptate.
Intrebarea de ce exista corupatori? Absurda. Rockefeller cum l-a convins oare pe Vanderbilt sa ii dea preturi preferentiale la transport ferat al petrolului in timp ce a aplicat taxe suplimentare competitorilor, falimentandu-i, devenind astfel singurul jucator important pe piata emergenta a petrolului? Si oare care au fost imboldurile lui Rockefeler? Echitatea si porumbeii pacii?
Nu. Profitul si competitia.
Judecati si dvs daca actiunea asta anticoruptie are mai multe sanse decat proiectul comunist. Chiar as fi interesat de opina dvs!