Capitolul 54 – Full de fanfaroni cu unguri în coadă

anonimus

Considerații

Prostul furios este cocktail-ul Molotov folosit cel mai adesea de către televiziunile de știri atunci când își disimulează propriile interese sau convingeri. Este suficient ca moderatorul să-i aprindă fitilul pentru că individul să explodeze în direcția imprimată de unghiul de aprindere, atât de puternic încât îți generează senzația că, din clipă în clipă, se va ridica de pe scaun și se va repezi năprasnic asupra camerei de luat vederi care stă între el și idioții care-l ascultă, neavând capacitatea de a-i prețui măreția. Pe prostul furios îl recunoști ușor după atitudinea încrâncenată, poziția cu umerii aplecați peste masă, rapiditatea cu care pronunță cuvintele, fraze întregi fără virgule și fără nuanțe, la sfârșitul cărora ai certitudinea că o mare nenorocire te paște, dar că nu știi care-i aia.

De ce sunt ei furioși? Aici avem mai multe variante care pot fi luate în discuție. O variantă ar fi aceea că, după ce au reușit să trecă printr-o gramăda de școli și facultăți de aici și de afară, tot proști au rămas. Un exemplu elocvent ar fi acela al unui oarecare Orășeanu, o varză de neuroni pus să explodeze pe teme economice de către posturile Antena 3 și RTV. O altă variantă ar fi aceea că, din nu se știe care motive, după ce o viață întreagă ți-ai folosit propriul creier și propriile cuvinte constituindu-ți o excelentă reputație, te vezi obligat la bătrânețe să enunți ideiile și cuvintele altora. Ilustrez această variantă cu cel care a fost cândva Cristian Tudor Popescu, folosit în exclusivitate de către DIGI24. Totuși, dintr-o rămășiță al respectului pe care i l-am purtat odată, în cazul lui voi înlocui sintagma “prost furios” cu cea de “prostituție furioasă”. Dincolo de aceste cocktail-uri Molotov pe care ți le voi prezenta de-a lungul materialelor ce urmează să le public, îți voi semnala, generație, și jurnaliști sau lideri de opinie pe care îi poți urmări având convingerea că nu încearcă să te manipuleze, că își fac meseria onest și la standarde cu mult peste media presei momentului.

Cosmin Prelipceanu – este de departe cel mai complet jurnalist TV în materie de interviuri și talk. Cultivat, inteligent și delicat, știe ce să întrebe, cum să întrebe și cum să-și țină preopinentul pe subiect. Abordările din unghiuri neașteptate îl determină pe invitat să spună ce gândește cu adevărat fără să-și fi propus cu adevărat asta.

Oana Stancu Zamfir –  este numărul 1 pe zona de investigații, având surse execelente și un instinct de jurnalist înnăscut. Anchetele ei au o acuratețe unică în peisajul de gen din presa românească. Nu lucrează la comandă, nu ia șpagă și nu se lasă manipulată, indiferent de nivelul de persuadare la care este supusă.

Andreea Crețulescu – excepțional jurnalismul pe care îl practică în zona socialului. A căpătat o asemenea expertiză în acest domeniu încât ar putea oricând ocupa portofoliul Ministerului Muncii. Inteligentă, încăpățânată și inflexibilă, își deranjează de multe ori invitații pe care îi are în studio sau pe telespectatorii cu nervii mai slabi. În ciuda locului în care își desfășoară activitatea, nu face rabat de la jurnalismul de calitate. Nu execută comenzi, nu ia șpagă, nu încearcă să te manipuleze. Dincolo de aceste caracterizări profesionale, cei trei mai au o însușire extrem de rară: au caracter.

Ungurii cei răi și românii cei buni

În anul 44, Iulius Caesar, cel care puse ochii pe bogata Dacie, este asasinat de niște senatori romani. În același an moare și Burebista, regele Daciei. În anul 85 Domițian încearcă să cucerească Dacia. Decebal se opune. După două războaie purtate între anii 101-102 și 105-106, Traian ocupă Dacia, Decebal moare și, până în anul 271, trupele romane rămân în provincia nou cucerită. La presiunea popoarelor barbare, Adrian, împăratul de atunci al Imperiului Roman, ordonă abandonarea Daciei. Istoricii unguri susțin că, odată cu retragerea romanilor, toată populația din vechea Dacie a plecat unde a văzut cu ochii, acolo rămânând doar vreo cinci mistreți, doi urși și o colibă în care trăia o familie alcătuită din patru membri: un roman, o dacă și două corcituri cu mucii atârnați până la bărbie. Văzând că țara e goală și câmpurile nearate, au decis că nu pot lăsa țara să se degradeze total și au venit ai lor să se ocupe și s-o ocupe. Ce-i drept, între ani 271 și aproape de sfârșitul secolului al XII-lea când, după „Cronica lui Anonimus”, ungurii au reușit să ocupe locul, cei patru care trăiau în colibă au murit, mistreții s-au dus și ei, iar urmașii celor doi urși căutau în tomberoanele de gunoi ale unor bulgari rătăciți prin zonă.

Și acum să facem o mică socoteală, dincolo de gluma istoricilor unguri. Din anul 44 (să presupunem că doar de atunci există Dacia) și până la finele secolului al XII-lea, pământul transilvan a fost al nostru. De atunci și până la începutul secolului XX a fost ocupat de unguri. Din 1918 este iar al nostru. Deci, băi generație, pământul este indiscutabil al tău, acolo este vatra neamului din care te-ai născut, dar tot acolo trăiesc, aproape de 1000 de ani, și ungurii și au tot dreptul să-și conserve tradițiile, obiceiurile și limba. Au tot dreptul să-și dorească o viață mai bună, iar dacă guvernanții de la București nu sunt capabili să le ofere, să caute alte soluții. Faptul că acolo nu avem încă un război de secesiune este datorat UDMR-ului, care a știut să țină prin inteligență și echilibru lucrurile sub control. Fanfaronadele patriotarde ale unor lideri de opinie găunoși sau ale unor politicieni stupizi nu fac altceva decât să otrăvească o stare și așa alterată de incapacitatea clasei politice românești în a desena o perspectivă credibilă și optimistă a calității vieții, atât în Transilvania cât și în restul României. Unii mai vocali, alții în gând, din ce în ce mai mulți români care trăiesc în Transilvania au început să-și dorească același lucru ca și ungurii. Singurul mod în care România poate rezolva această problemă, și nu doar această problemă, este reformarea întregului stat.

Reorganizarea teritorial administrativă, descentralizarea, autoguvernarea financiară a regiunilor nou create, o nouă constituție și un nou sistem politic. Dacă nu se vor întâmpla toate astea, pierderea Transilvaniei este doar o chestiune de timp.

Și totuși sunt necesare

Oricât am înjura televiziunile de știri, oricât de mult ne-ar deranja orientările lor politice sau modul în care încearcă să ne manipuleaze din ordinul finanțatorilor sau din interesele jurnaliștilor, trebuie să recunoaștem că ele sunt extrem de utile în perioada pe care o traversăm. Urmare a polarizărilor, în bătălia pentru putere dintre cele două tabere avem o imagine exactă a putreziciunii acestui stat în  toate segmentele lui. Oriunde te uiți nu vezi altceva decât dezorganizare, nepricepere și impostură. Un aer de neputință plutește asupra a tot și a toate. Guvernarea actualei coaliții nu este nici mai bună, nici mai proastă decât guvernările lui Băsescu sau ale lui Cioloș. Ea este la fel de inaptă în a conduce o țară.

Cred că acum ești convinsă, băi generație, că actualul sistem trebuie dărâmat din temelii, că trebuie să schimbi actuala formă de organizare statală. Tu astăzi ai câțiva piloni pe care te sprijini: tinerețea, familia, prietenii și țara. Tinerețea va trece, prietenii se vor căsători și-și vor trăi viața fără tine, părinții vor muri. Singura constantă a vieții tale de la început și până la sfârșit e țara. Chiar dacă ești plecat să muncești pe afară, chiar dacă ai decis să te stabilești acolo, țara ta natală este locul în care te poți întoarce oricând și care te primește fără să te întrebe nimic, fără să-ți reproșeze nimic. De aceea, fie că recunoaștem sau nu, fie că o înjurăm sau nu, fie că ne e rușine cu ea sau nu, toți ne iubim țara. Și-ți vine să crezi sau nu, și tu generație, dacă va fi nevoie, te vei bate cu pari sau pietre, dacă altceva nu ai, ca să ți-o aperi de vreun dușman de afară. Va trebui să înțelegi însă că la fel de periculos ca o invazie străină este și ca țara ta să fie condusă de proști sau de oameni fără nicio vocație managerială. Și împotriva lor trebuie să te ridici cu aceeași ferocitate și să pui în loc persoane inteligente, cu viziune și dorință de a munci în primul rând pentru țară, iar în fruntea lor un tip de anvergura lui Carol I. Cât rău pot face un grup de proști, ticăloși, hrăpăreți și fără nicio vocație managerială s-a văzut pe timpul guvernărilor lui Băsescu și Ponta, când jaful din banii țării și destructurarea socială au ajuns la un nivel aproape inimaginabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 19 COMENTARII
  1. Simonetta says

    Unde-i Virginius ??? Sa-i administreze domnului JE un film pentru calmare. Daca a reusit sa irite asa repede un ardelean inseamna ca are potential de vanzare😨
    In rest, ca de obicei, dl.Vintu pune punctul pe i . Veninosii cred ca sunt in vacanta sa-si incalzeasca glanda . 😈 Sau Vintu le-a spulberat comentariile.

  2. says

    Din nou aveti dreptate ……

    Totusi, cum facem si noi ca inteligenta de care dumneavoastra dati dovada, sa poata fi folosita intr-o directie profitabila, eficienta, utila pentru Romania ?

  3. JE says

    “Va trebui să înțelegi însă că la fel de periculos ca o invazie străină este și ca țara ta să fie condusă de proști sau de oameni fără nicio vocație managerială. Și împotriva lor trebuie să te ridici cu aceeași ferocitate și să pui în loc persoane inteligente, cu viziune și dorință de a munci în primul rând pentru țară…Cât rău pot face un grup de proști, ticăloși, hrăpăreți și fără nicio vocație managerială s-a văzut pe timpul guvernărilor lui Băsescu și Ponta, când jaful din banii țării și destructurarea socială au ajuns la un nivel aproape inimaginabil”

    Oare de ce crezi tu (si oamenii ca tine) ca in Romania este coruptia asta generalizata la absolut orice nivel si ca toatate sistemele se prabusesc?
    Prietene, eu nu stiu pe ce lume traiesti tu, dar lumea in care traiesc eu arata fix asa:
    – SOS: Inteligenţa românilor are probleme!
    https://danieldavidubb.wordpress.com/2010/09/19/sos-inteligenta-romanilor-are-probleme/

    – Românii şi ştiinţa
    http://www.scientia.ro/homo-humanus/49-note-si-adnotari-carti-celebre/901-romanii-si-stiinta-rezultatele-unui-studiu-despre-romani-si-stiinta.html

    – Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc – studiu centru educational
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21401074-circa-42-dintre-elevii-romani-15-ani-sunt-analfabeti-functional-nu-inteleg-citesc-studiu-centru-educational.htm

    – Romania, pe locul 1 la analfabetism functional in UE
    http://www.psychologies.ro/editorial-iuliana-alexa/romania-pe-locul-1-la-analfabetism-functional-ue-2157265

    – STUDIU: Analfabetismul funcţional creează o criză a forţei de muncă. Schimbarea metodei de predare în şcoli poate duce la o creştere a economiei
    http://adevarul.ro/educatie/scoala/studiu-analfabetismul-functional-creeza-criza-fortei-munca-schimbarea-metodei-predare-scoli-duce-crestere-economiei-1_58e63d485ab6550cb804ee21/index.html

    Ultimele studii despre inteligenta romanilor (este in scadere fata de anii ’90):
    – Harta IQ-ului în Europa și în lume. Cum stau românii la capitolul inteligență
    http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/harta-iq-ului-in-europa-si-in-lume-cum-stau-romanii-la-capitolul-inteligenta-768510

    – Average IQ in Europe by country (map)
    https://jakubmarian.com/average-iq-in-europe-by-country-map/

    Rezultatele din anii ”90:
    https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

    Comportamentul, performanta si inteligenta nativa a lui “bai generatie” se manifesta in felul urmator:
    – România, lider mondial pe o piaţă estimată la 2 miliarde de euro anual
    http://www.capital.ro/romania-lider-mondial-pe-o-piata-estimata-la-2-miliarde-de-euro.html

    – Cam-girls: Inside the Romanian sexcam industry
    http://www.bbc.com/news/magazine-40829230

    – Prostituatele din Köln? ”Toate românce”
    http://ziarulromanesc.de/focus/prostituatele-din-koeln-toate-romance/

    – Felicia Anna, prostituata româncă din Amsterdam care își apără colegele din Cartierul Roșu
    http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/felicia-anna-prostituata-romanca-amesterdam-isi-apara-colegele-cartierul-rosu-1_5406edb60d133766a8d263ba/index.html

    http://topmunca.ro/properties/privata-escorte-dublin-irlanda/
    https://www.publi24.ro/anunturi/locuri-de-munca/munca-in-strainatate/?q=caut+fete
    https://luxuryescorts.com/en/

    Nu uitati sa dati un search pe google dupa “romania sex guides”, “romanian escorts” etc pentru a afla oferta locala si parerile “degustatorilor” din strainatate.

    _
    2. Cat despre invazie… Fi fara grija, ca se rezolva.
    Fetele mioritice au multa experienta in degustat tigani, niggeri si sand-niggeri. Ii vor integra perfect si le vor face sederea placuta. Si uite asa va mai scadea IQ-ul national al viitoarelor “bai generatie” cu vreo 10-15-20 puncte. Acum romanii sunt africanii Europei. Peste o generatie sau doua nu se vor mai deosebi de tiganii din India, Pakistan, Bangladesh si vor fi cu o palma mai sus fata de nivelul africanilor din Africa. Stii tu, aia care alaturi de aboriginalii din Australia si de indienii (indios) din Americi, pana in mileniul 3, nu au reusit sa inventeze nici macar roata.

    – Vestea nopții: valul de imigranți vine în România – Guvernul tace, dar știe
    https://ro.sputnik.md/society/20170810/13986963/val-migranti-romania-guvern.html

    – În cel mai mare secret! Iohannis, Ponta, Cioloș și Tudose ne-au pregătit Invazia Refugiaților
    http://evz.ro/secret-iohannis-ponta-ciolos-tudose.html

    _
    In loc de concluzie:
    – Intelligence and the Wealth and Poverty of Nations
    http://www.rlynn.co.uk/uploads/pdfs/Intelligence%20and%20the%20Wealth%20and%20Poverty%20of%20Nations.pdf

    • BossyMe says

      Buna ! sa-ti fie inima : nu te contrazic domnule DAR imi pare ca te informezi in principal din media anti – romaneasca atat din tara cat si din afara Mult negativism , multa otrava , multe minciuni la adresa noastra ca natie – stiri ,statistici facute de cine ? Irlanda , Finlanda ,Olanda ? Ma faci sa zambesc amar ,stimabile . Unde pixu’ meu gasesti numai chestii de astea ? Inca nu ai inteles ce se intampla ? Ia asta de la mine :
      .http://www.huffingtonpost.co.uk/dr-ion-jinga/romania-immigration_b_4451633.html
      ……………. In concluzie ,
      lumea in care traiesc eu are multi oameni inteligenti , profesionisti ,cu mult prea mult bun simt si nu se baga in politica (n-au loc), din pacate .

      • JE says

        “……………. In concluzie ,
        lumea in care traiesc eu…”

        Insiri numai platitudini si nationalisme fara sens.
        Asa e ca nu ai fost, nu ai locuit si nu ai lucrat pe afara?
        Prin mai toate statele europene romanii sunt considerati tigani (pe buna dreptate pentru ca asa arata, se imbraca si comporta), curve, hoti si sclavi/”capsunari”. Prin Italia si Spania daca estei barbat esti numit direct “rumeno bandito” si daca esti femeie esti numita direct “rumena puttana”.

        Daca lumea asta pe care o lauzi tu ar fi asa de mirifica si plina de “oameni inteligenti, profesionisti, cu mult prea mult bun simt” poate imi spui si mie de ce tara si natiunea asta este o caricatura totala si o groapa de gunoi pe toate planurile: economic, social, cultural, etc? Esti cumva un “superior” din Ardeal? Vreo “frunce” ceva? Sau “stabilesti ora” in capitala la Tristesti?

        Pana una alta romanii cu minte in cap, fug din tara asta mancand pamantul si nu prea mai au de gand sa se intoarca.
        Din DATE OFICIALE, pana in toamna lui 2015 Romania a pierdut 4.9 milioane de oameni:
        – Un sfert din România a emigrat, chiar și în Congo, Guyana, Vietnam, Botswana
        https://www.profit.ro/stiri/economie/un-sfert-din-romania-a-emigrat-chiar-si-in-congo-guyana-vietnam-botswana-14467575

        Tot din DATE OFICIALE, pana in vara lui 2017 Romania a mai pierdut inca 1.1 milioane de oameni si s-a ajuns la un total de 6 milioane:
        – Peste 200 de români părăsesc țara în fiecare zi și nu se mai întorc. Diaspora reprezintă 17% din populația totală a țării
        http://www.activenews.ro/stiri-social/Peste-200-de-romani-parasesc-tara-in-fiecare-zi-si-nu-se-mai-intorc.-Diaspora-reprezinta-17-din-populatia-totala-a-tarii-145388

        Pe langa corupti, hoti, analfabeti, curve, etc tu si oamenii ca tine intrati tot la categoria de oameni cu care noi nu vrem sa avem de a face si din cauza carora fugim. Cu oameni ca voi nu se poate rationa si discuta. Sunteti niste idioti care traiti in lumea voastra creata artificial si care negati realitatea. Nu mai bate campii cu informatu’ prin “media anti – romaneasca atat din tara cat si din afara”. Cand apare cate un articol despre diaspora, despre romanii din afara. despre sclavi, curve, hoti, etc iti recomand sa “rasfoiesti” articolul si sa acorzi o mare atentie comentariilor ROMANILOR DIN DIASPORA nu cretinilor ca tine care inca nu au scos nasul din satul lor.
        S-ar putea sa gasesti comentarii de genul:

        – “Sunteti tineri si multi dintre voi aveti studii, fostii securisti conduc si acum si v-au distrus tara si viitorul iar acum va arata cu jandarmi si militieni ca regimul opresiv si dictatura fostilor comunisti, functioneaza si acum…
        Cat va mai pierdeti timpul si viata acolo ?
        EMIGRATI, este nevoie aici in lumea civilizata si democrata de voi si nu veti regreta…
        Viata este scurta…
        Fugiti din acel Lagar Comunist Romania… tara lichelelor a pensionarilor si ratatilor!”

        – “Ca statul roman isi tratează proprii cetateni ca pe niste teroristi nu e o noutate de-asta au si fugit vre-o patru milioane din Romanistan ingroziti. Tratamentul aplicat romanistanezului este saracie, injoseala, amenintari iar daca are curaj sa strige ceva in strada amendat cu amenzi bine gandite ca din saracia in care este tinut il calmam imediat.
        Asta este tehnica adaptata a fostilor actuali securisti.

        Va invit sa migrati in tari unde sunt respectate drepturile omului la un trai decent ramanand in Romanistan va vor lichida prin infometare, datorii sau un sistem sanitar care practica eutanasia datorita colapsului in care se afla.”

        – “Asa este. Nu am vrut sa o spun eu ca iar ma critica unii si altii.
        Romania este o tara de nebuni, incepand de la postasul care iti arunca mandatul prin curte, pana la militieni, primari, doctori si asistente. Nimeni nu respecta nimic si pe nimeni. Sa te imbolnavesti in Romania e o condamnare la moarte, sa fii bolnav in Ro e o condamnare la moarte. Aici se moare de boli care sunt tinute sub control in vest, precum rujeola, hepatita etc iar ptr o interventie chirurgicala trebuie sa gasesti un “doctor bun” si sa platesti bani pe care romanul nu ii are.

        Copii romani MOR CU ZILE sau SUFERA DIN GREU ptr ca problemele lor medicale sunt ignorate de statul incompetent adica de parlamentarii imbecili de la Bucuresti. Daca vrei sa vii din vest sa iti deschizi o afacere in RO, este SINUCIDERE CURATA!
        Avalanse peste avalanse de fomisti deghizati in organe de control, ANAF, garda de mediu, pompieri cu foamea in gat, DSV, protectia consumatorului etc iti calca cu impunitate in birou sau in firma si TE JEFUIESC, prin intermediul amenzilor fictive si halucinante. In vest NU EXISTA asa ceva.

        Nu, multumesc Romania. Nu am nevoie de asa ceva. Prefer sa raman unde sunt.
        Si ptr restul romanilor ramasi, va rog ceva: PLECATI DI TARA AIA DE DOI BANI.
        Sau viitorul dvs si al copiilor dvs va fi incert.
        AVETI CURAJUL SA SPUNETI NU-DESTUL!!”

        – “1. Londra este o babilonie si o capcana pentru fraierii visatori care au impresia ca or sa-si faca vila din salariu de 2000 de lire. Da, iti faci vila, daca iti rupi de la gura 5 ani, iti iei haine de la sh si iti aduci si familia sa munceasca la comun. Asa cum au facut multi. De unul singur, n-ai nici o sansa, singura placere fiind un trai oarecum relaxat ca ai bani de mancare si haine dar atat.

        2. Londra reprezinta cu adevarat o mina de aur pentru programatori sau alte domenii extrem de bine platite, apreciate si cautate, nu pentru aia care stiu sa dea cu bidineaua pe pereti sau cu carca prin depozite.

        3. Sunt orase muult mai bune in Anglia unde poti avea o viata decenta, aer curat si oameni linistiti, dar trebuie sa cunosti limba engleza, altfel vei fi intradevar privit prost

        4. Relatand de la fata locului, va pot spune cum arata majoritatea cetatenilor din Romania veniti la munca in U.K. GHEBOSI, NESPALATI, IMBRACATI PROST, EXTREM DE CRISPATI PENTRU CA HABAR N-AU ENGLEZA SI NU STIU CE SE INTAMPLA IN JURUL LOR. PE ROMANI II RECUNOSTI DINTR O MIE. Majoritatea merg la cumparaturi in grupuri de peste 3 insi, locuiesc cate 4 in camera sau chiar mai multi si pe termen lung. Daca prind un job, baga ore suplimentare ca sclavii pe plantatie, ca sa-si ia BMW-ul mult visat si sa-l puna pe facebook. Manaca doar sandvishuri 6 zile din 7 si strange mii de lire in 6 luni, ca sa aibe ce sa sparga in tara, prin cazinouri si bineinteles, la lautari.

        Cine nu ma crede, ori nu traieste in Anglia, ori e unul din exemplele de mai sus.”

        Ia si citeste comentariile romanilor din diaspora la articole de aceste gen si nu mai bate campii cu “media anti-romaneasca” ca te faci de rasul curcilor:
        – Patimile unei românce din America venite în vacanţă pe litoral: „România, m-ai dezamăgit profund. Păcat! Îmi pasă pentru că te iubesc, sper să te trezeşti!“
        http://adevarul.ro/locale/constanta/mesajul-romance-diaspora-romania-m-ai-dezamagit-profund-pacat-Imi-pasa-iubesc-1_597c382e5ab6550cb8968a39/index.html

        – Român alungat din Anglia de groaza vieţii din Londra: „Mulţi români de aici trăiesc traume, dar le e ruşine să spună”
        http://adevarul.ro/locale/timisoara/roman-alungat-anglia-groaza-vietii-londra-multi-romanii-traiesc-traume-e-rusine-spuna-1_57750dd65ab6550cb86e263a/index.html

        – Ce te aşteaptă când pleci la muncă în Anglia
        https://www.viata-libera.ro/economie/50231-galati-viata-libera-cotidian-anglia-permis-munca-adrian-tapu

        _
        In ceea ce priveste curvele romance… Oricat ar incerca “jurnalistii” lu’ Peste Prajit din Romania sa manipuleze emotional tampiti ca tine, apar romanii din diaspora care lamuresc situatia direct de la fata locului si le dau peste nas.

        Opiniile reale ale opiniilor din diaspora referitoare la curvele romance care sunt peste tot suna in felul urmator:
        – “Curvele astea nenorocite au umplut bordelurile si străzile Europei ,peste 90% o fac din propria voința ….restul sunt povesti de gazetărie ieftină”

        – “Ai mare dreptate!
        Româncele sunt leșinate după bani și după pulă. In România nu pot să se fută pe față dar merg în alte țări și se prostituează la maxim. Dacă le întreabă cineva ? – vaii doamne, dar ce răpite au fost, și ce necăjite și prin câte greutăți au trecut ele “…
        Dar ai văzut vreo curvă să recunoască că e curvă ?
        Acuma normal că reporterii și televiziunile manipulează și exagerează la maxim ca sa atragă spectatorii.”

        – “Se plâng ca le ia bani pesti nu ca se fut pe bani ca daca le oferi de munca pe 1000€ la lună zice “băgați în plă” poate 10-15% sunt sechestrate furate-vandute restul…le place banu usor se fute 2 zile sunt bani pe o lună, când le aud ca se mai dau si victime…”

        – “Eu cunosc zeci si zeci de romance care se prostitueaza pe strazile din Italia la Bolzano si o fac de buna voie nu le obliga nimeni. Si alte zeci si zeci care au varsta de 18—20..24 de ani si sant cuplate cu martalogi italieni trecuti de 70 de ani . Asta cum o mai numiti????
        Pentru mine sant niste gunoaie .”

        – “Clanuri ah? Săracele…
        De ce nu spune nimeni cum au ajuns acolo? O mare vrăjeală. Au vrut bani castigati ușor ca sa îți poată etala fitele pe Dorobanti si pe Litoral vara.
        Cum iti asterni asa dormi parca era nu?”

        – “Da așa e , multe se fut pe bani, o relație de plăcere nu vor sa aibă dar pizda sa vanda vinde la orcine, multe fete și femei cred ca bărbații tb. să le întrețină și ele sa fie numai cu pizda ,dacă e așa cum se spune la acest video clip ,bine le face, multe sunt pe cont propiu așa cum spui,

        In toate orașele din România găsești multe fete frumoase care vind sex pe escorte ca Galați, București etc…..și nu le forțează nimeni lucrează pe cont propiu așa ca nu mai le țineți partea.”

        – “Unele de-asta practica aceasta ” meserie” pentru bani, si pentru ca ele nu vor sa munceasca sa si rupa unghiutele la greu , nu vor sa traga de “fiare” ele au fost tinute in puf, si sunt invatate asa.”

        – “Acele ( femei ) nu sunt femei sunt parasute este o rusine pentru Romania
        Am ajuns de rasul lumi pe ori unde te duci in lumea aceasata cand aude ce esti roman si te ia la rost
        Rumena Bandit hoti si prostitutie sunt cuvintele ce dor pe noi RO ..
        Acele Femei care pleaca in strainatate la Produs.. se duc cu stinta lor ,ele chiar isi doresc acest lucru
        Se intorc in Romania cu bani –si se mandresc ca au fost la munca in straintate”

        – “In Marea Britanie de exemplu, prostitutia este legalizata !!! Romancele noastre inchiriaza garsoniere in zone centrale si acolo i-si fac treaba ,doar cu strainii !!!!
        De romani nici nu vor sa auda , inca te mai si intreba de unde esti ,ca sa nu cumva sa fi roman si sa dai cu ciocul pe acasa !!!

        Daca ar fi asa de fortate dupa cum se plang, de ce n- ar incerca sa ceara ajutorul romanilor ce trec pe acolo si de ce ar trebuii s-o faca doar cu strainii ? Va spun eu carei treaba !!!
        S-a dat duma de cea ce fac ele si-au fost prinse probabil de cei apropiati familiilor lor si ca sa se dea camasa curata, au dat vina pe persoane ,care poate nici macar nu exista pe pamant !!!

        Mie sincer mi-e lehamite de unele dintre ele !!!!! Mai nou e ca FUG DE ROMANI sub pretextul ca romanii ar fi badarani sarantoci si neciopliti si se arunca-n bratele cocotierilor(=negrilor) si cand ajung cocotierii sa le-o traga pe cocoasa cer ajutorul romanilor …..

        Cum au ajuns ele in strainatate este intrebarea numarul 1 ) In saci legati la gura ,in cutie de carton sau cu pasaportul in mana pe la frontiere ? Va spun eu : Au plecat din Romania la produs in strainatate pe cont propriu ,pentru ca la noi nu se poate si in momentul in care au fost prinse de membrii din familie sau chiar de soti, au dat vina pe fantome !!!!!! Unde sint acei oameni rai, care le-au obligat sa se prostitueze, cum de fetelor li se ia interviul iar acelor ,,criminali,, nu ? ……raspunsul = (acei criminali nu exista ) …….

        3) Daca ar fi facuto in apartamente bine pazite as fi inteles, dar din imagini se intelege foarte clar, ca o faceau in masina celui ce platea si-ar fi fost atat de simplu sa fuga !!! Cat de greu le-ar fi fost sa ceara ajutor unui client ? I-am fi spus : frate, ma fac sclava ta pentru o sptamana si fac ce doresti, numa ajutama sa ma intorc acasa in Romania !!!!!
        Da ele NUUUUUUUUUUUU !!! le-a placut banutul !!!! Si acum vor sa para usi de biserica !!!!

        Eu n-am nimic cu ele si nu le judec pentru cea ce fac, ca vorba ceia ( o fac cu pruna lor !!! ), dar sa nu vina cu chestii dastea la noi sa ne creada de prosti, ca atunci, chiar nu-i frumos !!!!”

        – “zdrențe…si când vin în ro se dau mari”
        etc

        Comentariile de mai sus sunt la manipularea emotionala gazetareasca pro-romaneasca numita pompos “Sclave la Export”. Acesta manipulare prinde la idiotii din Romania care nu stiu pe ce lume traiesc, nu la aia care stau si muncesc pe afara si vad cu ochii lor zi de zi ce se intampla. Comentariile postate de mine sunt doar o parte. Daca vrei sa intelegi cum stau lucrurile in realitate, lasa emotiile la o parte si citeste “la rece” comentariile, icepand cu cele mai vechi din lista. prostii emotionali sunt exact ca tine: strainii care ne vor raul, media anti-romaneasca, bla-bla-bla… vai saracele! https://www.youtube.com/watch?v=Wr70m6oLghY

        • BossyMe says

          Mai draga ,
          tu si eu , suntem diferiti . Tu esti ,,tare in clanta ,, eu nu , pentru ca sunt din Ardeal ( ai dreptate ) si gandesc mai mult . .
          Asta pentru ca nu vreau sa judec /critic oamenii pe care nu ii cunosc sau pe care ii intalnesc intamplator si inevitabil .
          De ce te-ai deranjat iara sa pui aici ,,dovezi de dovezi lungi cat cearceaful ,,? Crezi cumva ca daca nu improsc cu noroi , nu lovesc in stanga sau dreapta , nu stiu in ce lume exist ?
          Wrong !!!
          Nu stii nimic , absolut nimic despre mine .
          Tu esti/ai o mare durere ………….. si te inteleg –
          Te mai intreb inca o data : de unde pixu meu gasesti toate statisticile astea toxice ? Te intreb si eu , asa….
          Chiar iti provoci placere , din umilinta si durere?
          Sa auzim de bine !

  4. ashura says

    off topic Domnule Vantu e adevarat ca iubiti caini si ca ati salvat sute de catei maidanezi de pe strazi?si mie imi plac cateii foarte mult mai ales cei maidanezi din care am si adopatat,:)) de asta va intreb..
    si v-as putea sugera un subiect de articol va rog…scrieti un articol despre accesarea fondurilor europene detallii tehnice documente comisii sau macar unde putem gasii astfel de formatii cum intocmim dosarul cum intocmim studiul si proiectul cam care sunt documentele necesare,chestiuni de genul acesta,cam care e procedura incazul programelor de cofinantare de tipul -capital propriu imprumut bancar fonduri UE..
    ar fi minunat daca ne-ati scrie un astfel de material.
    multumesc mult

  5. varga says

    Adrian sau Aurelian?
    44 e.n. sau 44 I.e.n.?
    Oricum, de jigodiile astea nu ne scapa decat o mare criza, cu victime nevinovate din nefericire (razboi, cutremur, etc.)

  6. Andrei says

    Cu Andreea Cretulescu nu prea aveti dreptate pentru mine este la fel ca Gadea o marioneta care are papusar

  7. Tiamarchos says

    Domnu’ Vantu,

    Cu articolul asta chiar ca m-ati dat gata. Foarte, foarte bun!
    Ati reusit o performanta, aceea de a ma atinge la suflet. Va multumesc!

  8. Simonetta says

    Cand intamplator deschid tv -ul si dau de R. Bogdan, L. Sandru , Gusa sau Guse , nu-mi revin decat daca-i vad pe Prelipceanu, Cretulescu si pe inimoasa si curajoasa Oana Stancu. Jos palaria !!!
    Dintre invitatii de marca imi lipseste Corneliu Vadim Tudor. Era un vulcan fascinant !

  9. Vlad says

    Nu mai inteleg nimic….si, implicit, nici pe tine nu te inteleg…

    Mai zilele trecute pe Facebook (mai precis pe 28 iulie) ziceai, de Hunor in special si unguri in general, asa…
    “….Eu, ca un mare patriot ce sunt, n-o să-l iert niciodată. Ori de câte ori va îndrăzni să-și ceară dreptul de a-și conserva propria limbă, propria cultură, îi voi aminti de străbunica mea și-i voi da cu buzduganul peste fălci. Așa trebuie să faci și tu, generație, când auzi vreun ungur cerând asta.

    Azi te-ai intors cu 180 grade….
    “Deci, băi generație, pământul este indiscutabil al tău, acolo este vatra neamului din care te-ai născut, dar tot acolo trăiesc, aproape de 1000 de ani, și ungurii și au tot dreptul să-și conserve tradițiile, obiceiurile și limba. …. Faptul că acolo nu avem încă un război de secesiune este datorat UDMR-ului, care a știut să țină prin inteligență și echilibru lucrurile sub control.”

      • Vlad says

        Asa o fi?
        Și pe mine “ma ating la suflet” unele chestii, dar mai rar……
        Sunt convins ca articolul e adânc dar apreciez consecventa 😀