Capitolul 48 – Se caută un lider

vas furtuna

O mică trecere-n revistă a ceea ce se întamplă azi în țară și-n afară, o mică parte a soluțiilor la care se poate apela și o povestire despre dragoste, compasiune și milă vor fi subiectele pe care le voi aborda astăzi.

Pe plan intern continuă starea de anarhie instalată prin incapacitatea PSD-ului de a-și fructifica victoria în alegeri. Speculând cu inteligență nesiguranța locativă a lui Dragnea, erorile de strategie și comunicare post-electorale ale acestuia, Iohannis a reușit să paralizeze orice decizie politică importantă pe care coaliția majoritară din parlament ar putea să o ia. Iminenta condamnare a lui Dragnea a declanșat deja jocurile de culise de preluare a puterii în PSD, în pole position fiind reprezentanta coaliției celor două mari primării, cea a Bucureștiului și cea din Voluntari, respectiv doamna Gabriela Pandele Firea. Imediat după ea vine, gâfâind dar plin de determinare, domnul care-și dorește din tot sufletul să ajungă premier, adică domnul Sorin Grindeanu. Evident, din peisaj nu putea lipsi domnul Victor Ponta, care se marchetează deschis drept principal adversar al lui Liviu Dragnea. Văzând că omul care face treburile murdare ale lui S. Ghiță, Alex Iacobescu, nu este arestat, este convins că a reușit să anestezieze DNA-ul și că nici Petromidia, nici sutele de milioane de euro pe care Ghiță și le-a însușit din banii statului nu vor mai fi anchetate. De parcă degringolada principalului partid de guvernământ n-ar fi suficientă, tânărul cu fizionomia unui fost șef de organizație UTC-istă și caracterul unui Cozmin Gușă, trădător prin vocație și lichea din convingere, își permite să se considere cel puțin egalul lui C.P. Tăriceanu, aspirând la funcția de președinte ALDE prin crearea în prealabil de disensiuni în interiorul partidului. Dacă domnul Tăriceanu a făcut greșeala de a-l fi împrumutat pe Daniel Constantin cu bani, sigur va păți ce a pățit și Voiculescu. Va rămâne cu ochii-n soare pentru că banii nu-i mai vede.

În PNL se prefigurează apariția unui șef în persoana unui politician liberal autentic, Ludovic Orban. Celelalte partide nu contează, neavând nicio relevanță în jocurile politice care se fac azi în România. În ceea ce-l privește pe Iohannis, acesta a devenit iarăși tăcut, urmare a indigestiei provocate de pierderea unei case în instanță, casă care, dacă ar fi să-i credem pe judecători, a fost obținută prin fraudă. Sincer, eu nu cred că pe Iohannis l-a dus capul să fure. Asta ar contrazice tot ceea ce cred eu despre el sau ar fi și mai rău.

În tabloul partidelor se mai adaugă o zăpăceală entuziastă în parlament, același blocaj economic pe care-l știți de vreo trei ani și un guvern ciudat care seamănă cu un vers eminescian ușor modificat: “Azi îl vedem și nu e”.

In bref, România seamănă astăzi cu un velier uriaș, având catargul principal rupt, pânzele zdrențuite, echipajul într-o încăierare generală, pe o mare aflată în furtună și pasageri abrutizați care scrutează depărtările în căutarea unui port. Dar cel mai grav lucru este că acest velier nu are niciun căpitan, nimeni care să comande, nimeni la cârmă, nimeni spre care atât echipajul cât și pasagerii să-și îndrepte privirile în căutarea unei idei de marș. Acestea sunt realitățile care, dacă sunt lăsate să-și producă efectele, pot conduce la un deznodământ ce poate fi intuit de oricine și, de aceea, ele trebuiesc rapid modificate printr-una dintre soluțiile pe care le voi risca în continuare.

Prima, cea mai rapidă, mai sigură și mai convenabilă pentru toți, este o întâlnire între Iohannis, Dragnea și Tăriceanu, în care să se stabilească zonele de influență. Lui Iohannis să i se permită un nou mandat prin anunțarea unui candidat neeligibil din partea PSD-ALDE, iar celor doi lideri sentințe favorabile în instanțe și dreptul de a guverna. În cazul unui acord, fiecare va da un semnal de încetare a ostilităților către armatele proprii. Din acel moment velierul poate fi reparat și îndreptat către portul de destinație. Mediatorul unei asemenea întâlniri ar putea fi ambasadorul SUA, al Germaniei, Franței, sau, mult mai eficient, lideri ai presei românești.

A doua variantă ar fi cea pe care am enunțat-o în mai multe rânduri, și anume o lege a grațierii și amnisției care să dezarmeze în totalitate, prin eliminarea dosarelor penale, sistemul care împedică exercitarea actului de guvernare al PSD-ALDE. O dată acest lucru făcut, Dragnea își recapătă capacitatea de a conduce coaliția de guvernare devenind, din viitor pușcăriaș, actualul șef al României. Funcționarii vor reîncepe să lucreze, Iohannis va rămâne să ascută creioane la Cotroceni iar “strada” va fi ocupată să pescuiască ceva din râurile de bani care vor începe să circule mai peste tot. Măsura trebuie însoțită de o comunicare profesionistă, nu după ureche, de finanțarea imediată a sute de mici proiecte locale, de anunțul rămânerii în funcție a șefilor instituțiilor de forță și cu anunțul lui Dragnea că a decis să candideze la președinția României. Acest ultim anunț va modifica decisiv tot jocul politic mărunt care se face azi în România, va da un partener solid de dialog atât Bruxelles-ului cât și Washington-ului și va readuce statul de drept care astăzi a dispărut.

Cea de a treia variantă constă în arestarea lui Dragnea și Tăriceanu, pe fondul luptelor pentru preluarea puterii din interiorul celor două partide care alcătuiesc coaliția de guvernământ, declanșarea unor ample mișcări de stradă care să ducă la ruperea coaliției și instalarea unui nou guvern aflat sub tutela lui Iohannis. În felul acesta el devine șef absolut al statului, având de partea lui nu doar guvernul ci și parlamentul, “sistemul” și “strada”.

La oricare dintre cele trei soluții se va ajunge România va avea un lider iar starea de anarhie și senzația de neputință vor dispărea, lăsând locul unei speranțe de acostare într-un port măcar liniștit dacă nu prietenos.

Crucea, semi-luna și ciocanul

Scăpată de prezența “Perfidului Albion”, care îi stătea ca un cui în cizmă, Germania nu vrea să mai facă niciun secret din hegemonia pe care o are în UE. Lansează prin Junker câteva scenarii cu nume pompoase, dar care anunță că epoca de ambiguitate și ipocrizie a trecut. Preluând de la camarazii francezi sloganul “Legiunii străine”, “Mergi sau crapă”, nemții dau de știre că epoca romantică a UE a trecut și că a venit momentul să se spună lucrurilor pe nume, nimeni nu mai face ce are chef, deciziile se iau la Berlin și cine nu se supune ar trebui să se gândească de două ori. Armatele Wehrmacht¹ și a mareșalului Pétain² au hotărât să-și dea mâna pentru a crea o forță militară europeană. Înfricoșătorul anunț n-a tulburat și n-a generat nicio reacție la nivelul țărilor est-europene, care au pus această decizie în logica răspunsului la amenințarea crescândă a pericolului rusesc și la amenințarea lui Trump în privința NATO.

O altă amenințare care vine să dea apă la moară nemților este cea făcută de Erdogan. Reînviind retorica otomană, acesta încearcă să obțină suportul cetățenilor turci pentru a obține puterea absolută, arătându-le acestora atavicul dușman al semilunii – crucea, cruce care poate fi învinsă doar de el, cel care va arunca în capul necredincioșilor “bomba cu refugiați”.

Trecând gârla ne izbim de șmecherul planetei, Donald Trump, care nu-și pierde timpul cu fleacuri și anunță, printr-un oficial, că nu exclude o intervenție militară în Coreea de Nord. Nu băgând bățul prin gard chinezilor ci cu ciocanul, de-a dreptul. Acest anunț, întâlnirea cu Angela Merkel, întâlnirea cu Putin, ne arată că noua reconfigurare a sferelor de influență a început într-un tempo extrem de rapid. Același tempo va trebui să-l avem și noi în a ne defini liderul și direcția și avem la dispoziție cel mult două luni pentru asta.

Minoritara

Aveam 17 ani și eram distrus. Doina, minunata făptură de care eram îndrăgostit de două săptămâni, s-a dus la film cu altul. Evident, nu avusesem curajul să-i spun dar era clar că știa, din moment ce în fiecare seară când cei de vârste apropiate se adunau în fața blocului, eu avem ochi doar pentru ea. Când vorbeam nu aveam curajul să mă adresez direct dar, după ce terminam ce aveam de spus, mă uitam clar numai la ea. Așa că, atunci când am aflat că s-a dus cu altul la film, m-am simțit trădat, umilit și disperat. A doua zi, cu sufletul distrus, m-am dus acasă la un prieten cu doi ani mai mare, convins fiind că-mi va da un sfat, o mângâiere sufletească iar, dacă nu, măcar să mă confesez cuiva care nu va râde de mine. Ca să ajung la el trebuia să merg cale de vreo doi kilometri pe cea mai frumoasă stradă din oraș, strada Tineretului, străjuită de o parte și de alta de cei mai frumoși tei pe care vi-i puteți imagina și care-mi îmbătau cu parfumul lor jumătate de oraș atunci când înfloreau. Odată ajuns, mi-am aprins o țigară Mărășești și am început să-i povestesc. Stăteam amândoi pe veranda căsuței lui, pe două scaune din lemn, având în față o încântătoare grădiniță plină cu flori. El era mohorât, scuipa întruna și părea total neatent la nefericirea mea.

-George, ai înțeles ce-ți spun, ai înțeles în ce hal m-a trădat Doina?, îl întreb ușor iritat.
-Am înțeles că habar n-are că ești îndrăgostit și că te holbezi la ea de două săptămâni, ca prostu’.
-Sunt convins că știe.
-E frumoasă?, mă întreabă George.
-Superbă!, îi răspund.
-Și atunci crezi că ești singurul care se holbează la ea?

Argumentul a fost atât de puternic încât m-am înseninat brusc și abia atunci am remarcat cât de supărat este.

-Da’ tu ce-ai pățit?, îl întreb.

Scuipă iarăși și văd cum își trage limba printre dinții strânși, apoi scuipă din nou, după ce-și curăță parcă dinții cu limba. Ezită câteva clipe apoi se hotărăște să-mi spună:

-Am fost azi-noapte cu Maria la ea acasă.

Maria era o țigăncușă frumoasă foc, de care George era îndrăgostit până peste cap de câteva luni. Când părinții ei erau plecați seara de acasă George profita și urca în apartamentul de la etajul 2, unde locuiau împreună cu singura lor fată.

-Bun, și?, întreb.
-Ne-am sărutat, ne-am mângâiat și ne-am dezbrăcat. La un moment dat m-a împins cu capul între picioarele ei și m-a spurcat. Mi-e scârbă și de mine și de ea, îmi spune George scuipând iarăși ca să scape de mizeria pe care și-o simțea în gură.

Ceea ce astăzi este o normalitate sexuală, la vremea aceea era de neconceput, era atât de degradant încât, dacă se auzea că un băiat a făcut asta unei fete, ceilalți îl ocoleau sau își băteau joc. Nimeni nu-i mai cerea țigări sau ferească D-zeu să bea din cana sau paharul din care a băut și el. La fete era și mai rău dacă se auzea că a făcut același lucru unui băiat. I se punea eticheta de curvă și nu scăpa de ea nici după ce se mărita. Mă simțeam scârbit de ce auzisem, revoltat pe minoritară și cu un amestec de compasiune și silă față de prietenul meu care fusese “spurcat” de individa aia.

Am încercat să-l îmbărbătez, fără să-mi găsesc tonul potrivit sau cuvintele. Încetul cu încetul compasiunea a fost înlocuită de dispreț iar dezgustul aproape că-mi contracta stomacul. Prietenul meu devenise deja un tip dezgustător și demn de dispreț, la a cărui poartă n-o să mai bat niciodată. Am plecat bâiguind o scuză, fericit că nu mai trebuie să-i suport prezența. Pe drum m-am gândit la Doina. O iertasem deja și eram hotărât să-i spun ce simt pentru ea în aceeași seară.
Brusc mi-a venit în minte o întrebare care m-a ținut literalmente locului: Ce-aș face dacă Doina mi-ar cere să fac același lucru?

Răspunsul, care mi-a venit pe loc, a dărâmat prima dintre zecile de prejudecăți pe care le-am dărâmat de atunci iar voluptatea de a gândi cu propriul cap nu m-a părăsit nici acum.
Am făcut dragoste cu Doina cinci ani mai târziu și sunt prieten cu George și azi.
¹ – Nume oficial al forțelor armate ale Germaniei naziste între 1935 – 1945
² – Mareșal al Franței care a ocupat funcția de șef al statului în Regimul de la Vichy,  între 1940 – 1944

Comments

    VEZI 44 COMENTARII
  1. VALAHUL says

    Adrian Grigoriu
    10 hrs ·

    „TOTUL CONSTĂ ÎN CUNOAŞTEREA INAMICULUI ŞI CÂND NOI ROMÂNII ÎL VOM CUNOAŞTE, ÎL VOM ÎNVINGE” Marii predecesori ne-au lăsat asta scris cu limbă de moarte cu vreo 80 de ani în urmă. Constatăm că încă nu am învins inamicul, nici măcar nu prea ne luptăm cu el. Concluzia ar fi ca nu prea îl cunoaştem Dar cine este de fapt inamicul Poporului Român? Și dacă nu îl știm, cum să facem să îl ştim? Să folosim dar un exemplu recent si curent chiar.

    Se ventilează furibund ipoteza că, întrucât grupul Bodnăraș – Dej – Ceauşescu au fost un timp lung în acelaşi grup cu reprezentanţii locali ai Mafiei Internaţionale reprezentată de evreii bolşevici kominterniști de sorginte estică via URSS, ar fi fost cu toții, “la pachet”, dușmani ai Poporului Român.

    În același timp a devenit cunoscut faptul că aceeaşi grupare Bodnăraș-Dej-Ceausescu s-a aflat pe lungimea a zeci de ani într-un conflict din ce în ce mai acut cu aceşti reprezentanţi locali ai Mafiei Internaţionale reprezentată de evreii bolşevici kominternişti de sorginte estică via URSS.

    În prezent ne aflăm în aceeași situație dar față de evreii bolşevici kominterniști de sorginte vestică via UE și SUA, cei din est având un rol activ dar secundar.

    Daca considerați util, dați „Share” să ajutăm la dumirirea românilor, cu atât mai mult cu cât cei care fac această muncă sunt obstructionați, vizibilitatea lor este limitată drastic prin toate mijloacele electronice.

    Se impune o analiză chiar şi sumară a faptelor ce ar putea fi atribuite celor două grupări.

    O PRECIZARE NECESARĂ

    În perioada 1944-1989 au exista 5 perioade distincte prin scopul urmărit de conducerea reală, între care două sunt total opuse, cu observaţia că în toate perioadele, rămăşiţe din cei care au avut controlul în perioadă anterioară au păstrat o oarecare influență.

    1944-1948 – evreizarea intensivă a Statului Român sub protecția armatei URSS.

    1948-1958 – terorismul evreiesc pentru distrugerea celor mai buni români aplicat prin toate instrumentele statului.

    1958-1964 – urmare a retragerii armatei URSS s-a produs dezevreizarea Statului Român

    1964-1976 – românizarea intensivă a Statului Român – o perioadă puternic dar discret antisemită

    1976-1989 – după uciderea patrioților care au condus românizarea statului, s-a desfăşurat în mod gradual şi clandestin re-evreizarea Statului Român și sabotarea întregii societăţi.

    La 1989, s-au cules roadele sabotajului executat în perioada anterioară prin eliminarea ultimilor patrioţi din conducerea statului și reinstalarea terorismul evreiesc de stat cu scop punctual de exterminare a Poporului Român.

    DEZVOLTAREA ECONOMICĂ

    1) agenţii Mafiei Internaţionale dupa 1989

    a. au distrus economia internă, în special industria autohtonă, readucând ţară la obiectivele stabilite în anii 1950-1952 în Planul Valev

    b. au distrus relaţiile economice cu alte state

    c. au furat rezervele acumulate în anii de până la 1989

    d. au subordonat România altor state cu apogeul realizat de subordonare la Uniunea Europeană, o entitate fictivă creată de Mafia Internaţională pentru a exploata clandestin toate popoarele și a absorbi în interes propriu toate resursele continentului european.

    e. Au reintrodus exploatarea bogăţiilor românilor şi a poporului care era executată în trecut de predecesorii lor prin sovromuri, în prezent acţionând identic sub alte identităţi corporatiste numite Multinaţionale.

    f. Protejează organizaţiile străine pentru a putea exploata la epuizare rezervele ca în caz de necesitate și urgență strategică, românii să nu aibă resurse de rezistenţă și supraviețuire.

    2) grupul Bodnăraş, Dej şi Ceauşescu au oprit dependenţa de alte state şi au creat invers o dependinţă a altor state de România

    a. au promovat dezvoltare internă şi dependizarea altor state cu bogăţiile lor cu totul de România ca un punct central de asigurare a independenţei economice a acestora.

    b. au respins planul Valev care stabilea un rol marginal strict agricol pentru România în cadrul ansamblului economiilor blocului estic şi contrar politicilor Mafiei Internaţionale au dezvoltat şi infrastructurile industrială, de transport industrial şi militară,

    c. au oprit exportul de bunuri prin sovromuri

    d. Au dezvoltat o rețea de relaţii cu state care deveniseră dependente de România pentru independenţa lor economică şi care trimiteau un flux continuu de bunuri şi bani către România

    e. Au acumulat rezerve de bunuri, bani şi creanțe

    f. Au protejat resursele naturale și le-au sporit, iar pe cele aflate în cantităţi limitate le-au conservat preferând să importe decât să le consume pentru motive de asigurare a capacităţii de rezistență strategică.

    g. Au realizat o reală independentă economică a României

    PRIVIND PROPRIETATEA AVERII POPORULUI ROMÂN

    1) agenţii Mafiei Internaţionale

    a. la apogeul puterii în 1948 au confiscat-o în proprietatea statului prin naționalizare şi cooperativizare,

    b. apoi şi-au însușit rezultatele via sovromuri

    c. după 1989 au transferat averea obşteasca a poporului român către străini, respectiv prin legea 15/1990 au trecut-o în proprietatea Statului de unde au privatizat-o la reprezentanţi ai Mafiei Internaţionale din toate statele inclusiv cei locali, iar ceea ce nu s-a privatizat s-a furat prin justiţie sau s-a distrus. În loc de sovromuri azi avem multinaţionale cu identităţi false ruseşti americane, austriece, germane, englezeşti, etc toate cu acţionariat având o anume etnie

    2) grupul Bodnăraş, Dej şi Ceauşescu când au preluat puterea efectiv în 1964, au găsit-o averea românilor în proprietatea Statului Român şi au menținut-o în proprietatea Poporului Român, STATUL având un rol strict de administrator al averii Poporului Român. Semnificativ este că orice furt din averea publică era calificat drept delict la PROPRIETATEA OBȘTEASCĂ şi nu a statului!

    PRIVIND INDEPENDENŢA MILITARĂ

    1) agenţii Mafiei Internaţionale

    a. Au distrus capacitățile militare ale României

    b. au subordonat România către organizațiile Mafiei Internaţionale simbolizate în plan militar de NATO.

    c. au distrus industria autohtonă

    d. au impus dependența dotării tehnice de străini care în caz de război ne vor refuza dotarea necesară,

    e. au transformat armata într-o organizație de funcţionari, nişte ucigaşi, mercenari în fapt, în care patrioții răzleți nu se pot integra,

    f. au schimbat caracterul din organism de apărare în instrument de atac a altor popoare cu care nu avem absolut nici o relaţie contencioasă – de la Kosovo la Irak, Afganistan, strict în interesul Mafiei Internaţionale.

    g. Au readus armate străine pe teritoriul românesc sub false pretexte.

    2) grupul Bodnăraş, Dej şi Ceauşescu

    a. au acţionat ca armata URSS să părăsească România în 1958

    b. au dat armatei o funcţie strict de apărare,

    c. au întărit-o până la nivel de milioane e rezervişti amplu dotaţi,

    d. au respins participarea la atacarea altor state cazul binecunoscut al refuzului de a participa la invazia Cehoslovaciei. Au pus Mafia Internaționala în situaţia imposibilă fie de a accepta independența României fie de a iniţia un conflict real (a se observa că invazia Ungariei şi a Cehoslovaciei nu au avut opoziţie din partea statelor respective) caz în care s-ar fi inflamat toate statele cotropite de URSS, cu consecinţa că s-ar fi anihilat tot planul mafioților realizat cu greu în cel de al doilea război mondial.
    e. cu o industrie specializată capabilă să asigure majoritatea covârşitoare a dotării necesare apărării, pe trei perimetre graniţa, subcarpații şi Transilvania, toate dotate să se poată susține singure lungi perioade de timp –Transilvania fiind reduta naturală dotată în interior cu tot ce este necesar a face față unui asediu îndelungat unde se găseau de la fabrici de armament camioane, avioane, explozibili, combustibili etc.

    f. Au construit Canalul Dunăre Marea Neagră ca șanț antitanc împotriva invaziei dinspre sud pentru a se asigura accesul la mare iar flota asigura posibilitatea spargerii oricărei blocade

    PRIVITOR LA BISERICĂ ORTODOXĂ ROMÂNA

    1) agenţii Mafiei Internaţionale

    a. au încarcerat mii de preoţi şi călugări

    b. au ucis 2,500 de preoţi în închisori până în 1964

    c. după 1989 fiind opriţi de a ataca direct întrucât pretextul schimbărilor a fost o presupusă libertate, au schimbat tactica dar scopurile rămânând aceleaşi din anii post belici: utilizează statul preluat integral din nou de Mafia Internațională la 1989 pentru a ataca biserica prin aplicarea de obstrucțiuni funcţionale, blocarea banilor pe care statul este obligat să îi dea în schimbul furtului masiv de patrimoniu comis de stat prin secularizarea la 1863, alterarea cadrului legislativ pentru a submina structura societăţii romaneşti prin legalizarea homosexualităţii, slăbirea cadrului juridc pentru apărarea copiilor, promovarea perversiunilor sexuale şi a formelor alterate de familie, blocarea inițiativelor de menţinere a firescului şi naturalului, prin organizații private susţinute tot e stat care atacă toate valorile prin calomniere in abundență și minciuni cu care ei umplu spațiul public.

    2) gruparea Bodnăraș-Dej-Ceausescu

    a. deşi au fost dărâmate 20 de biserici şi o mănăstire (Văcăreşti), acesta rămâne un caz deschis spre studiu pentru descoperirea adevărului, respectiv adevăraţii autori ai distrugerilor

    b. au acţionat paradoxal invers în sute de cazuri în care s-au făcut excepţionale eforturi de salvare, consolidare, renovare şi extindere de biserici şi mănăstiri.

    c. În cazul Bisericii Sf Vineri ştim că a fost distrusă la ordinul dat clandestin de Moses Rosen pentru că domina principala Sinagogă din Bucureşti. Ca represalii, sinagoga să fost înconjurată de blocuri în anii 1980-1989 de nu se mai vede de loc. S-a construit recent biserica Sf Vineri Nou nu departe de piaţa Sf Vineri în spatele Tribunalului Bucureşti. Nici nu s-a terminat construcţia bisericii şi mafioţii au început construcţia de blocuri şi birouri în jurul ei aflate în curs de edificare, ca represalii la represalii. (textul este scris în mai 2017)

    d. Au menţinut o relație apropiată, şi nu de puţine ori au fost acuzați de bolşevici că au ţinut o relaţie mult prea apropiată cu marii prelaţi ai Bisericii,

    e. Au permis desfășurarea evenimentelor religioase în mod tacit fără a le pună piedici

    f. Se cunoaşte ca Biserica Sf. Gheorghe din Galați a fost dărâmată prin tragerea cu remorcherele în Dunăre în 1962 la ordinul lui Constantin Dăscălescu având la acel moment funcţia de secretar al Comitetului de Partid Muncitoresc pe judeţ, pe care nu întâmplător îl găsim în perioada 1982-1989 prim-minstru. Apar dovezi că el şi oamenii din imediata să subordonare acţionau în secret împotriva ordinelor lui Ceauşescu.

    CONȘTIINȚA IDENTITĂȚII ETNICE A ROMÂNILOR, CULTUL EROILOR ŞI A MARILOR LUMINĂTORI DE CONŞTIINŢE, A MĂREŢIEI ROMÂNILOR,

    1) agenţii de sorginte estică şi vestică ai Mafia Internaţională au desfăşurat o campanie locală în perioada 1948-1964 şi după 1989 până în prezent, și în plan internaţional în toate perioadele pe lungimea a zeci de ani cu aceeași intensitate şi în prezent, campanie de deznaţionalizare, de ştergere a conştiinţei identităţii etnice a românilor, de denigrare şi calomniere a eroilor şi mărilor luminatori de conştiinţe şi persoanlitaților culturale şi patriotice omiţând cu grijă orice referinţă negativă despre reprezentanţii locali ai Mafiei Internaţionale implicați în sabotajul cultural efectuat de membrii Mafiei Internaţional adânc conspirați sub identităţi şi calităţi româneşti, în prezent campania fiind de cea mai mare intensitate cunoscută vreodată

    2) grupul Bodnăraş, Dej şi Ceauşescu au cultivat şi promovat amplu aspectele pozitive, prin toate mijloacele, de la cercetări arheologice, edificarea de muzee şi alte instituţii de cultura până la edificarea de construcţii publice de mare anvergură pe aplasamente centrale în toate localităţile pentru desfăşurarea de manifestare culturii tradiţionale, au împânzit tara cu monumente ale eroilor români, au susţinut creaţii de film istoric despre marile evenimente istorice şi au promovat cât s-a putut istoria autentică

    PRIVIND PATRIOȚII ROMÂNI

    1) Agenţii Mafiei Internaţionale

    a. În perioada 1944-1948 au înlocuit din funcţii toţi românii în mod special în organele de forţă pentru a putea ataca în 14 mai 1948 şi după, şi încarcera zeci de mii de patrioţi care ulterior enrom de mulți au fost exterminaţi de agenţii mafioţilor.

    b. Au asasinat toţi românii cu potenţial de a fi conducători fi în închisori fie când au avut oportunitatea inclusiv pe Bodnăraș, Dej, Ceauşescu şi foarte mulţi alţii

    2) Gruparea Bodnăraș-Dej-Ceausescu

    a. au eliberat deţinuţii politicii în 1964 care în proporţie de 90% erau legionari

    b. au redus drastic prigoana pe care continuau să o comită corpul de mafioţi rămaşi în instituţiile de forţă, in securitate cu precadere întrucât in astfeld e instituții conspiraera se poate afce mult mai facil.

    c. Au protejat, în măsura posibilităţilor de a o face clandestin, un mare număr de patrioţi care au putut supravieţui chiar şi până în prezent.

    PRIVIND CONDUCEREA STATULUI

    1) Agenţii Mafiei Internaţionale

    a. În perioada 1944-1948 au înlocuit din funcţii toţi românii cu agenţi ai Mafiei Internaţionale, de regulă evrei sub false identităţi romaneşti sau infractori de drept comun români sprijiniţi să acționeze ca paravan pentru mafioții străini.

    b. Au păstrat nişte români care dobândiseră cu răbdare o notorietate greu de compromis, între care şi pe Bodnăraş şi Dej, în spatele cărora mafioţii străini să se poată ascunde şi pe care să îi poată acuza de crimele comise de mafioţi.

    c. După pierderea parţială a controlului statului în 1964, au infiltrat instituţiile statului cu evrei conspiraţi adânc pentru a sabota activitatea patrioţilor, sabotarea conducerii patriotice s-a făcut până la cel mai înalt nivel, în perioada 1976-1989 chiar cei mai apropiaţi oameni de lângă Ceaușescu ajunseseră să fie slugi obediente ale Mafiei Internaţionale în cea mai mare conspirativitate. În prezent foștii șefi ai Securităţii şi ai contrainformaţiilor afirmă cu emfază că ei ştiau ce urma să se întâmple, că vom fi atacaţi şi în mod deliberat nu au informat pe Ceauşescu lăsând atacul să se desfăşoare fără nici o opoziţie. În perioada 1976-1989, sabotajul instituțiilor comis de străini a perturbat până la anihilare legăturile conducerii cu poporul atât cele informaţionale cât şi cele de distrubuție de hrană şi confort a poporului. Instrumentele principale utilizate de mafioţi clandestini au fost televiziunea, radioul, sistemul de distribuţie a bunurilor de consum şi confort, sistemul de export şi de distribuţie a energiei intern şi extern, domenii pe care au ajuns să le conducă integral şi conspirat controlând CSP-ul și firmele de comerț exterior.

    d. Întreg efortul de preluare a statului a fost focalizat pe reducerea calităţii vieţii poporului în ciuda marii bogaţii evidente pe care poporul o producea şi direcţionarea nemulţumirii către Ceauşescu care rămăsese singurul obstacol în preluarea statul de către Mafia Internaţională, în fapt singurul care mai apăra românii de atacul mafiot subversiv. Desigur, au mai fost şi alţii pe nivele mai mici care au fost anihilaţi la 1989 fie fizic pe loc precum Col. Trosca, Gen. Milea sau imediat precum Gen. Guşa fie simplu marginalizaţi şi compromiși prin presa şi zvonuri.

    e. Procedeele de eliminare a celor mai buni români care în anii 1944-1964 s-a făcut prin incarcerare şi exterminare fizică s-a făcut prin mijloace noi, după 1989, în baza experienţei din SUA, Europa de vest, Australia prin inducerea de practici autodistructive pe calea programelor de radio, TV şi filme, prin sărăcire financiară şi eliminarea posibilităţilor de supravieţuire independenţa, măsuri care au forţat românii, dintre care şi o parte a celor mai capabili, să emigreze cu milioanele.

    f. După 1989 au repus în toate funcţiile organelor de stat numai agenţi ai Mafiei Internaţionale: fie evrei cu false identităţi romaneşti fie infractori români organizați în masonerie, care este o organizatei evreiască pentru infractori neevrei sub strictă comanda evreiască.

    g. Toate eforturile patrioţilor în toată perioada celor 73 de ani de la finele celui de al doilea război mondial au fost fie oprite fie deturnate prin acţiunea evreilor adânc conspiraţi în interiorul populaţiei romaneşti unii şi de câteva generaţii având identităţi romaneşti, dar care au acţionat şi acţionează din interior împotriva românilor. Existenţa acestui grup nu a fost cunoscut şi nu este cunoscută de majoritatea românilor iar cei ce au aflat de ea, fie au fost ucişi precum Trosca şi alţii ecare nici nu ştim, fie au făcut pact de colaborare pentru beneficii personale şi au ajutat ca Ceauşescu să fie înşelat precum membrii proeminenți ai guvernului de sub Ceauşescu precum Prim ministrul Constantin Dăscălescu, prim Vice Prim Ministrul Gheorghe Oprea, Vice Prim Ministrul Ion Dincă, Şeful securităţii iulian Vlad, şeful adjunct la contraspionajului Filip Teodorescu, Generalul Victor Stănculescu şi mulţi alţi trădători adevăraţi. Nu politicienii activi de la 1989 încoace sunt adevăraţii trădători ci aceia pe care conducerea patriotică s-a sprijinit şi au permis mafioților internaţionali să îndepărteze pe patrioţi şi să preia statul român.

    h. În prezent se afla în curs de desfăşurare un genocid real comis împotriva poporului român, executat cu instrumentele statului şi al organizațiilor private de Mass Media, firme private în toate domeniile, în domeniile informaţional, alimentar, medical, toate, cu Stat cu tot, aflate sub aceeaşi conducere centralizată, acţiune prin care se produce o reală exterminare a românilor în conformitate cu ordinele date de conducerea Mafiei Internaţionale în 1848, da acum 170 de ani de când suntem exterminaţi prin diverse modalităţi – de la asasinarea patrioţilor individual păna la implicarea prin înşelarea a întregului popor în războaie cu care nu aveam de fapt nimic de a face.

    i. Procedeul principal al distrugerii Poporului Român este înșelarea prin MASS MEDIA, RESPECTIV PROGRAME DE RADIO, TV ŞI FILME şi prin INACŢIUNEA INSTITUŢIILOR STATULUI ÎMPOTRIVA ATACATORILOR.

    j. Românii sunt păcăliţi ca chipurile corupţia este flagelul de care suferim. ESTE O IDEE MINCINOASĂ. Fiind supuşi unui program de distrugere, nu de puţine ori corupţia anihilează efectul procedeelor de distrugere. Corupţia este un factor de împiedicare a genocidului împotriva românilor, de aceea au institut organ specializat de blocarea a acestei forme de apărare. În mod identic funcţionează sistemul de impozitare. ANAF, Garda Financiară, etc sunt instrumente de oprire a rezistenţei patriotice care se manifesta prin evaziune fiscală care este modul clasic al oricărui popor exploatat imperialistic de a sabota atacul în acest caz al statului român, în realitate un grup de crima organizată antiromâneasca condus de străini.

    2) gruparea Bodnăraș-Dej-Ceausescu

    a. au acţionat aşa fel ca să fie trimişi înapoi în URSS toți consilierii sovietici, în fapt agenţi evrei bolşevici kominternişti, ultima transa în 1964.

    b. au eliminat bolşevicii evrei vizibili din funcţiile de stat dar pentru a nu crea conflict cu URSS, nu i-au expulzat ci chiar le-au lăsat privilegiile prăduite după 1944.

    c. Au purces la un proces de românizarea a instituţiilor de forţă şi a statului în general.

    d. Acest proces a fost oprit şi inversat odată cu asasinarea lui Bodnăraş în 1976 pană când în 1989, conducerea patriotică a rămas fără nici un sprijin statal.

    Pornind de la fapte, se conturează o singură concluzie: a existat un grup de patrioţi strecuraţi cu greu între membrii Mafiei Internaţionale care au acţionat când au putut, cu enorme riscuri, în favoarea Poporului Român. Rezultatele lor au fost valoroase chiar esenţiale pentru Poporul Român, dar nu şi-au realizat scopul propus de a asigura stabilitatea realizărilor favorabile românilor.

    Pentru conspirarea scopului patriotic şi acceptarea în instituţiile mafiote, au declamat apartenenţa la ideologiile şi organizaţiile bolşevice în forma dar au acţionat în fapt concret, când au putut, complet contrar declamațiilor. Agenţii de propagandă şi influenţă ai inamicului utilizează declamaţiile patrioţilor pentru a îi calomnia în timp ce ascund față de popor faptele concrete. Acei mulți români intoxicaţi de propaganda in masa executată prin televiziuni, le ţin isonul propagandiştilor antiromâni şi menţin propaganda antiromânească vie şi inflamată.

    Mafia Internaţională nu a fost păcălită de manevrele înşelătoare ale patrioţilor. Mafioţii au acţionat pentru oprirea acestora mergând până la asasinat.

    Mafia Internaţională a reînnodat la 1989 cursul de distrugere al Poporului Român întrerupt de patrioţi la 1964.

    În prezent una din metodele de anihilare a patrioților din sistem este crearea de centre de fals patriotism instituţional în diverse servicii şi organe de stat unde falşi patrioţi conduc servicii pretins patriotice în care patrioţii autentici se zbat nedumeriţi ca nu fac prea mare progres. E uşor de detectat: ştim de 2,000 de ani: Sfânta Evanghelie după Matei 7. 20. “De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.”

    În scurta perioadă de după 1989 când s-a putut mişca mai liber, Biserica s-a mobilizat şi s-a consolidat în multe planuri, cu contribuţia esenţială a marilor patrioţi interbelici care au supravieţuit şi au întărit în toate planurile Biserica şi mai mult, au lăsat o moştenire şi o tradiţie de infinita valoare pentru noi şi viitor.

    Poporul român este un popor supravieţuitor.

    Cineva spunea cu 80de ani în urmă:” Totul constă în cunoaşterea inamicului şi când noi romanii îl vom cunoaşte, îl vom învinge¨
    Se vede ca nici patrioţii din perioada post belică nu prea au cunoscut inamicul nici cei din perioada de după 1989 nu îl cunosc, acesta fiind singura cauză pentru care nu este învins şi îndepărtat din Țara Noastră.

    Dar cum să îl cunoaştem? Este extrem de simplu, de aceea victoria ne este la îndemână.

    Care este motivul pentru care nu cunoaştem inamicul? Păi motivul pentru care nu îl cunoaştem este ca cei mai mulți dintre români au convingerea greșită că îl cunosc.

    De unde avem această convingere greșită? Păi din sursele de informații chiar ale inamicului.

    Care sunt acestea? Fără nici o excepţie, toate posturile de radio, posturile de televiziune şi filmele sunt deținute de inamic printr-un hățiș de firme din multiple state.

    Ce ni se spune şi arată prin aceste mijloace? Totul mai puţin adevărul.

    Ce se urmăreşte? Formarea de prejudecăţi.

    Cum se face asta? Direct în subconştient, cu ocolirea conştientului.

    Ce avem de făcut? Putem cunoaşte inamicul doar dacă nu ne mai luăm informaţiile de la sursele lui, respectiv neexpunerea nici măcar un minut pe an la programe de radio, tv şi filme.

    Câţi pot face asta? Foarte puţini acum dar din ce în ce mai mulţi reuşesc să se autodisciplineze să se sustragă intoxicării informaționale şi sa descopere gradual adevărul din alte surse.

    Din ce surse se poate găsi adevărul/Păi din surse statice, care se supun examinării atât timp, uneori chiar zile şi luni chiar ani, cât este necesar pentru a se stabili fără echivoc dacă o informaţie este adevărată sau falsă.

    Precum a fi informat nu este egal cu a cunoaşte adevărul, informarea abundența de informații nu este calea de cunoaştere a adevărului. Cantitatea informaţiilor este contraproductiva, cu rare excepții, abundența informațiilor împiedică cunoașterea adevărului, orice post de televiziune este dovada vie a acestui fapt.

    Pentru cunoașterea adevărului, unica condiţie este puritatea informaţiilor.

    Acesta este motivul principal pentru care Biserica Ortdoxă Română este atacată cu prioritate maximă de către Mafia Internațională. Acel motiv care constă din faptul că în învățăturile curate ale lui Hristos ale Noului testament cu precadere, găsim tot ce se poate ști despre inamic, modurile, formele de manifestare ale răului, soluțiile de apărare, facem legătura cu Dumnezeu și desigur cu toți sfinții care veghează asupra noastră și tot acolo gasim ce trebuie să știm pentru a lua măsurile preventive prin care se poate opri actunea forțelor malefice asupra Lumii, asupra Poporului Român, familiilor noastre și nouă înșine.

    Doamne, ajută!

    Post Scriptum : Patrioțí binecunoscători mă corectează gingaș si completează astfel:

    “Românii care au fost în Kosovo ca militari au fost primii care au rupt rîndurile.

    Toate trupele internaţionale au fost trimise în Kosovo ca să îi păzească pe criminalii albanezi de minoritatea sîrbă ortodoxă.
    Românii au priceput în cîteva ceasuri despre ce e vorba şi s-au organizat în jurul bisericilor şi mănăstirilor ortodoxe, pe care le-au apărat cu preţul vieţii.

    La vreo cîteva săptămîni şi celelalte trupe au început să urmeze modelul românesc. După cîteva luni, toate trupele KFOR din Kosovo au făcut ceea ce trebuia: s-au constituit tampon între majoritatea albaneză criminală şi minoritatea ortodoxă sîrbă.
    Îmi povesteau nişte sîrbi că românii mulgeau vacile, coseau iarba, aduceau de mîncare la o mănăstire de maici unde mai rămăseseră cîteva bătrîne, etc, etc.

    Românii au fost cei mai iubiţi militari din Kosovo de după 1999. Întrebaţi-i pe sîrbii care ştiu ce s-a întîmplat.”

  2. Nicu Cohen says

    nteligenta desi este prezenta in stadiile infantile ale romanilor se pierde pe masura ce romanul se maturizeaza si devine o ” maladie ” rara la adultii romani .Parca le blocheaza ceva mintile la maturitate , devin sclerozati , incapabili sa rationeze logic . Profesorul Wilhelm Reich , bucovinean de origine . spunea in cartea sa -Psihologia Maselor in Societatile Fasciste (ca a noastra ,societate corporatist fascista ) că bazat pe observatiile clinice ale germanilor , el cu acuratete definea lipsa lor de capacitate de discernamint , incapacitatea de auto informare asupra drepturilor lor naturale , de lipsa lor de coeziune si in consecinta de incapacitate de auto regulare individuala in societate ,ceea ce ii determina sa urmeze politici irationale guvernamentale pina in iad . Acelasi lucru il avem si in Romania . Poporul este dezinformat sistematic de catre stabilimentul politic . Frica cea mai mare a stabilimentului este ca nu cumva poporul poporul sa afle care Dreptul de a REFUZA regulile/legile propuse de regimul corporatist , practic are dreptul de a refuza Contractele / Legi si de a le ABROGA sau NEGOCIA la nivel de individ in Scriptam . Groaza regimului este ca nu cumva poporul sa se organizeze in afara sistemului si sa ii paralizeze Agenturile prin care kontroleaza , paraziteaza si extortioneaza natiunea ..Foarte putini sint cei care au Capacitatea de a realiza ca sistemul este bazat pe minciuna si inselaciune si mai putini sint cei care inteleg modalitatile functionarii obfuscatio ale sistemului Corporatist matrix / matrioska al minciunii si exploatarii lor . Sistemul vrea , insista , ca natiunea sa se scufundam moral , nu sa se ridice educational si spiritual . Vestea buna este ca Drepturile naturale individuale -ingenuitas suis juris – exista , sint consemnate in Dreptul Roman si indiferent ce face regimul nu poate schimba aceasta realitate . Salvgardarea natiunii valahilor nu va veni decit daca vor fi educati cum sa utilizeze Instrumentele Legale prin care sa isi apere interesele naturale de existenta . Realitatea Naturala este ca aceste notiuni abstracte induse obfuscatio ,cu scop de coborire in statut social (capito deminutio maxima ) numite Legile regimului , devin NULE atunci cind lovesc in interesele Individuale ale valahilor , iar regimul devine automat uzurpator si pierde capacitatea de reprezentare a natiunii din cauza Tradarii intereselor individuale ale conationalilor …

  3. JE says

    “Sincer, eu nu cred că pe Iohannis l-a dus capul să fure. Asta ar contrazice tot ceea ce cred eu despre el sau ar fi și mai rău.”

    Este un mare hot si un impostor iar tu esti total desprins de realitate!

    – Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German
    http://www.justitiarul.ro/jaf-imobiliar-la-sibiu-retrocedari-ilegale-catre-fdgr-succesor-al-organizatiei-naziste-grupul-etnic-german-i/

    – Cum au zburat de pe Aeroportul Sibiu peste 100 de milioane euro. Un gheșeft al primarului Klaus Iohannis, în colaborare cu fostul șef al CJ, Martin Bottesch
    http://www.ancheteonline.ro/2014/09/cum-au-zburat-de-peaeroportul-sibiu-peste-100-de-milioane-euro-un-gheseft-al-primarului-klaus-iohannis-in-colaborare-cu-fostul-sef-al-cj-martin-bottesch/

    – Ce dimensiuni are tunul lui Klaus Iohannis
    http://www.corectnews.com/politics/ce-dimensiuni-are-tunul-lui-klaus-iohannis

    – Schimbarea la față a Grupului Etnic German din România
    http://www.cotidianul.ro/schimbarea-la-fata-a-grupului-etnic-german-din-romania-296207/

    – Klaus Iohannis, beneficiar de case și proprietăți naziste
    http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-beneficiar-de-case-si-proprietati-naziste-296186/

    – Duplicitatea lui Klaus Iohannis
    http://www.cotidianul.ro/duplicitatea-lui-klaus-iohannis-296182/

    – Grupul Etnic German, o afacere uriașă, mai ales după interzicere. Istoria unei organizații din care se revendică și Iohannis (I)
    http://www.cotidianul.ro/istoria-unei-organizatii-din-care-se-revendica-si-iohannis-i-296260/

    – Grupul Etnic German, o afacere uriașă, mai ales după interzicere. Istoria unei organizații din care se revendică și Iohannis (II)
    http://www.cotidianul.ro/istoria-unei-organizatii-din-care-se-revendica-si-iohannis-ii-296316/

    – Expropierea Românilor Şi Scopul Final: Transilvania, Numai Pentru Proprietari Unguri Şi Germani, Românii În Gazdă!
    http://www.justitiarul.ro/marea-conspiratie-a-expropierii-romanilor-si-scopul-final-transilvania-numai-pentru-unguri-si-germani/

    – Orașele Transilvaniei, sub amenințarea retrocedărilor. Scolile restituite bisericilor maghiare, purificate de elevii romani
    http://www.ancheteonline.ro/2014/03/orasele-transilvaniei-sub-amenintarea-retrocedarilor-scolile-retrocedate-bisericilor-maghiare-purificate-de-elevii-romani/

    – Profesorul Ioan Sabău Pop: „Este o tendinţă dirijată ca românii să fie scoşi din toate centrele mari ale Transilvaniei”
    http://www.justitiarul.ro/12241-2/

    – Un sfert de secol de retrocedări ilegale
    http://www.formula-as.ro/2014/1127/spectator-38/un-sfert-de-secol-de-retrocedari-ilegale-18017

  4. simona says

    Ce ati patit de nu mai scrieti?Daca sunteti in depresie, sus capul, degetele pe tastatura, spatele drept si… la lupta!Cu totii suntem in depresie, daca asta va incalzeste cu ceva.Cu totii suntem frustrati, soareci pe roata, pesti in acvariu.Prizonieratul exista si dincolo de gardul inchisorii.Asa ca, fiti raul necesar, de dincolo de gard suntem gata sa va combatem cu argumente infailibile, acesta este farmecul acestui blog pe care l-ati construit cu talentul dat de Creator.Scoateti sabia cuvintelor, va provocam la duel!
    Hristos a inviat!Asteptam raspunsul crestinesc…

  5. virginius says

    sa va spun un secret…..
    nu admit in imaginatia mea decat femei frumoase

  6. virginius says

    inca ma mai amuz…ati fost de nota 10…fara ironie si fara directie…e asa de viata…poate o glumita
    o domnisoara draguta la intrare(nu conteaza, doar ca scena): domnule Sorin Ovidiu Vantu, ati avut vreo treaba cu….
    SOV: domnisoara……putin respect
    cand vreu sa ma amuz …….ma amuz rau…..sinceritatea este ceva complicat

  7. Dan Constantin says

    Buna ziua…este 15 04 2017 ..maine este Sarbatoarea de Paste..am inceput sa ma uit la videoclipurile dumneavoastra pe youtube..prima data mai mult in gluma,ce este drept..pana am vazut ca in spatele unui om pictat in diferite feluri gasim si niste modele si repere…ce sa va spun..m.ati facut sa intru pe blog…nu ca in cazul multora de a se imbogatii sau face niste banii..sincer am intrat doar poate m.ai pot invata ceva de la dumneavoastra cat inca mai putem..ce sa va zic..va urez un paste linistit si in pace:)si apropo…haideti cu o carte ceva..auzisem ca scrieti ceva:)..sper sa ne auzim vreodata :)fata in fata:)

  8. Vlad says

    Sper ca sunteti bine….n-ati mai scris de multisor.
    Paste fericit va doresc si sanatate!

  9. Simonetta says

    Paste luminat si sarbatori fericite tuturor ! Sanatate , credinta si spor la scris domnului Vintu !

  10. Vanghelie says

    Domnule Vantu am o intrebare pentru dumneavoastră daca puteți sa Spune-ți in următoarea postare pe blog . Ce parere aveți despre partidul romania unita ? Va mulțumesc

  11. Petrache says

    Ce oameni curați erau pe-atunci…între timp ne spurcăm unul pe altul cu zâmbetul pe buze

  12. Simonetta says

    Dl.Nicu , multumesc pentru lamuriri. Cu ani in urma luam lectii de inot ca sa trec Dunarea. Apucasem sa vad lumea libera si nu m-am acomodat cand m intors in tara, la ratie si cozi interminabile.Nu m-au prins granicerii , ca s-au prins parintii inaintea lor, dupa ce m-au lasat sa ajung aproape de tinta…nici lor nu le-a venit sa creada ca vorbeam serios. Am plecat iar in libertatea pe care mi-o doream, in primavara lui 1990. Realizand tot ce vroiam. De nicaieri nu plec cu mai multa bucurie ca plec, ca din Bucuresti si nicaieri nu ma intorc cu mai mult dor ca in acest oras in care m-am nascut eu si au trait si strabunicii din partea mamei…
    Vorbiti de fascism, pei Erdogan i-a facut pe unii fascisti si s-au ofuscat mai multe tari din ue. Sa cred ca gura pacatosului adevar graieste ? In tari in care au intrat cata frunza si iarba felurite natii cu mana intinsa, doi ministri tiurci au fost trimisi inapoi cu coada intre picioare. Incredibil ! Curzilor li se permit manifestatiile in ue si turcilor nu. ….O fi bine sa aruncam cu cuvinte ( si probabil si cu pietre in viitor) in paznicul care ne tine valul migrator? Cica da, ca ala a primit bani sa-i tina . Pe cine acuzam daca vin zburdand catre noi ? ? Mi-e groaza sa ma gandesc…..Sarmanii oameni fara tara, suflete chinuite, dar care pot face mult rau…..ca si ei au fost chinuiti si invrajbiti. ..
    Multumesc pentru ce ati scris referitor la dieta vegetariana. Sper sa reusesc incet, incet, sa renunt de tot la consumul de carne….dar ce ne facem cu usturoiul ala mare cat piersica de la care o sa ne creasca coada ???☺

    • Nicu Cohen says

      Interzicem produsele Modificate Genetic si abolim Codex Alimentarius prin referendum . David Suzuki a zis ca cine nu isi da seama ca produsele modificate genetic ne distrug sanatatea ori e prost , ori e corupt de marile corporatii .

  13. Danny Montana says

    Buna ziua!

    Am descoperit de curand blogul dvs, l-am citit de la A la Z atras fiind de stilul direct, ironic dar, totodata, punctual de a expune niste probleme. Astfel, am constatat ca o parte dintre ideile pe care mi le-am format de-a lungul timpului sunt intr-o aproximativa concordanta cu ale dvs.

    E vorba de proiectul de tara de care ati tot vorbit. Si eu cred ca prima masura ce ar trebui luata este reorganizarea teritoriala. Subiectul a a fost atins foarte putin in campania prezidentiala din 2014, apoi a disparut cu desavarsire. De ce? Pentru ca actuala configuratie permite perpetuarea sistemului. Pentru ca suntem comozi si ne place confortul.

    Eu as merge pe cele 8 regiuni de dezvoltare. Si as acorda fiecarei regiuni un Consiliu si un Presedinte al Consiliului Regional, adica un guvernator local care sa aiba conducerea regiunii in mana. Va fi mult mai usor de lucrat cu 8 conducatori locali decat cu 41. Plus ca alegatorii vor putea exercita o presiune mai mare asupra lor pentru ca vor fi mai vizibili. Astfel, daca Oltenia, de exemplu, vrea conducere locala PSD o poate avea. Daca alta regiune vrea PNL o poate avea. Si astfel, la nivel central, ar obliga partidele la colaborare. Circul mediatic in care se injura niste asa-zisi lideri politici nu aduce niciun beneficiu cetateanului. A apus epoca in care oamenii votau pe ala mai bun la caterinca. Asa ar fi simplu: ai 4 ani in care trebuie sa ne dezvolti regiunea. Nu ai reusit? La revedere, drum bun!

    Iar la nivel national as merge pe varianta unui Parlament unicameral si un Guvern central condus de un Cancelar cu numar limitat de mandate si un Presedinte cu atributii onorifice. Organizarea interna a Germaniei ne poate inspira.

    Vorbeati de mari proiecte. Da, sunt de acord. Fiecare guvernator local trebuie sa prezinte doua-trei proiecte de mare anvergura pe care sa le realizeze. Autostrazi, linii de cale ferata modernizate etc. Infrastructura trebuie imbunatatita urgent.

    Din punct de vedere economic, guvernul central trebuie sa vina cu un pachet de masuri ferme care sa stimuleze agricultura la maxim. Posesorii de farame de pamant sa fie invatati cum sa se asocieze si cum sa se organizeze pentru productii record. De asemenea, cred ca ar trebui reinfiintate fabrici pe domeniul agricol. Fabrici de conserve, de exemplu. Statul trebuie sa investeasca in aceste fabrici. Automat s-ar crea locuri de munca.

    Turismul, dupa ce infrastructura va fi pusa la punct, trebuie promovat excesiv in afara granitelor pana ce vom fi sufocati de oameni de pe tot mapamondul.

    Sigur, aici e vorba de o prezentare succinta, incompleta, a ceea ce imi imaginez eu ca poate realiza Romania. Nu doresc sa plictisesc, m-as bucura daca rabdarea nu v-a parasit pana la finalul istorisirii mele.

    Cu stima,
    D.M.

  14. simona says

    Va place sau nu, Johanis este liderul.La Roma a stat intre Merkel si Holand in poze.Avem un prim ministru cuminte, ascultator, care pune in aplicare Programul de guvernare.Avem un Dragnea cuminte, ascultator, care va scapa de inchisoare tocmai datorita calitatilor sale.Avem un ministru al Justitiei, cuminte, ascultator, care nu va cere demiterea lui Kovesi si Lazar, pentru ca va pune in balanta erorile comise cu lupta anticoruptie, iar talerul luptei este mai greu.Pana ce liberalii nu-si vor gasi un lider, nu se va intampla nimic.Ciolos va fi director SIE, iar Kovesi viitorul presedente al Romaniei.

    • Nicu Cohen says

      KLAUS IOHANIS nu este liderul românilor , ci CEO , chief executive officer , al Corporatiei ROMANIA .
      România numai este stat national din 1991 ci legal este Corporatie cu economie pe Datorie Debt Economy (cu rating de Corporatie acordat corporatiei ROMANIA ) creata fraudulos prin obfuscatio de tradatori care au uzurpat puterea legala prin asasinarea conducatorului legal al statului national România tovarasul Nicolae Ceausescu .
      Instrumentul Criminal prin care s-a facut acest lucru este
      LEGEA Nr. 28 din 15 martie 1991 pentru acceptarea de catre Romania a Acordului (Statutului) privind Corporatia Financiara Internationala (C.F.I.) ”
      http://www.legex.ro/Legea-28-1991-1935.aspx Care aveati cunostiinta de acest instrument legal prin care tara noastra Romania a fost predata corporatiei BIRD ,Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare – (International Bank for Reconstruction and Development ) , subordonata Word Bank , subordonata Federal Reserve .
      Astfel s-a creat Corporatia Romania .. Acesta Corporatie nou creata – Corporatia Romania i-a expropriat pe romanii si si-a insusit in proprietate prin asazisa Privatizare …………………… c) Preşedintele corporatiei, functionarii şi personalul corporatiei, în exercitarea funcţiei, datoreazã intreaga rãspundere corporatiei şi nici unei alte autoritãţi………..”
      “Secţiunea 5
      Imunitatea arhivelor – ….Arhivele corporatiei vor fi inviolabile….
      ………………………………………………………………………………………………………………………….
      Restul corporatilor create sint corporatii instrumente ale acestei prime corporatii …corporatiile Presedentia , Guvernul , Ministerul Justitiei (ministerul crimei organizate ) , DNA ,ANAF -extortionisti in afara Constitutiei care utilizeaza teroare si coercion pentru a fura banii indivizilor liberi , Politia , DIICOT ,mascatii ,mercenarii ,contractorii etc
      Acest sistem corporatist in care traim se numeste sistem corporatist fascist ,unii ii zic matrix si cred ca provine de la matriosca , adica sistem concentrationar consferic , in care individul este cel mai mic si in jurul lui s-au creat garduri de sarma ghimpata din legi frauduloase destinate exploatarii lui .
      Fascismul nu este rasism si nici nationalism ,cum fals este prezentat , ci un sistem economic de exploatare a poporului prin instrumentul teroarei .
      https://mises.org/library/fascism-current-political-and-economic-system

      Fascism Is a Current Political and Economic System
      Individual rights, and the individual himself, are strictly subordinate to the coporate state .Total slavery .
      USA este stat fascist , Romanica este stat fascist , iar clestele teroarei se stringe pe zi ce trece .
      Fostul stat America a disparut la 1872 fiind subtil inlocuit cu Corporatia USA (capito diminutis maxima )The Corporatization of America
      John Ikerd
      Professor Emeritus
      University of Missouri
      Care sinteti curiosi puteti sa cititi , e informatie cunoscuta si accesibila liber …United States Corporation Company · 2711 Centerville Road Suite 400, Wilmington, DE 19808

  15. Vanghelie says

    In romania ne trebuie cineva care sa conducă tara ,,cu o mâna de fier” , ne trebuie cineva capabil si sa-si impună punctul de vedere . Eu unul consider ca nu avem nevoie de 500 de prosti care sunt in parlament ci de câțiva oameni buni . Mie unul cel mai bun sistem care mi-a plăcut a fost cel nazist . Sincer nici nu cred istoria scrisa pentru ca sunt sigur ca istoria a fost scrisa de învingători si naziști au fost scosi țapi ispasitori . Sincer apreciez ce a facut Hitler pentru poporul german si cat de înfloritoare a fost economia tării in timpul dictaturii lui . Asa ceva ne trebuie si noua romanilor un dictator bun cu care sa ne mândrim si sa-i curete pe toți care ne-au furat tara . Dupa mine Traian Băsescu a vândut tot a avut langa el pe bercea mondial țiganii ca bercea mondial trebuie puși la munca forțata , ala nu stie sa scrie sa citească si are milioane de euro si cati tigani nu sunt asa din furat care nu stiu pe ce lume trăiesc . Mulțumesc domnule Vantu pentru blogul care l-ați facut acum l-am descoperit din întâmplare si o sa il citesc pe tot .Clipurile de pe YOUTube le-am urmărit pe toate si dupa părerea mea sunt de acord Cu dumneavoastră . Sa aveți o zi buna

    • Nicu Cohen says

      Amice , nici o dictatura nu a fost nici viabila si nici durabila si cu atit mai putin a servit interesele poporului .Puterea corupe iar puterea absoluta corupe absolut ..
      Dictatorul reuseste doar sa creeze o iluzie in jurul lui , o imagine falsa fiind in final tradat si ucis de cei din jurul lui .Vlad Tepes a fost ucis de cei din jurul lui , Antonescu a fost matrasit de cei din jurul lui , Ceausescu a reusit sa fie dictator dar a reusit si marea si aproape imposibila performanta sa nu aiba nici un prieten …Prietenii te scapa la greu . O stiu din propria experienta .Imi aduc aminte odata prin “83 ,lucram picol la Hanul lui Manuc si un individ , un bisnitar de pe Covaci , vine la mine speriat zicindu-mi ..ajuta-ma frate , militia ma asteapta la poarta si alta iesire nu stiu ..norocul lui ca dadu-se de omul potrivit ….ii zic , hai vino dupa mine , si l-am scos prin tunelul subteran pe unde scoteam gunoiul ….care dadea in hala …sa vezi bucurie pe ala ..la plecare mi-a dat o albastra cu Balcescu …. fraierii militienii au asteptat la poarta gindind ca ala n-are pe unde sa scape , doar zburind …..sau daca ai prieteni . Pe mine m-au ajutat un tigan din Girla Mare la Dunare sa trec granita in “88 ,nu era usor sa treci prin terenul cu alarme in miez de noapte .
      Un lider trebuie sa se impuna prin capacitatea de a dovedii ca ideile lui sint bune pentru natiune ,prin curaj si prin capacitatea de a-si face prieteni . O mie de prieteni putin ,un dusman , prea mult .
      Nazismul a servit doar Vaticanului care l-a creat si sponsorat pe Hitler . Hitler a fost un dusman al poporului german si misiunea lui a fost sa distruga poporul german ,iar rolul jucat de el a fost un teatru .Numele lui real era Adolf Jacob Hitler si a fost un sionist frankist ..Sur cette fiche des Renseignements Généraux que le magazine Sciences et Avenir a publié en mars 2009, on peut clairement lire le deuxième prénom d’Hitler …. Jacob.
      http://www.alterinfo.net/Le-secret-d-Adolf-Jacob-Hitler_a45347.html
      Adolfus Jacob* Hitler
      Also Known As: “Manitou”, “Wolff”, “Herr Wolff”, “der chef”, “the Fuhrer”, “Adi (when he was a child)”
      Birthdate: April 20, 1889 (56)
      Birthplace: Braunau am Inn, Upper Austria, Austria
      Death: Died April 30, 1945 in Berlin, Germany
      Cause of death: Suicide by Cyanide poisoning and self-inflicted gunshot wound
      Place of Burial: Cremated
      Immediate Family:
      Son of Alois Hitler, Sr. and Klara Hitler
      Husband of Eva Anna Paula Hitler
      Brother of Gustav Hitler; Ida Hitler; Otto Hitler; Edmund Hitler and Paula Hitler / Wolff
      Half brother of Alois Hitler, Jr. and Angela Franzska Johanna Hitler
      Occupation: Nazi Leader, Landsfader och fredsivrare
      Managed by: Lauri Kreen
      Last Updated: February 5, 2017
      https://www.geni.com/people/Adolf-Hitler/6000000008260736732
      ………………………………………………………………………………………………………………………….
      Eu cred ca trebuie investit in informarea si educatia poporului . Odata creata o ideologie care sa uneasca indivizii natiunii , urmeaza si intelepciunea si suveranitatea -ingenuitas si prosperitatea si urmarirea destinului de avatari ,fiinte spirituale , constiinte cosmice ………………nu doar stomace cu picioare .

  16. Simonetta says

    Intr-adevar, dl Nicu, Avram Iancu a fost avocat. Stiam asta din timpul scolii. Iar dvs.scrieti bine, le vedeti bine si inteleg ca ati renuntat sa mai mancati carne. Cum ati facut? Eu am reusit doar 27 de zile chestia asta. Salam nu mananc , nici pui sau alte zburatoare 😆, dar in rest, cam de 2 ori pe saptamana , mai gresesc… .Oricum, spor la scris !

    • Nicu Cohen says

      Nu numai Avram Iancu dar si Zelea (Zelenski ) Codreanu a fost avocat . Deci concluzia este clara ca , cunoasterea Codului legalistic este o cheie care poate ajuta la rezolvarea multor probleme sociale .Bineinteles ca nu poate rezolva toate problemele ,pentru ca stabilimentul nu tine cont de moralitate cind e vorba de interesele lui . Crima este un instrument folosit cu regularitate de stabiliment drept instrument fraudulos sau extrajudiciar . Totusi intelegerea Codul si decriptarea – Dreptului Roman -Roman Lex care este folosit in justitie o consider deosebit de importanta . Observati ca ni se impuiaza capetele cu showri imbecile , cu fotbal ca pe copii timpiti , cu filme violente si supra sexuale sau cu religie destinata manipularii bunei credinte si a unei bune naturi a oamenilor cinstiti din fire ,dar utilizata in interesul stabilimentului nu al naturii si societatii cum ar fi trebuit . Din copilarie pina in mormint ne tin in stress si ocupati ( ca pe soarecii lui Bula ) dar nici scoala si nici mass media nu pomeneste nimic despre Drepturile Naturale ale Individului .Zero ! Evident pentru manipularea si exploatarea cu usurinta a maselor ignorante . Aud multi cerind sistem medical gratis , dar nimeni nu cere Justitie gratis , ca o componenta de baza a unei societati civilizate .Justitia se Vinde si se vinde scump ! Aici e crima capitala a sistemului in care traim azi in Romania …Nimeni nu face eforturi sa inteleaga Justitia , Legile si Metoda de aducere in existenta , de Interpretare si Aplicare a acestor instrumente .Avind in vedere ca in Romanica functioneaza Dreptul Roman , hai sa dau niste exemple :—ROMANIA este un nume arbitrar dat statului Valahia in secolul IX , pentru colonizarea lui de catre Vatican / Imperiul Roman de Apus si pentru decaderea din drepturi si Exproprierea poporului original -poporul valah -Numele valah a fost inlocuit cu RUMÂN – care inseamna iobag , șerb -https://dexonline.ro/definitie/rum%C3%A2n
      2- Statutul Social – romanii se nasc sclavi -capitis deminutio maxima -conform roman lex – numele lor este inscris cu litere capitale -SORIN OVIDIU VINTU – nascut sclav ,decazut din toate drepturile
      ( Dictionarul Black’s Law Dictionary, Oxford English Dictionary explica :
      Capitis Diminutio Maxima (a maximum loss of status through the use of
      capitalization, SORIN OVIDIU VINTU – The highest or most comprehensive
      loss of status. This occurred when a man’s condition was changed from one of freedom to one of bondage, when he became a slave. It swept away with it all rights of citizenship and all family rights.
      Diminutio. Lat. In civil law. Diminution; a taking away; loss or depravation .
      ………………………………………………………………………………………………………………………
      Intr-o societate libera numele conform legii ,numele individului trebuie scris in toate documentele numai cu mâna , cu stilou cu cerneala neagra – iar linga nume trebuie mentionat obligatoriu statutul social
      Ex: sorin ovidiu vintu ingenui suis juris – om nascut liber care are dreptul de a-si face singur legile ,de a negocia orice regula sau contract social
      – capito deminutio minima -Legal este foarte important aceasta forma de inscriere a statutului . Este un cod – este diferenta din sclav si om nascut liber .- ingenui .A-ti auzit vreodata pe cineva spunindu-va catermenul legal de om liber este -ingenui ? Cel mai probabil ca nu ,pentru se doreste ascunderea adevarului statutului legal al indivizilor si tinerea lor in sclavie fara acestia nici macar sa nu stie , sa nu isi ceara Drepturile Naturale .
      http://www.religiousword.com/wp-content/uploads/Capitus-Diminutio-Minima.pdf
      …………………………………………………………………………………………………………………………
      Referitor la dieta vegetariana . Este dieta naturala a omului . Exista mai multe explicatii care demonstreaza ca dieta vegetariana este dieta cu care am fost conceputi de Creator sa functionam pentru a atinge nivelul cel mai ridicat de sanatate fizica si capacitate a constiintei , de prelucrare a informatilor si evaluare a realitatii .
      Carnea este cadavru .Practic am renuntat la consumul de carne cind am reaizat ca mancam cadavre . Animalele sufera si ele de cancer , tuberculoza , au paraziti , in momentele mortii organismul lor se umple de hormonul adrenalina numit si hormonul mortii …Toate acestea intra in organismul nostru in momentul cind le mancam , afectindu-ne organismul , introducind acele boli si virusi in noi . Adrenalina din carnea animalului omorit nu dispare ci ne creaza starea de confort , fiind un drog , neintelegind ca acel confort se bazeaza pe toata suferinta si durerea din clipele mortii acelui animal .Practic dorinta de a manca carne este dorinta de a avea acea senzatie produsa de adrenalina din cadavrul animalului , deci oamenii sint adicted /sclavii acelui drog care intr-un mod pervers a intrat in dieta oamenilor …Biblic exista niste explicatii a unor imperecheri dintre demoni si oameni in urma carora s-au nascut oameni care se hraneau cu cadavre , desi recomandarea divina ar fi fost dieta vegetariana ..geneza 1:29 29 Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră…
      Se stie ca conflictele inter umane , razboaiele sint provocate de consumul de carte care stimuleaza agresivitatea si violenta -Lev Tolstoi . Unii ating un nivel de constiinta si reusesc sa isi controleze pornirile agresive din ADN altii se lasa in voia lor si refuza elevarea spirituala ..Cineva a spus odata …in momentul in care constiinta se dilata numai poate reveni la dimensiunea initiala .

        • Nicu Cohen says

          Corectez formularea ,nu am citit atent si am gresit .Legal conform Roman Lex – capito deminutio minima

          Sorin Ovidiu Vintu ingenui suis juris –

          In traducere ,om nascut liber din parinti liberi care are dreptul de a-si face singur legile si de a negocia orice regula sau contract social si nimeni nu are dreptul sa-i faca sau sa-i impina legi fara acordul lui .

          http://www.religiousword.com/wp-content/uploads/Capitus-Diminutio-Minima.pdf

          Capitis Diminutio Minima (a minimum loss of status through the use of
          capitalization, e.g. John Doe) – The lowest or least comprehensive degree of loss of
          status. This occurred where a man’s family relations alone were changed. It happened
          upon the arrogation [pride] of a person who had been his own master, (sui juris,) [of his own right, not under any legal disability] or upon the emancipation of one who had been under the patria potestas. [Parental authority] It left the rights of liberty and citizenship
          unaltered. See Inst. 1, 16, pr.; 1, 2, 3; Dig. 4, 5, 11; Mackeld. Rom.Law, 144.
          Sui iuris, commonly also spelled sui juris, is a Latin phrase that literally means “of one’s own laws”. In civil law the phrase sui juris indicates legal competence, the capacity to manage one’s own affairs (Black’s Law Dictionary, Oxford English Dictionary). It also implies someone who is capable of suing and/or being sued in a legal proceeding in their
          own name, without the need of an ad litem. – LAWYER
          ……………………………………………………………………………………………………….
          Sorin Ovidiu VINTU – numele primite la nastere cu litere mici ,iar numele de familie cu litere capitale ,decadere medie din drepturi
          Capitis Diminutio Media
          …………………………………………………………………………………………………………
          SORIN OVIDIU VINTU – Litere capitale decadere totala din drepturi Capitis Diminutio Maxima
          ……………………………………………………………………………………………………….
          http://www.religiousword.com/wp-content/uploads/Capitus-Diminutio-Minima.pdf
          Nu sint avocat , nu am studii juridice , de acea recomand fie studiul mai aprofundat , fie consultarea unui avocat inteligent si cinstit ,specie rara .

      • JE says

        1. Referitor la statutul de cetatean sclav: Ai dreptate.
        Din pacate sunt putini care realizeaza acest lucru si sunt pur si simplu timorati cand vine vorba de a renunta la sclavie si a-si dori libertatea si independenta. Sa fii liber si independent inseamna sa-ti asumi responsabilitati pentru tine insuti si sa fii ca un cerb in padure. Majoritatea oamenilor au reflexul contitionat in sange si sunt dresati exact in acelasi mod in care Pavlov si-a dresat cainii, si in loc sa fie cerbi in padure prefera sa fie boi in iesle. Atata vreme cat papica si caldurica vine la ore fixe, trecem cu vederea macarea proasta, munca (cel putin 40 de ani de zile), conditiile de trai mizere si bicele pe carca. Traiasca comunismul si socialismul care le bantuie vietile si sufletele!

        Mai sunt cate unii care se trezesc, dar nu pe la noi.
        Faceti-va timp si urmariti:
        – UNGRIP-Scăpat din gheare
        https://www.youtube.com/watch?v=SnEzZsUTqzo

        – Strawman – The Nature of the Cage
        https://www.youtube.com/watch?v=7sArXw6ajNg

        Pana la urma…
        – Nici o societate nu doreşte ca tu să devii întelept!
        https://www.youtube.com/watch?v=_XflR-oYQjc

        2. Referitor la dieta vegetariana. Nu mai da sfaturi si nu mai pacali lumea cu aberatii. Sunt destui creduli pe aici care vor sa-si distruga sanatatea.
        Bati campii cu Dumnezeu(Yahweh) si cu Biblia ca argumente supreme. Astea sunt niste fantasmagorii inventate de stim noi cine (una prin desert de niste triburi de impostori si Neica Nimeni dar care au impresia ca sunt speciali si “alesi”, iar alta pe la Roma).

        • Nicu Cohen says

          Colega JE ….” 2. Referitor la dieta vegetariana. Nu mai da sfaturi si nu mai pacali lumea cu aberatii. Sunt destui creduli pe aici care vor sa-si distruga sanatatea.
          Bati campii cu Dumnezeu(Yahweh) si cu Biblia ca argumente supreme. Astea sunt niste fantasmagorii inventate de stim noi cine (una prin desert de niste triburi de impostori si Neica Nimeni dar care au impresia ca sunt speciali si “alesi”, iar alta pe la Roma).”
          …………………………………………………………………………………………………………
          Colega , uite care-i balbaiala . Ce obtii tu dintr-un cadavru de animal ? Cind il maninci , stomacul tau stoarce bucata de cadavru de grasimile de cadavru . Logic ?
          Acele grasimi sint pline de adrenalina dezvoltata de corpul animalului in groaza lui din timpul omoririi lui in chinuri atroce . Deci tu te hranest cu energie suferentiala , si un ulei de cadavru plin de adrenalina , gotmanul mortii , bacterii , virusi care incep multiplicarea astronomica dedicata descompunerii cadavrului dupa instalarea Riga Mortis adica a intepenirii animalului mort .
          Nu ar fi mai bine sa te hranesti cu ulei de masline care are melanthonina ,hormonul vietii , energie vitala Orgonica , nu are bacterii si virusi ,cancer si tiberculoza de care animalele sufera ca si oamenii ?
          In ce priveste Torah , sint acolo si minciuni dar si adevaruri amestecate .Tu trebuie sa decodifici si sa selectionezi adevarul Creator logic de minciuna ucigatoare . Sa fi danatos !

  17. silviu says

    fac abstractie de protocol, sunteti o institutie elitista in sine, detineti introspectie si cognitie operationala. s-a intamplat ceva in timp, sunteti victima propriului succes, ati uitat de handicapul care v-a ascutit restul simturilor, care v-a tinut alert. va voi rezuma eu ce-ati omis ( sunt din pulime, proiectiile mele ebulitioniste au teoria marxismului grefat ):
    desi e manipulabila, pulimea constituie un for gargantuelic numeric. pulimea romaneasca are mindsetul ( cat detest englezismele ) est-european, iarta dar nu uita. inconstient, pulimea ( stiu cat apreciati termenul ), se manifesta atavic, se apara cand i-e amenintata existenta biologica, daca e vreun virus, se imunizeaza, daca sunt elemente exogene, agresori versati, precum dvs, sublima excelenta, instinctual, pulimea ( bare with me ), isi dezvolta extensii de aparare ale perimetrului. un astfel de peudopod e DNA-SRI, instrumentul care salvgardeaza pulimea ( inca putin ) de vanatori rapace. ce n-ati inteles, eminenta autodidacta, e ca ati atentat la miezul fiintei pulimii iar anticorpii sai au reactionat. stim, n-au respectat conduita juridica, v-au f…ut, cum ne place noua, pulimii ( gata, promit ) sa ne adresam, indiferent ca procream sau ne razbunam. cu stima si o viscerala invidie, va salut si sper ca 10 mil euro inca sunt suficiente pentru trabucuri

    • Nicu Cohen says

      Din nefericire ai dreptate .Masele sint conduse de burtă nu de creier . Din aceasta cauza sint sclavi . Intrebarea e , isi merita masele statutul de sclavi ? …!…Eu tot ce sper este ca din aceasta masă de mancatori de mortaciuni (salam) sa isi ridice nivelul de umanitate si constinta ,de capacitate de procesare si evaluare a realitatii natural sociale citeva procente . Odată declansat procesul de elevare spirituala , de trezire din amagirea politicii si religiei , se poate incepe procesul de eliberare de sub clanurilor frauduloase de politicieni si popi vrajitori gen iozefinii si judecatori vinduti minciunii , care au pus ghiarele pe tară ,iar procesul poate deveni reactie in lant . Idea ideală nu ar fi reformarea prin violenta , asta nu a dus la imbunătatire niciodata , ci chiar cistigarea de partea spiritualitatii si unor politicieni din sistem care ei vor incepe fortarea sistemului la autoreforma , la negocieri cu poporul valah . Benjamin Franklin a spus “Nu exista societate libera fara negocieri ..”

  18. virginius says

    imi place tare…..
    https://www.youtube.com/watch?v=bkP1nmEXhSs
    ma ajuta sa ma agat cumva
    https://www.youtube.com/watch?v=VgAR_Vz4ZGc
    si as putea sa spun ca fiecare aspect este “negociat” sau pe o anumita logica ajung la un mare bine….si datoria nu e doar a mea
    https://www.youtube.com/watch?v=gUfL4cAv8g8
    si cand ies pe strada si ma uit la imensitatea ….ma apuca frica…si starea si binele de la inceput pana la sfarsit il traiesc….si la sfarsit trebuie sa fiu multumit sau impacat…ca s a facut tot ce se putea

  19. Nicu Cohen says

    Cuvintele sint Energie ,deci folosite bine au Putere . Acum dupa ce am fost educati ca statul este un pachet de legi la care o populatie adera . .Puterea o au cei care interpreteaza legile ? Juristii ,avocatii , procurorii si judecatorii . Bun . Atunci de ce stimata noastra gazda de blog , nu isi creaza propria lui Casa de Avocatura ? …Din aceasta Fraternitate , pepiniera unde vor intra riuri de bani din procesele cistigate , unii vor ajunge procurori , altii judecatori , deci poate sa faca altii notele de banca si legile , dar Casa de Avocatura a lui Vintu le va interpreta cum si in ce caz se aplica ………..Primul post luat de comunisti in 1944 nu a fost postul de prim ministru ci postul de ministru al justitiei , iar dupa ce au luat Dreptul de a interpreta legile comunistii l-au pus pe Emil Bodnaras sa faca Dreptate si desi acesta nu a fost rege a influentat politica Romaniei mai mult ca un rege .

  20. radu neagoe says

    Capitanul tre’ sa fie istoric, inginer de cel putin doua feluri, geolog, geograf si filosof. Am omis sigur ceva…

  21. Veronica says

    La obiect cele subliniate de dl Vintu! In lume bat vinturi potrivnice pentru noi toti si in special pentru zona estica! Din ’89 incoace, Romania n-a avut Lider/lideri! Cum a batut vintul asa s-a inclinat si scumpa noastra tara! Toti cei care s-au pretins a fi conducatori n-au facut altceva decit sa traga spusa la oala lor si sa nu-i intereseze nimic altceva. Din ’89 incoace, clasa politica s-a luptat doar pentru ciolan! Tocmai de aceea RO este astazi ca un velier in degringolada! Insa nu mor caii cind vor ciinii! Nu se tine cont decit de cele materiale, oamenii au uitat de zborul spre culmi …. ca nimic din cele materiale nu vor merge cu noi in vesnicie!

  22. Nicu Cohen says

    Imi spun si eu parerea . Un lider un individ poate sa dispara oricind .O idee informatie legal constitutional fundamentata , utilizata ca instrument de aparare si atac nu poate fi ucisa ,pentru ca este imateriala dar cu efect in lumea fizica . Avind in vedere ca regimul politic corporatist care stapineste Romania prin intimidare , teroare si coerciune nu permite existenta unei reale libertati a cuvintului , deci este exclusa posibilitatea reala a unui partid de Opozitie la sistemul Corporatist , singura alternativa productiva raminind organizarea in afara Romaniei a unui grup de analiza politica , formator de opinie .care cu ajutorul unui Post de Radio sa ajunga in casele tuturor ..Europa libera a subminat mult sistemul comunist ,deci strategia a functionat ,trebuie numai repetata .Internetul poate fi oprit oricind , dar undele radio nu pot fi oprite si fiecare om are un radio sau soferii pot asculta in timp ce conduc …Un lider politic poate fi asasinat usor ,compromis , manipulat sau chiar corupt , deci nu este o solutie ideala si nici viabila , ci formarea unui grup politic , e mai greu sa fie asasinati toti sau compromisi ca au luat spaga sau alte baliverne cum se procedeaza acum pentru inabusirea vocilor dizidente ……care sa ofere informatii legale despre functionarea sistemului juridic , care sa invete fiecare roman cum sa-si creeze instrumente legale de aparare a drepturilor individuale de existenta sociale si comert liber , cum sa se uneasca pentru a-si apara interesele si in felul acesta sa poata crea o contrapondere la sistemul corporatist concentrationar consferic ……La Chisinau noul presedinte socialist promite crearea unui grup de opozitie impotriva invaziei corporatilor pradatoare si pentru protectia statului national , deci Chisinaul ar putea oferi protectie politica unui grup de patrioti din Romania care sa opereze un astfel de Centru de Informare Reala ..Informatia e ca un bisturiu , taie si extirpa celulele cancerigene care sint regulile ,legile , agentii mercenari straini , romani vinduti sau simplii imbecili care s-au pus in slujba corporatilor straine , care au facut metastaze in Romania ,au atacat si au preluat controlul asupra centrilor nervosi de decizii si comanda nationala ….Care sinteti curiosi sa vizionati aceasta Analiza Politica a situatiei din republica Moldova ,poate gasiti ceva interesant https://www.youtube.com/watch?v=NjIfYfTr6Kk&t=133s ……Un exemplu de instrument legal este informarea oamenilor cu privire la Dreptul lor constitutional de Respingere a anumitor legi care le afecteaza Drepturile Naturale sau invatarea oamenilor despre Drepturile lor Inerente care sint Inalienabile , despre prevederile si functionarea Codului Comercial , care prevede ca nici un Individ Natural , nu poate fi fortat in Acceptarea nici unui Contract sau Lege Abuziva ….Modalitatile prin care Indivizii pot Petitiona in scris si felul in care Petitia bazata pe fundament legal poate devenii Protest scris de Mâna -asa este legal si semnat cu capito deminutio minima , de un grup de indivizi naturali devine Lege a Pamantului de care stabilimentul politic trebuie sa tina cont vrind nevrind deoarece a fost adusa in Existenta pe o cale Legala Natural …Desi pare greu de crezut dar aceste simple Instrumente pot anula Legi anti-nationale deja existente . Odata ce oamenii devin constienti de puterea lor ,de faptul ca uniti intr-o Asociatie isi pot numii proprii lor negociatori cu regimul ,care atunci poate fi fortat sa accepte un status quo , Existenta unei Societati Nationale Alternative ……

  23. Strabunul says

    Mare pacaleala ! ! !
    1. Ca sa scapi, nu trebuie decat sa faci ce vrei TU, nu ce vor altii si pentru asta trebuie sa incepi sa iti construiesti propriile obiective si sa le indeplinesti pe acelea. Asta la „inceput”, ca „preludiu”…Dupa ce te-ai exersat si stapanesti etapa asta, poti sa treci la urmatoarea: incetezi sa mai „vrei”, adica sa alegri de colo-colo „sa faci si sa ai”, adica sa traiesti in „necesitati”, ci sa adopti reteta de viata libera: ” De ce va faceti griji? Luati aminte la pasarile cerului, Dumezeu le-a dat si vesminte si mancarea o gasesc in fiecare zi ” (cam asa ceva…) si „lasati zilei de maine, grija zilei de maine si zilei de azi grija zilei de azi”..! Pai casa, copiii, servici, banii de trai, etc cu astea cum ramane?!
    Aici facem o „paranteza”… Lucrurile in viata nu se desfasoara sub controlul nostru exclusiv, mai exista si „alte forte” in acelasi spatiu pe care noi credem ca il ocupam singuri! Adica „Lumea” e ca un fel de „ceapa” cu mai multe randuri de foi ce se cuprind unele pe altele, iar „noi” suntem …”pe undeva”! Regula: odata ce ne schimbam comportamentul si il facemsa fie tot mai mult pentru „next level”, se va produce si saltul (deschiderea usii secrete) care ne va propulsa spre nivelul urmator adecvat ! Regula: pe timpul „muncii” de repozitionare pentru „next level superior” vom fi „ajutati” si „lucrurile se vor aranja „de la sine” (ha,ha!) ca noi sa ne putem aloca timpul in directia evolutiei „necesitatile” parand ca se „indeparteaza” si se rezolva „singure” tot mai mult… Atentie ! „Next level” poate fi in orice directie, si in „jos” si in „lateral” dupa comportament, regulile fiind diferite in aceste cazuri. De e se intampla asa?

    Pentru ca regula ABSOLUTA e „vointa voastra e suverana”!