Capitolul 34 – Mao, Tao și Dambla – partea I

medic22

Era pe la începutul anului 2007. De ceva timp mă simțeam foarte rău, la cel mai mic efort transpiram, mi se încleștau maxilarele și o gheară extrem de dureroasă îmi cuprindea pieptul și mă împiedica să respir. După o criză mult mai violentă decât celelalte, mi-am rugat asistenta să-mi aducă un medic internist acasă, și asta nu din megalomanie, ci pentru că eram extrem de ocupat, neavând timp să mă duc și să aștept pe holurile spitalelor. Chiar dacă-ți faci programare, medicul mai are un pacient la consult și te roagă să mai aștepți. Seara, asistenta care făcuse toate aranjamentele îl introduce pe medic în living și ne face prezentările. Era un tip înalt, spilcuit, cu o morgă aristocratică net superioară mie din toate punctele de vedere. Își întinde “au relanti” o mână flască, pe care și-o retrage rapid din mâna mea, vizibil deranjat de faptul că nu i-am sărutat-o. Afișez rapid un surâs tandru și sfios în același timp, îl poftesc să ia loc, lăsându-mă interogat preț de vreo 15 minute pe problemele de sănătate pentru care îmi permisesem să-l deranjez.

Domnule, îmi spune el, după ce am terminat de răspuns întrebărilor lui, în proporție de 95% aveți cancer gastro-duodenal dar, pentru a fi sută la sută siguri, vă voi trimite la o clinică prestigioasă pentru a face o endoscopie.
Și dacă se confirmă, cât mai am? – întreb, încercând să-mi ascund tremurul glasului.
În faza în care presupun că sunteți, cel mult șase luni.

Faptul că maica-mea murise exact de această boală m-a făcut să nu pun nici o clipă la îndoială diagnosticul individului astfel că, în următoarele două zile, mi-am făcut toate aranjamentele necesare pentru a lăsa totul în regulă în urma mea. Cu un teribil sentiment al inutilității actului am decis totuși să-mi fac și endoscopia. Undeva acolo, în hăul hăului, mai pâlpâia o brumă de speranță neconștientizată.
Vomit de câteva ori, nu reușesc să înghit tubul ăla gros cât un furtun de pompieri, sunt adormit cu o injecție de dormicum, mă trezesc și aflu că am doar un rahat de gastrită. Îl sun pe “aristocrat” și, în cel mai românesc mod cu putință, îi sugerez acte pidosnice cu mămica, tăticul, bunica și alți decedați ai familiei domniei sale. Închid, îmi sun asistenta și îi comunic decizia de a-i reține din leafă onorariul plătit dobitocului. Îmi bâiguie ceva despre CV-ul ăluia, că e profesor celebru, recomandat de alt profesor celebru, o bag și pe ea în mă-sa și îi închid telefonul. Evident că nu i-am oprit vreun ban. Ăsta a fost modul meu de a mă descărca de tensiunea cumplită a celor două zile de coșmar. Am urlat, am înjurat și am redevenit lucid. OK, de cancer nu mor, dar ce dracu’ am?

Aveam în cap un proiect uriaș la nivel european și mă uitam după un partener puternic, de preferință un stat. De statul român condus de Băsescu nu putea fi vorba. Tipul, fiind ciudos și limitat intelectual, nu ar fi înțeles valoarea lui strategică și, chiar dacă prin absurd l-ar fi înțeles, l-ar fi respins. Ani mai târziu, după ce am lansat Publika TV în Moldova, singurul instrument real de propagandă românească în zonă, a făcut pe dracu-n patru să-l distrugă (și iarăși mă întreb a cui slugă este în realitate?). Deci, aflat în căutarea unui partener și suferind de o boală pe care nu o identificasem încă, soluția a venit parcă de la sine: China. Mitul medicinei tradiționale chineze precum și dorința lor de a penetra piețele U.E., făceau din această țară soluția perfectă trebuințelor mele. Pun mâna pe telefon și-l sun pe Robert Ziscovici, un evreu român, durduliu, palavragiu, sentimental, șmecher până la Dumnezeu și o palmă mai sus, cu o inteligență strălucită dar abil disimulată de o frazare deseori incoerentă sau bombastică. Acesta era modul lui de a-i tapa de bani pe fraieri. Lăsându-i să creadă că-i sunt superiori, îi umfla cu pompa până le țâșneau banii din portofele sau carduri. La vremea aceea eram fraierul lui preferat, dată fiind naturalețea pe care o afișam în interpretarea rolului. Nu i-am trezit nici cea mai mică umbră de suspiciune că l-aș fi dibuit, și asta pentru că-l îndrăgeam sincer, urmare a două particularități care-l extrăgeau cu desăvârșire din tagma escrocilor – își iubea cu sinceritate victimele și-și onora întotdeauna promisiunile făcute.

Robert, vreau să te văd!
În jumătate de oră sunt la tine.

Îi explic proiectul, îi spun de problemele fizice și îi cer să-mi aranjeze vizita în China, atât pentru afacere cât și pentru sănătate. Îmi cere bani pentru deplasare și trei săptămâni. I le dau pe amândouă și pleacă.

Despre ce s-a întâmplat acolo, despre medicina chineză, despre fratele lui Cocoș din China, despre mâncarea chinezească, despre spioni și comunismul corporatist chinez, vă voi vorbi în materialul următor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 25 COMENTARII
 1. alex says

  Domnule SOV a-ti dori sa cunoaste ti intamplarea cuiva care a fost mort 13 ore si a inviat de la morga?Nu poate fi o mai mare provocare !Daca nu acum,dar mai tarziu sigur ve-ti recunoaste….toti au facut-o….dar de obicei a fost prea tarziu !

 2. Ics says

  Am descoprit intamplator blogul. Scris bine, coerent, inteligent si un pic intrigant. Dl. Vantu, imi sunteti un pic simpatic. Sunteti oarecum ca Robert din poveste. Un fel de Robert de Romania. Aprope ca ma faceti sa imi schimb parerea despre marii hoti. Despre cei care pot sa calce pe cadavre. Dar ma gandesc ca si psihopatii pot sa invete sa mimeze empatia. Probabil cazul de fata. Al Dvs.

 3. Stefan says

  ROMANIA ESTE TARA CEA MAI VASALA DIN EUROPA DATORITA CONDUCATORILOR EI ,IN PRINCIPAL DE PRIN 2004,2005 INCOACE.
  IN TOATA ISTORIA POPORULUI ROMAN SAU CEL DIN PRINCIPATELE ROMANE ,NU CRED CA AM AVUT ,LOCUITORI AI ACESTUI SPATIU AL TERREI MAI UMILITI ,MAI BUZUNARITI DE CATRE INSTITUTIILE PROPRII ALE TARII SI TOTODATA MAI MINTITI SI MANIPULATI ,PANA LA A SE AJUNGE IN SITUATIA IN CARE O INTREAGA NATIE SA NU MAI POATA DISTINGE INTRE LUCRURILE REALE SI CELE ARTIFICIALE.
  PRINCIPALUL DISPOZITIV DE MINCIUNA SI MANIPULARE ESTE POLITICHIA SI TELEVIZIUNILE.TREBUIE PUS SEMNUL EGAL INTRE ACESTE DOUA PUTERI CREATE DE PAPUSARII PLANETEI.
  PTR ROMANI : VA IMPLOR SA INCERCATI SA IESITI PRIN PROPRIILE VOASTRE CUNOSTINTE SI PUTERI DIN MATRIX IMPUS DE ANTICRISTOS SI AI SAI ACOLITI, CARE CONDUC PLANETA PAMANT CATRE O DISTRUGERE TOTALA A CREATURII CEA MAI IUBITE DE CREATORUL SUPREM AL ABSOLUTULUI = DUMNEZEU.
  INTREBARILE UNUI SIMPLU CONCETATEAN ROMAN:
  CUM DE PLANETA SI SPECIA UMANOIDA ESTE SUPUSA SI CHIPURILE ,,PROTEJATA” FARA VOINTA SI ALEGEREA EI ,ASA NUMITILOR …MONDIALI ??!! :
  1. ORGANIZATIA NATIUNILOR UNITE
  2. ORGANIZATIA MONDIALA A COMERTULUI
  3. ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII
  4. UNIUNEA POSTALA UNIVERSALA
  5. JANDARMUL PACIFIST AL PLANETEI PAMANT=N.A.T.O
  6. ORGANIZATIA MONDIALA A AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
  7. ORGANIZATIA MONDIALA A TELECOMUNICATIILOR
  8. U.N.E.S.C.O E PREA LUNG SA IL MAI SCRIU
  9. FONDUL MONETAR INTERNATIONAL
  10. BANCA MONDIALA
  11. FMI+BM = EX F.E.D =FEDERAL RESERVE SYSTEM = SISTEMUL FEDERAL AL AMERICII SAU ECHIVALENT CU B.N.R IN ROMANIA PANA IN ’46 SAU ’47.
  ETC, ETC …
  FARA SA STIM AVEM CEVA NUMIT MONDIAL .CE ESTE MONDIAL?? POATE AVEM CEI MAI DESTEPTI DE PE TERRA SI TOTODATA CEI CARE GANDESC IN FOLOSUL VOSTRU …DA MA AL TAU PERSONAL…DRAGA SCLAV AL MATRIXULUI…
  MA , OBIECTELOR , DA MA VOI CEI DIN MATRIX ,VOI SUNTETI CETATENII EUROPENI SI DA MA DIN BANII VOSTRI EI MANANCA SI EI O BUCATICA DE PAINE , IN ACEST TIMP SE GANDESC DOAR SI NUMAI LA BINELE SI VIITORUL VOSTRU SI AL COPIILOR VOSTRI SA FIE CAT MAI PROSPER.
  INTREBARE : PAI PA VOI VA INTREBAT CINEVA ?…DA MA PA VOI ROMANILOR SAU CHINEZILOR SAU RUSILOR SAU FRANCEZILOR SAU JAPONEZILOR SAU …ETC, ETC ? AAAHHH!!! NU ATI FOST INTREBATI , CI DOAR V-ATI TREZIT SAU NU , CU ACESTI CONDUCATORI MONDIALI??!!.PAI MA MATRIX ,PAI ABIA ACESTI MONDIALI SUNT PAPUSILE ADEVARATILOR PAPUSARI !!!.
  TREZITIVA SI NU MAI FITI HIPNOTIZATI SI INDOCTRINATI…SA NU CREDETI CA VOUA NU VI SE VA INTAMPLA IN VIATA VOASTRA SCURTA DE PE TERRA.
  PAPUSARII AU DESCOPERIT CEVA CARE ACCELEREAZA TIMPUL SI ROTIREA PAMANTULUI IN JURUL SOARELUI: SUNT TIMPURILE DE LA INCEPUTUL SFARSITULUI .DEPINDE NUMAI SI NUMAI DE TREZIREA TUTUROR DIN HIPNOZA SI MATRIXUL CREAT DE ….BANI SI MATERIALISM…
  UN NOU FILM ARTISTIC NI L-AU ARATAT CU VIITORUL SPECIEI NOASTRE = ATLASUL NORILOR =CEI MICI SUNT CARNE , IAR CEI MARI II CONSUMA .
  OPEN YOUR MIND !!!

 4. Dragos Munteanu says

  Vazut filmuletul postat pe cartea cu mutre. Idei bine de popularizat insa cel mai interesant mi se pare modul de compunere si de introducere a informatiei principale in mesaj. Matricea e aceiasi cam in toate filmuletele productie casa de filme SOV. Introducerea se face cu un set de informatii general valabile si probabile situatiei de facto ,urmat de solutia”salvatoare si de urmat” marca SOV. Tipic pentru manipulatorii anilor 50-70 . Recomand aprofundarea Bohm si o sa vedeti ca nu sunteti in pozitia corecta si probabil de aceea resimtiti discomfort.Dvs desenati harti pe teritorii inexistente. Cautati teritoriul care merita.

 5. Titulescu says

  Serios vorbind acuma s-au facut cercetari pentru determinarea chimica la nivel de neuron in cei 86 miliarde din creier pentru determinarea cauzei bolii. Adica scaneaza capul si gata raspunsul exact pentru boala. Ceva cam ca la masina numai ca aici senzorii cu informatia sint chimici. Mai sint cam 3 ani de cercetare si se va aplica metoda.
  Mai este ceva colateral in asta. Posibilitatea controlarii fiecarui neuron si a memoriei inclusiv a organului bolnav.
  Nu-i asa ca era buna solutia de ati “suspenda” colonul afectat de cancer ?

 6. Tudor Vlad says

  Ai tremurat puțin când ai auzit că e posibil să mai ai doar vreo 6 luni de trăit, a? Ai avut noroc, să profiți de el!

 7. George Nicoară says

  Așteptăm să aflăm cum a fost în China! Continuați să scrieți, o faceți impecabil…

 8. Cristina Popovici says

  Ce vină avea asistenta? Mă mir că n-ați făcut nicio reclamație la adresa doctorului, că nu l-ați dat în judecată sau ceva de genu, până la urmă el a dat diagnosticul greșit, nu biata asistentă.

 9. adela esterhazy says

  Un adevărat deliciu să vă citesc postările..scrieți mai bine ca un scriitor consacrat..numai bine vă doresc, dle Vântu..

 10. Sorin Eugen says

  Domnul meu esti tare, imi face o placere deosebita sa te urmaresc, asa mai invat si eu cite ceva de la un maestru in arta disimularii. Pot spune fara sa gresesc ca esti unul dintre cele mai tari personaje pe care le are Romania la ora actuala.Poate odata o sa scrieti si o carte in care sa povestiti minunile care s-au produs in Romania si la care ati avut o contributie majora, cred ca s-ar vinde in milioane de exemplare. Astept cu multa curiozitate o noua postare.

 11. Dragos Munteanu says

  Sefu … iar nu te-ai prins.!!! Nenea doctorul ti-a facut o oferta de exit..la fel ca si altui mare mogul .Acum erai in SA la soare si te bucurai de oportunitatea unei crize economice majore cu cv-ul nou si teshkereaua plina .
  Sa n-o dai pe patriotisme ca nu se pune la matalutza!
  Ati fost 3 … unul…cum spuneam …se spune ca e homo immortalis , altul e maestro
  magister carpentarius -uberis scriptoris …si ultimul…dar cel din urma , in paenitentiam -MR. SSorin Ovis Ispirescu !! ;))

  Multa sanatate si atentie la ace si asistente ;))))

 12. Pavel Ivănescu says

  Tare-mi place cum scrieți! Sperăm să nu așteptăm mult până la următoarea postare! :)

 13. Irina Franț says

  Chiar mă gândeam că i-ați tăiat la biata femeie din salariu! Ea nu avea nicio vină că doctorul a dat un diagnostic greșit! Bine că v-ați calmat și ați gândit mai bine situația!

 14. marius popa says

  Mă mir că nu v-ați dus din prima în altă țară…
  Sunt curios să citesc următorul articol. :)

 15. Pintilie Andreea says

  Nimic surprinzător, e chiar tipic pentru ce se întâmplă la noi. Păcat însă că nu toți avem posibilitatea să mergi în altă țară să facem analize și eventual să ne tratăm… Sănătatea-i scumpă.

 16. mihai b says

  Cam așa-i cu sistemul de sănătate la noi. Ai o boală, medicii îți spun că suferi de alta, îți mai bagă și-un tratament costisitor și irelevant…și așa se duc și banii și sănătatea… degeaba. De aia mereu e bine să ai și o a doua părere…

 17. StevieVonDerr says

  Culmea, toti il vad pe al doilea, nu si pe primul.

  Sa presupunem ca eu sunt un doctor rafinat din inalta societate si ma suna un jupan care e prea ocupat sa se deplaseze la mine in cabinet. Ok, poate arunca si un ciubuc.

  Intrebari si artificii pana cand vine verdictul : Cancer. Si aici exista 2 variante
  1. Vai dom’ doctor, noroc da ochiu matale care m-a salvat din timp si, ia…ia ca-i meriti.
  2. Vai dom’ doctor, noroc da ochiu matale care s-a inselat si m-a salvat de la o boala inexistenta. Haideti, poftiti, pentru deranjul creat.

  Sunt eu nebun ?

  • Titulescu says

   Ba bine ca da. Nebunia este greu de depistat in capul doctorilor fiind amestecata cu rahat de inalta societate. Este problema pacientului sa determine cit kkt intuneca stiinta celui ce se crede doctor.

 18. PETRAKE says

  Hai mai Sorine, ce naiba ?! ai incheiat-o asa scurt, ne lasi cu buza umflata sau cum se zice…
  asta e tehnica sa ne tii in suspens , deci ?
  cit o sa mai asteptam ? o luna ?
  zii continuarea si zii si despre Robert mai mult, pare mai interesant decit Ostap Bender.
  Pliz !

 19. Adrian Kipp says

  Astia cu big-pharma au tupeu maxim.!!!..sa v-o puna si dvs!!!???… nu m-as fi gandit! La nivelul dvs s-o luati asa usor ? Unde-s amicii dvs ?
  Cand aveti o probl de sanatate ..consultati 3 surse diferite; 1 holist de pref paranormal ,cu capacitati extra/para etc… care sa te faca sa intelegi de ce ai capatat simptomele .. si daca ele sunt periculoase.; un medic specializat pe medicina functionala -cuantica care sa observe eventuale daune in tot organismul ..pentru o scanare cu un aparat bun si 2-3 medici specialisti.. care sa va sperie de moarte si sa va jumuleasca de bani. ;))))