Capitolul 69 – Un corporatist cu capsa pusă

exit-ue3

Confundând uniunea de state europene cu o corporație strict economică, măruntul președinte francez s-a decis s-o recruteze, prin eliminarea activelor neperformante din bilanțul contabil, așa cum face orice corporatist indolent și incompetent. România ar trebui să profite de oportunitatea apărută, să-și marcheze uriașele pierderi generate de această aventură și să se întoarcă acasă. Aderarea țării noastre la UE a fost cea mai mare greșeală pe care nația noastră a făcut-o, atât pe plan politic, cât și pe plan economic. Pe plan politic ne-am pierdut autonomia iar pe plan economic ni s-a luat pielea de pe noi. Dacă sistemul decizional din interiorul UE nu se modifică în sensul că fiecare decizie importantă să se ia prin consens, atunci România trebuie să se decupleze și să-și caute alt drum. Cum dracu să te bucuri de respect în condițiile în care tu accepți să fii condus prin dictat, directive, avertizări și amenințări? Ce a avut de câștigat România supunându-se acestui tratament? Cum dracu să performezi economic dacă ei ți-au supt toată forța de muncă mediu și superior calificată? Cu parteneri ca ei și ca americanii, România nu mai are nevoie de dușmani.

Culmea este că România are un milion de argumente să-i pună la respect pe ăștia, dar nu are un lider care s-o reprezinte și care să vorbească în numele ei. Din nefericire, cei care generează astăzi imaginea total deformată a țării noastre sunt niște politicieni de duzină care, fie că sunt extrem de modești intelectual, fie sunt șantajați de eternii securiști care sunt băgați în tot ce mișcă.

Generație, România este manipulată de 30 de ani de Occident și condusă de 14 ani de SUA, Germania și Franța. Ești mai bogată? Ești mai fericită? Ești mai optimistă? Nici pomeneală!

Ai fost învățată doar să urăști, iar cei mai la îndemână sunt cei pe care-i vezi, colegi, vecini, conducători. Pe cei care trag cu adevărat sforile nu-i vezi și de aceea nu crezi că există. Dacă îndrăznești totuși să întinzi un deget acuzator către ei, imediat armata de țucălari ai acestora începe să zbiere că ești tâmpit, că suferi de mania conspirației, pe care oamenii de bun simț o dejectează imediat ca fiind produsul unei minți bolnave, iar în final iau câte o gură din țucalul stăpânilor și te împroașcă din cap până în picioare.

Hai să facem un efort de imaginație și să zicem că Iohannis n-ar fi doar o paiață trasă de sfori și ar acționa de sine stătător. Bărbat înalt, chipeș, vorbitor fluent de limba engleză, de germană, profesor de fizică și ajuns prin forțe proprii primar al unui oraș important, Iohannis poate fi considerat ca fiind inteligent, perseverent, abil și luptător (eu când l-am făcut prost, mă refeream strict la acțiunile lui politicei din fruntea țării). Un asemenea om poate vorbi credibil și demn în numele țării lui, poate pune la punct pe oricine ar îndrăzni să-și bată joc de țara lui, făcându-se astfel iubit de români și respectat de către toate cancelariile străine. Fii convinsă, generație, că dacă ar fi acționat de sine stator, Iohannis nu și-ar fi folosit toate pârghiile instituționale pentru a distruge PSD-ul, care, cu toate păcatele lui, este singura ancoră de stabilitate politică din România. Acesta este și motivul real al urii pe care occidentalii o poartă PSD-ului, încă de pe când acesta se numea FSN. Grație acestui partid și a primului său șef, Ion Iliescu, România n-a putut fi dezmembrată în 1990 și nici n-a căzut pradă apoi unei instabilități politice, oricât de tare și-au dorit-o occidentalii. Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea, cu toate bunele și relele lor, și-au iubit țara și au refuzat s-o lase scoasă la mezat, plătind pentru asta cu reputația sau chiar cu libertatea.

De asemeni, Iohannis n-ar fi continuat opera de distrugere a coeziunii sociale începută de Băsescu. S-a lăsat păcălit de cei care l-au pus acolo și care acum îi trag sforile. Probabil că dacă Iohannis ar fi acționat de sine stătător, s-ar fi ocupat de construcția unei drepte puternice care să se constituie într-o a doua ancoră de stabilitate politică, absolut necesară echilibrului și evoluției politice a României.

În cealaltă parte, Liviu Dragnea, un politician rural obișnuit cu jocurile mărunte din județul lui, în care toată lumea cunoaște pe toată lumea, în care atunci când apare câte o situație de criză se întâlnesc cu toții la o cârciumă și-și rezolvă problemele ca între oameni, a crezut că Bucureștiul este guvernat de aceleași reguli. A crezut că este suficient să te duci cu porcul la „cei mari”, să-l prăjești, să bei un pahar de vin cu ei, să bați palma și totul se aranjează. Cu un program de guvernare bazat pe visuri în loc de știință, dar în care el a crezut sincer, Dragnea reușește să-și aducă partidul la guvernare și, conform înțelegerii, cedează funcția de premier securiștilor iar el își dă celebra ordonanță 13 ca să scape de pușcărie. Proteste de o amploare nemaivăzută de la Revoluție încoace îl obligă să revoce ordonanța. Securiștii se jură pe mama și pe roșu că n-au avut nicio treabă cu organizarea protestelor și reușesc să-l convingă că Soros este cel care le-a organizat. Ruralul nostru nu-și pune problema că asemenea manifestații se gândesc cu luni înainte și se organizează doar cu masiv și calificat sprijin intern, și le dă securiștilor iarăși poziția de premier. După câteva luni, își dă în sfârșit seama că „cei mari” nu sunt altceva decât niște simple instrumente în mâinile „partenerilor noștri strategici” și că miza lor este distrugerea ancorei de stabilitate politică a României, însă este prea târziu pentru el. Slăbit politic, slăbit psihic și cu lațul pușcăriei foarte aproape de propriul gât, Dragnea nu mai are nici puterea politică și nici mijloacele prin care ar putea face ceva pentru România.

Deci, cu un Iohannis capabil de orice porcărie la adresa țării al cărei președinte este, pentru un nou mandat, cu un Dragnea incapabil să mai lupte, cu o clasă politică ignorantă și obtuză, cu o populație învrăjbită și disperată, cu o economie jefuită de occidentali iar restul ruinată de nepricepere și decidență politică cvasi inexistentă, occidentalii sunt mai aproape ca oricând să-și vadă visul cu ochii:  dezmembrarea României.

Iată de ce, generație, ieșirea României din UE este vitală pentru menținerea integrității teritoriale. Nu datorăm loialitate celor care vor să ne distrugă. Nu suntem europeni pentru că așa au decis ei, ci pentru că asta au decis strămoșii noștri, care ne-au format în această parte a lumii. Suntem obligați să ne luăm soarta în propriile noastre mâini, să decidem singuri ce avem de făcut pentru a ne fi bine. Se vede clar în ce hal ne-au adus ăștia și începe să devină evident unde vor să ne ducă.

Stabilirea formei de republică (prezidențială sau parlamentară), cererea celei de-a doua ancore de stabilitate politică prin unificarea dreptei sub conducerea unei lider puternic, ieșirea urgentă din UE și un proiect de țară inteligent, acestea sunt soluțiile pentru a avea „o țară ca afară”. O vrei? Fă-ți-o singură, generație!

P.S.  Felicitări doamnei Dăncilă pentru prestația de astăzi din Parlamentul European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 19 COMENTARII
 1. Europeanu says

  Stimabile Vantu,
  Iti miroase a liberare si ai intrat in gasca de tucalari. Astepti si tu OUG pe gratiere.
  Voi toti care ati distrus tara asta, ati jecmanit-o , voi vreti sa fiti independenti… Valorile UE sunt respectarea legilor si nu asuprirea poporului.
  Comunismul a distrus mentalitati si caractere, nu mai avem demnitate si cinste.
  Europa este singura noastra sansa de redresare sociala, iar economicul abia dupa …apare…. cand o sa invatam sa fim ca europenii, sa fim inovativi, nu milogii statului si sa nu mai furam, suntem o natie de hoti condusi de hoti iar hotia a ajuns un model de urmat … ca tine hotule…

 2. Claudiu Behruz says

  Doar ce am descoperit blog ul în urma vizionarii mai multor videoclipuri și interviuri televizate pe youtube. Articole foarte interesante mai ales pentru noi, viitorul tarii.

 3. Ionica says

  Aici m-ati pierdut… Eu mi-as dori mai tare „o țară ca afară”, chiar daca e mai mica, de exemplu Republica Banat, dar care sa fie parte a UE si sa impartaseasca valorile si bunastarea Uniunii… Chiar daca suntem in an centenar, mesajele nationaliste n-au pic de valoare in ochii mei. Viitorul inseamna comunitati agregate in jurul unor valori si interese comune, nu natiuni si granite… Sa spunem adio secolului XX!

 4. nicu cohen says

  Corect articol ! Asa este ! A inceput sa ni se duca ceata prostiei de pe ochi . UE este un cuceritor hraparet care ne vrea ori sclavi ori morti .
  Asta e realitatea despre UE , daca nu rabdam sa fim sclavizati si exploatati ne pune etichete fictive cu crime imaginare de “corupti ” ori ” evazionisti “! …iar hotii politruci din UE sint curati si cinstiti ca lacrimile de popă .
  Ramine la latitudinea noastra individuala daca acceptam aquiesce ori protestam , rejectam si anulam contractele cu UE ca fiind facute si manipulate in detrimentul nostru si ii acuzam de crima .

 5. says

  Sa dezmembreze gunoiu asta de tara , cat mai repede , in cat mai multe bucati ca in frunte cu tine , si restu de marlani de la Bucuresti sa nu mai aveti ce fura, sa terminati rezervele, si sa muriti de foame cum o fac 70% din prostii astia din tara , ma doare mintea cand vad atatia castraveti, cum dau declaratii se fac de ras , si de devoaleaza, ca sunt dobitoci , da mananca bine .
  Te respectam, pareai inteligent, si am zis ca e normal din moment ce lasi lupii de paza la oi , sa le manance, da articolul asta imi pare penibil ca te-ai pretat sa te faci pres in fata psd , ti-au aruncat vre-un os bun .
  Esti puscarias , cu limbaj elevat, probabil si cu cap ti-ai facut capital cum multi care sunt acum prin palatul parlamentului nici nu isi inchipuie sa viseze , da nu inteleg cum te-au dresat asa grav , ma asteptam sa ai coloana vertebrala, caracter, cand crezi in ceva sa mergi pana in panzele albe nu sa te schimbi cum bate vantul.

  • adfkje says

   Asadar, domnule draga,

   citesc despre arhietipuri, vad doar lucruri bune, de ce in jurul meu se intampla atatea rele?

   ziceai ceva de iluzii, eu ce sa mai inteleg?

   nu mai dau atentie… asta este… la toti ni-i greu

 6. Cristi says

  Sunteti o jigodie inteligenta.
  Sunt intru totul de acord cu ce ati spus. Sunt numit conspirationist al teoriei neo comunismului globalizat, de ani de zile.
  Va respect, totusi, putin mai mult, pentru acest articol.
  Cristi.L

 7. Razvan Ionescu says

  Stimabile !
  Felicitarile sunt pentru faptul ca,de data asta a citit frumos ?? fara greseala/greseli ??
  Rog aduna numai fondurile care s-au evaporat din CANDR si vezi cam ce se puteau face cu ele.Sa le adunam si pe cele de la Gelsor….Vinovatii suntem numai noi-cred eu…
  Usor este sa cautam vinovati….
  Salutari
  P.S. Nu va sunt dusman….

 8. mihail says

  Dl. Vantu, afirmati la sfarsitul articolului ca visul tarilor occidentale este dezmembrarea Romaniei (probabil in alte 2-3 tari sau regiuni care sa fie alipite de alte tari deja existente).
  As avea o intrebare: care e scopul Germaniei, Frantei, Olandei, etc. sa vada Romania dezmembrata atat timp cat acele regiuni oricum nu vor fi lipite de Germania/Franta/etc., iar Romania oricum e deja piata de desfacere pentru aceste tari? Sa nu bagam Ungaria in discutie, singura tara despre care stim ca viseaza la o bucata de Romanie, pentru ca Ungaria nu are un cuvant greu la masa stapanilor UE.
  Pentru cei care ati inteles care e treaba cu dezmembrarea Romaniei, va rog sa ma luminati si pe mine.

  Multumesc.

  • esenta says

   tiganul nu va fura niciodata din jurul casei unde locuieste ci de cat
   mai departe. La fel se intampla si cu negocierile “prin spate” . Loviturile se dau cat mai departe astfel ca intelegerile si schimburile sa fie cunoscute numai de initiati.Dar pentru o minte agera ca a d stra nu e greu.Doar daca nu vreti…

 9. Ciprian says

  Domnule Vantu

  Va apreciam pana la acest articol dar acum aceasta apreciere a disparut.
  Sa veniti sa ne spuneti despre meritele lui Iliescu si a celorlalti FSN/PSD este mai mult decat josnic.
  Sunt sigur ca cineva va scrie aceste articole pe blog bazat cu siguranta pe niste notite si chiar vreau sa cred ca a fost opinia altcuiva si nu lui SOV.
  Daca trebuie sa cumparati libertatea dumneavoastra prin astfel de articole o inteleg si pe asta.
  Daca nici asta nu o aveti in gand atunci nu ne spuneti noua celor care apreciem inteligenta dumneavoastra despre tot ce a derivat din FSN pentru ca incep sa cred ca ne percepeti chiar ca pe maimute.

  Sa aveti puscarie usoara si sper sa iesiti cat mai repede.

 10. george says

  Fratemeleu, Bogdan, imi place cum gandesti. Aparentele insala, deseori.
  Securistii astia, are investitii mari, mai pa toate continentele.
  Statele europene faceau investitii in africa si america latina, la noi veni revolutia, asa ca si rumanii au investit in acele zone doar ca banii statului pa persoana fizica, cum ar veni.
  Ei au facut multe, dar nu-si tin afacerile si investitiile in ro, deoarece isi dau in cap, se baga unu pe celalalt la puscarie si se deposedeaza de ele. (vezi cazul vantu-petrom service-realitatea- vizer-pacurar-gusa)
  Vizionar era si Ghita, a-ncercat multe, pe securistii ii juca pe degete, el era cu banul dar i-au dat in cap si lui.
  Tu crezi ca Enel e la italieni iar ButanGaz-ul din italia e al romanilor(dan iosif dragan)? Bineinteles ca nu, doar cu numele, fiecare tara are securistii ei.

 11. Bogdan says

  Vreau si eu sa incerc ceea ce ai fumat tu, tataita hot, inainte de a scrie ineptiile de mai sus. Aderarea la UE a fost cea mai buna decizie din istoria acestor meleaguri, sa nu uitam ca Romania este un stat tanar. Problema de fond a constituit-o generatia ta de jepcari care a praduit o tara cu resurse si fara datorii. Cat de tampit trebuie sa fii sa spui ca “Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea, cu toate bunele și relele lor, și-au iubit țara și au refuzat s-o lase scoasă la mezat” cand astia au distrus tot pe ce au pus mana, impreuna cu interpusi de genul tau- niste oameni jegosi care ar merita un glont in ceafa, si ala platit de rude-. Polonia si Ungaria mai intai au atras zeci de miliarde de euro, si-au refacut economiile si infrastructura, au atras o gramada de investitii, au ajuns la un nivel economic la care nu visam iar acum se ratoiesc aiurea. Chiar si asa, Orban e un tip inteligent care stie sa-si negocieze interesul, Ungaria nu va iesi din UE, pe cand noi vom fi dati afara fara nici o exitare. Fara UE eram la nivelul Moldovei sau Ucrainei de azi, intr-o saracie lucie. Lasa-ne tataita cu gargara ta ieftina, cred ca ai promisa o amnistie din partea psd-ului si le canti in struna in ultimul timp. P.S. Realistic vorbind, generatiile mai tinere (nascuti in anii 60,70 si 80) trebuie sa scape de toti voi, astia trecuti de 50 de ani, nu sunteti buni de nimic, ati lasat numai dezastru in urma voastra, daca ar fi dupa mine te-as lasa singur intr-un sat izolat din Moldova cu o pensie de 30 de lei pe luna, sa te vad atunci cum le mai canti ode psd-istilor, fmm de ordinar.

  • Marinus says

   Bogdane ,obraznicia ta , vine din prostie .

   Ma rog la Dumnezeu ,oameni ca tine sa nu ajunga medici , piloti sau ministri .

   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   Ai vrea si tu sa fumezi ce au fumat altii ? Nahhh , n-ai cum ,nu merIti ! Esti inca mic !