Capitolul 3 — Putere și Opoziție

„Trei într-o barcă, fără a mai socoti și câinele” – Jerome K. Jerome

Iohannis

Spre stupefacția maximă, Iohannis a devenit Președinte. Odată ajuns în această postură, cu toate că nu-mi place, o perioadă de timp mă voi mulțumi să-l observ și să semnalez cu onestitate și fără patimă lucrurile care nu sunt „bine făcute”. În tot acest timp, îl voi accepta ca președinte al meu.

1. A afirmat că este un om liber, în sensul că e liber de orice obligații. Fals! Să ne gândim la campania pentru președinția României. Prețul unei astfel de campanii a crescut, după 1996, de la cca 30 milioane de dolari per finalist la cca 200 mil euro, în 2009, campania lui Băsescu sărind chiar de 300 mil euro.

De unde v-au venit banii ăștia? O parte i-ați negociat personal și, în mod cert, asta v-a angajat deja. Cea mai mare parte a strâns-o activul de partid de la tot felul de oameni de afaceri din țară și din București. Și banii aceștia v-au angajat. Când ați declarat că sunteți un om liber, ori ați decis să îi țepuiți pe toți (pe modelul Băsescu), ori ați mințit.

2. Atitudinea ezitantă, temătoare și uneori sfioasă a fost înlocuită, după ce a fost declarat câștigător, de o atitudine agresivă (nu autoritară), un ton poruncitor și o mină disprețuitoare, de pildă ca atunci când un reporter de la Realitatea i-a adresat o întrebare (și-a amintit de criticile pe care Gușă, pe bună dreptate, i le-a adus). I-a ordonat lui Ponta să respingă legea amnistiței, să ridice imunitățile și să vină cu bugetul pe 2015.

Domnule Președinte, după zece ani cu Băsescu, dvs. puteți băga în sperieți doar pe un căcăcios ca Ponta. În rest, vă recomand să fiți mai rezervat.

a. Nu aveați dreptul să solicitați respingerea legii, ci doar votarea ei.

b. Nu aveați dreptul să solicitați ridicarea imunităților, ci doar discutarea lor.

c. Un conducător adevărat ar fi cerut un buget până în 2016. Dvs. ați rămas în logica de campanie, vrând să i-o „trageți” lui Ponta. Ca președinte sunteți obligat să vă ajutați guvernul pentru că doar prin guvern veți reuși să aduceți ceva în plus în buzunarele celor care v-au ales și ale celor care nu au făcut-o, dar care v-au acceptat ca atare. Un buget multianual dă posibilitatea unui executiv să aplice un program coerent, iar dvs. puteți aprecia dacă programul respectiv aduce o creștere economică țării și un plus veniturilor populației. În funcție de asta, numiți un premier sau îl validați pe cel existent.

Dvs., punând presiune pe Ponta, îl veți face să greșească în detrimentul nației și în folosul electoral al partidului dvs.

3. Ultima observație este și cea mai importantă – ea ține de însăși esența statului și a puterii.

A afirmat că pretinde toate cele pentru că așa vrea strada.

Domnule Președinte, despre ce vrea cu adevărat nația română, despre tendințele ei, despre insatisfacțiile ei, puteți afla din niște studii sociologice minuțioase, desfășurate pe cel puțin un an de zile. În România avem niște sociologi excelenți care ar face cu mult drag tipul ăsta de cercetare. Finanțați o cercetare în acest sens și veți avea atât dvs., cât și întreaga clasă politică un instrument vital pentru deciziile pe care trebuie să le luați.

Prin afirmația pe care ați făcut-o au fost inițializate următoarele ipoteze:

a. O țară care este condusă de vocile străzii, în loc să fie condusă de instituțiile statului, este o țară anarhică. Instituțiile, cu cea prezidențială în frunte, arată că nu sunt capabile să ia decizii în funcție de interesele țării.

b. V-ați arătat o slăbiciune, vă este teamă de stradă!

Ponta
„Victor Ponta nu răcește,
Victor Ponta se călește.”

Natașa se duce la o moașă, spunându-i că vrea să scape de sarcină. Moașa o sfătuiește să se așeze pe gheață câteva ore și, în mod sigur, va avorta. Natașa se duce în mijlocul unui lac înghețat, se așează și așteaptă. După mai multe ore, aude o voce care vine de sub ea: ”Alioșa nu răcește, Alioșa se călește.”

Asta este impresia pe care V. Ponta vrea să o sugereze atât în interiorul, cât și în afara PSD. De bun simț (deși nu l-am suspectat de acest lucru) ar fi trebuit să părăsească atât șefia PSD, cât și șefia guvernului. Ambele instituții și-au arătat dorința de a-l avorta. Ca premier, VP este o catastrofă. Fără știința managementului, fără viziune economică, fără abilități de comunicator și cu aroganța specifică omului plin de bani, acesta a trezit o dorință irezistibilă din partea „Natașei” de a-l avorta. Un prim semnal a fost dat pe data de 16 noiembrie. Pe principiul bine cunoscut al expresiei „Curva când o scuipi spune că plouă”, în loc să își dea demisia din funcția de premier, VP a rămas acolo pentru a putea cheltui și banii pe care nu i-a investit până acum, de frica DNA.

Sume imense din bugetul de stat pentru investiții nu au fost aruncate în economie pentru a-i da posibilitatea lui Ghiță să găsească acele proiecte din care „să pape și gura lor ceva”. Presupusa înțelegere dintre Băsescu și Ponta, prin intermediul lui Maior, prin care Ponta o lasă în pace pe Udrea iar Băsescu pe Ghiță, a blocat economia românească. Înclin să dau curs acestei informații pentru că doar așa îmi pot explica de ce Udrea nu a fost arestată în cazul „Alro”, iar Ghiță este protejat în cazul „Siveco”, unde firma Eurovip spăla bani pentru societățile celor doi. (Când cei de la Eurovip au fost chemați la DNA pentru declarații, s-a constatat că erau niște doamne cu fuste lungi și cloș, salbe de galbeni la gât și cu un accent țigănesc, superb. Ele erau subcontractantele în servicii de soft pentru „Siveco” și Ghiță. Niște profesioniste desăvârșite, cu o singură carență în pregătire: nu știau să deschidă computerul.) Știind că pierderea controlului asupra banilor guvernamentali va conduce și către pierderea șefiei PSD, VP se retrage în Dubai, împreună cu finanțatorul (și, culmea, protectorul lui) pentru a pune la punct planul de rămânere în fruntea partidului. (Unii răuvoitori din „servicii” au presupus că, pe lângă asta, și-au ascuns și banii pe care i-au furat prin alte zone mai sigure. Eu nu cred că cei doi au furat. Acoperiții din presă sunt mincinoși și răi.) Prin corupție, șantaj, minciună, VP luptă din răsputeri să rămână cocoțat atât în fruntea guvernului, cât și în fruntea PSD.

Domnule Ponta, am apreciat faptul că sunteți un om inteligent și că singura dvs. vulnerabilitate este Ghiță. Cred că realizați faptul de necontestat al respingerii dvs. de către nație. De plecat, oricum veți pleca, dar depinde cum. Puteți pleca cu fruntea sus și cu posibilitatea revenirii în timp, sau alungat de „Maidan”. În cazul în care se va ajunge acolo, veți trage și partidul după dvs. Nația română vă va avorta împreună cu PSD și nu veți mai putea reveni vreodată.

Basescu
Sau doi pe-un balansoar

Cam așa aș descrie relația dintre Băsescu și Udrea. Cântecul de lebădă al bărbatului și dorința uriașă de putere a femeii i-au lăsat fără prieteni, fără susținători și, mai presus de toate, fără dragostea nației.

Revenind strict la Băsescu, acesta s-a transformat din derbedeul pe care îl știam în 2004 în bărbatul de stat de astăzi. Cea mai importantă realizare a sa este transformarea DNA într-o instituție de elită în rândul celorlalte instituții românești. Nu mă așteptăm să ajung să-mi exprim respectul pentru Laura Codruța Kovesi, după ce m-a alergat cinci ani prin toate pușcăriile și aresturile din București.

Cu toate presiunile cumplite la care această instituție a fost supusă, a reușit să obțină niște rezultate de excepție pe zona ei de activitate. Sunt convins că Băsescu nu și-a propus acest lucru de la început. A avut nevoie de o armă pentru a-și executa adversarii și creditorii. Odată cu trecerea timpului, procesul de maturizare l-a făcut să înțeleagă că această armă poate fi pusă în mâna statului pentru ca acesta să-și salvgardeze interesele. Acest fapt va ajuta și la relansarea carierei politice a lui Băsescu. După ce „EADS-ul” va curăța și vârfurile noului PNL (intervenție personală – „Hai siktir cu gluma asta de nume!”), Băsescu va ajunge liderul de necontestat al opoziției. Pentru România va fi un câștig. Cu un Iliescu sau Năstase pe stânga și un Băsescu pe dreapta, România va avea atât la putere, cât și în opoziție niște bărbați de stat autentici.

A nu se înțelege că am devenit fan Băsescu sau că sufăr de „sindromul Stockholm”. Dacă voi avea ocazia, îi voi face cel puțin același rău pe care mi l-a făcut și el mie.

În postarea de săptămâna viitoare voi reveni cu subiectul presei românești. Am blocat apariția la comentarii a injuriilor pe care cei de la B1 și RTV mi le-au adresat. Scopul abordării acestui subiect este acela de a-i ajuta pe jurnaliștii autentici să scape de presiunea pe care patronii o pun asupra lor și să nu fie băgați în aceeași oală cu cei săraci cu duhul pe care i-am amintit în treacăt în articolul precedent. Și fac acest lucru pentru că am nevoie de surse de informare în care să cred. Am nevoie de o presă capabilă să schimbe „SISTEMUL POLITIC”, dar pentru asta ea trebuie să redevină credibilă, să creeze acel curent care să măture actualul sistem, generator de foame, lăcomie, prostituție socială. Pentru asta avem nevoie de cei mai buni jurnaliști. Mi-e groază de ideea că un Banciu, Drăgotescu, Striblea, Mânăstire și alții ca ei ar putea fi considerați surse de informare sau lideri de opinie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 85 COMENTARII
  1. says

    Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Capitolul
    3 — Putere si Opozitie pe Google. Se pare ca informatia
    dvs e foarte valoroasa, mai ales ca am mai gasit aici si despre ora,
    ora exacta, lucruri interesante si folositoare.
    Mult succes in continuare!

  2. d3d1 says

    La un moment dat mi-am pus o intrebare la care mult timp nu am gasit raspunsul, oare cand apare prima oara nevoie de manipulare si cum se manifesta, insa prin slabiciune si frica poate, am dedus ca apare cu ceva timp inainte de a ne naste…insa intrebarea este oare de ce ajungem sa ne incalcam unul dintre singurele instincte primare, si anume supravietuirea?

  3. says

    Buna seara,
    Am citit o buna parte din postările dumneavoastră si ma identific cu multe din ideile dumneavoastră as vrea sa comunic la nivel personal daca se poate

    Cu respect
    Marius

  4. adi says

    material numai bun de citit chiar calitate,.multi ar spune ca e o prostie sa urmaresti asa ceva dar omul asta manipuleaza ??? cu totii spune-ti ca internetul iti ofera avantajul liberului arbitru iar daca arbitrul vostru este “blatist” ?? atunci de asta cine se bucura?? nimeni ?? este corect oare ?? :))

  5. Cd says

    Ba Vantule….ai ajuns si tu sa iti dai cu parerea cine fura si cine nu?Pfffff…..a innebunit lupul nene……rade ciob de oala sparta…..
    PS: Comment-ul e trimis de un tanar cu studii superioare(nu dusmanii tai presa…..),plecat din Romania,tara in care TU,hot ordinar iti permiti sa spui cine fura si nu,fara sa iti dea cineva cu vreun par in cap!Dar vorba ta…..daca te scuip…zici ca ploua! Da-mi voie sa te scuip din tot sufletul meu!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Sterge-te la popou cu diploma ta de studii superioare. Vorbesti ca un bou care n-a inteles nimic!
      Iti inteleg ura si frustrarea si ai tot dreptul sa fii asa. Vino si arunca-ma la gunoi daca poti, ti-am aratat cum poti s-o faci.
      Chestia cu “paru”, e naspa chiar si pentru tine!

      VINTU

  6. un tanar says

    ce vedem noi este praf in ochii ce ne zice “SOV” …..suntem condamnati la sclavie cu voia noastra.io unu nu pot sa absorb atat adevar .probabil nu au nici un regret jegosi fara eticheta .Vantu are dreptate intr-o parte NU AVEM NIMIC nici macar SANSA ….

  7. liv says

    Din greseala am dat de acest blog, am sa va spun ceva:
    L-am preferat pe Johannis pentru ca a fost unul din putinii primari care nu a exterminat cainii, dupa legea data de Ponta si majoritatea lui psdista, in 2013.- on om care manifesta compasiune pentru bietele necuvantatoare, poate avea sentimente umane si pentru propriul popor.
    L-am preferat pe Johannis, daca nu am avut parte de un rege neamt (regii Romaniei au facut Romania moderna), macar sa avem un presedinte neamt- sa aduca disciplina, reforme din toate intitutiile statulu si o justitie dreapta.
    Avem mari asteptari de la noul presedinte, fereasca Domnul sa ne insele aspiratiile, dar trebuie ajutat, consiliat de profesionisti, nu de politicieni.

    • Tudor says

      Tu esti evident esti femeie dupa modul in care ai scris. Tu iti exprimi preferintele… Si te mai miri ca merge tara asta cum merge… Hai sa facem toti lucrul asta, sa zicem ce ne doare, ca oricum asta facem, si sa dam vina si responsabilitatea altora, ca deh, eu am liber arbitru, nu’i asa draga mea? Si ce e mai rau, e ca barbatii fac acelasi lucru…in loc sa ia responsabilitatea in propriile maini, arunca vina pe sistem si pe politicieni, pe care tot ei i’au ales… barbatii generatiei noastre se poarta ca femeile. Cum vrei sa mearga lumea undeva, fara barbati capabili si cu directie? Tot respectul pentru Sorin Ovidiu Vantu’. I’am vazut video’ul de pe youtube chiar azi, cel in care le raspundea la oamenii care s’au luat de el. Exact asta se si intampla, vi’a zis’o pe net, dar sunteti prea prosti sa pricepeti. Voi sugeti clontzu’, el ia banu si muierile, iar voi ramaneti cu sula’n brate. Iar pe urma eu si multi altii ramanem cu buza umflata pentru ca voi aveti drept de vot… nici eu nu v’as da drept de vot. Femeie, oamenii mor de foame, iar tie iti pasa de protectia animalelor. Hai sa’ti dau un sfat, ametito. Da bani la oameni, iar ei pe urma o sa dea de mancare si la animale. Problem solved! Ce pana mea sunteti asa batuti in cap, popor de cretini.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu stiam de chestia cu cateii. Daca asa este, voi incepe sa am si eu putina simpatie pentru el.

      VINTU

  8. Dragos Cuzuban says

    Banciu, Dragotescu, Striblea, Manastire si altii ca ei sunt de o buna bucata de vreme considerati surse de informare sau/si lideri de opinie. Ca si Turcescu, ofiterul descoperit de el insusi. Sunt pesimist in ceea ce priveste schimbarea sistemului politic de catre o presa care e impartita intre cele doua tabere. Iar presa nu se va schimba asa, cu una cu doua…

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu de catre oamenii inteligenti. In privinta schimbarii, ea se va produce cu sau fara aportul presei.

      VINTU

  9. says

    Buna ziua ! Ce stiu despre Dv , se rezuma foarte succint in trei ( 3 ) idei :
    1. L-ati ajutat pe Basescu sa ramana Presedinte, …
    2. Ati fondat un sistem financiar-piramidal, care v-a si bagat la ” zdup “, dupa modelul Al Capone ….
    ( P.S. Sa stiti ca dupa Carritas, Gerarld si FNI, am crezut ca Romanii , au dezvoltat , asa, …, o oarecare imunitate la tepe … !!! Surpriza : a mai functionat dupa , cu succes, ” Delfinul ” , si cred eu , multe societati de ” Pensii Private ” ) .
    PPS. Aici , daca mi-ati da un raspuns , m-as simti onorat !
    3. CEL MAI IMPORTANT : ATI FOST PRIMUL ” OM PUBLIC ” PE CARE L-AM URMARIT LA MIEZUL NOPTII , LA EMISIUNEA ” GENIALII ” ( cred )….. !!!! VREAU SA CITEZ : ( … dar nu imi iese ” sssssssss…..ul “) :
    Rep.: Dle Vantu, ce avere aveti ?
    SOV: Nu stiu exact ….
    Rep.: Apoximativ … ?
    SOV.: 900 mil. $ …..
    ………….
    Rep.: Care e secretul …. ?????!!!!! ….. ATENTIE, GENIAL ……..
    SOV.: … ” cumpar ieftin si vand scump ! ”
    Pentru toate aceste trei ( 3 ) idei , eu va sunt recunoscator si cred ca desi nu sunteti insufletit de un ” MARE FOC CIVIC REFORMATOR”, fie si numai pentru a va plati ” datoriile politice “, o sa va urmaresc cu MAREINTERES !!!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Aveti stil, aveti umor, n-aveti informatii. Maine veti intelege cat de aproape de adevar ati fost.

      VINTU

  10. AM says

    Buna seara, domnule Vantu.
    Sa zicem c-as vrea sa ma fac prim-ministru la un moment dat. Si sa mai zicem n-as vrea sa ma compromit in vreun fel in demersul meu astfel incat sa ajung santajabil sau la mana celor cu intentii meschine (marioneta pt butoanele altora). Sa mai zicem ca imi doresc asta doar pentru ca ma gandesc ca s-ar putea face treaba foarte faina in tara cu un minim de interes, buna-credinta si profesionalism, lucruri care mi se par ca se cam fac lipsite la cei care ne conduc sau ne-au condus.
    Asa, INTREBAREA E: ce sfat imi dati?

    Numai bine,
    AM

  11. Bogdan says

    Multă manipulare, dar merită citit printre rânduri. Interesantă combinare… Imi place sintagma despre cei trei oameni politici: ” Experienta celor trei, ii face sa fie barbati de stat, nu caracterul sau convingerile lor.” REAL, iar pepiniera politică a fost suprimată de mult!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Daca manipulare nu e, nimica nu e!
      Mi-am permis sa-l updatez pe parintele Augustin. Sper sa nu va deranjeze mica ironie.

      VINTU

  12. Petru Ivascu says

    Excelenta sinteza domnule Vantu!! Pe cand si interesul national in actiunile politicienilor??

  13. Valentin Neagoe says

    D-le Sorin Ovidiu Vantu, va cunosc numai de la Tv.

    Am fost unul din multii depunatori FNI. Am avut depuneri in perioada Apr. 1999-Febr. 2000.

    Va apreciez metoda diferita total de Caritas-ul D-lui Stoica, prin actiunile oferite pe carnetul FNI.
    A fost o constructie geniala, dar pe care majoritatea nu a inteles-o, anume ca trebuie sa spui “multumesc” pentru oferta generoasa, dupa care te retragi.

    In opinia mea cei care au luat teapa au fost:
    1. Prostii , cu care toti ne facem treaba si
    2. Cei care nu au apreciat munca la valoarea ei.

    Va multumesc pentru colaborare si pentru ca mi-ai oferit ocazia unui castig in acea perioada.

    Am retinut si am si comentat cea mai tare zicere dupa 25 de ani : “Domnilor, investiti in puscarii, investiti in viitorul vostru”

    Cu prima ocazie prin Oradea, daca ne intalnim, fac cinste!!!

    Va doresc tot binele din lume si multa sanatate!

  14. Adriana says

    Sunt curioasa cine sunt finantatorii castigatori ai dlui Klaus Iohannis dar si cei perdanti ai dlui Victor Ponta. Aveti idee?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Astea sunt cele mai bine pazite secrete din Romania. Le vom aborda incepand din annul 2000. Aveti putintica rabdare.

      VINTU

  15. AlaMicAluAlexandru says

    Domnule Sorin,

    Micul socialist libertarian si-a facut curaj sa scrie. Sunt sigur ca jurnalismul viitorului este legat de inovatie. Asa-i ca ati auzit de Google Glass? Ma gandesc de ceva timp sa caut pe cineva dispus sa investeasca intr-o echipa de oameni… care sa se numeasca Tamaduitorii sau SoulHealers… iar, in afara de jurnalism suprarealist (nu are nici o treaba cu arta), ei ar trebui sa si ajute, sa fie oameni liberi – psihologi, sociologi, filosofi… sa se implice in activitati de voluntariat, modele pentru tineri – daca statu’ nu face, facem noi. Ma gandesc si la o organizatie sociala care sa se numeasca Sindicatul Oamenilor Liberi (sol soare, sol pamant, sol nota G), care ar trebui sa contina aceasta echipa, ma gandesc la multe, dar vocea/buricele sunt prea mici acum. Poate nu mai aveti bani sa investiti in asa ceva (aici incerc sa va gadil ego-ul), dar cu siguranta aveti mai multa putere decat mine spre a imi infaptui acest vis din viitor.

    Kind regards,
    Andrei Alexandru
    Thinker, Shaper, Colorist

    PS: Daca aveti sete de idei traznite, nu ezitati sa imi raspundeti… sunt la fel de glumet.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Domnule idealist, ego am. Cu banii stau mai prost. Din cate am inteles, pe ei doriti sa-i gadilati. Daca mai asteptati putin, puteti incepe s-o faceti! Si-o sa radem, si-o sa radem…!

      VINTU

  16. Patrocle54 says

    Noi doi ne-am cunoscut candva . Iti amintesti ? Trebuia sa o duc pe A la Bacau . Cu un Audi cu cutie automata pe care il tineai in garajul subteran . M-ai chemat la tine in birou ( in fostul hotel Dorobanti ) si mi-ai spus : ” Eu sunt cel mai mare hot din tara asta ! ” Eram doar noi trei : tu , eu si directorul Popa .Era 1994 . Sunt curios daca retractezi sau iti mentii declaratia .

  17. alex says

    Buna ziua domnule Vintu,
    care credeti ca sunt cele mai grave probleme ale Romaniei dupa aderarea la UE? Coruptia, incompetenta guvernantilor?
    Ce parere aveti de atitudinea Rusiei din ultimele luni? Ne pregatim de un nou razboi rece?
    PS: am de facut o licenta anul acesta si sunt in cautare de idei. Multumesc anticipat

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      1. Indiscutabil ambele. Atat coruptia cat si incapacitatea guvernantilor.
      2. Din perspectiva lor, rusii au actionat corect. Intrarea Ucrainei in U.E. si N.A.T.O. ar fi prins Rusia, atat la Marea Baltica cat si la Marea Neagra, in clestele occidentalilor. Acest lucru l-a mai reusit doar Hitler in al doilea razboi mondial. Expansionismului germano-american, Rusia a raspuns anexand Crimeea si trecand sub sfera ei de influenta estul Ucrainei.
      3. Licenta in ce zona?

      VINTU

  18. abc says

    o chestiune, inainte de a ma aventura in alte subiecte.
    care e viziunea dvoastra despre viata si originea vietii?

  19. Tiberiu negoescu says

    Dle Vantu,ne-am cunoscut in circumstante mai putin placute ,atat pentru mine cat si pentru Dv. Sunt tipul cu biscuitii englezesti…mare dusman al fiscului romanesc! Profit de aceasta ocazie pentru a va ura numai de bine ! Iar daca veti reusi vreodata “sa va platiti datoriile” va marturisesc ca voi incerca o infinita satisfactie! Cu nedisimulata stima, Tiberiu Negoescu.

      • Tiberiu negoescu says

        Sunt inca paznic al propriului domiciliu.Dar daca imi permiteti, o sa indraznesc sa va telefonez atunci cand voi
        adulmeca primavara.Momentan imi pregatesc fisele pentru doua volume,”Fiscul ca o prada” si “Era Dej” in caz de… Cu deosebita stima,
        Tiberiu Negoescu

  20. Ala Negru De Respira Greu says

    Citesc si ma uit la foarte multe documentare despre oameni bogati din blocul post-sovietic sa vad cum au facut ei bani. Poate invat si eu ceva.

    Ce am vazut la multi smecheri, undeva, candva, se produce acel declic: de parca cineva i-a ales sa fie ei interfata unui sistem bine conturat. Sa fiu mai clar: sa fie interfata Serviciilor.

    Cine credeti ca este interfata serviciilor in Romania?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Daca doriti un raspuns cu adevarat calificat, adresati-va C.S.A.T.-ului.
      Daca vreti un raspuns de la mine pe aceasta tema, imi cer scuze pentru ignoranta, habar n-am.

      VINTU

  21. pop de sighisoara says

    Se poate ,in zilele nostre ,sa iasa un presedinte care sa nu aiba schelete in dulap?
    Influenta serviciilor sectrete e mult mai mare decat cred unii dintre noi.parerea mea…

  22. elgontin says

    Stimate Domn, cine va ajuta sa va scrie gandurile? Sunt curioasa..caci imi pare un pic “limba condeiului” cunoscuta!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Doamna, cat am fost la Jilava am cunoscut un detinut bolnav de priapism. El s-a oferit sa-mi scrie textele si continua si azi. Este foarte posibil ca limba si condeiul lui sa va fie cunoscute. Eu nu ma pricep atat de bine fiindca ma descurc destul de greu cu cititul.

      VINTU

  23. marianasept says

    va citesc cu placere articolele, sant interesante vederile pe care dv. un personaj pt. mine f. controversat ati reusit cu asa usurinta sa-si faca un imperiu financiar,va urmaresc incontinuare si as dorii sa face-ti si un film cu viata si afacerea dv.,ar fi de premiu pentru tara noastra mult incercata de atatia calici ,lacomi si plagiatori,unde sant oamenii adevarati ai acestei natii,va rog dv. ai cunoasteti mai bine ca mine deoarece ati cunoscut multe personaje,scoate-tii in fata macar asta sa faceti pentru noi oameni simpli si cu mintea scurta,pt. mine sante-ti f. capabil,numai o persoana ca dv. cu experienta in finante si economie poate ne dati si cateva idei si pentru cei care la varsta de 55ani au ramas fara servici in aceasta tara ,cee de facut si in aceasta situatie? va doresc santate si sa fiti la fel de obiectiv si la fel de direct cum ati fost si pana acum,sa auzim numai adevarul,sa fiti citit,mariana

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Doamna Mariana, sincer imi pare rau ca nu va pot fi de folos cu un sfat util. Exceptand produsele artizanale, nu stiu ce altceva ar putea face o doamna la varsta respectiva.

      VINTU

  24. Dana says

    Va admir inteligenta, si tocmai de acea ma intreb, ce urmariti ? Vorbiti de popor si de cei care-l conduc, si ma intreb cat de bine puteti dormi noaptea dupa cata suferinta ati produs multor oameni (din popor).. Ma bucur ca mi-ati oferit ocazia de a va scrie ce gandesc. Nu sunt una din victimele dvs. dar ma intreb, cate frustrari ati acumulat de urati asa de mult oamenii, si cat de mult suferti ca nu prea mai sunteti eminenta cenusie care trage sforile. Sunteti inteligent, dar inteligenta dvs. este malefica, poate va veti razgandi si veti dori sa faceti si ceva bine, pentru popor!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu, nu sunteti victima mea, ci a unei campanii de denigrare intinsa pe o perioada de peste 14 ani.

      VINTU

  25. ioil says

    Nu inteleg ce fel de puscarie este asta ca o parte din detinuti pot de dupa gratii,terfeli public asa cum le doreste muschiul lor.Asemenea ingaduinte trebuie oprite cu cate o luna de arest la carcera cu paine si apa!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      O puscarie dupa standarde europene!
      Seara, dupa piscina, mi se serveste homar, sampanie “Cristal” iar, pe ritmuri orientale, cateva dansatoare exotice ne desfata privirile. Cand exageram cu postarile pe blog, suntm pedepsiti mult mai aspru decat va puteti imagina: ne obliga sa va citim comentariile.

      VINTU

  26. gheorghe says

    Citesc in continuare cu interes postarile d-voastra.In vremurile pe care le traim, personal nu va consider un “puscarias” si cu fiecare citire a postarilor de pe blog imi este intarita ideea de “om incomod” pentru multi potentati ai zilei.

  27. says

    …Scurte ginduri ale diminetii~..prin logica DD-ista_!!..Sondaj de opinie_!!…Intrebare_:..Credeti ca mai devreme sau mai tirziu dupa ce va pleca de la Cotroceni, domnul Traian Basescu va calca pe urmele marelui Nastase Adrian, respectiv va petrece si dumnealui o perioada de “reculegere binevenita ” in penetenciar ??…Imi_?….Raspuns :..Da !..Nu !..Nu stiu !..Probabil ca da !..Nu raspund !..Aha’_!…Imi’ da ! O intrebare al naibii de grea_!!!…Situatie ideala~…sa ajunga si dumnealui sa imparta aceiasi celula cu nimeni altul decit cu excelenta sa detinut~Dan Voiculescu~…Iooiiii~!!!_..ar fi ca in filme~..ar ajunge in final din dusmani declarati in prieteni pe viata~…dar revenind in realitate..dinsul a declarat raspicat ca este bine-acoperit de hirtii bineinteles si astfel nu este cu putinta sa ajunga la Jail_!!…Oaare_??…Chiar nu exista nici macar o carie_??..!..!…!!.._~Eu_va spun ca exista_!..cu totii avem_!..adica majoritatea_!..problema e-ca unele carii sunt bine ascunse_!!..doar te trezesti la un moment dat cu o mica durere de inceput_!!..doar asa a patit si A. Nastase_!..si altii..si altii care urmeaza la rind_>~(_la~DNA~_)_!…totusi daca PSD-ul va pierde puterea in 2016 sau mai devreme atunci sunt sanse mari sa evitati intilnirea la doamna cu balanta_!..Imi-Imi_!..asa merg lucrurile la Noi_!!…~Buun_!…si deasemeni legat de PSD !…Stiu !, dar nu am ce face si sunt nevoit sa punctez din nou_!..respectiv le voi aduce aminte iarasi a nu stiu cita oara contestatarilor lui Ion Iliescu ca daca acest Maret partid mai exista pe scena publica in actuala forma inca bine coagulata si inchegata e datorita tocmai aceluiasi I. Iliescu~..o mai spun_:..fara ~tataia~ partidul s-ar fi scindat de mult in mai multe componente_(_Mafiote-Clientelare_ett_)_..nu ar fi rezistat asa cum este el constituit si functioneaza in prezent_!..prin urmare le spun din nou celor ce vor sa “reformeze” partidul ca mai au de asteptat doar pina pleaca batrinul la cele vesnice~..dupa care partidul va face imediat explozie sau mai degraba Implozie ~!~..nu stiu_!!,..prin El insusi fara nici un stimul exterior_!..in diferite parti componente~..si bineinteles cel mai probabil va ajunge asemeni celorlalte partide..Este usor de dedus acest lucru~..Asa ca dragi PSD-isti mai vechi sau mai Noi>~Bucurativa inca de prezenta lui tata~Ion Iliescu printre Voi..ca fara ~EL_praful si pulberea se alegea de partidul vostru..de mult timp_!!!….next_>~..

  28. Mr Löwe says

    Trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca Iohannis actualmente prin prisma candidatilor pe care i am avut ramane cea mai buna optiune si cu o campanie ceva mai curata decat a principalului contra candidat.

  29. schepsis says

    Domnule SOV, despre blogul dvs. pot spune atat: multa filozofie si putina concreteta. E a treia oara cand intru pe acest “jurnal” on-line si sunt dezamagit; ca, de altfel, de toata activitatea dvs. de “inginer financiar” (ce inginerii financiare ati facut dvs. ???? mai degraba, gainarii financiare (pot dezvolta daca simtiti nevoia); doar ca ati lucrat la scara mare – think big – vorba lui Trump iar in cazul dvs. – act big). Ma asteptam sa aveti o nevoie / sete de razbunare revansarda si sa intrati chirurgical in intestinele puterii; sa ne dezvaluiti cat de superficial se iau deciziile in cadrul structurilor de putere; cat de “slab” e statul pe care trebuie sa-l intarim ! Sau macar sa ne devoalati desuurile unor asa-zisi oameni de stat si sa va transformati intr-un Dan Capatos on-line !
    Dar constat, cu dezamagire, ca incercati sa filozofati (ieftin) despre secretul lui Polisinel ! Asa ca, in concluzie, va rog sa va descarcati frustrarile epistolare intr-un mod mai concret: nume, date, fapte, SUME, etc.
    P.S. Nu as vrea sa inchei inainte de a va multumi ptr ocazia pe care mi-ati oferit-o (de fapt, soferul / angajatul dvs. a facut-o) de a conduce un porsche 911 turbo ! Oricum, s-a intamplat cu multi ani in urma in timp dvs. va aflati intr-un periplu pescaresc prin patria noastra si, practic, fapta “s-a prescris”. E masina mea preferata (doar ca nu in varianta cabrio) si am tinut mortis sa va multumesc !

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Din cate observ, viata dumneavoastra este o continua dezamagire. V-ati gandit vreodata s-o dati drakului de viata?
      Consider ca este cumplit ca singura bucurie a vietii dumneavoastra sa fie aceea de a posta in spatiul virtual si a te plimba cu masina altuia.

      VINTU

      • schepsis says

        V-a suparat tare aia cu “gainariile financiare”, nu-i asa ?! Cand toti va considerau un geniu al pietei romanesti…….
        Haideti ca nu mai continui ca e rana pera adanca (din cate observ) !

        • Sorin Ovidiu Vintu says

          M-ati citit ca pe o carte deschisa. Dar acum ca nu mai continuati, m-am mai linistit. Sunteti milostiv!

          VINTU

  30. balbeck says

    Eu am injurat-o pe Viorica Dinu…..cum sa ii dai omului cu probleme sentinta asta?Putea sa fie foarte bine cu suspendare.Dar a fost atat de rea,incat a ajuns si ea in arest preventiv.

  31. DVJ says

    Inteleg ca marele “smecher” vintu vrea sa ne arate ca a citit “Trei intr-o barca”; mai bine ar scri pe blogul sau cum a fraierit pe uni si altii, cot la cot cu “mama omida a finantelor” firmele de doi lei pe care le-au pastorit – “Dormiti linistiti, noi veghem ca banii dvstra sa fie in siguranta ” – si au fost !! mai inteleg ca un puscarias ordinar, are acces la laptop si internet pt. a-si posta prostiile; si mai inteleg ca este suparat pentru ca a cotizat si a pariat pe o …mina moarta !! SUCES vintule vint nebun, stai si-asculta ce-ti spun: vremea voastra a trecut; este vremea tinerilor de 25 – 40 ani si citorva de peste 50 care nu au reusit in 25 de ani sa -i convinga pe cei cu ochii inchisi, ca este bine sa paseacsa cu …ochii larg deschisi !!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Mai era si cainele si era singura carte pe care am citit-o. In rest, daca generatiei de care pomeneai trebuie sa-i deschizi tu ochii, mai bine se spanzura.

      VINTU

  32. says

    de acord cu cei enuntati anterior din presa (mai putin manastire, caruia nu ii cunosc foarte bine stilul, in afara de pastila cu dosar de politician).
    dar mie mi-e si mai groaza ca Gadea, Badea, Ciuvica, Ursu, Screckner si altii asemenea ar putea fi considerati surse de informare sau lideri de opinie.

    cat depsre opiniile politice, nu ma pronunt, intrucat par extrem de pertinente.

    bafta!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Dincolo de batalia politica in care au fost implicati cei pe care i-ati pomenit, acestia stiu si meserie.

      VINTU

      • says

        Degeaba, daca in ultimii 10 ani nu au aratat-o!
        Si-au pierdut definitiv si iremediabil credibilitatea (de 10 ani nu au mai avut o directie editorialistica obiectiva)

        Iar M. Badea pare a avea o dereglare severa de tip psihica :)

        O spun din perspectiva unui fost fan(ca sa nu fiu acuzat de “basism”)- acesta din urma are obiceiul, ca toata televiziunea A3, sa acuze de basism persoane vadit anti basescu, doar din simplul considerent ca nu sunt de acord cu ce da A3 pe post, iar asta tine de autism/schizofrenie :)

        Stima!

  33. gabi says

    ” Cu un Iliescu sau Nastase pe stanga si un Basescu pe dreapta, Romania va avea atat la putere, cat si in opozitie niste barbati de stat autentici.”

    Vreau sa cred ca aceasta este o ironie si nu convingerea dumneavostra

    “Atitudinea ezitanta, tematoare si uneori sfioasa a fost inlocuita, dupa ce a fost declarat castigator, de o atitudine agresiva (nu autoritara), un ton poruncitor si o mina dispretuitoare….”

    O veche vorba populara zice ca tiganul cand se ajunge imparat prima oara o …. pe ma-sa. Altceva nu e de comentat

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Pana cand vom reusi sa schimbam actualul sistem politic, din nefericire, suntem singurii pe care ne putem baza. Experienta celor trei, ii face sa fie barbati de stat, nu caracterul sau convingerile lor.

      VINTU

  34. Stefan says

    Excelent! Va felicit, traiul in libertate va prinde bine la scris.
    Cateva intrebari:
    1) – Ce se intampla….santa Klaus va “lua toata puterea”? Banuiesc ca e o chestiune de timp pana pica Ponta 2 ca dosare cu parlamentari “este sau se gaseste” si vor schimba barca….vor fi cu diaspora brusc!
    2) – Il vom vedea pe Base anchetat si condamnat in vreunul din dosarele lui? Sau pe Udrea??? E Johannis un pion al lui Base si il va proteja sau nu?
    3) – Are legatura Santa Klaus cu vreo filiera rusa de sponsorizare? (vezi prietenul lui cel mai bun, Schmidt de la Auto. Bavaria, care e casatorit. cu sora lui Renato Usati, etc.)
    Merci SOV!
    ….si…regret Realitatea TV de alta data…ce a ajuns acum….mai bine ar redeschide OTV-ul, ar fi mai credibil…ce sa mai zic de audienta….si fanfaronul Rares Bogdan s-ar integra mai bine acolo….seamana cu domnu’ Dan la cravate!