Preambul

sorin ovidiu vintu - preambul

Eram într-o scurtă vacanţă acordată de judecătorii din România. Mă lăfăiam într-un fotoliu, așezat pe debarcaderul de pe marginea lacului artificial pe care mi-l făcusem pe proprietatea de la Otopeni.

Mic, negru, gras şi zâmbitor, îşi face apariţia Valentin Nicolau. Ca de obicei, când venea pe la mine, avea în mână o sacoşă plină. De cărţi. Îmi plăcea tipul. Era proprietarul editurii „Nemira”. Tipărea literatură S.F. Eu ador, în ciuda vârstei, acest tip de literatură. Cred că asta ne-a apropiat.

Începem să pălăvragim pe subiectele zilei. Ne dăm cu părerea, facem zdrenţe clasa politică şi ne rostogolim în calitatea şi amploarea nepreţuitei noastre inteligențe. Ne despărţim după vreo oră, strângându-ne mâinile, cu fruntea sus, pieptul bombat şi ochii strălucitori.

Eram bărbaţi, eram deştepţi, eram responsabili. Evident că amândoi ne amuzam în sinea noastră de aceste mici şi nevinovate fanfaronade. Ştiam exact doza de caraghioslâc din atitudinea noastră. Amândoi aveam niște sisteme de valori clare şi un sănătos simţ al autoironiei care ne ajută să n-o luăm razna.

Îl petrec cu privirea până se urcă în maşină şi încep să scot cărţile din sacoşă. Multe titluri, mulţi autori pe care nu-i cunoşteam. Brusc înţepenesc cu ochii pe un titlu. Îi pătrund instantaneu semnificaţia – „Vorbitor în numele morţilor”. Ho! Nu vă bucuraţi încă, nu sunt pe moarte! Dar când se va întâmpla, cine va vorbi despre mine? Cine mă cunoaşte suficient de bine încât să le spună alor mei cine am fost? Cine are autoritatea morală să îmi califice faptele?

Atunci am hotărât că am obligaţia să o fac eu însumi. Sunt obligat să las copiilor mei o moştenire simbolică – imaginea nedeformată a tatălui lor. Nu am avut niciodată timp să le povestesc şi să le explic ce am făcut şi ce am simţit. Care au fost mecanismele şi simţămintele care mi-au călăuzit existenţa.

În lupta titanică pe care o dau pentru a rămâne contemporan cu mine însumi, am decis să comunic cu ai mei prin intermediul blogului. Poate că din greşelile, din reuşitele, din experienţele mele vor învăţa şi alţii.

Nu sunt şi nu încerc să fiu scriitor, aşa că nu mă voi formaliza şi nu voi pune accent pe stil, ci pe conţinut.

Vă voi arăta, dragii mei, care sunt adevăratele chipuri ale persoanelor, personajelor şi personalităţilor pe care le-am cunoscut. Cu mulţi dintre ei veţi fi obligaţi să convieţuiţi şi când nu vă voi mai putea proteja eu. Vă voi explica şi ce se ascunde în spatele întâmplărilor pe care le vedeţi la TV şi cum funcţionează în realitate România.

Am început să scriu aceste rânduri azi, 23.10.2014, orele 9:00, dintr-o celulă a spitalului penitenciar Jilava. Am televizorul deschis. Băsescu pleacă pe nu ştiu unde şi ne spune că România are nevoie de un partid nou, pentru că toate alea vechi sunt compromise. Această afirmaţie a făcut-o la ora 10:02. Baiatul ăsta are dreptate. Din nefericire, oricât de corectă este această afirmaţie, ea este descalificată de cel care o face. Vă voi povesti mai târziu ceea ce trebuie să ştiţi despre Băsescu.

Pentru început vă voi spune cum este conceput sistemul de Putere din România, cum este sistemul de Justiţie şi apoi cum este conceput şi cum funcţionează sistemul penitenciar. Cred că vă veţi amuza când vă voi povesti despre puşcării şi despre cei care le populează, hoţi şi gardieni.

De ce încep cu astea? Pentru că cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştiţi este ce înseamnă un Stat. Că nu este altceva decât un pachet de Legi. Ignoraţi-i pe toţi cei care vor veni cu definiţii savante şi vă vor spune că sunt pe dinafară.

Justiţia este instituţia fundamentală a unui stat. Atunci când justiţia este deservită de funcţionari nevrednici, statul se duce dracului.

Vă voi vorbi despre ei, cu nume şi prenume, despre aceşti indivizi sau individe care, din prostie sau ignoranţă, nu-şi înţeleg menirea şi ne transformă din cetăţeni demni ai unui stat într-o adunătură de indivizi fără respect de sine şi fără morală.

Răul cel mai mare nu este acela că devenim imorali, ci amorali. Ne situăm „dincolo de bine şi de rău”. Nu mai dăm doi bani pe justiţie, legile nu ne mai sunt opozabile, statul devine un concept difuz.

Din nefericire pentru voi şi eu am fost puternic atins de acest lucru. Am devenit, în timp, profund amoral. Mi-am dat seama de asta abia când nu mai puteam să schimb mare lucru în ceea ce mă priveşte. Şi nici nu am chef s-o fac. Acum sunt ceea ce sunt, dar măcar am încercat să semnalez necesitatea întâririi statului printr-o ieşire publică, acum câţiva ani, la postul de televiziune „Realitatea”.

Copii, asta nu este o încercare de exorcizare sau de legitimare, este o descriere a ceea ce se întâmplă în societatea în care evoluaţi.

Este capcana în care aproape toată generaţia mea a căzut. Aşa se explică atitudinea clasei politice, a oamenilor de afaceri români, a jurnaliştilor, a magistraţilor şi chiar a unei categorii largi de intelectuali.

Acesta a fost un preambul. În următoarea postare vă voi spune cum este construit sistemul de putere din România şi cine îl conduce cu adevărat.

Comments

    VEZI 75 COMENTARII
  1. Stanciu Ion says

    Ma bucur ca pot citi informatii pe care nu le gasesti usor sau deloc.

    Imaginea dumneavoastra in masmedia eu o vad foarte josnica prin scrierile dumneavoastra se pare ca adevarul este altul si incep sa va respect dar veti rezista se pare ca dumneavoastra da.

    Multumiri pentru munca depusa prin scrieri a arata adevarul.

  2. DavaiDeMonarchia says

    ma apuc sa.l mai citesc odata,intreg blogul.
    Cat i.au o pauza de la pregatirea pt magistratura.
    Impressive, astept etapa a II-a.

    Multa sanatate SOV!

  3. Vasile says

    Buna ziua. Eu propun o metoda fiferita de analiza iar pt asta hai sa ne intoarcrm putin in trecut. Definitia dvs. cum ca “Statul e un pachet de legi” e un adevar pe jumatate. Eu vad statul ca pe o etapa ulterioara a ” acelui grup de indivizi dintr-un trib care s-au saturat de ceea ce ei considerau scara valorica a masculului alfa ( cel mai puternic din trib ) isi doreau beneficiile de care se bucura acesta si nu voiau sa faca lucrurile pe care acesta le impunea discretionar. Astfel acest grup s-a constituit din indivizi mai slabi, dar care impreuna l-au putut detrona pe cel mai puternic dintre ei si apoi au continuat sa conduca tribul impartindu-si sarcinile si creand “reguli” (viitoarele legi) intre ei si intre ei si restul tribului astfel incat sa mentina puterea si sa evite o alta rasturnare de putere . S-a facut prin informarea si largirea nr celor care luau decizii pe diferite paliere, cresterea accesului la beneficii pt mai multi membri si scaderea nr. de atacuri (masuri injuste) asupra celor care erau in grup si crearea de reguli ce a dus la crearea unei baze de sustinere a noului regim.Toate astea in timp, cu erori, reluari samd” Astfel avem la baza alte elemente pt constituirea Statului : ” Vointa unor indivizi, Puterea economica a tribului, Regulile intre membrii tribului. De aici plecam. Tot aud azi de cele 3 puteri in stat : Legislativa, judecatoreasca, executiva … si a patra: Presa. Unde sunt Puterea economica, si cea a vointei oamenilor ?

  4. InstinctTimp says

    Salut,eu unu sincer il auziseam mai demult pe domnul explicand anumite lucruri , nici acum nu l inteleg asa de bine dar stiu ca este foarte inteligent si daca are ceva bun sau rau mereu a te invata si sfatui.Mie mi a placut capitolul Preambul si apropo in legatura cu siteul creat azi am aflat de pe contul de facebook.In toate cazurile mi se pare foarte captivant inceputul.Multa sanatate si multumesc pentru toate dezvaluirile interesante pe care ni le povestiti.P.S Cred ca sunteti un om de cuvant si onoare.

  5. says

    * In numele a ceeace am pierdut eu la FNI da-mi 30.000 euro ca sunt bolnac de inima si la cei 79 de ani pe care-i împlinesc pe 2 sept. nu stiu daca mai apuc anul nou.Pentru studiu,te-am adus pe pagina mea de Facebook,pentru ca spui destule adevaruri.Cu sanatate,nartip. *

  6. marian says

    Am început si eu să citesc…Preambulul și ceva din primul capitol.Am avut senzația că fiecare cuvânt se vrea o dezvinivățire si o sugestie că alții sunt de vină pentru ce e i se întâmplă autorului.Așa că am renunțat.Am trecut un pic la comentarii și am rămas surprins de câtă lume ține să-și exprime respectul față de , la urma urmei, un pușcăriaș.Căruia eu îi doresc cât mai mulți ani la mititica!

    • Neag Vasile says

      Aici este vorba despre idei, nu despre persoane… adică exact ceea ce susține autorul într-unul dintre articolele dânsului… Pentru acest fapt tind să cred că i se cuvine o apreciere pozitivă. Succes în redefinirea setului de valori! 😀

  7. Ion Gheorghe Sorin says

    Buna ziua,

    Acum o saptamana in urma am gasit acest blog ! Cam tarziu vor spune unii ! Eu am convingerea ca niciodata nu este prea tarziu !
    Va multumesc ca ati luat hotararea inteligenta sa iesiti in fata noastra si sa ne impartasiti din experienta dumneavoastra. Am fost si sunt interesat de dezvoltare personala si … Da, mi-ar placea sa pun umarul la schimbarea sistemului !

    Tot ce am facut pana acum a fost sa deschid si eu ochii celor din jurul meu in mica lume prin care ma invart ! Am trecut prin cateva sisteme de marketing in retea si acestea m-au ajutat sa inteleg un lucru foarte important. Puterea sta in legea numerelor marii si in sistemul extraordinar care il reprezinta Reteaua.

    Trebuie sa va marturisesc ca am stat destul de mult in umbra . Acum imi doresc sa ma implic mai mult in acest aspect al schimbarii cu adevarat ! In primul rand o schimbare a mentalitatii si a starii de actiune. Am sa studiez cu interes acest blog inclusiv comentariile si raspunsurile aferente fiecarui capitol.

    Dupa finalizarea acestui demers, pe care il voi considera ca fiind prima mea lectie, cu voia dumneavoastra, am sa revin cu concluzii personale pentru fiecare capitol im parte. Sunt ferm convins ca vor urma in continuare cat mai multe articole si mesaje video interesante !

    Multa sanatate,

  8. Serafim says

    Am descoperit blogul si videoblogul destul de recent.
    Si lectura, si vizionarea sunt placute si deschid alte perspective. In orice caz, te pun pe ganduri.
    De urmarit.
    Cu stima, Serafim Dragan.

  9. lavinia says

    Buna ziua,
    De ce ati asteptat asa mult pana sa ne explicati aceste lucruri? Eu personal aveam nevoie de blogul dvs de foarte mult timp.
    Sper ca nimic sa nu va intrerupa din a scrie zilnic despre lucruri tabu.

  10. Constantin Popovici says

    Ma bucur ca am descoperit, cu intarziere ce-i drept, blogul dvs. Voi incepe sa il lecturez, sper sa nu va opriti si sa nu deformati realitatea in folosul cuiva. Voi incerca sa privesc cu obiectivitate tot ce scrieti. Sunt sigur ca fiecare am putea avea de invatat cate ceva, atat cei care va admira cat si cei care va dispretuiesc. Conditia este sa nu fim subiectivi !

  11. Cristian says

    Stimate domn,
    Am început să citesc pe când eraţi deja cu scrisul pe la capitolul 10, şi mi se pare o lectură plăcută. Pe măsură ce citesc vă voi mai comunica neînţelegerile mele, iar acest comment este o primă serie.
    1. În “Vorbitor în numele morţilor”, se vorbeşte despre persoana respectivă (care a murit). Constatarea pe care o fac este că vorbiţi despre oricine, în afară de dumneavpastră. Va fi la fel şi în continuare? (probabil că voi citi, dar eram curios)
    2. Amoralitatea despre care pomeniţi este reală, dar este de mult apărută … se pare că a fost generată de sistemele totalitare numite “comuniste”, care au dărâmat o morală şi nu au reuşit să o înlocuiască cu nimic. A fost observată mai clar pe la “mafiile ruseşti” ajunse prin Occident şi s-a constatat că sunt o caracteristică a populaţiilor ex-comuniste. Această amoralitate nu se caracterizează prin “dincolo de bine şi rău” ci prin non-religie. Amoralitatea şi respectarea religiei ar fi o aparentă contradicţie în termeni, dacă nu ar fi şi membrii religiei tot amorali … :)
    3. Moralitatea, pe de altă parte, este o stare de stabilitate. Nu-mi permit să calific o morală drept “bună” sau “rea”, corectă sau incorectă. Menţionez doar că există sisteme distincte de moralitate, cum ar fi “morala creştină” sau “morala musulmană” sau altele …

    Vă voi da citatul din text, ca să se înţeleagă la ce mă refer:
    “Va voi vorbi despre ei, cu nume si prenume, despre acesti indivizi sau individe care, din prostie sau ignoranta, nu-si inteleg menirea si ne transforma din cetateni demni ai unui stat intr-o adunatura de indivizi fara respect de sine si fara morala.”
    O persoană cu morală nu poate fi transformată de alţii … asta ar înseamna că este amorală … şi că trece dintr-o stare de amoralitate în altă stare tot de amoralitate … Vă sugerez să vă aplecaţi mai mult asupra acestui subiect …

    Voi continua lectura … :)

    P.S.: Mă amuză insistenţa celor afectaţi de FNI … Pe vremea când dânşii încă nu-şi plasaseră banii, eram agresat de toţi cunoscuţii ca să mă convingă să particip … :)

    • says

      o moralitate care vine in urma unui mare *efort* este imorala :d, daca nu vine de la sine sau mai bine zis trebuie sa fie o consecinta a constiintei 😀 hap hap

    • Liviu PO says

      In opinia mea ,amoralul este persoana care este dezamagita de morala clamata si niciodata infaptuita…Se pare ca usor,usor ,generatie cu generatie ne indepartam de cerul instelat si constiinta,incat in timp,da Doamne sa fie cat mai indepartat,vom ajunge sa nu ne mai placa cerul privit de pe Pamant si vom cauta un alt Pamant pe care sa-l murdarim si de pe care vom dori din nou sa fugim…O fuga de noi insine la urma urmei.

  12. Aurel C George says

    Domnule Sorin,

    Mai zilele trecute citeam in Realitatea TV ca vati facu testamentul in urma boli pe care o aveti

    Domnule eu am in iunie 68 de ani, acum 20 de ani am fost depistat cu doua nodulurii canceroase pe ambii plaminii

    Doctorii americanii asta stiu sa faca sa ia Biopsia si sa treaca la operati, in momentul in care il deranjezi cancerul se imprastie, mi-au dat doua luni de trait dar am refuzat sa fac Biopsia, destinul meu Dumnezeu mi-a trimis o colega care lucra cu mine, INDIANCA DIN OKLAHOMA i sa facut mila de mine si de cei 4 copii sa mor asa de tinar, si mi-a sugerat sa ma duca la tatal ei care era sefu tribului, am fosti-am explicat ce amca tusesc si vomit singe, temperatura, mi-a dat un remediu natural din niste plante si radacinii, le-am luat si dupa numai o luna am inceput sa i-mi reviu, nu mai tuseam, Doctorul care mi-a dat numai 2 luni de trait ma intrebat ce am luat? i-am spus ca rugaciunile copiilor ma facut bine, nu i-am spus ca a zis indianu sa nu spun ca ma omoara sa vinda eii miliarde de medicamente care au saide efect.iei pentru ficat si i-ti distruge, rinichii, acum cumperi si medicamente de rinichi si distruge inima si uite asa face experiente pe oameni

    Domnule Sorin ar trebui sa o incercati eu cred ca Dumnezeu va intoarce aveti multe probleme de rezolvat inca……

  13. Marc says

    Jos palaria dl sov .va urmaresc postarile cu mare drag de la 15.000 km distanta un tanar de 25 de ani cu aspiratii la mai bine

  14. Raz says

    Pe un blog in care nu vezi decat pareri afirmative cu sigurantza e ceva putred la mijloc …

  15. Logicus says

    LA CARMA ROMANIE NU AU FOST, NU SUNT SI NU VOR FI ETNICI ROMANI, CI NUMAI CETATENI ROMANI. APROAPE TOATE STATELE LA FEL SUNT CONDUSE DE CETATENI AI TARILOR RESPECTIVE NU SI ETNICI.LA PUTERE SUNT PUSI DE SUSTINUTI DE CATRE ASSASSINII ECONOMICI, FINANCIARI SI SOCIALI, CARE MANIPULEAZA PUTEREA DIN CULISE,TRANSFORMAND-O IN MARIONETA LOR.TOATE STATELE IN PARTE SUNT CONDUSE DE SASE INSTITUTII: 1. SERVICIILE DE INFORMATII, BISERICA, PRESEDINTIA, JUSTITIA, POLITIA SI DOCTORII.TOTI SUNT MANA IN MANA. DACA DAI IN CAREVA SUFERA TOTI CEILALTI. SORIN VANTU, SPUNE CEEA CE STIE DEJA APROAPE TOATA ROMANIA, DESPRE GUVERNAREA ROMANIEI DE 25 DE ANI SUNTEM SCLAVII EUROPEI DIN ZONA EURO DATORITA VALUTEI, EURO-DOLLAR SUS – TINUTE MEREU DE BNR.CONDUSA TOT NUMAI DE CTATENI ROAMNI.
    .

  16. Bianca says

    Da, nu ar strica sa claditi o scoala in care sa predati tinerilor interesati cunostintele dumneavoastra. As fi prima eleva! :-) Va admir si va respect! Sunt complet fascinata de ceea ce scrieti, de lipsa de modestie si de inteligenta dumneavoastra!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu e vorba de o scoala ci de un grup de 10 cursanti de care ma voi ocupa personal si pe cheltuiala mea.

      VINTU

  17. says

    Dacă aș avea bani, orgolii, ceva de „reparat” ca sa-mi știu conștiința în regula, ceva minte-n creier și creier în cap și pe de-asupra și ceva simțăminte românești… păi aș schimba ceva-și-lea prin felul meu de acțiune. După unele teorii Lucifer nu ar fi decăzut din grațiile divine ci ar fi fost desemnat cu gestionarea raului bla, bla… În cazul ăsta, clar NU!
    Dar daca aș fi totuși un independent și m-ar durea-n bască de toți, aș lua în calcul și chestia asta:
    – se știe că la o populație de 0,2% din totalul populației planetei, românii au dat peste 6% din invențiile importante ale lumii.
    – americanii sînt jupînii lumii nu pentru că ar fi mulți și nici pentru vitejia de pe fronturile de luptă. Și nici pentru „colosalele” lor rezerve de petrol sau aur sau mai știu eu ce. Ca o consecință a puterii economice și-au dat seama ca a investi în știință și tehnologie, informații etc., ar fi o soluție acceptabilă pentru a-și perpetua bogățiile și tot ceea ce mai decurge de aici. Bomba atomică nu a fost inventată nici de chinezi nici de africani… de exemplu…
    – Mii de români geniali habar nu au să-și valorifice ideile de miliarde. Politicianul Adrian Severin spunea că nu întotdeauna cine poate mult poate și puțin. Inventatori precum Ion Șt. Basgan-foraj petrolier, Ana Aslan-gerovital, Pavelescu-insulina, Henri Coandă-reacția, Iustin Capră-mașini, Odobleja-cibernetica și muuulți mulți alții cărora ALȚII le-au valorificat ideile de miliarde sînt doar cîteva exemple.
    – O fundație, o firmă, un club ceva care ar angaja niște juriști pregătiți pe drept internațional și pe drepturile de autor, niște economiști, ingineri specialiști în domenii diverse, proiectanți, informaticieni… un atelier pentru prototipuri, un laborator pentru experimente și bineînțeles un fond de investiții pentru valorificarea suplimentară a sumelor încasate ar putea fi o investiție în direcția propovăduită/profețită de Sundar Singh.
    – Invențiile sînt o valoare pe plan mondial, protejate și sprijinite de legi și tot felul de programe, în toată lumea. Dar este aproape imposibil pentru un simplu inventator să răzbată prin tot hățișul ăsta (o știu din proprie experiență!). Exemplul RAV (romanian anti-virus) vîndut la Microsoft cu circa 300 milioane de dolari este o dovadă că e ok cu invențiile… „Simpla” închiriere/licențiere aduce bani. Cu un brevet bun se poate discuta inclusiv o asociere la capitalul unei firme chiar foarte mari.
    – Cu o strategie gen guerilă, grupul din jurul acestei inițiative ar putea cîștiga poziții pe plan european și chiar mondial. Da, există riscul să devenim iarăși incomozi ca țară… chiar antipatici… ca atunci cînd gimnastele noastre ocupau toate locurile de pe podium…
    … și-apoi, dacă se păstrează regula cu „nu mă-ntreba cum am făcut primul milion” s-ar putea să deveniți puternic și fair. Fără să mai fie nevoie să investiți în politicieni, jurnaliști, securiști… etc.
    Baftă în toate!

  18. Dragos says

    Desi societatea va blameaza, eu va consider un geniu pe care l-as dori mentor!

    • JOHN says

      SI EU LA FEL
      CEA MAI MARE AFACERE IN AMERICA DE AZI ESTE SA VINZI INFORMATII SI ILUZII DAR IN PRINCIPAL ILUZII…
      NENE(SCUZA-MA CA ITI ZIC ASA, DAR IMI PLACE SI DACA VREI SA O SCHIMB MA INCLIN) FA O SCOALA SI VOI FI PRIMUL CARE VIN (NU PE BANI CA NU-I AM) EXEMPU (STEFAN GHEORGHIU A SCOS SI CAPACITATI SI DE CEILALTI DAR TOTI …MAI VORBIM (SCRIEM))

  19. says

    *Orson Scott Card

    Cam putine au ramas necitite din ce a aparut pana acum 2-3 ani. Si acum ma amuza reactia unora cand spun ca citesc doar SF :))

    Daca nu esti ca ei, esti ciudat.

    ps- nu ma bag in treburile politice.

  20. bogdan says

    Am onoarea stimabile. Stiu ca poate cel mai probabil ceea ce va voi spune va va parea deplasat. Dar dumneavoastră ca persoana, cel putin pentru mine sinteti un model. Si aici ma refer la faptul ca, adevărata putere sta in inteligenta si puterea de manipulare a celor din jurul nostru. Trecand peste faptul că tocmai ați spus ca preferati literatura sf, îmi permit totuși sa va recomand o carte Principele de Niccolo Machiaveli. Desi presimt că învațăturile expuse in această carte la dumneavoastră au trasatura nativă. Cu respect si astept cu nerăbdare ale dumneavoastră postari.

  21. lamora says

    Va admir , in toate sensurile. Nu va-ti dat nici o data batut si a-ti dus mereu (lupte) la niveluri la care multi nici nu visam. Pentru mine sinteti si veti fi un cistigator……..

  22. Stelian says

    Felicitari, pentru blog si realizari. Cat mai multe postari din care sa ne impartasiti din gandurile, trairile si ideile dumneavoastra.

  23. Lorelei says

    Ai blog! Nici nu stiu daca sa fiu surprinsa sau nu. Poate ca nu sunt fiindca nu-mi imaginez ca scrii la blog din plictiseala. Mi-ar fi placut sa fi ramas intangibil, ca in filmele cu agentul 007, cand James Bond scoate, surprinzator, inca un As din maneca. In fine… in afara de politica, te intreb din curiozitate, ce iti place sa lecturezi?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Ma vrei sincer sau simpatic?
      Cand sunt sincer sunt antipatic, iar cand o fac pe James Bond, nu asi scot din mansete, ci carduri.

      VINTU

  24. says

    Trebuie sa scrieti o carte despre adevarata putere…
    puterea ca o himera. Va trimit un link, o carte in format electronic.
    Autorul este unul putin cunoscut Narnin Krismann evident un pseudonim va recomand cartea cu placere nu o sa sa regretati
    Masca de Narnin Krismann site Buchiseala.ro
    Multumesc de atentie, cu stima
    un cetatean….
    http://www.buchiseala.ro/Masca?search=masca

  25. beee says

    Imi place franchetea frazei, ceea ce scrieti ajunge la cititor. Ramane evaluarea continutului.
    M-ar interesa intersectiile din viata dvs cu biserica ortodoxa.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Sunt liber-cugetator. O respect dintr-un sentiment de solidaritate nationala. Atat.

      VINTU

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu datorez nimanui nimic!
      De aceea imi permit sa abordez orice fel de subiect fara nici un fel de inhibitii.

      VINTU

  26. carmen says

    Daca voiculescu a fost tratat cu barbarie, sunteti bun sa-mi spuneti cum ne trateaza pe noi platitorii de cablu televiziunea domnului Voiculescu?
    Oare considera ca suntem oameni? sau moluste?
    Toti cotizam la firmele de cablu pentru toate televiziunile si mi se pare corect atata timp cat noi platim suma intreaga pentru cablu sa nu fim mintiti la emisiunile de stiri. La capitolul divertisment nu comentez. Nu sunt de meserie si atunci gusturile nu se discuta dar la stiri??????
    Problema stirilor mincinoase este si la alte televiziuni dar dumneavoastra ati adus in discutie doar acest patron nu altii
    Cu stima

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Domnule,

      Dumneavoastra nu platiti un post de televiziune, ci o firma de cablu. Aceasta firma nu da niciun ban televiziunilor pe care le difuzeaza. Isi baga tot ce incaseaza in buzunar. Televiziunile traiesc doar din publicitate. Exceptie sunt putine, HBO, Discovery..
      Nimeni nu va obliga sa frecventati un post de televiziune daca nu va place continutul sau patronul acesteia.
      In privinta lui Voiculescu, va reamintesc ca nu l-am aparat; am condamnat doar modul barbar in care acesta a fost tratat.

      VINTU

      • hai sictir says

        Cum adica modul barbar in care a fost tratat?! Dar ce ai fi vrut maestre? sa fie tratat cu manusi? Ah, pentru astia ca voi nu exista tratament destul de barbar.

  27. liliana says

    am citit, mi-a placut…. mi-ar place sa continui sa scrii…asa am inceput sa inteleg ce se intampla…si scrii…bine, clar si cu umor.

  28. TAU TEODOR says

    D-LE SOV ,INTUITIA IMI SPUNE CA NIMENI ALTUL NU VA DESCRIE MAI BINE CA DV. SOCIETATEA IN CARE TRAIM;CU O CONDITIE-SA NU VI SE OFERE INTRE TIMP UN TROC !.ORICUM, AM TOATA ADMIRATIA PT. FELUL DV DE A VA MANIFESTA .VA ROG TOTUSI CEVA:CA UN OM F. INTELIGENT CE SUNTETI ,CUM EXPLICATI MINGEA SERVITA LA FILEU DE DV. LUI TRAIAN BASESCU IN 2009?A FOST UNA DINTRE GAFELE IMPARDONABILE ALE DV. SAU UN JOC DUBLU?
    TOATA STIMA!

  29. Vici Osu says

    Ma bucur ca ai dat drumul si la comentarii, un blog fara comentarii e ca nunta fara lautari.

    Felicitari pentru ideea blogului si spor la scris. Scrisul elibereaza, asa se zice. Cel putin emotiile negative. :)

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Ma bucur de bucuria ta. Chestia cu scrisul care te elibereaza n-am mai auzit-o. Am auzit ceva vag despre lagarele germane dar acolo era vorba de munca.

      VINTU

      • Vici Osu says

        Uite, vezi ca am avut dreptate ca scrisul elibereaza? Doamna Udrea zilele acestea scrie mult (in special delatiuni) in speranta ca va fi eliberata. :)

        Si varianta cu lagarele de care spui este corecta. Inca de mare actualitate in formularea “denken macht frei”…

  30. bogdan says

    Continuati ce ati inceput pe acest blog . Citind ce ati postat am inceput sa-mi schimb parerea “inoculata” de televiziuni asupra persoanei dumneavoastre .

      • says

        Eu nu mi-am schimbat parerea, dar imi place atitudinea pe care o aratati. Exista o coloana vertebrala acolo, iar asta, in ciuda celorlalte motive de dispret, merita respect.

          • says

            Impulsul este sa ma leg de banii pierduti de bunica-mea la FNI, dar nu e cazul. Desigur, dispretul este cauzat de modul in care ati ales sa manipulati jurnalistii, socotindu-i prostii dumneavoastra. Dispretul vine din partea cititorului de presa care vede mesajele manipulatoare si se simte jignit ca cineva il crede atat de prost.

            Altfel, bine ati revenit! Naivitatea-mi spune ca mi-ar placea sa-l vad pe acel om amoral transformandu-se intr-un altruist. I s-ar potrivi.

            • Sorin Ovidiu Vintu says

              Dragul meu,
              Dupa felul in care ai inceput, iti pot spune ca nu ai de ce sa te simti jignit.
              Cat despre altruism, nu stiu ce ma face sa cred ca exista si un mic interes acolo. Este foarte posibil sa fiu naiv luand in serios naivitatea de care te suspectezi.

              VINTU

              • Vlad says

                Altruismul? Ahh, ce mecanism placut de gadilat propriul ego, cu toate astea ii recunosc utilitatea in societate.
                Va cer scuze Domnule Vantu, v-am descoperit blogul si incerc sa va citesc printre randuri. Pana una alta, o sa ma bag in seama ici si colo cu comentarii ‘inteligente’ ca sa-mi gadil si eu gena egoista. Cu permisiunea dumneavoastra evident:) Numai bine.