Capitolul 3 bis – Despre organizațiile criminale, liderii lor și cântece de ocnă

capitolul-3-bis

„Mi-erai coardă, ți-eram pește
Și împărțeam patul frățește.
Dar tu, coardă, m-ai trădatu’
Și cu altu’ te-ai culcatu’-
Ti dam, ti dam, ti dadada dam.”
(Cântec de jale și arest din folclorul indian)

Intermediarii de șpăgi și de contracte cu statul au funcționat de la începuturile României de după 1989. La început a fost George Constantin Păunescu, zis și „Gigi Mușchi”. Până în anul 1996, majoritatea contractelor importante cu statul, majoritatea contractelor de împrumut de la bănci trebuiau să treacă automat prin „vama” acestuia. La vremea aceea au înflorit „miliardarii de carton”. Prăbușirea monedei naționale de la începutul anilor 1997 și venirea la putere a C.D.R. și a lui Emil Constantinescu au dus la dispariția acestora. În perioada 1997-2000, locul lui G.C.P. a fost luat la puzderie de „combinatori” mărunți care se învârteau pe lângă Remus Opriș, un lider marcant și naiv al P.N.Ț.C.D., și pe lângă ministrul agriculturii, Ioan Avram Mureșan.

Anul 2000 îl aduce în prim plan pe un oarecare Costel Bobic. Un interlop cvasi-analfabet, pripășit pe lângă Adrian Năstase și care, în numele acestuia, vămuia contractele cu statul. Când a vrut să treacă la alt nivel, și anume la privatizarea marilor companii de stat, doi „combinatori” de clasă l-au îndepărtat și i-au luat locul. Aceste „două radare” în afaceri, cum îi alinta Năstase, l-au gardat pe acesta cu Remus Truică în calitate de șef al cancelariei și au creat cel mai performant sistem de trafic de influență din România. Nu exista nicio privatizare, niciun contract important al statului din care aceștia să nu se înfrupte. În felul lor, erau destul de corecți cu cei care le cereau sprijinul. Pe lângă cei doi, Dorin Cocoș era un fel de „băiatul cu poante”, ținta ironiilor, dar și băiatul cu afacerea „Dali”, afacere din care oferise o parte importantă celor doi pentru a fi acceptat în „gașcă”.

Astfel, între anii 2001-2004 apare prima grupare de crimă organizată din România, alcătuită din Adrian Petrache, Alexandru Bitner, Dorin Cocoș, grup aflat sub totala protecție a lui Năstase, având ramificații în toate structurile statului și în toate formațiunile politice. Nenumărate O.N.G.-uri, aproape toate organizațiile de presă și liderii politici făceau antecameră și luau poziție de drepți în fața primilor doi. Adrian Videanu se ruga să fie primit în P.S.D., Elena Udrea să fie ajutată să-și închidă dosarele (era în atenția P.N.A. cu două dosare de trafic de influență în justiție).

Băsescu îi ruga să-l ajute să primească voturile a doi consilieri P.S.D. de la Primăria Capitalei, fiindcă dăduse 1 milion de dolari pe o consultanță fără votul consiliului și fără ca proiectul să se facă vreodată. Și ghiciți cine a negociat cele două voturi? Nimeni alta decât Nuți Udrea.

În 2004, Adrian Năstase pierde alegerile în fața lui Traian Băsescu. Alexandru Bitner se mută în America, Adrian Petrache se îmbolnăvește brusc și pleacă din țară o perioada de timp, Cocoș rămâne și negociază cu Băsescu libertatea celor doi tovarăși ai săi. Odată libertatea celor doi obținută, Cocoș devine, alături de Udrea, combinatorul numărul 1 al României. Orice aveai nevoie în materie de trafic de influență era suficient să îl știi pe Cocoș și totul se rezolva (sau pe ceilalți doi asociați ai lui, care i-au pus la dispoziție toată rețeaua pe care ei o construiseră în trei ani și jumătate drept plată pentru libertatea lor).

În 2009, Băsescu reușește să-și însușească într-un mod clar fraudulos mandatul de președinte. În pânzele lui Cocoș vântul suflă voios și spornic. Toată clasa politică și toată pegra Bucureștiului îi ridicau osanale. Dacă gruparea de pe timpul lui Năstase era condusă de un tip inteligent și șarmant (Petrache), gruparea lui Băsescu era condusă de un etalon al grobianismului.

În 2012, guvernarea este preluată de Victor Ponta. Evident că și acesta are combinatorul lui, în persoana celei mai sinistre figuri din fauna mafioților enumerați mai înainte. Mijloacele sale de lucru fac din clanurile mafiote din București niște școli de măicuțe. Oricând are la dispoziție cca 100 de țigani din Ploiești, pe care nu se sfiește să-i folosească în cel mai interlop mod cu putință. De asemenea, nu are nicio jenă să folosească presa pe care o are în scopul intimidării adversarilor din partid și din business. Amenință, șantajează, fură, vămuiește tot. Maior, Ponta îi sunt subalterni. Se laudă că fiica șefului S.T.S. se îmbracă la Paris pe șpăgile pe care cu generozitate i le oferă, că Gabi Oprea tremură în fața lui de frică să nu divulge faptul că acesta este și general S.R.I. sub acoperire, că face din Blaga ce vrea el din exact același motiv.

Nu știu dacă lucrurile cu care se laudă sunt și adevărate, dar dacă sunt, ele nu îi puteau fi spuse decât de George Maior sau de Florian Coldea. În acest caz, caracatița pe care a creat-o îl transformă într-un lider mafiot de talia nașilor sicilieni.

Este imposibil ca aceste lucruri să nu fie cunoscute de autoritățile statului și este regretabil că o instituție cu reputația D.N.A. să se prefacă ignorantă.

Faptul că Udrea și Ghiță sunt liberi poate genera o suspiciune destul de neplăcută la adresa unora dintre conducătorii D.N.A. Divorțul de fațadă dintre Ponta și Ghiță seamănă al dracului de bine cu divorțul dintre Udrea și Cocoș – un „adio, dar rămân cu tine” se poate auzi printre „hohotele de plâns” ale celor patru. O putem auzi pe Elena cum îi strigă noaptea pe sub zidurile arestului: „Dorinele, mai am la tine 3 milioane!…”. Și pe Ghiță șoptindu-i lui Ponta în Dubai, după ce s-a asigurat că muzica este la maxim: „Victoraș, partea ta am aruncat-o la coș, stai sub el și-ți cade-n brațe!”.

Dezvăluirile făcute de Vanghelie și Geoană ne arată o mică parte din ceea ce se întâmplă cu adevărat în tot spectrul politic românesc.

Această mizerie nu mai poate fi băgată sub preș așa cum s-a întâmplat până acum. Ea trebuie măturată și apoi trebuie să ne asigurăm că nu se va regenera. Acest lucru se poate face doar dacă veți reuși să schimbați sistemul politic. Dărâmați întreaga clasă politică de astăzi și puneți în loc un NOU SISTEM POLITIC. Actualul sistem va genera la infinit aceeași clasă politică coruptă sau idioată (sau și una, și alta).

Domnule președinte Iohannis, este un excelent moment să numiți un guvern de profesioniști. Teza conform căreia avem nevoie de un guvern politic pentru a putea fi susținut în parlament este folosită de acei indivizi care vor să ajungă la țuțuroiul cu bani. Pe lângă marii combinatori pe care i-am enumerat în acest material, aproape fiecare politician care ajunge ministru are combinatorul său. Le puteți explica faptul că oricum D.N.A. stă cu ochii pe ei și nu mai au cum să fure, așa că simțiți nevoia să îi protejați. Nu cedați presiunilor lor, n-au niciun proiect în nicio direcție.

Este singurul mod în care, chiar dacă veți greși cu unele numiri, puteți convinge puhoiul de români care v-au investit cu speranța că sunteți un om liber și că aduceți o schimbare în abordarea politicii.

Vine urgia, domnule Iohannis, avem nevoie de profesioniști, nu de mazete dirijate de tot felul de sebastiani, cocoși sau bitneri!

P.S.

România comunicării bine făcute

De astăzi ne putem întîlni și pe Facebook pe următorul cont: https://www.facebook.com/pages/Sorin-Ovidiu-Vîntu/294231664120270
Este, vă garantez, singurul meu cont din SUA, ținut la domnul Zuckerberg.
Cel mai probabil, autoritățile române vor verifica și asta.
Să ne vedem și să ne auzim cu bine.

Comments

    VEZI 166 COMENTARII
  1. Marius says

    Salut domnule SOV! Ce ne puteti spune de Bogdan Diaconu si partidul lui ?

  2. Voicu Dragos says

    Domnule Sorin Ovidiu Vantu sau bã Vantule .Oricum m-as adresa ai fi indfiferent.Iti scriu pentru ca te regasesc in multe din comediile care le-am vazut cum ar fi”John Gotti.;).Nu stiu daca oamenii de rand inteleg ce scsrii tu aici sau cui îi dictezi dar iti spun eu sigur ca tu în Romania ai multi simpatizanti,multi ai dracu.Treburile astea ar trebui sa le pui pe panourile publicitare din Bucuresti sa le vada ostrogotii poate meditand si-or da seama ca traiesc la zoo.Mi-ar placea sa stau o ora de vb cu tine.Nu sunt fanul tau dar pt mine SOV are materie cenusie sa le dea si la pulile astea ..imi pare rau ca ti-am vb la

  3. Kiril says

    Am citi de fap in diagonala. Interesant! trebuie sa listez textul pentru o lectura eliberata de contextul tehnologic. Pe hartie se citeste altfel decat pe ecran! Aici se spun lucruri grave. Foarte grave. Lucruri care tin de ordinea lucrurilor, chiar a lumii in care traim. Este evident ca autorul se afla in inima evenimentelor dar el n-are si mijloacele necesare pentru a nuanta, si astfel mediul academic,ma refer la cel autentic si durabil, nu poate lua in considerare aceasta “spectaculoasa sinucidere virtuala”. In faza asta vreau sa spun. Mi-ar place ca “sinucigasul” sa produca efecte!
    Voi reveni destul de repede.

  4. Norbert says

    Buna ziua domnule Vantu
    Daca imi permiteti am si o nelamurire referitoare la evenimentele din 1989. Banuiesc ca aveti informatii destule. Sotii Ceausescu au fost executati pe data de 25 dec. sau candva mai tarziu dupa ce au spus “tot” ce era important?! Desigur daca doriti sa abordati subiectul. Multumesc

    • Madman says

      SOV, răspund eu, te rog.
      Inițial, trebuiau să-i liniștească pe 31. Pregătiseră deja dactilografele, alea ascuțiseră creioanele, cumpăraseră benzi noi la Kashtan și trebuiau să înceapă de pe 26, de dimineață. Tâmpiții, ce-au făcut? S-au îmbătat ca porcii de Ajun, le-au futut pe dactilografe de erau alea late, pe benzi au înregistrat Generic și s-au trezit mahmuri pe 25, pe la prânz. L-au pus pe nea Nicu să le-aducă niște zeamă de varză de la popotă, ăsta le-a zis că numai dacă aprobă Marea Adunare Națională, ăștia s-au enervat și gata, poc, poc.
      Alte întrebări?

  5. VICTOR says

    Interesante aceste articole. Majoritatea detestam ce a facut acest om, dar trebuie sa privim spre viitor.
    Un sistem mafiot poate fi doborat doar cunoscand bucataria lui, iar bucataria o cunoate doar unul din interior. Daca el (Vantu) nu poate face pomeni pentru a deveni onorabil, poate reuseste se dinamiteze sistemul mafiot (bancul de pirania) din care face parte si poate reuseste sa coaguleaze generatia noua pentru a schimba clasa politica…
    E usor sa injuri dar e greu sa faci ceva. Spre surprinderea mea substratul acestor interventii are un caracter pozitiv.
    Astept cu interes momentul in care acest individ se va deturna emotia stransa cu aceste interventii, in folos propriu… desi il detest peacest individ accept ca este foarte inteligent. Sper ca de acum sa-si foloseasca inteligenta in sens pozitiv…

  6. OVIDIU says

    Domnule Sorin Ovidiu Vantu,

    Va admir , pentru curajul exprimarii fata de “Generaţia Facebook “,desi fac parte din aceasta “Generaţia Facebook ” o detest dar si o iubesc in acelasi timp , deoarece aceasta “Generaţia Facebook ” este cel mai usor de manipulat, o stiti destul de bine .
    Aceasta Generaţia Facebook nu va putea sa schimbe NIMIC IN ACEASTA TARA .
    DECE ?
    Simplu le lipseste ” SCHIMBAREA ”
    SCHIMBAREA fata de tot , de ei ca persoana , de politic , de modul lor de a gandi, nu politicul le va baga mai multi bani in buzunare, doar ei prin modul lor de a fi , dorinta de a face bani , de ati depasii conditia sociala , nu exista nici un tel pentru Generatia Facebook.,lipsită de personalitate, paralizată de frica de schimbare .
    Singura constantă este schimbarea

    • says

      Bai pe voi va prostit scoala ..asta este adevarul !
      Comportamentul vostru in societate este sub ori ce critica !

      Asa zisul sistem de educatie mai ales la noi in tara nu produce deca SCLAVI, CONSUMATORI , SI PROSTI ..cu tot cu diploma !

      Si daca nu va spus SOV va spun eu !

      daca vreti sa o duceti bine in viata fara sa va doara la banana ..eu zic sa faceti scoala cu ne-a SOV … ka el a facut bani si asta inseamna sa fi BAIAT DESTEPT ..nu sa faci ca prostul ani de scoala k sa te invelesti dupaia cu diploma .. !
      Scoala nu va educa si nu va aduce nici un benificiu daca nu ai RELATII ..
      divide and conquer !

      Scoala va invata sa fiti prosti ..cat mai prosti posibil ..ca daca nu sunteti prosti GUVERNUL NU MAI ARE DE LA CINE SA PRODUCA LOVELE .

      ASA CA HAI TREZIREA SI DATZII DRUMU LA TREABA !
      Si daca intradevar vrei sa schimbi ceva ..INCEPE CU TINE …
      BOSS 😉

  7. Pavel says

    Buna ziua domnule Vantu, am citit multe comentari, dar mai mult raspunsuriile dumneavoastra decat intrebariile adresate dumneavoastra, incerc sa nu imi scape nimic din cate apar in media cu dumneavoastra,,,,nu am facut o obsesie……bine nu ar fi de pierdut nici dintr-o obsesie de genul absolul nimic, ma amuzati si ma educati, cred ca asta si faceti amuzati si educati, si va amuzati si dumneavoastra. Sunteti parerea mea, Românul Suprem :) toti vrem sa cream artifici care sa ne imbogateasca mai mult sau mai putin legal, ne este indiferent noua romaniilor aspectul asta…. sunt mandru ca sunt roman, ma amuza ca sunt roman, mandria aceea, ma amuza spre ranjet nu spre zambet. Multa sanatate , si ma bucur ca puteti scrie de acasa din fotoliu chiar ma bucur.

  8. Bogdan says

    Domnule Sorin Ovidiu Vantu,
    Incep prin a ma prezenta. Sunt un simplu Bogdan , de 25 de ani, din Piatra Neamt.
    Impreuna cu tatal meu conduc(calc pe urme) o firma de circa 80-100 angajati.
    Am inceput sa ma implic(obligat la inceput) in businessul de familie de la o varsta frageda cred eu, de la circa 15-16 ani
    Toate verile(pe perioada vacantei, pana la terminarea liceului) le-am petrecut in atelierul de reparatii al firmei(firma are ca domeniu principal de activitate transportul de persoane)
    A fost ingrozitor, era vara, era soare, toti prietenii erau la strand, eu la garaj, incercand sa imi insusesc aptitudini de mecanic(ulterior, cu trecerea anilor – controlor, supraveghetor video, insotitor, dispecer, casier).
    Dar toti trebuie sa incepem de undeva. Bineinteles, orice postura in care am fost in cadrul firmei, era una destul de favorizata(doar eram baiatul patronului). Am facut si ce am vrut eu, dar si ce nu am vrut, Am invatat multe si inca invat zi de zi.
    Am facut facultatea la zi la Bucuresti, la USAMV , iar in fiecare weekend veneam acasa si imi ajutam tatal, asta timp de 4 ani.
    Tatal meu, este, inainte de toate, un om care il admir indiferent de circumstante pentru tot ceea ce a facut si a realizat. Fiecare are si bune si rele cred, dar eu il consider un om deosebit.
    De aproximativ doi ani de zile, de cand am terminat studiile si m-am intors acasa in Piatra Neamt, m-am implicat cat de mult am putut in managementul companiei.
    Fac tot ce este de facut si tot ce nu pot sau nu vor sa faca altii.
    Problemele cele mai mari care le intampin se datoreaza politicii.
    Din pacate, daca ai sprijin politic, in tara noastra poti face orice! Asta este o constatare personala.
    Daca esti apolitic(si eu si tatal meu suntem), tot timpul intampini greutati. Nimeni nu te ajuta, nimeni nu iti deschide usa, nimeni nu te baga in seama.
    .Mi se pare atat de absurd ca printr-o ridicare de mana a 33 de oameni falsi, total nepregatiti, umflati,, caini, curve, secretare, pupincuristi, mana drepte a lu … sau a lu…. , haiduci, hoti, si aici ma refer la Consiliul Judetean Neamt ca viata unui om, afacerea pentru care si-a sacrificat familia, timpul si viata pana la urma sa fie stearsa intr-o secunda.
    In schimb, firmele cu protectie politica, stau linistite in sala, urmaresc teatrul, incaseaza banii, fac circuitul banilor acolo unde trebuie sa ajunga, ca, nah, doar nu se poate fara si chiar dorm linistite noaptea.
    Ar fi multe de povestit, parca cateodata simt ca ma lupt cu niste stanci, care nu vad si nu aud decat ceea ce vor sa auda si sa vada.
    Traiesc zi de zi cu speranta ca se va schimba ceva, visez poate la o zi cand va fi altfel, nu stiu, mi se pare extrem de greu.
    Ma opresc aici,
    Ma bucur ca sunteti liber, desi conditionat.
    Sper sa gasiti timpul sa va bucurati de ceea ce este important pentru dumneavoastra pana la urma.

  9. Axel says

    Vantule,umbla vorba ca ai inceput sa faci impachetari cu namol ca sa te obisnuiesti cu pamantul :)))) Sa-ti fie tarana usoara!!!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Am auzit ca ti-ai lasat mustata. Noi nu ne epilam! Te-ai orientat! Bravo!

      VINTU

  10. florin says

    sa intelegem ca sov e indian? :-)) botezat in bistrita si nu in gange! :-))

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Romanul este la confluenta Siretului cu Moldova.
      Nu stiu din care rau provenea apa.

      VINTU

  11. Stefan says

    Nimeni nu spune ca “domnul” Vantu este un idiot. Dar sa ajungi sa idolatrizezi un infractor, un delapidator, o capusa, un parazit al acestui neam, care a avut rolul sau in decaderea si stagnarea Romaniei, cu tot respectul, este total nepotrivit si anormal. Nu poti sa admiri un om ca “domnul” Vantu si pe altii ca el, datorita carora esti vazut ca un nimic peste tot in lume. Nu-ti poate fi exemplu el si altii ca el din cauza carora mai multe generatii au de suferit. NU SE POATE ASA CEVA, E NEFIRESC. In momentul in care ti-ai exprimat admiratia pentru “domnul” Vantu si cei ca el….ai devenit direct si constient sclavul lui personal care munceste cu buna stiinta pentru el, sclavul despre care vorbea in filmuletul postat pe fb.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Aveti dreptate, este total nefiresc. Pe noi ne intereseaza doar banii vostri, nu si admiratia, iar pe astia vi-i luam cu sau fara voia voastra. Sa mai dezvolt?

      VINTU

      • Stefan says

        Ok, am inteles, nu trebuie sa dezvoltati mai mult. Oricum eram constient intr-o oarecare masura de ceea ce spuneti dvs.
        Totusi, ce nu pot sa inteleg, este de unde atata mandrie ca ai contribuit, d-le Vintu, intr-o masura sau alta, la impiedicarea Romaniei in a se dezvolta, ca ai contribuit, mai mult
        sau mai putin, la mentinerea nivelului de trai mizer in care se traieste la noi. Intradevar, poate suntem generatia “n-am”, o generatie care este asa cum o descrieti dvs. datorita oamenilor ca dvs. domnule Vantu.
        Si va intreb, este un motiv de mandrie ca datorita oamenilor ca dvs. se da in cap la colt de strada pt. 50 de lei? E un motiv de mandrie ca o gramada de lume traieste la limita subzistentei? E un motiv de mandrie ca datorita dvs. si a altora ca dvs. tineretul nu are viitor aici si suntem vazuti in restul lumii ca niste scursuri sociale?
        Daca ar trai Tepes….stim cu totii unde ar fi locul tau si al “combinatorilor” ca tine….domnule Vantu!!!!

        • SRV says

          SOV a fost, si poate mai este inca, un personaj de care romanii au avut nevoie. Romanului ii place sa fie furat, subjugat, etc… Poate daca io tot trage unul si apoi mai face si misto de el, se va trezi la un moment dat.

          SOV si ceilalti care au furat, au tras tepe sau cum vreti sa spuneti, sunt produsul nostru. Mi-o asum si eu pentru ca fac parte din neamul asta, cu toate ca nu am decat 30 de ani si nu am participat direct la ce se intampla in societatea din anii 90-00. Asa cum trambiteaza si D-nul SOV pe acest blog si putini inteleg, disparitia lui si altora care au facut ce au facut, a sistemului politic actual, etc… sta in dorinta si puterea noastra de a schimba ceva.

  12. Fore Royal says

    Romanii au primit si primesc ce merita, au inima de iobag, personalitate stearsa, IQ scazut. Nu-i frumos, dar e firesc. Desi ar vrea ei sa schimbe ceva, sunt blocati genetic. Nesofisticatii de romani sunt urmasii serbilor si iobagilor care timp de secole au plecat capul pentru supravietuire. Si daca s-ar ridica vreunul, l-ar trada altii. Cei condamnati sa se nasca in turma de oi sa schimbe ecosistemul cat mai au viata in ei. Spuneti tot Mr. SOV, sa simta toti in ce minciuna traiesc. Complimente…

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Total gresit!
      Daca ati fi cu adevarat prosti si servili, nu m-as obosi sa ma adresez voua. Avem o natie super misto, dominata de o clasa politica iesita din pubele. Odata cu disparitia ei, va veti convinge ca eu sunt cel care are dreptate, nu dumneavoastra.

      VINTU

      • Fore Royal says

        Acum vreo 2 ani jumate ne-am privit in ochi vreo 3 secunde, in spatele Curtii de Apel, purtam o roba de avocat si trageam din tigara sprijinit de Judecatoria Sector 1, erati flancat de bodyguarzi. Si-atunci si acum ati proiectat o umbra de fascinatie si tocmai de-aceea va-ntreb: Cum ar putea niste oameni bine intentionati rasturna niste smecheri ce opereaza cu alte parghii?

    • stefan says

      Daca ai ajuns sa te inclini in fata unui infractor care a contribuit la degradarea Romaniei, si faci parte din generatia “N-AM”, iti meriti soarta.

      • Stefan says

        Sunt ferm convins domnule Vintu ca este o imagine deosebit de placuta si amuzanta pt. dvs. Sa ai curaj sa recunosti ca ai “furat” de la mine, de la ala, de la ala si totusi sa fii aclamat de o parte de cei pe care i-ai furat……..este intradevar hilar.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Schimbarea constitutiei nu presupune o revolutie. Este suficient sa stii ce sa ceri, cu aceasta ocazie! Iar tunul il veti trage voi de data asta.

      VINTU

      • toni radu says

        :)) cu siguranta cel de al doilea tun nu se va lasa foarte mult asteptat !

  13. costin says

    “In panzele lui Cocos vantul sufla voios si spornic” cred ca e pasajul cu cea mai mare incarcatura si pe care mi-as dori tare mult sa-l vad detaliat.
    Recunosc ca gasesc foarte captivanta aceasta infatisare de geniu malefic pe care v-o scoateti in lumina. Si mai mult decat atat, foarte tare mi-ar placea sa intru ucenic la omul care a scris din umbra pagini de istorie moderna.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Veti avea posibilitatea sa va inscrieti la cursul pe care il voi deschide.

      VINTU

      • costin says

        ok, sa-ncep sa-mi pregatesc dosarul de admitere? sau e pe baza de examen? …interviu?

  14. danm says

    nu fi rasist ca si tu esti “indian” , se zice romi domnule vantu, nu stii nimic despre natia dumitale daca ai impresia ca “tiganii” sunt din india; ia da-i mata telefon lu basescu si intreaba-l cine sunt cu adevarat romii, poate iti spune, sunt sigur ca el stie

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      In primul rand, la persoana a doua singular, sa vorbesti cu taica-tu’.
      In al doilea rand, mai pune mana pe carte; ti-l recomand pe Sergiu Al-George!
      Tiganii se numesc tigani. Ipocrizia occidentala a decis ca e mai frumos sa li se spuna romi.
      Tatal meu vitreg este un tip adorabil si este tigan.
      Nu rasele sunt tinta dispretului meu, ci prostii, indiferent de rasa!

      VINTU

  15. Stanescu Eva says

    Excelenta, Chapeau bas!

    Cu mult respect( din acela, adevarat! nu” diplomatic”!-sic!).

    O singura intrebare, daca ingaduiti:cum, pana cucului, se schimba un SISTEM???

    Stiu sigur ca stiti raspunsul si , mai ales, metodele!

    P.S.pe ce pariem ca veti raspunde:”Creezi un alt SISTEM”!

    A la votre!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Schimbarea constitutiei la presiune publica.
      Imi place limbajul! Aerisit, frantuzit si elegant. O placere!
      A bientôt!

      VINTU

  16. Er/Wind says

    “Aceasta mizerie nu mai poate fi bagata sub pres asa cum s-a intamplat pana acum. Ea trebuie maturata si apoi trebuie sa ne asiguram ca nu se va regenera. Acest lucru se poate face doar daca veti reusi sa schimbati sistemul politic. Daramati intreaga clasa politica de astazi si puneti in loc un NOU SISTEM POLITIC. Actualul sistem va genera la infinit aceeasi clasa politica corupta sau idioata (sau si una, si alta).”
    Corect, perfect de acord. Numai ca SOV este profitor al ACTUALULUI Sistem Politic si apartine, ca si el si ca multi altii, acolo, pe dealurile Moldovei pline de… stiu dumnealui ce!

  17. says

    ..~analfabet si agramnat_!..de mine E~vorba_!……” Capsuna~Voda ” e peste ocean ~!…In vizit_!..partiqiuler cica_!…~Superb~..Uite de asta il citesc Eu_cu mult spor pe maestru~…daca ii scriitor~..imedeat ia gasit ” ~sarmanului~ ” nostru-nou presedinte o comparatie si asemanare cu..din viata reala~…Deci care va sa zica_:..Voda~Capsuna a plecat intr-o_MICA vacanta…tocmai unde !..la_Maiami Bici~…teoretic si neoficial e in vacanta dupa cum spune_AM !..in realitate~E “trimes” sub acoperire ca sa primeasca indicatii pretioase de la Marele~Nostru~stapin_!!!..toata lumea stie_~…Voda~Capsuna e deja in Miami si face putina plaja si baie in apele Cristaline si calde ale Atlanticului~….dar mai departe~..Voda~Capsuna merge cu familia si apropiatii sai la Shoping~.. iar apoi poposeste la un restaurant select~…Viziteaza si un salon auto…apoi..Se intoarce “acasa”_…se schimba..face o baie scurta..suna telefonul…raspunde !..stabileste o intilnire cu cineva important~..intre timp are alte intilniri programate cu diferiti oameni de afaceri din Miami dar si politiceni sau personalitati locale~..intilniri programate inainte sau ad-hoc in functie de timpul disponibil~…_Credeti ca Voda~Capsuna va face un Vizit neoficial~bineinteles si WW-dc ??…DC~nu_!~…_Voda~Capsuna asculta cu multa atentie cele expuse de interlocutorul de seama_~..isi noteaza ceva_..politician de virf sau vreo mare Lighioana, mai putin conteaza~!!.~..primeste o Mapa Albastra sau Rosie, la fel nu conteaza.._ce contine_!!!….daca mai are ceva timp disponibil Voda~C. va merge un pic si in NY city_Logic~!…E la o aruncatura de bat_!!…~Hi~Hi~…~revine inapoi in Miami~…mai are ceva intilniri importante cu diversi~…Totul’ a-decurs’ normal’ si sa desfasurat in perfecta regula’,..sau ma rog”…mai face totusi o plaja si baita in ocean~plus ceva soping cu sotia~…~asa ca de ramas bun~…pune totul in ordine~!..doar e neamt_!..Nuu_??…miine imbarcarea la avion_…..~Buna dimineata’~..~Ro’_!…!~~’~~~’~~!…._~_~_

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Daca asta se va solda si cu vize pentru noi, atunci e ok.
      Daca vor veni ceva investitii, iarasi ok.
      Daca va trebui sa participam la nu stiu ce razboi, nu mai este ok.

      VINTU

  18. ROBERT HORVATH SUA says

    Nu stiu daca cenzura ne face liberi ,dar mai bine informati precis.
    Americanii au lista spionilor rusi din Romania.
    Cereti probe
    Cititi ce spune Pacepa.
    Clar batrane pirat mioritic ?
    De asemenea, o operațiune încununată de succes a fost colaborarea în cazul Harold Nicholson, șef al stației CIA în România între 1990 și 1992, recrutat de seriviciile ruse de spionaj cu ajutorul celor românești. În 1997, Nicholson a fost condamnat la 23 de ani și 7 luni de închisoare pentru spionaj. El este considerat, în continuare, oficialul CIA cu rangul cel mai înalt care a fost vreodată condamnat pentru spionaj în favoarea unei puteri străine. (În fața instanței, Nicholson a declarat că a fost mai degrabă inspirat de cazul spionului Aldrich Ames decât descurajat.) Pe 18 ianuarie 2011, Nicholson a mai primit o condamnare de 8 ani după ce a pledat vinovat față de acuzația de conspirație pentru spionaj în favoarea unui guvern străin, precum și de spălare de bani. La alte cinci acuzații s-a renunțat în cadrul înțelegerii cu anchetatorii.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu mi-e clar deloc, iar batran sa il faci pe bunicul tau. Asta ti-e clar?

      VINTU

  19. Verax says

    Domnule Vantu,
    Chiar nu ma asteptam de la dvs. sa nu-mi publicati comentariul in care v-am intrebat cand ne veti povesti capitolul “Nuş”

    Aceeasi sanatate si libertate v-o doresc(fara niciun pic de ironie)!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      In interviul din “Adevarul” am declarat colaborarea cu securitatea in timpul condamnarii din ’81. Cautati alta vulnerabilitate, pe asta ati notat-o.

      VINTU

  20. ROBERT HORVATH SUA says

    GAGIULE DOMNULE SAU MAESTRE

    Piloti ai armatei romane au luptat de partea lui Gadaffi !
    Te intereseaza ?

  21. Marius says

    Nu prea aveti logica si consecventa in ceea ce spuneti sau cel putin imi scapa mie firul. Ziceati inainte de turul 2 al predidentialelor ca il preferati pe Ponta lui Iohannis. Acum il numiti pe Ponta “subalternul… celei mai sinistre figuri din fauna mafiotilor enumerati mai inainte.”. Adica Ponta ar fi doar unul din bratele caracatitei care cangreneaza statul din interior, cel mai periculos individ al statului de dupa revolutie. Cum se impaca asta cu preferinta pt Ponta la prezidentiale?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Este coruptibil si santajabil. Pentru 1 euro in plus, si-ar fi vandut seful. Pentru noi, mana cereasca; pentru voi, catastrofa.

      VINTU

      • Grigore says

        Domnule SOV, eu nu inteleg cum va puteti contrazice asa. Nu imi vine sa cred ca recunoasteti acest lucru, asa de lejer. Pai atunci pentru ce va mai obositi sa scrieti aceste articole, sa repetati obsesiv ca sistemul trebuie schimbat, iar apoi sa scrieti un articol in care sa indemnati lumea sa-l voteze pe Ponta, ca mai apoi sa recunoasteti ca ar fi fost cea mai mare greseala posibila pentru Romania, o catastrofa?

        Suferiti de dubla personalitate? Azi aveti chef sa tineti cu tzara si sa dati sfaturi ANTI-coruptie, iar maine va razganditi si sfatuiti pe toata lumea sa aleaga cea mai mare catastrofa posibila, cel mai coruptibil dintre toti?

        Va vad vorbind de viitorul tarii si al copiilor dumneavoastra, iar apoi, in urmatoarea postare, va laudati si va bucurati ca cei care conduc sunt coruptibili pana-n maduva oaselor, ca asta va prieste afacerilor dumneavoastra.

        Cine sunteti, defapt? (e o intrebare sincera)

  22. ROBERT HORVATH SUA says

    S.O.V ULTIMA SPERANTA ?
    INTREBARE DIN NEW YORK

    Stimate domn
    Nu am nevoie de ajutor. Stiu sa ma apar singur.
    Am batut singur 4 ( patru ) agenti SIE inalti ca muntele.
    Se plang si astazi de dureri intre picioare,
    Apoi cerand intariri m-au trimis la spitalul de urgenta
    http://devanewyork.blogspot.com/
    Te dai mare si de neinvins. Dovedeste.
    Ma asteptam la multe din partea dv……dar nu cenzura.
    Aici este problema romanilor de toate nationalitatile.
    Frica in oase.
    Daca vei cenzura si aceste randuri lipsite de malitiozitate
    m-am lamurit.
    S-a dus si ultima speranta.