Comentarii pentru Capitolul 3 bis – Despre organizațiile criminale, liderii lor și cântece de ocnă

  1. Domnule Sorin Ovidiu Vantu sau bã Vantule .Oricum m-as adresa ai fi indfiferent.Iti scriu pentru ca te regasesc in multe din comediile care le-am vazut cum ar fi”John Gotti.;).Nu stiu daca oamenii de rand inteleg ce scsrii tu aici sau cui îi dictezi dar iti spun eu sigur ca tu în Romania ai multi simpatizanti,multi ai dracu.Treburile astea ar trebui sa le pui pe panourile publicitare din Bucuresti sa le vada ostrogotii poate meditand si-or da seama ca traiesc la zoo.Mi-ar placea sa stau o ora de vb cu tine.Nu sunt fanul tau dar pt mine SOV are materie cenusie sa le dea si la pulile astea ..imi pare rau ca ti-am vb la

  2. Am citi de fap in diagonala. Interesant! trebuie sa listez textul pentru o lectura eliberata de contextul tehnologic. Pe hartie se citeste altfel decat pe ecran! Aici se spun lucruri grave. Foarte grave. Lucruri care tin de ordinea lucrurilor, chiar a lumii in care traim. Este evident ca autorul se afla in inima evenimentelor dar el n-are si mijloacele necesare pentru a nuanta, si astfel mediul academic,ma refer la cel autentic si durabil, nu poate lua in considerare aceasta “spectaculoasa sinucidere virtuala”. In faza asta vreau sa spun. Mi-ar place ca “sinucigasul” sa produca efecte!
    Voi reveni destul de repede.

  3. Buna ziua domnule Vantu
    Daca imi permiteti am si o nelamurire referitoare la evenimentele din 1989. Banuiesc ca aveti informatii destule. Sotii Ceausescu au fost executati pe data de 25 dec. sau candva mai tarziu dupa ce au spus “tot” ce era important?! Desigur daca doriti sa abordati subiectul. Multumesc

    • SOV, răspund eu, te rog.
      Inițial, trebuiau să-i liniștească pe 31. Pregătiseră deja dactilografele, alea ascuțiseră creioanele, cumpăraseră benzi noi la Kashtan și trebuiau să înceapă de pe 26, de dimineață. Tâmpiții, ce-au făcut? S-au îmbătat ca porcii de Ajun, le-au futut pe dactilografe de erau alea late, pe benzi au înregistrat Generic și s-au trezit mahmuri pe 25, pe la prânz. L-au pus pe nea Nicu să le-aducă niște zeamă de varză de la popotă, ăsta le-a zis că numai dacă aprobă Marea Adunare Națională, ăștia s-au enervat și gata, poc, poc.
      Alte întrebări?

  4. Interesante aceste articole. Majoritatea detestam ce a facut acest om, dar trebuie sa privim spre viitor.
    Un sistem mafiot poate fi doborat doar cunoscand bucataria lui, iar bucataria o cunoate doar unul din interior. Daca el (Vantu) nu poate face pomeni pentru a deveni onorabil, poate reuseste se dinamiteze sistemul mafiot (bancul de pirania) din care face parte si poate reuseste sa coaguleaze generatia noua pentru a schimba clasa politica…
    E usor sa injuri dar e greu sa faci ceva. Spre surprinderea mea substratul acestor interventii are un caracter pozitiv.
    Astept cu interes momentul in care acest individ se va deturna emotia stransa cu aceste interventii, in folos propriu… desi il detest peacest individ accept ca este foarte inteligent. Sper ca de acum sa-si foloseasca inteligenta in sens pozitiv…

  5. Domnule Sorin Ovidiu Vantu,

    Va admir , pentru curajul exprimarii fata de “Generaţia Facebook “,desi fac parte din aceasta “Generaţia Facebook ” o detest dar si o iubesc in acelasi timp , deoarece aceasta “Generaţia Facebook ” este cel mai usor de manipulat, o stiti destul de bine .
    Aceasta Generaţia Facebook nu va putea sa schimbe NIMIC IN ACEASTA TARA .
    DECE ?
    Simplu le lipseste ” SCHIMBAREA ”
    SCHIMBAREA fata de tot , de ei ca persoana , de politic , de modul lor de a gandi, nu politicul le va baga mai multi bani in buzunare, doar ei prin modul lor de a fi , dorinta de a face bani , de ati depasii conditia sociala , nu exista nici un tel pentru Generatia Facebook.,lipsită de personalitate, paralizată de frica de schimbare .
    Singura constantă este schimbarea

    • Bai pe voi va prostit scoala ..asta este adevarul !
      Comportamentul vostru in societate este sub ori ce critica !

      Asa zisul sistem de educatie mai ales la noi in tara nu produce deca SCLAVI, CONSUMATORI , SI PROSTI ..cu tot cu diploma !

      Si daca nu va spus SOV va spun eu !

      daca vreti sa o duceti bine in viata fara sa va doara la banana ..eu zic sa faceti scoala cu ne-a SOV … ka el a facut bani si asta inseamna sa fi BAIAT DESTEPT ..nu sa faci ca prostul ani de scoala k sa te invelesti dupaia cu diploma .. !
      Scoala nu va educa si nu va aduce nici un benificiu daca nu ai RELATII ..
      divide and conquer !

      Scoala va invata sa fiti prosti ..cat mai prosti posibil ..ca daca nu sunteti prosti GUVERNUL NU MAI ARE DE LA CINE SA PRODUCA LOVELE .

      ASA CA HAI TREZIREA SI DATZII DRUMU LA TREABA !
      Si daca intradevar vrei sa schimbi ceva ..INCEPE CU TINE …
      BOSS 😉

  6. Buna ziua domnule Vantu, am citit multe comentari, dar mai mult raspunsuriile dumneavoastra decat intrebariile adresate dumneavoastra, incerc sa nu imi scape nimic din cate apar in media cu dumneavoastra,,,,nu am facut o obsesie……bine nu ar fi de pierdut nici dintr-o obsesie de genul absolul nimic, ma amuzati si ma educati, cred ca asta si faceti amuzati si educati, si va amuzati si dumneavoastra. Sunteti parerea mea, Românul Suprem :) toti vrem sa cream artifici care sa ne imbogateasca mai mult sau mai putin legal, ne este indiferent noua romaniilor aspectul asta…. sunt mandru ca sunt roman, ma amuza ca sunt roman, mandria aceea, ma amuza spre ranjet nu spre zambet. Multa sanatate , si ma bucur ca puteti scrie de acasa din fotoliu chiar ma bucur.

  7. Domnule Sorin Ovidiu Vantu,
    Incep prin a ma prezenta. Sunt un simplu Bogdan , de 25 de ani, din Piatra Neamt.
    Impreuna cu tatal meu conduc(calc pe urme) o firma de circa 80-100 angajati.
    Am inceput sa ma implic(obligat la inceput) in businessul de familie de la o varsta frageda cred eu, de la circa 15-16 ani
    Toate verile(pe perioada vacantei, pana la terminarea liceului) le-am petrecut in atelierul de reparatii al firmei(firma are ca domeniu principal de activitate transportul de persoane)
    A fost ingrozitor, era vara, era soare, toti prietenii erau la strand, eu la garaj, incercand sa imi insusesc aptitudini de mecanic(ulterior, cu trecerea anilor – controlor, supraveghetor video, insotitor, dispecer, casier).
    Dar toti trebuie sa incepem de undeva. Bineinteles, orice postura in care am fost in cadrul firmei, era una destul de favorizata(doar eram baiatul patronului). Am facut si ce am vrut eu, dar si ce nu am vrut, Am invatat multe si inca invat zi de zi.
    Am facut facultatea la zi la Bucuresti, la USAMV , iar in fiecare weekend veneam acasa si imi ajutam tatal, asta timp de 4 ani.
    Tatal meu, este, inainte de toate, un om care il admir indiferent de circumstante pentru tot ceea ce a facut si a realizat. Fiecare are si bune si rele cred, dar eu il consider un om deosebit.
    De aproximativ doi ani de zile, de cand am terminat studiile si m-am intors acasa in Piatra Neamt, m-am implicat cat de mult am putut in managementul companiei.
    Fac tot ce este de facut si tot ce nu pot sau nu vor sa faca altii.
    Problemele cele mai mari care le intampin se datoreaza politicii.
    Din pacate, daca ai sprijin politic, in tara noastra poti face orice! Asta este o constatare personala.
    Daca esti apolitic(si eu si tatal meu suntem), tot timpul intampini greutati. Nimeni nu te ajuta, nimeni nu iti deschide usa, nimeni nu te baga in seama.
    .Mi se pare atat de absurd ca printr-o ridicare de mana a 33 de oameni falsi, total nepregatiti, umflati,, caini, curve, secretare, pupincuristi, mana drepte a lu … sau a lu…. , haiduci, hoti, si aici ma refer la Consiliul Judetean Neamt ca viata unui om, afacerea pentru care si-a sacrificat familia, timpul si viata pana la urma sa fie stearsa intr-o secunda.
    In schimb, firmele cu protectie politica, stau linistite in sala, urmaresc teatrul, incaseaza banii, fac circuitul banilor acolo unde trebuie sa ajunga, ca, nah, doar nu se poate fara si chiar dorm linistite noaptea.
    Ar fi multe de povestit, parca cateodata simt ca ma lupt cu niste stanci, care nu vad si nu aud decat ceea ce vor sa auda si sa vada.
    Traiesc zi de zi cu speranta ca se va schimba ceva, visez poate la o zi cand va fi altfel, nu stiu, mi se pare extrem de greu.
    Ma opresc aici,
    Ma bucur ca sunteti liber, desi conditionat.
    Sper sa gasiti timpul sa va bucurati de ceea ce este important pentru dumneavoastra pana la urma.

  8. Vantule,umbla vorba ca ai inceput sa faci impachetari cu namol ca sa te obisnuiesti cu pamantul :)))) Sa-ti fie tarana usoara!!!

    • Am auzit ca ti-ai lasat mustata. Noi nu ne epilam! Te-ai orientat! Bravo!

      VINTU

    • Romanul este la confluenta Siretului cu Moldova.
      Nu stiu din care rau provenea apa.

      VINTU

  9. Nimeni nu spune ca “domnul” Vantu este un idiot. Dar sa ajungi sa idolatrizezi un infractor, un delapidator, o capusa, un parazit al acestui neam, care a avut rolul sau in decaderea si stagnarea Romaniei, cu tot respectul, este total nepotrivit si anormal. Nu poti sa admiri un om ca “domnul” Vantu si pe altii ca el, datorita carora esti vazut ca un nimic peste tot in lume. Nu-ti poate fi exemplu el si altii ca el din cauza carora mai multe generatii au de suferit. NU SE POATE ASA CEVA, E NEFIRESC. In momentul in care ti-ai exprimat admiratia pentru “domnul” Vantu si cei ca el….ai devenit direct si constient sclavul lui personal care munceste cu buna stiinta pentru el, sclavul despre care vorbea in filmuletul postat pe fb.

    • Aveti dreptate, este total nefiresc. Pe noi ne intereseaza doar banii vostri, nu si admiratia, iar pe astia vi-i luam cu sau fara voia voastra. Sa mai dezvolt?

      VINTU

      • Ok, am inteles, nu trebuie sa dezvoltati mai mult. Oricum eram constient intr-o oarecare masura de ceea ce spuneti dvs.
        Totusi, ce nu pot sa inteleg, este de unde atata mandrie ca ai contribuit, d-le Vintu, intr-o masura sau alta, la impiedicarea Romaniei in a se dezvolta, ca ai contribuit, mai mult
        sau mai putin, la mentinerea nivelului de trai mizer in care se traieste la noi. Intradevar, poate suntem generatia “n-am”, o generatie care este asa cum o descrieti dvs. datorita oamenilor ca dvs. domnule Vantu.
        Si va intreb, este un motiv de mandrie ca datorita oamenilor ca dvs. se da in cap la colt de strada pt. 50 de lei? E un motiv de mandrie ca o gramada de lume traieste la limita subzistentei? E un motiv de mandrie ca datorita dvs. si a altora ca dvs. tineretul nu are viitor aici si suntem vazuti in restul lumii ca niste scursuri sociale?
        Daca ar trai Tepes….stim cu totii unde ar fi locul tau si al “combinatorilor” ca tine….domnule Vantu!!!!

        • SOV a fost, si poate mai este inca, un personaj de care romanii au avut nevoie. Romanului ii place sa fie furat, subjugat, etc… Poate daca io tot trage unul si apoi mai face si misto de el, se va trezi la un moment dat.

          SOV si ceilalti care au furat, au tras tepe sau cum vreti sa spuneti, sunt produsul nostru. Mi-o asum si eu pentru ca fac parte din neamul asta, cu toate ca nu am decat 30 de ani si nu am participat direct la ce se intampla in societatea din anii 90-00. Asa cum trambiteaza si D-nul SOV pe acest blog si putini inteleg, disparitia lui si altora care au facut ce au facut, a sistemului politic actual, etc… sta in dorinta si puterea noastra de a schimba ceva.

  10. Romanii au primit si primesc ce merita, au inima de iobag, personalitate stearsa, IQ scazut. Nu-i frumos, dar e firesc. Desi ar vrea ei sa schimbe ceva, sunt blocati genetic. Nesofisticatii de romani sunt urmasii serbilor si iobagilor care timp de secole au plecat capul pentru supravietuire. Si daca s-ar ridica vreunul, l-ar trada altii. Cei condamnati sa se nasca in turma de oi sa schimbe ecosistemul cat mai au viata in ei. Spuneti tot Mr. SOV, sa simta toti in ce minciuna traiesc. Complimente…

    • Total gresit!
      Daca ati fi cu adevarat prosti si servili, nu m-as obosi sa ma adresez voua. Avem o natie super misto, dominata de o clasa politica iesita din pubele. Odata cu disparitia ei, va veti convinge ca eu sunt cel care are dreptate, nu dumneavoastra.

      VINTU

      • Acum vreo 2 ani jumate ne-am privit in ochi vreo 3 secunde, in spatele Curtii de Apel, purtam o roba de avocat si trageam din tigara sprijinit de Judecatoria Sector 1, erati flancat de bodyguarzi. Si-atunci si acum ati proiectat o umbra de fascinatie si tocmai de-aceea va-ntreb: Cum ar putea niste oameni bine intentionati rasturna niste smecheri ce opereaza cu alte parghii?

      • Sunt ferm convins domnule Vintu ca este o imagine deosebit de placuta si amuzanta pt. dvs. Sa ai curaj sa recunosti ca ai “furat” de la mine, de la ala, de la ala si totusi sa fii aclamat de o parte de cei pe care i-ai furat……..este intradevar hilar.

    • Daca ai ajuns sa te inclini in fata unui infractor care a contribuit la degradarea Romaniei, si faci parte din generatia “N-AM”, iti meriti soarta.

    • Schimbarea constitutiei nu presupune o revolutie. Este suficient sa stii ce sa ceri, cu aceasta ocazie! Iar tunul il veti trage voi de data asta.

      VINTU

  11. “In panzele lui Cocos vantul sufla voios si spornic” cred ca e pasajul cu cea mai mare incarcatura si pe care mi-as dori tare mult sa-l vad detaliat.
    Recunosc ca gasesc foarte captivanta aceasta infatisare de geniu malefic pe care v-o scoateti in lumina. Si mai mult decat atat, foarte tare mi-ar placea sa intru ucenic la omul care a scris din umbra pagini de istorie moderna.

    • Veti avea posibilitatea sa va inscrieti la cursul pe care il voi deschide.

      VINTU

      • ok, sa-ncep sa-mi pregatesc dosarul de admitere? sau e pe baza de examen? …interviu?

  12. nu fi rasist ca si tu esti “indian” , se zice romi domnule vantu, nu stii nimic despre natia dumitale daca ai impresia ca “tiganii” sunt din india; ia da-i mata telefon lu basescu si intreaba-l cine sunt cu adevarat romii, poate iti spune, sunt sigur ca el stie

    • In primul rand, la persoana a doua singular, sa vorbesti cu taica-tu’.
      In al doilea rand, mai pune mana pe carte; ti-l recomand pe Sergiu Al-George!
      Tiganii se numesc tigani. Ipocrizia occidentala a decis ca e mai frumos sa li se spuna romi.
      Tatal meu vitreg este un tip adorabil si este tigan.
      Nu rasele sunt tinta dispretului meu, ci prostii, indiferent de rasa!

      VINTU

  13. Excelenta, Chapeau bas!

    Cu mult respect( din acela, adevarat! nu” diplomatic”!-sic!).

    O singura intrebare, daca ingaduiti:cum, pana cucului, se schimba un SISTEM???

    Stiu sigur ca stiti raspunsul si , mai ales, metodele!

    P.S.pe ce pariem ca veti raspunde:”Creezi un alt SISTEM”!

    A la votre!

    • Schimbarea constitutiei la presiune publica.
      Imi place limbajul! Aerisit, frantuzit si elegant. O placere!
      A bientôt!

      VINTU

  14. “Aceasta mizerie nu mai poate fi bagata sub pres asa cum s-a intamplat pana acum. Ea trebuie maturata si apoi trebuie sa ne asiguram ca nu se va regenera. Acest lucru se poate face doar daca veti reusi sa schimbati sistemul politic. Daramati intreaga clasa politica de astazi si puneti in loc un NOU SISTEM POLITIC. Actualul sistem va genera la infinit aceeasi clasa politica corupta sau idioata (sau si una, si alta).”
    Corect, perfect de acord. Numai ca SOV este profitor al ACTUALULUI Sistem Politic si apartine, ca si el si ca multi altii, acolo, pe dealurile Moldovei pline de… stiu dumnealui ce!

  15. ..~analfabet si agramnat_!..de mine E~vorba_!……” Capsuna~Voda ” e peste ocean ~!…In vizit_!..partiqiuler cica_!…~Superb~..Uite de asta il citesc Eu_cu mult spor pe maestru~…daca ii scriitor~..imedeat ia gasit ” ~sarmanului~ ” nostru-nou presedinte o comparatie si asemanare cu..din viata reala~…Deci care va sa zica_:..Voda~Capsuna a plecat intr-o_MICA vacanta…tocmai unde !..la_Maiami Bici~…teoretic si neoficial e in vacanta dupa cum spune_AM !..in realitate~E “trimes” sub acoperire ca sa primeasca indicatii pretioase de la Marele~Nostru~stapin_!!!..toata lumea stie_~…Voda~Capsuna e deja in Miami si face putina plaja si baie in apele Cristaline si calde ale Atlanticului~….dar mai departe~..Voda~Capsuna merge cu familia si apropiatii sai la Shoping~.. iar apoi poposeste la un restaurant select~…Viziteaza si un salon auto…apoi..Se intoarce “acasa”_…se schimba..face o baie scurta..suna telefonul…raspunde !..stabileste o intilnire cu cineva important~..intre timp are alte intilniri programate cu diferiti oameni de afaceri din Miami dar si politiceni sau personalitati locale~..intilniri programate inainte sau ad-hoc in functie de timpul disponibil~…_Credeti ca Voda~Capsuna va face un Vizit neoficial~bineinteles si WW-dc ??…DC~nu_!~…_Voda~Capsuna asculta cu multa atentie cele expuse de interlocutorul de seama_~..isi noteaza ceva_..politician de virf sau vreo mare Lighioana, mai putin conteaza~!!.~..primeste o Mapa Albastra sau Rosie, la fel nu conteaza.._ce contine_!!!….daca mai are ceva timp disponibil Voda~C. va merge un pic si in NY city_Logic~!…E la o aruncatura de bat_!!…~Hi~Hi~…~revine inapoi in Miami~…mai are ceva intilniri importante cu diversi~…Totul’ a-decurs’ normal’ si sa desfasurat in perfecta regula’,..sau ma rog”…mai face totusi o plaja si baita in ocean~plus ceva soping cu sotia~…~asa ca de ramas bun~…pune totul in ordine~!..doar e neamt_!..Nuu_??…miine imbarcarea la avion_…..~Buna dimineata’~..~Ro’_!…!~~’~~~’~~!…._~_~_

    • Daca asta se va solda si cu vize pentru noi, atunci e ok.
      Daca vor veni ceva investitii, iarasi ok.
      Daca va trebui sa participam la nu stiu ce razboi, nu mai este ok.

      VINTU

  16. Nu stiu daca cenzura ne face liberi ,dar mai bine informati precis.
    Americanii au lista spionilor rusi din Romania.
    Cereti probe
    Cititi ce spune Pacepa.
    Clar batrane pirat mioritic ?
    De asemenea, o operațiune încununată de succes a fost colaborarea în cazul Harold Nicholson, șef al stației CIA în România între 1990 și 1992, recrutat de seriviciile ruse de spionaj cu ajutorul celor românești. În 1997, Nicholson a fost condamnat la 23 de ani și 7 luni de închisoare pentru spionaj. El este considerat, în continuare, oficialul CIA cu rangul cel mai înalt care a fost vreodată condamnat pentru spionaj în favoarea unei puteri străine. (În fața instanței, Nicholson a declarat că a fost mai degrabă inspirat de cazul spionului Aldrich Ames decât descurajat.) Pe 18 ianuarie 2011, Nicholson a mai primit o condamnare de 8 ani după ce a pledat vinovat față de acuzația de conspirație pentru spionaj în favoarea unui guvern străin, precum și de spălare de bani. La alte cinci acuzații s-a renunțat în cadrul înțelegerii cu anchetatorii.

    • Nu mi-e clar deloc, iar batran sa il faci pe bunicul tau. Asta ti-e clar?

      VINTU

  17. Domnule Vantu,
    Chiar nu ma asteptam de la dvs. sa nu-mi publicati comentariul in care v-am intrebat cand ne veti povesti capitolul “Nuş”

    Aceeasi sanatate si libertate v-o doresc(fara niciun pic de ironie)!

    • In interviul din “Adevarul” am declarat colaborarea cu securitatea in timpul condamnarii din ’81. Cautati alta vulnerabilitate, pe asta ati notat-o.

      VINTU

  18. GAGIULE DOMNULE SAU MAESTRE

    Piloti ai armatei romane au luptat de partea lui Gadaffi !
    Te intereseaza ?

  19. Nu prea aveti logica si consecventa in ceea ce spuneti sau cel putin imi scapa mie firul. Ziceati inainte de turul 2 al predidentialelor ca il preferati pe Ponta lui Iohannis. Acum il numiti pe Ponta “subalternul… celei mai sinistre figuri din fauna mafiotilor enumerati mai inainte.”. Adica Ponta ar fi doar unul din bratele caracatitei care cangreneaza statul din interior, cel mai periculos individ al statului de dupa revolutie. Cum se impaca asta cu preferinta pt Ponta la prezidentiale?

    • Este coruptibil si santajabil. Pentru 1 euro in plus, si-ar fi vandut seful. Pentru noi, mana cereasca; pentru voi, catastrofa.

      VINTU

      • Domnule SOV, eu nu inteleg cum va puteti contrazice asa. Nu imi vine sa cred ca recunoasteti acest lucru, asa de lejer. Pai atunci pentru ce va mai obositi sa scrieti aceste articole, sa repetati obsesiv ca sistemul trebuie schimbat, iar apoi sa scrieti un articol in care sa indemnati lumea sa-l voteze pe Ponta, ca mai apoi sa recunoasteti ca ar fi fost cea mai mare greseala posibila pentru Romania, o catastrofa?

        Suferiti de dubla personalitate? Azi aveti chef sa tineti cu tzara si sa dati sfaturi ANTI-coruptie, iar maine va razganditi si sfatuiti pe toata lumea sa aleaga cea mai mare catastrofa posibila, cel mai coruptibil dintre toti?

        Va vad vorbind de viitorul tarii si al copiilor dumneavoastra, iar apoi, in urmatoarea postare, va laudati si va bucurati ca cei care conduc sunt coruptibili pana-n maduva oaselor, ca asta va prieste afacerilor dumneavoastra.

        Cine sunteti, defapt? (e o intrebare sincera)

  20. S.O.V ULTIMA SPERANTA ?
    INTREBARE DIN NEW YORK

    Stimate domn
    Nu am nevoie de ajutor. Stiu sa ma apar singur.
    Am batut singur 4 ( patru ) agenti SIE inalti ca muntele.
    Se plang si astazi de dureri intre picioare,
    Apoi cerand intariri m-au trimis la spitalul de urgenta
    http://devanewyork.blogspot.com/
    Te dai mare si de neinvins. Dovedeste.
    Ma asteptam la multe din partea dv……dar nu cenzura.
    Aici este problema romanilor de toate nationalitatile.
    Frica in oase.
    Daca vei cenzura si aceste randuri lipsite de malitiozitate
    m-am lamurit.
    S-a dus si ultima speranta.

  21. “”Cand si unde ataca rechinul? In apa limpede si in cea tulbure; in marea agitata si in cea calma; dimineata in zori, la crepuscul si noaptea; in marile tropicale si in apele polare; in apele adanci si pana la un metru sub nivel. “”

    Sunteti un veritabil “rechin” solitar. ( rechinul solitar este cel mai periculos pt ca a ales sa nu mai respect regulile familiei.)

    In postarile dumneavoastra am gasit si fragmente ce pot fi atribuite unei persoane idealiste nicidecum unei persoane pragmatice, asa cum sunteti dumneavoastra. Sunteti mult prea inteligent incat sa aveti idealuri legate schimbarea clasei politice actuale cu o alta clasa politica “imaculata”.
    Ati mirosit apetitul ridicat ala romanilor pt dezvaluiri senzationale, acum trebuie sa va preocupe ce fel de “mancaruri” veti pune pe masa. Eu personal simt ca voi avea parte de lecturi savuroase si partea frumoasa va fi sa fac diferenata intre adevar, ficitiune, minciuna, manipulare.
    Calitatea de “insider” va confera un oarecare avantaj in cresterea cotei de credibilitate, insa eu mi-am insusit o vorba : “Ceea ce dispare sau apare, odata cu credintele si perceptiile, este Iluzia, nu Realitatea.”

    Intrebare : Cat de capabil si influent poate fi tanarul lup Ghita?! E sfarsitul sau inceputul ?!

  22. Ce i-ati invatat pe copiii dv ca sa supravietuiasca in lumea de azi?
    Ce nu stiu tinerii din Romania?

    • Nu S.R.I. a comis abuzuri, ci Maior si Coldea. Vor fi schimbati in circa un an si atunci vom vedea.

      VINTU

  23. O intrebare grea ……
    Recunosc ca in timpul comunismului am fost bisnitar.
    Dupa terminarea cu succes a scolii de corectie am ajuns
    interlop. Si am ramas interlop.
    Poate inteleg ce vreti sa spuneti.
    Dumneata activati intr-un sistem special
    Nu in capitalism ci in sistemul mafiot generalizat.
    Capitalismul aduce prosperitate. In Romania exact invers.
    Traiesc in doua tari unde capitalismul functioneaza.
    SUA si Japonia. Coruptia este peste tot dar nu in profunzimea
    sistemului.
    Va adresez o intrebare cheie ? Credeti ca a-ti reusi si pe aici ?

    • Domnule, la capacitatea de efort, vointa si creativitate pe care le am, cred ca in tari cu un sistem politic bine pus la punct as fi avut un succes mult mai mare.

      VINTU

    • Ma scuzati ca imi dau cu parerea dar asa cum am mai spus, un om inteligent reuseste sa invinga sistemele corupte folosind toata aceasta josnicie in favoarea sa. Cand cineva vrea sa castige brusc sume de bani la care cred ca aproape nimeni nu putea sa spere, cum se numeste ? -CORUPTIE !. Domnul Vantu le-a dat o lectie. Nu conteaza sistemul politic, dupa cum vedem crizele economice se declanseaza la comanda unor oameni inteligenti. Aceasta lupta inpotriva prostiei vad ca domnul Vantu a declansat-o. Poate nu m-am facut inteles, dar inca o data spun: Domnule Vantu VA RESPECT !.

  24. Sunt curioasa cum ar fi evoluat un personaj ca dv. intr-o alta tara, intr-un mediu complet diferit, cu alte legi, principii sau mentalitati.
    Probabil ati fi fost undeva foarte sus, sau foarte jos…
    Aveti un blog misto.

  25. Domnule Vantu,

    Am citit toate articolele de pe blog, am citit si vizionat tot ce se putea despre d-voastra, daca imi permiteti…absolut genial va consider.
    In unul din articolele d-voastra, ati vorbit si de sistemul de invatamant superior care are standarde din ce in ce mai joase in ultima perioada. Va prezint cat pot pe scurt cazul meu si va rog din suflet sa-mi dati un sfat, voi tine cont de el cu siguranta. Ma numesc Andrei Zamfiroi(tatal Gica Zamfiroi, ati fost in aceeasi generatie), sunt din Roman ca si dvoastra, am absolvit Roman Voda profil matematica informatica, sef de promotie, presedinte al elevilor timp de 3 ani. Am ales sa urmez ASE, facultatea de Manangement(unde am fost lider printre studenti si bursier) datorita faptului ca inca de la 16 ani am acordat consultanta in management unor firme din Roman in special in domeniul organizarilor de evenimente, man resurselor umane, man aprovizionarii si vanzarii si marketing. Am terminat studiile de licenta, nota de la licenta 10 si acum urmez cursurile masterului Management si Marketing International. Orasul Roman, prin colaborarile avute mi-a oferit intre 500 si 1000 euro lunar, bani cu care m-am descurcat destul de bine pana acum insa eu imi doresc mult mai mult si vreau sa ma mut in Bucuresti. Problema este ca aici nu mai reprezint nimic fata de Roman, toti angajatorii vor sa plec de la 0, sa stau toata ziua sa introduc documente in calculator si nu mai am energia sa fac acest lucru dat fiind faptul ca stiu ca sunt capabil sa fac o munca superioara. Ce credeti ca ar trebui sa fac, sa raman in Roman, acel oras prafuit si sa sper sa ajung si eu un pestisor sau sa gasesc energia necesara sa ma mut in Bucuresti, sa plec de la zero si sa sper sa ajung un rechin sau o balena? Si daca intuiesc raspunsul dvoastra ca fiind a doua varianta, in ce domeniu sau spre ce institutie angajatoare sa ma indrept? Am incercat si in politica, am ajuns presedinte al tineretului liberal din judetul Neamt si vicepresedinte al organizatiei judetene de seniori, dar neavand bani, nu pot ocupa niciun post(sunt absolut convins ca stiti cum se ocupa posturile in deconcentrate sau la centru). Daca doriti sa obtineti o referinta sau o confirmare la ce v-am scris aici, puteti sa il intrebati pe amicul S. Lazar care ma cunoaste foarte bine, dar cred ca mai avem si alte cunostinte comune.

    PS: Maine,6 decembrie, de la 20.30, la PRO TV participa o romascanca la Vocea Romaniei, Larisa Mihaes se numeste, e prietena mea, e in clasa a 12 a la Roman Voda si a ajuns destul de sus in cadrul acestui concurs. Eu ma ocup de campania ei si am reusit sa-i obtin cel mai mare numar de voturi din istoria concursului din etapa in care a ajuns.. puteti vota si d-voastra daca considerati, cu un sms la 1276 cu mesajul: “28”, pe la ora 00:00 cand se anunta START VOT!

    Va voi trimite acest mesaj si pe facebook, astept un interes un raspuns din partea dumneavoastra!

  26. sunt (sunteti) de apreciat,parerea mea,oameni care au tupeu si inteligenta sa faca mai ales bani,nu e vina dv pentru toate astea, ce al celor corupti care vau acceptat sper ca am dreptate intr-un fel.Succes in continuare si poate ajutati si romanii intr-un fel ca am observat ca sunteti patriot,acum nu stiu in ce masura .

  27. Domnule Vântu, habar n-am care a fost treaba cu FNI-ul și cu câte vi se impută. Am înțeles la modul general că unii și-au depus banii la acest FNI administrat de dumneavoastră, după care s-au dus liniștiți la culcare. La trezire am înțeles că n-au mai fost așa de fericiți. Asta-i cam tot ceea ce am înțeles eu din presă, acest capitol neinteresându-mă prea apăsat. Ați făcut o afirmație în interviul dumneavoastră care mă nedumirește și anume că nu ați furat statul niciodată. Atunci vă adresez cu respect și considerație două întrebări:
    1- toate firmele administrate de dumneavoastră în mod direct sau prin interpuși au fost offshore-uri?
    2- cât de sigure sunt pentru spălătorii de bani acele jurisdicții financiare necooperante sau mă rog, așa numitele paradisuri fiscale aflate pe lista neagră a OCDE?

    • 1. Dupa anul 2000, am recurs din ratiuni de securitate personala la acest mod de optimizari fiscale.
      2. Dupa ce s-a intamplat nenoriocirea din S.U.A., din acel cumplit 11 Septembrie, doar amatorii au mai incercat sa-si spele banii pe acolo.

      VINTU

  28. Onorabile domn,
    sunt profund inpresionat de hotararea pe care ati luat-o de a devaluii incapacitatea fostilor si actualilor guvernanti de a conduce acest stat. Ce este statul?,-este o masina de exploatare a cetatenilor prin institutiile pe care le-a creeat: (APARATUL ADMINISTRATIV, ARMATA, JANDARMERIA, si tot APARATUL de JUSTITIE). Daca statul se dovedeste partinitor in privinta unora este de asteptat ca ceilalti sa incerce sa se bucure de aceleasi beneficii.Acest stat slab trebuie intarit in asa fel incat toti sa fim exploatati la fel. Pana atunci cred ca este normal sa ne folosim inteligenta pentru a nu fi exploatati.
    Va respect!.

    • Asa cum am mai spus, valoarea centrala a oricarui stat trebuie sa fie cetateanul. Acolo unde nu se intampla asta, statul nu are cum sa devina puternic, ci doar abuziv.

      VINTU

  29. H.J.NICHOSON FOSTUL SEF CIA BUCURESTI : BASESCU, MELESCANU SUNT SPIONI RUSI !
    SENZATIONAL SI TERMINAL….. ECHIPA DE SPIONI RUSI DE LA BUCURESTI

    In prejma lui 89……… eram singurul cetatean Japonez din tara lui Ceausescu, Comanici si bineinetes Dracula. Japonezii vroiau sa-si extinda influenta special
    economica in rasaritul Europei. Tinand. seama ca Germania se indrepta spre Polonia , Ceoslovacia si Ungaria am reusit sa indrept privirea Japonezilor spre Romania. Sa creiat un fel de plan Marshal.
    Prietenul Dragos Munteanu ambasador mi-a aranjat o vizita la Bucuresti prin Bujor Sion asistentul presedintelui.
    La intalnirea cu Presedintele Iliescu au participat Ciurel primarul capitalei, Neagu Udroiu se Agerpres, si jumate din guvern. Totul a mers bine pana cand am propus pe langa cumparare studioului Buftea de catre Sony. desciderea de studiouri particulare de televiziune……..Acestea ar fi spart monopolul FSN .
    Ca urmare mi sa spart casa si topoarele au distrus mobilierul casei. M-am refugiat la Ambasada SUA. Cel care a condus ancheta fost Harold James Nicholson seful statiei CIA de la Bucuresti.
    Am dormit doua zile in casa lui si m-am inprietanit.
    Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca a fost arestat ca spion al rusilor …..si dirijor al orchestrei de spioni de la Bucuresti. El a scapat de scaunul electric dind o larga lista de spioni rusi autoritatilor americane.
    Am reusit sa-i iau o serie de interviuri la Federal Correctional Institution at Sheridan, Oregon. Interviul va apare serializat in diferite reviste americane si franceze. Lista spionilor si simpatizantilor rusi cuprine o larga arie a clasei politice. Ea cuprine cuprine trei categorii. Spioni activi ca Mircea Geoana. Tismaneanu sau cei care pot fi oricand reactivati …Iliescu ,Roman ,Magureanu. O larga categorie este cea a santajabililor pentru legaturi din trecut. In aceasta lista extrem de numeroasa se gaseste binenteles Traian Basescu…..agent dublu la Anvers.
    In decursul zilei de ieri am luat contactul cu Ambasada Romaniei in SUA si cu consulul de la New York cerand sa fiu pus in contact cu un reprezentan al sevicilor romanesti sa discut aceasta exploziva problema. Nu am primit nici-un raspuns……
    Raspunsul a venit dela americani :
    MELESCANU ESTE KGB !
    DECI SUNT PE URMELE LUI
    PS Ramane cum…..Bafta

  30. SA-I BAGAM IN PUDCARIE !
    Băsescu, şpagă de jumate milion de lire sterline!

    Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA,scrie presa britanica.

    Acesta a dezvaluit faptul ca presedintele Traian Basescu a primit un milion de lire sterline.

    FBI PE URMELE MAFIEI BASESCU, UNGUREANU, DOGARU ETC

    ( Mafia armamentului in atentia serviciului american )

    Potrivit cotidianului The Guardian, investigatiile Agentiei pentru fraude majore au dus la descoperirea platii unui comision in valoare totala de opt milioane de lire sterline in afacerea vinzarii a doua fregate britanice in Romania.Investigatiile autoritatilor britanice au dus la o firma din Romania a Georgianei George, Axis Trade&Consulting SRL, ale carei venituri au crescut fabulos, cu aproximativ un milion de lire sterline.

    BAE Systems, se afla in centrul unui mare scandal dupa ce agentul sau din Romania, Barry George, 61 de ani, si sotia acestuia de origine romana, Georgiana George, 41 de ani, au fost arestati.

    Ziarul The Independent anunta in aceste zile interesul investigatorilor americani in acest caz. Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA, scrie presa britanica.

    El a dezvaluit comisionul de un milion de lire sterline pentru actualul Presedinte Traian Basescu.

    “Fraud investigators in America have widened their inquiry into BAE Systems in a move that will further damage the defence giant’s reputation and overshadow the companys attempts to win contracts in its most important market. The US Department of Justice (DoJ), already investigating BAE’s Ł43bn al-Yamamah contract with Saudi Arabia, is also looking into its arms sales in Romania. Britains “Serious Fraud Office (SFO) said on Thursday it was seeking a criminal prosecution of BAE over allegations that it paid millions of pounds in bribes to win contracts inTanzania, South Africa, the Czech Republic, and Romania. Now the DoJ wants to know if the deals breached its own corruption rules. It is understood there has been an informal exchange of information between the SFO and the DoJ, but a source said an official request for details is expected soon. John Benstead, a former SFO prosecutor who worked on joint investigations with the DoJ, believes the US authorities will be all over the contracts with Tanzania, South Africa and Romania. The DoJ makes lots of informal and formal requests for information.”

    Guvernul britanic încearcă să obstrucţioneze orice investigaţie referitoare la plăţile BAE .

    Potrivit unor surse americane, omul de afaceri britanic Peter Gardiner, care se pare că deţine documente cu plăţile făcute de BAE ,a fost escortat de agenţi FBI la Washington, pentru a depune mărturie.

    Agenţii FBI au aranjat să călătorească prin Paris, pentru a nu atrage atenţia Marii Britanii.

    Pe de altă parte, BAE a înfiinţat o întreagă reţea de plăţi secrete, cu sediul la Geneva, iar autorităţile de la Washington şi-au exprimat încrederea că Elveţia le va înmâna toate documentele de care au nevoie pentru a elucida cazul.

    Un fost oficial al Ministerului de Justitie american declara nu demult in fata unei Comisii a Camerei Reprezentantilor “In transactions involving military equipment and weaponry, the commission method fees paid to Basescu Government officials or President Basescu personal was a current practice.”

    La numai cateva zile distanta doi directori ai FBI s-au deplasat la Bucuresti .

    Se consiedra ……….. nu va putea rezista acestui scandal
    international.
    Kiyoko Horvath special for Nipon PRESS.

  31. Blogul dumneavoastra este citit de lumea buna.
    Chiar de
    ROMANIAN DESK …..Departamentul de Stat SUA.
    De unde stiu ?
    Dela sursa . Doar eu i-am atentionat.
    Se pare ca va sunt recunoscatori .

  32. Cred ca ar trebui sa incepi sa interactionezi cu cetatenii ca incepe lumea sa-si doreasca sa te intorci la facultate doar de dragu de-a scrie in continuare. :)

    succesuri!

  33. DOMNULE SOV
    DESCONSPIRAREA MAFIEI DE ARME ROMANESTI !
    COMPANIA LUI BASESESCU – DEGERATU INVINUITA DE SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ZIARISTUL ROBERT HORVATH ATENTIONEAZA DEPARTAMENTUL DE STAT SI PENTAGONUL !
    DESCHIDETI:
    http://www.mic-associates.com/

    PENALTY NOTICE
    Dear Mr. Minovici:
    A Prepenalty Notice (”Notice”) , copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control (”OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for
prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Part 538 (the “Regulations”). The Notice proposed a penalty in the amount of $110,000 and advised Company of the right to
make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed,
or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to
be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.
    Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
    LA CONDUCEREA MIC

    Gen. Constantin Degeratu
    Managing Director and CEO pentru Aparare si Securitate Nationala

    Constantin Degeratu, General de Armata (General, cu patru stele) Rez., si-a incheiat activitatea de Consilier de Stat la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale in data de 31 decembrie 2009.
    Genelalul Degeratu supravegheaza, administra si implementa toate aspectele legate de munca in Aparare si Securitate Nationala de la MIC & Associates pentru Europa Est-Centrala si alte zone, in special pentru proiectele din Statele Unite.

    ZILELE MAFIEI ROMANE DE ARME SUNT NUMARATE !

    Robert Horvath Deva ziarist SUA
    http://devanewyork.blogspot.com/

    Multumesc pentru informatii. Nu va faceti probleme.
    Totul ramane la nivel confidential. Nu voi desvalui sursa.
    ……si viceversa……

  34. P.S. : …. cand era Ministrul Transporturilor !
    P.P.S. : Daca puteti sa-mi spuneti si despre ” FLOTA ” ceva …. ????!!!!!!!

  35. … foarte adevarat ! Intamplator, sunt de langa Adjud, …, daca nu stiti unde e , va ajut, : …, Adjud, e orasul ala micut, de langa ” localitatea UMBRARESCU ” !!!!
    …. Dar, ca sa nu deviem de la subiect, aprob in totalitate ce spune S.O.V., pentru ca la inceputul mandatului BASESCU, DORINEL UMBRARESCU isi pusese tot ( TOT ) PARCUL AUTO , la vanzare …. !!!!!!! ( …. dupa ce unii dintre soferii lui, se jurau ca BASESCU ii adusese anumite ” Licente ” … !!!!! ).

  36. Domnule Vantu (!!!)

    Va saluta Strajerul Pettrusu din Melbourne, Australia. Sunt convins ca stiti bine despre existenta mea, v-am facut campanie pentru a intra la correctie si se pare ca v-a prins bine recreerea.

    Domnul meu, ma bucura faptul ca incercati as descifrati misterele mafiei “Nastase” in care ati activat in voie. Din materialul publicat mai sus am reusit sa pun cap a cap mai multe situatii care ” make sense to me”. Nu situ daca va amintiti de cumnatul meu Ioan Petric din Gherla, pe care l-ati ajutat sa-mi fure peste 4. Milioane de Actiuni Gero, de la SC Geromed SA, Medias, actiuni ale SC Natanael Com SRL Gherla, societate comerciala al carei asociat majoritar (51%) am fost, reprezentat find prin procura de administrare a aftivitatii curente de catre Ioan Petric.

    Acum daca responsabilitatea face sens pentru dvs, nu ati dorii sa-mi descifrati si mie secretul prin care a reusit Petric sa va foloseasca sa ma deposedati de aceste actiuni, situatie care odata ajunsa in Justitie a culminat cu exprorierea mea si excluderea mea definitiva din SC Natanael Com SRL Gherla. Totul pentru a disculpa un aghitant de-a lui Nastase, Ioan Petric, prin care acesta a falimentat SC Geromed SA.

    Va trimit speta, poate o publicati pe blogul dvs si ma ajutati sa-mi recapat dreoturile furate si excrocate prin mafia lui Nastase.

    Va amintiti despre aceste situatii?:

    “25.01.01 Natanael prin Ioan Petric cumpara 177335 actiuni Gero de la Moraru Constantin, cu 4500 lei/actiunea. In 23.01.01 cu doua zile mai devreme valoarea actiunilor era 1100 lei “ Tranzactia a fost o compensare la o diferenta de suma care venea de la imprumutul de 2 miliarde de lei din 21.09.00.
    14.03.01 SC Natanael prin Ioan Petric vinde 1.972.925 actiuni GERO, lui insusi. Ioan Petric cu complicitatea CNVM, via Sorin Ovidiu Vantu incepe devalizarea patrimoniului SC Natanael. La aceste situatii intermediar este firma care a primit la 31.08.00 “ 1,5 miliarde lei contravaloare Protocol” si anume SC Gelsor SA / Sorin Ovidiu Vintu. Natanael vinde prin Ioan Petric, 986.463 actiuni Gero, lui insusi (ca persoana fizica) cu 400 lei/actiune, actiuni care au fost cumparate cu 781 lei, iar pretul pe piata rasdaq era de 1200 lei “ prejudiciind firma SC Natanael Com SRL cu suma de 789.170.400 lei (beneficiarul tranzactiei penale este Ioan Petric)”

    http://xa.yimg.com/kq/groups/27396337/1351858145/name/INTINERARUL

    Astept raspunsul dvs,
    Petru RUSU
    Melbourne-Australia
    04 Decembrie 2014

    • Domnule Rusu, singurul lucru pe care-l pot face pentru dumneavoastra, este sa las comentariul dumneavoastra nealterat. In rest, nu stiu nimic.

      VINTU