Capitolul 46 – Manipulări și contramanipulări

manipulare

Băi generație, manipularea nu se bazează neapărat pe prostia manipulatului ci mai degrabă pe buna credință a acestuia.

Voi încerca să-ți explic pe înțelesul tău ce s-a întâmplat în România ultimilor două luni, care sunt cauzele și care vor fi efectele pe termen scurt și mediu ale evenimentelor la care ai asistat și poate chiar ai participat.

Dragnea

Excelent consiliat, Dragnea se instalează în fruntea PSD printr-un vot în interiorul partidului, dat de circa 500.000 de membri. Din acel moment autoritatea lui este totală și pare de nezdruncinat pentru mult timp de-atunci înainte. Discursul lui public ne arată un tip calm, echilibrat, deschis spre dialog atât cu adversarii politici cât și cu societatea. Acceptă fără obiecții instalarea guvernului condus de Cioloș, arătându-și disponibilitatea de a-l sprijini timp de un an, cât mai era până la alegeri, pentru buna funcționare a țării. Speculând cu abilitate carențele unui guvern alcătuit din amatori într-ale politicii și comunicării, Dragnea își vede partidul crescând în sondaje precum Făt-Frumos și începe să viseze cu ochii deschiși la funcția de premier, ca prim pas, și la cea de președinte pentru finalul carierei sale politice. Începe campania electorală unde are o prestație excelentă și reușește o victorie împotriva unui PNL aproape inexistent ca mesaj și ca lideri. O lege dată de guvernul Năstase este pusă pe tapet de către adversarii politici și Dragnea își vede spulberat visul de a fi premier. Ca și cum asta n-ar fi fost suficient, al doilea dosar penal aflat pe rol la I.C.C.J se apropie de final și, nefiind premier în momentul pronunțării, posibilitatea de a fi condamnat și încarcerat devine aproape certitudine. Panica începe să pună stăpânire pe personaj și ne trezim cu una dintre cele mai ample și prost făcute manipulări din istoria post-decembristă a statului român, desfășurată în mai multe etape.

  1. Apar primele înregistrări video cu Sebastian Ghiță în care acesta ne spune că, din spirit civic, s-a hotărât să arate concetățenilor săi că răul făcut acestei țări de către Coldea și Kovesi este cu mult mai mare decât cele câteva sute de milioane de euro pe care le-a furat de la buget, atât în timpul lui Băsescu cât mai ales când premier era prietenul Victor Ponta.
  2. Apar alte înregistrări cu același personaj în care, împletind abil bucățele de adevăr cu un noian de minciuni, creează o imagine apocaliptică justiției și SRI-ului, în care justiția nu face altceva decât să fabrice dosare și să închidă oameni nevinovați iar SRI-ul nu face altceva decât poliție politică.
  3. Intercalată între înregistrările video cu Ghiță apare și o casetă audio, difuzată ca preambul al manipulării, în care un procuror DNA vorbește cu un necunoscut care-l introduce pe Dragnea în calitate de vânat inocent al instituției conduse de Kovesi.
  4. Urmare a acestor înregistrări Coldea este destituit, o prostie cât casa, care ajută cu credibilizarea primei etape a manipulării puse la cale de Dragnea și echipa sa.

Percepția directă și subliminală care ți s-a indus, băi generație, este că SRI = poliție politică, justiția fabrică dosare și încarcerează politicieni și oameni de afaceri nevinovați, Dragnea este nevinovat dar DNA-ul cel rău vrea să-l “facă”. Drept recompensă pentru ajutorul dat, lui Ghiță i se oferă o fereastră de oportunitate de mai bine de două săptămâni în care să nu-l caute nimeni, el având astfel posibilitatea să se ascundă cu tot cu banii furați.

O a doua etapă a fost cea a sistemului penitenciar. Dacă vă amintiți, începând cu a doua jumătate a anului trecut, televiziunile au început să arate situația din penitenciare, sensibilizând liderii de opinie, care, la rândul lor, au sensibilizat o parte a populației. Fire simțitoare, domnul Dragnea preia tema împreună cu tot activul de partid și explică românilor că așa nu se mai poate, că și hoții sunt oameni, că va trebui să plătim drept despăgubiri sume imense anual și că trebuie neapărat să facem ceva cât nu e prea târziu. Considerând că primele două etape ale manipulării sunt suficiente, fără acte preparative au trecut la etapa finală, demascându-și în mod absolut cretin intențiile reale: exonerarea penală a abuzului în serviciu cu prejudicii de până la 200.000 lei, fapta penală care era reținută în sarcina lui Liviu Dragnea în dosarul penal aflat la I.C.C.J.

Care hoți, care tratament uman, care supraaglomerare, care CEDO, care amendă? Urgența era dezincriminarea lui Dragnea, care trebuia făcută pe loc, iar proiectul legii grațierii – o lege care nu rezolvă absolut nimic din problemele sistemului penitenciar, trimisă în parlament alături de alte două proiecte similare depuse de PNL și UDMR încă de anul trecut.

Acestei manipulări i-au căzut pradă două televiziuni de știri, o grămadă de jurnaliști, comentatori și analiști, care, cu bună credință, au militat pentru un tratament uman aplicat deținuților și s-au trezit apoi în situația de a-l apăra în final pe Dragnea și golănia pe care acesta a făcut-o, asigurându-și în mod gratuit un număr apreciabil de telespectatori.

Iohannis

Pentru Iohannis a început bătalia pentru al doilea mandat iar scoaterea din cursă a principalului său contra-candidat, Liviu Dragnea, prin orice mijloace, este principalul lui obiectiv în această fază. Ordonața care-l scotea practic din zona pușcăriei pe șeful PSD l-a determinat pe Iohannis să conceapă, împreună cu echipa lui, o contramanipulare de mari proporții, bazându-se și el nu pe prostia ci pe buna credință a unui număr imens de oameni. Astfel, pe rețelele de socializare au început să curgă informații terifiante despre criminalii, violatorii și tâlharii care vor irumpe din pușcării, urmare a ordonanțelor de urgență pe care le emite guvernul Grindeanu.

Televiziunile de casa ale SRI-ului amplifică grozăvia, CT Popescu enunță cu o voce cavernoasă că, gata, în România democrația a murit și în loc s-a instalat dictatura PSD, o tipă grasă, urâtă și cu ochelari, isterizează pe alt post că vor ieși criminalii și teroriștii din pușcării, mulțimile de oameni ieșiți pe străzi prin orașele țării cred ce li se spune ca o concluzie la ceea ce s-a întâmplat.

Băi generație, ambele găști te-au mințit. Gașca lui Dragnea te-a mințit că trebuie să dea ordonanțele de urgență pentru a nu plăti penalizările impuse de CEDO și pentru a ușura viața oamenilor din pușcării, iar gașca lui Iohannis că vor ieși din pușcării criminali, violatori, tâlhari și teroriști, urmare a acestor ordonanțe.

Consecințe

Dragnea
  • Prin ipocrizia și lașitatea pe care ne-a arătat-o, și-a pierdut aproape tot capitalul de încredere și simpatie obținut în timpul campaniei electorale.
  • Debarcare lui Iordache i-a slăbit major autoritatea în partid.
  • Atacul extrem de inteligent și cinic al lui Tăriceanu, care a cerut și a obținut dreptul de a participa la toate deciziile guvernului, i-a șubrezit major autoritatea asupra lui Grindeanu.
  • Mișcările de stradă i-au diminuat drastic marja de manevră în exercițiul guvernării.
  • Foarte probabil va fi condamnat.
Iohannis
  • Și-a întărit pentru moment poziția, posibilitatea suspendării fiind anulată.
  • Prin eliminarea lui Coldea a obținut acces la lista tuturor agenților acoperiți ai SRI-ului.
  • S-a poziționat în ochii occidentului ca un campion în lupta împotriva corupției și ca un titan al democrației românești.
  • A luat o serioasă opțiune pentru obținerea unui nou mandat.
  • A arătat clar că este un cabotin, fără idei proprii, manipulat de echipe de specialiști care nu dau nici doi bani pe el. Situațiile ridicole în care l-au pus sunt argumentul forte pentru aceste afirmații, el neavând niciun merit pentru câștigurile obținute.
România
  • A arătat că este o țară total dereglementată, lipsa regulii fiind regula.
  • Criza politică va continua până la clarificarea procesului pe care Dragnea îl are la I.C.C.J.
  • Capitalurile străine vor ocoli România cel puțin un an de acum înainte.
  • O depreciere accentuată a monedei naționale începând cu a doua jumătate a anului.
  • A devenit extrem de vulnerabilă la propaganda și manipularea maghiară.

Soluții

  1. Scoaterea justiției de sub control politic care să delege CSM-ul în numirea șefilor de parchete și instanțe. În aceasta situație nici procurorii și nici judecătorii nu vor mai fi obligați să-i facă pe plac șefului statului, indiferent de cine va fi acesta, și nici vreo lege de răspundere a magistratului nu va mai fi necesară, CSM-ul stabilind codul deontologic al magistraților.
  2. O noua lege de funcționare a SRI care să prevadă, printe altele, și alocarea bugetară după niște criterii clare de performanță, desființarea unor divizii care se ocupă de poliție politică – gen divizia pentru apărarea constituției, norme clare de control ale acoperiților, pentru a-i elimina din justiție și politică.
  3. Lansarea urgentă a unui autentic proiect de țară care să repoziționeze România pe plan internațional și să-i aducă din nou pe români împreună.
  4. Refacerea relației cu Rusia prin oferirea unor avantaje economice consistente. Mari capitaluri externe ocolesc România din cauza relației tensionate dintre noi și ruși și mari pericole ne dau târcoale din pricina politicii pe care am dus-o până acum față de ei.

Comments

    VEZI 85 COMENTARII
  1. Nicu Cohen says

    Tovarase Sorin Ovidiu Vintu , ultimul interviu acordat jurnalistului Radu Banciu a fost deosebit de inspirant , cel putin pentru mine . Felicitari pentru opiniile exprimate si pozitia luata ! Sa speram ca o sa perceapa mesajul mai multi . Va urez multa sanatate ! PS Am fost si eu la puscarie pe vremea lui Ceausescu pentru trecere de frontiera in Yugoslavia . Am intilnit multi oameni interesanti . A fost o experienta din care am invatat multe lucruri .Cel putin painea care dadea atunci n puscarie detinutilor era naturala ,cu mult superioara painii codex alimentarius care este azi data publicului . Eu cred ca occidentul vrea sa ne otraveasca .

  2. says

    Foarte obiectiv ati punctat. Apreciez. Macar de ar mai pricepe o cat de mica parte din boivaci ce se intampla…dar slabe sanse.

  3. Simonetta says

    NUuuu…..pe Virginius nu ne putem permite sa-l pierdem. Ne scrie ca nu ne mai trimite filme. Renuntam usor la brod, brad, Vettu, Vetta, …..escu , etc. DAR la Virginius NU. Dealtfel, doar un suflet delicat si lipsit de ranchiuna ne poate trimite filme in loc de jigniri .Cica la Bucuresti ploua acum. V-ati luat umbrela????

    • albertdansk (aka etta) says

      nu ai inteles nimic siminetta *****, stai jos! :))))))))))))) nu voi renuntati la noi, noi renuntam sa va mai tinem in spate pe voi. deocamdata iti permiti sa faci glume la nivelul tau intelectual “evident”. sa vedem ce glume mai faci la toamna sau cel tarziu la inceputul anului viitor, cand deficitul o sa fie dezastruos si nu o sa mai fie bani pentru salariile si pensiile voastre :DDDDDDDDDDD

  4. brod says

    domnule SOV, înțeleg că penitenciarul clarifică gândirea…
    mda, în materie de comu(n)icare și relațiipu(b)lice, nimeni nu poate să bată Curentul și Realitate – când erau proprietatea unui binecunoscut personaj, pentru care ințialele FNI au adus a… câta condamnare?
    o sugestie: păstrați,rogu-vă, un loc la perete (că nu trage) pentru viitorul coleg Dragnea. și o bucată de săpun mai parfumat…

    • Titulescu says

      *******mai schimba si tu scrisul cu sapunu ca deja mi-s ideile sapunizate. Deja mi-am pregatit sfoara poate ar fi cazu s-o dreg cu sapunu tau ?

      Dragnea viitorul tau fost pretin mai are pina la sapun deci stai calm si nu mai fa clabuci, treci pe simplu.

  5. Sebastian says

    Domnule Vantu,
    Am ramas stupefiat cand am citit ca judecatorii nostri (manevrati de UE si marile corporatii) ti-au mai pus in spate 8 ani de parnaie. Poi ziceai ca iesi curand la lumina?
    Spune-ne si noua care e treaba? Ca noi vrem sa iesi si sa ne mai faci clipuri pe YouTube, sa ne inveti sa investim (apropo, multumesc de Invest Market. Bun material! Il folosesc.)
    Daca Romania crapa in 3, cum se tot aude pe la TV, tu o sa iesi de la beciul domnesc?
    Si cum e cu cancerul pulmonar? Sper ca e doar o facatura, ca sa te poti muta in Austria si apoi sa ti se piarda urma!
    Succese si sa ne mai scrii!
    Amin

    • sgm says

      Adevar graiesti despre judecatorii vostri , nu ai nostri !
      Romania nu crapa , crapa aia care o vor dezmembrata..
      Cat despre cancer , daca tot ii luati banii lu Vintu , n-ati dori dumneavoastra sa-i luati si cancerul ? Intreb si eu asa de curiozitate .

      Seba , ai grija ,,what goes around , comes around ”

  6. Cuc in dud says

    A venit si plata maestre. Se pare ca nu o sa mai vezi lumina zilei pana dai coltzul. 8 anishori ti au dat. Ce imi pare rau e ca iti confisca doar 17Mil $, pacat. Ar fi trebuit sa-ti confiste tot ce a inapoiat statul roman si tot ce mai are de inapoiat, familiilor pagubite..adica vre o 200mil. Iar daca tu nu ai de unde, atunci pe ale fostei sotii, ale copiilor tai si alte neamuri

    • Titulescu says

      Stai calm ca toate se platesc in viata. Nu te bucura de bucuria lui SOV pentru ca si el s-a bucurat cindva de bucuria ta la depus banii la FNI…. Totul e o compensare si transformare pe pamintul asta si nimic nu se pierde, doar se transforma.
      Din dud in cuc sa sari si sa vezi ce bine-i, si daca si la mine ai sa gindesti tot ceea ce tu imi doresti sa iti fie tie numai de “bine”

      • Cuc in dud says

        Nu ma bucur ca nu am dc a ma bucura. Omul a nenorocit o gramada de familii si a luat doar 8 ani si nu i confisca nici cat ar trebui sa i ia. SOV nu s a bucurat la banii mei ca nici eu nici vr un cunoscut de al meu nu a fost atat de inspirat sa depuna la fond.
        @Titulescu credeam ca detinutii nu au access la mobil/internet pe durata incarcerarii….ce rau o duceti voi acolo

        • Cucu says

          @Cuc in Dud: Daca tot vorbim de oameni “nenorociti”, si tu stii asa de bine “cum sta treaba”, ia fi amabil si explica de ce nu sunt in puscarie cei din Banca Transilvania, care sunt la originea Caritas (o teapa adevarata, nu ca FNI). Ah, si se pare ca SRI-ul nu a avut “bucata” lui din profitul FNI. De asta oare face acum dl. Vantu ani grei de puscarie? Aceeasi vrajeala ca si cea cu “teroristii” de la revolutie, doar in alta forma. Oare o fi glumit sau nu cine a zis ca MAPN este, de fapt, cel mai mare pericol pentru democratia din Romania???

  7. Compunere clasa a VII-a says

    Romania este o zona geografica unde locuiesc cei mai ciudati oameni ai planetei.Ei au trait sute de ani sub amenintarea cotropitorilor pe care nu i-au putut invinge decat foarte rar si din acest motiv s-au imprietenit cu ei.Locuitorii Romaniei au trait netulburati zeci de ani sub sloganul: ‘’traiti de unde munciti’’, fapt care i-a facut sa fie un fel de hotomani ( hoti mai mici ) – adica n-au furat ca si clasa politica dupa 1989, ei doar au ciugulit si pe vremea comunismului si acum.Sa ciordesti, sa dai spaga, sa vorbesti vorbe, sa te afli in treaba sunt cele mai importante preocupari ale acestor locuitori.Toata populatia acestei zone geografice stie politica, fotbal si analiza finaciara, multi dintre ei putand sa-ti explice chiar principii de calcul matematic actuarial, fapt nemaintalnit in alte zone ale lumii.Sunt atat de curiosi si clevetitori incat aceste lucruri au fost intelese gresit de catre vizitatorii straini, acestia din urma considerandu-i primitori.Romanul te pune la masa din curiozitate, dupa care nu te mai vede plecat din casa lui.Daca ar fi altfel am avea turism in Romania, sau nu?Locuitorii sunt foarte gregari si legati de pamant.Nu le place sa circule decat atunci cand fac invarteli sau bisnita ( ei ii spun comert ).In rest stau in zona unde au crescut si mai nou ( de vreo 27 de ani ) ‘’incearca’’ si alte teritorii, dar pe timp limitat fiindca aproape fara exceptie toti revin.Una din explicatiile faptului ca aceasta zona nu are infrastructura este ca locuitorilor ne le place sa circule si nici nu vad rostul infrastructurii decat atunci cand isi testeaza cojile de masini aduse ‘’de dincolo’’.Bineinteles ca foarte multi mor si ii omoara pe altii in timpul acestor teste auto.Toata tara iubeste gunoiul, mizeria, noroiul si baltile.Ele sunt extrem de bine pastrate si le intalnesti peste tot.Sfatul inteleptilor si al batranilor care sunt parintii inteleptilor dezbat tot felul de imbecilitati intr-o casa foarte mare dintr-un oras caruia ii spun capitala.Aici sunt adunati adevaratii hoti si antrenorii de hoti adevarati.Este un fel de scoala privata unde este foarte greu sa ajungi.Ai nevoie de votul turmelor care populeaza cele 41 de judete plus turma din capitala, ca asa e impartita zona asta geografica.Multi dintre inteleptii neamului sunt invitati ‘’dincolo’’ dar niciunul nu-si pricepe menirea si de cele mai multe ori fac misto si ii barfesc pe aialalti ramasi acasa.Nimeni nu se supara, nici nu ar fi motive, posturile TV sunt foarte multe si versatile, ii multumesc pe toti, de la sadici la imbecili.Pe multe posture TV pot fi vizionate un fel de filmulete facute de niste vecini din sud care ne-au tras-o sute de ani la kkao!In aceasta zona parintii isi bat copiii si invers.Peste tot vezi stiri care mai de care, cateodata ai impresia ca sunt stiri din Kenya, Sierra Leone, Burkina Faso, Cambodgia, etc. – zone civilizate de altfel.La anumite perioade de timp dintre intelepti se ridica unii cu nume sonore: Bombonel, Chioru, Bunicuta , Spaniolu’, Luceafarul huilei, Razboinicul Luminii, Dracnea, Dottore, Eba, Rozaliul, Buldogu’, Luluta, KIWI, etc.Turmele behaie, behaie si iarasi behaie.Despre zona asta geografica multe sunt de spus, doar ca, vorba unei intelepte in viata: ,,pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine’’.Totul depinde doar de noi, poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri.Dragii mei, sa mergem inainte asa cum mergem de mii de ani, vorba lui Burebista – Keep Walking

  8. Simonetta says

    Aloooo…….avem nevoie de psihiatrii…..situatia se inflameaza …..mahalagism…..orgolii…..limbaj trivial…. dl Virginius, ce ziceti? Consiliati-ne cu un film adecvat.☺ LA VITA E” BELLA ( vita insemnand viata, nu VITA in sens de animal )… Dvs.cel putin, nu va certati si aveti si simtul umorului…

  9. generatia says

    Daca tu crezi ca manipulezi pe cineva spunand ca oamenii au iesit in stada de frica violatorilor iesiti din puscarie inseamna ca ne crezi prosti rau. Imi pare rau pentru tine.:))))

  10. Simonetta says

    La capitolul 46 , dl. Vintu , a avut intr-o saptamana mai multe comentarii decat avea in 3 saptamani la alte capitole. Sunt curioasa daca dl.Virginius a fostt la vot sau la manifestatiile ( pasnice si mai ales spontane , unde am vazut si steaguri ale altor tari) sau la manifestatiile din fata Cotroceniului ….poate n-a fost. De ce? Se uita la filme. A mai comentat si o tanti, V(etta). Probabil cum s-a intors din Piata Victoriei. Eu m-am referit, evident , la majoritatea populatiei care s-a dus la vot , cand am spus ca aia au votat PSD , care a castigat cu un scor zdrobitor.. Eu am votat cu alt partid., de care probabil nu se va mai auzi vreodata…. Noroc ca PSD -ul a avut suficient discernamant si nu a organizat nimic, ca altfel se bateau cele 2 tabere in strada. Daca vor organiza PSD-istii ceva, sper sa fie legal si fara scandal in strada. Sper sa nu fie copii mici cu ei.Sper , evident, ca o voce puternica si responsabila , sa indemne poporul la pace si armonie. Nu ne trebuie dezbinare. Daca PSD nu va respecta ce a promis, voi iesi si eu in strada . Am sa vin de foarte departe pt.a fi acolo . Acum avem nevoie de liniste in tara. De ce atata agresivitate verbala? Vi s-a tras cumva de la cartofii cu bube, salata de plastic si usturoiul ala bun ?

    • etta says

      *** draga, deci, sa le luam pe rand *******:
      – “Majoritatea populatiei tarii” = (in capul tau, evident, ca sa te plagiez putin) “majoritatea populatiei care s-a dus la vot”. tipic, chiar daca nu ai votat cu p$d (e usor de ghicit cu cine ai votat ), aveti ideea asta in cap ca majoritatea populatiei tarii e cea care a votat p$d. vezi tu, chiar nu intelegi ce inseamna majoritate in sens electoral, p$d a luat 45,47%, stai sa te ajut putin: https://dexonline.ro/definitie/majoritate “Majoritate absolută = număr de voturi egal cu cel puțin jumătate plus unu din total. Majoritate relativă = număr de voturi care întrece numărul de voturi obținut de oricare dintre ceilalți candidați.”. deci, p$d are majoritate relativa si de aici la “Majoritatea populatiei tarii” e cale lunga, evident :D. numai niste bolnavi pot sa considere ca majoritatea relativa a unui partid reprezinta “Majoritatea populatiei tarii”.
      – gresesti, nu veneam din Piata Victoriei. eu nu mai particip la meetinguri de genul asta, am motivele mele, ma indoiesc ca intelectul tau subdezvoltat le poate intelege.
      – vad ca nu ai zis nimic legat de comentariile mele, asta inseamna ca esti de acord cu ele.
      – am o veste foarte proasta pentru tine, “cel mai bun program de guvernare” e o mare pacaleala. nu cred ca esti capabila sa intelegi de ce, dar uite cateva sugestii: 1. http://www.cursbnr.ro/ – la ce curs mediu euro/leu e conceput bugetul pe 2017?. 2. pe ce crestere economica in 2017 se bazeaza bugetul pe 2017? care sunt prognozele pentru cresterea economica pe 2017 ale bancilor si altor institutii financiare? si lista este foarte lunga, poate o mai completezi tu, daca te duce tartacuta
      – am si o veste relativ buna pentru tine – inca mai e ceva de vandut in tara asta, si p$d o sa vanda tot ce se mai poate vinde, exact asa cum au facut si pana acum (vezi celebrul fond “suveran” al lui dragnea). deci, e buna pentru ca anul asta e posibil sa primesti toti banii, sanse mici dar e totusi posibil. relativ buna pentru ca la anu’ nu o sa mai fie nimic de vandut, deci sigur o sa faci foamea, tinand cont si de faptul ca sutele de miloane de lei (vechi) platite anual de mine si de altii ca mine nu o sa mai existe (pentru ca nu o sa mai lucram in tara asta)

    • brod says

      vor organiza un marș (de-aici!) până la poarta Jilavei-penitenciar. acolo unde SOV ar trebui să păstreze un loc călduț, la perete, pentru Liviu Dragnea. și o bucată de săpun… parfumat.
      serios vorbind, vezi madam că pe omul dumitale îl vrea afară / adică„ înăuntru”, Internaționala socialistă! ori iese / intră, ori își schimbă numele din „social-democrat” în „național-socialist”… mă tem că ar fi prea complicat pentru dumneata să ți se explice de unde vine și cu ce se mănâncă național-socialismul. căci pe la cele privăți univesritare…

  11. Titulescu says

    Mani-pula-ri sau contra la ora asta ceva din mijloc este in cur-tea politrucilor politicieni.
    Si frunzele se vad….

  12. Titulescu says

    Maestre incearca sa faci pipi in capul meu drept, nu mai oscila nici la stinga nici la dreapta. Adica solutiile sint bune dar baleiaza din perete in celalalt perete.

    Dau ca exemplu total negativ ideea ca CSM face “curatenie” deontologica intre judecatori. Nimic mai fals, si ca in Casa de piatra, avem printre ei mai multi hoti, curve si drogati decit gaseai in film. Banul cumpara dreptatea si asta e de cind lumea.

    Spusei ca daca tii jetul drept sint mai linistit….ma obisnuiesc repede cind faci pipi in capul meu si ramin asa. Daca oscilezi mult atunci imi dau seama ca urina este toxica pentru creier atunci cind nu o primesc si devin violent si ma duc sa protestez. Ce protestez ? Contra tuturor si a nimanui.

  13. Radu says

    Candva, demult, Catalin Tolontan a scris ca SOV tanjeste a fi un simplu calator al metroului bucurestean. V-am vazut atunci in trafic, vizavi de gara Baneasa, eram blocati amandoi, paralel, chit ca eram la bordul unei Dacii Break si dvs a unui Audi 8, parca S Line. Nu am inteles afirmatia lui Tolo, de pe atunci, insa acum o inteleg. Ai mei pierdusera singurii bani stransi la FNI, nu era o suma uriasa insa era tot ce aveau ei. Nu am deschis geamul sa va injur. V-am privit cum fumati, dvs erati la volan, si mi-am zis ca exista undeva, o balanta.

    Romanii ar trebui sa ierte. Dar ca sa ierte, gena celui care greseste trebuie sa se schimbe. Faceti-ma sa cred orbeste ca vreti sa mergeti cu metroul si nimeni sa nu va bage in seama.

    E bun articolul de azi, un pic general, dar spune adevarul.

    Am o intrebare sincera. Cate carti ati scris ca sa va eliberati mai repede? V-ati gandit sa o faceti?

    • Domnul H. says

      A scris 0. Si cu scopul micsorarii pedepsei o sa scrie tot 0.
      O spune chiar el in unul din video-urile de pe facebook/youtube…

      Zi mersi!

  14. max says

    Relatia cu rusia e paguboasa pentru romania.. orice incercare a aduce rusia la masa este considerata ca o tentativa a unor agenti de influenta sovietica. Tocmai si tu ai ajuns la parnaie ca ai manifestari filoruse.. Rusia a capusat romania si a indoctrinat-o cu veninul comunismului care ne bantuie si acum.

    • Mabriela says

      Serios ? De aia a ajuns Vantu la puscarie ? Pentru ca are manifestari filoruse ? Pe bune ? Asa stii matale ? Oricum , nu tot ce zboara se mananca , draga Maximus ! Macar Vintu are niste manifestari , opinii dar sunt multi care mai au doar cate un neuron si ala le patineaza .Apropos ! De ce e rusinos sa fii filorus ? De ce e interzis sa ai opinii sau preferinte ? …Ai ??

      Alo ! Alo ! Pai , rusii ne-au belit in ultimii 12 ani ? Cine ne-o pus cizma pe chip ? Cine ne prajeste la flacara chibritului pentru ca nu mai are gaz ? Mmmm ?
      Ce dracu, nu vedeti ?
      Cine ne baga pumnul in gura ? Putin ori Merkel ? Cine o sa ne ia banii ? Putin or Merkel cu razboiul ei impotriva cash-ului ?
      PS – In afara posturilor TV mai exista si presa alternativa . Cititi !

      • etta says

        Duduie, ia explica te rog si poporului cum ne ia merkel banii! si cum te-a belit merkel in ultimii 12 ani. sau mai bine “pasol na turbinca, mabriela!” :)))))))))))))))))))

        • Mabriela says

          Ce bine stii rusa draga mea ! pentru restul , informeaza-te ! Ai cap numa ca sa nu -ti ploua in gat ?

          • etta says

            mda .. atata poti, nici nu ma asteptam la mai mult. deci, sa recapitulam:
            tu faci o afirmatie si anume ca merkel ti-a furat banii. eu iti cer sa explici cum s-a intamplat asta. tu ma trimiti sa ma informez !!!! :)))))). q.e.d.
            draga maribelita, eu imi folosesc capul si pentru altceva decat sugerezi matale. eu te suspectez pe matale ca nu iti folosesti tartacuta, fac pariu ca esti o semi-analfabeta care lucreaza sau a lucrat la stat si neuronii tai saracii s-au clocit de atata lipsa de activitate. deci, din nou, madam, daca nu poti sa-ti demonstrezi afirmatiile, stai jos!

            • Mabriela says

              Gandindu-te la mine , te-ai oglindit pe tine pretioasa mica ! Ce sa-i faci ? Soarta !

              • albertdansk (aka etta) says

                nu ma mai obosesc sa-ti raspund, vezi raspunsurile mele pentru DailyWesterner si Simonetta ca sa-ti faci idee cat de mult ma oglindesc pe mine ….vad ca nu ai negat afirmatia mea “esti o semi-analfabeta care lucreaza sau a lucrat la stat si neuronii tai saracii s-au clocit de atata lipsa de activitate” deci asta inseamna ca este corecta 😀

                • Mabriela says

                  :- ) te doare? ooooohhh , te doare rau !
                  N-ai pe cine impresiona , linisteste-te .Consoleaza-te cu asta :
                  In lumea asta prost facuta ,
                  Cacatii fut in loc sa puta !

                  • albertdansk (aka etta) says

                    exact, nu am pe cine impresiona ! :))))))))))))))), la cei ca ca tine (ups, m-am repetat din greseala :D) nu merg chestiile inteligente, merg rime tampite care le auzi pe la copiii de generala. deh … e greu, asta e nivelul tau, chiar nu am pretentii la mai mult de la tine, vorba ta, din cacat nu poti sa scoti altceva :)))))))))))))))

                  • albertdansk (aka etta) says

                    uitasem ceva si anume sa-ti multumesc din suflet ca imi amintesti cati tampiti sunt in tara asta. asta m-a ajutat enorm sa iau decizia sa plec 😀 deh, se pare ca sunt doua Romanii, s-a vazut la proteste. se pare ca partea din Romania care tine in spate si cealalta parte, formata din lenesi si tampiti, incepe sa plece :D. si ca tot iit plac zicalele, reproduc si eu una special pentru tine (probabil ai idee cui apartine) “Când am plecat din România v-am lăsat săraci şi proşti. Când m-am întors v-am găsit şi mai săraci şi mai proşti.”

                    • Mabriela says

                      Mai Vetu ! Pe cine tii tu in carca ? Otrava mica ,cine te crezi ? N-ai plecat inca ? Hai ,pleaca , asa incetisor ca elefantul si nu -i mai judeca pe altii !
                      Asa vrei tu sa pleci ? Arogant , ignorant si fara respect ? O s-o iei in goarna mintenas !
                      Mai draga , nu sunt doua Romanii .Nu ! Romania e una – cu bune si cu rele . Doua sunt GASTILE DE POLITICIENI si toti au spatele asigurat de alte gasti si mai mari .
                      De ,,divide et impera ”cred ca ai auzit din moment ce-mi freci ridichea cu termeni matematici q.e.d . Inceteaza cu prostiile ,viata nu e matematica .Daca traiesti pe pilot automat ,esti mort
                      Si pana pleci ,ca sa nu o iei in goarna , incearca sa exersezi:
                      -respectul ,nu de alta dar nu gasesti peste tot semi-analfabeti ,prosti si tampiti,stii tu
                      – ,,empatia cu simpatie ” —toleranta si accepta ca nu ai intotdeauna dreptate .
                      Ai ceva pe constiinta ca ai bestelit o gramada de oameni care doar isi dadeau si ei cu parerea aici , pe blogul asta ? Daca n-ai , n-ai ! Nu esti de calitate .Ghinion !
                      Nu esti din lumea mea
                      .Daca ti -ai iubit parintii sau nu ,nu e treaba mea E a ta !
                      .Daca doar ai trecut prin scoala sa ai o diploma , asta iar nu e treaba mea .E a ta !
                      Dar respectul e obligatoriu .E si treaba ta si a mea .
                      Hai pa !

                  • albertdansk (aka etta) says

                    cum pe cine tin in carca?! pe cei ca tine, analfabeti, care nu ati invata nimic in scoala pe principiul “doar prostii invata”, in spiritul celebrului “noi muncim nu gandim”. prosti si fara sa stiti sa faceti nimic, v-ati inghesuit pe pile la stat pe o leafa pe care o platim noi. auzi la tine, “viata nu e matematica” :))))))))))))) matematica, fizica, chimia, etc, sunt numai tampenii, nu?! :)))))))))) imi pare rau sa te anunt ca fara aceste “tampenii”, tu nu ai mai putea sa-ti arati prostia pe online. doar cei care te cunosc ar sti cat de tampit esti :))))))))). si inca ceva, atata timp cat cei ca mine “va tin in spate”, imi permit sa va mai iau de urechi din cand in cand :) si sa va mai dau cu un q.e.d in cap :)))))))))))))

            • says

              Veta, nu te mai da in petec.
              Invata engleza si apoi pune mana pe citit stiri externe:
              forbes.com/sites/steveforbes/2016/03/01/the-great-cash-grab/#6a87e2506dc4
              zerohedge.com/news/2015-07-29/war-cash-why-now/
              fee.org/articles/why-theres-a-war-on-cash-in-europe/

              Elitele globaliste si-au propus sa-si protejeze bancile si avutia, “privilegiul” de a credita perpetuu guvernele si populatia, iar a evita un default imens (datorita datoriilor imense) nu pot decat prin abolirea banilor fizici.

              Cine conduce EU? Germania. Cine conduce Germania? Merkel.
              Fa suma si vezi ce-ti da.

              • albertdansk (aka etta) says

                Sa o luam pe puncte:
                1. de ce crezi ca nu stiu engleza?
                2. intelegi cumva cum functioneaza mecanismele financiare? sau doar citesti tone de chestii pe net fara sa inteleaga nimic? apropo, vezi ca referinta a doua a dead link.
                4. daca tot citesti de pe zerohedge, ai macar idee ce inseamna hedging? :)
                5. sfatul meu, cititul news feedurilor nu e nici pe departe suficient pentru a intelege ceva din ce se intampla in lumea asta legat de finante. mai trebuie multe, cum ar fi statistica de exemplu, ceva analiza funtionala, etc. eu am fost norocos recunosc, pe langa faptul ca imi place matematica, am avut ocazia sa lucrez cativa ani cu o firma mare de trading si astfel am mai invatat cate ceva despre mecanismele financiare. asa ca te rog sa ma scutesti cu tampenii de gen “Elitele globaliste si-au propus sa-si protejeze bancile si avutia, “privilegiul” de a credita perpetuu guvernele si populatia, iar a evita un default imens (datorita datoriilor imense) nu pot decat prin abolirea banilor fizici.” ma tem ca subiectul te depaseste putin. ca sa te ajut putin, incepi cu o carte geniala – How an Economy Grows and Why It Crashes – https://en.wikipedia.org/wiki/How_an_Economy_Grows_and_Why_It_Crashes. e foarte usor de citit si nu ai nevoie de concepte matematice, e foarte recreativa, o sa vezi. apoi, poti sa incepi cu ceva mai serios, By Michael Durbin: All About Derivatives Second Edition (All About Series) Second (2nd) Edition. e o carte decenta, nici foarte tehnica, nici foarte “light”, mi-a fost recomandata de cei de la firma de trading. methodele matematice sunt prezentate la nivel de popularizare, deci nu prea riguros dar totusi e un mod de prezentare eficient. apoi, poti sa treci la lucruri mai complicate, de la matematica folosita la estimarea pretului produselor financiare la metode statistice de analiza a evolutiei pietelor financiare.

                ps. imi pare rau sa te anunt ca “abolirea banilor fizici” nu poate evita defaltul :))). asta imi spune ce intelegi tu din fenomenul financiar. totusi, nu’i problema, nimeni nu se naste invatat, pana sa lucrez cu casa de trading, si eu eram total pe langa si evident ca si acum mai am foarte multe de invatat. numai tampitii cred ca stiu totul
                si un ps la ps – vezi tu, e normal ca oamenii bogati sa incerce sa-si protejeze proprietatile (financiare, fizice, etc), fac pariu ca si tu faci acelasi lucru, incerci sa-ti sporesti si sa-ti protejezi veniturile. ce nu e normal dar din pacate se intampla, este ca bogatii lumii incearca sa-si sporeasca veniturile calcand pe cadavre si saracind populatia. populatia saraca e usor de manipulat, este exact ce doresc majoritatea politicienilor. dar vezi tu, sunt foarte multe necunoscute in ecuatie pe care nimeni in lumea asta nu le poate controla in totalitate, oricat de bogat ar fi. de exemplu, bogatii lumii au nevoie de munca calificata pentru a se dezvolta dar asta implica oameni dezghetati iar oamenii dezghetati inghit mai greu tot ce li se serveste. deci e un paradox :)) ca sa te dezvolti, ai nevoie de oameni pregatiti si dezghetati dar pe acesti oameni nu ii vei mai putea manipula prea usor :)

  15. Simonetta says

    Dl. Constantin, spuneti ca si turcii sunt peste rusi, daca am inteles bine. Aflati ca, turcii sunt peste multi altii. Din fericire puciul n- a reusit si oftica e mare. Stau la panda sa destabilizeze Turcia.. Iar mareata Comunitate europeana are niste comentarii acide in presa vis–a- vis de acest subiect delicat.
    Revenind la oile noastre E PERICULOS ce se intampla in tara noastra. Majoritatea populatiei tarii a votat PSD. A fost o mare greseala chestia cu ordonanta, dar e anormal sa decapitam un guvern asa… Fratilor, terminati cu iesitul in strada. Nu aveti ceva mai bun de facut? Nu avem nevoie de dezbinare, nu exista Romania noastra si Romania lor. Nu ne trebuie haos. Avem NEVOIE de cineva care sa ne indemne sa facem pace . Simplu. Si sa iubeasca tara noastra.

    • etta says

      “Revenind la oile noastre E PERICULOS ce se intampla in tara noastra. Majoritatea populatiei tarii a votat PSD” duduie, esti dusa cu capu’!? ai fost repetenta la matematica? nu esti in stare sa faci un calcul simplu?
      “Fratilor, terminati cu iesitul in strada. Nu aveti ceva mai bun de facut?” – ba da, avem, se si striga – “Vrem sa muncim, nu sa va pazim!” cei care ies impotriva acestui guvern fac parte din patura de mijloc, exact patura care munceste pe rupte sa va plateasca voua salariile si pensiile (fac pariu ca esti o lipitoare care se face ca lucreaza la stat sau o pensionara ramolita). sa va rugati sa nu ne saturam si sa plecam din tara asta ca atunci va fi vai de voi, fara sutele de milioane de lei (vechi) pe care le platim fiecare din noi anual ca impozite fara sa beneficiem de nimic, o sa muriti de foame. vedeti cucoana, se pare ca nu mai vrem sa inghitim orice nemernicie, ghinion! si inca ceva legat de grindeanu – asta e un impostor, baiatu’ lu’ tata, incapabil sa produca ceva. o scurta privire aruncata in cv-ul lui ne arata ca a fost preparator si asistent fix degeaba, a fost pus acolo pe pile, ba mai mult, se pare ca a publicat o carte care nu exista. asta e mult mai distrus ca ponta

      • Titulescu says

        Acum cind alde Simonetta vazura ca lumea e satula de politicieni hoti incep sa spuna ca e bine sa ne linistim. Prefera sa fie condusi de hoti numai ca sa fie liniste. Mai era fostu presedinte Iliescu cu tema asta si uite unde am ajuns…Parlamentu plin de kktzi analfabeti nesimtiti

  16. says

    …Speculatile de prin presa dar si din alte parti lansate de unii in spatiul public si care ne zic noua celor multi ca autoritatea lui Dragnea pare ca incepe sa se subrezeasca sunt deocmadata Nefondate !..Bun ! Au fost si mai sunt inca niste deomnstratii !..Si ??…Gata isi face bagajele si pleaca de cirma partidului si de la guvernare ??…Asa cred unii, sau asa si ar dori si unii si altii ??…NU !_Sunt doar simple-Pure-speculatii media si intoxicatii fara de fond_..Adica propaganda cum zice Base’~..Ca_daca domn’ Liviu isi va rezolva toate problemele din justitie pina in 2019 e posibil_K’~!..Da ! A-ti ghicit ! Sa K-ndideze la functia Suprema in stat~asa cum e logic si se procedeaza in intr-un stat democraaat-desigur !!_….~~Yeeeee~s~s~s~S~~..Si are sanse mari sa cistige in fata lui Voda Klaus_…Si ce am sa ma mai riiid~..In hohote~..~Ha~Ha~ha~ha……

  17. Marius M says

    Pai asta cunoaste cam toata Piata Victoriei, nu? Foarte probabil ca Iohannis sa fi incercat sa manipuleze, dar intr-o forma acceptabila si de bun simt si pentru asta nu il putem acuza.
    E clar ca presedintele incearca sa puna tara asta cat de cat la punct, cu ajutorul diferitelor puteri, singur neputand sa faca fata.
    Poate ca in viitorul apropiat, cu astfel de oameni o sa ne mai redresam si noi din toate punctele de vedere.BINE… ASTA DACA NU I SE URCA PUTEREA LA CAP :)

  18. Tanase Scatiu says

    Hai lasa-ne cu Rusia, am avut destule de suferit din cauza lor. Vrei si tu sa ne manipulezi?

    • vasilica says

      Rusia ar fi o mare piata de desfacere pentru noi mai ales daca am relansa agricultura,daca nu incepem sa producem ceva vom fi vesnic sclavii europei.

      • Sandor says

        Ce produse agricole sa exportam,domnita?Cumva alea pe care noi insine le importam?Mai avem o gramada pana sa ne asiguram necesarul intern,pana sa exportam ceva.Apropo,cati vitei din milionul ala contractat de Ponta pentru export in China au fost imbarcati???
        Mare e gradina Ta,Doamne..

      • Tiamarchos says

        Perfect de acord! Banii nu au miros. Trebuie sa vindem celor care cumpara – ca’s rusi, sau chinezi sau africani, nu conteaza.
        Uitati’va la americani si la englezi, ei vand arme oricarui stat, nu conteaza ce razboi se isca.

  19. Balica Violeta says

    Sorine!
    Mi-a placut analiza ta ”Manipulari si contramanipulari” !!!!
    Traim vremuri … pe care ne e … rusine (frica????) sa le comentam!
    Voiam insa sa-ti spun ca sambata, 11.02.2017, la Roman, cativa impatimiti ai respectului fata de generatia de aur a profesorilor nostri au participat la o slujba de pomenire, la cimitir, in memoria Prof. emerit Alexandru Cojocaru! Si pentru ca stiu ca intotdeauna ai fost cu gandul si mai ales cu fapta la astfel de acte comemorative, sa stii ca te-am pomenit si pe tine!
    Pe 17.02.2017 va avea loc la Liceul Roman Voda, acum Colegiul National, o festivitate – ”Centenar prof A. Cojocaru”
    Iti doresc sa ”rezisti” si sa apucam sa serbam si alte momente comemorative – ar fi in vizor 150 de ani de la infiintarea LRV!!!

  20. Nelu NAZARIE says

    FELICITARI PENTRU ACURATETEA ANALIZEI !

    UN OM INTELIGENT CA DUMNEAVOASTRA POATE CONDUCE UN PARTID IN ROMANIA CHIAR DACA V-ATI AFLA IN SAHARA SAU GROENLANDA.

    ROMANIA ARE NEVOIE DE UN PARTID DE EXTREMA DREAPTA CARE SA AIBA O DESCHIDERE IDEOLOGICA SI CATRE EST.

  21. baronul local says

    Analiza corecta! Dar si dumneavoastra sinteti un manipulator. Mai bun decit Dragnea, recunosc. Ați evoluat de la momentul “Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine!”. Ar fi interesant dacă, intr-o postare viitoare, ați explica “generației” în ce mod i-ați manipulat si cu ce interese.

  22. Bogdan says

    Nenea SOV,

    Un articol bun, nu va prea citesc din principiu, chiar daca ai mei nu au avut bani la FNI. Bazele articolului si prezumptiile sunt corecte, mai putin un mic detaliu:
    Sa ridice mâna sus cine a iesit in Piața Victoriei pentru ca se eliberau violatorii din închisori si cati au iesit pentru ca se legaliza corupția si salva de la închisoare cativa parlamentari cu antecedente?

    Presupunerea ca majoritatea oamenilor au iesit pentru ca se eliberau violatorii si alți penali e contrazisa si de mesajele de pe pancartele din piața, dar asta nu aveți de unde sa știți ca nu ati fost in piața, nu?

    • Vlad B. says

      Da… Admirabil!! Un alt infractor vine sa-mi dea lectii de civism si sa ma invete cum trebuie sa privesc eu lumea!!! Ptiu, drace!!!

  23. Radu M says

    O analiza pertinenta… As spune ca sunteti mult mai folositor comunitatii de cand sunteti privat de libertate, no offense… Mi-ar place sa cred ca, odata cu trecerea timpului, veti renunta la ideile de a face bani prin orice mijloace… Dar nu o veti face, nu-i asa? E ca si cum i-ai cere unei feline din savana sa treaca pe legume… Cam nasol… Asta e, asta sunteti, ne place sau nu…Atata vreme cat va asumati e ok… Chiar as zice ca diversitatea ne ajuta sa evoluam ca specie… Oricum eu consider ca avem de invatat ceva de la cetateanu` Vantu…
    Da` poate ca totusi ati omis un lucru in cele spuse. Ce a castigat Romania? Pentru ca, in ciuda manipularilor si scenariilor dezastruoase venite din ambele parti, Romania tocmai a castigat cateva sute de mii de cetateni… Oamenii astia tocmai s-au trezit! Multumita lu` Dragnea! Sa speram ca vor ramane treji…
    Si o critica: dumneata sti ce inseamna oferirea unor avantaje economice consistente Rusiei??? Banuiesc ca nu, deoarece astia nu se multumesc cu mai putin de TOT!!! Crede-ma, i-am vazut la lucru… Deci, cu astia nu merge 60-40… sau 70-30… nici macar 80-20… Astia vor totul, iar a final tre` sa le si multumesti….
    Sejur placut!

  24. florin says

    cum se pot obtine alegeri anticipate (parlamentare in mod principal) dar poporul sa poata introduce o lege care sa nu permita celor cu probleme,cu dosare (hotii vizibili) sa nu candideze.as adauga si pe cei care au prea multe mandate si in special traseistii.in ce mod o astfel de masura se poate pune in aplicatie??

    • Sandor says

      Nicicum.Anticipatele ar duce la un vot masiv antipesede,adica ar favoriza un PNL nereformat,prea putin diferit de cel care acum cativa ani batea palma cu PSD-ul in cadrul USL,si un USR inca dezorganizat,fara radaciniin teritoriu si expus infiltrarilor oportuniste.
      Noul guvern rezultata de aici ar trebui sa faca executia bugetului pesede abia adoptat,plin de mine ingropate,care vor incepe sa detoneze incepand din toamna.Ceea ce,evident,le-ar eroda rapid capitalul de simpatie,permintand revenirea in forta a pesedeului.
      Adoptarea unei legi care sa limiteze accesul la alegeri a dalmatienilor ar trebui sa fie votata de o majoritate parlamentara ea insasi formata din indivizi certati cu legea.In conditiile in care Dragnea a avizat cu manuta lui persoanele din PSD care au ajuns pe pozitii eligibile,un vot favorabil in acest sens e de domeniul SF.Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca,probabil,ar fi neconstitutionala.
      Solutia nu sant anticipatele,ci continuarea presiunilor pe guv Grindeanu,demisia,formarea unui nou guvern PSD mai putin toxic(Iohannis poate acum discuta de pe pozitii de forta in legatura cu persoana noului pm si al membrilor guvernului).Dupa care trebuie lasati vreun an sa “faca bine pentru romani”.Asta ii va ingropa definitiv.
      Intr timp,opozitia,daca e in stare,se va organiza si poate ca miscarea civica din ultimele saptamani va naste o noua forta politica organizata.Nu trebuie sa fie bazata pe o ideologie traditionala,de stanga,de dreapta,etc,ci sa puna prima caramida a unei democratii reale:guvernare responsabila,transparenta,atenta la feed-backul populatiei,toleranta zero la coruptie,etc.Lucruri elementare,de bun-simt,ocultate ani de zile de interese de partid.

  25. florin says

    asta ar fi cea mai corecta si la rece postare care am citit-o cu privire la ultima ‘aventura’ a tarii noastre.chiar daca sustin presedintele nu vreau sa inchid ochii si sa cred orice oricum.

  26. liviu stanciu says

    îmi pare rău, dar n-ați înțeles mare lucru din toată povestea asta și mi-este evident că sunteți la fel de incapabil să înțelegeți existența unui ”breaking point” al maselor, așa cum nu înțeleg imbecilii din PSD. A înțeles canalia de Băsescu, a simțit momentul și l-a demis repede pe Boc, dar în afară de el, se pare că generația 50+/- este incapabilă să accepte o schimbare în ADN-ul social al oamenilor. Toată mișcarea ”Piața Victoriei” are la bază furia populației (evident, mai tinere decât cea la care vă raportați dvs.) vis-a-vis de un act de sfidare PSDist demn de gubernie rusească. O ordonanță de urgență dată la miezul nopții, în ciuda tuturor criticilor (manipulante, documentate, tendențioase, de bun simț…etc..alegeți dvs. nuanța). După câteva zile de ostilitate pentru un OUG care ajută POLITICIENII (atenție! – politicienii, recte Dragnea – ni se rupe de violatori și criminali, au mai fost eliberați de vreo 3 ori după Revoluție) prin fixarea unui prag rezonabil de furt din bani publici, reducerea pedepselor pentru funcționari publici (de ce ?! În state civilizate, un funcționar public care fură e pedepsit de 3 ori mai aspru decât un cetățean de rând), guvernul adoptă o lege la miez de noapte. Fix ”noaptea, ca hoții”. Cu o zi înainte, Iordache a reușit s-o enerveze și pe mă-sa, repetând arogant și iritat celebra ”altă întrebare”, înainte să anunțe sec și ”de sus” că OUG a fost dată, ”ne pișăm pe voi, avem votul, facem ce vrem”. Ei bine, asta a înfuriat oamenii. 12.000 de demonstranți SPONTAN, la miezul nopții, -3 grade, la Guvern, ar trebui să fie un semn rău pentru orice prost din executiv. Românii nu fac d-astea. Oare ceva i-a înfuriat ? Nu cumva a fost furtuna perfectă ? Ani și ani de frustrare, stereotipii PSDiste, Colectiv, eterna foame românească, eterna batjocură din partea clasei politice…etc.. 12.000 spontan, noaptea la Palatul Victoria înseamnă ceva SPECIAL. Și acest ceva ar trebui interpretat ca furie socială de către orice analist cu un sfert de neuron activ. Din păcate, e foarte greu să înțelegem că oamenii (în zilele noastre și mai ales după drama Colectiv, pe care din nou, nu vă bănuiesc că ați aprofundat-o empatic) s-ar putea să aibă alte reacții decât ne-am obișunuit să (nu) aibă românii până acum. Pentru orice există un punct zero. În piață, nu strigă nimeni ”vrem violatorii la pușcărie” ci ”îl vrem pe Dragnea la pușcărie”. Oamenii sunt SĂTUI de clasa asta politică. Restul chestiunii – interese, manipulare, tabere…irelevant. Efecte secundare. În Piață demonstrează oameni sătui de căcaturi. Dacă protestul lor va fi un vânt în pânzele unuia sau altuia, nu contează. Este primul vifor adevărat al societății civile românești. Ar trebui să apreciați mai mult asta. Și probabil ați face-o, dacă ați înțelege-o. Dar nu percepeți asta. V-ați născut puțin prea târziu și ați trăit prea mult în bula dvs. de lux. Toate cele bune.

    • Sandor says

      Stii ce m-a amuzat?In seara in care a fost data ordonanta,cateva minute dupa conferinta de presa a lui Iordache,dau sa intru pe site-urile de stiri.Imposibil.Hotnews blocat,Adevarul blocat,Romania libera accesabil daca asteptai zeci de secunde sa se incarce.Facebook ceva mai usor.Verific semnalul,e ok,viteza la fel,si il sun pe un var de al meu,membru PSD si activist de nadejde:”Mai Nelu,astia au dat ordonanta!”.”Stiu”,zice.”Pai v-ati dat foc la valiza.Pe net,site-urile sant blocate,lumea comunica in draci.Iti dai seama ce inseamna asta?Iti dai seama ce urmeaza?”.”Lasa ma sorosistii aia,oricum mai mult decat sa tzipe pe net n-or sa faca”.
      Cred ca majoritatea pesedeilor,cu Dragnea in frunte,gandeau la fel.Si de aia au muscat-o :):)

  27. George says

    Problema nu este ca suntem manipulati. Suntem manipulati oricum si pe timp de pace. Cine are interes sa ne manipuleze?.. economic vorbind,sa traga bani de pe noi. Eu cred ca Rusia. O parte din banii care s-ar fi indreptat(posibil) catre FMI sau terti ai lor,se vor duce acum intr-un fel sau alta catre piata rusa.

  28. Mama Coruptiei says

    Sorine tati, esti prostut rau. Ai mai scris tu ca Ciolosz a fost cel mai cinstit premier; ala care a furat 4 miliarde cel putin, fara licitatie pe tancuri si fregate pentru sefii lui Iohannis de la firma Rheinmetall, condamnata in Grecia pentru spaga. Tu nici nu ai vazut ca Mama Coruptiei in Romania e Monica Macovei, care a creat legea restitutio in integrum, prin care s-au furat alte 4 mil Euro, cu Gitenstein si Fondul Proprietatea. Caritasul tau e mic copil. Si la care “generatie” te referi, copii securistilor deveniti corporatisti care urla in Piata ca vor sa fure ca taticii lor,sub lozica “coruptia Ucide”, la fel cum copilului cominternistului Walter Roman, Petrica ne invata democratie? Iohannis securist clar, care nu a avut voie sa se duca in Germania cu surioara , mamica si taticul lui, empatizeaza cu poporul roman asa cum ai empatizat matale cu clientii Caritas. Mai citeste Vedele, ca stiu ca iti placeau, sa vezi cum e cu Karma. Asa ca bucura-te ca acum iti mai speli din pacate, dar nu mai vorbi prostii, Namaste.

  29. Coco says

    Cine incepe postul pe blog cu “Bai generatie” nu merita nici o flegma-n frunte pentru restul molozului postat. Si matale ai fost chiar unul din aia grei ai societatii postrevolutionare…Groaznic!

    • Nicu Cohen says

      Vezi ca esti spalat la creier ! Ideile expuse sint importante nu salamalekurile . Cu cit mai frumos iti vorbeste cineva cu atit mai atent sa fi , atunci vrea sa prajeasca . Se zice ca in 1918 la Conventia pentru pace de la Paris , Clemeceau i-ar fi zis lui Woodrow Willson , te rog numai imi spune “my friend ” , imi trec fiori reci prin sira spinarii cind te aud .

  30. says

    As mai fi zis ca Dnul Johannis era la panda ca pisica la gaura sorin-celului. Si o intrebare.. Solutiile propuse sunt de mega bun simt, absolut necesare (inclusiv îmbunătățirea relatiei cu rusii) si chiar nu cred ca necesita nu stiu ce mare inteligenta pentru a fi gandite si de echipa dlui Dragnea. De ce naiba nu o fac???

    • Sandor says

      Cred ca echipa lui Dragnea e in relatii mai bune cu rusii decat ti-ai putea imagina

  31. Sandor says

    Cu tot respectul,ati uitat de cea de a treia manipulare:aia ca noi am fi iesit in strada pentru ca televiziunile prietene lui Iohannis ne-ar fi speriat ca daca se adopta ordonanta,ies violatorii sa ne tufa muierile.Pai nu,nu de asta am iesit,ci pentru ca ne-a sarit mustarul vazand ca niste semianalfabeti agresivi,grobieni,tupeisti si mincinosi ne ataca chiar fundamentele regulilor traiului in comun ,alea care fac posibil ca doi oameni sa traiasca alaturi fara ca sa-si taie reciproc beregatile,si asta intr-o maniera in care se aratau uimiti cat de prosti santem ca nu intelegem cat bine vor sa ne faca.
    La rigoare,puteau sa dezincrimineze si violul,omorul,pedofilia si restul,cu conditia ca faptuitorul sa aiba carnet de partid PSD.
    NU NOI l-am urmat pe Iohannis,ci el a calarit,inspirat,valul ridicat de noi.Momentan,avem interese comune.Asta nu inseamna pentru el un cec in alb,n-a uitat nimeni prestatia lui din 2012.
    Momentul adoptarii OUG 13 nu a fost cauza,ci doar ocazia de a erupe.A fost momentul in care greata s-a transformat in furie,blazarea in activism,frustrarile acumulate,in hotararea de a nu accepta alte frustrari.
    Societatea s-a schimbat,d-le Vantu.Cred ca santeti de acord cu mine ca azi n-ar mai functiona un nou Caritas.E nevoie de forme mai elaborate de a-i baga mana omului in buzunar.Se practica campanii de vanzare pentru tigai-minune,leacuri chinezesti din ciuperci aparute in pleistocen,se vand cu mii de lei cartulii care te invata cum sa devii miliardar.Escrocii au evoluat,societatea la fel,clasa politica nu.Faptul ca au ramas la fel de primitivi ca in anii 90 ii va pierde.Cand incearca sa te “faca” unul care crede ca lanterna telefonului consuma impulsuri,chiar nu e cazul sa-i banuiesti de inteligenta.Nu,nu ne-au manipulat.Poate doar pe Maricica dansatoarea…dar e bine stiut,mama prostilor e mereu gravida.Doar ca nu prea mai fata tripleti.
    Salutari “grasutului”:-).

  32. Constantin says

    “Percepția directă și subliminală care ți s-a indus, băi generație, este că SRI = poliție politică, justiția fabrică dosare și încarcerează politicieni și oameni de afaceri nevinovați, Dragnea este nevinovat dar DNA-ul cel rău vrea să-l “facă”. ” Trebuie sa fii un obosit care se uita la antena 3 sau rtv sa crezi asta iar generatia la care va referiti nu se uita la asa ceva. Asta ar fi unul din motivele pentru care a mai iesit lumea in strada. Prefer sa fiu mintit de Johannis decat de analfabetii din PSD. Tragedia tarii noastre este ca majoritatea populatiei este prost educata si fara o opinie proprie, de aici si fracturile societale. Intr-o societate normala, unul ca Ghita nu devenea niciodata un milionar, chiar si numit de servicii. Suntem atat de jos incat nici macar milionarii de carton nu sunt decat niste nimicuri. Asta ar fi o discutie serioasa, despre elitele care lipsesc de pe toate palierele societatii. Ma uitam la partidele din parlament, toate duc lipsa de oameni integri, Dvs. criticati tehnocratii dar aia chiar aveau niste intentii, nu doar functii, smenuri si furturi. Iar la propunerea Dvs. sa le dam rusilor avantaje economice consistente, am ras mult de tot. Stiu foarte bine spatiul respectiv, si daca veniti cu argumente sa sustina ce propuneti, sunt gata sa vin cu contra argumente. Eu nu am vazut nici o tara prospera din orbita rusilor, mergeti in Moldova sau Armenia sa vedeti ce inseamna “fratia rusa”, sarbii ii urmeaza cu pasi rapizi. Asta cu relatii economice cu Rusia este o prostie, aia niciodata nu au reusit sa devina un imperiu ca lumea, si turcii sunt peste ei.

    • mircea says

      Probabil ca unora le convine sa inghita galustele si lipsa de caracter si personalitate a lui Johanis… treaba lor; dar sa afirmi ca tehnocratii au mai avut niste “intentii” … ma face sa cred ca ai trait intr.o alta dimensiune decat cea a realitatii anului trecut cand “din exprimari nefericite” nu au putut iesi cu tot sprijinul PNL-lui, PSD-ului si a lui Johanis. Daca nu introduceai fraza asta chiar as fi crezut ca ai in cap ceva mai mult decat vre-un “obosit” care se uita la anumite televizouni. Acum cred ca, ori esti dezinformat ori esti mai obosit decat cei despre care ai mentionat, ori faci parte din grupul de ciolanisti (cima rosie am exclus-o prin deductie logica)…

  33. Nemes Nicusor says

    Absolut corect și chiar pe înțelesul tuturor, însă, câți își vor da seama ca ăsta e adevărul?