Capitolul 25 – Spectacol cu circari și babe

circ

Voi încerca o fotografie a momentului pe care îl traversează România astăzi, atât pe plan intern cât și internațional, pentru a vă argumenta încă odată și din alte perspective de ce v-am propus schimbarea sistemului politic și lansarea unui proiect economic din partea statului. În intervențiile pe care le-am avut atât pe blog cât și pe Facebook, v-am spus, încă din iarnă, că planeta se va confrunta cu o nouă criză economică, și iată că aceasta a început. V-am spus că vom avea război și iată că se întâmplă. Aceste intervenții nu au fost generate de viziuni de tip Vanga, ci de observații atente ale mișcărilor economice și politice internaționale.

ECONOMIA

Pe plan internațional, unul dintre indicatorii importanți ai mersului economiei îl reprezintă prețul materiilor prime, în frunte cu prețul petrolului. Dincolo de manevrele de piață generate de optimizarea profitului sau de interesele politice, prețurile au cunoscut o scădere constantă, ceea ce arată că economia mondială în ansamblul ei este într-o continuă scădere. Această scădere înseamnă șomaj, șomajul înseamnă amplificarea tensiunilor sociale, iar aceste tensiuni înseamnă fragilizarea excesivă a guvernanților care cel mai adesea apelează la măsuri populiste de calmare a populației, măsuri care pe termen foarte scurt amplifică și mai mult criza economică. Cuantumul datoriei globale este atât de mare încât este evident chiar și pentru fostul ministru de finanțe Ialomițianu (un zero absolut în materie) că S.U.A. au emis monedă în prostie fără nici un fel de acoperire în bunuri, servicii, aur sau potențial. Punerea în boxa criminalilor a derivativelor financiare în ansamblul lor face ca această datorie să nu poată fi plătită vreodată și drept urmare crizele se vor repeta la intervale din ce în ce mai scurte și din ce în ce mai violente.

În România, în ciuda tiribombelor lansate de Ponta, conform cărora România a ajuns “tigrul Europei”, având cele mai spectaculoase creșteri economice, realitatea este mai întunecată decât fundul unui cur de negru. Acțiunile DNA și ANAF, dincolo de necesitatea lor, au avut, din cauza nepriceperii lui Ponta, un impact economic extrem de negativ, impact care se va resimți mult timp de acum înainte. Acțiunile DNA au făcut ca relația dintre miniștri și subordonații lor, dintre șefi de consilii județene și subordonați, dintre primari și subordonați să fie grav avariată. Nimeni nu mai are încredere în nimeni, astfel încât nu doar furturile sunt stopate ci și micile investiții, generând un blocaj total nesănătos în circulația capitalurilor.

Pe de altă parte, agresiunea la adresa oamenilor de afaceri a generat exoduri masive de capital autohton, piețele trecând în totalitate sub controlul capitalului străin. Printr-o multitudine de manevre, profiturile companiilor străine sunt scoase din țară, aici nemairămânând nimic care să poată fi impozitat. Mai mult decât atât, presiunile constante pe care marile corporații le pun pe cursul de schimb vor duce în mod clar la o depreciere masivă a monedei locale. Sunt convins că Mugur Isărescu nu va mai putea ține piept mult timp presiunilor acestora, având de ales între a-și da demisia sau a pierde uriașul capital de încredere pe care îl are. Scăderea T.V.A. la alimente s-a constituit în mod paradoxal într-o altă lovitură dată economiei pentru că aceasta a favorizat producătorii străini care-și vând mărfurile pe piața noastră și i-a nenorocit pe micii producători autohtoni care-și vindeau produsele nefiscalizat, pe piața neagră. Odată cu scăderea prețului, produsele lor nu au mai putut concura absolut deloc cu prețurile produselor străine și astfel o altă zonă de circulație a capitalului s-a blocat. Acțiunile decerebrate ale ANAF-ului au adus pentru moment niște bani la buget, dar prețul plătit pentru asta este unul foarte mare: distrugerea câtorva zeci de mii de firmulițe, astfel îngustându-se baza de impozitare pentru următorii ani.

Lipsă oricărei inteligențe economice, lipsa totală de viziune a guvernului Ponta au desăvârșit catastrofa economică declanșată încă de pe vremea guvernării Băsescu-Boc. Domnul Ponta, în loc să concentreze capitalurile și să le investească în două-trei proiecte majore, generatoare de profit, a preferat să risipească banii pe niște proiecte locale amărâte, pe niște contracte IT de unde să pape prietenul lui, Ghiță, și pe câțiva km de autostradă. Neînțelegând nimic din economie, acesta a preferat să “iasă” pe la canalele de casă ca să reclame faptul că funcționarii nu mai vor să semneze nimic de frica DNA și de aceea s-au blocat investițiile. Fără discuție, este o realitate, dar dacă l-ar fi dus capul să lanseze o comandă masivă a statului în economie, concentrând capitalurile disponibile, și ar fi fost făcute licitații transparente, nimeni nu ar fi tremurat la semnarea contractelor.

POLITICA

Parcă niciodată România nu a avut un corp politic mai slab, mai îngrămădit și mai provincial decât astăzi. Dependenți în totalitate de televiziuni, politicienii noștri, în loc să încerce descifrarea evenimentelor internaționale pentru a lua decizii favorabile statului român, se lasă conduși de valurile făcute de diverși truditori ai micului ecran, truditori extrem de guralivi și neinformați, luând decizii nefericite în momentele delicate ale timpurilor noastre.

Probabil că cea mai inadecvată decizie este aceea de a nu accepta cotele impuse de Germania statelor care compun Uniunea Europeană. Este clar că nu au înțeles nimic din ceea ce se întâmplă, nu au înțeles motivul pentru care Germania îi primește cu brațele deschise pe migranți, în majoritatea lor islamiști și mai mult chiar, obligă și alte state europene să o facă. Speculațiile conform cărora au probleme de natalitate sau de forță de muncă sunt niște aiureli. Majoritatea est-europenilor ar contribui cu entuziasm la creșterea natalității din Germania și și-ar oferi nu doar vigoarea mădularelor, ci și toată puterea de muncă, dornici de câștigurile pe care această țară le poate oferi.

Realitatea este că, prin această mișcare, Germania a devenit sora mai mare a lumii islamice, soră care îi primește atunci când sunt năpăstuiți, cu brațele larg deschise, oferindu-le casă (proiectul celor 150.000 de case gata mobilate pe care vi le-am propus, îl lansează acum germanii la dublu), masă, locuri de muncă, respect și compasiune. În felul acesta, posibilitatea unor atentate se reduce major, teroriștilor fiindu-le al dracului de greu să justifice în fața propriilor prozeliți sau simpatizanți atacarea unei nații care s-a dovedit atât de îngăduitoare și tandră în momente de restriște cu adepții Profetului. De asemeni, în relațiile comerciale, nemții vor fi în mod cert parteneri preferențiali, iar dacă vor avea nevoie de aliați, vor găsi în acest spațiu înțelegere și ajutor.

Iată un model de politică națională făcută de politicieni cu viziune, politicieni care văd jocul în mare, pe termen mediu și lung, poziționându-și țara astfel încât, indiferent cum vor izbi valurile acestui tsunami, cuirasatul german să aibă de câștigat.

În tot acest răstimp, la noi se poartă o polemică fără subiect și predicat, influențată aproape decisiv de elucubrațiile naționalist-xenofobe ale unui personaj trist, speriat și ipocrit care nu știe și nu a știut altceva decât să semene discordie, ură și teamă în cei zece ani de mandat, un circar deraiat în mijlocul unui cârd de babe chioare și inepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 53 COMENTARII
  1. Gabriela M says

    Mai draga , liderii sunt pe … ,,vine ,, Se incalzesc pe tusa de vreo cativa ani si astept sa vad cine ii impinge in fata .
    Vorba unui clasic in viata care spunea ca , dupa astia vor veni altii si mai flamanzi – lupii tineri –

    Trebuie schimbat lantul , nu doar cainii .

    Sanatate domnule Vantu !

  2. says

    Buna seara domnule S.O.Vantu. Va urmaresc postarile de ceva timp si cred ca sunteti foarte obiectiv. Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra, in privinta schimbarii clasei politice. Dar cine s – faca domnule Vantu? Lipseste un lider care sa aiba carisma si capacitatea de -a mobiliza masele. Eu unul nu-l vad nicaeri. Si fara lider, imposibil. Noapte buna!

  3. says

    Salut domnule Sov.Apreciez blog.ul dumneavoastra.In “Spectacol cu circari…” n.am inteles un lucru. La un moment dat ati spus “i-a nenorocit pe micii producatori autohtoni care-si vindeau produsele nefiscalizat, pe piata neagra” dupa care “distrugerea catorva zeci de mii de firmulite, astfel ingustandu-se baza de impozitare pentru urmatorii ani”si intrebarea mea este urmatoare: De ce s.ar ingusta baza de impozitare pentru urmatorii ani daca au fost inchise “actiuni” care vinteam produse nefiscalizate?(multumesc anticipat)

  4. Surda says

    Nu avem nevoie de clienti pentru cele 150.000 de case . Avem destui amarati locali, pregatiti sa consume orice până explodeaza de îmbuibare.
    Tara asta mai are doua lucruri care stau in calea cotropirii totale:
    1. Terenurile agricole
    2. Locuintele. Avem cel mai mare număr de persoane /total populatie care locuiesc in imobil proprietatea lor sau a familiei, din Europa.
    Cand aceste două, terenul agricol si fondul locativ vor fi detinute de străini vor creste si salariile in România, cu scopul de a plăti chirii mai mari, care vor fi scoase din tara de proprietarii majoritar străini.
    Sorin Ovidiu Vântu , la o avere estimată de 100 m eur, la o lichiditate de minim 10 % , poti sa propui un parteneriat public privat , prin care sa construiești minim 350 de apartamente de doua camere. Asta înseamnă cca 10 blocuri , adica undeva la 20 – 30 % din ce exista in prezent într-un oras de provincie, Roman , de exemplu. Cred ca ar face o diferenta.
    Eu încerc intre timp sa schimb clasa politica si restul, de acasa, in timpul liber.
    Sau, daca vrei, 10 m eur lichiditate, înseamnă cca 450 de agropensiuni a cate 222.222 eur bucata in Delta Dunării, considerând submasura 6.4 , fonduri nerambursabile.
    Fa schimbarea !!! Donald Trump nu are nimic in plus fata de tine, as spune chiar un minus mare la carismă si simț al umorului.
    Nu e o critica. Ai cel mai ok blog de departe si IUBESC sa te citesc, dar dă -mi modelul de urmat, fii primul care sare si multi te vor urma.
    Sănătate. Te salut

  5. Theodorus says

    Adevarul este ca si in WW2 germanii s-au aliat cu arabii contra anglo-americanilor.

    Arabii voiau sa puna capat influentelor anglo-americane pe teritoriile lor… iar germanii concurau cu anglo-americanii la impartirea lumii.

    Se pare ca realitatea geopolitica e aceeasi si acum…

  6. tibi says

    O parere: nimic nu e intamplator, as spune ca toate actiunile duc spre ceea ce trebuie sa se intample.
    UE face parte din plan si noi vom fi ceea ce suntem ,si acum ,o mica colonie cu stapanul peste ocean care este dealtfel stapanul nostru al tuturor europenilor.
    Intrebare . D-stra mizati pe euro sau pe dolar?

  7. francezu says

    Nu tine pe temen lung si aici avem cazul Frantei; a “importat” si “importa” din magreb. Marea reconstructie dupa razboi si nu numai a facut facuta cu forta de munca “venita” din afara. Le au dat casa/masa/job. S au integrat o perioada dar azi vedem reversul: cité urile sunt focare de insecuritate trafic/probleme sociale/mai nou vivier de recruti pentru ISIS. “Rascoalele” de acum ceva timp sunt decit un aperçu la ce se poate ajunge. Germania poate castiga pe termen scurt cu cele “150k de case” dar à la long va pierde asa cum pierde azi Franta.Quod erat demonstrandum

  8. calin says

    din cate stiu, asa i-au acceptat si pe evrei….. pana ce acestia i-au tradat…. sper ca istoria sa nu se repete…

      • Dragos Munteanu says

        .
        Evenimentul cert e ca dvs ati avut acei consilieri….restul..sunt povesti. Ca si scrierea dvs. Sunteti talentat in acest domeniu.Un fel de Petre Ispirescu al politicii postdecembriste.

  9. nora says

    in cea mai mare parte subscriu – politicul si economicul sunt inseparabile asa ca ele trebuie citite impreuna si……….da,nu natalitatea, adica cresterea demografica a facut ca Germania sa primeasca imigranti…..fara numar.
    Eu am tras ceva concluzii dar ele necesita o cristalizare astfel incat sa ma pot exprima.Oricum, nu povestea demografica este “cheia”

  10. aducerea la zi says

    atat gandul ca exodul imigrantilor s-a produs cu implicarea SUA (pentru diverse motive, inclusiv cel al plasarii Germaniei in offside), dar si acela ca Germania, ca oricare alta tara, are nevoie de forta de munca ieftina – nemaivorbind de politica desantata pe care imperiile actuale o exercita impotriva Federatiei Ruse, ma face sa concluzionez ca luciditatea dvs este afectata de batranete.

    Fireste ca ii primeste cu bratele larg deschise – asta poate fi si praf in ochii celorlalte tari a caror reactie e previzibila. In afara unui calcul rece, profitabil pentru Germania, nu vad nimic benefic in actiunile acestei tari care datoreaza Romaniei bani.

    Adaugam sirului de informatii si zvonurile ca tara de origine a armelor chimice este fix Germania.

    Deci mai lasati-ne !

  11. Litza Ticlazau says

    Va urmaresc articolele cu interes si va admir pentru modul argumentat si pragmatic in care va sustineti punctele de vedere! Consider, insa, ca partea a2-a a acestui articol este o gluma, din urmatoarele motive:
    1. Politica “daca te las la mine in casa, asa-i ca nu ma bati?” nu e una eficienta, sub nici o forma! In Franta, Anglia, SUA, etc. e plin de jihadisti si au loc si atentate, pe cand in China sau Japonia, unde nu sunt adepti ai acestei practici, n-am prea auzit sa fie nici decapitari si nici atentate.
    2. Prajitura din Orientul Mijlociu nu o va servi tara care va primi mai multi refugiati si nici cea care ii va trata mai bine, ci tara care se va impune militar in acea zona, si stim cu totii ca aceasta va fi Rusia sau SUA+Anglia, dar sub nici o forma nu Germania.
    Respect pentru restul articolului! Si pentru autorul lui!

  12. Eduard says

    Asta nu schimba cu nimic gandirea lor a islamistilor, chiar daca am face exact Germaniei. Oricum chiar daca ar venii aici in tara la noi, vor afla ce inseamna traiu prost si banii care nu se ajung, vor pleca asa cum fac romanii, vecinii, prietenii, fratii nostri. Este un bumerang si o modalitate de a face bani din aceasta criza a imigrantilor.

  13. Toma Mihai says

    Domnule Sorin Ovidiu Vintu.Am ”sensibila” varsta de 19 ani si in mod paradoxal,contrar vremurilor in care traiesc,stiu sa ma informez,sa caut a intelege in ce fel de lume traiesc,cu ce fel de oameni ajung sa ”lucrez” zi de zi.Am trecut inevitabil prin dezinformare,manipulare si multi alti factori de natura sa imi afecteze integritatea si corectitudinea gandirii.Din fericire,am ajuns sa stiu sa aplic la randul meu aceste metode considerand ca , societatea si mai ales categoria de varsta a celor din jurul meu,dar nu numai,imi permite sa o fac cu un minim efort….stiu sa identific la fel de simplu cum stiu sa speculez adevarul din spatele oricarei ”manifestari” a unei personalitati,fie ea din mediul politic,al afacerilor,familial si de orice natura.Constiinta nu imi permite sa ma folosesc de acest atuu decat pentru a-mi scapa pielea ori a obtine ceva ce imi doresc cu adevarat.Adept convins al pesimismului , in mod paradoxal imi merge din ce in ce mai bine daca este sa ma refer la …studii,profit fara o activitate propriu-zisa si relatiile inter-personale cu celelalte ”specii” de indivizi pe care inevitabil ii tot confrunt zilnic.Stiu sa respect o lege bine gandita la fel de bine cum stiu sa nu platesc o amenda pentru viteza.Urmaresc de mic politica,insa numai cea autohtona,gasind-o foarte….”aparte”.Pe toate canalele si din toate sursele,am inghitit fara sa vreau tot ce niste,ahtiati dupa putere,au putut sa imi transmita,mie ca cetatean si viitor platitor de taxe…Nu am inteles niciodata de ce am preferat sa raman fara nici o parere preconceputa despre dumneavoastra ori asa-zisele reusite si ”lovituri” pe care le-ati avut de-a lungul timpului pana sa va descopar activitatea dumneavoastra de vlogg-ing.Stiu sa va inteleg mesajul la fel de bine cum stiu sa va identific manipularea,insa cum ati folosit dumneavoastra termenul in ultimul video-clip postat,o gasesc ca fiind in interesul meu si nu impotriva! Sunt convins ca setea mea de cunostiinte ma v-a impinge sa va urmaresc in continuare activitatea iar intr-un final,sa va surclasez,daca nu din punct de vedere material,atunci la nivel de competenta in ”arta convietuirii” cu o societate in care nu consider ca voi ajunge vreodata,sa declar pe deplin convins ca ma poate valorifica si la capatul opus,sa o pot eu finanta. Va stimez,inevitabil si fara nici o legatura cu articolul mai sus publicat (considerand ca ”actuala criza a imigrantilor” nu este decat o pregatire , la nivel minutios,pentru ceva cu mult mai important la nivel global si anume,”necesarul” razboi) va promit pe aceasta cale,indiferent ca va place sau nu,ca in sinea mea,sprijin toata aceasta activitate pe care o desfasurati,fie ea informare sau nu!

  14. dacul says

    riscul unor atentate scade?? :))))) asa cum ia primit si Marea Britanie pe islamisti din toate tarile, in Uk comunitatea de musulmani e mult mai mare ca si cea din Germania cu toate astea au fost atentate teroriste poate cele mai mari din Europa plus sunt o gramada de extremisti. Am impresia ca nu cunosteti subiectul bine. Riscul e foarte mare cu valul asta.

    • aducerea la zi says

      a lua… iese “ia asta, ia cana de pe masa!”

      dar … perfectul compus + pronume .. adica
      au primit pe ei .. adica “i-a primit” .. este cu cratima..

      al treilea inginer bifat..te pupa tata

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Sunt un tip norocos! Atunci cand sunt tont, gasesc permanent pe cineva care ma desteapta.

  15. Brad says

    Am o idee bagam bani intr-un proiect de cercetare dezvoltare in fizica cuantica cautam creiere prodigy sanse 0,0000001 % 100 sa gasim ecuatii care sa ne permita sa construim o masina a timpului ca sa te scoatem din rahaturile financiare in care te ai bagat in trecut creeam o imagine exemplara a unui nou Vantu pt respectabila pozitie de PRESEDINTE A ROMANIEI

  16. Zeitgeist says

    Respect mult ceea ce ati ales sa faceti cu aceste dezvaluiri , explicatii dar nu pot intelege cum “scaderea preturilor” poate avea efect negativ asupra societatii,intradevar partea cu produsele importate si ale marilor companii straine din Romania e adevarata si plauzibila.
    Referitor la migranti,n-am fost in stare sa integram tiganii , sa-i civilizam (cred ca stiti ca sunt dezastru) , ce sa mai luam “in intretinere” si musulmani , ca murim noi de foame azi maine.Musulmanii sunt ffff religiosi si indoctrinati ,n-au ce cauta la noi sau in Europa,am prieteni la munca in diferite state din Europa care mi-au zis ce fac musulmanii acolo,mai pe scurt mafie,(tuturor le e frica de ei) si aici nu ma refer la atentatele lor care sunt cunoscute.Daca Europa ar fi dorit sa rezolve problema migrantilor si-ar fi luat armatele si ar fi eliminat ISIS-ul si gata,toata lumea ar fi fericita,migrantii linistiti in statele lor,Europa “curata” si cu multiple contracte profitabile de indatorare a musulmanilor pt reconstructia tarilor distruse de razboi , e o poveste veche asta dar probabil au alte interese acum.

  17. mind allinclusive says

    Inainte sa aruncam confeti sau/si dupa caz hartie igienica in politica germana in materie de refugiati prindeti in fotografia dumneavoastra urmatoarea realitate.Chiar acum in toata Europa de vest ponderea comunitatilor musulmane a crescut enorm gratie politicii relaxate din ultimii 10- 20 ani a tarilor vest europene in ceea ce priveste asimilarea populatiei din Africa.E de remarcat ca in Belgia s-a ajuns cam bara bara intre musulmani si nationalitatea belgiana fie ea flamanda sau valona, ca in Rotterdam primarul e nitel musulman, ca in Germania sunt 2 milioane numai de kurzi, ca in Franta sunt regiuni intregi din tara si mai ales din Paris controlate de magrabieni.Asadar, unde vedeti dvs marea inteligenta germana eu as vedea ultimul semn al caderii statului national vest european.Cucerirea Europei va fi facuta demografic cel putin a partii de vest, Balcanii au “paranoia” lor in care daca intrii risti sa mori.
    Sustinerile de mai sus nu sunt nici macar personale ci rezultatul numeroaselor ingrijorari ale cetatenilor din aceste tari pe care le-am sesizat pe diverse canale.( A se vedea in acest sens din ce in ce mai numeroasele manifeste catalogate pe nedrept in opinia multora, ca fiind de extrema dreapta din aceste tari ).
    In fapt ceea ce refuzati sa recunoasteti e urmatorul fapt:
    Marile corporatii controleaza politica tarilor inclusiv a Germaniei, Frantei , etc prin dictonul eficientei.In Europa de vest in materie de eficienta ce era de facut s-a facut in sensul ca ca s-a externalizat ce era de externalizat s-a adus productivitatea muncii la maxim, etc asa ca trebuia sparta ultima frontiera si anume pretul muncii.Prin deschiderea spre emigrationism statele, la presiunea marilor corporatii arata pisica propriilor cetateni adica daca nu va ajustati pretentiile salarile iaca avem solutii si inca mult mai ieftine.Asadar prevalenta marilor structuri financiare tind daca nu au si facut-o nationalitatea /idenitatea care le-au genrat.
    Din acest punct de vedere cu reverenta necesara pe subiectul asta nu mi-ati convins nici pestii din acvariu cu tema emigratiei.
    In speranta unor interventii mai reusite cu stima onorabile!
    p.s. La partea cu iminenta razboiului nu vad unde ati nimerit-o, asa ca pentru gandiri mai rigide ca a mea explicati mai sarguincios.
    La partea cu economia inteleg ca Ponta a nenoricit nenorocita economie nenorocita de Basescu.Daca e asa dvs ca patron/ lider luminat unde / cand ati intervenit in intreruperea acestui evident, nefericit si implacabil ciclu.Va rog nu ma uimiti cu sustinerea ca tocmai acum.

      • poaianacuindoieli says

        De acord in sensul ca, poate tusa de ironie a fost un pic prea viguroasa.Daca v-a vexat, scuze.Sanatate maxima!

      • maria.maria says

        Dupa un articol lung, dupa comentarii destul de incordate, raspunsul asta m-a facut sa rad instantaneu.
        E o vorba veche care spune ca inteligenta merge mana in mana cu simtul umorului. E adevarat. Trebuie sa recunoastem ca, oricat de incrancenati am fi, viata e totusi frumoasa si plina de umor .

    • Zaietz says

      Daca tot l-ai mentionat pe primarul Rotterdamului. Acesta se numeste Ahmed Aboutaleb, olandez de origine marocana. Pe mainele lui, Rotterdamul este actualmente orasul unde cersetoria este practic inexistenta, in comparatie cu alte orase importante din NL. Intradevar este musulman, dar asta nu inseamna ca reprezinta un pericol; ponderea extremistilor (fie ca e vorba despre revolutionari, islamisti sau vadim-tudoristi) este foarte mica raportata la o societate luata ca intreg. Uite, turcii sunt in numar (oficial) de 1.2 milioane in Olanda. Convietuim, atat timp cat fiecare isi vede de treaba lui; executivul olandez fiind foarte fericit pe urma contributiei acestora la bugetul de stat; turcii asigura cel putin 50.000 de locuri de munca in NL.

      • mind allinclusive says

        Onorabile domn ati gasit in textul meu chestiuni nespuse desi nu am motive temeinice sa ma indoiesc de veridicitatea sustinerilor dvs.Numai ca dvs doriti o polemica insa ati gresit adrisandul.Sigur aici doreati sa postati?Nici mai jos nici mai sus?
        p.s. De curand am avut reala placere sa am un schimb valoros de idei impanat din belsug cu umor de calitate cu o persoana de nationalitate tatara ( vaporean de profestie ).Daca insinuati niscaiva prejudecati va asigur ca am alte pacate asa cum acuitatea cognitiva nu-i virtutea dvs.A se citi ca prezentul text nu este o replica doar pentru simplul motiv ca n-am la ce!!Sanatate maxima!

        • Zaietz says

          Faptul ca mentionezi asa numitul ‘ultim semn al caderii statului national vest european’ indica in mod indiscutabil prejudecatile tale fata de musulmani. Nu are rost sa pretinzi ca ai pornit la drum fara matze in rucsac, ca nici macar pestii din acvariul tau nu te vor crede. Apropo, argumentul ad hominem este o eroare de logica, raportat la faptul ca subiectul discutiei tine de musulmani, iar tu ti neaparat sa-mi ataci cognitia, asteptand cu mare dor vuietul aprobator al multimii, care ulterior sa-ti administreze o injectie cu substanta de egocentrism in cur. Exista deja o diferenta fundamentala intre noi doi, eu am venit aici ca sa ma asociez, nu sa nasc polemici asa cum crezi tu. SOV ne-a dat 3 directii clare in viata, si anume: contacte, grupuri si informatii. Pot sa-ti spun ca la a doua esti corigent.

          • poaianacuindoieli says

            Aveti perfecta dreptate stimabile domn, n-am castigat nici un concurs de popularitate, n-am prejudecati ca nu mi le permit si sunt tare refractar la “directiile date” de altii.Va invidiez linistea interioara.In rest ce intelegeti trebuie sa va preocupe in primul rand pe domnia voastra asa ca va rog mult rezistati tentatiei sa-mi scrieti.Santate maxima!

            • Zaietz says

              Pot sa rezist dar am ales altfel. Stii ca intre doua entitati care se resping una pe alta, se naste o legatura mult mai puternica decat intre doua (sau mai multe) care n-au nici o treaba una cu alta. Incerc in continuare sa ma concentrez pe chestiile care ne leaga ca si popor, stat, natiune; caci lucrurile care ne dezbina sunt prea intens mediatizate. Cat despre directiile date de altii, intradevar, trebuie sa fim foarte precauti; nimeni nu neaga faptul ca SOV ar putea sa aiba o agenda ascunsa. Insa, merita respectul nostru, al tinerilor, datorita faptului ca a lasat acel graunte de patriotism sa iasa la lumina celor care nu prea stiu ce vad, ce aud si ce sa creada. pAx

  18. Zaietz says

    Domnul Vantu,

    In primul rand tin neaparat sa va multumesc pentru plusvaloarea informationala pe care ati livrat-o in ultimul videoclip referitor la concentrarea de capital intr-un anumit segment si cumpararea afacerilor la cheie din portofoliul bancilor si lichidatorilor; ne-ati lansat o idee viabila care poate sa nasca o groaza de oportunitati. Cu privire la politica monetara a SUA; din momentul 1971, mai exact celebrul act al lui Nixon prin care se anula in mod unilateral convertibilitatea dolarului american in aur, intreaga economie a SUA incepea sa se bazeze pe un singur fundament, si anume increderea cetatenilor americani, un lucru care la momentul respectiv era indiscutabil mai ales ca aselenizarea era proaspat inradacinata in memoria publica. SUA isi permite si in momentul de fata sa emita cata valuta doreste, pur si simplu pentru ca asa vrea muschii ei; nu e nici de mirare ca Putin i-a condamnat pe seama aceasta numindi-i niste huligani. Domnule Vantu, pe viitor, astept din partea dvs un articol in care sa explicati care este diferenta dintre ban si putere; este un lucru esential de lamurit pentru cei mai tineri dintre noi care adesea confunda cele doua universuri intre ele. Numai bine.

  19. Cristian says

    Interesantă strategie, credeți că musulmanii sunt atât de recunoscători și corecți !!!, atunci de ce se omoară între ei ???, cred că sunt jocuri geopolitice pe care nici dvs nu le înțelegeți. Oricum istoria își va urma cursul și nu va ține ede poziția politicienilor români, dar oricum ceva e putred la Berlin, întoarcerea cu 180 de grade are o explicație necunoscută de muritorii de rând, iar dacă dvs ați fi un nemuritor sigur nu ați împărtăși acesată explicație mulțimii. Iar faptul că europa are o problemă cu foța de muncă și natalitatea negativă e o falsă problemă, toți futurologii vorbesc despre problema excesului de forță de muncă datorită tehnologiei, masele mari de oameni vor fi folosite doar pentru manevre de putere. Aceste manevre ale Germaniei ar fi mult mai bine explicate din optica pregătirii acesteia pentru un război cu un dușman comun al lor și al musulmanilor.