Capitolul 3 quater – Despre curve, improductivitatea slavă și elita vegetală

alegeri

„Fecioarele se încurcau în gene,
Motanii se frecau de damigene
Și ne era la toți atâta lene…”
(Emil Brumaru – cântec)

Astăzi vroiam să public proiectul economic în continuarea celui politic. Ideea mea de repornire a mecanismului economico-social, altfel decât apăsând steril pedalele obosite de până acum. Proiectul presupune lansarea unei comenzi guvernamentale a 150.000 de locuințe gata mobilate cu absolut tot ceea ce este necesar, cu suprafețe de până la 60 de metri pătrați și oferite către cetățeni cu o chirie modică lunară. Șase ani ar dura până când întregul fond locativ ar fi integral disponibil. Din acel moment, multe dintre rotițele încă gripate ale economiei vor începe să se miște. Cum proiectul necesită o analiză extrem de amplă, plină de cifre și de calcule, am decis să-l public după sărbători. Îl vom savura în ianuarie.

Am convingerea că v-ați plictisit de cele circa șase duzini de personaje, cam tot timpul aceleași – politicieni, comentatori, ziariști –, care le știu pe toate și care vorbesc despre orice, cu un aer doct și cu umerii căzuți de câtă povară apasă pe ei. Îi poți întreba orice, au răspunsul care trebuie la ei. Ți-l livrează cu un limbaj de lemn care i-ar face invidioși pe cei mai mari propagandiști din perioada comunistă.

Dacă subiectul, de exemplu, este o lege a prostituției, își iau o figură superioară, profund îngrijorată și vorbesc despre temă jenați că ei trebuie să dezbată ceva atât de trivial și cu mult sub onorabilitatea lor. Personajele prezente de regulă la A3 și RTV ne vor arăta cum a distrus Băsescu această industrie milenară bătându-și joc de sărmanele ființe, silite să lucreze fără „pești”, pentru că D.N.A-ul i-a saltat pe toți, astfel încât bietele „uvriere” sunt expuse la tot felul de pericole – neavând cine să le protejeze – și pe niște tarife de mizerie.

Dacă te uiți la B1 și (din nefericire) la Realitatea, altă serie de personaje, cu aceeași morgă aristocratică, vă explică faptul că, urmare a incapacității de a guverna a lui Ponta, economia s-a blocat, afacerile nu mai merg, așa că despre ce lege a prostituției mai putem vorbi când participantele la procesul de producție mor de foame?

S-au rărit dom’le, rostește trist unul dintre personaje.

Ha, nici curve nu mai avem, se agită surescitat și îngrozit de crunta realitate un alt personaj.

Măcar atât ar putea face și Ponta, întărește moderatorul, satisfăcut de invitații din studio.

Evident că linșajul la adresa marilor vinovați de criza prin care trec curvele continuă în aceeași notă până la terminarea emisiunilor celor patru televiziuni.

La final, ei își strâng cu toții mâinile, fericiți că și-au îndeplinit funcția socială de a vă informa cu privire la vinovăția lui Ponta și Băsescu.
Cam în același stil abordează orice alt subiect, cu mereu aceiași vinovați – în funcție de „canalul” la care te uiți –, enunțând invariabil că „aceasta este cea mai mare problemă a societății românești”.

În ce mă privește, am hotărât că ceea ce pot face pentru voi este să identific problemele reale care vă fac viața neplăcută și să încerc a veni cu niște soluții practice.

Dacă în prima etapă v-am făcut o prezentare a ceea ce înseamnă puterea în România, pentru a vă ajuta să înțelegeți cum funcționează în realitate sistemul, în etapa a doua vă ofer și soluții la aceste probleme.

Prima soluție a fost cea politică. Tipul de democrație pe care îl practicăm nu funcționează după cum ați putut constata și voi, astfel încât am venit cu o propunere mixtă între sistemul politic american și cel francez.

De asemenea, v-am arătat care este sursa, cauza reală a corupției – finanțarea campaniilor electorale.

Ați văzut cu toții în ultima vreme valuri de arestări efectuate pe motive de corupție. Din nefericire, tot ceea ce vedeți reprezintă efectele, nu cauza fenomenului. Cauza este protejată de absolut toate forțele politice, în frunte cu Băsescu. Toată lumea știe că o campanie electorală costă infinit mai mult decât ceea ce se declară în mod oficial. Ofițerii de informații din toată țara trimit aceste informări la „centru”, dar fără ca munca lor să fie luată în seamă de conducătorii acestor servicii, care, la rândul lor, au devenit o parte a problemei.

A doua soluție vă voi prezenta-o, repet, după sărbători. Este vorba despre un proiect pe care l-am elaborat împreună cu un grup minuscul de entuziaști și care cuprinde tot ceea ce înseamnă un proiect economic – de la finanțare până la recuperarea finanțării, de la locurile de muncă nou create până la industriile care se vor pune în mișcare pentru efectuarea lui.

După ce voi publica și acest proiect, consider că tot ceea ce am învățat în 25 de ani în materie de economie și politică v-am pus la dispoziție. Rămâne ca voi să dezbateți dacă aveți chef sau să luați ceva din ele. La fel de bine le puteți ignora.

Din momentul în care vi-l pun și pe celălalt la dispoziție, n-aveți decât să răbdați în continuare de foame și să mă înjurați pe mai departe, în loc să acționați. Voi, cei familiarizați cu cititul, cu gândirea, voi, elitele acestei nații, trebuie să o urniți din loc.

Voi, elitele acestei nații, trebuie să vă rușinați că un pușcăriaș își arogă dreptul de a vă trage de urechi.

Și sincer să fiu, atât timp cât voi dormiți sau tremurați de frica de a fi înjurați de vreunul dintre idioții care apar pe sticlă, meritați să mă aveți drept șef.

Pot accepta că proiectele propuse de mine nu sunt perfecte.

Faceți voi altele mai bune, iar eu le voi susține!

Sunteți în stare?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 46 COMENTARII
  1. Constantin S. says

    @SorinMS

    Imi place ideea cu formarea “Sfatului Batranilor” in functie de ceea ce a realizat fiecare, de recunoasterea si performanta realizarilor lor din domeniu, pe baza de voluntariat. Misiunea acestora va fi de creare a unui nucleu de conducere si control pe baza de planuri de actiune (strategii) in fiecare domeniu (directie, minister) creat. Nu ne intereseaza daca acestia au proprii consilieri si impreuna cu acestia vor crea aceste strategii. Cu siguranta oamenii cu realizari importante au multi consilieri de valoare. Ei isi vor asuma implementarea strategiilor nou create. Exista o vorba de o mare valoare pe care am citit-o in urma cu cativa ani: “Dati puterea celor ce n-o doresc/iubesc”. Imi pare rau ca nu am retinut cine a spus-o.

    M-as duce putin mai departe cu domeniile din care sa faca parte acestia cat si cu numarul lor din fiecare domeniu si anume:

    1. Sa fie atrasi cate minim 3-5 persoane dintr-un domeniu pe principiul sanatos si verificat ca mai multi gandesc mai bine decat unul singur. Acestia sa colaboreze intre ei si sa creeze planuri de actiune pe minim 5 ani urmarindu-se indeplinirea intocmai si la timp a ceea ce s-a planificat pe fiecare domeniu in parte. Cuvintele cheie sunt: “sa colaboreze si sa controleze indeplinirea strategiilor intocmai si la timp”.

    2. Spre exemplu, domeniile si institutiile ar putea fi: presedintie, parlament unicameral (maxim 300 persoane fara imunitate), administratie publica, justitie, industrie si tehnologii, servicii comerciale, investitii si reinvestitii in toate domeniile, cercetare in toate domeniile, sanatate, educatie, securitate interna si internationala, sport, economic, finante-buget, sistem bancar, agricultura, P.R. intern si international, dezvoltarea tuturor afacerilor comerciale de stat si private producatoare de flux de numerar pozitiv (aici cuvintele cheie sunt “flux de numerar pozitiv”), energie, mass-media, etc.

    Nu in ultimul rand, propun infiintarea unei televiziuni si post de radio neaservite puterii politice ori administrative (ori reproiectarea din temelii a Televiziunii Nationale si Radioului National d.p.d.v. al programei oferite) care sa faca EDUCATIE, punand accentul pe a forma o MENTALITATE de incredere in sine si de invingator romanilor prin oferirea de stiri, emisiuni, dezbateri, divertisment, expuneri, s.a.m.d. toate reale si incurajatoare, exclusiv pozitive.

    Nu conteaza daca abonamentul lunar la acestea ar ajunge la 25 de euro/familie (gospodarie cu TV si radio functionale). Presupunand ca in Romania sunt minim 5 milioane de familii ori 25 de euro, acestea (TV si radio) vor avea la dispozitie un buget lunar de 125 milioane de euro pentru a face ce trebuie pentru romani. Anual, bugetul amandurora, va fi de minim 1,5 miliarde de euro. O fi mult, o fi putin? Nu stiu. Nu sunt in masura sa apreciez asta. Acestei televiziuni si a radioului poate ca ar fi necesar sa-i fie interzisa incasarea banilor pentru difuzarea de reclame negative si/sau mincinoase.

    Ideea este ca nimic din ceea ce se va emite in eter la acea televiziune si post de radio sa NU aiba sens ori conotatii negative. Transmiterea permanenta cu pasiune si delicatete a exemplelor demne de urmat din societatea noastra, in mod neplictisitor si nepartinitor, a ceea ce este folositor si pozitiv romanilor pe categorii de varsta, domenii si/sau ocupatii. Asta include chiar difuzarea de reclama pozitiva neplatita, cu imagini de la fata locului, de genul: “Compania Trei Surcele din orasul Plop Frumos unde administrator este doamna Violeta Teodor a reusit in trimestrul trecut sa creeze 5 noi locuri de munca fata de cele 20 existente deja”. Stirea nu trebuie sa fie senzationala ci pozitiva, reala si demna de urmat. Vrem ca din ce in ce mai des sa vedem la aceasta televiziune fetele realmente fericite ale oamenilor care lucreza in domeniul public ori privat. A nu se urmari rating ci calitatea programei oferite romanilor. De stirile mincinoase, negative si nedemne de urmat sa se ocupe ceilalti, de la alte televiziuni si radiouri. Cele de care vorbesc eu, sunt platite din banii nostri si trebuie sa vrea lucreze in interesul natiei romane.

    In acelasi timp, este necesara alegerea si convingerea oamenilor potriviti care sa coordoneze si sa implementeze, in toate domeniile, strategiile nou create. De ce spun alegerea si convingerea oamenilor potriviti? Fiindca persoanele cu rezultate deosebite in domeniile lor nu vor sa fie la putere (la butoane). Ei sunt pasionati de munca lor si de cele mai multe ori nu-si doresc sa conduca alti oameni desi pot fi mult mai capabili. Sa nu uitam: “Dati puterea celor ce n-o doresc/iubesc”. Mi-e ciuda ca nu-mi pot aduce aminte cine a afirmat asta…

    Acesti oameni care nu iubesc puterea sunt si incoruptibili prin insasi firea lor. Se stie ca “Un om din fire, n-are lecuire”. Insa, in momentul in care ai ales bine si ai convins acesti oameni sa intre in sistemul politic, de justitie, de sanatate, de educatie, de management si de administratie publica centrala si locala si le dai mana libera (fara interventii de mai sus) acestia nu se vor opri pana nu vor duce la indeplinire ceea ce li se cere si si-au asumat.

    Mai mult decat atat, acesti oameni vor fi exemple demne de urmat pentru cei tineri si ei vor sti in permanenta sa-si aleaga succesorii.

    Coroborata si cu o politica de diminuare drastica si/sau eliminare a taxelor si impozitelor nesimtite, personal, asa consider ca este posibil sa evoluam ca popor si nivel ridicat de trai.

    Si…pentru cei prinsi cu spagi ori cei care se dovedesc ca au facut trafic de influenta, au cheltuit banul public fara rost, au deturnat diverse fonduri, au infaptuit infractiuni economice, s.a.m.d., sa se creeze amenzi descurajatoare enorme (sa fie nevoiti sa-si vanda diverse proprietati pentru a le plati) si interzicerea unor drepturi si libertati pe urmatorii 20 de ani (nu pentru 1 an) ori inchisoare de minim 5 ani cu executare si confiscarea averilor (neamului sau extins pana la nepoti inclusiv) pentru recuperarea prejudiciilor create. Cu asemenea sanctiuni si pedepse va garantez ca cei ce lucreaza in diferite sisteme plublic ori privat se vor gandi de zece ori inainte de a mai indrazni sa se atinga/dea de spagi ori de banii care nu sunt ai lor.

    In privinta sanctiunilor propuse mai sus probabil ca imi voi atrage comentarii contradictorii, insa, este bine de stiut ca civilizatia din vestul Europei ori din Marea Britanie s-a implementat tot prin aceste sanctiuni drastice folosite in unele tari de mai bine de 30-50 ani. Amenzi enorme si interzicerea unor drepturi! Iar cei care nu au inteles, nu s-au putut controla si abtine ori cei care au incercat sa verifice sistemul de aplicare a sanctiunilor s-au ars si asa au aflat si altii care incet, incet, s-au civilizat. Spre exemplu: Incercati sa-l convingeti pe un olandez sa va angajeze la negru ori la gri si o sa observati ca veti fi refuzat in mod hotarat. Credeti ca lui nu i-ar conveni ca din 100 de angajati pe care-i are sa-i permita legea sa angajeze 80% la negru ori la gri? Daca ar putea ar face-o, va garantez! Insa legislatia nu-i permite. Este facuta in asa fel incat dac-o face si este prins are de pierdut inzecit ori inmiit mai mult decat daca ar fi respectat legislatia tarii sale. Ce are de pierdut? Exact ceea ce conteza! Bani, drepturi, reputatie, incredere, imagine…si afacere ori chiar familie in final. Nu neaparat in aceeasi ordine enumerata. Nimeni nu va mai vrea sa-l cunoasca pe viitor ca om de afaceri ori ca angajator. Problema la ei nu se pune daca va fi prins ci in cat timp va fi prins…cu ocaua mica.

    Cu multumiri domnului Sorin Ovidiu Vintu pentru posibilitatea de a-mi exprima opiniile si convingerile.

    Va doresc tuturor sanatate si spor in toate. Na, ca-mi iesi si-o rima.:)

  2. adi sym says

    E de apreciat ce faceti. Dar va raciti gura degeaba. Nimeni nu o sa inteleaga mesajul pe care incercati sa il transmiteti.prin nimeni ma refer la tineretul din ziua de azi. Sunt indiferenti si nepasatori. Eu am 25 de ani si pana acum 2 zile nu stiam de dumneavoastra , atat de nepasator am fost iar ca mine sunt majoritatea.

  3. says

    Nu reiese ce ar trebui sa faca statul cu locuintele alea? Daca le da pe de-a moaca ar insemna sa repetam stupid ce-a facut Iliescu la inceputul anilor ’90 cu locuintele cladite de Ceausescu (stim care au fost consecintele economice ale acestui gest iresponsabil. nu mai insist asupra lor). Daca incearca sa le vanda macar la pret de cost (nu mai zic de pretul pietei) nu va gasi cumparator decat pentru o mica parte.

    Ideea ca statul sa relanseze economia printr-un program masiv de investitii publice nu e noua, asa a facut si Hitler in Germania dupa ce a luat puterea. Doar ca Hitler a construit autostrazi, care au contribuit mai departe la cresterea aconomica pein reducerea timpului si a costului de transport . Poate ca un asemenea program ar putea fi solutia si la noi, mai ales ca stam catastrofal cu drumurile. Dar treaba cu locuintele ramane o aberatie…

  4. SorinMS says

    Vedeti ca si Ceausescu si Ghaddafi au demarat si aproape finalizat astfel de proiecte – construirea (si mobilarea in cazul lui Ghaddafi) a zeci de mii de apartamente. Si cu toate astea ambii au avut o soarta tragica.
    Lasand istoria la o parte, cred ca mai important este sa investim in oameni. Transformarea din persoane abrutizate, spalate doar la creier si incompetente, in persoane cu gandire proprie si avand competente suficiente sa le asigure un trai decent poate fi calea spre iesirea din actuala situatie. Partea buna este aceea ca circa un sfert din populatie deja se afla in aceasta categorie (the upper one), ramanad doar ceilalti 3/4 sa adere aici.
    Nu stiu daca oamenii trecuti de 30 de ani mai au vreo sansa, insa tinerii cred ca ar fi receptivi. Spun asta fiindca printr-un proiect personal am reusit sa predau notiuni de antreprenoriat unor elevi de scoala generala, iar interesul pe care l-am trezit acestora mi s-a parut deosebit de incurajator. Invatamantul actual are nevoie, mai mult ca oricand, de implicarea, pe langa profesori, a tuturor celor care pot sa invete ceva pe tineri. Treptat treptat, invatamantul, urmand exemplul tuturor activitatilor aflate in sarcina statului, s-a birocratizat excesiv, calitatea informatiei oferite elevilor trecand pe un loc secundar in fata calitatii hartiilor pe care trebuie sa le intocmeasca de la educatoare la profesor universitar.
    Degeaba oferim case decente unor oameni needucati. In cativa ani costurile cu reabilitarea acestora vor depasi incasarile din chirii.
    Este doar o parere.
    O alta parere personala este legata de oferirea puterii unui singur om. Mi se pare extrem de riscanta, tinand cont de progresele facute de tehnologie in ultimii ani, cand am vazut blocuri de peste 100 de etaje facute pulbere (o putere cum numai la eruptia vulcanilor se poate vedea), fara sa ne dam seama cum s-a realizat aceasta. Un om poate fi manipulat in fel si chip. Solutia ar fi realizarea unui “Sfat al Batranilor” care sa detina puterea pe 10-15 ani. Admiterea ca membru ar trebui sa se faca pe baza de voluntariat, iar voluntarii sa poata dovedi ca au facut ceva remarcabil in domeniul din care provin si ca au mijloace sa se intretina si timpul necesar treburilor publice. Programul de lucru nu ar trebui sa fie permanent, Guvernul fiind cel delegat cu punerea in aplicare a strategiei. Aceste persoane trebuie sa aiba o putere discretionara si sa fie din toate domeniile social-economice.
    Grupul nu trebuie sa fie mai mare de 12 persoane: 2 industriasi, 1 bancher, 2 medici, 2 profesori, 1 jurist, 1 sociolog, 1 militar, 1 politist, 1 taran, iar prin rotatie cate unul dintre ei sa fie sef pentru un an.
    Este cea de-a doua parere.

  5. Luigi says

    Buna seara,
    Interesant proiect!! Crezi ca aceste cohorte se vor gandi vreodata la soarta romanilor sau o fac?? Pun si eu umarul la acest proiect, deoarece stiu ca nevoie exista de locuinte si as falimenta cateva banci, daca nu pe toate dintre cele de pe plaiul mioritic, care au comanda de nerelaxare a creditelor, care oricum nu ar functiona, insa dupa cum vedem nu avem clasa intelectuala prin zona. Care elite? Tot felul de bagabozi care nu fac nimic altceva decat sa astepte o pleasca!!! Iar restul un maldar de inhibati! Si mie nu-mi este rusine sa accept o idee buna indiferent din partea cui vine, dar te rog promite-mi ca nu le vom construi pe terenurile tale! Gasim o alta modalitate sa le valorificam.

  6. sorin daniel says

    n am frustrari…nu multe :))nu sper in schimbare.”fentez “…la nivelul meu.eu am stabilit nivelul.recunosc m a invatat si viata.am fost in varf,am vazut cum este .,ai totul ,dar n ai nimic .lumea e tarfa la nivelul asta.totul e rece..mi e bine acum.dorm linistit,nu cant “uite mama vin mascatii”.nu vreau sa ranesc pe nimeni,dar am trait cu sentimental asta.nu mi storc creierii sa destram sau sa tes aliante…pot sa o zic asa???? ma doare in p…a.am ce vreau langa mine si asta face mai mult decat tot…masoni,bani,coruptie,politica,tarfe umane … ma bazez doar pe mine….am si eu zile cand disper…dar am un dumnezeu.multi n au .

  7. sorin daniel says

    e normal ca un magnet puternic sa atraga si reziduuri.doar ptr ca sunt feroase.am trecut peste comentarii in viteza maxima.”d nul vantu” …bla bla bla .pastreaza blogul asta ptr refulare….schimbareeee….????? treaba e pe bani.pana si razboiul e o afacere…deci bani.plm patriotism,da, la ion ,nume de sluga .

  8. sorin daniel says

    puscaria nu ti poate lua nici creierul,nici sufletul.daca le ai…macar unu din ele….as incerca o parere…natia romana….neam latin…superficial,mandru,individualist,fara spirit de comunitate,echipa.”merge si asa” e motto ul natiunii.nu, nu merge.vezi in ograda nemtilor.nu se fac rabaturi.noi nici macar nu avem etaloane.imprumutam de la altii,dar aplicam prost.votam ceea ce suntem.liderii nostrii sunt proiectia noastra.vrem schimbarea….degeaba.cangrena e avansata.nu l plang pe Ceausescu,suflam in jiglere si acum :),nu stateam in A….,dar suntem o natie indisciplinata,greu de supus.nu pledez ptr dictatura,desi e singura care a dat progress acestei natii .as face un roman cu gandurile mele pe tema asta.impartasesc ideile lui SOV.

  9. IULIAN Andone says

    Stiti ce cred eu ca trebuie sa faceti pentru a schimba radical in bine Eterna si fascinanta Romanie?!
    Investitie in sport!
    Cum pretindeti a trimite material didactic la mii de scoli din mediul rural, pe care 90% ne le citeste nimeni, asa ar trebui facut ceva pentru generatia ce vine de copii si tineri care prefera jocurile pe calculator, filmele si trandaveala; activitatii fizice si sportului. Ideea mea e urmatoarea: daca nu se poate atrage o tara, poate se poate atrage un cartier sau un orasel… si arata ca si exemplu. Nu inteleg sistemul asta in care 22 de jucatori plus arbitrii alearga pe teren si milioane de oameni in tribune si in fata televizoarelor stau degeaba si “sustin” echipele. E o aberatie!! Trebuie facut in asa fel incat oamenii sa fie mai activi, mai primordial sa fie sportul si activitatea decat spiritul de competitie dus la extrem. Ma refer la sport fiindca imi place mult si cred ca este o modalitate de a petrece timpul foarte frumoasa. Sunt posibilitati!

  10. snogarD says

    sov daca iti doresti, fa tu si pentru astia care nu pot, stiu, vor…guvern, nationalizare…vise.

  11. Hristos says

    Hmmm…. parerea mea ca fara revolutie sangeroasa nu vom putea rezolva mare lucru. De ce arunca americanii bombe din b52 ? Ptr ca ajunge cu vorbaraia, ori faci ca noi ori te radem. Europa nu e ( inca ) teren de lupta din cauza populatiei relativ educate si atente, dar noi le putem arata europenilor ca ne pisam pe ei de la distanta, atat timp cat luam decizii drastice impotriva celor care ne-au subjugat si ne subjuga ( crucificari in direct, decapitari etc ) si azvarlirea afara a tuturor care submineaza vointa poporului educat. In alta ordine de ei, guvern format numai din profesionisti ( logofeti, vornici ), platiti si aparati bine in draci, condusi de un Tepes Doamne unde esti care atunci cand da cu pumnul sa sune a fier nu plastic, taierea a absolut toate ajutoarele sociale ptr tigani , puturosi, oricine cantareste mai mult de 80 kg ii este interzis sa primeasca ajutor social si trebuie inchis in lagar. Apucarea tandru a tuturor maidanezilor si zvarlirea lor cu elan in capul celor le plang, nu fac nimic in privinta asta, nu controleaza si nu cer justificarea fondurilor exacerbate acordate pulii mele centrelor alora, ah , si consider ca ar trebui sa primesc 10000 euro ptr ca vreeeaaaauuuuuu siii euuuuuu.
    Muie

    • vali says

      Tocmai din cauza acestei atitudini, ceea mai mare performanta a ta in viata o sa fie faptul ca ai lasat un comment pe blog-ul lui Sorin Ovidiu Vantu

  12. Istvan says

    In urma cu 10 ani, cand lucram frustrat intr-o pozitie de top la una din cele mai admirate multinationale din Ro, un prieten mi-a pus in mana o carte.

    “7 Secrets Of The Millionaire”. Mi-a luat 2 ani sa o citesc. Dupa ce citeam 10-15 pagini ma lua asa o revolta si eram asa de bulversat ca aveam nevoie de 2-3 saptamani sa imi revin.

    Intr-un final mi-a intrat in sange fara sa imi dau seama, am aplicat multe din principiile de acolo, si fara pile comuniste si securiste, fara proptele politice etc. “pe barba mea”, pe munca 20h/24 am facut primele 2.000.000 (de lei, e drept).

    Excitat de transformare am incercat sa ii conving pe fostii mei colegi, unii cu mult mai inteligenti decat mine. In afara de dispret, neincredere si frustrare nu am reusit sa obtin nimic de la ei.

    Socat, am incercat si cu oamenii mai apropiati mie, prieteni vechi si intimi.

    In timp, am realizat ca, la fel ca Bibilia (nu sunt bisericos/credincios), chiar daca ar fi distribuita gratis la iesirea din Metrou de la Universitate, tot nu ar schimba nimic.

    Oamenii sunt dispusi sa creada ce vor ei sa creada. Degeaba le spui ca exista o reteta spre un trai mai bun. Semidoctii, pseudointelectualii de ceainarie prefera sa dezbata interminabile teorii ale conspiratiei in loc sa actioneze, iar oamenii care nu aspira la “intelectualitate”, sa se resemneze mioritic.

    Cu amendamente importante, proiectul tau, SOV, este misionar. La fel ca primii misionari, vei fi luat in bataie de joc, ignorat si mancat de viu.

    Spre deosebire de primii misionari, trebuie sa ne convingi de onestitatea ta. Aici, tre’ sa recunosti, stai foarte prost.

    Asa cum n-am reusit nimic cu persoanele din jurul meu, sa le explic cum sa faca bani, sa aiba un trai mai bun imediat, nici tu nu o sa reusesti cu un blog prapadit sa starnesti ceva.

    Initiativa trebuie concertata pe mai multe fronturi.

    Iisus si-a atins obiectivele la 1000 ani de la moartea sa. Iar el avea, totusi, 12 discipoli si o reputatie imaculata. Daca nu vrei sa astepti atat, e cazu’ sa te regrupezi strategic.

    Urmaresc cu atentie de la prima postare. Cred ca demersul e laudabil, dar e ca un sarut de dragoste de la o curva, ca tot iti plac tie comparatiile cu curve.

    Trebuie intai sa ne convingi ca esti Ioana d’Arc si o sa te urmam.

    Iti mai trebuie si o armata, niste tunuri si vreo cativa generali.

    Cu parere de rau iti zic, deocamdata esti o prostituata călugărită, care propovaduieste desfiintarea sistemului care a transformat-o pe ea in curva.

    Nu fi o curva.

    Fii Ioana d’Arc.

  13. says

    Romanii ATENTIE LA MINE …
    IN ROMANIA SE VA PETRECE CEVA INTR-UN TIMP FOARTE SCURT SCURT

    Zdreantza asta >>> Victoria Nuland sa intalnit ieri cu Iohanis …
    Ceva nu e BINE !

    Daca vreti sa stiti cine este dansa …Citez “SOV”
    V-a ajut sa evoluati !
    Informatii utile
    – Fuck the E.U –
    https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k
    SUMA Investitia de Americani in Razboiul din Ukraina care voi inca blamati Russia pentru cele intamplate in Ukraina , si vedem mare Chevron cei care le-au luat terenurile Romanilor la Pungesti …si cei protejati de Jandarmeria ROMANA
    https://www.youtube.com/watch?v=U2fYcHLouXY
    Iar acesta informatie este pentru cei care inca doresc sa afle adevarul despre ce sa intamplat in Ukraina …si incercati sa faceti o comparatie cu ceea ce stiti din Media din Romania si toata meadia in general ..

    PS: SOV te rog sa nu te superi pe mine ..eu doar incerc sa ajut ..daca oamenii intradevar isi doresc sa iasa din cutia lor ..

  14. says

    Dupa cum puteti observa in presa si media ,Circul Zion sia facut aparitia in Europa .
    Aveti mare grije ce vedeti la televizor si ce credeti
    De exemplu “Je sui Charli” nu este nimic adevarat din tot ce sa intamplat , toti actorii sunt foarte sanatosi si ne vatamati.
    Intamplarea face ca la doua zile dupa ce presedintele frantei a dorit sa ridice toate sanctiunile impotriva Rusiei, franta sa se trezeasca in mijlocului unui asa zis atac “terorist” .iar daca aveti putin de creier veti deduce foarte bine cine este in spatele acestui circ..
    Adevarul este ca de la 9/11 in america inclusiv toate atacurile teroriste au fost atacuri FALSE.facute pentru anumite motive ..si le stiti foarte bine .
    Acum atacul din franta ULTIMUL , nu are la baza decat un singur scop.
    SA VA IA LIBERTATEA ! ..Stim despre legea big brother sau cartelele pre pay sau mai stim ca presedintele va mari bugetul securitatii …etc
    Asta va insemna mai multa armata inarmati pana in dinti pe strada ..(SA VA PROTEJEZE) cum au si facuto de atatea ori la mitinguri :)) ..
    Ce legatura are mesajul meu pe blogul asta ..?

    In romania si in toata lumea adevaratii bani nu se produc din munca cinstita . Bine nu vorbim de 1000 de lei sau 2000 de lei , bani sa ai de mancare si sa iti platesti intretinerea ..ADEVARATII bani se produc facand afaceri cu o entitate corporatista cu statul, si daca chiar vrei sa produci bani pe jmecheria ta 1 tre sa risti
    2 tre sa iti permiti riscul
    Sau daca nu ai bani si vrei sa faci , …( SCOATE O UNDITZA , inventeaza O MOMEALA DE ***** , ARUNCA MOMEALA IN public ……SI ASTEAPTA sa vina banul …SI ai grije la pluta …sa nu traga garda …

    Parerea mea este sa va trezitzi dreaq odata , ca va ia si nu stitzi ce va luat ..nu mai behaitzi ca oile alea toate in cor , si apucati-va de facut ceva in viata reala ..toti va plangeti toti visati si toti vreti sa aveti dar nici unu nu ar misca o unghie , majoritatea sunteti niste fricosi. Frica este o fictiune care se intampla in creierul vostru NU EXISTA . STITI DECE SUNTETI FRICOSI ? pentru k Autoritatile sunt Autoritare pentru ca folosesc modul Autoritar cu voi in forma lor de EXPRIMARE …exact daia sunteti fricosi

    Idee de facut bani
    1 filmulete pe youtube la 50.000 de view ai 300+ euro ..si avantajul este ca daca esti prost si te ajuta fatza ,intr-un an devii si vedeta si minilonar
    2 bursa forex se intra cu minimum 200 euro si primesti un bonus de 100% la prima depunere .nutzi trebuie inteligentza extraordinara ..venit depinde de tine
    3 vinde namol de techirghiol la pungi de 500ml pe ebay, investitie minima
    4 iatyzi un catzelush micutz puntetzi o fatza de prost si cerseste in belgia ..investitie in catelusi si belet de dus ..

    V-a doresc multe succesuri !
    PS: SOV nu ma injura ..eu doar am vrut sa ajut !

  15. teodor says

    D-le SOV,incerc sa va conving ca ceea ce va spun ,chiar o fac cu buna credinta;inca de cu mii de ani in urma,inteleptii ,iluminatii acestei lumi,icepand cu BUDHA,ISUS s.a .m.d au intuit cu mii de ani in urma ca ,intrucat omenirea pune un accent tot mai mare pe intelectul uman(dat competitiei pt. accederea la pozitii sociale),din dorinta de ,,progres”,ca se va crea un dezechilibru intre inteligenta umana,generata de creiersi intuitia nativa a fiintei -INIMA;stiti prea bine ca oamenii de la tara ,desi nu aveau multa carte,aveau o intuitie bazata pe inteligenta inimii;Problema este ca in momentul in care se strica acest echilibru natural,ca orice sistem,se perturba,se viruseaza,cu ceea ce cultura orientala i-a acordat mai bine de 70 % din spatiu scrierilor sale;este cel mai subtil si pervers virus,ca dovada ca inclusiv oameni foarte inteligenti ca dv,basescu,sau voiculescu i-ati cazut victima;ca este real ceea ce spun o constituie inabilitatea dv de a recunoaste acest virus in mintea lui basescu,si de a va lua la tranta cu el;ca in spatele acestui conflict s-a aflat intuitia dv. care va spunea ca trebuie eliminat acest monstru,nu contest;dar daca ati fi inteles psihologia unui prost care pe langa toata puterea avea si un car de ego,sigur ati fi fost mai abil;va spun toate acestea nu pt. a face pe desteptul,ci pt. a va determina sa intelegeti ca trebuie sa schimbati anumite tipare;nu ca nu ati fi capabil,dar stiu ca sigur aveti nevoie de cineva care isi doreste cu adevarat sa va fie de folos
    -https://www.youtube.com/watch?v=PjYCF6Vlph8-ACELASI FILM TITRAT
    -http://gandestepozitiv2014.blogspot.ro/2014/09/sapte-moduri-de-activa-campul-inimii.html?spref=fb
    http://ampress.ro/sanatate/o-candianca-vindecata-de-cancer-printr-o-metoda-uimitoare-emotia-reprimata-ne-mananca-pe-dinauntru/

  16. TAU TEODOR says

    REFERITOR LA CAP 3
    D-le s.o.v. ,dv. ca un prea pragmatic personaj,de ce propuneti norodului astuia proiecte S.F.?De ce nu dati de la tribuna popularitatii dv,intr-un popor in care stiti prea bine ca raportul dintre cele doua electorate a fost,este si va fi sensibil egal,cu exceptia unor varfuri de moment al unora sau altora,3 luni dupa alegeri,un guvern de uniune nationala!?o conventie intre fortele politice pe 10 ani,in care fiecare sa guverneze in raport cu procentajul de la electorat,castigatorul alegerilor sa-si aleaga primul ministerele,iohannis sa fie albitru autentic ,etc;NU VI SE PARE CA ACESTA POATE FI CEL MAI MIC SCANDAL!?
    http://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/cancerul-la-plamani-ucide-anual-peste-33000-de-romani-9401704/

  17. HAISICTIRVOLODEA says

    Solutiile pentru ROMANIA se dicteaza din afara! Sintem un pashalac european guvernat prin serviciile straine! Deci ne batem gura degeaba.
    FMI si sistemele bancare fac jocurile! Companiile transnationale isi slobozesc marfa de calitatea a 2-a,a 3-a … + rebuturile la noi, sintem o biata piata de desfacere.Tot ele cumpara bruma produsa pe bani putini si ne vind apoi produsele tot noua cu un adaos comercial substantial.
    Nu avem voie sa infiintam si dezvoltam propriul sistem bancar ROMANESC .
    Lucram pt companii multinationale, platiti ca in India, preturile de vinzare sint mai mari decit in tarile dezvoltate, biruri si taxe exagerate, coruptie generalizata si tu Vantule te dai Crivatz ! Iti acord credibilitate macar pe bunele intentii deocamdata!
    BANCA NATIONALA, ANI si DNA SINT STRICT SUPRAVEGHEATE de cadre bine instruite si prelucrate ce nu lucreaza in folosul ROMANULUI PRAPADIT SI TOTUSI MUNCITOR (citi au mai ramas in tara).
    Pentru mine MODELUL CHINEZESC repreziinta o situatie de avarie acceptabila pentru ROMANIA in cazul in care tara ar fi suverana! Nu este ! Deci acei care trag in directia opusa celei impuse – vor fi atacati, terfelitzi prin mediile cumparate si ele, condamnati si deposedati de bunuri. Asta este radiografia actuala! O stii si tu foarte bine!
    Prima solutie ipotetica ar fi alungarea multinationalelor din tara prin refuzul de a mai cumpara ceva de la ele. Citi sint in stare sa faca asta?
    Iesirea din Uniunea Europeana daca ar fi posibil. Insa cu cine vrei tu sa faci toate astea? Trebuie sa iei in considerare si profilul moral distrus al cetateanului roman contemporan.
    ROMANISMUL lui ZELEA CODREANU a avut aceleasi dileme de rezolvat insa a avut si programe care au functionat.
    Insa orice inceput este greu … poate reusesti sa pui si tu o caramida la talpa tarii ! Succes!

  18. Andra M says

    Sunteti de apreciat , domnule Vîntu. Sinceritatea şi curajul dumneavoastra trebuie sa puna pe gânduri multi români care se pretind a fi inteligenţi. Multi nu inteleg ca ati ajuns in punctul in care nu mai aveti nimic de pierdut si indiferent ce ati avea de castigat, ar fi zadarnic pentru a spala raul ce v-a fost facut.
    E drept, e nevoie de schimbarea acestei clase politice. caci tot ce a învaţat amarâtul dus cu zaharelul, a fost cum sa faca si el gainarii de doi bani sau manevre pentru capii sub aripa carora s-a alivanit. Avem pretentia unei natii decente, morale, dar oare cati cunosc definitia din dictionar a acestor termeni si cati mai raman sa aleaga sa si traiasca asa? E dureros unde am ajuns. Am 32 de ani si am ajuns sa cred ca doar Dumnezeu ne mai scapa; la Apocalipsa.
    Am distrus educatia si cu asta am distrus tot. Prostii nu pot conduce destepti, ce interes sa aiba cineva sa schimbe ceva in tara asta??? Prostii nu pot conduce o masa mare de oameni. Ce interes am avea sa avem un sistem de sanatate competent?? Cu cat mai putini , cu atat mai bine… Si sunt si guri mai putine la masa statului… Dureroase vremuri.
    Am dat gir unora care si-au vandut inclusiv familiile, ce pretentii sa fi avut sa nu ne vanda tara? Am votat uitandu-ne in ograda altuia , fara sa ne gandim ce suntem in stare sa facem noi insine. Nu se va schimba nimic atat timp cat toata plebea asista , da cu pietre si nu intelege ca e nevoie de fapte. As incerca o recomandare celor care au de gand sa faca ceva: sa citeasca mai multe carti si sa inteleaga Cele Zece Porunci. Nu sunt o habotnica,cred in Dumnezeu, nu in religie, dar am inteles ca am ajuns aici pentru ca am uitat sa ne mai folosim creierele si sufletele, am uitat sa avem Dumnezeu, cum zice bunica…Am devenit o turma pastorita de minti diabolice si superficiale catre pierzanie, indiferent ce inseamna aceasta pierzanie…
    Inchei prin a va ura sanatate si putere sa treceti prin incercarile vietii. Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

    • Madman says

      “Multi nu inteleg ca ati ajuns in punctul in care nu mai aveti nimic de pierdut si indiferent ce ati avea de castigat, ar fi zadarnic pentru a spala raul ce v-a fost facut.”
      Serios, fată?
      Faptul că încă mai există români ca tine înseamnă vești bune pentru SOV.

  19. Vali says

    Domnule Vantu, putem invata de la oricine inclusiv de la femeia de servici indicat este sa alegi ce iti foloseste. Dar atat timp cat Romania este condusa “democratic”( dezbina si condu) trebuie sa avem o conducere pe baza de bici, exact ca la cai apa, paie si bataie. Si sincer cum sa fac o afacere legala cand statul imi baga mana in buzunar cu nerusinare, la naiba mai bine ii trag teapa. Asa si curvele au fugit in state unde “clanta” este platita corect (pret+taxe+cas+somaj+ probabil pensie mai tarziu). In concluzie ma fac PIMP si scot si romania la produs pentru un pret corect. Scuze daca am deranjat.

  20. Mircica says

    Mi se pare deplasat ca SOV sa faca circul pe care il face cu acest blog. Inteleg bucuria lui ca facut un pact cu Basescu: sa il sustina finaciar in continuare in schimbul libertatii. Daca nu era asa, pleca demult din tara pentru ca procesul FMI il poate readuce la inchisoare.
    Perdea de fum cu aceste “locuinte mobilate”. In Irlanda au demolat blocuri construite in exces, fara cumparatori, care facusera ca pretul imobiliarelor sa se prabuseaca. Pentru cine atatea case? Cand poupulatia scade mereu? Pentru handicapatii care au ramas in tara? Sau pentru negrii si chinezii care vor imigra acolo? Cand nu e lucrul lor romanii distrug totul, deci cele 150 de mii de apartamente vor fi in 2-3 ani ca blocurile sociale din Ferentari. Iar SOV stie asta! Ce e mai rentabil decat sa construiesti repede si prost ceva care sti ca va fi distrus? Ca sa poti lua credite masive de la banci. Romania nu poate avea o republica prezidentiala pentru simplul fapt ca nu exista nici un om necorupt sau nedirijat de mafioti care sa ocupe functia.

  21. Iosif Flavius says

    Da da foarte frumos acest articol. Va respect Domnule SOV. Abia astept sa aflu mai multe detalii.

    Edmond

  22. Petru Ivascu says

    Cred ca totul se reduce la … bani. La cati bani poti investi, recupera, dobandi, produce!! Cand ai BANI, poti incerca solutii economice, poti incerca variante de investitii, si poti sta sa citesti, tolanit oe fotoliul preferat cartile, tratatele, blogurile…
    Astept cu interes fiecare postare sa ma lumineze si pe mine cum se imparte puterea, cum se impart BANII!!

  23. un eu din ceilalti says

    Tot discursul dumneavoastra obiectiveaza impiedicarile dumneavoastra.Nu cereti solutii pentru toti ci pnetru dumneavoastra.Am niste noutati total nefavoarbile.Veti fi facut in viata asta demersuri importante sa va atingeti scopurile.Opinia mea e ca desi va doriti sa inlaturati urmele nu puteti.Si aici luati ironia maxima: Va infruntati sistemul pe care l-ati creat.Daca in ceea ce ati facut erati putin mai mai neinspirat aveati acum mai mult succes.In aceasta ordine de idei solutia care asaneaza politita asa cum sustineti dumneavoastra este sora cu oligrofenia.Nu intelegeti ca nu mai puteti fi autorul solutiilor pentru propasirea tarisoarei.E prea tarziu si nu aveti motive intru credibilizarea argumentelor dumneavoastra.Cretinititatea paroxistitica care se degaja din propunerea dumneavoastra cu republica eminamente prezidentiala cu sustinere parlamentara este pentru cei care au naivitatea ca scop in viata.Hai sa va ofer o perspectiva de reflecsie: de unde credeti ca va fi ales preseditele si parlamentarii?Din aceeasi clasa politica, din aceleasi reflexe.Pe scurt solutia dumneavoastra nu schimba sistemul ci il pune in fata unei schimbari.Jurati-va ca nu nu se adapteaza!
    Alte solutii? Eorm de multe si de practicabile….

  24. says

    “150.000 de locuinte gata mobilate cu absolut tot”.

    Socialism. Nu functioneaza. In plus, da peste cap si piata imobiliara deja existenta, care abia supravietuieste cu chiu cu vai. Adica luam dintr-un buzunar si bagam in altul, introducand in sistem inca o sursa de coruptie pe langa cele existente deja.

    • Valentin Apostol says

      Pentru ca o economie sa functioneze trebuie sa existe consum! Domnul SOV nu a spus ca va face aceste locuinte cu societati de stat, de unde ati dedus partea aceasta socialista? Daca se construieste, indiferent ce se construieste, se pun in miscare anumite ramuri ale economiei! Insa, cel mai important, in opinia mea, este ca aceste constructii sa fie realizate exclusiv din productia interna de bunuri si servicii! Societatile sa fie romanesti, cu capital privat, bineinteles, forta de munca sa fie din Romania, tot procesul de productie sa fie realizat cu bunuri intermediare produse aici! Asta inseamna o economie sustinuta care se dezvolta ca o consecinta a consumului si a investitiilor!Dezvoltarea se face pe orizontala pentru ca ramurile economiei sunt interconectate! Ceea ce noi inca nu putem realiza, ca natie, este faptul ca daca consumam produse de import facem mai mult rau economiei descurajand productia interna si incurajand fabricile din afara tarii! Orice produs este constituit din mai multe elemente, materia prima din care este facut(costul acesteia), munca investita pentru a-l produce(costul muncii), costurile indirecte(impozite si taxe platite statului in care este produs acel bun) si profitul celui care il produce!Deci , in concluzie, la fiecare achizitie de bunuri si servicii din afara tarii noi platim pe langa elementele materiale care intra in componenta respectivului bun si salariile angajatilor, taxele din statul de provenienta si profitul intreprinzatorilor straini! Atunci de ce oare ne intrebam cum este posibil ca in Romania, desi salariile sunt mici, sa platim acelasi pret la majoritatea bunurilor ca in strainatate!

      • Marian Hanganu says

        “Domnul SOV nu a spus ca va face aceste locuinte cu societati de stat, de unde ati dedus partea aceasta socialista?”. Mda, sa faci locuinte cu companii de stat, sa construiesti ceva pentru ca a hotarat guvernul, cu resurse bugetare (adica din banii contribuabilor) nu e socialism. Mai nene, ia de citeste mai intai ce e ala socialism, ca te faci de ras cu comentariile astea de Gaga!

  25. Stefan says

    Bine v-am gasit Domnule Vantu in cel mai mare bazin de mediocritate(web,blog,fb)
    Ideea unei constructii de 150000 de locuinte este proasta.
    1 Ar distruge piata imobiliara din Bucuresti
    2Traficul din zonele respective ar fi un dezastru
    3Crizele economice au pornit de la idei “prea mari”, si in afaceri si in interiorul statului
    4Cel care va construi va deveni probabil mult prea bogat
    5Vom avea din nou o mafie a distribuirii locatarilor.

    Vin totusi cu idei, preluate din Brazilia, unde populatiei sarace din suburbii le-au fost puse la dizpozitie mijloace de transport catre centrul orasului, rapid si ieftin. Idee care a functionat foarte bine.

    Eu cred in calitatea timpului si in calitatea vietii. Daca initiem programe prin care sute de mii de oameni sa traiasca pentru a trai. Daca ii invatam pe oameni sa fie chiriasi. Daca ii invatam pe oameni sa ceara…nu inseamna ca suntem straini si cersetori in propria noastra tara ?

    Romania , paradis fiscal. Romania paradis de inovatie , romania paradis in tehnologie. Cred ca avem nevoie sa ne folosim cu adevarat atuurile.
    Cine era SOV daca statea in acele apartamente?! Cine era SOV daca lucra la o multinationala?! Cine era SOV daca nu era arogant?!

    Din pacate pt fiecare, avem obligatia genetica de a intinde mana si lua, de a nu ne multumi cu putin , de a nu pleca capul in fata unui puscarias sau mogul, avem obligatia morala fata de demnitatea umana de a nu zambi ca niste idioti cand stam o ora in trafic. Domnule Vantu, cu tot respectul va intreb, Lucian Mandruta a scris ultima postare ?!

  26. Eu says

    Deducerea mai multor cheltuieli pentru firme si in special pentru persoane fizice cred ca este o solutie.
    Ar fi interesant ca persoana fizica sa-mi pot deduce tva-ul si sa platesc impozit pe profit abia dupa ce deduc cheltuieli importante ca transport, educatie, sanatate, etc.Cred ca ar iesi din zona neagra sau gri multe afaceri.
    In plus s-ar mai responsabiliza si cetatenii.Ar invata sa scrie, sa citeasca….

  27. says

    Eu va propun sa investiti in mine. Ma consider un SOV mai mic. Am 29 de ani.Am in momentul de fata 3 proiecte (afaceri) care imi functioneaza, 2 proiecte (afaceri) pe care le-am inchis pentru ca nu am mai gasit oameni capabili ci doar idioti batuti in cap care nu stiu decat ca trebuie sa stea 8 ore la munca, sa traga de timp si sa astepte data de salariu. Mai am inca 21 de proiecte pe care nu le pot incepe pentru ca bulangii astia din tara asta nu te sutin cu nimic, ba mai mult iti pun numai bete in roate. Am un ziar local online, am o firma de web design unde cei mai multi clienti vin din strainatate si mai am ceva in domeniul comertului. Si mai am un proiect foarte tare care se numeste “Come back Romania” si se bazeaza pe toti romanii care sunt plecati in strainatate sa lucreze. Acest proiect consta in atragerea investitorilor in Romania. Deja LUMEA este plina de romani. Companiile ne cunosc si au vazut cum lucreaza romanii. Proiectul are ca scop reintoarcerea tuturor romanilor din strainatate, atragerea companiilor straine sa isi faca filiale in Romania pentru a lucra romanii in ele. Avantajele sunt de ambele parti. Romanii se intorc acasa, iar companiile se extind si isi micsoreaza platile catre angajati. Orice roman ar prefera sa lucreze in tara la aceeasi firma pe 600 de euro decat in strainatate pe 1000 de euro. In rest …..mai am o gramada de chestii dar le las pentru cand o sa ne intalnim. Acum chiar daca e sambata trebuie sa plec la treaba. Romanii care au mai ramas pe aici muncesc doar daca ii supravegheaza seful.
    P.S.
    Ar mai trebui sa ne gandim si la noi oamenii obisnuiti si la mentalitatea noastra, nu numai la politicieni. Lumea asteapta ca ei sa faca cine stie ce, dar este imposibil. In primul rand ca politicieni se fac doar cei care nu au succes in meseriile lor, si in al doilea rand …….trebuie sa facem noi ceva pentru noi. In ultima perioada toata lumea doar se vaita si acuza pe unu si pe altul.

    P.s. 2
    Astept sa ma contactati si sa ne oferiti si noua un interviu pentru ziarul nostru online.

    • Lugrig says

      Trebuie sa recunosc ca ai mult tupeu,dar vezi tu pentru a reusi in viata,cateodata prea mult tupeu strica.Daca as fi in locul lui SOV m-as simti jignit.As fi curios cum m-ai face tu pe mine sa ma intorc in tara?Aici unde o femeie de servici cu un program de minim 8 ore pe zi duce acasa minim 1.500 de euro pe luna.Poti avea si 500 de proiecte,nu lipsa proiectelor cred ca este problema in Romania ci mai degraba punerea lor in practica.Pentru a munci trebuie sa transpiri,sa ai rabdare,sa fii stimulat,la sfarsitul lunii sa se vada efortul.Ai nevoie de oameni seriosi,pregatiti langa care poti sa atragi alti oameni pe care sa-i pregatesti.Dar pe noi ne intereseaza mai degraba cum sa fim sefi,cum i-i putem comanda pe altii,trebuie sa fim noi mai intai exemple de urmat.La un simplu calcul de exemplu,vezi tu SOV a venit cu o idee,150.000 apartamente ar insemna cam 3000 de blocuri,in care daca ar lucra minim 100 de persoane in fiecare bloc ar insemna 300000 de persoane minim care ar lucra,gandeste-te in orizontala ce-ar insemna pentru economie acest lucru.Problema e de unde ai lua acesti oameni,pentru ca ai nevoie si de specialisti.Si vezi tu, cam toti cei care se pricep bine in acest domeniu sunt plecati.Si atunci cu cine poti construi aceste blocuri?Cu batranii si copiii?Sunt sigur ca tu nu -ti vei sufleca manecile si te vei pune pe treaba,ca deh tu esti elita, tu ai proiecte,dupa parerea mea tu nici sa faci reteta pentru mortar nu sti.Ar fi bine sa ne intoarcem cei de afara candva si sa punem in practica tot ce am invatat in alte locuri,caci noi romanii aici suntem seriosi,strainii se pot baza pe fortele noastre,pot spune ca suntem exemple chiar,am ajuns ca noi romanii uneori sa fim platiti mai bine decat cei de aici,aici ni se recunosc calitatile,nu suntem dusi cu vorba la sfarsitul lunii.Nu poti sa faci nimic atunci cand nu respecti principiile elementare din orice domeniu.Pe cand tu faci parte din generatia”N.-AM”.N-ai oameni pentru proiecte,n-ai bani sa pui in practica proiectele,dar ai nevoie de un sponsor ca SOV sa faca ce?Sa-ti aduca oamenii de care ai nevoie?Sa-ti dea bani sa faci ce cu ei?Daca esti baiat destept pleci de jos cu ceva mic,dupa care incepi sa construiest si incepi sa cresti.Ori aceste lucruri se fac cu rabdare,cu sudoare.Fii cinstit si vei reusi sa atragi langa tine oameni cinstiti pe care te poti baza.Cand vei invata sa te multumesti cu putin dintr-o afacere vei reusi sa faci mai mult.

    • snogarD says

      Daca lucrezi si sambata inseamna ca nu sunt asa bune “ideile” (afacerile) tale…cat despre a aduce romanii i tara sa munceasca la aceleasi companii din wild wild west, ai gresit din start. Succesuri, cred ca din primii bani ti-ai luat masina 😉

  28. usual hater says

    Orice business care face locuri de muncă generează creștere economică, fie el păgubos sau nu. ABC-ul macro-economiei, primele pagini.
    Chestia cu 150.000 de locuințe este, bineînțeles, utopică.
    Ca să poți face asta, ar trebui să schimbi sistemul.
    Cine vrea să înțeleagă substratul lui Vîntu, îl înțelege. Nu trebuie să ai miliarde de euro de la FMI. Nici nu trebuie să faci cine știe ce combinații uluitoare ca să relansezi economic o țară. Trebuie să construiești.
    Asta s-a întâmplat în Germania după război.
    Asta s-a întâmplat în Coreea de Sud după război.
    În Japonia.
    În Austria.
    Locuințele sociale nu sunt mită electorală. Sunt material didactic pentru macroeconomie.
    Până la urmă, dacă s-ar lua toți banii de panseluțe de la toți marii edili, s-ar strânge de-o măslină. Forțele noastre politice și-ar da la oase la infinit pentru proiecte mai mărunte. Opinia publică va fi inflamată, ca de fiecare dată. Vom fi întărâtați unul împotriva altuia. Va da rău geopulitic. Și dacă dacă s-ar ajunge, printr-un miracol, la vreun referendum, o să se pișe pe el, așa cum au făcut și cu precedentul.
    Acum, ca să-mi justific ideea de utopie… ca să se facă 150k locuințe, statul român o să fie căpușat cât pentru 500k locuințe. Și asta nu prea cred ca e posibil, nu-s bani, ar fi prea mult.
    Vîntule, am avut câțiva dintre mafioții tăi pe mână. Veneau la mine cu pipițele să le dau VIP Suite pentru 2-3 ore. I-ai învățat bine p-ăia. Din păcate, câțiva sunt încă la pușcărie. Dacă i-ai fi învățat tu p-ăia să construiască 150k apartamente, în loc sa servească rapandule, nu era mai bine?
    Chiar și-asa, ești un personaj de analizat. N-aveai cum să lipsești din centrul atenției, chiar dacă subiectele tale au multă copilărie în ele. Sunt prea puerile ca să fie adevărate. Auzi, Vîntu utopii… o fi și-asta vreo manevră, dracu’ știe.

  29. CONSTANTIN VIOREL DANUT says

    Distins domn, daca nu sunt indiscret sau impertinent, va adresez urmatoarea intrebare: daca va repugna acest sistem aparut dupa 1990, ca o clasa pestrita, abjecta, fara scrupule, aculturata si exclusivista, care guverneaza si astazi dupa un singur principiu : ,,daca nu noi, atunci cine, daca nu acum, atunci cand?”, ati putea sa sprijiniti Miscarea Meritocrata, Constitutia Meritocratica, Meritocratia participativa, ca alternativa impotriva acestui sistem mafiot?
    Va salut,
    Dan C.

  30. Suzana says

    Titlul incitant al acestei postari promitea si ceva despre: “improductivitatea slava si elita vegetala”. dar SOV a uitat sa mai scrie dece romanii day=u dovada de ‘improdcutivitate slava” lasandu-ma sa ghicesc ca e deoarece sunt betivi! S-a oprit devic dupa “curve”. e ca in ziarele actuale din tara unde titluol nu se potriveste cu continutul articolului.. Ar fi trebuit mai inatai sa screti articolul si la urma sa ii dati un titlu potrivit; nu invers. Ce sa zic de “elita vegetala”? Cred ca numai academicneii mai fac parte din ea, ca parlamentarii actuali nu pot si numiti “elita” nici cu mare ingaduinta. Cand imbatranesc oamenii devina mai “vegetali”, e adevarat. Doar nu vreti sa faca case niste academicieni “vegetali”, nu?

  31. Suzana says

    E o utopie manita sa creeze o perde de fum… asupra adevaratelor scopuri ale lui SOV. In Irlanda au demolat blocuri noi-noute opentru ca nu avea cine sa le ocupe, au construit mai mult decat cerea piata. La noi, daca inchiriezi ieftin asa ceva, ajung rapid in conditia blocurilor din Ferentari: oamenii nu au respect pentru ceva ce ii costa putin si mai ales nu e al lor. In plus; prognozele demogarfice arata a scadere imediata si drastica a populatiei in tara. Va fi compensta de imigratie masiva, dar din Africa sua Asia, deci ei vor avea nevoie de aceste locuinte sociale. Bani vor face numai cei implicati in constructia si mobilarea lor (alta utopie, pentru ca romanii au gusturi ciudate si diferite si vor arunca o mobila aleasa de altul…). Afacerea e buna numai ca paravan pentru credite masive girate de stat..ca au cica colateral pe pamant. care pamant, va fi desigur asigurat de SOV sau altii care il detin, eventual leasat “pe durata de viata a constructiilor”, nu? Ca si casa lui Videanu de la Snagov…Tare sunt curioasa sa citesc detaliile acestui “plan” maret in ianuarie, ca acum SOV cred ca si-a luat concediu.

  32. Catalin says

    Interesanta ideea cu locuintele.

    Domnule Vantu, va propun sa investiti in educatie.

    Eu sunt un informatician de 34 de ani pasionat de ideea formarii de caractere.

    Lucrez in prezent la crearea unei serii de cursuri online gratuite ce te vor invata, pornind de la stadiul de incepator, tot ce trebuie sa faci pentru a-ti gasi de lucru in domeniul IT.

    Eu nu sunt profesor, dar ceea ce este interesant este ca toti profesorii de informatica, daca ar fi suficient de bine pregatiti, s-ar putea angaja in aceasta industrie pentru un salariu de cel putin 2-3 ori mai mare.
    Exista cu siguranta si profesori capabili ce se multumesc cu un venit redus pentru a-si urma pasiunea, dar cred ca sunt foarte putini.

    Propunerea mea consta in crearea unei scoli in Romania axata pe performanta, pe o abordare individuala a elevilor in a-i ajuta sa-si descopere si sa-si urmeze drumul.

  33. Spsk says

    Nu locuintele sunt adevarata problema in Romania, oricum sunt peste necesar si sectorul constructiilor e foarte volatil.
    Vorbiti de revolutie sociala, dar o revolutie nu se poate face fara arme sau fara eroi. Populatia nu are dreptul la arme, fie ca sunt ele reale sau arme sociale-banii, armata a fost redusa aproape la zero. Iar eroii? Cine-i sustine? E imposibil sa rastorni un sistem politic – ca cel pe care-l avem noi in Romania – fara violenta.

    • Cristi says

      Spsk, cred ca ai pierdut subtilitatile acestui ‘program’.

      150.000 de locuinte, in primul rand stimuleaza economia(bani rulati, locuri de munca, materiale, taxe)

      al doilea element este cel social(sau psihologic), pana cand un tanar nu ajunge ‘la casa lui’ si va fi responsabil de propria-i conditie, el nu se va simti scandalizat de acest sistem.

      PS: ma indoiesc ca se poate impune un sistem sustenabil cu arma in mana (nu suntem in Tailanda).