Capitolul 9 – Au montat microfoane și în prezervative

presedinte

Motto:
„Vom pleca cu toții, vom pleca curând,
Nu se știe unde, nu se știe când.”
(În cătușe – Radu Gyr)

Vă avertizam într-un material anterior asupra riscului ca leacul să devină mai rău decât boala. Iată că acest lucru s-a întâmplat. Urmare a valului uriaș de arestări din toate sectoarele de activitate, țara s-a blocat, nimeni nu mai semnează nimic. Funcționari ai statului, salariați în societățile private, oameni de afaceri nu mai au curajul să se întâlnească în public sau în particular, iar atunci când o fac totuși, lasă telefonul în mașină și discută ca niște conspiratori în șoaptă, uitându-se în permanență peste umăr să vadă dacă nu sunt supravegheați.

O atmosferă de teroare și suspiciune generalizată străbate toate paturile sociale. SRI-ul face ravagii; instalează tehnica de monitorizare în lifturi, în closete, în dricuri, în prezervative și sub mesele din cârciumile la modă. Vedem consternați cioclii de la pompele funebre arestați pentru că se interesau să vadă cine a mai murit, curve arestate pentru practică nefiscalizată, alături de miniștri, oameni de afaceri, politicieni, doctori, judecători, procurori, fotbaliști. Toată România intră la pușcărie. Ai impresia că toți românii sunt monitorizați și mai devreme sau mai târziu vor fi anatemizați sau încarcerați în funcție de interesele unuia sau altuia.

Pentru unii dintre voi, plecarea pare singura soluție. Fără locuri de muncă, fără locuințe, fără perspective și hăituiți ori de câte ori încercați o afacere, vă luați lumea în cap.

Cei care ați rămas, vă uitați hlizindu-vă tâmp la televizor ori de câte ori mai este arestat câte unul. Ați umplut rețelele de socializare cu expresii de genul: „În sfârșit, se face justiție!” sau „Ne-am luat țara înapoi!”. Nu vă dați seama că țara pe care chipurile „v-ați luat-o înapoi” vi se prăbușește, la propriu, în cap. Șoselele se crapă umplându-se de gropi pentru că nimeni nu mai semnează un contract de asfaltare, blocurile în care stați arată mai rău decât pușcăriile pentru că nimeni nu mai semnează pentru reabilitarea lor, spitalele în care vă duceți arată ca o destinație finală, nimeni nu mai semnează pentru întreținerea lor. Fluxurile financiare dinspre stat s-au oprit, fluxurile de capital extern de asemenea, oamenii de afaceri locali fie și-au ascuns banii pe afară, fie au falimentat, fie sunt la închisoare; singurii care o duc bine sunt cei din companiile străine – pe ei nu-i întreabă nimeni nimic. Blocaj total, mizerie, sărăcie, teroare securistă, suspiciune, delațiune și pe deasupra și iminența unui război. Iată tabloul complet al României de azi.

În aparență, vi se satisface setea de răzbunare, în realitate, se blochează activitatea economică a statului, se induce pregnant ideea că singuri nu suntem capabili să ne guvernăm. Ne aflăm într-o situație aparent fără ieșire, într-un cerc vicios în care am intrat, manipulați de unii mai șmecheri ca noi. Chiar dacă îl dați jos astăzi pe Ponta, viitorul guvern se va izbi de aceleași probleme: funcționarii vor refuza să mai semneze vreun contract, atât la nivel central, cât și local.

În acest context, singura soluție este ca întreaga clasă politică actuală, în frunte cu domnișoara Iohannis, să decidă restartarea aparatului administrativ, restartarea României, printr-o amnistie generală. O idee deloc populară printre voi, dar absolut necesară.

Nici mie nu-mi place ideea să știu că un Băsescu, un Ghiță sau un Coldea scapă de închisoare, dar păstrarea lucidității este mai importantă decât setea de răzbunare. Schimbarea legii de finanțare a partidelor, crearea Republicii Prezidențiale, lansarea de către stat a unui proiect economic și o amnistie generală sunt soluțiile acestui moment.

Revenind la amnistia generală, iată câteva avantaje:

  1. Deblocarea instanțelor și a parchetelor de un număr uriaș de dosare.
  2. Rezolvă problema supra-aglomerării sistemului penitenciar.
  3. Scad costurile cu întreținerea deținuților.
  4. Se îndreaptă numeroasele erori judiciare făcute de judecători tâmpiți sau de rea-credință.
  5. Dispare teama funcționarului. Aproape toți au câte un schelet în dulap. Printr-o amnistie, scapă de acest schelet, iar spaima prin care a trecut îi va pondera semnificativ lăcomia.
  6. Scăpați de presiune, oamenii de afaceri vor reîncepe să investească în țară, creând noi locuri de muncă și bani la buget.
  7. Politicienii nu vor mai putea fi șantajați cu problemele trecutului și vor începe să se ocupe și de interesele voastre.
  8. Se duce dracului puterea nelegitimă pe care Coldea și ai lui au dobândit-o. Nu vor mai putea șantaja pe nimeni, nu vor mai putea speria pe nimeni cu dosare. Sunt o mulțime de informații compromițătoare despre unii și despre alții pe care dl. Coldea le deține. Așa se explică, de exemplu, de ce a avut tupeul să-i ordone lui Cocoș o plată de 500.000 de euro către Ghiță – știa că banii sunt din șpăgile pe care acesta le-a obținut în afacerea Microsoft și altele. Cu acești bani, Ghiță și Coldea au furat o televiziune finanțând o alta. Acest infractor de drept comun conduce un serviciu de informații, șantajând cu dosare tot ce mișcă în țara asta.

O lege a amnistiei ar face ca acest „domn” să fie cercetat pentru întreaga sa activitate infracțională, pentru că nu ar mai avea cu ce să șantajeze pe nimeni. Nici el și nici stăpânii lui de peste ocean.

Acum înțelegeți motivul real pentru care, atunci când vine vorba de amnistie, sunt activați ofițeri acoperiți din presă. Aceștia au ordin să o descrie ca pe cea mai mare nenorocire pe cale să se întâmple poporului, o nenorocire care contravine flagrant nevoii de răzbunare a fiecăruia dintre voi, nevoie denumită pompos „Justiție Socială”.

Nu vă gândiți că este o pledoarie pro domo.

Printre foarte puținele lucruri de care mă tem nu se află în niciun caz „tubulatura”, așa cum am văzut că îi spuneți mai nou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 129 COMENTARII
  1. Marius Podaru says

    Domnule Vântu, printr-o amnistie generală nu le oferim din nou posibilitatea hoților să fure din nou?

  2. says

    Hi my name is Olivie and I just wanted to drop you a quick note here instead of calling you. I came to your Capitolul 9 – Au montat microfoane si in prezervative page and noticed you could have a lot more visitors. I have found that the key to running a successful website is making sure the visitors you are getting are interested in your niche. There is a company that you can get targeted traffic from and they let you try their service for free for 7 days. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my website. Visit them here: http://garye.co/6y

  3. baba gloaba says

    Imi aminteste de cartile lui Sven Hassel.
    Unde judecatori militari condamnau la spinzuratoare pe banda rulanta, cu mici pauze in care mincau cirnati cu varza zi beau bere.
    Dupa care, buzele lor unsuroase rosteau cu rasflare de bere, condamnarile care …. erau executate pe data pe partea opusa a ulitei.

    Hehehehehe

  4. Cristian says

    Orice pasare pe limba ei moare! Le vine randul tuturor sa raspunda si sa plateasca pentru faptele lor. Eu nu cred ca exista cineva mai presus de Lege indiferent cine este acela, sef de SRI sau patron de televiziune. Le vine randul.

  5. Adrian says

    Acum multi ani…inainte de revolutie am plecat din tara…de-a lungul timpului…scapat de “spalarea la creier” la care fusesem supus si traind in diferite tari ,am asistat de departe la decaderea Romaniei la curioasa si ciudata traiectorie care a urmat saraca noastra natiune…totul facut impotriva tarii..numai smecheri si combinatori (oameni ca tine…) sugand ca vampirii singele Romaniei care acum e pe patul mortii cu perfuzia in mana ,aproape secatuita de vlaga inconjurata de fii ei dragi care care se cearta si se dau in gat unii pe altii ,nepasindule de tara.
    AMNISTIE zici…eu zic ca un mare audit trebuie inceput…sa se ia totul de la zero..de la ora zero…imediat dupa revolutie…cine ..ce ..care si cum a facut….cine a semnat/furat /instrainat activele tarii…averile confiscate si restartarea societatii dupa ce acest proces de constiinta nationala va fii terminat…..Dar Amnistie?? visezi frumos …si imi dau seama ca si tu…ca si cei de teapa ta..traiti in realitatea voastra..si acum ..cand totul se naruie in jur …va cam tataie curul…
    Ce ai zice daca ar fii sa dai 80% din bani inapoi ..si dupa aia da tata ..amnistie…Hmmm…strambi din nas…

  6. doru says

    Treaba cu functionarii carora le este frica sa semneze eventualele contracte este fortata … eu sunt functionar si am curaj sa semnez orice contract atat timp cat toate aspectele ce tin de semnarea lui sunt facute cu buna credinta, in spiritul legii si in interesul cetateanului … problema e ca filozafia asa nu imi permite sa acced vreodata intr o functie care sa impuna semnarea unor contracte pe bani publici de orice natura … in astfel de functii sunt propulsate persoane avirtuoase, cu tinuta de pur sange vasal si verticalitatea viermelui de galbeaza

    • Deformatorul de opinie says

      Sa inteleg ca lucrati la stat. Eu sa fiu seful dumneavoastra si am cateva acte de semnat in care ies ceva comisioane (pentru mine, normal) si sa nu le semnezi, vreti sa stiti ce se intampla?. ZBORI din postul ala. Si cand ai sa auzi ca zbori nu cred ca o sa mai ai verticalitate. Sa ajungi lefegiu de la stat la patron nu cred ca te incanta ideea. Asa ca scuteste-ma cu verticalitatea, este ceva abstract.

  7. ipsum says

    “este o nebunie sa repeti acelasi lucru asteptandu-te la rezultate diferite”

    este absolut amuzant postul dvs. hilar de-a dreptul!
    acelasi moment “zero” s-a vrut in ’89, iar ce se intampla acum nu este decat rezultatul acelui reset sau amnistie, sau cum vreti sa-l numiti. suntem o societate construita pe ilicit.
    serios, vreti sa mai dam o data cartile?

    singuta solutie reala este sa reparam ce am stricat, si daca mananca icre negre cine a mai mancat icre negre, o sa se teama de legea 18 cine s-a mai temut de legea 18..

    n-o sa cred niciodata ca johnny english ajunge sef mi5.. al cui e coldea?

  8. Iuliu Maniu says

    Voua astora “caruntii” degeaba va vopseste cineva parul, ca pana la urma tot va creste si va apar la loc firele albe. Aveti smecheria in sange, veti sta curati ca lacrima fix zero secunde dupa ce veti fi curatati. Veti sari inapoi in aceeasi hazna, declarat mai cinstiti, in realitate doar mai precauti. De acord ca asa zisa justitie se face la comanda, dar hotia premediatata tot la comanda ati facut-o? Amnistia inseamna sa nu dai sansa si altuia nou sa fure. De ce sunteti egoisti? :) Lasati amnistia si ziceti saru’mana ca ati iesit din joc acum doar cu putina puscarica, mai incolo din populism va tranti o lege sa dati inapoi si ce ati furat si ce nu.

  9. Viorel says

    Asa este! Au fost vremuri cand furtul, spaga erau impuse de sistem. Nu cred ca exista functionar, primar, politician din trecut care sa fie curat 100%. Sau vreun privat care sa fi lucrat cu statul. Amnistiatia este solutia pentru a scapa de frana de mana pe care o avem trasa in timp ce incercam sa urcam un deal. Ca asa se pare, am inceput sa urcam. Lipsa ei va insemna ….timp si bani. Cat? Nu stiu. Tot de noi depinde.

  10. man says

    Hai serios e mare problema ca nu are cine asfalta gropile, cred ca mai degraba cinti in struna la mafia care a dat spagi sa I a lucrarile sa poata fura ca drumul mare tara, asa vorbesti de parca ai fi frate cu mafia care a inceput sa intre la zdup….
    Ce avantaje ai măi mafiotule sa pupi picioarele hotilor, spagarilor…

  11. Nelu says

    Nu mai cred nimic atata timp cat toate resursele de interes national sunt vandute pe mana rusilor americani , germani etc . din punctul meu de vedere cartea e jucata ori vom fi la ONU . si U.E. sau , in mana lui Putin ..

  12. Simonetta says

    Interesant ce scrieti. Citesc imediat ce postati altceva. Sunteti incisiv, ironic, la subiect si sigur pe dvs. Am o intrebare ce n-are legatura cu. acest capitol. Cand ati spus ca o treaba buna ar fi investitia in puscarii, nimeni nu v-a luat in seama. A zis Udrea ca vrea schimbare de decor in celula si acum incepe renovarea in penitenciare. Toate le zice zambind, de parca i se intampla cel mai minunat lucru din lume in acest moment si toata viata n-a asteptat decat sa intre si sa iasa din arest, ca sa ne poata zambi cu atata candoare! Nu cumva e zambetul sigurantei ca nu va face puscarie? Aveti grija de sanatatea dvs. si o primavara super, va urez cu drag! Simonetta

  13. Alex says

    Nu, nu merge asa. O amnistie ar da pur si simplu mesajul ca poti sa furi la liber, esti indispensabil statului. Eu inteleg ca doar neispravitii mai ajung in guvern. In primul rand, slujba e facuta in asa fel incat sa te oblige sa furi. Plecand de la salariu: se presupune ca esti in elita tarii dar castigi 5000 ron pe luna. Salariu de corporatist sub mediu. Un inceput ar fi sa facem cei 5,000 ron 10,000 eur. Asa macar, oameni pregatiti ar putea accepta pozitia respectiva.