Capitolul 17 – Politicul – între ideologie și kilul de ulei

deputati-vot1

Motto:
“Toate femeile sunt curve, cu excepția soției domnului Rus”
Napoleon

La începutul postărilor mele de pe blog, vă atrăgeam atenția asupra puterii nelegitime care s-a instaurat în România. Iată că faptele care s-au petrecut de atunci m-au confirmat cu supramăsură, obligându-i chiar și pe contestatarii mei să admită acest fapt, evident, fără să mă citeze.

Cu vreo trei luni în urmă, vă semnalam că se încearcă impunerea Republicii Prezidențiale pe ușa din dos, fără nici un element de control constituțional. Iată că acum, Deutsche Welle face exact aceeași afirmație, bazată nu doar pe analiză, ci și pe informații. Dacă pe 20 martie, când am publicat „The One”, acoperiții lui Coldea m-au înjurat pe unde au putut, după ei luându-se și câțiva proști congenitali, astăzi acest lucru a devenit atât de evident încât un neuron să-ți funcționeze și tot îți dai seama.

Vina pentru această stare de fapt o poartă în mare parte parlamentarii, care din slugărnicie, de frică sau din prostie, lasă ca aceste lucruri să se întâmple. Spre deosebire de alte zone, numărul ofițerilor acoperiți din Parlamentul României nu este chiar atât de mare, în ciuda faptului că Ilie Sârbu se bătea pe burtă cu Maior sau Zgonea, își bea aproape zilnic cafeluța cu generalul Coldea, așa că, dacă nu ar exista dosarele penale, influența S.R.I.-ului ar fi mult mai mică.

Cei câțiva lideri de partid care sunt ofițeri activi ai acestui serviciu sau ai S.I.E. (vezi cazul Ponta), nu ar putea face din Parlamentul României o instituție neputincioasă. Toate acestea se întâmplă urmare a faptului că parlamentarii noștri, în loc să se preocupe de binele celor care i-au trimis acolo, se preocupă de plata datoriilor către finanțatorii campaniilor electorale și de îmbogățirea rapidă a lor și a neamurilor lor. Această preocupare a generat vagoane de dosare penale, dosare care au transformat această instituție în pepiniera penitenciarelor țării. Cea mai puternică instituție a statului a devenit astfel o sucursală a S.R.I.-ului, iar parlamentarii – prestatori de servicii ai acestuia.

Dacă bârfele din piață sunt reale, atunci tabloul arată cam așa:

1. Victor Ponta – ofițer sub acoperire S.I.E.
2. Gabriel Oprea – ofițer sub acoperire S.R.I.
3. Vasile Blaga – ofițer sub acoperire S.R.I.
4. Ilie Sârbu – ofițer sub acoperire S.R.I.
5. Valeriu Zgonea – ofițer sub acoperire S.R.I.
6. Ioan Rus – ofițer sub acoperire S.R.I.

I-am enumerat doar pe cei mai importanți membri ai clasei politice, pentru a vă face o idee vis-a-vis de “importanța” votului vostru, de modul grosolan în care sunteți manipulați, fiind făcuți să credeți că votul vostru contează, că și voi aveți un cuvânt de spus. În realitate, așa cum v-am semnalat, ei vă definesc ca fiind „pulimea” și mai nou, din câte ați văzut, „golani” și „curve”. Nici măcar un derbedeu ca mine (mă alint acum), nu și-a permis să gândească vreodată în termenii ăștia despre mamele copiilor ai căror tați își ucid visele și își rod sănătatea pentru a trimite un ban celor de acasă. Știindu-se protejați de „prăvălia” căreia îi aparțin, acești avortoni își permit să vă scuipe în cap la ora de maximă audiență fără nici un pic de jenă. Dacă cei de la Antena 3 n-ar fi intervenit, cu duritate maximă, afirmațiile tembelului ar fi trecut neobservate, înscriindu-se în seria de insulte la care sunteți supuși zilnic de către puterea nelegitimă a generalului Coldea, putere susținută în interes propriu de stăpânii acestuia de peste mări și țări.

Dincolo de dosarele pe care le-a făcut în calitatea sa de șef al poliției politice a lui Traian Băsescu și mai nou a lui Klaus Iohannis, lui Coldea îi este extrem de simplu să conducă pe toți, urmare a lipsei oricărei ideologii a partidelor politice. „Totalitatea ideilor și concepțiilor filozofice, morale, religioase etc, care reflectă într-o formă teoretică interesele și aspirațiile unor categorii într-o anumită epocă”. Aceasta este definiția din DEX al termenului și asta lipsește cu desăvârșire partidelor de azi. În lipsa unei ideologii, un partid politic nu este altceva decât o gașcă mânată de interese materiale și care trebuie să dea „șpagă” pentru a fi aleasă de electorat. Banii din șpaga electorală fiind negri, întreg procesul de vot este o mascaradă care îi transformă pe cei ce o acceptă în infractori de drept comun, rezultatul fiind acela că niște hoți își trimit în Parlament pe hoții de rang superior.

Dinu Patriciu și Ion Iliescu au fost printre puținii care au înțeles asta și au creat, pe lângă partidele lor, două fundații care aveau drept scop formarea unor ideologii a formațiunilor lor politice: „Institutul de Studii Liberale”, respectiv „Institutul de Studii Social Democrate”.

Din nefericire, vizionarismul celor doi a fost iute îngropat de lipsa de gândire a liderilor ce au urmat. Idioții ăștia n-au înțeles că o idee generoasă valorează infinit mai mult decât o pungă cu zahăr și un kilogram de ulei, că o idee se naște într-un centru de gestație precum acele institute și se dezvoltă pe măsură ce capătă adepți. Un partid înarmat cu ideologie proprie nu mai poate fi coordonat de ofițeri sub acoperire, nu mai trebuie să-și mituiască alegătorii, nu mai trebuie să apeleze la bani negri pentru campanii. Grosul banilor vor veni de la cei ce vor adera la ideologia acestuia și restul de la stat.

Evident că va fi un proces de durată, dar el se poate produce numai dacă cineva îl inițiază. Stupiditatea aia cu „România lucrului bine făcut” va fi înlocuită cu o ideologie clară acceptată sau respinsă – în funcție de generozitatea și realismul ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 16 COMENTARII
  1. says

    Cand batul cu care esti batut este facut de tine si TU -L
    pusasi in mana ce te altoieste, prost sa fi ,de nu-ti faci
    unul mai mare, bineanteles,daca reusesti sa te trezesti
    DIN SOMNUL CEL DE MOARTE ( se poate?) Eu nu cunosc.
    Poate doar Dumnezeu .Asteptati!

  2. ada says

    Nu cred ca un tembel ca Rus este ofiter acoperit. Asa ceva nu cred ca ar rezista in structura, este un idiot cu o rautate maxima. Este agent, asta da, mai cred. Unul foate prost insa. Respet pentru parerile expuse cu toate ca nu va simpatizez deloc.

  3. San2 says

    Mergi inainte golanasule (te alint). Au incercat sa te anihileze in haita. Ti-a ramas insa un cap bun pe umeri si o inima puternica. Intotdeauna o combinatie formidabila

  4. Titulescu says

    Sefu de blog, daca nu e cu suparare cam cita spaga ati “impins” pentru Rudel boxatu’ de a luat 3 ani cu executare ca mi se pare cam “multisori”. Calculul se facu pe zile sau pe ani ? Nu de oftica la cit a luat dar vrusei de intrebai daca era mai bine sa-l puneti pe-acolo prin beci la vila dvs., poate era mai ieftin pentru statul roman. Sanatate in rest ca e mai buna decit toate !

  5. Sebastian says

    “Toate femeile sunt curve, in afara de mama si sora. Dar sa nu uitam ca si ele sunt femei.” Napoleon
    Totusi, femeia e cea mai frumoasa fiinta de pe Pamant.

  6. says

    * Eu te banuiesc ca si tu ai facut parte dintró categorie ca acestia.Acuma cred ca ne poti spune.Altfel nu ai fi fost decat sluga vreunuia caruia i-ai luat ‘proumbul’de pe foc si te-a dat de pamant…In rest,sa auzim de bine… *

  7. liberalul says

    Problema adevarata este data de ultima afirmatie ca cineva trebuie sa initieze procesul.
    Mereu asteptam de la altcineva si ne trezim ca procesul e initiat de securisti.
    Nu stiu daca sunteti liberal sau socialist e mai putin important,stiu ca aveti in schimb si banii si inteligenta sa initiati acest proces daca nu personal macar prin altcineva,ce mai asteptati?
    Macar unul din cele 2 institute de studii de ideologie liberala sau de stanga si tot ar fi un inceput.

  8. Qu says

    Cine traieste cu impresia ca alergerile conteaza, traieste intr-o lume total virtuala. Alegerea, inclusiv si mai ales in democratia americana, inseamna a alege intre….o singura optiune prezentata sub diverse forme. A alege intre partide sau presedinti este exemplul concret de pseudo-alegere.
    Pentru cine are neuronul mai adormit…e ca si cum ai alege intre a fi executat prin spanzurare sau prin electrocutare. Ai de ales, ca-i democratie si chiar ai impresia ca conteaza ce-ai ales…dar rezultatul e tot ala: treci pe lumea aialalta.

  9. Name says

    Noi suntem cetateni ai lumii intr-o epoca absurda, insa acest cap al nostru, nenorocitul de cap al generatiei noastre macar, acesta nu poate fi absurd.Se crede azi ca natiunea este un lucru artificial.Faci cu ea ce vrei: o formezi, o desfaci, o transformi.Dar sufletul omenesc, care e la baza ei, nu se poate crea prin ordin; sufletul omenesc este un lucru extrem de delicat, caruia ii poti da sugestii.Va veni vremea cand cei care au crezut ca au ingenunchiat sufletul, or sa aiba surpriza ca nu au reusit deloc.Si atuncea, mirarea lor se va transforma in cadere, in deziluzia banditului care desface sacul furat si gaseste in el ”nimic”, intrucat popoarele ca si indivizii sunt lucruri misterioase.Vorbele goale si clevetirea prosteasca fac rau neamului romanesc!

  10. Titulescu says

    In beatitudinea maretiei sale, Rus, si-a dat cu tesla in outele alea mici. De fapt declaratia sa vine din mediul in care traieste, familie de curve si politice si regulate zilnic. Unde nu-i minte nici D-zeu nu cere….dar sa ma exprim in direct, se pare ca nu vrea sa fie in directia dictata de Coldea si automat s-a cerut afara iar traducerea din germana a iesit prost, ceva amestecat cu golani si curve…ideile scrise trebuie reluate intr-un cadru mai “larg” si insista, merita, macar pentru ce-i care stiu sa citeasca printre rinduri…

    • Qu says

      Mai grav decat declaratia este ca are dreptate.
      Se alege praful de majoritatea copiilor ai caror parinti au plecat in afara la munca. Asta-i problema esentiala…nu ce a declarat ala.