Capitolul 61 – Ultimul an de pace, primul an de război – partea a I-a

pace-razboi

Vine o vreme când un om inteligent recunoaște și își acceptă eșecul. Același lucru trebuie să-l facă și un popor inteligent. Chiar dacă, în ultima vreme, nația asta n-a prea excelat în domeniu, a venit momentul să recunoască și să accepte falimentul total al tipului de democrație pe care a încercat să-l implementeze. Costurile plătite au fost imensele rezultate catastrofale obținute. Despre costuri și rezultate v-am vorbit într-o expunere sumară postată, acum ceva vreme, tot în acest spațiu. V-am arătat acolo starea reală a economiei, rămasă fără sistem financiar, fabrici, uzine, zăcăminte, păduri, pământuri, forță de muncă, infrastructură de toate tipurile (rutieră, navală, căi ferate, distribuții, stocare), cercetare. V-am arătat situația deplorabilă a sistemului de învățământ și medical, dar ce n-am dezvoltat acolo este mult mai grav decât toate costurile plătite la un loc – degradarea majoră a factorului uman. Imbecilizat, abrutizat, dezumanizat, deprofesionalizat. După 28 de ani de implementare a democrației, am ajuns să ne sfâșiem unii pe alții ca niște haite sălbatice și înfometate de câini.

A venit momentul să recunoaștem, generație, că avem nevoie de un șef autentic, șef pe care actuala societate românească n-a fost și nu este capabilă să-l ofere. Acest șef trebuie să fie inteligent, vizionar, educat în spiritul valorilor umaniste, respectat de comunitatea internațională și cu dragoste de țară și de tine, generație, iar tu ești obligată să-l identifici și să-l impui, oferindu-i întreaga putere a statului. Dacă vei decide că vrei în continuare republică, uită de Iohannis, un molâu fără caracter, fără educație, fără ca măcar un sfert de idee să-i străbată țeasta. Timp de trei ani n-a făcut absolut nimic pentru România. A reînnoit cotractul de vasalitate cu SUA semnat de hahalera aia de Băsescu, s-a plimbat pe banii tăi, și-a făcut concediul pe banii tăi și s-a dat de ceasul morții pentru a-și asigura un nou mandat. De asemenea, uitați de Dragnea, un țărănuș incult, fără caracter, un laș care, neinstruit fiind, n-a aflat că unui laș îi poți lua tot, începând cu averea și terminând cu libertatea. Singurul lucru pe care nu i-l poți lua unui laș este frica. Pe asta o va păstra până la sfârșitul vieții lui. Un personaj la fel de trist este și saltimbancul ăla de Ludovic Orban. Croit după același tipar moral și intelectual ca și ceilalți doi, băiatul ăsta e la fel de semnificativ în plan social și politic ca o balegă de capră.

Dacă vei opta pentru monarhie, va trebui să impui un rege care nu doar s-a născut rege, ci a și învățat a fi. Din această perspectivă, cu toată simpatia pe care o port tânărului principe Nicolae, nu cred că a învățat a fi rege. El mai trebui să-și facă ucenicia la o curte regală aflată în exercițiu și abia apoi i se poate încredința coroana. Până atunci, aș oferi-o unui prinț de tipul prințului Charles, asigurându-mă că succesiunea îl va aduce pe tron pe principele Nicolae.

Atât republica prezidențială cât și monarhia prezintă avantaje și dezavantaje. Este treaba ta,  generație, să cântărești și să iei o decizie. Uită de povestea cu democrația, ea este tot atât de adevărată pe cât este și povestea lui Moș Crăciun.

Puterile unui stat sunt doar niște instrumente care trebuie puse sub comandă unică. Dacă doi indivizi merg pe stradă, unul trebuie să conducă. Într-o țară cu 20 de milioane de oameni cine conduce? Voi chiar credeți că poate exista o separație a puterilor unui stat, că un stat are voie să cânte pe milioane de voci? Uite la ce a condus acest mod de a gândi pentru țara noastră. Unde credeți că acestă poveste s-a transformat cu adevărat în realitate?

În America,  JF Kennedy și-a numit fratele procuror general. În Germania, un ministru al Justiției a destituit în cinci minute procurorul general care și-a permis să emită o observație critică la adresa unei decizii politice. Într-un material anterior ți-am făcut cunoștință cu niște elemente din teoria guvernării unui stat. Acolo ți-am arătat că sistemul de guvernare democratic (la început sugerat, apoi impus de marile puteri), adoptat de politicienii noștri, a avut drept scop generarea în rândul populației a unui sentiment de satisfacție la ideea că ea este cea care decide. Zeci de teoreticieni, de analiști și de intelectuali s-au aruncat pe creasta acestui val, făcând tot ceea ce le-a stat în putință să dea consistență și direcție acestui basm de adormit pulimea. Așa a apărut noul limbaj de lemn al imbecililor sau al ticăloșilor de azi – stat democratic, stat de drept, separația puterilor, mediator între puterile statului, independența justiției, etc.

Iată, generație, cum funcționează în realitate „democrațiile consolidate” atât de lăudate în toate intervențiile publice ale liderilor de opinie din România.

Miliardarii acelor state au relații stabilite, cu mult timp în urmă, cu toate partidele politice. Aproape toți politicienii relevanți ai acestor partide sunt pe statele lor de plată și le execută fără crâcnire ordinele. La toate comenzile pe care le dă statul în economie, miliardarii al căror partid a câștigat guvernarea își iau 70%, iar cei al căror partid a ajuns în opoziție 30%. În cazul coalițiilor, prorata în funcție de procentajul electoral. Dincolo de comenzile guvernamentale, cu cât un stat este mai puternic, cu atât poate obține pentru miliardarii finanțatori tot felul de avantaje pe plan extern, fie prin negocieri, fie prin dictat. Vezi sumele uriașe atrase de Trump în favoarea industriașilor din zona complexului economic-militar american.

Dincolo de bani, acești miliardari mai au o pârghie extraordinară care îi ajută să mențină controlul asupra oricărui guvern – numărul uriaș de salariați care pot provoca în orice moment o criză politică, economică, socială sau chiar o răsturnare de Guvern. Iată deci, generație, ce înseamnă „democrație consolidată”, o teribilă bătaie de joc la adresa conceptului de putere a poporului. Te întrebi cum funcționează statul în condițiile astea? Simplu, miliardarii ăștia n-au ajuns întâmplător acolo, au creier și au înțeles că au nevoie de un șef autentic care să conducă și să arbitreze rivalitățile dintre ei, fie el premier ca în cazul Angliei, Germaniei, etc., fie președinte ca în cazul frântei Americi. Acesta este adevăratul control al puterilor în stat și ambele puteri, atât cea politică, cât și cea economică, respectă cu sfințenie statul care le hrănește.

Vezi așa ceva în România, generație? Ție ți se servește o tâmpenie denumită democrație, în care miliardarii sunt trimiși la pușcărie, afacerile le sunt distruse, salariații trimiși peste hotare, în care politicienii care n-au apucat să intre slugi pe la vreo „democrație consolidată” sunt discreditați sau arestați și ei, statul e o paragină, poporul o ruină, iar tu, năucită, fără țel, fără cauză și fără vreun pic de entuziasm.

#

Băi clasă politică, este pentru a doua oară când mă adresez ție. Prima oară, când te-am sfătuit să investești în pușcării, ca să-ți fie bine când ai să ajungi pe aici. N-ai făcut-o și acum faci scandal că-i nașpa în zonă.

Acum îți mai dau un sfat, pe care sper să-l urmezi:

În loc să te miști ca proasta în poală cu punerea la plată a judecătorului care greșește (nu pot fi suspectat ca aș fi un fan al judecătorilor, dar cum să pui un judecător care greșește în situația de a-și pierde casa? Există destule sancțiuni pe care i le poți administra, de la reducerea masivă a lefei, la degradarea profesională sau chiar la excluderea din magistratură. Cum va mai da el o soluție într-un dosar economic sau penal cu o compensația economică, având această sabie a lui Damocles deasupra capului?), poți rezolva extrem de simplu problema abuzurilor din justiție readucând serviciile de informații sub controlul statului român. Așa cum pe vremuri aceste servicii erau masiv KGB-izate, iar lui Costin Georgescu, cel care a început procesul de de-KGB-izare, și lui Radu Timofte, cel care l-a continuat, le-au trebuit aproape 10 ani și nu cred că l-au terminat în întregime, tot așa trebuie început acum un proces de de-americanizare a acestor servicii, în special a SRI-ului, unde americanii au recrutat cât au avut chef. Unii din naivitate, alții din oportunism, ofițerii au marșat la retorica de doi bani cu instaurarea democrației și a statului de drept și, fără să-și dea seama, au distrus tocmai ceea ce trebuiau să apere – unitatea și securitatea poporului român.

Nu Coldea și Kovesi au gândit strategia de distrugere a acestei țări. Nici măcar Băsescu. Ei au fost doar niște unelte folosite de „partenerii noștri strategici” și răsplătite cu imunitate, în cazul Kovesi, și cu imunitate și păstrarea a ceea ce au reușit să fure, în cazul lui Coldea, Maior și Băsescu. Din momentul în care vei reuși să recuperezi serviciile în favoarea statului român, poți începe să reconstruiești și să te reconstruiești. Serviciile de informații nu-și vor retrage oamenii din punctele cheie ale statului și nici nu-i vor deconspira. Nu-i retrag pentru că au nevoie și nu-i deconspiră pentru că, prin regulamentul lor de funcționare, n-au voie. Asta poate fi tacit acceptată, doar dacă ele sunt sub controlul strict al țării, nu sub controlul unei puteri străine care are tot interesul să distrugă tot ce n-a putut sau n-a mai avut nevoie să corupă. Cu speranța că ai înțeles corect ce ți-am scris, îți doresc și ție un an mai bun, băi clasă politică.

Topuri subiective

Întorcându-mă la tine, generație, îți voi arăta prin aceste topuri care cred eu că sunt lucrurile asupra cărora ar trebui să te apleci și îți voi argumenta și de ce cred că ar trebui s-o faci.

  1. Talk-show

Generație, între 1990-2012 în România au fost trei mari moderatori de talk-show-uri: Iosif Sava cu niște show-uri absolut superbe, pline de eleganță, de cultură și de caracter, Mihai Tatulici – un produs al jurnalismului din perioada comunistă, un cinic sentimental și excesiv de inteligent, care a reușit să creeze în jurul acestui talk prima televiziune privată din țară – Tele 7 abc. A urmat apoi, regele talk-show-ului din acea perioadă, Marius Tucă, un moderator care prin calitatea formidabilă a prestației jurnalistice schimba miniștri, dărâma guverne, decidea soarta alegerilor. Odată cu apariția televiziunilor de știri, o nouă generație de moderatori a inundat piața TV. Mult sub nivelul cultural și profesional al celor trei, noua generație a încercat să suplinească aceste carențe prin agresivitate și intoleranță, transformându-și emisiunile în câmpuri de luptă unde, prin călcarea în picioare a tot ce era opinie contrară sau personaj neagreat, s-au transformat din jurnaliști în partizani ai unor interese personale, patronale sau politice. În acest peisaj, singurul talk echilibrat, obiectiv și care are respect pentru jurnalismul de calitate, este cel de pe TVR1, moderat de Ionuț Cristache.

  1. Gazetari

După revoluție a fost o explozie a presei scrise. Tirajele erau uriașe, populația ahtiată după informații și cu un respect uriaș pentru cuvântul scris, iar gazetarii de atunci cu un entuziasm pe care doar credința că tu poți să decizi, să construiești, să modelezi atât țara cât și propria-ți viață ți-l poate da. Tehnologia, lipsa unui sistem de distribuție, apariția televiziunilor de știri, au făcut ca presa scrisă să devină o bijuterie rară pe care doar câțiva nostalgici se încăpățânează s-o șlefuiască încă, cu niște eforturi și sacrificiii pe care tu, generație a smartphone-ului, a tabletei și a laptop-ului, nu ai cum să le înțelegi. Ei merită să fie cunoscuți și respectați de tine pentru că au mai rămas puțini, știu cu adevărat meserie și au un cult pentru informarea corectă a celor care îi citesc sau care îi urmăresc în diverse emisiuni televizate. Oamenii ăștia sunt doar partizanii unei prese autentice și se reprezintă pe ei înșiși, nu pe vreun patron sau formațiune politică. Sunt oameni în a căror informații merită să crezi, iar atunci când comentează sau analizează un eveniment, o fac cu sinceritate. Poți fi în acord sau în dezacord cu modul în care gândesc, dar nu-i suspecta de incultură, prostie, manipulare sau lașitate. Iată, generație, și topul subiectiv al acestei bresle:

  1. Sorin Roșca Stănescu, Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Ion Cristoiu, Doru Bușcu;
  2. Liviu Avram, Dan Andronic;
  3. Ioana Dogioiu, Răzvan Savaliuc, Dan Tăpălagă.

Pe Dan Tăpălagă l-am trecut ultimul pentru că mi-e tare antipatic.

După cum ai văzut, generație, pe CT Popescu nu l-am menționat deloc, în ciuda uriașului său talent de publicist și comentator. N-am făcut-o pentru că în anul care a trecut m-a dezamăgit înfiorător, când am văzut că el nu se mai reprezintă pe sine, chinuindu-se să se autoconvingă de ideile pe care le lansa în spațiul public și din care, sunt convins, nu credea o iotă. Sper din toată inima că anul acesta să-l regăsesc pe sclipitorul jurnalist care timp de mai bine de 10 ani a dat ora exactă pentru conștiința acestei nații.

  1. Analiști, comentatori

Prin capacitatea de a analiza din varii perspective un eveniment, prin capacitatea de a comunica cu multă claritate concluziile pe care le-au tras în urma acestei analize, oamenii ăștia te ajută, generație, să înțelegi mai bine evenimentele interne și externe pe care le trăiești. Chiar daca nu ești de acord cu concluziile, analizele lor te vor învăța să gândești și să-ți iei informații de la surse calificate. Cei pe care i-am selectat pentru acest top sunt persoane cu un nivel intelectual și cultural mult peste medie și au un excelent nivel de informare vizavi de zonele pe care le abordează.

Evenimente externe

  1. Cristian Unteanu;
  2. Dan Dungaciu;
  3. Iulian Fota;
  4. Iulian Chifu;
  5. Generalul Constantin Degeratu.

Eveniment interne

  1. Cristina Pârvulescu, Alina Mungiu Pippidi, Stelian Tănase;
  2. Bogdan Chirieac, Sorin Roșca Stănescu, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu;
  3. Traian Băsescu (sper ca primele locuri nu fie ofensate de alăturare, dar ăsta e singurul lucru la care chiar se pricepe, fără a avea însă nivelul intelectual și cultural al celor de mai sus).
  1. Politicieni

Ne place sau nu, ei sunt cei care astăzi trebuie să găsească soluțiile pentru a recupera suveranitatea statului român. Până în momentul în care generația ta va avea inteligența și tăria să impună o altă formă de guvernământ, va trebui să te încrezi în câțiva dintre cei care n-au fost încă descăpățânați de „minunații noștri parteneri strategici”:

  1. Călin Popescu Tăriceanu;
  2. Cristian Diaconescu;
  3. Șerban Nicolae, Cătălin Ivan;
  4. Titus Corlățean;
  5. Claudiu Manda.

Preferatul meu rămâne în continuare Adrian Năstase, un om cu o capacitate de a înțelege și de a acționa cum țara asta nu cred că va mai da atât de curând. Din nefericire pentru voi toți, a fost tras pe linia moartă.

  1. Miniștri

Este inutil să-ți spun, generație, cât de mult contează pentru o țară calitatea miniștrilor ei. Cabinetul condus de Tudose este un cabinet mediocru, lipsit de viziune proprie și de entuziasm. În ciuda acestor fapte, el reușește totuși să mențină statul în stare de funcționare, iar atunci când este cazul este capabil să ofere momente de excepționalitate așa cum au fost cele ocazionate de funeraliile Regelui Mihai.

  1. Petru Daea;
  2. Tudorel Toader;
  3. Teodor Meleșcanu.

La polul opus se află zevzecul ăla de la Educație și catastrofa aia de la Mediu, care n-a înțeles că rolul ei principal este acela de a proteja și apăra toate formele de viață care locuiesc împreună cu noi pe acest pământ. Decizia de a împușca urșii în loc de a găsi soluții să-i hrănească, arată nivelul de inteligență și umanitate a acestei femei.

  1. Iluminații

Am lăsat la urmă o categorie extrem de îngustă, cea a elitelor intelectuale din zona umanistică. Oameni înzestrați cu un instinct infailibil în decantarea ticăloșiei și în găsirea binelui și a frumosului din oameni, fapte, întâmplări. Ca și la celelalte categorii, am ales dintre personalitățile care s-au manifestat într-o formă sau alta în spațiul public suficient de frecvent încât să poată genera curente sau idei în rândul societății. Dincolo de ei am văzut și alte personalități fermecătoare, pline de entuziasm și doldora de carte, care au avut din nefericire apariții meteorice în lumina reflectoarelor. Un exemplu în acest sens fiind încântătorul Radu Varia, adus pentru o fracțiune de secundă în mințile voastre de Rareș Bogdan, într-o noapte de sfârșit de an.

Și acum iată topul meu subiectiv în domeniu:

  1. Andrei Pleșu, Răzvan Theodorescu, Eugen Simion;
  2. Horia Patapievici, Mircea Dinescu, Dinu Săraru;
  3. Doru Bușcu, Costi Rogozanu.

Am încercat în acest material să-ți arăt cu ce avere spirituală ai intrat în noul an, care trebuie să-ți fie reperele morale și intelectuale în jurul cărora să-ți construiești propria personalitate și propriile decizii. Ți-am arătat de asemenea că nu te poți bizui pe un Iohannis căzut în cap și în adulație de sine, pe un Dragnea prea laș pentru a exercita puterea sau pe un Orban care în loc să vină cu un proiect de țară demn de un partid ca PNL-ul, țopăie ca o maimuță beată în fața Guvernului României. Ți-am arătat că tipul de democrație practicată în România a dat faliment.

Se apropie timpul când va trebui să preiei puterea. Prin orice mijloace.

La mulți ani luminoși,  băi generație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 29 COMENTARII
  1. says

    Diferente si asemanari intre Democratie si Moș Crăciun:
    Democratia e oarecum albasta, Moș Crăciun e oarecum rosu. Ambele-s povesti de imblanzit copiii.

  2. popescu says

    Nu ai ce sa faci cu cei insirati! Poate 3-4 din ei sa fie utilizabili pentru tara, deoarece ceilalti sint neo-marxisti progresisti, agrenati in construirea statului mondial, ca despre asta este vorba si la asta te uiti.

    https://www.worldgovernmentsummit.org/

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4190322/Tech-billionaires-building-boltholes-New-Zealand.html

    https://m8y1.wordpress.com/2016/06/21/cia-chef-michael-hayden-erwartet-buergerkrieg-in-deutschland/

    http://evz.ro/austria-teroare-viena-fapta.html

    https://www.activenews.ro/externe/Corectitudine-politica-Facebook-a-retras-un-videoclip-anti-imigranti-filmat-la-Viena.-La-cateva-ore-un-afgan-a-injunghiat-o-familie-in-parcul-Prater-149706

    La finele lunii trecute, Angela Merkel, al cărei partid se străduiește să formeze un nou guvern, a admis, măcar pe jumătate, că în urma politicii Berlinului de a deschide larg ușa refugiaților, în Germania există așa numitele ”no-go zones”. Zone în care s-au stabilit comunități masive de migranți și care, în esență, au propriile reguli, aflate în opoziție cu legile statului și în care autoritățile care trebuie să aplice legea evită să meargă.

    https://www.activenews.ro/externe/Se-intampla-la-Paris-%E2%80%9EOrasul-Luminilor-Imigranti-din-Sri-Lanka-si-au-scalpat-un-compatriot-si-i-au-taiat-o-mana-intr-un-restaurant-parizian-149699

    http://ortodoxinfo.ro/2018/03/06/infricosator-generatia-y-tineri-americani-sub-36-de-ani-sprijina-socialismul-si-comunismul-intrebare-fundamentala-sunteti-siguri-ca-stiti-ce-aia-liberalism-social-democratie-socialism-sau-co/

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/%E2%80%9EGay-e-ok-Aripa-de-tineret-a-PSD-isi-doreste-%E2%80%9Elansarea-unei-dezbateri-nationale-privind-recunoasterea-drepturilor-comunitatii-LGBT-.-Tinerii-PSD-isti-isi-mai-doresc-si-legalizarea-drogurilor-usoare-si-a-prostitutiei-149661

    Romanii sint globalisti, multi fara sa stie, deoarece ei sint patrioti vestici si atunci cred ca orice este sau vine din vest e super! Sa ne mai gindim 2 minute. In 45, la tara, traiau 81%. Aveam 133007 intelectuali, in anii 30. Vin anii 50 si toti sint distrusi. Dupa, vin unii si dau bani pt industrializare. Se distrug atit satele cit si orasele in haosul social si demografic care a urmat. Se ridica o pseudo elita din oameni, fara trecut. Sah si mat! Nu ai cum sa te mai ridici decit printr-un miracol si daca este miracol nu-l poti descrie, conditiona, provoca etc.
    Nu ai romani suficienti! Cei de astazi, nu au nici un fel de atasament fata de tara si natia lor. Prin ce s-a facut in perioada 50-70 s-a sters constiinta nationala a multor romani, iar f multi nici n-au apucat sa-si dezvolte asa ceva. Taranimea scoasa din sate este un zero barat pentru tara si se vede asta cu ochiul liber. Dupa cum vezi, elita mondialista stie f bine sa speculeze slabiciunile acestora si intreaga propaganda anti-romaneasca este axata pe ele.
    Romanii noi nu stiu de capul lor, nu au identitate si nici macar o scara a valorilor. Trebuie sa vina cineva care sa le explice despre ce este vorba. Problema este ca nu mai sint in stare sa asculte si nici sa inteleaga. Invatamintul vestic, axat pe teoria lui Wundt si-a facut efectul, provocind aparitia de timpiti pa banda rulanta, asa ca si in vest. E ceva f greu, o situatie aproape imposibil de schimbat, pentru ca distrugerile sint f mari. Singurul care putea remedia ceva, pentru ca timpul permitea, a fost Ceausescu, dar el a fost doar o marioneta, care n-a stiut ce se intimpla si nici ce are de facut. El s-a ocupta cu cosurile de fum. A crezut ca asta ne salveaza. Era tot de la tara si a facut exact ce fac toti de aceasta provenienta: nimic util!

  3. victor says

    Excelenta, citind articolul ma gandeam ca este unul din articolele reusite ale blogului, nesufocate de ipocrizie. Apoi au aparut topurile si m-am repezit la dulapul cu calmante ca sa ies din colaps. Toata floarea cea vestita a sinistrei antena 3, laolalta cu condamnati si judecati. Serban Nicolae?????????!!! Daea? Pfffff. Maestre, ati pierdut pare-se contactul cu agricultura romaneasca. Tudorel??? Ar trebui sa va hotarati odata, e bun sau rau?Eu m-am hotarat…

  4. Ionel Vrinceanu says

    Nu prea sunt de acord cu exemplele de politicieni si ministrii pe care le recomanzi, bunul simt si observatiile personale ma fac sa cred ca singurul care face ceva din proprie initiativa este Daea, in nevinovatia lui chiar crede in ceea ce spune. Cu ce nu sunt de acord 100%, este afirmatia despre Ludovic Orban. Si asta, deoarece caprele nu produc balega. Balega este un pic prea generoasa pentru personaj. Caprele produc cacareze. As dori sa rectifici acest aspect.

  5. Florentin says

    ….”tu nu esti prost fac acest comentariu inainte sa citesc tot comentariul si vreau sa stii ca nu sun unul din pacaliti FNI ce zici fac si rime,am avut minte si am scos banii la timp,de fapt nu eu am depus la tine am avut o prietena care era mai “proasta”..:)…dar nu despre asta vreau sa vb,te admir pentru capacitatea ta mentala,probabil esti un economist de marca…probabil,…esti mai mult “marketer”…ideile nu sunt rele dar asocierea ta cu infractorul ma face sa te vad un Iuda al sistemului economic,si un mare tradator ,tu nu esti roman,daca ai fi fost ne-ai fi ajutat …….nu ai fi participat la jocurile unor jeguri politice…tu mare economist si om de afceri…am un proiect sa te scot la lumina daca te intereseaza trimite un email…si un sfat nu mai filozofa …inca lumea nu te-a uitat.”…:)

  6. eddu says

    despre ce fel de lideri noi vorbim?
    Nici un om cu bun simt si educatie macar,nu ar mai accepta puterea in ziua de azi.
    pt ce?
    Piata pute,cine vrea mizeria asta?
    Carnea insulta spiritul,hotia rade in nas loialitatii.<>: viata noastra este orfana de amadoua.

    #gratiere

  7. DREAPTACZC says

    Sorin Ovidiu este prin esenta lui un mic dictator! Democratia este de fapt , si aici are dreptate, cea mai perfida forma de dictatura mascata! Puterea intr-o democratie o detin cei care nu se vad si care trag sforile de asa natura incit totul se misca asa cum vor ei.
    ROMANIA nu are nevoie de un mare conducator (pe care nu l-am avut niciodata cu adevarat) – ROMANIA si ROMANUL se conduc dupa legile lor haotice indiferent de stapinul american(actual) care sta ascuns dupa cires!
    Asa a fost mereu! Nu avem politicieni ci doar vatafi vremelnici deci topul lui SOV nu are nici o valoare.
    Avem nevoie de ORGANIZATORI de CUIBURI ROMANESTI care sa fie independente din punct de vedere social, juridic si economic de sistemul urit mirositor numit STATUL DEMOCRATIC! Si TERITORIU privat in care nu intra decit membrii cuiburilor! Un STAT in STAT care promoveaza singura doctrina romaneasca valabila – DOCTRINA LEGIONARA!
    INFORMATI-VA! GLOBALISMUL trebuie combatut prin orice mijloace! Pentru asta avem nevoie de oameni DEVOTATI , CURAJOSI, PERSEVERENTI, PATRIOTI, ANGAJATI PT CAUZA – material uman care din pacate actual marfa rara!
    TRAIASCA ROMANIA LIBERA – de antiromani!

  8. Razvan says

    Începeți să mă dezamăgiți. Vă rog scrieți un articol nou, curând. E păcat să rămân cu gustul ultimului. 1: mai puțin egocentrism, vă rog. 2: când vorbiți de patapievici sau pleșu îmi provocați (nu puțină) senzație de vomă; vă rog revizuiți-va sistemul de referință, dacă nu v-au doborât deja pleoapele bășinile dulăilor lui basescu. Cei doi castrați (voluntar) au dezmierdat fără remușcări (nici măcar tardive) scrotul cărunt al sistemului oblăduit de marinarul fără cârmă. Succes!

  9. Gheorghe says

    Hai Cristoiu, e bun. DE Dogioiu s-abdat ca publica la dictarea SRI..

    Da Plesu? Ca-i facea pantofii lu Soros la fundatiile lui? Ma pardon din nou.Tot respectul dle Vantu

    • Dan STAVILA says

      Este ceva specific sa iubim hotii care ne-au distrus BAI GENERATIE. Mult tupeu la acest individ care ierarhizeaza valorile numai duoa bani.

    • says

      SOV este vreo prescurtare de la SOVROM? Oare daca era nazist sau bolsevic acest odios SOV, BAI GENERATIE, stiti cati am murit din cauza unora ca ei? Vor PUTEREA, vor BANII, vor Sufletele noastre si mai ales se dau inteligentii si cultii neamului. In comparatie cu bogatiile lor va dati seama ce “destept ” a fost Eminescu.

  10. Brosck says

    Interesant ceea ce scrieti, nu stiu excact cat de adevarat, dar aveti cateva teorii interesante.
    Eu am doar o singura nelamurire: cum a ajuns un om atat de inteligent si de competent ca dvs acolo unde sunteti acum? Presupun ca sunt alte aspecte care nu tin neaparat de IQ? Sau oamenii capabili trebuie ferecati undeva, doar asa, pentru amuzamentul prostilor?… era doar o intrebare…
    Multumesc.

  11. Rhetorical says

    Buna ziua! As vrea sa cer o parere… daca ati avea o suma cuprinsa intre 5000 si 10000 de euro in ce ati investi la momentul acesta? Eu sunt medic, m-am mutat acum un an in suedia. Va urmaresc cu foarte mare interes, reprezentati un reper pt mine. Prietenii mei va urmaresc de asemenea. Va dorim multa sanatate si sa va ridicati deasupra nedreptatilor la care ati fost supus!

  12. Victor says

    Salutare,

    Permiteti-mi sa va rapesc din timp cu rugamintea de a ma ajuta/corecta acolo unde esuez – momentan. Pe cat se poate de concis radiografia Romaniei, vazuta la 25 de ani:

    1. “Infectarea” Romaniei a inceput prin diviziile T.V. si H.C.C. Factorul decizional a fost preponderent alogen – in special structurile de siguranta. Ei au fost garantul extirparii coloanei vertebrale a meritocratiei – bunului simt – demnitatii. = parintii coloanei a 5-a
    – probabil au fost si rasplatiti pentru uriasul aport la nasterea bolsevismului

    2. Romania a inceput ulterior sa se industrializeze puternic si sa traga pe linie moarta mare parte dintre alogeni, inclusiv sa scape de trupele de ocupatie “fratesti”. Platind totusi niste biruri uriase plus SovRomurile si alte “contributii”.

    3. Lucrurile au mers o perioada foarte bine, s-a construit masiv, dar planurile unuia si lipsa de caracter a multora a dat nastere perioadei gri de dupa 80… Totul fals, cosmetizat, societate infometata, dominata prin teroare si foamete. Singura economie in care mai gaseai ceva era cea controlata de nomenclaturisti, securisti si baietii descurcareti.

    4. 89 sau coliziunea placilor tectonice: o tabara patrioti, o tabara oportunisti / scoliti la vest. Din pacate Corbii s-au facut mari, iar coloana a 5a s-a reactivat si razbunat.

    5. 89-2018, oameni discreti detin puterea necontenit prin interpusi – politicieni. Bad cop, Good cop si alte metode de manipulare. Poporul cade mereu pe smen, putini se prind, multi pleaca in alte tari constientizand ca partidele sunt doar varful aisbergului.

    6. Planeta Terra are un singur Dumnezeu, Banul. Unde sunt bani / petrol / resurse – rasare “democratia”.

    7. Cryptocurrencies – antidot la lacomia bancherilor sau instrument de colectare a banilor fizici.

    Pe langa cele 7 puncte nu puteam sa nu includ si ceva mai aparte, fiind adeptul sarcasmului in defavoarea limbii nationale moi si catifelate.

    1. Colegul de “aproape” S.K. , nu v-am vazut sa il precizati vreodata. Banuiesc ca a stiut multe de ale tamplariei…
    2. 99 – Tycoon – Javier Solana… banuiesc ca multe sticle de whiskey au fost in cinstea gloriei trecutului.
    3. Fara americani nu cred ca ati fi “alunecat”.

    Toate cele bune,
    Mail-ul nu este valid, as aprecia intr-o zi sa va fur cateva clipe. Imi place inteligenta, fie ea si gri… se subintelege.

  13. Mişu Croitor says

    “…CIA este cea mai cunoscută dintre cele 17 agenții care alcătuiesc comunitatea americană de informații.  Ea și-a câștigat porecle ca 《Agenția Catolică de Inteligență》 și 《Catolicii în acțiune》. Merită să explorați de ce…
    Nu există statistici oficiale despre catolici în CIA sau în alte agenții americane de informații.  Dar un indiciu interesant îl reprezintă numărul relativ mare de catolici care au servit ca director al agenției. […]
    … trei dintre ultimii cinci directori ai CIA au fost catolici: Michael Hayden, Leon Panetta și actualul regizor, John Brennan.  Privind înapoi, un număr de catolici au condus agenția în perioade critice din timpul războiului rece…

    OSS [instituția care a precedat CIA] a fost fondată și condusă de generalul William J Donovan… născut într-o familie săracă catolică irlandeză din New York.  El a experimentat cu alte denominații în timp ce era student la Universitatea Columbia, deși a rămas devotat catolicismului, chiar și după ce sa căsătorit cu o familie protestantă bogată.  După lupta eroică din primul război mondial, el a făcut o avere ca avocat de pe Wall Street.
    […] Catolicii aveau mai multe șanse de a fi încredințați și acceptați în cadrul OSS lui Donovan decât în ​​alte agenții guvernamentale.

    Astăzi mulți admiră OSS pentru derularea lui, dar multe persoane din guvern au disprețuit doar agenția atunci când a existat.  Nu numai că i-au refuzat pe agenții lor ca amatori; ei, de asemenea, i-au nemulțumit pentru că au intrat pe teritoriul altora.  Critici ai OSS au inclus J. Edgar Hoover, șeful Biroului Federal de Investigații și inamicul lui Donovan…
    Acest articol a apărut pentru prima dată în ediția din 6 mai 2016 a “The Catholic Herald” …”
    http://www.catholicherald.co.uk/issues/may-6th-2016/why-catholics-thrive-in-the-cia

  14. JE says

    “…degradarea majoră a factorului uman. Imbecilizat, abrutizat, dezumanizat, deprofesionalizat. După 28 de ani de implementare a democrației, am ajuns să ne sfâșiem unii pe alții ca niște haite sălbatice și înfometate de câini.”

    Grestit stimabile! Treaba asta se intampla de o gramada de ani nu doar de 28.
    “Degradarea” si “sfasierea” umana de care vorbesti tu, a inceput cu asasinarea lui Zelea Codreanu (Velea pentru un mare “istoric” ca tine) si a lui Ion Antonescu. Astia doi, ar fi putut sa (re)faca Romania tara romanilor capitalisti, muncitori, educati si civilizati, nu tara bolsevicilor evrei si a proletarilor cu patru clase care conduc si acum si isi paseaza functiile din generatie in generatie. Romania a incetat sa existe dupa “abdicarea” lui AI Cuza, si ar fi avut o sansa sa renasca prin Codreanu si Antonescu.
    Daca tot vrei sa numeri anii aia in care romanul a fost “imbecilizat, abrutizat, dezumanizat, deprofesionalizat” incepi cel putin cu 1946, desi cel mai corect ar fi sa incepi cu 1866. Evident ca s-a ales cu ceva care i-a placut si inca ii mai place:
    https://www.youtube.com/watch?v=sdZdLTWsC4E
    https://www.youtube.com/watch?v=IPIqYbvR6yQ

    _
    Spui ceva mai sus ca…
    “Vine o vreme când un om inteligent recunoaște și își acceptă eșecul. Același lucru trebuie să-l facă și un popor inteligent. Chiar dacă, în ultima vreme, nația asta n-a prea excelat în domeniu, a venit momentul să recunoască și să accepte falimentul total al tipului de democrație pe care a încercat să-l implementeze”

    Ghici ce fac romanii inteligenti de dupa 1946 incoace. Ia vezi ce au facut oameni ca Brancusi, Ionescu, Coanda, etc. Cum si pe unde si-au atins succesul?
    Dupa 1989 pana acum, peste 6 milioane de romani au parasit Romania in mod oficial. Multi dintre ei destul de bine calificati, civilizati si inteligenti. Ghici ce vor face in comtinuare romanii cu capul din dotare pe umeri, adica cei care recunosc si accepta esecul Romaniei, nu al lor personal?
    http://opencube.ro/cum-protestezi-eficient/

    _
    “Uită de povestea cu democrația, ea este tot atât de adevărată pe cât este și povestea lui Moș Crăciun.”

    Oamenii inteligenti din Romania inteleg niste lucruri simple, ca de ex astea:
    https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    _
    “ți-am arătat că sistemul de guvernare democratic (la început sugerat, apoi impus de marile puteri), adoptat de politicienii noștri, a avut drept scop generarea în rândul populației a unui sentiment de satisfacție la ideea că ea este cea care decide”

    Elvetia are democratie directa participativa. Poti sa-mi spui si mie de ce la ei merge si de ce ei au un nivel de trai si civilizatie mult peste al romanilor?
    Hai ca nu este chiar asa greu de inteles:
    https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

    Prietene, aia care au sugerat sitemul democratic nu au stiut ca dau votul si au de-a face cu un popor de imbecili:
    https://www.youtube.com/watch?v=awwPcxmrxzU
    https://www.youtube.com/watch?v=TkcGnmZSjRE
    https://www.youtube.com/watch?v=ZLdcVG9aUYQ
    https://www.youtube.com/watch?v=BMNZ6jyirbg

    etc, etc, etc…

    _
    “Miliardarii acelor state au relații stabilite, cu mult timp în urmă, cu toate partidele politice. Aproape toți politicienii relevanți ai acestor partide sunt pe statele lor de plată și le execută fără crâcnire ordinele.”

    Poti sa ne spui si noua de ce astfel de lucruri nu se intampla in tari civilizate ca Elvetia (ca tot am vorbit de ea mai sus) si se intampla doar in Republici Bananiere de prin America Latina, Africa, Orient si Asia de Sud? De ce miliardarul austriac Schwaighofer defriseaza padurie Romaniei si nu ale Austriei, ca democratie este in ambele tari? Dar ala de la Ikea, de ce nu a cumparat si nu taie padurile de la el din Suedia si de ce singura tara din lume unde detine si taie paduri este Romania?
    O putem tine asa pana maine, dar acest lucru nu schimba adevarul gol-golut: Romania este o Republica Bananiera, pardon, Prunifera de lumea a iii-a plina de imbecili.

    _
    Talk-show, Gazetari, Analiști, comentatori, Politicieni, Miniștri, Iluminații

    Bla, Bla, Bla.
    Numai “dinozauri” si ratati sinistrii.
    Inca te mai intrebi de ce lumea pleaca cu milioanele din tara?
    Astia la care le spui tu “bai generatie”, sunt chiar prosti daca mai au de gand sa ramana prin Romania. Cu asemenea personaje “de top” care ar trebui sa salveze tara, in mod sigur vor avea un viitor luminos daca mai raman mult pe aici.

    Cum sa spui bah ca Iulian Fota este un analist/comentaror de top?
    In mod normal te-as intreba daca esti in deplinatatea facultatilor mintale, dar tinand cont unde esti te intreb doar atat: fu tare rau spirtul ala trecut prin felie de paine si frecat cu pasta de dinti? Bausi mult?
    https://www.youtube.com/watch?v=GFrlZR8arRg

    _
    “Preferatul meu rămâne în continuare Adrian Năstase, un om cu o capacitate de a înțelege și de a acționa cum țara asta nu cred că va mai da atât de curând. Din nefericire pentru voi toți, a fost tras pe linia moartă”

    S-a tras singur dupa ce si-a asigurat pe ascuns monopolul in cateva afaceri de succes (gen SensiBlu) si dupa ce a furat vreo 2 miliarde. Acum le face loc copiilor lui. Atata tot.

    _
    “Ți-am arătat că tipul de democrație practicată în România a dat faliment”

    Poporul roman a dat faliment. Cam de multicel asa.
    Si cu recomandarile tale “de top” tot falimentar va fi.

  15. adrian says

    Admiratia mea pentru discursul matale are de suferit: Călin Popescu Tăriceanu – asta e prea de tot…
    La multi ani si dumitale (dar nu acolo unde te gasesti acum).
    Ca tot eram la capitolul oameni de seama, ai uitat sa il mentionezi la iluminati pe Dl. Liiceanu.

    Trebuie sa folosim mai mult pasiv-ul in privinta democratiei: democratia A FOST falimentata (in loc de: democratia a dat faliment).

    O solutie viabila pentru Romania este golirea tarii prin emigratie excesiva si spor natural negativ, si repopularea cu oameni de calitate (de pilda, chinezi).

  16. nicu cohen says

    La o anumita virsta numai conteaza , cu sau fara razboi ne vom duce dracu la 2 metri sub pamint si saracii si bogatii si aia care dirdiie de frig in case si aia care merg cu Rolls Royce . Hrana pentru viermi vom fi cu totii ,caci oaule lor deja sint in noi .
    A face bani , e folositor dar nu e totul , ne mai trebuie si minte limpede care aprecieze aceasta efemera experienta numita viata .
    Sa nu uitam cuvintele lui Sachelariu …”când mă îngropaţi, să mă îngropaţi în picioare, cu mâinile afară, ca pe Alexandru Macedon. Să se vadă că n-am luat nimic cu mine…”
    Totul e o iluzie , totul e un teatru de prost gust . Nici un sistem social nu va aduce fericirea maselor ci le va exploata la sange , dupa cum si merita , de prosti ce sunt .
    Chiar ca meditam asa intimplator , Sorin oare de ce nu o fi sters putina intr-o tara exotica , cind devenise clar ca sistemul eclesiastic mafiot il va baga la racoare ?
    Pisicherul ala de Mazare , smecher de Chilia veche , nu s-a lasat prins , a intins-o la timp . Bravo lui !

  17. Titulescu says

    In prima linie: Multa sanatate si La multi ani romane !

    E interesanta dar subiectiva prezentarea.

    Vreau sa mentionez ca nu poti face analogia romaniei cu america si miliardarii care o conduc de fapt, pentru ca noi sintem inca la perioada ocuparii pamintului cu pistolul si abia apoi de agricultura. Deci mai avem ceva de parcurs pe scara istoriei. Tot aici as vrea sa mentionez ca americanii au ajuns sa nu aiba revolutie pentru ca acei miliardari ce fura cu politicienii isi asigura linistea cu mai mult decit un ciolan aruncat poporului asa cum fac cei din romania si printre care se pare ca esti. La noi, acei care vor mai sus vin plecati, sug la fanariotii vremelnici sau fura si apoi vor sa fie recunoscuti ca mari oameni in oricare din categoriile pe care le scrisesi in articol dar se pare ca toti sint ca taranu’ de linga Talpa, Teleorman. Din cauza asta nu ma mir ca-l admiri total pe Nastase care a pervertit cultura sa conitra lovele dar asta nu inseamna ca nu este un om foarte inteligent.
    Relatiile cu Casa Regala sint greu de digerat si nu intereseaza “bai generatie”. Pentru asa ceva sa se instaleze am sa prezic ca Brucan, peste 20 de ani poate !
    E mult prea greu de digerat la tineri monarhia pentru ca au crescut in incultura si nu inteleg deplasarea tectonica necesara pentru ca un rege sa existe in Romania.
    Sa nu uitam ca prima data trebuie sa se faca excese in sensul opus la cele care s-au facut pina acum, adica daca Dragnea vrea sa fie arestati si judecatorii e cazul sa-l intelegem, sa moara si capra vecimului cum a jelit el cind era tinar.

    In privinta preluarii puterii prin orice mijloace “bai generatie” mai are de incercat ceva: ARMATA. Deocamdata asta nu se intimpla si nici nu au conceptul de a privi moartea in fata deci revolutia de care vorbesti este la mall la coada de la restaurante.

    Ma duc sa mai beau un pahar cu vin rosu in sanatatea ta, spirit liberat !

  18. Bunicu' says

    Respect domnule!

    Indraznesc o mica intrebare: Intre toate personalitatile nominalizate de dumneavoastra pentru diferite categorii, chiar nuici unul, dar nici unul,
    veritabil de stanga?….Intreb si io!….

  19. Ciuciu-Muciu says

    Pe mine m ai pierdut cand i ai mentionat pe Dogoiu, Avram si Tapalaga, astea s scursurile detinute de SRI/SIE.

  20. Răzvan says

    Nu am crezut ca Șerban Nicolae poate sa apară într-un top inafara de cel al prostiei.