Capitolul 24 – ”Căci mâine în zadar vei bate/ La porţi de suflete pustii” – Omar Khayyam, Ulciorul

refugiati22

Încă din adolescenţă, aveam un sentiment de mândrie vis-a-vis de calitatea mea de european. Cu toate că nu am fost niciodată rasist, aveam o stare de bine la ideea că aparţin rasei albe. Am ales să ignor războaiele, atrocităţile comise în zbuciumata istorie europeană şi să consemnez doar starea de pace şi civilitatea din prezent, să-i consemnez valorile şi idealurile, să-i consemnez contribuţia enormă la dezvoltarea umanităţii şi a umanismului.

Australia, Canada, Noua Zeelandă, SUA, sunt doar câteva dintre fiicele bătrânului continent, fiice care se comportă uneori cu aceeaşi ingratitudine ca cele două fete mai mari ale regelui Lear. Pe măsură ce am crescut, contactul cu alte culturi şi civilizaţii a făcut ca mândria de a fi alb să pălească încetul cu încetul până a dispărut de tot. I-am cunoscut rând pe rând pe mayași, pe egipteni, pe indieni, chinezi, japonezi, evrei şi pe arabi, fiecare dintre aceste civilizaţii având specificul, farmecul şi unicitatea ei, fiecare dintre aceste culturi având profunzimea şi universalitatea ei. Încetul cu încetul, cu cât citeam mai mult despre alţii, cu atât începeam să înţeleg mai mult conceptul de umanism în viziunea marilor culturi, foste şi actuale ale lumii, cu atât mai mult îmi iubeam naţia. Mândria de a fi european a început să se conjuge în mintea mea cu bucuria de a fi român. Parcă nicăieri nu am întâlnit atâta căldură şi permisivitate, atâta generozitate şi înţelegere, atâta aroganţă şi nepăsare la un loc. Sunt convins că naţia asta este capabilă mai mult decât orice altă naţie europeană să găzduiască şi să îngrijească nu o mie, două, ci zeci de mii de refugiați. Naţia asta va hrăni din puţinul ei pe nepăstuiţii şi muritorii de foame veniţi de pe toate coclaurile pământului. Ştim că nenorocirea care i-a lovit pe oamenii ăştia a fost provocată de SUA şi de câţiva acoliţi europeni pentru a le fura bogăţiile. Ştim că noi nu avem nici o responsabilitate morală în ceea ce se petrece. Şi totuşi ne simţim obligaţi de propriul umanism să le întidem o mână de ajutor. Evident că printre cei care vor fi primiţi aici se află şi soldați ai ISIS, dar nu cred că unul dintre cele mai specializate servicii de informaţii în spionarea propriului popor nu va găsi câteva microfoane în plus şi pentru respectivii terorişti.

Sunt convins că puterea de asimilare a naţiei mele îi va româniza în foarte scurt timp şi pe cei mai ai dracu’ dintre ei. Am auzit în ultima vreme tot felul de afirmaţii din partea unor lideri de opinie, afirmaţii care exprimau pe undeva o legitimă temere de eventuale acte teroriste pe teritoriul nostru, de creşterea numărului de refugiaţi prin aducerea neamurilor celor care s-au stabilit deja aici, de răspândirea islamului, că avem practic de a face cu o invazie islamică, un fel de “Coraniada” după modelul cruciadelor creştine. Toate aceste temeri pot fi luate în calcul, dar nu în ceea ce priveşte România. Din punct de vedere economic nu suntem un “El Dorado” pentru nimeni, iar din punct de vedere militar, dacă un singur fir de păr din capul unui copil român ar fi atins, în maximum o săptămână, sub o formă sau alta, n-ar rămâne picior de islamist pe aici. Toleranţa naţiei noastre s-ar transforma într-o sete de sânge care nu s-ar potoli decât odată cu exterminarea fizică a ultimului dintre ei, iar cei din ISIS ştiu asta. Au oameni şcoliţi în marile universități ale lumii, au sociologi, antropologi, istorici, fără îndoială şi ei ştiu ce s-a întâmplat în 1990, când armata română a trebuit să intervină cu tancurile pentru a opri sate întregi de ţărani români înarmaţi cu furci şi topoare care o luaseră spre Târgu Mureş pentru a pune lucrurile la punct. Aşa cum arătăm, suntem aroganţi şi nepăsători, nepăsători în faţa pericolelor şi aroganţi când se pune problema să luăm atitudine. De aceea cred că, exceptându-i pe amicii unguri, puţini sunt cei care simt nevoia să ne bage băţul prin gard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 46 COMENTARII
  1. silviu says

    desi detest trecutul dvs de infractor economic si social, scrieti impecabil, v-ati ratat vocatia, cu rafinamentul, charisma scrierii dvs, chiar, desi paradoxal, un eclectism accesibil maselor, ati fi facut furori pe scena jurnalist-pamfletare a tarii. si nu doar.
    repet, deosebit stilul literar. cu stima, va detest in continuare, impreuna cu restul pleiadei de infractori din tara asta!

  2. Andrei Stefan says

    Frumos articol.Cred ca aveti dreptate in tot ce afirmati.Este nevoie de compasiune in fata unor oameni nepastuiti.Este normal sa fugi din fata războiului si este obligatoriu ca cei din jur mai avuti sa-i ajute.Oare ar fi fost placut pentru nemti sa nu le primească nimeni familiile haituite de raidurile ruse si aliate în 45′?!?

  3. Anonim 84 says

    Baliverne !!!
    Fi realist !! Eu știu că la viața ta ai fost baiat deștept și ai “meșteșugit” ce ai putut și pe unde ai putut însă România are imense probleme interne cărora nu le face față pentru că nu poate/nu a putut NU A VRUT sau poate că mulți din țara asta au fost prea preocupați să fure din stânga și din dreapta, și’au văzut strict de propriile interese devenind trădători,mincinoși și hoți in stil mare.
    Îți sugerez să călătorești prin țară și să pozezi sărăcia care domnește printre noi, la care te rog sa mai adaugi câteva zeci de mii sau sute de mii de imigranți pe care statul român va trebui să’i susțină.
    Chiar tu cu gurița ta ai spus că pentru un proiect “finanțat” de oamenii cărora le plătești taxe trebuie să te milogești pe la ușile statului Român cel puțin un an.
    Toți știm ce birocrație, săracie, hoție, indiferență, trădători de neam și țară, câți unchi și mătuși avem.

    Lasă vorbăraia, dacă stai bine financiar,dacă ai relații și te dai naționalist implicăte intr’un proiect de mare amploare care are ca scop schimbarea radicală a României(iți vei da tu seama ce e de facut) . Mulți te vor vâna, însă și mai mulți te vor urma doar daca demonstrezi prin fapte că ești printre cei care doresc țara înapoi.
    Românul nu își mișcă fundul de frică și datorită faptului că și’a pierdut speranța și increderea in instituții în guvernanți în justiție etc. Toți trăesc care cum pot și pe unde pot doar să le fie mai bine. Poate au nevoie de un “domnitor” cu dragoste de țară ! Huh ce spui? Întrebarea este unde îl găsim?

  4. Qu says

    Istorie pe scurt: americanii au jefuit zeci de tari, direct sau indirect.
    La alea pacificate, e razboi continuu comparativ cu vremea ‘disctatorilor’ si e asa de bine ca fug toti in toate directiile. Pacificatorii Planetei (SUA) au fost in razboi 93% din anii existentei lor. Problema curenta a lor e ca s-a terminat lista tarilor lipsite de aparare.

    Efectele tarilor ‘aranjate’ …pai sa vedem primele doua masuri din Libia: Ministru a fost pus un fost angajat de la British Petrollium. Banca nationala a fost subordonata FMI, conditii in care pe vremea ‘dictaturii’ benzina era mai ieftina ca apa iar dobanda era interzisa prin lege.

    Intre timp, Pacifistii s-au luat-o-n bot in Siria si Ukraina, unde s-a tras linie si s-a zis: ‘pana aici’. Pacifistii, au dat ordin UE sa atace Rusia. UE n-a vrut sa-si atace vecinii, ca atare suporta consecintele, adica invazia spahiilor de pe lista de plata a CIA/Mossad.

    Ca fapt divers, ar trebui sa se intrebe lumea de ce refugiatii din Siria (care vin cu smartphone la purtator si bonus cu imbracati nike-uri) n-au ajuns in Oman, Israel, Kuweit sau Qatar.

  5. mind allinclusive says

    Doua lucruri as puncta pe tema asta:

    1. La noi vor ajunge categoria low din refugiati, tot cei mai de soi fiind triati de Germania, Franta etc.Ramane de vazut cum vor selecta persoanele repartizate pe tari.Sau poate nu vom sti….
    2.Puteti ignora primul punct de mai sus pentru ca sunt sanse mici ca cei repartizati Romaniei sa si ramana la noi pe termen mediu si/ sau lung.Acesti oameni nu si-au riscat viata sa vina in Romania cheltuind si mici averi in acest sens.Iar noi ii vom putea retine in Romania cat am putut sa-i impiedicam pe romi sa plece oriunde in Europa.
    Asta cu refugiatii sirieni e o afacere pur vest si nord europeana.Oricum Europa de Vest avea o mare marmelada in sufragerie pana sa vina acest val acum cred ca va ajunge si in dormitoare…Timpul va transa situatia!

  6. JE says

    Nu-l agreez, dar in privinta imigrantilor aste singurul care are o pozitie corecta si sange in instalatie!

    – Traian Băsescu: Odată cu declanșarea crizei imigranţilor a uitat toată lumea de Ucraina, dar acolo se agravează situaţia. Și mie mi-e milă de refugiați, dar pe primul loc sunt românii din împrejurimi şi cei plecaţi în Diaspora
    http://bit.ly/1MhkChE

    – Băsescu: Să spunem că au pătruns doar 50 de jihadiști în UE. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă. Ei nu se luptă cu vorbe precum europenii. Ei se luptă cu bombe
    http://bit.ly/1XUuiSF

    – Traian Băsescu: Nu cred că dacă eram eu la Cotroceni, Comisia și-ar fi permis să aleagă o cotă de imigranţi fără să mă consulte
    http://bit.ly/1Q7wC30

    – Băsescu, despre criza imigranților: Morala este că nu putem exporta democrație pentru că ei au alt mod de a venea democrația. La ei începe cu Allah, la noi cu drepturile omului
    http://bit.ly/1UIC0Aj

    – Băsescu: Noi nu am reușit să integrăm romii. Cum o să-i intregrăm pe musulmani despre care nici nu știi care sunt suniți și care sunt șiiți? Noi cu ungurii ne mai certăm, dar ăștia își pun și bombe
    http://bit.ly/1gg9Yt4

    ———————->
    Punem putin gaz pe foc?
    http://bit.ly/1UMyFe4

  7. Anonim says

    Pentru tot ce se intampla in jur de la inceputuri si pana acum exista un singur vinovat,omul,cea mai scarboasa creatura data vreodata pe pamant,suntem creati cu ura si viclenie in noi.Razboaiele,foametea,seceta si multe alte probleme sunt datorate omului,toti oameni aleg un om iar omul alege soarta oamenilor,omul incepe razboiul si oamenii il termina,omul da o lege si oamenii o respecta.Pentru fiecare lucru care se intampla in lume este consecinta actiunii unui om.Totul se invarte in jurul omului,pentru ce se intampla acum suntem vinovati cu totii,tot globul,nu cautati scuze.Doar faptul ca putem refuza adevarul ne face sa credem ca nu suntem vinovati insa toate problemele acelor oameni sunt din cauza noastra.
    Asa e omul,nu e problema mea nu ma intereseaza,cu ce sunt vinovati acei oameni ca nu pot traii in tara lor din cauza unor nemernici?Merita ei sa mearga kilometri pe jos pentru a traii?Merita sa fie tratati cu neinteres? Prostia umana are limite? …. fiecare isi doreste pace si sa traiasca linistit,dar unii au impresia ca ei si doresc mai mult decat altii,asta ne diferentiaza.Nu am cautat cuvinte sofisticate,am spus ce gandesc,este parerea mea despre problemele noastre.

  8. Brad says

    Sunt bucuros ca nu au AK-uri, sunt bucuos ca nu ii subestimam si mai sunt bucuros ca ce nu ne omoara ne face mai puternici, sa vina toti ca un mic Hitler se gaseste in noi daca paharul se umple sub anumite circumstante, nici nu banuiesc ei de ce sunt capabilii civilizatiile dezvoltate sa faca pt asi apara propiile interese

  9. George says

    Si, ma rog, de ce nu se aprinse natia cand tiganii taiara cu sabia o familie romaneasca? Sau cand trecura cu mertz-ul peste mandrete de fatuca romanca? Sunteti o natie atat de usor de prostit pana si de unul ca sov… Cu atat mai usor ii va fi lui Sion!

  10. F.G.Haiduc says

    …. ma vad pe mine acum 15 ani cand din cauza ca nu aveam viza de intrare in Spatiul Sh…. treceam granita Austria , Germania … pe jos ,pe poteci laturalnice prin munti …

  11. Titulescu says

    Sint de acord ca trebuie primiti. Umanismul intotdeauna triumfa. O bucata de piine si sare din ceea ce nici romanul nu are, dam. Asa sintem noi.

    Dar trebuie insistat pe cine a provocat tot raul din estul mijlociu. Asta se pierde in spatele declaratiilor pompoase ale mai marilor zilei.

    De exemplu, teoria haosului controlat, aplicata din matematica in lumea reala de mossad, prin ISIS.

  12. Titulescu says

    In alt context, spusei in videoul de prezentare, statul roman proprietar pe FNI. Adica daca directorii de la CEC, CentroCoop, Banca Agricola au luat spaga si au semnat asigurarea fondului tau e bine pentru tara sau pentru tine ? Prostit sint dar si fu+++ in spate nu-mi place…
    Frumoasa povestea vietii financiare dar cum zice unu, cu lipsuri mari pe ici pe colo in momentele importante.

    E distractiv sa vezi ce cretinoizi te limbesc zi de zi.

  13. JE says

    1) Nu doar romanii din diaspora confirma comportamentul infect al acestor salbatici:
    – Busride from hell: Polish blogger reveal that Muslim “refugees” spit and threw feces at Europeans, dragged female driver by the hair
    http://bit.ly/1hMUzS7

    2) Vreti sa vedeti cu adevarat ce inseamna “diversitatea” si “multiculturalismul”? Nu de altceva, dar sa vezi ce inseamna sa salvezi salbatici.

    African Immigrants rampage holiday city in Spain
    https://www.youtube.com/watch?v=_nOoApMMz88

    Watch African migrants destroy southern Italy
    https://www.youtube.com/watch?v=fX73ggsMNEI

    Islam de France (filmé dans un bus)
    „O, Allah, fa-le copiii orfani! Oh, Allah, fa-le femeile vaduve! Amin. Si fa-le copiii orfani! Oh, Allah, fa ca Islamul sa fie victorios pretutindeni. Allah e mare! Allah e mare! Nu exista un alt Dumnezeu in afara lui Allah”
    https://www.youtube.com/watch?t=19&v=HXlSiyGu_A4

    Exista un motiv bine intemeiat pentru care anumite tari si chiar continente intregi sunt in felul in care sunt. Treaba cu colonialismul tine pina la un punct, restul…

    3) Cum o fotografie face cat 1000 de cuvinte…
    Cateva sugestii poate le salvati ca wallpaper pe desktop:

    – si africanii sunt oameni
    http://bit.ly/1O6ifgI
    http://bit.ly/1LcVdjb
    http://bit.ly/1LRHEbQ
    http://n.pr/1ipSsnQ
    http://bit.ly/1Nbsz6m

    – islamul, oreligie pasnica vine in Europa
    http://bit.ly/1IRESyv
    http://bit.ly/1JYTiCd
    http://bit.ly/1g3uyMY
    http://bit.ly/1O6iwAy
    http://bit.ly/1UA5fQl
    http://bit.ly/1JJFGHp

    Ne trezim o data la realitate, sau continuam sa visam cai verzi pe pereti si fantasme umanitare?

  14. Brad says

    Mda se vede cat de uniti de dezbinati suntem nu putem face front comun nici daca eram bogati, saraci , inteligenti sau prosti la baza nimeni nu va putea cucerii Romania din cauza bipolaritatii constiintei noastre ca popor remediu: drogurii si consiliere, rezultat: sceptic abtinut 😀 haha

  15. Gabriela M says

    Lumea e o oglinda .Daca ii zambesti , lumea iti zambeste inapoi .
    Si da , totul se intampla pentru /cu un scop .
    Haideti sa ramanem oameni !

  16. JE says

    Ca sa vezi si sa nu crezi!
    – Unde e „fratia musulmana”? Statele arabe BOGATE din Golf nu fac NIMIC pentru refugiatii sirieni
    http://bit.ly/1UzdpIJ

    Tupeu de khazar bolsevic-cultural-marxist
    – Sarkozy vrea centre de primire pentru refugiați în Africa de Nord, Serbia sau Bulgaria
    http://bit.ly/1PT6ZTj

    Pe francezi i-a corcit destul, acum vrea sa-i corceasca si pe altii. Incepe cu aia mai mici si mai saraci:
    https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g

    Toti trebuie corciti cu exceptia poporului “ales”:
    https://www.youtube.com/watch?v=Z43PcBR_El0

  17. Marius says

    Buna seara.
    Pana cand baietii destepti ajung sa le puna microfoane “refugiatilor” din ISIS, pana sa ii identifice de fapt intai, vor apuca sa lase niste bombițe prin metrouri si mall-uri. Sa presupunem ca pe urma o sa ii urmareasca cu atentie. Nu ma incalzeste ce se va intampla dupa, atata timp cat mama mea sau sotia mea a fost in acel mall sau metrou. Esti convins ca nu o sa miste niciunul in front? Eu nu. Ei fac, tot ce fac, crezand ca asa e corect, fara teama de moarte. Sunt educati si crescuti in spiritul asta. Nu o sa ii opreasca nimeni. Ma refer, evident, la cei fanatici. Ne permitem luxul de a le acorda prezumtia de nevinovatie, unora din specia lor? Eu unul, nu sunt dispus. Ma repet si zic, ca in acel mall explodat, poate fi mama mea, sau fiul meu, sau sotia mea. Sau chiar eu, care, in cel mai fericit caz, raman infirm, fara posibilitatea de a-mi ajuta familia, si a ma bucura de viata. Va permiteti luxul sa traiti permanent sub sceptrul amenintarii, chiar daca nu s-ar materializa niciodata? Eu refuz. Prin urmare NU AU CE CAUTA AICI. Cei care sunt aici de ani buni, fie, sa ramana insa fara posibilitatea de a-si aduce rudele, si in plus sa fie monitorizati (in cazul in care nu au fost pana acum)

  18. virginius says

    foarte frumoasa tehnica, aluzia si mica manipulare a egoului personal. va felicit pentru interes, ma bucur ca ati apreciat si va placut jocul, si ma bucur ca v am captat atentia chiar si pentru o secunda. secunda reprezinta ptr mine mult, atata timp cat este de la dvs. un om care isi foloseste mintea si resursele cu maxim de eficienta. sau daca ar fi sa folosesc un alt termen “un jucator cu placerea jocului”

    un simplu combinator de cuvinte care miroase din cand in cand a vaselina, si care se simte bine si asa
    va urez sanatate si bine si sper ca intr o buna zi, sa capat macar o parte din insusirile dvs intelectuale. motiv ptr care va urmez sfatul ….ma apuc de citit

  19. JE says

    Adevarata fata a Islamului si a musulmanilor. Cum s-a raspandit islamul in lume.
    https://www.youtube.com/watch?v=16LRB9ll5mw

    O fosta musulmanca vorbeste despre islam
    https://www.youtube.com/watch?v=ejQXflMdwW4

    O femeie e amenintata cu moartea pentru ca spune adevarul despre islam
    https://www.youtube.com/watch?v=gFgSdxedthE#t=12

    Cumparati si cititi cartea lui Ayaan Hirsi Ali – Necredincioasa.
    disponibila la magazinele on-line:
    http://www.elefant.ro/carti/biografii-memorii/memorii-jurnale/necredincioasa-160818.html

    o scurta introducere:
    http://cdn4.libris.ro/userdocspdf/486/AYAAN%20HIRSI%20ALI-Necredincioasa_1-34.pdf

  20. JE says

    SUA si UE (sub tutela Israelului) au provocat razboaiele din Orientul Mijlociu si Africa (primaverile arabe), au creat ISIS, apoi au organizat migratia masiva a islamistilor in Europa.
    Islamul este cea mai eficienta armă PENTRU A CREA HAOS in Europa.

    1. Francois Hollande: “Franța știe că Islamul este compatibil cu democrația”.

    2. Nicolas Sarkozy: „Islamul este știința, progresul, finețea, modernitatea.”

    3. Nicolas Sarkozi: “Popoarele arabe au ales să se elibereze din robia în care ele se simțeau închise de atât de mult timp. Aceste popoare au nevoie de ajutorul și de susținerea noastră. Aceasta ne este datoria.”

    4. Nicolas Sarkozy: “Nu există niciun cuvant în Biblie, niciun cuvânt în Torah, niciun cuvânt în Coran, care să predice ura, violența, extremismul.”

    Coran: sura 9, verset 29: “Luptați contra celor ce nu cred în Allah și în ziua Judecății de Apoi, care nu interzic ceea ce Allah și Profetul său au interzis, și care nu practică religia adevărului printre cei care au primit Cartea, până ce aceștia plătesc tributul cu propriile mâini, umilindu-se.”

    Coran: sura 33, versetul 26: ”Și trebuie să-i faceți să iasă din fortărețele lor pe acei oameni ai cărții care s-au aliat, și trebuie să semănați groaza în rândurile lor; pe unii dintre ei să-i omorâți, pe alții să-i faceți prizonieri.”

    Coran: sura 47, versetul 4: “Prin urmare, atunci când te întâlnești cu cei care nu cred, lovește-le gâturile. Apoi, când îi stăpânești strânge-le lațul.”

    5. Barack Hussein Obama: “Viitorul nu va aparține celor care-l denigrează pe Profetul Islamului”.

    6. Barack Hussein Obama: “În istoria sa, Islamul a făcut dovada, prin vorbe și prin fapte, că toleranța religioasă și egalitatea rasială au fost posibile. Islamul nu face parte din problemă în lupta contra violenței extremiste, din contră el joacă un rol important în promovarea păcii”.

    7. Barack Hussein Obama: “Musulmanii sunt prietenii noștri, vecinii noștri, partenerii noștri în lupta contra injustiției, intoleranței și violenței.”

    8. Barack Hussein Obama: “Religia islamică ne învață pacea, justiția, echitatea și toleranța. Știm cu toții că această mare religie nu poate justifica violența.”

    9. Jimmy Carter: “Principiile lui Allah au fost concepute pentru a aduce pace și dreptate pentru toți.”

    10. Marele Imam al Hamburg-ului: “Necredincioșii ne sunt dușmani. Tăierea capetelor este o grozăvie, dar asta e prea puțin pentru dușmanii noștri”.

    11. Bernard Cazeneuve, ministrul de interne francez: “Nu este un delict să chemi la Jihad.”

    12. Barack Hussein Obama: “Statul Islamic nu vorbește în numele niciunei religii. Nu există nicio religie care să îndemne la uciderea nevinovaților.”

    Coran: sura 9, verset 5: “Când luna sacră s-a sfârșit ucideți-i pe necredincioși oriunde îi veți găsi. Faceți-i prizonieri! Asediați-i! Puneți-le capcane! În cazul în care vor să se predea, respectă rugăciunile și plătesc tribut, lăsați-i să-și urmeze calea. Allah este iertător și milostiv.”

    13. Barack Hussein Obama: “Tot așa, este important ca țările occidentale să evite a-i împiedica pe cetățenii lor musulmani de a-și practica propria religie, așa cum cred de cuvință – drept exemplu dictând felul în care o musulmană trebuie să se îmbrace…Acesta este motivul pentru care Guvernul Statelor Unite a apărat în tribunal dreptul femeilor și al fetelor de a purta hijab-ul, și a pedepsit pe cei care le refuză acest drept”.

    14. Roy Jenkins, politician britanic: “Noii imigranți nu trebuie să se integreze, ci își pot păstra vechile tradiții”.

    15. Christian Wulff, președinte al Germaniei: “Islamul face parte din Germania.”

    16. Angela Markel: “Moscheile vor deveni din ce în ce mai mult o parte din peisajul orașelor noastre.”

    17. Prințul Charles: “Comunitățile musulmane au îmbogățit Marea Britanie în toate sensurile termenului”.

    18. Papa Francisc: “Musulmanii mărturisesc a ține credința lui Avraam, îl adoră împreună pe Unicul și Milostivul Dumnezeu, viitorul Judecător al oamenilor în Ziua de Apoi.”

    19. Papa Francisc: “Noi, creștinii, trebuie să-i primim cu afecțiune și respect pe imigranții islamului care sosesc în țările noastre.”

    20. Recep Tayyp Erdogan: “Moscheile sunt cazărmile noastre. Domurile lor sunt căștile noastre. Minaretele sunt baionetele noastre. Credincioșii sunt soldații noștri.”

    21. Recep Tayyp Erdogan: “Expresia ‘Islam moderat’ este urâtă și jignitoare, pentru că nu există Islam moderat”.

    22. Necmettin Erbakan, prim ministru turc: ”Europenii îşi închipuie că musulmanii nu au venit în Europa decât pentru a câştiga bani. Dar Allah are alte planuri. Vom pune cu siguranţa mâna pe putere. Ce nu se ştie încă, este dacă acest lucru va fi sau nu însoţit de vărsare de sânge.”

    23. Necmettin Erbakan, prim ministru turc: “Europenii sunt bolnavi…Noi le vom da ‘medicamente’. Întreaga Europă va deveni islamică. Noi vom cuceri Roma.”

    Apropo, pentru cine credeti ca se construieste mega moscheea de la Buvuresti?

    Trebuie sa imbratisam si moi “multiculturalismul” si “diverstitatea”, ca doar cultural marxismul nu este de ajuns. Asa cum au facut si alte state “civilizate” ca de ex UK.

    – Birmingham UK – Eid Al-Fitr 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=OawZVqytcI4

    …ca “sunt si ei oameni”, nu-i asa?
    – Luton Muslims: We Run The Country June 2015
    https://www.facebook.com/OfficialBritainFirst/videos/805906079554655/

    – Sharia Law: Battlefield London
    https://www.youtube.com/watch?v=dN6CHtGGo4g

    – London’s ‘Muslim Patrol’ aims to impose Sharia law in East London
    https://www.youtube.com/watch?v=rcsG-u2GtZE

    – What Will Happen When Islam Takes Over Britain
    https://www.youtube.com/watch?v=kczkDnMgboU

  21. JE says

    Pentru cine inca nu intelege ce este islamul si nu intelege ca acesti “refugiati” sunt pur si simplu colonisti. HIJRA ESTE IN PLINA DESFASURARE!
    ISLAMUL ESTE O DOCTRINA POLITICA DE CUCERIRE DEGHIZATA IN RELIGIE!

    Hijra, descrierea oficiala:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hijra_(Islam)

    Asta este ceea ce se intampla in realitate:
    – The Hijra. Modern Day Trojan Horse: The Islamic Doctrine of Immigration
    http://bit.ly/1hOAH1b

    – Terrorism hijra: Gulf countries offer zero resettlement places to ‘refugees’
    http://bit.ly/1Og6qTe

    – The Hijrah Into Europe
    http://bit.ly/1L9zgl2

    Dominatie si autonomie prin nesupunere, violenta si teroare:
    – European ‘No-Go’ Zones: Fact or Fiction? Part 1: France
    http://bit.ly/1ztT9Tu
    http://bit.ly/1AXzKcH

    – European ‘No-Go’ Zones: Fact or Fiction? Part 2: Britain
    http://bit.ly/1XoyIB6

    Despre bravurile lor, stiri incorecte politic:
    https://themuslimissue.wordpress.com/
    http://www.jihadwatch.org/
    https://muslimstatistics.wordpress.com/
    http://www.gatestoneinstitute.org/

    https://refugeeresettlementwatch.wordpress.com/category/europe/
    http://whitegenocideproject.com/
    http://diversitymachtfrei.blogspot.ro/
    http://gatesofvienna.net/

    http://islam4infidels.com/
    http://www.thereligionofpeace.com/
    http://www.koran-at-a-glance.com/

  22. Lucian Cristea says

    Salut. Interesanta viziunea, dar oare-i exacta. Nu crezi ca pot exista popoare/neamuri care au o putere de asimilare mai mare ca a noastra? Daca un neam de genul asta migreaza la noi in tara? …pana la urma o sa fie un castig sau o pierdere pt. poporul nostru?

  23. Dragos Munteanu says

    2015-622= 1397 – Varsta islam
    la 1231 …la crestini … „Accipere fidem est voluntatis, sed tenere fidem iam acceptam est necessitatis”

    Ca varsta a religiei ,islamul se afla la epoca inchizitiei.Aceasta este gradul de dezvoltare al acestei religii. Majoritatea practicantilor sunt indoctrinati si infricosati.

    Tehnicile de indobitocire sunt stravechi (vezi Batranul de pe munte)
    Acum este o invazie ordonata ,finantata si coordonata.E razboi!
    Lasati sentimentalismele.Riscati sa fiti condamnat pentru inalta tradare
    Sustineti o operatiune indreptata impotriva intereselor nationale.Cu buna stiinta faceti asta.

    Nu va stiam naiv si nici neinformat. Scrieti ca sunteti convins ca vom asimila acest val ? Mintiti.!!! Stiti sigur ca va genera probleme. Doriti probleme in tara pentru ca dvs sa castigati bani? Mai ganditi-va.! Stapanii dvs nu au nevoie de caini batrani care urla la luna.Mai devreme sau mai curand se va ridica scutul si veti fi lovit.

    De ce sunteti atat de mizerabil? Nu va ajunge?

  24. Ionescu Dan says

    Super articol ! Ma bufnit plansul dar si rasul cand l-am citit.Sunt mandru ca sunt roman cu toata inima o spun ,natia noastra are o putere crunta de care inca nu isi dau seama multi dintre noi

  25. simona says

    Dupa parerea mea acest exod este inceputul unui razboi atipic impotriva UE, cu inamic necunoscut.Nu stim cine a finantat aceasta migratie, unii spun ca SUA, altii ca Rusia.In aceste conditii exista o singura varianta: inghiti broscoiul, ii imprastii in mod egal in toate tarile UE, ii integrezi si capeti forta de munca ieftina.Daca sunt lasati sa ajunga in Germania cu totii, asa cum au fost programati, lucrurile se complica.S-ar putea sa fim martorii caderii unui imperiu, s-ar mai echilibra diferentele economice intre tarile UE.Poate ca Universul lucreaza…

    • Dragos Munteanu says

      Nu lucreaza decat serviciile secrete aici. Islamul e la varsta(1400 ani) la care crestinismul se folosea de inchizitie pentru a-si cimenta cuceririle. Poate ca asta ar fi o lucratura a universului .

    • Marius says

      Forta de munca ieftina??? Pai crezi ca astia vor munci pe nimic? De ce s-au dus țintit spre Germania? Sa fim seriosi.

  26. JE says

    Uite aici “cultura” si “umanism”:
    – Tot mai multe violuri săvârșite de imigranții islamiști în Europa. Poliția se teme să intervină
    http://bit.ly/1ijWm1i

    Zeci de mii nu sunt de ajuns, sa vina sute de mii!

    Aveti femei la usa casei? Prin “femeie” intelegand minim 6 ani:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives#Aisha_bint_Abu_Bakr

    Despre “Toleranta natiei noastre”… Vezi clanurile de tigani care mai au putin si te omoara la tine in casa, ca oricum nu patesc nimic. Cat despre toleranta fata de politicieni si bugetari… care toti sunt niste (semi)analfabeti corupti… Mamaliga romaneasca nu explodeaza niciodata.

    Apropo, satele alea cu tarani care plecasera spre Tg. Mures, au ramas de mult pustii sau au fost retrocedate grofilor, optantilor si chiar criminalilor de razboi.

    PS: Nu mai bine ne facem noi griji fata de milioanele de romani plecati din tara? Cunoasteti cum sunt tratati? Uite un exemplu:
    – Schingiuiti, batuti si impuscati de patronii italieni. Romanii care muncesc cu arma la cap in Sicilia: “Nu vorbeste nimeni!”
    http://bit.ly/1JemjbF

    – Sute de romance au ajuns sclave sexuale in serele siciliene. Tanara violata de patron si apoi obligata sa renunte la copil
    http://bit.ly/1FlOm51

    Despre comunitatile de romani de prin Ungaria, Timoc, Ucraina, Transnistria, ne pasa cumva? Dar despre comunitatile de deportati de prin Kazahstan si Siberia?

    Astfel de studii si statistici va sunt cunoscute?
    – Care sunt cele 11 ţări care urmează să-și piardă o mare parte a populaţiei în acest secol. România va pierde mai mulți cetățeni decât Ungaria
    http://bit.ly/1Pfsopv

    – România va avea doar 10 milioane de locuitori, până în anul 2100
    http://bit.ly/1JERCwd

    Vorbiti-mi despre romanii nostrii mai intai.

    Ori incercati sa faceti o manipulare emotionala ieftina, ori… cunoasteti proverbul: cainele moare de drum lung…

  27. Nikalay says

    Oamenii aia nu vor sa vina la noi, nu vor sa plece in Ungaria, Germania, ei vor sa fie la ei acasa, in casa lor.
    Trebuie rezolvata cauza, cat timp UE se ocupa de efect, tot UE si mai ales USA trebuie sa vindece cauza.
    Multe tari din UE nu au resurese sa ofere conditii de trai decente, fie ele la limita existentei catre oamenii neajutorati, oameni ai strazii, oameni cu dezabilitati. Vor gasi bani pentru imigranti ? Cum se vor simti acesti oameni ai lor care au nevoie de ajutor, si il cer sau poate nu au curaj sa il ceara, dar il vor.

    UE, SUA, RUSIA, trebuie sa faca front comun si sa aduca lumea asta pe un drum mai bun. Altfel am ajuns in 2015 doar prin prezenta amprentei speciei umane, si atat. Nu este nici o diferenta ca mureai de ciuma in Evul Mediu sau ca mori de Ebola in secolul 20.

    Nu este nici o diferenta intre abuzul in servici al unui politist care te bate pe banii tai sau a unui conducator de provincie care aplica Prima Noctis.

    Oamenii nu sunt uniti, niciodata nu au fost. Daca zona de confort nu este compromisa, oamenii nu se plang.

  28. tibi says

    sunteti aproape idealist, noi roamnii, nu suntem asa de ospitalieri cum spunem, suntem extrem de vulnerabili , dezbinati si debusolati.
    Oricum ,bine nu are cum sa fie……as zice ca miroase a dezordine mondiala.

  29. Roman says

    Eu consider ca tot acest val de refugiati este defapt raspandirea teroristilor in europa, adica gruparile teroriste folosesc civilii pentru a infecta statele vizate de eventuale atacuri,sper ca Romania sa nu fie o tinta si sa fie doar tranzitata de catre acesti microbi iar daca vor sa locuiasca pe al nost pamant sa fie cat se poate ce cumpatati!In viziunea mea noi incercam sa impacam si capra si varza,consider ca la un moment dat ne vor incolti toti si ne vor ,,trage-o” de nu o putem duce!:)

  30. Flav says

    Si cu diferentele lor de religie ce faci? Cand violeaza femeile pe strada ca ei asa stiu? Cat dureaza sa ii pui la respect de la inceput cand ajung in tara cutare sau sa astepti sa inteleaga cultura din tara respectiva??

  31. says

    ” daca un singur fir de par din capul unui copil roman ar fi atins, in maximum o saptamana, sub o forma sau alta, n-ar ramane picior de islamist pe aici”

    total dezacord, romanii nu mai sunt asa de uniti, mai starneste Facebook o scanteie de oameni doritori de o schimbare in bine, dar nu sunt sustinuti de majoritatea.
    Or sa astepte de la autoritati sa faca ceva, iar autoritatile o sa fie constranse de drepturile minoritatilor si de apartenenta lor la cultura, nu ai voie sa spui ceva de coran de ex. Sa nu mai pun la indoiala faptul ca institutiile statului Roman au peste 70% cadre nepregatite “puse pe pile” si gradul de reactie imediata/profesionista e nul

    • Mihai says

      Tin sa te contrazic. Intr-adevar nu mai suntem poporul din 1990. Dar generatia de acum din Romania inca mai ascunde in ea ceva “rasism”, “homofobie” si intoleranta religioasa. Dar nu scriu cele de mai sus cu parere de rau, sau cu rusine. Este normal si corect sa iti stimezi apartenenta la o rasa sau religie atata timp cat nu intreprinzi actiuni pentru a-i bloca pe altii din a avea aceleasi sentimente despre religia/rasa lor. Ne mascam cu succes cele de mai sus odata cu integrarea europeana deoarece am fost foarte bine scoliti in ultimii 20 de ani. E nevoie cum a scris si SOV de o scanteie ca toate cele 3 puncte sa se aprinda in fiecare dintre noi. In acel moment, flacara creata (ca sa zic asa) va aprinde nationalismul din inima fiecarui roman. Generatia urmatoare va fi pasiva in schimb-vezi Germania; Franta sau UK.