Capitolul 10 – Caterinca dramei voastre

corruption

Motto:
„N-au nevoie de mâncare,
Ci de-o dubă mult mai mare”

Mi-a făcut o reală plăcere să văd nivelul intelectual al celor care au postat diverse comentarii la adresa ultimului material pe care l-am scris. În unele dintre cazuri nu am putut să răspund așa cum s-ar fi cuvenit din cauza unei răceli sâcâitoare, răceală care mi-a redus semnificativ capacitatea de concentrare. Dat fiind faptul că, în mare, numărul cretinilor care intrau pe acest blog s-a redus considerabil, voi încerca să nu mă mai pierd în detalii, uneori nesemnificative pentru un om cultivat. Să o luăm deci cu începutul.

După ce se așează la Cotroceni, Iohannis îl dă afară pe Maior. A doua zi îi convoacă pe capii S.R.I.-ului și le explică de ce a făcut-o. Printre cei de acolo era și generalul Coldea. Pentru el, încă nu bătuse ceasul. Cohortele de agenți F.B.I., mult mai numeroase decât comisarii sovietici de după Al Doilea Război Mondial, aveau nevoie de un om de legătură local. Sub pretextul că pun la dispoziția instituțiilor statului prețioasa lor experiență în lupta împotriva corupției, ei radiografiază tot, cartografiază tot, recrutează tot ce vor. În ciuda slugărniciei de care dă dovadă față de stăpânii lui, el va fi schimbat. Este deja o figură compromisă, iar asta nu se acceptă în genul ăsta de meserie. Șeful unui serviciu de informații nu poate fi un infractor de drept comun. Asta ar leza încă de la început imaginea președintelui.

De ce pun accentul în ultima vreme pe Coldea și pe S.R.I.? Aversiunea pe care i-o port acestui individ nu are nimic de a face cu necesitatea schimbării lui. La ora actuală, el este cel mai important pion al americanilor în România. Prin el, americanii au acces la tot ce ține de securitatea națională, la tot ce ține de maldărul de dosare aflat în fișetele siguranței românești. Din cauza lui și a lui George Maior, suveranitatea statului român a rămas doar o poveste de adormit copiii. Actul de vânzare al țării inițiat de Băsescu a fost desăvârșit de cei doi. Servilismul inept al celor trei a făcut din România o țintă total nepregătită pentru ceea ce urmează să se întâmple.

În timpul ăsta, operațiunea de abatere a atenției se desfășoară conform planului. Valurile de arestări, rețineri sau dezvăluiri curg. Nu vă mai uitați cu atenție la cine se află în spatele întregii operațiuni. Sunteți fericiti de „actul de justiție socială” care se petrece sub ochii voștri. Tactica pământului pârjolit, pe de o parte, precum și a abaterii atenției, pe de alta, le-au reușit pe deplin actualilor stăpâni.

Știu că cei mai mulți dintre voi sunteți dispuși să închideți ochii și să vă prefaceți că nu înțelegeți nimic doar pentru a-i vedea distruși pe cei care v-au nenorocit. Știu că setea de răzbunare este mai puternică decât rațiunea. De aceea nu încerc să vă conving de necesitatea stopării acțiunilor aparatului represiv al țării, ci de necesitatea autodeterminării atât ca societate, cât și ca individ. România a mai trecut printr-o perioadă similară în epoca proletcultismului. Singura diferență este de stăpâni. Pe atunci erau comisarii sovietici, astăzi, „experții F.B.I.”. Pe atunci rușii își pregăteau viitoarea colonie, trimițând la Canal tot ce era elită în România. Astăzi și-o pregătesc americanii, trimițând de-a valma tot ce mișcă în țara asta la Rahova și la Jilava.

Și atunci, ca și acum, prostimea aplaudă și se bucură când „Volgile negre” cărau chiaburii și politicienii înspre pușcăriile vremii.

Una este să schimbi sistemul politic astfel încât să diminuezi corupția până la niște cote acceptabile (în doză mică, ea este un factor de progres) și alta să măcelărești fără discernământ toate elitele business-ului și politicii românești. Eu ca persoană accept să fiu persecutat de țara mea. Dar nu la comandă străină. Nu accept să fiu ridicat de la masă pentru ca în locul meu să șe așeze o corporație americană sau un amărât de fost ambasador.

Mulți dintre voi veți strâmba din nas la afirmația mea cu privire la elitele business-ului și ale politicii românești. Veți veni cu argumente solide și îmi veți da în cap cu exemple corecte de persoane care sunt departe de standardele morale și etice pe care vă imaginați că ar trebui să le aibă. De altfel, v-am dezvăluit în postările mele anterioare acea fațetă a multora dintre ei, precum și mecanismele prin care aceștia vă jefuiesc.

Nu nimicirea lor este soluția, ci schimbarea mecanismelor, schimbarea sistemului politic în ansamblul său. Elitele clasei politice au furat cu o mână, iar cu cealaltă v-au integrat în structurile euro-atlantice. Elitele business-ului au furat cu o mână, iar cu cealaltă au creat peste 2.000.000 de locuri de muncă. Asasinarea lor în aplauzele voastre tâmpe nu va rezolva problemele, vă creează altele, cu mult mai mari și pe termen mult mai lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 140 COMENTARII
  1. Qu says

    Schimbarea sistemului politic in ansamblul sau – foarte corect, doar ca acel sistem politic este la control si nu doreste sa se schimbe.
    Ce-i de facut ?

    • Ramon says

      Hristos a inviat! si buna seara domnule Sorin Ovidiu Vantu .
      Numele meu este Ramon Dumitrache , sunt din Braila şi am 47 de ani.
      Urmaresc cu interes , admiratie si amuzament ( si aici ma refer la stilul superb de narare ) toate iesirile dumneavoastra in spatiul virtual facebook.
      Mi-as dori , cu voia dumneavoastra , sa va pot rapi din pretiosul timp pentru a ma lumina , tot cu voia dumneavoastra , in problema afacerilor .
      Concret , am o hibă …. stiu ca o am dar nu stiu care este si cum sa o anihilez.
      In ce consta ( in mare ) , incep un business inedit , fulminant , mira-se lumea de cat de istet sunt ( ptiu sa nu ma deochi , de prostanac) si nu mai stiu si nu mai pot sa dezvolt .
      Intra un fel te teama in mine care ma paralizeaza . Si de la planurile de inceput , care sunt bune si de perspectiva , nu mai ramane nimic .
      Acesta este motivul pentru care mi-as dori o discutie cu dumneavoastra , fata in fata , fapt pentru care v-as ramane indatorat pe viata ( si eu stiu sa raman fidel ) , pentru a-mi lumina mintea …avand ca si siport experienta dumneavoastra in afaceri dar si experienta de viata extraordinara pe care sunt convins ca o aveti .
      Daca in acest moment imi spuneti urca-te on masina si hai la Bucuresti , sau unde va aflati , in secunda 3 ( ca 2 o foloseste toata lumea ) sunt deja in viteza a patra .
      Multumesc pentru timpul acordat si am convingerea ca nu trebuie decat sanatate sa va doresc .
      Cu stima Ramon , 0744159251.

  2. is says

    “…el (Coldea) este cel mai important pion al americanilor in Romania. Prin el, americanii au acces la tot ce tine de securitatea nationala, la tot ce tine de maldarul de dosare aflat in fisetele sigurantei romanesti. Din cauza lui si a lui George Maior, suveranitatea statului roman a ramas doar o poveste de adormit copiii. Actul de vanzare al tarii initiat de Basescu a fost desavarsit de cei doi. Servilismul inept al celor trei a facut din Romania o tinta total nepregatita pentru ceea ce urmeaza a se intampla.”
    sunt de acord cu ce spuneti… Imi pare foarte periculos ca de frica “Rusiei” sa trecem in “paza” SUA… securitatea,apararea, secretele, afacerile interne, politica interna trebuie sa fie independente de orice alta putere…nu vreau sa riscam o alta tradare de genul celei pe care istoria ne-a mai aratat-o…din aliati am ajuns sa fim tradati si lasati pe mana vecinilor…Strategia cea mai buna pentru Romania este de a-si pastra rezerva fata de orice putere straina…si de a-si dezvolta un mecanism propriu de aparare dar si de dezvoltare, in special economic. In Romania trebuie gandit un sistem propriu…nicidecum american ori nu stiu…oricare! De ce unele economii sunt in fata altora?! Pentru ca sunt proprii si eficiente…
    Faptul ca anumiti politicieni ori oameni din justitie (grav!) fac anticamera la ambasada SUA imi suna tot a tradare….daca ar fi fost ambasada Rusiei se numea spionaj?! Sau nu e acelasi lucru?! Sa fim seriosi nimeni nu are interesul de a ne pastra noi (Romania) suveranitatea si nici in a ne dezvolta … ci in a fi exploatati ..adica niste sclavi dar cu zgarda mai largita! Vad o moda proasta si prin media…la orice conflict politic se invoca parerile ambasadelor straine ori se cere interventia lor…Sa avem pardon, dar suntem ai lor sau ai nostri?! Ce e nevoia asta de a ne raporta la un “stapan”?!

  3. ioan says

    Vantu Sorin Ovidiu, ca om nu-mi place si nu mi-a placut de cand l-am intalnit in Delta cu mai multi ani in urma: poza in zeu.
    Dar, acesta postare este impecabila ca analiza, ca diagnoza societala. Pacat ca prea putini sunt cei care o citesc si mai putini cei care inteleg si accepta.
    Felicitari, Vantule!

    • says

      Sunt de acord.
      Daca afirmatiile S.O.V ar avea o rata de penetrare foarte mare la nivel popular sau a celei mai mari parti a populatiei, daca dezvaluirile sau…macar relatarile sale ar ajunge saptamanal la noi, acest fapt ar fi de o importanta istorica – cu conditia sa nu foloseasca influenta astfel capatata in interes personal pentru razbunari sau afectarea doar a adversarilor.
      Faptul e simplu: cu ochii urechile si circumvolutiunile lui S.O.V sa primim analize pe intelesul nostru, la cafeaua de sambata dimineata, ne-ar dezintocxica de manipularile de presa de toate minciunile si Deturnarile Atentiei. Am sti noi ce se intampla si nu ne-am mai lasa antrenati in interesul unuia sau altuia .
      BRAVO S.O.V – Ai tot respectul meu – un simplu agent imobiliar

  4. Coman says

    Maestrul Cristoiu, mai “scoate la lumina” fara ocolisuri, din cand in cand, cate ceva din cele scrise si de dvs pe blog.

    -Ne aflam in aceasta postura si datorita oamenilor de afaceri de”calibrul” dvs, a “Statului slab” cum bine l-ati descris, desigur sa nu-i uitam pe distinsii politicieni – care au fost prada usoara atat pentru “lupii” din țara, cat si pentru “grupurile de lobby” din exterior.
    – Ati scris ceva interesant in acest capitol:
    “…suntem ridicati de la masa si in locul nostru se aseaza corporatiile americane..”

    – Domnule SOV, cam greu in vremurile pe care le traim – sa reuseasca cineva sa “readuca” Romania, romanilor!

    Am citit de curand o carte scrisa de John Perkins “Confesiunile unui Asasin Economic”, acum sunt la a doua lectura!

    • Deformatorul de opinie says

      Mai dati-l dracului pe Cristoiu, un pupincurist. Daca Cristoiu e maestru, Gabriel García Márquez ce dracului e!!!???.Nu mai pune “botul” la vrajeala lui. Mirosul meu fin imi spune ca e ofiter acoperit SRI. La asta te-ai gandit???. Te pomenesti ca i-o sta in gat.

      • ioan says

        Mirosul fin… il ai acum sau iti amintesti de trecut?
        Dl Cristoiu : daca 50% din oamenii de presa ar fi ca el, tara ar arata altfel! Cristoiu nu induce si nu a indus opinii deformante! Este un maestru al condeiului, unul dintre ultimii pe care-i mai are tara asta; dar unul de care noul rege nu mai are nevoie!

  5. Marcel says

    Cum au reusit Cehia, Slovacia, Slovenia si tarile baltice sa intre in NATO, UE si Schengen fara o “elita” de politicieni si de oameni de afaceri cum avem noi? In aceste tari nu s-au creat locuri de munca?

  6. w/e says

    Va pripiti punand egal intre persecutia chiaburilor ‘carati cu volgile negre la puscariile vremii’ ca sa spun asa – si elitele business-ului si ale politicii actuale. Pot intelege valoarea unui Iliescu, Nastase, Basescu, Voiculescu, Vantu, dar nu cred, ca voi merge vreodata pe strada T. Basescu unde se afla bustul lui D. Voiculescu, sau la casa memoriala I. Iliescu din p-ta A. Nastase. Oricum ar fi fost Nicolae Malaxa, uzinele care ii poarta numele sunt monument istoric, in timp de la dl. Voiculescu vor ramane doar inregistrarile emisiunilor lui Capatos si ale lui Dan Negru.
    Americani, rusi, razboi, pace, banci, proteste, “generatia n-am cont pe facebook”, unire, dezbinare, sfarsitul lumii, bla, bla, bla….. va trece timpul si ce ramane din elitele politicii si ale business-ului autohton, care vor fi avut in mana soarta unei tari?! Elitele schimba sistemele politice, imagineaza reforme si influenteaza istoria. Dati vina pe noi pentru esecul dvs. Ca sa pot eu schimba ceva ar trebui sa incep prin a-mi dori sa va urmez calea. Nu vad motivul si este cat se poate de trist.

    • ioan says

      Da, trecutul e intotdeauna glorios ! Ca vorbisei de Malaxa: a inceput afacerile printr-un fals, avans de lucrari de la stat pentru lucrari cu utilaje pe care le avea pe hartie; dar le avea statul care l-a ajutat…
      Spre deosebire de Malaxa, Vantu a adus din Turcia sute de mii de perechi de blugi; Carabulea a dus in Turcia sute de mii de rulmenti; apropo, ai habar cat de usor se cara o valiza de rulmenti? Sa “analizezi” nu-i greu !

  7. samy says

    E macelarita clasa de businessmani romani si dispar locuri de munca ?Pentru omul de rand conteaza salariul obtinut in fiecare luna……
    Sa fim seriosi,spuneti-mi o firma din provincie din Romania,condusa de romani, care ofera un salariu mai mare de 1200 roni?Salariile oferite de patronii cu aston martin-ul in garaj e vai de mama lui ……mai bine lipsa si plecare in lumea larga !
    Dumnevoastra ne-ati numit generatia ‘n-am’.Credeti ca nu vom pleca mai devreme sau mai tarziu ?Sa stau la mila unor hoti si sa fiu platit cu 1500 de roni pe luna ?Nu ,multumesc.
    Dar asa cum un om de rand isi plateste taxele si impozitele asa si hotii trebuie sa plateasca ,parerea mea de om corect.
    Am dus la aeroport pana acum jumatate din familie si prietenii cei mai buni.Canada,SUA,Anglia.Nu se mai intorc niciodata ca au foarte mult creier ,generatia n-am….
    In concluzie :
    – la cat de jefuita a fost tara asta in 25 de ani ,credeti ca pentru generatia tanara ,cu ceva creier de la natura, mai conteaza ca raman fara un job?Mergem in lumea larga ca ne-am invatat.Dar hotii si spagarii trebuie sa plateasca si ei .Daca nu platesc in justitie macar sa aiba parte de justitie divina.

    • Deformatorul de opinie says

      Nu plateste nimeni stai linistit. Acum marii corupti cu conturi grase sunt vorbiti;vor sa intre repede la “bulau”, fac 5 ani cu executare si le raman 50 milioane de dolari., pana sa apara vreo lege privind confiscarea averii. Un exemplu, Miron Mitrea. S-a dus repede sa faca 2 ani dupa care sta linistit pe plaja la Miami. Crezi ca sunt prosti, nuuuuu……, ticalosi da.

      • Alina says

        Nu i-as trimite la puscarie. Le-as confisca averile, le-as da cate un apartament si venitul minim pe economie la toti ,,barosanii,, si i-as invita sa se descurce…sa faca ,,afaceri,, cinstite dom`le…

    • iulixa says

      Deci toti patronii sunt hoti si ofera salarii mici… N-ati vrea dv. sa deschideti o firma – cu patron cinstit, evident – care sa dea salarii duble? Ce va impiedica?

  8. adrian says

    D-le Sorin,aveti mare dreptate in tot ce spuneti,acest lucru avand o baza,anume informatia care impreuna cu inteligenta d-vs anticipeaza viitoarele evenimente.Indiferent ce spune lumea despre d-vs eu va consider un patriot,in primul rand ca ati ramas aici in Romania(ati putea fi pe insulita vorba d-voastra,sau in orice colt al lumii)….si in al doilea rand ca aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume,cu motivatia de a face niste adevaruri cunoscute celor care le inteleg la justa lor valoare si le apreciaza.
    Va doresc din tot sufletul multa sanatate,si as dori daca ar fi posibil sa va intalnesc vreodata…chiar pentru cateva minute….
    Cu multa stima Adrian din Baia Mare.

  9. George says

    Tot ce conteaza este prejudiciul. Daca este acoperit ii si decoram. odata schimbati vin altii mult mai saraci cu forte proaspete si buzunare goale. Nu poti ajunge sus fara sa iei si sa dai mai departe, odata ce spui stop mergi la studii la scoala de balet si arte plastice. Fara coruptie nu functioneaza nimic, nu trage nimeni pentru tara daca nu trage si pentru el. Macar de ar fi cu bun simt si as lua cu doua degete nu cu doua maini.

  10. JE says

    Motto:
    ”Dumnezeu exista
    intr-un intuneric orbitor”

    Nu-mi fac iluzii, ceea ce trebuie sa se intample se va intampla.Romania nu mai apartine Romaniei.Traim vremuri care nu ne fac cinste si nici nu ne putem lauda cu nimic.Am ajuns la un capat de drum, ca si Imperiul Mayas, din pacate vom disparea fara urma.Salvarea individuala, ultima sansa a celor care inteleg finalul.

  11. Vlad says

    Buna ziua,
    din cauza oamenilor ca dumneavoastra am ajuns la nivelul in care ” trebuie sa fim sustinuti” de straini, orica ar fie ei. Dar daca tot suntem la subiectul influenta, nu ar trebui sa existe oameni care au putere, cum sunteti dumneavoastra, sa sustina tara, pamanturile si oamenii care traiesc aici?
    Nu persoanele cu putere prefera sa fure fara pic de bun simt si respect, respect prea mult zis. Nu e nici o diferenta intre dumneavostra si cei care sunt la putere, dar poplatia se bucura cand mai pica cate un hot…. cel putin exista initiativa.

  12. Sorin Costin says

    corect. Tot ceea ce scrii este purul adevăr si, reprezinta si o parte din gândurile mele. Felicitări ptr acuratețea si sinceritatea analizei!

  13. says

    Nu am nici un comentariu de adaugat la subiect . Dar as vrea sa va pun cateva intrebari .
    Daca Martin Scorsese ar fi venit la dumneavoastra cu propunerea de a realiza o ecranizare similara cu cea in care este protagonist Jordan Belfort Ati fi acceptat ?
    Credeti ca povestea dumneavoastra ar avea o notorietate mai mare decat a domnului Belfort ?
    Credeti ca exista asemanari intre Jordan Belfort si Sorin Ovidiu Vantu ?

  14. Victor says

    :) Asta cu sintem prinsi intre doi pradatori, sintem la rascruce de imperii etc etc imi aduce aminte de superciobanasul din supermiorita. Din punctul meu de vedere sint scuze pentru propria neputinta, indolenta, autolimitare pe care, de altfel, le-ai manifestat si tu insuti in momentul in care ai inceput sa faci bani plasindu-te in afara regulilor. Ti-ai acceptat neputinta de a realiza ceva dupa reguli, ai iesit in afara lor si apoi ne-ai fluturat in ochi ce fain ii sa-ti iubesti nevasta pe 100 000 000$. Asta sigur nu-i inteligenta.

    Revin…hai sa nu zic ca trebuie acum sa ne luam de piept cu americanii, cu rusii si care mai trec pe la noi prin batatura. Insa, inainte de a cladi ceva, orice un organism trebuie sa fie sanatos. Ziceai acu ceva vreme… intariti-va statul domnilor… (atunci nu te mai durea inima ca-l fura americanii, te situai cumva in afara lui, acum vii si ne propui proiecte politice, economice plus, bonus, o amnistie mica)

    Prima conditie in a realiza ceva intr-o societate, intr-un organism de orice natura ar fi, dupa mintea mea, ca organismul acela sa fie cit de cit sanatos.

    Sa nu-i mai arestam pe astia pentru ca ei sint “elitele” si sa mentinem un stat bolnav, slab… nu mi se pare deloc o solutie, mai devreme sau mai tirziu ne incaleca unii sau altii… sau amindoi o data.

    Prima conditie pentru ne lua la trinta cu unii sau altii ar fi sa ne curatam de propriile uscaturi. Cu amnistie sigur nu se vindeca nimic.

  15. iulian says

    Sa vad daca am inteles: in cazul in care cineva imi sodomizeaza fiica, dar ii ofera o ciocolatica pentru a nu se plange parintilor, sau cineva imi violeaza nevasta si ii da bani de o blana pentru a nu depune plangere autoritatilor, trebuie sa-l iert (amnistiez) pe violator. Vezi doamne, cu o mana a violat, cu cealalta a oferit ciocolata si blana.

    Conform rationamentului dumneavoastra dintr-o postare anterioara, daca nu sunt de acord cu acest tip de logica sunt prost sau eventual incult.

    Am inteles corect? (mi-ar place sa-mi oferiti un raspuns chiar daca, recunosc, fac parte din categoria prostilor care nu inteleg sa fie de acord cu asa ceva)

      • Popescu Adrian says

        Exista limite in toate. Atacul asupra minorilor se situeaza in extrema condamnabila.E vorba de aberatii si patologie si nimeni nu ingaduie.
        dar…
        Cu nevasta e altceva….
        In exemplu dvs exista o cale de a fi destept iar acea cale este tocmai aceea opusa celei abordate de dvs.
        Destept inseamna sa te descurci cu ce ai.Presupunem ca ..ai o curva (vorbim asa pentru ca statistic vorbind este cel mai probabil sa fie curva) …si o blana …Dvs preferati o curva fara blana.
        Pentru a fi inteligent va trebui sa scolarizati curva sa ceara data viitoare un apartament …sau o masina …
        Iertarea dvs nu valoreaza 2 bani.

    • Andrei says

      Amnistia nu se acorda pentru orice si oricui. Nu acesta i-a fost mesajul. Sunt lucruri “grave” care trebuiesc platite cu orice pret. Agresiunea fizica nu este tot una cu agresiunea economica. Un om care raneste fizic pe cineva nu poate fi iertat la fel de usor ca un hot de buzunare. Aici intra marimea infractiunii, valoarea prejudiciilor, vicimele colaterale si multe alte aspecte.

      Pentru cazul expus de tine exista deja legi. Codul penal.

      SOV se refera la oamenii care sunt santajati / santajabili pentru anumite cauze in folosul unora sau altora.

      Pe scurt, in viata oamenilor cu functii sunt alti oameni care culeg date. date care apoi sunt folosite in functie de interes. De ce crezi ca acum au inceput denunturile? Ca nu cred ca au fost toti la biserica sa se spovedeasca si nici DNA nu e biserica.

      SOV are vina lui si plateste zi de zi. Pot spune despre el ca in ciuda banilor si afacerilor care le-a avut este un om modest. Nici macar nu are plasma (LCD ) in fiecare camera… si acum mai are TV si sisteme audio din anii 2000.

      Banii ptr SOV sunt facuti sa circule. Si la el au circulat, au creat alte afaceri si au hranit alte familii. Nu trebuie uitat un aspect: in RO ca sa faci afaceri mari trebuie sa te asociezi, vrei nu vrei, cu oamenii care detin informatii. Ei livreaza informatia tu livrezi bani. Riscul iti apartine. Inchizi afacerea sau / si mai tarziu risti sa fi inchis. Alta varianta e sa ramai un simplu angajat.

  16. victor says

    După revoluție s-a instaurat un regim semidemocratic neocomunist.Am uitat oare toți cine a fost de fapt artizanul căderii Uniunii Sovietice?Ruşii n-au pierdut controlul asupra României odată cu Revoluția cum nu l-au pierdut nici când am intrat în NATO sau UE ci au început să-l piardă odată cu aceste arestări.În prezent societatea este curățată de elemente neocomuniste.Nimeni nu vrea ,,sânge” ci doar curățenie!Am apelat la americani pentru asta dar nimeni nu a spus vreodată că ei ar fi mai buni decât ruşii.Deasemenea nu putem să nu observăm asemănarea dintre noi şi modul de organizare al ruşilor.Este singurul lucru pe care putem să-l facem deocamdată domnule Vântu adică să-i arestăm pe ,,ăstia”.Niciunul dintre noi nu am fost într-atât de proşti încât să nu ne dăm seama ce va urma după declarația lui Biden de la Bucureşti.O să avem nevoie după toate acestea de cineva care să ne scape şi de ,,ăştialalți”.Nu o să avem pe nimeni.Oricum nu prea aveam de ales.CAPITALISMUL definiția mea: Sistem politic şi economic prin care se urmăreşte controlul şi înrobirea umanității pentru aservirea ei totală trup şi suflet unui număr restrâns de persoane ,prin concentrarea mijloacelor de producție şi a sistemelor de întreținere a vieții în mâinile anumitor corporații înființate special spre a servi ca brațe unui singur guvern(capul).SOCIALISMUL definiția mea:Sistem politic şi economic înțeles greşit de către cei care îl pun în practică menit să distrugă valorile culturale şi tradițiile întregii umanități înlocuindu-le cu un uriaş mecanism setat spre distrugerea oricărui habitat propice vieții şi bunăstãrii.Produce o societate superindustrializată si suprapopulată orientată spre autodistrugere totală .Omul se reduce la statutul de produs social ,valoarea vieții lui fiind dată de profesia cu care poate ajuta la întreținerea acestui sistem. Deci clar nu avem unde fugi şi nici ce să alegem.Suntem prinşi între doi devoratori ,prădători vicioşi amândoi mâncători ai conştiinței care mai devreme sau mai târziu ne vor subjuga trup şi ființă .Noi le-am dat putere ei ne vor distruge!Deci domnule Vântu vorbele sunt de prisos noi ştim cine este duşmanul!

  17. Victor says

    Sigur ca da… poti sa o pui si in liniile astea. Insa copiii mei nu o sa o duca mai bine daca fura un roman sau ma fura un fanariot. Multumesc. Poate tu te simti dat la o parte de la masa, orgoliul iti este atins… da pe mine nu ma ajuta nici una nici alta. Daca te incalzeste cu ceva nu as avea nici mila vis a vis de amnistia sa zicem a rusilor, americanilor sau turcilor. Insa pina sa stim sa ne ferim de haitele din afara granitelor, ar trebui sa ne ferim de proprii hoti din ograda. Eu sint medic… fac o analogie… degeaba ne punem cele mai tari protectii cind mergem cu bicicleta daca imunitatea este flenduri sau daca dezvoltam eventual boli autoimune.

  18. Victor says

    SOV habar nu am ce urmaresti. Nu reusesc sa-mi dau seama. Mi-as dor insa sa fie ceva cit de cit nobil in demersul tau Trag nadejde ca blogul tau are o noima, un scop ok pe care nu le vad din cauza ca nu sint conectat la toate sursele tale de informatii.

    Ce vad pina acum este ca ne-ai aratat un punct de vedere care ar avea o logica, ideea de schimbare a clasei politice, desi nu originala, …nu pot decit sa fiu de acord. Ai lansat un proiect economic. Mi-am zis… oricum nu am eu caderea sa-l judec, o fi bun, o fi rau… nu stiu, dar macar omul isi bate capul.

    Insa… a lansa la pachet si idei de genul amnistie pentru cacanarii din care ai facut parte si tu mi se pare descalificanta ca om in primul rind. Sa ne povestesti acum de “elitele” clasei politice sau de business de la noi mi se pare ca in continuare ne iei de prosti, nu dai doi bani pe noi, ca in ochii tai nu sintem decit pulime. Sa ne povestesti ce frumos ne-au integrat ei pe noi, ce minunat ca ne-au dat de lucru… tot respectul pentru inteligenta ta tehnica dar la faza asta simt ca ne desconsideri. Sa-ti desconsideri interlocutorii nu mai e dovada de inteligenta nici macar tehnica. Si Ceausescu ne-a dat de lucru… la toti. Sa accept ca astia ne-au dat ceva e ca si cum m-as bucura ca Becali, DD si altii mi-ar arunca de anul nou 100 euro pe geamul limuzinei dupa ce-am urat la usa lor. Limuzina aia am platit-o NOI!

    Revin la termenul de cacanari. Pentru mine in aceasta categorie se inscriu si acei care raelizeaza ceva prin mijloace incorecte si apoi se mindresc cu ce-au facut. Vrei sa te dovedesti intradevar barbat in viata… fa ceva notabil dar mai ales fa acel ceva cu mijloace ok. Degeaba vii si ne povestesti ce fain a fost sa te iubesti cu nevasta pe 100 000 000 $ daca acei 100 000 000 $ au fost facuti pe sest, n-au substanta. Poate au o noima pentru cei care au urat la usa lui Becali in speranta ca vor primi si ei o firmitura.

    Sincer… trageam nadejde ca s-a produs o schimbare in tine, ca te-ai saturat de bani si putere sau ca macar perspectiva apropiata a esecului ti-a schimbat modul de a gindi.

    Imi cer scuze daca bat cimpii in fata ta. Sint absolut constient ca am o mare sansa sa fiu pe alaturi si sa nu vad tot tabloul. Insa asa vad eu lucrurile, sint sincer in ceea ce-ti scriu si nu pot sa zic ca-mi face placere sa-ti arunc cuvinte care sint sigur ca nu-ti plac.

  19. anghel says

    Stimate Sorin, analogia cu sovieticii e cât se poate de realistă, dacă se merge pe linia bolsevismului etnic, adică ”expertii FBI„ sunt urmasii consangvini ai bolsevicilor de ieri, ambele creatii ale Wall Street-ului, adică atât ideologia neoliberală a corporatiilor cât si sora sa mai mare, comunismul, sunt creatiile acelui curent filosofic si de influentă identificat astăzi în neocoservatorism. Capitalul românesc trebuie înlocuit cu cel străin, pentru a nu exista nici un fel de posibilitate de reactie. De la Eminescu încoace, stim că revolutiile nu fac deliciul poporului român care, se manifestă mai de grabă prin reacție, iar acesta cu aria ei mai restrânsă, a fost opera elitelor. Bune sau rele, aceste elite si-au întors, uneori în istorie, fata către popor, si când au făcut-o, acest spatiu cultural si geopolitic, a devenit o fortă. Străinii însă, au distrus până la nimicire acestă tară, si avem exemplul fanariotilor. Din perspectivă juridică, americanii pun în scenă cel mai pur specatcol postmodern, în care avem de a face cu fragmentarea, si justiții, nu justitie. Bunăoară, Gigi Becali stă la puscărie pentru complicitate la abuz în serviciu. Tot pentru acestă complicitate la abuzul în serviciu a lui Monica Iacob Ritzi, EBA e liberă, fericită si în Parlamentul Eurpean. Crima e necesară, spune E Durkheim, pentru că, prin pedeapsă, reface legăturile sociale rupte, si acesta nu se opreste până la restabilirea totală a lor. Asadar, egoismul primează la occidentali în actul justitiei si al pedepsei. La răsăriteni justitia se face prin sentimentul de milă, ca în opera lui Dostoievski, sau mentalitătile poporului român. Cum sa-l bagi la puscărie pe Jan Pădureanu care nu stie unde se alflă, căci are o maladie psihică terminală. Justitia te condamnă tocmai pentru a constientiza pedeapsa, altfel nu e justitie. Cum s-o bagi la puscărie pe Monica Iacob si astfel să o condamni, pe ea si pe copiii ei, la sentinta definitivă a mortii. Bechtel, Renault, OMV , Rosia Montana si alte sute de corporatii fură de mii si mii de ori mai mult decât au făcut-o cei din puscării. Zeci de miliarde anual, si nimeni nu e pa puscărie. Si cei care fac valuri fără să deschidă o carte, să nu uite că, etnicii români din Transilvania, majoritari, au fost însclăviti de minorităti sute de ani, pentru că elitele noastre au fost pervertite la trufia maghiară. Sper ca românii să se trezască din acestă conditie de homo ludens, în care spectacolul se joacă fără actori, doar cu demoni, îngeri si stafii, pe care americanii în cel mai original mod instrumentalist-dramaturgic ni-l oferă.

  20. vlad says

    Stimabile, dupa ce ne-ai repetat atat in filmulet cat si in material faptul ca mica coruptie este un factor de progres, ne-ai mai si dat exemplu din Germania si a celor 20%, cred ca vrei sa ne lamuresti si sa ne sugerezi ca este absolut normal ca cei 20% sa fie trecuti cu vederea.
    Daca un primar sau ministru au un comision de 20% este mai mult decat normal si nu trebuie sa ne alarmam.
    Daca Vanghelie, Udrea si multi altii au ajuns la mititica, vrei sa compari aceste arestari cu perioada sovietica de introducere sub presiune a comunismului? Cred si sunt absolut sigur ca nu exista un termen de comparatie.

    Cred ca orice om cu IQ peste 80 poate sa faca diferenta dintre acele pierderi de productie la care faci tu referire si taxa de smecherie sau comisionul pretins de numitii in functii, care nu fac altceva decat sa semneze pt. “gestionarea” sau mai bine zis impartirea banilor publici.

    In cazul celor 20% pierderi in procesul de productie cel putin 5-10% sunt pe bune, depinde de afacere, poti sa ai pierderi si in procesul de ambalare, poti sa ai pierderi si in cel de transport sau depozitare, dar sa ne sugerezi smechereste ca in realitate patronul german accepta sa fie furat de mucitori cu 20% este revoltator doar pt. simplul motiv ca acestia sa se simta stimulati sau satisfacuti te inseli amarnic.
    Nu zic ca patronul german nu face si alte invarteli astfel incat sa ceara 20% pierderi in productie, poate furnizeaza produse ca si bonus pt. anumiti comercianti, poate in functie de caz in loc de bonusuri financiare ofera angajatilor o parte din produsele finite … etc

    Furtul/coruptia sunt un virus, daca astazi ai furat un rulment si vezi ca-ti merge, ba mai ai si un venit extra din comercializarea la negru a respectivului rulment, maine o sa incerci sa furi de 2x mai mult.
    Daca toti fac la fel ca tine inseamna ca deja este o fabrica care produce cam mult la negru, acei rulmenti dispar de pe linia de productie, sunt vanduti la negru si statul pierde taxe si impozite, patronul pierde ore de munca si materie prima, in cele din urma ajunge in faliment, sau in cazul romanesc fabrica este “privatizata” deoarece veniturile nu acopera cheltuielile, deci nu mai este rentabila.
    Insa o astfel de afacere “privatizata” functioneaza de minune cand este administrata de un privat, vezi cazul Dacia sau fabrica de rulmenti din Barlad.

    Cam asta este impactul coruptiei din Romania, datorita coruptiei am vandut/privatizat tot ce se producea in aceasta tara, acum stam cu mana intinsa(asistati sociali) si asteptam sa ne dea statul, stat care nu mai are de unde sa ne dea si imprimuta, in final o sa ajungem fix in cazul Greciei.

  21. popa says

    e adevarat..nu e normal nici ca politicienii corupti sa fie inlaturati pentru ca niste “straini” sa le ia locul si astfel puterea..doar ca se pare, ca doar asa au putut sa fie inlaturati..si merita toti, inclusiv dvs meritati..fara suparare..si noi ca tara oricum suntem varza..ca prostii si coruptii si indiferentii sunt majoritari..si deci suntem usor de controlat de o influenta straina..considerand ca acest control strain e inevitavil..nu o fi mai bine cu americanii decat cu rusii? (considerand ca nu ajungem vreo linie de front)

  22. Valentin says

    Cand celula canceroasa incepe sa-ti vorbeasca despre creatorul ei,ea devine cea mai pretioasa celula a corpului…
    1.Mda,parca “care este “un pic mai bine…am luat un analgezic.( fals,pueril, de moment).
    2.Imi reapare durerea,ce fac?Dupa ce termin analgezicul,ce mai iau?Bine…nu-l termin,dar daca-mi face praf ficatu’?
    Nu ma duc mai bine la creator si devin eu Creator?
    “In candele lumina stingandu-se,incearca
    Sa mai traiasca iarasi ca-n clipele d-antai”.

  23. Bogdan says

    Buna seara domnule Vantu!De ceva vreme urmaresc postarile dumneavoastra pe Facebook,si scrierile dumneavoastra pe acest blog,de aceea pot spune fara sa gresesc ca trageti un semnal de alarma asupra starii de fapt a societatii romanesti,incercand sa scoateti la iveala tot ceea ce este mai intunecos si mai ascuns in marile afaceri ce au culminat cu imbogatirea unora din societatea romaneasca,….citind capitolul 10 mi-a atras atentia un lucru pe care-l afirmati si anume …Romania a devenit o tinta total nepregatita pentru ceea ce urmeaza a se intampla…si de aceea astept cu nerabdare o clarificare in acest sens a acestei afirmatii….Din expunerea dumneavoastra se poate trage o singura concluzie dureroasa…noi suntem cu adevarat generatia de sacrificiu…nu cea din anii 90 care inca era sub imperiul emotiei iesirii dintr-un regim totalitar…

  24. Iuliu Maniu says

    Elite ale politicii? Va referiti la profesorii de sport, cantaretii de muzica usoara sau la mecanicii auto din parlament? Oare studiile politice nu ajuta la nimic? Nu am nimic cu zugravii, dar nu ii chem cand ma doare ceva. Si va plangeti ca sunt “macelariti” si ar trebui amnistiati chiar daca ai bagat si ei acolo un amarat de million de coco in buzunar, de parca nu ar avea cine sa ii inlocuiasca? Suntem totusi 22 de milioane de “descurcareti”, se pot transforma oricand si altii in “elite ale politicii”. Unii poate chiar fara material de dosare, cine stie?. De ce sa nu dam o sansa tuturor? JA..si inca o chestie..amnistie amnistie, dar cu banii ce facem? OK, te iert de puscarie, dar da banii inapoi, cocosel.

  25. says

    Am o intrebare si poate aveti si un raspuns : Daca cineva ar dori sa deschida un post de stiri de genul RUSSIA TODAY , ar avea sorti de izbanda . .

  26. Deformatorul de opinie says

    Domnule SOV, va parafrazez:
    “”Coruptia in limite rezonabile este un factor de progres….., hotia in limite rezonabile este un factor de progres””. Vreau sa pun si eu “umarul” la progresul acestei tari. Ma puteti ajuta, daca sunteti amabil, cu normativul privind limitele rezonabile. Este norma republicana practicata de parlamentari sau norma locala(stabilita de dumneavoastra).

    Multumesc anticipat!

    • alex says

      nu este cea mai pragmatica strategie. ar fi mai pragmatic sa il intrebati pe autor daca s-ar simti ofensat sa il furati putin…

  27. Laurentiu M. says

    Sitamte domn. Am citit cateva din postarile voastre, am urmarit si cateva dintre filmari. E clar ca ati fost in sfera lor, in sfera mafiota si ati avut mai mult acces decat noi, si aici ma refer la tot. Singura nelamurire, de ce o face-ti acuma? Care e scopul?
    Am citit cateva dintre comentariile lasate la acest “capitol”. Si tipic romanesc, multi opteaza pentru ideea “plecam din tara si sa fac bors cu restul”, ca asa este romanul. Niciodata nu o sa lupte pentru ce i se cuvine, se duce unde e mai cald. Suntem un popor las, astupati la minte, coordonati prost, dezbinati, lihniti de foame. Suntem usori de manipulati cand vine vorba de “mai mult”.
    Toti stim ca sistemul e la pamant. Ca oricare ar ajunge la conducerea oricarui sistem va fura pe nesimtite, sa fie sigur ca a prins tot ce era. Cu totii stim ca oricine e pus la conducere e pus cu interes, de-o parte si de alta sunt la fel de multe parghii.
    Romania nu se va schimba nici maine, nici peste 1 an. Sunt destui la rand pentru a schimba pe cel de conduce. Destui care sa-si puna interesul propriu inainte de interesul comun.
    Si ca o paranteza, care 2 milioane de locuri de munca? In momentul de fata suntem nici 5 milioane de muncitori, in acte, in Romanica. Asta sa nu zic ca sunt 0,5 milioane de muncitori care au contrat pe 2 ore si muncesc 10. Printre cele 5 milioane peste 1 milion sunt bugetari. Deci in total cati muncitori sunt in Romania, pe bune? Nimeni nu stie. Si uite ca in continuare sunt bani de furat iar noi avem salariu minim de 160 de euro. Cam de atata baga un italiab benzina /luna.
    Is multe de zis, insa nu vreau sa stric acest blog. Din partea mea, respect!

  28. Radu says

    stimate domn,

    ‘Gogoasa’ cu crearea de locuri de munca de catre afaceristi corupti a fost sustinuta de dl Copos . Ceea ce ar trebui sa vedem este ca orice actiune a lor ( fie privata sau de afaceri) s-a bazat pe bani furati. E foarte usor sa te simti afacerist si filantrop ( vezi Becali) cu bani furati de la stat. In afara de cativa afaceristi care si-au dezvoltat afaceri si au angajat oameni, marea parte a lor ( vezi mai ales politicienii) i-au ‘papusit’ ( ca sa folosesc un termen peiorativ). Cat despre meritul integrarii euro-atlantice cred ca faceti glume pe seama intelectului nostru: ne integrau oricum din punct de vedere militar ca au nevoie de o zona tampon cu Rusia. Nu vad inca beneficiile integrarii in Europa ( doar ca nu mai ne trebuiesc vize) , tot cetateni de mana a doua, fara acces pe piata de munca europeana ( vb de munca specializata nu de capsunari) cu exceptia IT si doctori . Asa ca eu personal prefer sa ii vad pe toti coruptii anchetati si banii returnati.

  29. Radu says

    Golul creat prin disparitia acestor ….. “elite”, va fi umplut de o noua generatie de antreprenori, antreprenori adevarati. Vremea celor ca matale a apus. Americanii au interes geopolitic in zona, nu economic. Iar dezvoltarea economica a Romaniei coincide cu nevoia lor de a avea un aliat puternic. Polonia si Romania sunt piesele lor principale pe acest front si e normal sa le doreasca cat mai puternice. Pentru asta insa, primul pas este eliminarea “cancerului” coruptiei, reprezentat de oameni ca matale.Ati jucat, ati pierdut, acum platiti. La cat mai multi ani, cu excutare !

    P.S: Cred ca v-ar fi mai util ca in puscarie sa o apucati pe calea spirituala. Meditatie, filozofie orientala, v-ar ajuta foarte mult sa va transformati si sa va pregatiti spiritul pentru urmatoarul episod.

  30. Lucian says

    Serios? Despre ce vorbiti; despre moralitate, asa zisul patriotism, sinceritate, pragmatism, ca nu inteleg? Tot asa nu inteleg nici tupeul pe care il aveti! Sunt perfect de acord cu oamenii care realizeaza ceva in viata, acumuleaza averi, putere, celebritate, dar nu pot sa stau la masa cu oamenii care reusesc sa-si atinga aceste scopuri in cautarea propriei fericiri, prin nefericirea altora. FNI va spune ceva?

  31. Silviu says

    Domnule Vantu, ați profitat din plin de clasa politică si de credulitatea maselor populare.Aveti curajul sa spuneți până la capăt cine si cât a furat.Nu dati vina pe agenții străini.Au furat si au profitat cei de la noi în primul rand.Va admir așa cum admir un mafiot sudamerican.Pentru că admiram in secret ceea ce nu putem fi.O să ma bucure mult, ca o zi de vară, vestea când o să dispăreți din lumea asta cu un glonț in cap pentru ca ne dorim in secret, toți, paine si circ. Ei bine poate doar circ. Dar așa cum ati făcut mereu , nu ati spus niciodată ceva concret.si circul se lasă asteptat…

  32. Andrei says

    Adica Fenechiu care a vandut transformatoare vopsite e business-man sau elita politica? Articolul asta e o pierdere de timp,

  33. Alexandru says

    Eu inteleg toate aceste rationamente. Poate ca unele, putine, nici macar nu sunt false. Desigur, cei care se compara mai sus cu Ivan Denisovici nu au simtul proportiilor. Un mic sejur in Gulag despre care fie nu au citit nimic, fie nu au inteles nimic i-ar ajuta mult in acest sens si ar sprijini formarea caracterului. Dar, trecand peste aceste comparatii nepotrivite, ramane, desigur, un fundament adevarat. However, intrebarea este: de ce sa nu ne convina asa? Nu, sincer. Adica, cred ca anii 90 au fost edificatori pentru capacitatea noastra de autoguvernare si pentru rapacitatea celor care ajung la putere. Nu stiu, de ce mi-as dori un jaf continuu si o tara subdezvoltata? Pentru satisfactia ca sunt guvernat de Ion Iliescu sau Sorin Ovidiu Vantu? Nu e mult mai bine sa fim condusi de niste oameni profesionisti, cu o cultura a statului dezvoltat in urma carora sa ramana o infrastructura, un pic de civilizatie? Eu il inteleg perfect pe domnul Vantu: in aceasta lume nu mai este loc pentru el, cel putin nu la masa conducatorilor. Dar aceasta lume este mult mai buna pentru Romania care nu de nationalisme ieftine si autoguvernare are nevoie acum ci de educatie, de finante, de infrastructura…

  34. Eva Stanescu says

    Buna seara, Excelenta!
    Doar o intrebare: pe cand o analiza a “fenomenelor” Microsoft si EADS?
    Nu am citit toate comentariile facute postarilor Dvs., deci, daca au fost, deja, analizate,va rog sa iertati sugestia!
    Dar, daca nu, atunci…
    Cu deosebita stima si respect!

  35. devils says says

    Domnule Vantu cateva observatii : 1 proiectul dvs economic lasati l balta. Proiectul adevarat investiti in puscarii. 2. Nu va fi nici un fel de amnistiere. Simplu smecherii nu se potolesc lui iohannis i se va pune pe masa o ordonanta. Legea martiala un glonte in cap pentru coruptie furt. Aveti doua optiuni. Optiunea 1: plecati din tara ASAP. Optiunea 2: smecherii se strang si spun stop. 3. Razboiul cu Rusia nu va incepe niciodata atat timp cat lui Putin i se va garanta spatiul vital. Simplu si complicat.

  36. Iulian V. says

    Am citit si ultimele postari si trebuie sa recunosc faptul ca paranoia este la ea acasa in tara noastra. Aceasta teama de a fi ascultat si ulterior retinut e chiar mai rea decat cea din anii 80…pe atunci se ridicau voci…sporadice…dar voci impotriva! Cine ar protesta acum? Si apoi cum sa protestezi in democratie ca ti se ingradesc drepturi? Ce prostie ar fi si asta? Doar nu suntem in comunism…Apoi daca tot te inveti cu parteneriatul euroatlantic apoi nu te mai miri de nimic…pacat! Acum 40 de ani eram mandri! Dar atunci erau vremuri de trista amintire! Eu ma nasteam…dar nu speram ca la 40 de ani cu totii sa prindem alte zile din viata lui Ivan Denisovici!

  37. Andrei says

    Hai siktir nea Sorine! E distanta mare de la Dambovita la Washington. Si ce daca suntem parteneri cu americanii? E mult mai bine decat sa avem sula in coasta de la rusi. Esti un samsar fara prea multa carte, esti o persoana trista, frustrata. O sa mori trist nea Sorine! Nu e nici o drama. Te crezi si mafiot. Imi e mila de tine!

  38. Iuliu Maniu says

    Elite ale politicii? Va referiti la profesorii de sport, cantaretii de muzica usoara sau la mecanicii auto din parlament? Oare studiile politice nu ajuta la nimic? Nu am nimic cu zugravii, dar nu ii chem cand ma doare ceva. Si va plangeti ca sunt “macelariti” si ar trebui amnistiati chiar daca ai bagat si ei acolo un amarat de million de coco in buzunar, de parca nu ar avea cine sa ii inlocuiasca? Suntem totusi 22 de milioane de “descurcareti”, se pot transforma oricand si altii in “elite ale politicii”. Unii poate chiar fara material de dosare, cine stie?. De ce sa nu dam o sansa tuturor? A..si inca o chestie..amnistie amnistie, dar cu banii ce facem? OK, te iert de puscarie, dar da banii inapoi, cocosel.

  39. nicolae says

    Inteleg superioritatea aroganta a ajunsului . Inteleg dispretul suveran al intelectualului hot . Pricep si derapajul psihotic al celui incoltit . Ceea ce ma amuza , dincolo de fum si oglinzi , este refuzul indaratnic al acestora de a accepta nota de plata . Circumstantele istorice fac din ‘romanica ‘ un patratel important din punct de vedere geostrategic, cel putin pe termen mediu , iar puternicii lumii nu mai au rabdare sau timp , ca aceasta sa evolueze spre echilibru , asa ca s-au apucat de treaba ! Elimina factorii de risc (economic , social,politic), apoi refac circuitul de redistributie a bunastarii(oprind depopularea) , aduc inapoi senzatia de echilibru si predictibilitate . Nu e rau deloc.Alea iahta est (iar cine se pisa impotriva vantului se uda pe pantofi) .

  40. Alex says

    Perfect adevărat stimabile.Să fie timpul creării unei mişcări nationaliste,.extremiste? Poate asta se vrea pentru a face loc şi în ţara noastră (dacă mai este a noastră ) atacurilor aşa zise terorist!

  41. leon says

    trebuie mult tupeu pentru a compara elita trimisa la canal si la reeducare cu
    niste hoti dovediti,mincinosi,care au servit doar interesul propriu!
    noi,prostimea,am avut tot timpul ce avem si acum:NIMIC.noi nu am pierdut nimc!

  42. Deformatorul de opinie says

    Discutand in gand cu SOV…….
    “SOV: -Iată recunoştinţa!.Am salvat Roma şi mâine trebuie să plec exilat din ea.
    Deformatorul de opinie: -Iată unde te-au dus politica-ţi şovăitoare şi prea marea-ţi bunătate!… Sărmane SOV! Tu ţi-ai iubit patria ca nimeni altul şi ai servit-o cu devotament. Nu-i vina ta că ai trăit într-o epocă de sălbăticie şi de ambiţii fără margini. Fii mângâiat, sărmane SOV! Va veni o vreme când urmaşii vor proslăvi elocvenţa şi cultura ta!””
    SOV: – Mă duc ca oaia după turmă!
    Deformatorul de opinie: – Curaj, scumpe SOV! Această plebe care te-a dus ieri în triumf şi te insultă azi, te va aplauda din nou mâine. Trebuie să cunoşti acest dobitoc prost şi răutăcios care se cheamă poporul. Fii curajos şi aşteaptă!”

    Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare.

  43. says

    Draga domnule Sorin , v-am tot urmarit blogul si video blogul si mi se pare foarte interesant , dar chiar daca spuneti ca au furat cu o mana si au dat cu alta , mereu ne-au furat pe noi cei mici.Ai mei au facut prostia sa fie mereu ‘corecti’ si sa plateasca statul si acum sunt in prag de faliment.Deci , sincer pe mine nu ma incanta , nici daca intra nici daca nu intra in puscarie fiindca faptul e deja savarsit.E gata tara asta.

  44. Petru Ivascu says

    Analize de genul asta fac si eu la cafea cu colegii, îmi dau cu părerea cu privire la ceea ce se întâmpla mai departe de ecranele televizoarelor … Aștept de la acest blog mai multă informație si mai putine comentarii. Este evident ca se nimicite “capitalul autohton”, aveți perfecta dreptate când ne deschideți ochii la ceea ce se vede sau nu, printre rânduri.

    Acum îmi permit sa va adresez o întrebare: de ce credeți ca au fost “executați” Miron Mitrea, Fenechiu, foști miniștri ai transporturilor??? E ceva acolo care trebuie sa rămână îngropat???

  45. Petru says

    Aş fi fost dispus sa inteleg si chiar am crezut că după căderea comunismului, neavand capitalisti nostri care să tina piept capitaliştilor straini, pentru a ne pastra ce e al nostru, la nivelul “inteligenţei” noastre, a fost gandit un plan de a fi creati acesti “capitalisti” care sa lucreze mai apoi in interesul fratilor lor romani.
    După cum e ţara astazi se vede că un astfel de plan nu a existat iar “inteligentele” noastre ne- au vandut nu numai trecutul, prezentul dar şi viitorul doar pentru interesul lor mărunt. Aşa că mai bine punct şi de la capăt.

  46. osman says

    vorbiti cu atita usurime despre elitele biznisului romanesc pentru ca sunteti dintre ei si nu i nevoie de populism sau de aservirea la ,agenturili straine’; sa observam ca dupa multe milioane ciordite[ acum vorbesc smechereste ] cineva mai trebuie sa si plateasca,Nu e rau ca justitia isi face treaba, nu e rau daca se refreshuieste clasa politica, nu i rau daca in calitate de politician pentru ca pina la urma asta sunteti va ve ti defini o culoare o directie si de ce nu ,,sa candidati la presedentie!!![glumesc] se vor gasi destui prosti sa va voteze domnule guru…promitem sa nu mai dormim linistiti!!