Capitolul 69 – Un corporatist cu capsa pusă

exit-ue3

Confundând uniunea de state europene cu o corporație strict economică, măruntul președinte francez s-a decis s-o recruteze, prin eliminarea activelor neperformante din bilanțul contabil, așa cum face orice corporatist indolent și incompetent. România ar trebui să profite de oportunitatea apărută, să-și marcheze uriașele pierderi generate de această aventură și să se întoarcă acasă. Aderarea țării noastre la UE a fost cea mai mare greșeală pe care nația noastră a făcut-o, atât pe plan politic, cât și pe plan economic. Pe plan politic ne-am pierdut autonomia iar pe plan economic ni s-a luat pielea de pe noi. Dacă sistemul decizional din interiorul UE nu se modifică în sensul că fiecare decizie importantă să se ia prin consens, atunci România trebuie să se decupleze și să-și caute alt drum. Cum dracu să te bucuri de respect în condițiile în care tu accepți să fii condus prin dictat, directive, avertizări și amenințări? Ce a avut de câștigat România supunându-se acestui tratament? Cum dracu să performezi economic dacă ei ți-au supt toată forța de muncă mediu și superior calificată? Cu parteneri ca ei și ca americanii, România nu mai are nevoie de dușmani.

Culmea este că România are un milion de argumente să-i pună la respect pe ăștia, dar nu are un lider care s-o reprezinte și care să vorbească în numele ei. Din nefericire, cei care generează astăzi imaginea total deformată a țării noastre sunt niște politicieni de duzină care, fie că sunt extrem de modești intelectual, fie sunt șantajați de eternii securiști care sunt băgați în tot ce mișcă.

Generație, România este manipulată de 30 de ani de Occident și condusă de 14 ani de SUA, Germania și Franța. Ești mai bogată? Ești mai fericită? Ești mai optimistă? Nici pomeneală!

Ai fost învățată doar să urăști, iar cei mai la îndemână sunt cei pe care-i vezi, colegi, vecini, conducători. Pe cei care trag cu adevărat sforile nu-i vezi și de aceea nu crezi că există. Dacă îndrăznești totuși să întinzi un deget acuzator către ei, imediat armata de țucălari ai acestora începe să zbiere că ești tâmpit, că suferi de mania conspirației, pe care oamenii de bun simț o dejectează imediat ca fiind produsul unei minți bolnave, iar în final iau câte o gură din țucalul stăpânilor și te împroașcă din cap până în picioare.

Hai să facem un efort de imaginație și să zicem că Iohannis n-ar fi doar o paiață trasă de sfori și ar acționa de sine stătător. Bărbat înalt, chipeș, vorbitor fluent de limba engleză, de germană, profesor de fizică și ajuns prin forțe proprii primar al unui oraș important, Iohannis poate fi considerat ca fiind inteligent, perseverent, abil și luptător (eu când l-am făcut prost, mă refeream strict la acțiunile lui politicei din fruntea țării). Un asemenea om poate vorbi credibil și demn în numele țării lui, poate pune la punct pe oricine ar îndrăzni să-și bată joc de țara lui, făcându-se astfel iubit de români și respectat de către toate cancelariile străine. Fii convinsă, generație, că dacă ar fi acționat de sine stator, Iohannis nu și-ar fi folosit toate pârghiile instituționale pentru a distruge PSD-ul, care, cu toate păcatele lui, este singura ancoră de stabilitate politică din România. Acesta este și motivul real al urii pe care occidentalii o poartă PSD-ului, încă de pe când acesta se numea FSN. Grație acestui partid și a primului său șef, Ion Iliescu, România n-a putut fi dezmembrată în 1990 și nici n-a căzut pradă apoi unei instabilități politice, oricât de tare și-au dorit-o occidentalii. Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea, cu toate bunele și relele lor, și-au iubit țara și au refuzat s-o lase scoasă la mezat, plătind pentru asta cu reputația sau chiar cu libertatea.

De asemeni, Iohannis n-ar fi continuat opera de distrugere a coeziunii sociale începută de Băsescu. S-a lăsat păcălit de cei care l-au pus acolo și care acum îi trag sforile. Probabil că dacă Iohannis ar fi acționat de sine stătător, s-ar fi ocupat de construcția unei drepte puternice care să se constituie într-o a doua ancoră de stabilitate politică, absolut necesară echilibrului și evoluției politice a României.

În cealaltă parte, Liviu Dragnea, un politician rural obișnuit cu jocurile mărunte din județul lui, în care toată lumea cunoaște pe toată lumea, în care atunci când apare câte o situație de criză se întâlnesc cu toții la o cârciumă și-și rezolvă problemele ca între oameni, a crezut că Bucureștiul este guvernat de aceleași reguli. A crezut că este suficient să te duci cu porcul la „cei mari”, să-l prăjești, să bei un pahar de vin cu ei, să bați palma și totul se aranjează. Cu un program de guvernare bazat pe visuri în loc de știință, dar în care el a crezut sincer, Dragnea reușește să-și aducă partidul la guvernare și, conform înțelegerii, cedează funcția de premier securiștilor iar el își dă celebra ordonanță 13 ca să scape de pușcărie. Proteste de o amploare nemaivăzută de la Revoluție încoace îl obligă să revoce ordonanța. Securiștii se jură pe mama și pe roșu că n-au avut nicio treabă cu organizarea protestelor și reușesc să-l convingă că Soros este cel care le-a organizat. Ruralul nostru nu-și pune problema că asemenea manifestații se gândesc cu luni înainte și se organizează doar cu masiv și calificat sprijin intern, și le dă securiștilor iarăși poziția de premier. După câteva luni, își dă în sfârșit seama că „cei mari” nu sunt altceva decât niște simple instrumente în mâinile „partenerilor noștri strategici” și că miza lor este distrugerea ancorei de stabilitate politică a României, însă este prea târziu pentru el. Slăbit politic, slăbit psihic și cu lațul pușcăriei foarte aproape de propriul gât, Dragnea nu mai are nici puterea politică și nici mijloacele prin care ar putea face ceva pentru România.

Deci, cu un Iohannis capabil de orice porcărie la adresa țării al cărei președinte este, pentru un nou mandat, cu un Dragnea incapabil să mai lupte, cu o clasă politică ignorantă și obtuză, cu o populație învrăjbită și disperată, cu o economie jefuită de occidentali iar restul ruinată de nepricepere și decidență politică cvasi inexistentă, occidentalii sunt mai aproape ca oricând să-și vadă visul cu ochii:  dezmembrarea României.

Iată de ce, generație, ieșirea României din UE este vitală pentru menținerea integrității teritoriale. Nu datorăm loialitate celor care vor să ne distrugă. Nu suntem europeni pentru că așa au decis ei, ci pentru că asta au decis strămoșii noștri, care ne-au format în această parte a lumii. Suntem obligați să ne luăm soarta în propriile noastre mâini, să decidem singuri ce avem de făcut pentru a ne fi bine. Se vede clar în ce hal ne-au adus ăștia și începe să devină evident unde vor să ne ducă.

Stabilirea formei de republică (prezidențială sau parlamentară), cererea celei de-a doua ancore de stabilitate politică prin unificarea dreptei sub conducerea unei lider puternic, ieșirea urgentă din UE și un proiect de țară inteligent, acestea sunt soluțiile pentru a avea „o țară ca afară”. O vrei? Fă-ți-o singură, generație!

P.S.  Felicitări doamnei Dăncilă pentru prestația de astăzi din Parlamentul European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 28 COMENTARII
  1. Marian-Catalin says

    aveam impresia ca ai mai multa minte, sincer ma dezamagesti cu aceasta gandire “invechita”, nu imi permit sa zic comunista, pentru ca copii comunistilor au condus si conduc tara. Pai cum crezi tu, ca o sa te lase americani sa faci ceva , cand armata iti este supusa lor??? tu vorbesti de germani, da austrieci au luat toate resursele, iar resursa umana din U.E. sincer, cine crezi ca se mai intoarce in tara, cand ai asa propaganda in presa?? vorbesti de securisti, da nu ai curajul sa zici nimica de Daniel si ai lui. Pacat, imi placeai ca gandire, da se vede ca dupa ce te bagi in “mocirla”, te rupi de realitate….

  2. nicu cohen says

    Cu articolul asta critic eminescian , in natura analizei facute , Vintu intra in clasa politicenilor care se exprima logic , clar si coerent si care au un Mesaj Social Real .

  3. vadastra says

    foarte misto si lucid text. a, ca nu se poate pune in practica, e altceva. dar ca tendinta, intentie, sunt aici idei valabile. baaai, e ca la prezentarile de moda: nu toate traznaile de pe catwalk trec in rochiile femeilor de pe strada, ci unele culori, linii, accesorii… asa si aici. omul da niste directii.

  4. says

    Esentialul l-ati scris la inceputul articolului. Asa ceva intentionam sa abordez si eu, dar si cu ceva exemple concrete…si chiar de la alte tari venite recent in sistemul piramidal. Felicitari din nou pentru un astfel de subiect. Treaba ar trebui sa fie clara pentru toti dar nu este pentru ca tembelizorul de azi, cu ProWC in frunte, e singurul care spune ‘adevarul’. Asa au fost formatati boivacii. Formatarea a avut deja mare succes si continua. Nu mai incepe de la fuckultate ca in 2000, nici de la liceu ca in 2010…acum se practica de la gradinita. Adevarul nu mai e ce-a fost – acum e ala dictat de stat. Care stat ? Pai…al nostru, al americanilor, al alora care-i detin pe americani si pe noi.

    La noi au resuit sa scape de orice urma de partid sau curent nationalist, i-au feliat pe liberali si vor sa felieze si PSD-ul. Daca si ultimul mare partid dispare, chiar ca s-a ales praful de orice stabilitate in tara.

    Pe chestiunile astea se poate discuta zile intregi…dar problema principala ramane: ce facem ? De unde pornim curentul contra a toata debandada asta ?
    Opresorii practic controleaza tot: servicii, armata, politic, mijloace de opresiune (adica jandarmerie si politie), resursele, comunicatiile, masa monetara si practic orice e mai important decit suplimentele de hrana ale pisicii. Doar una din cele mentionate daca-s fi avut-o sub control as fi putut intoarce soarta tarii foarte repede. Dar n-am pentru ca asa ceva nu se poate obtine fara sa fii mai mult sau mai putin parte din sistem, sistem caruia i-am dat flit de mult.

    Pe vremuri era mai simplu: se aduna gloata, se luau furci, topoare si bite … si aveai o sansa sa-ti spui cuvintul pentru ca si cei ce conduceau aveau sabii, deci putea fi o lupta cinstita. Acum la noi civilii au smartphone si dau measje, iar mijloacele de opresiune au arme automate.
    Singurii care mai pot lupta dintre tarile demoncratico-capigtaliste sint civilii de la americani. D-aia se organizeaza de serviciile lor in mod constant ‘atentat’ dupa ‘atentat’ …ca sa le poata lua armele, sa isi faca dictatura ca la carte.
    Aici intervine un pic lipsa de logica: daca le ei civililor posibilitatea de a se apara. de fapt o sa fie si mai multe omoruri in masa…ca banditii tot le vor putea obtine. Asa ca, ‘their logic is flawed’. Dar nu vede mai nimeni asta nici acolo. Ei au fost formatati mai bine si pe termen mai lung ca noi.
    Cam asta e treaba…la ei oile au si colti si desi de obicei doar behaie, pot si musca. La noi doar behaie. Si nici macar nu behaie la cine trebuie…behaie una la alta.

    Deci asta ar trebui sa determinam exact chiar acum: care-i primul pas de scapare din dezastru – care-i primul punct de unde incepem sa tragem linia. Pana vom stii clar asta, totul ramane la nivel de poveste scrisa si uitata undeva pe net.

  5. Vasile says

    Si totusi, nu pe vremea lui Iliescu am intrat in UE ? Cand o sa vad un psd-ist ca doreste iesirea din troaca UE mai ca o sa-mi schimb convingerea ca toti politicienii nostri sunt doar niste slugi la fundul Bruxellului.

  6. Dan says

    P.S. Felicitări doamnei Dăncilă pentru prestația de astăzi din Parlamentul European 😂😂😂 Am râs copios. Prima dată când vizitez acest blog… și ultima dată. 🤣

  7. karaman says

    antonie iorgovan spunea ca a creat in constitutie un executiv bicefal (presedinte – prim ministru) pentru a preveni derapajele dictatoriale, meteahna politicii romanesti. dar acest sistem era menit sa fie o solutie temporara pana cand politica romaneasca se maturiza. acum nu vi se pare ceva depasit, un obstacol in calea progresului tarii, cu un presedinte care se opune automat la orice si raspunde servil comenzilor celor din vest (care l-au si pus acolo)? nu ar trebui sa se dea puterea unuia singur si lasat sa conduca pt ca tara sa aiba o viziune unica si ferma?

  8. ninu says

    Din pacate,lucrurile stau intocmai ca-n descrierea de mai sus. Dar, cu toate acestea, ce-am realizat ? Tanara “generatie”, cu obstinatie invocata de dl. Vantu in mai toate interventiile sale, e asa de cruda in a percepe subtilitatile politice din creuzetul U.E.,ca nu vede copacii din cauza padurii. Ei,tinerii,sunt mai susceptibili la geaca rosie a mitingistului Iohannis, frate bun cu hastagrezistii, decat sa fie preocupati de involutia societatii romanesti pe multe planuri, in perioada asa zisa postrevolutionara, cu osebire in plan moral.

  9. Europeanu says

    Stimabile Vantu,
    Iti miroase a liberare si ai intrat in gasca de tucalari. Astepti si tu OUG pe gratiere.
    Voi toti care ati distrus tara asta, ati jecmanit-o , voi vreti sa fiti independenti… Valorile UE sunt respectarea legilor si nu asuprirea poporului.
    Comunismul a distrus mentalitati si caractere, nu mai avem demnitate si cinste.
    Europa este singura noastra sansa de redresare sociala, iar economicul abia dupa …apare…. cand o sa invatam sa fim ca europenii, sa fim inovativi, nu milogii statului si sa nu mai furam, suntem o natie de hoti condusi de hoti iar hotia a ajuns un model de urmat … ca tine hotule…

  10. Claudiu Behruz says

    Doar ce am descoperit blog ul în urma vizionarii mai multor videoclipuri și interviuri televizate pe youtube. Articole foarte interesante mai ales pentru noi, viitorul tarii.

  11. Ionica says

    Aici m-ati pierdut… Eu mi-as dori mai tare „o țară ca afară”, chiar daca e mai mica, de exemplu Republica Banat, dar care sa fie parte a UE si sa impartaseasca valorile si bunastarea Uniunii… Chiar daca suntem in an centenar, mesajele nationaliste n-au pic de valoare in ochii mei. Viitorul inseamna comunitati agregate in jurul unor valori si interese comune, nu natiuni si granite… Sa spunem adio secolului XX!

  12. nicu cohen says

    Corect articol ! Asa este ! A inceput sa ni se duca ceata prostiei de pe ochi . UE este un cuceritor hraparet care ne vrea ori sclavi ori morti .
    Asta e realitatea despre UE , daca nu rabdam sa fim sclavizati si exploatati ne pune etichete fictive cu crime imaginare de “corupti ” ori ” evazionisti “! …iar hotii politruci din UE sint curati si cinstiti ca lacrimile de popă .
    Ramine la latitudinea noastra individuala daca acceptam aquiesce ori protestam , rejectam si anulam contractele cu UE ca fiind facute si manipulate in detrimentul nostru si ii acuzam de crima .

  13. says

    Sa dezmembreze gunoiu asta de tara , cat mai repede , in cat mai multe bucati ca in frunte cu tine , si restu de marlani de la Bucuresti sa nu mai aveti ce fura, sa terminati rezervele, si sa muriti de foame cum o fac 70% din prostii astia din tara , ma doare mintea cand vad atatia castraveti, cum dau declaratii se fac de ras , si de devoaleaza, ca sunt dobitoci , da mananca bine .
    Te respectam, pareai inteligent, si am zis ca e normal din moment ce lasi lupii de paza la oi , sa le manance, da articolul asta imi pare penibil ca te-ai pretat sa te faci pres in fata psd , ti-au aruncat vre-un os bun .
    Esti puscarias , cu limbaj elevat, probabil si cu cap ti-ai facut capital cum multi care sunt acum prin palatul parlamentului nici nu isi inchipuie sa viseze , da nu inteleg cum te-au dresat asa grav , ma asteptam sa ai coloana vertebrala, caracter, cand crezi in ceva sa mergi pana in panzele albe nu sa te schimbi cum bate vantul.

    • adfkje says

      Asadar, domnule draga,

      citesc despre arhietipuri, vad doar lucruri bune, de ce in jurul meu se intampla atatea rele?

      ziceai ceva de iluzii, eu ce sa mai inteleg?

      nu mai dau atentie… asta este… la toti ni-i greu

  14. Cristi says

    Sunteti o jigodie inteligenta.
    Sunt intru totul de acord cu ce ati spus. Sunt numit conspirationist al teoriei neo comunismului globalizat, de ani de zile.
    Va respect, totusi, putin mai mult, pentru acest articol.
    Cristi.L

  15. Razvan Ionescu says

    Stimabile !
    Felicitarile sunt pentru faptul ca,de data asta a citit frumos ?? fara greseala/greseli ??
    Rog aduna numai fondurile care s-au evaporat din CANDR si vezi cam ce se puteau face cu ele.Sa le adunam si pe cele de la Gelsor….Vinovatii suntem numai noi-cred eu…
    Usor este sa cautam vinovati….
    Salutari
    P.S. Nu va sunt dusman….

  16. mihail says

    Dl. Vantu, afirmati la sfarsitul articolului ca visul tarilor occidentale este dezmembrarea Romaniei (probabil in alte 2-3 tari sau regiuni care sa fie alipite de alte tari deja existente).
    As avea o intrebare: care e scopul Germaniei, Frantei, Olandei, etc. sa vada Romania dezmembrata atat timp cat acele regiuni oricum nu vor fi lipite de Germania/Franta/etc., iar Romania oricum e deja piata de desfacere pentru aceste tari? Sa nu bagam Ungaria in discutie, singura tara despre care stim ca viseaza la o bucata de Romanie, pentru ca Ungaria nu are un cuvant greu la masa stapanilor UE.
    Pentru cei care ati inteles care e treaba cu dezmembrarea Romaniei, va rog sa ma luminati si pe mine.

    Multumesc.

    • esenta says

      tiganul nu va fura niciodata din jurul casei unde locuieste ci de cat
      mai departe. La fel se intampla si cu negocierile “prin spate” . Loviturile se dau cat mai departe astfel ca intelegerile si schimburile sa fie cunoscute numai de initiati.Dar pentru o minte agera ca a d stra nu e greu.Doar daca nu vreti…

  17. Ciprian says

    Domnule Vantu

    Va apreciam pana la acest articol dar acum aceasta apreciere a disparut.
    Sa veniti sa ne spuneti despre meritele lui Iliescu si a celorlalti FSN/PSD este mai mult decat josnic.
    Sunt sigur ca cineva va scrie aceste articole pe blog bazat cu siguranta pe niste notite si chiar vreau sa cred ca a fost opinia altcuiva si nu lui SOV.
    Daca trebuie sa cumparati libertatea dumneavoastra prin astfel de articole o inteleg si pe asta.
    Daca nici asta nu o aveti in gand atunci nu ne spuneti noua celor care apreciem inteligenta dumneavoastra despre tot ce a derivat din FSN pentru ca incep sa cred ca ne percepeti chiar ca pe maimute.

    Sa aveti puscarie usoara si sper sa iesiti cat mai repede.

  18. george says

    Fratemeleu, Bogdan, imi place cum gandesti. Aparentele insala, deseori.
    Securistii astia, are investitii mari, mai pa toate continentele.
    Statele europene faceau investitii in africa si america latina, la noi veni revolutia, asa ca si rumanii au investit in acele zone doar ca banii statului pa persoana fizica, cum ar veni.
    Ei au facut multe, dar nu-si tin afacerile si investitiile in ro, deoarece isi dau in cap, se baga unu pe celalalt la puscarie si se deposedeaza de ele. (vezi cazul vantu-petrom service-realitatea- vizer-pacurar-gusa)
    Vizionar era si Ghita, a-ncercat multe, pe securistii ii juca pe degete, el era cu banul dar i-au dat in cap si lui.
    Tu crezi ca Enel e la italieni iar ButanGaz-ul din italia e al romanilor(dan iosif dragan)? Bineinteles ca nu, doar cu numele, fiecare tara are securistii ei.

  19. Bogdan says

    Vreau si eu sa incerc ceea ce ai fumat tu, tataita hot, inainte de a scrie ineptiile de mai sus. Aderarea la UE a fost cea mai buna decizie din istoria acestor meleaguri, sa nu uitam ca Romania este un stat tanar. Problema de fond a constituit-o generatia ta de jepcari care a praduit o tara cu resurse si fara datorii. Cat de tampit trebuie sa fii sa spui ca “Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea, cu toate bunele și relele lor, și-au iubit țara și au refuzat s-o lase scoasă la mezat” cand astia au distrus tot pe ce au pus mana, impreuna cu interpusi de genul tau- niste oameni jegosi care ar merita un glont in ceafa, si ala platit de rude-. Polonia si Ungaria mai intai au atras zeci de miliarde de euro, si-au refacut economiile si infrastructura, au atras o gramada de investitii, au ajuns la un nivel economic la care nu visam iar acum se ratoiesc aiurea. Chiar si asa, Orban e un tip inteligent care stie sa-si negocieze interesul, Ungaria nu va iesi din UE, pe cand noi vom fi dati afara fara nici o exitare. Fara UE eram la nivelul Moldovei sau Ucrainei de azi, intr-o saracie lucie. Lasa-ne tataita cu gargara ta ieftina, cred ca ai promisa o amnistie din partea psd-ului si le canti in struna in ultimul timp. P.S. Realistic vorbind, generatiile mai tinere (nascuti in anii 60,70 si 80) trebuie sa scape de toti voi, astia trecuti de 50 de ani, nu sunteti buni de nimic, ati lasat numai dezastru in urma voastra, daca ar fi dupa mine te-as lasa singur intr-un sat izolat din Moldova cu o pensie de 30 de lei pe luna, sa te vad atunci cum le mai canti ode psd-istilor, fmm de ordinar.

    • Marinus says

      Bogdane ,obraznicia ta , vine din prostie .

      Ma rog la Dumnezeu ,oameni ca tine sa nu ajunga medici , piloti sau ministri .

      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      Ai vrea si tu sa fumezi ce au fumat altii ? Nahhh , n-ai cum ,nu merIti ! Esti inca mic !

    • says

      @Bogdan tu ai trecut pe la scoala primara ? Clar mai sus nu ai ajuns.
      Auzi…Romania este un stat tanar. De unde-ai scos-o ba ?
      Civilizatia asta e aici de mai multe mii de ani decat oricare altii parte un UE ala de-l lauzi atat.
      Polonia si Ungaria au ajuns cu ceva pasi inainte exact pentru ca au dat FLIT UE de cate ori au considerat ca trebuie. Ca d-aia restul de U-isti vor sa le retraga drepturile.

      @Marinus
      Din pacate au ajuns deja…