Capitolul 42 – Beati Bellicosi*

batalie

Asistăm la o bătălie total disproporționată între Iohannis și staful său respectiv Dragnea cu staful lui, miza fiind poziția de premier după alegerile din decembrie.

În această bătălie, Iohannis își joacă obținerea celui de-al doilea mandat iar Dragnea – libertatea. Doar un naiv își poate imagina că Dragnea va veni cu o altă propunere de premier în afara lui însuși, și asta din simplul motiv că pe oricine va pune acolo nu-l va putea controla decât în primele șase luni, timp în care condamnarea lui va fi pronunțată și pusă în aplicare. Tot așa cum Ponta a făcut pe dracu-n patru să-l elimine pe A. Năstase de pe scena politică, și eventualul premier pus de Dragnea va contribui la condamnarea și executarea lui politică.

De asemenea, doar proștii cedează puterea de bunăvoie** sau o împart, aș adăuga eu, iar Dragnea este departe de a fi un prost jucător politic (cel puțin până acum), dovadă în acest sens fiind U.S.L.-ul, creație pornită dintr-o idee de a sa.

De partea cealaltă, Iohannis, care timp de doi ani nu s-a manifestat politic aproape deloc, are nevoie de niște realizări pe care să și le treacă în contul său, și asta nu o poate face decât cu un guvern al său, pentru a mai avea vreo șansă în obținerea celui de-al doilea mandat. Relansarea ideii unui proiect de țară (la bază ideea i-a aparținut lui Ion Iliescu și s-a concretizat într-o lucrare excepțională care a depășit, din nefericire, capacitățile intelectuale ale clasei politice din acel moment, aceasta alegând să participe la un alt proiect de țară care ținea de aderarea României la Structurile Euro-Atlantice și care a fost promovată decisiv de către Emil Constantinescu) prefigurează câmpul de luptă pe care Iohannis a decis să poarte bătălia decisivă pentru următorul mandat prezidențial.

După ce v-am arătat principalii combatanți și ce-i mână-n luptă, hai să vedem oștile de care aceștia dispun.

Dragnea

 • P.S.D. – un partid extrem de puternic în teritoriu, fără lideri marcanți la vârf, cu un electorat stabil, cu o ideologie de stânga certificată de prezența simbolică a lui Ion Iliescu, oricât de discretă ar fi această prezență, și condus de un lider carismatic și credibil pentru genul de electorat al acestuia.
 • Două televiziuni mari, Antena 3 și RTV, care se adresează îndeobște exact tipului de electorat PSD-ist, acesta constituind grosul audienței celor două posturi. În cazul Antenei 3 nu este vorba de o susținere directă a lui Dragnea, ci de o agresiune continuă la adresa celui care a preluat în folos propriu instrumentele utilizate de Traian Băsescu, cu scopul de a teroriza și elimina adversarii politici respectiv serviciile secrete, parchete și instanțe, evident persoana fiind identificată în președintele Iohannis. O modalitate subtilă de a-l ajuta pe Dragnea fără a-și declara pe față susținerea de facto pe care i-o acordă.
 • Câteva case de sondare a opiniei publice care au învățat de la “marele maestru Pieleanu” cum se compun sondajele pe colțul mesei de la bucătărie, contra unor onorarii grase.
 • O masă substanțială de funcționari din toate domeniile care au basculat în tabăra lui și care îl alimentează cu informații din tabăra adversă.

Am enumerat aici câteva dintre componentele armatei lui Dragnea, cărora trebuie să le adaug componenta cea mai importantă – starea de spirit. Certitudinea victoriei instalată în tabăra lui îi dă o siguranță în ținută, în afirmații și comportament, care îl vor face să-și revendice laurii fără drept de apel.

Iohannis

 • P.N.L. – un mare brand politic cu aer de noblețe, care a reușit până la fuziunea cu P.D. să-ți dea un sentiment de calitate al actului politic, să-ți dea sentimentul că aderând la el sau votându-l aparții unei pături superioare, elitiste a societății. Fuziunea cu P.D., care a generat cel mai ticălos, corupt și imbecil guvern în frunte cu Băsescu, a arătat membrilor și votanților PNL că, întradevăr, trecutul este o țară străină***. Câștigul obținut prin sporirea numărului de organizații și de sedii nu compensează nici pe departe pierderea strălucirii și a nobleței acestui brand. Apariția unui lider autentic va șterge în timp acest stigmat și va reuși să readucă mândria de a fi membru sau de a vota acest partid.
 • Cioloș – personaj ambiguu și charismatic cu un CV profesional impecabil, a fost instantaneu acceptat de majoritatea societății românești și investit cu o mare cantitate de speranță din partea acesteia. Neavând nici un dram de inteligență politică, gafele n-au întârziat să apară.
 1. A acceptat miniștrii impuși de partidele politice, oameni cu un bun CV profesional în majoritatea lor, dar fără știința conducerii, fără știința comunicării, fără un aparat ministerial devotat lor, fără viziune și, mai ales, fără timp.
 2. În loc să comunice cinstit că nu are nici timpul și nici susținerea necesară din partea Parlamentului pentru a iniția sau a implementa vreun proiect, ci doar va administra țara până la alegeri, a lăsat impresia că în scurtul timp pe care îl are la dispoziție este atât de capabil, că va pune România pe roate.
 3. A declarat că nu va intra în politică cu o solemnitate care, un an mai târziu, l-a transformat într-un personaj penibil. Nu poți pretinde funcția de premier fără să te bați pentru ea. Dacă nu ai tăria să lupți deschis pentru ceva ce îți dorești, nu meriți nici votul și nici respectul cuiva. Dacă pentru tine nu ai curajul să lupți, cum ar putea avea cineva încredere în tine că vei lupta pentru și în numele lui, dacă ar avea vreodată nevoie de asta? Românii au o vorbă pentru tipul ăsta de atitudine, pe care mă jenez s-o scriu, limitându-mă la a spune că ea implică în mod pervers o batistă (pentru mine sunteți o mare decepție în plan uman, d-le Cioloș).
 • Serviciile secrete – au jucat un rol extrem de important în alegerile din 2009 și 2014, desemnând practic câștigătorul alegerilor. Cu un mare factor de naivitate, le-am putea considera ca jucând un rol important și în 11 decembrie, încolonate în spatele lui Iohannis. Din experiența mea cred că, la ora la care scriu, mai bine de 30% dintre cadrele superioare au “defectat” deja, trecând în tabăra lui Dragnea, iar restul joacă la două capete.
 • DNA – așa cum v-am mai spus, nu putem discuta de independența justiției atâta timp cât șefii de parchete și instanțe sunt numiți de președinte. Asta conduce către concluzia implicării lor de partea președintelui în bătălia electorală, prin deschiderea sau finalizarea unor dosare penale pe numele unor politicieni sau oameni de afaceri aparținând zonei ostile lui Iohannis. Dacă din punct de vedere juridic ele se susțin, din punct de vedere politic efectul acestora tinde către zero. Electoratul s-a plictisit de sânge, vrea performanță guvernamentală, vrea salarii, pensii, un mediu propice afacerilor, autostrăzi, spitale cu doctori adevărați nu cu șpagari incompetenți, școli cu profesori autentici și o curriculă utilă pentru copiii care-și pierd astăzi timpul pe acolo.

Băi, generatie, a venit timpul să știi că cinstea există doar în lipsa tentației. Pune un milion de euro pe o bancă în parc și fii convins că dacă trece pe acolo vreunul dintre moraliștii pe care-i vezi clamându-și onestitatea peste tot pe unde apucă, și crede că nu-i vede nimeni, va fura geanta fără să clipească.

Tu ai nevoie de conducători performanți, curajoși și inteligenți.

Atât ministrul onest cât și cel neonest este supus aceleeași tentații, așa încât nici unul nu va rezista ispitei. Deci acest criteriu de selecție nu face nici doi bani. Singurul criteriu trebuie să fie valoarea, valoare dată de profesionalism, inteligență, curaj.

Un ministru de acest tip știe că de banii pe care și i-a însușit trebuie să și livreze societății. Oricând îl prefer pe Năstase oricărui alt fost premier sau pe Mitrea oricărui alt fost ministru de transporturi.

Evident că există și excepții, oameni care sunt perfect morali, super calificați și inteligenți, și aici îl am în minte pe fostul ministru de finanțe Florin Georgescu, numai că ei, din punct de vedere statistic, sunt în marja de eroare.

 • Digi24, Realitatea, Hotnews, ziare.com – chiar dacă audiențele celor două posturi de televiziune sunt scăzute, profesionalismul celor de la Digi24 sau prestația lui Rareș Bogdan au capacitatea de a lansa în spațiul public teme de dezbatere convenabile lui Iohannis (disimulând în mod inteligent – în cazul Digi24 sau fără nici un fel de rezerve – în cazul lui Rareș Bogdan), care are tot interesul ca lumea să știe cât este el de important în ecuația jocurilor de  putere din România. Cât despre Hotnews, se pare că susținerea președintelui, oricare ar fi el, face parte din fișa postului.
 • Postacii – acest grup alcătuit din niște indivizi cu un comportament de mici legionari frustrați, posaci și fără nicio idee proprie în cap, are rolul de a turna rahat în cap tuturor adversarilor politici sau celor indezirabili, înlocuind pistoalele înaintașilor lor cu invective, trivialități sau minciuni.

Uitându-ne la cele două oști, este clar pentru toată lumea că există un dezechilibru major în favoarea lui Dragnea și că domnul Iohannis va pierde în mod indubitabil această bătălie.

Cu un PNL stigmatizat și cu moralul la pământ, cu un Cioloș penibil și compromis, cu instrumente media de mic impact și cu instrumentele de forță incerte în comportamentul lor, devenite ineficiente în jocul politic, Iohannis va trebui să învețe cum se joacă în opoziție, altfel vom asista la o altă criză politică majoră după alegerile din decembrie.

 

*Binecuvântați fie războinicii

**Lucius Cornelius Sulla – 138 -78 î.H., general și dictator roman

*** “Trecutul este o țară străină: lucrurile se fac altfel acolo” – începutul romanului “The Go-Between”, publicat în anul 1953, scris de autorul britanic L.P. Hartley, ecranizat prin anii ’70 și apărut la noi sub titlul “Mesagerul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 29 COMENTARII
 1. Mikael says

  Student la Iasi fiind, am gasit in arhiva Opiniei Studentesti niste texte (despre care Boierul imi spunea ca nu trebuiesc tratate superficial)texte care ,mai putin decat cele de pe acest blog,mi-au atras atentia.In “bai generatie” m-am recunoscut direct ca destinatar al mesajului.Analiza,sinteza precum si periplul gnoseologic si axiologic (daca putem spune asa,si,iata ca putem)asupra starii de fapt analizate cu temeinicie mi-au creat o stare de deja-vu,citindu-le traiam cu impresia ca sunt scrise de mine.Motiv pentru care mi-as dori sa va cunosc tete a tete.Daca imi acceptati vizita va promit ca nu o sa regretati.

 2. Aryanul says

  “Deci astăzi îl voi tolera pe Trump și teoria supremației rasei albe.”

  Trump ar face bine sa deporteze toti cacanii si tuciurii din SUA. Apoi va urma si Europa. Este doar o chestiune de timp. Salbaticii si redusii mintal nu au cauta in civilizatie, cu atat mai mult cu cat nu au contribuit cu nimic si nu au nici un merit.
  Trump ar face bine sa bage la inchisoare toti bolsevicii, cultural marxistii, leftistii, liberalistii, activistii si toti debilii mintali care bat campii cu utopiile egalitariste. In scurt timp va urma si Europa.
  – Race and crime
  http://en.metapedia.org/wiki/Race_and_crime

  – Race and crime in the United States:
  “The incarceration rate of black males was over six times higher than that of white males, with a rate of 4,749 per 100,000 US residents.”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States

  1. Mai prostovanule… de IQ ai auzit?
  – World IQ Map
  http://www.washsummit.com/world-iq-map

  – World ranking of countries by their average IQ
  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

  Ia si citeste cartile astea:
  – Race Differences In Intelligence
  http://niggermania.com/library/Race%20Differences%20In%20Intelligence.pdf

  – Rasă şi realitate
  http://der-stuermer.com/romanian/Rasa%20si%20realitate%20David%20Duke.pdf

  2. De ce crezi ca in Romania este jegul si coruptia asta infioratoare? Raspunsul este foarte simplu. Arunca o privire aici:
  – Top 10 Countries by Highest Average IQ
  http://www.therichest.com/rich-list/top-10-countries-by-highest-average-iq/?view=all

  – Romania: what is the average IQ?
  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country/ro-romania

  3. Inteleg ca ai fost crescut de tigani(indieni) … Pupa-i tu in cur, nu ne pune pe noi sa facem acest lucru. Ba din contra, ne pisam pe ei si pe cultura lor. Daca mai incepe un razboi ceva pe aici, fi sigur ca vom contina ceea ce a inceput Antonescu si nu a mai apucat sa termine pentru ca a fost asasinat de jidani bolsevici.
  – India: what is the average IQ?
  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country/in-india

  https://i.imgur.com/zDCTHHy.png
  http://ichef-1.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/7CF7/production/_85319913_poop_protest.jpg
  http://www.infostormer.com/wp-content/uploads/2016/09/Indian-Street-Poopers-2.jpg

  4. Prostovanule, toata cultura si civilizatia umana este construite pe fundamente greco-romane si tu bati campii ca nu exista superioritatea rasei albe? Filozofia, matematica, cultura, politica, etc totul este de la civilizatiile greci si romane. Mai putin Mizeriile Abrahamice vinovate de macelarirea multor sute de milioane de oameni in numele unor fantasmagorii.
  Ce au dat asiaticii in afara de un Confucius si un Lao Tzu? Ce au dat indienii in afara de yoga, zero si otelul gresit numit “de Damasc”? Ce au dat arabii? Ce au dat latino-americanii si indo-americanii, aia care in mileniul 3 inca isi mai pun pene pe cap si la cur si se cred pasari? Niggerii din Africa nici macar nu au inventat scrierea/alfabetul, sa numere, roata, si alte lucruri triviale.

  Sa te mai intreb cine a inventat motorul(oricare), trenul, avionul, becul, electricitatea, medicina moderna, etc? Bai idiotule, tu chiar nu realizezi pe ce lume traiesti?
  Esti un bolsevic marxist imputit si bati campii cu teoriile tale egalitariste. Acum un an plangeai de mila “refugiatilor”, salbatici musulmani, marea majoritate violatori si conform studiilor, peste 70% dintre ei complet analfabeti care se semneaza cu un x sau un + cand primesc “ajutoare”, bani munciti de altii!
  Daca crezi ca toti suntem egali si la fel si nu exista superioritatea rasei albe, ia mars in mortii ma-tii in India, Africa, America Latina, Asia centrala si de Sud! Cine te tine printre oamenii albi si in civilizatia lor pe care tu ca orice tigan imputit ai furat-o de ai ruptt-o?

  Bai oligofrenule, tu vrei sa spui ca albii sunt “egali” si la acelasi nivel cu astia?
  http://multimedianewsroom.us/wp-content/uploads/2014/10/121.jpg
  http://www.thunderingspiritfamily.com/aztecfamily.jpg
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/70/fa/05/70fa0515a607ee0df2045be4dea7f06a.jpg
  https://i.ytimg.com/vi/U_yDdCbvOaw/maxresdefault.jpg

  Sau cu astia?
  https://www.youtube.com/watch?v=meG0fAUvXr8
  https://www.youtube.com/watch?v=-zYdbMQ09EQ
  https://www.youtube.com/watch?v=wAmC5hLG5k4

  Proasta pula a fost la curul ma-tii!

  Apropo, numai prostii mai voteaza in Romania de astazi si din pacate sunt destui.

  • Ma arianule, ... says

   … io’ cred ca ti-ar sta bine cu o zvastica in frunte ca si colonelului SS Hans Landa din filmul The Inglorious Bastards.

  • Gabriela M says

   Aryene , Aryene esti dur , dar aspru !

   Si tu faci parte din civilizatia asta la care fiecare a contribuit cum a putut mai bine . Civilizatia asta e creatia cuiva ,CARE , a gandit-o bine , frumos si cu dragoste .
   Noi ne-am ucis liderul mult timp in urma si de atunci…….

   Stii ceva ? Uite ! Ici e focul , colo e apa .Aer si pamant – destul.

   Te rog eu , fa tu alta !

 3. Florin Chiriac says

  Astept o postare mai amanuntita legat de noul presendinte al SUA. Tare am impresia ca aveti multe de spus despre asta…

 4. Simonetta says

  Comentariile la subiect curg garla, motiv pt.care intreb si eu (batand campii pe ritm de melodii) : ARE CINEVA O RETETA BUNA DE TOCANITA?

  • Da, uite reteta: says

   Cureti bine cartoforii din PSD, ii lasi in apa sa iasa zmagul din ei.Intr-o tigaie tip wok tai cepe PNL si praz PD, dunstui bine amestecul pana incepe sa aiba ochii sticlosi si sa miroase foarte tare.Arunci apoi in wok cartoforii PSD, pui piper si parf in ochi peste amestec, adaugi o mana de ciuperci amanita muscaria si lasi sa dea in clocot amestecatura.Intre timp tai la caini niste frunze de patrunjel si usturoi USR modificat degenic, pui peste ele intr-un castronel PMP ulei de cangur si paste facute ALDEnte si amesteci bine pana la terciuire, sa iasa musturile si aromele fetide.Ridici capacul de pe wok si arunci amestecul inauntru, pui capacul si mai lasi cateva clocote.Tragi sandramaua de pe foc si le-o servesti fraierilor asezonata cu smantana de pe PeNiS si marar de scrot.Gata!Pofta buna mesenilor si tuturor meltenilor.

   • Sebastian says

    Da, reusita tocanita! Cred ca suntem obisnuiti cu ea de 26 de ani. E autohtona! Smantana aia face totul!!

 5. virginius says

  m am uitat, mi a placut, prietenii mei incep sa ma aprecieze ptr extinderea culturala de care dau dovada, motiv ptr care, de bucurie, doresc sa impartasesc cu dvs aceste sentimente pline de fericire si compasiune.

  https://www.youtube.com/watch?v=2iUGfURqyhs

  ma tot intreb daca m am tacanit, dar constat cu surpindere ca ma simt bine …deci ….cum ar spune unii…… what tha…..cu accent va rog

  si ca sa vezi unde I fericirea …..ma arde invidia

  https://www.youtube.com/watch?v=aC0EYufA4nY

  cu drag,
  un culturatist

  • Mabriela G says

   Desenele astea animate sunt la OHA ,nu i asa ?
   Si Nu , nu te ai tacanit , stai linistit .Da-i inainte !
   Gusturile si palmele nu sunt la fel .(.,,,E si ei oameni , ce naiba !)

 6. JE says

  Mai de mult am spus ca nu este nici o intamplare cu datele la care incep sau se fac atacurile teroriste si razboaiele. Probabil lumea a crezut ca am scapat de la Balaceanca cand am facut legatura intre “vineri 13” – caderea(arestarea) Templierilor si unul dintre atacurile teroriste din Franta.
  – Knights Templar
  https://en.wikipedia.org/wiki/Knights_Templar

  – Paris Attack, Friday The 13th, Coincidence? Paris Attack Was Planned to Hail Satan
  http://beforeitsnews.com/blogging-citizen-journalism/2015/11/paris-attack-friday-the-13th-coincidence-paris-attack-was-planned-to-hail-satan-2524306.html

  ———
  Dar… faptele se aduna si prea sunt cusute cu ata alba…
  Cine credeti ca vroia sa vina la Casa Alba?
  – SAUL ALINSKY mentorul lui Hillary Clinton avea un mare cult pentru LUCIFER: “PRIMUL RADICAL cunoscut omului care s-a răzvrătit împotriva ‘Establishmentului’ și a făcut-o atât de eficient încât el cel puțin și-a câștigat propriul regat, a fost LUCIFER”
  http://bit.ly/2ewx0LI

  – Hillary Clinton, Saul Alinsky and Lucifer, explained
  https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/07/20/hillary-clinton-saul-alinsky-and-lucifer-explained/

  – Rules for Radicals
  http://www.mynacc.org/Rules_for_Radicals.pdf

  Vroia sa “coaca” niste spirite ceva! Dupa reteta originala a lui Aleister Crowley. Sau a lui Anton LaVey?
  – Spirit Cooking With The Clintons
  https://www.youtube.com/watch?v=ZkAVgsOgaw0

  – Wikileaks Exposes Clinton’s Satanic Network
  https://www.youtube.com/watch?v=4hmbArq1x6E

  – “SPIRIT COOKING”: CLINTON CAMPAIGN CHAIRMAN PRACTICES BIZARRE OCCULT RITUAL. Menstrual blood, semen and breast milk: Most bizarre Wikileaks revelation yet
  http://www.infowars.com/spirit-cooking-clinton-campaign-chairman-invited-to-bizarre-satanic-performance/

  ———
  Un mic exemplu cu cine a mai fost pe la Casa Alba si pe la Skull & Bones.
  Recunoasteti personajul incercuit din imaginea dce mai jos?
  http://thefreethoughtproject.com/wp-content/uploads/2016/05/bush-skull-bones.jpg

  http://othereal.ru/wp-content/uploads/2015/12/skull_bones_bush-1440x564_c.jpg

  Sa va dau niste indicii:
  https://sites.google.com/site/nocancerfoundation/_/rsrc/1467887070443/the-skull-and-bones/skull-and-bones-21.jpg

  http://www.ufointernationalproject.com/wp-content/uploads/2016/02/bushcarry.jpg

  https://2.bp.blogspot.com/-nY-CtMBTidY/UdeUkE6QutI/AAAAAAAAPjY/46PzjXXNVsg/s1600/skullandbones.jpg

  Cum il salutam pe “Taticu”:
  http://www.lovethetruth.com/jis_images/bush_satan_sign.jpg

  Nu este semnul ILY. Simbolizeaza “minunea” de pe cap a lui “Taticu”

  https://i.ytimg.com/vi/Ya6RHEu7Wbo/maxresdefault.jpg

  – Satanic Temple unveils controversial Baphomet sculpture to cheers of ‘Hail Satan’
  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/satanic-temple-unveils-baphomet-statue-detroit-10416754.html

  ——
  Sa incepem sa vorbim si despre asta?
  https://searchnewsglobal.files.wordpress.com/2013/10/1265320_10151889634151117_1550954688_o3.jpg

  http://www.jewishisrael.org/eng_contents/images/1time/TowerofBabelEU.jpg

  https://searchnewsglobal.files.wordpress.com/2014/04/eu-parlement-strasburg.jpg

  ——–
  Pentru cine are timp:
  – The Pedophocracy
  http://whale.to/b/pedophocracy.html

  exemplu de parlamentar european:
  http://whale.to/b/dutroux_h.html

  Deh, asa suntem noi astia “conspirationistii”, cazuti in cap.

  Adevarul ca majoritatea oamenilor sunt foarte prosti si se lasa condusi de niste psihopati si debili mintali.

  PS. Nu sunt “dacopat” si urasc toate Mizeriile Abrahamice importate din desert de la sandniggeri.
  http://www.washsummit.com/world-iq-map

 7. Petrache says

  Cum se numea lucrarea in care era trecut proiectul de tara conceput pe vremea lui Ion Iliescu?

 8. Simonetta says

  Doamne, cata fiere si venin exista in unii oameni! Ori Vantu le-a facut ceva candva, ori sunt pusi de altcineva sa improaste intr-un om lipsit de aparare care-si ispaseste pedeapsa intr-o celula in care numai sufletul lui stie cat indura. Da’ acum s-a racorit, dupa ce a scris si cand se incalzeste iar, evident va mai scrie, ori sa-mi dea mie replica, ori sa-l ia intr-o tura pe Vantu!

  • Mabriela G says

   ……… astia care varsa otrava au ADN -ul gresit si nu se racoresc niciodata .
   Rautatea merge mana in mana cu prostia . Dreptatea e altceva .

 9. adrian kipp says

  Eu eram convins ca Iohannis nu termina un mandat si dvs ma speriati ca se gandeste la 2 … Vedem cum joaca americanii la est.. ce surprize vom avea…. si speram cu Ciolos inainte la lins podele si cu PSD -ul la baie…. Mi se rupe de partide…dvs poate spuneti cand se da drumul la robinetul cu lovele…si in ce conditii

 10. Mihai A. says

  Ce poate sa scrie un puscarias frustrat decat ode si spalaturi pe creier in favoarea penalilor?
  Parerea mea este ca nu ati invatat nimic, domnule Vantu, in ciuda tuturor banilor pe care i-ati avut! Un om cu scaun la cap nu va fura niciodata geanta aia cu milionul de pe banca. Dar stiti de ce? Fiindca, indiferent daca te vede sau nu cineva, intr-o tara normala – cum va fi si Ronania pe-atat de repede pe cat de multi insi ca dvs. ba baga dupa gratii – un hot va trai mereu cel putin haituit de gandul ca, mai devreme sau mai tarziu, este prins.
  Dovada: in tarile normale, cum fura unii ceva mai de pret, primul gand le e catre avion sau barca, s-o taie intr-o tara bananiera, cocotiera sau alt taram al nimanui. Fiindca daca n-o fac, ajung in puscarie ca dvs., filosofi pustii de critica delatiunii obscure. Sau, chiar si intr-o tara ca a noastra, mereu se gasesc alti hoti mai mari ca ei, care sa le vrea prada, si pentru asta ii „toarna” la puscarie cu ajutorul justitiei chioare…

 11. zgabearta iftode says

  Asta inseamna ca nu mai scapam niciodata de PSD ? Raman vesnic la putere ?Trebuie sa ne obisnuim cu asta si sa tacem ?