Capitolul 11 – The One

Untitled-1

Motto:

„În final trebuie să rămână doar unul”

Astăzi vă voi arăta o „Românie a lucrului hoțește făcut”, vă voi arăta cum sunteți mințiți, prostiți și, culmea, făcuți să și salivați de plăcere că vi se întâmplă. Într-un material anterior, vă arătam că prin acest tsunami judiciar se distruge tot ce înseamnă centrul de putere din România, fie politic, fie de business, vă arătam că elitele din zonele respective nu sunt doar înlăturate, ci masacrate de-a dreptul în pușcăriile arhipline și arhiinfecte ale statului. Cu o mâncare pe care nici cel mai amărât dintre voi nu ar putea-o consuma în mod normal, cu un frig arctic iernile și o căldură sahariană verile, aceste stabilimente sunt expresia neaoșă a lagărelor de exterminare naziste. Am făcut această digresiune cu pușcăria pentru a vă face să salivați și mai intens, neghiobilor!

Deci, revenind, toate astea au un singur scop, și anume ca în final să rămână doar UNUL. Un singur personaj care să conducă tot, care să decidă tot și care să nu mai vină cu argumente că nu poate din pricina opoziției să dea Roșia Montană, să cazeze un corp de armată pe teritoriul României sau să trimită pe câmpurile de luptă, în prima linie, carne de tun tânără și proaspătă. Cu un parlament debil și terorizat de dosare, cu un guvern la fel de debil și terorizat, cu o societate civilă senină și cretină, acest personaj va putea livra tot ce i se cere fără a mai da socoteală vreunui for sau vreunei instituții românești.

După cum știți, proiectul Republicii Prezidențiale a fost lansat și promovat insistent de mine încă din luna noiembrie a anului trecut. V-am spus că avem nevoie ca de aer de schimbarea sistemului politic prin schimbarea formei de guvernământ. Acest lucru trebuie făcut prin schimbarea Constituției, nu hoțește pe ușa din dos. Constituția trebuie să prevadă și mecanisme de control asupra președintelui, pentru a nu ne mai trezi cu un alt Ceaușescu sau un alt Băsescu. Astăzi se instituie practic o republică prezidențială disimulată.

Așa ceva este inacceptabil!

Nu poți avea toată puterea fără să-ți asumi și responsabilitatea acesteia. Este un mod laș și nedemn pentru un bărbat de a pasa toată răspunderea pe alții, tu înfruptându-te din toate roadele puterii.

Dincolo de gargara politicianistă, de arestările și condamnările la extincție pe care Iohannis le patronează, acesta este obligat să-și asume în mod transparent puterea și să ne spună ce are de gând să facă cu aceasta. Este obligat să ne prezinte atât un proiect economic, cât și unul politic.

Revin asupra necesității de modificare a Constituției, modificare care să prevadă mecanismele de control asupra președintelui, care să definească precis noul sistem politic și rolul fiecărei puteri a statului, altfel veți cunoaște o nouă fațetă a dictaturii personale, a dictaturii bunului plac, exercitată de un personaj ambiguu, ranchiunos și țâfnos.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 52 COMENTARII
  1. Sebastian says

    Domnule Ovidiu Vântu,
    Va admir și va mulțumesc pentru blog și pentru ce postați pe Youtube. Îmi place flerul dumneavoastră și cât de stăpân și ferm sunteți! Superb.
    Eu nu mai cred demult în România, de aceea nici nu mai stau acolo. Ma simt foarte bine în Anglia deși tot sărac.
    Noua ordine mondiala trebuie sa se întâmple și se întâmplă acum. Nici o tara nu mai este suverana, cel puțin în Europa.
    Eu vad aici în Anglia cum societatea se distruge și cum omul devine animal, pradă instinctelor si plăcerilor din cauza ca nu mai are în ce sa creadă și ce sa urmeze.

    Sunt de acord cu dvs ca Rusia va face război și ca Americanii ne vor baga pe noi sa le ținem piept.
    Ar trebui acum sa devenim neutrii ca Elveția dar romanul e prea slab de caracter.

    Europa se va diviza curând iar apoi va veni un colaps financiar.

  2. Alexandru says

    Haide sa vedem si partea plina a paharului,cati vor mai avea curaj sa faca ce au facut astia???? Nu au fost arestati eroi ai romaniei ci niste hoti . Suntem o tara mica intr-o lume prea mare , de-a lungul istoriei am fost vanduti de proprii nostrii romani ! Am intrat intr-o hora in care va trebui sa dansam cu s-au voia noastra (USA-URSS) .

  3. Qu says

    Si mai grav consider ca este faptul ca din Constitutie incep sa ne dispara drepturile unul cate unul, exact cum au patit americanii.

  4. says

    Curios. Logic, incerc sa identific un sens pentru directia spre care bati cu toata aceasta activitate. Mie imi pare ca nu ai un scop clar, ci un scop neclar de razbunare. Nu ai raspunsuri nici la intrebarea “care este cauza?” si nici la intrebarea “care este solutia cea mai simpla, cu probabilitatea cea mai mare pentru a atinge scopul pe care inca nu il am clar?”

  5. baba gloaba says

    Iohanis a fost pus acolo de …. cineva.
    Cu creierul ala de robot incet la minte, trecutul dubios ca … a vindut acei copii, e specimenul potrivit pentru a fi manipulat.
    E de ris cum toti accepta situatia in care Antonescu s-a retras inexplicabil nu inainte de a-l promova pe moliul primar al Sibiului.
    Acum, cum ziceai, incet incet, vor fi arestati romanii care fura.
    Romanii care la rindul lor i-au eliminat dupa “revolutie” pe arabii care furau, ca romanii astia de care vorbim nu aveau inca bani.
    Acum, vor fura nemtii.

    Si Iohanis va tace ca melcul.

    Hehehehehe

  6. says

    Nu sint de accord sub nici o forma cu o republica prezidentiala. Daca prin absurd in Romania se intimpla ca o persoana in mod constitutional sa poate conduce printr-un mecanism bine pus la punct ASTAZI , mentalitatea colectiva inca necoapta si setea de putere animalica a politicienilor nostrii pot aduce la putere MAINE un nou monstru. Meritocratia si lupta plebei in strada sint pt o perioada imediata singurele prin care se poate schimba ceva. daca e necesara o noua constiturie trebuie avute in vedere ca principii tocmai cele inscrise in declaratia drepturilor omului si cetateanului din timpul Revolutiei franceze. “Nici o putere nu e permisa asupra individului inafara de acelea care au fost delegate direct de catre popor prin vot”.Nemernicul de basescu a creat un monstru numit “justitie” care actioneaza “autonom” prin mecanisme care nu mai pot fi controlate de catre popor . Astazi, asa cum ziceti, plebea se bucura ca vede singele politicienilor pe pereti. Fara sa-si dea seama in consecinta imediata ca maine vom urma noi. Fara drept la demnitate iar prezumtia de nevinovatie fiind un moft . Isi imagineaza cineva cum e sa fi acuzat de omor pt ca ai incercat in legitima aparare sa-ti aper familia si avutul?! Sigur ca prea putini.

  7. mand says

    Ce avem noi azi in Romania ?? O tara dezbinata , un popor naucit , fiecare cetatean interpreteaza cum vrea ceea ce vede la tv in functie de afinitatile sale …uni pro ponta altii anti ponta …unii pro basescu altii anti basescu ..etc…un singur lucru este de subliniat , poporul nostru nu stie si nu i se da nici o speranta de a afla calea cea buna daca aceasta exista cu adevarat …..Romania este dupa decembrie 89 ..ca un copil de 10 ani care are nevoie de educatia necesara pt a se dezvolta armonios si nu sa scape in extrema cealalta sa fie un derbedeu ..acest lucru se poate produce doar daca primeste o educatie adecvata din.partea parintilor si profesorilor sai ….viitorul sau depinde de calitatea acestora …..putem compara parinti si profesorii romaniei presedintele premierul si toata clasa politica ..trebuie sa imbunatatim clasa politica …nu avem novoie imediata decat de un.singur om care sa si doreasca sa faca ceva doar in interes national si de aici se v a produce schimbare …..

  8. Popescu Ad-racului says

    “E” multi de ciuruit nene pina ajung la acel unul….adevarul e ca daca “e” de bucuresti “e” multi si prosti.

  9. Doru says

    Domnule,

    Cu fiecare articol sunteti din ce in ce mai subtire in argumente. Singurul lucru evident este ca vreti sa schimbati actualul sistem pe care nu il controlati. De fapt vreti sa schimbati doar cativa oameni din functiile cheie.

    Domnul Presedinte face exact ce trebuie facut in aceste momente in lupta cu nesfarsitii borfasi. Adica tace si face. De ce sa vorbeasca? Ca sa dea informatii? De ce sa isi spuna planurile? Ca sa isi expuna slabiciunile prin care poate fi anihilat? Lupta lui este disproportionata in favoarea borfasilor Ponta, Ghita, Udrea, Cocos Valcov + tot parlamentul + partidele + primarii + sefii de consilii judetene + X% din populatia tarii. Acesti borfasi trebuie sa nu inteleaga si sa nu intuiasca nimic doar sa fie toti loviti si rapusi fara sa stie cine “le-a facut-o”. Ca o paranteza – Coldea si Maior ar fi facut mai bine sa nu dea nici un interviu presei. Niciodata. Nimeni nu ar fi trebuit sa stie de existenta lor.

    S-a ajuns prea departe Ministrul Finantelor sa ia spagi noaptea prin cimitire. Sa faca 2 sau 3 combinatii prin care strange tablouri de Renoir si Picasso, lingouri de aur si milioane de euro. Si nu de alta dar pe urma se crede destept acest Valcov. Si pentru ca este destept el se crede indreptatit sa conduca aceasta tara din functii precum Ministrul Finantelor si alte functii. El chiar o sa creada asta pana o sa moara. Dar nu este destept. Este doar un hot ordinar. Si abia acum este pe cale sa isi gaseasca ceea ce merita. Ca toti ceilalti. In frunte cu plagiatorul Dottore.

    Daca erau destepti nu ajungeau aici acesti borfasi ordinari. Nu ma astept sa intelegi aceasta ultima afirmatie. Toti sunteti la fel.

    P.S: Romania este printre cele mai sarace tari din Europa. Asta inseamna ca borfasii care ati condus tara asta 25 ani sunteti printre cei mai prosti politicieni borfasi din Europa. Asta ca sa iti anticipez “Esti naiv. Asa sunt politicienii si in Germania”.

    Nu ma astept sa publici comentariul meu.

  10. ioly says

    Sant interesat de comentarile dv dar nu spuneti care este acea persoana care vrea puterea? Sau dorim un regim de dictatura in situatia asta ne meritam soarta

    • Popescu Adrian says

      Lacomia !
      Se pare ca SOV a ramas la stadiul acesta si nu a reusit evolutia.
      Lacomia este o sursa de energie dar aceasta energie trebuie transformata ,rafinata directionata.Parerea mea este ca scopul nu trebuie sa fie acumularea (specifica speculantului) ci constructia in sine a unui business modern conectat la economia locala/nationala/globala. Viziunea constuctiei de business nu exista la speculant.Din ce ai descris SOV e genul de finantator periculos care contamineaza ideile cu virusul lacomiei.Sa nu uitam ca nu putem strange suficienti bani intr-o viata cat sa ne cumparam alta .Asa ca sa nu lasam sa ne fie stricata viata de oameni care nu pot oferi macar un exemplu personal onorabil.Ai avut noroc ca nu te-a prins in mrejele banului.

  11. says

    Presedintia ar trebui sa fie o institutie de legatura intre statul administrator si poporul administrat. Poporul ar trebui sa fie organizat dupa criteriul teritorial distinct fata de organizarea partide politice cu scop politic si organizatii neguvernamentale fara scop politic. Toata structura actuala a statului ar trebui sa fie pastrata, dar suveranitatea ca putere a poporului ar trebui sa fie declarata prin Constitutie permanenta. Suveranitatea permanenta ar insemna completarea dreptului de a vota pozitiv din 4 in 4 ani, cu dreptul de a vota negativ postelectoral reprezentantii alesi in care orice persoana cu drept de vot nu mai are incredere. Votul ar trebui dat prin masini de votat electronic realizate de catre romani, legate printr-o infrastructura distincta. Masinile de votat ar trebui sa fie amplasate permanent in zonele unde acum sunt infiintate centrele de votare. Daca un oricare cetatean cu drept de vot ar avea dreptul sa voteze oricand doreste negativ un oricare reprezentant in care nu mai are incredere, nu ar exista putere care sa plateasca permanent toti cetatenii cu drept de vot ca sa sustina deciziile si actele normative abuzive emise ca urmare a angajamentelor toxice ale reprezentantilor alesi. etc etc etc etc

  12. Ana Ana says

    Inteleg ca niste baieti rai sunt vanati de alti baieti si mai rai, care pe deasupra sunt si americani. Si ca oamenii sunt prosti ca nu se sperie de asta. Lipseste din textul tau propunerea unor solutii (pentru prostii care nu se opun – sa oprim arestarile, sa dam afara americanii, orice) sau macar descrierea conspiratiei care crezi ca are loc (ca sa stie oamenii de ce sa se sperie) – adica mai exact, cine ce vrea sa faca. In lipsa elementelor astora nu are sens sa scrii asta. Niste baieti rai sunt prinsi si de aici deducem ca ar putea fi o conspiratie pe undeva. E prea vag si evaziv totul ca sa poti afirma ca oamenii sunt prosti ca nu se sperie de asta. Nu te contrazic, sunt populatia e formata din prosti senini, dar bucuria vizavi de arestari nu are legatura cu prostia.

    • Popescu Adrian says

      Ne-am bucurat si la revolutie
      Bucuria a avut legatura cu lipsa perceperii corecte a realitatii.
      Acum e la fel.

        • Popescu Adrian says

          singurele fete triste erau de securisti dar ei s-au bucurat dupa ;))
          tu pari sa fi fost neam de securist dupa exprimare ..iar dupa poza nu te cheama gheorghe ..

    • Delia Pandelescu says

      Foarte corect ce spui.Dar atata timp cat ni se da iluzia democratiei si sunt miliarde care se lasa prostiti,nu se va schimba nimic.In occidentnimeni nu mai gandeste capul sau.Am trait acolo si ma minunam zilnic ce prostii inghit aia pe nemestecate.Si s-a luptat din greu sa ajunga si Romania acolo.
      Prin sistemul de invatamant!

  13. Popescu Adrian says

    Eu propun sa terminam cu politica si injuraturile .Dai in p—a ma-sii pe toti.
    Mai bine ne spuneti cam pe unde am mai putea misca ceva.cu 50 000 /’cu 100 000 sau 200 000 euro .

    • Popescu Adracului says

      La bursa daca bagi 200000 si cu 5.5% pe an te-ai scos. Acolo se mai misca ceva ca in rest ai sa-i pierzi asa cum i-ai furat.

  14. stefy says

    Daca ceea ce spuneti este adevarat, atunci avem o problema. De fapt, orice tara care renunta la o bucata de suveranitate, are problema. L-as cita aici pe Ben Franklin, cu citatl lui despre libertate si securitate. In orice caz, pisica trebuie rupta, regulile pietei libere nu se respecta, contractele sociale prin care poporul deleaga raspundere liderilor alesi nu se respecta, cutumele, obiceiurile nu se respecta. Modernizarea e una, demolarea fara un plan este alta. Problema este nepasarea poporului de “mamaliciki”, pe spatele carora poti taia lemne. Sunt prea obisnuiti cu jugul si cu comoditatea slugarniciei, deci, chiar credeti ca blogul va avea efectul scontat? D-le Vantu, a-ti fost jos, sus, a-ti razbit prin viata de unul singur folosind toate portitele si oportunitatile oferite de fiecare moment al istoriei recente. Hai sa va pun o intrebare. Va iubiti tara, domnule Vantu? nu oamenii, populatia, ci tara in care traiti.

  15. ro101 says

    Vad ca in continuare le plangeti de mila acestor elite. Va inteleg, faceti si dumneavoastra parte din acest grup de elite. Nu va vom vedea niciodata plangand de mila neghiobilor care au in spitale conditii mai proaste decit elitele in puscarii sau a neghiobilor care au fost lasati sa moara de aceste elite prin licitatii trucate sau tratamente false. Da, aceste elite ar trebui sa aiba pe constiinta multe vieti… problema e ca nu mai au constiinta.
    Dumneavoastra chiar sunteti convins ca reusiti sa ne faceti sa iesim in strada in apararea acetor elitelor? Sau faceti asta doar pentru ca asa va cere stapanul?
    Parerea mea e ca trebuie sa fiti un pic mai subtil, sa studiati lectia ultimelor alegeri si sa porniti de la o alta baza. Sloganul “nu ne vindem tara” nu mai prinde in ziua de azi.

  16. Titulescu says

    Urli in pustiu maestre. Visul va ramine doar atit un vis. DNA va rula mai departe cu motoarele turate la maxim datorita starii morale abjecte a tuturor celor ce sint intr-o functie care permite spaga. Puscariile au rol de corectie nu de hotel si drepturi umane. Trebuie cenzura totala dinspre ele pentru ca neghiobi ca tine sa nu se mai bucure cind prostii ce muncesc in libertate pling de mila voastra, a PUSCARIASILOR.
    Pina cind frica nu intra in oase ca pe vremea lui ceasca nu se va opri nimic si scheunarea de acum e muzica la urechile celor ce sint corecti in viata.

  17. JE says

    Omul SOV incearca sa-si gaseasca forta in propria-i constiinta, insa nu are constiinta, in concluzie, nici forta.Nu este impacat cu el insusi, ca daca ar fi, s-ar situa deasupra celor multi, dar nu se situeaza niciunde, ramane suspendat undeva la un nivel in care distruge ceea ce nu pot avea, neaga ceea ce nu intelege, ponegreste ceea ce nu are si ar dori sa aiba.Putem intelege din vorbirea lui SOV, pe scurt, …CA DE INROBIREA CELOR SARACI DEPINDE LINISTEA CELOR BOGATI, sau altfel spus, BRICIUL JUSTITIEI PAZESTE SOMNUL BOGATILOR IMPOTRIVA NESOMNULUI SARACILOR.Burghezul-Grofoi SOV, stie mai bine ca oricine ca pitorescul vietii simple si maretia princiara se faramiteaza sub acelasi ciocan, doar ca nu se poate exprima decat jignind pe cineva sau ceva, atata poate; in conjunctura in care EFECTUL NU MAI ESTE IN RAPORT DIRECT si nici IN PROPORTIE EGALA CU CAUZA CARE L-A PROVOCAT – inevitabilul incepe, generand DEZORGANIZAREA.Cu alte cuvinte, in ceea ce-l priveste pe SOV putem spune ca a savarsit O GRAMADA DE TICALOSII pentru niste FLEACURI.Asa este firea omului SOV, priveste efectele inainte de a analiza cauzele.Ocnasul SOV va fi mereu la cheremul celui de care este incatusat, el stie bine.SOV ESTE BANAL, aceasta calitate fiind a oamenilor slabi.In final putem sa-l caracterizam pe SOV ca pe un om AMBITIOS, unde ambitia lui este ca MOARTEA-”vrea sa puna ghiara pe tot”, iar acolo unde incepe AMBITIA LUI SOV-”inceteaza sentimentele frumoase”, dar, sa nu uitam ca ”AMBITIOSILOR LE PLACE ACTUALITATEA”

  18. anghel says

    Mă tem, stimate prietene, că Unul, e altul decât presedintele. Nu e nici Unul lui Platon…sau Parmenide. Nenorocirea nostră e că acestă fortă a lui Mordor ne împresoară de mai multi ani, numai că voi, elitele noastre bune sau rele, nu i-ati constientizat forta; erati într-o stare demagogică, adică o stare alterizată a constiintei. Am aproape doi ani decând semnalez prietenilor mei, pericolul îngenuncherii României de către serviciile intelligence-ului american si evreiesc, cu pervertitii nostrii din SRI. Acum trei ani aveam 7 mii de ofiteri acoperiti ai SRI, plus cei americani si evrei, care conduc inclusiv justitia ce vă închide pe voi. Cei care sunt acum închisi trăiesc cu iluzia că, odată eliberati, vor merge pe o insulă exotică unde un negru le va face vânt cu o frunză de palmier. Dar nu e așa, ei nu vor scăpa nici după ce vor iesii; viata lor o să fie un iad. Singura lor sansă e lupta, sacrificiul prin care vor plăti si pentru poporul lor. La cele două utopii ale sec. 20, A. Huxley si Orwell, am privit cu oarecare scepticism, ca la orice utopie, dar se pare că ele sunt astăzi actuale. Cineva îmi spunea, despre o postare mai veche de aici, că eu prezint solutii utopice, de aceea am amintit de cei doi. Asadar, lupta voastră e cu ”Unul„ dar acesta are mintea la ordinele stăpânului coloniei, iar acesta are sediul în îndepărtatul Mordor, peste ocean. Cu tot acest sentiment de milă fată de anumiti oameni care nu ar trebui să fie închisi, vor trece ani si vieti multe ucise, până când stăpânii o să vă scoată din fundul iadului, mai ales că nu observ nicio determinare din partea voastră. Din punctul meu de vedere, cel al unui crestin, mâine i-aș elibera, că stiu cu certitudine că românii nu sunt săraci din cauza lor, sau doza de sărăcie e infimă în raport cu aceea livrată de corporatiile stăpânilor.

    • Titulescu says

      Ti-a furat imaginea despre tara ta si basmele de la taica-tu. Nici o sansa de a mai fi salvat.

  19. un eu din ceilalti says

    Societatea e praf.Varfuri politice nu sunt.Vectorii de opinie sunt compromisi.Aceasta este mostenirea generatiei dumneavoastra.Considerati cumva ca nu aveti cui va adresa?Raspunsul nu mai ajuta pe nimeni.Sunteti consecvent “solutiei ” propuse: republica prezidentiala.Voi fi consecvent celor sustinute inca din primele posturi: Romania este aspirata de propriile cosmaruri.Dumneavoastra, eu si oricare altul am contribuit la asta.Alegoria dumneavoastra cum ca nu va vine sa sarbatoriti intr-un mediu de inmormantare nu ar trebui sa va linisteasca.De altfel pe nimeni.Acum inteleg valoarea demersului dumneavoastra.E despre Romania, foarte curand cum a fost si mai putin cum va fi .Caci va fi nu are prea mare relevanta pentru spatiul asta populat cu specimenele astea….
    Insa….
    Cu aleasa consideratie!

    • Sorin Leitoiu says

      Dupa punctul de la sfirsitul frazei se lasa un spatiu si apoi se incepe cu litera mare! Regula se invata in clasele primare. Degeaba aveti idei daca nu pot fi citite si de altii.

      • un eu din ceilalti says

        Daca v-ati opintit intr-un punct, e clar.Nu ma adresam dumneavoastra.Ati bagat capul intr-o poza in care nu recunoasteti pe nimeni.Sfat: mai sunt posturi.Multe.Incercati in alta parte…

      • Popescu Adracului says

        Daca a fost coleg cu Vanghelie trebuie iertat si trimis la troaca, la reciclat.

  20. says

    Republica prezidențială, cu siguranță ar fi o soluție de reîmprospătare în clasa politică. Din păcate nu cred că se va putea materializa. E ca și cum am vrea să reinstaurăm monarhia dar nu există voință politică.

  21. Cristian says

    Zilnic ii auzim pe diversi acoperiti cum sar in apararea “justitiei independente”, Inspectia Juridica a devenit un instrument de cenzura prin care orice declaratie publica despre abuzurile justitiei este catalogata drept “atac la independenta justitiei”. Putini sunt cei care au sesizat cum este atacata independenta justitiei chiar in celebrul raport MCV. Aceste rapoarte par a fi scrise de niste oameni fara minime cunostinte de drept national si international sau vadit rau-intentionati care nu au nici o legatura cu realitatea din aceasta tara, nu ii intereseaza bunastarea populatiei, dorinta lor este una si clara: mai multa puscarie! Judecatorilor romani li se explica de la Bruxelles cum trebuie infaptuit actul de justitie. In ultimul Raport MCV, magistratii sunt indemnati sa mai lase independenta si sa dispuna mai multi ani de puscarie, de parca nu ar fi legi pentru individualizarea pedepselor in Romania. Nu vede nimeni ca astia is bat joc pe fata de romani si de Constitutie? Ei le transmit parlamentarilor cum sa voteze, ei le transmit judecatorilor cum sa individualizeze pedepse. Pentru ca nu avem lideri, am ajuns o colonie, niste slugi ale intereselor lor.

    • Titulescu says

      Punct de vedere din unghi deformat. Nu crezi ca primarul din detroit a luat 27 de ani pentru 8 milioane dolari cam putin ? Cam cit trebuie sa ia guzganu rozaliu la 60 de milioane euro ?

  22. says

    …Din nou despre “Ratiunile MIRSAVIEI_!!!”…Un lucru nu pot Eu_sa inteleg ca om care nu ma pricep deloc in ale economiei, cum e posibil ca NOI Romanii atit simplii cetateni platitori de rind de taxe si impozite dar si mediul economic de stat dar mai ales cel PRIVAT,..cum e posibil ca_Gazul natural spre exemplu care e un dar de D_zeu, el vine de acolo din maruntaiele pamintului, TU doar il transporti prin niste tevi, fara sa ai costuri de productie..atunci DC noi ca tara ce producem aprox. 70 % din necesar trebuie, practic suntem obligati sa il vindem culmea chiar noua insine la un pret urias !!!,..repet nu ma pricep la calcule economice sofisticate din care chipurile trebuia sa reiasa ca acesta ar fi chipurile pretul real !!..Nuuu ! Pretul il scoateti si il puneti VOI de acolo in matul vostru ala gros si ghiftuit de bunataturi alese !..la gazul de calitate superioara si gata odorizat ce iese din C~urul vostru trebuie aplicat un pret pe masura !!!…Deci inca odata !..Gazul vine direct din pamint ! Tu doar ii adaugi odorizantul si il treci prin niste tevi si alea construite majoritatea de pe vremea lui Dej si Ceausescu !!!…Exista o singura ratiune ce dicteaza pretul la gaz aci’ la noi RO !..Respectiv Ratiunea HOTIEI-MIRSAVIEI_si_a JAFULUI sistematic de mai bine de 25 de ani, Ratiunile Slugarniciei pina in pinzele albe, Fariseismului fata de Marile LIGHIOANE Masonice ale lumii !!!..Un motiv in plus pt. ca Ceausescu sa fie impuscat in regim de extrema urgenta !!!…Daaa~ liberalizarea pretului la gaze pina in 2018 !..Ce sa librealizeze ma’ JIGODII_Blastamate ce sunteti VOI ??…Ce_?..Adica tradus inseamna Saracirea cit mai mult cu putinta a unei populatii deja saracite de atia K_PITA_lism autohton de tip miorirtic unic in felul sau~!!!_…Atunci cind sa semnat tonele de docomente premergatoare aderarii noastre la UE trebuia adus de urgenta pe post de negociator desigur, pe nimeni altul decit pe Decebal Traian Remes~.., sa dea zdravan cu pumnul in masa acolo la JAVRELE alea Nenorocite_( Iudeo~Blestemate_)_de la Bruxelles si sa specifice clar ca pretul la gaz care e un dar de la D_zeu pt. poporul nostru si NU se negociaza in nici un fel_!!..Punct !..Asta inseamna din pct. meu de vedere “Interesul National “!!,..si altele care urmau sa afecteze si afecteaza la greu nivelul de viata al cetateanului simplu !..Nuuu ! Ti-ai si gasit tu ca EI sa aiba curajul sa sufle macar o vorbulita in fata Javrelor cele Barosane cu burdihane imense ale Europei !!!..Tot ce au DICTAT Ei aia au acceptat Nenorocitii astia ai nostrii~..Deci era normal sa-l bage la inchisoare “diavolul Basescian” pe DT Remes~…dar si lui V. Vosganian spre exemplu sa ii puna in circa nu stiu ce pt. ca si-a permis sa miste in front !!..Lua_Var~D~racu de Jidovi Blastamati si Lacomi cu politicile,..ce sunteti voi~..~Desi sunteti de preferat in locul “Uritilor “_!!!_..In fine_!!!..Eu_1 daca as fost acolo nu as fi acceptat sub nici o forma un asemena…cum sa-i spun ?…Dute la dracu UE-ul tau..Ca pina la urma are dreptate Vadim ! Ca in final tot cu Rusii o sa o ducem mai bine decit cu astia asa-zisi democrati !!!~…Ca o sa mi treaca cel putin 50 de ani pina ii vom ajunge noi din urma cit de cit !…In fapt asta e si planul Lor al LIGHIOANELOR cele Lacome din West !,.. marele premiu, marle tort, marea reduta ce se lasa greu cucerita !,..respectiv Rusia cu imensele sale bogatii naturale~..M’daa ~..va fi exrem de greu daca nu chiar imposibil pt. Lupii cei lacomi de profit mult sa puna stapinire pe..Ei cred ca cu Rusii le vor merge la fel cum le-a mers cu Esticii !!..se inseala amarnic !!!!!!…Inti Napoleon ! Apoi Hitler !..sa vedem daca cineva are curajul sa le urmeaze la rind_!!!!!!_..abia asteptem_!>~…si in eventualitatea destul de putin probabila, dar sa zicem ca vor reusi intr-un final sa aduca la Kremlin un presedinte de tip marioneta-LACHEU precum cel de la Kiev sau Tbilisi !,..hai sa zicem !…Nu credem ca va sta mai mult de maxim, repet_: Maxim 6 luni si va fi inlaturat printr-o lovitura de palat~..fara dor si poate_!!…iar cel care se va inscauna_,..ma tem ca il vor regreta amarnic pe V. Putin~…lucru stiut foarte bine de catre EI_!……._doar puncte-MARUNTE_de vedere_~_~_~_~_…….

  23. says

    Observ si, poate observ prost, ca v ati mai schimbat sau mai bine spus nuantat discursul despre puterea unui singur om! Intr un stat militienesc nu poate exista o singura putere, fie ea si semi absoluta. Repet, necesitatea de a bea o sampanie si a manca un piscot trebuie sa revina presedintelui. Restul, de la politici si pana la mai stiu eu ce, trebuie sa revina parlamentului si, implicit, guvernului.
    Apoi, revenind la ceea ce se mai intampla, propun asa:
    – sefia ministerului de interne cat si a ministerului de justitie sa revina unor profesionisti;
    -arestul preventiv ar trebui scos din codul penal sau unde o fi el. Argument: exista, vazut la stiri evident, persoana care a intretinut raporturi sexuale cu un minor si a participat la orgii si este cercetat in stare de libertate. Eu nu spun ca astia, coruptii nu sunt vinovati si trebuie sa plateasca cu varf si indesat, dar parca prefer un corupt in libertate decat un violator;
    -sefia serbiciilor de securitate si informatii sa revina, in mod exclusiv, unor persoane abilitate si de profesie; rolul lor nu este de a face dosare politice, ci de a apara, evident ca daca exista un caz de coruptie real, sa furnizeze informatii.
    Daca v as intalni, as avea atatea de spus, asa pe blog, realmente mi e lene sa scriu povesti.
    Ca o sugestie, poate puteti initia, saptamanal sau lunar, un grup de dialog social, sunt convins ca ar iesi ceva bun din acest lucru.

    • Titulescu says

      hai sa facem un cerc de dialog social si poate facem si inchiderea lui ca la minastirea neamtului iar tu sa fii cel din fata…atunci sa vezi ce idee intra in tine fara sa-ti dai seama ce mare si importanta este !

  24. Odin says

    Nu uita, Iohannis e un pion, jocul e in spatele lui. El doar executa, daca nu…. se afla brusc cat e ora de meditatie si se intreaba cat impozit s-a platit.
    Jocul adevarat e $$$.
    Americanii nu au alta solutie, trebuie sa faca razboi altfel pierd dolarul, deci tot.
    De aia au trebuit sa dipara si Sadam si Gadafi. Visau alta moneda de referinta. Rusii sunt alta liga.
    Citeste studiul Stratfor: Americanii au o singura preocupare geostrategica: sa impiedice o eventuala alianta intre Germania si Rusia, asta e cosmarul lor.
    Eu ma rog la dumnezeu sa fie destul de inteligent Klaus al nostru sa ne treaca cat mai putin sifonati prin razboi.

    • Titulescu says

      Prostimea adica noi votat iar SUA cumparat Iohanis la pachet cu altii care-s prin jurul lui. Deci UNU rahat mare va face acest neamt teleghidat.

      • stefy says

        spune sincer ca Tonta era mai bun.Adevarul e, ca iar nu prea am avut de unde alege, jocul a fost masluit inca inainte sa inceapa.Dar si asta e tipic american, stii cum zicea Ford?:”Clientul poate alege orice culoare la masina atata vreme cat e negru”.Nu prea imi vine sa cred ca asta e tot ce paote produce mai bun o tara cu 20 mil de cetateni, dar am mai vazut state esuate in trecut din cauza tampeniei .

  25. Arcadia says

    Semnale au fost inca din campanie Domnule Vantu, foarte multe. Tot nefirescul campaniei a fost un semnal. De fapt, a fost gasit personajul perfect pentru tot ce urmeaza, nu? Gasit, crescut, format.. cine mai are timp de nimicuri, cand statul de drept se stramba pas cu pas? Cine mai are timp sa vada ca istoria recenta si mai putin recenta e mistificata, macelarita? Cei care saliveaza cand vad catuse, care traiesc doar pentru a vedea catuse si circ, fara sa-si puna o singura intrebare al carei raspuns iti da fiori? Sa dormi linistit vazand ce se petrece, e semn de sminteala. Nu Domnule Vantu, Romania nu este tara lucrului hoteste facut, Romania este tara lucrului cu ura facut, cu dispret facut, cu calcul facut. Pas cu pas. Vorbiti de modificarea Constitutiei si Republica prezidentiala, de legi care sa faca si sa dreaga. Si acum exista legi, multe strambe, dar exista. Si sunt calcate in picioare de cei care au jurat sa le apere si sa ne apere. Daca in conditiile date se intampla ce se intampla ,mai credeti Dv. ca acest proiect este viabil? Pana mai ieri imi spuneam amar ca traim vremuri interesante, acum nu mai pot vedea decat ca vremurile sunt cumplite. Ma inspaimanta ca nimeni nu vrea sa vada, ca cei care stiu, cu cinism se simt superiori multimii, ca cei care vad si inteleg sunt atat de uluiti ca nu ating subiectul nici cu gandul. Si totusi, toti gandesc ca la cat de vocali suntem, probabil, vom fi primii vizitati de vecini. Sanatate va doresc.

  26. Valentin says

    Daca aveati gandirea aceasta prin anii ’90, probabil ca eram peste Germania. Singurul om, cu oarecare infleunte politice, in care as avea incredere pe toate planurile in momentul de fata, esti….dumneata SOV.
    Exista 4 etape: bogatie, apoi vrei puetere, primesti puscarie.
    Etapa 4, nu o stii… dar un lucru este sigur: Nea Sorin nu o sa-si mai piarda timpul cu primele 3 etape.

  27. Cristian says

    Unul din cele mai periculoase atacuri la adresa democratiei si a Constitutiei este reprezentat de cererile repetate ale domnului Iohannis ( la insistentele conducatorilor nostri de facto de la Bruxelles) adresate Parlamentului de a vota intr-un anumit fel cand se cer avize pentru urmarire penala sau arest preventiv pentru anumiti parlamentari. Este ca si cand domnul Iohannis mi-ar spune ca la alegerile locale sa votez cu primarul Gheorghe , ca asa ne-au recomandat ocupantii de la Bruxelles. Eu ma intreb: omul asta nu a citit Constitutia, nu intelege ca votul este liber sau nu are vreu consilier jurist care sa ii atraga atentia? Sau in dorinta de a indeplini neconditionat ordinele de la superiorii sai nu mai tine cont de legea fundemantala? Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca sunt prea putine voci ( si acelea timide ) care iau o pozitie ferma fata de aceasta manipulare grosolana.

  28. ivan says

    Suntem nenumarati cetateni ai acestei tari,care gandim la fel ca dumneavoastra domnule drag!Intrebarea mea este alta,credeti ca schimbarea aceasta,de care avem atata nevoie se poate face in mod pasnic?Credeti ca porcii de la putere vor renunta atat de usor la ea?Care credeti dumneavoastra,stimate domn ca ar fii mijloacele propice pentru a infaptui aceasta schimbare?Cu stima,un biet iobag umil…