Capitolul 32 – Allons enfants de la patrie

new_year_2016

Pe tot parcursul anului care s-a scurs, m-am simțit obligat să vă dezvălui lucruri pe care voi nu le știați și pe care, după ce le-ați citit, le-ați considerat simple alegații generate de o stare de frustrare sau de dorința de a mai fi băgat în seamă de actorii publici ai societății românești, nebănuind nicio clipă imensul dispreț pe care în realitate îl nutresc pentru majoritatea zdrobitoare a lor, fie ei politicieni, ziariști, sindicaliști sau vorbitori în numele ticăloșilor, plimbați ca niște trepăduși prin canalele Dickensiene ale televiziunilor de știri. (Sper ca domnul Pleșu să nu mă sancționeze cu aceeași duritate pe care a manifestat-o în cazul lui Dan Puric, pentru citarea scriitorului. Spre deosebire de acesta, eu recunosc onest faptul că nu am apucat să dezvolt „raporturi comerciale consistente” cu Dickens, urmare a decesului său prematur.)

Dat fiind faptul că am ales să rămân în România, simt aceeași nevoie ca și voi, a unei schimbări reale în modul în care trăiesc aici. Într-o țară cu oameni nefericiți, nu ai cum să te bucuri de rezultatele muncii tale, nu ai cu cine să-ți împărtășeșeti triumful, simțind în permanență ura celor mulți care te consideră unul dintre vinovații pentru nefericirea lor. Acesta este motivul pentru care v-am făcut aceste dezvăluiri. Doar când am pus reflectoarele pe ei, voi ați putut vedea foșgăiala guzganilor de toate culorile, care, sub protecția întunericului, v-au pervertit destinele, v-au întunecat viața și v-au făcut să vă pierdeți respectul de sine.

Pe data de 31 octombrie 2014, am publicat pe acest blog sub titlul „Structura de putere”,  modul în care coldea și maior au infestat toate instituțiile, atât cele de stat, cât și cele private, cu ofițeri acoperiți ai S.R.I, asigurându-și astfel controlul întregii țări. O structură de putere nelegitimă, controlând în mod discreționar și abuziv puterea politică, juridică, administrativă, presa, mediul de afaceri.  Afirmațiile pe care le-am făcut în acel material au fost confirmate 100% pe tot parcursul anului 2015 de către puținii jurnaliști independenți, de politicieni, procurori și chiar de către unul dintre șefii acestei structuri de putere. Dezvăluirile șocante făcute de aceștia ne arată o realitate și mai dură decât cea pe care am surprins-o în acel material:  sacoșele cu bani furați de la stat pe care coldea le dirija de la Cocoș la Ghiță după mărturiile Elenei Udrea, intervențiile la parchet pentru a-l scăpa de pușcărie pe Ovidiu Tender ale aceluiași coldea, după declarațiile Alinei Bica, intervențiile în instanțe pentru obținerea unor sentințe conforme cu dorințele aceluiași individ, după afirmațiile șefului Direcției Juridice a S.R.I., ne arată că avem practic de-a face cu o rețea de crimă organizată, condusă de coldea și maior, patronată de băsescu, cât a fost președinte, și legitimată de structuri similare din SUA. Plecarea lui băsescu de la putere, a lui maior în America și venirea lui Hellvig peste el la șefia S.R.I., sugerau o iminentă schimbare din funcție a acestui veritabil „Don Ciccio” autohton. Este momentul în care coldea începe să adune date despre finanțarea campaniei electorale a lui Iohannis, încercând să împuște doi iepuri dintr-un foc: Iohannis și Hellvig. În ce măsură a reușit să găsească ceva, încă nu știu, știu doar că obscurul ofițeraș de informații, fără viziune și fără vreun merit, își continuă practicile netulburat de nimeni, conducând România către nicăieri și către niciunde, printre nenumăratele pahare de whiskey consumate zilnic.

Pe data de 13 septembrie 2015, în materialul „Spectacol cu circari și babe”,  v-am semnalat criza economică care deja începuse, precum și tensiunile sociale în creștere, atât în țara noastră, cât și în țările dezvoltate. Aceste lucruri au fost confirmate de evenimentele recente petrecute atât în România, cât și în economia mondială (vezi declarațiile lui Soros și alei fundației Stratfor). Tot în acel material vă arătam greșelile pe care Guvernul Ponta le făcea risipind banii în tot felul de proiecțele locale în loc să concentreze capitalurile în două sau trei proiecte majore care să aducă profituri. Credeam că măcar noii guvernanți vor înțelege acest lucru, mai ales în contextul crizei mondiale în care ne aflăm și de care, se pare că dânșii încă nu au luat cunoștință.

Cu instituțiile statului infestate de securiști, cu un Parlament alcătuit din penali sau ticăloși care, nemaiputând să fure prin contracte de la stat (de frica DNA), au decis să-și majoreze lefurile și pensiile, de parcă cineva i-a obligat să se facă parlamentari, cu un Guvern provizoriu, fără vreo viziune sau timp de a o avea, cu șefii celor mai importante partide politice în pragul pușcăriei, cu o societate civilă bicisnică și fără caracter, aflată în ochiul ciclonului financiar, țara noastră nu se mai poate baza decât pe voi, generația care nu are de pierdut bani, case sau mașini.

Din nefericire, vi s-au băgat în cap tot felul de prostii, începând din școală și continuând în mass-media. Cea mai mare tâmpenie se referă la funcția competiției, considerată ca fiind cheia de boltă a evoluției societății și a cetățeanului. Total fals. Doar colaborarea și întrajutorarea asigură dezvoltare, progres, atât pentru voi, cât și pentru societate. Luati exemplu de la chibuțul evreiesc, acolo unde o întreagă comunitate îl sprijină pe unul de-al ei să ajungă într-o poziție din care să poată ajuta, la rându-i, comunitatea.

O alta tâmpenie care v-a fost inoculată este aceea că securitatea personală este mai importantă decât libertatea. Libertatea de a-ți decide propria viață, de a putea împărtăși un secret unui prieten, de a avea o amantă sau un amant, dupa caz. De a vorbi deșucheat cu iubita. Libertatea de a protesta și de a înjura, de a face o combinație sau de a trage un joint. Peste 15-20 de ani, atunci când veți ajunge în poziții importante, un alt neica-nimeni care va fi în locul lui coldea vă va șantaja pentru a-i executa ordinele și, în caz de refuz, securiștii din presă vă vor desfigura, transformându-vă în monștri. Nu mai știu pe unde am citit că cine alege siguranța în detrimentul libertății nu le merită pe niciuna, iar, în final, le va pierde pe amândouă. Anularea legilor Big Brother va trebui să fie o prioritate pentru oricare dintre voi, altfel veți fi toată viața niște slugi ale unui securist tâmp și bețiv care va profita de indiscrețiile pe care le-ați făcut la telefon, pe mail, messenger sau chiar ambiental. Închei aici cu speranța că în anul 2016, numărul puștilor inteligenți îl va depăși pe cel al idioților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 51 COMENTARII
 1. Serghey says

  Mi-a placut cum scrieti ,,whiskey”.E simpatic.In general ganditi corect lucrurile si scrieti intr-un mod atractiv chiar incitant.
  V-ati sacrificat ca sa zic asa ,,prea tare” sanatatea si uite ce a iesit pana la urma..

 2. Brad says

  Nea Sorine chiar asa nu vedem padurea din cauza copacilor e de ajuns sa vedem cum abordati acest mix de subiecte de pe blog ca sa realizam ca ne plimbam pe un covor zburator { ne duceti cu presu Domnule Vantu?? observati ca sa zbori ai nevoie de vant (Vantu) ce tare, ce inteligent am pus-o in cuvinte Doamne sunt un geniu funny }

 3. Ion says

  Pai chibutul evreiesc nu a inventat antibioticele, masina sau telefonul. Din contra, in chibutul evreiesc este mizerie si un nivel de trai mult inferior oricarei tari capitaliste.

  Si mai mult, a mers autorul macar o data in un chibut evreiesc ? Nu era intreaga romanie dinainte de 89 un chibut evreiesc ?

  Legat de libertatea celor care fumeaza joint-uri: In tarile socialiste (Rusia, China, etc) ei sunt impuscati, in cele capitaliste doar amendati sau puscarie. Unde e mai bine pentru ei ?

  Iar copiii inteligenti sunt aia care fumeaza joint-rui sau care incalca legea sau care se fac de ras ? Nu aia care au 10 pe linie, nu aia care obtin premii internationale, nu aia care fac diferite inventii si inovatii stiintifice ?! Am trait sa o aud si pe asta.

 4. Nicu says

  Domnule Sorin,

  In general, v-am urmarit toate clipurile.Mi se par foarte interesante,
  ultimul in principal mi-a atras atentia (În țările care au devenit colonii ale marilor puteri, puterea informală a fost preluată de către serviciile de informații.),ceea ce m-a inclinat sa va scriu acest mesaj.Mesaj care defapt consta in anumite intrebari, intrebari care mi le-am pus si inca nu am aflat un raspuns concret sau cel putin un raspuns.Sunt sigur ca aveti o parere destul de buna despre aceste intrebari, daca nu chiar o parere personala ar fi excelenta.
  Intrebari :

  1. De ce moneda englezeasca are cea mai mare valoare de pe glob? Totusi fiind o tara asa de mica (cu sau fara colonii).
  2. America este colonie britanica?( “barca care a ajuns la tarm”) ?
  2. Este imposibil ca Romania sa aiba o economie pozitiva din cauza situatiei geopolitice(chiar geografice) pe glob? Suntem rascrucea dintre marile puteri globale, si nici una dintre aceastea nu vor ceda Romania? (cauza actuala a revolutiilor,revoltelor,manifestelor etc. in Romania din 89 incoace)
  3. In cazul unui razboi mondial 3, ce parte credeti ca va lua Japonia, China ?

  Ar mai fi multe intrebari, dar o sa ma limitez la acestea. Va multumesc anticipat.

   • Nicu says

    Vroiam parerea dommnului sov, de acel motiv am si scris pe acest blog. Dar multumesc de sfat oricum.

    • Alex says

     Conform celor pe care le am la cunostinta, nu lira englezeasca are cea mai mare valoare, ci dinarul kuweitian. Kuwait –> stat cu o capacitate foarte mare si cu rezerve (implicit) mari de petrol. In pofida scaderii pretului petrolului, dinarul ramane valoros. In acelasi timp, relevant ar fi de mentionat si faptul ca aceasta scadere se datoreaza supraestimarii valorii acestei resurse (in acceptia mea, supraestimare cauzata, in parte, de tranzactiile bursiere si de comportamentului jucatorilor); asadar, ce se intampla acum nu este extraordinar, cum considera multi, ci doar o simpla reactiune a pietei.
     Prin prezenta observatie, nu incerc sa contrariez valoarea de adevar a primei intrebari (care deghizeaza si o asumptie) adresata de tine, Nicu, ci doar sa ofer un punct personal de vedere, edificator sau nu.

     • Nicu says

      Foarte interesant raspuns. Daca doresti, bineinteles, ofera o parere personala si la urmatoarele intrebari. Multumesc .

     • eugen says

      din ce citesc de la dommnul SOV, inteleg ca la baza este banul, vorbim despre inteligenta, este o vorba,,daca nu ai niciun ban in buzunar mirosi a prost, vorbim despre soarta tarilor, daca o tara primeste fonduri europene pentru a merge intr-o directie, oare in ce directie ar merge daca ar primi fonduri chinezesti ?,vorbim despre politica, caritasul functioneaza in diferite forme si in ,politica, fiecare i-si asteapta randul, vorbim despre religie, este o vorba ,,sa nu faci ce face popa……,, dar dpv.financiar e bine, functioneaza, in privinta banului pe mine ma puteti contrazice, dar un om de afaceri cu afaceri de milioane poate fi contrazis cu succes numai daca el are interes, daca nu, e mai greu, are experienta.

 5. nuconteaza says

  Domnule Vantu, intamplator am mentionat cuiva ceva citit pe blogul dumneavoastra si am ramas surprins cand a spus ca va cunoaste, ca a lucrat pt. dumneavoastra. Evident am intrebat ce fel de om sunteti si mi-a raspuns ceva de genul ca in nici un caz cum va descrie presa, ca sunteti un om extraordinar de inteligent care poate vorbi 50 de ore fara sa isi plictiseasca interlocutorul, ca sunteti un OM extraordinar, ca nu suportati sa aveti lichele in preajma, mi-a spus cum ati ajutat foarte multi oameni, spunea ca sunteti o enciclopedie…wow, nu ma asteptam la asa o caracterizare, adica ca aveti un suflet mare.

 6. says

  Pretenas, “securistul tamp si betiv” este doar o extensie a adevaratului sforar. Nu vrei sa le vorbesti mai bine despre asta celor (putini) care casca gura pe aici sau pe facebook? Ai curajul sa recunosti ca ai fost doar o unealta a celor care au vrut Romania asa cum va ajunge in curand? Un baiat instet, a carui creativitate a fost folosita pentru distrugere. Nu te blamez deloc, ai facut ceea ce ar fi facut multi daca erau in locul tau in momentele tale. Nu stiu daca SOV de azi ar face la fel, dar asta poate vom discuta alta data…
  Sincer, n-am inteles de ce te vaiti: ti-au umblat la chiverniseala sau nu te mai baga in seama? Oricare ar fi problema, cred ca te-ai descurca sa traiesti linistit cateva zeci de ani de-acum. Ai putea sa scrii in liniste, poate vei reusesi sa devii celebru postum.
  Iti urez succes!

 7. says

  ..~ca de inceput de an nou~..~maestre SOV inca nu avem expusa aici pe blog opinia dvs, legata de ce sa intimplat la “Colectiv”..daca a fost o pura intimplare sau o facatura a cuiva asa cum se speculeaza sau una oculta, sau prin aceasta drama sa avut ca scop printre altele caderea governului Ponta,..ca tot printre altele gura lumii vorbeste ca in spate ar fi de fapt decizia lui Victor Viorel de nu mai semna un nou acord cu “odiosul” FMI si altele mai putin cunoscute de catre noi cei multi…si deasemenea ne interseaza foarte mult cum vede domnia voastra actualul guvern de tehnocrati in frunte cu lacheul UE~Dacian Ciolos raportat atit la economie in general si deasemeni am dori sa stim ce va aduce bun si rau mai ales pt. noi cetatenii de rind platitori de taxe si impozite cu nemiluita…….

 8. Emy says

  Imi lasati va rog o adresa de e-mail unde pot sa va scriu mai multe? Va citesc blogul de cateva luni, iar la ultimul dvs articol as avea o propunere si cateva intrebari. Multumesc!

 9. JE says

  Nu am cont facebook si nici nu am sa deschid unul, asa ca spun ce am de spus aici.

  Un proiect de tara realist trebuie sa antreneze cat mai multi oameni, sa se dezvolte mult pe orizontal si sa fie axat pe productie. Profesorul Avram Fițiu are si el un proiect de tara si se numeste “Salvarea Fermei Taranesti”. Descaraca si cititeste-i cartea. (este disponibila si in varianta pe hartie).
  https://drive.google.com/file/d/0B7v-L3vu39psVDdYOWV3LW93OE0/view?pref=2&pli=1

  Inainte sa te apuci sa citesti cartea, rezerva-ti putin timp si urmareste cu mare atentie aceasta emisiune de la Agro TV in care Fițiu e invitat:
  – Proiect de țară: Cum să faci din tradiție o afacere
  https://www.youtube.com/watch?v=ab_Qtn8W3ac

  Problema cu distrugerea economica si monopolul pe care il fac hipermarketurile a fost semnalata de mult pe saiturile “conspirationiste”. Cei care au constientizat acest lucru, din “dusmanii poporului care se opun progresului” au devenit psihopati, anarhisti, agenti platiti de rusi, etc. Iti sta mintea in loc de ce pot sa debiteze propagandistii securisti si bolsevici.
  Lucrurile sunt destul de clare:
  – Să tot faci capitalism! GERMANIA a finanțat, prin BERD și Banca Mondială, coloșii Kaufland și Lidl. The Guardian: Au deschis magazine lângă piețele alimentare, românii nu fac față
  http://bit.ly/1OwzojH

  – Anchetă a unei televiziuni germane, despre modul în care Lidl face afaceri în România: importă 71% dintre produse şi lasă piața locală să moară. Cu bani de la Banca Mondială
  http://bit.ly/1PpNVOU

  – Un turist la București, ȘOCAT că prețurile de la Lidl sunt cu 50% mai mari decât în țara sa, le-a scris nemților: Lidl, cum este posibil ca oamenii să plătească mai mult, deși ei câștigă mai puțin?
  http://bit.ly/1LJA2LG

  Mai este nevoie sa vorbim despre faptul ca Grupul Schwarz este detinut in Germania de un ONG? Dar evident ca astea sunt “conspiratii” sau mana agentilor rusi.
  http://bit.ly/232zmaj

 10. Călin says

  Domnule Vîntu….eu sunt curios care e scopul acestor publicații. Doriți să iluminați tineretul sau să porniți rotițele țării? Pentru că mă îndoiesc că prin contorizarea conturilor persoanelor publice se poate face ceva… Așa despre corupție și despre ce ”nu merge” în țară se poate vorbi non-stop. Am apreciat mai mult posturile dvs în care veniți cu propuneri inovatoare și încercați să încurajați noile inițiative dar….aici mi se pare hater-eală care nu aduce cine știe ce beneficii. Părerea mea.

  • Sorin Ovidiu Vintu says

   De- a lungul timpului ,…. am observat cat de putin ii trebuie unui imbecil sa fie fericit.

 11. Andrei Manolache says

  Schimbare în lume, SOV? Începe cu tine, nu te mai uita în grădinile celorlalți!

 12. Ionut says

  Ca sa vezi, pana si Basescu se dezice de Coldea. L-a gasit maioras si l-a lasat general cu 3 stele. (cam repede cu promovarile, nu?)
  “.. după 10 ani în funcție, puterea corupe. După ce aţi stat 10 ani în această funcţie, trebuie să mai schimbi, pentru că puterea corupe. Se pot îmbolnăvi de putere.” Nici Codruta n-a scapat asaltului.

 13. Adrian Kipp says

  “M-am simtit obligat sa va dezvalui”…. nefericita exprimare moncher … Posibil chiar sa fi fost obligat sa faceti dezvaluiri…dar nu pe blog… altfel nu se explica de ce inca sunteti liber…. Dar ma rog…e nevoie si de tipi ca dvs …unsoarea care unge mecanismul. Scarboasa senzatie sa fii o unsoare …cred eu.
  Cat despre siguranta si libertate …uitati sa mentionati ca MASURA este capitala! O libertate prea mare poate primejdui viata dupa cum o securitate sporita lezeaza viata transformandu-se in INSECURITATE . Daca folosim corect termenul “Securitate” nu mai avem a ne teme daca nu cumva …sunteti deja marcat pe viata de acest termen ,creierul dvs fiind incapabil a-l mai folosi corect .
  In rest va transmit acelasi respect pentru succesul dvs personal si aceiasi scarba pentru rodul vietii dvs de pana acum .
  “La multi ani”

  • says

   @Adrian Kipp
   SOV avea in vederea libertatea si nicidecum Securitatea. Cine stie ce demoni de la serviciu de bantuie. In rest parerile dumitale despre persoana lui SOV si nereusitele figuri de stil nu demonstreaza decat ca esti un pion mic care nu stii incotro sa o apuci.

   • Sorin Ovidiu Vintu says

    Scuze,m-am incurcat in tehnica si am repetat un raspuns adresat altcuiva!
    Pentru tine nu am vreo replica,imi esti net superior!

    • Adrian Kipp says

     Ati gresit cand m-ati blocat pe facebook.Puteati sa mai invatati cate ceva de la un superior …;))))

 14. JE says

  Eu cred ca confunzi libertatea cu independenta. Drepturile si libertatile se dau sclavilor de catre satapani. Oamenii independenți nu au stapani si nu urmeaza/respecta legi. Oamenii independenti isi stabilesc de comun acord REGULI. Oamenii independenti sunt cosmarul oarcarui sistem.

  In ultimii ani la nivel global a crescut si s-a inmultit numarul de “nomazi” sau “tax-refugee”. Toti inteleg ce e si cum functioneaza “statul” si “sistemul” si implicit le refuza autoritatea. Inclusiv in Romania se întâmplă acest lucru. Ai sa ai surpriza sa gasesti langa tine “oameni simpli” care isi castiga banii la nivel global, sau care incaseaza grosul in afara tarii si Europei bolsevice. Ce crezi ca-i opreste sa-si deschida un cont bancar sau o firma in Hong Kong, Singapore sau Seychelles in care sa-si incaseze banii sau grosul banilor?
  In ultimul timp mafiotii analfabeti de la ANAF vor raport de la banci pentru conturile care se deschid si inchid si pentru tranzactii zilnice. Din aceste motive tot mai multi oameni vor deschide conturi afara si vor sari peste analfabetii fascisti care inca nu au inteles ca nu mai pot forta pe nimeni sa faca nimic iar un nou “experiment Pitesti” sau o noua “Poarta Alba” nu mai tine, ca ii salutam din mers.
  Si daca tot iti castigi banii in afara sau ii tii in conturi din afara, la un moment dat ajungi sa te intrebi ce motive am sa raman un Romania? Sau chiar in Europa, unde un criminal analfabet si salbatic care urmeaza “învățăturile” unui profet pedofil si se roaga la Allah are mai multe drepturi fata de tine si desi traieste pe banii tai, tu esti considerat un “vierme rasist/nazist” si esti vinovat de “hate speech” si “ura rasiala”?
  Lumea este mare si ai de unde sa alegi.
  – Index of Economic Freedom: Promoting Economic Opportunity and Prosperity by Country
  http://www.heritage.org/index/

  – PwC and the World Bank Group: Paying Taxes 2016
  http://www.pwc.com/gx/en/services/tax/paying-taxes-2016.html

  Cunoastem ce e ala “stat” si cum functioneaza. Si-au dat seama si altii de aceste lucruri. De mult timp.
  – Bastiat Frederic “The Law” (1848)
  https://fee.org/files/doclib/20121116_thelaw.pdf

  Cat despre tantalaii si analfabetii de prin institutiile din Romania, cui ii pasa? In curand vor ramane singuri si nu au decat sa se șantajeze, fure, numeasca in functii si dea spagi intre ei. Nu va mai contribui nimeni la “bugetul tarii”, iar asa zisa “datorie a tarii”, sa plateasca cine a luat banii si i-a cheltuit. Eu nu am luat nimic. Eu nu am “datorie fata de tara”, pentru ca aceasta mafie organizata nu e tara. Eu nu am “datorie” fata de nimeni. Eu nu platesc nimic.
  Nici vrajeala cu “fie painea cat de rea, tot mai bine e in tara mea” nu mai tine. Tara nu e a mea si a celor ca mine, e a “serviciilor”, “structurilor” si “justitiei”. Astia la pensie vor muri de foame, ca nu va mai munci nimeni pe aici iar banii castigati ilicit si usor vor disparea repede. Eventual cativa sclavi platiti cu salariu minim pe la corporatiile astea mafiote globale numite popos “investitori straini” si care fac export de capital.
  https://cultfit.files.wordpress.com/2012/08/cultfit-rule.jpg

 15. Mitica Nicora says

  Total de acord domnule. Sper sa aveti dreptate in privinta pustilor inteligenti, pentru ca majoritatea celor de varsta a doua sunt deja pe afara, cu putine sperante sa se poata schimba in bine tara pe parcursul vietii lor. V-am mai scris o data si imi puneam aceeasi intrebare: cine va fi atat de destept sau necorupt incat sa poata scoate tara de sub ocupatia economico-politico-strategica in care am fost tarati dupa ’89 fara sa se incerce desfiintarea lui?

 16. Titulescu says

  La multi ani Ioane ca sintem de-un neam…roman si eu si tu !

  Trecind prin gropi pline cu noroi intr-un Mercedes scump nu te fereste de terfelire, te uiti la masina si nu crezi ca este la fel de murdara ca si Dacia amarita a lui ala din capul strazii….

  Filozofia creierului coldist este momentana, orbit de mirajul puterii. Pumnul de arginti pe care el s-a vindut se va transforma in nisip cind el va iesi la pensie. Mai greu cu neamul romanesc care va indura altfel de asuprire ca doar niciodata furam liberi.

 17. Liviu says

  Si eu am ales sa raman in Romania, chiar daca am mai fost plecat. Si eu simt manipularea cum pluteste peste toate si vad ca prin ceata in jurul meu dar stiu ca ”fericirea te face dulce, încercările te fac puternic, regretele te fac uman, eşecurile te fac umil, succesul te face să străluceşti, Dumnezeu te face să continui” iar ”când mă cuprinde disperarea îmi amintesc că de-a lungul întregii istorii căile adevărului şi-ale iubirii întotdeauna au învins. Au existat tirani şi criminali şi pentru o vreme ei pot părea invincibili dar în final ei toţi se prăbuşesc. Gândeşte-te la aceasta – întotdeauna.”
  Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare.
  Sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conştiinţă; 4. negoţ fără moralitate; 5. ştiinţă fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără predare.

 18. Max Seydlitz says

  Benjamin Franklin, excelenta. Citatul este “They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.” Adica “cei care renunta la libertatea esentiala in schimbul unei sigurante temporare, nu merita nici libertatea si nici siguranta”.
  Americanii au uitat demult fata stramosilor lor. Chiar a Parintilor Fondatori, care daca astazi ar putea sa vada ce au ajuns SUA, ar incepe o alta Revolutie.

 19. Matei says

  O intrebare la care as vrea sa primesc raspuns: cum credeti ca reactioneaza bursa BVB la ce se intampla in China acum? Suntem implicati vreun pic? Ma gandesc ca acum e momentul pentru cei cu rezerve de cash sa le pregateasca de la proverbialul ciorap pentru a intra pe bursa puternic, dar chibzuit.

  Mi-ar placea tare mult sa citesc un articol pe acest blog despre investitii pe bursa, fonduri de investitii, obligatiuni si alteleasemenea. Nu sa le definiti, ci despre cum le vedeti dumneavoastra.

  • Titulescu says

   Citeste in Biblie Matei. Acolo scrie viitorul prezentul si trecutul. Cum a fost pina acum la Bursa asa va fi si de acum incolo. Cauta si vei descoperi, nu cere si ti se va da, cam asa ceva scrie in psalmul 1:11 Matei

 20. says

  Viata este plina de incertitudine asadar nu exista siguranta perfecta. Doar in masura in care prin educatie putem evita/calcula riscurile zilnice suntem in siguranta. Cat despre legea Big Brother cred ca numai un nebun. un bolnav mintal. un exchibitionist ar permite altuia sa-si bage ratul in viata privata (de altfel prezumptia de nevinovatie este baza codului penal in lumea civilizata de circa trei secole).

 21. Adrian-Emil Tudorache says

  O intrebare amicala in urma careia sper sa aflu cateva motive care se pot dovedi practice pentru dilema in care ma aflu: ce anume v-a determinat sa ramaneti in Romania?