Evenimente externe
- Cel mai scurt război mondial a durat mai puțin de 17 secunde.
Ocuparea Crimeii, declanșarea războiului hibrid din estul Ucrainei, etalarea colosală de forțe în Siria părea să refacă statutul de superputere al Rusiei. Comasarea uriașă de forțe aflate față în față pe teritoriul sirian a făcut ca voci extrem de puternice pe plan mondial să anunțe începutul celui de-al treilea război mondial. Ceea ce părea a fi o afacere strict otomană, prin intervenția Rusiei, mondializa conflictul. Cu o economie în degringoladă ca urmare a sancțiunilor economice și a scăderii drastice a prețului petrolului, exclusă din cercurile selecte de decizie planetară și geopolitic lihnită de foame, Rusiei nu-i mai rămânea nimic altceva de făcut decât să-și flexeze mușchii pozând în salvatoarea creștinătății prin anihilarea pericolului de islamizare a Europei.
Între jucătorii de poker se spune că un cacealmist, oricât de bun ar fi, la un moment dat tot va trebui să-și arate cărțile. Doborârea avionului rusesc de către turci l-a făcut pe Putin să-și pună cărțile pe masă. În loc de royală, careu, full, quintă sau brelan, avea doar câteva cofraje cu ouă, niște bolovani și niște vopsea Duco prăvălite peste Ambasada Turciei de la Moscova. Ifosele de superputere ale Rusiei s-au dus dracului.
- “Liberté! Egalité! Fraternité!”
Acum câteva săptămâni am adresat tinerilor care mă frecventează pe Facebook o întrebare al cărei sens abia acum a fost deslușit: ce ar alege între libertate și siguranță? Răspunsul a fost același pe care l-au dat și francezii după atentatele de la Paris. Traiul bun din ultimii 60 de ani a transformat răcnetul de acum mai bine de vreo două secole și un sfert – “Liberté! Egalité! Fraternité!” – în scâncetul de azi – “Sûreté!”.
Le petit Hollande, un personaj desprins din balzaciana “Comedie umană”, anunța cu vocea unui contabil de bistro golirea de conținut a conceptului de libertate în numele nevoii de securitate.
- Ascunși în spatele Bruxellesului, nemții ne-au mâncat carnea, dar ne refuză ciolanele.
Căderea sistemului comunist din țările Europei de Est s-a constituit într-o mană cerească pentru Germania, în principal, și pentru câțiva acoliți, în secundar. Aceștia au distrus sau au cumpărat toate industriile acestor state, transformându-le în simple piețe de desfacere. Forța de muncă ieftină și extrem de calificată din ramurile de producție distruse de aceștia a fost dislocată din țara de baștină și pusă să trudească în fabricile lor de profil. În schimb, nemții au oferit un vis. Visul Statelor Unite ale Europei, în care se plimbă câinii cu colaci în coadă. Săptămâna trecută și l-au luat și pe ăsta înapoi, după ce ne-au lăsat în curul gol, și au decretat că suntem răi, urâți și proști. Iar de corupți, ce să mai vorbim?
Evenimente interne
- Pleșu și ziariștii răi.
Unul dintre cei mai importanți intelectuali români, savuros și pestriț în același timp, comite o zicere jenantă în raport cu așteptările pe care le generează, nominalizând niște nume de jurnaliști pe care domnia sa n-ar mai dori să-i vadă și care ar trebui grabnic dați jos, întocmai ca guvernele și politicienii care au avut această bine-meritată soartă. Domnul Pleșu are tot dreptul să aibă “trăiri interne” vizavi de unele personaje care populează spațiul public, are tot dreptul să-și dorească dispariția unora dintre ei din acest spațiu, are chiar dreptul să o afirme cu glas tare în mediile pe care le frecventează sau în valoroasa publicistică a domniei sale. Apare însă întrebarea cum de un intelectual fin, cu un aparat critic atât de sofisticat, nu realizează că:
a) încadrându-i pe domnii Mihai Gâdea, Victor Ciutacu, Rareș Bogdan, Mugur Ciuvică… în categoria celor care trebuie să dispară, domnul Pleșu ne induce ideea ca ceilalți au dreptul să rămână, printre aceștia numărându-se un Dan Tapalagă sau Andreea Pora. Dacă pe Tapalagă l-aș putea cât de cât digera, în ciuda concupiscenței manifestate în raporturile lui cu Băsescu, pe vremea când acesta era președinte (vezi privirile languroase atunci când îi pomenea numele și catifelarea limbii când îi evoca “realizările”), față de doamna Pora, oricât m-aș chinui, nu aș putea simți nimic pozitiv. Modul acesta de a pune problema este o formă de manipulare pe care o resping, convins fiind că nici domnul Pleșu nu are vreo “trăire internă” legată de această doamnă.
b) toată lumea informată, și domnul Pleșu face parte din ea, știe că domnul Sorin Roșca Stănescu este o victimă politică a lui Traian Băsescu. A-l plasa în categoria infractorilor de drept comun, așa cum domnia sa o face, mi-a zdruncinat puternic admirația aproape necondiționată pe care i-o purtam.
c) fiecare dintre jurnaliștii prezenți pe posturile TV este egal cu numărul de telespectatori pe care îi are. Zi de zi, jurnalistul respectiv trece printr-un scrutin electoral, scrutin care are rolul de a-i valida prezența pe post. Îl poți disprețui pe acel jurnalist, poți avea opinii contrare sau îl poți urî, dar a-ți dori să dispară și a o spune în public înseamnă că-ți dorești să dispară și ceea ce reprezintă el, adică suma telespectatorilor săi, pentru că ei sunt cei care îl țin pe post pe respectivul “antipatic”. Nu cred totuși că domnul Pleșu disprețuiește jumătate din populația României, ci că mai degrabă de dragul replicii, adeseori sclipitoare, mai dă și câte o bâtă în baltă.
- “Geaba ai bulan mișto / Dacă n-ai pantofi maro” (Luca Pițu).
Un om a creat un sistem.
Un sistem de salvare de vieți, pe numele său SMURD. Omul nu era român. A obținut cetățenia și a înțeles să ofere la schimb patriei adoptive întreaga sa energie și expertiză. Când Băsescu a vrut să-l descăpățâneze, patria adoptivă a scos mii de români în stradă în apărarea lui. În urma acestor proteste, guvernul lui Băsescu a căzut, iar el a fost numit secretar de stat în MAI, cu responsabilități în situații de urgență.
Lacrimi, sânge, foc și fum.
Zeci de cadavre și sute de răniți într-un club din București, zeci de mașini de pompieri și de salvare, sute de pompieri și cadre medicale se înghesuie pe străduțele din zonă. Unii stingeau focul, alții cărau morții, alții răniții, iar alții încercau să resusciteze acolo pe loc ce se putea resuscita.
Omul nostru era acolo, dând zeci de telefoane în căutare de paturi de spital, de medici, încercând să consoleze vreo rudă a unui decedat sau să caute un copil al vreunui părinte disperat. Zile întregi, omul nostru încerca să salveze ce se mai poate salva. Lipsa de dotări și de cadre specializate necesare unui număr atât de mare de victime cu răni provocate de arsuri atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru face ca lupta lui să pară inutilă. În afara spitalelor, presa și strada cer explicații, cer vinovați, cer capete. În haosul, emoțiile, presiunea presei, a străzii, a morților și a răniților, omul nostru încerca să dea răspuns unor întrebări. Ieri s-a aflat că unul dintre răspunsuri fusese greșit. În loc să caute printre hârțoage, să facă anchete interne, să se acopere cu hârtii de toate felurile, nefericitul a încercat să salveze niște vieți, s-a lăsat purtat de emoții în loc să-și păstreze luciditatea unui animal politic și, uite așa, creatorul de sistem, omul care a încercat și pe alocuri a reușit să salveze niște vieți a ajuns piroman și criminal în serie, în conformitate cu principiul: “Geaba ai bulan mișto / Dacă n-ai pantofi maro”.
Dragă Tolo, începând de ieri mi-ai devenit brusc profund antipatic.
Încercarea ta de a poza în personajul lui Camil Petrescu din “Patul lui Procust” este lipsită de puritatea și profunda înțelegere a firii umane pe care o avea Ladima. Ești un tip rece, gol, însetat de faimă și fără niciun pic de nuanță.
Mironov says
La un TedX in Cluj,am asistat la momentul cand cateva mii de tineri din sala l-au ovationat indelung pe patriotul roman Raed Arafat
Irina says
Felicitări!
Cazare says
Super pagina si aplicabil in viata de zi cu zi.
Sebastian says
In legatura cu miscarea lui Putin cu Turcia. Deci dvs, domnule Vantu ati fi vrut ca Rusia sa intre intr-un razboi mondial care s-ar fi sfarsit cu bombe atomice. Imi place cum ganditi. Si v-ar fi placut sa-l savurati asa la un pahar de curvoisir si un trabuc, de undeva din orbita, detasat, frumos si caldut. Numai un nebun ar fi muscat momeala turcilor. Americanii au nevoie sa intre intr-un conflict pentru ca ei si guvernele europei sunt falite. Nu mai au nici un ban. Au golit tot din fondurile de pensii si au micsorat atat de mult dobanzile incat sunt negative. Dar rusii sunt destepti de data asta. Ei ii lasa pe toti sa moara economic incet. Uitati-va la statul Texas, de cand barilul e la $40 au dat toti faliment. Ma bucur ca Rusii nu au sarit la bataie ca dispaream de pe harta noi Romanii si Ucrainienii aia prosti.
Domnule Vantu, stiu ca ati citi multe carti dar va propun sa mai cititi o carte (daca imi permite-ti, va rog) si anume Cartea Daniel. Acolo in capitolul 9 scrie ca ursului care statea intr-o rana cu trei coaste in gura i s-a zis: ‘Scoala-te si mananca multa carne.’ Deci razboi cu rusii tot va fi, sangers da dar nu mondial.
Sa auzim numai de bine!
Simonetta says
Voi face referire doar la Rusia si Turcia si as spune ca nu pot decat sa ma bucur daca pe litoralul turcesc nu voi mai auzi grohaieli, ragaituri, parturi si injuraturi rusesti, burti, gusi balabanindu-se si silicoane in diferite parti ale trupurilor epuizate de interventii.
E bine ca rusii nu mai vor rosii si alte produse turcesti, ca astia vor avea nevoie de ele ca sa hraneasca sirienii, afganii, irachienii, etc, care sunt in numar mare in Turcia de ani de zile, nu de cand stie presa romaneasca.
Fiindca tot se anunta sanctiuni din ce in ce mai deastice pt.turci, ar fi bine ca ei sa inchida Bosforul si Dardanelele pt.navele rusesti. La vara, la mare sa stea Svetlana si Aliosa la una dintre marile lor inghetate sau la Soci, unde vara pica intr-o joi.
Rusia are in plan accesul la Mediterana si ajutorul dat Siriei, ii va permite acest acces pe viitor. A remarcat cineva cate magazine detin rusii in Cipru, insulele grecesti sau pe litoralul turcesc? Ne cumparam suveniruri din Cipru din magazinul rusesc unde pana si vanzatoarea si femeia de servici e rusoaica.
Cum sa nu iubesti bijuteriile astea de tari unde soarele zambeste opt luni pe an, cand in Rusia n-ai ce au aia acolo? Si mai sunt si ospitalieri, si harnici(mai putin grecii) si inimosi si stiu sa faca turism. Expansiunea Rusiei, continua… iar noi, vom fi casapiti si de rusi si de americani, care isi vor imparti tarile pe care acum le depopuleza. S-a inceput cu Iraqul, apoi Somalia( s-a descopeit petrol), Afganistan, Libia, Siria, Egipt. Amaratii au emigrat, altii au murit innecati in Mediterana, pe altii ii omoara Isis-ul in propria lor tara, restul mor de boli. Apoi in tarile ramase goale, vor veni marile puteri. Franta, de ex.joaca la doua capete. Incredibil! Cand Mediterana devenise o mare otomana si tarile riverane luptau contra turcilor, Franta, a fost si ea putin de partea turcafetilor, spre uimirea Europei.
Bogdan says
Ce parere aveti despre legalizarea Marijoanei in Romania?
Ionut says
Dl Sorin Ovidiu Vantu,ce parere aveți despre Onecoin?
Dragos Munteanu says
Buna ! Dar lui SOV nu-i trebuie ….el se relaxeaza prin alte metode Sunt curios ; ai intrebat si la BOR ? Ce ti-au spus ?
bogdan says
ati citit si asimilat patul lui procust….remarcabil si , totodata, rar printre romanii care au facut 1 mil. EUR
totusi comparatia lui tolontan cu ladima il ridica pe Tolontan si il coboara pe ladima.
Gabriela M. says
La Multi Ani , Romania !
Dragos Munteanu says
Incet dar sigur , veti ajunge un fel de Mircea Badea al internetului.O sa ajungeti sa gesticulati,sa maraiti si sa faceti spume si pulimea tot proasta va ramane.80% TAMPI, 18% CRETINI IN STARE SA UCIDA , 1% DESTEPTI IMPOTENTI ,0,9999…9 LIDERI si 0,000…1% Gratiosi – Asta e formula si nu o schimba nimeni,e proportia vremii .
Irina B says
Trebuie sa observam ca s-a format o noua axa, Paris-Moscova. Indiferent de ce inseamna asta, cu siguranta miza e uriasa!
laslogos says
Cateva ganduri pe marginea subiectelor:
1.Atitudinea lui Putin.
Imi pare evident ca omul este o autoritate care urmeaza cu precizie chirurgicala niste tinte clare, pragmatice si, prin prisma metodelor folosite perfect fezabile.Rusia este sub asediul unui embargou greu de gestionat.Putin are o cota de popularitate care graviteaza in jurul unui enorm de 80%.In acest context miza sa este clara, isi extinde adresabilitatea produselor economiei sale in speta tehnica militara si resurse de productie adica gaze si petrol pentru a sustine programul sau ambitios de inarmare si a mentine economia in zona de sustenabilitate.Eu vad in actiunea lui Putin :
1. Fermitate – avand la indemana cel mai bogat arsenal nuclear din lume si resurse care sa faca profitabila vanzarea titeiului si la 30 dolari barilul spre disperarea OPEC care tocmai de asta nu micsoreaza productia si anume pentru a falimenta celelalte concurente.
2. Inclinatie spre paroxism.In situatii nu cu foarte mult mai grave decat cea cu avionul doborat il cred in stare sa dea foc la lume doar ca sa vada cine ramane in picioare.
In relatia cu Turcia se stie ca din vremuri vechi nu e prea iubire intre cele doua tari.Pacaliciul in tensiunea asta a fost Turcia care, doar si in urma mangaierii pe cap a americanilor a indraznit sa ridice vocea caci pana la momentul in care ultimii au decis ca atacul primilor a fost legitim o cam ardeau precipitat cu lozinci de genu noi tot am avertizat de 100 ori pana sa actionam.
Desi, exista o unanimitate ca jocul asta are un castigator respectiv NATO /Turcia /S.U.A. mie imi pare a pretext pentru urmatoarele mutari ale lui Putin sau cel putin un element de presiune pentru indecisii mari gen China, India sa faca o alege.
Concluzie: Nu impartasesc entuziasmul dumneavoastra intru inscrierea pozitiei Rusiei in logica pokerului.Tare mi-as fi dorit in ultimii 25 ani sa fie cineva in Romania care sa faca politica externa macar la jumatate din cota lui Putin avand atuurile noastre.
2. Franta aduce in vizibiltate politica europena care acum face o cariera evidenta chiar si pentru naivii ontologici si anume aceea a renuntarii neconditionate la componente ale libertatii in favoarea unei prezumtive sigurante.
Situatia de fapt:
Cat de curand in cvasitotalitatea lor, cel putin statele cu implicatii militare in Siria vor cere in numele sigurantei cetatenilor renuntari inadmisibilie din zona libertatilor bazale.Evident, ca demersul va fi incununat de succes intrucat cetatenii europeni sunt aspirati practic in traiul tihnit, previzibil, cu pretentii aristocratice.Nimeni insa nu intreaba de ce:
1.Statul nu este in stare sa gestioneze eficient crize economice;
2.Statul este depasit de crize de securitate;
3.Statul nu are nici o viziune asupra viitorului fiind tot timpul in urma prezentului.
etc.
Asta se intampla in conditiile in care statul aloca resurse enorme tocmai in aceste directii: economice, de securitate, etc.
Posibila cauza:
Intr-o Europa perfect incoerenta in care cetatenii ei:
– o parte reclama ifose culturale de care nu prea sunt in stare;
– o parte e prea complicata pentru a fi intelesi;
– o parte e tot timpul altceva refuzand coabitarea;
– o parte e pe vest iar alta e pe est;
– o parte cerseste si alta se scarpina in barba revenita in moda cat sa ia inapoi daca ar da;
– iar restul de 90% sunt parti care nu conteaza pentru ca sunt difuze
NU EXISTA VOINTA, SENS SI DECIZIE.In acest context un razboi de gherila urbana face din Franta ca din tot vestul sa aiba soarta fetei mari de la tara ajunsa in bar de oras.
3.Plesu.Cu voia dvs sa facem un pact.Sa zicem ca Plesu este numele unui grup de oameni.Acelora care:
a. Sunt intelectuali autentici cu prezenta in replica;
b. Bagaj cultural autentic si posibilitati discursive consistente;
c. Prezenta captivanta cu mult peste intesitatea unei simple curiozitati.
d. etc.
DAR cand imparti fara sa eziti lumea, categoriile socio profesionale, oamenii in ultima instanta, in buni si rai, eminamente in dezirabili au ba etc numai ca esti si depozitarul:
a. unui coeficient de inteligenta aproape de intuitie;
b. trairi interioare in zona schizotipala;
c. nefericiri cronicizate in angoase etc.
Aceasta clasa care in dosul unor papioane atarnate in dorul autenticitatii, cu prezenta care pretinde oxigenul celor din jur, care pana si supraponderalitatea lor corporala conspira in a justifica egoul lor care excede istoria, revendica postura de monument.Al gandului, al judecatii, al normalitatii in ale fiintarii.
Evaluare valorica posibila:
Cam cat costa un bilet de avion Bucuresti – Constanta?Chiar daca e prezidential…
La scara asta Oprea cu tot cu dreptul lui de a avea sau nu antemergatori mai dezgusta la fel ?Sau clasa Plesu tocmai mai are un membru?Oprea…
4. Raed Arafat.Tolontan
Primul este victima propriului succes.Tocmai ce vorbeam mai sus de monumente.Daca cei de mai sus reclama monumentalismul omul nostru tocmai ce l-a creat.A creat un sistem de sus pana jos.Ca un munte.In pura traditie romaneasca cei care cu adevarat creaza lucruri trebuie desfiintati, trebuie sa li se gaseasca ceva, trebuie discreditati, nivelati in mediocritate.
Va rog sa nu uitati ca noi avem cultul mortilor.In acest context un om valoros devine si autentic prin moarte.Cat e in viata e supus circumspectiei cretine, insinuarii care ascunde parvenism, relativizarii bizare, etc.
Subiectul este fecund poate mai mult ca toate celelalte.Sper ca domnul Arafat sa fie aparat in atacurile astea imunde de idealismul care insoteste de obicei astfel de valori.Tolontani gaunosi, fara perspective si perfect iresponsabili vor fi pana la sfarsit.Acesta, sfarsitul pentru unii va fi izbavire de propriul gol.
O seara frumoasa va doresc!
Zaietz says
Iaslogos,
O intrebare, daca imi permiteti bineinteles…care este profesia dvs?
laslogos says
Si crede domnia voastra, ca daca as fi strabatut de nevoia unei astfel de marturisiri, as face-o pe aceasta platforma?
O seara frumoasa domnule.
Radu says
E ușor de dat vina ba pe unu, ba pe altu. Vorbele-n vânt sunt la ordinea zilei. Suntem prea mărunței ca să ne dăm seama care-i scopul tuturor acestor incendii, prăbușiri de avioane, bombardamente și împușcături. Sper măcar să nu se afle și România în treabă cu vreo ceva, să stea cumințică…
simona says
Cred ca Putin si Obama nu pot juca poker, cel mult popa prostu’.Se tot lupta cu teroristii si zau daca moare vreunul.Pana acum ar fi trebuit sa nu mai auzim de ISIS si SI.Dar ce interes ar avea sa-i omoare dupa ce i-au inventat.Mai testeaza si ei niste arme, mai fac niste declaratii de presa, hai sa ne jucam un pic de-al III-lea razboi mondial ca tot l-au prezis Nostradamus si baba Vanga.As avea un mesaj de transmis celor doua mari puteri ale lumii:Fratilor, daca nu sunteti in stare sa anihilati macar cartierul general al “teroristilor” din Siria in maxim o luna, plecati naibii fiecare la el acasa, ca noi nu vrem sa va mai urmarim evolutia de circari in mijlocul pietei!
Cat despre Arafat, daca mai incearca cineva sa se lege de el, s-ar putea sa iasa oamenii pe strada, dar nu ong-istii ci OAMENII.Nu pune nimeni botul la vrajelile presei cu p mic, pulimea s-a imunizat la diversiuni, ceea ce este o surpriza neplacuta pentru EI.
rc says
domnisoara/doamna: nu exista “cartierul general al teroristilor din siria”
va invidiez pentru modul simplist de a pune problema
simona says
Cartierul general al teroristilor este la Hollywood…asa cred eu, iertati-mi ignoranta!
teodor says
Partea cu Arafat este de departe cea in care ma regasesc total. Rezonez 100% cu dumneavoastra.
Ma intreb totusi, tolontan mai avea nevoie de faima?
S-a umplut de faima cand a facut zeci de anchete publicate/gazduite pe un site de sport, desi multe din ele n-aveau nicio legatura cu sportul…
Acum toate tunurile pe Arafat, si toate postarile dar toate din ultimul timp il vizeaza direct pe creatorul Smurd… Oare n-o fi ordin?
Călin says
Francezii sacrifică libertatea….care libertate? Consumatorismul înseamnă libertate? O astfel de valoare a fost de mult pervertită și golită de sens încât a rămas doar o iluzie a noastră. Poate doar după revoluția franceză să fi fost acolo o sclipire de libertate. Clar nu în timpul ei pentru că libertatea mea se oprește când încalcă libertatea ta. Motto-ul liberte, egalite, fraternite a cam pornit greșit din prima. Cât despre contemporaneitate…a fost introdus un stil de viață care îndeamnă la ”petrecerea timpul liber”, relaxare, iar între muncă și loisir nu mai rămâne timp pentru gândire și critică, pentru că…în definitiv de ce ai avea nevoie de așa ceva când poți merge în vacanță? Libertatea nu poate coexista cu o societate plină de reguli, stereotipuri, norme și legi. O societate care condamnă, ironizează și defăimează tot ce e diferit. Mai avem multe de învățat până să ajungem la libertate. Momentan doar înlocuim o iluzie cu alta.
doru says
De cacealmaua lui Putin nu stiu ce sa zic. Omul inca e la masa si a pierdut doar un banut din gramada. Inca e la masa si a aflat cum joaca unul din adversari cu pierderi minime. Sa nu subestimam piticul schizofrenic.
De Arafat, numai de bine. Nu poti sa decapitezi un om care a creat un serviciu care in general merge bine. Nu am vazut mediatizare pentru interventiile reusite , care sunt cu miile, probabil. Demisia poate sa si-o dea doar el , daca considera ca exista cineva care poate face o treaba mai buna de acum incolo si doar el poate si are dreptul sa nominalizeze o persoana calificata sa duca mai departe munca lui titanica.
In privinta lui Ciuvica si Gâdea, pot sa spun ca imi provoaca o greata profunda si cred ca daca ai un minim de inteligenta , iti dai seama in 5 minute ca le miroase gura a gaoz de “motan” turnator.
Armata nu avem , bani nu , industrie nici atat, poate ramanem macar cu libertate si demnitate. Prefer sa mor in atentate , decat de frica in casa.
mihai b says
Circula ieri un banc pe facebook… ce vrea Putin de ziua recunoștinței? Turkey! Râdem, glumim, dar viitorul e gri, dacă nu chiar negru…
Florin says
Putin si-a pus pofta in cui ….. l-a gratiat Obama.
Constantin Deaconu says
O analiză rece și justă dar incompletă, trebuia făcută cu mulți ani înainte Dl vintu , fără patimă.
Oana Postudor says
Bine scris!
Titulescu says
Caderea avionului era setata si a fost preliminar discutata la masa din colt, unde putinel intelegea pe dos ce venea de la obozo pe fata. Sa nu ne miram decit peste 50 de ani….mai sint mici negocieri in procente si aia de servici de ingropat si gata, pace.
Iar pantofii maro sint necesari si indispensabili. Nu se vede “mizeria” cind calci peste toti rahatii, kipp-in-taci.
Adrian Kipp says
Tu trebuie sa fii tare infundat la nas daca socotesti ca nu-i bai daca ai calcat in kkt si ai pantofi la culoare …;))) “te iubeste …mustele ” ;))) Ba se vede treaba ca tie iti si plac plimbari prin conducta de kkt.Oi fi facut tu vre-un stagiu pe la aurolaci Probabil vei fi tare mirat…peste 50 ani ..Capul mic…mirarea mare !
Zaietz says
Stimate domnule Vantu,
Status quo, vae victis etc. Dvs ati pornit de la ideea ca doriti crearea unui sistem nou si ca va adresati in special tinerilor. Personajele pe care le-ati enumerat mai sus sunt fiinte care se hranesc din atentia publicului; cu cat aceasta sursa este mai puternica cu atat ei insisi devin mai puternici. Orwell was right! Cat de cinic ar fi sunat si inca suna, adevarul. Ignoranta este putere! De ce mereu ne blocam la situatii fara a incerca sa gasim solutii. Romania este tara tuturor posibiltiatilor pentru o ‘societate multilateral nedezvoltata’. Ii stim, ii vedem si ii cunoastem (poate nu la fel de bine precum dvs). Nu vrem sa fim ca ei, aceste fiinte reci, care se hranesc din caldura si atentia altora. Multi dintre noi vad in dvs un dascal (cu bune si cu rele), asteptam in continuare sa discutati cu noi…ci nu despre ei. pAx
‘ ‘ Irefutabilii, Articolul 39
alex says
il admirai pe plesu? intelectualu’ care i-a pupat in cur pe toti care s-au perindat la putere ? orice etnobotanice ai fi luat vreau si eu
Adrian Kipp says
Am uitat sa va spun “La multi ani !” Imi cer scuze de intarziere si imi pare rau ca n-am retinut …tocmai ca bunicul era nascut pe 21 noembrie …ciudat 😉
tataia says
Asa e cu tinerii, uita de la mina pin-la cucu…..
Adrian Kipp says
Comentarii externe la comentariile stirilor externe
1.Daca incepeati cu START 3 ati fi avut sanse sa o nimeriti …asa ati facut o analiza de nivelul lui Ciuvica. Bineinteles ca inteleg de ce nu aprofundati subiectul…
2.Imi amintesc intrebarea …uneori ma intreb si eu daca n-o fi mai bine “un mort liber” decat “o libertate moarta”
3. Ce sa mai comentam …;))
– Comentarii extreme la analize interne (de boli mintale)
1.a) Principiul e : ai nostri e buni ca li s-a dat ciolan (nici macar castigat) .Perdantii la bulau ! ( Bine ca au jucat cu labe triste-cei 4 enumerati- ca altfel imi parea rau .D-na Pora e fata cu matura din lanul de porumb ..dar e bursiera Soros …n-ai ce zice ..e codata pe interes actual.
.b) …Victima ca si dvs.Pe undeva va inteleg ca ati amintit de SRS (un tip profund antipatic) dar nu pricep de ce va jigneste ideea de a fi numit “de drept comun” in loc de ” infractor periculos ” ;))) – o sa ramineti cu admirtia zdruncinata …
c) Aici dvs o luati pe canale cu jetul…dvs stiti foarte bine cum tampeste televizorul…vreti ca Plesu sa tina cont de tampiti? Cu asta va ocupati dvs…va ia painea de la gura !
2. Tolo mi-e si mi-a fost mereu profund antipatic…no comment !
Daca va simtiti ofensat cumva sa stiti ca nu a fost cu intentie , doar v-am spus ..semanati cu bunicul…