Capitolul 14 bis – Instanțe, vă ordon: Satisfaceți pulimea! (din învățăturile Unchiului Sam către fiii săi, generalii Coldea)

prison-05

Motto:
“Sub rafalele de ploaie, se simt mai buni, se simt inteligenți,
Căci tunetul și ploaia nu lasă corigenți.”

În ciuda aparențelor, nu este deloc greu să ajungi la închisoare.

După unii, este nevoie să fi început să miști ceva în afaceri, politică sau administrație după 1989. Să dai apoi peste un procuror șmecher și niște judecători obedienți sau tâmpiți. Și, finalmente, mai trebuie un mijloc de transport.

După alții, ai nevoie doar de un procuror independent, niște judecători inteligenți și imparțiali și, evident, de un mijloc de transport. În mod paradoxal, ambele grupări au dreptate – pentru a ajunge la închisoare, ai nevoie de un mijloc de transport.
Odată acest lucru rezolvat, ajungi la unul dintre cele mai frumoase, dacă nu chiar cel mai frumos, penitenciar din Romania – Rahova.

Stabilimentul, care pe vremuri era locul în care erau executați condamnații la moarte, a fost modernizat și transformat după Revoluție într-un așezământ de reculegere și recalificare profesională. Aici au învățat tainele tâmplăriei George Copos și tainele scăderii natalității Dan Voiculescu (evident, când se va libera, în mod cert va rezolva problema).

Odată trecut de porțile principale, după tumultul străzilor bucureștene, te trezești într-un loc liniștit, curat, cu multă verdeață, străjuit de alei impecabile din beton și de copaci care fac umbra florilor galeșe și zâmbitoare din mijlocul acelor spații verzi. O muzică plăcută te învăluie din difuzoarele așezate prin preajmă. În mijlocul contrucțiilor ireproșabil văruite tronează o biserică deosebit de cochetă.

Unde am nimerit, Ioane, îl intreb pe prietenul meu, ajuns grație mie în acel loc mirific?
În satul de vacanță Rahova, mon cher, îmi răspunde el la fel de surprins ca și mine.

Veniți din arest, dar și cu imaginile de groază din filmele americane cu pușcării și din povestirile unora din arest despre nenorocirile din pușcării, ceea ce vedeam mi se părea deja ireal. Odată ajunși, suntem duși într-o clădire care la interior era la fel de curată: acolo era punctul de primire deținuți (P.P.D.), acolo mi s-au făcut toate formele de încarcerare. Am fost fotografiați, amprentați, dezbrăcați în pielea goală și controlați în cele mai tainice unghere. Am predat bunurile pe care nu aveam voie să le luăm în celulă la magazia penitenciarului, unde trona un individ de aproape doi metri, cu o figură colțuroasă și o tunsoare de tip nazi. Abia acolo, în acele momente, când mi s-au oprit la acea magazie destule obiecte de care aveam nevoie, mi-am dat seama că dimensiunile tupeului meu nu ajungeau nici pe departe la cei aproape doi metri ai matahalei. Am tăcut inteligent și am trecut la vizita medicală. După ce m-a examinat cu atenție și mi-a citit fișa medicală, o văd pe doctoriță că devine excesiv de amabilă. M-am amuzat știind ce gândea.

Dac-o mierlește ăsta p-aici, să vezi anchetă!

Încerc să o liniștesc spunându-i cu o voce prietenoasă:

Doamnă, relaxați-vă, în ciuda imensei plăceri pe care mi-ar face-o, nu voi muri în brațele dumnevoastră.

Îmi zâmbește crispat și mă lasă pe mâna gardianului care ne însoțește spre celula în care urma să facem cele trei săptămâni de carantină.

Acolo surprizele au continuat. De unde ne așteptam să vedem niște gardieni brutali și niște pușcăriași violenți (motiv pentru care, cu toate că putea să rămână în libertate, Ion a venit cu mine să mă apere de prezumatele ofense pe care ar fi urmat să le oprească), am găsit o atmosferă pașnică și civilizată. Încetul cu încetul, m-am familiarizat cu rânduielile de acolo, cu gardienii și cu deținuții. La fel ca la arest, și la Rahova se ținea cont în repartizarea pe celule de pregătirea profesională, poziția socială, vârstă și afecțiunile medicale. Securitatea deținutului, indiferent de categoria lui socială, este preocuparea esențială a cadrelor de orice grad. Cât am stat acolo nu am auzit să fi primit careva vreo palmă sau vreo înjurătură. Orice problemă medicală se soluționa cu rapiditate maximă, iar dacă nu se putea soluționa cu mijloacele cabinetului medical intern, deținutul era trimis imediat ori la spitalul penitenciarului ori într-o rețea medicală civilă de tratament. Sunt convins că decesul fostului diplomat Ionescu s-a produs accidental și nu urmare a neglijenței medicilor de acolo. O altă surpriză a fost să constat că numărul țiganilor din penitenciar era extrem de mic raportat la numărul total al deținuților și că li se acorda o atenție specială din partea echipei de educatori. Vă reamintesc faptul că vă descriu doar condițiile din penitenciarul Rahova, nu și despre condițiile din celelalte penitenciare, unde diferențele dintre ele și gulagurile rusești sunt nesemnificative.

Dincolo de ironiile de la începutul acestui material, prin comparație cu alte penitenciare, Rahova este un loc de detenție respirabil. În rest, imaginația voastră este prea săracă pentru a vă imagina ororile de acolo. Văd tot felul de comentatori pe la televiziuni care își manifestă bucuria tâmpă că ăla sau ăla este la pușcărie, că trece prin toate supliciile de acolo. Ce mă surprinde cel mai tare este să văd niște intelectuali care juisează de bucurie în fața telespectatorilor, evocând “mârșăviile” pentru care acești infractori merită tot ceea ce li se întâmplă.

Băi ticăloșilor, faptul că pulimea se bucură e de înțeles, valorile la care se raportează ăștia nu au nicio legătură cu valorile umanismului! La voi însă prezumam măcar o minimă raportare la o tabelă axiologică ceva mai elevată. Fără discuție, majoritatea zdrobitoare merită să facă pușcărie, dacă nu pentru ce au fost condamnați, măcar pentru alte furăciuni care n-au fost descoperite, dar nu trebuie să moară în pușcării doar ca să se bucure pulimea.

Majoritatea celor incriminați de fapte de corupție sunt oameni în vârstă și roși de boli, boli care se agravează sever din cauza stresului precondamnare și apoi din cauza condițiilor din lagărele patriei. A te bucura de suferințele și umilințele la care sunt supuși este un act de barbarie și nu cadrează absolut deloc cu statutul intelectual și moral pe care vi-l arogați, cu atât mai mult cu cât cei mai mulți dintre voi ați fost plătiți sub o formă sau alta de cei pe care-i batjocoriți astăzi. Plătiți din bani furați. O minimă decență vă obligă ori să rambursați banii pe care i-ați primit, ori să tăceți dracului din gură.

Mulți dintre cei pe care îi batjocoriți vor crăpa în închisoare, urmare a faptului că prin cuantumul neverosimil al pedepselor pe care niște judecători la fel de ticăloși ca și voi le-au aplicat au fost practic condamnați la moarte, singuri pe un pat de pușcărie.

Vă priește, hienelor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 47 COMENTARII
  1. Solomon says

    Asa cum ati spus si dumneavoastra intr-o postare mai veche, faptul ca s-au produs sinucideri, de exemplu, din cauza ororilor lui Traian Basescu, este normal sa ii convina omului sa se bucure de cum ar fi tratat intr-o puscarie, deasemenea si daca ar deceda acolo.

  2. says

    Imi pierdeam si eu timpul si am dat peste informatia de mai
    sus al dumneavoastra asa ca mi-am zis ca e musai
    sa va felicit pentru ceea ce opinia dvs.

  3. andrei says

    Buna ziua ,am auzit mute despre dumneavoastra dar imi place ceea ce faceti. Nu are rost sa va pun prea multe intrebari ,apar tot mai multe videoclipuri cu arme si soldati din america, ce parere aveti despre asta? Si la ce sa ne asteptam?

  4. brad says

    Noi hiene bai boule fara noi tu nu erai cine esti sau ma rog cine ai fost ca tot din prostie esti cine esti idea este ca nu vezi imaginea de ansamblu ca si tu ca si noi esti musafir pe pamant, traieste si nu deranja, ceea ce nu este cazul la tine, gandestete la cate generatii ai distrus cand poate aveai parghiile sa faci ceva dar stim foarte bine ca este de 1000 de ori mai greu sa construiesti ceva decat sa … dar am o intrebare daca ai putea da timpul inapoi ai face ce ai facut sau pe parcurs ti-ai mai dat seama de cate ceva ???

  5. tirlie gabriel says

    Va respect domnule Sorin Ovidiu Vintu pentru inteligenta dumneavoastra.e clar ca sinteti un om foarte destept.Cu mult respect , Gabriel T.

  6. Gabriela M says

    Domnule Vantu , va rog inlocuiti cuvantul ,,Pulime ,, cu cuvantul ,,Viermi ,,. Suna mai civilizat si oricum vom fierbe in acelasi cazan : Unii pentru ce fac , ceilalti pentru ce vorbesc .

  7. Doru says

    Pe mine nu ma intereseaza “puscariasii”. Asa m-a invatat societatea timp de 30 ani. Cine a condus aceasta societate in ultimii 25 ani? “Puscariasii” sunt doar niste hoti si criminali ordinari care au primit ce meritau. Nici nu ma gandesc la ei si la conditiile lor. Asa m-a invatat societatea condusa de Udrea. O interesa pe Udrea ce conditii erau in puscarii acum 5 ani?

    De ce tot insistati acum sa ne intereseze de aceasta ultima speta umana? Nu ne intereseaza.

    P.S – Chiar si daca stau doar 2 sau 3 ani in puscarii pe banii “pulimii” tot este mai bine. Macar timp de 2, 3 ani nu mai fura (cel putin nu la fel de mult) ca in libertate. Va imaginati cat poate fura o Udrea un Voiculescu sau un Ghita in 2 sau 3 ani de libertate? Pai Cocos baga cand vroia el o “umflatura/combinatie” platita de stat cu cateva zeci de milione. Esti nebun? Vindea o casa nationalizata si il cumpara pe Ronaldo daca vroia.

  8. Livia says

    Spuneti ca pulimea jubileaza…este gresit! Eu, personal, pot fi incadrata in aceasta categorie din urmatoarele considerente: studii medii, statut social mediu, venituri medii, etc.. Hai sa va spun de ce nu jubilez: vad aproape zilnic arestari si condamnari ale unor persoane ,politice sau apolitice(prea putin)din motive: luare de mita, neplata a TVA-ului , furt din banii publici, fel de fel de afaceri dubioase facute cu banii publici, etc.Aceste persoane sunt aratate pe la TV, tot felul de emisiuni despre ei, pro si contra, de iti vine sa te muti in padure ca sa nu mai ai acces la stiri. La un moment dat sunt condamnati, marea majoritate pentru jaf din banii publici. Sunt dusi , marea lor majoritate , la Rahova, un pension cu cateva restrictii daca stai bine sa te gandesti, ca de…drepturile omului, bla-bla. Aceste pensiuni, scuzati puscarii, sunt intretinute tot din banii publici,printre care si ai mei. Si acum sa va spun de ce nu jubilez, ci imi vine sa plang de-a dreptul: un nenorocit fura din banii publici(implicit si ai mei) si tot eu ii platesc cazarea si mancarea la pensiune??? Serios, chiar credeti ca pulimea jubileaza cand e furat practic de 2 ori?Chiar credeti ca jubilam cand vedem ca fura milioane de lei si dupa o vacanta fortata de 2,3 ani plus 5 carti scrise pentru ei totul e ca inainte, iar pentru noi pulimea, lupta pentru evolutie din punct de vedere material, e tot mai grea? Va inselati,domnule, pulimea nu jubileaza, nu are motive…

  9. Titulescu says

    Draga Ovidiu,
    Da-mi voie sa incep aceasta scrisoare din exilul mental in Rahova. Trairile tale sint intense, dar nu chiar obiective. Ai uitat sa descrii dinainte de revolutie cealalta experienta. Nu stiu cum de Adrian Nastase nu te-a consultat inainte de timpul lui la mititica, are de unde sa te plateasca bine din ceea ce a bagat la saltea…Pulimea nu stie despre ce vorbesti si ti-am prezis scaderea ratingului.Iti dau o idee, scrie un articol cu estimari de sume furate si nume si poate la sfirsit convingi acele persoane sa o mai puneti de un fond de “investitii”. Nu de alta, dar pulimea vrea sa mai inghita niste sperma de la “nobili” ca tine si alti “iluminatti”.

    Si “la mai multi ani” in oaza de recreere Rahova, si la cei de pe lista. Si nu uita ultimul pe lista, Base.

  10. Cristina Iorga says

    Din intamplare am fat peste SOV, care ne descrie cat de frumos e la Rahova, cu ceva amanunte.
    Apoi urmeaza:” A te bucura de suferintele si umilintele la care sunt supusi este un act de barbarie si nu cadreaza absolut deloc cu statutul intelectual si moral pe care vi-l arogati, cu atat mai mult cu cat cei mai multi dintre voi ati fost platiti sub o forma sau alta de cei pe care-i batjocoriti astazi. Platiti din bani furati. O minima decenta va obliga ori sa rambursati banii pe care i-ati primit, ori sa taceti dracului din gura.”
    Noi am fost platiti din bani furati, suntem de fapt niste amarati de complici, care v-au mancat si banii. Sov, nu cumva vrei plecaciuni pe acolo, pe la Rahova? Cu intelectualii aliniati sa vii tu sa-i blagoslovesti?
    Bun, termina sec: Va prieste hienilor?
    Hei, Sov, hienele nu au ce sa manance, migreaza sa puna o paine pe masa copiilor, sunt supusi la umilinte din partea voastra, deci nu cred ca nici macar le mai prieste.
    Deci, ia ocupa-te tu acolo de recuperare pentru a te reintegra in societate, ca altfel hienele s-ar putea sa te mai si sfasie, cand iesi de acolo, caci de nimicuri arogante si nesimtite ca cei care tine s-au cam saturat!!!
    De fapt, nici nu meritai timpul meu sa-ti citesc cretinismele!

  11. Justitiarul says

    Buna ziua!
    Stiu ca acest comentariu al meu este total pe langa dar poate reusiti sa imi explicati cum se poate intampla una ca asta in cazul in care justitia romana incepe sa isi faca treaba vizibil mai bine: http://adevarul.ro/locale/vaslui/gest-incalificabil-unuia-cei-7-violatori-vaslui-judecati-libertate-violat-eleva-lesin-o-dau-masina-voi-1_554b9f5ccfbe376e35f435df/index.html . Pot sa spun ca pana zilele trecute nu am avut o parere prea buna despre dumneavoastra, si ati demonstrat unele lucruri chiar interesante. Totusi o sa imi permit sa va contrazic cu un singur lucru si acela ca noi (am 20 de ani) suntem generatia care ar trebui sa schimbam ceva. Imi place sa cred acest lucru, dar jumatate din generatia noastar e pierduta, iar cele ce vin din urma noastra sunt si mai rele. Astept cu interes un raspuns legat de linkul de mai sus si daca doriti parerea dumneavoastra despre generatia de azi.

    • Titulescu says

      Problema tinerilor, in general, este cauzata de sistemul in care au crescut si au fost educati.Asa cum zis-a Vintu in articol, experienta puscariei deschide noi orizonturi si alte dimensiuni asupra modului de a privi viata. Oare cum se vor simti cindva daca vor fi la fel violati pina la lesin ? Tu nu crezi ca isi vor plati cindva aceasta fapta ?

  12. Capra cu coarne says

    Stimabile
    ce le spui dumneata la cei care te citesc ar trebui sa stie toti cei care au trecut prin liceu si pe langa istorieau citit si ceva literatura romana!
    de 2000 de ani cu mici exceptii nu s-a schimbat nimic pe aceste meleaguri!
    deci sistemul este acelasi dar are alta forma!
    daca au citit nenea Tancu ,Musatescu,marin preda,viata la tara ,tanase scatiu ale lui Zamfirescu ,rebreanu,ciocoi vechi si noi de la filimon vor vedea ca inafara de trecerea timpului si schimbare anilor totul este la fel!
    Nu stiu de ce le dai sperante pe termen lung ptr ca stii la fel de bine ca si mine ca WW3 e la usa!Si stii ca nu va incepe de la rusi ci de la doua state membre NATO dar de religii diferite si balcnice!
    Aici trebuie sa le explici oamenilor despre urgia care e pe cale sa inceapa!

  13. Sebastian says

    Domnul Vantu,

    Din nou va dau dreptate!

    1. Sa presupunem ca maine tot sistemul monetar si bancar din lume o ia de la zero si fiecare om are 1 Euro.
    Unii isi vor cumpara mancare, altii vor pierde banu la barbut, altii il vor pune la saltea, iar unii, cei mai putini, il vor investi si vor face cu el alt euro.
    De acord: nu suntem egali.
    Suntem atat de inegali incat unor oameni nu le place sa conduca, vor sa fie condusi. Altora le place doar sa munceasca, altora sa leneveasca, altii vor sa creeze iar altii sa fure. Fratele meu conduce o fabrica si mi-a spus ca unii angajati de la matura se simt f bine acolo si efectiv nu vor sa avanseze nici daca li se ofera sansa.

    2. Catre cei care se bucura cand afaceristii romani intra la racoare. Domnilor, pot sa va pun o intrebare? Sunteti prosti!!
    Adica nu e de ajuns ca Americanii ne conduc acum le dam si toata industria si toate afacerile. Suntem sclavii lor! Prostilor!!
    Cand vor venii Rusii o sa vedeti cum Americanii o sa o intinda rapid.
    In Irak, cum au venit ISIS sau IS cum Americanii au plecat. Si le-au zis: Erm, va vindem arme daca vreti, in rest, noi nu ne mai bagam.
    Tineti minte ca Americanii nu au castigat nici un razboi nici o data, si voi trageti nadejde sa va apere..

    • Capra cu coarne says

      Dragule-Isis tot inventia MOSAD SI CIA E!
      Baietii vand la greu armament acolo!Le-au bagat mortu in casa la lumea islamica ca sa nu se mai ocupe de alte prostii!Si asa ii tii pe arabeti ocupati cu lupte si le cumperi petrolul ieftin!!!!!

      • Sebastian says

        Absolut de acord! Cunosti bine!
        ..dar, cand hranesti si cresti o bestie s-ar putea sa se intoarca sa te muste.

    • says

      Ai dreptate la partea cu inegalitatea…..pana la …rusii sunt ok si americanii rai….Prietene..sa nu uitam ca daca nu erau americanii probabil eram asupriti de catre tine care erai colonel in securitatea lui Ceausescu dupa la modul cum te exprimi. Sunt si eu de parere ca suntem o colonie, dar sa nu uitam ca ei au castigat de fapt WW2……Sa nu uitam ca doar suplinirea bugetului ptr aparare de anul asta este cat tot bugetul rusilor, care apropo este la o cota istorica..80B.
      In rest….Rusine Dinu Patriciu.

      • Sebastian says

        Clar ca as fi fost in Securitate!

        Cei care au castigat WWII sunt Rusii, hands down. Ei au luat si Berlinul. Americanii au venit si ei pe urma.
        Referitor la bugetul SUA: sunt bani imprumutati, nu ii au. America nu are nici rezerva nationala (cum are Rusia, 300 miliarde de dolari) si nici aur la Fort Knox, pe cand Rusia are aur cacalau ( au si tezaurul nostru, daca e sa o luam asa).

        Eu propun sa fim neutrii ca si Elvetia, atata tot! NATO nu ne va apara. Deja se spala pe maini de noi. La summitul din Wales au zis ca sa ne unim cu Bulgarii si cu Polonezii si sa tinem piept Rusilor. Esti orb sau prost?

        • Idiotule says

          Romania nu poate ramane neutra idiotule!!! NU ARE CUM!! suntem la rascruce de imperii .

  14. Alin says

    Dar daca n-am luat niciodata bani de la voi, d’alde Voiculescu/Vantu/Udrea/Cocos/Ghita si ce alt mare om de “afaceri” va ma vine prin minte, am voie sa ma bucur ca ajungeti in fine la puscarie?

    Apropos, am vazut la “Starea natiei” cum sfatuiati pulimea sa se umple de bani din caracatitele crescute in cada. 😀
    Pe unde traiesc eu, caracatitele de dimensiune apreciabila (peste 50 cm lungime) se vind cu citeva zeci de euro. Vad ca nici in alte parti nu saracesti cumparindu-le: http://thecornishfishmonger.co.uk/octopus.html .

  15. says

    Iubesc desteptii, idolatrizez desteptaciunea. Imi pare sincer rau de raul care vi s-a facut. Lui Adrian Nastase, tie SOV, Prof-ului D Voiculescu, lui Gica Popescu, prof-ului,, Manci,,, In general valorilor romanesti care trebuiau anihilate, pt a trona derbedeii. Te urmaresc cu profunda placere de a-ti citi postarile, si cu mahnirea de a nu ma putea bucura de expresia ta pozitiva in scrierile tale. Suntem privati astfel de o alta energie, draga SOV. Si tu si noi cititorii tai. Karma! Sa auazim numai de bine!

    • Capra cu coarne says

      cocoana -esti tare dusa cu capul!
      Daca astia sunt valorile natiei ne meritam soarta!Se vede ca ai trecut prin scoala cum trece gasca prin apa!

  16. Ion says

    Platiti din bani furati, asta e geniala :-). Sistemul cu tot felul de pierdevara zisi analisti politici, intelectuali, experti … l-ati creat tot voi voiculescu, Sarbu, Vintu etc. Patronii au cazut dar sistemul continua, marsav, gretos, farA gram de respect fata de individ, de prezumtia nevinovatiei nici vorba. Cel mai tragic maestre e ca a trecut si prutul si ne sufocom si noi aici de tot felul de cozi de caine pe care patronii de pressa ii prezinta mari intelectuali, analisti … Doar ca sunt platiti din bani curati, ca doar nu pot, ei liderii de opinie, altfel :-)

  17. dan says

    Ticolosia este cuvantul potrivit, de o parte si de alta a baricadei. Daca nu suntem ticalosi ne ticalosesc altii. Linia de separatie nu mai exista. Totul e ca la ruleta ruseasca.

  18. notrace says

    E in firea umana sa îți justifici faptele oricare ar fi ele, un intelectual știe insa sa si accepte pedeapsa

  19. unu says

    Da, stai linistit, ne prieste. Nu ma refer musai la tine, dar dupa cum lasi tu de inteles, oricum mai toti sunteti puscariabili si o stiti. Si atunci de ce sa imi pese mie ca, vai, tragedie, puteti muri in puscarie pentru ca e frig si mizerie. Fantastic, pai ganditi-va voi inainte sa faceti “afaceri”.
    Tu daca stii ca esti bolnavior, de ce nu te duci tu sa te angajezi la un chiosc de tigari, ca nu te ia ANAF-ul de acolo, stai linistit. A, iti place si stii sa faci bani. Te-ai riscat, ti-ai asumat si banii si puscaria.

    Pe scurt, POATE ca nu meritati chiar sa muriti in puscarie, dar stiti de la inceput ce e in puscariile din Romania. De ce nu stati cuminti? Sau de ce nu faceti voi prostii in Suedia? A, nu sunt asa multi prosti acolo, nu?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Prietene, m-am adresat ticalosilor, nu tampitilor, asa ca nu vad de ce te bagi!?

      • unu says

        Ei, nu te ataca acu’. N-ai si cu inima?
        Am recitit articolul si ca si ieri era cat pe ce sa ma cuprinda mila de voi astia care sunteti aruncati in beci pe nedrept. Apoi m-a furat peisajul si nu mi-a mai pasat.
        “Cuantumul neverosimil”, era sa rad.
        E amuzant cum brusc deveniti filozofi DUPA ce faceti puscarie, parca mergeti in vizita de lucru si descoperiti brusc minusurile sistemului.

  20. Viorel says

    Salut, Ovidiu! Sunt interesat de informatiile tale! Cum crezi ca putem intra in legatura? Imi poti oferi o adresa de e-mail sau un mijloc de a lua legatura? Multumesc!

  21. Florin says

    Pulimea se bucura pentru ca e singurul lucru ce le-a mai ramas, nu pentru ca nu au legatura cu valorile umanismului.
    Problema reala e ca pulimea se bucura doar pentru suferinta inculpatilor dovediti si nu pentru recuperarea “obiectelor” furate.
    Si totusi…ce legatura e intre prejudiciu si “oameni in varsta si rosi de boli” ?.
    Ce treaba are empatia aici ???!

  22. ranga says

    Asteptam sa ne luminati si pe noi (pareti cel mai indraznet hot/fost hot) despre cine conduce din umbra Romania…depre organizatiile secrete din care probabil faceti parte si despre cum au preluat puterea la Revolutie.
    Ar fi interesant sa va aflam parerea despre Revolutie…si manevrele aferente acesteia.

  23. Petrache says

    Intelectualitatea nu are nicio legatura cu moralitatea, domnule Vantu. Pana la Hristos, nu era nimic imoral in a te bucura de o barbarie asupra celui considerat “inferior”. Nu exista umanism. Intoarceti-va la Dumnezeu, ca branza e buna!

  24. Vlad says

    Va apreciez punctul de vedere cu privire la structura economica a tarii si lipsa unui plan de viitor. Dupa mine, cea mai potrivita persoana pentru un post de conducere in domeniul economic este un om de afaceri de succes, la fel cum, in functia de profesor in orice domeniu, sta mai bine un fost angajat in acel domeniu, cu o cariera de succes. Nu avem ce invata de la teoreticieni, ci de la cei care au reusit sa se remarce.

  25. Cristi says

    Sorin Ovidiu Vantu as vrea si eu niste sfaturi de a face bani in Romania asa la limita legii cum stii dumneata ca ai facut,am si eu niste metode dar sunt cam penale, stii dumneata la ce ma refer,daca puteti sa ma ajutati cu un sfat sau chiar mai multe as fii foarte recunoscator,chiar as vrea sa ne intalnim in persoana daca este posibil sa vorbim mai multe,daca nu este posibil,macar un sfat online. Multumesc Cu Stima Cristi

  26. anghel says

    Sociologul francez E.Durkheim spune că, în orice societate, crima e necesară. Ea reface și întărește legăturile sociale rupte prin pedepsă. Astfel crește sentimentul solidarității prin pedeapsa care nu se oprește până când legăturile nu sunt refăcute. Altminteri spus, în Apus, justiția se face din egoism, iar pedepsa asemenea. Egoismul e cel care primează. În Răsărit lucrurile satu altfel căci, din toată opera dostoievskiană, desprindem că justiția se face din milă; exista milă pentru deținutii care luau, de pildă, drmul Siberiei; exista o milă și pentru deținuti, aici în România, până la ura înfrigurată transmisă de bolșevicii evrei, în ”siberiile nostre de ghetă”. Acesta e o dovadă a modului subversiv și seducător al degradării ”hărții mentale„ a unui popor; la început prin pervertirea unor elite, cohorte, apoi a degradării însăși a hărții etnomentale . Să aplauzi ca focile la circ un spectacol fad, mi se pare o mare monstruozitate ce poate fi dezlegată de o abordare teratologică adecvată. Într-una din distopiile sale Giovanni Papini, ne spune că, în timpul unei vizite la Moscova unde vroia să-l întâlnescă pe Lenin, a fost abordat de un dramaturg bolșevic, care i-a propus să sponsorizeze schimbarea din temelii a teatrului. Astfel, spectacolele urmau să se joce de către toată lumea ca în epoca de început a teatrului din Grecia Antică. El urma să scrie piesele, numai că personajele ar fi trebuit să fie altfel, nu fiinte omenești, ci monștrii, stafii, năluci etc. Acesta e spectacolul ”anticorupție„ , în care au toți câte un rol de ne-oameni, iar unii de ”foci„. Mă rog lui Dumnezeu să văd năpârca americană zdrobită, iar puii ei de pe la noi asemenea. Nici un român nu va trăi mai bine nici dacă arestează întrega clasă politică, și nici dacă vor distruge întrg capitalul românesc. Din România se fură, la o socotelă simplă, în jur de 30 de miliarde de către corporatiile stăine.