Nu am de gând să-ți țin un curs despre monedă în general, convins fiind că te-aș plictisi încă de la primele rânduri. Îți voi spune doar că forța Americii nu este dată de arsenalul militar pe care îl are, ci de dolar. Peste 80% dintre tranzacțiile comerciale făcute la nivel planetar trec prin dolar, asta oferind Americii un avantaj atât economic, cât și de control informațional unic la scară planetară. O nouă tehnologie și un japonez genial vin și oferă o alternativă a actualului sistem monetar, alternativă care are toate șansele să înlocuiască un sistem financiar obosit, impredictibil și ineficient pentru statele sărace sau în curs de dezvoltare, cu unul echitabil și clar cuantificabil. În mod sigur, generație, că în materie de computer știi infinit mai multe decât mine, așa că n-am să te insult explicându-ți ce înseamnă tehnologia blockchain. Îți voi spune însă că, atunci când vei prelua puterea în România, în mod cert această tehnologie va sta la baza scrutinelor electorale și, tot în mod cert, te vei folosi de ea pentru a emite una dintre cele mai puternice monede virtuale. Așa cum ți-am scris în proiectul meu de țară, inteligența artificială și robotica reprezintă viitorul acestei țări, iar asta va înseamna o putere uriașă de calcul și, după cum deja știi, o monedă virtuală este tot atât de puternică pe cât de mare este puterea de calcul din spatele ei.
Cum câștigi bani
Mega criza care se apropie și despre care te-am avertizat deja la sfârșitul anului trecut, va duce la o creștere explozivă a valorii monedelor virtuale. Ai două posibilități de câștig:
- Apar pe piață foarte multe ICO-uri (Initial Coin Offering). De obicei, ele ies în piață la valori foarte mici, iar după un timp oarecare se listează pe o bursă. Soliditatea unei astfel de oferte este dată de valoarea profesională a echipei care o lansează, de realismul proiectului economic pentru care se strâng banii, etc… De foarte multe ori, tot felul de freelanceri sau de rețele de MLM încearcă să-ți vândă fără să aibă ce vinde și spunându-ți tot felul de minciuni pe care nu le mai recunosc apoi. De aceea este preferabil să cumperi doar de la firme de brokeraj de monedă virtuală înregistrate. Acolo vei primi informații corecte și vei putea să-ți calculezi corect riscurile. Achiziționarea de ICO-uri este o operațiune de mare risc dar și de câștiguri uriașe, dacă ai noroc. De aceea recomand investirea de mici sume într-un evantai de minimum opt ICO-uri. Voi încerca să-ți semnalez în perioada următoare firmele înregistrate din piață, precum și escrocii de care să te ferești.
- Există deja mai multe criptomonede listate pe mai multe platforme de exchange (burse). Comportamentul lor este asemănător acțiunilor de pe bursele clasice, dar cu o volatilitate mult mai mare, ceea ce dă posibilitatea de a obține câștiguri frumoase din speculații. Dacă nu ai curajul să speculezi atunci te transformi în investitor, luând poziții pe termen lung în monede sigure.
Evident că ar fi o greșeală să operezi pe cont propriu. Nu vei avea niciodată toate informațiile pe care o firmă de brokeraj cu un trading room profesionist le are. Oricum, eu voi încerca să-mi procur informațiile de care am nevoie, și-ți voi pune la dispoziție un rating structurat de mine a monedelor care sunt deja tranzacționate, în cazul în care vrei să tranzacționezi pe cont propriu. Generație, chiar dacă astăzi criptomonedele se închid tot în dolar, în maxim 10 ani ele vor avea un circuit economic propriu. Vor apărea burse naționale, fonduri de investiții, bănci. Țara care va avea inteligența să regularizeze acest nou sistem, să deschidă o bursă națională și să lanseze o criptomonedă, va avea un avantaj uriaș în acest nou sistem financiar pe cale să se nască. Cu prima bursă de criptomonedă regularizată, cu prima bancă de criptomonede regularizată, România ar putea deveni centrul financiar al Europei de mâine. Cu toată simpatia și respectul pentru dl. Isărescu, am impresia că domnia sa și-a rămas contemporan doar sieși. Îi sugerez să ia legătura cu țara în care toate astea încep să se prefigureze, cu țara care are cel mai tare număr de Bitcoin și Ethereum cumpărat, cu țara care vrea să detroneze supremația americană, cu țara care este cea mai bine înfiptă în contemporaneitate – China.
Și poate că, după ce va învăța de la ei ce este criptomoneda, se va mișca fulgerător în sensul pe care l-am descris.
Despre criptomonedă voi continua să scriu și să răspund întrebărilor tale, generație, pe noua pagină pe care urmează s-o lansez.
De asemenea pe noua pagină voi răspunde tuturor întrebărilor care te macină și al căror răspuns încă nu l-ai aflat. Evident, dacă se află în aria mea de competență (consultanță pe investiții și afaceri) sau de cunoaștere a vieții.
George Gaie says
Buna ziua dl S. O. Vantu, nu am caligrafia si gramatica necesara in a va spune cat de mult va apreciez personal, caracterul , inteligenta si pe dc ca fiinta umana. Mia’s dori sa va urmaresc proiectele sunt dornic de cunoastere si sa-imi culeg informatia din surse sig . Va rog trimitetimi un link unde ca pot urmari live. Va multumesc
G George Floin
Db: 23:11: 84
Lucian says
Pe când noua pagina dedicată acestui subiect ?
Silviu says
Pe hârtie suna bine, dar tehnic este imposibil.
Știm cu toții că acest sistem de bazează practic pe încredere. Trebuie sa fie mai mulți mineri buni decât răi.
Minerii trebuie sa dispună de echipamentul necesar și să își asume costurile cu curentul. Orice miner trebuie să stocheze tot istoricul blockchain – ului.
In timp scurt, câțiva ani, dacă ar lua amploare fenomenul, costurile de a fi mine vor deveni foarte mari. Și acum este costisitor.
Asta înseamnă ca iar se centralizează puterea. Mineri vor fi doar cei care își vor permite. Și practic se anulează scopul crypto.
Mare Vasile says
Articolul este foarte bine documentat
zoe says
Va saluta cu respect alta generatie..una mai coapta! Cu rugamintea de a fi explicit precum alfabetul (e buna calea logica si babeasca) . Am incercat sa ma documentez si cum cred despre mine ca nu s chiat tampita mi se pare un stufaris sortit unei mari lehamite. Poate n o sa apuc vremurile despre care i incurajati pe tinerii nostrii la instruire dar nici nu vreau sa mor nepricepand nimic. Sau poate mai stii “tavalugul”financiar ne pocneste mai repede decat socotela fostului pinochio de la Cotoceni,de a iesi din sistem in mod natural si nu apucam sa crapam. Deci vreau sa stiu dar mai ales sa pricep pe ce lume traim. Multumesc pt privilegiul explicatiilor si pt darul pretios al informatiei!
Sorin says
Parerea mea
PROBLEMA Sectorul financiar a depasit cadrul initial pentru care a fost creat (sprijinirea economiei reale de bunuri si servicii ) devenind un scenariu de speculatii si depasind efectiv ca valoare , valoarea bunurilor si serviciilor reale existente .
Rudimentar explicat ,la cotatiile actuale daca “proprietarii finantelor” ar vrea sa cumpere tot de la ¨”proprietarii bunurilor si serviciilor” unii dintre primii mentionati ar ramane cu bani necheltuiti si fara valoare pentru ca nu mai au ce sa cumpere.
SOLUTIE: Crearea unei monede descentralizata (alt sistem financiar) care sa descrie valoarea reala a tranzactiilor.
Rudimentar explicat . Dupa inlocuirea vechiului sistem cu cel al criptomonedelor daca “proprietarii criptomonedelor” ar vrea sa cumpere tot de la ¨”proprietarii bunurilor si serviciilor” acest lucru este posibil fara a prejudica pe nimeni . Nimeni nu ramane cu bani necheltuiti (fara valoare).
CONSIDERATII:
Ne aflam in faza in care cele doua “sisteme financiare” circula in paralel dar si interactioneaza ,se poate trece de la unul la altul.Mai mult nu se mai poate castiga investind in criptomonede decat prin speculatie (vezi cresterile din anii anteriori comparat cu fluctuatiile de acum)
Aceasta situatie nu rezolva problema initiala si ca urmare exista doua posibilitati:
1. Se accepta si se impune noul sistem in dezavantajul celui vechi. In acest proces vor exista pierzatori din randul detinatorilor de bunuri financiare. INACCEPTABIL pentru acestia, cu atat mai mult cu cat ei pot decide forma de desfasurare a tranzitiei. Ca urmare vor avea grija sa creeze cadrul legislativ in asa fel in cat marii pierzatori sa fie oamenii de rand respectiv isi vor asigura intai trecerea integrala a marilor averi sub incidenta noului sistem,vor anunta apoi obligativitatea lui iar cei neinformati la timp vor ramane cu “bunuri financiare” nule.
2. Nu se accepta ideea de implementare totala a noului sistem (criptomoneda) si in acest caz se vor lua masuri de inglobare a criptomonedei in vechiul sistem sau de interzicere a ei ,ceea ce inseamna ca ne-am intors la problema initiala.
CONCLUZIE:
Oamenii de rand (cu posibilitati financiare reduse) au pierdut ocazia de a se imbogatii rapid investind la inceput .
In varianta a doua ,datorita faptului ca nu s-a rezolvat problema se va incerca o alta solutie (de exemplu resetarea monetara) ,care daca o intuim din timp ar putea aduce unora beneficii substantiale.
Tudor says
Nu China detine cei mai multi bitcoini, desi are cea mai mare capacitate de minare 40% din hash
IONUT DANIEL PETRUT says
Multumim frumos pentru toate informatille , mai ales ca sunt gratis! Sunt increzator in monedele virtuale astept informatii cu privire la pagina pe care doriti sa o deschideti.
Bostan Dan Valentin says
Nea Sorine si daca niste IT isti buni pot sa faca sa dispara sa zicem de ici colo monezile virtuale.Cand un server nu are securitatea super ok asta I semnand conexiune net si alimentare la tensiune electrica…ce facem??? Cu respect!
Alex says
Monedele nu stau pe server prietene, stau la tine pe laptop (ca sa ma exprim simplist). Cum monedele tale FIAT (ron, usd, eur) stau in portofelul tau. Ambele sunt expuse hotilor, daca esti prost.
Teodorescu says
Ai sustinut ca esti cel mai mare finantist din Europa de est. eu sustin ca esti unul din cei mai mari din lume. fac investitii in cryptocurrency de 5 ani de cand un BTC avea valoarea de 200 usd. Fac trading in toate exchangeurile din lume. Cumpar ICO de doi ani si asta se datoreaza 100% tie. Prima investitie in ICO am facut-o acum 2 ani cand urmaream filmele tale de pe YouTube, iar unul dintre ele se referea la investitiile in cryptomonede. ulterior am invatat treding de la Tone Vays si in opinia mea sunt unul din cei mai buni traderi din Europa , scuze , CEL MAI BUN. Te iubesc Omule si_mi pare rau de ce se intampla cu tine acum. Locuiesc in Germania si am sa vin in Romania cand TARA mea va fi curata.
IONUT DANIEL PETRUT says
Salut teo! Observ interes din partea ta cu privire la criptomonede. Ai reusit sa obtii profit in ultimul an ? Ce platforme recomanzi. Lasa.mi raspuns aici daca vezi mesajul. Salut
George Gaie says
Complimente, meriti toata admiratia.👍
dan says
As dori sa ne intalnim pt 5 min fata in fata daca se poate pt o discutie referitor la criptomonezi. Multumesc!
Adi says
Hristos a Inviat!
msg says
Fara legatura cu criptomoneda .
——————————————————————————————————
Razboiul care vrea sa vina , este mai putin important decat scandalul Facebook
.
Si televiziunile (nu toate) au devenit masini de spalat . Rusine !
Si politicienii din toate tarile -Uniti-va –
se aliniaza ca vitele la abator – sa creeze Opinia Internationala care da unda verde la crima , iar masinile de spalat sa-i albeasca pe criminali .
Adevarul umbla descult prin lume si Dreptatea cu capul spart .
Doamne Ajuta !
Stefan says
Hristos a înviat ! Domnule SOV, sunt un reprezentat al tinerei generații și va urmăresc activitatea încă de la începutul blog-ului. O întrebare as avea . Ce părere aveți , din punctul Dvs de părere, de Electroneum
Marina says
Hristos a inviat !
vvq says
Hristos a Inviat!
bufuletele says
domnul SOV, un om realist, care nu-şi ascunde trecutul spre deosebire de alţii.
Consider că peste 99% din ce spune este adevărat.
Concluzii vechi ştiute demult le aud abia acum de la un timp şi spuse doar de dânsul.
Popularitatea lui este redusă din cauza FNI prin care s-a cosniderat că SOV a furat banii d ela oameni. Fără acel episod probabil popularitatea era mult mai mare şi implicit deşteptarea populaţiei era în procent mai mare.
Adevărat, “am arestat capitalistii” şi stăm la mila altora, “Munţii noştrii aur poatră noi cerşim din poartă-n poartă”
nicu cohen says
Cryptomoneda este un simplu trust . Depinde de tine daca consideri trustul , trustworthy . Eu cred ca este o mare escrocherie dar lacomia si prostia ii va duce pe multi la pierzanie .
Marius Popa says
Buna ziua.
Domnule SOV as dori si eu un sfat de la dumneavoastra; Eu as dori sa urmez o facultate dar nu stiu unde sa ma duc; poate, imi facei dumneavoastra un top 4 facultati care chiar merita sa le urmez sunt convis ca un om potent mental ca dumneavoastra ar sti sa ma duca pe calea cea dreapta
Silviu says
Domnule Vantu, va apreciez clarviziunea si intelegerea asupra psihologiei umane si implicit al lumii bussinesului!
Puteti sa ne recomandati cateva carti care crede-ti dumneavoastra ca v-au ajutat sa va formati aceste Calitati!
Va Multumesc!
Uui says
Capsule rusesti astronauti pentru regenerare tesuturi, eliminarea tesuturilor moarte etc.
Rapcianu Cristian says
“Țara care va avea inteligența să regularizeze acest nou sistem, să deschidă o bursă națională și să lanseze o criptomonedă” – In Europa , Marea Britanie deja si-a lansat prima crypto-moneda oficiala Electroneum (ETN) , si la un pret foarte accesibil de a fi cumparat la momentul actual , de aici probabil cum spune-ti dvs. , Europa in viitorul apropiat se va dezvolta economic pe aceasta ramura .
katmai says
ICO-urile sunt interesante dar dupa cum 2017 a demonstrat, nu toti care creaza un ICO sunt oameni de afaceri, si peste 46% din ICO’s care au primit fonduri, nu mai exista deja. Odata cu Google/FB/Twitter punand ban pe ICO’s o sa fie un pic mai greu sa se stranga fonduri pt noi startups la fel de usor ca anul trecut, cand lumea era disperata sa dea banii pe orice. Eu cred ca in 2018-2019 industria trebuie sa se consolideze, si proiectele care au primit fonduri in 2016/2017 sau cele care au fost in dezvoltare din 2013 pana acum – e timpul sa iasa la suprafata cu produse publice. Doar asa revine increderea in crypto. Altfel, suntem intr-un heavy bear market si chiar daca am ajuns le la 8000 respectiv 460 pt BTC/ETH, gravitatia s-ar putea sa traga industria mult mai in jos. Just my 2 cents
Uui says
Stau chill.
Datorita complicatiilor medicale aparute, sunt minus 30-40mii, pt inceput.
Personal, lefter, fara mijloc de transport, si alte c urmeaza sa le relatez.
Nick says
Your two cents are right on, mi se pare o greșeală ca ICO-urile sa nu fie regularizate, pierzându-și astfel credibilitatea. Intr-o lume in care credibilitatea facilitează totul….etc.etc.!
Cardinal says
Cu toate ca multi se avanta spre acest nou fenomen financiar numit criptomoneda, in special datorita inflamarii unora pe seama contra-atacului la adresa sistemului bancar international ‘malefic’, acesta nu difera foartea mult de modelul financiar clasic, cel putin din punctul de vedere al gestiunii. Bitcoin a fost fondat de asa numitul mr Satoshi, care a pastrat conform surselor oficiale aproximativ 25% din cumulul de 19.000.000 de monede criptate in algoritmul Bitcoin. Sa presupunem ca Bitcoin va ajunge la un moment dat la 100.000 de euro, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat asta conteaza mai putin; 19mil x 100.000 euro = 1.900.000.000.000, adica 1.9 trilioane de dolari, care inseamna aproximativ 10% din PIB-ul SUA. Cota lui Satoshi va fi astfel de 475 de miliarde de dolari, adica 25% din totalul de 1.9 trilioane.
475 de miliarde! o suma prin care poti sa-ti contruieste o armata!
Intrebarea insa este cine se ascunde in spatele acestui mr. Satoshi, guvernul japonez poate? (pornind de la etimologie) un individ ? (putin probabil dar deloc neglijabil). Cert este ca acest mr. Satoshi detine regulamentul acestui joc numit criptomoneda atat timp cat ‘Altcoin-urile’ (ethereum, dash, bitcoin cash etc. sunt foarte multe) sunt derivate din blockchain-ul Bitcoin. Bitcoin este asa numitul ‘gold standard’ al lumii cripto, iar orice miscare intreprinsa in algoritmul acestuia influenteaza direct si restul monedelor.
Cat despre China…eu sincer nu cred in ea, cel putin atat timp cat energiile ei se directioneaza in efortul de a copia en gros Apusul. Un stat nu se poate numi cu adevarat puternic atat timp cat nu investeste masiv in cercetare, iar China nu se inscrie in aceasta paradigma; se foloseste in schimb de factorul demografic (care fara doar si poate o favorizeaza), pentru a mima puterea. Insa, atat timp cat China doreste sa ia locul SUA, drept creditor principal al omenirii, ea joaca defapt un joc a carui regulament este constituit insesi de catre SUA din moment ce 80% din tranzactiile la nivel global au loc in dolarul american.
Orice tentativa de a detrona SUA din aceasta pozitie se va solda cu razboi la scara planetara. Cel mai bun exemplu pentru a argumenta in aceasta directie este Razboiul din Irak, partea a-II-a, atunci cand americanii au invadat Irakul nu din motivele arhi-cunoscute si propagate de mass-media, legate de armele chimice, ci pentru ca Sadam a decis ca rezervele nationale financiare ale Irakului sa fie convertite la moneda euro. Aflandu-se in postura de mare exportator de titei, aceasta manevra ar fi insemant ca SUA sa cumpere petrol la un pret mai mare, ceea ce era evident inadmisibil pentru administratia Bush Jr.
Uui says
Voi, in lumea traderilor, aveti aceleasi texte. Le tociti asa cum v au fost livrate. Nu vedeti padurea de copaci.
Btw, mr satoshi era 2 si era americani.
marius t says
d-l Sorin,apreciez f mult faptul ca acum un an sau doi,ne-ati indemnat sa cumparam crypto,pretul lor fiind infinit mai mic la acea vreme.Deci,a-ti estimat corect.Procedura de vanzare,cumparare este extrem de facila ,asa ca nu incurajez tranzactiile cu firmele de brocheraj.Una din particularitatile crypto este sa eliminam intermediarii.,de orice fel,asa ca…eu unul incurajez achizitia proprie.
important este sa acumulam,nu sa tranzactionam.Cu respect!
Nicolo says
Vad un mare elan comunist cu criptomonedele astea ….Toata lumea vrea schimbare …viseaza la roboti taxati care sa fie sursa veniturilor lor …tot felul de vise comuniste…astea prind de mii de ani …De la Iisus …trecand prin Marx si Lenin….sigur ajungem la Bitcoin ….Numai ca e o metoda de a scoate banii de undeva …ma indoiesc ca SOV isi pune banii ingropati pe crypto ….Am intrat in epoca datelor …nu mai sunteti oameni sunteti numere…Algoritmul ia decizia pentru voi si…nu aveti ce face … Si SOV …Peste 10 ani o sa poti sa mergi si tu pe picioare…cu ajutorul unor chip-uri..dar trebuie sa renunti la creier pentru asta …..Cu mici diferente suntem toti in postura ta .. Viata lunga sa ai! ..sa poti observa….;)
Cristi says
ducem lipsa absenta dv de pe youtube ¿
nctza says
hahaha…domnule Vantu, orice prost stie astazi de cryptocurrency, nu glumesc, locuiesc la sat si acum cateva luni i-am auzit pe betivii din fatza magazinului satesc discutand aprins despre Bitcoin!
Da, respect daca acum 5 ani ne spuneati sa investim in Bitcoin sau Ethereum, dar in prezent subiectul este ridicol de abordat.
Si daca doriti cu adevarat sa salvati Romania interesati-va cine este Ron Paul si invatati ce trebuie facut. In primul rand guvernul ar trebui sa aibe niste atributii foarte limitate:
1. Asigurarea sigurantei nationale
2. Asigurarea unui sistem de justitie foarte sever si absolut incoruptibil
3. Asigurarea unei monede nationale puternice si stabile
4. Apararea drepturilor si libertatilor individuale
Deci daca doriti ca Romania sa renasca, un bun sfat ar fi eliminarea treptata a 90% dintre institutiile statului, taxe, impozite, etc.
Pentru ce avem ministere precum Turismului, Educatiei, Mediului, Sportului, Culturii, Transportului? Desfiintate si banii irositi de aceste monstruozitati sa ramana in buzunarul celor care produc!
Fireste sunt multe de discutat pe aceasta tema dar n-am chef se scris aiurea…
Va doresc o zi linistita, am urmarit integral ultimul dumneavoastra interviu televizat si ma bucur ca sunteti bine, sanatos!
JE says
1. “hahaha… domnule Vantu, orice prost stie astazi de cryptocurrency”
Poate ca orice prost stie, dar in mod cert nu intelege. Mai mult decat atat, cand toti prostii ajung sa vorbeasca si sa investeasca in lucruri pe care nu le inteleg, este cazul sa stai de-o parte si daca esti cu adevarat inteligent, faci exact opusul a ceea ce fac prostii si marea masa de inepti intelectual. Este un motiv bine definit pentru care informatiile astea au ajuns la prostime. Asa ca fapt divers… sa ne distram cu investitiile in ICO… dati o cautare pe google dupa “prodeum”. Sau dupa mai vechea “binary options scam”. Prostii sunt aceeasi, metoda este aceeasi, vanzarea si marketingul sunt diferite. Si totusi prostii, de buna voie si nesiliti de nimeni, continua sa-si ia aceleasi tepe la infinit. (apropo, “The Wolf of Wall Street” spume cuiva ceva?)
Nu uitati un lucru foarte simplu: cel mai usor mod de a face bani, este sclavagirea, manipularea si/sau tepuirea prostilor. Lucru valabil decand lumea si pamantul. (Comunistii cu patru clase ai lui Ceausescu ce credeti ca au facut? Dar post comunistii de dupa 1989?)
Tot aici intra si “noul” scandal “Cambridge Analytica”. Este amuzant faptul ca ineptii intelectual abia acum au aflat ce se poate face cu datele si informatiile personale pe care si le posteaza singuri singurei pe “retelele sociale”, fie ca sunt mai vechile hi5, my space sau mai noul facebook. Vitele astea incaltate si lipsite de ratiune, se comporta pe internet in mod opus fata de viata reala. Asa cum in viata reala nu iti bati in cuie o tablita in fata portii sau pe usa apartamentului cu programul in care esti plecat la servici, cand si ce mananci, cand te duci la buda, cand si unde pleci in concediu, etc, sau cum nu iti lipesti pe stalpii din centru orasului poze cu tine, cu familia, cu catelu, etc, tot asa trebuie sa procedezi si pe internet. Iti pui toate detaliile pe internet, de buna voie si nesilit de nimeni si apoi te miri cand cineva ia acele date si se foloseste de ele sau te manipuleaza? Face acest lucru pentru ca esti un prost sinistru lipsit de ratiune. Pe vremuri securistii trebuiau sa face munca pe teren pentru a afla cate ceva, in ziua de astazi… tooate vitele isi tin singure “dosarul” la zi pe internet.
O gramada de prosti sunt convinsi de faptul ca “daca nu ai facebook nu existi”. Eu le spun ca pe “retelele sociale” exista doar doua tipuri de oameni: unii prosti care isi pierd timpul aiurea si creeaza continut pentru cei ce detin platforma si pentru advertiseri, si altii inteligenti care fac bani pe spatele lor. Le spun ca daca vor sa afle cat de prosti sau de inteligenti sunt, sa-mi spuna cati bani au facut pe facebook. Si de-o data… se face… liniste…
Pentru cine inca nu intelege cum ies tefelistii si #rezist-entii pe la mitinguri sa apere “justitia” sau “statul de drept”, sau cum un fost primar care a delapidat fonduri din bugetul local, care este membru al unui grup de nazisti desfiintat in procesul de la Nurenberg (Deutsche Volksgruppe/Grupul Etnic German) caruia i-a “retrocedat” jumatate din Sibiu, fiind atat “acuzat” in calitate de primar cat si “acuzator” in calitate de conducator al grupului respectiv, in infractor dovedit in instanta ca a faslificat acte si a furat case, a ajuns presedinte…
– Cambridge Analytica Uncovered: Secret filming reveals election tricks
https://www.youtube.com/watch?v=mpbeOCKZFfQ
______________________________________
2. Ron Paul si SOV nu sunt compatibili. Din contra sunt diametral opusi.
“Proiectul de tara” al lui Ron Paul este libertarian si de dreapta.
“Proiectul de tara” al lui SOV este socialist si de stanga. Culmea e ca SOV a facut bani prin practici capitaliste de dreapta, nu socialiste de stanga. Ma rog, poate si-a pus in plan sa-si omoare concurenta prin socialism, el continuind cu facutul banilor si prosperitatea in capitalism. E si asta o strategie aplicata cu succs in SUA incepand cu infiintarea FED-ului in 1913 si cu bolsevizarea IRS-ului intre 1913-1919, descrisa in carile:
– Wall Street și Revoluția Bolșevică – Antony C. Sutton
http://magazin.anacronic.ro/produs/wall-street-si-revolutia-bolsevica-precomanda/
– None Dare Call It Conspiracy – Gary Allen
https://www.amazon.com/None-Dare-Call-Conspiracy-Allen/dp/1939438004/
bonus:
– Statul profund în America. Wall Street, cartelul petrolier și atacul asupra democrației – Peter Dale Scott
http://magazin.anacronic.ro/produs/statul-profund-in-america-wall-street-cartelul-petrolier-si-atacul-asupra-democratiei/
_
De unde se inspira Ron Paul si care este viziunea lui? Raspunsul la aceasta intrebare este simplu: Ron Paul este un admirator si sustinator al scolii economice austriece.
1. Pe scurt… statul in viziunea lui Ron Paul:
– The Law – Claude Frédéric Bastiat
https://mises.org/library/law
2. Pe scurt… economia in viziunea lui Ron Paul:
– Economics in One Lesson – Henry Hazlitt
https://mises.org/library/economics-one-lesson
– The Road to Serfdom – Friedrich A. Hayek
https://mises.org/library/road-serfdom-0
3. Pe scurt… drepturile si libertatile in viziunea lui Ron Paul:
– Etica libertăţii – Murray N. Rothbard
http://mises.ro/75/etica-libertaii
https://mises.org/library/ethics-liberty
– Manifestul liberal – Murray N. Rothbard
http://mises.ro/281/manifestul-liberal
https://mises.org/library/new-liberty-libertarian-manifesto
_
Eu am tot spus ca nu exista societate/tara care sa fi prosperat in socialism, din contra, s-au dus in jos economic si social, s-au indatorat excesiv, ghetoizat si chiar colapsat. Vezi de exemplu cum au prosperat statele si natiunile capitaliste ca Hong Kong, Singapore, Chile, UAE (Emiratele Arabe Unite), etc si cum au colapsat si ghetoizat statele si natiunile socialiste gen Suedia, UK, Franta, Italia, etc cu super-mega-starurile Argentina (in 2001), Grecia (in 2011), Venezuela (in 2012) si Puero Rico (in 2017). Vin tare din urma la colapsat si ghetoizat restul Imperiului Anglo-Saxon (Canada, SUA, Australia si Noua Zeelanda) si restul Sovietelor din Uniunea Europeana.
https://www.nationaldebtclocks.org/
Toate au urmat aceeasi reteta de “succes” de stanga: au (supra)taxat, adica au furat/confiscat de la aia care produc ca sa dea la bugetari, trantori, prosti si paraziti, alora care nu prodic nimic, au facut investitii idioate, lipsite de sens si importanta economica, au furat banii din bugetele de stat si fondurile sociale si cand au ramas fara producatori (au fugit in alte tari si in Asia) au mancat, furat si huzurit pe datorie pana nu i-a mai imprumutat nimeni si creditorii le-au cerut banii imprumutati inapoi + dobanda.
Toate aceste lucruri s-au intamplat pe o perioada mai mica de 50 de ani. La inceputul anilor ’70, Hong Kong si Singapore erau sub dominatia englezilor si erau nimic altceva decat o mlastina cu un port. Astazi sunt natiuni capitaliste, super dezvoltate, prospere si civilizate.
Tot anii ’70, in Chile, dupa castigarea alegerilor de catre o colaitie “de stanga” formata din socialisti si comunisti care a dat si un presedinte de tara, un vierme socialist, in mai putin de trei ani au dus tara in colaps social si economic si in pragul razboiului civil. A fost nevoie de o lovitura de stat armata pentru a scoate tara din mana acestor viermi de stanga. A fost nevoie de un deceniu de DICTATURA de dreapta si de EXTERMINARI pentru a scoate tara din mana acestor viremi comunisti si pentru a impune capitalismul. Astazi Chile este una dintre cele mai prospere natiuni din lume si cea mai prospera din America Latina.
Dezvoltarea economica si orientarea spre politicile si economiile de dreapta a acerstor natiuni, a inceput in mod real la inceputul anilor ’70, in acelasi timp cu Romania socialista condusa si sustinuta de analfabeti cu patru clase de “origine sanatoasa” veniti de la coada vacii. Astazi Singapore are in mod real peste 200.000 de MILIONARI, in timp ce Romania are peste 1.500.000 de HOTI cu carnete de partid si legitimatii de serviciu de bugetari, la care se adauga si membrii familiilor lor, plus cateva milioane de paraziti sociali si gainari, care ar fura si ei la greu daca li s-ar da ocazia.
Comunist-socialistii analfabeti ai lui Ceausescu, au reusit in peste doua decenii de domnie sa construiasca 113 km de autostrada. Socialist-comunistii, semianalfabetii post-ceausisti, au reusit in trei decenii de domnie sa construiasca 635 km de autostrada. Dupa 50 de ani de conducere analfabeto-comunisto-socialista, adica “de stanga”, Romania a reusit sa construiasca uimitoarea suma de 748 km de autostrada, in conditiile in care unele dintre ele se surpa in 2-3 luni de la deschidere, iar altele, desi sunt “construite” nu se pot vedea cu ochiul liber si folosi. (hint Bechtel) In acelasi timp, aia de dreapta, capitalistii din Chile, au resusit sa ridice suma totala a kilometrilor de autostrada la valoarea de 79,799 km.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Autostr%C4%83zi_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia
https://en.wikipedia.org/wiki/Transport_in_Chile
Pentru cine nu intelege cum merg lucrurile in realitate:
– De ce esueaza natiunile. Originile puterii, ale prosperitatii si ale saraciei – Daron Acemoglu & James A. Robinson
http://www.elefant.ro/carti/carte/stiinte/de-ce-esueaza-natiunile-originile-puterii-ale-prosperitatii-si-ale-saraciei-260233.html
Retineti ce spune Ayn Rand:
https://bit.ly/2uhtbXD
Mar says
Multumesc pentru link-urile postate, sint multe lucruri interesante.
Citeva corecturi insa:
Chile nu are 80.000km de autostrada ci doar vreo 2400km. Totusi bine fata de RO la capitolul autostrazi. 80.000km este intreaga lor retea de drumuri din care doar 18.000km asfaltati. RO are o retea totala de 84.000km din care 50.000km asfaltati, deci mult mai mult decit Chile.
Fara sa ma transform intr-un aparator al socialismului romanesc (chiar nu am chef de asta!) dar de dragul adevarului trebuie spus ca s-au construit putine autostrazi pentru ca nu reprezentau o prioritate in epoca de atunci. De ce?
Pentru ca RO a fost in toata istoria ei o tara de oameni saraci si inapoiati. La terminarea razboiului in 1944 cam 70% din populatie era analfabeta si cca.80% din populatie locuia la sat in conditii de Ev Mediu. O tara “capitalista”, “eminamente agrara” in care mare parte traia la lumina luminarii, fara medic, si cu burta goala. Pierderea razboiului ne-a mai pus in circa si plata de datorii de razboi catre URSS si care nu au fost mici defel.
In aceste conditii singura cale de dezvoltare a fost calea educatiei si a industrializarii, asa ca mai toate resursele (foarte mici de altfel) au fost alocate in invatamint si industrie. Autostrazile erau pe buna dreptate un lux nepermis atunci.
Printre primele legi date de comunisti a fost legea de reforma a invatamintului, Decretul nr. 175/1948. Aceasta lege (cu toate lipsurile ei) a dat o sansa la milioane de copii si implicit dezvoltarii ulterioare a RO.
Apoi cu doar 12 miliarde USD credite externe (cca. 60 in valoarea de azi) s-a industrializat si reconstruit toata RO.
Lucrurile trebuie vazute in context.
JE says
Hai sa lamurim cateva lucruri:
1. Am pus un link de pe wikipedia in legatura cu transportul in Chile. La sectiunea “highways” adica autostrazi, se spune asa:
– total: 79,799 km
– paved: 41,012 km
– unpaved: 38,788 km (1996 est.)
Nr total declarat de autostrazi, la modul “general”, este de 79,799 km, dar tu spui ca au doar 2400 km in total.
Categoria “paved”, adica “asfaltate” sunt 41,012 km.
Categoria “unpaved” adica “neasfaltat” sunt 38,788 km. Aceasta estimare este facuta la nivelul anului 1996. Din 1996 pana astazi, AU TRECUT 22 DE ANI. Ce zici, in aceasta perioada de timp or mai fi reusit sa mai asfalteze ceva?
https://en.wikipedia.org/wiki/Transport_in_Chile
Intr-un alt comentariu, la un articol precedent, am pus un link la un filmulet OFICIAL de promovare al Statului Chilian. Film recent realizat, mai exact in 2015. In acest filmulet, la minutul 2.15 apar imagini cu niste autostrazi suspendate si altele in constructie si un text pe ecran care spune chiar asa:
“STATE OF THE ART 50.000 MILES HIGHWAY NETWORK”
1 mila = 1.60934 kilometri
50.000 mile = 80467.2 kilometri
Desi chilienii si Staul Chilian declara in mod oficial, cel putin in doua surse ca au ~80.000 de mii de km, tu sustii ca au doar 2.400 de km. Poate observi ca dupa ce au trecut 22 de ani, nu se mai vorbeste despre autostrazi “paved” si “unpaved” ci despre STATE OF THE ART, vizibile si in filmuletul de prezentare. Dar aia oricum e o minciuna. Spun si ei asa doar asa… sa se dea mari.
Compara Chile cu Romania:
– Chile in 6 minutes
https://www.youtube.com/watch?v=nHLRRo-zQUI
– Compara Santiago de Chile cu Bucurestiul
https://www.youtube.com/watch?v=5kBQ4c_xw-o
____
2. In principiu, despre “Romania Socialista” oamenii normali nici macar nu au ce sa vorbeasca. Pentru ca e de rau. Dar pentru ca tot incerci sa justifici anumite lucruri…
A fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti. In acele vremuri, ROMANIA REALA ERA FIX ASA:
– România de sânge albastru
https://www.youtube.com/watch?v=SHliAv6WJi4
– Mica Românie mare
https://www.youtube.com/watch?v=CTAxCXlIaLI
– România de departe
https://www.youtube.com/watch?v=zGlbVWiAvr0
Dupa care au venit niste vremuri si niste oameni care au facut fix chestiuni de genul asta:
– Martiri Politiei Române
(Documentar realizat pe baza cărții “Martirii Poliției Române”, scrisă de comisarul-șef Florin Șinca.)
https://www.youtube.com/watch?v=_oWmscdCjeg
– Sistemul concentrationar
https://www.youtube.com/watch?v=e_V7PO_sIuk
– Experimentul Pitesti
https://www.youtube.com/watch?v=uA3-UWModxo
– Fenomenul Piteşti -Demascarea
https://www.youtube.com/watch?v=ch8Efxz9BJ0
– Utopia Impusă – Comunismul
https://www.youtube.com/watch?v=7TKiM6Dfz6I
Acesti oameni au fost “extrem de competenti” din punct de vedere economic. Tinind cont ca majoritatea “cetisera ceaslovul” cate 2-4 sau in cele mai fericite cazuri, 6 clase, isi permiteau sa decida care le sunt prioritatile, si ca unele lucruri ca de ex, autostrazile nu reprezinta prioritati. Pai cum sa reprezinte prioritati cand tu nu produci decat știfturi si ciurucuri pe care le livrezi cu vaporul “popoarelor prietene” din Orient si Africa, pentru un pumn de maruntis, sau pe datorie, pentru ca esti 100% INCAPABIL SA CONCUREZI pe piata avansata tehnologic si industrial din Vest?
Asta a fost “performanta” reala a “Epocii de Aur”, pentru care nu numai ca nu au existat autostrazi, dar nu a existat nici macar mancare:
– Comunism pe burta goala – Luna Mai: Munca
(asculta cu atentie ce spune Stroe aici)
https://www.youtube.com/watch?v=kqbQi_HzyWI
– Comunism pe burta goala – Descurcareala
https://www.youtube.com/watch?v=1mtx-dRNGac
Asta este Romania reala, aia “proletara” din ziua de azi:
– Viața ca vacanța
https://www.youtube.com/watch?v=FS-IYNV27uU
– Vacanță pe viață
https://www.youtube.com/watch?v=aKnXMsVHPzU
– Pe viata si pe moarte
https://www.youtube.com/watch?v=4S7Sym12hQI
– România meseriașă
https://www.youtube.com/watch?v=DynaIMNZy3A
https://www.digi24.ro/emisiuni/plan-detaliu/plan-detaliu-25-martie-20-30-901614
Sunt doar mici exemple, pentru ca in realitate, putem sa o tinem asa o luna!
____
3. Problema este ca Romania NU A FOST SI NU ESTE NICI MACAR O TARA AGRICOLA. Nici inainte de perioada comunista, nici in comunism si nici astazi. NICIODATA!
Tari agricole cu traditie sunt Australia, Noua Zeelanda, SUA, tarile din Grupul Mercosur (Argentina, Uruguay, Paraguay si Brazilia), si la nivel european liderii sunt Franta, Italia, Spania. In ultimii zeci de ani se ridica tari ca Chile, Columbia, Polonia, Kazahstan si mai nou, Rusia (dupa ce i-au fost impuse restictii si penalizari economice s-au pus pe treaba grupa mare).
Romania este o tara care nici macar mancare pentru consum propriu nu isi produce. Importa in functie de produs intre 60% si 90% din necesar. Romania nu exista pe piata agricola internationala, nici din punct de vedere cantitativ, nici din punct de vedere al produselor. Nimeni nu a auzit nici macar de un produs romanesc. Tot Mapamondul a auzit de Jambonul frantuzesc, de Hamon Iberico spaniol sau de Prosciuto Crudo italian, dar nimeni nu a auzit de Șonc-ul (banatean) romanesc. Toate sunt EXACT ACELASI LUCRU: picior de porc (din spate) sarat si uscat.
Ba chiar mai mult de atat, ungurii din Ungaria, au luat din Romania porci Mangalița din care produc Hamon Iberico si exporta la greu in Spania la un pret cuprins intre 80-150 euro/kg. In Romania Mangalița este pe cale de disparitie, mai fiind doar cateva mii. La Bazna e si mai rau, sunt sute. Si mai mult decat atat, tot ungurii din Ungaria, au luat Sura de Stepa, alias “Bourul” lui Stefan cel Mare (care apare pe stema Moldovei), si “boul” din “Carul cu Boi” al lui Grigrescu, l-au inmultit si produc mezeluri rustice, premium. In Romania se spune ca mai sunt ~50 de exemplare. Nu-i asa ca e tare!
https://light.sunphoto.ro/photos/normal/107755783_ZOSTEAP.jpg
https://utazz.ujszo.com/sites/default/files/styles/magazin_article/public/photos/promoted/2_359.jpg
Daca tot am vorbit de Chile… Hai sa comparam Chile si Romania la productia si vanzarea de vinuri pe piata mondiala. Pana la sfarsitul anilor ’70 – inceputul anilor ’80, nu auzise nimeni in lume de vinurile ciliene. Acum sunt celebre si le gasesti in absolut toata lumea. Inclusiv in Romania. In schimb, pe aceasta piata Romania, pur si simplu NU EXISTA! Nu a auzit nici Dracu de vinurile romanesti sau ca Romania ar produce cumva vinuri. Sa mai vorbim de faptul ca majoritatea vinurilor chiliene sunt premium vandute si la 100+ $ sticla? (nu cele de hypermarket. alea nici macar nu sunt vinuri)
Performanta si inteligenta chiliana:
– LCBO Discover, The Wines of Chile, Part 1 of 2
https://www.youtube.com/watch?v=snhTjH4HhwE
– LCBO Discover, The Wines of Chile, Part 2 of 2
https://www.youtube.com/watch?v=0X_NaCFRLE8
Prostia crunta mioritica:
– Dezordinea vinului românesc (I): Despre cauzele inechității, în sens filosofic și aplicat. Și pe cine să crezi?
http://vinul.ro/dezordinea-vinului-romanesc-i-despre-cauzele-inechitatii-in-sens-filosofic-si-aplicat-si-pe-cine-sa-crezi.html
– Dezordinea vinului românesc (II): care e treaba cu soiurile autohtone? Dar cu cele internaționale de la noi?
http://vinul.ro/%EF%BB%BFdezordinea-vinului-romanesc-ii-care-e-treaba-cu-soiurile-autohtone-dar-cu-cele-internationale-de-la-noi.html
– Dezordinea vinului românesc (III): ce opunem “logicii becaliene”? Și ce poate declanșa “revoluția” în retail și în HoReCa?
http://vinul.ro/dezordinea-vinului-romanesc-iii-ce-opunem-logicii-becaliene-si-ce-poate-declansa-revolutia-in-retail-si-in-horeca.html
– Dezordinea vinului românesc (IV): Cum învață cineva despre vin?
http://vinul.ro/dezordinea-vinului-romanesc-iv-cum-invata-cineva-despre-vin.html
– “La început, a fost Cuvântul”. Bloggerii de vin și un specialist în vânzari despre acțiunile producătorilor
http://vinul.ro/la-inceput-a-fost-cuvantul-bloggerii-de-vin-si-un-specialist-in-vanzari-despre-actiunile-producatorilor.html
Arunca o privire la organizatia nationala a producatorilor de vin din Chile. Evident ca romanii sunt mai destepti si mai de succes decat cilienii. Nu au ce invata de la ei.
– Wines of Chile Organization Video
https://www.youtube.com/watch?v=vqEBzw4hAjg
– Wines of Chile
http://www.winesofchile.org/
______
Adevarul este unul singur: Romania in acest moment nu poate concura cu Chile la nici un capitol. Nici macar cu natiuni mai mici din zona respectiva ca Uruguay, sau cu natiuni mici europene ca Estonia.
Lamurire says
In engleza amerihcana “freeway” inseamna “autostradă” si “highway” inseamna “șosele”, in general care acopera distante mari. De aici confuzia printre europeni…Interstate este denumirea oficiala pentru autostrazi si “freeway” se foloseste cel mai des. Deci Chile are vreo 2500km autostrada…irelevant oricum in contextul discutiei. Romania este un stat mafiot, falit, tamp si din pacate fara viitor…
Mar says
Din pacate comentariul tau este 100% corect, de la primul la ultimul cuvint.
JE says
Nu uitati sa investiti in ultimul ICO de mare succes lansat de catre Bunny Software Ltd.
– Introducing BunnyToken
https://www.youtube.com/watch?v=suaruIrZelE
– How Investors Will Profit from BunnyToken
https://www.youtube.com/watch?v=lQfLb53Bao4
Nu uitati sa cititi prezentarea si “business planul”…
https://bunnytoken.com/data/BunnyToken_whitepaper.pdf
… realizat de o echipa “business people” si “advisors” de “mare succes” pe care ii puteti vedea in pagina de mai jos, la sectiunea “The BunnyToken Advisors” si “The BunnyToken Team”.
– Eva Berger BunnyToken advisor interview
https://www.youtube.com/watch?v=P1rHWtkibec
https://bunnytoken.com/
_____
Daca nu va plac afacerile cu “iepurasi”, poate va plac afacerile cu porci. Mai ales daca sunt lansate de “genii” care au lucrat la Google.
– Ex-Googler Wants to Upend Pigs and Hotels With the Blockchain
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-22/ex-googler-wants-to-upend-pigs-and-hotels-with-the-blockchain
https://www.owlting.com/
JE says
Despre “pregatirea profesionala” si “performanta refugiatilor” pe care Germania i-a luat pentru a-si acoperi deficitul de forta de munca… A fost un “mare succes”. Romanii au motive serioase sa le urmeze pilda si sa importe “profesionisti”!
– Horror on streets of Germany: State of emergency declared as 80 men brawl with MACHETES
https://www.express.co.uk/news/uk/938824/Germany-news-duisburg-state-of-emergency-fight-riot-machetes
Andrian says
Bravo! Ai confirmat idea domnului Vantu pe care n-ai inteles-o si drept argument defapt ai repetat-o. Stiu, e greu sa te iei in maini si intradevar sa devii independent, la fel cum e sa traiesti deficitul de asigurare nationala si alte servciile oferite de stat sau excesul lor.. hotaraste-te… spor la sapa
Mihai says
“Da, respect daca acum 5 ani ne spuneati sa investim in Bitcoin sau Ethereum, dar in prezent subiectul este ridicol de abordat”
ti-a zis la inceput de 2016 cand era BTCul 300 USD.
https://www.youtube.com/watch?v=yIJtAzfuCjk
PS: pana la sf anului o sa cresca de 10x asa ca nu e prea tarziu sa intri.
marius t says
a spus de crypto de acum 2 ani
Adrian says
Bravo Sorin esti nr 1
Alexandru Danci says
Buna seara !
Cele mai mari păcăleli vin de pe platformele de “landing” – tu cumperi moneda lor cu bitcoini și ii împrumuți , acesta platforma dându-ți o dobânda volatilă zilnică . Este un MLM – pe bitconnect.co am pierdut 10k astfel, prețul scăzând de la 400 la 3$ intr-o zi !
nctza says
ti-ai dat banii pe mana lui asta? https://www.youtube.com/watch?v=xK3yuxrmCac
LOOOL Iti recomand sa citesti zilnic Zerohedge, iti spuneau de la bun inceput ca e tzeapa.
Andrei Zuban says
De-abia astept!
FORARTE IMPORTANT says
Domnule Vantu,
Aveti prea mult potential, prea multa valoare, prea multe infomatii, viziuni folositoare pe care nu le-ati facut auzite in ultimul intervieu B1 TV.
Nu ar fi mai bine ca In viitoarele interviuri nu mai abordati nici o tema din trecutul dvs. NICIODATA de acum incolo. Aveti atat de multe lucruri pertinente, superioare, excellente de spus despre prezent si viitor, care-i pot scoate pe multi din ascultatorii, cititorii dvs din fumul si iluzia care le-a fost servita picatura cu picatura.
Evitati, ocoliti, dati la o parte discutiile despre fni, etc.
Concentrati-va pe lucrurile bune pe care le spuneti, pozitive, optimiste pentru a le da oamenilor incredere, luciditate, cunostinte valoroase.
Uui says
Pai baga te pa productie
Laur says
Esti forță, scuza-mi adresarea, dar e cea mai buna descriere. Eu zic sa intrati in politica, nu direct, dar sa creeati un partid de tineri, un partid de elite. Trebuie un impuls, nu doar la nivel de blog, facebook si youtube. In cazul in care vreti sa ne ajutati.
Dragos says
Stii ca omu’ e in pușcărie, nu?
Robert Matyus says
Multumim pentru informatii!Mult respect!🖒
Iustin Preoteasa says
Sunt de acord! Diferenta, domnule Vintu, între investiția în ICO-uri si IPO-uri este aceea ca investiția în Ico-uri se bazează pe o încredere extremă pe care o conferi unui proiect si unei echipe de dezvoltare. În acest moment, ico-urile se comporta precum un proiect kickstarter, o strângere de fonduri pentru o idee care poate sau nu a deveni o soluție reală. Este absolut genial cum un start up poate primi o investitie de milioane de dolari prin vânzarea unor tokenuri, lucru absolut imposibil printr-o finanțare “tradițională”. Whitepaper-ele sunt niste documente excelent create de specialiști în marketing. Problema este ca prin ICO uri, fondatorii sau creatorii de idei nu isi asuma nicio obligație juridică fata de sponsori.
Vezi vedea curând cum un mic grup de romani, pe care îl reprezint cu multă mândrie, va avea un cuvânt important în adopția tehnologiei de blockchain.
Mihaela says
Va respect si va impartasesc opiniile legat de monedele virtuale. Imi pare rau ca am vazut tarziu videoclipul postat de Dvs pe youtube in ianuarie 2016 in care ne spuneati de ele. Insa sunt in grafic, am 10 luni de cand investesc. Va rog sa continuati sa ne oferiti opinia Dvs legat de acest subiect, cine e reticent nu e obligat sa faca nimic, insa noi ceilalti avem o sansa. Spuneati ca veti scrie pe noua pagina. Unde anume va fi aceasta pagina ? Va multumesc
Tiamarchos says
Domnu’ Vantu,
Eu lucrez in IT si sunt la curent si cucrypto moneda, si cu ICO, blockchain etc. Defapt unul din proiectele la care lucrez acum e chiar un Exchange pentru crypto moneda.
Eu vreau doar o mica completare sa aduc la cele ce ati scris dvs:
1 – Crypto moneda nu este o moneda, inca. Este doar un mijloc de speculare. De ce? Pentru ca foarte putin Bitcoin se foloseste in tranzactii, in a cumpara si vinde produse si servicii. Bitcoin, Litecoin si restul sunt doar folosite pentru speculatii.
2 – Rusia deja a lansat luna trecuta crypto rubla. As vrea si eu sa cumpar dar nu stiu cum.
3 – Conceptul de blockchain si de crypto moneda nu a fost inventat de japozenul ala. E un personaj inventat. Ideea a fost patentata de J P Morgan acum 10 ani. A fost lansata in Japonia recent ca sa vada bancile cum reactioneaza oamenii.
4 – Crypto moneda nu va fi niciodata legalizata. De ce? Pentru ca nu poate fi controlata de stat, si pentru ca statul/guvernul nu poate sa impoziteze tranzactiile – gen TVA. In orice tara din lumea asta e interzis sa folosesti o moneda paralela decat cea legala. Legal tender – doar moneda oficiala e legal tender. E ca si cum noi am face concurenta statului si leul s-ar deprecia pentru ca toata lumea foloseste Bitcoin sau DaciBan sau Valahcoin.
5 – In ultimul rand, monedele astea virtuale au un mare dezavantaj – sunt virtuale. Nu sunt acoperite in nimic, nici macar in hartie. Ai stins lumina, a disparut. Ai oprit curentul – s-a dus. Pana cand oamenii nu vor avea cipuri implantate in mana si in ele sa tina monedele astea virtuale, nu e viabila solutia.
Succese!
Xaeus says
Tiamarchos, se spune brevet, nu patent. Patent e ala cu care scoti cuie.
1. Nici dolarul nu mai este moneda pentru ca nu mai are acoperire de vreun fel – e doar un sistem de pacaleala in masa.
Ca sa pricepi cum fac bancile bani: daca au stoc 1 milion $, pot imprumuta legal 10 milioane, creati din tastatura. Boii si vacile muncesc sa isi achite imprumuturile. Banca are apoi 10 mil $ valizi/spalati si poate imprumuta 100 de milioane. Si uite asa se creaza $ exponential din nimic pe carca boivacilor.
Deci cu ce-s banii astia mai bazati pe ceva decat o crypto-moneda ? Cu nimic.
2. O sa poti cumpara de la orice crypto-bursa daca se oficializeaza tot.
3. Nu este relevant cine l-a inventat, este relevant pentru ce l-a inventat.
4. Ba va fi. Se va face una singura, centralizata, internationala, care se va numi Credic Energetic (EC).
5. In tarile capigtaliste de top, peste 97% din moneda exista decat ca numere, nu sub forma fizica.
O moneda virtuala oarecare va functiona atata timp cat se accepta suficient de catre cei ce-o folosesc. Si cum interesul de a evita taxele abuzive si babele curioase va exista in continuare si moneda virtuala va exista in continuare.
Pavel says
Cum pot sa urmaresc postsrile dumnevoastre
AndreiB says
Maestre, incep sa cred ca toate aceste postari sunt nimic altceva decat “troll-uri”. Dupa ce m-ai dat pe spate la aia cu “Rusia este agresata de NATO”.. acum vorbesti despre criptomonede. Bitcoinul valoreaza acelasi lucru si la 5$ si la 100 000$, adica fix cat un frigider la Polul Nord. Ne strangem 15 prieteni si ne vindem maturi intre noi cu 10 000$/buc, iar apoi folosindu-ne de sumele astea, ii convingem si pe altii sa ni se alature. In “marea goana dupa aur” din SUA, cei mai multi bani nu i-au facut cei care cautau aur, i-au facut cei care vindeau topoare, sape, site etc.
name says
sau poti cumpara un kg de orice praf vrei tu de pe darkweb la pretul real doar platind in btc
Satoshi says
Chiar crezi ca marii colossi vor sta cu mainile in sani(Goldman Sachs, JP Morgan) si vor privi cum crypto le ia painea de la gura? Scopul marilor banci este sa distruga crypto. Cum? Prin alipirea la crypto, stranger de fonduri din ICO-uri si nu numai si dupa iesire din crypto. Scopul? Descurajearea oamenilor care investesc.
ED says
Domnu’ Nakamoto,
Pot incerca ce vor, sa atace schimburile, sa discretize persoanele importante care promoveaza criptomonedele, sa interzica publicitatea pe diferite canale (google, facebook) ca tot degeaba. Descentralizarea monetara e aici si nu va moare.
Antoneta Ionescu says
Buna ziua.
Citesc cu interes si cu atenție toate postările dumneavoastră.
Cred,sunt convinsa ca aveți o inteligență vie si o…experienta vasta,cunoașteți bine….oamenii…
Bănuiesc ,vreți sa ajutați tinerii sa nu mai fie victime ale SISTEMULUI,sa le dezvoltați cunoașterea si interesul pentru acțiune si …investiții
Sincer va respect atitudinea si…va susțin,dar trebuie sa le câștigați….încrederea…
Națiunea noastră merita mai mult,românii sunt oameni deștepți dar își pierd rădăcinile,se împrăștie manipulați in primul rand de media acest formator de opinie care dezbina tot.
Mult succes in inițiativă si si nu va dați bătut,continuați,