Capitolul 51 – Iar i-au bătut securiștii

toader-dragnea
După șase luni de guvernare PSD-ALDE, singurul lucru bun cu care ne-am ales este un ministru de justiție cu o gândire sistemică, care înțelege sistemul în toate componentele lui, care știe exact ce are de făcut, precum și timpii în care poate fi făcut.

Presiunea pe care Dragnea o exercită asupra lui este o dovadă clară a mentalității lucrului de mântuială care caracterizează aproape întreaga clasă politică românească. Proiectul extrem de ambițios pe care și l-a asumat Tudorel Toader, acela de a reorganiza întregul sistem pe niște principii clare și unitare, necesită cel puțin doi ani și munca a zeci de profesioniști.

Dacă aveți vreo îndoială în privința afirmațiilor mele, căutați pe net excelentul interviu pe care l-a luat Gâdea ministrului, săptămâna trecută.

O eventuală remaniere a acestuia ar fi a patra mare tâmpenie pe care Dragnea ar face-o. Nu cu pixul lui Toader sau cu promisiunile care vi s-au făcut scăpați de pușcărie, d-le Dragnea, ci cu puterea pe care ați dobândit-o și habar n-aveți s-o folosiți.

Sunteți laș, ipocrit, fățarnic, fără viziune, fără respect pentru competență și fără bunul simț de a vă retrage. Doi oameni s-au expus major pentru a vă scăpa de pușcărie, Florin Iordache și Șerban Nicolae. I-ați mazilit pe amândoi. Dacă în cazul primului pot fi de acord, el făcând parte din categoria geniilor intelectuale din fruntea turismului și a agriculturii, în privința celui de-al doilea sacrificarea este de-a dreptul obscenă, dat fiind faptul că el a încercat să rezvolve nu doar problema dvs., ci și una de fond a întregii clasei politice. Chiar credeți că promisiunile lui Maior, via Dâncu, vă vor scăpa de pușcărie? În numai șase luni mi-ați transformat simpatia pe care v-o purtam într-un profund dispreț. Nu din greșeală am alăturat cele două epitete, care aparent cu același sens, ipocrit și fățarnic. Nuanțele ce le separă fac diferența dintre un tip cu un joc ascuns și un țărănuș șmecherit prin mahalalele puterii.

*********

În general, când se vorbește de sistem se vorbește practic de sistemul politic. Pentru dezvoltarea ta cognitivă, îți voi arăta, băi generație, ce înseamnă acest sistem și cum funcționează el. Voi începe prin a-ți enumera principalele componente ale unui sistem funcțional.

  1. Politicieni
  2. Oameni de afaceri
  3. Ofițeri din serviciile de informații
  4. Magistrați
  5. Jurnaliști

Aceste componente, odată asamblate, se transformă într-un aspirator uriaș ai banilor unui stat. Odată construit, începe și marea bătălie pentru conducerea acestuia, bătălie care se dă între politicieni, oameni de afaceri și ofițeri ai serviciilor de informații. Să nu-ți imaginezi vreo clipă, băi generație, că acest sistem va fi condus vreodată de cineva din afara lui. Sistemul își generează propriul lider doar din rândurile componentelor pe care ți le-am enumerat. Până în anul 1996, sistemul era condus fără niciun fel de împotrivire de Ion Iliescu. Concentrat pe menținerea atât a stabilității țării cât și pe menținerea puterii proprii, acesta nu a realizat faptul că sistemul pe care îl conducea s-a transformat, încetul cu încetul, în aspiratorul de care v-am vorbit.

Între 1996 și 2000, printr-un accident al istoriei, în fruntea sistemului ajunge Emil Constantinescu. Până să se dumirească unde a ajuns, sistemul l-a și dat jos, chiar dacă cei doi șefi puși la SRI și SIE au reușit, printr-un uriaș efort, să curețe cele două instituții de elementele spionajului rusesc, profund ostile orientării spre vest pe care progresistul președinte o impusese țării.

După anul 2000 lucrurile au revenit la normal, sistemul desemnându-și liderul conform cutumei. Până în anul 2008 sistemul a rămas într-un oarecare echilibru datorat mai ales unei guvernări foarte bune exercitate de Adrian Năstase, care a mărit atât veniturile acestuia (mă refer la sistem) cât și veniturile populației, și continuată de CP Tăriceanu cu același succes. Odată cu apariția crizei economice și reducerea drastică de resurse pe care sistemul o putea aspira din banii statului, derapajele liderului de la acea vreme, Traian Băsescu, devin din ce în ce mai ample și mai vizibile. Suspectând faptul că unii dintre voi sunteți prea proști ca să înțelegeți singuri, precizez că “sistemul” nu este alcătuit din toți politicienii, oamenii de afaceri, ofițerii serviciilor de informații, jurnaliștii etc., ci dintr-un număr redus al acestora. La politicieni de exemplu, cu excepția lui Crin Antonescu și CP Tăriceanu, cam toți liderii de partide au făcut sau fac parte din sistem. Nu vorbesc nici despre primii lideri de partide ca Ion Rațiu, C. Coposu, Diaconescu. La oamenii de afaceri, de la un anumit capital în sus, la ofițerii de informații, de la anumite funcții în sus etc.

Revenind la derapajele lui Băsescu, ele s-au făcut simțite încă de la începuturile acestuia în fruntea sistemului, când a decis să înlocuiască întregul cu partea, adică să înlocuiască întregul sistem cu o componentă a acestuia, ofițerii de informații. Încurajat și de serviciile secrete americane, care aveau același obiectiv dar din motive diferite, alocă resurse uriașe serviciilor de informații aflate în subordinea lui direct, SRI, SIE și SPP și mână liberă pentru atingerea obiectivului.

Fără a ține cont de ordinea cronologică, s-au întâmplat următoarele lucruri:

  1. Infiltrarea de ofițeri acoperiți în toate instituțiile statului
  2. Recrutarea factorilor de influență majoră în aceste instituții
  3. Șantajarea sau compromiterea celor ce nu făceau parte din primele două categorii
  4. Interceptări ambientale, telefonice și filaje în proporții uriașe
  5. Crearea de dosare pentru toate centrele de putere de la nivel local și central (obiectiv american) pe baza interceptărilor
  6. Plângeri penale urmare a acestor dosare
  7. Infiltrarea și recrutarea în presă
  8. Construcția a două televiziuni proprii
  9. Construcția unor noi oameni de afaceri în locul celor arestați
  10. Construcția a două partide politice
  11. Crearea câtorva zeci de site-uri și a mii de conturi în rețelele de socializare
  12. Preluarea bazelor de date de la serviciile secrete departamentale gen SIPA, DGIPI.

Cei mai harnici ofițeri de informații în implementarea punctelor pe care vi le-am enumerat s-au dovedit a fi cei de la SRI, sub conducerea lui Maior și Coldea, ambii susținuți cu ferocitate de serviciile secrete americane, urmare a farmecului deosebit și a nobilului lor caracter. Nu aveai cum să nu-i îndrăgești pe cei doi, cu atât mai mult cu cât, dincolo de șarmul lor inegalabil, ți-au mai și deschis larg ușile serviciilor, lăsându-te să recrutezi pe cine ai chef.

Deci, băi generație, astăzi, când vorbim de sistem, el nu mai este compus din elementele clasice, cele pe care ți le-am descris, ci doar din ofițeri ai SRI în principal și SIE într-o proporție mult mai redusă, avându-l ca lider pe actualul președinte al țării, Klaus Iohannis. Poate că n-ar fi nimic rău în asta dacă, începând din 2008 până în 2014, băieții ăștia nu s-ar fi comportat ca niște animale însetate de bani, sânge și putere. Băsescu, liderul acestei haite, a plecat iar două dintre slugile lui, Maior și Coldea, au fost înlăturate. Restul haitei a rămas, cu aceleași năravuri dar cu alt lider.

*********

Toate scandalurile pe care le vezi astăzi se întâmplă din două motive.

  1. În dorința de putere absolută, SRI a încercat să-și extindă autoritatea și asupra SIE, folosind parchetele și instanțele pentru a compromite, a aresta și a încarcera ofițeri ai serviciului și apropiați ai acestuia. Acolo s-au izbit de generalul Silviu Predoiu care, împreună cu alți subordonați de-ai lui, a reușit, grație unei pregătiri profesionale cu mult peste cei ai SRI, să se opună cu succes încercărilor lui Maior, Coldea & Co. Nu doar că nu s-au lăsat “cotropiți” ci au și pornit o contraofensivă menită să pedepsească și să descurajeze în același timp, pentru totdeauna, orice altă tentativă de acest gen. Așa s-au născut operațiunile Black Cube, Ghiță și Andronic, care, prin gradul lor de sofisticare, fac imposibilă orice conexiune cu inițiatorul lor de către profani într-ale serviciilor de informații.
  2. După alegerile din iarna lui 2016 a început un atac furibund și concentrat dus de politicieni, oameni de afaceri, jurnaliști și magistrați pentru recâștigarea pozițiilor pierdute, pentru refacerea sistemului tradițional în care serviciile de informații sunt doar o componentă a sistemului, nu sistemul însuși.

Reacția securiștilor a fost năprasnică: sute de mii de oameni pe străzi, presa internațională alături de ei, instituțiile europene alături de ei, marile corporații tăind bugetele de publicitate televiziunilor “inamice”, un ministru demis, un guvern discreditat. După această înfrângere umilitoare, politicienii și camarilele lor latră mult mai zgomotos ca altă dată însă doar pentru impresia artistică. În realitate, curajul de a continua lupta a dispărut total, fiind înlocuit de clasica mână întinsă a cerșetorului de la colțul străzii. Pupându-l în cur pe Helvig sperau să prindă și ei un locșor la masa puterii sau, în cazul lui Dragnea (ce uriașă decepție), să scape de pușcărie.

Filmul pe care îl privești astăzi nu are niciun personaj pozitiv. Atât sistemul politic cât și sistemul securistic se luptă pentru banii tăi, considerând că ești suficient de tâmpit încât să ți-i ia în schimbul unor idealuri pe care ei nu dau doi bani. Dreptate, justiție, adevăr, cinste sau egalitate sunt concepte care te-au costat sute de miliarde de dolari fără a le primi, în realitate, la schimb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 31 COMENTARII
  1. says

    Hotii astia ar trebui sa ajunga toti in puscarie si sa nu mai vada lumea zilei cat or mai trai. Ne-am vandut unor hoti si unor sclavi care au scapat la putere si noi muritorii de rand suferim din cauza lor. Romania , trezeste-te !

  2. Seful tau says

    Nea Sorine, pacat ca ai ajuns la parnaie” trebuia sa stai chill” pe vre-o insula in Pacific la cat ai ciordit..dar…vezi tu..puterea orbeste fraierul’

    Te-am pupat, sorine!
    P.s: eu stau la un spritz(nu te gandi ca e ceva de calitate), la umbra…liber!!!!..banuiesc ca tu mori de cald,nu?

  3. JE says

    In urma cu cateva articole ridicai in slavi “impozitul pe gospodarie” si ii pupai in cur pe Grindeanu, Dragnea si pe toti ciumatii aia rosii:
    -“Este cel mai civilizator pas pe care clasa politică îl propune și de aceea trebuie făcut cu atâta atenție.”

    Acum ai dat-o la intors si spui:
    – “Filmul pe care îl privești astăzi nu are niciun personaj pozitiv. Atât sistemul politic cât și sistemul securistic se luptă pentru banii tăi, considerând că ești suficient de tâmpit încât să ți-i ia în schimbul unor idealuri pe care ei nu dau doi bani.”

    Eu imi mentin propriile pareri si anume:
    – numai prostii muncesc ca angajat cu contract de munca si nu pe firma optimizata fiscal
    – numai prostii nu au priceput nici pana acum ca “sistemul de asigurari sociale” este nimic altceva decat o Schema Ponzi falimentara si ca este culmea prostiei sa “dai izmene pe călător”
    – numai prostii platesc taxe
    – numai prostii nu sunt optimizati fiscal si operational
    – numai prostii raman in Romania daca au posibilitratea/sansa sa plece afara si sa aibe o viata mai buna
    – numai prostii o tin langa cu “nationalismul, patiotismul, ‘datoria’ fata de tara…” si alte platitudini pe care (si) tu le clasezi ca fiind “idealuri pe care ei nu dau doi bani”
    – numai prostii sunt “optimisti” si inca mai spera sa apara vreun Tatuc sau Mesia ceva, (alegerea unuia dintre ei tine de nivelul de infantilism al fiecaruia) care sa-i ia de mana, sa-i aseze pe genunchi, sa-i mangaie pe cap si dupa ce-i asculta rabdator, sa le indeplineasca toate dorintele si sa le dea o gramada de lucruri gratis: casa, masa, masina, educatie, sanatate, alocatii, pensii, ajutoare de tot felul, bilete de vacanta, etc

    Salvarea este doar individuala, nu de grup. Se salveaza fiecare cum poate, daca poate, pe principiul “cum iti asterni, asa dormi”. Cine este cu adevarat inteligent are grija de banii lui munciti din greu si nu ii imparte cu toti mafiotii, cu toti trogloditii bugetari si cu toate putorile socialiste.

    • Nicu Cohen says

      Bingo ! Ai zis bine ..Ai dat un raspuns pragmatic . Cine este cu adevarat inteligent are grija de banii lui munciti din greu si nu plateste taxe ca prostii sclavizati de la nastere -persoane fizice fictive numerotate cu CNP ca obiecte posesie a corporatiei statale – si care nu stiu ca taxele nu sint obligatorii ci sint voluntare , nu is-i imparte cistigul lui cu toti mafiotii , cu toti trogloditii , cu paraziti bugetari si cu toate putorile din agentiile fiscale private -anaf- agentie extortionista corporatista …Statul este o corporatie frauduloasa formata din niste escroci care si-au creat ei afacerea lor corporatia ROMANIA si exploateaza prostimea de energia vietii ei .

    • Anonim says

      Și cine ețti dumneata, nestimabile ca să mă consideri prost? Ai niște principii, urmează-le, dar asta nu înseamnă că eu urmându-mi principiile mele, contradictorii cu ale domniei tale mă transformă în prost.

  4. simona says

    Cu siguranta Dragnea este ipocrit, ca dovada Programul de guvernare pe care l-a inventat nu pentru a-l duce la bun sfarsit, ci pentru a pacali electoratul cu promisiuni fara acoperire.Planul lui era sa remanieze guvernul la un moment dat, aruncand vina nerealizarilor si intarzierilor din Program pe…acest personaj ciudat, Mr. Bean al PSD, prim ministrul Grindeanu, aparut din spuma marii.Sa alegi ca prim ministru un asemenea personaj, labil psihic, cu acea mimica a fetei care te face sa cauti prin tratatele de psihiatrie fara sa-i poti pune un diagnostic clar, arata ca Dragnea a jucat la cacialma.Din pacate a jucat pe banii nostrii si s-a asezat la o masa de poker profesionist.Daca va trebui sa arate cartile, va pierde jocul si va fi dat afara din sala.Varianta Grindeanu-Ponta este atat de penibila incat ma face sa cred ca nici SRI nu mai e ce-a fost.Dar nu-i bai, avem un nou presedinte la PNL, trecem pe dreapta, motiunea trece, traiasca faurirea capitalismului in Romania, in frunte cu preaiubitul nostru conducator Donald Trump!

    • JE says

      “pe…acest personaj ciudat, Mr. Bean al PSD, prim ministrul Grindeanu, aparut din spuma marii. Sa alegi ca prim ministru un asemenea personaj,…Varianta Grindeanu-Ponta este atat de penibila…”

      Daca ai sa cauti putin pe net ai sa aflii ca alegerea lui Grindeanu si asocierea lui cu Ponta nu este nici penibila si nici întâmplatoare. Ai fi putut afla un lucru simplu si ESENTIAL = Grindeanu ESTE VERISOR PRIMAR cu Daciana, mult iubita sotie a lui Ponta. Pe bune!

    • Horia Radu says

      Simona, tu ești o ignoranta neinformata.
      Legea salarizării și majorarea substanțială a pensiilor, legile justiției și Legea Fondului Suveran sunt puncte realizate din Programul PSDn

  5. Sorin says

    Bai cognitivule (SOV)! daca tu poti numi om pe Iordache si Nicolae…..No comment; Da noi suntem generatia, generatiile care va platim iahturile si arogantele voastre, pentru ca voi nu sunteti oameni de afaceri, voi sunteti niste hoti; v-ati imbogatit prin inselatorii iar cand ajungeti la racoare, aveti flashuri de moralitate ….cat timp ati facut magarii, nu v-ati gantit cate vieti ati mutilat

  6. Nicu Cohen says

    Homo hominis lupus est . A crede ca un grup de indivizi “destepti “,fie ei iudecatori , fie procurori care procura sclavi , vor gasi ei metoda de a crea o societate dupa gindirea lor , societatea oculta vederii cretinilor -crestinilor , Roman Lex – Servus Societatis Lex este o iluzie penytru ca prostii desi prosti sint multi si nu chiar toti sint prostii ,unii numai se prefac . Toti politicienii vechi si actuali imbatrinesc si mor si cei ce vin vor ca relatiile comerciale sa fie facute tabula rasa si refacut alt status quo …Asa ca usurel cu concluzile batute in cuie . Apa isi gaseste singura nivelul .

  7. Dan Paltineanu says

    @Teodor. “Ce este rau ca sistemul e format doar din ofiteri de informatie ?” Serios ? Nici cu textul in fata nu pricepi ? Ia sa vedem: ” Atât sistemul politic cât și sistemul securistic se luptă pentru banii tăi, considerând”, draga Teodor, “că ești suficient de tâmpit încât să ți-i ia în schimbul unor idealuri pe care ei nu dau doi bani. ”
    Sau, poate nu vrei sa pricepi si atunci, probabil, faci parte din cei care “pupându-l în cur pe Helvig sperau să prindă și ei un locșor la masa puterii”.

  8. Tiberiu Pop says

    Crin Antonescu, prin atitudinile sale, mie mi-a demonstrat ca face parte din sistem. Grindeanu e in regula? Ce zici?

  9. John says

    Dar ca sa se inteleaga mai exact ceea ce se intampla “bai generatie” trebuia sa puna punctul succint pt “prostii” care ii citesc blogul si postarile si pe … “anatomia sistemului”
    In ambele cazuri, sistemul este unul infect si putred.
    Toti din acest sistem/sisteme sunt angrenati in niste structuri controlate practic de un alt “sistem” si mai mare de afara. O mare parte din banii evaporati prin diverse artificii la nivel politic se scurg catre acest sistem de afara controlat la randul sau de un nucleu de putere. Restul banilor revin acestor interpusi ai marelui sistem de afara pe care “bai generatie” il considera “sistemul” de la noi.
    Un lucru este clar, totul se raporteaza la nivelul unor servicii care detin informatii si cauta sa-si execrcite puterea de control asupra unor resurse.
    Concret in momentul de fata lupta se da intre serviciile rusesti al caror interpus este vechiul sistem ce a luptat pt preluarea din nou a fraielor puterii prin anumite personaje pe care le intalnim la sefia partidului de guvernare si care momentan au pierdut lupta printr o serie de neintelegeri cu serviciile evreiesti (mosad); si serviciile occidentale care la randul lor au o sincopa prin faptul ca la carma USA a ajuns trump, in acelasi spirit de influenta sovietica, stricand astfel momentan jocurile la nivel macro-sistemic pregatite de nucleu.
    Si noua ce ne ramane de facut “Bai generatie”?

  10. Teodor says

    De acord, si de ce este rau ca sistemul e format doar din ofiteri de informatie?
    Ofiteri care sunt angrenati in zona de influenta americana. De ce este asta rau?
    “securistii” s-au reformat, in sensul ca cei batrani care aveau legaturi cu rusii au plecat, cei tineri sunt educati in SUA.

    Ceea ce fac ei acum este sa reformeze si restul sistemului. Politicienii vechi sunt trasi pe dreapte si generatii noi – educati in Vest – le vor lua locul.

    Rusii cand au veni in Ro au lichidat elita locala la Canal. Americanii folosesc justitia. Fair enough.

    • Anonim says

      E rău că, “Ofiterii care sunt angrenati in zona de influenta americana” nu respectă interesele românești, ci cele americane. Ca de exemplu să le dăm Roșia Montană moka. Sau toate resursele în general.

      Crystal clear, my friend?