Capitolul 10 – Caterinca dramei voastre

corruption

Motto:
„N-au nevoie de mâncare,
Ci de-o dubă mult mai mare”

Mi-a făcut o reală plăcere să văd nivelul intelectual al celor care au postat diverse comentarii la adresa ultimului material pe care l-am scris. În unele dintre cazuri nu am putut să răspund așa cum s-ar fi cuvenit din cauza unei răceli sâcâitoare, răceală care mi-a redus semnificativ capacitatea de concentrare. Dat fiind faptul că, în mare, numărul cretinilor care intrau pe acest blog s-a redus considerabil, voi încerca să nu mă mai pierd în detalii, uneori nesemnificative pentru un om cultivat. Să o luăm deci cu începutul.

După ce se așează la Cotroceni, Iohannis îl dă afară pe Maior. A doua zi îi convoacă pe capii S.R.I.-ului și le explică de ce a făcut-o. Printre cei de acolo era și generalul Coldea. Pentru el, încă nu bătuse ceasul. Cohortele de agenți F.B.I., mult mai numeroase decât comisarii sovietici de după Al Doilea Război Mondial, aveau nevoie de un om de legătură local. Sub pretextul că pun la dispoziția instituțiilor statului prețioasa lor experiență în lupta împotriva corupției, ei radiografiază tot, cartografiază tot, recrutează tot ce vor. În ciuda slugărniciei de care dă dovadă față de stăpânii lui, el va fi schimbat. Este deja o figură compromisă, iar asta nu se acceptă în genul ăsta de meserie. Șeful unui serviciu de informații nu poate fi un infractor de drept comun. Asta ar leza încă de la început imaginea președintelui.

De ce pun accentul în ultima vreme pe Coldea și pe S.R.I.? Aversiunea pe care i-o port acestui individ nu are nimic de a face cu necesitatea schimbării lui. La ora actuală, el este cel mai important pion al americanilor în România. Prin el, americanii au acces la tot ce ține de securitatea națională, la tot ce ține de maldărul de dosare aflat în fișetele siguranței românești. Din cauza lui și a lui George Maior, suveranitatea statului român a rămas doar o poveste de adormit copiii. Actul de vânzare al țării inițiat de Băsescu a fost desăvârșit de cei doi. Servilismul inept al celor trei a făcut din România o țintă total nepregătită pentru ceea ce urmează să se întâmple.

În timpul ăsta, operațiunea de abatere a atenției se desfășoară conform planului. Valurile de arestări, rețineri sau dezvăluiri curg. Nu vă mai uitați cu atenție la cine se află în spatele întregii operațiuni. Sunteți fericiti de „actul de justiție socială” care se petrece sub ochii voștri. Tactica pământului pârjolit, pe de o parte, precum și a abaterii atenției, pe de alta, le-au reușit pe deplin actualilor stăpâni.

Știu că cei mai mulți dintre voi sunteți dispuși să închideți ochii și să vă prefaceți că nu înțelegeți nimic doar pentru a-i vedea distruși pe cei care v-au nenorocit. Știu că setea de răzbunare este mai puternică decât rațiunea. De aceea nu încerc să vă conving de necesitatea stopării acțiunilor aparatului represiv al țării, ci de necesitatea autodeterminării atât ca societate, cât și ca individ. România a mai trecut printr-o perioadă similară în epoca proletcultismului. Singura diferență este de stăpâni. Pe atunci erau comisarii sovietici, astăzi, „experții F.B.I.”. Pe atunci rușii își pregăteau viitoarea colonie, trimițând la Canal tot ce era elită în România. Astăzi și-o pregătesc americanii, trimițând de-a valma tot ce mișcă în țara asta la Rahova și la Jilava.

Și atunci, ca și acum, prostimea aplaudă și se bucură când „Volgile negre” cărau chiaburii și politicienii înspre pușcăriile vremii.

Una este să schimbi sistemul politic astfel încât să diminuezi corupția până la niște cote acceptabile (în doză mică, ea este un factor de progres) și alta să măcelărești fără discernământ toate elitele business-ului și politicii românești. Eu ca persoană accept să fiu persecutat de țara mea. Dar nu la comandă străină. Nu accept să fiu ridicat de la masă pentru ca în locul meu să șe așeze o corporație americană sau un amărât de fost ambasador.

Mulți dintre voi veți strâmba din nas la afirmația mea cu privire la elitele business-ului și ale politicii românești. Veți veni cu argumente solide și îmi veți da în cap cu exemple corecte de persoane care sunt departe de standardele morale și etice pe care vă imaginați că ar trebui să le aibă. De altfel, v-am dezvăluit în postările mele anterioare acea fațetă a multora dintre ei, precum și mecanismele prin care aceștia vă jefuiesc.

Nu nimicirea lor este soluția, ci schimbarea mecanismelor, schimbarea sistemului politic în ansamblul său. Elitele clasei politice au furat cu o mână, iar cu cealaltă v-au integrat în structurile euro-atlantice. Elitele business-ului au furat cu o mână, iar cu cealaltă au creat peste 2.000.000 de locuri de muncă. Asasinarea lor în aplauzele voastre tâmpe nu va rezolva problemele, vă creează altele, cu mult mai mari și pe termen mult mai lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 140 COMENTARII
 1. Mihai Alexandru Musat says

  Salut,

  o mirare pentru tine si cititori :

  nu se finanteaza proiecte de frica unui dosar s.a. De ce nu se pune la punct sistemul de vot online iar toate proiectele mari sa fie votate de populatie dupa consultare publica a ofertelor prin TVR s.a. ?

  Dam puterea unuia … este o idee, cum ar fi ca orice proiect public sa fie votat de populatie in functie de complexitatea lui, astfel : vot local, vot judetean si vot national. Pana la urma noi platim acesti bani; de ce sa nu avem noi dreptul de a decide ce oferta este mai buna ?

 2. Radu says

  Buna ziua,
  De ce nu ati intrat in politica in toti acesti ani ca politician activ de vaza si ati preferat sa incercati, in zadar, mai degraba sa influentati pe unul sau altul, politicieni impotenti ?
  Ce va retine acum sa puneti bazele unei organizatii de profil ?
  De ce nu incercati sa “predati stafeta” sa transmiteti toata aceasta experienta si cunoastere unora care ar putea pune umarul la binele comun, intr-o forma organizata?
  De ce in tot acest timp nu v-ati crescut un, niste discipoli ?

 3. says

  Cu tot respectul.., aici vorbim de o singura solutie…, schimbarea sistemului din temelii.Renuntarea la asa zisa democratie-care stim bine unde ne-a dus atat pe noi cat si pe cei care ne-au obligat s-o importam.Alternative sunt multiple, depinde de conjunctura internationala in care se va intampla minunea.Ideala ar fi o societate de tip Ubuntu, in care bancile nu exista iar lumea traieste dupa nevoi si munceste din placere si dupa aptitudini dar inca rsa umana nu este suficient de pregatita pentru aceasta faza a civilizatiei.Democratia directa participativa ar fi probabil solutia momentului-sistemul Elvetian de pilda, dar cu o mica grefa…, cea a meritocratiei.Renuntarea la clasa politica iar promovarea in posturi pana la nivel de secretar de stat sa se faca prin concurs , transparent, tinut de catre o comisie internationala independenta..Cosmetizarea sistemului nu va duce decat la schimbarea sistemului de furt si a benficiarilor Actuala si viitoarea clasa politica nu va face decat sa continue sa linga talpile stapanului khazaro-americanesc.. Tendinta de inasprire a controlului asupra muncii celor marunti si trecerea la sisteme biometrice de identificare a populatiei denota deja intentia de a se alatura sua intru implementarea statului fascist, politienesc.Invazia de trupe americane nu are alt scop decat protejarea porcilor care conduc amarata asta de tara bogata.Cat despre rasplata celor care au jefuit timp de 25 de ani si au tradat acest neam…?Astept opinia dvs.

 4. Qu says

  Schimbarea sistemului politic in ansamblul sau – foarte corect, doar ca acel sistem politic este la control si nu doreste sa se schimbe.
  Ce-i de facut ?

  • Ramon says

   Hristos a inviat! si buna seara domnule Sorin Ovidiu Vantu .
   Numele meu este Ramon Dumitrache , sunt din Braila şi am 47 de ani.
   Urmaresc cu interes , admiratie si amuzament ( si aici ma refer la stilul superb de narare ) toate iesirile dumneavoastra in spatiul virtual facebook.
   Mi-as dori , cu voia dumneavoastra , sa va pot rapi din pretiosul timp pentru a ma lumina , tot cu voia dumneavoastra , in problema afacerilor .
   Concret , am o hibă …. stiu ca o am dar nu stiu care este si cum sa o anihilez.
   In ce consta ( in mare ) , incep un business inedit , fulminant , mira-se lumea de cat de istet sunt ( ptiu sa nu ma deochi , de prostanac) si nu mai stiu si nu mai pot sa dezvolt .
   Intra un fel te teama in mine care ma paralizeaza . Si de la planurile de inceput , care sunt bune si de perspectiva , nu mai ramane nimic .
   Acesta este motivul pentru care mi-as dori o discutie cu dumneavoastra , fata in fata , fapt pentru care v-as ramane indatorat pe viata ( si eu stiu sa raman fidel ) , pentru a-mi lumina mintea …avand ca si siport experienta dumneavoastra in afaceri dar si experienta de viata extraordinara pe care sunt convins ca o aveti .
   Daca in acest moment imi spuneti urca-te on masina si hai la Bucuresti , sau unde va aflati , in secunda 3 ( ca 2 o foloseste toata lumea ) sunt deja in viteza a patra .
   Multumesc pentru timpul acordat si am convingerea ca nu trebuie decat sanatate sa va doresc .
   Cu stima Ramon , 0744159251.

 5. is says

  “…el (Coldea) este cel mai important pion al americanilor in Romania. Prin el, americanii au acces la tot ce tine de securitatea nationala, la tot ce tine de maldarul de dosare aflat in fisetele sigurantei romanesti. Din cauza lui si a lui George Maior, suveranitatea statului roman a ramas doar o poveste de adormit copiii. Actul de vanzare al tarii initiat de Basescu a fost desavarsit de cei doi. Servilismul inept al celor trei a facut din Romania o tinta total nepregatita pentru ceea ce urmeaza a se intampla.”
  sunt de acord cu ce spuneti… Imi pare foarte periculos ca de frica “Rusiei” sa trecem in “paza” SUA… securitatea,apararea, secretele, afacerile interne, politica interna trebuie sa fie independente de orice alta putere…nu vreau sa riscam o alta tradare de genul celei pe care istoria ne-a mai aratat-o…din aliati am ajuns sa fim tradati si lasati pe mana vecinilor…Strategia cea mai buna pentru Romania este de a-si pastra rezerva fata de orice putere straina…si de a-si dezvolta un mecanism propriu de aparare dar si de dezvoltare, in special economic. In Romania trebuie gandit un sistem propriu…nicidecum american ori nu stiu…oricare! De ce unele economii sunt in fata altora?! Pentru ca sunt proprii si eficiente…
  Faptul ca anumiti politicieni ori oameni din justitie (grav!) fac anticamera la ambasada SUA imi suna tot a tradare….daca ar fi fost ambasada Rusiei se numea spionaj?! Sau nu e acelasi lucru?! Sa fim seriosi nimeni nu are interesul de a ne pastra noi (Romania) suveranitatea si nici in a ne dezvolta … ci in a fi exploatati ..adica niste sclavi dar cu zgarda mai largita! Vad o moda proasta si prin media…la orice conflict politic se invoca parerile ambasadelor straine ori se cere interventia lor…Sa avem pardon, dar suntem ai lor sau ai nostri?! Ce e nevoia asta de a ne raporta la un “stapan”?!

 6. ioan says

  Vantu Sorin Ovidiu, ca om nu-mi place si nu mi-a placut de cand l-am intalnit in Delta cu mai multi ani in urma: poza in zeu.
  Dar, acesta postare este impecabila ca analiza, ca diagnoza societala. Pacat ca prea putini sunt cei care o citesc si mai putini cei care inteleg si accepta.
  Felicitari, Vantule!

  • says

   Sunt de acord.
   Daca afirmatiile S.O.V ar avea o rata de penetrare foarte mare la nivel popular sau a celei mai mari parti a populatiei, daca dezvaluirile sau…macar relatarile sale ar ajunge saptamanal la noi, acest fapt ar fi de o importanta istorica – cu conditia sa nu foloseasca influenta astfel capatata in interes personal pentru razbunari sau afectarea doar a adversarilor.
   Faptul e simplu: cu ochii urechile si circumvolutiunile lui S.O.V sa primim analize pe intelesul nostru, la cafeaua de sambata dimineata, ne-ar dezintocxica de manipularile de presa de toate minciunile si Deturnarile Atentiei. Am sti noi ce se intampla si nu ne-am mai lasa antrenati in interesul unuia sau altuia .
   BRAVO S.O.V – Ai tot respectul meu – un simplu agent imobiliar

 7. Coman says

  Maestrul Cristoiu, mai “scoate la lumina” fara ocolisuri, din cand in cand, cate ceva din cele scrise si de dvs pe blog.

  -Ne aflam in aceasta postura si datorita oamenilor de afaceri de”calibrul” dvs, a “Statului slab” cum bine l-ati descris, desigur sa nu-i uitam pe distinsii politicieni – care au fost prada usoara atat pentru “lupii” din țara, cat si pentru “grupurile de lobby” din exterior.
  – Ati scris ceva interesant in acest capitol:
  “…suntem ridicati de la masa si in locul nostru se aseaza corporatiile americane..”

  – Domnule SOV, cam greu in vremurile pe care le traim – sa reuseasca cineva sa “readuca” Romania, romanilor!

  Am citit de curand o carte scrisa de John Perkins “Confesiunile unui Asasin Economic”, acum sunt la a doua lectura!

  • Deformatorul de opinie says

   Mai dati-l dracului pe Cristoiu, un pupincurist. Daca Cristoiu e maestru, Gabriel García Márquez ce dracului e!!!???.Nu mai pune “botul” la vrajeala lui. Mirosul meu fin imi spune ca e ofiter acoperit SRI. La asta te-ai gandit???. Te pomenesti ca i-o sta in gat.

   • ioan says

    Mirosul fin… il ai acum sau iti amintesti de trecut?
    Dl Cristoiu : daca 50% din oamenii de presa ar fi ca el, tara ar arata altfel! Cristoiu nu induce si nu a indus opinii deformante! Este un maestru al condeiului, unul dintre ultimii pe care-i mai are tara asta; dar unul de care noul rege nu mai are nevoie!

 8. Marcel says

  Cum au reusit Cehia, Slovacia, Slovenia si tarile baltice sa intre in NATO, UE si Schengen fara o “elita” de politicieni si de oameni de afaceri cum avem noi? In aceste tari nu s-au creat locuri de munca?

 9. w/e says

  Va pripiti punand egal intre persecutia chiaburilor ‘carati cu volgile negre la puscariile vremii’ ca sa spun asa – si elitele business-ului si ale politicii actuale. Pot intelege valoarea unui Iliescu, Nastase, Basescu, Voiculescu, Vantu, dar nu cred, ca voi merge vreodata pe strada T. Basescu unde se afla bustul lui D. Voiculescu, sau la casa memoriala I. Iliescu din p-ta A. Nastase. Oricum ar fi fost Nicolae Malaxa, uzinele care ii poarta numele sunt monument istoric, in timp de la dl. Voiculescu vor ramane doar inregistrarile emisiunilor lui Capatos si ale lui Dan Negru.
  Americani, rusi, razboi, pace, banci, proteste, “generatia n-am cont pe facebook”, unire, dezbinare, sfarsitul lumii, bla, bla, bla….. va trece timpul si ce ramane din elitele politicii si ale business-ului autohton, care vor fi avut in mana soarta unei tari?! Elitele schimba sistemele politice, imagineaza reforme si influenteaza istoria. Dati vina pe noi pentru esecul dvs. Ca sa pot eu schimba ceva ar trebui sa incep prin a-mi dori sa va urmez calea. Nu vad motivul si este cat se poate de trist.

  • ioan says

   Da, trecutul e intotdeauna glorios ! Ca vorbisei de Malaxa: a inceput afacerile printr-un fals, avans de lucrari de la stat pentru lucrari cu utilaje pe care le avea pe hartie; dar le avea statul care l-a ajutat…
   Spre deosebire de Malaxa, Vantu a adus din Turcia sute de mii de perechi de blugi; Carabulea a dus in Turcia sute de mii de rulmenti; apropo, ai habar cat de usor se cara o valiza de rulmenti? Sa “analizezi” nu-i greu !

 10. samy says

  E macelarita clasa de businessmani romani si dispar locuri de munca ?Pentru omul de rand conteaza salariul obtinut in fiecare luna……
  Sa fim seriosi,spuneti-mi o firma din provincie din Romania,condusa de romani, care ofera un salariu mai mare de 1200 roni?Salariile oferite de patronii cu aston martin-ul in garaj e vai de mama lui ……mai bine lipsa si plecare in lumea larga !
  Dumnevoastra ne-ati numit generatia ‘n-am’.Credeti ca nu vom pleca mai devreme sau mai tarziu ?Sa stau la mila unor hoti si sa fiu platit cu 1500 de roni pe luna ?Nu ,multumesc.
  Dar asa cum un om de rand isi plateste taxele si impozitele asa si hotii trebuie sa plateasca ,parerea mea de om corect.
  Am dus la aeroport pana acum jumatate din familie si prietenii cei mai buni.Canada,SUA,Anglia.Nu se mai intorc niciodata ca au foarte mult creier ,generatia n-am….
  In concluzie :
  – la cat de jefuita a fost tara asta in 25 de ani ,credeti ca pentru generatia tanara ,cu ceva creier de la natura, mai conteaza ca raman fara un job?Mergem in lumea larga ca ne-am invatat.Dar hotii si spagarii trebuie sa plateasca si ei .Daca nu platesc in justitie macar sa aiba parte de justitie divina.

  • Deformatorul de opinie says

   Nu plateste nimeni stai linistit. Acum marii corupti cu conturi grase sunt vorbiti;vor sa intre repede la “bulau”, fac 5 ani cu executare si le raman 50 milioane de dolari., pana sa apara vreo lege privind confiscarea averii. Un exemplu, Miron Mitrea. S-a dus repede sa faca 2 ani dupa care sta linistit pe plaja la Miami. Crezi ca sunt prosti, nuuuuu……, ticalosi da.

   • Alina says

    Nu i-as trimite la puscarie. Le-as confisca averile, le-as da cate un apartament si venitul minim pe economie la toti ,,barosanii,, si i-as invita sa se descurce…sa faca ,,afaceri,, cinstite dom`le…

  • iulixa says

   Deci toti patronii sunt hoti si ofera salarii mici… N-ati vrea dv. sa deschideti o firma – cu patron cinstit, evident – care sa dea salarii duble? Ce va impiedica?

 11. adrian says

  D-le Sorin,aveti mare dreptate in tot ce spuneti,acest lucru avand o baza,anume informatia care impreuna cu inteligenta d-vs anticipeaza viitoarele evenimente.Indiferent ce spune lumea despre d-vs eu va consider un patriot,in primul rand ca ati ramas aici in Romania(ati putea fi pe insulita vorba d-voastra,sau in orice colt al lumii)….si in al doilea rand ca aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume,cu motivatia de a face niste adevaruri cunoscute celor care le inteleg la justa lor valoare si le apreciaza.
  Va doresc din tot sufletul multa sanatate,si as dori daca ar fi posibil sa va intalnesc vreodata…chiar pentru cateva minute….
  Cu multa stima Adrian din Baia Mare.

 12. George says

  Tot ce conteaza este prejudiciul. Daca este acoperit ii si decoram. odata schimbati vin altii mult mai saraci cu forte proaspete si buzunare goale. Nu poti ajunge sus fara sa iei si sa dai mai departe, odata ce spui stop mergi la studii la scoala de balet si arte plastice. Fara coruptie nu functioneaza nimic, nu trage nimeni pentru tara daca nu trage si pentru el. Macar de ar fi cu bun simt si as lua cu doua degete nu cu doua maini.

 13. JE says

  Motto:
  ”Dumnezeu exista
  intr-un intuneric orbitor”

  Nu-mi fac iluzii, ceea ce trebuie sa se intample se va intampla.Romania nu mai apartine Romaniei.Traim vremuri care nu ne fac cinste si nici nu ne putem lauda cu nimic.Am ajuns la un capat de drum, ca si Imperiul Mayas, din pacate vom disparea fara urma.Salvarea individuala, ultima sansa a celor care inteleg finalul.

 14. Vlad says

  Buna ziua,
  din cauza oamenilor ca dumneavoastra am ajuns la nivelul in care ” trebuie sa fim sustinuti” de straini, orica ar fie ei. Dar daca tot suntem la subiectul influenta, nu ar trebui sa existe oameni care au putere, cum sunteti dumneavoastra, sa sustina tara, pamanturile si oamenii care traiesc aici?
  Nu persoanele cu putere prefera sa fure fara pic de bun simt si respect, respect prea mult zis. Nu e nici o diferenta intre dumneavostra si cei care sunt la putere, dar poplatia se bucura cand mai pica cate un hot…. cel putin exista initiativa.

 15. Sorin Costin says

  corect. Tot ceea ce scrii este purul adevăr si, reprezinta si o parte din gândurile mele. Felicitări ptr acuratețea si sinceritatea analizei!

 16. says

  Nu am nici un comentariu de adaugat la subiect . Dar as vrea sa va pun cateva intrebari .
  Daca Martin Scorsese ar fi venit la dumneavoastra cu propunerea de a realiza o ecranizare similara cu cea in care este protagonist Jordan Belfort Ati fi acceptat ?
  Credeti ca povestea dumneavoastra ar avea o notorietate mai mare decat a domnului Belfort ?
  Credeti ca exista asemanari intre Jordan Belfort si Sorin Ovidiu Vantu ?

 17. Victor says

  :) Asta cu sintem prinsi intre doi pradatori, sintem la rascruce de imperii etc etc imi aduce aminte de superciobanasul din supermiorita. Din punctul meu de vedere sint scuze pentru propria neputinta, indolenta, autolimitare pe care, de altfel, le-ai manifestat si tu insuti in momentul in care ai inceput sa faci bani plasindu-te in afara regulilor. Ti-ai acceptat neputinta de a realiza ceva dupa reguli, ai iesit in afara lor si apoi ne-ai fluturat in ochi ce fain ii sa-ti iubesti nevasta pe 100 000 000$. Asta sigur nu-i inteligenta.

  Revin…hai sa nu zic ca trebuie acum sa ne luam de piept cu americanii, cu rusii si care mai trec pe la noi prin batatura. Insa, inainte de a cladi ceva, orice un organism trebuie sa fie sanatos. Ziceai acu ceva vreme… intariti-va statul domnilor… (atunci nu te mai durea inima ca-l fura americanii, te situai cumva in afara lui, acum vii si ne propui proiecte politice, economice plus, bonus, o amnistie mica)

  Prima conditie in a realiza ceva intr-o societate, intr-un organism de orice natura ar fi, dupa mintea mea, ca organismul acela sa fie cit de cit sanatos.

  Sa nu-i mai arestam pe astia pentru ca ei sint “elitele” si sa mentinem un stat bolnav, slab… nu mi se pare deloc o solutie, mai devreme sau mai tirziu ne incaleca unii sau altii… sau amindoi o data.

  Prima conditie pentru ne lua la trinta cu unii sau altii ar fi sa ne curatam de propriile uscaturi. Cu amnistie sigur nu se vindeca nimic.

 18. iulian says

  Sa vad daca am inteles: in cazul in care cineva imi sodomizeaza fiica, dar ii ofera o ciocolatica pentru a nu se plange parintilor, sau cineva imi violeaza nevasta si ii da bani de o blana pentru a nu depune plangere autoritatilor, trebuie sa-l iert (amnistiez) pe violator. Vezi doamne, cu o mana a violat, cu cealalta a oferit ciocolata si blana.

  Conform rationamentului dumneavoastra dintr-o postare anterioara, daca nu sunt de acord cu acest tip de logica sunt prost sau eventual incult.

  Am inteles corect? (mi-ar place sa-mi oferiti un raspuns chiar daca, recunosc, fac parte din categoria prostilor care nu inteleg sa fie de acord cu asa ceva)

   • Popescu Adrian says

    Exista limite in toate. Atacul asupra minorilor se situeaza in extrema condamnabila.E vorba de aberatii si patologie si nimeni nu ingaduie.
    dar…
    Cu nevasta e altceva….
    In exemplu dvs exista o cale de a fi destept iar acea cale este tocmai aceea opusa celei abordate de dvs.
    Destept inseamna sa te descurci cu ce ai.Presupunem ca ..ai o curva (vorbim asa pentru ca statistic vorbind este cel mai probabil sa fie curva) …si o blana …Dvs preferati o curva fara blana.
    Pentru a fi inteligent va trebui sa scolarizati curva sa ceara data viitoare un apartament …sau o masina …
    Iertarea dvs nu valoreaza 2 bani.

  • Andrei says

   Amnistia nu se acorda pentru orice si oricui. Nu acesta i-a fost mesajul. Sunt lucruri “grave” care trebuiesc platite cu orice pret. Agresiunea fizica nu este tot una cu agresiunea economica. Un om care raneste fizic pe cineva nu poate fi iertat la fel de usor ca un hot de buzunare. Aici intra marimea infractiunii, valoarea prejudiciilor, vicimele colaterale si multe alte aspecte.

   Pentru cazul expus de tine exista deja legi. Codul penal.

   SOV se refera la oamenii care sunt santajati / santajabili pentru anumite cauze in folosul unora sau altora.

   Pe scurt, in viata oamenilor cu functii sunt alti oameni care culeg date. date care apoi sunt folosite in functie de interes. De ce crezi ca acum au inceput denunturile? Ca nu cred ca au fost toti la biserica sa se spovedeasca si nici DNA nu e biserica.

   SOV are vina lui si plateste zi de zi. Pot spune despre el ca in ciuda banilor si afacerilor care le-a avut este un om modest. Nici macar nu are plasma (LCD ) in fiecare camera… si acum mai are TV si sisteme audio din anii 2000.

   Banii ptr SOV sunt facuti sa circule. Si la el au circulat, au creat alte afaceri si au hranit alte familii. Nu trebuie uitat un aspect: in RO ca sa faci afaceri mari trebuie sa te asociezi, vrei nu vrei, cu oamenii care detin informatii. Ei livreaza informatia tu livrezi bani. Riscul iti apartine. Inchizi afacerea sau / si mai tarziu risti sa fi inchis. Alta varianta e sa ramai un simplu angajat.

 19. victor says

  După revoluție s-a instaurat un regim semidemocratic neocomunist.Am uitat oare toți cine a fost de fapt artizanul căderii Uniunii Sovietice?Ruşii n-au pierdut controlul asupra României odată cu Revoluția cum nu l-au pierdut nici când am intrat în NATO sau UE ci au început să-l piardă odată cu aceste arestări.În prezent societatea este curățată de elemente neocomuniste.Nimeni nu vrea ,,sânge” ci doar curățenie!Am apelat la americani pentru asta dar nimeni nu a spus vreodată că ei ar fi mai buni decât ruşii.Deasemenea nu putem să nu observăm asemănarea dintre noi şi modul de organizare al ruşilor.Este singurul lucru pe care putem să-l facem deocamdată domnule Vântu adică să-i arestăm pe ,,ăstia”.Niciunul dintre noi nu am fost într-atât de proşti încât să nu ne dăm seama ce va urma după declarația lui Biden de la Bucureşti.O să avem nevoie după toate acestea de cineva care să ne scape şi de ,,ăştialalți”.Nu o să avem pe nimeni.Oricum nu prea aveam de ales.CAPITALISMUL definiția mea: Sistem politic şi economic prin care se urmăreşte controlul şi înrobirea umanității pentru aservirea ei totală trup şi suflet unui număr restrâns de persoane ,prin concentrarea mijloacelor de producție şi a sistemelor de întreținere a vieții în mâinile anumitor corporații înființate special spre a servi ca brațe unui singur guvern(capul).SOCIALISMUL definiția mea:Sistem politic şi economic înțeles greşit de către cei care îl pun în practică menit să distrugă valorile culturale şi tradițiile întregii umanități înlocuindu-le cu un uriaş mecanism setat spre distrugerea oricărui habitat propice vieții şi bunăstãrii.Produce o societate superindustrializată si suprapopulată orientată spre autodistrugere totală .Omul se reduce la statutul de produs social ,valoarea vieții lui fiind dată de profesia cu care poate ajuta la întreținerea acestui sistem. Deci clar nu avem unde fugi şi nici ce să alegem.Suntem prinşi între doi devoratori ,prădători vicioşi amândoi mâncători ai conştiinței care mai devreme sau mai târziu ne vor subjuga trup şi ființă .Noi le-am dat putere ei ne vor distruge!Deci domnule Vântu vorbele sunt de prisos noi ştim cine este duşmanul!

 20. Victor says

  Sigur ca da… poti sa o pui si in liniile astea. Insa copiii mei nu o sa o duca mai bine daca fura un roman sau ma fura un fanariot. Multumesc. Poate tu te simti dat la o parte de la masa, orgoliul iti este atins… da pe mine nu ma ajuta nici una nici alta. Daca te incalzeste cu ceva nu as avea nici mila vis a vis de amnistia sa zicem a rusilor, americanilor sau turcilor. Insa pina sa stim sa ne ferim de haitele din afara granitelor, ar trebui sa ne ferim de proprii hoti din ograda. Eu sint medic… fac o analogie… degeaba ne punem cele mai tari protectii cind mergem cu bicicleta daca imunitatea este flenduri sau daca dezvoltam eventual boli autoimune.

 21. Victor says

  SOV habar nu am ce urmaresti. Nu reusesc sa-mi dau seama. Mi-as dor insa sa fie ceva cit de cit nobil in demersul tau Trag nadejde ca blogul tau are o noima, un scop ok pe care nu le vad din cauza ca nu sint conectat la toate sursele tale de informatii.

  Ce vad pina acum este ca ne-ai aratat un punct de vedere care ar avea o logica, ideea de schimbare a clasei politice, desi nu originala, …nu pot decit sa fiu de acord. Ai lansat un proiect economic. Mi-am zis… oricum nu am eu caderea sa-l judec, o fi bun, o fi rau… nu stiu, dar macar omul isi bate capul.

  Insa… a lansa la pachet si idei de genul amnistie pentru cacanarii din care ai facut parte si tu mi se pare descalificanta ca om in primul rind. Sa ne povestesti acum de “elitele” clasei politice sau de business de la noi mi se pare ca in continuare ne iei de prosti, nu dai doi bani pe noi, ca in ochii tai nu sintem decit pulime. Sa ne povestesti ce frumos ne-au integrat ei pe noi, ce minunat ca ne-au dat de lucru… tot respectul pentru inteligenta ta tehnica dar la faza asta simt ca ne desconsideri. Sa-ti desconsideri interlocutorii nu mai e dovada de inteligenta nici macar tehnica. Si Ceausescu ne-a dat de lucru… la toti. Sa accept ca astia ne-au dat ceva e ca si cum m-as bucura ca Becali, DD si altii mi-ar arunca de anul nou 100 euro pe geamul limuzinei dupa ce-am urat la usa lor. Limuzina aia am platit-o NOI!

  Revin la termenul de cacanari. Pentru mine in aceasta categorie se inscriu si acei care raelizeaza ceva prin mijloace incorecte si apoi se mindresc cu ce-au facut. Vrei sa te dovedesti intradevar barbat in viata… fa ceva notabil dar mai ales fa acel ceva cu mijloace ok. Degeaba vii si ne povestesti ce fain a fost sa te iubesti cu nevasta pe 100 000 000 $ daca acei 100 000 000 $ au fost facuti pe sest, n-au substanta. Poate au o noima pentru cei care au urat la usa lui Becali in speranta ca vor primi si ei o firmitura.

  Sincer… trageam nadejde ca s-a produs o schimbare in tine, ca te-ai saturat de bani si putere sau ca macar perspectiva apropiata a esecului ti-a schimbat modul de a gindi.

  Imi cer scuze daca bat cimpii in fata ta. Sint absolut constient ca am o mare sansa sa fiu pe alaturi si sa nu vad tot tabloul. Insa asa vad eu lucrurile, sint sincer in ceea ce-ti scriu si nu pot sa zic ca-mi face placere sa-ti arunc cuvinte care sint sigur ca nu-ti plac.

 22. anghel says

  Stimate Sorin, analogia cu sovieticii e cât se poate de realistă, dacă se merge pe linia bolsevismului etnic, adică ”expertii FBI„ sunt urmasii consangvini ai bolsevicilor de ieri, ambele creatii ale Wall Street-ului, adică atât ideologia neoliberală a corporatiilor cât si sora sa mai mare, comunismul, sunt creatiile acelui curent filosofic si de influentă identificat astăzi în neocoservatorism. Capitalul românesc trebuie înlocuit cu cel străin, pentru a nu exista nici un fel de posibilitate de reactie. De la Eminescu încoace, stim că revolutiile nu fac deliciul poporului român care, se manifestă mai de grabă prin reacție, iar acesta cu aria ei mai restrânsă, a fost opera elitelor. Bune sau rele, aceste elite si-au întors, uneori în istorie, fata către popor, si când au făcut-o, acest spatiu cultural si geopolitic, a devenit o fortă. Străinii însă, au distrus până la nimicire acestă tară, si avem exemplul fanariotilor. Din perspectivă juridică, americanii pun în scenă cel mai pur specatcol postmodern, în care avem de a face cu fragmentarea, si justiții, nu justitie. Bunăoară, Gigi Becali stă la puscărie pentru complicitate la abuz în serviciu. Tot pentru acestă complicitate la abuzul în serviciu a lui Monica Iacob Ritzi, EBA e liberă, fericită si în Parlamentul Eurpean. Crima e necesară, spune E Durkheim, pentru că, prin pedeapsă, reface legăturile sociale rupte, si acesta nu se opreste până la restabilirea totală a lor. Asadar, egoismul primează la occidentali în actul justitiei si al pedepsei. La răsăriteni justitia se face prin sentimentul de milă, ca în opera lui Dostoievski, sau mentalitătile poporului român. Cum sa-l bagi la puscărie pe Jan Pădureanu care nu stie unde se alflă, căci are o maladie psihică terminală. Justitia te condamnă tocmai pentru a constientiza pedeapsa, altfel nu e justitie. Cum s-o bagi la puscărie pe Monica Iacob si astfel să o condamni, pe ea si pe copiii ei, la sentinta definitivă a mortii. Bechtel, Renault, OMV , Rosia Montana si alte sute de corporatii fură de mii si mii de ori mai mult decât au făcut-o cei din puscării. Zeci de miliarde anual, si nimeni nu e pa puscărie. Si cei care fac valuri fără să deschidă o carte, să nu uite că, etnicii români din Transilvania, majoritari, au fost însclăviti de minorităti sute de ani, pentru că elitele noastre au fost pervertite la trufia maghiară. Sper ca românii să se trezască din acestă conditie de homo ludens, în care spectacolul se joacă fără actori, doar cu demoni, îngeri si stafii, pe care americanii în cel mai original mod instrumentalist-dramaturgic ni-l oferă.

 23. vlad says

  Stimabile, dupa ce ne-ai repetat atat in filmulet cat si in material faptul ca mica coruptie este un factor de progres, ne-ai mai si dat exemplu din Germania si a celor 20%, cred ca vrei sa ne lamuresti si sa ne sugerezi ca este absolut normal ca cei 20% sa fie trecuti cu vederea.
  Daca un primar sau ministru au un comision de 20% este mai mult decat normal si nu trebuie sa ne alarmam.
  Daca Vanghelie, Udrea si multi altii au ajuns la mititica, vrei sa compari aceste arestari cu perioada sovietica de introducere sub presiune a comunismului? Cred si sunt absolut sigur ca nu exista un termen de comparatie.

  Cred ca orice om cu IQ peste 80 poate sa faca diferenta dintre acele pierderi de productie la care faci tu referire si taxa de smecherie sau comisionul pretins de numitii in functii, care nu fac altceva decat sa semneze pt. “gestionarea” sau mai bine zis impartirea banilor publici.

  In cazul celor 20% pierderi in procesul de productie cel putin 5-10% sunt pe bune, depinde de afacere, poti sa ai pierderi si in procesul de ambalare, poti sa ai pierderi si in cel de transport sau depozitare, dar sa ne sugerezi smechereste ca in realitate patronul german accepta sa fie furat de mucitori cu 20% este revoltator doar pt. simplul motiv ca acestia sa se simta stimulati sau satisfacuti te inseli amarnic.
  Nu zic ca patronul german nu face si alte invarteli astfel incat sa ceara 20% pierderi in productie, poate furnizeaza produse ca si bonus pt. anumiti comercianti, poate in functie de caz in loc de bonusuri financiare ofera angajatilor o parte din produsele finite … etc

  Furtul/coruptia sunt un virus, daca astazi ai furat un rulment si vezi ca-ti merge, ba mai ai si un venit extra din comercializarea la negru a respectivului rulment, maine o sa incerci sa furi de 2x mai mult.
  Daca toti fac la fel ca tine inseamna ca deja este o fabrica care produce cam mult la negru, acei rulmenti dispar de pe linia de productie, sunt vanduti la negru si statul pierde taxe si impozite, patronul pierde ore de munca si materie prima, in cele din urma ajunge in faliment, sau in cazul romanesc fabrica este “privatizata” deoarece veniturile nu acopera cheltuielile, deci nu mai este rentabila.
  Insa o astfel de afacere “privatizata” functioneaza de minune cand este administrata de un privat, vezi cazul Dacia sau fabrica de rulmenti din Barlad.

  Cam asta este impactul coruptiei din Romania, datorita coruptiei am vandut/privatizat tot ce se producea in aceasta tara, acum stam cu mana intinsa(asistati sociali) si asteptam sa ne dea statul, stat care nu mai are de unde sa ne dea si imprimuta, in final o sa ajungem fix in cazul Greciei.

 24. popa says

  e adevarat..nu e normal nici ca politicienii corupti sa fie inlaturati pentru ca niste “straini” sa le ia locul si astfel puterea..doar ca se pare, ca doar asa au putut sa fie inlaturati..si merita toti, inclusiv dvs meritati..fara suparare..si noi ca tara oricum suntem varza..ca prostii si coruptii si indiferentii sunt majoritari..si deci suntem usor de controlat de o influenta straina..considerand ca acest control strain e inevitavil..nu o fi mai bine cu americanii decat cu rusii? (considerand ca nu ajungem vreo linie de front)

 25. Valentin says

  Cand celula canceroasa incepe sa-ti vorbeasca despre creatorul ei,ea devine cea mai pretioasa celula a corpului…
  1.Mda,parca “care este “un pic mai bine…am luat un analgezic.( fals,pueril, de moment).
  2.Imi reapare durerea,ce fac?Dupa ce termin analgezicul,ce mai iau?Bine…nu-l termin,dar daca-mi face praf ficatu’?
  Nu ma duc mai bine la creator si devin eu Creator?
  “In candele lumina stingandu-se,incearca
  Sa mai traiasca iarasi ca-n clipele d-antai”.

 26. Bogdan says

  Buna seara domnule Vantu!De ceva vreme urmaresc postarile dumneavoastra pe Facebook,si scrierile dumneavoastra pe acest blog,de aceea pot spune fara sa gresesc ca trageti un semnal de alarma asupra starii de fapt a societatii romanesti,incercand sa scoateti la iveala tot ceea ce este mai intunecos si mai ascuns in marile afaceri ce au culminat cu imbogatirea unora din societatea romaneasca,….citind capitolul 10 mi-a atras atentia un lucru pe care-l afirmati si anume …Romania a devenit o tinta total nepregatita pentru ceea ce urmeaza a se intampla…si de aceea astept cu nerabdare o clarificare in acest sens a acestei afirmatii….Din expunerea dumneavoastra se poate trage o singura concluzie dureroasa…noi suntem cu adevarat generatia de sacrificiu…nu cea din anii 90 care inca era sub imperiul emotiei iesirii dintr-un regim totalitar…

 27. Iuliu Maniu says

  Elite ale politicii? Va referiti la profesorii de sport, cantaretii de muzica usoara sau la mecanicii auto din parlament? Oare studiile politice nu ajuta la nimic? Nu am nimic cu zugravii, dar nu ii chem cand ma doare ceva. Si va plangeti ca sunt “macelariti” si ar trebui amnistiati chiar daca ai bagat si ei acolo un amarat de million de coco in buzunar, de parca nu ar avea cine sa ii inlocuiasca? Suntem totusi 22 de milioane de “descurcareti”, se pot transforma oricand si altii in “elite ale politicii”. Unii poate chiar fara material de dosare, cine stie?. De ce sa nu dam o sansa tuturor? JA..si inca o chestie..amnistie amnistie, dar cu banii ce facem? OK, te iert de puscarie, dar da banii inapoi, cocosel.

 28. says

  Am o intrebare si poate aveti si un raspuns : Daca cineva ar dori sa deschida un post de stiri de genul RUSSIA TODAY , ar avea sorti de izbanda . .

 29. Deformatorul de opinie says

  Domnule SOV, va parafrazez:
  “”Coruptia in limite rezonabile este un factor de progres….., hotia in limite rezonabile este un factor de progres””. Vreau sa pun si eu “umarul” la progresul acestei tari. Ma puteti ajuta, daca sunteti amabil, cu normativul privind limitele rezonabile. Este norma republicana practicata de parlamentari sau norma locala(stabilita de dumneavoastra).

  Multumesc anticipat!

  • alex says

   nu este cea mai pragmatica strategie. ar fi mai pragmatic sa il intrebati pe autor daca s-ar simti ofensat sa il furati putin…

 30. Laurentiu M. says

  Sitamte domn. Am citit cateva din postarile voastre, am urmarit si cateva dintre filmari. E clar ca ati fost in sfera lor, in sfera mafiota si ati avut mai mult acces decat noi, si aici ma refer la tot. Singura nelamurire, de ce o face-ti acuma? Care e scopul?
  Am citit cateva dintre comentariile lasate la acest “capitol”. Si tipic romanesc, multi opteaza pentru ideea “plecam din tara si sa fac bors cu restul”, ca asa este romanul. Niciodata nu o sa lupte pentru ce i se cuvine, se duce unde e mai cald. Suntem un popor las, astupati la minte, coordonati prost, dezbinati, lihniti de foame. Suntem usori de manipulati cand vine vorba de “mai mult”.
  Toti stim ca sistemul e la pamant. Ca oricare ar ajunge la conducerea oricarui sistem va fura pe nesimtite, sa fie sigur ca a prins tot ce era. Cu totii stim ca oricine e pus la conducere e pus cu interes, de-o parte si de alta sunt la fel de multe parghii.
  Romania nu se va schimba nici maine, nici peste 1 an. Sunt destui la rand pentru a schimba pe cel de conduce. Destui care sa-si puna interesul propriu inainte de interesul comun.
  Si ca o paranteza, care 2 milioane de locuri de munca? In momentul de fata suntem nici 5 milioane de muncitori, in acte, in Romanica. Asta sa nu zic ca sunt 0,5 milioane de muncitori care au contrat pe 2 ore si muncesc 10. Printre cele 5 milioane peste 1 milion sunt bugetari. Deci in total cati muncitori sunt in Romania, pe bune? Nimeni nu stie. Si uite ca in continuare sunt bani de furat iar noi avem salariu minim de 160 de euro. Cam de atata baga un italiab benzina /luna.
  Is multe de zis, insa nu vreau sa stric acest blog. Din partea mea, respect!

 31. Radu says

  stimate domn,

  ‘Gogoasa’ cu crearea de locuri de munca de catre afaceristi corupti a fost sustinuta de dl Copos . Ceea ce ar trebui sa vedem este ca orice actiune a lor ( fie privata sau de afaceri) s-a bazat pe bani furati. E foarte usor sa te simti afacerist si filantrop ( vezi Becali) cu bani furati de la stat. In afara de cativa afaceristi care si-au dezvoltat afaceri si au angajat oameni, marea parte a lor ( vezi mai ales politicienii) i-au ‘papusit’ ( ca sa folosesc un termen peiorativ). Cat despre meritul integrarii euro-atlantice cred ca faceti glume pe seama intelectului nostru: ne integrau oricum din punct de vedere militar ca au nevoie de o zona tampon cu Rusia. Nu vad inca beneficiile integrarii in Europa ( doar ca nu mai ne trebuiesc vize) , tot cetateni de mana a doua, fara acces pe piata de munca europeana ( vb de munca specializata nu de capsunari) cu exceptia IT si doctori . Asa ca eu personal prefer sa ii vad pe toti coruptii anchetati si banii returnati.

 32. Radu says

  Golul creat prin disparitia acestor ….. “elite”, va fi umplut de o noua generatie de antreprenori, antreprenori adevarati. Vremea celor ca matale a apus. Americanii au interes geopolitic in zona, nu economic. Iar dezvoltarea economica a Romaniei coincide cu nevoia lor de a avea un aliat puternic. Polonia si Romania sunt piesele lor principale pe acest front si e normal sa le doreasca cat mai puternice. Pentru asta insa, primul pas este eliminarea “cancerului” coruptiei, reprezentat de oameni ca matale.Ati jucat, ati pierdut, acum platiti. La cat mai multi ani, cu excutare !

  P.S: Cred ca v-ar fi mai util ca in puscarie sa o apucati pe calea spirituala. Meditatie, filozofie orientala, v-ar ajuta foarte mult sa va transformati si sa va pregatiti spiritul pentru urmatoarul episod.

 33. Lucian says

  Serios? Despre ce vorbiti; despre moralitate, asa zisul patriotism, sinceritate, pragmatism, ca nu inteleg? Tot asa nu inteleg nici tupeul pe care il aveti! Sunt perfect de acord cu oamenii care realizeaza ceva in viata, acumuleaza averi, putere, celebritate, dar nu pot sa stau la masa cu oamenii care reusesc sa-si atinga aceste scopuri in cautarea propriei fericiri, prin nefericirea altora. FNI va spune ceva?

 34. Silviu says

  Domnule Vantu, ați profitat din plin de clasa politică si de credulitatea maselor populare.Aveti curajul sa spuneți până la capăt cine si cât a furat.Nu dati vina pe agenții străini.Au furat si au profitat cei de la noi în primul rand.Va admir așa cum admir un mafiot sudamerican.Pentru că admiram in secret ceea ce nu putem fi.O să ma bucure mult, ca o zi de vară, vestea când o să dispăreți din lumea asta cu un glonț in cap pentru ca ne dorim in secret, toți, paine si circ. Ei bine poate doar circ. Dar așa cum ati făcut mereu , nu ati spus niciodată ceva concret.si circul se lasă asteptat…

 35. Andrei says

  Adica Fenechiu care a vandut transformatoare vopsite e business-man sau elita politica? Articolul asta e o pierdere de timp,

 36. Alexandru says

  Eu inteleg toate aceste rationamente. Poate ca unele, putine, nici macar nu sunt false. Desigur, cei care se compara mai sus cu Ivan Denisovici nu au simtul proportiilor. Un mic sejur in Gulag despre care fie nu au citit nimic, fie nu au inteles nimic i-ar ajuta mult in acest sens si ar sprijini formarea caracterului. Dar, trecand peste aceste comparatii nepotrivite, ramane, desigur, un fundament adevarat. However, intrebarea este: de ce sa nu ne convina asa? Nu, sincer. Adica, cred ca anii 90 au fost edificatori pentru capacitatea noastra de autoguvernare si pentru rapacitatea celor care ajung la putere. Nu stiu, de ce mi-as dori un jaf continuu si o tara subdezvoltata? Pentru satisfactia ca sunt guvernat de Ion Iliescu sau Sorin Ovidiu Vantu? Nu e mult mai bine sa fim condusi de niste oameni profesionisti, cu o cultura a statului dezvoltat in urma carora sa ramana o infrastructura, un pic de civilizatie? Eu il inteleg perfect pe domnul Vantu: in aceasta lume nu mai este loc pentru el, cel putin nu la masa conducatorilor. Dar aceasta lume este mult mai buna pentru Romania care nu de nationalisme ieftine si autoguvernare are nevoie acum ci de educatie, de finante, de infrastructura…

 37. Eva Stanescu says

  Buna seara, Excelenta!
  Doar o intrebare: pe cand o analiza a “fenomenelor” Microsoft si EADS?
  Nu am citit toate comentariile facute postarilor Dvs., deci, daca au fost, deja, analizate,va rog sa iertati sugestia!
  Dar, daca nu, atunci…
  Cu deosebita stima si respect!

 38. devils says says

  Domnule Vantu cateva observatii : 1 proiectul dvs economic lasati l balta. Proiectul adevarat investiti in puscarii. 2. Nu va fi nici un fel de amnistiere. Simplu smecherii nu se potolesc lui iohannis i se va pune pe masa o ordonanta. Legea martiala un glonte in cap pentru coruptie furt. Aveti doua optiuni. Optiunea 1: plecati din tara ASAP. Optiunea 2: smecherii se strang si spun stop. 3. Razboiul cu Rusia nu va incepe niciodata atat timp cat lui Putin i se va garanta spatiul vital. Simplu si complicat.

 39. Iulian V. says

  Am citit si ultimele postari si trebuie sa recunosc faptul ca paranoia este la ea acasa in tara noastra. Aceasta teama de a fi ascultat si ulterior retinut e chiar mai rea decat cea din anii 80…pe atunci se ridicau voci…sporadice…dar voci impotriva! Cine ar protesta acum? Si apoi cum sa protestezi in democratie ca ti se ingradesc drepturi? Ce prostie ar fi si asta? Doar nu suntem in comunism…Apoi daca tot te inveti cu parteneriatul euroatlantic apoi nu te mai miri de nimic…pacat! Acum 40 de ani eram mandri! Dar atunci erau vremuri de trista amintire! Eu ma nasteam…dar nu speram ca la 40 de ani cu totii sa prindem alte zile din viata lui Ivan Denisovici!

 40. Andrei says

  Hai siktir nea Sorine! E distanta mare de la Dambovita la Washington. Si ce daca suntem parteneri cu americanii? E mult mai bine decat sa avem sula in coasta de la rusi. Esti un samsar fara prea multa carte, esti o persoana trista, frustrata. O sa mori trist nea Sorine! Nu e nici o drama. Te crezi si mafiot. Imi e mila de tine!

 41. Iuliu Maniu says

  Elite ale politicii? Va referiti la profesorii de sport, cantaretii de muzica usoara sau la mecanicii auto din parlament? Oare studiile politice nu ajuta la nimic? Nu am nimic cu zugravii, dar nu ii chem cand ma doare ceva. Si va plangeti ca sunt “macelariti” si ar trebui amnistiati chiar daca ai bagat si ei acolo un amarat de million de coco in buzunar, de parca nu ar avea cine sa ii inlocuiasca? Suntem totusi 22 de milioane de “descurcareti”, se pot transforma oricand si altii in “elite ale politicii”. Unii poate chiar fara material de dosare, cine stie?. De ce sa nu dam o sansa tuturor? A..si inca o chestie..amnistie amnistie, dar cu banii ce facem? OK, te iert de puscarie, dar da banii inapoi, cocosel.

 42. nicolae says

  Inteleg superioritatea aroganta a ajunsului . Inteleg dispretul suveran al intelectualului hot . Pricep si derapajul psihotic al celui incoltit . Ceea ce ma amuza , dincolo de fum si oglinzi , este refuzul indaratnic al acestora de a accepta nota de plata . Circumstantele istorice fac din ‘romanica ‘ un patratel important din punct de vedere geostrategic, cel putin pe termen mediu , iar puternicii lumii nu mai au rabdare sau timp , ca aceasta sa evolueze spre echilibru , asa ca s-au apucat de treaba ! Elimina factorii de risc (economic , social,politic), apoi refac circuitul de redistributie a bunastarii(oprind depopularea) , aduc inapoi senzatia de echilibru si predictibilitate . Nu e rau deloc.Alea iahta est (iar cine se pisa impotriva vantului se uda pe pantofi) .

 43. Alex says

  Perfect adevărat stimabile.Să fie timpul creării unei mişcări nationaliste,.extremiste? Poate asta se vrea pentru a face loc şi în ţara noastră (dacă mai este a noastră ) atacurilor aşa zise terorist!

 44. leon says

  trebuie mult tupeu pentru a compara elita trimisa la canal si la reeducare cu
  niste hoti dovediti,mincinosi,care au servit doar interesul propriu!
  noi,prostimea,am avut tot timpul ce avem si acum:NIMIC.noi nu am pierdut nimc!

 45. Deformatorul de opinie says

  Discutand in gand cu SOV…….
  “SOV: -Iată recunoştinţa!.Am salvat Roma şi mâine trebuie să plec exilat din ea.
  Deformatorul de opinie: -Iată unde te-au dus politica-ţi şovăitoare şi prea marea-ţi bunătate!… Sărmane SOV! Tu ţi-ai iubit patria ca nimeni altul şi ai servit-o cu devotament. Nu-i vina ta că ai trăit într-o epocă de sălbăticie şi de ambiţii fără margini. Fii mângâiat, sărmane SOV! Va veni o vreme când urmaşii vor proslăvi elocvenţa şi cultura ta!””
  SOV: – Mă duc ca oaia după turmă!
  Deformatorul de opinie: – Curaj, scumpe SOV! Această plebe care te-a dus ieri în triumf şi te insultă azi, te va aplauda din nou mâine. Trebuie să cunoşti acest dobitoc prost şi răutăcios care se cheamă poporul. Fii curajos şi aşteaptă!”

  Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare.

 46. says

  Draga domnule Sorin , v-am tot urmarit blogul si video blogul si mi se pare foarte interesant , dar chiar daca spuneti ca au furat cu o mana si au dat cu alta , mereu ne-au furat pe noi cei mici.Ai mei au facut prostia sa fie mereu ‘corecti’ si sa plateasca statul si acum sunt in prag de faliment.Deci , sincer pe mine nu ma incanta , nici daca intra nici daca nu intra in puscarie fiindca faptul e deja savarsit.E gata tara asta.

 47. Petru Ivascu says

  Analize de genul asta fac si eu la cafea cu colegii, îmi dau cu părerea cu privire la ceea ce se întâmpla mai departe de ecranele televizoarelor … Aștept de la acest blog mai multă informație si mai putine comentarii. Este evident ca se nimicite “capitalul autohton”, aveți perfecta dreptate când ne deschideți ochii la ceea ce se vede sau nu, printre rânduri.

  Acum îmi permit sa va adresez o întrebare: de ce credeți ca au fost “executați” Miron Mitrea, Fenechiu, foști miniștri ai transporturilor??? E ceva acolo care trebuie sa rămână îngropat???

 48. Petru says

  Aş fi fost dispus sa inteleg si chiar am crezut că după căderea comunismului, neavand capitalisti nostri care să tina piept capitaliştilor straini, pentru a ne pastra ce e al nostru, la nivelul “inteligenţei” noastre, a fost gandit un plan de a fi creati acesti “capitalisti” care sa lucreze mai apoi in interesul fratilor lor romani.
  După cum e ţara astazi se vede că un astfel de plan nu a existat iar “inteligentele” noastre ne- au vandut nu numai trecutul, prezentul dar şi viitorul doar pentru interesul lor mărunt. Aşa că mai bine punct şi de la capăt.

 49. osman says

  vorbiti cu atita usurime despre elitele biznisului romanesc pentru ca sunteti dintre ei si nu i nevoie de populism sau de aservirea la ,agenturili straine’; sa observam ca dupa multe milioane ciordite[ acum vorbesc smechereste ] cineva mai trebuie sa si plateasca,Nu e rau ca justitia isi face treaba, nu e rau daca se refreshuieste clasa politica, nu i rau daca in calitate de politician pentru ca pina la urma asta sunteti va ve ti defini o culoare o directie si de ce nu ,,sa candidati la presedentie!!![glumesc] se vor gasi destui prosti sa va voteze domnule guru…promitem sa nu mai dormim linistiti!!

 50. Radu says

  Domnule Vântu,

  Nu vreau sa fac nici un comentariu asupra articolului, pentru că oricum dumneavoastră aveți anumite informații de unde rezultă opinii puternice, și nu consider că are rost o discuție asupra unui subiect fără ca unul din participanți să își schimbe opinia. Am doar o întrebare (care bănuiesc că a fost pusă deja) : De ce acum? De ce după 25 de ani, în care dumneavoastră ați profitat de sistemul politic corupt și de naivitatea oamenilor încă amețiți de consumerism, militați pentru o schimbare atât de radicală a întregului sistem politic? Știu că starea dumneavoastră de sănătate nu este bună, și îmi imaginez că doriți să lăsați în urmă ceva mai mult decât controverse, FNI, Petrom, Realitatea etc, dar nu văd rostul acestor articole care nu fac decât să aprindă discuții inutile. Sau acum că timpul dumneavoastră s-a scurs și acest sistem nu vă servește la nimic, e timpul să îl schimbăm?
  Dumneavoastră vorbiți de schimbări, de luare de atitudine, dar nu faceți nimic decât să scrieți articole controversate.
  Acum că stau să mă gândesc mai bine, nu cred că în urma dumneavoastră va rămâne ceva cu adevărat pozitiv, ci doar scandaluri, corupție, închisoare, furt, și destăinuiri făcute pe ultima sută de metri ( când oricum nu contează). Partea bună este că rămâneți în istorie, visul oricărui muritor.

  O zi bună

 51. costel apreotesei says

  Prefer FBI care a inteles dimensiunile urmarilor generate de coruptie odata cu celebrul Al Capone…..Dace ei se implica astazi in Romania este pentru ca au interese strategice deosebit de importante ce urmeaza a fi derulate in parteneriat cu un stat puternic. Altfel nu merge.. Care stat macinat de corupti este puternic? Eu vad asta ca pe o oportunitate.
  Sunteti dezamagit de “tampi”.. incercati sa va puneti in locul lor. De 25 de ani scara valorilor s-a intors pe dos. Si asta datorita cui? Promovati un fel de cult al “celor ce au” indiferent de mijloacele folosite. Vorbiti de 2.000.000.locuri de munca sau de tot atatia sclavi pe mosiile unor parveniti? cu exceptiile de riguare bineanteles.. Credeti ca Germanii de exemplu au ajuns unde sunt incurajand coruptia? A-ti vazut vreo societate falimentata de prea multa justitie? Ma intreb daca adversitatea dvs. fata de justitia care in sfarsit incepe sa se infiripe are dea face cu vreo frustrare personala sau daca nu cumva este consecinta inregimentarii dvs. in slujba esticilor care ne vor “binele”?

 52. says

  Doamne Ajută.

  Domnule, regret, dar gândirea dumneavoastră este strâmbă şi sminteală pentru unii din cei ce vă citesc.
  Ne povestiţi despre o ţară de plumb clădită pe picioare de lut.
  Totul este privit prin ochelarii dumneavoastră de fost mafiot, îmi pare rău că sunt atât de dur, dar sigur pentru dumneavoastră nu este o jignire, deoarece consideraţi că mafia este un factor de progres.
  Acele locuri de muncă dacă erau integrate în companii ce efectuau afaceri cinstite erau şi mai numeroase, aveau şi rezultate vizibile pentru poporul român sărman şi erau şi mai bine plătite.
  Cei care au lucrat în astfel de “companii” ştiu la ce mă refer şi la ce sclavagism au fost supuşi tinerii angajaţi din 1989 până astăzi, când “managerii generali” dacă nu erau securişti, erau băieţi cu relaţii din partid (зск) cu 4-8 clase, inculţi, răi, mincinoşi şi nişte nenorociţi în majoritate care profitau, se culturalizau, învăţau şi creşteau pe spatele copiilor cu multă şcoală angajaţi, exploataţi şi birjăriţi pe nimic.
  Alea 2 milioane erau şi 50%-75% plătite la negru sau la seminegru în dauna ROMÂNIEI.
  Sunteţi în prorocire, exact cum era oarecând smintitul domn Caiafa care prorocea că mai bine este să moară un om pentru popor decât tot neamul!
  Să ştiţi că Dumnezeu este Atotputernic şi dacă vede voinţă, putinţă, iubire şi credinţă poate schimba soarta!!!

  Consider astfel de articole o încercare de manipulare care face parte dintr-un plan general de influenţare a opiniei publice.

  Nu spun că nu sunt în articol şi unele idei adevărate şi atractive, naţionaliste din cilcul NU NE VINDEM ŢARA AMERICANILOR! dar asta este altă treabă.
  Să luptăm ca justiţia să-şi facă treaba iar copiii noştri să trăiască într-o ţară mai curată şi cu posibilităţi corecte de câştig atât pentru cei inteligenţi şi culţi cât şi pentru cei săraci cu duhul dar munciotori!

  Oricum vă rog să mă iertaţi pentru umilele păreri.
  Vă doresc numai bine, sănătate şi spor în afaceri corecte.
  Un Post Luminat pentru toţi şi după putinţă şi Pace, Iubire, Credinţă, Nădejde, Prietenie, Mântuire, Milostenie, Curăţenie, Lucrare, Har, Speranţă ş Milă.

  cu respect pentru un om care încearcă să fie bun
  Gustianu

 53. Dan Podoaba says

  Pe Coldea asta l-am vazut un fel de Pacepa mai tanar. Peste ceva vreme va zbura peste ocean…

 54. teodor says

  D-nu SOV ,ma indoiesc ca n-ati inteles mecanismul in desfasurare-efectul de domino, cu care ,clasa politica ,cat si oamenii de afaceri carora le plangeti de mila,sunt pusi in tomberonul DNA;analogia cu sovieticii mi se pare de-a dreptul hilara!;Inteleg ca americanii astia se poarta la fel ca sovieticii,pt ca ,care au condus Ro ,nu mai pot devaliza bugetul tarii ,pe mana cu posesorii firmelor de apartament;sau poate v-at imaginat ca americanii astia stau la masa cu toti miliardarii si politicienii de cacao!? ;cat il priveste pe Coldea,daca intr-adevar Johanis a fost sprijinit de acesta,premonitia dv.e greu de materializat!N-am sa inteleg niciodata de ce un om pe faza ca dv., nu stie si sa se opreasca la timp din ciordeala,si sa-si petreaca ultimele zile pe o insula tropicala;nu credeti ca un om face dovada inteligentei sale de-abia cand stie sa-si struneasca egoul,lacomia trufia!?

 55. Alexandru says

  Ca mare dreptate aveti domnule. Nu ma incanta nimic cand vad arestarile masive . Merg pe premiza ai facut, te-a prins , platesti. Statul nostru din pctul meu de vedere are o mare problema cu recuperarea prejudiciilor. Cu ce ma incanta pe mine ca sta x la puscarie xani atata timp cat lui ii merg afacerile , bunurile raman intacte ….

  Si problema cea mai mare este proasta administrate la toate nivelurile. Cum sa vina un cetatean strain sa investeasca in tara noastra cand legislatia se achimba peste noapte. Cat de cretin sa fi sa-ti mai risti banii pe proiecte in ro. Cand ei isi dau cu stangul in dreptul .
  De ex. In 2010 am cumparat teren la munte si aplicat in 2011 pt un proiect pe fonduri europene . Pt a construi un ansamblu de vile si spatii de recreere . In 2012 s-a aprobat tot. Cand sa ma apuc de aprobari si constructie avand prima transa de bani in cont + aportul meu. Am constat ca nu mai pot sa fac acest lucru. Domni nostrii conducatori au dat intre timp o lege , hot de guvern ca nu mai poati sa scoti terenul din circuitul agricol. Si efectiv primarul nu mai putea da autorizatie de constructie. Dupa lungi discutii de la un capat la altul si o gramada de timp si bani pierduti. Am desc ca pot sa-mi scot aut de constructoe pt imprejmuire. Avand aceasta aut. Acum legal puteam sa scot terenul din circuit fara griji. Eu m-am descurcat dar cati amarati au pierdut bani pt aceasta prostie…. Intr-un final am inteles , nu stiu dc e adevarat ca aceasta lege a fost dat de ponta pt zona rosia montana, sa poata face el ce vrea acolo . Sa-i expropieze pe cei ce aveau teren si sa-i alinge pe cei ce vroiau sa faca ceva. Si asta e una din micile probleme. Exista mult mai multe.

  Alex 28 ani.

  Eu acum la varsta mea , ce as putea sa fac in tara asta sa pot sa-mi construiesc un trai decent . Ce credeti dumneavoastra ca as putea sa fac… Din moment ce nu am nici un sprijin. Tot ce am realizat am muncit singur. Am nevoie de o idee tampon rapida pt 5 ani pana termin de construit si implementat proiectul pe fonduri europene.

  Multumesc anticipat

  • alex says

   la 28 de ani? sfatul meu (daca il permiteti): luati-va inima in dinti si emigrati. nimeni, niciodata, nu are sa va dea inapoi anii pe care ii pierdeti luptandu-va cu morile de vant (no pun intended) din Romania.

   mergeti catre alte meleaguri si, poate, reveniti in Romania fie cand veti fi suficient de puternic incat sa va luati cu taurii in coarne, fie cand climatul de aici se va schimba.

 56. gabriel says

  Sa-i ia pe toti…toate “elitele” de doi lei sau chiar de 0 lei. Sa fiu sincer, nu ma intereseaza daca in spate sunt americanii, nemtii, etc… atata timp cat se mai imputineaza numarul de javre pe metrul patrat. Ceea ce omiteti domnule SOV, este ca toate jafurile comise nu se puteau comite fara functionarii statului, politicienii ar fi fost foarte putin capabili sa planuiasca jafuri fara ei, “elitele” (elite cu minus bineinteles) idem, si acum functionarii constata ca nu au fost decat niste pioni care vor patimi cel mai mult. 2 mil de locuri de munca, afaceri…pfff…va auziti? Intr-o tara din care ~50% din forta de munca este plecata in afara la munca va faceti probleme ca vom fi condusi de straini, care platesc cel mai bine chiar si in Ro si care detin 70% din toate afacerile? Elitele au banii in off-shore-uri, elitele sunt doar niste tepari, elitele sunt plaga tarii. Adevaratii oameni de afaceri romani vor aparea daca dispar astia de acum. Uitati-va la Ungaria nu are atatia milionari de carton si ei traiesc de doua ori mai bine ca noi. Doamne ajuta cu jihadul, Romania va supravietui ca intotdeauna si va iesi ceva bun din asta chiar daca exista clar influente straine.
  PS: Dintre companii straine si companii romanesti as alege intotdeauna sa lucrez pentru una straina pt ca ei apreciaza valoarea mai bine ca noi.

 57. dan says

  Din pacate , cei 50 de ani de comunism prin care a trecut poporul roman au lasat urme adanci in mentalitatea oamenilor. Problema romanului nu este ca el “nu are”, problema lui e ca “de ce are celalalt”. Roamanul e prea preocupat de problemele altora ca sa mai aiba timp si de problemele lui. Roamanii primesc astazi , pentru prima data dupa foarte mult timp, ceea ce isi doresc , sange. Nu cred ca isi vor pune vreodata problema ca asta nu ii ajuta direct cu nimic.
  Personal nu inteleg demersul de a incerca sa schimbi mentalitatea oamenilor cu un blog si niste filmulete incitate pe facebook. Sigur nu esti atat de prost incat sa crezi ca reusesti sa schimbi ceva. Din pacate doar timpul-foarte lung va reusi sa schimbe Romania.

  • alex says

   nu, nici pe departe. comunismul a gasit aici un teren fertil. mentalitatea respectiva a existat dintotdeauna.

   dacii? de cum nu a mai fost Cezar un pericol pentru ei, cum l-au si asasinat pe Burebista.

   nu mai era nevoie de el.

 58. says

  Misto aia cu amorul pe suta de mililioane de parai! Cite macarale ! Ce apartament imens ! Cite vieti ai trait sa faci atita moloz lichid! Cita discretie sa nu iti ia nimeni gatul! Citi valutisti cu parai! Ce forta fizica ai avut sa cari atita valuta! Te avertizez ca pierzi timpul cu niste pierde vara care fac pe filozofii!

 59. Mazare For President says

  Domnule Vantu, viitorul Romaniei a primit o noua lovitura dura, fortele raului au sarit asupra elitistului Marian Vanghelie, ala de a absolvit liceul la 33 de ani, inca vreo doua arestari de asemenea calibru si Romania intra in blocaj total, regres chiar!
  Totusi cineva acolo sus vegheaza asupra tarii, chiar daca aceasta somitate antreprenoriala urmeaza sa ajunga in spatele gratiilor o alta forta a naturii, un alt mare elitist, filantrop, politician, industrias si calauzitor urmeaza sa fie eliberat, este vorba de galacticul Gigi Becali, un adevarat motor socio-industrial care va scoate din recesiune nu doar Romania, dar intreaga Europa.

  • alex says

   mda, mai ales la o populatie atat de laudata pentru inteligenta ei incat taman pe Vanghelie l-a gasit bun de primarie iar pe Becali… de europarlament.

   la asa alegatori, de ce ne mira alesii?

 60. cca says

  Domnule Vantu credeti ca este posibil sa faci o schimbare a sistemului cu aceasi oameni care au adus sistemul in situatia actuala? Ce interes sa aiba un politician care ia un anumit procent din fiecare contract sa schimbe ceva? Comparatia cu ceea ce a fost in tara in anii 50 mi se pare un pic fortata. Am avut un bunic deportat in Baragan si un strabunic la Canal pt vina de a fi instariti. Nu au furat nu au luat comisioane pt diverse contracte. Si o ultima consideratie vizavi de sistem: nici pana in ziua de astazi nu am reusit recuperarea in totalitate a bunurilor si terenurilor confiscate in acele timpuri. In schimb vad tigani care in centrul Timisoarei au devenit mostenitorii vilelor nemtilor,evreilor etc. Doar cu ajutorul sistemului acesti tigani care pana in 89 nu locuiau in oras au devenit brusc mostenitori….Asa ca in final in permit sa nu plang prea mult acest sistem.

 61. Lucian says

  Abureala,abureala,abureala.Bietii “patroni”nu au creat 2 mil.de locuri de munca,ci 2 mil de milogi.O intrebare:de ce sa incercam sa schimbam sistemul si sa nu incercam sa-l imbunatatim pe cel actual?Pariez ca orice sistem am implementa,vom gasi intotdeauna cai sa-l ocolim.Problema suntem noi,nu avem respect pentru nimic din pacate,nu ne place sa respectam regulile.

 62. g says

  sa fie toata povestea asta un fel de dosarul Pelican? interesanta logica sa prea poate sa fie adevarat, dar exista un mare dar in toata povestea, ce se poate face?

 63. Titulescu says

  Ai atins un paragraf drag mie. In interiorul tarii dupa revolutie toata “elita” declarata de tine se ocupa cu furaciuni care stie cum poate. In exterior cei care-i denumesti FBI se uitau prin gard si nu stiau cum sa atace prada care se numeste Romania. De fapt nu au inteles balcanismul afacerilor mioritice, l-au definit astfel si dupa ce au luat nenumarate tepe o parte s-au retras sa-si linga ranile dar altii au ramas si au insistat. Cei care au ramas sint virful de lance care a reusit sa-l puna pe Basescu la zid si l-au dat cu capu de masa in intimitate asa cum spusesem mai demult. Cursul marinarului a fost setat iar acum nu fac decit sa ajusteze marinarii de sub punte. Curatarea pe care o deplingi acum are loc pentru noii lachei care trebuie sa aiba un pret mai mic, deci nu au cum sa nu faca decit o buldozareala totala pentru ca altfel se vede cine ghideaza rachetele deveselu si nu da bine mai incolo cind incepe razboiul necesar cresterii economice a imperiului. In creierul romanului nu se poate introduce acel concept definit de tine de coruptie la nivel acceptabil. Romanul e taran prost care la prima spaga sare in BMW sa-l vada restul prostilor. si atunci s-a dus dracului acel nivel acceptabil care se stie in vest si nu se vede. Ideile expuse iti vor aduce mai multe deservicii si mai ales in momentul asta delicat personal sa-i faci pe judecatori timpiti. Oricum e democratie in RO, ca si zicala aia, vorbim, f&tem, platim, ce pielea calului bani sint !

  • alex says

   “Romanul e taran prost care la prima spaga sare in BMW sa-l vada restul prostilor.”

   pai asta este esenta, domnule. de aici vine raul. de la romani. prefer nemti si americani care sa conduca romania, scuze.

   am ferma convingere ca va fi mai bine nu doar pentru nemti si americani, dar chiar si pentru romani.

 64. says

  Excelenta, ma bucur mult ca ati reusit sa va adunati curajul sa scrieti acest articol! Ma si-ntristeaza fiindca un astfel de curaj este doar cand cineva nu mai are nimic de pierdut! Cred ca e o dovada de mare barbatie sa puteti infrunta un anume moment din viata, cel mai trist dupa parerea mea, cu zambetul pe buze!
  Sunt bucuros ca am intuit corect realitatea inca din 29 ianuarie 2015 cu un articol de-al meu care se numeste COCA COLA ECologic (http://www.thinkagain.ro/coca-cola-ecologica/)! Cred eu ca este prea tarziu sa furnizati solutii coloniei Romania! Colonia aceasta se va prabusi odata cu cei care cred c-o detin! Istoria este intotdeauna ironica!
  Sanatate si putere si asteptam cu mare interes urmatoarele postari!
  Din LONDRA cu multa consideratiune,
  ThinkAgainRO

 65. Dan says

  Din pacate SRI-ul si directia sa de cercetari penale (DNA) nu mai lucreaza in ultima perioada pentru interesul national pe care il tot clameaza pe la bilanturi.( Nici nu stiu daca au lucrat vreodata). De ce oare sunt atat de laudati si sustinuti in special de peste Ocean, daca nu pentru ca ei reprezinta bratul armat al corporatiilor multinationale care nu au nici un interes sa se dezvolte antreprenoriatul national. In acceptiunea hegemonului american dominat de neoconi capitalul national nu are loc si trebuie redus la tacere, cel mult de nivel IMM. Ma uit la mizeria asta televizata cu asa-zisa lupta anticoruptie si ma intreb daca in afacerea Microsoft sau EADS (despre care se tot vorbeste), de ce sunt arestati doar autohtonii, adica cei care cica au luat spaga dar reprezentantii corporatiilor nu sunt atinsi nici macar cu o floare. Ei de ce nu sunt anchetati pentru ca au dat spaga? Si atunci lucreaza SRI-DNA pentru securitatea nationala a Romaniei? Ma indoiesc.

  • alex says

   care corporatii locale? astea de nu sunt ins tare sa treaca granita nici pana la bulgari? Siveco, de facea 99% din afaceri cu statul? Asesoft, aceeasi palarie?

   acestea nu sunt corporatii, ci paraziti care inabuseau adevaratele (putine) corporatii romanesti: Softwin, Gecad, Softronic etc.

   acestea din urma nu aveau loc de primele si ele sunt cele care s-au extins international.

   lasati-ma cu “corporatiile”. care corporatii? enumerati-le. Titan Mar-ul lui videanu acre punea borduri la fiecare 6 luni?

   ce visati aici?

   • @alex says

    Alex, SIVECO exporta foarte multe produse in lumea araba, in special lectii interactive in Flash pentru Maroc. Cum adica 99% afaceri cu statul ?

    Iar din afacerile cu statul, unele au fost foarte reusite. Vezi edu.ro care functioneaza si acum si a scutit lumea de plimbatul inutil cu dosarul in mana.

    • alex says

     poate exporta la sintesti. fiare vechi. in golf poate exporta petrol.

     aratati-mi si mie ce produse software face siveco in afara de faimoasele “manuale electronice”, aka fisiere .doc

    • alex says

     proiecte de succes cu statul? la ce pret?

     cat a incasat pentru edu.ro si celelalte? cu un portal de internet se lauda ditamai compania? cu aplicatii flash vandute in Maroc?

     oameni buni, asta numiti voi corporatie? si inca una mareata?

     siveco nu a facut decat sa ruleze programe luate de la elevi si vandute catre minister, incasand comisioanele.

     e de rasu’-plansu’!

     treziti-va, oameni buni, uitati-va si voi in dictionar la definitia de la “software”.

     atata doar, incercati sa gasiti macar un dictionar polonez, chiar bulgaresc, daca nu unul german sau britanic.

     si nu va mai uitati in dictionarul somalez…

 66. Coco says

  “Elitele business-ului au furat cu o mana, iar cu cealalta au creat peste 2.000.000 de locuri de munca. ” —- NU au creat nimic. Asa cum functia formeaza individul, asa si locurile de munca sunt generate de nevoile societatii. Ei, mafiotii politici si arondati politicului, au avut un loc in fata fiindca au avut legea drept instrument de prada, au pus mana fraudulos pe activele privatizate.

  Demonstratia o putem face prin reducerea la absurd: intr-o societate cu ZERO nevoi, ce rahat de locuri de munca ar crea elita politica? De taietori de frunze la caini?

  Nu erau ei, erau altii ce ne-ar fi oferit bunurile si serviciile dorite, cu cei 2 mil de angajati.

  Inca astept de la dumneavoastra sa renuntati la a lua partea hotiei, si sa faceti propuneri adevarate, poate asemanatoare cu:

  1. Nu mai votati boilor in alb, fara sa stiti exact ce votati! Nu mai votati oameni fara programe asumate si fara posibilitatea de a-i trage la raspundere pt nerealizarea lor;
  2. Nu mai votati atata timp cat promisiunile neonorate nu sunt sanctionate si catalogate drept “inselatorie” asa cum se intampla in orice alt domeniu, mai putin in politica;
  3. Boilor, nu mai traim pe timpul lui Cuza, ca sa ne trimitem reprezentanti, avem internetul la indemana si ne putem reprezenta si singuri;
  4. Recladiti o societate bazata pe proprietatea privata, NU pe INCALCAREA EI, adica exact ce inseamna democratia — abuzul minoritarilor de catre majoritari;

  Sanatate si minte limpede va doresc!

  • alex says

   pe roman nu il interseaza proprietatea privata, ca de acolo nu poate fura la fel de bine.

   faceti greseala de a vedea natia romana ca dorindu-si cinste.

   deloc.

   isi doreste un loc la masa hotilor.

   ceea ce este alta mancare de peste. de indata ce veti intelege ca tot ce isi doreste romanul este “sa puna si el mana pe pane si pe cutat”, toate va vor deveni cat se poate de clare.

 67. Cosmin says

  Pot intelege intr-o oarecare masura aceasta postare…. dar nu pot incadra la “Elitele businessului” pe cineva care pe bunda lui nu ar fi in stare sa plateasca o chirie de 200 de euro pe luna si in schimb a dat-o pe nevasta-sa presedintelui pentru ca ala sa fure cu mana lui. Si nu domnule Vintu, nu de la dumneavoastra am aflat asta… era evident de dinainte :). Ceea ce s-a intamplat in cazul acestui personaj mi se pare cel mai previzibil lucru ( a intrat la puscarie ca un tap ispasitor… si l-a mai tras si pe fiu-su… asta ca sa fie clar ce “elita” e).

  Ce sa mai… au furat pe FATA (vezi teren de fotbal in panta etc) pe vremea lui Basescu si cand a plecat Basescu au intrat in puscarie… Exista ceva mai previzibil?

  NU AU ARESTAT ELITELE. Au arestat niste marionete/cocalari/manelisti/curve/taranei pusi sa semneze in locul altora. Am o MICA functie de conducere si dintre toti arestatii nu am identificat macar o persoana capabila sa organizeze o petrecere de taiere de motz asa cum trebuie iar ei au condus ministere…

  Ar mai fi multe de spus dar…

 68. Antognioni says

  Normal.In Romania se formase o “clasa”care avea bani;deci putere.Asta nu a convenit….de aici tot circul cu arestari…tot felul de asa zise chestii senzationale.Se distruge capitalul autohton si se va inlocui cu un capital strain.
  Adevaratii conducatori nu stau niciodata in fata!

 69. Turmentatu' says

  Ai dreptate. Ar trebui sa va ia pe toti la inchisoare fara ca asta sa ne multumeasca pe noi sau sa ne intereseze. Acest lucru ar trebui privit ca ceva firesc care e normal sa se intample. Voi nu sunteti niste elite ale bussines-ului ci niste japite care merita mult mai mult decat primesc. Nu neg ca tu ai fost destept si pornind de la 1000 de euro ai facut un miliard. Problema e cum ai ajuns la a avea 1000 de euro. Tu poate ai facut corect afaceri si ti-ai construit un imperiu dar el este bazat pe niste bani pe care i-ai furat ca ultima scursura a societatii. Cand fundatia e subreda constructia se darama mai devreme sau mai tarziu. Din pacate pentru noi cam tarziu. Tu ai merita sa infunzi puscaria dar in acest timp sa ai un televizor micut alb negru pe care sa vezi cum se prabuseste tot ce ai facut, cum se intorc banii furati de unde au venit. Si vezi tu soave , frumos ar fi ca tu , desi ai furat numai fundatia , sa dai inapoi toata constructia . O zi cat mai buna si sanatate ca ar fi pacat sa scapi cu cateva luni. ( sper ca nu am fost prea subtil si se inteleg metaforele din text :) )

 70. Vlad Marcu says

  Zecile de romani creativi care produc in multinationale, care s-au dezvoltat ca manageri in multinationale… antreprenorii care vand in Statele Unite… nu se vor putea descurca fara “seful roman” – corupt, lenes, hot, mincinos, marlan, mediocru – dar cu gura mare.

  In realitate romanii de care vorbesc se descurca deja. Performeaza in sistemul occidental, fiecare la nivelul lui si din ei se va ridica viitoarea elita.

  Asa zisele “elite romanesti” sunt niste mediocritati pentru ca daca ar fi fost mai desptepti, sistemul pe care l-ar fi construit ei ar fi fost superior sistemului “stapanilor americani” si nu ar fi pierdut razboiul (rece).

  Dar nu au fost mai destepti si tarile socialiste au pierdut razboiul rece. Urmarea? Aceeasi ca acum 2000 de ani. Cand un imperiu cucereste o tara, scurteaza de cap jumatate dintre elite iar cu cealalta jumatate conduce.

  Ce vrea dl SOV e sa le plangem de mila celor scurtati de cap, care:
  1. N-au fost suficient de destepti incat sa nu piarda razboiul.
  2. Daca au pierdut razboiul, n-au fost suficient de destepti incat sa reuseasca sa fie in categoria 2, a celor care si-au negociat supravietuirea.

  Dupa parerea mea… e o curatenie binevenita… nu a unor elite, ci a unor mediocri ajuns in varf doar din cauza unui sistem prost facut. Si trebuie scurtati de cap pentru ca nu se retrag de bunavoie, conform proverbului romanesc “prostul daca nu-i fudul, nu e prost destul”.

 71. mihai says

  Domnule, cred ca au dreptate cei care pun la indoiala starea dumitale psihica! Fara a avea intentia de a va jigni, va marturisesc ca citindu-va intamplator “creatiile” – mai nou circula sub forma de articole pe net (!!!) – nu ma pot abtine de a nu vedea o asemanare izbitoare intre dumneata si fostul sef al Camerei de Comert, Vlasov ! Dumneata iti permiti ca dupa toate smecheriile si hotiile pe care le-ai facut cu atata cinism si dispret pt semenii nostri – mai slabi de tatana, e adevarat – sa vii acum cu sfaturi si sa te erijezi intr-un “guru” sfatos, trecut prin relele acestei lumi…Pentru mine si cred ca pentru orice om onest este scandalos! Profiti cu nerusinare de faptul ca de 25 de ani nu s-a inaltat un roman tare-n oase ca sa dea peste bot la lichelele care au ocupat spatiul public si si-au batut joc de tara asta! In viziunea dumitale, care esti “blindat” cu bani furati si/sau facuti prin escrocarea semenilor dumitale, un ambasador este doar un “amarat”…
  Inteleg ca cei pe care i-ai avut angajati si care erau preocupati de binele acestei tari (inainte de 89 si dupa) nu pot fi decat niste “amarati” ?!
  Am inteles ca esti bolnav…de ce nu stai mai bine sa judeci daca ce ai facut in viata este onorabil sau nu? Daca pe copiii dumitale i-ai invatat corect si le-ai insuflat principii sanatoase? Poti oare? Mai gandeste-te daca e igienic pentru tara asta si pentru oamenii cu greutati ca dumneata sa mai apari, fie si doar pe un blog…
  Mi-e sincer mila de dumneata si de copiii dumitale!

 72. George says

  Da, o perspectiva… argumentata doar prin prsma comunismului. Dar comunismul nu mai exista ca forma politica in Ro.

 73. buba says

  Din nefericire a fost nevoie de o persoana ca dvs, – extrem de inteligenta, dar intr-o stare de sanatate intr-atat de precara incat sa nu mai aiba nimic de pierdut- ca sa faca radiografia cruda a societatii noastre, sa le tranteasca astora adevarul gol in fatza si sa le dea idei de redresare . Din pacate nimeni nu le poate da dragoaste de tara si un minim responsabilitate…..

 74. marlena says

  Cind l-ati vazut ultima oara pe Dan Stratan? Dumneavoastra erati arogant din cauza complexelor,dar Dan e arogant din cauza prostiei din capul lui,,,Am avut ocazia sa-l cunosc in Arezzo

 75. Popescu Adrian says

  1. Referitor Coldea ; – asa e in tenis …daca nu el atunci ..altul..;) vezi Timofte(prietenul dvs) care juca cu antrenor rusesc 2.Referitor la “cohorte agenti FBI ; va veni vremea sa aflati ci de cohortele de agenti FSB care actionau in mediul politico-economic al Romaniei stat NATO- nu credeti ca era necesara o curatire 3.Tot sub aspectul curateniei se elimina retelele economico-politice create pe structuri securisto-kgb-iste (specialitatea dumneavoastra domnule Vintu) 4.Clasa politica se schimba educand o noua generatie .Cei care au venit acum sunt educati pe bani de la Soros &Co .- deci marfa credibila pentru alianta.(nu din clasa imaculata) 5.Ce afaceristi de “marca au arestat? -Voiculescu ? Becali? Diaconescu ? Copos? Borcea ? Vintu ?… Astia nu-s oameni de afaceri..Nici macar dvs …Va lipseste o componenta esentiala in afaceri …CREDIBILITATEA Citind ultima fraza am ramas cu un gust amar. Logica dvs este de-a dreptul copilareasca . Sa pretinzi ca pe un titlu de glorie ca din de ai furat ai dat si la saraci … pentru ca nu ati “creat” ci ati facut o perdea de fum..

 76. maria stanescu says

  Nu va citesc de mult postarile pe blog, desi va admir de mult. Epocale. Ma inclin. Sanatate va doresc.

 77. Cristian says

  Plusvaloarea creata de cei pe care nu trebuie sa-i intrebam cum au facut primele 100 milioane ar putea fi benefica pentru Romania , e drept , in conditiile in care cei care le urmeaza (sau ei chiar ) se “cizeleaza” in timp. Cat ramanem pe sistemul pasalîcului turcesc….nu stiu ce sa zic . In orice caz “sistemul corupt ” nu trebuie inlocuit cu statul DNA cum se intampla acum. Justitia sociala, justitia ca sistem functional si justitia divina sunt trei lucruri total diferite si plebea, omul de rand, trebuie sa dea locul ei fiecareia . Ceea ce se intampla acum e un abuz invelit in poleiala de circ (fara paine !)

 78. ro101 says

  Domnule Vantu, ati putea sa ne deschideti si noua ochii prezentandu-ne o lista cu elitele (politice si de business) din Romania care sunt “asasinate azi in aplauze”? Sa stim si noi cui trebuie sa multumim, eventual sa le ridicam o statuie.
  Oare cele 2 milioane de locuri de munca nu puteau fi create fara coruptia si cancerul acestor elite? Oare economia romaneasca nu era mult mai sanatoasa azi daca se lipsea de aceste elite?
  Si o ultima intrebare:
  S-a scris in presa de “lista posibililor agenţi de influenţă ai Rusiei în România”. Nu imi amintesc sa va fi vazut numele acolo. Ati fost cumva si dumneavoastra racolat in acest “club de elită”?

 79. Tudor says

  A face o paralela intre procuratura sustinuta de Occcident si comisarii sovietici este cel putin lipsita de buna-intentie si cel mult o tentativa (nu lipsita de istetime) de manipulare.

  Vorbim, in definitiv de acelasi asa-zis argument folosit de “lunaticii” extremisti care tocmai si-au facut loc in cel mai recent lot de europarlamentari. Sa-nteleg ca va regasiti in discursul unor Marine Le Pen sau Nigel Farrage? Nu cred ca e semn bun.

  In alta ordine de idei, ati fi putut avea o argumentare solida daca nu aparea crapatura nationalist-sovina. Din nou “nu ne vindem tara”? Parca am mai auzit discursul si nu a avut efecte laudabile. Problema cu strainii care “sug” sangele poporului este la fel de nula precum cea care clameaza superioritatea romanismului izvorata dintr-o acumulare istorica de frustrari.

  O alta problema, domnule Vantu, este ca – oricum ati percepe lucrurile – ratiunea nu cred ca va permite sa comparati viabil modul de actiune al comisarilor sovietici cu cel al establishmentului euro-atlantic. Cu toate erorile sale, Vestul nu are cicatrici morale precum nemiloasa Uniune Sovietica. Gulagul s-a intamplat intr-un anumit loc, epurarile politice au fost comandate de un anumit individ izolat in turnurile “insangerate” ale Kremlinului.

  Si. oricum am pune problema, extinderea modelului occidental de societate in Estul Europei s-a intamplat prin mecanisme de soft-power si nu cu tancuri si trupe la sol.

  Cred ca e de bun-simt sa ne intrebam, fie ca ne place sau nu, de ce si-au intors zecile de milioane de est-europeni fata catre Vest, dupa decadele de mizerie sovietica, si de ucrainenii sunt dispusi sa moara pentru a rupe legaturile “fratesti” cu Moscova.

 80. florin_saleam says

  http://adevarul.ro/locale/vaslui/cel-mai-frumos-sat-judetul-vaslui-coltul-rai-padureni-comuna-occidentala-inima-saraciei-1_54eedd82448e03c0fd00dd52/index.html
  acum imaginati-va cum ar fi aratat Romania daca cleptocratia formata din fosti kgb-isti si securisti ca matale si politicienii aserviti n-ar fi furat cum ati facut-o si o lasati mai moale cu coruptie cum ziceti in articol, din pacate acum e prea tarziu (pentru voi) “partenerii euroatlantici” nu vor personaje de genul dvs la “butoane” care sa le vanda rachetele scumpe la fier vechi cum au facut rusii cu toata industria metalurgica romaneasca

 81. Bogdan says

  De cele mai multe ori este greu sa intelegem exemplele dvs. De ce? Ptr. ca veniti cu lucruri, intamplari, de care noi chiar nu avem habar. E clar, aceste lucruri se intampla, sunt de acord stiti anumite fapte, dar mi se pare ca sub o alta forma ( la un nivel mai mare) sunteti la fel ca noi, majoritatea, referindu-ma la vocea generala, care striga politicianului si bisnisman-ului, hotule intra la inchisoare. Nici noi, nici dvs. nu ajungem la ei si strigam crezand ca e o rezolvare.
  Personal cred ca un inceput este prezentul, legea amnistiei nu poate fi aplicata unor asemenea fapte si nu ar reprezenta un inceput.
  Neputinta oamenilor este data de politica si businessul ce s a facut in 25 de ani (general vorbind).

 82. DENMAR says

  Toti cei care ii apara pe arestatii de care se vorbeste sigur au ceva in comun ce acestia. Fie sunt rude, prieteni, fie sunt imbogatiti in aceeasi masura si au frica in sistem. Trebuie dat un exemplu ca in momentul in care manevreaza banii, contractele, puterea sa fie mai limitati in a sustrage, atribui numai voit respectiv abuza in favoarea lui x si y si in detrimentul unor oameni, firme cinstite.

  De ce milionari in euro, dolari sau ce vor ei doresc cu ardoare sa fie primari, parlamentari, secretari de stat cu salarii si bonusuri de maxim 7-8000 lei? Data viitoare cand votati ganditi-va si la asta oilor!

 83. Popescu Adrian says

  1. Referitor Coldea ; – asa e in tenis …daca nu el atunci ..altul..;) vezi Timofte(prietenul dvs) care juca cu antrenor rusesc
  2.Referitor la “cohorte agenti FBI ; va veni vremea sa aflati ci de cohortele de agenti FSB care actionau in mediul politico-economic al Romaniei stat NATO- nu credeti ca era necesara o curatire
  3.Tot sub aspectul curateniei se elimina retelele economico-politice create pe structuri securisto-kgb-iste (specialitatea dumneavoastra domnule Vintu)
  4.Clasa politica se schimba educand o noua generatie .Cei care au venit acum sunt educati pe bani de la Soros &Co .- deci marfa credibila pentru alianta.(nu din clasa imaculata)
  5.Ce afaceristi de “marca au arestat?
  -Voiculescu ? Becali? Diaconescu ? Copos? Borcea ? Vintu ?… Astia nu-s oameni de afaceri..Nici macar dvs …Va lipseste o componenta esentiala in afaceri …CREDIBILITATEA

  Citind ultima fraza am ramas cu un gust amar. Logica dvs este de-a dreptul copilareasca . Sa pretinzi ca pe un titlu de glorie ca din de ai furat ai dat si la saraci … pentru ca nu ati “creat” ci ati facut o perdea de fum..

 84. Cristian says

  Domnule Vântu,

  Pentru că am văzut că cineva cu numele Doru Dendiu vă îmbia să cumpăraţi Banca Moldovei, aflată sub control rusesc, şi insinua şi alte lucruri “estice”, v-aş ruga să comentaţi, dacă aţi văzut, emisiunea de aseară de la Antena 3 (emisiunea lui Mihai Gâdea), în care se vorbea foarte apăsat despre distrugerea industriei metalurgice autohtone de către oligarhia rusă.

 85. Florin says

  Domnule Vantu, ni se tot baga pe sub nas asta cu “parteneriatul strategic cu SUA”, dar nimeni nu realizeaza ca in acest parteneriat noi nu avem nici un benefiuciu. Nici macar dreptul de a calatori liberi in America, se stie in ce conditii dificile se poate obtine o viza pentru un cetatean obisnuit. In tot acest timp, tari care nu au nici un “parteneriat strategic” cu SUA pot calatori linistiti.
  De la deschiderea blogului ati semnalat foarte multe probleme de functionalitate a statului si a institutilor, mai ales a celor de forta. Ati propus si unele solutii, dar concret, cum se pot pune acestea in aplicare? Omul de rand, ce parghii are? Eu, personal, ce pot sa fac?

 86. Odin says

  Fiind cam de o varsta cu autorul, si pribegind de vreo 30 si ceva de ani, prin D, GB, US etc. pot sa al asigur pe autor ca problema pe care o ridica e reala,
  Dau un mic exemplu, la Duesseldorf e un pod peste Rhein, mare ,frumos. Imi spunea un politician local ca de 50 ani pana la jumatatea din stanga il repara firmele SPD, cealalta jumatate CDU…. de 50 ani si nimeni nu e corupt.
  Cat a furat fostul presedinte al consiliului de ministri din Bavaria, Strauss, numai bunul Dumnezeu stie, dar a ridicat Bavaria din ultimul land in RFG pe unul din primele trei locuri. Sa nu mai vorbim de Kohl, care se plimba cu 3 Mio cash, sau Schroeder… si nu i-am vazut pe nici unul in catusele statului de drept; si Germania e un stat adevarat.
  De USA nici nu vorbesc dar presupun ca e totul la cub.
  Diferenta e in IQul politicienilor, D fiind si ea un stat ocupat.
  Trebuie sa ai grad ridicat de tampenie, nici macar nu ai banuiesc de ticalosie, sa faci legi care sa dea posibilitatea unor semianalfabeti santajabili sa bage toata clasa politica si toata elita economica la zdup. Ei nu au facut altceva decat ce se face peste tot in lume. Unii au sarit peste cal, pentru ca legile au fost permisibile si neclare.
  Dca modelul e intr-adevar de la americani-nu am de unde sa stiu- dezvoltarea e abia la inceput. La ei au unsistem de puscarii private, 2500000 de detinuti, cu o rata de detentie de trei ori cat Europa. Judecatorii cumpara actiuni in sistemul de detentie privat… Iti dai seama la ce viseaza Monica…
  Dar mai e un factor: .. Si ala e decisiv….

 87. says

  Coruptia este un factor fara de care un stat nu ar putea exista . In limite rezonabile , ea exista peste tot . Putem spune ca aceasta este “bucuria ” afaceristului , care simte ca prin inteligenta sa a castigat ceva , cat de putin . V-am lasat mesaj pe Facebook si pe mail . As fi foarte recunoscator daca mi-ati da un raspuns ! Va salut !

 88. marius ghinea says

  bravo tata, daca te vad pe ingusta’ iti dau …ce dracu sa iti dau eu tie, ca ai cam de toate…iti dau un salut calduros :)))

 89. cpc says

  Mulți știu mult mai putini cunosc degringolada mediatica care aplauda autoflagelarea populista.
  Poate unii își mai amintesc celebra zicala cu televizorul ați mințit poporul. ..paradoxal marea clasa muncitoare în șomaj încă aplauda .
  Romanasi vor realiza ce se întâmplă evident mult mai târziu. .cu efecte ireversibile atunci când plaja de ccreier va fi făcută pane de milițieni și întreg sistemul pseudo juridic conduși haotic de către cel mai comunist stat democratic (utopic de altfel) sua.
  În momentul în care vom fi carne pentru niște tunuri poate se va finaliza și mentalitatea idioata care a pus stăpânire pe …..
  Oamenii care nu au făcut nimic pentru ca pot încă îi condamna pe cei ce au făcut și fac pentru ca la rândul lor pot.
  Potenta este slăbită nu neapărat de influente (deși au un rol important)cât de conglomeratul de nimeni care a cuprins marea masa intra comunitara sau euroatlantica cu preponderenta în tarile cheie.
  Clasa politica e greu sa o dai la remaniat când noi încă îi așteptăm pe americani și plângem după ruși.

 90. octavian says

  Schimbarile despre care vorbiti, sunt necesare, dar necesita timp. La momentul actual, elitele despre care vorbiti ( politice si de business ) au sarit calul, au depasit masa critica, adica limita de suportabilitate, luate la pachet. Asa cum spuneati, putina coruptie, poate fi benefica, dar trebuie definit ce inseamna putin. Cand se fura cel putin 20% din PIB, lucrurile se duc dracu si ajungem ca-n Columbia sau Argentina. Doar un exemplu: Hrebenciuc, nu fura si el acolo o tarla, un hectar, doua, ci 40 000 de ha.Iar lucrul si mai grav, din stenograme si peste care s-a trecut fara sa fie analizat de nimeni, Chiuariu spunea: “dupa care, vom trece la celelalte judete”… !!!!!!! Despre ce vorbim??? In alta ordine de idei, prin epurarea actuala, (pana acum) nu se decapiteaza afaceri semnificative, nu se pierd locuri de munca, ci doar se schimba persoane la varful afacerilor, iar ele, afacerile, daca sunt construite pe baze economice reale, vor functiona in continuare.
  E cam talmes balmes, asa cum sunt si combinatiile politico-economice, fara criterii clare, banii neavand culoare politica. E normal sa apara tot felul de “surprize” la DNA, pe principiul, “unde dai, si unde crapa”….

 91. says

  Bun…schimbam mecanismele statului si ajungem la o republica prezidentiala. Acum vin cu 2 intrebari:
  1. Cum facem sa scapam de influentele straine, pt ca un singur om e mai usor de corupt decat un intreg altfel sistem? Si cand spun corupt, ma refer la chestiuni de genul oamenilor care isi vand pielea strainilor.
  2. Cum facem sa nu ajungem intr o situatie de tip hitlerist, la modul ca, dupa cum bine se stie, lui hitler parlamentul german i a oferit, pana la izbucnirea razboiului,, puteri depline si observam unde s a ajuns.

  Referitor la ce ati spus, corecta este urmatoarea fraza: da, au furat, dar au creat si locuri de munca. Dar, problema este alta, pt ca nu putem fi o natie de cativa antreprenori si restul sclavi pe plantatie…deci, ce facem cu aia mici, care nu fura, au creat locuri de munca, unu acolo, trei acolo si care se zbat in putreziciunea lor sa si creeze un viitor mai bun, intr un mod mult mai corect decat rechinii cei mari?

 92. Leone says

  Nu sunt prea convins ca e productiv sa-ti dau o replica. Ma limitez sa-ti spun, domnule Vantu, ca cele 2 mil de locuri de munca au fost ,,create” de ,,elitele” business-ului de la noi in afara tarii. Bejania romanilor, de dupa ’89, e comparabila doar cu migratia popoarelor la inceput de ev mediu.

 93. Kronakay says

  Un lucru e clar: Cine isi inchipuie ca, o institutie care era chemata sa “faca dreptate”, si nu a facut-o timp de 10 ani, dar brusc incepe sa faca arestari pe banda rulanta, se inseala amarnic ca o va face “properlly”, in sensul in care ne asteptam! Subiectul trebuie vazut mai in ansamblu, miscarile se impart in doua directii: 1) readucerea banilor la buget, asta insemnand de fapt ca s-a ajuns la fundul sacului in acesta! 2) in contextul viitorului razboi cu Rusia (tre sa fim destul de cretini sa nu vedem asta), atat americanii cat si alti indivizi din zona autohtona, cauta sa puna mana pe tot, atat politic cat mai ales economic (si nu din intentia de a construiceva viabil). Romania nu mai exista! Nici nu a fost vreodata o tara, poate si subliniez POATE, in perioada comunista cand a parut ceva coerent. Dar din cauza furtului si badaraniei tipice plaiurilor acestea si a obiceiurilor de scalvi dobandite in restul istoriei, acea perioada a fost umbrita de furt si taierea cracii de sub picioare! O caracteristica razbate de milenii: Cine poate oase roade cine nu i-l ia dracu! Iar cei ce pot roade oase, le rod , la figurat si uneori la propriu, pe ale celorlalti! Si nu este nici un motiv ptr a ii putea convinge pe acestia sa traga ptr a cladi ceva coerent ptr cealalta categorie. Ptr ca cealalta categorie se vinde pe mici bere si promisiuni.Totul avand loc intr-o promiscuitate sinistra! Sa ne lamentam cu texte de tipul: “ce ar fi de facut si cum?” e inutil. Ptr ca nu exista o ierarhie a valorilor celor care sao faca. Cred ca raul cel mai mare al acestei perioade se invarte in jurul ideii ca fiecare are dreptul de a avea o parere. Unii aruca cu pareri caracteristice lor gen (uita-te ce fata ai)! Altii vor face pe filozofii, altii vor spune ce vor sa auda masele! In final vor fi doar hotii care au furat de la cei mici,(dar intotdeauna va exista un hot mai mare ptr acestia), si pierzatorii eterni care pierd pana mor! (deseori murind inainte de termenul oficial valabil)! Astfel se termina o lume! Si cum exista o zicala care suna cam asa: “-Cand se termina lumea? – Atunci cand mori! “Nu pot spune decat ca viitor de aur (…..) are!”

 94. Ionut Chis says

  Mare adevar in cuvintele de mai sus.Putini vor intelege,mult mai putini isi vor aminti de aceste vorbe,dar si mai putini isi dau seama ca in loc de galeti electorale,la ora asta avem politicieni serviti pe post ”mita” electorala.se stie clar ca hranirea slabiciunii omului,il face propietatea ta,asa cum in firma ta prin taxe,statul roman este actionar majoritar

 95. Dolce says

  Am tot citit comenturile si tot odata elucubratile unora sau altora ,dar ce nu intelege nimeni este faptul ca tara a pierdut pierde si se va pierde pe tot parcursul sau ,oameni care traiesc in ia sunt consemnati, frustrati, amarati, inselati ,mintiti ,haituiti si traiesc de pe o zi pe alta .V-ati gandit asa in ultimul timp oare cum reusesc sa traiasca si sa se descurce majoritatea dintre voi ,care au copii acasa ,care probabil impreuna cu sotiile lor daca muncesc acele sotii reusesc sa stranga aproximativ 2000 – 2500 ron pe luna, si din toti acei roni trebuie sa plateasca: facturi, scoli, gradinite,intretinere,alti chirii,mancare,bani ca sa te duci la servici bani ca sa te intorci de la servici in fiecare zi ,tigari ca vicile nu pot fi schimbate asa usor de pe o zi pe alta sau in functie de venit, viciu este viciu ,haine 000000 ne-am bucura daca ar fi craciunul sau pastele in fiecare luna, ca atunci am reusi sa ne imbracam mai des .V-ati pus vreodata problema de ce tot timpul in preajma alegerilor prezidentiale sau locale ,mereu se fac schimbari se amenajeaza spatii verzi ,se schimba garduri in jurul blocurilor parcurile cartierelor sunt reamenajate si toate acele schimbari care va fac sa inclinati votul spre unul sau spre altul dar doar atunci se misca cate ceva .Chiar ma gandeam pai in aceste conditi ar trebui modificate legile incat sa fie alegeri la 6 luni maxim un an de zile ca sa se tot amenajeze sa se tot asfalteze si cartierele si orasele noastre sa aibe o alta fata decat cea de ruine cum sunt multe dintre cartierele din Bucuresti atat cat si alte orase din tara .Atunci tot timpul se gasesc resurse finaciare atunci toti primari au bani de schimbat opinile locuitorilor dar dupa ??? eu nu am mai vazut nici parcuri amenajate si garduri vopsite si nici spati verzi amenajate pentru ca ne place sa fim mintiti ne atribuim rolul de “Misionari sexuali” astia suntem lasi, inspaimantati pentru ca le-am permis sa ne conduca asa inca de dupa revolutie, evolutia romanului a fost mereu fragmentata si facuta in asa fel incat sa gandeasca mic si sa ramana mic asa ca nu va mai faceti probleme Romaia este pe punctul de Game Over probabil inca o revolutie inca o varsare de sange sau sute de mii de martiri va mai putea schimba ceva .

 96. Arcadia says

  Domnul Vantu,va multumim pentru incredibilul Dv.demers.Incercam si noi,in patratelul nostru, sa-i trezim pe cei ce cred ca nu mai avem scapare.Va multumim.

 97. Cristian says

  Doresc sa va redau o intamplare, reala , actuala din Romania anului 2015
  Este vorba despre o afacere de familie, construita cu multa munca si sacrificiu timp de 20 ani. Incepand de un an, datorita faptului ca unii din furnizori nu si-au achitat obligatiile catre buget, ANAF-ul refuza sistematic sa ramburseze TVA-ul platit pe motiv ca exista ” anumite suspiciuni “. A urmat un an de hartuire sistemtica, timp in care o firma solvabila, cu zeci de angajati, impozite si taxe platite la timp,a fost adusa in pragul falimentului, datorita abuzurilor inspectorilor ANAF, care au cautat cu orice pret sa amane rambursarile de TVA, fara motive reale.Iata ce spun specialistii despre practica:
  „Merg la firmele care deja plătesc să le caute nereguli”, spune Lucian Davidescu, expert la Societatea Academică din România
  „Se duc la capătul lanţului: se duc la contribuabilii corecţi şi-i îngenunchează: emit decizii de impunere, le blochează conturile”, spune și Gabriel Biriş, specialist în fiscalitate.

  Totul a culminat insa la inceputul acestui an, cand intr-o dimineata, aceasta familie s-a trezit cu o multime de politisti si jandarmi mascati in casa. In urma perchezitiei nu au gasit nimic incriminator. Administratorul firmei a fost dus cu mandat la Bucuresti pentru a fi audiat. Dupa multe ore de asteptari, i s-a cerut sa dea o declaratie, a dat declaratia, iar imediat dupa ce a semnat-o, procurorul, fara sa o mai citeasca, a emis mandat de retinere pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventiva pentru evaziune fiscala. “Probele” care au fost depuse la dosar constau in: Certificatul de inregistrare al firmei si cateva rapoarte de la ministerul finantelor. Concluzia procurorilor de la parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti: Achizitiile au fost nereale, desi in urma controalelor incrucisate dispuse de ANAF in tarile in care s-au exportat marfurile, a reiesit ca toate exporturile s-au realizat.

  La Tribunal se respinge propunerea procurorilor de arest peventiv, si administratorul este pus de indata in libertate pe motiv ca NU EXISTA PROBE care sa justifice o masura preventiva ( atentie: nu se ia nici macar masura cea mai blanda a controlului judiciar, din lipsa de probe). Peste doua saptamani, in urma recursului procurorilor, o judecatoare de la Curtea de Apel, in urma unei audieri sumare, cu intrebari care demonstreaza lipsa unor cunostinte minime despre logica operatiunilor economice si financiare, admite recursul procurorilor si dispune masura ce mai dura, a arestului preventiv (in contextul in care la intrebarea : “Sunt probe noi ?”, procurorul spune : “Nu sunt” ). Deci pe aceleasi “probe” (sau mai bine zis fara probe), un judecator te pune in libertate, ca ulterior alt judecator sa te priveze de libertate.
  In Romania am ajuns in situatia in care justitia a ajuns sa foloseasca arestul preventiv fara probe, ca metoda de tortura impotriva celor care au intrat in acest malaxor, cu scopul de a-i aduce in situatia de a declara orice numai ca sa scape de conditiile oribile din arest, unde sunt tinuti impreuna cu criminali, drogati, homosexuali, persoane infectate cu HIV , hepatita si alte maladii contagioase.
  Problema este ca magistratii care comit aceste abuzuri nu au fost trasi in mod real nicioadata la raspundere si nu au platit niciodata nimic pentru aceste erori grosolane facute cu buna stiinta. Oamenii se tem sa faca sesizari la CSM sau la IJ de frica ca vor fi umiliti si mai mult – avocatii ii sfatuiesc sa nu faca sesizari pentru ca din practica se cunoaste ca sunt extrem de rare cazurile in care s-a atras raspunderea impotriva magistratilor si risca sa aiba parte de un tratament mai ostil din partea instantei. Ma intreb ce ii poate determina pe acesti magistrati sa recurga la asemenea decizii josnice ?
  Se vorbeste prea mult despre realizarile justitiei , dar se vorbeste prea putin despre abuzurile justitiei!

  • Florin says

   De acord cu tine. abuzurile au luat o amploare foarte mare in ultima vreme si nimeni nu face nimic.

  • Titulescu says

   Cineva a vrut afacerea respectiva eliminata. In concurenta sau in politic veti gasi cine este in spatele desfiintarii firmei. Si cind il gasiti va sfatuiesc sa-i luati gitul omeneste si cu multa mila ca la porcul de craciun. Dumnezeu sa va ajute !