Capitolul 59 – Îmi veți plăti 4 miliarde de euro

puscarie

De când am început aventura mea în mediul online, despre problemele pe care le-am străbătut și pe care le străbat încă am vorbit doar de două ori: o dată când am fost condamnat în dosarul FNI și securiștii (ăștia ai „luminatului” Helvig, nu ai lui Maior) și-au permis să mă insulte prin intermediul uneia dintre oficinele lor media – DIGI24, și a doua oară când am semnalat faptul că dosarul de la DNA în care se atesta furtul de către Cosmin Gușă și Marcel Păcuraru a companiei PSV și a trustului de presă Realitatea, cu ajutorul unor funcționari de la Registrul Comerțului și a unor judecători (ori corupți, ori din câmpul tactic ai SRI), zace de ani buni prin sertarele acelei instituții, pentru a le da timp celor doi derbedei să sustragă toate bunurile din cele două companii și pentru a ajunge la timpul în care faptele lor se prescriu. Acele lucruri precum și ceea ce urmează a vă spune nu au fost și nu sunt scrise pentru a mă plânge, ci pentru a pune reflectorul pe modul în care funcționează „statul de drept” pentru a cărui conservare unii dintre voi ies în stradă și zbiară lozincii întru menținerea lui. Eu am făcut doi ani de pușcărie pentru o așa zisă favorizare a infractorului, dar pentru favorizarea evidentă a lui Gușă și a lui Păcuraru va răspunde cineva? Nu doar că DNA stopează acest dosar, nu doar că nu se verifică modul ilegal în care au compensat 25 de milioane de euro, pe care Realitatea TV mi-i datorează, bani care, mergând pe logica porcăriilor care mi-au fost făcute până acum, ar fi trebui să fie executați de ANAF. Inclusiv niște judecători din civil s-au prefăcut a nu vedea furtul acestor bani. Dacă eu sunt infractor pentru că am cumpărat două bilete de avion părinților lui Nicolae Popa și pentru asta am executat doi ani de închisoare, cei care-i favorizează pe derbedeii mai sus menționați, pentru a acoperi furtul a două mari companii și a 25 milioane euro, din banii care, conform sechestrelor, aparțin statului, ei cum pot fi calificați? Știu că pe mulți îi bucură că asta mi se întâmplă mie, dar vreau să vă atrag atenția că asta se chemă justiție selectivă și este de netolerat în statul de drept pe care îl trâmbițați fără să aveți habar ce-i ăla. Știu că cei mai mulți dintre cei care ies în stradă sunt oameni de bună credință, nu ies contra cost, ies fiindcă au creierii varză, sunt frustrați din cauza vieții de rahat pe care o au și prostiți de către unii „lideri spirituali” excesiv de ticăloși și ipocriți, și aici mă refer cu precădere la cel mai antipatic intelectual care populează și poluează prima scenă, și care va îndobitocește sistematic și aproape programatic – Gabriel Liiceanu. Lăsând deoparte alte exemple, vi-l voi da doar pe ultimul, cel în care domnul Liiceanu enunța clișeele propagate de o serie de imbecili cu mare priză la public.

– Ce atât drepturile deținuților dom’le? Da’ dreptul la sănătate, da’ dreptul la educație unde sunt? – l-am citat aproximativ ca formă, dar exact în conținut.

Asta, generație, se chemă umanism selectiv și este un lucru și mai hidos decât justiția selectivă.

Când un grup de oameni este ținut în mod deliberat în frig sau căldură excesivă, în mizerie, fără mâncare, asta provocând-i decesul sau grave deteriorări fizice, este definit prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului din 1948, la art.2 lit.c, drept genocid. Așa au murit o grămadă de oameni în pușcărie, cel mai răsunător caz fiind a lui Dan Adamescu. În aceleași condiții ne chinuim să supraviețuim alte câteva zeci de mii de oameni. O altă perlă scoasă de antipatic – cred că asta din prostie, nu din ticăloșie – a fost aceea că se eliberează din pușcărie, cu ocazia celebrului recurs compensatoriu, criminali, tâlhari, violatori. Hai să-ți explic generație, de ce spun că aici antipaticul este doar prost:

Pentru a avea control cât de cât asupra câtorva zeci de mii de deținuți, dintre care unii cu un comportament de fiare autentice, legiuitorul a emis și posibilitatea liberării înainte de termen, condiționată de un comportament uman în timpul detenției. Asta face ca în fiecare zi să iasă pe porțile pușcăriilor din toată țara, zeci de criminali, violatori, tâlhari care și-au executat fracția din pedepse impusă prin lege. Dacă acest drept nu le este respectat, atunci viața personalului din penitenciare este grav amenințată, sau poate produce revolte ca cel de anul trecut, dar cu consecințe mult mai grave. Chiar dacă s-ar elimina, la sugestia unor idioți, dreptul de liberare condiționată, după executarea pedepsei, ei tot vor ieși pe porțiile pușcăriei. După logica antipaticului, ei ar trebui împușcați în cel mai uman mod cu putință. În concluzie generație, evită să-l mai asculți pe Gabriel Liiceanu. În ciuda bibliotecilor pe care le-a parcurs, nu e nici deștept și nici umanist. Singurul lucru care-l poate apropia de acest concept este titlul editurii pe care o patronează.

Revenind la persoana mea, acum ceva timp îmi exprimam nedumerirea cu privire la faptul că sunt ținut în mod ilegal în pușcărie, cu toate că au reușit să-mi fure banii, firme, ani de viață. Între timp m-am dumirit. N-au reușit să-mi fure chiar tot. Una dintre bandele de crimă organizată despre care v-am scris în materialul anterior a mai pus ochii pe câteva bunuri. Așa se explică de ce nu mi-a ieșit încă motivarea, motivare absolut necesară în solicitarea de a mi se rejudeca dosarul FNI. Așa se explică și graba cu care, în lipsa aceleași motivări, ANAF-ul se grăbește să-mi execute bunurile. Anunț statul român că pentru toate aceste nedreptăți, pentru condamnările fără temei, pentru condițiile cumplite de detenție, pentru toate abuzurile, pentru sprijinirea infractorilor Gușă și Păcuraru în jaful la care am fost și sunt supus, am decis să cer majorarea daunelor pe care le solicit în instanțele internaționale de la 2 la 4 miliarde euro.

Sfaturi pentru tine, generație

a. Politica internă

Generație, într-un stat democratic, puterea se obține prin vot popular și se menține prin forța instituțiilor. Atunci când instituțiile sunt slabe, puterea nu poate fi exercitată. Exemplul este dat chiar de situația de astăzi. PSD-ul a obținut puterea prin vot dar nu și-o poate exercita din pricina unor instituții extrem de slabe (temătoare, șovăielnice), în cazul nostru MAI. Așa se explică faptul că un grup minuscul de presiune stradală paralizează practic exercitarea puterii legitime a unor formațiuni desemnate prin vot de către majoritatea populației. Dacă atunci când va veni vremea să conduci țara, te vei izbi de o situație asemănătoare, soluția este următoarea: formează un grup mai numeros decât cel care te ține în presiune și să i-l contra opui. În acel moment confruntarea va fi inevitabilă iar tu poți apela liniștită la forțele de ordine, Poliție, Jandarmerie, care vor fi astfel obligate să intervină. Apoi, printr-o comunicare inteligentă, grupul de presiune ostil ție va avea un vot de blam, iar tu îți vei putea folosi fără teamă instituția Politiei și a Jandarmeriei pentru menținerea și exercitarea puterii.

b. Politica externă

O țară de talia României nu are cum supraviețui în afara uni bloc economic. Alegerea firească pentru România anilor ‘90 a fost blocul economic european, datorită unor valori culturale comune și a locației geografice. Pentru a avea acces în acest bloc, țara noastră, printr-o politică de subordonare totală, și-a atras ca aliat politic principal SUA. Din nefericire, clasa politică de la acea vreme n-a înțeles că marile puteri occidentale nu-și doreau o țară puternică în coasta Rusiei, de teamă că reacția Moscovei s-ar putea lăsa cu mari pagube financiare în trezoreriile burdușite ale Germanei, Franței, Angliei… Așa se face că, printr-o politică extrem de sofisticată și agresivă, s-a transformat măgărușul robust și plin de sănătatea care era România, într-o gloabă costelivă care abia se mai ține pe picioare. Evident că în elaborarea strategiilor de stolerie, băieții ăia s-au bazat atât pe prostia politicienilor cât și pe prostia plină de entuziasm a poporului român. Când vei ajunge tu la putere, generație, partenerul strategic pe care trebuie să-l atragi este China. Americanii vor fi din ce în ce mai izolați, germanii vor fi talonați îndeaproape de englezi (primele doua războaie mondiale i-au învățat pe englezi să fie extrem de atenți la mișcările nemților și să-și lase toate opțiunile deschise), iar rușii se vor teme și atunci de forța colosală a Chinei, cu mult mai mult decât de americani, pe care mai mult îi disprețuiesc decât îi urăsc. Deci, generație, apropierea de chinezi te va scoate de sub tutela păguboasă a SUA și UE și-ți va garanta securitatea din partea rușilor. Peste toate astea, îți va asigura accesul la o piață de un miliard și jumătate de oameni, dându-ți astfel posibilitatea să refaci cu adevărat economia românească și, drept consecință, bunăstarea copiilor tăi. China este cea care îți va aduce cu adevărat securitate și prosperitate. Baftă pentru atunci!

Sfaturi pentru ministrul Tudorel Toader

Dragul meu Ministru al Justiției, ai preluat pe nemestecate prostia aia cu făcutul de pușcării noi și modernizarea celor vechi. Nea ministru, țara are nevoie de șosele, autostrăzi, școli, grădinițe, spitale. Nu de pușcării. Ca orice funcționărași care nu cheltuie din banii lui, îi arunci orbește oriunde altundeva decât unde este nevoie. Matale, ca ministru, trebuie să gândești un pachet de legi, care să-i transforme pe cei aproape 30.000 oameni din consumatori în producători, și dă drumul la sponsorizări, că ne modernizăm pușcăriile singuri. În loc să bagi bani în cazărmi dezafectate, nu mai bine bagi banii în fermele de stat părăsite, și pui bandiții să crească animale, să facă agricultură, legumicultură, unități micuțe de procesare a produselor agricole, si-o grămadă de alte chestii? Vor dormi în grajduri, vor munci pe brânci, își vor scoate mâncarea, banii de întreținere și bani pentru bugetul de stat. Îți respect profesionalismul nene ministru, dar resping mentalitatea de bătrân procuror și pe cea de funcționăraș limitat la a cheltui din banii care nu-ți aparțin, în loc să aduci o plus valoarea altcuiva decât sieși. România are o penurie uriașă de forță de muncă, iar matale ții aproape 30.000 oameni să stea degeaba, în niște condiții infecte, în loc să-i pui să muncească, să se întrețină singuri și să mai aducă și țării un ban. Iată, generație, ce înseamnă clasa politică românească, liderii ei de opinie, mass-media ei și toată populația sărită de 35 de ani –  o adunătură de proști. Cu ăștia nu modernizezi nici măcar un WC, darămite o țară. Toată gândirea lor, încape doar într-o nuanță a gândirii mele, de aceea consider că sunt singurul calificat să-ți dau sfaturi pentru când vei ajunge să conduci țara, băi generație.

Me too

Un alt cretinism cu punctul de plecare United States. Una este violul, o crimă la fel de mare ca omorul însuși, și alta să insiști pe lângă o femeie să-ți cedeze. Poate din timiditate, poate din lipsă de exercițiu sau experiență, nu găsesc cele mai potrivite mijloace de a-i arăta unei femei că o plac, că o vreau sau că o iubesc. Ce faci idiotule, mă bagi la pușcărie pentru hărțuire sexuală? Maxima caraghioslâcului acestei campanii a fost cea a unei huidume, angajată la companie de pază, care a mărturisit lumii cum Mariah Carey a încercat să i-o tragă. A scăpat săracul, dar de atunci nu mai e om. Se pișă matahala pe el în somn când o visează pe fiară încercând să-l tragă de prețioasa mătărângă. Hai sictir cu campania voastră cu tot!

Predicții economice

Cauze, consecințe, soluții

1.Va continua deprecierea leului.

 • Consumul se bazează pe import.
 • BNR trebuie să facă față plăților din datoria externă, capacitate ei de intervenție în piață s-a redus și se va reduce din ce în ce mai mult.
 • Urmare a atitudinii halucinante a Guvernului la adresa băncilor străine, acestea au început să-și repatrieze lichiditățile.
 • Din același motiv, firmele străine fac la fel.

Soluții:

I. Puterea băncilor la nivel mondial este enormă. Ele pot falimenta țări sau corporații, pot schimba decidenți politici, pot genera revoluții și decapitări.

Trebuie să fii absolut cretin, ca premier fiind, să le terfelești public și să le trimiți ANAF-ul pe cap. Acum, tăntălăul de premier, trebuie să se consulte cu Isărescu în privința facilitărilor pe care Guvernul și BNR-ul le pot acorda băncilor, asta constituindu-se într-o bază de plecare în negocierea cu aceste instituții. Aceste negocieri trebuie să anvizajeze aducerea unei părți din profituri bugetului țării și niște lichidități de euro in plus.

II. Acordare de facilități fiscale majore investitorilor străini sau români care deschid linii de producție în țară, cu piață de desfacere în exterior.

III. Negocieri de reeșalonare a datoriei externe.

IV. Concesionarea pe termene lungi a unor mari lucrări de infrastructură (autostrăzi, aeroporturi, poduri, căi ferate etc.) firmelor mari de construcții din China. Aici câștigul ar fi triplu: valută, infrastructură, politic.

V. Să te rogi la Dumnezeu să nu-i dea prin cap vreunui speculator să atace peste vreo câteva luni leul.

2.Din cam aceleași motive dobânda va continua să crească, făcând imposibilă achitarea creditelor. Imaginați-vă câți veți rămâne fără case, câți veți rămâne fără slujbe, urmare a falimentelor firmelor la care lucrați și care nu-și vor mai putea plăti creditele.

Soluția: Negocierea cu băncile ca la punctul 1.

3.Prețurile la imobile se vor prăbuși, urmare a executării debitorilor.

4.Lipsa de lichidități va face imposibil de achitat plata facturilor de întreținere.

5.Inflația se va asocia lipsei de lichidități, făcând din coșul zilnic un lux pe care prea puțini și-l vor mai putea permite.

Asta este de-a dreptul un paradox.

În loc de final

La arestul Poliției Capitalei, un nene avocat pe care nu-l mai știe nici mă-sa, stă câteva ore până să intre la grefa cu rătăcitul client pe care pronia cerească i l-a cadorisit dintr-o bine cunoscută milă creștinească.

Din pricina lipsei de personal al stabilimentului, oricine vine la vizită sau la grefă așteaptă ore în șir până să i se permită accesul. La ultima vizită pe care am avut-o, copiii mei au așteptat cinci ore până au reușit să intre. Asta o știe orice avocat care a avut clienți aflați în arestul poliției. Avocățelul nostru, ori nu știa acest lucru ori ăsta e primul lui client. Și într-un caz și în altul, minciuna pe care a zis-o, spunând că n-a putut intra mai repede din pricina faptului că toți cei din arest nu mai știau cum să mă slugărească, fac din acest avocățel ori un ticălos, ori un prostovan care a crezut că, în felul acesta, va căpăta notorietatea necesară în vederea recrutării de ceva clienți. Dar nu este lucrul pe care am vrut să-l aduc în atenție, ci reacția absolut ridicolă a autorităților responsabile de acest stabiliment, la afirmațiile mincinoase ale acelui neica-nimeni.

Acceptasem să acord un interviu unui moderator de la televiziunea națională, rămânând doar ca autoritățile diriguitoare ale arestului să stabilească momentul și modul în care se va desfășura acest interviu.

Dom’le, mi se zice, păi dacă văd ăștia că dați interviu de aici, or sa zică că vă favorizăm.

Ăștia fiind „meseriașii” aia de la RTV, care și astăzi emit pe sculele și prin infrastructura de zeci de milioane de euro furate de șeful lor Ghiță, împreună cu Coldea, de la mine, și securiștii care-mi monitorizează inclusiv consistența și vâscozitatea excrețiilor. Măi „meseriașilor”, de ce nu veniți să filmați celula și condițiile în care stau? Sunt convins că prietenul vostru Dragnea vă va favoriza accesul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

  VEZI 27 COMENTARII
 1. popescu says

  Sint plecat de 30 de ani, dar am ramas legat de tara mea, nu m-am facut ca uit de unde am plecat sau ce sint, asa ca multi altii. Am urmarit, mereu, ce se intimpla in tara mea, dupa posibilitatile timpului si, in toti anii scursi din 90, n-am ascultat 5 insi care sa fi stiut despre ce vorbesc. Astazi am vazut interviul acordat lui Banciu, un jurnalist f slab, asa ca cei mai multi dintre ei si tin sa va multumesc c-ati spus exact ce trebuie, intr-un fel pe care nimeni nu are curajul sa-l spuna, adica concret, fara menajamente sau pe ocolite. Da, puterea bancilor la nivel mondial este enorma, pt ca ele reprezinta astazi conducerea mondiala, careia nu ai cum sa-i opui rezistenta. Chiar si state mari au probleme si cam gifiie cind incearca sa iasa din chingi sau macar sa le slabeasca. Da, teoretic Romania poate iesi din starea actuala, insa, practic nu se poate din cauza lipsei de romani, care si-au pierdut afinitatea fata de statul roman. Ce se intimpla astazi nu este ceva inceput in 1990, ci mult mai devreme, dupa 45. Bine, practic, “reformarea” continentului a inceput in 1914, insa, prefer sa ma refer la perioada 50-70, ale carei consecinte le traim la modul direct, astazi. Ingineria sociala pornita atunci isi spune cuvintul, la modul masiv, in aceste zile. Nu intru in amanunte, pt ca inseamna sa incep sa scriu mult mai mult si-mi lipseste acest timp. Romanii vechi ai acelui timp, ma refer la cei nascuti la sfirsitul sec xix si inceput de sec xx, au stiu f bine ce urmeaza, apreciind inceputul unei decaderi a statului roman odata cu venirea anilor 90. Vedeau strazile si noua “elita” ridicata in acele timpuri si le-a fost clar ca fragilitatea acelor oameni constituie un punct slab, pe care nu-l vom putea nici ascunde si nici balansa. Caderea este astazi usor de vazut. Nu stiu cum ne vom mai ridica si cum anume o vom face. Nu vad romanii!!!
  De ce-am plecat? Pt c-am stiut ce si cum vine! Inclusiv ca vom ajunnge o colonie, care va fi condusa exact asa cum se vede. Mi-a fost clar ca vor folosi metodele exersate in timp in statele central si sud-americane. Era logic!

  Un interviu f important cu un om care a stiut despre ce vorbeste. Interviul a fost acordat in 1999!!! Ce-a spus atunci este deja realitate. Era si atunci, dar nu asa vizibila, mai ales pt romani, care erau in asteptarea capitalismului de burlan. Sublinierile pe care le-am facut pe acest text nu pot apare, dar sint sigur ca pasajele importante pot fi vazute de catre cei cu experienta.

  Alexander Zinoviev: The End of Communism in Russia Meant the End of Democracy in the West

  The West wanted and programmed the Russian catastrophe. I read documents and participated in the research, which under the guise of ideological struggle worked towards the destruction of Russia”

  Alexander Zinoviev, along with Solzhenitsyn and Sakharov, was one of the three great intellectual giants who became dissidents during the late Soviet period.

  This remarkable and prophetic interview was originally published in 1999 in the French Figaro Magazine. Its original title was: ”The West and Russia – A Controlled Catastrophe”

  An annual conference attended by Russian and foreign luminaries and Zinoviev fans in memory of Zinoviev’s work will be held in Moscow on October 27.

  Translated from Russian especially for RI by Sergei Malygin and Andrey Medvedev

  Alexander Zinoviev was exiled from the Soviet Union with his wife and daughter on 6th August 1978, principally on account of his writings on the nature of Soviet communism. They spent the next twenty years based in Munich. On 30th July 1999 they returned to Moscow, principally on account of his writings on the West. Zinoviev died in 2006 and his remains are buried in the Novodeviche convent.

  These few lines suggest that he must have been a remarkable man. He was. Born in 1922 to a Russian peasant family, he was the sixth of eleven children who became an international phenomenon in a variety of fields: philosophy (particularly in the field of many-valued logic), literature (novels, novellas, poetry), politics, sociology, and painting. The two books which, for me, best illustrate the reasons for his exile and rehabilitation are, respectively, The Reality of Communism and The West.

  This, Zinoviev’s last interview before returning to Russia provides an excellent example of his unmatched forensic gifts as a sociologist.

  I look forward to sharing with friends of RI further details of the life and work of Aleksander Aleksandrovich in future columns.

  Michael Kirkwood

  Leading specialist on Zinoviev, professor emeritus, University of Glasgow.

  Q. With what feelings are you returning home after such a long exile?

  A. With a feeling that I once left a strong, respected, even awe-inspiring power. Returning now, I found a defeated country in ruins. Unlike others, I would never have left the USSR if I had had a choice. Emigration was a real punishment for me.

  Q. Nevertheless, you were welcomed with open arms here! (in Germany – Ed. Note)

  A. That is true… But despite the triumphant recognition and the worldwide success of my books, I have always felt like a stranger here.

  Q. After the collapse of communism the Western system has become the main focus of your research. Why?

  A. Because what happened was what I had predicted: the fall of communism turned into the breakup of Russia.

  Q. So the fight with communism was a conspiracy to destroy Russia?

  A. Precisely. I say this because once I was an unwitting accomplice of this action that I found shameful. The West wanted and programmed the Russian catastrophe. I read documents and participated in the research, which under the guise of ideological struggle worked towards the destruction of Russia. This became so unbearable for me that I could no longer stay in the camp of those who destroy my people and my country. The West is not a stranger to me, but I consider it an enemy empire.

  Q: Have you become a patriot?

  A: Patriotism does not concern me. I received an international upbringing and I remain loyal to it. I cannot even say whether I love Russians and Russia or not. I am part of them. Today’s suffering of my people is so horrible that I cannot stand watching them from afar. The barbarity of globalization manifests itself in many diverse, unacceptable ways.

  Q: Nevertheless, many former Soviet dissidents speak about their former homeland as a country of human rights and democracy. Now that this point of view has become commonly accepted in the West, you are trying to refute it. Isn’t there a contradiction here?

  A: During the Cold War, democracy was a weapon in the fight against communist totalitarianism. Today we understand that the Cold War era was the history of the West’s apogee. During that time the West had it all: unprecedented growth of wealth, true freedom, incredible social progress, colossal scientific and technological achievements. But at the same time the West was imperceptibly changing. The timid integration of developed countries launched at that time has developed into the internationalization of the economy and the globalization of power that we are witnessing now. Integration may help the growth of common good and have a positive impact if it is driven by the legitimate aspiration of fraternal people to unite, for example. But the integration in question was conceived from the beginning as a vertical structure strictly controlled by a supranational power. Without a successful Russian counter-revolution against the Soviet Union, the West could not have started the process of globalization.

  Q: So, the role of Gorbachev was not positive?

  A: I look at things from a slightly different angle. Contrary to common belief, Soviet communism did not collapse because of internal reasons. Its collapse is certainly the greatest victory in the history of the West. An unheard of victory which, let me say it again, can establish a unitary power monopoly on a planetary scale. The end of communism also signalized the end of democracy. The modern epoch is not only post-communist, it is also post-democratic! Today we are witnessing the establishment of democratic totalitarianism, or, if you will, totalitarian democracy.

  Q: Does not it all sound a little absurd?

  A: Not at all. Democracy requires pluralism and pluralism implies an existence of at least two more or less equal forces which oppose each other and at the same time influence each other. During the Cold War there was world democracy, global pluralism, with two opposing systems: capitalist and communist, plus other countries with an amorphous system which belonged to neither. Soviet totalitarianism was sensitive to Western criticism. In turn, the Soviet Union influenced the West, in particular through the latter’s own communist parties. Today we live in a world dominated by one single force, one ideology and one pro-globalization party. All of this together began to take shape during the Cold War, when superstructures gradually appeared in various forms: commercial, banking, political and media organizations. Despite their different fields of activity, what they had in common was essentially their transnational scope. With the collapse of communism they began to rule the world. Thus, Western countries ended up in the dominant position, but at the same time they are now in a subordinate position as they gradually lose their sovereignty to what I call the supra-society. The planet-wide supra-society consists of commercial and non-commercial organizations whose influence extends far beyond individual states. Like other countries, the Western countries are subordinated to these supranational structures. This is despite the fact that the sovereignty of states was also an integral part of pluralism and hence of democracy on a global scale. Today’s ruling supra-power suppresses sovereign states. The European integration unfolding in front of our very eyes is also leading to the disappearance of pluralism within this new conglomerate in favor of supranational power.

  Q: But do not you think that France and Germany remain democracies?

  A: Western countries got to know true democracy during the Cold War. Political parties had genuine ideological differences and different political programs. The media also differed from each other. All this had an impact on the lives of ordinary people contributing to the growth of their wealth. Now this has come to an end. A democratic and prosperous capitalism with socially oriented laws and job security was in many ways thanks to a fear of communism. After the fall of communism in Eastern Europe, a massive attack on the social rights of citizens was launched in the West. Today the socialists who are in power in most European countries are pursuing policies of dismantling the social security system, destroying everything that was socialist in the capitalist countries. There is no longer a political force in the West capable of protecting ordinary citizens. The existence of political parties is a mere formality. They will differ less and less as time goes on. The war in the Balkans was anything but democratic. Nevertheless, the war was perpetrated by the socialists who historically have been against these kinds of ventures. Environmentalists, who are in power in some countries, welcomed the environmental catastrophe caused by the NATO bombings. They even dared to claim that bombs containing depleted uranium are not dangerous for the environment, even though soldiers loading them wear special protective overalls. Thus, democracy is gradually disappearing from the social structure of the West. Totalitarianism is spreading everywhere because the supranational structure imposes its laws on individual states. This undemocratic superstructure gives orders, imposes sanctions, organizes embargos, drops bombs, causes hunger. Even Clinton obeys it. Financial totalitarianism has subjugated political power. Emotions and compassion are alien to cold financial totalitarianism. Compared with financial dictatorship, political dictatorship is humane. Resistance was possible inside the most brutal dictatorships. Rebellion against banks is impossible.

  Q: What about a revolution?

  A: Democratic totalitarianism and financial dictatorship rule out the possibility of social revolution.

  Q: Why?

  A: Because they combine omnipotent military power with a financial stranglehold. All revolutions received support from outside. From now on this is impossible because there are no sovereign states, nor will there be. Moreover, at the lowest level the working class has been replaced with the unemployed class. What do the unemployed want? Jobs. Therefore, they are in a less advantageous position than the working class of the past.

  Q: All totalitarian systems had their own ideology. What is the ideology of the new society you call post-democratic?

  A: The most influential Western thinkers and politicians believe that we have entered the post-ideological epoch. This is because by “ideology” they mean communism, fascism, nazism, etc. In reality, the ideology, the super-ideology of the Western world, developed over the last fifty years is much stronger than communism or national socialism. A western citizen is being brainwashed much more than a soviet citizen ever was during the era of communist propaganda. In ideology, the main thing is not the ideas, but rather the mechanisms of their distribution. The might of the Western media, for example, is incomparably greater than that of the propaganda mechanisms of the Vatican when it was at the zenith of its power. And it is not only the cinema, literature, philosophy – all the levers of influence and mechanisms used in the promulgation of culture, in its broadest sense, work in this direction. At the slightest impulse all who work in this area respond with such consistency that it is hard not to think that all orders come from a single source of power. It was enough to decide to stigmatize General Karadžić or President Milošević or someone else for the whole planetary propaganda machine to start working against them. As a result, instead of condemning politicians and NATO generals for violation of all existing laws, the vast majority of Western citizens is convinced that the war against Serbia was necessary and just. Western ideology combines and mixes ideas based on its needs. One of these ideas is that Western values and lifestyle are the best in the world! Although for most people on the planet these values have disastrous consequences. Try to convince Americans that these values will destroy Russia. You will not be able to. They will continue to assert the thesis of universalism of Western values, therefore following one of the fundamental principles of ideological dogmatism. Theorists, politicians and media of the West are absolutely sure that their system is the best. That is why they impose it around the world without a doubt and with a clear conscience. Western man as the carrier of these highest values is therefore a new superman. The term itself is a taboo, but It all comes down to this. This phenomenon should be studied scientifically. But I dare to say that it has become extremely difficult to conduct scientific research in some areas of sociology and history. The scientist who desires to research mechanisms of democratic totalitarianism will face extreme difficulties. He will be made into an outcast. On the other hand, those whose research serves the dominant ideology are flooded with grants while publishing houses and media are fighting for the right to work with such authors. I have personally experienced it when I have been teaching and working as a researcher at foreign universities.

  Q: Does not this super-ideology you dislike, have ideas of tolerance and respect for others?

  A: When you listen to representatives of the Western elite, everything seems so pure, generous and respectful to people. Doing so they use the classic rule of propaganda: hide the reality behind sweet talk. However it is enough to turn on the TV, go to the movies, open a bestselling book or listen to popular music to realize the opposite: the unprecedented dissemination of the cult of violence, sex and money. Noble speeches are designed to hide these three (and there are more) pillars of totalitarian democracy.

  Q: What about human rights? Is it not the West who honors them the most?

  A: From now on the idea of human rights is increasingly under pressure. Even the purely ideological thesis that these rights are intrinsic and inseparable today will not sustain even the first stage of a thorough analysis. I am ready to subject Western ideology to the same scientific analysis that I did with communism. But this is a long conversation, not for today’s interview.

  Q: Does Western ideology have a key idea?

  A: The idea of globalization! In other words, world domination! Since this idea is rather unpleasant, it is hidden under lengthy phrases about planetary unity, transformation of the world into one integrated whole… In reality, the West has now commenced work on structural changes across the whole planet. On the one hand Western society dominates the world, on the other hand it itself is being rebuilt vertically with the supranational power on the very top of the pyramid.

  Q: World government?

  A: Yes, if you will.

  Q: To believe in it, doesn’t that mean to be a victim of delusional fantasies about global conspiracy?

  A: What conspiracy? There is no conspiracy. The world government is controlled by the heads of well known supranational economic, financial and political structures. According to my estimates, this super-society, now ruling the world, has about fifty million people. Its center is the United States. The countries of Western Europe and some former Asian “dragon” countries are its basis. Other countries are dominated under a tight financial and economic ranking. This is the reality. Regarding propaganda, it presumes that the creation of world government under control of the world parliament is desirable because the world is a big brotherhood. All these are just stories designed for the plebs.

  Q: The European Parliament as well?

  A: No, because the European Parliament exists. But it is naive to believe that the European Union was a result of the good will of the governments of the member states. The European Union is a weapon for the destruction of national sovereignties. It is part of the projects developed by supranational organisms.

  Q: The European commonwealth changed its name after the collapse of the Soviet Union. As if to replace the Soviet Union, it was called the “European Union”. After all, it could be called differently. Like bolsheviks, European leaders call themselves commissioners. Like bolsheviks they head commissions. The last president was “elected” being the only candidate …

  A: We must not forget that the process of social organization is subject to certain rules. To organize a million people is one thing, to organize ten million is another, to organize a hundred million is a very hard task. To organize five hundred million people is a task of colossal proportions. It is necessary to create new administrative bodies, to train people who will manage them and to ensure their smooth functioning. This is the primary task. In fact, the Soviet Union is a classic example of a multinational conglomerate led by a supranational management structure. The European Union wants to achieve better results than the Soviet Union! That is justified. Even twenty years ago I was stunned by the fact that so-called flaws of the Soviet system were even more developed in the West.

  Q: Like what?

  A: Planning! The Western economy is infinitely more planned than the economy of the USSR was ever planned. Bureaucracy! In the Soviet Union 10 to 12% of the active population worked in the country‘s management and administration field. In the US this number is 16 to 20%. However the USSR was criticized for its planned economy and the burden of bureaucratic apparatus. Two thousand people worked in the Central Committee of the Communist Party. The Communist Party apparatus reached 150 thousand workers. Today in the West you will find dozens, even hundreds of enterprises in industrial and banking sectors employing more people. The bureaucratic apparatus of the Soviet Communist Party was negligibly small compared with the staff of large transnational corporations of the West. In fact, we must recognize that the USSR was mismanaged because of the lack of administrative staff. It was necessary to have two to three times more administrative workers! The European Union is well aware of these problems and therefore takes them into account. Integration is impossible without an impressive administrative apparatus.

  Q: What you say is contradictory to the ideas of liberalism promoted by European leaders. Do you not think that their liberalism is just a show?

  A: The administration has a tendency to grow greatly which is dangerous in itself. It knows that. Like any organism it finds antidotes to continue its normal functioning. A private initiative is one of them. Another antidote is social and individual morality. Applying them, power fights self-destructive tendencies. So it invented liberalism to create a counterweight to its own gravity. Today, however, it is absurd to be a liberal. The liberal society no longer exists. The liberal doctrine does not reflect the realities of the unprecedented era of concentration of capital. The movement of huge financial resources does not take into accounts the interests of individual states and peoples consisting of individuals. Liberalism implies a personal initiative and taking of financial risks. Today any business needs money provided by banks. These banks, whose numbers are diminishing, implement a policy which is by its nature dictatorial and manipulative. Business owners are at their mercy because everything is subject to lending and therefore is under the control of financial institutions. The importance of the individual – the basis of liberalism – is reduced day by day. Today it does not matter who heads this or that company, this or that country: Bush or Clinton, Kohl or Schröder, Chirac or Jospin, what is the difference?

  Q: The totalitarian regimes of the 20th century were extremely cruel, which cannot be said about Western democracy.

  A: It’s not the means that are important, but the end result obtained. Would you like an example? In the struggle against Nazi Germany, the Soviet Union lost 20 million people (according to the latest figures of the Ministry of Defense of the Russian Federation – 27 million. – Ed. Note) and suffered tremendous destruction. During the Cold War, a war without bombs and guns, there were a lot more losses any way you look at it! Over the last decade the life expectancy of Russians dropped by ten years! The death rate is much higher than the birth rate. Two million children do not sleep at home. Five million school-age children do not attend school. There are 12 million registered drug addicts. Alcoholism has become universal. 70% of young people are not suitable for military service due to various physical defects. These are the direct consequences of the defeat in the Cold War, followed by a transition to a Western lifestyle. If this continues, the population will drop rapidly at first from 150 million to 100 million, and then to 50 million. Democratic totalitarianism will surpass all previous totalitarian regimes.

  Q: Through violence?

  A: Drugs, poor nutrition, and AIDS are much more effective than military violence. Although after the immense force of destruction of the Cold War, the West invented a “humanitarian war”. The military campaigns in Iraq and Yugoslavia are two examples of collective punishment and retaliation on an exceedingly large scale, while the propaganda machine shapes them as a “good cause” or a “humanitarian war”. Turning the victims of violence against themselves is another, different approach. An example of its use is the Russian counter-revolution of 1985. However, when they unleashed the war in Yugoslavia, the countries of Western Europe led war against themselves.

  Q. In your opinion, the war against Serbia was also a war against Europe?

  A. Absolutely right. In Europe there are forces that can compel it to act against itself. Serbia was chosen because it resisted the ever-expanding globalization. Russia could be next on the list. Before China…

  Q: In spite of its nuclear arsenal?

  A: Russia’s nuclear arsenal is huge, but it is outdated. Besides, the Russians are morally disarmed and ready to surrender… I believe that the monstrosity of the 21st century will surpass everything that mankind has seen to this day. Just think about the coming global war on Chinese communism. To defeat such a populous country one will need not exterminate around 500 million people, not 10 or 20 million. Today, given the level of excellence of the propaganda machine, it is quite possible. Naturally, in will be done in the name of freedom and human rights. Unless, of course, some PR organization invents a new and no less noble a cause.

  Q: Don’t you think that people can have their own opinions, and that they can vote and thus express themselves?

  A: First of all, even now people don’t vote that often, and they will vote even less in the future. With regard to public opinion in the West it is shaped by the media. Suffice it to recall the universal approval of the war in Kosovo. Remember the Spanish war! Volunteers from all over the world traveled to that country to fight on one side or the other. Remember the war in Vietnam. But these days, people are so well shepherded that they react only the way that the purveyors of propaganda want them to.

  Q: The Soviet Union and Yugoslavia were the most multi-ethnic countries in the world, but they were destroyed nevertheless. Do you see a connection between the destruction of multiethnic countries, on the one hand, and the promotion of multi-ethnicity on the other hand?

  A: Soviet totalitarianism created a genuinely multi-cultural and multi-ethnic society. It was the Western democracies that made superhuman efforts to fan the flames of various kinds of nationalism, because they considered the breakup of the Soviet Union as the best way to destroy it. The same mechanism worked in Yugoslavia. Germany had always sought the obliteration of Yugoslavia. United, Yugoslavia could strengthen its resistance. The essence of the Western system is to divide in order to make it easier for the West to impose its laws on all parties, and then act as Chief Justice. There is no reason to assume that this know-how will not be applied in relation to the dismemberment of China in the future.

  Q: India and China voiced their opposition to the bombing of Yugoslavia. If needed, could they form a core of resistance? After all, 2 billion people are no joke!

  A: The means of those countries cannot in any way be compared with the military might and technological superiority of the West.

  Q: Were you impressed by the effectiveness of the US military arsenal in Yugoslavia?

  A: Not only that. If such a decision had been made, then Serbia would have ceased to exist within a few hours. Apparently, the leaders of the new world order have chosen a strategy of permanent violence. Numerous localized conflicts will now keep igniting one after another so that the “humanitarian war” machine, which we have already seen in action, could keep extinguishing them. In fact, this is likely to become the solution to extending control over the entire planet. The West controls most of the Earth’s natural resources. Its intellectual resources are millions of times greater than the resources of the rest of the world. This is the foundation of the overwhelming hegemony of the West in technology, the arts, media, IT, and science, and this implies its superiority in all other areas. It would be too easy to just conquer the world. After all, they still need to rule! And this is the fundamental problem that the Americans are trying to address now… Remember that in the time of Christ, the population of earth was only about 100 million people. Today, Nigeria alone has that number of inhabitants! A billion “westernoids” and the people assimilated by them will rule the entire world. However, this billion, in turn, also needs to be controlled. In all probability, two hundred million people will be required to control the Western world. But they must be chosen and taught. That’s why China is doomed to failure in its struggle against the hegemony of the West. The country does not have enough control, nor economic and intellectual resources to implement an effective administrative system consisting of approximately 300 million people. Only the West is able to solve the problems of global governance. It has already started to do so. Hundreds of thousands of “westernoids” in the former communist countries, such as Russia, tend to occupy leadership positions there. Totalitarian democracy will also be a colonial democracy.

  Q: According to Marx, apart from violence and cruelty, colonization also brought with it the blessings of civilization. Perhaps the history of mankind is simply repeating itself at this new stage?

  A: Indeed, why not? But, alas, not for everyone. What kind of contribution to civilization has been made by American Indians? Almost none, as they were crushed, destroyed, and wiped off the face of the Earth. Now look at the contribution of the Russians! Let me make an important point here: the West did not fear Soviet military power as much as its intellectual, artistic, and athletic potential. The West saw that the Soviet Union was full of life! This is the most important thing that must be destroyed, should one wish to destroy one’s enemy. Which is precisely what was done. Today, Russian science is dependent on US funding. It is in a pitiful state because the US is not interested in financing its competition. Americans prefer to offer Russian scientists jobs in the United States. Soviet cinema, too, has been destroyed and replaced by American movies. The same thing happened to literature. World domination manifests itself primarily as an intellectual, or, if you prefer, a cultural diktat. Which is why in the last few decades, Americans have so zealously tried to bring down the cultural and intellectual common denominator of the entire world to their own level – it will allow them to impose this diktat.

  Q: But might this domination turn out to be a blessing for all mankind?

  A. Ten generations from now, people will, indeed, be able to say that it all happened in the name of humanity, i.e. for their greater good. But what about the Russians or the French who are alive today? Should they be happy that their people will have the same future as the American Indians? The term “humanity” is an abstraction. In reality, there are Russian, French, Serbs, etc. However, if the current trend continues, then the nations who founded modern civilization (I mean the Latin peoples), will gradually disappear. Western Europe is already bursting with foreigners. We have yet to speak about it, but this phenomenon is not accidental, and it is certainly not the consequence of the allegedly uncontrollable human migration flows. The goal for Europe is to create a situation similar to the situation in the United States. I suspect that the French will hardly be delighted to learn that mankind will come to be happy, but only without the French. After all, it might well be a rational project to only leave a limited number of people in the world, who could then live in a paradise on earth. Those remaining people would certainly believe that their happiness is the result of historical development… No. All that matters is the life that we and our loved ones are living today.

  Q: The Soviet system was ineffective. Are all totalitarian societies doomed to inefficiency?

  A: What is efficiency? The US spends more money on weight loss than Russia spends on its entire public budget. Still, the number of overweight people is growing. And such examples are many.

  Q: Would it be correct to say that the intensifying radicalization in the West will leads to its own destruction?

  A: Nazism was destroyed during total war. The Soviet system was young and strong. It would have continued to thrive, had it not been destroyed by outside forces. Social systems do not destroy themselves. They can only be destroyed by an external force. It’s like a ball rolling on a surface: only the presence of an external obstacle could break its movement. I can prove it like a theorem. Today, we are dominated by a country with enormous economic and military superiority. The new emerging world order is drawn to unipolarity. If the supranational government manages to achieve this by eliminating all external enemies, then a unified social system can survive until the end of time. Only a person can die from their illness. But a group of people, even a small group, would try to survive through reproduction. Now imagine a social system comprising billions of people! Its capacity to anticipate and prevent self-destructive phenomena will be limitless. In the foreseeable future, the process of erasing differences across the world cannot be stopped, since democratic totalitarianism is the last phase of the development of Western society, which began with the Renaissance.

 2. calinut din suburbie says

  ceausescu /romania devenea pitbulul europei {(musca din ei financiar vorbind) de-aia l-au lichidat }

 3. Tokarev_TT says

  Stimate domn,recunosc cu multă jenă faptul că alături de alţi cetăţeni de bună credinţă v-am demonizat şi hulit.MEA CULPA,constat astăzi că m-am înşelat îngrozitor.în primul rând am apreciat demnitatea de care aţi dat dovadă când aţi fost arestat şi apoi condamnat:fără văicăreli,plânsete teatrale,apeluri disperate la Doamne-Doamne,etc. aşa cum au făcut nişte rebuturi umane ajunşi vremelnic politicieni.Postările dumneavoastră pot constitui oricând un Manual de etică şi conduită pentru clasa politică.Eu sunt doar un individ de 56 de ani,muncitor de întreţinere într-o unitate de învăţământ care a citit foarte mult şi din toate domeniile.În România nu doresc să merg la vot din următorul considerent:din 1989 încoace,la vot avem de ales între 2-3 grămezi de căcat,colorate diferit,dar care put la fel.Nu există alte opţiuni (tort,friptură,savarină,prăjitură).Concluzia e că prin vot nu se poate schimba absolut nimic.Oameni ca dumneavoastră ar putea schimba ceva,dar vi se pune pumnul în gură.Într-o ţară adevărată,curăţată de jegul comunisto-securist,cred că aţi avea un loc important şi multe de spus,şi de făcut.

  • WinnetouApacheKnight says

   Vă rog gândiţi complet şi în profunzime! Cu cât românii vor absenta mai mult de la vot, cu atât udmr va înregistra procente mai mari la alegeri şi va avea în continuare prezenţa asigurată în parlamentul României. Aşa s-a ajuns, de exemplu, ca în judeţele Mureş şi Satu Mare, cu 60% etnici români şi 35% maghiari, udmr să câştige preşedinţiile consiliilor judeţene. Şi nu o dată ! Ştiţi…udmr sunt cetăţenii aceia pentru care 1 decembrie este zi de doliu. Asta nu vă spune nimic ? mie îmi spune că mulţi dintre români, de toate vârstele, au o gândire superficială şi o lipsă de patriotism sau un patriotism moale, şubred şi nu apreciază efortul făcut de înaintaşii noştri pentru ca România să fie întreagă! Se prezintă puţini la urne şi aşa se ajunge la situaţia asta. Deci, lipsa de minimă implicare mergând până la a absenta de la vot este o variantă proastă în cazul nostru, dat fiind ce am menţionat la început. Multă sănătate !

   • calinut din suburbie says

    in mures e 60% unguri 40% romani pt ca si tiganii se dau drept unguri , e cumparat electoratu’ cu un vitel , ciaun , alea alea nu e relevant , ungurii sunt uniti , ei au un singur candidat , romanii au o gramada , no cine ia maimulte voturi (daca 40% din voturi se impart la 3 -4 candidati ) ii clar ca romanu pierde

 4. WinnetouApacheKnight says

  Maestre ! Credeţi 100% că doar China este opţiunea României de principal partener strategic pe termen mediu şi lung ? India este în urma Chinei acum şi este o ţară cu multe probleme, dar are de asemenea un ritm foarte rapid de dezvoltare.

 5. Sergiu says

  Sunteți un om deosebit de inteligent care a știut sa profite de pe urma acestui lucru. Aproape oricine în România ar fi facut șmecherii după 89 dar nu tuturor le-a ieșit. V-a mers totul strună până la un punct, când ați făcut greșeala vieții, ați mizat totul pe o carte, Geoană. Poate a fost o greșeală greu de omis dar ați comis-o. Dacă rămâneați neutral ar fi fost la fel de greșit iar de ce nu ați mers totuși cu Băsescu rămâne un mister. Ca v-a dezamăgit e una dar nu cred ca ăsta este răspunsul corect. Odată cu Geoană ați ieșit din teren iar cei care v-au luat locul sunt din alte cercuri, de aceea ați abandonat lupta. În fond ați făcut totul corect. Ați trăit viața cum ați vrut, acum însă, chiar dacă într-un dosar sau altul sunteți condamnat pe nedrept, cum sustineti, executați doar o pedeapsă simbolică în comparație cu ceea ce vi se cuvine în mod real pt fapte care poate în realitate nici măcar nu le cunoaște nimeni. Corect?

 6. says

  Cam nasol, daca si tu ai ajuns victima…..Trebuia sa te inclini dupa cum batea vantul:) Asa e cand nu pupi inelul lui Coldea. Ai lipsit si de la taiatul porcului in curtea SRI . Astea sunt abateri grave…….Stai cuminte acolo si bucura-te ca nu ti-au luat si copii. Acum ca nu-ti mai folosesti inteligenta in fraudarea statului si a firmelor, nu mai crede nimeni in indreptarea ta, in schimb sistemul elibereazaviolatori si criminali. Pare aberant, dar asta e statul creat de voi in trecut. Acum s-a facut mare si aplica ce a invatat.

 7. Titulescu says

  Sef fost de FNi : pot sa ma dau cu parerea ca ai produs un articol cam “rambled”….Nu pot decit sa ma ingrijorez de sanatatea ta si apoi nu-i bine nici pentru sanatatea mea. Adica stii ca sanatatea noastra a tuturor este in strinsa corelatie iar suma sanatatii noastre da sanatatea poporului roman.
  As vrea sa te rog sa treci peste Liiceanu. Nu e greu. Ca si altii din peisajul tv este o fiinta mani-pula-toare.
  Directia pe care o introduc bancile vestice poate fi combativa si aservativa. Adica economia romaneasca va trebui sa arate cit este de performanta. Atunci sa vomiti din nou pe cei din statul paralel ( care este o fiictiune ) sau in latrina tariceanu sau tudose sau bases-coves-cu sau unde vrei tu.
  Intre timp vreau sa citesc ceva mult mai inteligent decit ceea ce ai scris la capitolul 59 pentru ca nu meriti decit mai multe zile de puscarie si nu mai putine…te rog sa primesti un la multi ani cu sanatate…. de departe

 8. Jupanu' says

  Toata lumea stie ca securistii de la SRI nu aduc nici cea mai mica plusvaloare societatii romanesti. Paradoxal este ca, desi se stie ca “ciuma rosie” este SRI, nimeni, dar absolut nimeni, nu ia o pozitie ferma de lichidare a acestei secte a comunismului….Dar cine sa o faca ? atata timp cit asa zisa clasa politica, care pastoreste DEMOCRATIC Romania, este intr-un mod sau altul angajata acestei secte comuniste.( care acoperit, care descoperit… )
  SOV este o victima a securistilor. Ei au avut frica de el pt ca nu au putut sa-l racoleze. Au racolat din politic, si l au incoltit miseleste. Exemplul este chiar Ghita, care este mai “clever” decit SOV. Ghita este unul de ai lor si ca urmare, tovarasii nu ” reusesc” sa-i vina de hack.
  Cine crede ca Romania va progresa cu SRI in fata, ori e prost, ori e prost.

 9. Simonetta says

  Ashura va starni alte comentarii acide la adresa dl.Vintu !
  De altfel, veninosii in loc sa -si extirpe glanda ce le pricinuieste rautati si lor si celor din jur, prefera sa intre cu evlavie caracteristica in perioada sarbatorilor care se apropie.
  Glanda poate fi rezolvata si cu laserul. Nu doare. Costa si putin, bineinteles, daca nu te duci la cei celebri care au ajuns sa arate ca jumatatea lor din certificatul de casatorie.Ei si cand stau tristi zici ca zambesc. In curand vor vorbi direct prin urechi in timp ce ochisorii sunt impinsi spre frunte de obrajori care dospesc.
  In speranta ca vom gasi justa masura in toate cele si amintindu-ne ca uneori cuvintele au greutatea unui bolovan , va amintesc ca a lovi cu vorba sau cu batul intr-un om cazut deja poate fi considerata o victorie ce-ti da senzatia de putere pe moment, dar pentru a vedea cat esti de marunt apoi, nu-ti trebuie oglinda. E o victorie facila.
  Eu sper intr-o zi sa-l vad pe Vintu vorbind de la televiziunea lui. Nu alta. Ci aceeasi.
  Sincer, mi-ar placea sa-l vad si pe Diaconescu. Vorbind tot de la televiziunea lui. Lasam la o parte gradul de cultura sau invitatii care ne placeau sau nu.

 10. Lasa Asa says

  Ai inceput bine blogul asta, ai tot scris pentru “bai generatie”. Mesajul tau a devenit de lamentare si lamentabil.

  Vremea ta a trecut, la fel si a lui Adrian si altii ca voi. Inca va credeti lei dar nu mai sunteti decat niste lupi batrani, candva respectati si temuti de oi, in prezent voi insiva deveniti mioare.

  Eu sunt unul din generatia careia incerci sa te adresezi. Te asigur ca nici unul dintre noi nu este adormit. Tu, in schimb, pretinzi ca esti treaz si vorbesti despre bubuli :)

  Nu voi mai continua sa te urmaresc dar iti doresc sanatate.
  Sanatate batrane puscarias!

  • Ashura says

   DA dar diferenta e ca tu nu vei ajunge niciodata un SOV,vei ramane un strigător anonim de lozinci un slariat baiat cuminte care castiga si el o leafa:)) care are si el un loc de munca:))
   Dragul meu, SOv a sfidat serviciile de informatii romanesti parchete,facțiuni politice pe slugoiul numarul unu al americanilor in Romania (Basescu)a fost jefuit la drumul mare (nu păcălit de vreo inteligenta superioara sau de vreo o inginerie financiară complexat si păguboasă in care sa fi fost atras )a stat demn aparandu-si si statutul de combinator/smecher si valorile in care crede si nu a plecat capul in fata nimănui indiferent de cost…si indiferent de putere adversarului sau..
   Crezi ca nu putea Vantu sa se înțeleagă cu sistemul sau in cel mai rau caz sa o tireze cand începeau a se arata norii negrii?? Evident putea, putea dar a ales si sa ramana si sa suporte consecințele sfidării sistemului care conduce astazi Romania…
   Vântu a sfidat un sistem ale cărui ramificați trec granițele țări pana la CIA..a se vedea..asta ca sa iti dau un indiciu mic cablogramele amasadei SUA din 2011 multe despre ele avand ca subiect pe mogulul SOV…a se vedea pozitia ambasadei SUA fata de Vantu..i formațiile astea au aparut in wikileaks..

  • calinut din suburbie says

   ai urmarit dar n-ai invatat nimic, unu in minus e ca si cum ai spune ca in vaslui s-a mai nascut un om , nici-o treaba

 11. Serban says

  De acord in proportie de 50% cu iesirea de sub tirania SUA si deschiderea portilor catre orient, dar: de unde stim ca un anume Xi Jinping nu se comporta asemenea unchiului Sam sau mai rau?

  • Nicu Cohen says

   Nu trecerea de sub controlul unui imperiu sub altul poate rezolva problema noastra ci obtinerea suveranitatii nationale si individuale .

 12. Nicu Decebal Schengen says

  ..dupa ceea ce am vazut cele petrecute la targul de carte si am vazut statul paralel ca ataca pe fata,incep sa va admir…aveti perfecta dreptate..totu-si nu sunt lamurit in cazul Basescu..stiu ca a preluat tara dupa Tariceanu,cel care a angajat 300000 de bugetari…ne lamuriti in aceasta privinta..?!!

 13. a says

  Probabil ca vei muri in puscarie. Probabil ca dupa ce se va termina pedeapsa asta, va incepe alta. Si tot asa. Si vei muri in puscarie. Esti bogat dar.. esti in puscarie. La ce-ti foloseste toata bogatia pe care o ai acum ? Spui ca esti nevinovat. Poate ca da, poate ca nu, nu stiu. Dar poti sa spui de ce milioane de oameni te-au urat ? Esti in rahat si tu in continuare te justifici, tii prelegeri prostimii sau pulimii – cum spui tu. Spui ca esti umil dar le vorbesti tuturor de sus. Ai o inteligenta superioara, ai avut talanti, ce naiba ai facut cu ei ? I-ai folosit ca sa-i domini pe ceilalti, sa-i pacalesti, sa-i inseli sau sa-i umilesti. Na, acuma platesti.. si bucura-te ca platesti aici si nu pe lumea ailalta.

 14. adrian says

  La multi ani in libertate … !!! ;))) Pe bune ca meritati Nu o sa pricep niciodata de ce prostii si tampitii sunt conducatorii si desteptii detestabili …platesc oale sparte…e neproductiv …

 15. Hastag says

  Si prietenele fetei lu pacuraru fac d astea, nu stiu din ce directie sunt puse. La localizrea mea si gastile din sibiu se baga, iar nu i cunosc. Eu nu stiu brigazile, lumea, etc.

 16. Spartan says

  Sorine, tu ar fi trebuit sa fi undeva pe o insula, de unde sa nu poti fi extradat, si sa le razi in nas la mascaricii astia, sa-i sfidezi cu articole pe blogul tau, care vad ca incepe sa aiba o audienta ingriorator de mare pt. dusmanii tai. Maybe next time.))

 17. Coman says

  Am distribui opiniile dvs, din Capitolul 59, și voi continua, distribuind câte un citat în fiecare seară, din convingerea că, din grabă, alte preocupări s.a., nu toți cititorii parcurg postările până la final!
  In acord cu analiza făcută de dvs, îmi permit să postez aici, o opinie pertinentă, cred, a Dlui Adrian Nastase, publicată azi pe bogul său, după emisiunea Sandrei Stoicescu, de ieri..:

  Adrian Nastase:
  ,, b) În România în timpul regimului TB s-a constituit ceea ce este acum denumit „stat paralel”, „deep state” ş.a. În realitate, fenomenul nu este nou, el fiind prezent şi în alte state, de la Japonia la Brazilia, şi politologii îl denumesc Birocraţie, pentru a se diferenţia de clasa politică. El are anumite caracteristici:
  S-a constituit în perioada regimului Băsescu şi cuprinde structurile de informaţii şi Procuratura, fiind sponsorizat de la Bruxelles şi Washington, dorindu-se a se crea un instrument de control al „clasei politice” prin intermediul „luptei împotriva corupţiei”..”

 18. Nicu Cohen says

  Deep state – a existat de cind e lumea .Regii Corporatiei ROMANIA ( statul România nu exista ) erau in permanenta controlati de Vatican , cu cine sa se insoare , ce razboi sa declanseze , ce oponenti politici sa lichideze etc . Cei mai activi agenti din deep state sint , guvernatorul roman al BNR , ministrul justitiei , judecatorii curtii constitutionale , procurorii si judecatorii in general toti fiind iezuiti masoni controlati de comisia de la Venetia si de alte fraternitati subterane sau supraterane . Cine a organizat lovitura de stat din 89 si l-a asasinat pe Ceausescu ? Deep state – agentii iezuiti masoni infiltrati in sistemul justitiar al fostului PCR . Daca Israelul cit e de puternic si tot e controlat de deep state Vatican , ce pretentie mai aveti de la Românica . Agentii din serviciile secrete sint simpli executanti care sint aruncati ca o masea stricata cind numai e nevoie de ei . Eu cred ca Sorin si altii ca el au fost manipulati . Si Ceausescu a fost manipulat . Li s-au dat momeli ,ei au muscat . Simplu !