Ce este etapa a 2-a?

king2

Sistem politic impotent, clasă impotentă, stat impotent, un popor abuzat, abrutizat și impotent. Țara a mai trecut prin momente similare de-a lungul istoriei ei și, de fiecare dată, a avut șansa ca generația care venea din urmă s-o salveze de catastrofă. Acum tu ești generația care vine din urmă și ai obligația ca cel târziu în 2024 să preiei, prin orice mijloace, puterea. Am decis să te ajut, generație, încă din momentul în care am intrat în mediul online, gândind acest ajutor în mai multe etape. Am încheiat prima etapă odată cu publicarea proiectului de țară. Cei care m-au urmărit constant, încă de acum aproape trei ani, de când am început acest proiect, au avut posibilitatea să-și construiască un aparat critic propriu, să-și fixeze niște valori perene ale speciei umane, să înțeleagă modul de funcționare ale diverselor tipuri de societăți și state și, mai presus de toate, care sunt problemele românești și cum pot fi ele soluționate.

Etapa a 2-a presupune identificarea elitelor tale, generație, elite din rândul cărora va țâșni și liderul tău. Un lider charismatic, inteligent, cult, uman și vizionar. În acest sens voi atașa acestui blog o pagină nouă care va putea fi accesată doar contra cost. O parte dintre acești bani vor fi folosiți pentru întreținerea site-ului, restul urmând a fi distribuiți ca stimulente către cei mai valoroși dintre voi. Va fi o mini-platformă de social media dedicată în exclusivitate tinerilor care gândesc și care știu cum să-și exprime în mod civilizat ideile, trăirile și viziunile.

Pentru început, temele dezbătute vor fi propuse de mine, urmând ca mai apoi să vi le alegeți singuri. În funcție de întrebările, răspunsurile și comentariile formulate într-o perioadă de șase luni, vă voi pune la dispoziție și o evaluare psihologică a personalității voastre. Ce este prietenia, ce este iubirea, care este deosebirea dintre fidelitate și loialitate, ce este cryptomoneda, există rase superioare, se poate călători în timp, există universuri paralele, vom putea coloniza alte planete, există civilizații extraterestre, își va păstra America poziția dominantă la nivel planetar, care este cea mai mare amenințare pentru ea, va reuși România să-si recapete independența, îți place puterea, ce ai face dacă ai deține-o timp de 4 ani, ai auzit de blockchain? Acestea ar fi unele dintre temele la care ești invitat să-ți exprimi ideile.

După șase luni voi publica lista cu cei care pot fi considerați a face parte dintre elitele tale, generație, argumentând fiecare alegere. Sunt convins că lista pe care o voi publica eu se va suprapune cu lista pe care o vei face și tu, generație, și va avea la bază capacitatea de a comunica valoarea comentariilor, numărul de adepți pe care fiecare în parte va reuși să și-l facă. Noua platformă va fi singurul loc de întâlnire dintre tinerii cu adevărat valoroși din generația conducătoare a timpului ce va veni și câțiva dintre reprezentanții elitelor generației mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 42 COMENTARII
  1. says

    Capitolul 62 Proiect de Țară
    Constituirea de ferme cocubiecte de activitate legate , de la culturi agricole , viticole , pomicole , pisicicultura , creșterea animalelor …până la procesare producția proprie si distributie-desfacere in magazinele românești ( am evitat denumirea de market) proprii . Inteligența artificială va juca un rol primordial , că și resursa umană supercalificata si responsabilă față de țară și români . Industria va însemna inteligență artificială . În jurul acestor activități vor fi locati tinerii întreprinzători in locuințe construite de la bugetul completat cu ce nu se colectează astăzi , nu din cauza incompetenței, sau și din acest motiv , cât din cauza scurgerilor voite către “conducatorii” hapsani de azi .
    Această organizare va putea hrăni și îmbraca toți românii indiferent de activitatea personală depusă de fiecare . Vă fi suficient să lucreze cei mai bine dotați, cei mai creativi si “visatori” cu credință și curaj in visele lor la nivel micro si macro și totodată pasionați , extrem de pasionați de ceea ce întreprind și crează .
    Nu știu altă țară cu oportunitățile prezente aici , aproape , foarte ușor de atins si pornit….daca …daca…înțelegem că trebuie să schimbăm de la oameni la concepții , concepte in gândire și de la concepte in gândire , la oameni . Cu totul altfel decât în prezent .
    Ing . Liviu Madan

  2. Alex says

    Salut,

    Nu vad un link pe blog pentru platforma asta, asa ca voi dezbate o viziune pentru tara aici. Temele vor fi explicate superficial din cauza resurselor necesare de cercetare, timp, chef etc.
    Pana sa incep am cam uitat sa scriu in Romana fiind plecat de la 10 ani din tara. Dar incerc ce pot.

    1. Asigurarea energetica a restul Europei poate fi asugarata de Romania. Folosind modelul (deja inceput in locuri de Romania) African de energie, putem creaa resurse de energie sustenabile folosind apa, soarele, hidrogenul, vantul si mai mult. In acelasi timp am folosii resursele naturale ale Romaniei pentru a tine tariile din Europe alimentate. Asta ar diminua influenta Rusiei in zona, in timp ce noi ne asiguram independenta energetica la un nivel mai avansat. Rezultatul este auto-intuitiv, o Romaniei care nu este constransa nice de Est si nice de Vest energetic.
    Daca devin mai creativ, cu asta putem aduce mai multi investitori (private equity), care ar investii in piloni de resursele naturale pe bursa din Bucuresti. Asta este menit sa aduca mai multi investitori straini. Ajungem la intrebarea, cum putem oprii investitorii din vest sa acapareze piata? Ca un bun manager de portofolio, si ca in private equity, statul poate invita investitori cu interese specificii sau interese care sa balanseze miscariile de valuta. In acelasi timp interdictii specifice in puterea investitorului pot fi create.

    Ca asta sa se creeze, Romania are nevoie de o operatiune “covert” intre investitori specifici.

    2. De obicei aceasta goana dupa resurse naturale pune in pericol teritoriul unei tari. Asta este in cazul in care Romania poate dovedii ca are suficeinte resurse naturale pentru a controla piata Europeana. Pentru asta se poate face chiar un acord cu vecinul de la rasarit.

    Ca sa ajungem acolo avem nevoie de o industrie militara performanta care in jurul ei sa aiba o infrastructura care o alimenteaza pe dar si aparatele civiililor. Pentru moment, fabricile Lockheed Martin si altele sunt excelente pentru a creea aceasta industrie pentru mici antreprenori Romani. Aceste instituii pot aduce frame de munca, sau chiar pilonul pe care poate robotica si industria Romaneasca sa se sprijine.

    Pentru asta as aloca suport de cercetare laboratorelor acestor companii, pamant, si chiar si sedii pentru expertiza lor.

    Aceasta erarhie ar asigura independenta Romanieii pe plan strategic si chiar si financiar, pana la un anumit punct.

    3. In termeni de taxe. Nu vad de ce Romania nu poate devenii un tax haven. Tot ce trebuie sa facem este sa construim spatii de birori cu taxe extrem de mici pentru cei care intra pe piata, in timp ce aceaia prezenti vor beneficia de taxe care scad treptat, in asa fel incat ca cei noi sa se poate stabilii pe piata Romana, si ca jucatorii vechi sa nu isi stranga jucariile si sa plece.
    Frumos ar fi daca aceste companii are avea optiunea de taxe. Sa spunem ca mai multe firme de productie din Moldova se hotarasc ca au nevoie de autostrada, acestea pot depozita banii intrun fond de investitii cu data limita ca guvernul sa inceapa si sa actualizez lucrarile. Ei bine, ele nu finanteaza tot proiectul, ci decat partial. Daca guvernul nu este in stare de a face asta, banii acestor firme se introc in conturile lor. In acelasi timp firmele ar avea optiunea de a platii taxele traditionale (mult mai scazute).

    Sunt multe de discutat, in acelasi timp am incercat sa nu ma adresez unor idei de pe acest blog.

    Salut

  3. The Deceiver says

    2024 e prea devreme, ăștia nu vor renunța ușor la putere.
    “cei care dețin puterea, se tem sa nu o piardă” – Darth Sidious.

    Atâta timp cât România este înconjurată de puteri ca SUA, Rusia, China, inevitabil va fi curva uneia, ca să ma exprim clar.
    Chiar dacă “generatia” va prelua frâiele, va dura cel puțin 5 ani până va acoperi tot, până va ști situația reală, și da, având în spate mereu, echipele străine gata să-i încurce, după interes.

  4. nicu cohen says

    ””identificarea elitelor tale, generație, elite din rândul cărora va țâșni și liderul tău. Un lider charismatic, inteligent, cult, uman și vizionar…..
    As avea o remarca ….
    Oricit de destept si cinstit ar fi un lider daca poporul e dobitoc nu se poate imbunatatii nimic .Dovada e Ceausescu !A reusit sa scape tara de datorii dar imbecilii l-au omorit si au bagat-o inapoi in datorii .
    Trebuie formata o scoala de intelectuali reali care sa educe poporul in
    mod real nu fictiv referitor la starile de lucruri in structura societatii , contractele sociale , justitie patriciana , politica praetoriana , economie fascist corporatista , statututul social al “persoanelor fizice ” corporatii formate prin frauda , statutul liberilor , soveranitatea individuala , legea
    sau contractele sociale referitoare la posesiune individuala de teritoriu si mijloace de schimb financiare etc etc
    Numai cu un popor informat corect se poate forma o societate morala
    si prospera .
    Acum traim intr-un fost stat devenit corporatie proprietatea unor megacorporatii din exterior , fascist corporatist , politic si economic bazat pe dezinformare ,frauda , inselaciune , teroare si coercion /constringere criminala .

    Fascism Is a Current Political and Economic System
    The state, for the fascist, is the instrument by which the people’s common destiny is realized, and in which the potential for greatness is to be found. Individual rights, and the individual himself, are strictly subordinate to the state’s great and glorious goals for the nation. In foreign affairs, the fascist attitude is reflected in a belligerent chauvinism, a contempt for other peoples, and a society-wide reverence for soldiers and the martial virtues.
    https://mises.org/library/fascism-current-political-and-economic-system

  5. says

    Despre Dragnea ca evoluție politică trebuie menționat că a fost încurajat “de conducerea centrală ca mai toți baronii locali care au avut susținere și protecție să-și formeze rețele de tip mafiot complexe. Daca nu era acum Dragnea șeful PSD atunci era Mazăre sau Oprișan. Dragnea a fost cel care a spart “regula elitelor și a impus regula baronilor. Hot debate. What do you think? 7 6

  6. TAU TEODOR says

    Uncle Sam e maestrul de ceremonii la funerariile democratiei – inspirata de dictatorii pe care i-a rapus si de la care sigur s-a contaminat cu o crasa aroganta ;Pe principiul eu te-am creat-eu te omor ,America arunca cu multa nonsalanta valorile democratiei ,in vazul unei intregi planete -valori pe care cand i-a convenit le propavaduia, la tomberonul istoriei -fara ezitare !;cand America a vrut sa domine lumea ,s-o cucereasca,acestea erau o. k. : democratie ,piata libera ,libera exprimare etc ;Acum cand simte ca aceste valori i-au devenit potrivnice intereselor si dominatiei sale mondiale,cand economia-i scartiie din toate incheieturile ,calca cu nonsalanta pe mormantul democratiei ale carei valori le-a folosit nu pentru a elibera lumea ,ci pt a o cotropi cu propia-i cultura atribuindu-si rolul de creator al unei lumi mai bune ;instaleaza si sustine state paralele,pune taxe vamale (aceleasi care le-a eliminat ca sa desfinteze economii,natiuni ) sustine oameni gen Kovesi ( justitia e de fapt o parghie -interesul poarta fesul -pe stil ro ,sau americanul face bani din orice …cadavru ) ca de-disperarea e mare -pe zi ce trece lumea vede tot mai clar gogoasa democratiei americane !Un lucru a ramas valabil de cand e lumea : daca atunci cand America tinea crucea in mana -multi i s-au alaturat ,acum cand incepe a-si arata adevarata fata ,nu va trece mult si va culege ceea ce a semanat !Au venit americanii ….la parastasul democratiei !

  7. JE says

    A aparut un nou aricol “baban”, in care se zice asa:
    – “Doar corporaţiile, firmele mari au conştientizat fenomenul şi încep să apeleze la firme de recrutare şi la personalul din afara ţării, mai ales la cel asiatic. Într-un fel, CRIZA A ÎNCEPUT ŞI DE LA MENTALITATEA ANGAJATORILOR ROMÂNI, CARE VOR SĂ MUNCEŞTI CÂT MAI MULT PE SALARII CÂT MAI MICI”

    – “Interacţionând de-a lungul timpului atât cu angajaţii, cât şi cu ANGAJATORII, CRED CĂ PROBLEMA VINE DE LA CEI DIN URMĂ. Angajatorul este obişnuit să aibă forţă de muncă la dispoziţie şi să schimbe oamenii când vrea, fără a investi foarte mult în angajaţi; ASTA E MENTALITATEA GENERALĂ ÎN ROMÂNIA”

    – “Datele ONU arată că 3,4 milioane de cetăţeni români locuiesc peste hotare. Dacă în Siria motivul migraţiei este războiul, pentru România ESTE VORBA DE O MIGRAŢIE ECONOMICĂ: OAMENII PLEACĂ PENTRU UN TRAI MAI BUN”

    – “Toţi aceşti factori au dus la declanşarea unei ample crize de personal… în turism România are un EXOD de personal care cu greu mai poate fi stăvilit”

    – “De asemenea, din ce în ce mai multe companii din industrii tot mai diverse apelează la leasingul (închirierea) de personal, potrivit Smartree, companie care activează pe piaţa de externalizare a proceselor de resurse umane. În primii ani de la apariţia sistemului de închiriere de personal, acesta a fost utilizat ca răspuns al unor necesităţi fluctuante de personal necalificat. În ultimii ani, sistemul este folosit de foarte multe companii multinaţionale în căutare de PERSONAL CU PREGĂTIRE ŞI EDUCAŢIE. Companiile cel mai active pe acest segment sunt call centerurile sau centrele de tip shared services, CONSULTANŢĂ IT, COMPANIILE DIN DOMENIUL TEHNOLOGIEI, TELECOM, DEZVOLTARE SOFTWARE sau cele în care activitatea este de tip project-based.”

    – “Restricţiile existente sunt mai degrabă impuse de statul român angajatorului de aici. Nivelul salariului de încadrare este FOARTE MARE şi nu mulţi angajatori români şi-l permit (4.162 de lei brut), chiar dacă şi-ar dori să importe forţă de muncă din Asia sau ţări non-UE”

    – “Dacă baza legală de încadrare a unui cetăţean din Asia sau dintr-un stat non-UE este de 4.162 lei, în domeniul wellness – spa SALARIILE POT AJUNGE CA VALOARE MEDIE NETĂ PÂNA LA 4.000 DE LEI (luând în calcul bonusurile şi avantajele oferite de către companii). În sfera producţiei sau a construcţiilor, oferta companiilor diferă în funcţie de solicitări: munci calificate sau necalificate. Şi aici SALARIILE POT DEPĂŞI ÎN MEDIE 3.500 – 4.000 LEI NET dacă străinii angajaţi sunt calificaţi şi fac dovada practică a meseriei certificate”

    – “Principalele motive pentru care companiile româneşti apelează la această soluţie sunt lipsa personalului din România dispus să lucreze în condiţiile propuse de companii…” (adica pe salarii de mizerie, platite la gri sau la negru, mult mai mici decat ale strainilor si cu overtime neplatit grupa mare)

    – “Firmele care iau contracte pe mai multe luni sau ani nu ştiu dacă la jumătatea perioadei o să mai aibă angajaţii pe care s-au bazat în ziua semnării contractului. Practic, asta e principala motivaţie a firmelor atunci când vine vorba de aducerea forţei de muncă din afară. Important nu mai e COSTUL, ci stabilitatea angajaţilor, mai ales într-o perioadă în care forţa calificată de muncă a plecat spre Europa”

    – “Angajaţilor li se asigură obligatoriu şi cazare şi masă, nu vine nimeni fără cele două componente”

    – “Numărul străinilor care muncesc în ţara noastră creşte încet dar sigur. Cât timp FORŢA DE MUNCĂ VA CONTINUA SĂ PLECE DIN ROMÂNIA, angajatorii vor fi nevoiţi să se orienteze, în continuare, către pieţe considerate până nu demult exotice. E un cerc vicios, pentru că SUMELE PLĂTITE STRĂINILOR – MAI MARI DECÂT CELE PLĂTITE ÎN MOD OBIŞNUIT UNUI ROMÂN – ar putea satisface cerinţele celor care în loc să lucreze în ţara natală iau drumul străinătăţii, căutând locuri de muncă în ţări ca Italia, Spania, Marea Britanie, Austria sau Germania.”

    – Cum şi de ce a ajuns România să importe forţă de muncă din Asia
    http://www.businessmagazin.ro/cover-story/cum-si-de-ce-a-ajuns-romania-sa-importe-forta-de-munca-din-asia-17029324

    _________________________________________________
    Dar care or fi fost cauzele pentru care s-a ajuns in situatia asta?
    – “România a ajuns astăzi în situația ingrată de a importa forță de muncă, îndeosebi din Asia, în timp ce propriii cetățeni pleacă spre alte zări. Deși unul dintre motivele importante ale migrației lucrătorilor autohtoni se află în SALARIILE MICI PLĂTITE DE ANGAJATORI, în mod paradoxal, ACEȘTIA SUNT DISPUȘI SĂ PLĂTEASCĂ DE DOUĂ-TREI ORI MAI MULT PENTRU FORȚĂ DE MUNCĂ STRĂINĂ.”

    – “Costurile cu angajarea personalului sunt mult mai mari decât în cazul forței de muncă autohtone… Salariile sunt stabilitate dinainte, așa încât ei știu exact pentru ce bani muncesc. De obicei, sumele variază între 500 și 1.500 dolari net pe lună, depinde de angajator și de munca pe care o prestează, la care se adaugă masa și cazarea, ei locuind fie cu angajatorii, fie închiriind un apartament. Contractele de muncă se încheie de obicei pentru perioadă nedeterminată, iar permisele de muncă se reînnoiesc în fiecare an. Când sunt stabilite pentru un anumit termen, la sfârșitul perioadei, de multe ori și le prelungesc. LI SE MĂRESC SALARIILE și rămân.”

    – De ce vin în România muncitori asiatici
    https://www.cotidianul.ro/de-ce-vin-romania-muncitori-asiatici/

    _________________________________________________
    Culmea este ca au inceput vatafii sa dea din colt in colt ca nu mai are cine sa le cumpere taratele toxice congelate importate si salamurile pline de chimicale. Oare care o fi cauza?
    – Exodul românilor în străinătate a lăsat fabricile de alimente fără clienţi
    http://www.zf.ro/profesii/exodul-romanilor-in-strainatate-a-lasat-fabricile-de-alimente-fara-clienti-17048803

    Bai fratilor… Nu stiu daca intelegrti cu adevarat situatia penibila a acestei natii de morometi proletari care se autodistruge. In Romania, vatafii astia din sectorul ROMPAN, nu au oferit niciodata angajatilor mai mult de salariul MINIM pe economie, iar in Italia, acelasi brutar castiga de la 1400 in sus. Si nici la salariul ala italienii nu gasesc angajati suficienti.
    Vatafii au tot sperat ca romanii sunt atat de prosti incat sa stea in tara pe post de iobagi, iar acum au ajuns in situatia stupida in care nu numai ca nu are cine sa le lucreze, dar nu are nici cine sa le cumpere tirurile cu coca congelata pe care le importa. NATIUNEA DINAMITA, ce sa mai vorbim.

    – În Italia nu sunt oameni dispuși să lucreze ca brutari pentru 1.400 de euro pe lună. 117.000 de posturi de muncă vacante
    http://www.gazetaromaneasca.com/integrare/italia/italia-nu-sunt-oameni-dispusi-sa-lucreze-ca-brutari-pentru-1-400-de-euro-pe-luna-117-000-de-posturi-de-munca-vacante/

    _________________________________________________
    Oamenii rationali, realizeaza ca nu au nici un viitor in Romania si isi fac planuri de plecare din tara. Cu cat mai devreme cu atat mai bine pentru ei.
    In data de 17-18 martie 2018, a avit loc la Bucuresti RIUF – The Romanian International University Fair. Targul va continua pe 20 martie la Cluj, pe 22 martie la Iasi, si pe 24 martie la Brasov.
    https://www.riuf.ro/

    – Ce nu trebuie să ratezi azi și mâine la RIUF București
    https://www.riuf.ro/ce-nu-trebuie-sa-ratezi-azi-si-maine-la-riuf-bucuresti-2/

    – Targ RIUF 2018 @Radio3Net
    https://www.youtube.com/watch?v=y3Kc9lWMewo

    – Stire video RIUF, de la minutul 22.29 la 25.52
    https://youtu.be/CGzWF0AF-ok?t=1349

    – Intre timp in “eterna si fascinanta” Romanie:
    https://youtu.be/_8bfJDNU3IA?t=960

    bonus:
    Colceag deapre esucatia din Romania ieri la Realitatea Tv
    – Stirile de astazi 18 martie 2018 ora 21 Realitatea Tv
    https://www.youtube.com/watch?v=8k-3LstXqcw

    _________________________________________________
    Romania = NATIUNEA DINAMITA.
    Simbolul Romaniei nu este “stema” lui Ceausescu, nici frunza lui Udrea sau oaia lui Daea, ci Ion al Glanetasului care s-a multiplicat la infinit la fel ca agentul Smith in Matrix. Ion al Glanetasului, cel mai sarac si mai prost om din sat, reprezinta “morometele primordial”.

    Din moromete sarac, prost, plin de frustrari, invidie, ura si fara pic de constiinta si ratiune, dupa 1946 s-a transformat in proletar, turnator si tortionar. A impanzit TOATE INSTITUTIILE de stat, pe motiv ca “avea origini bune”, apoi a trecut la deportarea si exterminarea fizica a intelectualilor, a capitalistilor si tuturor celor care erau educati si reusisera ceva in viata lor. Peste 4 milioane de oameni deportati si macelariti prin inchisori, lucru care nu s-a intamplat in nici o alta tara din fostul “bloc comunist”.
    Morometele primordial era preocupat sa elimine “dusmanii inraiti ai poporului muncitor”…
    https://www.youtube.com/watch?v=sdZdLTWsC4E

    …si sa “combata stocajul”
    https://b1.ro/thumbs/int/2018/02/15/-271659.jpg

    Dupa zeci de ani in care a trait ca un vierme turnator, tortionar si ca un talhar comunist, inca plin de frustrari, ura si lipsit de constiinta, tot nu s-a lasat pana nu a mai dat niste lovituri de gratie propriului popor. “Burghezii” inca erau “dusmanii de clasa” si reprezentau cee ce ura el cel mai mult pe lumea asta:
    https://www.youtube.com/watch?v=KAPEpjGvVFE

    Morometele primordial, fiind majoritar, a decis soarta Romanieu de astazi si implicit, soarta copiilor si nepotilor lui:
    https://www.youtube.com/watch?v=IPIqYbvR6yQ

    Asta este “democratia” si capacitatea intelectuala a morometelui primordial:
    https://www.youtube.com/watch?v=pRgB0IK6jgs

    https://www.youtube.com/watch?v=YzDs23Ykous

    Romania nu este “Gradina Maicii Domnului”, ci un maidan plin de morometi primordiali care inca sunt bine infipti in toate institutiile de stat, impreuna cu familiile si rudele lor. In unele institutii deja s-a ajuns la a doua sau a treia generatie in care functia a fost pasata urmasilor. Asta este motivul pentru care performanta bugetarilor si politicienilor actuali este identica cu cea din perioada comunista. Morometele primordal din proletar si cap-ist, s-a transformat in “democrat” cu apucaturi comunistoide si “patron” cu apucaturi de vataf si sef de cap. Arivist social 100%.
    Asta este motivul pentru care oamenii educati, cinstiti si cei care fac afaceri oneste nu au nici o sansa in Romania de astazi. Ei sunt noii burghezi, chiaburi, si intelectuali, adica exact aceeasi “dusmani ai poporului muncitor” si trebuie DISTRUSI.

    Cine isi depaseste originea de moromete primordial si cine nu se identifica cu el, isi face bagajul si pleaca. Si au tot plecat. Se spune in mod oficial, ca sunt peste 3.7 milioane plecati doar dupa 2007 si peste sase milioane de oanemi in total. In mod real sunt mai multi. Si inca se pleaca.

    Nu va mai aduceti aminte de Ion al Glanetasului, romanul tipic, “verde ca bradul”? Vi-l arat eu acum. Desi videoul are un singur comentariu, este reprezentativ pentru acest personaj si acest popor:
    “Ion intruchipeaza perfect taranul roman din acele vremuri si din vremurile actuale! Prost, ignorant, tradator, incult, marsav, urmarind doar interese propii calca pe cadavre pentru pamant! Pacat ca mentalitatea taranului roman este la fel si in ziua de azi!”

    https://www.youtube.com/watch?v=pJW-R_G48Tk

    Morometele primordial este incapabil sa-si depaseasca inteligenta biologica.
    (nu ca meditata ar rezolva ceva)
    https://www.youtube.com/watch?v=HAc0yVHL2yg

  8. Mircea Andrei says

    Domnule Vantu,

    Ma bucur sa vad ca v-ati decis sa creati o astfel de platforma unde putem sa ne adunam toti cei interesati si sper in continuare ca voi putea vedea acest proiect realizat

  9. Stefan says

    Singura solutie pentru a remedia aceasta problema de guvernare se poate remedia prin 2 lucrui:
    1.-A avea oameni capabili ,educati cu un iq peste medie,avand studii doar in aceste categorii
    2.-De a avea un sistem de control financiar foarte,foarte bine pus la punct pentru absolut toate persoanele din Romania

  10. calancea daniel says

    Domnule Vantu, am retinut un singur element din postarea de mai sus/ contra cost.
    Imi miroase a FNI…asadar mult succes “generatiei”
    Cu stima

  11. says

    Castigatorul o sa fie un baiat de la servicii, pe care tu o sa ajungi sa-l promovezi si sponsorizezi. Te crezi S.H.

  12. says

    sa-mi enumerati toti lucratorii statului roman care sunt de origine romani, si daca ii enumerati pe degete sa va intrebati de ce am ajuns minoritate in propria tara, calcati in picioare. Smecherii ambasadelor straine aresteaza milionarii romani special ca sa nu atraga fonduri europene, sa ramana Romania un fel de STALINGRAD al Europei, colonia piata de desfacere cu sclavi.

  13. says

    Occidentul blocheaza orice incercare a Romaniei de dezvoltare si atragere de fonduri europene, isi tine cascavalul la ei in occident. De ce nu intra in Schengen? sa nu supere Olanda si porturile lor comerciale. E clar ca buna ziua ca sclavii ambasadelor straine sunt cei mai mari tradatori ai Patriei noastre, tara mosilor si stramosilor nostri pentru care au murit in doua razboaie mondiale ca azi sa avem o tara, o limba si un Centenar!

    la noi nu exista nici un Trump care sa spuna ,, Romania first,, pentru ei exista doar ,,pup in cur ambasada first si apoi contul meu Second,,Generalul Coldea este roman de origine, si isi da numele real de botez, atunci cand o sa ne creasca o nuca in centrul fruntii tuturor! Suntem condusi de straini pentru ca exista multi, foarte multi tradatori. Basescu a parazitat Romania si a aratat cu degetul miliardarii Romaniei ca sa pupe mana ambasadelor straine, ca asta a facut toata viata inca de pe vremea KGB-ului si URSS-ului gorbaciovist al lui Viktor Bout.
    sa-mi enumerati toti lucratorii statului roman care sunt de origine romani, si daca ii enumerati pe degete sa va intrebati de ce am ajuns minoritate in propria tara, calcati in picioare. Smecherii ambasadelor straine aresteaza milionarii romani special ca sa nu atraga fonduri europene, sa ramana Romania un fel de STALINGRAD al Europei, colonia piata de desfacere cu sclavi.

  14. says

    O solutie ar fi schimbarea constitutiei, cu o meritocratie adaptata zilelor noastre. Ar oferi un exemplu tarilor din EST si nu numai. Scosi in suturi in cur din birouri si linsati, 5 ani de anchete si capete cazute la foc rapid si reindustrializare masiva pe baza resurselor din munti.

  15. sfarleaza/fofeaza says

    …cetatenii romani trecuti de “prima tinerete” isi pot “da cu parerea”, Excelenta ?!?…mai ales in ceea ce priveste cryptomoneda (Bitcoin, in special) ?!?…

    Va multumesc,

    Cu respect

  16. Mircea says

    Pentru cei care critica marile corporatii: Exceptand companiile care au pus mana pe resursele Romanie in niste conditii foarte avantajoase in rest nu aveti dreptate, nu conteaza atat de mult ca economia este pusa in miscare de Gigel sau de John important este sa ca rotitele acestui mecanism sa se invarta si sa o faca eficient. Daca prin masuri fiscale si economice in Romania se creaza un mediu stabil in care se pot desfasura afaceri profitabile (prin infrastructura si masuri bine gandite) investitorii vor veni. Avem piata de desfacere, suntem in Uniunea Europeana care tocmai incheie acorduri cu Canda sau SUA. Nu avem forta de munca, nu e problema, daca salariile vor creste forta de munca va veni singura. Solutii sunt, tara poate fi salvata, avem insa nevoie de oamenii potriviti pusi in functiile potrivite.

  17. George says

    Las si eu aici o tema, consider eu ca este strategica, in domeniul in care activez, transporturi , Portul Constanta. Poate fi un punct de pornire in revitalizarea economiei romanesti prin operationalizarea acestuia la un nivel competitiv cu alte porturi europene, cum au ‘’prietenii nostrii’’ olandezi. Cat ei vor fi la conducerea fraielor, noi nu pupam Schengen, insa ne putem pregati in liniste pentru preluarea conducerii anul viitor, investind in infrastructura si facandu’ne singuri ‘reclama’ . China este dispusa sa ne ajute. Dupa parerea mea poate aduce romanilor si Romaniei o suma cu multe zerouri. Stima!!!

  18. Marius says

    Pai de ce totul se rezuma numai la bani !? poate o minte sclipitoare exista in aceasta generatie cum o numiti dvs. dar nu poate sa isi exprime ideeile sau opiniile deoarece ar trebuie sa plateasca un comision !? nu inteleg daca tot doriti da realizati aceasta platforma puteti sa o faceti fara contra cost , cei care aduc injurii sau se abat de la subiect e foarte simplu sa ii banati .

  19. Silviu Diaconu says

    Bravo domnule Vantu! Debea astept platforma. Vad multi oameni ca nici nu se gandesc sa miste un deget, ca oricum totul este pierdut. Pai tocmai din cauza asta nu putem schimba nimic, ca nu facem absolut nimic. Recunoasteti tiparul?
    Nu ma apuc de Engleza ca nu am facut de mic in scoala si acuma nu pot sa mai invat.
    Nu ma apuc de afacerea la care visez ca oricum sunt altii mai buni in piata.
    Nu aplic la locul ala de munca ca sunt altii mai buni.
    Oare unde sunt barbatii adevarati ai acestei tari?
    Sau au ramas doar razboinici ai tastelor?

  20. Ion says

    Dl. Vântu, doresc să vă întreb dacă există posibilitatea, în cazul în care vă fac o vizită, să vorbesc personal cu dumneavoastră, despre etapa a doua pe care doriți să o inițializati, cât și alte lucruri pe care nu le putem vorbii în mediul online?

    • says

      E a 6-a oară când scrii “vorbii” cu doi de i, și tu vrei să schimbi țara! 🙄

      Nu știu de ce comentariile par atât de proaste în contrast cu story-lineul blogului!

      …și cu toate astea le citesc.

      SOV, adapt, go mobile! Comunici cu o generație care vrei sa schimbe ceva, pe un blog. Generația pe care o cauți e o generație dependentă de telefonul mobil. Use that. So did Skype, Whatsapp, Telegram and many others 😉

      Always ahead of the game!

  21. ashura says

    Sincer nu ma asteptam ca unul dintre marii capitalisti ai Romaniei sa fie atat de optimist..sigur cu usoare accente de naivitate ( indusa ,pentru sunt convisn ca stiti mai bine ca mine ca,zarurile au fost deja aruncate lucrurile decise si soarta imposbil de schimbat)
    din ce sa construiasca generatia noastra o noua tara,un nou stat , o noua economie,sa va reamintesc de interviurile declaratiile si postarile dumneavostra in care spuneati ca noi oricum mari capitalisti oameni de afaceri nu vom putea devenii intrucat locul nostru a fost luat de corporatiile straine..si asa si este.
    Domnule Vantu Romania ( si spun asta cu mare durere) nu mai exista decat cu numele, ea in realitate este detinuta in intregime ( in toate zonele cheie,banci,companii de asigurari,resurse naturale,rafinare petrolului,gaze naturale ,distributii de energie,industrii,telecomunicatii,reatil,industria agro alimentar- chiar saptaman viitoare compania Agricost va fi vanduta unei companii a unui seic din Golf,asta ca sa va dau un mic exemplu cea mai mare companie de inghetata iarasi vanduta saptamana trecuta, citit raportul PIAROM 2017 capitalul romanesc a pierdut din nou cote de piata din cifra de afaceri la nivel national an de an marii oameni afaceri si economia romaneasca sunt din ce in ce mai slabe iar masurile restrictive corecitive si de supraveghere sunt din ce in ce mai dure mai represive tocmai pt a distruge
    prin complicitatea statului roman ultimele farame de capital autohton..suveranitatea nationala a fost pierduta definitiv,nimeni nu poate misca nimic in economie adminstratie politica diplomatie fara acordul Comisiei Europen a departamentului de stat sau a ambasadelor marilor puteri vestice…
    lupta e pierduta,,veti puteadumneavostra schimba cursul lucrurilor sau noi..?
    Sa vorbim DE ABDUL NASSER CA SA DAM UN EXEMPLU DE CE SE INTAMPLA DACA VREI SA SCHIMBI CURSUL ISTORIEI SI SA LOVESTI IN INTERESELE STRATEGICE ALE SUPERPUTERILOR ,MA REFER LA NATIONALIZAREA CANALULUI DE SUEZ, SI LA CRIZA SUEZULUI,PLUS FAPTULCA RAZBOIUL SI IMPLICIT OCUPAREA EGIPTULUI A FOST STOPAT DOAR PRIN INERVENTIA URSS..

  22. Luminarian Distopianu says

    E nevoie de mult mai mult decat o “platforma”.Elita globalista e mult mai organizata decat poti organiza tu in sase luni “elita” rezistentei.Mai mult de atat, cei care ar face ce trebuie cu puterea, nu o vor, nefiind genul de suflete care vor controlul altora.

    • Marina says

      Crezi ca noi ca simpli cetateni nu putem aplica sanctiuni ? Nu putem boicota ? Nu putem refuza ? O, ba da !!!
      De ex – Alegerea mea este :NU VREAU .
      Nu vreau sa mai cumpar marfa din import de la un anumit lant alimentar ,vreau ceva autohton .Bine? Si nu numai eu .Familia ,prietenii ,cunostintele .Toata lumea. Chiar si pentru numai o saptamana ,ei pierd bani .
      La o adica , mananc o ceapa , un cartof , o felie de paine si nu cumpar de la ei sub nici o forma . Uite asa ,de incapatanata ! De kiki.Si uite asa se trece din rezistenta pasiva la activa. Ce zici , merge ?

    • Sendy says

      Buna ziua! La fel ca domnul Andrei, si pe mine ma intereseaza platforma dumneavoastra, este o alternativa la observabila reticenta legata de progresul societatii.

  23. popescu says

  24. popescu says

    Din pacate, tinerii au trecut prin malaxoarele globalistilor, numite scoli si din rindul lor nu se mai pot ridica lideri. Tinind cont de caracterul tinerilor romani, mai mult ca sigur ca se vor vinde stapinilor straini! Astazi demonstreaza pe strazile tarii cu steaguri E.U si SUA! Nu cred ca poti alege ceva din ei!

  25. Vilt bogdan lucian says

    O cioară stătea pe o cracă și nu facea nimic toata ziulica. Un iepuraș, vazând-o, o întreabă:
    – Aș putea să stau și eu și să nu fac nimic toata ziua?
    – Bineînțeles, de ce nu? îi răspunse cioara. Astfel că iepurașul stătea pe pământ sub cioară și nu facea nimic.Deodată, apare o vulpe și-l mănâncă pe iepuraș.

    MORALA: Ca să poți să stai și să nu faci nimic toată ziua, trebuie să fii foarte sus.

    • Tiamarchos says

      Tu ori ești rus ori ești moldovean. Numai aia cred ca o viata fericită e sa stai degeaba toată ziua.
      O viata împlinită e una în care muncești, creezi si te faci util societății.

  26. Dragos says

    O viziune excelenta in care ma regăsesc.
    Apreciez faptul ca esti primul care spune generației de blockchain,deoarece putini înțeleg si stiu despre ce este vorba.cred ca e unica posibilitate de a salva ce s a distrus de mii de ani.asta daca se utilizează in modul cum a fost gindita de satoshi- naka -moto-gindire clară mediu -inteligenta🤗

  27. Johnny says

    Oameni providentiali sunt multi in tara asta insa nimeni si nimic nu-i poate coaliza intr-o organizatie salvatoare a natiunii intrucat trebuie sa te lupti cu o hidra mondiala , nu numai nationala . E o utopie sa crezi ca se aduna 1000 de oameni si astia vor putea crea un suflu atat de puternic incat sa spulbere intreaga mafie ce a pus stapanire pe tara si lumea asta . Istoria a demonstrat ca doar revolte populare spontane pot schimba ceva intr-un stat insa Romania zilelor noastre e populata cu multe indiferenta , delasare si subcultura si nici macar o revolta nu mai are cine sa faca . Tot ce mai sper este ca macar in partidele existente sa mai existe cativa oameni cu drag de tara care sa mai salveze cat de putin din demnitatea si independenta Romaniei . Eu sunt de parere (dar nu inseamna ca si doresc) ca urmatorul pas e un razboi mondial si doar acela mai poate revigora aceasta planeta insa nu stiu cati vor mai apuca sa treaca peste el ca sa se bucure de o noua viata.

  28. Razvan says

    Ar fi un ajutor foarte dorit daca ati face aceasta platforma. Nu sunt multi cei care isi doresc sa dezvolte aceasta tara, insa e nevoie doar de cativa dintre ei pentru a face diferenta.

    Stima!