Capitolul 13 – Iohannis toarnă temelii, Ponta zburdă, Băsescu tremură de frică

colaj-presedinti-vila

Trei evenimente majore s-au petrecut de la ultima mea postare pe blog:
1. raportul făcut de Iohannis la o sută de zile de la preluarea mandatului;
2. ieșirea lui Băsescu de la B1TV;
3. anunțul făcut de Ponta cu scăderea TVA la alimente.

Le-am enumerat cronologic, nu în ordinea importanței lor.

Iohannis mi-a confirmat părerea proastă pe care am avut-o încă de la început despre el; cu acel aer de primadonă ofuscată a ieșit să ne spună că în tot acest timp a turnat fundația viitoarei sale înfăptuiri. Obosit de acest act de comunicare fără obiect, a luat-o pe doamna Iohannis de braț și s-a retras să se odihnească vreo două săptămâni în Madeira. În felul acesta, până la finele acestui an, va termina întreaga înfăptuire a unei sănătoase dezamăgiri naționale; până atunci, veți vedea că, pe fond, singura deosebire între el și Băsescu o reprezintă logoreea celui din urmă. În rest, aceeași țâfnă, aceeași răutate și aceeași dorință de a avea și de a exercita puterea doar pentru plăcerea personală.

În timp ce Iohannis se odihnește, Ponta zburdă în inimile și buzunarele românilor; le dă cu o mână și le ia cu cealaltă. Reducerea TVA la alimente, o manevră de alba-neagra, menită să acopere noile impozite și taxe cuprinse în viitorul Cod fiscal promovat de guvern. Impactul acestor noi impozite și taxe este devastator pentru bugetul personal al fiecăruia dintre voi. Ceea ce veți economisi la alimente veți cheltui peste măsură pe utilități, pe impozite pe locuințe, terenuri și consum exagerat de lapte praf (chestia cu laptele praf a fost o glumă). O critică aplicată asupra acestui Cod fiscal o voi face abia în postarea de săptămâna viitoare, și nu acum, pentru a nu vă strica definitiv Paștele.

Revenind la Ponta și zburdălniciile lui, este clar că la ora actuală este singurul actor politic care contează. A reușit să treacă în mod miraculos peste pierderea alegerilor și să rămână atât premier, cât și președintele PSD-ului. Imediat după alegeri, împreună cu sponsorul și, se pare, șeful lui, Ghiță, s-a dus în Dubai. Scopul nu era acela de a-și linge rănile, ci de a-și asigura sumele imense de bani pe care le avea sub diverse nume în conturile din Dubai.

Sume provenite într-un fel sau altul din banii statului român, ori din licitațiile trucate în favoarea lui Ghiță, ori din șantajele asupra diverșilor oameni de afaceri, ori din traficul de influență facilitat de legăturile exagerat de strânse dintre el și Ghiță.

Odată banii securizați, cei doi se întorc în țară, mimează o rupere a relațiilor și dau impresia că nimic nu-i mai leagă. În acest mod, Ponta încearcă să acrediteze ideea potrivit căreia cea mai importantă vulnerabilitate a sa – Ghiță – a dispărut. În tot acest timp, treaba i-a fost făcută în mod involuntar de DNA și Iohannis.

Iohannis a numit-o pe Alina Gorghiu șefă PNL, o domnișoară drăguță și atât (să mă ierte domnul Bogdan Olteanu), iar DNA-ul a continuat seria terifiantă de arestări a tuturor liderilor importanți atât din PSD, cât și din noul PNL. Așa se face că Ponta a rămas și va rămâne premier până când DNA-ul va decide că a sosit momentul să-l aresteze pe Ghiță, iar acesta să-l toarne, fără niciun fel de scrupul, pe Ponta.

În acel moment, Ponta va rămâne și fără guvern, și fără partid; altfel, cu toți liderii PNL arestați, cu un Iohannis îmbătat de propria lui devenire și fără vreo idee politică sau economică, Ponta va domni liniștit și după anul 2016.

Arestarea lui Ghiță pare pentru moment imposibilă din cauza lui Coldea, a fricii acestuia că Ghiță nu se va limita la a-l turna doar pe Ponta, ci și pe el. Mi-e greu totuși să cred că Laura Codruța Kovesi va mai putea multă vreme să reziste presiunilor probelor care atestă furtul unor uriașe sume de bani de către Ghiță și acoliții acestuia. Sunt mulți subalterni care știu și mulți alții care îi vor locul. Nu cred că doamna Kovesi își va risca întreaga credibilitate pentru unul ca Ghiță.

Al treilea personaj de care ne-am izbit în perioada aceasta este Traian Băsescu, un Băsescu terorizat de spectrul închisorii. Vă amintiți că săptămâna trecută Udrea a amenințat din arest cu dezvăluiri explozive pentru această săptămână. În locul acestor dezvăluiri, ne-am trezit luni seară cu Băsescu pe postul B1TV, într-un interviu greu de calificat, într-un interviu devastator atât pentru el, cât și pentru cei care au crezut în el. Inițial, scopul acestei ieșiri a fost să-i arate Elenei Udrea că nu mai are nicio influență asupra lui Coldea, Kovesi, Livia Stanciu și, drept urmare, să nu mai amenințe ca proasta cu dezvăluiri, că nu mai are cum să scape.

Evident, palavragiul din el nu s-a limitat doar la Rusia, la Moldova și la sus-amintitul mesaj și a început în mod halucinant să facă dezvăluiri după dezvăluiri. Mă voi opri la cea mai gravă dintre ele, la faptul că sunt nenumărați procurori și judecători, ofițeri acoperiți ai SRI. Așa ceva am dreptul să spun eu sau oricare dintre voi, dar în niciun caz un fost președinte de țară, o asemenea recunoaștere oficială produce pagube imense în rândul magistraților și al procurorilor români, lezează credibilitatea SRI-ului (nu era de ajuns un Coldea acolo, a mai trebuit să aflați și faptul că întreaga instituție operează în afara normelor legale), face praf efortul și curajul celor din DNA, iar orice act de condamnare a instanțelor va fi pus în mod justificat la îndoială. Prin această confirmare, Băsescu se comportă ca un animal încolțit, care nu mai are nimic de pierdut și este hotărât să toarne tot ce știe, doar pentru a-și scăpa pielea. Acest lucru, venind din partea unui „Niro” care plângea zilnic în arest, a unui Cocoș sfâșiat între iubirea de fiu și iubirea pe care se pare că încă i-o mai poartă Elenei Udrea, este dacă nu acceptabil, măcar explicabil, dar, venind din partea unui fost președinte, este dezgustător.

Acest torționar, care timp de zece ani a distrus destinul unei întregi națiuni, a împins oameni la sinucidere, a decretat că România nu este un stat social, deci fiecare cu brânza mă-sii, care a distrus orice urmă de coeziune socială, care și-a băgat și și-a torturat dușmanii în pușcării, care a generat și a patronat cea mai avansată rețea de crimă organizată din România, această canalie tremura luni seară ca o piftie râncedă.

Tremura din cauza whisky-ului, a urii și a spaimei.

Să aveți un Paște Fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 31 COMENTARII
  1. gheorghe cristian says

    Nu stiu cum dracu dar suntem pe aceeasi lungime de unda, am aceeasi furie si privire clara pe probleme punctuale;
    sincer nu mi-a placut deloc la inceput de tine, dar ai materie cenusie, ceea ce e cam rar in ultimul timp prin tara, si nu de orice fel , ci din aceea finisata la coltul strazii de mahala, slefuita prin citit si probabil umblat…..
    ne asemanam mult ca suntem ai dracu rau cu prostii…..si nu ezitam sa ii si scuipam in fata caci stim reactia: afara ploua!

  2. marius baciu says

    VA salut.Este evident dincolo de aspectele contradictorii din trecutul dvs.si de statutul de mare escroc si aici sint fericit sa declar ca nu am jucat la fni, deci este clar ca sunteti foarte bogat si foarte informat.Dar ma intreb totusi nu este mai bine sa fiti rezervat in legatura cu posibilitatea unui razboi cu rusia? Adica sunt inca totusi foarte multe necunoscute.

  3. George says

    Acum am reusit sa aflu de blog si de pagina de Facebook. Imi place… Chiar daca am pierdut, si eu, bani la FNI (face parte din experienta de viata), asta nu schimba cu nimic faptul ca sunteti un om destept. Sper sa nu renuntati la proiectul blogului si la pagina fb.
    Una din putinele persoane cu o atitudine proactiva, vis-a-vis de ceea ce se intampla pe aici, pe care le-am vazut in spatiul public din Romania…
    Pacat ca imaginea publica nu va ajuta foarte mult….. Dar asta sper ca se va schimba curand.

  4. ghivinici says

    sa ma gândesc la ce sau sa citesc ce e praf TARA si e goala terminata fugiti de ea evadati din ghiarele fiarei nu va dati patriotii pt HOTII LIBERI. nu va mai fii nici odata bine pt noi CLASA MUNCITOARE ……..trebuie schimbat adn din populatie de nu va fii vai de voi
    SANATATE VA UREZ

  5. Victor says

    Ce parere ai despre cazul rompetrol si de faptul ca tranzactia a reprezentat o schema asemanatoare cu cea din cazul petromservice doar ca prejudiciul, pentru statul kazakhstan a fost de peste 2 miliarde de dolari si nu un ‘chilipir’ de 83 de milioane de euro?

  6. buba says

    Nu știu când a explodat mămăliga în România, știu însă că acum fierbe pe foc mare și împroașcă tot de jur împrejur. Adevărul e ca pute țara de jegosi, de hoți și de canalii. Suntem cu ochii pe Codruța, zambila noastră națională.

  7. Titulescu says

    Demnitatea comandantului de nava a fost terfelita de hotul emigrant si ingrat, nerecunoscator mesei gratuite primite dupa ce a fost descoperit cu banii “ascunsi” si a fost incarcerat. Decorul Kafkaesque eclipseaza dragostea sarbatorii pascale ce ar fi trebuit sa ne inconjure. Pacat de singele varsat de Domnul.
    Ne ramine sa ne uitam in oglinda si sa ne palmuim singuri fiecare pentru ceea ce a gresit si sa ne cerem iertare…in rest numai sanatate pina la cuvenita moarte.

    • marlboro says

      Care este demnitatea ”comandantului de nava” si cine este el?
      Cine este ”hotul emigrant si ingrat”?
      In ce consta meniul ”mesei gratuite”?
      Unde a ascuns ”hotul emigrant si ingrat” banii si in ce loc a fost incarcerat?
      In ce consta decorul lui Kafka?
      De ce sa ne palmuim singuri?

      • Titulescu says

        Prea multe intrebari…fumeaza mai departe spiced marlboro si nu mai comenta nimic pe aici ca esti “gata”

  8. says

    Asa este ! Basescu este infricosat si, din aceasta cauza, cauta sa faca rau tuturor, fiindca el e un om de care trebuie sa te departezi imediat, in caz in care doresti sa traiesti liber si fara probleme !
    Ponta e un cacacios, iar in ceea ce priveste chestiile cu DNA, are si el, personal, de dat multe explicatii !
    De Iohannis ce sa spun !? Deocamdata sunt in expectativa !
    Un paste linistit !

  9. marius says

    Poate ca aveti dreptate, poate ca nu! se vede treaba ca stiti multe! nu sunt eu in masura sa judec pe nimeni cu atit mai mult pe dumneavoastra sau pe Base! se poate ca ceea ce spuneti sa fie adevarat sau fals! nu stiu! Base se poate sa fi fost “sfint” sau tortionar! dar remarca mea e alta: pentru dumneavoastra FNI a fost un business in care cei e au investit au fost hapsani si au ignorat nivelul de pericol pe care un joc piramidal il are! dar zic eu, v-ati pus in papuii unui hulpav amarat care si-a pus economiile de o viata in mana FNI si i s-a spus la sfirsit “bad luck”? in lumina celor de mai sus ma intreb pe o scara de la 1 la 10 are este mai tiran/ticalos/dezinteresat fata de nevoile “poporului”? Eu mi-sa fi construit argumentul in jurul ideii de tiran/ arater subversiv/etc. in lumina celor mai sus mentionate ma intreb cum ramine cu paiul din ochiul altuia?
    Sa aveti o seara placuta!

  10. simona says

    Dumneavostra ati dat o mana de ajutor domnului Basescu sa ajunga presedinte, din cate imi amintesc eu…Poate cu Prostanacu’ ne-ar fi fost la fel de rau, dar nu chiar asa cum ne-a fost cu Basescu.Nu v-a multumit domnul Basescu dupa alegeri?Ca l-ati chemat pe Geoana in vizita la dumneavoastra?Apropo, nu v-a trecut prin cap ca s-ar putea ca Geoana sa aiba de suferit in urma vizitei nocturne?Hm…cam multe semne de intrebare…de exemplu, dumneavoastra pentru ce echipa jucati?Nu astept raspunsuri.Sunt intrebari retorice.Un Paste fericit va doresc in cazul in care si dumneavoastra sunteti crestin ortodox!

  11. dan says

    Dubai-ul este pusculita. Personajele , des schimbatoare, sunt administratorii. O poveste cu multe gauri negre.
    Sa auzim numai de bine.

  12. bgeyes says

    Din pacate un jumatate de adevar face ca si partea adevarat sa fie pusa sub indoiala. In primele postari de pe blog spuneati ca ar trebui sa ii dam si mai multa putere lui Iohannis ca numai asa va merge tara spre mai bine, si acuma ne spuneti ca l-ati considerat tot timpul o dezamagire pe dumnealui. E cam mare contradictia. Si da, era clar ca Iohannis va dezamagi, si asta a devenit si mai clar in momentul in care a laudat DNA pentru cat de minunati sunt ei ca priveaza de libertate oameni legal nevinovati. “Lasa ca stim noi ce au facut ei” nu este un argument legal pentru care sa bagi in inchisoare oameni. Ceea ce ma aduce la a doua chestiune. Nu pot sa cred ca il acuzati pe Coldea si totusi DNA-ul e sfant. Niste oameni cumsecade care fac justitie. In principiu spectacolul continua. Dar eu consider ca putina dezinformare tot strecurati in articolele astea prin faptul ca vorbiti asa bland despre DNA.

    • dani says

      pentru cineva fara acces la informatii ……adevarat, neadevarat…..frumoasa postare, la fel ca si replica d-voastra

  13. octavian says

    Reala, dar trista analiza. Oare cati romani, vor avea, cu adevarat, un Paste Fericit? Cei care duc o lupta pt supravietuire si au ce sa puna pe masa, sau cei care nu stiu cum si pe unde sa ascunda milioanele, dar le tremura curu’ cand suna soneria, nestiind cine-i dincolo de usa?
    Clasa politica, impreuna cu haitele de maidanezi din jurul lor, au rupt tara-n bucatele si au distrus ce s-a construit in zeci de ani, mai rau decat daca treceam printr-un razboi. Nu mai avem fabrici, n-avem drumuri, n-avem flota, n-avem armata, n-avem un sistem de sanatate, n-avem un sistem de pensii sustenabil, invatamantul e praf.
    Au vandut resursele pe 2 lei, padurile pe 1 leu, au liberalizat vanzarea terenurilor catre straini si deja o treime din tara s-a vandut sau s-a retrocedat…bisericii.
    Au distrus viitorul, orizontul tinerilor, care vad unica salvare in plecatul in strainatate, langa milioanele de romani deja plecati.
    Consiliul fiscal, raporteaza date oficiale de 18-20 de miliarde de euro anual care se fura (sau nu se achita la buget) cat o fi in realitate nici dracu nu stie…dar mai nou, prigoana pornita de ANAF, este pe micii intreprinzatori, cu o dugheana sau 2-3 angajati…nu pe sectoarele unde evaziunea depaseste 70% !!! (alcool, paine, carne, legume import)…
    N-am auzit de niciun control serios la CNADR, unde se fura miliarde!!!
    N-am auzit de controale la miile de firme care au actionariat in offshore-uri prin care incarca cheltuielile cu contracte de consultanta, sau management, transferand profitul…
    Au creeat un sistem, in care daca nu esti conectat politic, te calca ANAF-ul.Se si lauda cu cate dughene au amendat si inchis taindu-le alora sursa de supravietuire…
    In schimbul “realizarilor”, primim circul de la televizor, care cu cine se mai cearta, care pe cine a mai “turnat”, sau ce imunitati, pensii speciale, si-au mai votat…
    Eu cred ca gradul de suportabilitate a poporului a fost depasit si ca ultimele alegeri au functionat ca o supapa de refulare, alimentand iarasi speranta. Daca Iohannis o sa dezamageasca, oala va fierbe din nou si nu m-ar mira sa aud ca un roman cu coaie, a intrat cu Kalashnikov-ul in parlament…
    In rest, vorba lui Ponta, “scapa cine poate”…
    Sanatate!

  14. mihai says

    Uneori imi place cum le spuneti … dar uneori nu pot sa nu remarc o influenta de Rares Bogdan (parca el scrie textele astea….sau poate el preia o anumita logica a fostului patron? cine/cui scrie textele?). Tare m-am m-ai saturat!

    Sanatate multa si sarbatori fericite!

  15. Coman says

    Paste Fericit! Domnule Vantu.
    ……….
    Analiza este conform asteptarilor si expertizei dvs!
    Cu respect !