Capitolul 47 – Ultima verigă

pumn-in-masa

Les dessous des cartes
(Să ne uităm sub cărți)

După cum ați putut constata, nu m-am plâns niciodată de porcăriile care mi se tot fac în ultimii șapte ani în instanțele de judecată din București dar, dat fiind faptul că ultima condamnare (mă refer la cea de opt ani din dosarul FNI) a fost transformată de una dintre televiziunile pe care SRI-ul o folosește în operațiunile murdare de comunicare (mă refer la DIGI 24) într-un festival al dezinformării și al prostului gust mă simt obligat, pentru o informare corectă, să fac unele precizări:

  1. Dosarul de șantaj al lui Sebastian Ghiță
    Am executat un an de închisoare.
    Șapte ani mai târziu Ghiță însuși recunoaște că a mințit și că așa zisele probe au fost falsificate de către el însuși.
  2. Dosarul pentru favorizarea lui Nicolae Popa
    Am executat 2 ani de închisoare.
    Acuzația – Urmare a faptului că i-am dat bani, s-a putut sustrage aproape 10 ani justiției române.
    Proba – Le-am dat părinților lui Popa bani de bilete de avion pentru a-i face acestuia o vizită în Bali, în anul 2009.
    Concluzia judecătorilor – Din cauza asta a putut sta Popa timp de 10 ani în Indonezia.
  3. Dosarul Petrom Service
    Execut 6 ani și 2 luni.
    Acuzația – Am furat din propria-mi firmă 83 milioane euro.
    Proba – Niciuna.
    Realitatea – Încasasem peste 300 milioane euro de la Petrom pentru vânzare activității de bază a firmei. În loc să-mi retrag 160 milioane euro ca dividende, am autorizat investiții de 83 milioane euro în bănci și firme din Republica Moldova.
  4. Dosarul FNI
    Condamnare 8 ani.
    Acuzațiile – Am furat circa 7 milioane dolari din FNI și am spălat 5,5 milioane cumpărând imobile.
    Probe – Afirmațiile procurorului de caz și atât.
    Ce s-a întâmplat în realitate – După 17 ani de anchete făcute de zeci de procurori și polițiști, instanța de la Tribunalul București a avut curajul să mă achite pentru acuzația de furt din FNI, dar n-a avut curajul să mă achite și pentru presupusa spălare de bani, condamnându-mă la 6,4 ani de închisoare. Dosarul merge mai departe la Curtea de Apel București, moment în care intervine și prescripția faptei de delapidare, judecătorii nemaiavând altceva de făcut decât să constate intervenirea termenului de prescripție.
    Fără a avea absolut nicio dovadă că am cumpărat imobilele respective cu bani proveniți din FNI, fără a mi se admite nicio expertiză contabilă prin care să pot dovedi acest lucru, fără să țină cont de niciuna dintre mărturiile martorilor citați, judecătorii compun o minută în care, cu un real talent journalistic, acreditează ideea că am furat, condamnarea dispusă fiind practic doar pentru spălare de bani.
    Deci, hotărârea judecătorească în dosarul FNI este CĂ NU AM FURAT NICIUN LEU DE ACOLO. Prescripția intervenind după ce instanța s-a pronunțat, CONDAMNAREA ESTE DOAR PENTRU SPĂLARE DE BANI.

Acum mai bine de doi ani, pe blogul meu, am arătat cum funcționează în realitate sistemele de forță din România și cine sunt responsabilii de fapt ale abuzurilor care se comit.

Securiștii pot încondeia pe oricine, procurorii pot acuza pe oricine iar, în final, cei care decid sunt judecătorii. Aceștia se împart în mai multe categorii:

  • Judecătorii care iau șpagă.
    Aștia sunt cei care tremură de frica DNA. Nu știu dacă nu care cumva procurorii au aflat ceva, sau nu vor să fie monitorizați, motiv pentru care dau pedepse enorme acelor care își imaginează că fac pe placul securiștilor sau procurorilor.
  • Judecătorii slabi profesional.
    Habar n-au de meserie, motiv pentru care dau pedepse uriașe, de cele mai multe ori aiurea, încercând să mascheze astfel precara lor pregătire profesională. În lumea serviciilor și a procurorilor li se mai spune J.S., adică judecătorul slugă.
  • Judecătorii care sunt acoperiți ai diverselor servicii, preponderent ai SRI.
  • Judecătorii narcisiști.
    Ăștia vor să dea bine în poză. Văd care este atitudinea presei vizavi de un inculpat și decid în funcție de asta.
  • Judecătorii ticăloși.
    Știu meserie dar dau decizii în funcție de propriile umori, nu în funcție de lege. Sunt funcționari care urăsc cu ferocitate orice formă de succes social al vreunui inculpat.
  • Judecătorii onești.
    Reprezintă slujitori unei justiții maculată de primele categorii.

Cea mai periculoasă formă de corupție nu este, așa cum s-ar putea crede, corupția materială, ci cea morală, care o încorporează practic și pe cea materială. Dosarele “grele” sunt dirijate cu regularitate către această pegră a justiției, constituită din judecătorii corupți moral. Ce poate fi mai obscen decât faptul că niște corupți oficiază în sanctuarul luptei anticorupție?
Două sunt motivele pentru care dosarele mele, inițiate de Maior și Coldea la ordinul lui Băsescu, sunt dirijate și astăzi de către SRI către această pegră.

  1. Disprețul manifestat în materialele pe care le public, atât pe blog cât și pe facebook, la adresa lui Iohannis. Faptul că Helvig l-a înlocuit pe Maior la conducerea SRI și că acesta l-a dat afară pe Coldea, n-a anulat funcția de poliție politică a acestei instituții, ea nefăcând altceva decât să treacă în subordinea lui Iohannis. Capacitatea acestei instituții de a dirija dosare în instanțe, nu cred că poate fi contestată de cineva.
  2. Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru mi-au furat trustul Realitatea și compania P.S.V., transcriind prin fals acțiunile celor două societăți pe numele lor. În urma cu aproape patru ani am depus o plângere penală împotriva lor la DNA. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat temeinicia acuzațiilor pe care le-am făcut, dosarul urmând a fi trimis în instanță. Fructificând relațiile pe care le aveau la început cu Gabriel Oprea și apoi, prin intermediul lui Rareș Bogdan, cu Helvig și Iohannis, au reușit să blocheze până acum orice decizie judecătorească favorabilă mie. Dacă pentru Realitatea era doar miză de a o transforma în televiziunea SRI-ului și a lui Iohannis, pentru PSV miza era de ordinul a miliarde de euro, așa că Sorin Ovidiu Vîntu trebuie ținut în pușcărie cât mai mult timp posibil, doar-doar va ceda.

Aș fi tăcut și la această condamnare, așa cum am tăcut și până acum, și n-aș fi făcut aceste dezvăluiri dacă nu m-ar fi iritat la culme obrăznicia diviziei AV a SRI-ului. Nu s-au mulțumit cu faptul că am fost condamnat ci au ales să mă și batjocorească.
Aș vrea să clarific faptul că nu simpatia pentru PSD mă face să am o atitudine excesiv de critică la adresa lui Iohannis. În acest partid am doar patru oameni pe care i-am respectat: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea și Mircea Geoană. Pe primii trei ca politicieni iar pe-al patrulea ca spirit. Maniera de a face politică a lui Ponta sau a lui Dragnea îmi displace profund și, pe lângă asta, sunt un om eminamente de dreapta. Lui Iohannis îi disprețuiesc caracterul, felul în care l-a înjunghiat pe Crin Antonescu pe la spate și faza cu paltonul, care mi l-au arătat ca pe un tip ce nu-mi merită respectul. Sincer să fiu, nici după intelectul lui nu mă dau în vânt – cum îl scoate cineva din textul pe care l-a învățat, pare ușor retardat.

Recapitulare

  1. Decizia unei instanțe înaintea termenului de prescripție este aceea că nu am furat banii nimănui din FNI. Această decizie vine după alte două scoateri de sub urmărie penală stabilite în urma unor anchete care au implicat zeci de politiști și procurori.
    Mă voi concentra pe anularea condamnării de 8 ani printr-o cale excepțională de atac.
  2. SRI funcționează în continuare ca poliție politică, singura modificare constă în preluarea ei de către Iohannis prin intermediul lui Helvig.
  3. Miza multiplelor condamnări la care sunt supus o reprezintă menținerea televiziunii Realitatea ca a doua televiziune, alături de DIGI24, pentru Iohannis și câteva miliarde de euro aflate în PSV, ambele companii fiindu-mi furate de Cosmin Gușă și Maricel Păcuraru cu largi complicități la nivelul Registrului Comerțului și al Judecătoriei.
  4. Dosarele “grele” sunt dirijate de către SRI spre judecători corupți moral sau acoperiți.
  5. Voi reacționa cu duritate maximă la orice tip de batjocură ce și-o va mai permite vreo instituție la adresa mea. De la plângeri penale, până la dezvăluiri din viața privată sau operațiuni secrete ale acelei instituții, nu vor mai constitui tabuuri pentru mine.
  6. Am fost târât prin pușcării și aresturi cu ambele picioare rupte, cu un triplu by-pass, două preinfarcturi și un infarct, cu speranța clară că-mi voi găsi sfârșitul fără ca voi să fiți acuzați. M-am îmbolnăvit din cauza condițiilor de aici și de tuberculoză, mi-ați dat amânări peste amânări, contopiri făcute în mod nelegal, fără a se ține cont de legea mai favorabilă. Mi-ați blocat toate conturile și activele în speranța că mă voi apuca de furat, astfel încât să aveți și voi un motiv real să mă arestați. Mi-ați dat ani peste ani de pușcărie fără să mă fac vinovat de niciuna dintre faptele pentru care m-ați condamnat și nu m-am plâns niciodată, pentru simplul motiv că sunt cu mult deasupra capacității voastre de a inspira frica. Sunteți doar niște nimicuri trecătoare care au, pentru o perioadă, capacitatea de a produce rău și sunt prea proaste să înțeleagă că pentru mine libertatea are alte sensuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 61 COMENTARII
  1. Djurj Petre says

    Buna , nu vreau sa comentez la subiect eu am citit ceva si a prezentat SOV, accesarea fondurilor de risc doresc informatii in acest sens , cu respect Petre Djurj

  2. Ionut Gabriel says

    Sunteti dintr-o alta dimensiune domnule Vantu! Ma bucura enorm sa vad ca sfidati acest sistem bolnav, condus in toate domeniile numai de repetenti, slugarnici, servitori umili, fara coloana vertebrala, fara nicio pregatire.
    Parerea mea este ca, in aceasta tara, 98% din angajatii statului sunt legati de maini si de picioare de legislatia si procedurile de lucru facute de niste idioti care nu au nici cea mai mica idee sa genereze progres. Restul de 2% sunt cei care ar putea schimba ceva dar nu vor si doar se prefac. Astia sunt sefii mari, ajunsi in functii prin interventia politicii.
    Napoleon spunea ca, atunci cand numesti un general, inaintea pregatirii, primeaza caracterul.
    “Generalii” nostrii sunt niste canalii domnule Vantu!
    Sunteti naiv daca sperati ca natia asta mai are vreo speranta! Eu cred ca nici nu mai exista de fapt.

    Cu stima,
    Al dumneavoastra,
    Ionut Gabriel

  3. Nicu Cohen says

    Cu respect pun si eu o intrebare , oare s-a meritat tot efortul facut pentru a face fel si fel de combinatii , unele cu victime colaterale , daca la sfirsitul drumului in loc de bucuria unor realizari v-ati ciocnit de amaraciunea luptei cu sistemul canibal , suferinta fizica si psihica , plus stresul familiei ? .Corporatismul se bazeaza pe exploatarea progresivă a fiintelor umane . Corporatile care trag sforile manipuleaza sute de miliarde de dolari , zdrobesc pe oricine se pune in calea lor , profitul fara limite este religia lor ,oamenii si natura nu au valoare in fata lor , cine poate sa opuna lor , nimeni . !. .Atunci daca banii nu aduc fericirea , de ce sa ne mai zbatem ? Nu-i mai buma o cale de mijloc , moderatie , bucuria secundei traite cu cei dragi , ca dupa toate aceste eforturi urmeaza moartea infinita , de care au parte atit cei saraci cit si cei bogati . Eu m-am mutat la tara , dimineata imi beau cafeaua pe un cerdac inconjurat de verdeata , am gradina de legume ,plantez copaci , am albine ,am renuntat la dieta carnivora bazata pe mancatul cadavrelor bietelor animale , sint vegetarian , citesc carti de filosofie si astept sa plec din lumea aceasta .Se vede clar ca ni se pregateste un razboi cumplit pe care nu putem sa-l evitam .

  4. Alexandru Serbuta says

    Salut,

    Trebuie sa recunosc ca nu am crezut ca o sa ajung sa iti scriu vreodata. Cred ca am multe lucruri de intrebat, insa am sa ma limitez la o singura intrebare.

    […] am doar patru oameni pe care i-am respectat: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea și Mircea Geoană. […]

    Explica-mi si mie te rog, cu argumente cum ai putut sa scoti de la astia ceva demn de respectat. Nici nu ai idee cat de curios sunt!

    Multumesc,

  5. gabriel motoc says

    Dragul meu Sorin,
    Sunt un tanar care apreciaza ‘invatzamintele’ pe care ni le datzi. De aceea, ar fi bine sa ramanetzi la invatzaminte. Articolul asta e o ‘justificare’ pe care nu am putut sa o citesc pana la capat. Pentru ca nu ma intereseaza. Este prea tehnica. Prea multe detalii. Avem nevoie de sfaturi. Sfaturi concrete. Mergetzi pe linia ‘educativa’. Pe articole din care putem sa invatzam ceva. Din care putem trage nishte concluzii pe care se le aplicam in viatza noastra.
    Multzumesc

  6. Stamate Alin says

    Bravo Sorine, mi-a placut mult cum ai vorbit in emisiunea de la B1tv, se vede clar ca esti un baiat super-destept. Nu stiam de existenta acestui blog dar de acum inainte iti voi urmari cu interes toate postarile! Tine-o tot asa!!!! multa bafta!

  7. Simonetta says

    Acum am vazut interviul. Foarte bun ! Cum sa fac sa am o dedicatie mica pe prima pagina a cartii ,atunci cand o sa apara?
    Vad ca lumea se inghesuie la comentarii dupa aparitia interviului. Inteleg, si acum, de ce l-au tolerat pe Ceausescu atatia ani.

  8. Strabunul says

    Cu profunde regrete, sarmanul Klaus „a fost impins in fata sa fie presedinte”… Ceea ce parea din afara o chestie „nemaipomenita”, acum fiind „acolo”, a realizat cate broaste trebuie sa inghita, atat de la „colegii dinafara” care dupa doua minute isi dau seama ca „omu nu are nici o treaba cu functia” si il ,ii cer ba una ba alta…. care nimeni nu ar indrazni sa le ceara „lor”! Apoi, acasa si mai rau: bine intentionat fiind, trebuie sa joace „dansul ursului” ca … „noi te-am pus noi te dam jos de nu te vezi !” asa ca e mai mare jalea sa fii mereu „presedinte”! Noroc ca-l mai trimite pe fostul Prim Ministru Ciolos sa „rezolve el cu aia ai lui din UE, treaba lor” si etc…
    Deci, ce vrea acest domn Klaus J.?
    Pe de alta parte, felul cum a tinut minte si adnotat fiecare crampei de viata: cum a facut primii pasi, cand a trecut de la lapte praf la mar ras cu biscuiti, ca apoi sa fie premiantul clasei pastrand toate coronitele si diplomele inclusiv pe cele de la cercul sportiv din tabara si corul scolii… imi da o usoara neliniste despre o „dependenta” si „frustrare”…

    De ce i-au oferit , „rolul” de presedinte?!

    • Nicu Cohen says

      Pentru ca stiu corporatile care l-au proptit ca e o canalie toxica , un anti-român convins .

  9. cernat says

    Bă, Sorine, fiindcă am urmărit câteva zeci de minute din emisiunea lui Banciu, programând televizorul jumătate de oră, înainte de culcare(ceea ce, sincer, a făcut să te visez azi-noapte!), m-am hotărât să-mi fac puțin timp și să intru pe blogul tău, unde zici că ești urmărit de 1200000 de cititori! Bă, sper că nu sunt ăia care-au pierdut la FNI! Sincer, tu ești un băiat deștept, ceea ce apreciez, dar, citind puțin din articolul de mai sus, tu lași impresia că ești cel mai corect om de afaceri posibil! Dacă tot te plângi că judecătorii sunt corupți, că ți-au luat dreptul la apărare(bă, bine că nu ți l-au luat și pe stângul!) ș.a.m.d., nu te-am auzit să te plângi la CEDO, pt aceste lucruri! Carevasăzică, ca să dau numai un exemplu, că mă grăbesc acum dimineața, tu doar ai plătit banii de bilete de avion, familiei lui Popa, nu i-ai dat și bani de buzunar, acolo, sau te trezești că n-are buzunare la pantaloni! Ce dracu, bă, chiar ne crezi pe toți tâmpiți?

    • Cernate, ... says

      … eu am pierdut bani cu FNI, dar am si castigat, la un nivel de om tanar si increzator in astfel de investitii.Am pierdut in final vreo 7.000 de marci germane, ca asa se socotea pe atunci in Vestul tarii, dar nu mi-a parut rau.Era pur si simplu un fond mutual de investitii care nu este garantat niciunde in lumea asta; dar ca sa vina Statul Roman si sa-si puna ”patalamaua” prin CEC ca si garantare, asta-i prea de tot.Asta-i magaria MAXIMA!N-are nici-o treaba Vantu cu milioanele de prosti, pur si simplu ei exista si #rezista!Multi nu intelegeti ce a facut Vantu, era prea futurist pe vremea aia.

      • cernat says

        Eu n-am pierdut bani, a fost doar o ironie în numele celor care-au pierdut! Oricum, Sorin a fost băiat deștept, pt că i-a băgat în față pe alții, dându-le puteri de decizie mari, dar care erau dirijați verbal, pt a nu exista probe! Bravo lui! Numai că averea colosală a făcut-o, după părerea mea, prin trafic de influență și șantaj! Acum afirmă senin că, dacă vrea, conduce România! Ce-nseamnă asta? Răspunde tu, că te văd mai informat și îndoctrinat! Să fie clar, eu îl admir pt deșteptăciunea lui și pt competența lui în afaceri, dar vreau să fie corect și să accepte c-a făcut și ilegalități, că trafic de influență și șantaje a făcut sigur! A cumpărat pe cine-a vrut el, inclusiv oameni din servicii, iar RADU TIMOFTE, fost șef SRI, e cel mai important exemplu. În altă ordine de idei, eu nu-nțeleg de ce, la banii lui, nu-și pune niște proteze performante la picioare, că medicina a evoluat mult, ca să nu se mai deplaseze c-un cărucior neelectric, împins de bodyguarzi!

  10. Tudor Stanila says

    Felicitari pentru emisiunea de la b1.tv, domnule Vintu ! Sper sa-i lumineze pe multi prosti si creduli. Asteptam si altele .
    Va urez mult curaj in continuare.

  11. Simonetta says

    Si zambet si iertare, din partea mea, pentru Virginius. Chiar cand bate campii, cred ca-i bate c-a trecut si el prin multe , strangand in el un suflet de copil intr-un corp de adult. A luat-o si putin razna , ca si mine si turcii au o vorba care spune ca: * Un nebun cand vede alt nebun, ascunde bata * 👜👗💼👑🎩 . Pace vreau, deci ! Si filme, cat mai multe, felurite, colorate, sa ne poarte ca barca pe valurile line ale vietii imaginare ce ne indeparteaza cat mai mult de lumea apriga si injusta in care traim. ! Virginius, daca te duci in Piata Victoriei te rog sa-ti iei jobenul pe care ti l-am trimis mai sus, ca o sa ploua ! Eu te voi repera astfel din multime, stand in fata televizorului imbracata in rochita albastra de mai sus. Eventual si cu posetuta rosie in mana( dar nu sunt sigura , ca nu se asorteaza cu rochita). 😨

    • sara says

      Emisiunea lui Banciu a fost importanta pentruca a aratat, daca mai era nevoie cat de prost este acesta si cat de strain de ce se intampla in jurul lui. Fac parte dintre prostii nemanipulati care au participat la protestele de la Victoriei. De ce am facut-o, pentruca am citit cu atentie continutul OUG 13 si m-am convins ca este criminala si ca aceasta ar conduce tara spre anarhie. Modificarile aduse la actualul CP si CPP ar da frau liber coruptiei, abuzurilor si pradarilor. Cine ma contrazice s-o faca la modul concret, pe art. din ordonanta. In ce priveste gratierile , or fi decizii politice dar nu in felul in care s-a facut. Nici intr-un caz printr-o OUG pentruca nu poate fi justificata urgenta si nu prin conditionarea restituirii despagubirilor dupa iesirea din inchisoare si mai ales prin exceptarea unor categorii de condamnati de la restituirea despagubirilor in termen de un an de la gratiere ceea ce poate da nastere la interpretari in favoarea celui condamnat. Pe de alta parte trebuia evaluat numarul condamnatilor ce vor iesi din inchisori si corelarea cu posibilitatile existente pentru reincadrarea in munca a acestora. Nu e normal sa iese mii de oameni (nu doar corupti) din inchisoare si sa nu au asigurate conditiile elementare pentru a duce o viata normala. Dle Vantu , cea mai mare problema a societatii romanesti la ora actuala este coruptia, abuzurile, neglijenta oamenilor care la o scara mai mica sau mai mare ne conduc. Pradarea, tradarea tarii, coruptia generalizata si institutionalizata stau la baza tuturor celorlalte probleme cu care se confrunta Romania. Nu suntem o tara normala ca sa ne putem permite sa luam masuri obisnuite. Alesii nostrii nu mai stiu nici de frica de Dumnezeu, nici de frica propriei constinte si nici de lege care oricum nu numai ca nu le trezeste frica dar ii indeamna la furat. Si ceea ce spun se vede cu ochiul liber doar uitandu-te la ce averi uriase au realizat cu venituri legale foarte modeste. In aceste conditii va intreb, chiar credeti ca e bine sa se dea o lege a gratierii in masa si daca da v-ati gandit la efectele acestei legi ?

  12. Simonetta says

    Doamne, acum am vazut cat a scris Virginius…..am spus ca nu ne putem permite sa-l pierdem, dar asta a fost o incurajare enorma, se pare…☺ Ce o fi citit de Cartarescu? Solenoid ?

  13. Simonetta says

    Pentru SOV si pt.toti cei care sustin ca pentru ei libertatea are alte sensuri, le pot spune ca Eliade avea dreptate cand spunea ca * A face fapte nesanctionabile nu insena a fi liber * si dreptate avea si Rousseau cand spunea ca * Omul s-a nascut liber si e pretutindeni in lanturi *. Si liber cu adevarat nu e decat……vantul,….cred eu 😊
    Sper sa termine Vantu cartea, sa o publice, sa castige cu ea premiul pe care si-l doreste , dupa ce va fi tradusa si in alte limbi .
    Cred cu tarie ca multi oameni cu handicap , ne pot da lectii de viata noua, celor cu picioare lungi si perfecte sau cu patratele pe abdomen.
    Celor in care musteste veninul si se mai racoresc in scris improscand cate un jet directionat, le urez sa se elibereze definitiv de glanda cu pricina. Se vor simti mai iliber ca vantul.

  14. Stefan says

    O întrebare as avea și eu: voi, toți cei care va vaitati de abuzurile din justiție, de ce nu apelați la CEDO? Poate pentru ca știți ca nu sunt abuzuri și chiar aveți un grad de vinovăție? Sau, și mai convenabil, CEDO trăiește sub înaltul patronaj al lui Iohannis, Soros, Coldea, Maior, Kovesi și a tuturor celorlalți “dușmani de moarte ai neamului romanesc”?

    • cernat says

      Corect, dar n-o să răspundă nimeni, văd că lui Vântu îi place la pușcărie! Oare o beneficia și el de grațiere?

    • Sorin N says

      Domnule Stefan, vorbiti de apelatul la CEDO de parca ar fi apelatul la un taxi, care in 5 minute vine si te ia. Dureaza ani de zile pana cand obtii un rezultat. N-ar fi totusi de preferat sa nu fim in fruntea clasamentului tarilor cu cele mai multe condamnari la CEDO ci sa traim intr-o tara normala, cu justitie necorupta si profesionista? Cu legi clare, neinterpretabile? Ce ziceti?
      Eu nu am pierdut bani la FNI, insa am pierdut foarte multi bani la bursa in acea perioada (1996-1997). Pe cine trebuia sa dau vina ca au cazut bursele romanesti si banii mei ca si investitiile FNI s-au topit? Haideti sa ne maturizam si sa ne asumam propriile decizii, nu sa scoatem mereu pe altii vinovati de nestiinta sau lacomia noastra.

  15. Mihai Agoston says

    Buna ziua sau Buna seara Domnule Ovidiu,
    Mihai Agoston ma numesc, in varsta de 41 de ani. In momentul de fata ma aflu in Statele Unite de mai bine de un an si citesc destul de des ceea ce postati pe blog. Nu am intentia sa comentez nicio postare, nu sunt in cunostinta de cauza sa imi permit acest lucru. Totusi nu ma pot abtine sa nu va transmit pe aceasta cale transparenta fata de toti fanii domnie voastre si fara niciun motiv de pupincurism obisnuit prin Romania faptul ca admir curajul si perseverenta cu care luptati zi cu zi acest sistem bolnav, lipsit de orice valoare etica. E usor de inteles pana si de cel mai simplu cititor ca sunteti hartuit, mai greu de inteles de ce si cine sunt de fapt acest Sistem dusman alcatuit in majoritatea lui de indivizi flamanzi lipsiti de virtuti morale ajunsi in pozitii de putere pe care desigur si dumeavoastra candva i-ati intalnit… sau sustinut.
    Patetic chiar dezgustator cum se scuipa in farfuria din care s-a mancat o vreme. Citind curios despre dumneavoastra am ajuns la concluzia ca nu ati fost un instrument manipulat de anumite entitati oculte ale Sistemului siret ca oaia folosiind expresia romaneasca, ba chiar va consider un destept independent dotat de o inteligenta nativa ceva asemanator tiganului de pretutindeni.
    Un vizionar curajos, oportunist rapid in deciziile strategice pe tot parcursul ascendent. Pacat ca entuziasmul v-a orbit la un moment dat si ati pierdut din vedere viclenia celor apropiati. In continuare ma amagesc sperand ca vad romanul patriot in momentele in care vizionez pe youtube frumoasele filmulete pe care le postati, vorbind asa direct la tot prostul despre certe valori pe care nimeni altul nu le are. E pacat ca aceste valori le intalnim atat de rar in comunitatea noastra prin colturiile lumii pe unde punem piciorul.
    In 1988 la varsta de 14 ani eram singurul refugiat politic roman din lagarul din Zindorf in Germania.
    Le povesteam ce rau era la coada de la paine…20 de ani mai tarziu ma perindam in lume cu oameni de valoare Businessman’s ca Domnul Ovidiu Tender sau Domnia sa Nea Puiu Popoviciu. Tot Sistemul prost ca noaptea i-a hartuit si pe dansii…
    It’s the life but WTF
    Astazi ma bate gandul sa cresc ceva Caracatita dupa sfatul dumneavoastra…. Poate poate traiesc si eu asa zisul American Dream ca tot m-ati pus pe ganduri
    In asteptarea unui eventual raspuns va doresc toate cele bune multa sanatate si rabdare.
    Gandim pozitiv doar
    Karma is a F…..g B…h!!!

  16. virginius says

    dati mi voie sa ma aberez putin in seara asta….putin mai mult decat de obicei…
    sa sa va povestesc despre bunicul meu Radu Dragan……I se spunea Draganel…un om extrem de puternic, sufletist, muncitor si un pic nebun…zicea lumea……un om cu educatie aleasa…..a inceput ca taran, apoi cioban, apoi tamplar, pasionat de lupte tataresti, a fost educat 3 ani de sarbi dupa razboi pe granita la jimbolia….apoi a lucrat la inchisoarea de la Peninsula…unde a acumulat o vasta experienta ca sef punct de lucru la detinuti. a iesit la pensie in 77 in grad de plutonier major, pe caz de boala, ulcer la stomac, datorita faptului ca avea gura mare si nu putea sa taca, nu neaparat fata de detinuti, de care in parte, daca nu a fost respectat, sigur I au stiut de frica…vanator pasionat…apoi pescar…..apoi dupa revolutie s a intors la meseria de baza, de taran, pe care a practicat o 18 ani cu daruire si pricepere….si a crescut nepotii..in special pe mine….m a invatat tot ce e de invatat despre pamant, animal, si altele, si spre amuzamentul lui, si al meu, ideal greu de atins, si care ma framanta in fiecare zi….la 78 de ani a avut atata putere in el, si curaj….incat a reusit sa intoarca o tentativa de talharie…..intr o imagine ingrozita a unui tigan de aprox 35 de ani…..bineinteles a fost certat de toata lumea, ptr ca a ramas tot nebun..si despre bunica mea Radu Dochia, o femeie extrem de muncitoare, bucatareasa exceptionala….pe care ca orice copil nu constientizeri grija si straduinta celor in varsta si consideri ca fiind normal sa primesti…am ajus sa o admir…complicat sa percepi un om…..si sa te intrebi, fara sa greseti, daca se poate sau nu

    va pun si o melodie …chiar daca am o seara cumplita prin ceea ce vad si traiesc, si probabil datorita nevoii de a nu te simti singur….ma cam apuca melancolia…si vorbitu singur
    https://www.youtube.com/watch?v=mAhog9Sslkg
    ii lacrimau ochii, dupa amareala de sat Ion Corvin, acum o saracie lucie

  17. virginius says

    din ciclul de bazme si poezii seci si tragice…ma uit si ma doare capu….ma ingrozesc si ma apuca voma….sa ascultam putina muzica despre viata si stil….despre baietii smecheri……si prosti……chiar daca numele este “nasol” se potriveste perfect cu personajul……pe care il studiez de ceva timp….rar ca des ma apuca durerea de cap…..
    https://www.youtube.com/watch?v=GDV1SBkTXbI
    pana la locu ala mai am…..il traiesc in fiecare zi…..va fi rau…..dar se pare necesar……dar pana atunci…..ia mai zi o
    https://www.youtube.com/watch?v=LQlNA20MP2U
    si ca sa revenim la zi……….
    https://www.youtube.com/watch?v=ytIfSuy_mOA
    va salut cu ……ma mai gandesc

  18. Linia evidentiatoare ... says

    … a mentalitatii romanului este aceea de ‘’homo stultus’’.De aici decurg toate.Romania este astazi Forum Boarium.

  19. Marius says

    Si totusi dle Vantu, cu tot respectul, care sunt acele fapte pentru care spuneati ca meritati sa faceti inchisoare pe viata? Sunt slabe sanse sa imi raspundeti sincer, nu-i asa? Pana la urma ce incercati sa faceti dvs pe blog si facebook, cred ca e doar sa incercati a va apara imaginea. Nicidecum poate realul adevar. Sau ma insel?

  20. Delu says

    Maestre, viata e scurta!! Eu am plecat din jegul ala de tara cu 10mii de dolari in buzunar. Si nu regret! Daca ramaneam, eram colegi acolo… Ma intreb mereu: de ce nu ati plecat cand puteati? sa traiti linistit! Nu e o provocare, ca eu nu sunt de la sri. Si acum ati putea iesi si disparea. Vreti sa va scot de acolo? Viata trebuie traita altfel decat la Jilava! Nu mai stati maestre! Sunt locuri minutae in lume, spatii largi, fara romani, acolo sa va duceti. Daca aveam 1/1000 din banii dvs mai caram cu mine si toti prietenii, amantele foste si prezente si atarnatorii din familie. Asta regret ca nu am facut; I-am lasat pe toti in urma, in “mlastina” cum zice Trump. Care pe Dambovita nu se poate seca!

    • Sebastian says

      Perfect de acord! Vantule, iesi din Jilava si din Romanica. Nu mai e tara de mult.
      Si eu am plecat tot ca Delu si nu imi pare rau.
      Vreti sa va scoatem de la Jilava?

  21. Tiamarchos says

    Da! Bravo. Hai la luptă ca se duce țara si neamul de râpă, Sorine! Generația N-am te susține!

  22. AK says

    Nu v-ati simtit niciodata un bidon (cisterna) al serviciilor … pareti fi exemplul perfect de om preluat ,folosit si abandonat …si asta inca din tinerete ….
    Nu exista decat iluzia ca te poti folosi de servicii….in realitate ele te folosesc pe tine…si te abandoneaza daca incepi sa nu executi. Ce nu ati executat?

  23. brod says

    daaaa…. pușcăriaș veteran! băi Vântule, nu tu te maimuțăreai pe blegul personal, spunând că „cine stă odată în pușcărie se schimbă mult”?

  24. Un tanar batran says

    Ce zici de o dimineata cetoasa in delta alaturi de o cafea si o tigara batrane lup de delta,sper sa ti se intample cat mai repede acest lucru…

  25. Bogdan says

    Întrebarea esențială este următoarea:

    Dacă ai fi fost procuror, șef DNA etc, TU l-ai fi lăsat pe SOV să scape?

  26. Mama Coruptiei says

    Asa da, Tati! E vorba de un sistem de talhari veniti sa delapideze, cu un plan bine stabilit, implementat de Basescu si Monica Macovei la ordine din afara. Nu vezi Ambasadorii, ca si Comisarii Sovietici la bilantul DNA? Pe cei ca tine ii dau prostimii, ca sa aiba ce injura, cand vad ca se rup de munca pe 200 Eur pe luna. Adevaratii talhari de clasa Bill Gates si Soros, si cei care concep sistemul si nu-i vede nimeni, dar detin pachetele majoritare la banci si concerne, stau in spate. Sunt scosi in fata alti figuranti: Codruta care a terminat facultartea cu 6.41, Dragnea, un baronas semialfabetizat etc.. In timpul asta Ciolos si Iohannis semneaza miliarde pentru stapani, fara licitatie. Nimeni nu investigheza nimic, dacat la ordin… Doamna Justitie, exact asa cum ai descris, e violata de servicii, si daca misca in front dau inregistrarile in care se vede clar ca a mai fost cateodata si curva de buna voie. Baetii din SRI, multi cu suflet romanesc, vad si ei ca sefii lor se imbogatesc, fura si nenorocesc poporul roman, dar ce pot face? Daca misca in front risca sa fie dati afara….. In orice caz, ma rog pentru tine, in strafunduri ai un suflet curat si nobil!

  27. Delia says

    Luciditate si simtul umorului.Asta este arma dvs.Ca spuneti,ca nu spuneti,nu mai conteaza.Ghita a dinamitat sistemul.Negociati.Asta face si el.Negociati.Sunt multi care ca citesc.Putini care comenteaza.De frica.DNA si SRI va citesc si ei.Chiar,pe ei cine-i numara?

  28. Delia says

    La postarile dvs aveati de la mii la sute de mii de accesari si cateva zeci comentarii.Acum,cand scriu,sunt a 3-a.Dar nu asta conteaza.Sunt sigura ca numarul de accesari va ramane acelasi,chiar daca cei care vor comenta va scadea.Tine de cohones.Pastrati-va luciditatea si simtul umorului.Astea doua omoara prostii ,lasii si incultii.Deci suntem multi cei care va citim blogul.Ca sa nu mai punem la socoteala SRI si DNA.Chiar,pe astia cine-i numara?

  29. Dragos Riscanu says

    Ai dreptate … dar lasă tabuurile și zi-le pe bune … cu bastisă sau fără …

    Koveși e mai coruptă decăt Idi Amin (la fel de carnivoră – cucuveauamov) … Alessandro Buttice (și Solana) îți mîncau din labă … dădeai muie la tot cartierul nu că doreai da veneau la zgîrci cu gurița deschisă … și acum te iau la mișto …

    Zi bre cîtă mită (și muie) i-ai dat lu Buttice și cum Scheele lua și el băieței la Bușteni la Savin … cînd Chelu dădea judecătoare din Galați să-l facă pe Hayssan … zi-ne bre pentru posteritate … pentru tînăra generație … că e abulică rău de tot …

    Reacționeză bre odată că altfel implodezi … respiră adînc și multă sănătate …. și nu mai citi mai bine scrie … te relaxează … asta fac și eu … dar știi tu mai bine despre ce vprbesc …

    “Voi reacționa cu duritate maximă la orice tip de batjocură ce și-o va mai permite vreo instituție la adresa mea. De la plângeri penale, până la dezvăluiri din viața privată sau operațiuni secrete ale acelei instituții, nu vor mai constitui tabuuri pentru mine. Am fost târât prin pușcării și aresturi cu ambele picioare rupte, cu un triplu by-pass, două preinfarcturi și un infarct, cu speranța clară că-mi voi găsi sfârșitul fără ca voi să fiți acuzați. M-am îmbolnăvit din cauza condițiilor de aici și de tuberculoză, mi-ați dat amânări peste amânări, contopiri făcute în mod nelegal, fără a se ține cont de legea mai favorabilă. Mi-ați blocat toate conturile și activele în speranța că mă voi apuca de furat, astfel încât să aveți și voi un motiv real să mă arestați. Mi-ați dat ani peste ani de pușcărie fără să mă fac vinovat de niciuna dintre faptele pentru care m-ați condamnat și nu m-am plâns niciodată, pentru simplul motiv că sunt cu mult deasupra capacității voastre de a inspira frica. Sunteți doar niște nimicuri trecătoare care au, pentru o perioadă, capacitatea de a produce rău și sunt prea proaste să înțeleagă că pentru mine libertatea are alte sensuri”, este concluzia lui SOV.

    • Un oarecare says

      Domnu’ Sorin, rogu-te fie-ti mila de frustrarile unui neica nimeni si publica acest comentariu:

      Riscanu ciocu’ mic!
      Nu mai arunca in carca altora ceea ce ti-a furat Basescu!
      TU NICI ACUM N-AI INTELES CA BASESCU TE-A FACUT?
      Baga bine la cap:
      BASESCU SI CATIVA DIN JURUL LUI RAD CU GURA PANA LA URECHI CAND ISI ADUC AMINTE DE TINE! – ACESTA-I ADEVARUL RISCANU, ALTU’ NU-I!

      PS Apropo de baietei: BASESCU MAI LOVESTE BAIETEI?

      • Un oarecare says

        Mulţumesc domnu’ Sorin pentru publicarea comentariului.

        Când îl văd pe nea Dragoş cât de naiv este, dar mai ales când îl văd cât de băsist continuă să fie, mă loveşte piticu’ cu drujba-n neuroni şi fac ca maimuţa-n cuşcă când e-n călduri. Tocmai de aceea ţineam morţiş să-i spun nătărăului ce aveam de spus!

      • Dragos Riscanu says

        Nu mai fi frustat că Domnu Sorin te-a publicat … eu nu îți răspund că nu știu cum te cheamă așa că poți spune ce vrei …

        Dar dacă tot îmi spui pe nume … plus invectivele de rigoare ‘Piratule’ … că văd că Sorin știe cine ești …

        … să îți povesteacă el cum m-a făcut împreună cu Ovidiu Artopolescu și Radu Timofte și mulți alți mega deștepți … cînd a apărut Băsescu în piesă … era fraierul de serviciu … toate erau de mult la locul lor …. puse cu grijă de Dan Nica, George Maior … și mulți alții …

        … inclusiv Irinel Păun – Vasile Blaga – Alessandro Buttice – Cristian Unteanu – Sebastian Vlădescu … și chiar și Sebastian Ghiță …

        …. ce să mă facă Băsescu care nici el nu știa pe ce lume dă din coate … și se pare că nici acum nu știe dar se preface cu talent ….

  30. virginius says

    eu sunt un om simplu, mai simplu decat va puteti imagina, un om care si traieste propria iluzie sau o iluzie complexa, propria gresela si prostie, un om slabit de tot, si din toate punctele de vedere si care se lupta cu toate efectele acestei stari, un om care si a constientizat propriul esec, pe care si l traieste, si incerca sa si l explice. efectele acestor explicatii si constientizari, hranesc sau modifica e rana interioara greu de explicat, care nu mai poate fi vindecata, care poate fi doar tratata, ca sa ajunga la o forma suportabila de impacare. este ca si cum ajungi la un grad maxim de indatorare, pentru viata ta si greselile constient facute,care nu poate fi achitata, ptr care este bine calculata o dobanda, adica sansa de impacare cu tine. legaturile sunt facute atat de bine, de divers si de complex, si la un nivel de simtire atat de profund incat orice neatentie, la un detaliu aparent nesemnificativ, produce suferinta. printr o multitudine de variante, complexe, perfect logice, adica credibile, se produce o diversitate, care poate fi adaptata in functie de context, la nivel de iluzie imaginativa, greu de imaginat. este o frica a repetarii greselii, a umilintei, a slabiciunii, a prostiei, o lupta cu ratatul, cu prostul, cu slabul, cu lasul, cu delasatorul pe care I cunosc foarte bine, fiindu mi camarazi de o viata. ca sa concluzionez, este o tragedie controlata, un echilibru instabil, calculat, si greu. totul duce la o sansa, firava, chiar si lipsa sansei are un rol, si trebuie traita si asumata, si multe altele. din iluzie si din ganduri eu nu pot iesi, nu pot parasi un anumit traseu, care se modifica constant, necontrolabil ptr mine, si al carui drum si ptr mine reprezinta o curiozitate. ma multumesc cu putinul de zi cu zi, care ma ajuta sa cuprind raul, sa l diger, sa l inhib, si sa l ignor, adica sa nu ma inbolnavesc, dar sa l constientizez cat mai bine. apreciez linistea, somnul, dintr un mare dor.
    gandurile unui nebun, nebolnav, iubitor de natura

  31. Sorin Popa says

    In concluzie d-nule Vintu….toti banii din lume nu va pot ajuta sa va luptati cu un sistem corupt pina in maduva oaselor din Ro. …..cu alte cuvinte sinteti acolo ptr.ca a-ti deranjat prea multe scaune(stiti dvs.ce ineamna asta)…Ro.nu mai este a romanilor de dupa 90,este condusa de interesele altor tari,cum ar fi Germania si multe altele.Oricine ar fi fost in locul dvs.ar fi facu la fel sau mai rau de atit…pacat insa de dvs.anii grei de inchisoare vor avea efect negativ asupra sanatatii dvs. …as fi scris eu mai multe dar ma tem ca sint cu ochii pe tot ce inseamna Sorin Ovidiu Vintu(din nou stiti dvs.)