Capitolul 7 – De la Deveselu la Jilava

Corruption

Motto:
“Un fapt divers, teribil, dar banal,
Vă voi cânta balada
Baronului Penal.”

– Din lirica intrabelică –

– Stimabile domnule Coldea, este vreun dram de adevăr în aiureala ăleia?
– Cum vă permiteți să-mi puneți o asemenea întrebare?

După patru ore în care membrii Comisiei parlamentare de control a S.R.I. și-au tot cerut scuze și s-au jurat pe mamele lor că nu vor mai face niciodată o asemenea idioțenie, președintele acesteia iese roșu la față din birou și le spune jurnaliștilor ce concluzie au tras în urma audierilor:

Domnul general Coldea și-a susținut cu documente toate afirmațiile. De altfel, era evident chiar și pentru noi, cei din comisie, că pe seama domnului general au fost puse niște aiureli. Doamna Udrea nici măcar nu ne-a sunat. Știa, evident, că noi ne vom da seama imediat că ne toarnă gogoși.

În final, se uită „țanțoș ca un țăran pe bicicletă” la jurnaliști și le aruncă, stropșindu-se parcă la umbra nevăzută a Elenei Udrea, argumentul decisiv:

Dacă ar fi fost adevărat, de ce nu ne-a spus atunci?

Găgăuță v-a spart! Sunt convins că nici prin cap nu v-ar fi trecut un argument atât de sofisticat, atât de subtil! Documentul cu șpaga dată de „Niro” unui deputat PSD la dispoziția lui Coldea evident că nu a fost prezentat, acesta fiind „top secret” (chiar și tâmpiții cred că își dau seama de ironie). Cam ăsta este nivelul conducătorilor voștri, cam ăsta este modul lor de acțiune.

Haideți să vă introduc și în culisele a ceea ce se întamplă azi pe scena publică, așa cum v-am amenințat în ultimul filmuleț de pe Facebook.

Strategia

După ce Băsescu a plecat de la Cotroceni, arestările și dezvăluirile continuă cu aceeași frecvență. De data asta, furia procurorilor se îndreaptă cu predilecție către vechile sale slugi și finanțatori ai PDL. Se răzbună Băsescu pentru șutul pe care vechiul său partid i l-a administrat? A scăpat DNA de sub orice control și se comportă ca o cornută masivă lovită de streche? Cine mai conduce astăzi cu adevărat România? Iohannis abia învață coridoarele de la Cotroceni, politicienii tremură noaptea în pat și-și bat nevestele de stres, oamenii de afaceri își ascund banii prin cavouri sau prin cine știe ce conturi exotice în așteptarea dubelor de la poliție. Deci, în aparență, în România, cele trei puteri în stat funcționează impecabil, implacabil și independent. Legile curg, arestările curg, iar condamnările îi fac pe criminalii de pretutindeni să juiseze de bucurie că au scăpat mai ieftin cu unul, două cadavre pe conștiință decât delincvenții economici din România.

Așa cum vă spuneam, asta doar în aparență, pentru că, în realitate, România, în prostia sau în superficialitatea ei, execută la comandă americanilor o amplă operațiune de epurare a tuturor centrelor de putere construite în peste 20 de ani, începând de la cele locale la cele centrale. Cele locale au fost intitulate, în mod peiorativ, „baronate”, iar cele centrale, „mogulate”. Folosind ca pretext „maidanul” ucrainean, au început să urle că afaceriștii de acolo au secătuit țara prin tot felul de hoții și malversațiuni, împreună cu politicienii corupți și presa acaparată de „moguli”.

Purtătorul lor de vorbe în România, Traian Băsescu, urlă pe toate canalele că dacă nu vrem să ajungem ca Ucraina, va trebui să eradicăm corupția. Politicienii încep și ei să urle împotriva corupției: „Singura noastră scăpare este justiția!”, „Avem încredere în justiție!”, „Deciziile instanțelor nu se comentează!” au devenit slogane de campanie. Dacă îndrăzneai să comentezi ceva cu privire la unele măsuri luate în parchete sau în instanțe, erai lapidat de o haită de lătrăi pătrunși de importanța ziselor și burților lor. Idioții nu realizau că astfel își săpau groapa, credibilizându-și astfel călăii.

Instrumentele

Pentru a-și pune în practică această strategie, americanii s-au folosit de canalii autohtone gata să vândă orice și pe oricine pentru un grad în plus sau o poziție mai înaltă în ierarhia instituțiilor unde activau. Cu o retorică luată din filmele cu vampiri – „Voi sunteți soldați ai binelui!” –, le-au dat o justificare patriotardă pentru ticăloșiile pe care aceștia urmau să le facă:

  1. SRI – strângerea de note compromițătoare despre tot ce mișcă – „Nu contează naționalitatea sau sexul, trebuie să-i avem pe toți!” (ăștia au ajuns să-i înregistreze și pe purtătorii de prapuri, dacă vă mai amintiți).
  2. Parchetul General – emiterea de mandate de arestare pentru toți cei semnalizați cu un asterix de SRI. După ce Ponta a câștigat alegerile în 2012, celelalte două direcții din cadrul Parchetului General au trecut în subordinea grupului mafiot condus de Sebastian Ghiță, individualizând și mai pregnant poziția DNA, a treia și cea mai puternică direcție a instituției. În timp ce Ghiță și Ponta încep să se joace de-a Băsescu, arestându-și dușmanii prin intermediul lacheilor de la Parchet, DNA își continuă „sfânta misiune”.
  3. Presa – prin ofițerii acoperiți infiltrați – are rolul de a călca în picioare „victima zilei” și de a credibiliza munca DNA sau a DIICOT, după caz. Aceștia insistă asupra carențelor de ordin moral, social, finalmente, uman ale victimei, reclamând nevoia de justiție și echitate socială. Victima trebuie condamnată de opinia publică, în primul rând, și abia apoi de instanțe.
  4. Instanțele – judecătorii au rolul să pună punctul pe i. După o parodie de proces, certifică „munca” depusă de ofițerii SRI, de procurori și de acoperiții sau jurnaliștii de bună credință, dar naivi, din presă, dând niște condamnări neverosimile victimelor gata frăgezite de primele trei instrumente. „Judecătorii” – am pus ghilimelele pentru ca voi să înțelegeți sensul peiorativ pe care eu îl dau calitățiilor lor profesionale, morale și cerebrale – au cel mai ingrat rol. Fără a avea habar de operațiuni economice sau financiare, fără a avea habar dacă inculpatul a greșit sau nu, fără să-i pese de dramele pe care le produce imbecilitatea lui, condamnă victima la ani grei de închisoare, lăudându-se apoi cu sutele sau miile de ani pe care le-au dat și altor victime aflate în aceeași situație. Dacă veți citi motivările lor, veți vedea că ăștia nu fac altceva decât să copieze rechizitoriul Parchetului și să mai adauge vreo două, trei fraze din Dongoroz sau cine știe ce obscură directivă europeană. Astea sunt cele mai nocive verigi ale lanțului coercitiv și/sau punitiv ale angrenajului. Am pus aici cam mult subiectivism. Îi detest cu solemnitate. Am un asemenea dispreț pentru ei, încât, în ultima vreme, asumându-mi niște sentințe absolut tembele, nu le mai fac onoarea de a mă prezenta în instanțe.

Cauzele

Așa cum v-am spus într-un material publicat anterior pe acest blog, americanii, după ce au pierdut teren în fața Chinei pe zona Asia-Pacific, și-au îndreptat atenția spre Europa. Aici găsesc deja un hegemon: Rusia. Aceasta pare un obstacol mai ușor de dărâmat decât o Chină în plină ascensiune militară și economică, bazându-se pe deplina colaborare a aliaților tradiționali din blocul NATO. Încearcă să înainteze pas cu pas către Rusia. Anexarea Georgiei și a Ucrainei necesită un cap de pod pe deplin controlat de ei. Acest cap de pod se numește România. Existența centrelor de putere locale și centrale face ca acest control să nu poată fi exercitat pe deplin. Oricând în Parlament pot fi voturi care să nu corespundă intereselor lor, voturi controlate de aceste centre de putere. Dacă aceste centre ar fi fost mai puține, probabil ar fi încercat o negociere cu fiecare în parte. Fiind atât de multe, au decis anihilarea lor. Din perspectiva intereselor lor, mișcarea este legitimă. Din perspectiva interesului românesc, asta înseamnă vasalitate totală, vasalitate fără niciun câștig.

Cum a fost posibil

Corupția endemică a vulnerabilizat letal atât clasa politică, cât și pătura afaceriștilor autohtoni. În acest context, a fost deosebit de lesne să-și pună în aplicare planurile. Centrele de putere au fost anihilate prin transferul lor în celule special amenajate (microfoane și alte chestii). Cele câteva care mai există vor fi transferate în aceleași locuri foarte curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 78 COMENTARII
  1. Cristi says

    Era o asociație europeană (nu-mi aduc acum aminte care) ce spunea că România va dispărea în 20 de ani dacă nu-și schimbă mentalitatea. Ăștia, ușor-ușor, ne convertesc în ce vor ei.

  2. Chris says

    Analiza Dumneavoastră şi trimiterea către FBI, America şi interesele strategice ale ultimei are cu siguranță o logică clară şi un fir roşu bine pus la vedere.
    Damnarea instrumentelor Statului în lupta contra corupției endemice, specifice acestei țări duce însă la, cu siguranță interpretabila concluzie, că e preferabil să continuăm pe făgaşul deja cunoscut al unei societăți bolnave si corupte până în măduvă, dar… “independente” dpdv geostrategic.
    Întrebare: ce ne aduce nouă, cetățenilor de rând asta? Celor ca Dumneavoastra ştim ce a adus.
    Vă mulțumesc

  3. Daniel Meze says

    Domnule Vantu

    Am citit mai multe postari de pe site si am ascultat mai multe clipuri video cu dumneavoastra. Nu am inteles prea bine care sunt concluziile pe care dumneavoastra le trageti in urma a ceea ce se intampla in tara: contextul de securitate din estul Europei, relatia de beligeranta dintre NATO-UE – Rusia, arestari instrumentate de DNA si SRI, caderea unor centre de putere din Romania, instalarea de baze americane in Romania, etc.

    Dumneavoastra criticati arestarile instrumentate de DNA & SRI ca fiind un spectacol de opereta care are la baza munca informativa a SRI, capacitatea de santaj pe care o are acest serviciu asupra magistratilor & oameni politici si ca in urma arestatilor se vulnerabilizeaza tara pentru ca se elimina centre de putere locale si centrale, lucru de nedorit in contextul in care NATO & Rusia se pregatesc de razboi. Criticati de asemenea instalarea de trupe si baze americane pe teritoriul romanesc.

    Eu va intreb daca sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii:

    1. Este adevarat ca in Romania s-a furat ca si in codru in ultimii 25 de ani de catre aceste centre de putere locale (baronate) si nationale (mogulate)? S-a furat de catre politicieni, oameni de “afaceri” si patroni de media cu protectia magistratilor si serviciilor? Acum ca se aresteaza din acesti hoti, din toate partidele si din toate baronetele cum putem noi sa spunem ca nu e un lucru bun. Ok, sunt de acord ca sistemul si regulile lui trebuie schimbat, altfel nu vom face decat sa inlocuim vechii hoti cu noii hoti. De ce sa adoptam amnistia fiscala cand putem sa recuperam banii furati. DNA spune ca justitia a confiscat pana acum 300 de milioane de euro. E o suma. Sunt convins ca s-au furat miliarde de euro, dar e un inceput.

    2. Este adevarat ca Romania, asa cum a fot tot timpul, este la granita dintre imperii. Acum cel Rus si cel Nord-Atlantic (NATO & UE). Noi trebuie sa alegem. NU putem sa fim neutri, nu exista asa ceva. Neutralitatea Moldovei, Ungariei, Greciei este mai mult filo ruseasca. Normal ca nu putem alege Rusia care este stat totalitar unde se impusca jurnalisti si lideri ai opozitiei, unde nivelul de trai este scazut, unde este o coruptie endemica, etc. Normal ca alegem cultura si civilizatia nord-atlantica. Vom fi carne de tun? Pai sa vina cat mai multe trupe americane in Romania si cat mai multe nave de razboi americane la Constanta pentru ca astfel statul american isi va proteja din ce in ce mai bine interesele si soldatii. E bine ca avem conflicte intre blocuri militare. Cand blocurile militare se inteleg in spatele cortinei tari ca si ROmania dispar de pe harta (exemplu mai sugestiv este Polonia).

    Republica prezidentiala si pueri sporite pentru Iohannis pentru 6 ani? Nu. Pentru ca este riscul ca in anul 4 sau 5 Iohannis sa se creada un mic Putin. Separatia puterilor in stat este necesara. Va dau dreptate cand spuneti ca justitia prea executa ca si la comanda toate cererile de arestare si condamnare ale binomului SRI-DNA. Nu ar strica sa avem mai multa separare a puterilor si control reciproc intre munca informativa a SRI, documentarea cauzelor de procurorii DNA si munca de analiza a dosarelor in instanta de catre judecatori. SRI trebuie sa fie controlat sa nu santajeze procurori si judecatori si sa avem ofiteri ai SRI condamnati de instanta la ani grei de inchisoare pentru abuzuri si santaj, la fel cum avem arestati si condamnati judecatori si procurori.

    Va doresc o zi buna.

  4. nartip says

    * DEVESELU?…facusem o gradina a raiului acolo,iar acum facem o fabrica a mortii acolo.Nu ne era deajuns ca ajunsesem dinnou la desertul care este dupa 1989 si ‘plantam’ desertul de dupa viata.Americanii ‘ápara’ ei toata suflarea pamantului luandu-le tot ce au si scapa si de somajul de la ei trimitand somerii sa ‘apere’ pacea lumii la fel cum o aparau si sovieticii… *

  5. brod says

    deci, totul este o mega-malversaţie americană. iar dv – un om de afaceri indigen corect, onest, prigonit pe nedrept…

    ce soluţie avansaţi ca să scăpaţi – dv. de puşcăriile cu repetiţie, iar ţara – de yankeii înfrăţiţi cu SRI şi DNA?

  6. sergiu says

    Parerea mea , este ca americanii se tem de coruptii nostrii , ii inchid , isi iau notite , mai invata , apoi isi desemneaza coruptii lor . E doar o lupta intre hiene .Vor fi multe hiene , se intrevede un razboi , deci o mega afacere. Pozitia geostrategica implica actiunile americanilor.Cat despre hiene , le prefer pe cele autohntone .

  7. Arcadia says

    Domnule Vantu,ce se intampla?Tot ce spuneti de cinci luni,se confirma si ma inspaimanta.Asta este justitie,asa se face dreptate?Nu l-am votat pe Traian Basescu niciodata.Din decembrie 2004 am asteptat sa plece,sa se termine,dar ce se intampla acum este cumplit.Nu,nu ma intereseaza sa vad oameni in catuse,nu ,nu ma bucura sa vad sarabanda asta scarboasa,da,m-ar interesa si m-ar bucura sa vad ca orice acuzatie,de orice natura,se bazeaza pe probe de netagaduit.Atat.Va doresc din suflet,sa fiti sanatos.

  8. Rand Paul 2016 says

    EVZ care este trompeta SRI confirma cele spuse de dumneavoastra, sunt vanati anti-americanii: “DEZVALUIRI EVZ/ DRAGOSTEA lui Vosganian pentru Rusia trece pe la FINUL de cununie care PLEDA pentru AFACERI CU MOSCOVA. Wikileaks: Vosganian ESTE un FILORUS care l-a criticat pe Băsescu pentru că a stat în calea unor relații bune cu Kremlinul”.

  9. un eu din ceilalti says

    P,S, Intr-o postare viitoare voi arata ca ironic dar intru totul identitar situatia descrisa de mine incadreaza si mediul privat.

  10. un eu din ceilalti says

    Coruptia de la ce ni se pare la ce este.

    Tenetatia generala este sa ne raportam la ea ca la un fenomen nascut din neant si usor observabil.Cumva fiecare are reflexul sa priveasca fenomenul in mod obiectiv, rece, critic.Or, putini sunt cei care macar o data in viata ( chiar si pentru prima oara ) nu au participat la functionarea ei si din ce mai ramane doar cativa nu au cazut prada seductiei puritane de raportare la ea.
    Ce vreau sa spun?
    Ca poate nu-i cel mai important sa ne raportam la coruptie prin exemplificari care tin de mecanismul ei ci sa facem un exercitiu mai greu ce – i drept de a inlatura stereotipiile, cliseele si pretentiile virgine.
    Se pune deci ca e nevoie de o dicutie muuuuult mai ampla mai generala decat cadrul instituit de dumneavoastra care se circumscrie in mod limitativ spatiului politic.
    Dumneavoastra vorbiti de o cauza ( deloc de neglijat admit asta din start ) si anume aceea a finantarii activitatii politice care presupune ulterior niste restituiri de favoruri mari.Asadar, ce-l care candideaza pleaca din start cu datorii enorme.Apoi vina perenitatii unei astfel de situatii este a fiecaruia dintre noi ca doar ” candidatul” n-a venit din neant ci dintr-o colectivitate care l-a generat.Candidatul este in mod constant suma asteptarilor total nelegitime dar nerecunoscute ale cetatenilor.Mirat? Ganditi-va la jonctiunea alegatorului cu plasa cu necesare ale burtii ( si toate celelalte variatiuni pe aceasta tema .Deci ulterior alegatorului nu i se vor intampla nefacute, pocinogii venite din Marte ci in urma participarii sale constiente la sistem.Astfel, alegatorul nu mai e vreo victima a sistemului ci o censecinta a propriei alegeri.Ce vreau sa spun aici? Spun ca in mod constant lumea a participat IN MOD ACTIV la propria insatisfactie si nu prea e legitima in a fi nemultumita desi unor “lideri de opinie” li se pare ca votand tocmai s-au legitimat ulterior sa se dezguste.
    Revenind la tema coruptiei as zice ca trebuie vorbit despre ea mai mult din prisma conditiilor necesare care o intretin.Voi vorbi acum despre remuneratie.
    1.Un primar de comuna ia cam in jur de 2.000. lei, unul de oras vreo 3.000 un presedinte de consiliu judetean vreo 4.000.Sumele sunt orientative, insa interdictiile sunt clare.Nu mai pot desfasura vreo alta activitate si nici ciupi ceva sporuri ca iese de porc.
    2.Un parlamentar sa zicem ca are dispozitie o suma forfetara de vreo 8.000 lei care trebuie sa acopere masina , soferul, vreo secretara si cheltuielile curente de la cabinetul din teritoriu.
    3.Un ministru castiga cam 6.000 lei – 7000 lei.
    4.Primul ministru e tot acolo de mana cu presedintele.
    Am luat in seara asta doar cateva varfuri ale administratiei publice locale si centrale.
    Vreti cauza coruptiei? Ce-ar fi sa incercam de aici?Adica sa inclinam intr-un mod responsabil balanta intre tentatie si punitivitate.Adica doar de frica ultimei prima nu va fi infranta.Ce -ar fi sa dezinteresam persoanele printr-o remuneratie care intr- adevar reflecta greutatea functie.Coroborat cu un sistem credibil. real si eficient de verificare si control reciproc al institutiilor s-ar putea ca posibilul , previzibilul, prezumtivul autor de nasoale sa se mai gandeasca daca merita efortul si / sau riscul.
    Am folosit exemplul asta doar pentru faptul ca la nivel declarativ proclamati o expertiza dumneavoastra stiti cat de autentica.
    Daca veti exersa ideea asta cu oricare subsistem public considerati ca imi mentin propunerea.
    Revin acum la inceput.Daca nu ne vom propune o abordare cinstita asupra unui mecanism nelegitim ( coruptia ) vom fi condamnati sa fim mereu membri virgini ai unei colectivitati bolnave.
    Primesc critici autenitice si aplicate la ceea ce am spus.
    Atentie!Nu ma adresez celor cu pretentii: virgine, rautaciose, transcedentale…. poetilor…..

    • Titulescu says

      Ai plecat gresit din start: eu unu din ceilalti nu votez pentru tine sa te imbogatesti dupa ce m-ai mintit tu find cumparat de fortele malefice ale banului. In rest nu te mai adresa nimanui ca nu esti cinstit, creierul tau e alimentat de visuri prea frumoase pentru muritorii de rind. Ramii acolo in MISA

      • uneudinceilalti says

        Stimabile mi-ai facut ziua:

        1.Credeti ca asta era sensul celor de mai sus ca imi era frica ca ma aleg pe salariu jenant?
        2.Credeti ca o persoana cu responsabilitati majore in zona administratiei traieste la umbra difuza a valorilor morale?
        3.Daca e platit mai prost sau mai bine, ramane postul neocupat?
        4.Inteleg ca nu apreciati valoarea banului.Ca ii aveti numai pe aia cu valoare numismatica.
        In finalul postului parca va rugam sa ignorati cele expuse .Nu ma adresam dumneavoastra.Ati bagat capul intr-o poza desi aveati alta treaba.
        Sfat: evitati pana la renuntare exercitiul gandirii.In caz contrar e posibil ca spasmul sa se agraveze.
        Da.Mesajul este pt. dvs d-le “titulescu”.

  11. cpc says

    Jidani își cheamă acasă huliți.
    Atentate de dragul presei .
    Sistemul monetar american în colaps.
    Piața europeană în lipsa de contractori.
    Măreață Rusia ssecătuita de resurse.
    Bursa în cap.
    SUA nu folosește decât același sistem de cel mai comunist stat democratic.
    Ce ne mira ca avem big brokerul american
    Ca suntem o tara în care bani sunt un scop și nu un mijloc.
    Ca puterea se câștigă la barbut geopolitic.
    Tara ăsta tot timpul a fost condusă de alții.
    Diferența a fost de interpret.

  12. Dan says

    Si atunci inseamna ca trebuie sa privim si sa tratam SUA ca pe un hegemon toxic? Care pana la urma, avand in vedere conjuncturile in plina desfasurare din jurul nostru, sa aiba in Romania soarta hegemonului german in al doilea razboi mondial?

  13. Bobo says

    Hi,
    Romania
    1. Sete de sange: toata lumea se bucura de arestari si condamnari…faptul ca nu sunt probate nu conteaza (justitia se face pe probe nu pe INDICII frustratilor)
    2. Instinc de turma: manipulare agresiva la tv in functie de interesele celor de la putere.
    3. Frustratii: astia sunt majoritari si peste tot
    4. Diaspora: LOL…50-70% niste nefericiti, sfatuitori, europeni, raducioiu….care se rusineaza cu nationalitatea lor (mare scarba am de astia).
    Restu niste oameni si romani buni, nota 10 pt ei.
    5. Ultima moda “DENUNTATORII”….turnatori ordinari….nicio dif intre cei de acum si aia de turnau la militie si securitate(din ce mi-au spus parintii si bunicii)
    6. Idiotii: “dar dc nu vrei legea Big Brother ?!? Ai ceva de ascuns? …..da! pe nevestele voastre.
    7. Spirit civic nu exista.
    8. SRI DNA DIICOT …asa putere?! asa perversitate?!
    9. Olimpici, sportivi, inventatori, genii info etc. Astia nu conteaza, ii avem pe Guta si Capatos

    Asa vad eu…gresesc?

    Sanatate Domnule Vantu.

  14. says

    ..Astazi doar un scurt comentariu legat de ce sa intimplat ieri in Senat cu poetul Varujan_!…Deci_:..O veche tare postare cum suna_?..” Poetul Varujan sta in genunchi si o ia la~….Nu ! Acuma sta tot in genunchi dar se roaga pt. ca treaba e cam nasoala_!!_!..Cineva se pare ca ii vrea capul cu orice pret !!!_…Ceee oameni ! Un om talia sa~!~Poet, om sensibil !..Era vorba ca il propune pt. premiul Nobel la literatura ~..iar acuma EI vor sa-l bage la racoare_!!_..Nu e normal ce i se intimpla !..Sarmanul Varujan ! Il vor nenorocitii cu orice chip sa-l scoata tap ispasitor !!!_…Mdehh’ ! Daca a fost tont si si-a pus semnatura pe docomentele cele incriminatoare_~..Acumaa….” am vrut sa salvez industria ingrasamintelor chimice de la colaps “…Pai tocmai aici se pare ca e buba ! Pt. ca Tu ai vrut sa o salvezi iar EI vroiau sa o puna pe chituci iar tu le-ai dat socotelile peste cap, mai corect spus le-ai intirziat planurile lor de a o lichida !..Pierzind astfel muuulti bani nu gluma !, prin aceasta decizie a ta !!..Ca pina la urma tot acolo sa ajuns cu respectiva industrie nationala !…Oltchimul e cel mai elocvent si recent exemplu de Hreberenduire-clasica a unei fabrici de STAT culmea pe profit !!..ca de la profit a ajuns plina de datorii urmind probabil sa ii vinda pachetul majoritar de actiuni pe Nimic_,_Polonezului_S(P)~ulii care bineinteles o va transforma in final intr-un morman de fier vechi_!..Lasa ! Sa ii mearga lui din plin fabricuta cea marunta !!..Vooii.. ..duceti-va hamali si iobagi la agricultura pe cimpurile din Italy si…..Deci Eu~1 sunt solidar intr-o mare masura cu poetul Varujan~..din n-motive~..Oricum EL nu va rezista inchis la Bulau_!!!..cred ca in scurt timp o sa-l, gasiti spinzurat de pat sau..prin urmare gestul sau din Senat nu cred ca fost unul chiar teatral precum cel cu “draga Stolo~”…chiar sotia lui a spus-o intr-un interviu cu ani in urma_~…_Rusine_Voua_!!!!!!!!!!!!!!!!!_..

  15. cpc says

    Divide et imperativ ziceau niște unii….
    Care este baiul tara asta de imbecili (și acum și mai daunazi) și de oameni fără coloana vertebrala .
    Dorim sa ce …sa moara capra…Am așteptat americanii pana nepoții au devenit bunici și am lins tot ce au abandonat….
    Legi transpuse intervenții pe piața …devalizarea indirecta a economiei naționale. …dar cine draq sunt conglomeratul ăsta de stele verzi ….pleacă evreii..crac…
    Acesta și ne supunem

    P.s.blondi te iubim ca ca ține nu găsim.

  16. Dan says

    O analiza corecta, insa eu as merge mai departe si spun ca nu atat SUA are nevoie de distrugerea centrelor de putere din Romania, cat Israelul, care are un plan bine pus la punct de colonizare masiva a tarii in cazul izbucnirii razboiului cu statele musulmane.

    • maya says

      domnule Dan cu respect va spun ca nu suntetzi informat corect sau mai clar nu luatzi in consideratzie informatzia obtzinuta gratis ca nu este reala !!
      in Romania au mai ramas 1500 evrei acum 3 ani.
      din care au mai murit shi au mai emigrat .
      daca ar veni ar fi de bine , trist este ca nu se mai intorc… ,
      vin doar in concedii sau cu grupa de la kibutz
      pana sa inceapa un razboi cu statele musulmane ma tem ca romanii sa nu ceara permisia de a se refugia in israel….!!!! ????
      shalom Romania shalom israel shi pace tuturor
      maya
      ps . eu nu am plecat deoarece am parintzii batrani shi ei nu vor sa mearga in israel…

      • daniil says

        Doamna Maya,
        Nu vreau să vă jignesc și nici să vă năcăjăsc, dar dacă un evreu îmi arată o foaie albă de hârtie, evident dalbă, și afirmă hotârât că este bălană, cu nici un chip nu îl cred – mă gândesc ce interes are. Atât de mult s-a compromis seminția voastră prin transformarea în afacere a Holocaustului, afirmația dușmănoasă că a existat așa ceva în România și prin cămătăria sfruntată, neomenească, pe care o practică bancherii „semiți”, încât vă cred în stare de orice. Colonizarea Țării – pe care, de altfel, o întreprindeți asiduu – ar fi printre dele mai nevinovate acțiuni antiromânești.
        Altfel, shalom la toată lumea, chiar și la palestinienii pe care îi „culturalizați” cu tancurile.

  17. Titulescu says

    Vrusesem sa comentez de la inceput si direct dar m-am scarpinat mai mult in materia cenusie, m-am impiedecat de niste idei de mai sus, apoi mi-a venit ideea de unde iti veni ideea de conducere americana, de fapt germania e condusa de americani asa ca de ce sa ne mai miram de romanica ?
    Nu prea misca nimeni in front, de ce vor bulgarii sa aiba si ei DNA ca in Romania ? Se satura poporul de calarirea pe care o ai de la proprii hoti si apoi vrea, fara sa-si dea seama o sula mai mare. Aici apare americanul in poza. Exact ca Nutzi, a evoluat de la calareala prin spatele blocului micro 5 la sub birou in senat si apoi dupa ce i s-a marit gaura de receptie a sarit direct pe biroul pe care i-a asigurat si “spatele”, adica vrusei de spusei pe unde a vrut sa o ia si a si luat-o si directiv si peiorativ.
    In orice caz sint putin dezamagit dle SOV ca ati ajuns numai in pozitia de pe urma pe lista de la banca aia hsbc cu woodgreen. Parca era vorba de sute de milioane cindva iar acum ? Zicea cineva ca unele pasari pe limba lor “pasaresc” sau “parasesc”, si tot aici vreau sa remarc tricoul cu Inside Bitch dar nu se potriveste la un om de talia ta si mai ales ca e de femeie.

    • Ivona says

      Nu e tricou de femeie. in puscariile americane exista un “rol” care se chema: “My bitch”. Cred deci ca tricooul i-a fost trimis in dar de un confrate american….
      Americanii au invata de la basescu ca in tarisoara aia toti ii vad (inca) ca pe niste licurici si vor..ca in 50 Shades. Uita ca romanii au dat suturi in cur si rusilor, intr-un timp cand era greu sa faci asta…asa ca in curand americanii isi vor lua “deveselu” de acolo, pe base si vor disparea. Dar inainte vor aglomera la refuz puscariile romanesti, exact cum e si la ei in tara…si vor face si unele private, desigur. Americanii sunt un popor de puscariasi daca te uiti cat la suat din populatia lor e inchisa! Nu uitati asta: e singura lor “metoda” de a guverna. Eu sa fiu in locul lui SOV, ca tot are multi dusmani, as pleca urgent de acolo!

  18. Titulescu says

    Poti sa-ti bati si tu nevasta din dotare dupa stilul celor bogati. Sau nu aduce satisfactie cind stii ca trebuie sa te impaci ca miine nu-ti mai da de mincare ?

  19. Titulescu says

    Cred ca titlul articolului trebuie fie de la Buzau, micro 5 la Jilava . Punct ochit, vot halit.in cazul Nutzi si cred ca este capul de pod american de care base s-a folosit in diferite ocazii. Lupii securisti au devorat-o acum daca a venit timpul sa fie parcata. Jocul este mult mai complicat decit descris de hotul devenit filozof care prin elocinta vorbelor vine cu “cheia” deschiderii creierului populistior ingurgitori de scenarii care, ca si mine sint niste vrabiute nevinovate pe aici.

  20. emilroz says

    Intreaga avalansa de dosare DNA si actiunea conjugata a tuturor mijloacelor de mediatizare care se concentreaza exclusiv pe aceste evenimente poate fi o manevra de manipulare a atentiei romanilor de la evenimente mult mai grave care au loc acum in Ukraina si care ne vor afecta foarte curand. Nu am vazut dezbateri pro sau contra implicarii Romaniei in conflict la nici o televiziune si in cateva zile ne vom trezi cu ordine de incorporare.

    • Titulescu says

      Si ai sa faci pipi in pantaloni cind iti vine ordinul de incorporare. Eu zic sa lasi butonarea si sa pui mina pe patriotism si sa intonezi imnul c- avem nevoie. Cum o sa puna Romania pe Bucovina de la Ucraina ? Doar printr-o mica cerere la Kiev ?

      • Ivona says

        Amuzant! Pai ce crezi ca ii cere Poroshenko lui Iohanis? Sa ia inapoi Bugeacul sau Cernautiul? Ii cere sa lupte CU EI, pana ajung la Moscova, sa “trecem Nistrul” din nou, adica. ca apoi, cand rusii vor veni “invers” sa ramanem si fara Moldova. Multi patrioti cretini mai sunt in tara. Dece nu plecati pana nu va incorporeaza? Vreti sa fiti in armata americano-ucrainiana?

        • Titulescu says

          @Ivona:
          de ziua indragostitilor si daca tot ai interpretat zicerea de pe tricou altfel, am o propunere, nu vrei sa fii My Bitch ?
          Cind am sa-ti introduc patriotismul meu in fericirea ta americana ai sa intelegi de ce sint un cioban de la munte, mindru ca-s roman !

  21. un eu din ceilalti says

    p.s. Sa nu uit : imprejurarea ca in ca in circumstantele dumneavoastra aveti astfel preocupari cu vocatii vindicative pentru populatia romana pentru mine cel putin este lucru de mare angajament.Va multumesc in nume propriu, populatia romana va fi avand orice alta preocupare care oricum nu-i foloseste.

  22. un eu din ceilalti says

    Bun.Intrucat s-au adunat ceva posturi poate ca e cazul sa se intample oarece concluzii.
    1.Tara e traversata dintr-un colt in altul de coruptie.
    2.Cauza majora a coruptiei ar fi sistemul politic actual ( desi premisa cu adevarat generatoare de corutie este sistemul electoral … dar ma rog fie ).
    3.O republica prezidentiala ar reduce pana la nivel controlabil coruptia care, in fapt e intretinuta consistent de fiecare dintre noi.
    4.Dar lasa ca de fapt lucrurile sunt asezate in matca de americani care, calare fiind pe interesul lor geostrategic al tarii impun combaterea coruptiei cu atata energie ca tremura tot in tara de la bebelusi cu tetina in gura pana la octogenrarii veterani de razboi.

    Inainte de orice sa lamurim treaba cu ceea ce indeobste este acceptat ca fiind coruptie.Acceptiunea minimalista ar spune ca actul de coruptie este deturnarea oricarui mecanism orientat spre obiectivism formal de la menirea sa originara. ( astfel chiar daca un profesor nu evalueaza corect performanta unui elev chiar fara a fi convins sau recompensat sa faca asta/ pentru asta = coruptie ).In terminologie generalista e clar ca vorbim de recompensa nelegitima a actului savarsit impotriva regulilor unanim acceptate de societate.
    In primul caz excluzand cateva exceptii ( de ex. marii asceti de filiera ortodoxa ) se include natiunea insasi.
    A doua ipoteza intereseaza major toata clasa politica.
    In intervalul celor doua ipoteze voi inscrie fara sa rosesc 99% din populatie.
    Mai adaug o sumara anamneza a populatiei graitoare de limba romana si mie imi iese mai mult decat excelentei voastre ca afectiunea coruptiei in cazul romanilor are cauza idiopata, e cronica si transseculara.
    Revenind la cele 4 puncte cu aplecare la minimele consideratii de mai sus zic:

    1.In realitate nimic nu este mai corupt ca acum 100 de ani ( ganditi va dumneavoastra la o perioada si e egal ) ci amplitudinele se poate sa fi schimbat.
    2.Cauza coruptiei nu e sistemul care organizeaza pelagra ci oameniii care o intretin si o promoveaza.
    3.Schimbarea sistemului e bucuria celor insatisfacuti de nesatul coruptiei actuale cu vocatia sa genereze germeni.
    4.Strainii nu au absolut nici o treaba cu propria coruptie.Asta doar dintr-o oarecare scapare ati putot-o crede.Ci coruptii lor au treaba cu astia mai mari ai nosti.Adica daca si mie imi este evident atunci dumneavoastra unde v-ati opintit?
    NU NSTIU CAT VOM MAI DIALOGA.INSA TIN SA VA MULTUMESC ACUM PENTRU PROVOCARI PENTRU CADRUL ASTA DE ADRESABILITATE.Dincolo de insatisfactiile dumneavoastra mai ales actuale tin sa va asigur de pretuirea mea anonima.Sper sa ajute……

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Sinteza corecta.
      Analiza usor eronata.
      Motivul demersului meu este acela ca, intro tara cu oameni nefericiti, nu te poti bucura de nimic din ceea ce ai reusit sa obtii.
      Daca pe scara blocului ti-a murit un vecin, nu-ti mai serbezi ziua de nastere.

      • Titulescu says

        Si eu am vrut sa spun la fel dar mi-a iesit eu din ceilalti si nu l-am mai bagat inapoi in el deoarece bate cimpii filosofice. Ce fac acum ?

  23. Coco says

    Domnule Vantu,

    N-am sa fiu ipocrit sa va cer ca intr-o lume guvernata de interese sa am pretentia a fi altceva decat creatia sistemului si creator al sistemului. Ati vorbit de raul ce sta la baza tuturor relelor: partidele politice.

    V-as crede daca nu v-ati contrazice: americanii. Sper sa nu nu o lasati la stadiul de fumigena si sa ne onorati cu detalii. Cat timp americanii, asa cum spuneti, calca in picioare, leaga si dezleaga partide, raul e deasupra partidelor.

    Ca si om ce stapaneste lumea banilor/bancilor, ma asteptam la dezvaluiri mai explozive, precum asta – http://www.bankofengland.co.uk/publications/Documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneycreation.pdf

    “Americanii” sunt totuna cu indivizii ce controleaza “inventarea banilor” si care cauta sa impuna “democratia” si sistemul bancar creator de bani din nimic peste tot in lume?

    Pentru mine raul suprem il reprezinta banul fiat, cel pe care il numesc “drogul furtului” facand o paralela cu “drogul violului”. Adica te trezesti dimineata, furat prin inflatie, si totusi cu aceiasi bani in buzunar. Banul fiat, fara de existenta caruia nu ar putea exista razboaie, cel putin nu la o scara mare.

    • Titulescu says

      Trebuie sa mai citesti si The secrets of Federal reserve si apoi ai sa ai imaginea completa de ce fiat cum spui la bani vine din istorie si de ce americanii au infiintat petro-dolarul. De ce sintem fermecati de amerika ? Pentru ca ne uitam la televizor si ne lasam mani-pulati pina cind ne doare creierul si de abia atunci punem mina pe o carte de istorie romaneasca.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu mi-am propus sa fac un demers filozofic, ci unul care tine de viata ta imediata

  24. david david says

    pffffffffff permite-ti sa fiu asertiv…..nu pot fi deacord cu dumneavoastra la fraza:

    ”Americanii, dupa ce au pierdut teren in fata Chinei pe zona Asia-Pacific, si-au indreptat atentia spre Europa. Aici gasesc deja un hegemon: Rusia. Aceasta pare un obstacol mai usor de daramat decat o China in plina ascensiune militara si economica”’

    Nici nu stiu cu ce sa incep ca nu vreau sa va plictisesc :) Daca populatia planetei ar sti 2% din cate se intampla cu adevarat la Casa Alba……..maine dimineata la prima ora ar iesi lumea in strada

    1 Click : https://conspiratiisimistere.wordpress.com/2014/02/08/de-ce-au-ajuns-germanii-sa-i-omoare-pe-evrei-cine-a-declansat-si-la-ce-au-folosit-razboaiele-mondiale/

    • Titulescu says

      Tocmai ca popu-latia e ocupata cu plata datoriilor in CHF si alte monede cum zicea Coco mai sus fiat. De unde sa mai aiba timp de o revolta ? Deci la munca prima data sau la furat mai repede, fa rost de bani si acorda timp creierul tau sa se recreeze cu articole de congres american.

  25. Ioan Swe. says

    Dincolo de circul pe care ni-l ofera politrucii vremelnic aflati la putere sau in opozitie, Europa sta pe un butoi de pulbere; razboiul este inevitabil.
    Cat despre Romania “Va fi ocupata de rusi in mai putin de o zi” declara generalul Corneliu Dobritoiu in 2012 (http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/nimiciti-in-patru-ore-16535
    Iata cam care-i raportul de forte? https://www.youtube.com/watch?v=AsVnpNht400
    Asa ca personajele aristrocrate nascute din “spuma elitelor”, ar putea fi eliberate din parnaie, in curand, chiar de rusi.

    p.s. offtopic. Domnule Vintu risc o intrebare pe care nu o consider a fi retorica: ati afirmat ca ati facut dragoste cu sotia in a 3 a camera pe o saltea facuta dintr-un metru cub de carnete…
    Credeti ca pe Raicu si Sava i-au dus capul ca sa initieze si sa deruleze proiectul Tombola Specimenelor?

    Cu deosebita consideratie

      • Ioan Swe. says

        Amintindu-mi că maximul încadrării era 2 ani şi având în vedere că de atunci au trecut 24 de ani, sunt de acord cu constatarea dumneavoastră şi sincer vă felicit.

  26. dan says

    Posibil sa fie abuzive sau exagerate unele condamnari dar cei vizati nu merita sa stea in puscarie ? Care ar fi alta solutie ? Exista cineva sa ne conduca dupa principii morale, punandu-si tara pe primul loc ? Daca exista cum gasim firul de nisip din desert ?

    • Titulescu says

      Nici o sansa, si nu mai visa. Pune mina pe par si antreeaza poate vine ziua sa te sinucizi din prea multe vise moraliste.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Este f usor sa anulezi mii de ani de civilizatie.
      Este f usor sa scoti bestia din interiorul fiecaruia la suprafata.
      In cazul nostru, ceea ce se intampla acum exact asta face.

  27. Mikael says

    Comunismul se bazează pe forţă ca să facă societatea să funcţioneze. Liberalismul se bazează pe corupţie. In Romania are loc o revolutie bolshevica mai soft. Vedem maine la Minsk cum ramine si cu Ucr. Poka!

  28. Cristian says

    Uite, pe aici pe la mine (democratie cu traditie !) s- facut in urma cu vreo doi ani o comisie de ancheta care sa investigheze ceea ce eu am aflat cam la vreo 12 ore dupa ce am aterizat in zona de la un om de rand cu care m-am intersectat intamplator : ca in imobiliar ci constructii de infrastructura ( vezi drumuri, poduri etc.) e o coruptie imensa cu conexiuni in politic , iar pe acest segment mafia spala o gramada de bani negrii prin si cu ajutorul marilor centrale sindicale. Acum aceasta comisie mai cere un termen de macar un an sa finalizeze lucrarile ( deci mai vrea cateva milioane bune de dolari!) Concluziile preliminarii confirma ceea ce cetateanul acela de rand mi-a spus mie in urma cu zece ani. Doar cu ceva mai multe detalii spumoase care fac deseori prima pagina a presei de-aici. Detaliu : cei care depun marturie, chiar si incriminatoare, la comisie capata dupa aia iminitate penala pentru tot ce au declarat. Deci ne uitam la ei in direct, caci lucrarile sunt transmise in direct si on line si vedem cum ne spune unu’ ca ne-a furat banii, el, o generatie inaintea lui si generatia care va veni probabil. Despre asta este vorba, nu ? Va propun la toti sa emigram pe luna … De ce-am plecat, de ce m-as mai intoarce ?

    • Titulescu says

      Ai plecat de lehamite si te intorci de prost. E bine sa verifici in fiecare an daca ai ramas la fel de prost.

      • Cristian says

        Reciproca e valabila. Am plecat de prost si ma intorc de lehamite. Deci risc sa fiu prost de doua ori sau sa raman asa cum sunt : prost sau dezgustat…

        • Titulescu says

          Cred ca nu prea ti-ai definit ce vrei pina la urma si m-ai confuzat si pe mine, deci ori esti prost ori esti prost pentru ca de doua ori lehamite nu se poate. Eu la prima lehamite vomit pe toti prostii care-i gasesc pe linga mine.

          • Cristian says

            Pai, asta era ideea . Daca v-am “confuzat”, chiar si numai pentru scurt timp inseamna c-ati inteles totul. Mai ales ca pareti o persoana care are aproape intotdeauna numai certitudini. Si usor colerica, daca-mi permiteti, dupa ce vad prin anumite postari pe aici. Nu e un repros eu o consoder chiar ca pe un fel de licenta literara. Multi exagereaza un pic propriul lor ego cand scriu pe platforme sociale. Va indemn sa continuati pentru ca vad ca aveti si perseverenta si timp.
            P.S. – Prostia sau prostiile mele mi le asum fara rezerve, multumesc pentru edificare.

      • Cristian says

        Pai, ca sa nu te sinucizi, ca sa treci peste sentimentul unei inutilitati totale, ca sa nu mei misti haotic in partatul care ti s-a dat ca limitata libertate, devii un pic (mai mult !) cinic. E termenul mai vulgar pentru pentru ceea ce in limbaj academic se identifica cu “pragmatismul american” . Imi aleg o parte (nu conteaza care !) si ca la sah, fie ca joc cu albele, fie ca joc cu negrele, ma concentrez pe joc. Fara emotie, plat, calm. Sa joc si sa castig inseamna sa uit. Respect adversarul distrugandu-l. Nenorocirea si insuportabila prostie pe care le vad in jurul meu intre doua batalii ma fac sa ma intorc cu disperare la o noua “partida de sah” . Cu albele sau cu negrele, nu conteaza. Sunt loial doar jocului.
        Sigur ca doare… doare rau… da.

    • Cristian says

      Pai, ca sa nu te sinucizi, ca sa treci peste sentimentul unei inutilitati totale, ca sa nu mei misti haotic in partatul care ti s-a dat ca limitata libertate, devii un pic (mai mult !) cinic. E termenul mai vulgar pentru pentru ceea ce in limbaj academic se identifica cu “pragmatismul american” . Imi aleg o parte (nu conteaza care !) si ca la sah, fie ca joc cu albele, fie ca joc cu negrele, ma concentrez pe joc. Fara emotie, plat, calm. Sa joc si sa castig inseamna sa uit. Respect adversarul distrugandu-l. Nenorocirea si insuportabila prostie pe care le vad in jurul meu intre doua batalii ma fac sa ma intorc cu disperare la o noua “partida de sah” . Cu albele sau cu negrele, nu conteaza. Sunt loial doar jocului.
      Sigur ca doare… doare rau… da.

  29. says

    Vantule, o fi cum spui, dar cum liberi sa fim, o tara cu asemenea pondere a gaozarilor si jigodiilor autohtone a gainarilor , mafiotilor si asasinilor (chiar si a asasinilor) ar putea face ceva bun si deci nici putand fi liberi cum e mai bine langa rus sau langa american. Eu prefer USA.l

  30. Axis says

    Buna ziua,

    Ma bucur de scrierile domniei voaste enorm,va admir sinceritatea. Mi ar placea sa cred ca faceti aces lucru din altruism dar nici nu mai conteaza uneori,ele trebuiesc doar spuse. importanta vine atunci cand ele sunt auzite si ce se face cu aceste informatii sau CINE si in ce SCOP.
    Din nefericire poporul este orb si vrea” sange”,asta ii face fericiti.
    Daca ne uitam ca pana mai ieri aruncau cu pietre in Udrea iar astazi cand li s a dat un peste mai mare s au intors impotriva lui aparand o pe ea, pana si adversarii ei feroce au realizat ca ea este o biata gaza in raport cu jocurile din spatele scenei. Dar ce pacat este tarziu,as vrea sa cred ca nu prea tarziu.Sunt un om care stie exact ce inseamna razbunarea cu ajutorul justitiei recunosc mi ar fi placut sa vorbesc din carti nu din experienta.
    Durerea majora este atunci cand nu ai grestit legal cu nimic si totusi platesti pentru ca le ai stricat lor jocurile. In mintea lor mizera si sufletul bolnav nu are cum sa existe respectul pentru un om mai destept, pentru ei exista decat razbunare si atat. Daca nu esti cu noi esti executat,dar daca ar avea forta si curajul sa declare razboi ar fi cavalerism. Dar nu NICI MACAR ATAT. Se folosesc de toate mijloacele oculte executate de toate slugile santajabile care isi vand sufletul fara sa se gandeasca macar ca se transforma in nevertebrate .
    Suntem la un moment der rascruce foarte important,avem sansa dupa cum spuneti si dumneavoasra sa ne schimbam destinul dar ca de obicei avem o mare problema NU SUNTEM PREGATITI. Ce trist,istoria se repeta, iarasi nu avem elite (care sa isi doreasca sa se implice) iar poporul este prea preocupat de aruncatul cu pietre si de manele. Intrebarea este cine este mai vinovat aici ? Cei ce nu vor sa se implice de teama si pentru ca stau confortabil pe canapele spunanad ca acest popor nu merita SAU prostimea care jubileaza de fiecare cap ce pica nemaivazand padurea din cauza copacilor…

    • Titulescu says

      Prostimea nu vede decit manele, iar eu stau confortabil pe canapea pentru ca sint prea batrin si obosit de revoolutia din 89 care m-a dezamagit. Concluzia: deschide o sticla si bea ca dimineata vezi totul in roz

        • Titulescu says

          Daca nu aveam copii nu ma gindeam la tine cit esti de tinar si nu ai inteles mesajul ca a venit timpul tau sa pui mina pe par si sa alegi intre tine sa-ti dai in cap pina mintea ta face copii sau sa dai acolo unde este necesar fara sa te mai plingi ca trebuie sa-ti schimbi destinul. Se vede ca esti nepregatit !

          • Axis says

            Sugestia de a sta pe canapea sa savurez un vin in speranta ca viata va parea roz nu pare o atitudine ci mai degraba o resemnare. Daca ati avut vreo implicare in acea revolutie dupa care v ati asezat
            confortabil la un pahar de vin crezand ca este suficient, se pare ca nu s a depussuficient efort.
            Solutia de a pune mana pe par ar putea fi cel mult una metaforica…..dreptatea si progresul nu se fac cu parul pentru a nu deveni unul ca ei se face cu intelepciune dar mai ales cu perseverenta.

  31. Strajnik says

    Vintila Dongoroz, interesant…
    Asta a scris atat Codul Penal Carol al II lea cat si Codul Penal 1968.
    Un contraargument puternic la teoria ca regimul comunist si-a decimat elita interbelica-inexistenta-…

  32. Vici Osu says

    Aia cu politicienii care isi bat nevestele de la stres a durut! :)

    Eu intotdeauna m-am intrebat cum se poarta politicienii si oamenii bogati cu nevestele lor, pentru doamnele respective miza fiind ceva mai mare decat intr-un cuplu obisnuit. Adica e mai greu de spus “Gigele, te las, ca mai gasesc 1.000 ca tine”. Mihaela, dragostea mea.

    Cred ca daca cineva care a cunoscut multi politicieni ar scrie o carte despre cum se poarta cu nevestele din dotare s-ar vinde ca painea calda. Iar daca ar avea si poze deja cred ca ar avea tiraj ca ultimul Charlie Hebdo.

    Pana la carte ramanem la presupunerea ta ca le bat de la stres.

    Imi place. E o imagine relaxanta pentru noi, astia ne-politicienii… :)