Capitolul 43 – Efectele alegerii lui Trump asupra penitenciarului Rahova

efectele-alegerii-lui-trump

În timp ce-mi făceam seria de exerciții de supraviețuire în medii ostile, înfășurat în pătură și cu mațele pornite într-un început de revoltă din cauza ignorării lor în ultimile 16 ore de către subsemnatul, deschid televizorul pe un post de știri și rămân interzis: Donald Trump câștigase alegerile în SUA. După câteva momente îmi revin și încerc rapid să fac o evaluare a impactului pe care îl va produce această alegere asupra jocurilor de putere în lume, asupra României și, nu în ultimă instanță, asupra penitenciarului Rahova. Evident, urmare a sărăciei de informații vizavi de cei doi candidați, a programelor lor, a dezbaterilor televizate interzise pușcăriașilor prin simpla suprimare a cablului tv la orele 23 trecute fix, evaluările s-au bazat pe frânturi de informații, intuiție și exagerata mea inteligență. Deci, iată ce am înțeles eu din toată tevatura, în plin proces de “reeducare” intelectuală și călire fizică.

  1. Dacă ai bani și o tipă mișto lucrează pentru tine sau vrea să se angajeze la tine, obligatoriu trebuie să treacă proba patului.
  2. O femeie urâtă este o scroafă, și o proastă, și trebuie să se ocupe doar de menaj sau bucătărie.
  3. Sărăntocii trebuie să moară de foame la ei acasă. Orice bucată de pâine pe care le-o dai este un semn de slăbiciune al mărețului popor american. Jigodiile alea nu se vor mulțumi cu bucata de pâine, vor vrea și unt de arahide peste ea.
  4. Mexicanii sunt fomiști și răi! Zidul electrificat care să separe SUA de Mexic este absolut necesar, el având rolul de a-i prăji nu doar pe mexicani ci și pe păduchii lor.
  5. Arabii sunt răi! Alungați cu șuturi în cur din America și bombardați după ce ajung acasă.
  6. China vrea să ia bucata de pâine de la gura copiilor americanilor albi.
  7. Putin e cool! Facem alianță cu el și i-am rezolvat și pe nemți și pe chinezi și-i dăm înapoi țările din Europa de Est.
  8. Dacă vor protecție, țările din NATO să sară cu lozu’, tâmpiții ăia n-au văzut “Nașul”, 1, 2 și 3?

Rasismul, xenofobia, misoginismul, obscurantismul, apelul la patriarhat – în interior respectiv tendințele de comportament mafiot – în exterior, definesc un personaj aflat la marginea extremă a propriei sale existențe, motiv pentru care nu va avea niciun scrupul în a pune în practică mare parte din ceea ce a promis în campanie. Poporul american a pus în mâna acestui tâlhar bătrân, nu doar butonul atomic ci și cheia de la tezaurul pe care nu va pregeta s-o folosească pentru a-și achita datoriile uriașe, precum și pentru a lăsa o moștenire care să ajungă următoarelor 10 generații. Dacă s-ar limita doar la banii americanilor, “lupta împotriva corupției” pe care agenții FBI o duc cu atâta succes în frumoasa noastră țară ar deveni de-a dreptul amuzantă, numai că, de ce să te limitezi doar la America din moment ce ai la picioarele tale idioți din toată lumea?

Săgetat nu doar de profunzimea gândirii mele ci și de foame, m-am îndreptat către locul în care îmi țineam proviziile alimentare – cambuză în limbajul pentru cunoscători, făcând un inventar atent a ceea ce mai rămăsese din pachetul în greutate de fix 10 kg pe care mi-l adusese nevastă-mea în urma cu două săptămâni. Mai aveam două conserve de fasole, două de ciorbă de văcuță, 400 g șvaițer și două cutii de lapte cumpărate de la celebrul dom’ Nelu. Alături de un pachețel de halva, mai avem și un borcănel de gem de căpșuni, două cepe, patru gogoșari și un kg de zahăr. În timp ce-mi făcem tot felul de scheme în cap pentru a reuși să împart proviziile până la pachetul următor – care avea să vină peste 17 zile (dreptul de a primi doar un pachet de 10 kg pe lună, face parte din amplul și sofisticatul program de reeducare al infractorului: va ieși de aici perfect adaptat la foamea de afară) – pe la televizor se prezintă tot felul de Casandre jelindu-se ca și cum alegerea bătrânului satir ar fi sfârșitul lumii, precum și oportuniștii pupincuriști care se declarau încântați de lecția de democrație (încă una) pe care am primit-o de la mărețul popor american, și cât de deștepți au fost ei când au ales un președinte atât de luminat și care le spune pe toate direct în față.

Dincolo de toate mizeriile rostite în timpul campaniei de către Trump, dincolo de minciuni, de ipocrizie și de grotesc, el a dat glas unei nevoi care le subordonează pe toate celelalte – nevoia afirmării propriei identități. Mișcările identitare din țările occidentale au traversat Atlanticul și au găsit în persoana sa un perfect port drapel, exprimat printr-o sintagmă simplă dar cu rezonanță uriașă. America, americanilor; America pentru americani. Prima strigare a fost făcută de către englezi – Anglia pentru englezi și a urmat Brexit-ul. Același strigăt se aude și la Paris, Madrid, Roma, Viena, Budapesta, Varșovia și nu va mai trece mult timp până când acest strigăt se va auzi și la București – România pentru români. [Până atunci, alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA nu va avea niciun impact asupra penitenciarului Rahova, politicienii vor continua să sosească.]

Platforma electorală a PSD – sau un offshore și jumătate

Roommate-ul meu o înjură aplicat și cu metodă pe madam Prună. Această “titancă a democrației românești” care își continuă strategia de intoxicare a străinătății pe spinarea pușcăriașilor autohtoni, promițând un câștig de 3 zile la lună pentru lipsa de spațiu din penitenciare, dar care uită să spună că acest câștig va fi automat anulat prin amânările pe care atât comisiile din pușcării cât și instanțele le dau ca pe acadele, motivând că timpul pentru reeducare a fost insuficient – ceea ce te duce, fără să vrei, la ideea că pușcăriile ar fi niște focare de cultură elitiste iar gardienii de aici niște academicieni care prestează pro bono în folosul societății ore de reeducare unor “inadaptați” de tipul Mencinicopschi, Voiculescu, Năstase…

În timp ce-i ascultam văicărelile și înjurăturile, mă uitam cu un ochi la televizorul care stătea pe “mute” pe postul Realitatea, unde urma să apară Dragnea, pentru a prezenta programul PSD generat de alegerile parlamentare din 11 decembrie. În sfârșit apare, cu mustăcioara perfect tăiată inițiază un exordium ex abrupto*, țintind fix în molecula moderatorului.

D-le Rareș Bogdan, chiar dacă nu sunt de acord cu multe dintre emisiunile dvs., respect o trăsătură pe care și eu o împărtășesc – Patriotismul în sensul bun pe care îl aveți.

Uraaaaaa! Patriotului transilvan venit la București să salveze România îi exultă toate alea.

Emisiunea poate să înceapă. Dragnea înșiră pe pupitru o sută de dosare cu patru mii de grafice (exagerez un pic), Rareș Bogdan își simte nodul de la cravată și batistuța corect și patriotic așezată. Ca să nu existe contradicții, moderatorul îl clarifică pe Dragnea în privința faptului că este nu doar plin de patriotism și românism, ci și de Iohannism (cronologic lucrurile au stat ușor diferit da’ mi-a plăcut cum sună în modul prezentat). Acceptându-i seniorial poziționarea, șeful PSD se dezlănțuie, croșetând pe pielea ursului din pădure scăderi de taxe, anulări de impozite, zeci de proiecte în zeci de direcții. O imagine burlescă avându-l în prim-plan pe acest David Copperfield de Teleorman, țopăind de la planșetă la pupitru cu tot felul de grafice în mână, agitate prin față perplex – entuziastului patriotist, românist, Iohannist, și din care rezultau minuni peste minuni, daruri peste daruri și concluzia clară, chiar și pentru un prost, că cel care ne vorbește este premierul mult visat al României. Pe scurt, am văzut în acea seară un individ spilcuit cu alură de telal, care vinde niște zdrențe unui alt spilcuit, naiv și total nepregătit pentru genul ăsta de dezbateri.

Domnul Dragnea, după ce a înșirat pe o planșă niște cifre pe care le dădea drept venituri certe, prezenta niște grafice care cuprindeau, asa cum v-am mai spus, scutiri de taxe, de impozite și proiecte fără nicio logică unitară, arătând, cu un aer superior și sastisit, că sursa financiară a întregii bazaconii se află pe planșa de lângă care tocmai venise înapoi la pupitru. Evident că printre toate parascoveniile alea se regăseasu și niște idei bune dar care, fără a fi prinse într-o strategie unitară, nu fac nici doi bani. Ideea de bază din expunere este despre cum va toca el sumele iluzorii de pe planșetă, și cum vor păpa toți de acolo patru ani zi de zi. Nu voi face nicio analiză amănunțită a acestui program, pentru că ar fi plictisitor pentru voi și fără nicio importanță din punct de vedere practic, mulțumindu-mă să constat că, spre deosebire de toate celelalte partide înscrise în cursă, PSD-ul a avut bunul simț să prezinte un program, tratându-și alegătorii cu respectul cuvenit. Faptul că pe mine nu m-a convins (m-a amuzat chiar văzând dexteritatea prin care, alături de fondul pentru dezvoltare, Dragnea își mai creionează încă o pușculiță cu acel fond alcătuit din dividendele companiilor de stat) nu are nicio importanță. El există și este excelent comunicat de activul de partid, în timp ce partidulețele care se zbat să prindă pragul electoral se comportă ca niște liber profesioniști ai prostiei. Totul culminează cu provocarea la “luptă dreaptă” lansată de Băsescu pentru funcția de premier, asta în vreme ce PNL-iștii stau pe după colțuri și, cum prind un PSD-ist îi dau cu codul penal în cap, singura lor ofertă electorală fiind aceea că-l vor impedica pe “infractorul” Dragnea să ajungă premier (ignorând că un simplu decret de amnistie* îl scoate pe Dragnea din această categorie).

O notă aparte o face USR-ul, care amintește, ca mod de organizare și comportament, de constructul politic SIE – Partidul Democrat.

După cum s-a văzut până acum în filmul acestor alegeri, nu avem de-a face cu niciun erou pozitiv, clasa politică românească nefiind capabilă să producă nimic în acest sens, putând fi doborâtă cu ușurință de orice mișcare antisistem, bine organizată, cu un mesaj identitar clar și cu un lider charismatic.

A venit momentul, băi generație, să începi pregătirile pentru dărâmarea acestui sistem, de pe urma căruia tu nu ai nimic de câștigat. Distrugerea lui trebuie să fie scopul principal al preocupărilor tale, dacă nu vrei să rămâi un neica-nimeni, călcată în picioare, disprețuită. În timp ce clienții acestui sistem, majoritatea lor mult mai proști decât tine, își permit vile, mașini de lux și concedii pe Coaste de Azur, tu esti strivită de rate la bănci, la firme de leasing, sau mergi cu metroul și stai în continuare în casa părinților. Toate partidele pe care le vezi vor perpetua această stare de fapt, votul tău neînsemnând altceva decât o legitimare a celor care te disprețuiesc.

Votându-i pe ei, le dai dreptate s-o facă!

*Exordium ex abrupto – intrare directă în subiect, o tehnică a oratoricii;
**Amnistia șterge atât pedeapsa cât și cazierul;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 31 COMENTARII
  1. tele buinoiu says

    1. Romanii sunt nepasatori la ce li se intampla celorlalti romani. Din pacate, am verificat acest lucru si e adevarat. L-au mai spus si altii- oameni care au reusit in viata in mod cinstit. Si de la aceasta nepasare cum o sa-i aduni ca sa lupte pentru ceva?
    2. Imi place apelativul “generatie”. Dar aceasta generatie s-a descrestinat. Si parintii acestei generatii la fel.
    3. Nici Germania si nici SUA si nici Rusia nu vor oameni destepti si patrioti in varful Romaniei.
    Imi pare rau, poate sunt altii mult mai optimisti.

    un extraterestru, precursorul Antichristului.

  2. Calin says

    Buna ziua!
    Domnule Vantu, am observat ca in diferite ocazii ati militat pentru daramarea actualului sistem. Fiind eu insumi preocupat de acest subiect si avand un respect deosebit pentru inteligenta si spiritul analitic de care dati dovada, v-as intreba daca aveti in vedere schimbarea sistemului actual cu un alt sistem existent, sau va ganditi la aparitia unuia nou si care ar fi reperele acestuia?

  3. 100% (neo)bolsevicm says

    1.a
    “Am terminat de citit acum câteva zile un roman excepțional scris de Michele Houellebecq – “Supunerea”. Citește-l, băi generație și mulțumește-mi după aia că ți l-am semnalat!”

    Desi scenariul din cartea lui Houellebecq pare o fictiune, o mare parte din el este foarte posibil. Din pacate multi nu realizeaza acest lucru.
    Daca vrei o poveste reala pe aceeasi tema, iti recomand sa citesti NEAPARAT “Necredincioasa” scrisa de Ayaan Hirsi Ali “și mulțumește-mi după aia că ți l-am semnalat!”
    Ai un scurt intro in format pdf ca sa-ti poti face o idee aici:
    http://cdn4.libris.ro/userdocspdf/486/AYAAN%20HIRSI%20ALI-Necredincioasa_1-34.pdf

    1.b
    Ayaan Hirsi Ali traieste in Olanda unde lucrurile sunt mai “avansate” si mai grave decat in Franta.
    Familiarizeaza-te cu “nazistul” si “extremistul” Geert Wilders si cu viziunile lui “rasiste, xenofobe si islamofobe”.
    – Un oficial din Olanda a cutremurat Senatul SUA. Discurs uluitor
    https://www.dcnews.ro/un-oficial-din-olanda-a-cutremurat-senatul-sua-discurs-uluitor_494388.html

    Asta se intampla in Olanda (si in vest) astazi:
    – “Gangster Islam” in Europe
    https://www.youtube.com/watch?v=IcBvLvjQNeE

    Asta spune “nazistul” Geert Wilders:
    – Geert Wilders: Stand for Freedom!
    https://www.youtube.com/watch?v=s4PLVGBuJXw

    Asta pateste “nazistul” Geert Wilders pentru “hate speech”:
    – Reaction Geert Wilders to penal demand Public Prosecutor
    https://www.youtube.com/watch?v=WplAwKl6wZY

    – Final Statement Geert Wilders at his Trial, 23 Nov. 2016
    https://www.youtube.com/watch?v=hNVfMG6jfIY

    ———-
    2.a
    Cauza problemelor este mult mai veche si mai complexa. Ma vad nevoit sa-ti mai recomand alta carte. Vei intelege mai mult dupa ce citesti “Corectitudinea politică. „Religia” marxistă a noii ordini mondiale”. Cunosti povestea cu multumitul si semnalatul.
    http://www.rostonline.ro/2015/08/flagelul-corect/

    Doua bonusuri:
    – Distracția care ne omoară. Discursul public în epoca televizorului
    http://magazin.anacronic.ro/produs/distractia-care-ne-omoara/

    – Cum suntem imbecilizați. Curriculumul ascuns al învățământului obligatoriu
    http://magazin.anacronic.ro/produs/cum-suntem-imbecilizati-curriculumul-ascuns-al-invatamantului-obligatoriu-precomanda/

    2.b
    Sunt saituri din Romania care publica articole pe aceleasi teme sau cu teme similare. Familiarizeaza-te cu cateva dintre ele si vei observa ca exact aceleasi lucruri se intampla si in Romania, chiar daca abia sunt la inceput sau pe o scala mai mica.
    – Nașterea marxismului cultural. Cum a reușit „Școala de la Frankfurt” să transforme America
    http://www.culturavietii.ro/2016/09/06/nasterea-marxismului-cultural-cum-a-reusit-scoala-de-la-frankfurt-sa-transforme-america/

    – O, Harvard, ce-ai făcut?
    http://www.culturavietii.ro/2016/07/16/o-harvard-ce-ai-facut/

    – Amor liber, comune sexuale şi „lgbt”-ism oficial în comunismul sovietic al anilor 1920
    http://stiripentruviata.ro/amor-liber-comune-sexuale-lgbt-oficial-in-comunismul-sovietic/

    – Exemplificarea rădăcinilor comuniste ale revoluției sexuale neomarxiste de azi
    http://stiripentruviata.ro/exemplificarea-radacinilor-comuniste-ale-revolutiei-sexuale-neomarxiste-de-azi/

    – Mărturie peste timp: Revoluția sexuală este copilul victorios al revoluției bolșevice
    http://stiripentruviata.ro/revolutia-sexuala-copilul-revolutiei-bolsevice/

    Si o carte pe aceasta tema:
    – Sexual revolution in Bolshevik Russia
    http://digital.library.pitt.edu/cgi-bin/t/text/text-idx?idno=31735062135276;view=toc;c=pittpress

    – Freudo-marxismul: noua utopie
    http://stiripentruviata.ro/freudo-marxismul-noua-utopie/

    ACESTEA SUNT REZULTATELE. ACESTA ESTE “OMUL NOU” SI PROST DE BUBUIE:
    – De la „Guyland” la „the snowflake generation”
    http://stiripentruviata.ro/de-la-guyland-la-the-snowflake-generation/

    – Un restaurant marxist vegan se închide după ce clienții s-au plâns că trebuie să aștepte 40 de minute pentru un sandviș „egalitarist”
    http://www.culturavietii.ro/2016/12/12/un-restaurant-marxist-vegan-se-inchide-dupa-ce-clientii-s-au-plans-ca-trebuie-sa-astepte-40-de-minute-pentru-un-sandvis-egalitarist/

    ———-
    3.a
    Votul.
    In ziua de astazi doar prostii mai merg la vot!
    Cat de prost sa fii sa nu intelegi niste lucruri elementare ca acestea:
    – Ce reprezinta Votul ?
    https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    – Dacă aveți de ales între două rele, mai bine stați acasă
    https://logec.ro/daca-aveti-de-ales-intre-doua-rele-mai-bine-stati-acasa/

    3.b
    Rezultatul.

    Prim Ministru “Desemnat” – Sevil Shhaideh

    Sefi campamie PSD – Moshe Klughaft & Sefi Shaked
    – Strategii israelieni de dreapta Moshe Klughaft şi Sefi Shaked, în spatele victoriei PSD din 11 decembrie
    http://www.news.ro/externe/strategii-israelieni-de-dreapta-moshe-klughaft-si-sefi-shaked-in-spatele-victoriei-psd-din-11-decembrie-presa-video-1922402218002016121116432835

    “Legea Antidefaimare” numita si “Legea Dragnea”.
    Excrocul tradator de tara Dragnea, a fost premiat de catre ORGANIZATIA BOLSEVIC-TERORISTA si CULTURAL MARXISTA “Congresul Evreiesc European” condus de MOSHE KANTOR (chairman of the ECTR). Nu uitati ca aceasta “lege” vine sa completeze o lege data de alt excroc si tradator de tara, lege numita “Legea Antilegionara” sau “Legea Antonescu”. Atat “Legea Dragnea” cat si “Legea Antonescu” au fost scrise de altii si primite in plic de cei doi imbecili. Ghici cine le-a scris?
    https://saccsiv.files.wordpress.com/2016/02/muzeul_yad_vashem_din_ierusalim_1_46705900.jpg

    – Dragnea și evreii
    http://www.catavencii.ro/dragnea-si-evreii/

    – LEGEA ANTI-DEFAIMARE A LUI DRAGNEA, DICTATUL “CORECTITUDINII POLITICE” – pumnul in gura pus adevarurilor incomode anumitor “grupuri sociale” influente? Legea este produsul LOBBYULUI UNUI ONG condus de un oligarh rus apropiat de Putin, MOSHE VIACESLAV KANTOR, preşedintele Congresului Evreiesc European, care TOCMAI L-A PREMIAT PE SEFUL PSD cu distinctia “Compasul Ierusalimului”
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/02/10/legea-dragnea-anti-defaimare-toleranta-dictaturii-corectitudinii-politice-moshe-kantor-congresul-evreilor-europeni-compasul-ierusalimului/

    La fel ca si vesticii, am ajuns sa traim sub dictatura minoritatilor. Buni, rai, cum or fi, dar minoritari sa fie si musai sa conduca majoritatea. Inclusiv tiganii au ajuns specie protejata. Cum boratii autohtoni nu sunt suficienti, in mod evident ca vom mai aduce mai multi de prin toate gropile de gunoi ale lumii. Super-mega-bonus daca sunt musulmani, salbatici, analfabeti si cat mai inchisi la culoare.

    Alegerea unei musulmance torco-tataroaica casatorita cu un “refugiat” musulman sirian nu este intamplatoare. Pe langa faptul ca in curand va incepe constructia mega-moscheii la Bucuresti se pregatesc intens pentru asta:
    – Din prima parte a anului 2017, Judeţul Tulcea se pregăteşte pentru a primi primele sute de imigranţi
    http://www.obiectivtulcea.ro/din-prima-parte-a-anului-2017-judetul-tulcea-se-pregateste-pentru-a-primi-primele-sute-de-imigranti/

    Daca nu intelegeti care va fii viitorul Romaniei aruncati o privire aici:
    https://muslimstatistics.wordpress.com/
    https://themuslimissue.wordpress.com/
    https://www.gatestoneinstitute.org/
    http://newobserveronline.com/
    http://gatesofvienna.net/

    3.c
    Cancerul.
    Bolsevicii vechi si noi sunt aceeasi. Sunt 100% sarlatani, criminali si teroristi.

    – Jewish involvement in the promotion of ‘hate speech’ laws, multiculturalism, mass immigration, denationalization, subversion of traditional values, and related items.
    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-France.php

    – Practical Idealism. The Racist and Supremacist Roots of the Ideology behind the European Union
    http://balder.org/judea/Richard-Coudenhove-Kalergi-Practical-Idealism-Vienna-1925.php

    Carte:
    – Stafeta Vietii. Ceea ce aţi vrut dintotdeauna să ştiţi despre Bruxelles UE dar nimeni n-a îndrăznit să vă spună
    http://old.relay-of-life.org/ro/index.html

    – What is “Communism” ?
    http://henrymakow.com/what_is_communism.html

    – 1938 Interrogation Bared Illuminati Jewish Conspiracy
    http://www.savethemales.ca/000275.html

    – The Aim of Freemasonry is the Triumph of Communism
    http://www.savethemales.ca/000280.html

    – Central Bankers Seek Totalitarian Power
    http://www.savethemales.ca/001830.html

    – Accept Inevitable Servitude
    http://www.savethemales.ca/001544.html

    carte:
    – Red Symphony
    http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/red_symphony.htm

    ———-
    Poate comentariul este cam lung si informatia cam multa. Cine vrea sa afle cum stau lucrurile in realitate trebuie sa depuna putin efort. Dupa ceva timp, totul se clarificam pentru ca in spate sunt aceeasi oameni cu aceleasi ideologii si exact aceleasi sabloane pe care le aplica si repeta in mod regulat incepand cu lovitura bolsevica de stat numita pompos “revolutie franceza”.

    Hint:
    – Franța, patria experimentelor
    http://karamazov.ro/index.php/polemici/478-frana-patria-experimentelor.html

    – Documentar: Revolutia Franceza, matrice a viitoarelor genocide – Vendée (1793)
    https://saccsiv.wordpress.com/2013/12/24/20486/

    – The Soviet Story Povestea sovietelor
    http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil

    – Documentare celebre: „THE SOVIET STORY” (Povestea sovietelor), subtitrare in limba romana. O excelenta demonstratie a radacinii comune COMUNISM – NAZISM. Completari necesare
    https://saccsiv.wordpress.com/2009/12/07/documentare-celebre-%E2%80%9Ethe-soviet-story%E2%80%9D-povestea-sovietelor-subtitrare-in-limba-romana-o-excelenta-demonstratie-a-radacinii-comune-comunism-%E2%80%93-nazism-completari-necesare/

    – „Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. 1789 – INCEPUTUL COMUNISMULUI
    https://saccsiv.wordpress.com/2010/10/27/%E2%80%9Ecartea-neagra-a-revolutiei-franceze-1789-%E2%80%93-inceputul-comunismului/

    – Government De-Population Schemes in the French Revolution
    http://www.garynorth.com/public/13370.cfm

  4. Simonetta says

    Mamma mia ! ! Eu am fost prima cu ideea si am fost si certata de un nene care a scris vulgaritati. Tot prima, doresc sa-i urez lui SOV un an mai bun, din toate punctele de vedere, mai multă credința in Dumnezeu, sanatate si mult simt al umorului, fara de care e greu sa supraviețuiești in jungla umana in care trăim. La mulți ani !

  5. Garagea says

    Domnule Vantu, cand iesiti din puscarie ar fi bine sa va bagati intr-un partid si poate( visez ) sa si fiti ministru undeva, economie, fonduri europene, sincer ar fi si pacat ca tara ( generatia nam) sa nu beneficieze de cunostintele dv titanice in ciuda faptului ca sunteti catalogat hot de unii, prefer un fost hot inteligent cu viziune decat un psd-ist prost, hot, sfidator. V-am citit tot blogul, aveti votul meu. Respect

  6. Simonetta says

    Constat ca numarul vizualizarilor de pe acest bolg, creste, dar numarul comentariilor scade. Lumea e speriată pana sa si comenteze. Iar dintre cei ce comentează, unii comentează despre alt subiect.

    • Pai, ... says

      … nu mai avem loc de dumneavoastra ( am glumit ).Asteptam toti ca ‘Nea Sorin sa iasa cu comentariul anului despre rezultatul zdrobitor obtinut de PSD.Fara indoiala ca va scoate un articol memorabil si ne va face niste previziuni la care nu s-a gandit nimeni.Atunci sa vedeti comentarii cu sutele.O seara frumoasa!

  7. Mama Coruptiei says

    Tati! Imi permit sa-ti spun asa pentru ca te cunosc personal.
    Vreau sa-ti deschid un pic capul, sa nu mori prost.
    Astia te-au bagat in puscarie, pe tine si pe politicienii cu care ai lucrat, pe post de circ pentru masele de cioflingari.
    4 MILIARDE de EURO a semnat guvernul tehnocrat, pe ultima suta, pentru tancuri si fregate, fara licitatie, pentru doua fime din Olana si Germania- cea din Germania deja condamnata pentru spaga in Grecia.
    De aia baga DNA si guvernul Soros- Ciolos-Iohannis doctorii de top la puscarie, sa poata da inapoi banii din sanatate la buget.
    Da aia zburda Basescu si Monica Macovei liberi prin lume, dupa ce au furat alte 4 MILIARDE EURO cu legea restitutiei in integrum si fondul Proprietatea pentru Gitenstein si Benny.Astia fura de 5000 ani.
    Pe dá stia ca tine si ca Ghita ii lasa sa se bage unii pe altii, cu ajutorul uneia ca Codruta care va ajunge linga voi ca si Bica.
    Trump e parte a talharilor profesionisti, nu hot de buzunare.
    Inchei cu Buddha: Sa nu crezi nimic din ceea ce ai citit sau auzit, chiar daca am spus-o chiar eu, daca nu rezoneaza cu propria gandire si simtire.

  8. JE says

    Parca spuneai ca guvernul Ciolos e cel mai bun si competent guvern dar limitat in atributiuni si durata de timp. Din pacate este cel mai incompetent si inept guvern din istoria Romaniei. Cum altfel ar putea fi un guvern condus numai de taranoi imbecili si semianalfabeti din sri si sie?
    Inca o “sursa” confirma ceea ce altii stiau de acum un an de zile, dar… stii cum e cu “teoriile conspiratiilor”… In mod evident ca… pentru absolut orice, rusii si Putin sunt de vina nu oligofrenii satanisti din vest si de peste ocean care primesc ordine in plic de la Ierusalim si sunt condusi de “poporul ales” cel mai mare hot si criminal din istoria omenirii. Ca si noi de altfel. Au extins “Fischerland-ul” in toata Romania.

    – VULPEA ŞI NEPOTUL VULPII. O declarație politică a senatorului Valer Marian. “Bunica maternă a lui Virgil Ardelean zis Vulpea, a fost soră cu bunica maternă a mamei lui Cioloș, cele două surori având numele Tătar Ileana și Tătar Maria”
    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=916107&title=vulpea-si-nepotul-vulpii-o-declaratie-politica-a-senatorului-valer-marian-bunica-materna-a-lui-virgil-ardelean-zis-vulpea-a-fost-sora-cu-bunica-materna-a-mamei-lui-ciolos-cele-doua-surori-avand-numele-tatar-ileana-si-tatar-maria-

  9. Simonetta says

    Si totusi acum primim vestea ca Trump cel blamat (nu de mine) este ales Personalitatea Anului 2016. Nici pe Erdogan nu-l blamez. Iar Putin începe sa-mi fie simpatic. In mod cert sunt cele mai carismatice personaje politice din ultimii ani. Mai sunt alți LIDERI pe care eu nu-i vad?

    • Gabriela M says

      Pai astia sunt toti nationalisti si nu sunt in UE – obey , follow ,conform ,fit in .
      Clar ? :-))) Bravo !!!

  10. Simonetta says

    Dl.Vlad, ca sa existe o lupta antisistem, ar trebui sa existe un om gen Beppe Grillo din Italia si apoi o grămadă de alți oameni ca el. Sigur, la noi e mai greu. In ceea ce il priveste pe Trump pt.ca titlul postarii lui SOV face referire la el , fara sa ma prea pricep la politica, eram sigura cu mult timp inainte ca va castiga..Constat ca exista negativism când e vorba de el.Oare de ce ar fi fost mai bine sa castige Hillary ?

  11. Vlad says

    Programul PSD? O ciorba reincalzita, adaptata la 2016, plina cu promisiuni care oricum nu vor fi onorate, cu proiecte care oricum nu vor prinde contur.
    Nu va place sistemul actual? Nici mie. Problema e ca nu vad nici macar o alternativa. Un lider charismatic care sa duca o lupta antisistem? Pare o gluma. Sau aveti vreo propunere in acest sens?

  12. simona says

    Ce va recomanda sa indemnati tinerii la “schimbarea sistemului”?Sunteti un reper moral pentru ei?Faceti parte din generetia “Am, nu conteaza mijloacele” si va adresati generatiei “N-am, ca nu a mai ramas nimic”.Credeti ca schimbarea se face peste noapte, cum s-a facut cu Colectiv?Aia nu e schimbare, e masacru in masa.Schimbarea se face mai intai in mentalitate si incepe cu noi insine.Am crezut ca aceasta perioada va fi benefica pentru dumneavoastra, avand ocazia sa faceti penitenta acolo si o introspectie asupra faptului ca sunteti acolo.Dar sa nu dam in cei cazuti, mai bine sa le spunem ca numarul mare de vizualizari se datoreaza talentului de netagaduit la scris, desi si aceasta poate fi o forma de manipulare catre un public tinta, tinerii.Acest talent, din pacate, vine la pachet cu o lipsa de maturitate morala.Unde si cine este reperul moral pe care sa il ai suport ca sa poti construi?

  13. adriana avram says

    Cum ar putea genera un erou pozitiv actuala clasa politica??? Este un non sens…

  14. carina says

    Evaluarea facuta de “exagerata” dvs inteligenta se apropie de cea facuta de “normala” mea inteligenta, cu exceptia impactului asupra penitenciarului Rahova…

  15. Florin Chiriac says

    E bun ca nu te plafonezi pe-acolo si continui sa scrii. Cand iesi de acolo pregatesti o lansare de carte, ceva?

  16. grigore says

    Nu cred ca Trump va face doar cel taie capul. Are cine-l pune cu botul pe labe. A nu se confunda retorica de campanie electorala cu realitatea…

  17. adrian kipp says

    PSD este favorizat de o prezenta la vot mica .Indemnul minunatului detinut SOV este PRO PSD …vechii iubiti nu se uita ..;)))