Comentarii pentru Capitolul 72

 1. Nici o entitate financiara sau individuala nu trebuie sa aiba monopolul emiterii de bani mediu de schimb . Aceasta ar duce la o putere nelimitata si necontrolata . Am o cunostiinta care lucreaza la trezoreria canadei si care a admis ca orice document , orice contract fie ca este emis de o institutie sau de un individ are valoare de ban / mediu de schimb daca doua parti sau mai multe , cad de acord . Orice moneda este un mediu de schimb care poate fi valoric fizic sau promisoriu – iti datorez suma x care poate fi raporta la ce se poate obtine in schimb pe ea …. indiferent pe ce este marcata si indiferent cu ce este autentificata -semnatura ilizibila , stampila sau cu amprenta digitala a emitatorului trezorerier ,indiferent pe ce suport , pe hirtie , pe metal , pe plastic , pe suport virtual sau chiar fara suport fizic un simplu trust verbal are valoare atit timp cit garantorul monedei – mediu de schimb este Cinstit .
  Daca emitatorul / garantorul monedei mediu de schimb este escroc totul se prabuseste . Aceasta incalcare de trust este legal casus belli .
  De ce credeti ca mafiotii sau chiar serviciile secrete se impusca intre ei ?
  Pentru ca unii nu isi tin cuvintul si asta e motiv de disputa .
  Mediul de schimb care e mai greu de devalorizat -dar nu imposibil – este mediul fizic . Adica schimbi ceva pe altceva . Dai paine pe caramizi , dai griu pe petrol ….Daca cineva da griu pe euro , dolari fizici sau pe cryptomonede , iar emitatorii garantori fie nu-ti mai dau nimic , cum au facut in India cind au anulat bancnotele de 500 de rupii , fie le devalorizeaza prin inflatie frauduloasa ai luat o mare țeapă ascuțită . .

  Deci totul se reduce la trust . Pe asta se bazeaza toate tranzactiile comerciale . Orice metoda de a obtine o moneda – garantie valorica poate fi corupta si orice mediu de schimb poate fi compromis .
  Viata e scurta , filmul se apropie de sfirsit iar noi astia sariti de 50 o luam usor la vale , ne vor manca viermii si pe cistigatori si pe perdanti . Nu cred ca e cazul sa derutam generatia tinara sa creada ca a aparut ceva nou sub soare . Afacerile cinstite sint bazate pe incredere si duc la prietenii trainice .
  Sa nu tineti toate ouale intr-un singur cos ci sa veti capitalasul investit in diferite medii de schimb , daca se poate fara legaturi intre ele , ca in cazul unui crash sa nu pierdeti tot . Eu unul am inceput sa prefer rubla . Este moneda cu cel mai mare suport in aur de pe piata , iar economia Rusiei este in expansiune .
  Viata e un film , noi sintem actori in propriul nostru film , depinde de noi ce rol ne alegem , ticalosul , maniacul , escrocul sau omul de cuvint , dupa cum bine spunea ” poetul ” ein mann ein wort .

 2. De cate ori citesc ce scrieti pe blog sau Facebook , nu vreau sa aud nici musca in jurul meu. As vrea o adresa de email prin care sa corespondam

 3. Faci o asimilare intre sociopat si infractor, acesta din urma fura din lipsa sau bravura anturajului nu din ura.
  Programele ar trebui sa le ofere posibilitatea de trai printr-un program pe nivelul lor.

 4. Buna ziua.

  Citind ultimele 30 de articole ale dumneavoastra, va aduc o multumire si o intrebare.
  Va multumesc pentru timpul si efortul depus in construirea si distribuirea unei parti din cunostintele si parerile pe care le detineti.
  Ati enumerat in multe articole, diverse aspecte ale unui stat corupt, dar nu am putut gasi in nici un loc (in masura capacitatii mele de cercetare), o structura clara a puterii intr-un stat democratic, si pozitiile cheie ale acestuia, pe care anumite interese interne sau externe vor sa le controleze si/sau corupa.
  Intrebarea mea este:
  Care sunt “usile” coruptiei (sau parghiile puterii) intr-un stat sau uniune democratica?

  Pentru descrierea cat mai exacta a intrebarii principale, am anexat si cateva intrebari secundare. Las la aprecierea dumneavoastra daca vreti sa raspundeti si la acestea sau doar sa le luati in considerere, pentru formularea unui raspuns cat mai cuprinzator.
  Cum arata structural, de la varf si pana la baza un statul roman?
  Cine plateste, pe cine si de ce?
  Cine numeste pe cine in functii?
  Cum ati rezolva dumneavoastra aceasta problema, incat sa ramanem doar cu mica coruptie benefica pentru dezvoltare, cum ati spus intr-o inregistrare mai veche?

  Multumesc,
  Toate cele bune si La multi ani!
  Radu Ochian

 5. În primul rând, urez Excelenței Voastre un an cu sănătate și putere! Veți avea nevoie de ambele pentru a putea traversa regimul la care un stat criminal și mafiot, autointitulat STATUL ROMÂN, v-a obligat!
  În al doilea rând MONEDA ELECTRONICĂ este într-adevăr viitorul! CRYPTO însă sunt monede electronice pe care nimeni nu știe exact CINE le emite și CINE încasează SENIORAJUL!
  Bitcoin nu cred că va mai sări mai mult de 5000 de dolari FED anul acesta. La acest moment piața CRYPTO este căzută masiv semn că fluxuri mari de capital au ieșit din această piață! Se vor întoarce pentru a alimenta o altă creștere semnificativă? Aici rămâne de văzut!
  Legat de subiectul DEMOCRAȚIE consider că este evident că NU TRĂIM NICI ÎN LIBERTATE și NICI ÎN DEMOCRAȚIE! Trăim într-o dictatură a CAPITALULUI în care Domnia Voastră ați avut o poziție privilegiată însă pentru patriotismul cu care ați acționat, ați pus în pericol scenariul prevăzut de OCULTA GLOBALISTĂ pentru colonia RO. De aceea trebuiau să vă înfrângă! Și v-au înfrânt arătându-vă că ne le-ați evaluat corect PUTEREA DE A FACE RĂU! Continuăm să citim cu atenție postările! Cu unele suntem de acord, cu altele nu! Și Domnia Voastră mai strecurați “șopîrle” printre texte!
  PS
  ĂȘTIA de la PSD sunt așa de proști (în sensul că nu au coaie) încât se vor trezi la pușcărie numai să nu supere pe coana IOROPA! Nu cred că se va da vreo ordonanță de amnistie sau /și grațiere!

 6. O curiozitate. De ce nu vă lăsați o adresă de email pt corespondențe cu cititorii, cum fac toți oamenii care au jurnale de presă? Vă temeți de ceva, sau poate vă este indiferent contactul cu cei care citesc aceste articole (pe care eu și alții el considerăm minunate și documentate)? Mulțam fain pt răspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *