Comentarii pentru Capitolul 74 – Despre proprietate, ipocrizie și sex

  1. Buna seara Onorabile ,
    Felicitari pentru initiativa ,vreau sa ma inscriu si eu in program .
    Am vazut aseara interviul dvs cu excelanta sa dl.Cristoiu . Minunat
    O intrebare am :
    De ce a-ti spus ca va-ti gandit sa ii dati in judecata pe lepre ?Ce va determinat sa faceti asta ?
    Eu am intrat in tara pe data de 2 Mai si am fost plasat in izolare .Fara un ordin judecatoresc,deoarece izolarea la domiciliu este echivalenta cu arest la domiciliu.
    Ordonantele pe care le-au dat maimutoii sunt ilegale .
    Eu nu renunt si impreuna cu avocatul vom da in judecata pe klaus ,statul roman si DSP .

    Teoretic ar trebui sa trimit si un cv pentru inscrierea in program ,dar nu il pot atasa aici .Astept o adresa de email .
    De 3 ani vorbesc degeaba cu colegii mei sa facem o asociatie pe care sa o transformam in partid .
    Fac parte din categoria de munca a minunatului dvs prieten Base .
    Sunt ofiter de marina ,atentie nu marinar .Marinari au fost Columb si gasca .Care nici macar nu areusit sa termine ocolul pamantului pentru ca l-au omorat Filipinezii .
    Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra .

    O seara linistita ,
    Nicu

  2. Interesanta dizertatia.Cat despre recomandarea d-nei Oana Bogdan, nu cred ca un consum scazut de fasole in Mexic a refacut gaura din stratul de ozon al terrei.Un studiu asupra pantalonilor secon-hand importati de prin Americile cu populatie de origine latina poate ca ar edifica definitiv indoielile cercetatorilor britanici(ei sunt in top la toate stirile) dar si temerile doamnei mentionata privind fasairea oxigenului in neant.

  3. Bun articolul ! Demnitatea indivizilor din Romania incepe sa Revendice ceea ce trebuia sa Revendice si sa Proclame din decembrie “89 , si anume in tara noastra noi indivizii nativi in capacitate nelimitata de rationament
    s actiune facem legea nu gunoaiele de procurori si judecatori corupti
    Agenti ai Vaticanului .
    Sorin Ovidiu Vîntu

    Încet-încet scăpăm de zgardă

    Am un uriaș respect pentru cei care au curajul, omenia și generozitatea să-și sacrifice parte din confort, parte din venituri și parte din viață pentru a înfia un copil orfan. A transforma familia româno-americană într-o familie de monștri fără suflet este total nedrept, cum la fel de nedrept este să iei copilul familiei care l-a crescut. Toată această brambureală a fost generată de niște funcționari imbecili și profund imorali, funcționari care au pus cele două minunate familii într-o stare de ură, într-o stare de război, nedemn pentru ele. Singura soluție morală și umană este ca fetița să rămână la familia care a crescut-o până acum, iar familia româno-americană să i se dea posibilitatea să-și aleagă un alt copil dintre miile de orfani care își așteaptă cu sufletul la gură șansa de a fi adoptați.
    În ceea ce o privește pe hidoșenia aia care a târât un copil ca pe un câine prins de un hingher, excluderea din magistratură este cea mai blână pedeapsă pe care o poate primi. Hidoasa este o sechelă a statului mafiot, securistic și polițienesc creat de incalificabilul personaj Traian Băsescu. Cu acest episod, epoca în care, pentru a instaura teroarea, te trezeai la 6 dimineața cu câteva zeci de mascați tăbărând peste tine în casa, sper că s-a încheiat.

    P.S. Atenție mare! România profundă a început să se trezească. Nu aia manipulată de securiști, ci aia în care câteva sute de români au rupt porțile ferecate de unguri la Valea Uzului și ai altor câteva sute plecate cu mașinile și bâtele personale spre locul incidentului. România în care alte sute au mărșăluit spre Craiova revoltați de abuzul comis asupra Sorinei. România în care căpitanul superbei echipei de tineret a fotbalului românesc și-a invitat coechipierii să-i “calce pe cap” pe fotbaliștii englezi (lucru pe care l-au și făcut).
    România profundă a început să se lepede de spaima indusă de securiști, să se lepede de complexe avute în fața vestului și să fie mult mai refractară la manipulările cărora a căzut pradă mare parte din tânăra generație.
    Încet-încet, România profundă a început lupta pentru recâștigarea propriei demnități.
    N-ai cum să nu-ți scoți pălăria în fața acestei nații, care a găsit resurse de a nu se prăbuși sub povara propriei uri, povară care, de-a lungul timpului, a prăbușit nații întregi.

  4. Presedintele Ion Iliescu a declarat in 2001 la Focsani: “E un moft chestiunea aceasta cu sfanta proprietate privata care sta la baza vietii sociale”.
    Dupa exprimarea parerii Oanei Bogdan , au “demolat-o” o seama de persoane care platesc cotizatie unui patid prezidat cu onoare de Ion Iliescu.

  5. Cu privire la avertismentul adresat domnului Tariceanu, nu aveti de ce sa va temeti. Ati facut si bine si rau, ati si manipulat dar ati si incercat sa ajutati, inclusiv prin declaratii publice. In comparatie cu nemernicii care au intrat in viata mea ca asasini, sunteti o bomboana. Si e de apreciat ca ati facut asta in ciuda ideilor aproape fasciste pe care le aveti de obicei, deci ati luptat si cu propria fire, nu doar cu nemernicia altora. Din nou, stati linistiti, sunteti la nivelul unui Marian Munteanu sau Traian Basescu, aproape demoni intr-o tara de sfinti, dar aproape sfinti intr-o tara de demoni precum Romania. Poate ca a contribuit la asta si faptul ca ati fost inactiv si ati experimentat suferinta pe propria piele, nu stiu. Oricum, am vreo cinci persoane de “numele” la care va referiti in situatia dumneavoastra, inca vreo cinci la mijloc si cinci carora nu le pot face nici un repros. Cu privire la grup ca intreg ma voi exprima si veti intelege totul. Individual, insa, daca tot ati ajuns pana aici incercati sa va mentineti asa – sunt foarte putini in situatia asta si poate la un moment dat pentru cineva va conta.

  6. [Continuare]

    Am uitat de ceva important: partea de comunitate. Pe scurt, consider ca asta va fi cel mai important aspect viitor. La oras, in caz de situatie de urgenta, in maxim 3 zile nu mai ai nici var pe pereti. Totul e gindit dupa conceptul semi-idiot ‘just-in-time’, unde totul se paseaza continuu mai departe si la cea mai mica eroare in oricare dintre pasi ai supt-o la si la propriu si la figurat.In schimb, la tara, unde mai exista comunitati organizate, se poate supravietui in mod independent pentru simplul motiv ca fiecare are cite ceva cu care poate contribui: unii cresc animale, unii se ocupa de agricultura, unii de constructii, etc. Comunitatea autosustenabila este singura chestie relativ sigura pe viitor, cu conditia sa si o poti apara in caz ca se strica rau directia prin lume.

  7. Nu am citit ce a scris tanti aia, dar pare tot a fi parte din ceva organizat si bine pus la punct care are ca scop distrugerea (familiei, etc).

    Cat despre proprietatea privata…aici e treaba foarte complexa – asta trebuie discutat.

    Proprietatea privata trebuie sa se opreasca unde trebuie, adica la necesitatile unui proprietar persoana fizica. Exemplu: nenea X are teren arabil, nenea Y ceva paduri. Aici apar din prima si alte aspecte: daca pe terenul arabil el face teste de grenade, nu-i problema, cel mult va deranja un vecin de la vizionat meciul sau telenovela. Nu afecteza nimic…cu exceptie ca probabil nu va mai avea de manca la urma ca n-a cultivat nimic. Dar in schimb, daca cel cu padurea o face felii si o vinde, avem o mare problema: se distruge cam tot si avem de la efecte locale (vine dealul la vale peste bouvac) pina la cele generale (efecte climatice la nivel de tara, continent). E, aici trebuie zis stop. Adica, prietene, daca vrei sa tai un copac din padure sa-l pui pe foc, trebuie sa planezi minim 3 in loc. Asta ar trebui sa fie lege de baza in Romania. Nu faci asta, faci o pauza de munca silnica si planetzi 300 pe cimp, pentru fiecare pe care-l ai restanta.

    Pe partea de exploatare industriala, aici clar nu trebuie sa existe nimic privat. Exploatarea o poate face oricind statul, fara a fi necesara decit vointa de a face-o. Logica este complexa dar exista: o companie privata nu va urmari decit sa faca $. Atat. Nu conteaza cine moare, ce gropi ramin in urma. Daca o companie privata ar detine Planeta Pamint si mai ales cam toti banii de pe ea, s-ar muta conducerea pe Marte si ar folosi Pamintul doar pentru a extrage resurse. Asta se practica deja la nivel de tari foarte mari, unde corporatiile au distrus tot in numele profitului, care profit are efectiv valoare zero in caz de urgenta, pentru ca nici un fel e moneda nu mai are acoperire in ceva, adica $-ul si Euro sint la fel de ‘bazate’ ca si orice moneda virtuala. Adica fix penis. Si uite asa scopul urmarit nu este unul benefic decit celor din topul topului, care sint in scadere continua, invers proportional cu cresterea numarului de sclavi.
    In China la capitolul asta e un model bun: esti privat, dar daca nu respecti regulile, pa. Si uite asa, ei au obtinut beneficii din doua sisteme diferite.

    Ca sa revenim, proprietatea privata este in regula atita timp cit nu e distructiva. Daca ajunge distructiva pentru ce-i in jur, trebuie oprita.

    Asadar, eu asa as proceda: ai teren, fa ce vrei atata timp cit nu cauzezi pagube. Daca ai cauzat pagube, platesti pagubele. Daca tot nu pricepi, ti se confisca. Ceva asemanator trebuie si la blocuri. Asociatiile-s de forma, unii cotizeaza la cheltuieli, altii nu…si tot asa. Acolo trebuie imbunatatit mult dar asta e alta poveste mai specifica.

    • Ce zici tu e corect , dar in cazul asta trebuie sa ai de a face cu indivizi altruisti , empatici , oameni sanatosi mintal si educati mental ….. ceea ce nu sunt multi .

  8. Alt subiect cu rezolvare simpla, dar cu sanse foarte mici de punere in practica. Este o similitudine in ambiguitate, atat in relatia cetatean / stat, cat si in relatia adept / confesiune religioasa, cat si in relatia sot / sotie etc. Toate se bazeaza pe dovada sociala. In niciuna din aceste situatii nu exista transparent un contract cu valoare juridica, prin care fiecare sa aiba drepturi, dar si responsabilitati, astfel incat in cazul ignorarii responsabilitatilor, sa apara legitime actiuni. Conceptele juridice care justifica aceste relatii, tin de domeniul fantasticului, prin comparatie cu cele din mediul economic de tip angajat / angajator, furnizor / client etc. Toti se prefac ca este ok si ascund lipsa responsabilitatii prin morala ipocrita. Exista insa oameni care in primul rand in ei si in al doilea rand in viata lor sociala, opun rezistenta acestui cancer. Sunt eroii de la nivelul populatiei. Unii raman in constiinta colectiva, altora le este furata amintirea si rastalmacita exact de catre cei impotriva carora au luptat…

  9. … o enumerare a lor, pentru a nu fi acuzat că fac paradă de erudiți, pe de o parte, iar pe de altă parte, bibliografia ți-ar fi total inutilă dată fiind lipsa ta de apetență pentru lecturi sofisticate. Mă voi opri puțin doar la părintele ideologiei comuniste, cel care văd că vă străbate fanteziile și astăzi: Karl Marx” – Daca tot va plictisiti, generatia inapetenta pentru lecturi sofisticate va recomanda: Leopold Schwarzschild – “The Red Prussian: The Life and Legend of Karl Marx”.Un week-end frumos si multa sanatate!

  10. Extrem de interesant si de bine scris. Cu stima (pentru mintea sclipitoare, nu pentru faptele din trecut…), Robert – Constanta!

  11. Acest mod de a trai si a munci in comun nu este chiar o utopie, daca ma gandesc la kibutz-urile din Israel, la acele comunitati rurale care chiar au fost viabile la începuturile lor, si care cred că, într-un anumit procent, functioneaza si astazi.
    Chestia cu metanul emanat in atmosfera nu e chiar o poveste, cu precizarea ca este vorba de metanul emanat de bovine si e vorba de efectul de sera produs de metan, nu de distrugerea stratului de ozon.
    Am văzut deunazi un documentar pe Discovery in care se vorbea despre defrisarile ilegale ale padurii amazoniene, motivul – extinderea pasunilor pentru cirezile de vite, cererea pentru carnea de vita fiind enorma pe plan mondial, in special in Statele Unite.
    Concluzia era sumbra, vaca “mananca” padurea amazoniana, plămânul planetei, si in acelasi timp creste emisia gazelor de seră in atmosfera.
    So…este o plăcere sa va citesc articolele, il astept cu interes pe urmatorul.
    Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *