Comentarii pentru Capitolul 1 bis – Despre elite, pușcării și alte cele

 1. Unde pot gasi Cartea Jurnal Parizian de Eugen Simion? O tot caut si nu o gasesc.

  Ps: foarte bun articol!

 2. […] *Cititi aici integral postarea lui Sorin Ovidiu Vintu […]

 3. Draga domnule vintu…azi am citit tot ce a insemnat postare din partea dumitale. Pana acum, sincer vorbin, v-am considerat acel pseudoafacerist bucuros ca ii merg treburile, ca i-a mai pacalit pe unii si altii…dar m-am inselat. Pana acum 24 de ore va detestam…e, uite ca acum am taria de a recunoaste in dumneavoastra un intelectual si as vrea sa va spun ca, desi cred ca va fi greu sa scapati de anumite cozi (procese, acuzatii la adresa dvs, etc.), ar face bine neamului asta un personaj ca dvs. in prim planul societatii. Daca as fi foarte convins…acum sunt doar convins, ca dvs. ati scris ceea ce eu am citit, as putea si, nu vad de ce nu as face o, sa afirm ca sunteti un intelectual de care Romania are nevoie, societatea are nevoie, multi am avea nevoie.
  Cu respect va urez o zi placuta

 4. Intrebare intrebatoare:
  Cat de mult ajuta cultura (generala) in instrumentarea unor escrocherii de nivel mediu-inalt?

  P.S. Numele-mi e real, oricum SRI-ul ma stie dupa IP, telefon, nume, email.

 5. – ianuarie 2000 – ma imporumut pe 3 ani la Banc Post de 1000 de $ (salariul meu era de 80 de euro)
  – sfarsit de ianuarie – depun cei 1000 de $ la FNI
  – sfarsit de mai 2000 – pierd cei 1000 de $
  – 3 ani imi platesc datoria si dobanzile si imi zic in gand sa nu mai aud vreodata de Vantu
  ……
  dupa 11 ani citesc acest blog.

  Super tare

 6. o intrebare: a meritat ,sau mai bine scris, unde ati gresit?
  daca considerati un esec faptul ca sunteti in inchsoare?
  va scriu cu simpatie. v-am recasit in multe personaje din carti pe care le-a m citi ,personaje pe care le-am indragit.

  • Ma implic intr-o cauza doar atunci cand cred cu tarie in ea. Nu in Geoana am crezut , ci in dezastrul care se prefigura daca Basescu ramanea la putere. Am pierdut acea lupta nu doar eu, ci si voi. Diferenta dintre noi este aceea ca eu flamanzesc aici si voi afara. In privinta ultimei parti a intrebarii dumneavoastra, evident ca a fost un esec, vi se pare ca as fi refuzat o victorie, ajungand la inchisoare?

   VINTU

 7. Inca doua articole si puteti sa introduceti reclama de la Google prin AdSense. Cum sr fi sa incepeti sa castigati bani? Nu multi, dar cinstiti :-)

 8. http://www.coruptia.ro

  Ne-am permis sa va citam (noi nu plagiem…), si daca nu aveti ceva impotriva urmeaza sa continuam exercitiul, bine’nteles cu citarea sursei in spiritul si contextul intentionat de Dumneavoastra (atit cit il putem intelege si/sau banui).

  Frica naste respect – spuneau romanii

  Cu sanatate,

  Dragos Riscanu

  • Domnule Riscanu, tipul dumneavoastra de abordare este irezistibil!

   Va doressc sa aveti acelasi succes si cu domnisoarele sau doamnele pe care ati pus ochii!

   VINTU

 9. Domnule SOV… aveti un stil unic.Am descoperit blog-ul la recomandarea unui prieten. Sunt incantat. Am totusi o intrebare la care n-am gasit raspuns: De ce societatea care urma sa administreze FNI a fost deschisa la Constanta.. si nu la Bucuresti de exmplu ? Multumesc !

  • In Bucuresti, gratie Gelsor-ului, eram foarte cunoscut. In tara, nu. Pe vreamea aceea nu vroiam sa se stie ca eu sunt cel ce detine compania de administrare, pentru a nu-mi afecta tranzactiile pe bursa.

   VINTU

 10. cei ce nteleg sunt putini, cei ce pot sunt si mai putini, cei ce stiu sunt si mai putini dar inevitabil intr o zi vor intelege mai multi,
  daca vor sti sa inteleaga, daca nu, nu se supara nimeni, important e sa faca si sa taca.
  de la un simplu adm

  • Lucrurile sunt ceva mai complexe decat atat. Pentru a avea capacitatea de a face, trebuie sa fi crezut mai intai.

   VINTU

   • lumea are caracteristicile unei caramizi, mare, grea prafuita,nepasatoare si egoista dar daca se ajunge pe piramida lui maslow la primu etaj, se schimba nepasarea, apare credibilitatea si nevoia de solutii.
    incercand sa inteleg lumea

     • Pentru a fi fi cat mai exact va redau in regim de copy-paste din wikipedia:
      Ierarhia Maslow
      În ierarhia trebuinţelor umane, Maslow situează nevoile cele mai primitive la baza piramidei
      Deși toate nevoile sunt instinctive, nu toate sunt la fel de puternice. Astfel, nevoile cele mai puternice au fost așezate la baza piramidei trebuințelor. Cu cât o nevoie urca spre vârful piramidei, cu atât este mai slabă și specifică individului respectiv. Se observă astfel că nevoile primare sunt comune atât tuturor oamenilor cât și animalelor. Ele includ necesitățile fiziologice (cum ar fi cele biologice ca hrana, apa, aerul, igiena), somnul, sexul și o temperatura relativ constantă a corpului.

      Odată ce individul își satisface acest nivel de necesități, se poate concentra pe nevoile de siguranță. Acestea au de a face cu stabilitatea și consistența într-o lume relativ haotică. Ele țin mai mult de integritatea fizică, cum ar fi securitatea casei și a familiei. În unele cazuri, nevoia de siguranță motivează unii indivizi sa devină religioși, religia oferindu-le confortul unei promisiuni de siguranță printr-un loc paradisiac. Nevoile de siguranță sunt cruciale pentru copii.

      Urmează apoi nevoia , de iubire și apartenență. In acest nivel se includ nevoia de prietenie, familie, apartenență la un grup, sau de implicare într-o relație intima non-sexuală.

      La nivelul patru sunt nevoile de stimă. Acestea cuprind atât recunoașterea venită din partea altor indivizi (care rezulta în sentimente de putere, prestigiu, acceptare, etc) cât și din respectul de sine, ce creează sentimentul de încredere, adecvare, competență. Nesatisfacerea nevoilor de stimă rezulta în descurajare, și pe termen lung în complexe de inferioritate. O nevoie pronunțată de acest fel (de exemplu nevoia pentru admirație) are la bază nesatisfacerea unor nevoi care stau în vârful piramidei, cele de auto-actualizare estetică.

      Nevoile de auto-actualizare vin din plăcerea instinctivă a omului de a fructifica la maximum capacitățile proprii, pentru a deveni din ce în ce mai bun. In eseul The Farther Reaches of Human Nature, Maslow scrie că oamenii care au atins starea de auto-actualizare intră adesea într-o stare de transcendență, în care devin conștienți nu doar de potențialul lor personal, ci și de întreg potențialul speciei umane. Deși acești indivizi trăiesc adesea o bucurie extatică, simt totodată și o tristețe cosmică.

      Pe primele patru nivele ale piramidei sunt nevoile asa-zise “deficiente”: o persoana nu simte nimic special dacă acestea sunt satisfăcute, dar simte un disconfort când nu sunt satisfăcute. Dincolo de aceste nevoi, următoarele mai sunt numite de “creștere”. Acestea nu dispar când sunt satisfăcute, în schimb, motivează individul în continuare.

      În 1970 Maslow a publicat o revizie a piramidei din 1954, situând în vârful acesteia nevoile cognitive (de a cunoaște, de a înțelege și de a explora) și pe cele estetice (pentru frumusețe, ordine, simetrie) ([1]). Cu toate acestea, nu toate versiunile piramidei sale includ ultimele 2 nivele. Maslow a teoretizat că nevoile cognitive nesatisfacute se transformă în nevoi neurotice (non-productive, care perpetuează un stil de viață nesănătos). De exemplu, copiii ale căror nevoi de siguranță nu sunt satisfăcute adecvat pot deveni adulți care pun deoparte bani sau diferite posesiuni.

      Maslow crede că singurul motiv pentru care oamenii nu se miṣca în direcția auto-actualizării este din cauza obstacolelor puse în calea lor de societate, mai ales printr-o educație deficitară ce nu poate schimba o persoană cu o slabă pregătire pentru viață într-o persoană cu o abordare pozitivă. Maslow e de părere că educatorii ar trebui sa fie răspunzători de potențialul pe care îl are un individ pentru a ajunge la auto-actualizare în felul său.

      Va citesc blogul cu interes, si astept noi postari.

      Cu stima,
      Dan CHEREJI

      • va recomand Motivatie si personalitate Abraham H. Maslow si
       Ce spui după Bună ziua? Psihologia destinului uman Eric Berne editura trei
       cu drag

 11. Deci am ras cu lacrimi, multumesc pentru umorul deosebit de fin… ahahahhahahahhaaha Doar trebuie sa faceti rost de bani, nu? Altfel cum sa ajungeti aici? Asta a fost spitz’ul in fund :)))

 12. Citind aiurea pe net azi sub un post al unuia cu un video in care apărea Ceaușescu intr-o cuvântare in plen in care blama Occidentul ca distruge țările in curs de dezvoltare prin impunerea condițiilor FMI,etc etc,apare un comment pe care-l postez mai jos și va rog,daca aveti timp și chef sau doar chef,ca timpul e relativ :), să-l comentați. M-ar interesa mai mult să aflu daca întreaga isterie cu Roșia Montana este adevarata sau nu. Exista acolo atatea zăcăminte pe lângă aur care ar avea potențialul să ne scoată din sărăcie ?
  “Preluare – comment. john http://www.paginadepolitica.ro

  17 octombrie 2014 la 15:07 Cu riscul de a fi numit comunist de catre unii, doresc sa impartasesc urmatoarele randuri, nevoit fiind, ca dupa citirea tuturor comentariilor starnite de aceasta scrisoare, sa constat ca fiecare incearca sa afle cine este defapt vinovat de situatia din Romania. Asadar cititi si formati-va o opinie…:

  Nicolae Ceauşescu, condamnat la moarte prin împuşcare pentru Roşia Montana

  Ceaușescu garantase împrumuturile contractate de la FMI cu aurul Apusenilor! Ceea ce ştim, e că la Roşia Montană se află zăcăminte foarte importante de arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium şi mai ales WOLFRAM, toate având aplicaţii militare şi industriale strategice. Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aero-spaţială, dar şi în ogivele nucleare. Wolframul se găseşte doar în două locuri pe planetă. În Afganistan şi în România, în Munţii Apuseni. În 1982, România atingea vârful de plată al datoriei de 11 miliarde USD către FMI şi avea nevoie de lichidităţi pentru a nu intra în incapacitate de plată. Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plată presupunea cedarea aurului din Apuseni, cu care România garantase împrumuturile.
  Institutul de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” aduce la cunoştinţa lui Ceauşescu că în Apuseni, pe lângă aur se află şi alte comori extrem de importante. Aflând acestea, Ceauşescu ia o decizie care uimeşte Planeta. În loc să permită FMI-ului începerea exploatării din Apuseni şi de la Roşia Montană, Ceauşescu plăteşte până în 1985 întreg debitul de 11 miliarde USD. Eforturile întregii ţări au fost imense. Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului , energia electrică era direcţionată 99% spre producţia industrială, limitând astfel în multe cazuri accesul populaţiei la iluminatul casnic. Efortul imens făcut de popor în acele vremuri viza indirect salvarea zăcămintelor din Munţii Apuseni, zăcaminte girate ca de altfel şi astăzi FMI-ului. Plătirea datoriilor înainte de termen a înfuriat rău FMI-ul astfel că am fost penalizaţi aspru prin aproape triplarea dobânzii de drept. Exact precum un cămătar fără scrupule FMI-ul a mai luat un rând de piele de pe noi, dându-ne un nou termen pentru luna martie 1989.
  Noul termen de 4 ani a fost din nou devansat de Ceauşescu, care cu ajutorul sacrificiilor imense făcute de popor reuşeşte să strângă suma totală care ne elibera de absolut orice datorie cu un an mai devreme! Din 1988 Romania nu mai avea datorii şi nu doar din martie 1989 cum unii trădători încearcă să modifice adevărul, pentru a ascunde de fapt cele peste 18 miliarde avute în plus la momentul atacării României, miliarde a căror urmă e îngropată deocamdată în filele dosarului BANCOREX. România era o maşină de făcut bani, de făcut valută forte şi nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus se constituiau din lichidități bancare sub formă de rezerve valutare, creanțe și sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate. De ciudă că România nu mai are datorii n-i s-a retras deîndată de către S.U.A. şi Clauza Naţiunii celei mai Favorizate.
  Plusul imens de 18 miliarde U.S.D. a început să producă modernizări în industrie. UM Cugir spre exemplu a fost dotată cu strunguri noi-nouţe suedeze, strunguri dotate cu CNC ( comandă numerică computerizată). Inginerii de atunci au amânat schimbarea liniilor tehnologice pe diverse motive, iar după lovitura de stat din dec 1989 strungurile moderne, utilajele noi destinate retehnologizării, au rămas la comandă tot în magazii. Nu numai la UM Cugir ci în întreaga țară s-a dat stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate. Industria românească trebuia oprită. Utilajele noi, strunguri, freze, etc au ajuns la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman, actualmente parlamentar PNL.
  Fără a avea datorii majore , Ceauşescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. FMI-ul înnebuneşte de-a dreptul, Soros la fel. Planul cu bătaie lungă a lui Ceaușescu le dă insomni și palpitații deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint şi metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puţin de 400-500 miliarde de euro !!! Profit!!! Deja se întrecea orice măsură. România nu mai avea nevoie de nimic din afară, îşi acoperea singură necesarul intern, exporta masiv, şi punea la cale împreună cu China, Iranul şi Libia, o replică a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu trebuia condamnat la moarte prin împşcare şi România condamnată la jaf şi sărăcie! Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua şi nu aţi agonisi bănuţ cu bănuţ timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiţi 1000 de ani voi şi neamul vostru în bogăţie şi prosperitate?
  Mai mult decât atât imaginaţi-vă ce sume s-au pus în joc de FMI, Soros sau alţii lezaţi de independenţa noastră financiară pentru a se cumpăra geologi (Gelu Voican Voiculescu a fost geolog la Roşia Montană până la revoluţie), bancheri ( Mugur Isărescu a fost economist la Institutul Bancar Mondial), economişti ( Stolojan si Văcăroiu au fost colegi la Institutul National de Planificare Economică) dar nu în ultim rând ingineri care să amâne retehnologizarea, merceologi care sa deturneze fluxul de aprovizionare cu alimente, …? Aici a greşit Nicolae Ceauşescu DEOARECE trădarea a venit de lângă el. Dar asta-i altă poveste la care n-am cum să nu revin atâta timp cât sunt în viaţă. Am văzut cu ochii mei scena teroristului prezentat la TVR1 pe data de 23 dec 1989 , scenă care a scăpat de controlul regiei şi care din neatenţia cameramanului la surprins în continuare pe ofiţerul care cică l-ar fi prins pe aşa zisul terorist cum îl felicita pe acesta!!!!!!!!!! „BRAVO MĂI, hai că te-ai descurcat bine“, au fost cuvintele de laudă ce au sincronizat surâsul şmecheresc al acelui actor nenorocit! Am înregistrarea, am arătat-o ca atare mai multor prieteni…. şi spre uimirea mea am primit doar răspunsuri indiferente, ilogice şi parcă din partea unora cărora le-a fost şters creierul. Mă întreb cu sinceritate oare câţi mai au procesorul mental intact şi curajul de a-şi apăra ţara neofilit. Oare câţi soldaţi mai are România? Ceauşescu a demonstrat în timpul procesului – ilegal că a fost un conducător adevărat ce nu face compromisuri nici chiar în faţa morţii. Chiar şi acum după 24 ŞI CEVA DE ANI , Iliescu şi ceilalţi poartă-n suflet frica că Ceaușescu s-ar putea întoarce. Ei simt ceva şi chiar au dreptate. Ceauşescu e încă „viu” şi istoria-l va răzbuna! Promit să revin foarte curând cu noi informații despre motivul secret ( din nou Roşia Montană) al vizitei avute de Victoria Nuland ( secretarul de stat American) la palatul Cotroceni și despre posibila legătură dintre cutremurul anunțat de aproape 1 an pe site-ul oficial al ambasadei S.U.A. din București și nesupunerea României de a permite exploatarea zăcămintelor din Apuseni dar nu numai! Până atunci vă sugerez să citiţi dacă nu ştiţi deja câte ceva despre tehnologiile HAARP, tehnologii capabile spun unii de declanşarea cutremurelor printre altele! Unele documente ale armatei americane arata lucrurile mult mai clar: HAARP are scopul de a descoperi metode de „exploatare a ionosferei in folosul Departamentului de Apărare… da interesant!
  Deci Ponta pe langa multi altii nu sunt defapt pionii sau aghiotantii, cum vreti sa-i denumiti, a unora cu mult mai superiori noua ca popor…?

  Deși subiectul,daca-i adevărat, e posibil să fie prea sensibil de comentat pentru Dvs
  O zi buna și va multumesc ca ati avut ideea acestui blog…cat adevăr o fi intre rândurile pe care le scrieți și ce interes ar fi,nu știu,dar ceea ce scrieți imi confirma anumite păreri pe care deja mi le formasem.

  • Matei, esti un observator fin. Din nefericire 99% din lume, asta include Romania, nu are idee cum functioneaza sistemul la scara globala.

   Scopul declarat public al FMI este de a sprijini tari cu imprumuturi folosite pentru dezvoltare si proiecte ce imbunatatesc viata cetatenilor lor.

   Scopul real, ocult al FMI este de a incarca tarile clientelare cu sume atit de mari incat acestea sa nu poata rambursa imprumutul si sa fie nevoite sa isi vinda bogatiile solului la preturi de nimic. Este o simplificare crasa a descriptiei, pentru ca atunci cind FMI ataca o tara este in coordonare cu fonduri de pe pietele de capital si alti jucatori. Politicienii nu au o intelegere corecta a sistemului si riscului aferent, din aceasta cauza cad in plasa aproape de fiecare data.

   Iti recomand cartea “Confessions of an economic hitman”.
   Sistemul a fost perfectat in cele mai mici detalii. Ceausescu a reusit sa iasa din capcana intinsa de FMI, si asta nu a convenit.
   http://www.youtube.com/watch?v=aqIHKWd9rSc

 13. Începe sa-mi placa adevăratul SOV, ala de a furat mii de cetățeni si a cumpărat sute de politicieni si SRI-isti ma plictisea!

 14. golanasuleee. povestea din pirnaie e mai haioasa decit tot ce au scris amaritii aia din AC si Kamikaze la un loc. aia ce-i plateai tu sa fie la buton::))

 15. initial, cautam frenetic rubrica de comentarii cu unicul si vindicativul scop de-a va anatemiza pentru ” relele ” comise asupra acestui bicisnic popor, caruia i-ati ridicat si dvs o teapa, nu-i nimic, sunt multe altele care va rapesc din straucire, caritas, dracula park, etc. nu va voi menaja, cum n-au facut-o nici justitia sau colaboratorii si angajatii platiti regeste pt a va fi delatori. voiam sa va injur, aspru si violent, din siguranta ecranului monitorului, sa fiu curajos precum poporul meu, fara sa fiu ranit. am descoperit, in schimb, citind randurile insirate aici, un om cult, un vizionar cu viziuni desfigurate. e cel mai bun material literar lecturat de mine in ultima luna din perspectiva biografica. ce ironie, d-le sov, daca v-ati fi etalat exclusiv vocatia literara, zambetul acela sintetic si costisitor ar fi fost pe coperta unui volum autobiografic, acompaniat la lansare de catre adrian nastase si adrian severin, alti doi ilustri intelectuali si admiratori ai artelor frumoase si scumpe. va rog, deserviti comunitatea, cat si pe dvs, si continuati demersul acesta de onestitate, de memorie afectiva si necesara luciditate. sa concluzionez, folositi-va penita virtuala atat cat veti putea in mediul ostil dar necesar in care rezidati acum. si nu uitati, desertul nu e infinit!

  • Mon cher, le-am luat pe rand. Intai am facut rost de bani si abia apoi de o resedinta de unde sa-mi pot etala “calitatile.” Din nefericire pentru tine, onestitatea nu se numara printre ele.

   VINTU

 16. Sper să nu deviezi de la adevăr, pe viitor. Interesant ceea ce ai scris până acum. Aștept, oarecum curios, continuarea.

 17. nene, glumetz scrii, savuros pe alocuri, dar te faci vinovat ca Basescu (cel pe care nu-l mai sustineai) a cistigat si datorita faptului ca Geoana a fost la mata acasa……

 18. Domnule Vantu,va rog sa reflectati la urmatoarea problema de viata si de moarte!
  Pentru ce/cine merita sa traiesti si pentru ce/cine merita sa mori?
  Va multumesc si Bunul Dumnezeu sa v aiba in paza,impreuna cu toti cei dragi!
  Cu respect,

  • Domnul meu, eu sunt un hedonist. Metafizica ma depaseste iar banalitatile ma deprima. Oricum, nu stiu in ce cheie sa citesc intrebarea dvs. Daca este un strigat de ajutor va stau la dispozitie. Daca este o curiozitate, v-am raspuns deja.

   VINTU

 19. Foarte frumos scris. Simt ca citesc o carte de buna calitate, scrisa de un autor obscur pe care eu îl descopăr înaintea tuturor.
  Departe de realitate, astept cu nerăbdare următorul articol.

 20. D-le Sorin Ovidiu Vântu doresc să vă întreb: despre ce elite vorbiți dvs? Acei indivizi complexați, frustrați și dispuși să servească oricui dacă sunt plătiți bine? Acei oameni fără demnitate, care nu înțeleg sensul adevărat al libertății individuale, al vieții și al respectului față de semeni? Dacă or mai fi câțiva, aceia sunt intimidați, hărțuiți și dacă este cazul sunt închiși.
  Nu cred că sunteți un sfânt, dar aveți măcar curajul de a gândi cu propriul cap – păcat că nu v-ați folosit potențial creativ pentru a servi unor scopuri morale. Chiar îmi pare rău că ați căzut în capcana naivităților cu speranța că veți trage ațele păpușilor politice.

  • Andrei Plesu, Mircea Dinescu, Doru Buscu, Traian Ungureanu, Augustin Buzura, Mircea Malita, Eugen Simion, Emil Constantinescu, Teodor Melescanu, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Adrian Iorgulescu, Varujan Vosganian, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Marius Moga, Smiley, Catalin Botezatu, Stelian Tanase, Emil Hurezeanu, Cristian Tudor Popescu, Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu, Sergiu Toader, Lucian Bolcas, Dinu Sararu, Mugur Isarescu, Vlad Soare, Maia Simionescu… si lista mai cuprinde cateva mii de nume din toate domeniile. Nu sunt nici complexati, nici frustrati, nici pomanagii si nici lipsiti de demnitate. Credeti in ei si in ce va pot oferi.

   VINTU

   • Dle Vantu, lista pe care o insirati dvs despre “elitele” in care noi ar trebui sa credem,este (cu exceptia catorva nume) un melanj intre “establishment-ul” impus aici de sovietici si fostii, sau viitorii puscariasi ai Romaniei. Singurul lucru pe care acesti oameni pot sa il ofere,este:saracia,coruptia endemica si un bilet expres la groapa de gunoi a istoriei. Daca considerati ca niste semidocti ca Nastase sau Iliescu reprezinta elitele noastre contemporane, inseamna ca sunteti,fie dezinformat,fie rau intentionat.

 21. La ce dabacie dovediti in manuirea pamfletului, domnu SOV, ce v-au mai trebuit baietii aia de pe la revista, sa ii faceti de kkt?
  Daca permiteti – de veti fi coleg cu decrepitul domn Voiculescu, ma astepti sa ii spuneti cu naduf, dupa prima saptamana de meniu de puscarie: “Intariti-va sfincterul, domnule!”.

  • Nu jigniti oameni pe care nu-i cunoasteti. “Baietii aia” ard pentru o idee; dumneavoastra ?
   Daca permiteti si dumneavoastra – ce v-a facut “decriptiv” ?

   VINTU

 22. Autoironia superba de care da-ti dovada cred ca v-ar fi tinut departe de multe necazuri, bineinteles daca n-ati fi cenzurat-o.

  • Batista pe care mi-ai dat-o o pastrez cu duiosie, dar, in ciuda simpatiei pe care ti-o port, nu te pot urma pe drumul pe care ai luat-o, cu toate ca atunci cand mi-ai aratat pe viu cum se face mi-a placut. Aveai niste buze superbe.

   VINTU

 23. Aş vrea să vă întreb câteva lucruri practice.

  Tocmai am terminat o facultate. Mă bucur că am reuşit să o termin cu bine.
  Dvs. aţi cunoscut în România zeci şi poate chiar sute de oameni de afaceri şi politicieni. Imediat după Revoluţie aţi început cu acele consignaţii.

  Acum vine întrebarea mea. Ce trebuie să facă un tânăr ca mine, cu o facultate, să nu ajungă un fraier în viaţă? Ce afacere ar merge acum? Ce sfat afeţi pentru tineri?

  • Ce varsta aveti, ce facultate ati urmat, ce stiti sa faceti si ce v-ar placea sa faceti?

   VINTU

  • Dupa cum stiti, in devenirea noastra, avem trei etape.

   1. Etapa creativa – era o melodía pe vremuri care incepea cu “..ca nu e om sa nu fi scris o poezie…” Aceasta etapa tine pana ai prima femeie, dupa care vine etapa a doua.
   2. Etapa procreativa – dai cu ea in populatie cat poti. Pana la epuizare. Apoi, in sfarsit a treia etapa.
   3. Te intorci, batran si obosit, la prima etapa. Eu inca sunt in cea de a doua.

   VINTU

   • Cum sa fii domnule in etapa a doua ?!
    Doar la Jilava nu aveti femei. Sau aveti ?
    Sper ca nu ai trecut in tabara opusa… auzisem ca la penitenciar nu se mai petrec scene de “dragoste”.
    Oricum, sper sa ajunga cat mai multi alaturi de dumneata, pentru ca eu sunt un romanas tipic, care ma mandresc cu sloganul: SA MOARA SI CAPRA VECINULUI !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *