Comentarii pentru Capitolul 55 – Concurs de popularitate

 1. Daca viata e o lupta, atunci ar fi pacat sa nu lupti, pentru ce ti se cuvine. Dam vina pe toate institutiile si puterile, dar natia asta e formata din indivizi care refuza efectiv sa lupte pt un trai decent si o tara normala. Resemnati intr-o pasivitate mioritica, fiecare asteapta ca altcineva sa ia initiativa ,sa se expuna sau sa-si piarda timpul, o parsiva abordare , total neproductiva. Consider ca puterea unei natii izvoraste din lupta fiecarui individ pt ce i se cuvine si ar trebui sa intelegem si sa acceptam ca lupta asta trebuie dusa permanent ca un mod de viata, sub diferite forme. E foarte interesant pentru mine cum un om cu trecut infractional atat de bine conturat,ca dvs, poate dezvolta in acelasi timp idei atat de nobile si bine intentionate la adresa natiei care la un moment dat a avut deosebita placere sa o pacaleasca( asta ca sa fiu diplomat). La fel de impresionant pt mine este cum un personaj atat de versat si experimentat ca dvs a fost dus de nas de un personaj insipid precum Ghita( pt mine emana mai multa ambitie decat inteligenta), pot sa presupun ca doar un atasament cu nuante paternale ar putea masca logica unui personaj ca dvs. Cu stima

 2. “Dacă pentru educația ta precară generația mea este vinovată, dacă pentru lipsurile tale tot generația mea este vinovată, la fel ca și pentru țara dărăpănată pe care ți-o lăsăm, pentru lipsa ta de demnitate ești singura vinovată.”

  Generatie de cărpe ordinare. Morometi-proletaro-socialisti care se cred destepti si au impresia ca sunt speciali.
  Au sters altii toate podelele posibile cu voi. Evreii bolsevici, comunistii romani cu 4-6 clase, toti veneticii si cacaciosii veniti din vest si acum, aia din America.
  – Yuri Bezmenov: Psychological Warfare Subversion & Control
  https://www.youtube.com/watch?v=5gnpCqsXE8g

  Voi sunteti aia fara demnitate, motiv pentru care noi ne-o cautam si castigam pe afara. (Fiecare cum poate. Daca poate.) In curand veti ramane singuri.
  – Peste 200 de români părăsesc țara în fiecare zi și nu se mai întorc
  http://www.activenews.ro/stiri-social/Peste-200-de-romani-parasesc-tara-in-fiecare-zi-si-nu-se-mai-intorc.-Diaspora-reprezinta-17-din-populatia-totala-a-tarii-145388

 3. Si Dumnezeu a vrut sa-i manipuleze pe Adam si Eva spunandu-le ca daca mananca din pomul cunoasterii vor muri.Dar manipularea sarpelui a fost mai argumentata, asa si cu SRI-ul.Isi baga nasul in asa zisul partid de stanga blocandu-le guvernarea.Acum ramane de stabilit ce rol joaca serviciul de informatii, de Dumnezeu sau de drac.Sa ramanem in raiul necunoasterii sau sa picam pe pamant in pielea goala rusinati de ceea ce suntem?Aici parerile sunt impartite si oricum ai da-o, tot nemultumiti vom fi…

 4. Daca Dragnea chiar incearca sa faca ceva si pentru romani? Daca SRI stie asta si respecta totusi ordinul de distrugere al lui Iohannis nu se cheama tradare de tara? De ce nu si impart Dragnea si Iohannis puterea si sferele de influenta astfel incat sa fie toata lumea fericita? Unul din ei vrea putere absoluta?

 5. In final, ati inteles. Un pic cam tarziu pentru dumneavoastra. Important este ca dincolo de ce ati inteles, sunt multe de care inca nici nu stiti. Toate firele se aduna sigur intr-un nod.

 6. Maestre, dl Prim Ministru e necajit ca lobistii bancilor nu au trecut si pe la el cu ploconul. Poate o fi zis unul de sub el ca il duce si a uitat. Sa intrebe mai jos pe scara ierarhica, pentru ca bancile sigur nu l-au omis. Poate a uitat vreun intermediar sa-i lase si lui sacosa. Sa-i astepte pe toti din concediu si o sa gasesca verzisorii mult iubiti, ca tare a mai suferit dupa ei. Pe aia 500 sa-i puna separat, ca au valoare sentimentala.

 7. Ce facem cu cei care fiind liberi sunt insa coruptibili. La ce ne foloseste libertatea lor doar de a se vinde la cine da mai mult?Ei Vantule la asta cum raspunzi si daca nu raspunzi in serviciul cui te afli si dta?

 8. Păcat mare păcat Dragnea si oricine ar prelua guvernarea nu ar avea nicio putere deciziile economice se iau la Berlin si Bruxelles cele de securitate naționala se iau la washington…..Romania nu mai apartine de facto românilor toate zonele de forta strategice din economie sunt in maini straine băncile distribuțiile de energie petrolul exploatare resurselor naturale retailul mare comertul mare cu materii prime si produse agricole terenurile agricole intr-o mare proportie ultima brumă e industrie pe care o avem gazele si petrolul din platforma continentală. …statul nu mai are pârghii reale de dezvoltare si sprjin pt capiatalul autothon fie el uman financiar intelectual …stiti domnule Vantu eu si generatia mea cea careaia va adresati nu o sa ierte generatia dumneavoastra cea ce a condus tara pana acum deopotriva securisti procurori judecători politicieni insitutii de forta oameni de afaceri etc…
  Nu vorbesc despre dumneavostra personal eu va mărturisesc ca sunteți unul din modelele mele va respect si stiu cum ati ajuns unul din cei mai puternici oameni din tara prinn inteligenta ambitie spirit tactic desăvârsit pornind de la mai putin decat 0 dar avand atuul unei minti sclipitoare dumneavoastra nu ati cedat băncile tarii nu ati devalizat bancorex nu ati vândut petrolul si gazele uitilitatile publice din toate marile orase…dar in modul generatia dumneavoastra a facut-o
  Marea Drama stiti care e?nu ca generatia dumneavoastra in general ma refer nu la dumneavoastra,marea drama e ca au vândut tara,ne-au vândut pământul stramosec au acceptat cu bucurie tampa trupe straine pe teritoriul tarii permis accesul la saturație serviciilor straine de iinformatii la toate informatiile si secretele de stat ale României au deschis larga usa serviiclor noastre au oferit acces necontenit la toata capacitatea operativa la toate secretele si informatiile au transformat serviciile noatre de informatii in adevarate unitati militare fanariote de conducere intru vasalitate a tarii noastre..
  Ar fi fost fost minunat doar sa fure țara… .nu, ei au ales in.lăcomia si disprețul fata de noi , sa o vanda si acum plătesc pretul stăpânii lor de peste ocean…nu-i vor cruta pe niciunii.
  Au dat toata economia si tot rulajul banului in maini straine au negociat umili si absolut dezgustător in slugarnicia lor viermanoasa tampa lobotomizati întru asteptarea unui zâmbet trecător de la un functionaras strainez…
  Cu respect.si admiratie!

  • “…eu si generatia mea cea careaia va adresati nu o sa ierte generatia dumneavoastra cea ce a condus tara pana acum deopotriva securisti procurori judecători politicieni insitutii de forta oameni de afaceri etc”

   Asta este motivul real pentru carea oamenii inteligenti pleaca din Romania.
   Aici nu au nici o sansa si nici nu vor avea vreo data.
   In prezent, tara este condusa de urmasii bolsevicilor care de 3-4 generatii isi paseaza functiile copiilor si nepotilor si de marea masa de morometi-analfabeti, deveniti proletari, deveniti socialisti “cu drepturi” pentru ca… “ei au muncit si au construit tara”. Morometii-proletaro-socialisti “cu origini bune” ii gasesti in toate institutiile statului. Ei sunt cei care dau cu paru si distrug in mod real totul. Tot ei sunt patronii aia deveniti vatafi pe mosie, motiv pentru care ii trateaza pe angajati ca pe niste sclavi/milogi.
   Niste psihopati frustrati cu ifose de “Dumnezeu pe Pamant”.
   Ce ramane in mod real in urma lor? O tara ruinata pe toate planurile, plina de datorii si un popor in disolutie, care in acest moment exista doar pe hartie si va disparea fizic in 1-2 generatii.

   Trecutul acestei tari este de-a dreptul dezastruos.
   Prezentul nu exista.
   Despre viitor ce sa mai vorbim?

   Romania este asa din cauza romanilor, a morometilor-proletaro-socialisti care populeaza aceasta tara, nu din cauza “strainilor care ne fura”. Si nu este asa de ieri sau de azi. Ce a facut Romania si romanii de la 1848 incoace? Nimic! Este o catastrofa pe toate planurile!
   In 170 de ani a reusit sa dea doar 2,5 conducatori zdraveni la cap, in rest numai hoti si putori, inclusiv Hohentzolernii (vezi de ex afacerea Skoda care este identica cu ceea ce se intampla astazi, sau rascola de la 1907 din “Fischerland”).
   Cand vorbesc de aia 2,5 conducatori ma refer la 1 Cuza, 1 Antonescu, 0,5 Codreanu.

   Daca elvetienii se muta in Romania, intr-o generatie vor face o noua Elvetie.
   Daca morometii-proletaro-socialisti se muta in Elvetia, intr-o generatie vor face o noua Romanie si in doua generatii, daca mai supravietuiesc, ajung la feudalism si iobagie. Baroni (locali) si Dumezei pe Pamant cu functii, carnet de partid si “putere in pix”, deja au.
   Stiti cum se spune… “avem o tara frumoasa, pacat ca e locuita”.

   Cine este zdravan la cap, se specializeaza intr-o meserie “100% portabila” care poate fi practicata rapid, integral, fara echivalari sau autorizatii speciale in vest si ii da drumul afara. Si mai repejor aja, pana nu ii fac morometii-proletaro-socialisti bagajul si il scot afara ii suturi.
   Altfel, va avea un viitor luminos ca iobag la vataf pe mosie si isi va achizitiona un apartament in rate pe 30 de ani. Norocosul!
   – Ţară, ţară, vrem români!
   https://pressone.ro/tara-tara-vrem-romani/

 9. Avem conducatorii care ii meritam! Cercetarea si proiectarea s au distrus imediat dupa 1989 odata cu distrugerea economiei.Doar foametea care va veni ca mai zvarcoli putin acel neuron ramas dar nu va fi sufficient si oricum prea tarziu.Doar o personalitate mesianica ar mai salva ceva. NU FUGA IN STRAINATETE SALVEAZA TINERII CI INTOARCEREA LA MORALITATE SI IUBIRE DE PARINTI SI NEAM CU VALORILE LOR ,LA CEEA CE ROBOTII NU VOR AVEA NICIODATA , CONSTIINTA DE SINE.

 10. SOV,
  1. În afară de teoria despre cum SRI&Co.ltd au prăbușit PSD în imaginea publică, neconfirmată de niciun sondaj de opinie, și de convingerea fermă că orice om de afaceri trebuie să folosească erorile/golurile legislative ca să-și mărească profitul, toată intervenția ta constă din insulte + afirmații lipsite de orice argumentare. Taie-le singur din propriul tău “editorial” – ai această abilitate intelectuală – și vezi cu dacă rămâi cu mai mult de 2 fraze.
  2. Sondaje de opinie nu face numai Pieleanu în favoarea PSD. Fac și adversarii PSD și încă multe. Dacă vreunul dintre ele ar fi ajuns la alte rezultate crezi că nu s-ar fi repezit să-l publice? Opinia mea este că Pieleanu a înregistrat o realitate credibilă, chiar dacă cifrele s-ar putea să nu se potrivească.
  3. Orice legislație din orice țară are goluri. De aceea au avut loc criza financiară din 2008 și criza datoriilor suverane în Europa din 2010. Și tot de aceea nici bail-in și nici bail-out nu au avut efectul scontat. Ceea ce este îngrijorător nu este că ele există, ci că marile corporații au ajuns să trăiască la limita legii, adică în zona gri a economiei: nici în întregime legal, nici în întregime ilegal. Vezi cazul grupului Porsche, al Deutsche Bank, etc. Golurile legislative permit interpretarea personală a legii de către capitalști și deci creșterea profiturilor, dar ele permit și interpretarea particulară a legii și de stat și ai simțit pe pielea ta ce înseamnă asta.
  4. Ai simțit pe pielea ta ce înseamnă ca președintele să controleze procurorii, iar procurorii să controleze judecătorii și ai fost condamnat și închis cel puțin de două ori fără nicio probă directă împotriva ta. Și vrei ca în continuare ca președintele țării să numească procurorii? Încerci să te pui bine cu Johannis? Nu se poate să nu-ți dai seama ca nemaiavând nicio putere nu intri în nicio ecuație de care Johannis să țină seama.
  5. Un sfat pragmatic. Renunță la insulte și înjurături. Renunță și la afirmațiile categorice de tip circ și la etichete pe care nu le poți justifica. Renunță și la intenția de a fi spectaculos pentru a atrage mulțimea – doar nu vrei să ajungi femeia cu barbă. Ai două atu-uri pe care ar trebui să le folosești: ești/ai fost inteligent, și ai informații despre trecutul recent cum are puțină lume. Folosește-le, cu precauție și negociază-le cu grijă, cam cum a făcut-o Ghiță, fostul tău protejat. Dar iada sare casa, iar deocamdată tu nu poți sări nici măcar masa.
  Mai vorbim.

 11. […] Urmare a atacului SRI asupra PSD, această criză va lovi România mult mai devreme și mai puternic decât va lovi alte state, și asta se va întâmpla nu doar din cauza absenței unui lider autentic al PSD, ci și urmare a faptului că s-a ajuns ca în locul deciziilor să se prefere discuțiile și în locul acțiunii, raționamentele. Așa zisul proces decizional s-a transformat într-un concurs de popularitate, programul de guvernare al PSD transformându-se astfel într-un veritabil și caraghios fake news”, avertizează SOV, pe blog-ul său. […]

 12. […] Toate serviciile secrete din lume au in compozitia lor si departamente specializate in dezinformari, intoxicari, manipulari, ele fiind folosite pentru controlul maselor in interior si anumite jocuri operative in exteriorul tarii de origine. Se stie ca o minciuna repetata de suficiente ori (minim sase) de catre un numar mic dar hotarat de persoane, si difuzata [ ] […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *