Clubul de Business și Politică SOV

Untitled-1

Așa cum ți-am promis, generație, astăzi public datele cele mai importante despre Clubul de Business și Politică SOV. Clubul își propune să reconstruiască elitele politice și de afaceri ale României și am alocat acestui proiect suma de 60 milioane USD.

Așa cum ți-am precizat și în postarea video, politicul și afacerile trebuie să meargă mână în mână, pentru că nu poți fi un mare politician fără să te pricepi la business și nu poți ajunge un mare om de afaceri fără să știi și politică. Atât în politică cât și în afaceri, cunoașterea și rețeaua de contacte reprezintă cheia succesului. Clubul îți va da posibilitatea să înveți și să-ți construiești rețeaua de contacte. Școlarizarea va dura trei luni și se va desfășura în următoarele 12 module:

  1. Economie
  2. Politologie
  3. Psihologie
  4. Charisma
  5. Logică
  6. Sociologie
  7. Finanțe
  8. Business
  9. Comunicare
  10. Marketing
  11. Social media și internet
  12. Debate

Fiecare curs va dura 20 de minute și va fi structurat astfel: 10 minute lecția profesorului, 5 minute ilustrarea lecției, 5 minute seminar.

În fiecare zi vor fi ținute câte patru cursuri, iar cei care le vor susține se numără printre cei mai buni traineri pe care îi are în acest moment România. După cum deja ai aflat, generație, eu nu lucrez decât cu cei mai buni în domeniul lor. Chiar dacă mai există tineri care mă contestă, modulul de business va fi acoperit în totalitate de către mine. Nu vă voi învăța să faceți business plan-uri. Pe astea le puteți învăța de la oricine sau chiar singuri, navigând pe internet. Eu vă voi învăța cum să faceți afaceri de succes, atât în țară cât și în afara ei.

Lucrurile se vor desfășura astfel:

Mai întâi, în jurul datei de 1 septembrie voi selecta 20 de cursanți, după ce vor da un test psihologic și vor accepta să le fie măsurat coeficientul de inteligență. Limita minimă a IQ-ului va trebui să fie 120. După ce vor fi selectați cei 20, pe data de 14 septembrie vor începe cursurile. Ele vor fi transmise și pe internet, dând astfel posibilitatatea să participe tuturor celor care vor să se instruiasca și să-și facă un viitor. Aceste cursuri vor fi și înregistrate, dând posibilitatea să poată fi urmărite oricând. După o lună și jumătate, clubul te va invita să participi la un test național. Vor fi anunțate cele mai valoroase rezultate iar performerii vor primi sume cuprinse între 10.000-100.000 USD, bani care vin să sprijine dezvoltarea personală a fiecăruia. După terminarea cursurilor va avea loc testarea finală. Voi evalua potențialul fiecăruia iar pe cei mai valoroși îi voi ajuta cu sume cuprinse între 300.000-1.000.000 USD să-și starteze business-ul și cu suma de 1 mil USD pentru cei ce vor dori să-și facă un partid politic.

Să nu crezi, generație, că mă voi opri aici. Dacă afacerea pe care am finanțat-o pentru unul dintre voi se poate dezvolta dincolo de primele estimări, acea afacere va continua să primească finanțare de la club iar partidul politic care se va contura ca un succes, va fi sprijinit de către club cu toată logistica, infrastructura și fondurile necesare pentru câștigarea alegerilor locale și generale din anul 2024. Toți membrii clubului, atâta timp cât își vor păstra această calitate, vor primi suport din partea lui în toate aspectele vieții. Vor primi bani atunci când vor să-și facă nunta, botezul sau, ferească Domnul, au nevoie pentru o înmormântare. De asemeni, clubul îi va asigura suport juridic gratuit în probleme comerciale, civile, penale. Dacă un membru al clubului are o afacere și are nevoie de bani, acesta va împrumuta fără dobândă, evident în cazul în care afacerea este viabilă. Mai mult chiar, îi va sta gratis la dispoziție cu expertiza necesară.

Criteriile pentru a deveni membru al clubului vor fi publicate în prima săptămână a lunii septembrie, odată cu statutul.

Generație, să nu scapi din vedere faptul că sunt om de afaceri, pe deoparte, și că în viață nu obții nimic gratis. Pentru a urmări aceste cursuri, acei care vor dori să o facă vor trebui să plătească 10 euro pentru fiecare zi de curs. Din acești bani, o parte vor plăti costurile de transmisie pe internet iar ceea ce rămâne va intra în visteria clubului. Alături de banii mei, sumele respective vor contribui la susținerea proiectelor.

Aș mai dori să fac niște precizări. Cei care vor avea un IQ de 130, vor putea urma aceste cursuri gratuit, iar cei cu un IQ de 140 vor fi făcuți automat membri de onoare ai clubului, evident și cursurile fiind gratuite.

Generație, cine va avea legitimația și insigna clubului nu va mai avea nevoie de nicio altă certificare publică. Ei vor fi tot ce va avea nația asta mai valoros în business și politică, iar membrii de onoare vor reprezenta crema-cremelor acestei nații. Dacă la un IQ de 130+ ești un tip super inteligent, de la 140 în sus ești geniu.

După cum vezi, generație, clubul se adresează celor mai buni dintre voi, iar din rândul lor vor apărea viitoarele elite în business și politică. Și sper din toată inima că va apărea și viitoarea căpetenie a acestei țări.

P.S. Acolo unde voi finanța start-up-uri de afaceri, 30% din companie va reveni Clubului.

P.P.S. Îi sfătuiesc pe proști să nu-și risipească banii degeaba. Una dintre condițiile de a deveni membru al clubului este să ai un IQ de minim 111.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 392 COMENTARII
  1. says

    Buna ziua,

    Ma bucura aceasta initiativa, chiar o consider vitala pentru mediul de afaceri si pentru cel politic.
    As vrea sa fac parte din elita clubului dumneavoastra (ma incanta ideea unei departajari in functie de IQ) !

    Toate cele bune!

  2. Marc says

    Reteta succesului este 20% stiinta, 40% sansa, 40% creativitate.
    Dvs cautati acest gen de oameni pe care sa-i “cumparati”…Mult succes!

  3. Dinu Dan says

    Între numărul de creduli şi cel de escroci se stabileşte un echilibru ecologic perfect.

  4. Aspirant says

    Cu IQ-ul ma incadrez, dar trebuie sa fac si parnaie ca sa fiu in elita asta intelectuala?

  5. Ion Gheorghe - Sorin says

    Excelenta,

    Napoleon Hill a scris “De la idee la bani” iar Robert Kyiosaki “Cadranul banilor” …. Ceea ce vreau sa spun este ca desi pe ascuns il au ca tinta (banul) multi, pe fata se feresc de acest cuvant. As spune ca “informatia este putere” reprezinta in era noastra pilonul principal al existentei. Inteligenta fara informatie si informatia fara aplicare practica nu face mai mult decat un album de amintiri . Ideea dumneavoastra este interesanta si inedita, iar cine stie sa citeasca printre randuri, va intelege mult mai mult decat niste date tehnice privind unele nivele de inteligenta si cursuri de dezvoltare personala axate pe mai multe paliere profesionale. Indraznesc sa afirm ca acesta este doar varful aisbergului si multi vor veni, putini vor intelege si foarte putinii alesi vor avea capacitatea de a discerne ceea ce reprezinta de fapt aceasta idee. Am convingerea ca acest demers este ca o contra ofensiva indreptata impotriva duplicitatii si mediocritatii in care a fost obligata societatea romaneasca sa se afunde zi de zi , an de an. Este adevarat ca exista un risc, cum au spus unii ante-comentatori de-ai mei, dar siguranta este un risc calculat si cine nu risca nu castiga ! Cea mai buna teorie este practica, iar aici – trebuie sa dam Caesarului ce este al Caesarului – trebuie sa recunosc ca v-ati facut temele si o avere cu un risc calculat. In lume sunt doua categorii de oameni, unii care au bani dar nu au idei, altii care au idei dar nu au bani ! A treia nu as numi-o categorie ci doar accident existential, in care oamenii cu bani au si idei. As putea fi interesat de initiativa dumneavoastra atata timp cat va deveni pozitiv productiva si va fi in folosul oamenilor si nu in detrimentul lor, avand o tolba de idei revolutionare. Sincer, fara sa fiu gresit inteles, eu va admir ingeniozitatea si ma amuza de multe ori sagetile veninoase trimise de lumea publica impotriva unui om de afaceri “cu piele de rinocer” … Am realizat de mult timp ca in Romania dictonul ” daca nu poti sa ii convingi pe prosti, zapaceste-i ” functioneaza perfect si asta ati exploatat dumneavoastra in mai multe randuri si la mai multe nivele de prostie, inclusiv politic sau mai ales politic. Excelenta, as avea multe adaugat dar ma opresc aici, nu fara sa spun si cateva cuvinte despre mine ! Sunt inginer ! Lucrez in domeniul IT din 1996 de cand cu aparitia internetului la noi, dar nu am avut ochelari de cal asa ca am urmarit cu interes si ingrijorare rasturnarea scarii valorilor in tara si in lume in toate domeniile! Initiativa dumneavoastra Excelenta, este laudabila dar are nevoie si de oameni maturi, nu numai de pustime creativa greu de strunit si controlat. Daca prezinta interes o colaborare fie ea si ideatica as fi bucuros sa luam legatura. Cu stima !

  6. Alex R says

    Buna Ziua,

    Foarte interesanta initiativa. Partea cu Iq ul este chiar amuzanta pentru ca nu inteleg doriti sa faceti business sau un mediu academic.

    Probabil 90% vor fii naivi care vor trebuii sa ocupe locurile iar din 10 % ce va ramane va fii putin greu de ales.

    De ce ?

    Aici pot da doar o parere personala pentru ca si eu sunt antreprenor si m-am lovit de foarte multe situatii.

    Sa incepem basic si sa fim seriosi in 2020 marea majoritatea a start-upurilor finantate sunt cele din High Tech pentru ca de aici ies cei mai multi bani. Ori aici deja vor fii 2 tabere, inginerii ( sau persoane foarte tehnice ) si persoanele din sales. Va fii foarte greu pentru un inginer sa faca sales si va dura mult pana acesta va putea sa inteleaga acest proces. Si chiar daca va reusii nu va fii un salesperson innascut pentru ca va avea retineri pentru ca el stie diferenta intre 0 si 1 si nu poate adauga alte variabile in joc.

    Orice star-up s-ar forma trebuie sa aiba un cashflow sanatos. Star-upurile de regula sunt bine organizate si pot sa isi produca sau sa isi livreze produsele. Dar ca de obicei in orice este nou problema vine din vanzari pentru ca cei care inoveaza sau creaza un produs sunt atat de atasati spiritual de el incat uita ca mai trebuie sa il si vanda. Este si foarte greu de a intra pe anumite piete unde sunt giganti care te “mananca de viu”.

    Sunt curios din cei profesionali care au experienta in domeniile lor cati din ei ar renunta la viata lor stabila pentru a se aventura in ceva nou. Mai ales ca vor primii suport pentru botezuri, nunti ( cred ca partea asta este o gluma ).

    Pentru a crea ceva serios trebuie personal competent iar acesta costa. Competent dupa parerea mea este acel cineva care nu are nevoie de indrumare si finalizeaza orice proiect pe care il primeste indiferent de complexitate.

    Acesti specialisti trebuie convinsi sa participe oferindule salarii motivante ori 300k – 1 mil este un buget relativ mic. Va acoperii doar cateva salarii anuale. Sa nu mai vorbim ca este nevoie de infrastructura. Bine aici de obicei cei care incep este de sfatuit sa utilizeze infrastructura altora si sa nu investeasca prea mult in echipamente etc.

    Fara toate astea va veti alege cu niste soimi ai patriei debutanzi care degeaba au un IQ mare ca nu au experienta necesara de a derula posibila activitate. Si pentru a cheltuii fonduri trebuie sa fie o experienta. Cum poti sa cheltuiesti 100k daca nu ai facut in viata ta 100k sau nu ai participat la un proiect cu un astfel de buget pentru a-l putea optimiza. Sunt echipe care creaza cu 100k unde altii necunoscatori folosesc 1 mil sau mai mult.

    Eu am explicat cum se intampla de obicei in cazurile normale. Desigur nepotisme sau contracte aranjate cu statul sau altii jucatori deja aici vorbim despre altceva.

    Toti cei care doresc sa fie antreprenori le-as sugera sa faca totul step by step. Este un drum foarte lung si la inceput trebuie putin jucat safe. Axativa pana va faceti un portofoliu pe contracte mici care puteti sa le indepliniti. SI incet incet veti ajunge sa participati la licitatii mai mari.

    Trebuie sa te si auto educi putin in domeniul in care activezi. Pentru ca daca nu stii ceea ce iti face angajatul te poti trezii ca te amana cu livrarea taskurilor. E ca si cum ai avea o gaina si toata ziua te duci la ea sa vezi daca a facut oua. Nu e asa ca antreprenor trebuie sa iti stapanesti bine domeniul.

    Sa nu va fie frica de straini si nu fiti intimidati de nimeni. Voi sunteti cei mai buni si nimeni din jurul vostru nu este fiti siguri pe voi.

    Am sansa sa colaborez cu aproape toate nationalitatile pamantului. Dupa un timp stiu cum gandesc toti. Noi Europenii cam luam bataie din cauza comoditatii ( in afara de nemti doar ca astia pun la munca pe altii ei vin doar cu ideiile ). Ni s-a creat un mediu foarte bine pus la punct in comparatie cu altii si asta ne face sa lasam totul pe maine. Ceea ce noi facem intro zii un asiatic face in 5 ore iar daca este japonez in 3 pentru ca aia au si creativitate.

    Si ultimul lucru care este cel mai important ” sacrificiul ” si a fii serios. Daca nu aveti bugete de sacrificat atunci va trebuii sa va sacrificati timpul care este cel mai de pret. Nu se reuseste nimic fara sacrificiu. Numarul de ore de studiu sau lucru pentru proiectul dorit ar trebuii sa fie de minim 12 ore pe zi. Nu exista viata personala daca vrei sa reusesti in ceva. Trebuie sa fiti seriosi pentru a putea avea credibilitate. Livrati la timp orice furnizati si nu promiteti lucruri pe care nu le puteti indeplinii. Pentru ca o singura data faceti o eroare iar apoi renumele se duce pentru ca oamenii vorbesc foarte repede despre failuri.

    Iar cei asa numiti ” prosti ” nu trebuie sa aveti IQ mare. Trebuie sa gresiti pentru a putea invata si a va continua drumul. Perseverenta bate orice IQ. Nimeni nu este prost fiecare are aptitudini diferite.

    Doamne Ajuta !

    • says

      Startup-urile de la noi, in mare majoritate, au avut ca scop doar furtul ideilor de la cei care le au.
      Proiectul d-lui Vantu se vrea ceva cu totul diferit.

  7. Braila Georgiana Simona says

    Buna ziua! Ma numesc Braila Simona am 31 ani si sunt din Constanta. Vreau sa particip la cursul dvs.
    Imi doresc sa ajung o persoana de succes in afaceri si as dori sa invat de la dvs. Cum pot sa ma inscriu la curs?O zi frumoasa!

  8. Alex says

    Iq-ul pare ca dobanzile oferite de FNI. Buna treaba si observ ca are balta prosti in continuare…

  9. razvan-cosmin covaciu says

    Buna seara! As dori sa ma inscriu la preselectie, pentru a intra in acest club, Care sunt pasii, doar din data de 1 septembrie incep iscrierile?

  10. Andrei Albu says

    Daca faci departajare pe baza IQ inseamna ca nu ai inteles nimic din viata, nici macar dupa ce ai furat banii de la FNI.

  11. Dan says

    Am onoarea sa te salut!

    Intamplator, urmarind una din inregistrarile tale am prins idea finantarii unui numar de sase partide politice.
    Functie de timpul pe care mi-l poti acorda te rog sa ne corelam si sa purtam o discutie preliminara
    Anexez aici doar cateva idei de referinta pentru a-ti face o idee generala despre ce vreau sa-ti comunic in directia asta.
    Experienta mea “politica” daca o pot numi asa incepe de prin 2010.

    https://www.facebook.com/groups/329071683795000/?ref=share

    https://www.facebook.com/groups/165064221436316/?ref=share

    20 martie 2012
    Dezvoltarea unui proiect energetic naţional, bazat pe tehnologii neconvenţionale, altele decât energia solară sau eoliană, avand ca scop obţinerea independenţei energetice a cetaţenilor.

    Cu stima!

    • George says

      In Ro se produce mai multa energie decat necesarul, asa se mai si exporta. Cu mancarica, educatia, sanatatea, infrastructura, drumuri si feroviar este o problema. Marirea salariului este o gluma, din moment ce costurile( carburanti, mancare si utilitati) cresc disproportional cu acestea. Cat despre banii care vine de la UE cu planul de ajutorare,lasand ca sunt pregatiti de furt, acestia trebuie folositi pentru crearea companiilor de stat, redresarea unora dintre ele si crearea unora de necesitate(parteneriatul public privat, ajuta in limitarea furtului, iar listarea lor nu va duce la pierderea lor ci la plus valoare), E greu cu asocierea in Romania, dovada fiind inexistenta fondurilor, detinute de catre cei cu o situatie financiara buna(marii anteprenori), chiar si BOR ul ar putea investi in asa ceva(mai ales in mediul rural pentru ca sa se face cooperativele de sat, sa poata accesa fonduri, a avea intel samd, daca primariile stau dejaba). Despre redresarea economiei, am tot latrat si ar mai fi de dezbatut, dar pa romaneste ti o zic, vorba multa, cunoasterea, parerea, inventia omului.

  12. Daniel says

    Buna seara, as dori sa ma inscriu la cursurile dumneavoastra, ce anume trebuie sa fac? Va multumesc.

    • says

      Eu am 40 ani….stiu cum funcționează legătura dintre afaceri și politică, am crescut in mediul ăsta!Traiesc la londra. Nu știu ce hq am fiindcă aici nivelul intelectual al diasporei de azi e sub zero…cunosc literele, dar nu știu să scrie…să vorbească…. să citească fluent un text. Ușor influentabili, labili comandati de m##e….asta este diaspora de azi

  13. Bostan Firicel Eduard says

    Buna ziua ! Interesantă și unica propunere ! Nu sunt candidatul ideal pentru am fondurile reduse momentan :( dar…. cu un cost care ar fi el as dori acel test IQ din curiozitate pentru mine !cer scuze și ma prezint :
    Sunt un Producator muzical și dețin un studio de înregistrări la care lucrez la o productie proprie și prieteni ! Întors după aproape 20 de ani de steainatate am avut surpriza sa constat ca nu mai sunt compatibil cu societatea Nostra :( fiind educat cu alte valori ! Am avut in gând acum 10 ani sa intru in politica și sa schimb ceva dar…… între timp m am mutat in Bucuresti și aici am avut surpriza sa cunosc indivizi din politica servicii și alte structuri ! Concluzie : nu ai cu cine ! Sunt de o mentalitate cu cel puțin 100 ani și desigur incompatibili cu ceea ce văd eu ! Lipsa de profesionalism, empatie ,decenta, fără spirit antreprenorial și viziune cum Spune-ți pe lunga durata ! Va urmăresc și …… așa am avut ocazia sa știu cine sunteți cu adevarat nu din informațiile distorsionate avute pana mai puțin timp in urnă ! Va urez succes și sa găsiți acele persoane compatibile pentru viitor !

  14. Alexandru says

    Buna ziua,

    Numele meu este Alexandru si pot sa zic despre mine ca sunt un urmaritor al dvs. Recunosc ca sunt informat despre activitatea dvs in limita a ceea ce gasesti pe internet. Insa cred ca e de ajuns cat sa-ti poti face o parere. Desi sunteti un om blamat, am aflat pana la 30 ani ca poti invata de la oricine. Imi plac oamenii care au reusit sa-si depaseasca conditia si sa devina factor de decizie. E clar ca sunteti o persoana inteligenta dar mai multe nu stiu. De aceea va urmaresc iar ideea de club de business cred ca e oportuna si ar fi trebuit sa apara cu mult inainte de 2020. Un alt aspect care ne leaga este dragostea pentru Delta Dunarii. Sunt tulcean, nascut si crescut, am fost peste tot prin lume datorita meseriei de navigator, dar am decis sa ma intorc acasa in urma cu doi ani. Mi-am facut planuri pe termen scurt , mediu si lung. Pe terment scurt a fost sa pot sa ma desprind de traseul prestabilit de jobul pe care-l aveam si am reusit asta lucrand in prezent ca inginer naval(design engineer) in cadrul santierului de la Tulcea. Nu sunt multumit de standardul de viata dar sunt increzator in planurile mele. Pe termen mediu ar trebui sa pot sa-mi dezvolt businessul pe care-l am inca la stadiu de 0 venituri. Incerc sa intru pe piata ca intermediar in comertul cu motorina. Deocamdata caut clienti mari care sa-mi asigure un rulaj de 30 t lunar pentru a putea parasi jobul actual. Dezvoltand acest business care are potential enorm, voi putea sa-mi ating planul pe termen lung si anume, turism in Delta Dunarii. Sper ca in 10 ani sa pot detine un complex turistic in Murighiol cel putin la fel de mare ca cel al fratilor Puflene. Am ales sa ma implic si in politica locala a municipiului urmand a participa la alegeri pe lista de consilieri din partea aliantei USR PLUS. Rog a nu fi judecat dupa optiunile mele politice. USR’istii ma dezgusta iar cu cei din PLUS rezonez undeva la 40%. In sfarsit, va felicit pentru ideea dvs si aproape sigur voi incerca sa particip macar pentru a afla informatii noi pe care nu le detin despre ceea ce inseamna businessul romanesc, atat de diferit de cel vest-european sau american.

    Cu stima si curiozitate,

    Alexandru

  15. Ove says

    Urmaresc de ceva vreme ceea ce exprimi in mediul online,am tras linie am verificat, chiar se observa o esenta si o inteligenta suprioara, demna de admiratie.SOV o a fiu direct, vreau sa trimit niste propuneri concrete despre:
    1.Educatie
    2.Politica

    Multumesc.

  16. Buliga Ruben says

    Buna ziua domnule Sorin Ovidiu Vintu! Am auzit de lectiile pe care vreti sa le predati si sincer am ramas impresionat. Nu am mai auzit de asa ceva in Romania si nicaieri in lume. Cred ca este o oportunitate unica ca sa ne dezvoltam ca tara si sa aratam ca nu suntem sclavii nimanui si am putea sa ne “intretinem” singuri si nu doar sa ne intretinem ci sa imprumutam si pe altii. Sunteti un om cu o viziune unica. Imi place cum va implicati in investirea de educatie in urmaroarea generatie ca la randul ei sa poata avea singura grija de ea. Intotdeauna mi-am dorit sa pot face o schimbare atat pe plan politic cat si pe plan financiar la nivel de tara. Cred ca aceasta ar fi o oportunitate excelenta de a arata ceea ce sunt in stare. M-as bucura sa pot discuta mai mult cu dumneavoastra in privat sa va pot spune cum as putea eu sa ajut la planul pe care l-ati conceput.Daca aveti timp si ati dori sa vorbiti cu mine puteti sa imi scrieti la adresa de email buliga.ruben@yahoo.com. Sper sa aveti o zi frumoasa in continuare si sper sa reusiti sa schimbati aceasta tara investind in cei mai buni oameni.

  17. Lucian C says

    Buna ziua d-le Vîntu.

    Am 25 de ani si va urmaresc de ceva vreme, desi in jurul meu a existat mereu o stigma in ceea ce va priveste. Imi place sa cred ca am un mindset foarte similar cu al dvs, pentru ca ma regasesc in foarte multe lucruri pe care le-ati spus in diverse interviuri.

    Sper sa reusesc sa intru in programul dvs, iar cu timpul sa ajungeti chiar dvs sa fiti mentorul meu. Chiar daca in momentul de fata pare o idee foarte indepartata si imposibil de atins, mereu am visat la lucruri mari. Iar acesta este unul dintre ele.

    Cu respect,
    Lucian C.

  18. ionita falcaru says

    Buna ziua, ma numesc Ionita Falcaru, am 45 de ani, sunt din Galati, si am absolvit Facultatea de Metalurgie din cadrul Universitatii: Dunarea de Jos” . Lucrez la o firma care proceseaza rulori de tabla si le transforma in foi pentru gard sau acoperis. Am urmarit duplexul dvs. cu dl Cristoiu si am aflat de intentia dvs de a pregati o “generatie” pentru a conduce cu adevarat Romania. O intentie de mare angajament.
    Va adresez cateva intrebari:
    1.Credeti ca un lider iesit din aceasta pregatire, va fi lasat de cei care conduc lumea?
    2. Vom mai putea reporni toata industria?
    3. Modelul de invatamant de pana in 1989 mai poate fi reactivat?
    4.Mai poate fi folosit programul de investitii in infrastructura al PCR, in viitor?
    5.Poate Romania sa asigure sistem educational si medical gratuit pentru copii pana la 18 ani?
    Referitor la intrebarea 5, in conditiile dezvoltarii sistemului privat, toate cheltuielile sa fie decontate imediat de statul Roman companiilor private, acestea fiind dotate cu tehnica de ultima generatie.
    Apreciez intentia dvs., si va urez succes!
    Va multumesc!
    cu stima ,
    ionita falcaru
    10.05.2020

    • says

      Domnilor, Romania ar putea ajunge in 4 ani de nivelul Germaniei din toate punctele de vedere, inclusiv cel al salariilor.
      Dar pentru asta avem nevoie de patrioti, de meritocrati si de ceva buget de start.

  19. SPMSC says

    Eu stiu sigur ca va inselati singur. Dar oficial doar intreb: Si daca te inseli si nu este deloc asa? Investesti intr-o iluzie, ca toate iluziile …'”politicul și afacerile trebuie să meargă mână în mână, pentru că nu poți fi un mare politician fără să te pricepi la business și nu poți ajunge un mare om de afaceri fără să știi și politică.”

  20. Alexandru Rebosapca says

    Buna ziua,

    Aștept să vedem când se va lansa platforma. Sper ca asta sa fie motivul pentru care revin in Romania din UK. Lucrez in IT și Online Marketing si mi se pare că în loc să lucrez pentru visul meu lucrez la visele altora. Sa redevenim ceea ce cu adevărat suntem, lideri Europeni.

    Mulțumesc!

  21. Bulancea Valentina says

    Buna ziua domnul Vantu, am ascultat interviul d-voastra cu d-nul Cristoiu, de aceea vă scriu… pe langa preocuparea despre mersul națiuni( politica, economie național a, etc. ) ca orice cetățean,,,, am in
    framantarile mele, un aspect din România, căruia ii trebuie solutie :
    azi 9 mai 2020 cand aveam o alta celebrare, România si a obținut independenta ca tara, că inainte de 9 mai nu era libera, categoria socială a profesorilor din judetul Braila de unde sunt eu, au de lucru, dar alti oameni care si -au ales de muncă alta profesie, si alte studii, nu au un loc de munca, pe olx predomina anunturi nu cu locuri de munca disponibile, ci anunturi de genu”caut de munca”.
    Am inteles ca peste 4 ani ca efect al scaderii natalității, școala din mediul rural unde eu predau, se va desființa, faliment, șomaj,pentru profesori. La fel va fi la oraș.
    Ma gândesc ca la fel se va intampla in toate satele, unde majoritatea profesorilor au varsta de 42 de ani pe care o am eu, sau mai tineri.
    Ei vor fi o forta de muncă disponibilizata, ce se vor alătura impreuna cu mine, celorlati someri de azi.
    Uitati, azi s au înscris 1000 de persoane la un curs pentru a invata platforma online, exact cat avea inainte de 1989 ca muncitori, intreprinderea Progresu(1200).
    Ce facem?
    In tara sunt 41 de județe x cu 1000=41.000, dar sigur nr va fi mai mare….. x 2=82.000 de oameni , etc
    Ce vor face?
    Exod? Unde? In care țară?
    Ce facem?

    Mi a placut Ideea d voastra, ca in fiecare sat sa se creeze ceva fabricutze, si atunci ar fi o salvare pe viitor, in mediul rural pentru cei care azi acolo activează sau traiesc.

    Sa am o astfel de initiativa, nu stiu de unde încep si cum sa termin, vorba dumneavoastră, trebuie sa inveti de la specialiști….

    Ne interesează sa avem locuri de munca, cu salarii decente sa supraviețuim….

    Ce soluții sunt? unde gasim specialiști care sa ne indrume?
    Trebuie gandit un plan, local, regional,,,, ceva… De unde sa începe m, cum sa facem, ca sa terminam crearea unui bussines pentru locuri de munca ….

  22. nuconteaza says

    Nu ii vei putea invata pe cei care sunt doar hyperinteligenti un lucru. Pentru ca lucrul acela nu se invata (mai ales ca generatia careia i te adresezi a crescut in balcon si
    cu ochii in ecrane). Insa le poti preda zilinc termenul de reciprocitate – dovada fara de tagada a respectului. Scopul va fi atins doar atunci cand realitati reciproc avantajoase vor fi pe masura respectului cuvenit romanilor si Romaniei.

  23. says

    Buna ziua, as dori sa va intreb daca este posibila eventuala colaborare cu dumneavoastra in afacerea expusa in site-ul de mai sus, Asa ceva nu exista in Estul Europei.Toate accidentele rutiere sunt coordonate de asigurari,toate recuperarile de leasing, banci, masini furate, masinile politiei, intitutiilor de stat, masinile primariilor, etc, toti pot fi contactati de NOI printr-un contract LEGAL de vanzare mai departe in sistem de licitatie(vezi site-ul atasat).Avem nevoie de o hala mare si teren de depozitare, inclusiv depozitarea acestor vehicule se percepe o taxa, repararea lor, transportarea lor.In putine cuvinte se pot incasa bani din orice serviciu oferit acelor institutii care vor avea contract cu singura si unica firma , a noastra .Credeti ca sunteti interesat? Cumpar masini, transport si vand de peste 8 ani de zile in UK, as dori sa ma intorc acasa langa o persoana puternica alaturi de care sa alerg si sa muncesc! Cu respect Sergiu.

  24. says

    Domnule Vintu, ma plec in fata curajului si a energiei pe care o transmiteți. Sper sa va urmărească foarte multi romani. Sa se trezeasca cat mai mulți din letargia in care zac. Manipularea si prosteala ieftina a UE ne distruge viitoarele generatii si implicit viitorul natiei noastre. Ma regăsesc in abordarea pe care o aveti. Sa aveti parte de sănătate si sa însănătoșituli cat mai multi romani.

  25. Alexandru-George Ghiata says

    Hmmm… generatie de “carton” e greu sa gasesti “personaje” pe post de imagine dar e si mai greu ca acesti “actori” sa fie la 120+ unitati IQ.

    Ti-a lipsit actiunea generatie de “carton”, vrei iar in “curtea scolii” dar fara numele tau acolo.

    Frumoasa idee, o elita la 120+ care sa iti fie aservita, daca iti scapa vreo “sfoara” ii tai finantarea, din punctul asta de vedere esti de geniu generatie de “carton”.

    Mult spor.
    Iti astept testul.

  26. says

    Buna ziua Domnule Vantu,

    Am inceput Platforma https://ales-responsabil.cabanova.com/ ca pe o initiativa particulara, “pe persoana fizica”.
    As dor sa o extind atat la nivelul alesilor locali si judeteni dar si la aparatul administrativ (guvern, presedintie).
    Platforma se doreste un instrument de presiune si actiune civica la adresa alesilor care voteaza in numele cetatenilor.

    As dori o opinie si un sfat din partea Dumneavoastra. Ca la orice inceput, am si indoieli.

    O zi minunata,

    Marcel

  27. QIND says

    Ca multi din cei captati in acest blog, am ajuns aici datorita interviului lui Cristoiu pe Youtube.
    Interesant cum un algoritm inventat de un indian din America a reusit sa ne prinda in plasa si sa ne faca sa cautam blogul lui SOV, ajungând la această baltă.
    Hinturi pe baza de search anterior.
    Cautarile mele erau variate, in ultima vreme, mai mult legate de partea medicala a SARS COV. Nu ca as fi vre-un doctor, dar incercam sa umplu un gol de pe creier. (drum lung, dar cand o sa termin, o sa am doar certitudini, iar creierul meu nu va mai avea nici o gaura. Eu voi avea toate raspunsurile si atunci voi intra in politica, conform modei, cu creierul neted).
    Eram la cafea, ascultam pe fundal Master and Puppets..
    Am crezut ca din intamplare imi aparea interviul in bara pe langa subiectele mele cotidiene. Acum stiu ca nu. (E algoritmul…)
    Acum, ma uit aici la cei ce ridica mana sa fie scosi la tabla. Nu stiu ce ma face sa cred ca SOV nu pescuieste. El a facut o balta. O plantatie de lintita (care creste singura pe anumite ape – cercetati voi care) si broastele au inceput sa apara.(eu printre ele).
    Acum va incepe … Voi ati ascultat un concert de broaste in Deltă?
    Cel mai bun loc e cel din loja din Otopeni.
    Apropos de Master and Puppets, ma intrebam, cine-i ce?
    C parea ca trage de cate un fir, lasat la vedere de S. In fond scopul lui a fost atins. Intr-o era in care te transformi in umbra, a primi app 150k vizualizari e JackPot! 777!
    Dar nici S nu sta rau. Blogul sau a primit noi broaste. Unele interesate de promisiunea lintitei descrisa ca palnier (unii cred ca vorbea de marime, desi S se referea la culoare), altii de chiar discursul charismatic poleit cu altruism dat de ideea (veche) de talhar convertit in samaritean inaintea purgatoriului.
    Eu cred ca amundoi mergeau bine pt ca erau impreuna. Ca in poezia lui Minulescu din orasu-n care ploua de 3 ori pe luna.
    Probabil asta viseaza orice papusar. Sa se afunde in confuzia cu oul si gaina. Cine a facut pe cine? Amundoi par papusi dar au fire ascunse subtil in maneca.

    In fine! Contextul nu conteaza.
    Ce e important e ca a aparut aceasta idee, de catalizare a creierelor, pe care eu o cataloghez Geniala! daca e dusa pana la capat.

    Geniul malefic convertit in geniu pozitiv? De ce nu? Ambele cer acelasi hardware, doar ca folosit in sens invers.
    Imi exprim disponibilitatea sa o sustin cu puținul meu, dacă va (mai) fi nevoie.
    Ai votul meu (chiar asa microimportant), SOV!

    Sariti broscute! Rapsodia Romana trebuie cantata in cor.

  28. Nicu says

    Am urmarit interviul sau dialogul cu dl Cristoiu (Excelenta) si va marturisesc ca atrageti din multe puncte de vedere (nu din “intamplare”sunteti SOV)
    Intrebare:
    Daca cele 6 sau mai bine 7 partide, care pot fi ele de orice dreapta sau stanga , in conditiile in care se ajunge la luarea unei decizii (pe care dvs evident ca o veti lua ) veti lua in considerare si opinia sau propria decizie a liderului,conducerii partidului/lor respectiv/e ?
    Asa cum a.ti mentionat ,daca va inconjurati de oameni inteligenti sansele de succes sunt maxime atunci cand decizia este luata de “un” dar bazata si pe ideile echipei e foarte probabil sa fie una inteleapta …
    Excelenta …cu respect

  29. Constantin says

    Bună seara, domnule SOV. Acest program este adresat doar studenților, elevilor? Dacă in fiecare zi sunt câte 4 cursuri, cum voi putea eu ca tânăr angajat sa ‘beneficiez’ / sa ajung la aceste cursuri. Mulțumesc.

  30. says

    D-le Sorin, vă rog să mai adaugați încă un curs alături de celelalte 12: Cultură.
    Mulțumesc!
    Cu apreciere,
    George Matei
    PS: vă felicit pentru inițiativă

  31. Radu says

    SOV ,
    Ai un proiect prin care vrei sa devi un fel de “ayatolah” al Romaniei.
    Si din septembrie incepi “recrutarile” . Avind in vedere ca ai fost capabil sa coordonezi mari scheme de contrabanda pe vremea lui Ceasca , si alte cheme dupa 1990 nu ma indoiesc ca tinta de a deveni un fel de super-Soros va incepe sa se miste ( daca un “mai mare” nu te va bloca – speriat de “perspective” )
    Am doar o REMARCA .
    Pare OK “glila” ta de teste IQ . Si ideea ca faci o selectie pe “meritocratie” .
    Ai uitat insa un amenunt ESENTIAL .
    Asa numitul “IQ emotional”. Sigur ca le poate fi imbunatatit intr-o oarecare masura . Dar psihologia spune ca e poate chiar mai important pt succes decit IQ-ul inteligentei cognitive.
    Nu-mi esti deloc simpatic .
    Dar poate ca in aceasta lume capitalista rapace si dura indivizi ca tine sunt
    folositori … nu numai pentru ei , ci si pentru NATIUNE.
    Fiindca mai nou pari a fi ( de-ai “vopsit” intr-) un super-“nationalist” generos ! Dupa ce toata viata ai fost un super-egoist fara scupule … Te-ai pus in slujba natiei , sau a boierilor ?
    Boierii romani vor sa scuture jugul stapinirii de la Inalta Poarta – (stil nou).
    :-)))))

    • Adrian Șerbănescu says

      Sunt de acord cu IQ emoțional. Dar acesta nu se poate încă evalua. E-moția este ce te mișcă, ce te pune în mișcare.
      Iar comentariile dtale despre ce a fost Dl SOV nu au relevanță. Nu înseamnă, dacă a fost, că mai este așa cum îl descrii. Un om nu este ci devine. Ce a fost, sunt păcate sau nu, decide cine are dreptul să judece.

  32. says

    Sorin, dragilor,

    Va spun sa nu va aruncati la orice promisiune sa fiti temperamentali sau sa incercati sa asteptati dupa o “bucata de cascaval” . Incercati sa “salvati ferma”.

    Traim intr-un an in care accesul la tehnologie este facil si mai important, accesibil oricui. Nu va ganditi cati vor plati acel tip de abonament pentru ca este destul ca 1 persoana sa il plateasca si sa il distribuie gratuit pentru ceilalti. Va fi distribuit, la fel cum sunt distribuite filmele pe torente, pozele pe whatsapp s.a.m.d.

    Initiativa se poate transforma intr-o secunda din “idee de succes” in “repetarea istoriei” iar d-nul Vantu este pus in ipostaza de a creea un proiect de tara reusit(cu anumite sacrificii financiare si nu numai) sau a trai cu stigmatele trecutului si de a “face cativa bani”, iar numele lui va fi amintit sau uitat in functie de traictoria acestui proiect.

    Nu va exista un curs ideal, va exista un curs care se va plia pe dorinta majoritatii(cu lacunele aferente)- cat despre testare, pana la urma nu exista o modalitate de testare perfecta atata timp cat in Romania testele inca sunt scrise.

    Sorin, sugerez creearea unui soft pentru evaluarea acestor caracteristici(exista softuri similare), dar acest lucru dureaza ca timp. Poate ceva rudimentar, care sa valideze anumite competente in baza unor performante bazate pe statistici si evaluari.

    Referitor la IQ aici sunt putin sceptic iar aria ta de cautare se va reduce la un procent mic din populatie, ducand la o scadere a susceptabilitatii masei de neaderare la Club respectiv partidele politice derivate.

    Cu toate acestea, dat fiind faptul ca 1 partid politic de acest gen poate tinde spre un 1% din marea masa de votanti, forta combinata a celor 6 poate sa genereze o alianta cu reale abilitati decizionale pe scena politica existenta.

    In final, pot sa iti urez mult succes!

    If you do it you nailed it, if you don’t …

    Playmaker – Ahead of the game 😉

  33. Mihaela says

    Buna ziua,
    Foarte interesanta initiativa dumneavoastra, pentru a crea Clubul de Business si Politica; nu pot decat sa va urez succes, si de aici sa iasa cu adevarat politicieni si oameni de afaceri. Am ascultat interviul pe care l-ati dat domnului Ion Cristoiu, pe care il apreciez, si il urmaresc cu interes, atunci cand este invitat la o emisiune TV. Pot sa spun, ca sunt de acord cu tot ceea ce ati afirmat, legat de criza actuala, si criza care va urma, de care lumea nu este constienta. Am inceput sa citesc articolele scrise de dumneavoastra, pe care, daca le voi citi pana la sfarsit, voi ramane profund dezamagita de tot ce s-a intamplat in Romania in ultimii zeci de ani, si ma voi gandi la faptul ca perioada inainte de ’89, a fost chiar frumoasa. Nu intru in politica si substraturile ei, ca nu ma pricep prea bine, dar ca orice om de bun simt, imi dau seama ca ce se intampla nu este deloc bine, si nu stiu daca cineva ne va scoate din aceasta situatie. Un singur lucru ma obsedeaza, si intreb; oare nu este ceva in gena acestui popor, ca sa suporte atata mizerie si minciuna, fara sa faca absolut nimic? Oare ne multumim cu atat de putin, si ne lasam calcati in picioare! Un raspuns ar fi, ca suntem neinformati, nepasatori, un soi de lasa-ma sa te las, si mai ales lipsiti de demnitate si patriotism. Ii apreciem pe cei fara valoare, care zambesc si fac glume, si “dam in cap” oamenilor care au ceva in minte, de la care putem invata ceva bun, sau putem lua un exemplu. Din pacate, aceasta este concluzia mea, si cred ca nu gresesc. Toate aceste slabiciuni pana la urma, ne vor costa foarte mult, pe fiecare dintre noi, pe noi ca natie.

  34. nu ca zic, dar vreau sa spun... says

    Apropo de creditele imobiliare…
    Pentru ca inca sunt o gramada de tampiti care nu fac diferenta intre un pasiv si un activ si nu stiu ce e ala flux de numerar, plus multe alte notiuni de baza care se pot afla de la un curs de contabilitate banal…

    https://www.amaltea.ro/datorii-profitabile-datorii-neprofitabile
    https://cdn4.libris.ro/userdocspdf/433/Datorii%20profitabile%20-%20datorii%20neprofitabile.pdf

    https://www.publica.ro/tinca-celnicu-o-pereche-de-pantofi.html
    https://www.publica.ro/iancu-guda-de-ce-esueaza-companiile.html

    Trebuie gandit la modul global pe toate planurile, nu doar in cel al asigurarilor de sanatate. In special in domeniul finantelor si al investitiilor/afacerilor. Doar nu vrei sa ramai legat de glie la mila unui stat marxist falit, un stat de paraziti, de talhari si de incompetenti cu pretentii de faraoni.

    Vreti “Club de Business” cu adevarat?
    Uite aici o mica parte din ceea ce trebuie sa cunoasca un bun antreprenor:
    – pasul 1:
    https://www.learning247.co.uk/products/accounting-bookkeeping-essential-skills-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/payroll-management-level-2-diploma-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/tax-accounting-certificate-training-course

    https://www.learning247.co.uk/products/prince2a-foundation-and-practioner-online-training-bundle-by-learn365
    https://www.learning247.co.uk/products/prince2-agile-practitioner
    https://www.axelos.com/best-practice-solutions/prince2
    https://www.axelos.com/best-practice-solutions/prince2-agile

    – pasul 2:
    https://www.learning247.co.uk/products/icb-affiliate-level-2-certificate-in-bookkeeping-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/icb-associate-level-3-certificate-in-bookkeeping-accounts-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/icb-member-level-4-certificate-in-advanced-bookkeeping-accounts-training-course
    https://www.bookkeepers.org.uk/Study–Qualifications/Current-Qualifications

    – pasul 3:
    https://www.learning247.co.uk/products/cima-professional-operational-level-1-package-online-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/cima-professional-management-level-2-package-online-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/cima-professional-strategic-level-3-package-online-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/cima-professional-chartered-management-accounting-level-1-3-online-training-course
    https://www.cimaglobal.com/Qualifications/Professional-Qualification/

    https://www.learning247.co.uk/products/six-sigma-introduction-online-training-course
    https://www.learning247.co.uk/products/six-sigma-green-and-black-belt-online-training-bundle-by-learn365
    https://leansixsigmainstitute.org/certification-courses/

    Am spus doar o mica parte din ceea ce trebuie sa cunoasca un bun antreprenor/investitor. Nu am mai pomenit nimic de vanzari, marketing, digital marketing, tehnologie, etc. Macar la nivel de baza.
    Va doresc succes sa luati niste “genii” si sa-i transformati in mari oameni de afaceri si politicieni in trei luni de zile!

    PS. In ziua de astazi trebuie sa fi foarte, foarte, foarte prost sa iti mai pierzi timpul prin facultati private sau de stat, mai ales in Romania, cu a carei diploma vei ajunge vanzator la hypermarket, sau la dugheana de la coltul blocului. Spor la lectura:
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/education/the-great-educational-fraud/
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/climate-change-the-inability-of-rational-thought/
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/education/why-are-some-of-the-greatest-entrepreneurs-presidents-school-dropouts/
    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/ai-computers/why-do-nearly-40-of-billionaires-have-no-college-degrees/
    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/opinion/a-career-for-the-future/
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/japan/why-japan-lost-so-big-post-1989/
    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/the-pursuit-of-knowledge/
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/pension-crisis/getting-old-risk-of-job-loss-thanks-to-socialism/

    PPS. Viitorul apropiat al Romaniei:
    https://www.remusborza.ro/dupa-criza-epidemiologica-vine-criza-economica-si-alimentara/
    Nimic nou sub soare:
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/remus-borza-face-dezvaluiri-aparatul-bugetar-este-o-gaura-neagra-in-care-statul-arunca-anual-35-de-miliarde-de-euro-1145900

  35. says

    Buna,
    domnule Sorin Ovidiu Vantu

    Va rog sa imi spuneti unde pot sa gasesc mai multe informatii despre acest proiect. Sunt interesat sa particip la cursurile pe care vreti sa le tineti. Vreau sa invat sa fac business la nivel inalt si daca pot sa ajut tara in care m-am nascut atunci este si mai bine.
    Am urmarit tot ce ati publicat pe acest blog si vreau sa va spun ca simt si cred la fel ca si dumneavoastra. Deasemenea am urmarit duplexul de pe Youtube cu Ion Cristoiu si nu mi-a venit sa cred ca mai este cineva care gandeste la fel ca mine in lumea asta vizavi de toata vrajeala asta cu virusu lu’ peste prajit.
    Momentan locuiesc in Canada de 7 ani si la anu vrea sa ma intorc in tara. Aici am urmat un program de Advertising Marketing de 3 ani de zile, in acelasi timp mi-am construit o mica afacere care mi-a oferit libertatea de nu fi sluga nimanui.
    Imi iubesc tara, ma consider un patriot desavarsit si ma doare ca suntem condusi de niste marionete incapabile care ne-au vandut tara la straini. As vrea sa contribui la eliminarea marionetelor din guvernul Romaniei cu ajutorul Capitolului 62 pe care dumneavoastra la-ti scris.

    Va multumesc aniticipat.
    Cu multa stima si admiratie,
    George Mihutiu

  36. Andrei Popa says

    Buna ziua, vreau sa ma inscriu si sa fiu testat pentru o eventuala pregatire in clubul de business si politica condus de dn Sorin Ovidiu Vantu.

    Toate cele bune

  37. Abel says

    Interesanta ideea.

    La partea cu IQ, cred ca cel mai indicata si o categorie de IQ 83-87. Eu am vazut la loturile internationale de matematica la olimpiade au IQ doar de 140+ sau intre 80-90. Baietii cu inteligenta sub medie inteleg sabloane cu dificultate si sunt obligati sa invete sistematic, si ajung sa inteleaga notiuni abstracte mult mai usor.
    Concret, inteleg ideea de a exclude oamenii medii din distributia normala, dar ar trebui inclusi si cei deviati catre stanga, nu doar cei deviati catre dreapta.

  38. says

    Cu toti stim cum supravietuieste omul ..mancare si futai ..adica instinct primar ..
    Deci ..cu prostituția stim cum stam
    Dar ce facem cu mâncare
    Astea o sa fie problema globală
    Sunt Frizer dar va spun ca ce a mai bună investitie care care as face e agricultura
    Trebuie gandite metode de atragere forțezi de muncă inapoi in tara
    Salariu
    Condiții
    Si asigurarea viitorului din ce a ce a face ..
    Adică sa fie asigurata sănătatea sau accesul la sanatate
    Pensi
    Su susținere financiară in vremuri tulburi
    Distrugerea agriculturii nu se poate munci poate e bolnav si mai multe copii muncitorilor sa fie sustinuti in EDUCATIE
    Măi ce sa zic e simplu important sa vrei..
    Va multumesc frumos..