Comentarii pentru Capitolul 68 – Un dezastru aproape perfect

  1. (dle Sorin, articolul dvs. a fost republicat pe un site naționalist…calitatea textelor dvs. a atras atenția d-lui profesor universitar Ion Coja care vrea să comunice cu dvs. Aveți o adresă de E- mail pentru dumnealui?).
    Extras text:
    “Nota redacției[Ion Coja]: Răspund celor care au protestat că ofer găzduire textelor dlui Sorin Ovidiu Vântu, „un infractor”! Îi mulțumesc dlui Mișu Croitor că a insistat și m-a bombardat cu textele dlui SOV, până am pus mâna și le-am citit, câteva. Iar azi am luat cunoștință de proiectul dlui SOV, de cele peste 70 de „materiale” scrise. Sunt impresionat de stilul inteligent și original practicat de dl Vântu. Calitatea intelectuală a textelor le situează printre textele cele mai importante scrise în zilele noastre în limba română. Persoanele de față se exclud, desigur… ”

    Ion Coja

    https://ioncoja.ro/sorin-ovidiu-vantu-despre-romania-de-dupa-10-august/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ioncoja+%28Ion+Coja%29

  2. Astept cu nerabdare intoarcerea dumneavoastra in mediul online(video blog).Sper cat de curand sa ne bucuram de din nou de acele materiale educative.Sa aveti o zi buna!.

  3. N-ai studiat nimic. Esti un valutist antedecembrist care a profit de oameni politici la fel de disperati ca si tine dupa bani in perioada post decembrista. Un hot care a provocat sa fure si pe alti hoti. Ai profitat nu de un stat slab ci l-ai slabit si dupa aceea l-ai atacat. Ai momit cu tarfe si bani niste politicieni ca sa dea o lege imorala de care ai profitat dupa. Mare finantist european !!!!! Ce ai finantat, oaie? Esti disperat dupa imagine. Ceea ce e de inteles. NUmai un bolnav psihic acumuleaza capital mai jult decat ii este necesar. Asa incerci acum sa acumulezi imaginea unui om inteligent si moral. E de rasul-plansul cand un gainar( indiferent cat ai furat tot gainar esti) iti da lectii de economie, political correctness si ce mai vrei tu sa te auto intitulezi. Orice hot prins nu numai ca e hot dar e si un hot prost. La ce-ti folosesc banii acum. Singurul tau dar e timpul, fraiere, si nu banii. Si tocmai acest lucru se scurge inevitabil. Intoarce-te cu gandul la tigarile vandute pe sest plutonierul din Roman cand atunci ai realizat o mare minciuna: ca esti inteligent. Ca plutonierul cu 4 clase te acoperea iti crea senzatia ca esti smecher ca faci bani usori fata de altii care ii castiga atat de greu si ca esti stapanul universului. Pe bune, nu era mai bine atunci cand aveai timp? De asta esti prost de bubui : ca nici acum nu stii ce ai pierdut si cat ai pierdut.

    • Cam cât aveai tu in conturi atunci cand ai scris comentariul acesta ?
      Exact atât cât lasă sa se înțeleagă comentariul tău ce emana frustrare 🙂

    • Kostaki , te vad om inteligent , filozofic , extrem de critic si caustic , dar nu uita un paradox al existentei , “nu exista ticalosul perfect ” . Oricare dintre noi sintem capabili sa fim ticalosi , este in natura noastra de fiinte rapace . Sintem si victime si calai in acelasi timp , sintem formati de matricea societatii in care traim , de anturajul si asa zisa “scoala ” prin care am avut ghinionul sa fim fortati sa trecem . Eu am trait intre asa hulitii ” smecheri ” de pe strada si pot sa iti spun ca sint cu mult mai morali decit preotii sau politicienii niste specii de escroci minabili .
      Astia sintem , handicapati ,rai ,egoisti , dar dintre noi se mai ridica cite unul care dupa ce se stabilizeaza monetar , are posibilitatea observe , sa rationeze si sa analizeze mai bine .
      Se zice ca Goebells ar fi zis odata ” in vâltoarea bataliei te aliezi cu oricine ” ….
      Omul asta o avea el pacatele lui , le stie mai bine ca noi , dar faptul ca are experienta nu poate fi negat si faptul ca incearca sa ne pasesze si noua niste idei , niste instrumente , care ne pot fi de folos , este binevenit .
      Daca nu-l interesa de noi , nu scria nimic ci se concentra numai pe rezolvarea problemelor lui si pe noi ne dadea dracu’ sa ne descurcam . Ce responsabilitate are el pentru noi ? Nici una .
      La urma urmei , fiecare e responsabil pentru el insusi ! Daca unul bea
      si face ciroza e decizia lui ,daca fraierii au pus botul si au depus toti banii lor la FNI , lacomi dupa dobinzi mari , a fost decizia lor , nu i-a fortat nimeni .
      Cind iezuitul Isarescu a declansat distrugerea banilor lui Ceausescu , un cunoscut al meu nu si-a depus banii nici la Caritas sa ii inmulteasca de 8 ori , nici la FNI sa-i umfle ca drojdia , ci s-a dus pe la depozite de constructii si a cumparat caramizi . A strins o gramada de caramizi cit o casa de mare . Lumea zicea ca si-a pierdut mintile , dar dupa ce Agentul sabotor Isarescu a venit cu “leul stabilizat ” bazat pe imprumuturi frauduloase externe , omul a inceput sa vinda caramizile cu 50 de centi caramida . A facut o roaba de bani , pe care nu i-a depus la nici o banca escroaca , ci i-a reinvestit in continuare in diferite afaceri , aducea cartofi de la Harghita ii vindea la Bucuresti , etc etc etc . Un lucru e clar , omul a observat ca “banul ” in sine nu are nici o valoare , numai in corelare cu status quo al momentului , daca sint acceptati si pe ce pot fi tranzactionati , altfel banii sint “promisiuni fara suport real “.
      Apropo’ de filozofie , in pielea goala ne nastem , in pielea goala murim .Nici Rothschild cind moare nu i-a nimic cu el .
      Referitor la valoarea vietii si fructificarea timpului vietii in modul cel mai frumos si moral , ai dreptate suta la suta .

  4. Haraso analiza , domnule S.O.Vantu !… Bravissimo cu felicitari !
    Intrebarea care mi-o pun : mai rezisti omule, in aceasta absurda si complet inutila captivitate ?…

  5. Cred ca se cere necesar un comentariu mai altfel, si anume..vă citez “am scris două capitole ÎN cartea la care lucrez, înlocuind DIN-ul scris de Matale’. Din moment ce cartea este in lucru, nu aveti cum a scrie din ea, copy-paste
    Victor Ponta este unul singur!

  6. D-le Sorin Ovidiu Vantu
    V-am urmarit cateva postari pe facebook si cateva video pe youtube unde va urmaresc. Aveti dreptate doar ca nu mai ajung doar discutiile, suntem o natie careia ii place sa vorbeasca,de obicei mult,prost si fara rost .Concret d-le Vantu ce este de facut .
    De ce nu va implicati in politica? Eu una as merge mai degraba pe mana d-voastra decat a tuturor celor ce se lupta acum sa prinda ciolanul anul viitor .Ne-am dori sa revenim in tara.intr-o noua Romanie.Luptati d-le Vantu daca sunteti convins ca se mai poate indrepta ceva.Faceti un partid si va sustinem dar nu ca si presedinte,din acea functie nu puteti face mare lucru.Suntem constienti ca nu va fi usor si ca nu va putem ajuta cu mare lucru in afara de voturi pe care vi le-as acorda cu toata inima.

  7. Buna ziua,

    Păi bine,bun pâna aici am ințeles ce vă recomanda dar totuși nu inteleg de ce un tip ca dumneavoastra se complace in confortul limitat de la rahova. Adica din cate imi dau seama ați putea incepe ceva cu important benefic pentru țara noastra sau mă rog, Romania. Nu zic că nu o faceti deja,sau poate imi scapă ceva!?
    Sau o intrebare si mai buna,se mai poate face ceva in conditiile date actuale?

    Va multumesc !

  8. Aveti dreptate cu datoria Romaniei. 50 miliarde de dolari e datoria externa la care se adauga datoriile din sectorul privat si datoriile personale are Romanilor. Cred ca sare de 100 mil dolari. E infricosator! Ganditi-va ca nu avem armata, nu avem servicii secrete loiale si nu mai stapanim nici resursele. Falimentul ne paste!

    • Se numeste ocupatie non-militara.

      La noi a fost simplu: nu a fost necesar sa ne bombardeze americanii (metoda 3). Ne-au ocupat din prima tentativa: metoda prin mita.

  9. Probabil ca ceea ce am de spud , va suna ca si cum v-as peria, dar sincer sa fiu , de cate ori citesc ce scrieti, am senzatia ca imi dezvolt o capacitate de intelegere si judecare a lucrurilor asa cum sunt. Apreciez mult faptul ca impartasiti gandurile, ideile , cunostintele pe care le aveti , cu publicul larg, care din pacate nu intelege pe deplin cunostintele care le aveti la baza.
    Sper ca dupa ispasirea “pedepsei” , sa aveti curajul si taria sa candidati la presidentie, ca un vot din partea mea , va este garantat. Cu mare drag voi citi in continuare tot ce scrieti si imi voi comanda chiar azi cartile care l-ati recomandat.
    Va urez multa sanatate!

  10. […] Imi cer scuze, generatie, pentru postarea cu intarziere a acestui material. Sa nu care cumva sa crezi ca am fost plecat in concediu. Cu toate ca mi s-au oferit doua destinatii extrem de ispititoare, m-am vazut nevoit sa refuz, date fiind conditiile obositoare de transport. O calatorie cu duba pana pe Coasta Dalmata sau Coasta [ ] […]

    • Pana la Marte, cam mor de foame, 42+ milioane de americani traiesc cu timbre pentru ratii de alimentara:

      “41.2 million Americans are food insecure,* meaning they are often forced to skip meals, eat less at meals, buy cheap non-nutritious food and/or feed their children but not themselves.
      12.9 million children in the US are food insecure.
      There are 15.6 million U.S. households suffering from food insecurity – 12.7 percent of all U.S households.
      6.1 million U.S. households suffer from severe food insecurity, which means the people who live in them are often hungry.
      3.1 million households with children are food insecure at some time each year.8
      42.3 million Americans currently rely on SNAP (Supplemental Assistance Program, formerly food stamps) to meet their food needs.
      83% of SNAP households have incomes below the poverty line. Additionally, 82% of all SNAP benefits go to the most vulnerable households – those with children, elderly or disabled people
      Among SNAP households with children, more than 60 percent of work while receiving SNAP, and almost 90 percent are employed the prior or subsequent year. SNAP helps Americans return to work, and increasingly, it helps those who already work, but do not receive a sufficient wage to feed themselves or their families.
      Many families suffering from hunger and poverty live in areas where fresh, unprocessed, healthy food is not available or is expensive, while the food they do have access to is nutritionally deficient.

      Deci nu-i mai pupati in dos atat ca nu-s cu nimic mai presus. Tot boivaci manipulati.

  11. ce parere aveti despre scandalul din psd??
    Va mai stai MAIOR pe functie mult timp??
    Legea offshore ??
    si ce spuneti de nerozia aia cu triplarea pensilor pana 2021 etapizat??
    si cand veti iesi de la Rahova??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *