Comentarii pentru Capitolul 26 – Scurt tratat de viol în grup la adresa valorilor sexy

  1. Chiar daca am pierdut bani cu FNI, si o perioada am fost impotriva Realitatea si “mogulului SOV”, in ultimii ani am inceput sa te privesc altfel…
    Esti un personaj fermecator, si genial!
    Si ai un talent urias ca si scriitor!
    Mult succes , eliberare cat mai rapida si Tot Binele din lume!!!

  2. Daca povestea este adevarata ceea ce ma indoiesc, este una dintre cele mai bune pe care le-am auzit vreodata.. Si daca nu e, tot e foarte buna..

  3. Respect fata de Dl Vantu,care are verticalitatea sa isi povesteasca viata asa cum a fost,fara sa cosmetizeze nimic,sa oglindeasca intamplarile,trairile,gandurile si amintirile in aceste randuri.Noi trebuie sa invatam de aici si nu se ne grabim sa judecam si sa aruncam cu pietre,mai bine ne-am uita la noi insine si ne-am autoanaliza cu obiectivitate vietile…cam greu,nu?
    Va rog un singur lucru ….ganditi-va cum de Dl. Vantu a ramas aici in Romania?…la situatia lui ar putea locui oriunde pe planeta asta…..de ce a ramas aici?Asta spune extrem de multe despre dansul….si raspunsul e simplu…fiindca e un OM DEMN si un PATRIOT,un ROMAN ADEVARAT.
    Felicitari si multa sanatatea D-le Sorin.Adrian din Baia Mare!

  4. Recunosc ca inainte de a citi despre aceste aspecte ale vietii dvs aveam o opinie mai degraba proasta despre dvs.

    Cred ca ar merita sa explorati ideea de a scrie o carte/un blog despre inteligenta sociala. Ne este mai utila uneori decat educatia pe care o primim in scoala si ne lipseste cu desavarsire noua, generatiilor tinere.

    Suntem invatati de mici sa ascultam cu obedienta regulile care ni se traseaza fara sa ne punem nicio intrebare.
    Nu avem abilitatea de a citi anumite situatii, de a anticipa, de a relationa cu oamenii in mod eficient.

    Asadar, inteligenta sociala sa fie, de la cineva cu multa experienta de viata.

  5. M-a tulburat pentru că această boală oribilă …poliomelita a trecut şi prin familia mea, eram copil, lovită de această boală a fost doar sora mea de trei ani şi o verişoară de un an şi jumătate. Era un dezastru, şi atunci bani puţini, vitamina B 12 nu se găseau doar cu mari probleme….au urmat operaţii peste operaţii,puţină reabilitare şi atâta tot. Important ce vreau să spun că vă admir enorm, felul cum aţi evoluat ca cultură generală cât şi ca om de afaceri şi felicitări, D-zeu a fost fantastic de mult alături de Dvs. şi va protejat sufleteşte in special….deoarece această boală a produs şi monştrii in comportament, suflete schilodite şi pierdute in egoism, fără curajul luptei doar bazându-se pe cei din jur şi chinuindu-i …aşa au fost părinţii mei, şi mulţi alţi păriţi de care am ştiut. Atunci a fost o epidemie oribilă şi doar doi oameni integrii am cunoscut până acum supravieţuitorii acestei boli care au marcat nu numai fizicul dar şi sufletul. Acum …. v-am intilnit şi pe Dvs.şi mă bucur din toată inima de realizările şi lupta Dvs, de ce nu .. şi. ” cu morile de vânt ” ha, ha, ha, Vă doresc toate cele bune şi sunt foarte fericită că v-am intilnit aici pe facebook, ….bineinţeles o să citesc tot ce scrieţi şi voi asculta tot ce spuneţi iar cu unele voi fi deacord cu altele nu…dar admiraţia mea este mare !

  6. O zi buna. In asteptarea unui nou articol/capitol, ma gandesc cu speranta, ca acest proiect care pare a fi de lunga durata, nu se va stinge chiar din frageda pruncie. Multumesc.

  7. … mi-au dat lacrimile.Puteti sa radeti de mine, dar am incercat sa ma pun in locul acelui baietel si sa simt ce a simtit el.Am simtit povestea la nivel de inima.Nu stiu ce ati vrut sa ne transmiteti, dar mie ati reusit sa-mi oferiti ceva care m-a emotionat sincer.Sanatate multa!

  8. Toată stima ,respectul ai considerația mea pentru mama Dvs ,tatăl Dvs si egala măsura si pentru Dvs .Sunt din roman si am avut prieteni comuni …restul sunt vorbe.

  9. Buna ziua!
    Comentariul meu nu are nici o legătura cu subiectul acestei postări.
    Ce vreau eu sa va întreb este dacă doriți sa imi fiți mentor, nu vreau sa va stau toată ziua pe cap, 5 minute pe zi pentru mine este suficient, si nu o sa va stresez intr-una cu întrebări, vreau doar sfaturi si lecții pe care dumneavoastră mi le puteți oferi pentru a-mi forma o mentalitate sănătoasa.
    Va mulțumesc si aștept un răspuns!
    O zi buna va doresc!

  10. Știți…vorba clasicului…”revin și zic”…așa…prin imposibil…puteți fi contactat în vreun fel direct?…Nu doresc consilieri de afaceri…nici nu mă pricep…și ar fi cam tarziu…Am nevoie de părerile si sfaturile cuiva cu o anume experiență de viață…și cu anumite aptitudini de supraviețuire…

  11. A, si inca ceva. Cred in virtutile terapeutice ale marturisirilor ca cea de fata. Daca ati reusi sa convingeti mai multi oameni cu putere sa-si retraiasca public si onest trecutul, ar fi senzational. In spatele mastilor, toti suntem puternici. Insa asa, singuri in fata publicului si fara masti, mai greu. Chapeau!

  12. M-a emotionat povestea dumneavoastra. Astept cu nerabdare urmatoarea postare. Obisnuiam sa va demonizez din reflex, insa acum vad un om in spatele mastii construite cu sarg de mass-media si politicieni.

  13. O soarta…totusi, foarte grea. Mult respect pentru cei, care V-au fost alaturi ! Aveti un caracter si suflet EXTRAORDINAR! Am plans… Insa, m-ati motivat sa lupt si sa merg mereu inainte. Cele mai frumoase si mai bune urari de bine si sanatate…

  14. Foarte frumos!
    Am citit si eu doua din cele patru carti enumerate de d_stra si ,sincer, la una din ele m-am gandit de d-stra.asta a fost de mult,ceea cu dinastia….
    Altfel, as spune ca : viata bate filmul !

  15. Cine vrea sa cunoasca viata reala si omul cum este trebuie sa traiasca si pe strazi. Cine petrece prea mult timp in birou isi imagineaza un model al omului din carti si de aceea va da mereu gres in viata. Ce ne spuneti dvs. este cheia succesului si in acelasi timp esenta filosofiei de la grecii antici si pana in zilele noastre.

  16. Stimate domnule Vîntu,
    cu permisiunea dumneavoastră vă invit să citiţi aventurile unor liceeni din perioada 4 Sept-1 Nov. 1989, în timpul participării ca brigadieri pe Şantierul Naţional al Tineretului, Canalul Magistral „Siret-Bărăgan”! Acestea sunt cuprinse în cartea „Am fost brigadieri fericiţi”, scrisă după jurnalul zilnic întocmit de mine în acele zile. Vă rog să îmi daţi o adresă de email unde aş putea să vă transmit un exemplar gratuit, sunt convins că vă va plăcea! Mai multe detalii puteți găsi aici: http://bit.ly/1P88SeW Vă mulţumesc anticipat!

  17. D-le SOV, imi cer mii de scuze fata de Dvs. pentru ca nu am stiut pana acum nimic din cele ce ati scris! Si asta ar trebui sa faca toti romanii. Nu aveti inca publicata o biografie amanuntita…mai bine, alea se scriu mai tarziu (cat de tarziu posibil!). Deci: cineva care a copilarit asa ca Dvs. ar fi avut dreptul sa faca ORICE in viata; nimic nu era “ilegal” sau “imoral”. Puteati omori oameni si ataca banci cu mitraliera; totul ar fi fost “de inteles” sau justificat (fara ghilimele). Abia acum inteleg de ce nu ati plecat din tara aia pana acum! Eu, care am avut 2 parinti si am supravietuit sub comunisti, nu am fost asa de legata…

  18. Este interesanta povestea vietii dumneavostra, dar este si mai interesant faptul ca oamenii va citesc, va detesta, va admira, va ironizeaza.Citind aceasta postare, v-am perceput altfel.Ca pe un om caruia soarta i-a dat o cruce mare si grea de carat si in mod ironic i-a mai dat si minte multa, probabil in compensare.In conditiile astea datele problemei se schimba.Sunteti un om caruia nu-i place cum este perceput de cei din jur, vi se pare nedrept ca, dupa viata pe care ati avut-o, sa fiti bagat in aceeasi categorie cu restul lichelelor care se dau mari personalitati.Ne-ati captat atentia.OK.Pana aici e bine.Aveti un public spectator gata sa va aplaude sau sa va fluiere.Sau sa ridice piatra.Astept cu interes continuarea povestii vietii dumneavoastra, consider ca meritati o sansa la demnitatea mult visata.Succes!

    • Mai pustoaico, demnitatea nu ti-o da nimeni. Pe aia o ai, sau nu.
      Nu eu sunt personajul principal al acestor scrieri, ci setul de valori la care am aderat. Vei intelege mai bine din partea a doua .

    • Cu conditia sa nu fie masluita. 😉 Mare grija, distinsul e barbugiu experimentat si smenar de clasa.

  19. Poate nu este o comparatie fericita dar ce ati scris in acest articol mi-a amintit un pic de o carte foarte draga mie: Groapa de Eugen Barbu.

  20. Ce respect pentru timpul nostru, nenica? Am citit articolul deja de trei ori! Daca chiar iti pasa de timpul nostru, apai nu mai scrie :))

  21. Tata nu mai am ca mi-a murit. S-a schimbat de atunci si gandirea mea, asteptarile mele de la viata si de la ceilalti si mi s-au deschis mai marg ochii. Acum inteleg ca este un fel de singuratate care ma obliga la maturizare. Una fortata.
    Nu are lagatura introducerea mea tocmai de aceea am defulat pe saturate.

    Totusi Daniel Goleman nu v-a fost util candva, in tinerete? Societatea are nevoie sa-si dezvolte inteligenta emotionala.

  22. Nu prea v-au iesit pana acum predictiile si o dati pe lacrimogene.Atata lacomie nu putea exista decat la un suflet chinuit. Chinuit sunteti si acum. Pacat ca nu pricepeti.Ati fost folosit ,v-ati luat plata dar se pare ca deal-ul a iesit prost pentru dvs.Ati luat tzeapa.!!!Totusi mai puteti face ceva …dar lacomia nu va lasa.

      • Iata niste observatii extrem de pertinente! Cu voia ta, pentru a-ti completa cunostintele, iti recomand o lucrare de exceptie in domeniu-“psihanaliza pentru tontzi”.

        • ;)))) nu va subestimati , ati citit carti nepotrivite ,o astfel de recomandare va decalibreaza. Totusi…de curiozitate ; dvs cand ati studiat-o????????.
          PS
          Nu imi publicati toate comentariile si asta nu e corect din partea dvs .

    • Crezi tu ca nu pricepe. Omul stie foarte bine la ce a fost folosit si inclin sa cred ca nici macar teapa nu considera ca a luat, daca ar fi sa-l intrebi.
      Stie foarte bine de unde a plecat si unde a ajuns. Cum zicea tot el, puscaria nu e moarte. O faci si gata, te inveti cu ea si iti vezi de treaba.
      Ce nu inteleg nici eu foarte bine e nevoia asta de a se explica, de a se descrie.
      Cumva trebuie sa intelegem pe de o parte ca si el e om si pe de alta cumva e o nevoie de validare actiunilor lui de dupa 89.
      Noi trebuie sa intelegem din asta nevoia societatii de rechini si prin asta sa le scuzam si scopurile si mijloacele. Si cumva sa acceptam ca si noi, in locul lui, am fi facut fix la fel.

  23. Titlul postarii a fost uitat de cititori. Dreptatea violului asupra clasei inferioare nu se justifica prin “valorile sexy” propagate zilnic pe canalele media.

    Mult prea subtil pentru generatia butonara. Asta nu inseamna ca nu sint SOV-isti printre ei. Apa din lacul in care inoata e schimbata deci si ei sint altfel de pesti. Interesant si de apreciat scrierile dvs.

  24. Ati mai avut un prieten, nu stiu daca a contribuit la formarea personalitatii dvs, dar care stiu ca v-a iubit neconditionat si la care ati tinut si dvs., Mihai Onucu Drimbe, Dumnezeu sa-l ierte

  25. Bine scris, cu nerv, personajele au culoare, emotia e la ea acasa, dar fara sa incline balanta spre un ton plangacios. Textul are claritate, fraza e bogata fara sa fie stufoasa. Nu ma asteptam sa va iasa asa bine partea cu scrisul! E adevarat ca va ajuta si experienta de-o viata, dar aveti si condei! Daca v-ati pune mintea, ar iesi usor un scurt-metraj ca la carte! Bravo!

  26. Sunteţi un om educat şi inteligent. Ştiaţi probabil, dar vroiam să vă aduc aminte. Chiar dacă unii sunt răi cu dumneavoastră şi oricine, exista o brumă de oameni care fac diferenţa. Şcrieţi şi faceţi filmuleţe incontinuare.

  27. Bună seara,
    Am citit cu mult entuziasm rândurile scrise de dumneavoastră și vă admir pentru umorul zăpăcit cu care exprimați realități dureroase din trecutul dumneavoastră. Cred ca ați câștiga o grămadă de bani dacă v-ați publica gândurile într-o carte. Sunt convins că o grămadă de lume ar savura viața din spatele cortinei precum și trecutul dumneavoastră până să ajungeți celebru. Va mulțumesc pentru ca îmi permiteți să mă exprim.

  28. Nu cred!!! Este adev ceea ce spuneti? Sunt uimit daca este asa.. inseamna ca stiti limba tiganeasca.. si multe chestii cum ar fi barbutul.. ( dai tu :)). hai ca din ce in ce va plac mai mult.. Sanatate multa

  29. Va admir inteligenta si obiectivitatea, la 55 de ani nu mai am puterea in primul rind cea financiara sa va urmez povetele.Imi place cum ginditi, va admir.

  30. Impresionant, nu atat povestea ci faptul ca de la nivelul taranei la care ati fost ati reusit sa ajungeti atat de sus ! Ar trebui sa fie o lectie pentru toti cei nascuti in puf si crescuti in tendinte dar care habar nu au la ce foloseste o cratima !

    • Nu va cunosc personal,nu aveam cum.Dar stiu ca nu va”infloriti”cu nimic povestea.Nu e locul si,mai ales,nu e de nici un interes(cel putin pt.mine…si cred ca nici pt.dumneavoastra)sa fac analiza,de orice fel,a textului.V-am citit cu mare atentie,am citit toate postarile facute si pe site si pe”Facebook”…am urmarit si filmuletele(poate nu stiati,dar unele au disparut…are cineva grije…)si am inteles mesajele,valabile pt.mine.Ce au inteles ceilalti…e problema lor,nu doresc si nu ma intereseaza nici un fel de dispute…ma rog…polemici(oare concetatenii mei,multi dintre ei,inteleg corect sensul termenului?…de obicei,la noi se ajunge la insulte si injuraturi…daca cutezi sa fi de alta parere…)cu nimeni.Orice eventuale discutii pe oricare din subiectele pe care le-ati adus in atentie le-as purta direct cu Dumneavoastra,imi displac total”expunerile publice”.Dar aceasta eventualitate mi se pare extrem de improbabila…stiu ca tineti foarte mult la propria intimitate(chiar daca unii considera ca va exhibati scriind toate acestea…)si cred ca bine faceti.Va multumesc ca existati…exact asa cum sunteti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *