Capitolul 10 – Caterinca dramei voastre

corruption

Motto:
„N-au nevoie de mâncare,
Ci de-o dubă mult mai mare”

Mi-a făcut o reală plăcere să văd nivelul intelectual al celor care au postat diverse comentarii la adresa ultimului material pe care l-am scris. În unele dintre cazuri nu am putut să răspund așa cum s-ar fi cuvenit din cauza unei răceli sâcâitoare, răceală care mi-a redus semnificativ capacitatea de concentrare. Dat fiind faptul că, în mare, numărul cretinilor care intrau pe acest blog s-a redus considerabil, voi încerca să nu mă mai pierd în detalii, uneori nesemnificative pentru un om cultivat. Să o luăm deci cu începutul.

După ce se așează la Cotroceni, Iohannis îl dă afară pe Maior. A doua zi îi convoacă pe capii S.R.I.-ului și le explică de ce a făcut-o. Printre cei de acolo era și generalul Coldea. Pentru el, încă nu bătuse ceasul. Cohortele de agenți F.B.I., mult mai numeroase decât comisarii sovietici de după Al Doilea Război Mondial, aveau nevoie de un om de legătură local. Sub pretextul că pun la dispoziția instituțiilor statului prețioasa lor experiență în lupta împotriva corupției, ei radiografiază tot, cartografiază tot, recrutează tot ce vor. În ciuda slugărniciei de care dă dovadă față de stăpânii lui, el va fi schimbat. Este deja o figură compromisă, iar asta nu se acceptă în genul ăsta de meserie. Șeful unui serviciu de informații nu poate fi un infractor de drept comun. Asta ar leza încă de la început imaginea președintelui.

De ce pun accentul în ultima vreme pe Coldea și pe S.R.I.? Aversiunea pe care i-o port acestui individ nu are nimic de a face cu necesitatea schimbării lui. La ora actuală, el este cel mai important pion al americanilor în România. Prin el, americanii au acces la tot ce ține de securitatea națională, la tot ce ține de maldărul de dosare aflat în fișetele siguranței românești. Din cauza lui și a lui George Maior, suveranitatea statului român a rămas doar o poveste de adormit copiii. Actul de vânzare al țării inițiat de Băsescu a fost desăvârșit de cei doi. Servilismul inept al celor trei a făcut din România o țintă total nepregătită pentru ceea ce urmează să se întâmple.

În timpul ăsta, operațiunea de abatere a atenției se desfășoară conform planului. Valurile de arestări, rețineri sau dezvăluiri curg. Nu vă mai uitați cu atenție la cine se află în spatele întregii operațiuni. Sunteți fericiti de „actul de justiție socială” care se petrece sub ochii voștri. Tactica pământului pârjolit, pe de o parte, precum și a abaterii atenției, pe de alta, le-au reușit pe deplin actualilor stăpâni.

Știu că cei mai mulți dintre voi sunteți dispuși să închideți ochii și să vă prefaceți că nu înțelegeți nimic doar pentru a-i vedea distruși pe cei care v-au nenorocit. Știu că setea de răzbunare este mai puternică decât rațiunea. De aceea nu încerc să vă conving de necesitatea stopării acțiunilor aparatului represiv al țării, ci de necesitatea autodeterminării atât ca societate, cât și ca individ. România a mai trecut printr-o perioadă similară în epoca proletcultismului. Singura diferență este de stăpâni. Pe atunci erau comisarii sovietici, astăzi, „experții F.B.I.”. Pe atunci rușii își pregăteau viitoarea colonie, trimițând la Canal tot ce era elită în România. Astăzi și-o pregătesc americanii, trimițând de-a valma tot ce mișcă în țara asta la Rahova și la Jilava.

Și atunci, ca și acum, prostimea aplaudă și se bucură când „Volgile negre” cărau chiaburii și politicienii înspre pușcăriile vremii.

Una este să schimbi sistemul politic astfel încât să diminuezi corupția până la niște cote acceptabile (în doză mică, ea este un factor de progres) și alta să măcelărești fără discernământ toate elitele business-ului și politicii românești. Eu ca persoană accept să fiu persecutat de țara mea. Dar nu la comandă străină. Nu accept să fiu ridicat de la masă pentru ca în locul meu să șe așeze o corporație americană sau un amărât de fost ambasador.

Mulți dintre voi veți strâmba din nas la afirmația mea cu privire la elitele business-ului și ale politicii românești. Veți veni cu argumente solide și îmi veți da în cap cu exemple corecte de persoane care sunt departe de standardele morale și etice pe care vă imaginați că ar trebui să le aibă. De altfel, v-am dezvăluit în postările mele anterioare acea fațetă a multora dintre ei, precum și mecanismele prin care aceștia vă jefuiesc.

Nu nimicirea lor este soluția, ci schimbarea mecanismelor, schimbarea sistemului politic în ansamblul său. Elitele clasei politice au furat cu o mână, iar cu cealaltă v-au integrat în structurile euro-atlantice. Elitele business-ului au furat cu o mână, iar cu cealaltă au creat peste 2.000.000 de locuri de muncă. Asasinarea lor în aplauzele voastre tâmpe nu va rezolva problemele, vă creează altele, cu mult mai mari și pe termen mult mai lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 140 COMENTARII
  1. Radu says

    Domnule Vântu,

    Nu vreau sa fac nici un comentariu asupra articolului, pentru că oricum dumneavoastră aveți anumite informații de unde rezultă opinii puternice, și nu consider că are rost o discuție asupra unui subiect fără ca unul din participanți să își schimbe opinia. Am doar o întrebare (care bănuiesc că a fost pusă deja) : De ce acum? De ce după 25 de ani, în care dumneavoastră ați profitat de sistemul politic corupt și de naivitatea oamenilor încă amețiți de consumerism, militați pentru o schimbare atât de radicală a întregului sistem politic? Știu că starea dumneavoastră de sănătate nu este bună, și îmi imaginez că doriți să lăsați în urmă ceva mai mult decât controverse, FNI, Petrom, Realitatea etc, dar nu văd rostul acestor articole care nu fac decât să aprindă discuții inutile. Sau acum că timpul dumneavoastră s-a scurs și acest sistem nu vă servește la nimic, e timpul să îl schimbăm?
    Dumneavoastră vorbiți de schimbări, de luare de atitudine, dar nu faceți nimic decât să scrieți articole controversate.
    Acum că stau să mă gândesc mai bine, nu cred că în urma dumneavoastră va rămâne ceva cu adevărat pozitiv, ci doar scandaluri, corupție, închisoare, furt, și destăinuiri făcute pe ultima sută de metri ( când oricum nu contează). Partea bună este că rămâneți în istorie, visul oricărui muritor.

    O zi bună

  2. costel apreotesei says

    Prefer FBI care a inteles dimensiunile urmarilor generate de coruptie odata cu celebrul Al Capone…..Dace ei se implica astazi in Romania este pentru ca au interese strategice deosebit de importante ce urmeaza a fi derulate in parteneriat cu un stat puternic. Altfel nu merge.. Care stat macinat de corupti este puternic? Eu vad asta ca pe o oportunitate.
    Sunteti dezamagit de “tampi”.. incercati sa va puneti in locul lor. De 25 de ani scara valorilor s-a intors pe dos. Si asta datorita cui? Promovati un fel de cult al “celor ce au” indiferent de mijloacele folosite. Vorbiti de 2.000.000.locuri de munca sau de tot atatia sclavi pe mosiile unor parveniti? cu exceptiile de riguare bineanteles.. Credeti ca Germanii de exemplu au ajuns unde sunt incurajand coruptia? A-ti vazut vreo societate falimentata de prea multa justitie? Ma intreb daca adversitatea dvs. fata de justitia care in sfarsit incepe sa se infiripe are dea face cu vreo frustrare personala sau daca nu cumva este consecinta inregimentarii dvs. in slujba esticilor care ne vor “binele”?

  3. says

    Doamne Ajută.

    Domnule, regret, dar gândirea dumneavoastră este strâmbă şi sminteală pentru unii din cei ce vă citesc.
    Ne povestiţi despre o ţară de plumb clădită pe picioare de lut.
    Totul este privit prin ochelarii dumneavoastră de fost mafiot, îmi pare rău că sunt atât de dur, dar sigur pentru dumneavoastră nu este o jignire, deoarece consideraţi că mafia este un factor de progres.
    Acele locuri de muncă dacă erau integrate în companii ce efectuau afaceri cinstite erau şi mai numeroase, aveau şi rezultate vizibile pentru poporul român sărman şi erau şi mai bine plătite.
    Cei care au lucrat în astfel de “companii” ştiu la ce mă refer şi la ce sclavagism au fost supuşi tinerii angajaţi din 1989 până astăzi, când “managerii generali” dacă nu erau securişti, erau băieţi cu relaţii din partid (зск) cu 4-8 clase, inculţi, răi, mincinoşi şi nişte nenorociţi în majoritate care profitau, se culturalizau, învăţau şi creşteau pe spatele copiilor cu multă şcoală angajaţi, exploataţi şi birjăriţi pe nimic.
    Alea 2 milioane erau şi 50%-75% plătite la negru sau la seminegru în dauna ROMÂNIEI.
    Sunteţi în prorocire, exact cum era oarecând smintitul domn Caiafa care prorocea că mai bine este să moară un om pentru popor decât tot neamul!
    Să ştiţi că Dumnezeu este Atotputernic şi dacă vede voinţă, putinţă, iubire şi credinţă poate schimba soarta!!!

    Consider astfel de articole o încercare de manipulare care face parte dintr-un plan general de influenţare a opiniei publice.

    Nu spun că nu sunt în articol şi unele idei adevărate şi atractive, naţionaliste din cilcul NU NE VINDEM ŢARA AMERICANILOR! dar asta este altă treabă.
    Să luptăm ca justiţia să-şi facă treaba iar copiii noştri să trăiască într-o ţară mai curată şi cu posibilităţi corecte de câştig atât pentru cei inteligenţi şi culţi cât şi pentru cei săraci cu duhul dar munciotori!

    Oricum vă rog să mă iertaţi pentru umilele păreri.
    Vă doresc numai bine, sănătate şi spor în afaceri corecte.
    Un Post Luminat pentru toţi şi după putinţă şi Pace, Iubire, Credinţă, Nădejde, Prietenie, Mântuire, Milostenie, Curăţenie, Lucrare, Har, Speranţă ş Milă.

    cu respect pentru un om care încearcă să fie bun
    Gustianu

  4. Dan Podoaba says

    Pe Coldea asta l-am vazut un fel de Pacepa mai tanar. Peste ceva vreme va zbura peste ocean…

  5. teodor says

    D-nu SOV ,ma indoiesc ca n-ati inteles mecanismul in desfasurare-efectul de domino, cu care ,clasa politica ,cat si oamenii de afaceri carora le plangeti de mila,sunt pusi in tomberonul DNA;analogia cu sovieticii mi se pare de-a dreptul hilara!;Inteleg ca americanii astia se poarta la fel ca sovieticii,pt ca ,care au condus Ro ,nu mai pot devaliza bugetul tarii ,pe mana cu posesorii firmelor de apartament;sau poate v-at imaginat ca americanii astia stau la masa cu toti miliardarii si politicienii de cacao!? ;cat il priveste pe Coldea,daca intr-adevar Johanis a fost sprijinit de acesta,premonitia dv.e greu de materializat!N-am sa inteleg niciodata de ce un om pe faza ca dv., nu stie si sa se opreasca la timp din ciordeala,si sa-si petreaca ultimele zile pe o insula tropicala;nu credeti ca un om face dovada inteligentei sale de-abia cand stie sa-si struneasca egoul,lacomia trufia!?

  6. Alexandru says

    Ca mare dreptate aveti domnule. Nu ma incanta nimic cand vad arestarile masive . Merg pe premiza ai facut, te-a prins , platesti. Statul nostru din pctul meu de vedere are o mare problema cu recuperarea prejudiciilor. Cu ce ma incanta pe mine ca sta x la puscarie xani atata timp cat lui ii merg afacerile , bunurile raman intacte ….

    Si problema cea mai mare este proasta administrate la toate nivelurile. Cum sa vina un cetatean strain sa investeasca in tara noastra cand legislatia se achimba peste noapte. Cat de cretin sa fi sa-ti mai risti banii pe proiecte in ro. Cand ei isi dau cu stangul in dreptul .
    De ex. In 2010 am cumparat teren la munte si aplicat in 2011 pt un proiect pe fonduri europene . Pt a construi un ansamblu de vile si spatii de recreere . In 2012 s-a aprobat tot. Cand sa ma apuc de aprobari si constructie avand prima transa de bani in cont + aportul meu. Am constat ca nu mai pot sa fac acest lucru. Domni nostrii conducatori au dat intre timp o lege , hot de guvern ca nu mai poati sa scoti terenul din circuitul agricol. Si efectiv primarul nu mai putea da autorizatie de constructie. Dupa lungi discutii de la un capat la altul si o gramada de timp si bani pierduti. Am desc ca pot sa-mi scot aut de constructoe pt imprejmuire. Avand aceasta aut. Acum legal puteam sa scot terenul din circuit fara griji. Eu m-am descurcat dar cati amarati au pierdut bani pt aceasta prostie…. Intr-un final am inteles , nu stiu dc e adevarat ca aceasta lege a fost dat de ponta pt zona rosia montana, sa poata face el ce vrea acolo . Sa-i expropieze pe cei ce aveau teren si sa-i alinge pe cei ce vroiau sa faca ceva. Si asta e una din micile probleme. Exista mult mai multe.

    Alex 28 ani.

    Eu acum la varsta mea , ce as putea sa fac in tara asta sa pot sa-mi construiesc un trai decent . Ce credeti dumneavoastra ca as putea sa fac… Din moment ce nu am nici un sprijin. Tot ce am realizat am muncit singur. Am nevoie de o idee tampon rapida pt 5 ani pana termin de construit si implementat proiectul pe fonduri europene.

    Multumesc anticipat

    • alex says

      la 28 de ani? sfatul meu (daca il permiteti): luati-va inima in dinti si emigrati. nimeni, niciodata, nu are sa va dea inapoi anii pe care ii pierdeti luptandu-va cu morile de vant (no pun intended) din Romania.

      mergeti catre alte meleaguri si, poate, reveniti in Romania fie cand veti fi suficient de puternic incat sa va luati cu taurii in coarne, fie cand climatul de aici se va schimba.

  7. gabriel says

    Sa-i ia pe toti…toate “elitele” de doi lei sau chiar de 0 lei. Sa fiu sincer, nu ma intereseaza daca in spate sunt americanii, nemtii, etc… atata timp cat se mai imputineaza numarul de javre pe metrul patrat. Ceea ce omiteti domnule SOV, este ca toate jafurile comise nu se puteau comite fara functionarii statului, politicienii ar fi fost foarte putin capabili sa planuiasca jafuri fara ei, “elitele” (elite cu minus bineinteles) idem, si acum functionarii constata ca nu au fost decat niste pioni care vor patimi cel mai mult. 2 mil de locuri de munca, afaceri…pfff…va auziti? Intr-o tara din care ~50% din forta de munca este plecata in afara la munca va faceti probleme ca vom fi condusi de straini, care platesc cel mai bine chiar si in Ro si care detin 70% din toate afacerile? Elitele au banii in off-shore-uri, elitele sunt doar niste tepari, elitele sunt plaga tarii. Adevaratii oameni de afaceri romani vor aparea daca dispar astia de acum. Uitati-va la Ungaria nu are atatia milionari de carton si ei traiesc de doua ori mai bine ca noi. Doamne ajuta cu jihadul, Romania va supravietui ca intotdeauna si va iesi ceva bun din asta chiar daca exista clar influente straine.
    PS: Dintre companii straine si companii romanesti as alege intotdeauna sa lucrez pentru una straina pt ca ei apreciaza valoarea mai bine ca noi.

  8. dan says

    Din pacate , cei 50 de ani de comunism prin care a trecut poporul roman au lasat urme adanci in mentalitatea oamenilor. Problema romanului nu este ca el “nu are”, problema lui e ca “de ce are celalalt”. Roamanul e prea preocupat de problemele altora ca sa mai aiba timp si de problemele lui. Roamanii primesc astazi , pentru prima data dupa foarte mult timp, ceea ce isi doresc , sange. Nu cred ca isi vor pune vreodata problema ca asta nu ii ajuta direct cu nimic.
    Personal nu inteleg demersul de a incerca sa schimbi mentalitatea oamenilor cu un blog si niste filmulete incitate pe facebook. Sigur nu esti atat de prost incat sa crezi ca reusesti sa schimbi ceva. Din pacate doar timpul-foarte lung va reusi sa schimbe Romania.

    • alex says

      nu, nici pe departe. comunismul a gasit aici un teren fertil. mentalitatea respectiva a existat dintotdeauna.

      dacii? de cum nu a mai fost Cezar un pericol pentru ei, cum l-au si asasinat pe Burebista.

      nu mai era nevoie de el.

  9. says

    Misto aia cu amorul pe suta de mililioane de parai! Cite macarale ! Ce apartament imens ! Cite vieti ai trait sa faci atita moloz lichid! Cita discretie sa nu iti ia nimeni gatul! Citi valutisti cu parai! Ce forta fizica ai avut sa cari atita valuta! Te avertizez ca pierzi timpul cu niste pierde vara care fac pe filozofii!

  10. Mazare For President says

    Domnule Vantu, viitorul Romaniei a primit o noua lovitura dura, fortele raului au sarit asupra elitistului Marian Vanghelie, ala de a absolvit liceul la 33 de ani, inca vreo doua arestari de asemenea calibru si Romania intra in blocaj total, regres chiar!
    Totusi cineva acolo sus vegheaza asupra tarii, chiar daca aceasta somitate antreprenoriala urmeaza sa ajunga in spatele gratiilor o alta forta a naturii, un alt mare elitist, filantrop, politician, industrias si calauzitor urmeaza sa fie eliberat, este vorba de galacticul Gigi Becali, un adevarat motor socio-industrial care va scoate din recesiune nu doar Romania, dar intreaga Europa.

    • alex says

      mda, mai ales la o populatie atat de laudata pentru inteligenta ei incat taman pe Vanghelie l-a gasit bun de primarie iar pe Becali… de europarlament.

      la asa alegatori, de ce ne mira alesii?

  11. cca says

    Domnule Vantu credeti ca este posibil sa faci o schimbare a sistemului cu aceasi oameni care au adus sistemul in situatia actuala? Ce interes sa aiba un politician care ia un anumit procent din fiecare contract sa schimbe ceva? Comparatia cu ceea ce a fost in tara in anii 50 mi se pare un pic fortata. Am avut un bunic deportat in Baragan si un strabunic la Canal pt vina de a fi instariti. Nu au furat nu au luat comisioane pt diverse contracte. Si o ultima consideratie vizavi de sistem: nici pana in ziua de astazi nu am reusit recuperarea in totalitate a bunurilor si terenurilor confiscate in acele timpuri. In schimb vad tigani care in centrul Timisoarei au devenit mostenitorii vilelor nemtilor,evreilor etc. Doar cu ajutorul sistemului acesti tigani care pana in 89 nu locuiau in oras au devenit brusc mostenitori….Asa ca in final in permit sa nu plang prea mult acest sistem.

  12. Lucian says

    Abureala,abureala,abureala.Bietii “patroni”nu au creat 2 mil.de locuri de munca,ci 2 mil de milogi.O intrebare:de ce sa incercam sa schimbam sistemul si sa nu incercam sa-l imbunatatim pe cel actual?Pariez ca orice sistem am implementa,vom gasi intotdeauna cai sa-l ocolim.Problema suntem noi,nu avem respect pentru nimic din pacate,nu ne place sa respectam regulile.

  13. g says

    sa fie toata povestea asta un fel de dosarul Pelican? interesanta logica sa prea poate sa fie adevarat, dar exista un mare dar in toata povestea, ce se poate face?

  14. Titulescu says

    Ai atins un paragraf drag mie. In interiorul tarii dupa revolutie toata “elita” declarata de tine se ocupa cu furaciuni care stie cum poate. In exterior cei care-i denumesti FBI se uitau prin gard si nu stiau cum sa atace prada care se numeste Romania. De fapt nu au inteles balcanismul afacerilor mioritice, l-au definit astfel si dupa ce au luat nenumarate tepe o parte s-au retras sa-si linga ranile dar altii au ramas si au insistat. Cei care au ramas sint virful de lance care a reusit sa-l puna pe Basescu la zid si l-au dat cu capu de masa in intimitate asa cum spusesem mai demult. Cursul marinarului a fost setat iar acum nu fac decit sa ajusteze marinarii de sub punte. Curatarea pe care o deplingi acum are loc pentru noii lachei care trebuie sa aiba un pret mai mic, deci nu au cum sa nu faca decit o buldozareala totala pentru ca altfel se vede cine ghideaza rachetele deveselu si nu da bine mai incolo cind incepe razboiul necesar cresterii economice a imperiului. In creierul romanului nu se poate introduce acel concept definit de tine de coruptie la nivel acceptabil. Romanul e taran prost care la prima spaga sare in BMW sa-l vada restul prostilor. si atunci s-a dus dracului acel nivel acceptabil care se stie in vest si nu se vede. Ideile expuse iti vor aduce mai multe deservicii si mai ales in momentul asta delicat personal sa-i faci pe judecatori timpiti. Oricum e democratie in RO, ca si zicala aia, vorbim, f&tem, platim, ce pielea calului bani sint !

    • alex says

      “Romanul e taran prost care la prima spaga sare in BMW sa-l vada restul prostilor.”

      pai asta este esenta, domnule. de aici vine raul. de la romani. prefer nemti si americani care sa conduca romania, scuze.

      am ferma convingere ca va fi mai bine nu doar pentru nemti si americani, dar chiar si pentru romani.

  15. says

    Excelenta, ma bucur mult ca ati reusit sa va adunati curajul sa scrieti acest articol! Ma si-ntristeaza fiindca un astfel de curaj este doar cand cineva nu mai are nimic de pierdut! Cred ca e o dovada de mare barbatie sa puteti infrunta un anume moment din viata, cel mai trist dupa parerea mea, cu zambetul pe buze!
    Sunt bucuros ca am intuit corect realitatea inca din 29 ianuarie 2015 cu un articol de-al meu care se numeste COCA COLA ECologic (http://www.thinkagain.ro/coca-cola-ecologica/)! Cred eu ca este prea tarziu sa furnizati solutii coloniei Romania! Colonia aceasta se va prabusi odata cu cei care cred c-o detin! Istoria este intotdeauna ironica!
    Sanatate si putere si asteptam cu mare interes urmatoarele postari!
    Din LONDRA cu multa consideratiune,
    ThinkAgainRO

  16. Dan says

    Din pacate SRI-ul si directia sa de cercetari penale (DNA) nu mai lucreaza in ultima perioada pentru interesul national pe care il tot clameaza pe la bilanturi.( Nici nu stiu daca au lucrat vreodata). De ce oare sunt atat de laudati si sustinuti in special de peste Ocean, daca nu pentru ca ei reprezinta bratul armat al corporatiilor multinationale care nu au nici un interes sa se dezvolte antreprenoriatul national. In acceptiunea hegemonului american dominat de neoconi capitalul national nu are loc si trebuie redus la tacere, cel mult de nivel IMM. Ma uit la mizeria asta televizata cu asa-zisa lupta anticoruptie si ma intreb daca in afacerea Microsoft sau EADS (despre care se tot vorbeste), de ce sunt arestati doar autohtonii, adica cei care cica au luat spaga dar reprezentantii corporatiilor nu sunt atinsi nici macar cu o floare. Ei de ce nu sunt anchetati pentru ca au dat spaga? Si atunci lucreaza SRI-DNA pentru securitatea nationala a Romaniei? Ma indoiesc.

    • alex says

      care corporatii locale? astea de nu sunt ins tare sa treaca granita nici pana la bulgari? Siveco, de facea 99% din afaceri cu statul? Asesoft, aceeasi palarie?

      acestea nu sunt corporatii, ci paraziti care inabuseau adevaratele (putine) corporatii romanesti: Softwin, Gecad, Softronic etc.

      acestea din urma nu aveau loc de primele si ele sunt cele care s-au extins international.

      lasati-ma cu “corporatiile”. care corporatii? enumerati-le. Titan Mar-ul lui videanu acre punea borduri la fiecare 6 luni?

      ce visati aici?

      • @alex says

        Alex, SIVECO exporta foarte multe produse in lumea araba, in special lectii interactive in Flash pentru Maroc. Cum adica 99% afaceri cu statul ?

        Iar din afacerile cu statul, unele au fost foarte reusite. Vezi edu.ro care functioneaza si acum si a scutit lumea de plimbatul inutil cu dosarul in mana.

        • alex says

          poate exporta la sintesti. fiare vechi. in golf poate exporta petrol.

          aratati-mi si mie ce produse software face siveco in afara de faimoasele “manuale electronice”, aka fisiere .doc

        • alex says

          proiecte de succes cu statul? la ce pret?

          cat a incasat pentru edu.ro si celelalte? cu un portal de internet se lauda ditamai compania? cu aplicatii flash vandute in Maroc?

          oameni buni, asta numiti voi corporatie? si inca una mareata?

          siveco nu a facut decat sa ruleze programe luate de la elevi si vandute catre minister, incasand comisioanele.

          e de rasu’-plansu’!

          treziti-va, oameni buni, uitati-va si voi in dictionar la definitia de la “software”.

          atata doar, incercati sa gasiti macar un dictionar polonez, chiar bulgaresc, daca nu unul german sau britanic.

          si nu va mai uitati in dictionarul somalez…

  17. Coco says

    “Elitele business-ului au furat cu o mana, iar cu cealalta au creat peste 2.000.000 de locuri de munca. ” —- NU au creat nimic. Asa cum functia formeaza individul, asa si locurile de munca sunt generate de nevoile societatii. Ei, mafiotii politici si arondati politicului, au avut un loc in fata fiindca au avut legea drept instrument de prada, au pus mana fraudulos pe activele privatizate.

    Demonstratia o putem face prin reducerea la absurd: intr-o societate cu ZERO nevoi, ce rahat de locuri de munca ar crea elita politica? De taietori de frunze la caini?

    Nu erau ei, erau altii ce ne-ar fi oferit bunurile si serviciile dorite, cu cei 2 mil de angajati.

    Inca astept de la dumneavoastra sa renuntati la a lua partea hotiei, si sa faceti propuneri adevarate, poate asemanatoare cu:

    1. Nu mai votati boilor in alb, fara sa stiti exact ce votati! Nu mai votati oameni fara programe asumate si fara posibilitatea de a-i trage la raspundere pt nerealizarea lor;
    2. Nu mai votati atata timp cat promisiunile neonorate nu sunt sanctionate si catalogate drept “inselatorie” asa cum se intampla in orice alt domeniu, mai putin in politica;
    3. Boilor, nu mai traim pe timpul lui Cuza, ca sa ne trimitem reprezentanti, avem internetul la indemana si ne putem reprezenta si singuri;
    4. Recladiti o societate bazata pe proprietatea privata, NU pe INCALCAREA EI, adica exact ce inseamna democratia — abuzul minoritarilor de catre majoritari;

    Sanatate si minte limpede va doresc!

    • alex says

      pe roman nu il interseaza proprietatea privata, ca de acolo nu poate fura la fel de bine.

      faceti greseala de a vedea natia romana ca dorindu-si cinste.

      deloc.

      isi doreste un loc la masa hotilor.

      ceea ce este alta mancare de peste. de indata ce veti intelege ca tot ce isi doreste romanul este “sa puna si el mana pe pane si pe cutat”, toate va vor deveni cat se poate de clare.

  18. Cosmin says

    Pot intelege intr-o oarecare masura aceasta postare…. dar nu pot incadra la “Elitele businessului” pe cineva care pe bunda lui nu ar fi in stare sa plateasca o chirie de 200 de euro pe luna si in schimb a dat-o pe nevasta-sa presedintelui pentru ca ala sa fure cu mana lui. Si nu domnule Vintu, nu de la dumneavoastra am aflat asta… era evident de dinainte :). Ceea ce s-a intamplat in cazul acestui personaj mi se pare cel mai previzibil lucru ( a intrat la puscarie ca un tap ispasitor… si l-a mai tras si pe fiu-su… asta ca sa fie clar ce “elita” e).

    Ce sa mai… au furat pe FATA (vezi teren de fotbal in panta etc) pe vremea lui Basescu si cand a plecat Basescu au intrat in puscarie… Exista ceva mai previzibil?

    NU AU ARESTAT ELITELE. Au arestat niste marionete/cocalari/manelisti/curve/taranei pusi sa semneze in locul altora. Am o MICA functie de conducere si dintre toti arestatii nu am identificat macar o persoana capabila sa organizeze o petrecere de taiere de motz asa cum trebuie iar ei au condus ministere…

    Ar mai fi multe de spus dar…

  19. Antognioni says

    Normal.In Romania se formase o “clasa”care avea bani;deci putere.Asta nu a convenit….de aici tot circul cu arestari…tot felul de asa zise chestii senzationale.Se distruge capitalul autohton si se va inlocui cu un capital strain.
    Adevaratii conducatori nu stau niciodata in fata!

  20. Turmentatu' says

    Ai dreptate. Ar trebui sa va ia pe toti la inchisoare fara ca asta sa ne multumeasca pe noi sau sa ne intereseze. Acest lucru ar trebui privit ca ceva firesc care e normal sa se intample. Voi nu sunteti niste elite ale bussines-ului ci niste japite care merita mult mai mult decat primesc. Nu neg ca tu ai fost destept si pornind de la 1000 de euro ai facut un miliard. Problema e cum ai ajuns la a avea 1000 de euro. Tu poate ai facut corect afaceri si ti-ai construit un imperiu dar el este bazat pe niste bani pe care i-ai furat ca ultima scursura a societatii. Cand fundatia e subreda constructia se darama mai devreme sau mai tarziu. Din pacate pentru noi cam tarziu. Tu ai merita sa infunzi puscaria dar in acest timp sa ai un televizor micut alb negru pe care sa vezi cum se prabuseste tot ce ai facut, cum se intorc banii furati de unde au venit. Si vezi tu soave , frumos ar fi ca tu , desi ai furat numai fundatia , sa dai inapoi toata constructia . O zi cat mai buna si sanatate ca ar fi pacat sa scapi cu cateva luni. ( sper ca nu am fost prea subtil si se inteleg metaforele din text :) )

  21. Vlad Marcu says

    Zecile de romani creativi care produc in multinationale, care s-au dezvoltat ca manageri in multinationale… antreprenorii care vand in Statele Unite… nu se vor putea descurca fara “seful roman” – corupt, lenes, hot, mincinos, marlan, mediocru – dar cu gura mare.

    In realitate romanii de care vorbesc se descurca deja. Performeaza in sistemul occidental, fiecare la nivelul lui si din ei se va ridica viitoarea elita.

    Asa zisele “elite romanesti” sunt niste mediocritati pentru ca daca ar fi fost mai desptepti, sistemul pe care l-ar fi construit ei ar fi fost superior sistemului “stapanilor americani” si nu ar fi pierdut razboiul (rece).

    Dar nu au fost mai destepti si tarile socialiste au pierdut razboiul rece. Urmarea? Aceeasi ca acum 2000 de ani. Cand un imperiu cucereste o tara, scurteaza de cap jumatate dintre elite iar cu cealalta jumatate conduce.

    Ce vrea dl SOV e sa le plangem de mila celor scurtati de cap, care:
    1. N-au fost suficient de destepti incat sa nu piarda razboiul.
    2. Daca au pierdut razboiul, n-au fost suficient de destepti incat sa reuseasca sa fie in categoria 2, a celor care si-au negociat supravietuirea.

    Dupa parerea mea… e o curatenie binevenita… nu a unor elite, ci a unor mediocri ajuns in varf doar din cauza unui sistem prost facut. Si trebuie scurtati de cap pentru ca nu se retrag de bunavoie, conform proverbului romanesc “prostul daca nu-i fudul, nu e prost destul”.

  22. mihai says

    Domnule, cred ca au dreptate cei care pun la indoiala starea dumitale psihica! Fara a avea intentia de a va jigni, va marturisesc ca citindu-va intamplator “creatiile” – mai nou circula sub forma de articole pe net (!!!) – nu ma pot abtine de a nu vedea o asemanare izbitoare intre dumneata si fostul sef al Camerei de Comert, Vlasov ! Dumneata iti permiti ca dupa toate smecheriile si hotiile pe care le-ai facut cu atata cinism si dispret pt semenii nostri – mai slabi de tatana, e adevarat – sa vii acum cu sfaturi si sa te erijezi intr-un “guru” sfatos, trecut prin relele acestei lumi…Pentru mine si cred ca pentru orice om onest este scandalos! Profiti cu nerusinare de faptul ca de 25 de ani nu s-a inaltat un roman tare-n oase ca sa dea peste bot la lichelele care au ocupat spatiul public si si-au batut joc de tara asta! In viziunea dumitale, care esti “blindat” cu bani furati si/sau facuti prin escrocarea semenilor dumitale, un ambasador este doar un “amarat”…
    Inteleg ca cei pe care i-ai avut angajati si care erau preocupati de binele acestei tari (inainte de 89 si dupa) nu pot fi decat niste “amarati” ?!
    Am inteles ca esti bolnav…de ce nu stai mai bine sa judeci daca ce ai facut in viata este onorabil sau nu? Daca pe copiii dumitale i-ai invatat corect si le-ai insuflat principii sanatoase? Poti oare? Mai gandeste-te daca e igienic pentru tara asta si pentru oamenii cu greutati ca dumneata sa mai apari, fie si doar pe un blog…
    Mi-e sincer mila de dumneata si de copiii dumitale!

  23. George says

    Da, o perspectiva… argumentata doar prin prsma comunismului. Dar comunismul nu mai exista ca forma politica in Ro.

  24. buba says

    Din nefericire a fost nevoie de o persoana ca dvs, – extrem de inteligenta, dar intr-o stare de sanatate intr-atat de precara incat sa nu mai aiba nimic de pierdut- ca sa faca radiografia cruda a societatii noastre, sa le tranteasca astora adevarul gol in fatza si sa le dea idei de redresare . Din pacate nimeni nu le poate da dragoaste de tara si un minim responsabilitate…..

  25. marlena says

    Cind l-ati vazut ultima oara pe Dan Stratan? Dumneavoastra erati arogant din cauza complexelor,dar Dan e arogant din cauza prostiei din capul lui,,,Am avut ocazia sa-l cunosc in Arezzo

  26. Popescu Adrian says

    1. Referitor Coldea ; – asa e in tenis …daca nu el atunci ..altul..;) vezi Timofte(prietenul dvs) care juca cu antrenor rusesc 2.Referitor la “cohorte agenti FBI ; va veni vremea sa aflati ci de cohortele de agenti FSB care actionau in mediul politico-economic al Romaniei stat NATO- nu credeti ca era necesara o curatire 3.Tot sub aspectul curateniei se elimina retelele economico-politice create pe structuri securisto-kgb-iste (specialitatea dumneavoastra domnule Vintu) 4.Clasa politica se schimba educand o noua generatie .Cei care au venit acum sunt educati pe bani de la Soros &Co .- deci marfa credibila pentru alianta.(nu din clasa imaculata) 5.Ce afaceristi de “marca au arestat? -Voiculescu ? Becali? Diaconescu ? Copos? Borcea ? Vintu ?… Astia nu-s oameni de afaceri..Nici macar dvs …Va lipseste o componenta esentiala in afaceri …CREDIBILITATEA Citind ultima fraza am ramas cu un gust amar. Logica dvs este de-a dreptul copilareasca . Sa pretinzi ca pe un titlu de glorie ca din de ai furat ai dat si la saraci … pentru ca nu ati “creat” ci ati facut o perdea de fum..

  27. maria stanescu says

    Nu va citesc de mult postarile pe blog, desi va admir de mult. Epocale. Ma inclin. Sanatate va doresc.

  28. Cristian says

    Plusvaloarea creata de cei pe care nu trebuie sa-i intrebam cum au facut primele 100 milioane ar putea fi benefica pentru Romania , e drept , in conditiile in care cei care le urmeaza (sau ei chiar ) se “cizeleaza” in timp. Cat ramanem pe sistemul pasalîcului turcesc….nu stiu ce sa zic . In orice caz “sistemul corupt ” nu trebuie inlocuit cu statul DNA cum se intampla acum. Justitia sociala, justitia ca sistem functional si justitia divina sunt trei lucruri total diferite si plebea, omul de rand, trebuie sa dea locul ei fiecareia . Ceea ce se intampla acum e un abuz invelit in poleiala de circ (fara paine !)

  29. ro101 says

    Domnule Vantu, ati putea sa ne deschideti si noua ochii prezentandu-ne o lista cu elitele (politice si de business) din Romania care sunt “asasinate azi in aplauze”? Sa stim si noi cui trebuie sa multumim, eventual sa le ridicam o statuie.
    Oare cele 2 milioane de locuri de munca nu puteau fi create fara coruptia si cancerul acestor elite? Oare economia romaneasca nu era mult mai sanatoasa azi daca se lipsea de aceste elite?
    Si o ultima intrebare:
    S-a scris in presa de “lista posibililor agenţi de influenţă ai Rusiei în România”. Nu imi amintesc sa va fi vazut numele acolo. Ati fost cumva si dumneavoastra racolat in acest “club de elită”?

  30. Tudor says

    A face o paralela intre procuratura sustinuta de Occcident si comisarii sovietici este cel putin lipsita de buna-intentie si cel mult o tentativa (nu lipsita de istetime) de manipulare.

    Vorbim, in definitiv de acelasi asa-zis argument folosit de “lunaticii” extremisti care tocmai si-au facut loc in cel mai recent lot de europarlamentari. Sa-nteleg ca va regasiti in discursul unor Marine Le Pen sau Nigel Farrage? Nu cred ca e semn bun.

    In alta ordine de idei, ati fi putut avea o argumentare solida daca nu aparea crapatura nationalist-sovina. Din nou “nu ne vindem tara”? Parca am mai auzit discursul si nu a avut efecte laudabile. Problema cu strainii care “sug” sangele poporului este la fel de nula precum cea care clameaza superioritatea romanismului izvorata dintr-o acumulare istorica de frustrari.

    O alta problema, domnule Vantu, este ca – oricum ati percepe lucrurile – ratiunea nu cred ca va permite sa comparati viabil modul de actiune al comisarilor sovietici cu cel al establishmentului euro-atlantic. Cu toate erorile sale, Vestul nu are cicatrici morale precum nemiloasa Uniune Sovietica. Gulagul s-a intamplat intr-un anumit loc, epurarile politice au fost comandate de un anumit individ izolat in turnurile “insangerate” ale Kremlinului.

    Si. oricum am pune problema, extinderea modelului occidental de societate in Estul Europei s-a intamplat prin mecanisme de soft-power si nu cu tancuri si trupe la sol.

    Cred ca e de bun-simt sa ne intrebam, fie ca ne place sau nu, de ce si-au intors zecile de milioane de est-europeni fata catre Vest, dupa decadele de mizerie sovietica, si de ucrainenii sunt dispusi sa moara pentru a rupe legaturile “fratesti” cu Moscova.

  31. florin_saleam says

    http://adevarul.ro/locale/vaslui/cel-mai-frumos-sat-judetul-vaslui-coltul-rai-padureni-comuna-occidentala-inima-saraciei-1_54eedd82448e03c0fd00dd52/index.html
    acum imaginati-va cum ar fi aratat Romania daca cleptocratia formata din fosti kgb-isti si securisti ca matale si politicienii aserviti n-ar fi furat cum ati facut-o si o lasati mai moale cu coruptie cum ziceti in articol, din pacate acum e prea tarziu (pentru voi) “partenerii euroatlantici” nu vor personaje de genul dvs la “butoane” care sa le vanda rachetele scumpe la fier vechi cum au facut rusii cu toata industria metalurgica romaneasca

  32. Bogdan says

    De cele mai multe ori este greu sa intelegem exemplele dvs. De ce? Ptr. ca veniti cu lucruri, intamplari, de care noi chiar nu avem habar. E clar, aceste lucruri se intampla, sunt de acord stiti anumite fapte, dar mi se pare ca sub o alta forma ( la un nivel mai mare) sunteti la fel ca noi, majoritatea, referindu-ma la vocea generala, care striga politicianului si bisnisman-ului, hotule intra la inchisoare. Nici noi, nici dvs. nu ajungem la ei si strigam crezand ca e o rezolvare.
    Personal cred ca un inceput este prezentul, legea amnistiei nu poate fi aplicata unor asemenea fapte si nu ar reprezenta un inceput.
    Neputinta oamenilor este data de politica si businessul ce s a facut in 25 de ani (general vorbind).

  33. DENMAR says

    Toti cei care ii apara pe arestatii de care se vorbeste sigur au ceva in comun ce acestia. Fie sunt rude, prieteni, fie sunt imbogatiti in aceeasi masura si au frica in sistem. Trebuie dat un exemplu ca in momentul in care manevreaza banii, contractele, puterea sa fie mai limitati in a sustrage, atribui numai voit respectiv abuza in favoarea lui x si y si in detrimentul unor oameni, firme cinstite.

    De ce milionari in euro, dolari sau ce vor ei doresc cu ardoare sa fie primari, parlamentari, secretari de stat cu salarii si bonusuri de maxim 7-8000 lei? Data viitoare cand votati ganditi-va si la asta oilor!

  34. Popescu Adrian says

    1. Referitor Coldea ; – asa e in tenis …daca nu el atunci ..altul..;) vezi Timofte(prietenul dvs) care juca cu antrenor rusesc
    2.Referitor la “cohorte agenti FBI ; va veni vremea sa aflati ci de cohortele de agenti FSB care actionau in mediul politico-economic al Romaniei stat NATO- nu credeti ca era necesara o curatire
    3.Tot sub aspectul curateniei se elimina retelele economico-politice create pe structuri securisto-kgb-iste (specialitatea dumneavoastra domnule Vintu)
    4.Clasa politica se schimba educand o noua generatie .Cei care au venit acum sunt educati pe bani de la Soros &Co .- deci marfa credibila pentru alianta.(nu din clasa imaculata)
    5.Ce afaceristi de “marca au arestat?
    -Voiculescu ? Becali? Diaconescu ? Copos? Borcea ? Vintu ?… Astia nu-s oameni de afaceri..Nici macar dvs …Va lipseste o componenta esentiala in afaceri …CREDIBILITATEA

    Citind ultima fraza am ramas cu un gust amar. Logica dvs este de-a dreptul copilareasca . Sa pretinzi ca pe un titlu de glorie ca din de ai furat ai dat si la saraci … pentru ca nu ati “creat” ci ati facut o perdea de fum..

  35. Cristian says

    Domnule Vântu,

    Pentru că am văzut că cineva cu numele Doru Dendiu vă îmbia să cumpăraţi Banca Moldovei, aflată sub control rusesc, şi insinua şi alte lucruri “estice”, v-aş ruga să comentaţi, dacă aţi văzut, emisiunea de aseară de la Antena 3 (emisiunea lui Mihai Gâdea), în care se vorbea foarte apăsat despre distrugerea industriei metalurgice autohtone de către oligarhia rusă.

  36. Florin says

    Domnule Vantu, ni se tot baga pe sub nas asta cu “parteneriatul strategic cu SUA”, dar nimeni nu realizeaza ca in acest parteneriat noi nu avem nici un benefiuciu. Nici macar dreptul de a calatori liberi in America, se stie in ce conditii dificile se poate obtine o viza pentru un cetatean obisnuit. In tot acest timp, tari care nu au nici un “parteneriat strategic” cu SUA pot calatori linistiti.
    De la deschiderea blogului ati semnalat foarte multe probleme de functionalitate a statului si a institutilor, mai ales a celor de forta. Ati propus si unele solutii, dar concret, cum se pot pune acestea in aplicare? Omul de rand, ce parghii are? Eu, personal, ce pot sa fac?

  37. Odin says

    Fiind cam de o varsta cu autorul, si pribegind de vreo 30 si ceva de ani, prin D, GB, US etc. pot sa al asigur pe autor ca problema pe care o ridica e reala,
    Dau un mic exemplu, la Duesseldorf e un pod peste Rhein, mare ,frumos. Imi spunea un politician local ca de 50 ani pana la jumatatea din stanga il repara firmele SPD, cealalta jumatate CDU…. de 50 ani si nimeni nu e corupt.
    Cat a furat fostul presedinte al consiliului de ministri din Bavaria, Strauss, numai bunul Dumnezeu stie, dar a ridicat Bavaria din ultimul land in RFG pe unul din primele trei locuri. Sa nu mai vorbim de Kohl, care se plimba cu 3 Mio cash, sau Schroeder… si nu i-am vazut pe nici unul in catusele statului de drept; si Germania e un stat adevarat.
    De USA nici nu vorbesc dar presupun ca e totul la cub.
    Diferenta e in IQul politicienilor, D fiind si ea un stat ocupat.
    Trebuie sa ai grad ridicat de tampenie, nici macar nu ai banuiesc de ticalosie, sa faci legi care sa dea posibilitatea unor semianalfabeti santajabili sa bage toata clasa politica si toata elita economica la zdup. Ei nu au facut altceva decat ce se face peste tot in lume. Unii au sarit peste cal, pentru ca legile au fost permisibile si neclare.
    Dca modelul e intr-adevar de la americani-nu am de unde sa stiu- dezvoltarea e abia la inceput. La ei au unsistem de puscarii private, 2500000 de detinuti, cu o rata de detentie de trei ori cat Europa. Judecatorii cumpara actiuni in sistemul de detentie privat… Iti dai seama la ce viseaza Monica…
    Dar mai e un factor: .. Si ala e decisiv….

  38. says

    Coruptia este un factor fara de care un stat nu ar putea exista . In limite rezonabile , ea exista peste tot . Putem spune ca aceasta este “bucuria ” afaceristului , care simte ca prin inteligenta sa a castigat ceva , cat de putin . V-am lasat mesaj pe Facebook si pe mail . As fi foarte recunoscator daca mi-ati da un raspuns ! Va salut !

  39. marius ghinea says

    bravo tata, daca te vad pe ingusta’ iti dau …ce dracu sa iti dau eu tie, ca ai cam de toate…iti dau un salut calduros :)))

  40. cpc says

    Mulți știu mult mai putini cunosc degringolada mediatica care aplauda autoflagelarea populista.
    Poate unii își mai amintesc celebra zicala cu televizorul ați mințit poporul. ..paradoxal marea clasa muncitoare în șomaj încă aplauda .
    Romanasi vor realiza ce se întâmplă evident mult mai târziu. .cu efecte ireversibile atunci când plaja de ccreier va fi făcută pane de milițieni și întreg sistemul pseudo juridic conduși haotic de către cel mai comunist stat democratic (utopic de altfel) sua.
    În momentul în care vom fi carne pentru niște tunuri poate se va finaliza și mentalitatea idioata care a pus stăpânire pe …..
    Oamenii care nu au făcut nimic pentru ca pot încă îi condamna pe cei ce au făcut și fac pentru ca la rândul lor pot.
    Potenta este slăbită nu neapărat de influente (deși au un rol important)cât de conglomeratul de nimeni care a cuprins marea masa intra comunitara sau euroatlantica cu preponderenta în tarile cheie.
    Clasa politica e greu sa o dai la remaniat când noi încă îi așteptăm pe americani și plângem după ruși.

  41. octavian says

    Schimbarile despre care vorbiti, sunt necesare, dar necesita timp. La momentul actual, elitele despre care vorbiti ( politice si de business ) au sarit calul, au depasit masa critica, adica limita de suportabilitate, luate la pachet. Asa cum spuneati, putina coruptie, poate fi benefica, dar trebuie definit ce inseamna putin. Cand se fura cel putin 20% din PIB, lucrurile se duc dracu si ajungem ca-n Columbia sau Argentina. Doar un exemplu: Hrebenciuc, nu fura si el acolo o tarla, un hectar, doua, ci 40 000 de ha.Iar lucrul si mai grav, din stenograme si peste care s-a trecut fara sa fie analizat de nimeni, Chiuariu spunea: “dupa care, vom trece la celelalte judete”… !!!!!!! Despre ce vorbim??? In alta ordine de idei, prin epurarea actuala, (pana acum) nu se decapiteaza afaceri semnificative, nu se pierd locuri de munca, ci doar se schimba persoane la varful afacerilor, iar ele, afacerile, daca sunt construite pe baze economice reale, vor functiona in continuare.
    E cam talmes balmes, asa cum sunt si combinatiile politico-economice, fara criterii clare, banii neavand culoare politica. E normal sa apara tot felul de “surprize” la DNA, pe principiul, “unde dai, si unde crapa”….

  42. says

    Bun…schimbam mecanismele statului si ajungem la o republica prezidentiala. Acum vin cu 2 intrebari:
    1. Cum facem sa scapam de influentele straine, pt ca un singur om e mai usor de corupt decat un intreg altfel sistem? Si cand spun corupt, ma refer la chestiuni de genul oamenilor care isi vand pielea strainilor.
    2. Cum facem sa nu ajungem intr o situatie de tip hitlerist, la modul ca, dupa cum bine se stie, lui hitler parlamentul german i a oferit, pana la izbucnirea razboiului,, puteri depline si observam unde s a ajuns.

    Referitor la ce ati spus, corecta este urmatoarea fraza: da, au furat, dar au creat si locuri de munca. Dar, problema este alta, pt ca nu putem fi o natie de cativa antreprenori si restul sclavi pe plantatie…deci, ce facem cu aia mici, care nu fura, au creat locuri de munca, unu acolo, trei acolo si care se zbat in putreziciunea lor sa si creeze un viitor mai bun, intr un mod mult mai corect decat rechinii cei mari?

  43. Leone says

    Nu sunt prea convins ca e productiv sa-ti dau o replica. Ma limitez sa-ti spun, domnule Vantu, ca cele 2 mil de locuri de munca au fost ,,create” de ,,elitele” business-ului de la noi in afara tarii. Bejania romanilor, de dupa ’89, e comparabila doar cu migratia popoarelor la inceput de ev mediu.

  44. Kronakay says

    Un lucru e clar: Cine isi inchipuie ca, o institutie care era chemata sa “faca dreptate”, si nu a facut-o timp de 10 ani, dar brusc incepe sa faca arestari pe banda rulanta, se inseala amarnic ca o va face “properlly”, in sensul in care ne asteptam! Subiectul trebuie vazut mai in ansamblu, miscarile se impart in doua directii: 1) readucerea banilor la buget, asta insemnand de fapt ca s-a ajuns la fundul sacului in acesta! 2) in contextul viitorului razboi cu Rusia (tre sa fim destul de cretini sa nu vedem asta), atat americanii cat si alti indivizi din zona autohtona, cauta sa puna mana pe tot, atat politic cat mai ales economic (si nu din intentia de a construiceva viabil). Romania nu mai exista! Nici nu a fost vreodata o tara, poate si subliniez POATE, in perioada comunista cand a parut ceva coerent. Dar din cauza furtului si badaraniei tipice plaiurilor acestea si a obiceiurilor de scalvi dobandite in restul istoriei, acea perioada a fost umbrita de furt si taierea cracii de sub picioare! O caracteristica razbate de milenii: Cine poate oase roade cine nu i-l ia dracu! Iar cei ce pot roade oase, le rod , la figurat si uneori la propriu, pe ale celorlalti! Si nu este nici un motiv ptr a ii putea convinge pe acestia sa traga ptr a cladi ceva coerent ptr cealalta categorie. Ptr ca cealalta categorie se vinde pe mici bere si promisiuni.Totul avand loc intr-o promiscuitate sinistra! Sa ne lamentam cu texte de tipul: “ce ar fi de facut si cum?” e inutil. Ptr ca nu exista o ierarhie a valorilor celor care sao faca. Cred ca raul cel mai mare al acestei perioade se invarte in jurul ideii ca fiecare are dreptul de a avea o parere. Unii aruca cu pareri caracteristice lor gen (uita-te ce fata ai)! Altii vor face pe filozofii, altii vor spune ce vor sa auda masele! In final vor fi doar hotii care au furat de la cei mici,(dar intotdeauna va exista un hot mai mare ptr acestia), si pierzatorii eterni care pierd pana mor! (deseori murind inainte de termenul oficial valabil)! Astfel se termina o lume! Si cum exista o zicala care suna cam asa: “-Cand se termina lumea? – Atunci cand mori! “Nu pot spune decat ca viitor de aur (…..) are!”

  45. Ionut Chis says

    Mare adevar in cuvintele de mai sus.Putini vor intelege,mult mai putini isi vor aminti de aceste vorbe,dar si mai putini isi dau seama ca in loc de galeti electorale,la ora asta avem politicieni serviti pe post ”mita” electorala.se stie clar ca hranirea slabiciunii omului,il face propietatea ta,asa cum in firma ta prin taxe,statul roman este actionar majoritar

  46. Dolce says

    Am tot citit comenturile si tot odata elucubratile unora sau altora ,dar ce nu intelege nimeni este faptul ca tara a pierdut pierde si se va pierde pe tot parcursul sau ,oameni care traiesc in ia sunt consemnati, frustrati, amarati, inselati ,mintiti ,haituiti si traiesc de pe o zi pe alta .V-ati gandit asa in ultimul timp oare cum reusesc sa traiasca si sa se descurce majoritatea dintre voi ,care au copii acasa ,care probabil impreuna cu sotiile lor daca muncesc acele sotii reusesc sa stranga aproximativ 2000 – 2500 ron pe luna, si din toti acei roni trebuie sa plateasca: facturi, scoli, gradinite,intretinere,alti chirii,mancare,bani ca sa te duci la servici bani ca sa te intorci de la servici in fiecare zi ,tigari ca vicile nu pot fi schimbate asa usor de pe o zi pe alta sau in functie de venit, viciu este viciu ,haine 000000 ne-am bucura daca ar fi craciunul sau pastele in fiecare luna, ca atunci am reusi sa ne imbracam mai des .V-ati pus vreodata problema de ce tot timpul in preajma alegerilor prezidentiale sau locale ,mereu se fac schimbari se amenajeaza spatii verzi ,se schimba garduri in jurul blocurilor parcurile cartierelor sunt reamenajate si toate acele schimbari care va fac sa inclinati votul spre unul sau spre altul dar doar atunci se misca cate ceva .Chiar ma gandeam pai in aceste conditi ar trebui modificate legile incat sa fie alegeri la 6 luni maxim un an de zile ca sa se tot amenajeze sa se tot asfalteze si cartierele si orasele noastre sa aibe o alta fata decat cea de ruine cum sunt multe dintre cartierele din Bucuresti atat cat si alte orase din tara .Atunci tot timpul se gasesc resurse finaciare atunci toti primari au bani de schimbat opinile locuitorilor dar dupa ??? eu nu am mai vazut nici parcuri amenajate si garduri vopsite si nici spati verzi amenajate pentru ca ne place sa fim mintiti ne atribuim rolul de “Misionari sexuali” astia suntem lasi, inspaimantati pentru ca le-am permis sa ne conduca asa inca de dupa revolutie, evolutia romanului a fost mereu fragmentata si facuta in asa fel incat sa gandeasca mic si sa ramana mic asa ca nu va mai faceti probleme Romaia este pe punctul de Game Over probabil inca o revolutie inca o varsare de sange sau sute de mii de martiri va mai putea schimba ceva .

  47. Arcadia says

    Domnul Vantu,va multumim pentru incredibilul Dv.demers.Incercam si noi,in patratelul nostru, sa-i trezim pe cei ce cred ca nu mai avem scapare.Va multumim.

  48. Cristian says

    Doresc sa va redau o intamplare, reala , actuala din Romania anului 2015
    Este vorba despre o afacere de familie, construita cu multa munca si sacrificiu timp de 20 ani. Incepand de un an, datorita faptului ca unii din furnizori nu si-au achitat obligatiile catre buget, ANAF-ul refuza sistematic sa ramburseze TVA-ul platit pe motiv ca exista ” anumite suspiciuni “. A urmat un an de hartuire sistemtica, timp in care o firma solvabila, cu zeci de angajati, impozite si taxe platite la timp,a fost adusa in pragul falimentului, datorita abuzurilor inspectorilor ANAF, care au cautat cu orice pret sa amane rambursarile de TVA, fara motive reale.Iata ce spun specialistii despre practica:
    „Merg la firmele care deja plătesc să le caute nereguli”, spune Lucian Davidescu, expert la Societatea Academică din România
    „Se duc la capătul lanţului: se duc la contribuabilii corecţi şi-i îngenunchează: emit decizii de impunere, le blochează conturile”, spune și Gabriel Biriş, specialist în fiscalitate.

    Totul a culminat insa la inceputul acestui an, cand intr-o dimineata, aceasta familie s-a trezit cu o multime de politisti si jandarmi mascati in casa. In urma perchezitiei nu au gasit nimic incriminator. Administratorul firmei a fost dus cu mandat la Bucuresti pentru a fi audiat. Dupa multe ore de asteptari, i s-a cerut sa dea o declaratie, a dat declaratia, iar imediat dupa ce a semnat-o, procurorul, fara sa o mai citeasca, a emis mandat de retinere pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventiva pentru evaziune fiscala. “Probele” care au fost depuse la dosar constau in: Certificatul de inregistrare al firmei si cateva rapoarte de la ministerul finantelor. Concluzia procurorilor de la parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti: Achizitiile au fost nereale, desi in urma controalelor incrucisate dispuse de ANAF in tarile in care s-au exportat marfurile, a reiesit ca toate exporturile s-au realizat.

    La Tribunal se respinge propunerea procurorilor de arest peventiv, si administratorul este pus de indata in libertate pe motiv ca NU EXISTA PROBE care sa justifice o masura preventiva ( atentie: nu se ia nici macar masura cea mai blanda a controlului judiciar, din lipsa de probe). Peste doua saptamani, in urma recursului procurorilor, o judecatoare de la Curtea de Apel, in urma unei audieri sumare, cu intrebari care demonstreaza lipsa unor cunostinte minime despre logica operatiunilor economice si financiare, admite recursul procurorilor si dispune masura ce mai dura, a arestului preventiv (in contextul in care la intrebarea : “Sunt probe noi ?”, procurorul spune : “Nu sunt” ). Deci pe aceleasi “probe” (sau mai bine zis fara probe), un judecator te pune in libertate, ca ulterior alt judecator sa te priveze de libertate.
    In Romania am ajuns in situatia in care justitia a ajuns sa foloseasca arestul preventiv fara probe, ca metoda de tortura impotriva celor care au intrat in acest malaxor, cu scopul de a-i aduce in situatia de a declara orice numai ca sa scape de conditiile oribile din arest, unde sunt tinuti impreuna cu criminali, drogati, homosexuali, persoane infectate cu HIV , hepatita si alte maladii contagioase.
    Problema este ca magistratii care comit aceste abuzuri nu au fost trasi in mod real nicioadata la raspundere si nu au platit niciodata nimic pentru aceste erori grosolane facute cu buna stiinta. Oamenii se tem sa faca sesizari la CSM sau la IJ de frica ca vor fi umiliti si mai mult – avocatii ii sfatuiesc sa nu faca sesizari pentru ca din practica se cunoaste ca sunt extrem de rare cazurile in care s-a atras raspunderea impotriva magistratilor si risca sa aiba parte de un tratament mai ostil din partea instantei. Ma intreb ce ii poate determina pe acesti magistrati sa recurga la asemenea decizii josnice ?
    Se vorbeste prea mult despre realizarile justitiei , dar se vorbeste prea putin despre abuzurile justitiei!

    • Florin says

      De acord cu tine. abuzurile au luat o amploare foarte mare in ultima vreme si nimeni nu face nimic.

    • Titulescu says

      Cineva a vrut afacerea respectiva eliminata. In concurenta sau in politic veti gasi cine este in spatele desfiintarii firmei. Si cind il gasiti va sfatuiesc sa-i luati gitul omeneste si cu multa mila ca la porcul de craciun. Dumnezeu sa va ajute !