Comentarii pentru Capitolul 3 ter— Între nepăsare și siktir

  1. Nu sunt de acord cu Republica prezidentiala. Am avut pe unul, Boicotescu, timp de 10 ani si am vazut rezultatele. In schimb cred in Republica in care Parlamentul sa fie puternic. De acolo trebuie sa emane democratia…..

  2. Sunteți un om diabolic de inteligent si apreciez asta.Tot ce spuneți este real si de bun simț.Hai sa si acționam.Ceva idei?

  3. Nu ma intereseaza acest proiect, chiar il consider nociv.
    In Europa nu exista o republica prezidentiala si nu am de gand sa particip la o alta experienta, socialismul si experimentul facut a facut prea multe victime. Vreau ceva ce altii au, o MONARHIE precum cea din Olanda, unde 80 la suta din imobiliare sunt construite de stat si date in chirie, unde oamenii simt ca apartin unui popor unit si unei identitati nationale, reprezentate de Monarh. Unde oamenii isi iubesc Regele si participa la toate manifestarile in portocaliu, Familia Regala apartinand Familiei de Orange. Unde ti se plateste chiria, lumina, apa si ti se dau tichete de cultura si imbracaminte atunci cand esti in dificultate. Acolo unde chiar exista asistenta sociala.
    Acolo unde marile corporatii sunt tinute departe, precum si coruptia, prin implicarea statului. Farmaciile nu pot sa-ti vanda aspirina Bayer, pentru a nu finanta o corporatie ce poate sa detina un monopol si implicit poate produce coruptie. La fel si in domeniul imobiliar, nu poti sa jonglezi prea mult, atunci cand statul construieste el, mafia italiana prospera imobiliar prin America, in Olanda nu are acces.
    Vreau Monarhie, vreau sa ma simt mandru de Regele meu, asa cum o face un olandez. Vreau sa fiu mandru de tara mea, asa cum o face un olandez si nu pentru ca mi se insufla ca fac parte dintr-o super putere mondiala, dar intre timp ghetourile si homeless sunt din ce in ce mai multi.
    Nu-mi trebuie sistemul american, pentru ca America are o alta istorie, alte cutume si e un “continent” multicultural si multietnic.
    Vreau sa fim o tara mica, plina de flori, ca Olanda.

  4. Nea Vantule… , unele idei sunt bune, alte sunt bune pentru voi, oamenii de afaceri si cei politici si proaste pentru noi, oamenii de rand, “pulimea” .

    Din afaceri cu statul si alte magarii, eu cred ca ai luat sume uriase de bani. Acum ai pierdut oarecum puterea, dar printr-un astfel de proiect, lovesti de la temelie si reintrii in scena. ( Nu ca n-ai avea relatii prin toate partile)

    Sincer ma bucura ca postezi, dar m-as bucura sa vad detalii mai picante, mai detaliate, despre viata politica si cum suntem condusi.
    Esti capabil sa spui lucruri care o sa uimeasca pe multi, pentru ca ai trait exact in mijlocul acestui sistem.

    In politica toata lumea fura, in afaceri 90 %. Tara saraca? N-am fost niciodata ! Doar ca ne-au exploatat altii resursele.

    In economie nici “buna ziua” nu se da degeaba. Nu spun ca n-aveti dreptate in unele idei, dar nici ca salvatorul unei patrii nu va vad.

    Totul are un pret.

    In mare masura ni se trage de la sistemul educational, de la educatia pe care o primim. Scoala ( ma refer aici de la bac in sus) nu este asociata cu bogatia sau succesul in afaceri, nu sunt prea multi oameni de afaceri, bogati, cu scoala multa.

    Sistemul educational este la pamant, prost organizat, mancator de bani, pierzi 15 de ani din viata, sau mai mult, si realizezi intr-un final esti prost bata, n-ai absolut nimic, faci parte din generatia N-AM.
    Eu sufar de teoria conspiratiei si cred ca cineva ne vrea prosti.

    Mai pe scurt nene Vantul, urmaresti ceva, dar ne faci si noua un bine.

  5. Practic cam greu de realizat(Republica Prezidentiala),ar trebui schimbata/revizionata si Constitutia.Nu poti interveni numai asupra unei institutii(cea a presedintelui),s-ar crea mari dezechilibre intre institutiile statului.Oricum idea nu e rea,dar va dati seama de ce vointa politica ar fi nevoie.

  6. ” 5. Parlamentarul va veni cu pachetul necesar de legi pentru ducerea la bun sfarsit a proiectului care l-a adus la putere pe seful statului.”

    Ce se intampla in situatia in care majoritatea parlamentara este opusa presedintelui si nu sustine proiectul economic al acestuia?

    De ex., in SUA, ce poate face Obama in plan economic, fara majoritate in Congres ?

  7. Daca mi se raspund3, mi se permite si se continua.
    Daca nu mi se raspunde, nu se mai intreaba.

    1. De unde avea Petre Roman puloverul acela la Revolutie?

    2. Cine a avut primul telefon mobil in Romania?

    3. Cine dracu era Dinescu pe vremea aceea?

    4. Care sunt activele si care sunt pasivele Romaniei?

    5. Cat te costa sa faci o televiziune de stiri in ziua de azi ?

    6. IN CE stadiu al afacerii incep sa te contacteze politicienii?

    7. Ce il sperie cel mai mult pe un om corupt? Dar pe un angajat intr-o functie foarte mare si banoasa? Dar pe un politician?

    8 . In ce domeniu de activitate(afacere) poti face cel mai repede Un Milion de Dolari in Romania?

    9.De ce toti politicienii astia si oamenii de afacerii care au furat enorm nu au plecat din tara sa traiasca undeva d3parte bine si linistit ?

    10. Care e culoarea dvs preferata ?

    11. Ce mai face Crin Antonescu?

    12. De unde poti acum in Romania sa gasesti un investitor care sa iti dea bani sa demarezi un proiect

    13. Cum convingi o banca sa iti dea un imprumut? Cea mai potrivita varianta pentru zilele noastre.

    14. De unde mai aveti acum bani? Cum va castigati existenta acum.

    15. Cum faci sa devii puternic, intangibil in Romania?

    16. Cine il va coordona pe Iohanis?

    17. Ce afaceri ar trebui sa fie prioritare pentru noii antreprenori?

    18. Cum faci sa devii cunoscut , sa te bucuri de o mare notorietate in Romania, cat mai repede si mai usor ?

    19. Ce apreciaza poporul cel mai mult in ziua de azi?

    20. Ce poti sa vinzi cel mai bine, cel mai scump si cel mai usor in Romania ?

    21. Mai poate avea succes in zilele noastre o afacere gen FNI ? Daca da, care ar fi primii pasi pe care ar trebui sa ii faci?

  8. Domnule Vantu…Multumim ca dupa ce v-ati comportat imoral si ati furat din avutul public …totusi aveti decenta sa ne invatati..Sunt un tanar de 33 de ani crescut de la 10 ani in strainatate..nu am de gand sa fiu piranha si nici sa fur, dar invat de la Dvs …nu ati creat un ONG sau chestii de genul dar daca toti tinerii am citi postarile dvs am intelege unde trebuie atacat sistemul si ce pasi trebuesc facuti.

  9. Sunt de acord cu punctele sugerate, dar as avea doua comentari(mai mult intrebari retorice):

    1. Cum sa schimbi sistemul cand paradigma probabil va ramane aceeasi?

    Dupa zicala din popor “Pana la Dumnezeu te mananca sfintii”; in Romania zilelor noastre la o populatie activa de 4.6 milioane, avem 1.2 milione bugetari(cifre aprox, publicate zf.ro) care nu fac decat sa promoveze status quo si lipsa de productivitate(iar eu nu imi imaginez un politician incercand sa se impuste in picior incercand sa reduca aparatul de stat).

    2. Cu cine sa schimbi sistemul, cand omul are o “portita de scapare”?

    Sun Tzu a zis (ceva de genul) “lasa inamicului o deschibere in spate, iar el se va gandi sa fuga, nu-l pune cu spatele la zid pentru ca va sti ca nu are scapare si va lupta cu toate puterile”. Aici ma refer la plecatul din tara, o “portita psihologica”, ca de, un bilet de avion pana in Vest cost sub 100 de euro.

    Schimbari de sisteme, de obicei, s-au produs fie dupa zdruncinari grave ale societatilor fie dupa ce oamenii nu au mai avut nimic de pierdut si foamea i-a impins in strada sa schimbe sistemul (bineinteles cu aprobarea ‘fratelui mai mare de peste ocean’).

  10. Acuma dupa ultima postare pot sa apelez la dvs. Dle Vintu.
    Acuma mi-am dat si adresa de email si vreau sa vedem daca ma calific la ideile de lucru insirate.
    Respect,
    Stoenovici Radu

  11. Ticalosii acestia nu vor permite schimbarea sistemului politic niciodata, cum sa renunte la putere, statut ??Eu sunt tanara am 30 ani, daca se va schimba ceva pana mor , o sa mor fericita ca m-am inselat .Chiar nu cred ca se mai poate face ceva pentru societatea asta , majoritatea oamenilor sunt inculti si infometati, ignoranti care se uita la tv in timpul liber, nu citesc o carte, nu stiu sa gandeasca.Isi merita soarta…Daca traieste careva cu iluzia ca vom trai ca-n Vest, sunt naivi, trebuie sa se mute in Vest.Eu consider ca singura sansa a generatiei noastre este sa facem rost de capitaluri pentru investitii , UE acorda fonduri europene de 40 miliarde de euro pana in 2020.Toti avem oportunitatea sa accesam fonduri europene , daca te duce capul, primesti sprijin de la familie si mai accesezi fonduri europene, ai o sansa sa traiesti bine.Cine viseaza sa faca statul ceva pentru ei, or sa moara sperand degeaba.Nu cred ca puteti nici dumnevoastra sa schimbati sistemul politic…si de cand ati devenit dumneavoastra salvatorul “pulimii” ??Hai sa fim serios, va doare si pe dumneavoastra fix in cot, nimanui nu-i pasa.Rari oamenii carora sa le pese de multimea de ignoranti…Oricum mai scrieti, eu citesc .

  12. Die SOV, pentru fapta d tale nu va judec și nu fac aprecieri, sa o facă cine are dreptul, poate ca ati plătit în vreun un fel, și mai e și un Dumnezeu. Dar eu găsesc ca e mare adevăr în evaluarea actualului sistem politic, și eu chiar apreciez faptul ca veniți cu propuneri, idei. Sa speram ca nu creați ca în trecut o noua capcana. Din politologie , se știe ca orice sistem politic are deficiente. Trebuie sa gândim și riscurile și dezavantajele sistemului propus, pentru a le putea diminua. Sincer, mi se pare interesanta ideea și mi ar place sa particip și eu la proiect.

  13. Va bateti gura degeaba Dl. Vantu

    Oare nu-ţi mai aminteşti,
    Vorba din bătrâni lăsată?
    Din beţie te trezeşti,
    Din prostie niciodată.

    :))

  14. pana la postarea asta eram sigura ca sondezi terenul pt infiintarea unui nou partid. si sper in continuare ca nu m-am inselat. dc viata ta de pana acum are un sens (logic vorbind, nu metafizic, viata ta fiind o suma a actiunilor premeditate care produc consecinte vizibile), un partid ar fi pasul firesc.

    • si eu as vrea sa te sondez dar nu reusesc asa ca ramin cu gindu si tu cu parerea exprimata…doar in tramvaiul 23 poate ne intersectam

  15. Domnule SOV,

    Va limitati numai la politic.. Nu aveti o viziune completa. Nimic despre radacina romanului de rand. Toti suntem in mica parte hoti de chibrituri.. Dumneata ai visat la ceva mai mare si ai platit. Dar nu e de-ajuns ca noi, “pulimea”, sa injuram clasa politica.. Nu furati voi de-ajuns cat sa ne dati in cap, pare rau sa va dezamagesc.. Noi ne furam intre noi cat sa ne dam in cap. Si mai avem ceva de ‘invidiat’: ne e lene sa producem ca sa nu cumva sa aibe altul ce sa fure, asta-i adevarul si substratul romanului. Ne circula prin vene, pe ritmuri de manele. Poate doar nu ati interactionat cu de-ajunsa “pulime”. Dar va spun eu, pierdeti esentialul din discutie..

  16. 1)Exemplul mai bun este S.U.A. Franța este o republică semi-prezidențială.
    2)De unde ați venit cu cifra 6 pentru mandatul președintelui? De ce 6 ani?
    3)Într-o republică prezidențială președintele, care este și prim-ministru, inițiază legi, dar nu le și validează. De acest lucru se ocupă Parlamentul! Trebuie să existe un echilibru și o separare între puterile statului?
    4)Cum vor fi aleși membrii parlamentului în așa fel încât acesta să nu mai reprezinte interes pentru cei care vor să se folosească de funcții pentru a face trafic de influiență și implicit pentru a se îmbogății?
    5)Și cum și de ce și-ar face „seppuku” actualii politicieni?

  17. Nu consider ca “sistemul” poate fi schimbat numai prin masurile mentionate de dumneavoastra.

    Este necesar ca oamenii sa tina cont si de alte niveluri de analiza si sa aibe o imagine de ansamblu.

    In acest sens, cred ca stiti actorii care au pus pe tava dosarele privind microsoft si eads.

  18. Este de inteles de ce ati ales acest mod de reactie, probabil toti am proceda la fel in situatia dvs.
    Am ajuns la acest blog in urma initiativei de pe facebook, si este foarte surprinzator sa vad acolo cum schimbati insulte cu tot felul de indivizi ce au ganduri foarte bizare in ceea ce va priveste. Pentru cine faceti aceasta cauza sociala sau cum o numiti? Pentru aia care va trimit poze cu cosciuge? Sunt numerosi, si sensibilizarea lor e dificila, va trebuie multa energie consumata pentru asta. Macar efectul sa genereze un mic plus, daca tot va dedicati interesul intr-o directie plina de astfel de oameni…
    Ganditi-va totusi macar putin, la un alt scenariu: mediul de afaceri a cunoscut in ultimii ani o usoara imbunatatire catre sustinerea inventiilor, in special in domeniul IT…dar exista o intrega serie de probleme in ceea ce priveste invantica in general, si corelarea acesteia cu procesul de productie, legislatie si mai ales promovare…Nu cred ca mai este necesar sa spunem ce potential exista in Romania in acest domeniu, iar istoria ne-a invatat cat de ratati am fost in specularea pentru noi ca stat, a acelor oameni ingeniosi…Este unul dintre domeniile in care, daca se aduce o cana cu apa, dupa cum spuneati in filmuletul de pe fb…sigur nu s-ar gasi nici un moralist. Mediul politic poate fi constrans si de influentele tendintelor din lumea de afaceri…acest lucru se intampla deja, dar extraordinar de greu.
    Chiar daca am fost pe langa subiect, sunt convins ca nu v-am deranjat.

    In rest, doar foarte multa sanatate!

  19. D-le SOV ,va rog sa va expuneti parerea vizavi de urmatoarele criteriii in alegerea clasei politice si responsabilitatile acesteia
    -sa nu se poata candida in politica decat daca,ai implinit 40 ani ,si ai facut in prealabil dovada competentei practice in domeniul propiu de activitate ,care sa-ti permita in cazul in care castigi alegerile,sa depui ,sa zicem 100 000 euro in contul partidului pt care candidezi;cu alte cuvinte,daca ti-ai dezvoltat o firma pe criza asta,si, din contractele cu statul,cifra de afaceri nu este mai mare de 30% din total ;de asemenea candidatul trebuie sa faca dovada unei averi de 1000 000 euro,care pe durata mandatului nu poate fi instrainata
    -in functiile de ministrii ,prim ministru ,criteriile sa fie aceleasi,dar la un nivel superior,fiecare domeniu de activitate sa aiba exponentii sai de varf,care au facut in prealabil dovada competentei practice
    -in ceea ce priveste presedintele,poporul sa aleaga intre cel mai bogat roman (tiriac),cel mai cult roman,care stie cum se fac banii altfel decat liiceanu (dinescu) si cel mai popular roman (becali)
    presedintele sa fie si prim-ministru,sau sa si-l aleaga personal
    -parlamentul sa aiba 200 de parlamentari cu 5000 euro/luna,ministrii 10 000euro/luna,presedintele 20 000 euro/luna
    -imunitate doar in ceea ce priveste declaratiile politice,ridicarea imunitatii doar dupa intocmirea rechizitoriului si validarea inceperii procesului in justitie de catre o comisie cu atributii speciale
    Multumesc !
    ***************************************************************************

  20. in plus, Dle Vantu, am locuit aproape 20 de ani intr-o republica prezidentiala,
    si urmaresc si acum ce se-ntimpla si cum se degradeaza lucrurile, de cind a aparut, putin inainte de 1800 si acolo, omul amoral, care doar calculeaza…
    Acest eveniment, l-a facut de fapt si pe Nietzche (Om foarte lucid si bun cunoscator al evenimentelor) sa afirme (cu regret) ca Dumnezeu e mort ! pt ca a inteles ca acest individ se va reproduce, va prelua conducerea si va deveni majoritar… cum sa mai schimbi sistemul ? prin ce mecanisme si cu cine ? 200 de ani mai tirziu
    poate am avut noroc ca la noi individul amoral nu a aparut decit mult mai tirziu, tot din strainatate si astfel, probabil, cu toata contaminarea pe care a provocat-o si inmultirea sa, inca nu este majoritar …
    Este oare si pentru noi ORA 25 !?

  21. Dle Vantu,
    1. Un alt OM inaintea d-voastra, in anul 1949 ! a constatat aparitia omului amoral (mult mai nociv pt societate decit omul imoral )si anticipat proliferarea acestui tip pina la ajunge majoritar ca numar, ceea ce nu poate decit duce la pierzanie orice tentativa democratica bine intentionata.
    Pe OM in cheama Ctin Virgil Gheorghiu e din jud Neamt si a scris ORA 25.
    2. Exista deja un model de democratie care functioneaza ( din ce in ce mai greu) pe baza alegerii unui proiect si nu a unui om. Este vorba de democratia directa din Elvetia. Dar si acolo in ultimii ani, influentele exterioare, coruptia UE + coruptia SUA incep sa puna bete in roate.
    caci
    3. Exista o pegra internationala, f puternica si influenta care ea alege presedintii, si nu poporul, printr-o tot mai subtila manipulare a acestuia.
    Si la noi se intimpla la fel, statul am cedat suveranitatea statului, putem urmari insa incercarea lui V Orban in Ungaria, de a recistiga putina suveranitate statala si apoi, greu, ceva mai putina dependenta economica cacai acestea sunt strins legate.
    Oricum ar fi, ramine de rezolvat problema individului amoral …
    Este ORA 25 ! ? …

  22. este prima data cand citesc atat pe blog cat si pe fb. La inceput am ras copios, nu in batjocura, chiar am fost distrat de unele comentarii intre dvs si cititori. Nu cred ca aveti cea mai mica intentie sa ajutati, mai degraba poate sa ajungeti presedinte si ati inceput sa va puneti planul in aplicare, doar atat stiti: sa faceti bani si sa-i impartiti. Parerea mea personala este ca orice sistem politic ar exista astazi in Romania situatia nu se va schimba. Problema astazi nu este in sistem, cum imparte cineva bani ci cine ii imparte. Care este atitudinea fiecaruia in momentul in care este pus sa imparta bani. Este o problema de mentalitate si cultura, generatia politicienilor de astazi este necesara si era de neevitat indiferent de sistemul politic. Atat timp cat nivelul de cunoastere al nostru( ca popor) nu creste problema politicienilor corupti si al oamenilor de afaceri corupti va ramane la acelasi nivel. Poate va folositi energia in acest sens daca doriti sa faceti bine in jurul dumneavoastra, sau poate sa ganditi un altfel de sistem social in care oameni, la nivel global, ar putea trai mai bine. Conceptul dupa care lumea civilizata traieste astazi, respectiv democratie, este perimat este de pre mult timp aparut si introduce destul de multe inechitati intre oameni. Oricum dincolo de istoria dumneavoastra sunteti un om cu certe calitati, mi-ar face placere sa va cunosc.

    O seara buna!
    Decebal

  23. Si asa deci Sorine, esti “zmeker” sfatos. Esti pe dracu’ , ia lectii de la bajetii dastepti , aia care “tace si face” si nu se inghesuie sub reflectoare ca sa moara prostimea de necaz. De “par egzample” de la Fanel Iacobescu, seful cel mai sef. Ala de a inventat acreditarea la tot ce misca si ce pisca, acreditarea la RENARul lui propriu si personal. Da bre, ala mic si pitic de-i direktor la metrologie, metrologia aia care e cu ocaua si masura. Pai vezi de ce nu se fura cu masura la Romanica, ca tocmai ce se ciordira masurile de catre Fanel et comp. ( de fapt, inca din anii 2000 , adica de cand functioneaza pe post de director la metrologie) ?

  24. Ce va determinat domnule Vintu sa incepeti acest proiect de ”trezire la realitate” a taranului roman?
    Va este mila?
    Considerati ca trebuie sa dati ceva inapoi?
    Sau doriti sa va retrageti din viata de afaceri? :)

    P.S oricare ar fi raspunsul (daca o sa-l primes :P) va urmaresc cu mare atentie postarile

  25. de acord, cu excepția punctului referitor la finanțarea partidelor. ar trebui interzisă cu desăvârșire. partidele ar trebui sa se autofinanțeze. dacă nu sunt in stare, înseamnă ca nu au susținere, deci nu merita sa existe. simplu!

  26. Ok, o scurta analiza a textului:

    – doriti o viziune, o strategie de dezvoltare (pe termen scurt, mediu, lung) prin planuri coerente in diferite domenii (o insiruire de blabla-uri aici)
    – doriti coeziunea ( voluntara si/sau ‘fortata) necesara realizarii acestor planuri
    – doriti transparenta in procesul politic (si prin transparenta ma refer si la cat de usor reusesc oamenii sa identifice ‘responsabilul’, ‘vinovatul’)
    (ducem lipsa de toate cele enumerate mai sus)
    Pentru acestea propuneti sistemul republicii prezidentiale care in esenta se traduce printr-un cumul de puteri in mainile unui singur om pe o perioada determinata de timp intr-un cadru democratic (6 ani – suficient in opinia dumneavoastra pt a pune in miscare/aplicare planurile si pt. a-si asigura continuitatea la putere) Bun. Ce garantii avem ca acest sistem va functiona? Avand puterea la indemana acest om va ‘sluji tara’ sau isi va deservi propria clica? Ce sistem de ‘checks and ballances’ aplicam? Ok, ne inspiram de la altii. Dar vor sti oamenii sa se foloseasca de aceste parghii aflate la dispozitia lor pentru a exercita presiune asupra guvernantilor? Cand la proteste dansezi ‘Dansul Pinguinului’….ma indoiesc. Nu avem cultura civica si democratica si nici experienta necesara si nici nu am constientizat inca puterea pe care o avem asupra guvernantilor. Invatam…Trebuie educatie….multa.

      • Nu si nu. Ca si sistem politic (sistem de partide, dinamica politica etc.) ne asemanam Americii de Sud. Asta se traduce prin coruptie, lipsa de stabilitate, coerenta si predictibilitate. N-ar strica un sistem politic mai ‘forte’ si mai pliat pe specificul nostru. Republica prezidentiala intr-un regim democratic ar putea sa ne scoata din starea asta de deriva, zapaceala si anomie. Bun, am stabilit asta…dar cum? Va fi o schimbare brusca declansata de o revelatie populara generalizata? Ma indoiesc. Ne aprindem repede si ne stingem la fel de repede. Va fi opera unui ‘om providential’? Putin probabil. Eu nu cred in ‘omul providential’ si consider sintagma ca avand inteles si folos doar din perspectiva istorica.

        Mai degraba cred ca schimbarea pentru noi (si aici va includ si pe dumneavoastra – faceti parte dintre noi, desi prin articole incercati sa va disociati) va fi una graduala, inceata – determinata de accesul la valorile democratice din alte tari, de accesul la informatie (internet etc.) si de ce nu, de ‘iesirea din sistem pe cale naturala’ a mentalitatilor…hai sa le spunem invechite.

        Am zburat la un pahar de vin. Sanatate!

  27. Aspectele pe care le-ati dezbatut dvs. nu sunt lucruri noi … cel putin pentru mine. Se vad cu ochiul liber, se vede ca de 25 de ani nu prea s-a schimbat nimic, iar oamenii care nu de mult il pupau pe Ceausescu in cur si ii cantau osanale, acum ne conduc, ne vorbesc despre democratie (cand unii dintre ei au trait mai mult de jumate de viata in comunism), ne vorbesc despre etica si cum ar trebuii sa traim… pffff…. e trist dar adevarat… concluzia mea este ca, clasa politica din Romania este destul de pregatita si capabila sa conduca tara; ceea ce lipseste este respectarea legii de catre fiecare individ in parte .. adica cu alte cuvinte … Politicienii nostrii sunt fff destepti numai ca ei nu lucreaza pentru popor ..ci pt ei ….O seara buna !!!

  28. Coane, eu unul te-am înțeles, vrei mântuire cum s-ar spune. Crezi ca pana la urma daca ne deschizi ochii ai sa mori liniștit. Încerci, pe ultima suta de metri să-ți câștigi locul in rai, cum s-ar spune. Mie unu mi se rupe pula, sunt ateu. Ceea ce deranjează mai mult la tine e aroganta, aroganta omului cu șansă, omului care a avut parte de șutul in cur cu care să-și ia avant. Ai putea sa ai o alta abordare si in felul asta nu ai mai declanșa valurile astea de ura împotriva ta. Aștept cu nerăbdare si următoarele postari si sper sa mai lași din arcuri. Hai sa fim sănătoși si tine linia, e o lecție de care noi aveam nevoie!

    • Trecand peste limbajul licentios, limbaj care nu prea este folosit de cei ce imi viziteaza pagina de blog, ai dreptate, e rupta!

      VINTU

  29. Nu esti prost dar fricos.
    Cum vrei sa schimbi sistemul vand stergi comentariile
    cu care nu esti de acord ?
    Ti-e frica de cei mai inteligenti ca tine.
    Eu am reusit la New York.
    Destepti ca tine sunt pe aici la fiecare colt de strada.
    Dovada este prietenul meu…..pe nume……nu conteza.
    Seful interlopilor din Bucale.
    Cand a venit Statele Unite Smecherite i-am dat 6 luni.
    Am avut dreptate. S-a intors la termenul prezis in tarisoara.
    Dece continui sa postez ?
    Vei afla la momentul cel potrivit.

  30. De ce este credibila analiza SOV:
    1- Apartine unui personaj care, desi nu si-a folosit inteligenta cu buna credinta si echilibru in timpul vietii, are totusi datorita capacitatii sale de a intelege lumea politica si datorita diferentei de IQ cu care a surclasat-o, capacitatea de a vedea realitatea mai bine decat oricine altcineva in RO.
    2- Aflat intr-o dificultate obiectiva, de precara sanatate, de care personal imi pare rau, este asemenea unui om care, pt. ca nu se stie dupa un astfel de deznodamant ce va urma, spune cu adevarat ce gandeste si incearca probabil si o impacare cu divinitatea, ceea ce demonstreaza inca o data ca in fiecare dintre noi este si x si y.
    De ce ar putea fi circumstantiala gandirea eminentei cenusii SOV?
    Pt. ca, daca ne punem in situatia acestui pana la urma magistral personaj, e clar ca ne-am dori, sa nu ne petrecem ultimele zile in penitenciar, si am incerca sa-l sprijinim prin ceea ce crede dansu de cuvinta ca l-ar putea sprijini, pe singurul om care chiar are putere in RO -presedintele IOHANNIS.
    DIN ORICE PUNCT AM PRIVI, SI INDIFERENT DE CRITERIILE DE EVALUARE, E CAT SE POATE DE CLAR CA S.O.V. ESTE UNA DINTRE SOMITATILE RO CONTEMPORANE, PE CARE RO NU L-A INTELES SI NU L-A STIUT PUNE IN VALOARE. PACAT! restul e …

    • 1. Sunt liber cugetator.
      2. Imi displace profund Iohannis.
      3. Este singurul mod de a avea un resposabil concret.

      VINTU

  31. Hahaha,
    S-au trezit astia si … cica vor sa-i ajutam sa schimbe cate ceva … cu “feisbucul nostru” auzi. (acum sunt in faza de intaratare – ca or vazut c-o mers la Ponta)

    Too late, man !!! Pai noi nu mai simtim decat … scarba !!!
    Deja ne gandim serios ca-i mai buna … distrugerea totala decat continuarea. Doar asa mor sigur toti paduchii.
    (Si dupa aia, daca se mai poate …bine, daca nu … nu. Ducate, cnezate, voievodate. Sa vezi atunci cu cat se va cumpara un titlu de voievod :) )

    Hai, luptati voi si noi stam sa ne uitam. (Asa cum ne uitam cum ne furati.)
    Nu mai apelati la altii. Cand furati nu ne cunoasteti – acu vreti sa va … indeplinim obiectivul. Cu promisiunea c-o fi mai bine.

    Aveti deja un plan pregatit (ca Iliescu in 89) si la care munciti. Munciti de zor.

    Well, Noi, pulimea, salutes you.

    PS: io unul nu ma bag in joc decat dupa ce vad dovezi crunte de loialitate. (cam ca-n gastile mafiote). De exemplu: cei alesi – sa practice ceremonialul de sacrificii dacice: tot la 3 ani sa trimita dintre ei un mesager la Zamolxe.

    “geţii trimiteau o dată la cinci ani un mesager lui Zamolxis. Solul era tras la sorţi şi urmează a fi aruncaţi în suliţele ţinute cu vârful în sus de către alţi războinci geţi. Dacă solul murea, însemna că zeul era binevoitor şi dorea să asculte cerinţele acestora. Dacă solul scăpa cu viaţă era un semn de rău augur şi solul era învinuit pentru că era necinstit şi de aceea nu i se permite să intre în împărăţia zeilor. În această situaţie, procesul se repetă şi geţii trag la sorţi un alt sol care are aceleaşi însărcinări ca şi predecesorul.”

  32. ..~Superb~..~ca de Obicei~..~doar ca ceea ce a-ti scris pina acuma e doar un inceput de ploaie_!..Intrebarea e_:..O sa vina si ploaia cea mare_??..sau doar asa scurte reprize placute si caldute..de vara fierbinte~..usor racoritoare~……O tableta de Intelpciune_:..” Revolutile sau Rascoalele nu le fac oamenii simplii ! doar Prostii cred asta ! Masele sunt doar masa de manevra si executie ! Fara un lider adevarat si bine pregatit avind in scop bine definit si o viziune clara orice revolutie sau schimbare de regim prin forta e sortita esecului din capul locului !!….mai departe~…In completare !..iar in cazul unde schimbarea are loc Nu datorita fortei motrice ce vine din interior ci este povocata in mod deliberat de catre forte externe colobarata cu unele elemente interne ostile de sustinere..in locul vechiul regim-(_Nedemocratic_!!_cica~)-nu se instaureza democratia, statul de drept asa cum declara ca au ca scop principal artizanii respectivei “Revolutii”, ci in final se ajunge la haos si anarhie_!.. a se vedea si analiza ce sa intimplat si este in desfasurare in continuare in Irak si Libia..!!!……Mdehh~….

    • Presiunea publica este suficienta.
      Revolutiiile inseamna altceva si nu e cazul.

      VINTU

  33. Domnule Vantu,

    Sarind peste introduceri, marturisesc ca daca ati fi fost mai tanar cu Cel putin 10 ani, v-as fi luat de sot.

    Vreau sa va multumesc ca existand cum existati, m-ati readus la viata printr-o revelatie recenta. Sunteti un etalon de forta, dar in situatia actuala, nu consider sa ajutati pe nimenI, ba Dimpotriva, desteptati niste Viemi sa se rascoale.
    Nu imi place acest comportament aparent duplicitar si daca ati hotarat sa deconspirati bransa care v-a sustinut tot timpul, e un fapt pervers si rau …ca dvs ‘va duceti’ si ramanem noi sa ne luptam cu armatele de zombie, care cica, ii educati.

    Consider ca societatea se autosesizeaza la nevoie sI in interesul schimbariI. Oamenii istetI isi gestioneza viata indiferent de imprejurari. Dvs doar ii fortati schimbarea, dintr-un fals sentiment de vinovatie.

    In rest, sunteti fermecator !

    Va doresc Sanatate si viata Lunga!

    • Nici pomeneala. Sentimentul meu de vinovatie se raporteaza doar la acei 10 ani in plus.

      VINTU

      • Tocmai v-am gasit facebook-ul si am remarcat ca sunteti deja casatorit. Am hotarat totusi sa va sustin in termeni umani si va pun la dispozitie prietenia mea in orice fel v-ar fi de folos. Va multumesc inca o data ca existati si imi cer scuze in numele tuturor celor care va pun la zid nemeritat. Va doresc din nou, insanatosire grabnica si va voi contacta pe facebook in calitate de sustinator absolut al planurilor dvs glorioase. Atat sa fie de retinut, admiratia sincera si toate gandurile bune.

        • Vazand toate comentariile imi dau seama ca inca mai puteti fura vreo cateva miliarde de euro linistit pt ca aveti atatia fani care va apreciaza “sincer”. :))) Schimbarea nu va veni daca se schimba republica parlamentara cu cea prezidentiala sau semi… ori cu monarhia etc. Nu dragilor, schimbarea va veni cand va veti schimba voi, oamenii de rand cand nu veti mai fi partasi la coruptie, cand vor fi demisi primari si deputati prin refetendum, cand nu veti mai vota niciun partid pentru simplul motiv ca are 1 singur corupt.

  34. Asta va fi in lipsa vreunei situatii care reclama in mod imperios necesara interventia mea ultimul meu post in ambianta organizata de dumneavoastra.Asa cum cel mai probabil ati inteles din comentariile mele voi fi lecturand interventiile celorlalti de aici.Am vazut de curand pe net un clip al formatiunii ISIS care obligau niste copii sa aleaga ordinea in care vor muri.Multe prea multe din mesajele primite de dumneavoastra sunt din categoria asta.Nu sunteti vreun sfant si stiti asta dar trebuie dovedit asiduu teza ca sunteti indeobeste creuzetul care topeste abjectia umana.Ma asteptam ca cei care chiar daca nu sunt discipoli ai comportamentului dumneavoastra sa ofere alternative viabile in orice alt sens.Eu nu pot ramane coleg intru ale postarii cu cei care fac referiri neuroastenice la starea dumneavoastra de sanatate, la pacatele dumneavoastra ( foarte multe nedovedite ) sau la aroganta dumneavoastra premeditata.Minima proprie prestanta ma obliga sa iau atitudine.In lipsa oricarui alt instrument prefer sa ma retrag.In incheiere, raman fidel urarii mele deloc ingenioase dar sincera: Sa va tina Bunul Dumnezeu sanatos!

  35. Foarte adevarat si totodata necesar. Felicitari pentru blog domnule Vintu. Mi-ati schimbat parerea despre dumneavoastra. Numai bine.

  36. Mai e nevoie de un lucru pentru ca solutia asta sa functioneze; este un aspect cheie:

    presedintele trebuie sa fie bine intentionat, pus pe facut bine tarii, nu pus pe capatuiala si pe propasirea lui si-a unui cerc apropiat de oligarhi, ca sa nu iasa ca in Rusia.

    Singurul de acest fel pe care l-a avut Romania a fost Emil Constantinescu.

    Din pacate un astfel de om e greu de gasit…

      • Asta inseamna ca cei care nu vor fi in stare sa duca la indeplinire planul economic isi vor da demisia neconditionat? Asta-mi place! Conducere prin rezultate. Ai rezultate, ramai la putere; n-ai rezultate pleci urgent!

        Chiar mi-ar placea!

  37. In modul ironic in care va expuneti parerile rezulta totusi un crunt adevar. Lasand la o parte faptul ca acum comunic cu dumnevoastra online prin intermediul acestui blog, imi imaginez scenariul in care stam fata in fata. Eu, un tanar din Bucuresti, care lucreaza din greu in straini impins de nevoia unui viitor decent, in care pot detine o casa, o masina si pot intemeia o familie, crescut intr-o familie cu lipsuri in care cinstea si bunul simt au fost cultivate in mine de mic si dumnevoastra, imaginea a tot ce este rau in tara mea de atata amar de vreme, cel care prin artificii si inteligenta nativa cultivata in afaceri si in arta de a fura ati reusit sa ingenuncheati o tara si sa ne ingropati viitorul. Da, poate nu am prezent in tara mea, da, poate nici viitor. Da, sunt sarac, am lipsuri si da muncesc cinstit pentru a avea tot ce imi doresc si voi reusii, dar dumnevoastra trebuie sa cunoasteti un lucru, un lucru extrem de important care il omiteti in tot adevarul crunt pe care il spuneti. Acest lucru se numeste neprevazut. Toata ura care creste in mine si in sute de mii de tineri astazi, maine se va orienta catre cei ca dumnevoastra. Tot ce avem mai bun in noi vom orienta catre a va starpi, pentru ca domnule Vantu, nu mai avem nimic de pierdut, iar un om care nu mai are nimic de pierdut si nici un viitor, este un om periculos. Vine vremea dumnevoastra si a celor ca dumnevoastra. Istoria a confirmat de fiecare data aceast lucru. Noi vom fi razbunarea parintilor nostri dar si a tarii. Acum nu pot decat sa va strang mana si sa va spun cu sinceritate ca oricat de multi bani aveti si puterea oferita de ei, neprevazutul isi va face prezenta, asemenea unui tren care izbeste un animal pe calea ferata.

    • Ma faci sa rad sa lesin baiatule cinstit! Pai tu si altii ca tine ai totul de pierdut, daca tot ce iti doresti e o casa, o masina si o nevasat (poate si copii). Cum sa te revolti TU, cum sa te pui tu cu unii ca noi care nu au scrupule, au bani si in plus nici nu mai traiesc in Romania? esi vulnerabil si nicodata nu vei carti contra puteri ca sa nu pierzi tot ce ai. daca ai avea o valiza si mai multe locuri in starinantae unde sa poti sa te ascunzi, da, ai putea “lupta” cu “corputia”. Cum a facut viteazul ala, dusmna al lui Putin, carea baut poloniu.. Problema ta daca gandesti asa, e ca vei fi tu animalul, si nu trenul. Trenul apartine unora ca Vantu.

      • Suzana, furi curent!
        Din cauza mentalitatii asteia comunistoide vei fi doar un lucru pt ei. Da, se poate! Schimbarea vine cu fiecare dintre noi, cat timp asteptam si ne lamentam ca nu conteaza un singur om, ca oricum ei vor avea putere etc asta ne va fi soarta. Generatia N-AM este si generatia “Nu accept coruptia” si noi va vom
        elimina pe voi coruptii, mai devreme sau mai tarziu. Suna pompos dar voi coruptii ne-ati creat si noi suntem cei care vom duce Romania acolo unde merita. Cu oameni de moralitate indoielnica nu putem face nimic.
        Multa sanatate va doresc!

      • Doar lasii conspira in gauri de sarpe. Nu ai inteles nimic. Pentru tine revolutia inseamna da-i si fugi, eventual in munti. Ai auzit vreodata de conceptul de revolutie a constiintei ? De patriotism ? Pentru mine a detine un imobil sau 100 sau a avea un copil sau 100 nu ma face vulnerabil. Nu faci altceva decat sa expui in clar conceptia ta si ce te face pe tine vulnerabila, propriile tale limitari.

      • Cred ca-ti place sa traiesti printre bodyguarzi !
        Razi cu ei.

        Da baiatu’ cam are dreptate: s-a vazut ca “furia” a schimbat rezultatele alegerilor – cum bine s-a analizat.

        Io chiar am vrut sa scriu o scrisoare de multumire la Ponta – sa-i multumesc ca a reusit sa trezeasca atata furie. Cu mai putina nu reuseam. Asa am reusit. ( Sper sa mai fie praguri din astea grele, ca doar asa se misca societatea )
        Intreaba-l pe Ponta de ce a acceptat asa rapid si “umil” infrangerea. De frica, pt. ca stia de furia din spate si nu vroia s-o mai atzatze ca pana atunci.
        Da’ tu razi in continuare.

        E plin de idioti care se trezesc in postura privilegiata de lideri/conducatori. Si tot ce pot – dupa ce ajung la nivelul asta – este sa fure si sa rada ca prostii, cu prostii. Se si lauda cu asta, dar asta este exact masura incapacitatii lor. De fapt ei irosesc oportunitati bune pt. evolutia societatii in ansamblu, dar ei vad doar momentul imbuibarii si se uita la cel de langa el, cat s-a imbuibat, sa nu ramana mai prejos. Asta nu e o calitate – asta e retard.

        • Bine inteles, pana atunci ne pregatim de poloniu, tren si alte cele. Stim ce urmeaza.
          Da’ tu stii ce urmeaza ? adica cred ca in lumea ta, – a lu’ Putin, etc – daca nu mai esti folositor … dispari, nu ?
          Enjoi it. I try to enjoy mine.
          La urma urmei n-avem ce face – e sistemul cu caste, nu ?
          Numa … vezi sa nu ne prea intalnim.

  38. Salut!

    Din mica cercetare asupra acestor aspecte derivă o retorică normală.

    Cine poate cumpăra sistemul?!

    Sorin, ceea ce vreau să spun e că sistemul e format și deformat din n părți, iar o pătrime (sau o mărime) nu poate merge decât pe același drum cu restul lumii.

    Până la urmă tot ce se mișcă se datorează unui singur lucru: banul! Poate această definiție pare restrânsă, simplistă și lipsită de argumente, dar oricât aș studia…văd același lucru.

    Cea mai bună unealtă de pe pământ rămâne banul. Banii vor deschide orice uși, în special ușa mentală. Dacă cineva din lumea asta va putea schimba unealta…atunci sigur va putea introduce un nou sistem.

    Să schimbi un sistem cu altul, iar acesta să fie alcătuit din același aluat, mi se pare o pierdere de timp. Să încerci să schimbi sistemul politic crezând că vine altul mai bun, deja e o utopie. Puțini sunt cei care înțeleg faptul că maestrul Caragiale s-a născut odată cu apariția politicii – și o trăiască tot atâta timp cât va exista și politica.

    Dacă aveți soluții concrete nu ezitați să mi le comunicați. ”Culmea omenirii” e că sunt în stare să-mi asum riscul de a face parte din buturuga mica care poate răsturna carul mare.

    Nu știu dacă o să mă invitați la vreo discuție sau măcar îmi veți răspunde la comentariu, dar o astfel de dezbatere ar trebui fundamentată și comunicată în masă.

    Cele bune,
    Ștefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *