Capitolul 3 bis – Despre organizațiile criminale, liderii lor și cântece de ocnă

capitolul-3-bis

„Mi-erai coardă, ți-eram pește
Și împărțeam patul frățește.
Dar tu, coardă, m-ai trădatu’
Și cu altu’ te-ai culcatu’-
Ti dam, ti dam, ti dadada dam.”
(Cântec de jale și arest din folclorul indian)

Intermediarii de șpăgi și de contracte cu statul au funcționat de la începuturile României de după 1989. La început a fost George Constantin Păunescu, zis și „Gigi Mușchi”. Până în anul 1996, majoritatea contractelor importante cu statul, majoritatea contractelor de împrumut de la bănci trebuiau să treacă automat prin „vama” acestuia. La vremea aceea au înflorit „miliardarii de carton”. Prăbușirea monedei naționale de la începutul anilor 1997 și venirea la putere a C.D.R. și a lui Emil Constantinescu au dus la dispariția acestora. În perioada 1997-2000, locul lui G.C.P. a fost luat la puzderie de „combinatori” mărunți care se învârteau pe lângă Remus Opriș, un lider marcant și naiv al P.N.Ț.C.D., și pe lângă ministrul agriculturii, Ioan Avram Mureșan.

Anul 2000 îl aduce în prim plan pe un oarecare Costel Bobic. Un interlop cvasi-analfabet, pripășit pe lângă Adrian Năstase și care, în numele acestuia, vămuia contractele cu statul. Când a vrut să treacă la alt nivel, și anume la privatizarea marilor companii de stat, doi „combinatori” de clasă l-au îndepărtat și i-au luat locul. Aceste „două radare” în afaceri, cum îi alinta Năstase, l-au gardat pe acesta cu Remus Truică în calitate de șef al cancelariei și au creat cel mai performant sistem de trafic de influență din România. Nu exista nicio privatizare, niciun contract important al statului din care aceștia să nu se înfrupte. În felul lor, erau destul de corecți cu cei care le cereau sprijinul. Pe lângă cei doi, Dorin Cocoș era un fel de „băiatul cu poante”, ținta ironiilor, dar și băiatul cu afacerea „Dali”, afacere din care oferise o parte importantă celor doi pentru a fi acceptat în „gașcă”.

Astfel, între anii 2001-2004 apare prima grupare de crimă organizată din România, alcătuită din Adrian Petrache, Alexandru Bitner, Dorin Cocoș, grup aflat sub totala protecție a lui Năstase, având ramificații în toate structurile statului și în toate formațiunile politice. Nenumărate O.N.G.-uri, aproape toate organizațiile de presă și liderii politici făceau antecameră și luau poziție de drepți în fața primilor doi. Adrian Videanu se ruga să fie primit în P.S.D., Elena Udrea să fie ajutată să-și închidă dosarele (era în atenția P.N.A. cu două dosare de trafic de influență în justiție).

Băsescu îi ruga să-l ajute să primească voturile a doi consilieri P.S.D. de la Primăria Capitalei, fiindcă dăduse 1 milion de dolari pe o consultanță fără votul consiliului și fără ca proiectul să se facă vreodată. Și ghiciți cine a negociat cele două voturi? Nimeni alta decât Nuți Udrea.

În 2004, Adrian Năstase pierde alegerile în fața lui Traian Băsescu. Alexandru Bitner se mută în America, Adrian Petrache se îmbolnăvește brusc și pleacă din țară o perioada de timp, Cocoș rămâne și negociază cu Băsescu libertatea celor doi tovarăși ai săi. Odată libertatea celor doi obținută, Cocoș devine, alături de Udrea, combinatorul numărul 1 al României. Orice aveai nevoie în materie de trafic de influență era suficient să îl știi pe Cocoș și totul se rezolva (sau pe ceilalți doi asociați ai lui, care i-au pus la dispoziție toată rețeaua pe care ei o construiseră în trei ani și jumătate drept plată pentru libertatea lor).

În 2009, Băsescu reușește să-și însușească într-un mod clar fraudulos mandatul de președinte. În pânzele lui Cocoș vântul suflă voios și spornic. Toată clasa politică și toată pegra Bucureștiului îi ridicau osanale. Dacă gruparea de pe timpul lui Năstase era condusă de un tip inteligent și șarmant (Petrache), gruparea lui Băsescu era condusă de un etalon al grobianismului.

În 2012, guvernarea este preluată de Victor Ponta. Evident că și acesta are combinatorul lui, în persoana celei mai sinistre figuri din fauna mafioților enumerați mai înainte. Mijloacele sale de lucru fac din clanurile mafiote din București niște școli de măicuțe. Oricând are la dispoziție cca 100 de țigani din Ploiești, pe care nu se sfiește să-i folosească în cel mai interlop mod cu putință. De asemenea, nu are nicio jenă să folosească presa pe care o are în scopul intimidării adversarilor din partid și din business. Amenință, șantajează, fură, vămuiește tot. Maior, Ponta îi sunt subalterni. Se laudă că fiica șefului S.T.S. se îmbracă la Paris pe șpăgile pe care cu generozitate i le oferă, că Gabi Oprea tremură în fața lui de frică să nu divulge faptul că acesta este și general S.R.I. sub acoperire, că face din Blaga ce vrea el din exact același motiv.

Nu știu dacă lucrurile cu care se laudă sunt și adevărate, dar dacă sunt, ele nu îi puteau fi spuse decât de George Maior sau de Florian Coldea. În acest caz, caracatița pe care a creat-o îl transformă într-un lider mafiot de talia nașilor sicilieni.

Este imposibil ca aceste lucruri să nu fie cunoscute de autoritățile statului și este regretabil că o instituție cu reputația D.N.A. să se prefacă ignorantă.

Faptul că Udrea și Ghiță sunt liberi poate genera o suspiciune destul de neplăcută la adresa unora dintre conducătorii D.N.A. Divorțul de fațadă dintre Ponta și Ghiță seamănă al dracului de bine cu divorțul dintre Udrea și Cocoș – un „adio, dar rămân cu tine” se poate auzi printre „hohotele de plâns” ale celor patru. O putem auzi pe Elena cum îi strigă noaptea pe sub zidurile arestului: „Dorinele, mai am la tine 3 milioane!…”. Și pe Ghiță șoptindu-i lui Ponta în Dubai, după ce s-a asigurat că muzica este la maxim: „Victoraș, partea ta am aruncat-o la coș, stai sub el și-ți cade-n brațe!”.

Dezvăluirile făcute de Vanghelie și Geoană ne arată o mică parte din ceea ce se întâmplă cu adevărat în tot spectrul politic românesc.

Această mizerie nu mai poate fi băgată sub preș așa cum s-a întâmplat până acum. Ea trebuie măturată și apoi trebuie să ne asigurăm că nu se va regenera. Acest lucru se poate face doar dacă veți reuși să schimbați sistemul politic. Dărâmați întreaga clasă politică de astăzi și puneți în loc un NOU SISTEM POLITIC. Actualul sistem va genera la infinit aceeași clasă politică coruptă sau idioată (sau și una, și alta).

Domnule președinte Iohannis, este un excelent moment să numiți un guvern de profesioniști. Teza conform căreia avem nevoie de un guvern politic pentru a putea fi susținut în parlament este folosită de acei indivizi care vor să ajungă la țuțuroiul cu bani. Pe lângă marii combinatori pe care i-am enumerat în acest material, aproape fiecare politician care ajunge ministru are combinatorul său. Le puteți explica faptul că oricum D.N.A. stă cu ochii pe ei și nu mai au cum să fure, așa că simțiți nevoia să îi protejați. Nu cedați presiunilor lor, n-au niciun proiect în nicio direcție.

Este singurul mod în care, chiar dacă veți greși cu unele numiri, puteți convinge puhoiul de români care v-au investit cu speranța că sunteți un om liber și că aduceți o schimbare în abordarea politicii.

Vine urgia, domnule Iohannis, avem nevoie de profesioniști, nu de mazete dirijate de tot felul de sebastiani, cocoși sau bitneri!

P.S.

România comunicării bine făcute

De astăzi ne putem întîlni și pe Facebook pe următorul cont: https://www.facebook.com/pages/Sorin-Ovidiu-Vîntu/294231664120270
Este, vă garantez, singurul meu cont din SUA, ținut la domnul Zuckerberg.
Cel mai probabil, autoritățile române vor verifica și asta.
Să ne vedem și să ne auzim cu bine.

Comments

    VEZI 166 COMENTARII
  1. Adrian Karpathi says

    “”Cand si unde ataca rechinul? In apa limpede si in cea tulbure; in marea agitata si in cea calma; dimineata in zori, la crepuscul si noaptea; in marile tropicale si in apele polare; in apele adanci si pana la un metru sub nivel. “”

    Sunteti un veritabil “rechin” solitar. ( rechinul solitar este cel mai periculos pt ca a ales sa nu mai respect regulile familiei.)

    In postarile dumneavoastra am gasit si fragmente ce pot fi atribuite unei persoane idealiste nicidecum unei persoane pragmatice, asa cum sunteti dumneavoastra. Sunteti mult prea inteligent incat sa aveti idealuri legate schimbarea clasei politice actuale cu o alta clasa politica “imaculata”.
    Ati mirosit apetitul ridicat ala romanilor pt dezvaluiri senzationale, acum trebuie sa va preocupe ce fel de “mancaruri” veti pune pe masa. Eu personal simt ca voi avea parte de lecturi savuroase si partea frumoasa va fi sa fac diferenata intre adevar, ficitiune, minciuna, manipulare.
    Calitatea de “insider” va confera un oarecare avantaj in cresterea cotei de credibilitate, insa eu mi-am insusit o vorba : “Ceea ce dispare sau apare, odata cu credintele si perceptiile, este Iluzia, nu Realitatea.”

    Intrebare : Cat de capabil si influent poate fi tanarul lup Ghita?! E sfarsitul sau inceputul ?!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Foarte placuta scriitura. In rest, nu am raspunsuri.

      VINTU

  2. Irina B. says

    Ce i-ati invatat pe copiii dv ca sa supravietuiasca in lumea de azi?
    Ce nu stiu tinerii din Romania?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Nu S.R.I. a comis abuzuri, ci Maior si Coldea. Vor fi schimbati in circa un an si atunci vom vedea.

      VINTU

  3. ROBERT HORVATH SUA says

    O intrebare grea ……
    Recunosc ca in timpul comunismului am fost bisnitar.
    Dupa terminarea cu succes a scolii de corectie am ajuns
    interlop. Si am ramas interlop.
    Poate inteleg ce vreti sa spuneti.
    Dumneata activati intr-un sistem special
    Nu in capitalism ci in sistemul mafiot generalizat.
    Capitalismul aduce prosperitate. In Romania exact invers.
    Traiesc in doua tari unde capitalismul functioneaza.
    SUA si Japonia. Coruptia este peste tot dar nu in profunzimea
    sistemului.
    Va adresez o intrebare cheie ? Credeti ca a-ti reusi si pe aici ?

    • Tibi says

      Ma scuzati ca imi dau cu parerea dar asa cum am mai spus, un om inteligent reuseste sa invinga sistemele corupte folosind toata aceasta josnicie in favoarea sa. Cand cineva vrea sa castige brusc sume de bani la care cred ca aproape nimeni nu putea sa spere, cum se numeste ? -CORUPTIE !. Domnul Vantu le-a dat o lectie. Nu conteaza sistemul politic, dupa cum vedem crizele economice se declanseaza la comanda unor oameni inteligenti. Aceasta lupta inpotriva prostiei vad ca domnul Vantu a declansat-o. Poate nu m-am facut inteles, dar inca o data spun: Domnule Vantu VA RESPECT !.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Domnule, la capacitatea de efort, vointa si creativitate pe care le am, cred ca in tari cu un sistem politic bine pus la punct as fi avut un succes mult mai mare.

      VINTU

  4. Irina B. says

    Sunt curioasa cum ar fi evoluat un personaj ca dv. intr-o alta tara, intr-un mediu complet diferit, cu alte legi, principii sau mentalitati.
    Probabil ati fi fost undeva foarte sus, sau foarte jos…
    Aveti un blog misto.

  5. says

    Domnule Vantu,

    Am citit toate articolele de pe blog, am citit si vizionat tot ce se putea despre d-voastra, daca imi permiteti…absolut genial va consider.
    In unul din articolele d-voastra, ati vorbit si de sistemul de invatamant superior care are standarde din ce in ce mai joase in ultima perioada. Va prezint cat pot pe scurt cazul meu si va rog din suflet sa-mi dati un sfat, voi tine cont de el cu siguranta. Ma numesc Andrei Zamfiroi(tatal Gica Zamfiroi, ati fost in aceeasi generatie), sunt din Roman ca si dvoastra, am absolvit Roman Voda profil matematica informatica, sef de promotie, presedinte al elevilor timp de 3 ani. Am ales sa urmez ASE, facultatea de Manangement(unde am fost lider printre studenti si bursier) datorita faptului ca inca de la 16 ani am acordat consultanta in management unor firme din Roman in special in domeniul organizarilor de evenimente, man resurselor umane, man aprovizionarii si vanzarii si marketing. Am terminat studiile de licenta, nota de la licenta 10 si acum urmez cursurile masterului Management si Marketing International. Orasul Roman, prin colaborarile avute mi-a oferit intre 500 si 1000 euro lunar, bani cu care m-am descurcat destul de bine pana acum insa eu imi doresc mult mai mult si vreau sa ma mut in Bucuresti. Problema este ca aici nu mai reprezint nimic fata de Roman, toti angajatorii vor sa plec de la 0, sa stau toata ziua sa introduc documente in calculator si nu mai am energia sa fac acest lucru dat fiind faptul ca stiu ca sunt capabil sa fac o munca superioara. Ce credeti ca ar trebui sa fac, sa raman in Roman, acel oras prafuit si sa sper sa ajung si eu un pestisor sau sa gasesc energia necesara sa ma mut in Bucuresti, sa plec de la zero si sa sper sa ajung un rechin sau o balena? Si daca intuiesc raspunsul dvoastra ca fiind a doua varianta, in ce domeniu sau spre ce institutie angajatoare sa ma indrept? Am incercat si in politica, am ajuns presedinte al tineretului liberal din judetul Neamt si vicepresedinte al organizatiei judetene de seniori, dar neavand bani, nu pot ocupa niciun post(sunt absolut convins ca stiti cum se ocupa posturile in deconcentrate sau la centru). Daca doriti sa obtineti o referinta sau o confirmare la ce v-am scris aici, puteti sa il intrebati pe amicul S. Lazar care ma cunoaste foarte bine, dar cred ca mai avem si alte cunostinte comune.

    PS: Maine,6 decembrie, de la 20.30, la PRO TV participa o romascanca la Vocea Romaniei, Larisa Mihaes se numeste, e prietena mea, e in clasa a 12 a la Roman Voda si a ajuns destul de sus in cadrul acestui concurs. Eu ma ocup de campania ei si am reusit sa-i obtin cel mai mare numar de voturi din istoria concursului din etapa in care a ajuns.. puteti vota si d-voastra daca considerati, cu un sms la 1276 cu mesajul: “28”, pe la ora 00:00 cand se anunta START VOT!

    Va voi trimite acest mesaj si pe facebook, astept un interes un raspuns din partea dumneavoastra!

  6. says

    sunt (sunteti) de apreciat,parerea mea,oameni care au tupeu si inteligenta sa faca mai ales bani,nu e vina dv pentru toate astea, ce al celor corupti care vau acceptat sper ca am dreptate intr-un fel.Succes in continuare si poate ajutati si romanii intr-un fel ca am observat ca sunteti patriot,acum nu stiu in ce masura .

  7. laurlaurian says

    Domnule Vântu, habar n-am care a fost treaba cu FNI-ul și cu câte vi se impută. Am înțeles la modul general că unii și-au depus banii la acest FNI administrat de dumneavoastră, după care s-au dus liniștiți la culcare. La trezire am înțeles că n-au mai fost așa de fericiți. Asta-i cam tot ceea ce am înțeles eu din presă, acest capitol neinteresându-mă prea apăsat. Ați făcut o afirmație în interviul dumneavoastră care mă nedumirește și anume că nu ați furat statul niciodată. Atunci vă adresez cu respect și considerație două întrebări:
    1- toate firmele administrate de dumneavoastră în mod direct sau prin interpuși au fost offshore-uri?
    2- cât de sigure sunt pentru spălătorii de bani acele jurisdicții financiare necooperante sau mă rog, așa numitele paradisuri fiscale aflate pe lista neagră a OCDE?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      1. Dupa anul 2000, am recurs din ratiuni de securitate personala la acest mod de optimizari fiscale.
      2. Dupa ce s-a intamplat nenoriocirea din S.U.A., din acel cumplit 11 Septembrie, doar amatorii au mai incercat sa-si spele banii pe acolo.

      VINTU

  8. Tibi says

    Onorabile domn,
    sunt profund inpresionat de hotararea pe care ati luat-o de a devaluii incapacitatea fostilor si actualilor guvernanti de a conduce acest stat. Ce este statul?,-este o masina de exploatare a cetatenilor prin institutiile pe care le-a creeat: (APARATUL ADMINISTRATIV, ARMATA, JANDARMERIA, si tot APARATUL de JUSTITIE). Daca statul se dovedeste partinitor in privinta unora este de asteptat ca ceilalti sa incerce sa se bucure de aceleasi beneficii.Acest stat slab trebuie intarit in asa fel incat toti sa fim exploatati la fel. Pana atunci cred ca este normal sa ne folosim inteligenta pentru a nu fi exploatati.
    Va respect!.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Asa cum am mai spus, valoarea centrala a oricarui stat trebuie sa fie cetateanul. Acolo unde nu se intampla asta, statul nu are cum sa devina puternic, ci doar abuziv.

      VINTU

  9. ROBERT HORVATH SUA says

    H.J.NICHOSON FOSTUL SEF CIA BUCURESTI : BASESCU, MELESCANU SUNT SPIONI RUSI !
    SENZATIONAL SI TERMINAL….. ECHIPA DE SPIONI RUSI DE LA BUCURESTI

    In prejma lui 89……… eram singurul cetatean Japonez din tara lui Ceausescu, Comanici si bineinetes Dracula. Japonezii vroiau sa-si extinda influenta special
    economica in rasaritul Europei. Tinand. seama ca Germania se indrepta spre Polonia , Ceoslovacia si Ungaria am reusit sa indrept privirea Japonezilor spre Romania. Sa creiat un fel de plan Marshal.
    Prietenul Dragos Munteanu ambasador mi-a aranjat o vizita la Bucuresti prin Bujor Sion asistentul presedintelui.
    La intalnirea cu Presedintele Iliescu au participat Ciurel primarul capitalei, Neagu Udroiu se Agerpres, si jumate din guvern. Totul a mers bine pana cand am propus pe langa cumparare studioului Buftea de catre Sony. desciderea de studiouri particulare de televiziune……..Acestea ar fi spart monopolul FSN .
    Ca urmare mi sa spart casa si topoarele au distrus mobilierul casei. M-am refugiat la Ambasada SUA. Cel care a condus ancheta fost Harold James Nicholson seful statiei CIA de la Bucuresti.
    Am dormit doua zile in casa lui si m-am inprietanit.
    Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca a fost arestat ca spion al rusilor …..si dirijor al orchestrei de spioni de la Bucuresti. El a scapat de scaunul electric dind o larga lista de spioni rusi autoritatilor americane.
    Am reusit sa-i iau o serie de interviuri la Federal Correctional Institution at Sheridan, Oregon. Interviul va apare serializat in diferite reviste americane si franceze. Lista spionilor si simpatizantilor rusi cuprine o larga arie a clasei politice. Ea cuprine cuprine trei categorii. Spioni activi ca Mircea Geoana. Tismaneanu sau cei care pot fi oricand reactivati …Iliescu ,Roman ,Magureanu. O larga categorie este cea a santajabililor pentru legaturi din trecut. In aceasta lista extrem de numeroasa se gaseste binenteles Traian Basescu…..agent dublu la Anvers.
    In decursul zilei de ieri am luat contactul cu Ambasada Romaniei in SUA si cu consulul de la New York cerand sa fiu pus in contact cu un reprezentan al sevicilor romanesti sa discut aceasta exploziva problema. Nu am primit nici-un raspuns……
    Raspunsul a venit dela americani :
    MELESCANU ESTE KGB !
    DECI SUNT PE URMELE LUI
    PS Ramane cum…..Bafta

  10. ROBERT HORVATH SUA says

    SA-I BAGAM IN PUDCARIE !
    Băsescu, şpagă de jumate milion de lire sterline!

    Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA,scrie presa britanica.

    Acesta a dezvaluit faptul ca presedintele Traian Basescu a primit un milion de lire sterline.

    FBI PE URMELE MAFIEI BASESCU, UNGUREANU, DOGARU ETC

    ( Mafia armamentului in atentia serviciului american )

    Potrivit cotidianului The Guardian, investigatiile Agentiei pentru fraude majore au dus la descoperirea platii unui comision in valoare totala de opt milioane de lire sterline in afacerea vinzarii a doua fregate britanice in Romania.Investigatiile autoritatilor britanice au dus la o firma din Romania a Georgianei George, Axis Trade&Consulting SRL, ale carei venituri au crescut fabulos, cu aproximativ un milion de lire sterline.

    BAE Systems, se afla in centrul unui mare scandal dupa ce agentul sau din Romania, Barry George, 61 de ani, si sotia acestuia de origine romana, Georgiana George, 41 de ani, au fost arestati.

    Ziarul The Independent anunta in aceste zile interesul investigatorilor americani in acest caz. Anchetatorii americani anticorupţie au transportat la Washington, fără ştiinţa guvernului de la Bucuresti, un martor roman în cazul contractelor de armament încheiate între compania BAE Systems şi ROMANIA, scrie presa britanica.

    El a dezvaluit comisionul de un milion de lire sterline pentru actualul Presedinte Traian Basescu.

    “Fraud investigators in America have widened their inquiry into BAE Systems in a move that will further damage the defence giant’s reputation and overshadow the companys attempts to win contracts in its most important market. The US Department of Justice (DoJ), already investigating BAE’s Ł43bn al-Yamamah contract with Saudi Arabia, is also looking into its arms sales in Romania. Britains “Serious Fraud Office (SFO) said on Thursday it was seeking a criminal prosecution of BAE over allegations that it paid millions of pounds in bribes to win contracts inTanzania, South Africa, the Czech Republic, and Romania. Now the DoJ wants to know if the deals breached its own corruption rules. It is understood there has been an informal exchange of information between the SFO and the DoJ, but a source said an official request for details is expected soon. John Benstead, a former SFO prosecutor who worked on joint investigations with the DoJ, believes the US authorities will be all over the contracts with Tanzania, South Africa and Romania. The DoJ makes lots of informal and formal requests for information.”

    Guvernul britanic încearcă să obstrucţioneze orice investigaţie referitoare la plăţile BAE .

    Potrivit unor surse americane, omul de afaceri britanic Peter Gardiner, care se pare că deţine documente cu plăţile făcute de BAE ,a fost escortat de agenţi FBI la Washington, pentru a depune mărturie.

    Agenţii FBI au aranjat să călătorească prin Paris, pentru a nu atrage atenţia Marii Britanii.

    Pe de altă parte, BAE a înfiinţat o întreagă reţea de plăţi secrete, cu sediul la Geneva, iar autorităţile de la Washington şi-au exprimat încrederea că Elveţia le va înmâna toate documentele de care au nevoie pentru a elucida cazul.

    Un fost oficial al Ministerului de Justitie american declara nu demult in fata unei Comisii a Camerei Reprezentantilor “In transactions involving military equipment and weaponry, the commission method fees paid to Basescu Government officials or President Basescu personal was a current practice.”

    La numai cateva zile distanta doi directori ai FBI s-au deplasat la Bucuresti .

    Se consiedra ……….. nu va putea rezista acestui scandal
    international.
    Kiyoko Horvath special for Nipon PRESS.

  11. ROBERT HORVATH SUA says

    Blogul dumneavoastra este citit de lumea buna.
    Chiar de
    ROMANIAN DESK …..Departamentul de Stat SUA.
    De unde stiu ?
    Dela sursa . Doar eu i-am atentionat.
    Se pare ca va sunt recunoscatori .

  12. Temistocle T. Temistocle says

    Cred ca ar trebui sa incepi sa interactionezi cu cetatenii ca incepe lumea sa-si doreasca sa te intorci la facultate doar de dragu de-a scrie in continuare. :)

    succesuri!

  13. ROBERT HORVATH SUA says

    DOMNULE SOV
    DESCONSPIRAREA MAFIEI DE ARME ROMANESTI !
    COMPANIA LUI BASESESCU – DEGERATU INVINUITA DE SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ZIARISTUL ROBERT HORVATH ATENTIONEAZA DEPARTAMENTUL DE STAT SI PENTAGONUL !
    DESCHIDETI:
    http://www.mic-associates.com/

    PENALTY NOTICE
    Dear Mr. Minovici:
    A Prepenalty Notice (”Notice”) , copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control (”OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for
prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Part 538 (the “Regulations”). The Notice proposed a penalty in the amount of $110,000 and advised Company of the right to
make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed,
or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to
be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.
    Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
    LA CONDUCEREA MIC

    Gen. Constantin Degeratu
    Managing Director and CEO pentru Aparare si Securitate Nationala

    Constantin Degeratu, General de Armata (General, cu patru stele) Rez., si-a incheiat activitatea de Consilier de Stat la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale in data de 31 decembrie 2009.
    Genelalul Degeratu supravegheaza, administra si implementa toate aspectele legate de munca in Aparare si Securitate Nationala de la MIC & Associates pentru Europa Est-Centrala si alte zone, in special pentru proiectele din Statele Unite.

    ZILELE MAFIEI ROMANE DE ARME SUNT NUMARATE !

    Robert Horvath Deva ziarist SUA
    http://devanewyork.blogspot.com/

    Multumesc pentru informatii. Nu va faceti probleme.
    Totul ramane la nivel confidential. Nu voi desvalui sursa.
    ……si viceversa……

  14. says

    P.S. : …. cand era Ministrul Transporturilor !
    P.P.S. : Daca puteti sa-mi spuneti si despre ” FLOTA ” ceva …. ????!!!!!!!

  15. says

    … foarte adevarat ! Intamplator, sunt de langa Adjud, …, daca nu stiti unde e , va ajut, : …, Adjud, e orasul ala micut, de langa ” localitatea UMBRARESCU ” !!!!
    …. Dar, ca sa nu deviem de la subiect, aprob in totalitate ce spune S.O.V., pentru ca la inceputul mandatului BASESCU, DORINEL UMBRARESCU isi pusese tot ( TOT ) PARCUL AUTO , la vanzare …. !!!!!!! ( …. dupa ce unii dintre soferii lui, se jurau ca BASESCU ii adusese anumite ” Licente ” … !!!!! ).

  16. says

    Domnule Vantu (!!!)

    Va saluta Strajerul Pettrusu din Melbourne, Australia. Sunt convins ca stiti bine despre existenta mea, v-am facut campanie pentru a intra la correctie si se pare ca v-a prins bine recreerea.

    Domnul meu, ma bucura faptul ca incercati as descifrati misterele mafiei “Nastase” in care ati activat in voie. Din materialul publicat mai sus am reusit sa pun cap a cap mai multe situatii care ” make sense to me”. Nu situ daca va amintiti de cumnatul meu Ioan Petric din Gherla, pe care l-ati ajutat sa-mi fure peste 4. Milioane de Actiuni Gero, de la SC Geromed SA, Medias, actiuni ale SC Natanael Com SRL Gherla, societate comerciala al carei asociat majoritar (51%) am fost, reprezentat find prin procura de administrare a aftivitatii curente de catre Ioan Petric.

    Acum daca responsabilitatea face sens pentru dvs, nu ati dorii sa-mi descifrati si mie secretul prin care a reusit Petric sa va foloseasca sa ma deposedati de aceste actiuni, situatie care odata ajunsa in Justitie a culminat cu exprorierea mea si excluderea mea definitiva din SC Natanael Com SRL Gherla. Totul pentru a disculpa un aghitant de-a lui Nastase, Ioan Petric, prin care acesta a falimentat SC Geromed SA.

    Va trimit speta, poate o publicati pe blogul dvs si ma ajutati sa-mi recapat dreoturile furate si excrocate prin mafia lui Nastase.

    Va amintiti despre aceste situatii?:

    “25.01.01 Natanael prin Ioan Petric cumpara 177335 actiuni Gero de la Moraru Constantin, cu 4500 lei/actiunea. In 23.01.01 cu doua zile mai devreme valoarea actiunilor era 1100 lei “ Tranzactia a fost o compensare la o diferenta de suma care venea de la imprumutul de 2 miliarde de lei din 21.09.00.
    14.03.01 SC Natanael prin Ioan Petric vinde 1.972.925 actiuni GERO, lui insusi. Ioan Petric cu complicitatea CNVM, via Sorin Ovidiu Vantu incepe devalizarea patrimoniului SC Natanael. La aceste situatii intermediar este firma care a primit la 31.08.00 “ 1,5 miliarde lei contravaloare Protocol” si anume SC Gelsor SA / Sorin Ovidiu Vintu. Natanael vinde prin Ioan Petric, 986.463 actiuni Gero, lui insusi (ca persoana fizica) cu 400 lei/actiune, actiuni care au fost cumparate cu 781 lei, iar pretul pe piata rasdaq era de 1200 lei “ prejudiciind firma SC Natanael Com SRL cu suma de 789.170.400 lei (beneficiarul tranzactiei penale este Ioan Petric)”

    http://xa.yimg.com/kq/groups/27396337/1351858145/name/INTINERARUL

    Astept raspunsul dvs,
    Petru RUSU
    Melbourne-Australia
    04 Decembrie 2014

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Domnule Rusu, singurul lucru pe care-l pot face pentru dumneavoastra, este sa las comentariul dumneavoastra nealterat. In rest, nu stiu nimic.

      VINTU

  17. HAISICTIRVOLODEA says

    “Daca nu esti in stare sa schimbi ceva (in secret) … totul ramine o simpla mahalageala de tirgovezt ! ”
    “Ciini latra … caravana trece ! ”
    “Sa preiei puterea nu este mare lucru … important este cine o pastreaza si manipuleaza lucrurile din … umbra”

  18. ROBERT HORVATH SUA says

    Am citit cu deosebit interes interviul din Adevarul.
    Sunteti cu totul deosebit.
    SUNTETI OMUL ADEVARULUI
    As dorii sa fac un film despre dumneavoatra.
    Recunosc ca ma fascinati.
    Ma fascineaza creativitate si sinceritatea dumneavoastra
    Daca aveti timp urmariti filmele mele. Poate veti intelege
    ce caut.
    https://vimeo.com/59523190
    https://vimeo.com/105787871
    Blogul meu de arta spune multe.
    Eu creiez arta ……..din viata
    Dumneavoastra a-ti creiat prin viata….arta.
    Poate punem lucrurile impreuna.

    Ceva………. ne uneste….

    Am absolvit doua facultati cu diploma si una de corectie….fara

    Dechideti
    http://devartesblog.blogspot.com/
    Respecte si chiar mai mult

  19. says

    Buna dimineata domnule Sorin,

    Daca astazi ati avea 25 de ani, fara bani si relatii ci doar cu carti citite, cum ati proceda pentru a deveni independent financiar?
    Cu ce a-ti porni (ce documentare, cu cine ca functie si domeniu v-ati consulta)?
    Cu ce business a-ti incepe?

    Multumesc!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Dupa ce voi termina cu aventurile judiciare, voi face o clasa din zece elevi, timp de trei ani, pe cheltuiala mea, de business.

      VINTU

  20. ROBERT HORVATH SUA says

    VOICULESCU TREBUIE ELIBERAT !
    Da Voiculescu este nevinovat.
    Spun acest lucru in calitate de specialist.
    Sunt doctor in varan.
    A fost bagat inauntru pentru un mizilic.
    Dece ?
    Pentru a se ascunde cel mai mare furt din istorie si
    cel putin doua crime.
    Uciderea lui Marin Ceausescu la Viena si a sefului Crescant
    la Atena.
    Conform analizelor americane cel putin 4 miliarde de dolari
    …..adica …conturile lui Ceausescu.
    L-am intrebat pe varanul urat si urat mirositor
    direct la TV
    A-ti fost la Viena in ziua sinuciderii lui Marin ?
    Intrebarea l-a suparat pe minoritarul de Bariera Vergului care m-a dat in
    judecata.
    Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Horvath, după ce jurnalistul român, cetăţean american, a făcut plângere la FBI şi DIICOT cum că Dan Voiculescu ar fi furat şase miliarde de euro din conturile Securităţii. De dincolo de Ocean, Horvath a lansat şi ipoteza şocantă că Dan Voiculescu ar fi avut un rol important în aşa-zisa sinucidere a lui Marin Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalist pentru aceste acuzaţii. Primul termen are loc marţi la Tribunalul Bucureşti,

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/dan-voiculescu-l-a-dat-in-judecata-pe-jurnalistul-robert-horvarth_74706.html#ixzz3Kth2YpJM

  21. C.N says

    Buna ziua! Interesant blog, interesante dezvaluiri, si bine-venite! Mi-ar placea sa vorbim intr-o zi. Se poate? Sunt un simplu tanar din provincie.

  22. ROBERT HORVATH SUA says

    UN SFAT DE BINE DIN NEW YORK !

    Este foarte periculos sa stii prea mult.
    Devii un pericol mortal pentru altii.
    SOV A FOST ARESTAT CA SA NU VORBEASCA.
    Acum liber dezichilibreaza intraga clasa politica al
    unui sistem statal mafiot.

    Stimate domn
    indrasnesc sa va dau un sfat. Cazul SOV trebuie sa primeasca
    canotatii internationale. Nu strica sa aveti un amic la New York.
    Dece ?
    VOR INCERCA SA VA BAGE DIN NOU LA BULAU.
    Cat de curand.

    Pasul intai. Publicati comentariile mele.

    P.S. Va voi trimite informatii confidentiale in continuare

    http://devanewyork.blogspot.com/

  23. Alchim says

    Domnule Vantu, mai aveti bani? Eu m-as bucura sa stiu ca mai aveti ceva bani ingropati. Ii meritati pe deplin. Personal, consider ca cei care au pierdut banii in capcana dumneavoastra isi merita soarta. Consider ca ati predat o lectie importanta acelori oameni care se arunca cu capul inainte. Urmaresc cu deosebit interes blogul dumneavoastra si inca de pe vremea cand lucram la Realitatea imi doream sa incepeti sa scrieti. Astept si filmul biografic. Sanatate!

  24. ovidiu says

    Felicitari!,acesta e primul cuvant care consider ca trebuie spus.Nu stiu care e motivul ce va indeamna sa scrieti si sa abordati asemenea subiecte,probabil ,,patriotismul,, sau ,,critica ratiunii pure,,(nu in sensul lui Kant) ci al eliberarii de resentimente si /sau al revigorarii dvs morale.Recunosc ca am avut un s(h)oc in momentul in care un liber-cugetator vorbeste de Dumnezeu si aici citez,,Vreau să mă onorabilizez. Da, e o normalitate. Şi noi am profitat de pe urma societăţii, har Domnului! Acuma întoarcem. De ce nu luaţi? Învăţaţi să luaţi. Patronul român are o cultură familială, tati!,,..Am citit articolul din ,,Adevarul,,..o introspectie a ,,domniei,, voastre ,si altor ,,valorosi,, capitalisti ai nemului romanesc.Marturisesc ca nu mi-a lasat niciun gust..nici amar ,nici dulce! In schimb mi-a lasat un miros,un miros urat,de cadavre,al vechii si actualei societatii romanesti.Auzul acestor dezvaluiri nu imi este afectat,si nici estompat de trambitele jalnice ale masmediei ipostoare.Vazul acestor ,,marturisiri,,imi da o senzatie de relansare a mediocritatii acestui popor,iar simtul tactil percepe niste furnicaturi pe sira spinarii ….altora!!! Am postat un comentariu la interviul dvs din Adevarul si care suna cam asa…,,Cinismul lui SOV vs ineficacitatea si slabiciunile statului roman!!!… sau.. oligarhia financiara vs omniprezentii,,alesi,,ai societatii romanesti!!!,,,sau …speculatiile financiare (imbibate cu lipsa de scrupule morale si juridice) vs incapacitatea si jalnica pregatire a politicienilor (si/sau a magistratilor)…sau inegalitatea raportului de ,,forte,,in societatea romaneasca…sau ,,magnifica contributie,, a partidelor in imbecilizarea acestui popor pt a accede la masa (rotunda dealtfel) a greilor din afaceri! ,,Somnul natiunii naste monstrii,,!!! Stiti care e culmea culmilor?? faptul ca ii dau dreptate acestui ,,monstru,, care ne explica de fapt cine sunt ,,monstrii,,Pare un paradox ,nu?????!!!…si inca ceva ,,despre partea inchinarii…,,(inteleg ca lupta se da din pacate pe si pentru teritoriul aceste patrii) ..lupta continua!!! In rest despre pace in plin razboi,o sa vorbim in ,,editiile,,viitoare.A durat ceva pana sa (va) reactiveze patiotismul si pana sa vada inamicii.(.asta ca bonus)

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Cititi postarea de marti si veti intelege pe de-a dreptul. Ati extrapolat corect si ati reusit sa intuiti sensul.

      VINTU

  25. curly says

    @SOV: Sorine (te apelez domestic, desi varsta si averea sunt mult sub ale tale, dar imi face bine la self esteem; nu te superi, nu?), o intrebare scurta ca tot i-ai pomenit numele mai devreme: Geoana si-a luat iar viteza. bre, stiu ca e coincidenta, dar se potriveste cu eliberarea ta? doar nu l-ai chemat la tine sa se relaxeze dupa excluderea din PSD?

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Mon cher, daca-ti da bine la ten, ai putea chiar sa ma tragi de chiloti, nu doar sa ma tutuiesti.

      VINTU

  26. ROBERT HORVATH SUA says

    Domnule Vantu
    Sunteti cel mai periculos dusman al statului mafiot.
    Nu neg. Sunt ingrijorat de soarta dumneavoastra.
    Dar merita.
    Si eu am lozinca existentiala ….
    “Mai bine sa le fie lor frica de mine decat invers ”

    Cine sunt eu ?

    SURSELE MELE : La un an de absolvire a facultatii am fost trimis la Scornicesti sa fac un film despre nepotelul lui Ceausescu de vreo 12 ani si mare dansator \” calusar \”. Filmului i sa acordat o mare importanta fiind un fel de cadou al Televiziunii cu ocazia zilei de nastere a dictatorului. Intamplarea sau destinul a facut ca in sat sa poposeasca Nicolae si Elena. In sat a avut loc o nunta. Dupa ce a facut cadou nuntasilor , si a batut o hora sa asezat la masa usor cherchelit la masa cu un grup de tovarasi. Am intrebat un securist daca pot sa filmez. \” Porti sa filmezi ce vrei …oricum se taie la protocol.\” Ceausescu era obisnuit cu camerele de filmat si nu acorda nicio atentie celor 5-6 cameramani. Era o zi minunata de toamna si fara un scop anume ma pregateam sa filmez cate ceva…..ca o amintire personala. Trageam cu ureche la ce se diecuta. La un moment dat am auzit pe Ceausescu vorbind de o bomba atomica \” cu care ai va…F..si pe americani si pe rusi\” Fara sa vizez , cu aparatul in mana am apasat pe tragaci Ariflexului vreo 5-6 minute. Nu am vazut filmul si nu l-am developat niciodata. L-am trimis serviciului francez folosind folosind o coproductie. Am fost schimbat dupa un an jumate evident nu de studenti dupa o interventie a presedintelui Carter. Nu stiu ce a scris Pacepa dar in mai multe rapoarte CIA se vorbeste de un …..material francez…filmat inopinat. Lumea este mica. Persoana care sa ocupat de salvarea mea din partea francezilor a fost Aurel Cornea pe care al stiam de la ceaiurile Bucurestiene. El pe langa altele reprezenta TV franceza la Casa Alba. ( Aurel a fost sotul Aurorei Cornu fosta sotie a lui Marin Preda ). Mai tarziu am fost eu ingrijorat de soarta lui….acesta fiind luat ostatec la Beirut. Desi nu sunt sau fost pe lista de plata a vreunei servici de infor*editat* nu neg ca am numerosi prieteni sau surse absolut necesare pentr un ziarist. Nu neg faptul ca am ramas prieten si indatorat celor care au incercat in dealungul anchetei din securitate sa-mi salveze viata si sa asigure \” schimbul \” cu americanii. Ei sunt deasemenea o sursa de infor*editat* importanta………………….. In perioda revolutiei 89 locuiam in Japonia. (Am aranjat primiul interviu al Nadiei Comanici dupa fuga ei pentru televiziunea japoneza.) Fiind un specialist in materie ,bun cunoscator a realitatii romanesti am incercat sa descifrez evenimentele. Stand de vorba la un bar de pe Ghinza cu un grup de analisti japonezi am remarcat \” Revolutia din Romania va incepe intr-un oras din Transilvania cu o puternica po*editat*tie maghiara si germana, probabil ….Timisoara. \” Nu am apucat sa spun Timisoara …. cand posturile TV au inceput sa relateze despre cele deacum stiute. Nu am mai plecat acasa fiind imbarcat intr-un avion cu destinatia …SUA. Las la sfarsit sursa cea mai importanta care face sa fiu invidiat de multi ziaristi de la Clubul Presei Straine din New York. Cu ani in urma am inceput sa lucrez la un scenariu despre evenimentele de la 23 August. Aceste evenimente au fost organizate de OSS American cu Regele Mihai, rusii fiind anuntati in ultimul moment. Cu ore inainte de discursul Regelui de la radio 9 avione cu agenti americani zboara spre Bucuresti survoland padurea Baneasa ocupata de trupe germane. Acestia sunt preludiul luptei la baioneta intre cei 900 de agenti sovietici ,buni cunoscatori de engleza si serviciul american . Pentru aceasta am luat legatura cu asociatia pensionarilor ai serviciului american. Supravietuitorii evenimentelor trebuiau impreuna cu Regele Mihai trebuiau sa relateza de la fata locului pentru CNN aceste intamplari dramatice deloc cunoscute . Cu biletele de avion luate am fost anuntat de…..disparitia Regelui care pleca intr-un turneu european. Comentariile sunt de prisos. Pregatind filmariile am petrecut zeci de zile, ore de neuitat cu acesti batrani ( the old boys ) care au pus bazele CIA si care si astazi au o influenta enorma. Pentru ei pierderea Romaniei a insemnat primul Vietnam si abia asteapta sa-si ia revansa. Ei sunt nu numai o sursa de infor*editat* importanta ci si oameni care impletesc vorbele cu….faptele. Acelasi lucru il incerc si eu.

  27. ROBERT HORVATH SUA says

    Stimate domn
    Publicati aceste randuri.
    Ele sunt incendiare.
    Un inceput modest.
    Dar important
    ” sa pumem prima caramida
    la bulaul statului mafiot”

    CINEASTUL ROBERT HORVATH DEVA
    ADRESEAZA UN MEMORIU PRESEDINTELUI OBAMA !
    DOMNULE PRESEDINTE OBAMA
    Fragment
    Pe teritoriul SUA actioneaza un grup organizat criminal extrem de periculos.
    Fotografiile mele dela spitalul de urgenta dovedesc din plin acest lucru.
    Mituire a unui precint de politie probata de FBI este de o gravitate speciala.
    ……Viata mea este in mare primejdie !
    Va rog a interveni de urgenta.

    ACUZ OFICIAL PE NOUL MINISTRU T.MELESCANU
    DE TERORISM !
    TRANSPORT DE ARME CATRE IRAN,ORGANIZATII TERORISTE , AL QAEDA !

    RACHETE SOL AER PENTRU TERORISTII
    COLUMBIENI !

    UN PERICOL MAJOR PENTRU STATELE UNITE SI ALIATII N.A.T.O.

    FBI
    935 Pennsylvania Avenue, NW
    Washington, D.C. 20535-0001

    Joseph M. Demarest, Jr. – Assistant Director, International Operations Division
    Ma numesc Robert Horvath. Sunt ziarist de investigatii.
    .Specialitatea mea Terorismul International si Contrabanda de Armament.
    Cetatean S.U.A
    Va rog sa-mi acordati urgent o audienta.
    fragment :
    NOUL MINISTRU DE EXTERNE ESTE UN PERICULOS TERORIST
    INTERNATIONAL !
    DOVADA :

    FOSTUL DIRECTOR ADJ AL AEROPORTULUI OTOPENI
    POSTEAZA PE BLOGUL PERSONAL SI IN REVISTA ECONOMIST
    URMATOARELE.

    T. MELESCANU A FOST PE AEROPORT SI A CORDONAT IN CALITATE
    DE MINISTRU DE EXTERNE APROAPE O SUTA DE TRANSPORTURI
    ILEGALE DE ARME CATRE IRAN SI TARI SUB EMBARGOU
    ONU , ORGANIZATII TERORISTE SI Al QAEDA.

    http://www.myspace.com/val2002
    THEODOR MELESCANU – IN CALITATE DE MINISTRUL DE EXTERNE
    PREZENT PE AEROPORTUL OTOPENI IN TIMPUL OPERATIUNII DE TRANSPORT DE ARME CATRE TERORISTI…..NOAPTEA 16/17 .04 1998

    THE ECONOMIST
    ttp://www.economist.com/node/10853742/comments

    MELESCANU A CORDONAT ZECI DE TRANSPORTURI
    CATRE ORGANIZATII TERORISTE SI IRAN….. INCLUSIV RACHETE
    CARE AU DOBORARAT ELICOPTERE SI AU UCIS PILOTI SI SOLADATI AMERICANI :
    Vasilescu :
    “When his business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost hundred flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc. ……….. He gave to V. Bout the memory stick with the price of Romanian surface-to-air missile systems for FARC guerrilas.”

    Mentionez ca Vasilescu a folosit toate aceste documente probe in procesul
    cu statul roman. Toate zborurile, ce contin si destinatia sunt consemnate minut cu minit in jurnalul aeroportului.

    ACESTI TERORIST EXTREM DE PERICULOS TREBUE EXTRADATI DE URGENTA PE BAZA TRATATULUI DE EXTRADARE SUA – ROMANIA.
    ……………..
    Robert Horvath Deva
    Presedinte
    Devartes Film International
    New York Tokyo

  28. ROBERT HORVATH SUA says

    Nu mai pot dormii nici eu
    La New York este 4 am
    Pe linga forta analitica asistam la o forta a mistoului ucigatoare.
    Vezi introducerea in stil neo indian parsiv.
    PENTRU A ACOPERII ADEVARUL PROCURORUL PANAIT A FOST UCIS !

    D.I.I.C.O.T
    MEMORIU OFICIAL

    Semnat electronic
    Robert Horvath
    Datele cazului sunt reliefate in urmatoarea scrisoare.
    El face parte din dosarul pe care a-l numesc
    DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM VICTOR PONTA
    El va fi numerotat incepand cu ….unu.
    Va rog insistent sa comunicati primirea acestui memoriu.

    DOSARUL CRIMINAL PONTA-PANAIT !

    MEMORIU OFICIAL
    PRESEDINTELUI ALES AL ROMANIEI KLAUS IOHANNIS

    Scrisoare Deschisă

    Mă numesc Robert Horvath-Deva. Sînt de meserie cineast. Sînt cetăţean român şi american. Prin căsătorie, am devenit şi cetăţean al Imperiului Nipon. Reprezint, alături de soţia mea, Kiyoko, mass-media japoneză în SUA. În calitate de jurnalist de investigaţii, am deschis o anchetă în legătură cu crima comisă de actualul premier al României, Victor Ponta.

    Sînt în posesia unor documente şi informaţii în legătură cu crima odioasă comisă, pe care doresc să le prezint Parlamentului Român. Uciderea procurorului Cristian Panait este o invitaţie la şantaj intern şi extern. Serviciile occidentale au intrat în posesia unor documente credibile în legătură cu şantajul rusesc. Menţionez că am cerut o anchetă Serviciului Interpol, caz muşamalizat de autorităţile române. M-am adresat secretarului general al Serviciului Interpol, Ronald K. Noble. Am predat la sediul Interpol New York, din cadrul ONU, probele deţinute.

    1) Proba video; 2) Proba audio, în timp real; 3) 27 de interceptări telefonice; 4) Cererea de redeschidere a Dosarului Panait, făcută de Monica Macovei, parlamentar european. 5) Scrisoarea adresată comisarului european pe probleme de Justiţie, Viviane Reading, pe marginea controversatului Dosar 117/P/2002.

    Ziarul german „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ a afirmat că Victor Ponta este principalul suspect în cazul morţii lui Panait. În 10 aprilie 2002, tînărul procuror, în vîrstă de doar 29 de ani, a mai apucat să spună mătuşii lui: „E Ponta! Cîinele Ponta m-a ucis!“. Toate aceste documente vă stau la dispozitie.
    Va rog a ma contacta de urgenta. O mare parte din probele mele sunt confidentiale

    Domnule Presedinte
    Va rog a deschide o ancheta la nivel prezidential.

    ROBERT HORVATH-DEVA
    presedinte
    Devartes Film International, New York
    New York – Tokyo
    http://devanewyork.blogspot.com/

    VA ROG A CONFIRMA PRIMIREA.
    Datele mele de contact pe
    http://devartesblog.blogspot.com/

  29. ROBERT HORVATH SUA says

    Dupa Iohannis sunteti surpriza anului.
    Sunteti singurul care a spart ghiata cu adevarat,
    Tremura toti.
    Iar daca publicati comentariile mele le vor cadea izmenele.

    DESCHIDEREA DOSARULUI CRIMINAL SI TERORISM

    AL CETATEANULUI ROMAN VICTOR PONTA

    1

    În Chicago, nu mai puţin de 11 zgîrie-nori au proprietari cu nume româneşti

    Banii lui Omar Hayssam şi ai lui Viktor Bout sînt investiţi pe filiera Guvernului Ponta în special în Chicago. Este greu de crezut, dar în centrul oraşului Chicago nu mai puţin de 11 zgîrie-nori au proprietari cu nume româneşti. În spatele afacerilor imobiliare este un anume Adrian Tărău, lăsat să fugă din România de către fostul prim-ministru Adrian Năstase. Procurorul Cristian Panait a realizat dimensiunea afacerii de sute de milioane de dolari murdari, obţinuţi din traficul de carburanţi, şi de depunerea lor în SUA. Procurorul Victor Ponta l-a ucis pe colegul său, procurorul Cristian Panait, devenind capul unei reţele de crimă organizată, care acţionează pe teritoriul Americii. Aceste afaceri uluitoare se fac prin firme controlate de Hayssam şi Bout. Sună interesant, nu? Clădirea de 16 etaje a misiunii române are sarcina să oprească acţiunea mea. Soţia mi-a telefonat acum cîteva minute, de la Tokyo, spunînd că este urmărită şi hărţuită de „băieţii” asmuţiţi de Victor Ponta. Ea se pregăteşte să facă plîngere la Poliţie şi la Serviciul Secret imperial. Luni voi avea o întîlnire la sediul FBI din New York.
    ROBERT HORVATH-DEVA, New York

  30. ROBERT HORVATH SUA says

    Felicitari.
    Unic.
    Va spune un jurnalist de investigatii amenintat cu moartea.
    BATUT BESTIAL DE AGENTII S.I.E
    CINEASTUL ROBERT HORVATHDEVA
    ESTE SUB PROTECTIA FBI !

    Dear Mr. Horvath,
    THIS IS NOT AN AUTOMATED RESPONSE
    Thank you for your submission to the FBI After evaluating your submission, it is our determination that your information should be immediately forwarded to District Attorney’s Office.
    If you think your physical safetyis in immediate danger, contact ……….
    (CONFIDENTIAL N.A )

    http://devanewyork.blogspot.com/

    OPEN MY NEW ART BLOG

    DEVARTES.BLOG
    http://devartesblog.blogspot.com/

  31. i saysï says

    Totul e spus frumos dar omiteti anumite personaje ca Hrebe dar si rolul jucat de SOV in perioada 1997 -2004 alaturi de Timofte, Fulga si Banca de Scont…..precum si alte operatiuni acoperite……..etc …..Dimofte….clubul monaco…….

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Te-ai apropiat periculos de mult de adevar. De unde esti? Cine ne-a turnat? Fii intelegator si spune-mi.

      VINTU

  32. nicolae pirlea says

    Dom’le , foarte interesant . Da’ cum zicea ‘Dacian’ mai devreme lumea stie cum merg treburile in Romanistan , si s-a cam saturat . De aia si votul de la adus pe Johannis in frunte .Daca o bicicleta era contra candidatul lui Monta , bicicleta castiga .E adevarat ca atunci cand lucrurile sunt spuse de cineva cu greutate , ca tine spre exemplu , au efecte si incomodeaza . Foarte interesant este ca te expui total , pare ca ai inceput un fel de cruciada personala , iar daca e asa iti urez succes si noroc .Ce nu au inteles toti combinatorii din politica si de pe langa politica , sunt de fapt procentele din spatele procentelor de la alegeri . 15 % s-au furat in favoarea lui ponta (suveica , mortii sau bagatul in saci) , deci omul a luat 30% sau mai putin in termeni reali . Suntem 3,8 milioane care traim in afara tarii, necontrolati economic sau politic , si ne uitam cu furie inapoi , si ai dreptate : vine urgia daca lucrurile nu se limpezesc.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Ce s-a intamplat acum si ceea ce urmeaza, este intr-adevar o cruciada, doar ca nu este a mea. Este “cruciada copiilor nostri”.

      VINTU

  33. Gabi says

    Doamne cat mi-as dori sa-l pot percepe si eu pe Iohannis ca pe un Messia al politicii romanesti. Nu pot si nu cred in el si cu fiecare discurs emis in spatiul public mi se intareste convingerea ca nu e cu nimic diferit de predecesorii sai.
    Da Doamne sa ma insel si sa nu fie din nou “furata revolutia” desi….probabil ne meritam pe deplin soarta

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      E prematur sa va pronuntati. Sa mai asteptam sa vedem ce va face. Cu ce spune, ne-am lamurit cu totii.

      VINTU

  34. Luisa says

    Buna ziua, stimate domn,
    Este o delectare sa navighezi printre confesiunile dvs., pline de originalitate si stropite cu umor fin din belsug…dar…pentru un scafandru greu ca dvs., care a vazut si gustat apele cele mai adanci si tulburi, ceea ce ne spuneti e doar un surf usor prin spuma de sampanie…
    De ce va lipsiti pe dvs. de gloria si pe noi de satisfactia de-a gusta istoria adevarata a acestor timpuri, dezbracata de toate fracurile si curatata de toate sulemenile acestor zile? cine stie, poate ati intra in istorie chiar si prin usa din fata…
    Toate cele bune!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Superb stil! E o delectare sa va citesc. Mi-ar placea sa-mi mai scrieti.

      VINTU

  35. Dacian says

    Sa ramanem la FNI !
    Context politic, social, economic. Cine e la butoane, dar la butoanele mari.
    Care a fost “viziunea”, proiectul.

    A fost una dintre cele mai mari “escrocherii”, “bussinessuri” – la plan national. Merita disecata. Sigur ar iesi o spovedanie exceptionala. Si un manual pe masura.

    dpmdv: “prostii trebuie incalecati – si ca la un magar – ii dai cat poate duce. Un taran sarac il incarca mai tare – sa-l desele, unul bogat – are timp de fineturi, protectia animalelor, etc” Asta e principiul dupa care se conduce lumea.
    Te destepti ? ok, te incercam mai usor.

    Am trecut de faza aia – rusinoasa. Ne-am mai desteptat.( Sau nu ?) Putem vorbi despre ea ?

    Puteti accepta ?
    Puteti accepta ca – poate – nu suntem inca pregatiti, dar nu conteaza ?

    In general, puteti face si ceva mai profund decat sa va jucati cu mintea oamenilor ? (sau: puteti sa va abtine de la asta ?)

    ar fi multe de discutat – dar nu cred. Nu cred ca sunteti un interlocutor. Simulati doar atat de bine – ravisant.

    Imi aduceti aminte de Catalin Chelu cand era pe sticla. Si de multi altii. Sunteti facuti pt. altceva, dar va place sa va disimulati prin multime din cand in cand. Ca rapitorii printre ceilalti pesti.

  36. un eu din ceilalti says

    N-ar trebui ca afirmatiile dumneavoastra, sa starneasca mare neliniste.Vorbiti intr-un registru al comunului, folosind informatii intr-o logica care face cariera in societate.Noutatea e clar exclusa cu toate micile picenterii ale numelor proprii.Daca mecanismul nu – i mare dezvaluire ganditi-va ca nici produsele lui nu sunt mari rezultate fecunde ale vreunei anticipatii cu veleitati.Ca unii au furat folosindu-se de nefericiti cu orizonturi ce n-au depasit farfuria burdusita de ceafa, asta poate fi nou pentru cineva ce invata acum limba romana.La nivel instinctual stiti la fel de bine ca foarte multi contemporani intuiesc ca niste X-uri la scala istoriei au devenit obezi cu prognosnic rezervat pe seama indiferentei stropita cu ” caterinca” a romanilor.Asa fiind sistemul insusi nu are mare motive sa se teama cat mari convingeri sa se adapteze.Sa raspunda unor exigente noi si oarecum straine algoritmelor cognitive neoas romanesti.Scrieti despere oameni, fapte, traiectorii ale unor destine, de parca fiecare sunt rupte din cadre fara legatura.Insinuati vinovatii ca expresia unei dirijari personale.Or, ar fi simplu sa FIE ASA.Stiti ca dimensiunile situatiei actuale ale societatii nu sunt dictate in mod necesar si oricum nu singular de mediul politic.Ca politicienii in cvasilormajoritate concura vinovat unii si imberb altii la situatia actuala, sunt de acord.Dar daca sa spunem am face un exercitiu minimal de imaginatie si am inlatura tot scenariul dumneavoastra plus inca vreo 100, nu cred ca starea actuala a noastra ar fi sensibil schimbata.De ce? Pentru ca vinovatia nu este, IN MOD EXENTIAL A LOR.Tindeti mai in toate postarile sa tot acreditati ideea unei vinovatii cumva imanente romanilor careia nu i se poate rezista.Adica in mod constant fiecare nu se poate lipsi de automatismul aproape mecanic de a legitima impostura de parca ar scrie in ADN ul nostru asta.De fapt vorbiti de utopie. In fapt e vorba de lipsa de curaj.De a revendica sau de a ne opune.Revenind la comentariul excelentei dumneavoastra imi pare ca, spuneti oricum ce nu ganditi si va adresati oricum cui nu trebuie, cata vreme demersul s-a nascut aparent intempestiv, nu si-a propus un scop inteligibil si nu are o justificare aparent credibila.Inteleg ca nu va adresati oricum celor care posteaza.Ca daca ar fi asa inseamna ca nu ati facut- o in mod serios.
    Imi doresc sa fiti sanatos.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Este prematur sa trageti concluzii. Curand veti intelege si sper sa va am aliat in demersul pe care il intreprind.

      VINTU

      • un eu din ceilalti says

        Astept intai surprinderea .Daca sa zicem continutul informational si logica dumneavoastra converg spre a ma surprinde in mod autentic va pun la dispozitie ce-i intre urechile mele.Eu fac un pas spre dumneavoastra.Astept.Si rabdarea chiar nu-i virtutea mea.Pana atunci raman fidel urarii mele : Sa fiti sanatos!!

  37. iugoslavia says

    Buna seara,
    sincer nu inteleg cui ii este adresata zicerea din debut, cu siguranta vizati pe cineva. As vrea sa cred ca blogul asta nu este,exclusiv,un atac asupra lui Ghita. Cu fiecare postare asta imi este impresia. Stiu ca v-ati pierdut un an din viata din cauza lui insa o razbunare de felul asta mi se pare un pic infantila. Cunoscandu-va, cel putin din spatiul virtual, inclin sa cred ca ma insel, iar planul dv este mult mai complex. In alta ordine de idei, ma faceti sa cred ca gradul SRI ( vezi Blaga, Oprea si chiar Ghita) te tine departe de anchetele penale, fiindu-mi greu sa cred ca acestia sunt curati ca lacrima, Ghita fiind chiar obiectul unui dosar penal si inca unul foarte vechi. Va doresc o noapte usoara si impacata cu dv. Noapte buna!! A bientot.

    • Titulescu says

      “Băiat simplu din Roman (n.r. – iritat)? Băiatul simplu din Roman despre care vorbeşti mata avea vreo trei-patru sute de milioane de dolari la vremea aceea, era mai deştept decât voi toţi la un loc şi dacă ai fi fost prin preajmă ai fi fost onorat să lucrezi pentru mine” citez SOV

      Cred ca m-am lamurit nene de la Roman…esti dus in lumea ta de megaloman si nici macar nu iti dai seama ca esti plecat tare !!!! Te va aduce inapoi pentru putin timp urmatoarea perioada la “studii” pe care ai sa o executi si care iti va da inca putin timp sa mai reflectezi asupra esentei vietii si a mortii. Ceausescu nu a fost impuscat de Craciun decit pentru un simplu fapt: distrugerea Casei lui Dumnezeu.
      Exista o putere providentiala care tine Romania in anumite momente in lumina alba a lucrurilor bine facute… La fel si tu ai sa platesti nu pentru toate faptele ci doar pentru una, iar cei ce trebuie sa-ti ia din avere o vor face fara durere mai ales ca le-ai insultat pregatirea profesionala.

      Nebunia te va duce departe. Exact ca pe Ceausescu…
      Succes !

      • Sorin Ovidiu Vintu says

        Daca asta iti aduce putina bucurie in viata ta amarata, fie, ma voi intoarce la puscarie! Da’ sa nu te prind ca-mi mai scrii, ca nu ma mai duc.

        VINTU

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Evident ca nu. Prin forta lucrurilor, acesta va fi arestat cu sau fara interventia mea. Zicerea nu se adreseaza unuia anume, ci starii de promiscuitate in care se complac atat “combinatorul” cat si potentatul aferent. Ei actioneaza exact ca un proxenet cu femeia pe care o trimit la “produs”.
      In ceea ce-i priveste pe cei doi, s-ar putea ca tsunami-ul E.A.D.S. sa nu mai tina cont de nimic. Maior a scapat de povestea cu fregatele pentru ca ea s-a inchis in Anglia. In Germania legislatia este diferita si acolo ancheta se extinde.

      VINTU

  38. rzv says

    boss, cica mogulu tau, andrici, ciordi din mormanul de banii cu retrocedarile prin fp. e in dosaru cu bica. al draqu om de sucees la bursa…::))vorba lu diaconu, in de ce trag clopotele mitica: ai draqu bagabonti::)).
    ba si tu si altii un leu nu ati cistigat la bursa, voi ori ati trecut niste banii prin tranzactii, ori ati ciordit pur si simplu manipulind AGA.
    sa-i vezi paia de la sif 1 ca o sa intre mai rau ca dinel::))

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Gurita, m-ai spart! Nu credeam ca exista cineva pe lumea asta care sa-si dea seama.

      VINTU

  39. alexandru marin says

    Domnule Vintu ,

    Mi-a placut blogul dumneavoastra , pot spune ca acest continut este cel mai valoros punct de vedere scris in mediul online prezent.Am avut onoare sa citesc parerea dumneavoastra , o persoana care a fost in sufragerie dar si in curtea sistemului unde am fost marea majoritate. As vrea daca se poate sa ne mai explicati structurile sri , sie si sts de oameni numiti politici care se tot schimba dar si cei care conduc aceste structuri si pe care publicul larg nu a avut ocazia sa ii cunoasca , oamenii care reprezinta cea mai puternica structura din romania si cred ca si cea mai importanta.
    Am citit ce a-ti scris mai sus despre acesti “capo di tuti capi ” ai momentului din 90 pana in prezent in romania dar am vazut ca nu a-ti mentionat nimic despre domnul Viorel Hrebenciuc.

    Stima

    Alexandru Marin

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Exact asta mi-am propus sa fac in urmatoarele materiale. Evident, incercand sa ocolesc acele zone care tin de securitatea statului.

      VINTU

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      El face parte dintr-o categorie pe care o voi prezenta in cursul anului viitor – ofiteri acoperiti din politica.

      VINTU

      • alexandru says

        Dezvaluirea acestor informatii in maniera facuta pana acuma in acest blog nu cred ca are deranja pe cineva , pana si cei mentionati cred ca s-ar amuza …

        Multa stima

  40. Rika Venturiano says

    Dl Vantu ar trebui sa se plaseaza pe sine in epoca 1996-2000 si ulterior :). Ca nu suntem toti carasi aurii care se=nvart in acvariu si uita instantaneu ca de domnia dumi’sale am auzit cam prin perioada aceea, sub forma unui cutremur care-a asigurat cel putin prabusirea CDR si impingerea in fatza a dlui Nastase cu interlopii domniei sale si, ulterior a dlui Basescu, foqrte prin preqj;q cutre;urelor politice din epoca CDR si ql drqcu4 de prin preajma unor afaceri tip tzigareta, duty free
    Poate ne povesteste cum se ajunge mogul, din miliardar de carton si cum se lucreaza cu serviciile si interlopii din postura de membru al gastii Astra, din anii 90 (Caritas, Dacia Felix-cine vamuia?)

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Ma plasez in toate epocile, cel mai mult mi-ar fi placut in epoca lui Burebista. Niciun dac nu mai umbla beat iar Caritasul si DaciaFelix nu se inventasera.

      VINTU

  41. naivu says

    nu pot să nu remarc absența din panoptic a cuplului voicu-mitică iliescu

  42. Surda says

    Uneori prea multa petrecere si promiscuitate provoacă plictis si reașezarea prioritatilor înspre conformitate
    Probabil asta se întâmplă prin analogie si cu politicienii noștri
    Nu pot sa cred , pe de o parte, cat de simple metode de manipulare si furt au folosit in toti acesti ani din 1989 încoace
    Incredibil

    • florin cogean says

      Domnule, jos palaria!
      La ceas de spovedanie, omul vorbeste si le zice din suflet. Nu te opri Sorine, spune tot ce poti si ce nu poti, sunt fericit sa vad ca a venit vremea in care sa se vorbeasca deschis depre toate mizeriile din tara asta. La mai mare!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Pe mine unul m-au apucat dracii!
      Nu mai accept pe nici unul.

      VINTU

      • Tavi says

        „Ce-ar fi să-i batem? Frate, sper că ăştia care credeau că lor nu li se poate întâmpla nimic rău să şi-o ia în bot! Ce le mai convenea lor să iasă la vot numai săracii aia care primesc ajutoare sociale. Şi să mai zic ceva: Campania asta e un blat. Ponta n-a vorbit cu mine. Să-mi zică: . Se duce şi vorbeşte numai la Antene că să scoată pensionării şi săracii la vot. Iohannis n-a venit să-mi spună ce-are în cap. Nimeni nu vrea confruntare cu nimeni. Bă, ăştia mă iau de prost. Mă duc să votez. Orice, da’ nu mincinoşii şi mafioţii”.

  43. says

    foarte buna analogia (pseudo-laitmotivul) acestui material.
    din pacate, ma tem ca este putin utopic sa ne imaginam acum o clasa politica noua, curata, cu putine imperfectiuni.

    politica intotdeauna a fost o “coarda”, cu/fara combinator.

    Pe de alta parte, nu ma mira niciun aspect enuntat anterior.

    sunt curios insa cine este combinatorul din spatele lui ponta.

    in rest, vad ca ai inceput sa si imbunatatesti stilistica postarilor (oricum aveai talent oratoric).

    Bafta!

    • Adi says

      Ghita cred. Intr-adevar atavicul asta sinistru e cel mai grobian produs al serviciilor

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Pe “combinatorul” lui Ponta vi l-am devoalat in persoana lui Ghita. Cat despre schimbarea clasei politice, ea devine inevitabila daca se va schimba sistemul politic care-i genereaza.

      VINTU

  44. Ai Ki Do says

    Mi se pare doar mie, sau articolul de mai sus face cumva nota discordanta cu ceea ce doreste acest blog, si anume sa prezinte dezvaluiri din “culisele” puterii? Sincer, seamana mai degraba cu o revista a presei plus un apel cam la misto, mult sub ce (sunt convins ca) poate autorul.

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      Stangaciile mele in ale scrisului, nu v-au dat posibilitatea sa intelegeti ca acei “combinatori” detineau si detin practic, puterea reala in stat.

      VINTU

  45. corvasing says

    In numele cunostintei noastre comune ,decedate din pacate, (Gigi Carastoian-Roman),va conjur sa va dezvaluiti cunostintele, ca dioptrii majore pentru noi ,necunoscatori in ale “subteranelor”si predispusi,din lipsa acestora(cunostintelor) sa alocam o prea mare importanta “teoriei conspiratiei”si sa (ne) explicam de ce ” soarele rasare de la rasarit”,evident,fara conotatie ruseasca.Asa e onorabil,asa e bine,asta se asteapta de la cei care au slujit tara si poporul asta-Multumim!

    • Sorin Ovidiu Vintu says

      De-a lungul timpului, atat binele cat si raul, de acolo ne-au venit. Evident cu toate conotatiile rusesti.

      VINTU

      • 1n5 says

        Vedeti d’-voastra domnule, o clasa politica schimbata cu alta clasa politica e tot o clasa politica. Curva ramane curva pana moare spune o vorba veche. Asa si cu banii si/sau puterea. Iau mintile oricui. Problema e mai adanca decat pare.

        Intrebarea mea e simpla: tara asta curva cui e? Rusia sau America? Sau acum se da batalia pentru gauri?