Clubul de Business și Politică SOV

Untitled-1

Așa cum ți-am promis, generație, astăzi public datele cele mai importante despre Clubul de Business și Politică SOV. Clubul își propune să reconstruiască elitele politice și de afaceri ale României și am alocat acestui proiect suma de 60 milioane USD.

Așa cum ți-am precizat și în postarea video, politicul și afacerile trebuie să meargă mână în mână, pentru că nu poți fi un mare politician fără să te pricepi la business și nu poți ajunge un mare om de afaceri fără să știi și politică. Atât în politică cât și în afaceri, cunoașterea și rețeaua de contacte reprezintă cheia succesului. Clubul îți va da posibilitatea să înveți și să-ți construiești rețeaua de contacte. Școlarizarea va dura trei luni și se va desfășura în următoarele 12 module:

  1. Economie
  2. Politologie
  3. Psihologie
  4. Charisma
  5. Logică
  6. Sociologie
  7. Finanțe
  8. Business
  9. Comunicare
  10. Marketing
  11. Social media și internet
  12. Debate

Fiecare curs va dura 20 de minute și va fi structurat astfel: 10 minute lecția profesorului, 5 minute ilustrarea lecției, 5 minute seminar.

În fiecare zi vor fi ținute câte patru cursuri, iar cei care le vor susține se numără printre cei mai buni traineri pe care îi are în acest moment România. După cum deja ai aflat, generație, eu nu lucrez decât cu cei mai buni în domeniul lor. Chiar dacă mai există tineri care mă contestă, modulul de business va fi acoperit în totalitate de către mine. Nu vă voi învăța să faceți business plan-uri. Pe astea le puteți învăța de la oricine sau chiar singuri, navigând pe internet. Eu vă voi învăța cum să faceți afaceri de succes, atât în țară cât și în afara ei.

Lucrurile se vor desfășura astfel:

Mai întâi, în jurul datei de 1 septembrie voi selecta 20 de cursanți, după ce vor da un test psihologic și vor accepta să le fie măsurat coeficientul de inteligență. Limita minimă a IQ-ului va trebui să fie 120. După ce vor fi selectați cei 20, pe data de 14 septembrie vor începe cursurile. Ele vor fi transmise și pe internet, dând astfel posibilitatatea să participe tuturor celor care vor să se instruiasca și să-și facă un viitor. Aceste cursuri vor fi și înregistrate, dând posibilitatea să poată fi urmărite oricând. După o lună și jumătate, clubul te va invita să participi la un test național. Vor fi anunțate cele mai valoroase rezultate iar performerii vor primi sume cuprinse între 10.000-100.000 USD, bani care vin să sprijine dezvoltarea personală a fiecăruia. După terminarea cursurilor va avea loc testarea finală. Voi evalua potențialul fiecăruia iar pe cei mai valoroși îi voi ajuta cu sume cuprinse între 300.000-1.000.000 USD să-și starteze business-ul și cu suma de 1 mil USD pentru cei ce vor dori să-și facă un partid politic.

Să nu crezi, generație, că mă voi opri aici. Dacă afacerea pe care am finanțat-o pentru unul dintre voi se poate dezvolta dincolo de primele estimări, acea afacere va continua să primească finanțare de la club iar partidul politic care se va contura ca un succes, va fi sprijinit de către club cu toată logistica, infrastructura și fondurile necesare pentru câștigarea alegerilor locale și generale din anul 2024. Toți membrii clubului, atâta timp cât își vor păstra această calitate, vor primi suport din partea lui în toate aspectele vieții. Vor primi bani atunci când vor să-și facă nunta, botezul sau, ferească Domnul, au nevoie pentru o înmormântare. De asemeni, clubul îi va asigura suport juridic gratuit în probleme comerciale, civile, penale. Dacă un membru al clubului are o afacere și are nevoie de bani, acesta va împrumuta fără dobândă, evident în cazul în care afacerea este viabilă. Mai mult chiar, îi va sta gratis la dispoziție cu expertiza necesară.

Criteriile pentru a deveni membru al clubului vor fi publicate în prima săptămână a lunii septembrie, odată cu statutul.

Generație, să nu scapi din vedere faptul că sunt om de afaceri, pe deoparte, și că în viață nu obții nimic gratis. Pentru a urmări aceste cursuri, acei care vor dori să o facă vor trebui să plătească 10 euro pentru fiecare zi de curs. Din acești bani, o parte vor plăti costurile de transmisie pe internet iar ceea ce rămâne va intra în visteria clubului. Alături de banii mei, sumele respective vor contribui la susținerea proiectelor.

Aș mai dori să fac niște precizări. Cei care vor avea un IQ de 130, vor putea urma aceste cursuri gratuit, iar cei cu un IQ de 140 vor fi făcuți automat membri de onoare ai clubului, evident și cursurile fiind gratuite.

Generație, cine va avea legitimația și insigna clubului nu va mai avea nevoie de nicio altă certificare publică. Ei vor fi tot ce va avea nația asta mai valoros în business și politică, iar membrii de onoare vor reprezenta crema-cremelor acestei nații. Dacă la un IQ de 130+ ești un tip super inteligent, de la 140 în sus ești geniu.

După cum vezi, generație, clubul se adresează celor mai buni dintre voi, iar din rândul lor vor apărea viitoarele elite în business și politică. Și sper din toată inima că va apărea și viitoarea căpetenie a acestei țări.

P.S. Acolo unde voi finanța start-up-uri de afaceri, 30% din companie va reveni Clubului.

P.P.S. Îi sfătuiesc pe proști să nu-și risipească banii degeaba. Una dintre condițiile de a deveni membru al clubului este să ai un IQ de minim 111.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments

    VEZI 392 COMENTARII
  1. Denis Ghiveci says

    Salutare!
    Numele meu este Denis Ghiveci, pasionat de business și dezvoltare personală.

  2. Andrei Popescu says

    Doresc sa particip!
    Tineretul trebuie sa ajungă la putere in orice domeniu.
    Trebuie sa fim adepți pentru: munca, focusare deplina și a modului de a face tot posibilul sa obții cea ce îți doresti.-Un bun jucător!

  3. Stoica Valentin says

    Buna seara, sunt de profesie avocat inscris pe Tabloul avocatilor stagiari din judetul Dolj si as dori sa ma inscriu in Clubul dumneavoastra. Cu stima, Valentin Stoica
    Telefon : 072…….

  4. Eugenius Stefanidi says

    Imi suna foarte tare a model G. Soros.
    Daca o sa mearga sau nu vom vedea… “Eu nu vreau sa fac politica dar voi finanta 6 partide” …. hmmm. Pai 6 de aceeasi culoare? O sa.mi spuneti ca nuuu, noi (adica dvs. CLUBUL DE BUSINESS) incurajam diversitatea. E ca si cum mi.ar spune cineva ca de la Stefan Gheorghiu ieseau 6 feluri de activisti….De ce nu unul si bun? Stai ca scriind am inteles, or sa fie asa de multe briliante la sfarsit ca n.ar putea avea pozitii notabile in partidul unic pentru toti si ca sa nu se piarda in masa de fazani le dam cate un scaun tapitat la toti. Bun, macar toata lumea va fi sef!
    Big success.
    Pe de alta parte sunt sigur ca multi vor “pune botu’ ” asa ca as cumpara si eu cateva actiuni la afacerea “Clubul de business”.Nu.i asa dle SOV ca si asta ar fi o modalitate sa mai strangem niste bani la buget?

    Sa auzim de bine!
    Stam “tuned”

  5. Liviu Iacob says

    Buna ziua,

    Am urmarit interviul cu domnul Ion Cristoiu, si am ajuns aici.
    Doresc sa fac parte din club.

    Cu amabilitate,

  6. Ardelean Cosmin says

    Buna seara,

    Numele meu este Ardelean Cosmin si doresc sa prezint viziunea mea despre acest proiect.

    In primul rand, sunt fericit ca se va organiza un concurs prin care sa se aleaga elita tarii.
    In al doilea rand, consider ca pentru a reusi sa te impui, pe langa IQ, ai nevoie de atitudine,etica si profesionalism.

    Doresc sa inchei prin a sublinia faptul ca, pentru fiecare tanar, acest proiect este un mare pas in fata si prin cele 12 module poti sa iti creezi o viziune 360 care sa iti schimbe radical viata.

    Sustin acest proiect!
    Toate cele bune,
    Ardelean Cosmin

  7. A.i. says

    Ma ofer eu sa țin pro bono costurile de transmisie pe internet, in speranța ca poate veți reduce costul pentru cei insetati de informație dar fără posibilități .. tot vine criza Domnule Vantu.
    Dacă nu a făcut Ghita o oferta mai de nerefuzat sunt sigur ca veți accepta acest barter.

  8. Daniel B. says

    Salutare Goyi,

    Maestre , cu toată aprecierea, respectul pe care ți-l port, am observat naivitatea dumneavoastră cu care ați făcut afaceri. Nu înțeleg nici acum , cum de nu ai identificat pericolele care te pasc , atunci când conturile dumitale luau proporții. Este strigător la cer , cum de ai crezut că poți acumula o așa avere fără să devii sclavul sau îngenunchiat de jidani și să ți se ia tot !!! Acum, când totul este controlat de jidani – justiția, media, sistemul financiar, SRI… te miri de ce ai trecut prin pușcărie și cu averea luată. Maestre, în acest curs trebuie să introduci OBLIGATORIU – istoria adevărată a Romăniei… începând cu Mișcarea legionară, dar nu cea auziță după ureche. NU NE VOM REVENI CA NAȚIE PÂNĂ CÂND NU NE VOM CUNOAȘTE ISTORIA ADEVĂRATĂ !!! nu cea falsificată , furată și terfelită de jidani. Maestre, și încă un lucru , nu uita că oricăt de prieten vei fi cu un jidan , tot goyim vei rămâne !!!

    Cu stimă și considerație,

  9. Alex says

    Foarte interesant ! Ard sa redeschid dosarele x y z daca asa ajunge la putere si sa curga anii grei de parnaieeeee Domnu Vantu putem accesa un avans de cateva mii de la aceat club? Nu de alta dar ca sa am mai multa tragere de inima😁

  10. Alin Neacsu says

    Un Mastermind Group ca la carte, cum ar spune batranul Napoleon Hill. Interesanta initiativa, daca la baza are cu adevarat dorinta de a ajuta alti oameni intr-un mod pozitiv si productiv.

  11. Violeta Nanu says

    Buna ziua. Aveti o limita de varsta???? Motivul principal pentru care ma intereseaza sa fac parte din acest club este ca pentru prima data vad si simt patriotism in aceasta initiativa. Chair daca nu mai sunt atat de tanara sunt dornica sa mai invat si sa ma lupt sa schimb in bine sistemul in care lucreaza toti incompetentii si neaveniti – incapabili sa construiasca sau macar sa imbunatateasca ceva. Multumesc si succes!

  12. bala says

    IQ-ul ajuta dar nu e suficient in viata, mai ales in business. Mai bine ati cauta competenta ca nu cred ca se poate face in Romania SOV Think Tank.

    • says

      IQ ajuta sa se construiasca competentele de business. La ce te referi sunt abilitatile de viata, foarte necesare in business. Prevad ca acest club o sa le testeze foarte mult si doar la cei care se activeaza o sa li se acorde atentie ulterior.

  13. IQ 111 says

    Dacă pe „prosti“ ii exclude prin comentariul de la P. P. S. observ ca se găsesc destui fraieri :

    147578 Vizualizări, 199 Comentarii

    astăzi 29.04.2020, pana în septembrie se vor găsi cu siguranță minim 100.000 de fraieri care sa investească în noul fond FNI, același lup cu același nărav dar îmbrăcat în blană nouă – Clubul SOV, adică o să joace pe banii fraierilor, va selecta un minim de fraieri deștepți care vor lucra după, tot în folosul lui, partide noi greu de făcut cu 1.000.000 €.
    GENERAȚIE , NAȚIE, trezește-te, nu mai crede în povești care spun ca dai 10€ și primești după 3 luni 1.000.000 €.
    Asta este România, o țară de fraieri și de proști, foarte ușor de manipulat.
    Aveți libertatea de a face ceea ce doriți, SOV a aruncat nada și o întreține din când în când pana în septembrie, atunci va începe sa “pescuiască” peștii cei mai MARI evident.. .. ca tot se laudă cu acest hobby….
    Tot întrebați de testul IQ, de cine e făcut, cum îl veți primi, etc., dar nu întrebați cine îl va verifica, cât de
    transparentă va fi evaluarea, simplu…. Nu contează cine și ce votează, contează cine numără voturile, tipic pentru România.
    Media IQ este 100, cei peste 111 dacă vor gândi puțin nu se vor lăsa prinși în plasa lui Vântu, posibil ca cei peste 130 fără posibilități materiale sau chiar cu, să cadă în plasă, rămâne de văzut, chiar sunt curios ce rezultate se vor obține.
    Mulțumesc domnule Sorin Ovidiu Vîntu, cel puțin sunteți corect și nu excludeți comentariile nefavorabile, eu nu o să ajung la nivelul dumneavoastră de a influența, încerc doar sa gândesc puțin înainte de a actiona, din păcate observ ca majoritatea cititorilor și postacilor nu o fac. Treaba lor, o vor face pe banii lor,
    Cu modestie îmi permit să vă dau o idee domnule Sorin Ovidiu Vîntu, având în vedere talentul dumneavoastră de influencer , tot afirmați că va doriți o republică prezidențială cu puteri depline pe termen limitat – încercați să adunați 500.000 de semnături ale Românilor cu drept de vot, necesare într-un prim pas pentru modificarea constituției, au mai încercat alții și nu au reușit, ar fi cu adevărat o mare realizare pentru dumneavoastră, ce va face parlamentul, greu de anticipat, greu de crezut ca vor fi deacord cu un referendum, dar măcar veți rămâne în istorie cu ceva făcut în intentia de mai BINE pentru România.

    • QIND says

      Toate ideile expuse au sens. Si cele emise de 111 si cele ale SOV (sunt curios el ce CI isi atribuie? – sau importanta IQ e invers proportionata cu dimensiunea contului?)
      Doar ca singurul sens al primului este sa intoarca sensul celuilalt.
      Asa ramanem noi prinsi in giratoriile in care ne invartim fara sfarsit si din care scapam doar sarind spre autostrazile necunoscute ale strainatatii, unde macar te poti incolona in spatiile ce se deschid pe criterii mai previzibile (chiar daca uneori ne sunt preconceput potrivnice).
      Tipic!
      In Germania cand unul spune o prostie, 100 de destepti se chinuie sa o indrepte spre inteligenta.
      La noi … invers.
      Iese de cele mai multe ori (si lor si noua).

      Haideti sa schimbam blestemul asta!
      Doar asa, ca sa zicem ca am incercat-o si pe-asta!
      Eu zic sa dam credit acestei idei. (de altruism dubitabil).
      Sa incercam sa o dam la 100 de destepti sa o faca (mai) buna.
      Desigur, in Romania, desteptii sunt greu de demascat, fiind bine camuflati conform cutumelor ultimilor 80 de ani.
      Relativitatea unitatii QI (expusa mai sus) nu este un motiv suficient pentru excludere. (Desi personal – Non Disclosure! – nu sunt interesat sa distribui nimanui aceasta)
      Sustin ideea SOV. Trebuie un inceput de agregare a creierelor pentru actiuni comune.
      Prea multe povesti si povestitori care ne pun sa ne invartim in jurul cozii.
      Distrugerea oricarei initiative e sportul nostru national preferat mai mult ca fotbalul. Cum scoate unul o idee sunt 10 care sar sa o ingroape.

  14. Rujancu Niculae Robertino ae Robertino officerobertino@yah says

    Vreu sa urmez cursul cu acesta ocazie vad si eu ce capacitate am

  15. G. Butonoiu says

    Pe mine m-a cucerit partea cu coliva.
    Adica te selectez crema cremelor, te invat practic afaceri, politica, tot ce vrei tu la nivel mondial, iti platesc afacerea si tu primesti 70% din ea moca, iti pun gratis la dispozitie toate resursele….. Iti dau un milion da dolari ca-mi place de tine… Te fac om bogat cum n-ai visat.
    Ah si daca n-ai bani de coliva la vreo inmormantare, fratele tau te imprumuta cu dobanda zero… Asta, eh abia asta inseamna sa fii…. genial, boss….

  16. Constantin says

    Multi naivi mai sunt in românia asta,sună la fel ca si alti “antreprenori” gen Măscărici care te invata sa faci business pe Amazon.nu am nimic cu S.O.V chiar imi place timpul de gandire si viziuane pe care o are dar daca tot vrea binele tari de ce nu ai invata pe romani gratis ca si asa nu are ce !!!!??
    Eu sunt sofer de camion
    Respect Ș.O.V

  17. says

    Buna ziua, cum ne putem inscrie? Eu am expertiza de 10 ani in antreprenoriat-consultanta fonduri europene si ajutoare de stat si in economie sociala, ca presedinte AFMR.

    Este laudabila initiativa, felicitari!

    Multumesc, Roxana MIRCEA

  18. ovidiu says

    Salutare tuturor cititorilor.

    Acest material din punctul meu de vedere este o prima lectie de bussines. Un bussines fara prea mari investitii financiare, facut cu mult tact si inteligenta.
    Avem 2 variante de calcul deoarece nu am inteles exact durata cursului pe internet. Sa intram putin in detalii:
    Varianta 1de curs de 1,5 luni (consideram 5 zile/saptamana) deci 30 de zile
    1. taxa curs/zi = 10 euro/persoana
    2. durata curs = 30 zile
    3. un minim de 5.000 cursanti
    10*30*5.000= 1.5 milioane euro

    Varianta 2 de curs (ceva mai optimista), 3 luni deci 60 zile de curs
    1. taxa curs/zi = 10 euro/persoana
    2. durata curs = 60 zile
    3. un minim de 10.000 cursanti
    10*60*10.000 = 6 milioane euro

    Aici nu mai luam in calcul posibila taxa de participare la testul final (probabil 50-100 Euro/persoana)

    Acum sa punem si intrebarile.
    “Cele mai valoroase persoane primesc finantare”.Cate persoane “valoroase”se califica pentru a primi finantare ?
    Cine stabileste criteriile de departajare ?
    Doar IQ stabileste asa zisii castigatori sau o sa fie si pe baza de interviu ?
    ……………….
    ………………
    Mai am destule intrebari insa astept mai multe informatii de la dumneavoastra.

    Acest mesaj nu este un repros, din contra as fi onorat sa ma alatur unei astfel de initiative insa lipsesc cateva informatii importante din context.

    Succes tuturor !

  19. George Bogdan Surdea says

    De ce este importanta elita

    In decursul istoriei elita popoarelor, mai ales cei care detineau banii, urmareau sa se inconjoare de cele mai stralucite minti ale momentului in domeniul stiintei, finantelor, artei…etc, oameni care sa inteleaga nevoile de baza ale individului si societatea multiculturala.Oameni cu viziune aupra viitorului, oameni care sa aleaga rapid cea mai buna solutie si de ce nu sa se asemene moral cu cei care ii sponsorizau.
    Acesti sponsori credeau in potentialul uman. Ei vedeau, vad, algoritme, s-au nascut curiosi, sunt foarte competitivi, au un sistem de valori exhaustiv si multa experienta. Ei pot fi lideri politici, lideri religiosi, oameni de afaceri, mare vedeta sau oameni de stiinta.
    Vorbesc de oameni carre imping limitele cunoasterii despre Om, Natura, Univers la standardele cele mai inalte.
    Ei pot sa faca diferenta aducand un plus de valoare in societate. Ma intreb cum ar fi fost zborulile spatiale fara Elon Musk.
    Ei dadeau inapoi societatii ceea ce au primit in felul potrivit.

    Elita modifica substantial societatea material in care traieste dar si regulile sociale influentand educatia generatiilor care urmau. Acestia erau aceiasi oameni care ridcau armate, construiau trusturi media, medicale sau altele. Ei impun reguli noi si schimba mersul lucrurilor.

    Cat despre capitalism, exploatare, iluzia libertatii, comert si altele, il consider un sistem bun cu cele mai putine nedreptati insa in tarile dezvoltate am vazut un trend nou care se cheama Human Central si poate constitui baza unui sistem politico social. Acolo oamenii sunt mai sanatosi fizic si moral iar educatia e ridicata la nivel de arta.

    In zilele noastre provocarea e sa afli cum pandemia va afecta societatea.
    Eu cred ca lumea viitorului va copia acelasi ciclu din prezent si trecut pentru ca societatea copiaza natura.

    Cum ma vad eu
    Daca te-ai nascut in Romania, intrun sistem pe care tu nu l-ai ales, e posibil sa fi captiv unor concepte gresite ( de exemplu ideile religioase de mii de ani care sunt foarte puternice in manipulare si resping cultura occidentala ). Atnnci va trebui sa inveti ca lumea nu exista doar in noi ci si in afara noastra.

    Din toata aceasta nesigurata eu stiu ca la final nimic nu mai conteaza, nici ideile sau faptele, nici cei vii, nici cei care nai sunt. Uneori sunt invidios pe cei care gasesc o minnciuna buna sau se tem de anumite lucruri ca sa le dea un sens. Nu te mai intereseaza nici schimbarea, nici a aduna lucruri, ci doar experientele si interactiunile cu alte persoane, incat la final sa nu regreti nimic.

    Zi cu soare va doresc

  20. Bada Iulian iosif says

    Bună ziua,sunt interesat si vreau sa fac parte din acest proiect.va multumesc anticipat.

  21. Cornel Coman says

    Intrebare: daca nu pot sa fur, nu am aceasta glanda si imi este imposibil sa lingusesc un sef tampit pentru a avansa in cariera, credeti ca am sanse in politica?

  22. says

    Apropo: donmule Sorin Ovidiu Vantu, v-am vizualizat postarea de pe You Tube pe data 24 aprilie an curent, acel interviu dintre dumneavoastra si domnul Ion Cristoiu, nu vreau sa va perii dar a fost succint si la subiect cu realitatea de astazi, excelent interviu.
    Numai bine si o zi buna sa aveti.

  23. Stavilaru Costel Marius says

    Buna ziua!

    Am urmarit de curand interviul acordat D-lui Banciu in 2017, in care m-ati facut sa inteleg mai multe aspecte legate de clasa politica mizera care ne guverneaza de o buna bucata de timp. Doresc sa particip la provocarea propusa de Dvs, si anume Clubul de Bussines, ba mai mult, sa va sustin in acest demers. Toate cele bune!

  24. Valeriu-Marius Velter says

    Foarte buna intentia….sunt sigur ca doar inpreuna o sa reusim.
    Astept cu nerabdare momentul inscrieri.Succes tuturor!

  25. NikolasTurcea says

    Interesantă provocare, nu știu dacă sunt chiar inteligent dar văd un pic lucrurile diferit în anumite privințe: …

  26. says

    Salutare dl. Sorin.
    Mi-ati starnit interesul cu acest proiect al unui club de business si politica pe care il infiintati dvs. in Romania.
    Este intr-adevar nevoie de oameni extrem de bine pregatiti, care sa ne poata pregati pe noi tinerii.
    Cu siguranta m-ati facut curios.
    Pare un proiect de mare anvergura.
    Imi doresc sa puneti bazele acestui vast proiect.
    Sa aveti o zi buna.

  27. Voicu Spiridon Mirel says

    Testul stabileste IQ ul fiecaruia , intrebarea e , de cine e construit acest test ? Daca e un test luat din revistele de specialitate, e un test invatat de majoritatea , daca e un test construit de specialistii pe care ii aveti aproape ar fi mai credibil , sau si mai bine ar fi sa se construiasca cate un test pt fiecare in parte si atunci nu ar fi suspiciuni.
    Eu am un test mai simplu :
    Doua picioare stau pe trei picioare si lucreaza la un picior
    Patru picioare vin si fura un picior
    Doua picioare arunca cu trei picioare dupa patru picioare .
    Indiciu
    Ceausescu Nicolae (😂)

    Sunt sofer de basculanta
    S am nevasta bagaboanta
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Am citit un com. in care esti apreciat chiar daca nu ai un trecut prea curat 😂
    Ce treaba are una cu alta
    A fi destept sa ti mearga bila nu inseamna sa fi curat
    In fine, trecem peste.
    Parerea mea
    Sunt oameni culti care nu stiu sa faca afaceri
    Sunt oameni inculti care stiu sa faca afaceri
    Sunt oameni cu logica de fier, acei care vad in viitor (nu clar vazatori 😂)
    analizand trecutul si prezentul.
    Intotdeauna, viitorul e rezultatul trecutului si prezentului, daca inveti aceasta matematica, esti tare.
    Tu SORIN OVIDIU VANTU, banui ca ai invatat o si poate ai si pedagogia sa i inveti si pe altii.
    Cer umil un test.
    Multumesc !